Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Aftagerpanel Master i It-ledelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Aftagerpanel Master i It-ledelse"

Transkript

1 Student Affairs and Programmes Direkte tlf.: Journalnr.: Den 2. maj 2016 Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Aftagerpanel Master i It-ledelse Referatet godkendes formelt som første punkt på dagsordenen på det næstkommende aftagerpanelmøde. Dokumentet er herefter Offentlig Tilgængelig Information. REFERAT Aftagerpanelmøde Master i It-ledelse, 26. april 2016, kl. 16:00 19:00 Til stede: Fra aftagerpanelet: Per Andersen (formand), tidligere direktør, Dansk IT, Jette Bondo, Underdirektør, ATP, Peter Dreyer, Partner, Tracelink, Stig Lundbech, Vicedirektør, Koncernservice, Københavns Kommune, Lars Hagerup, Manager, Health & Public Service, Accenture. Fra IT-Universitetet i København: Mads Tofte, Hanne Westh Nicolajsen, Camilla Rosengaard, Lene Pries-Heje og Mette Holm Smith (referent). Afbud/fraværende: Erik Møberg, Senior Director, Ramboll Management Consulting, Ghita Thiesen, Kontorchef, KL, Thomas Christiansen, Direktør, Kombit, Thomas Okke Frahme, Head of Global IT, Chr. Hansen, Kenneth Egelund Schmidt, CIO, Pensam, Agenda: Mødet startede med at formand Per Andersen bød velkommen og præsenterede dagsordenen. Herefter var en kort præsentationsrunde.

2 1. Godkendelse af referat fra møde 1/ Referatet er godkendt 2. Kort status for master i it-ledelse, herunder specielt planer for valgfag (Hanne) Linjeleder Hanne Westh Nicolajsen gav en kort status for uddannelsen. Der er studerende i gang på 1., 2. og 4. semester. De første studerende bliver færdige til sommer. 11 studerende er i gang med det afsluttende projekt på 4. semester, og det forventes, at der er flere studerende, der har forlænget uddannelsen og vil skrive afsluttende projekt i efteråret semester er i gang med et nyt kursus IT-strategi og forretningsforståelse på 15 ECTS med 36 studerende. Der har ikke været en kursuskoordinator tilknyttet til kurset, og det kan ses af evalueringerne, der med 4,3 for den overordnede tilfredshed med kurset (på en skala fra 1-6) ligger under det ønskede niveau på minimum 4,75. Blandt de kvalitative kommentarer bliver der givet udtryk for at de studerende er glade for materialet og de gennemgående undervisere. 1. semester har haft et lavere optag end håbet med kun 12 studerende, men trods bekymring for at det ville være et for lille hold til at skabe dynamik i undervisningen har det vist sig at holdet er meget velfungerende og tilfredse med undervisningen. Kurset It-ledelse og it-organisationens rolle har en høj evaluering på 5,4. Der er gode kommentarer til både indhold og form af kurset samt samspillet mellem teori og praksiseksempler og egen praksis. En enkelt kommentar efterspørger flere cases fra det offentlige. Valgfag i E16 og F17: Uddannelsen startede med at have planlagt 6 valgfag, men er nu af ressourcemæssige årsager og det mindre optag af studerende skruet ned til 4. E16: Enterprise arkitektur (er godt afprøvet og har mange enkeltfagskursusister) Servicedesign for IT-ledere. (Nyt kursus, som Lars Rune vil starte op) Implementering og forandringsledelse F17: Digitale metoder og big data fra et socio-teknisk perspektiv (under udvikling). Kurset peger lige nu i en teknisk retning, men Britt Ross Winthereik, der skal være kursusansvarlig for kurset er snart tilbage på ITU og så skal kurset drejes i en mere organisatorisk retning. Enterprise arkitektur (Udbudt under fuldtids MSc, men kan tages af masterstuderende)

3 Kurserne Avanceret projektledelse og Global IT er taget ud. Avanceret projektledelse havde meget lav deltagelse og er taget af. Det bliver måske gentænkt. Blev ikke pitchet på de obligatoriske kurser, som valgfag normalt bliver det. Hvad angår Global IT er der pt ingen underviser til kurset, derfor udbydes det ikke. På sidste møde blev muligheden for et kursus i ledelse af komplekse projekter diskuteret. I mellemtiden har ITU besluttet ikke at gå videre med disse planer for nærværende, da kurset kun vil henvende sig til en mindre del af de indskrevne studerende på masteruddannelsen. Derudover kan de studerende tage valgfag på Master i Interaktionsdesign og kurser udbudt under IT-ØST fra ITU, KU og CBS Herefter kommenterede panelet på de præsenterede valgfag: Herunder det ikke udbudte It-projektledelseskursus. Det blev pointeret at der er behov for at forstå strategi og governance. Linjeleder Westh Nicolajsen svarede, at det allerede er tilstede i de obligatoriske kurser. Panelet synes det nye kursus i Digitale metoder og big data fra et socio-teknisk perspektiv, der er under udvikling i samarbejde med Ethos-lab er et spændende tiltag. Lige nu er titlen Digitale metoder - At navigere i kompleksitet: Visualisering og storytelling. Men det er ikke den endelige titel. Panelet foreslog at big data skal indgå i titlen måske big data og visualisering. Det er også vigtigt at gøre det tydeligt, at det ikke er et traditionelt data kursus, men at det er nye metoder at behandle data på. Fokuser på at kurset præsenterer nye måder og metoder til behandling af data. Udbud af kurser fra master i Interaktionsdesign og IT-Øst. Panelet fandt at kurserne fra Interaktionsdesign er lidt langt fra It-ledelse. Det er godt at de fastholder kundebrugerfokus, men kurserne er for praktisk anlagt. IT-Øst kunne have interessante kurser fra DIKU og CBS. CBS kurset i Social Media kunne være meget relevant og er meget strategisk lagt op. Yderligere om Servicedesign for IT-ledere. Måske skulle titlen være anderledes den er meget tør. Måske noget med brugerinddragelse? Måske Servicedesign og brugerinddragelse? Hanne pointerede at kurset skal kunne adskille sig fra kurset i Servicedesign på interaktionsdesign derfor er for IT-ledere tilføjet. 3. Gennemgang, diskussion og godkendelse af Employers Panel Report (Per) Panelet gennemgik det udsendte forslag til rapport og havde følgende kommentarer:

4 Optag og målgruppe: Hvordan kan ITU tiltrække flere ansøgere, så der optages flere? Panelet havde følgende kommentarer: Giver ITUs banner reklamer resultat? Optagelsestallene er: ansøgere - 22 optagne (kun efterår) ansøgere - 39 optagne (kun efterår) 2016 (forår) 12 optagne. Hvis det samlede mål for 2016 skal nås skal efterår 2016 optaget være noget større. Panelet spurgte til om det er et generelt fald i efteruddannelsesområdet eller om det er konkurrenter der suger? Mads Tofte mente ikke at der er kommet mere udbud. Der er masser af ledelsesuddannelser og masser af it-uddannelser, men ikke i kombination, mener vi. Lene Pries-Heje tilføjede at der bliver brugt relativt lidt på efteruddannelse inden for deltidsområdet. Det er mere korte forløb, der bliver efterspurgt frem for hele uddannelser. Er det den enkelte studerende eller arbejdsgiveren vi ikke får i tale? I forhold til employment ticket mente panelet at det handler mere om forståelse der er for meget vægt på it i stedet for ledelse. Kunne man ramme dem der ikke er itledere? Afskrækker det nogen eller går vi for meget efter it-afdelingen? På den anden side er det godt at adskille sig fra almindelige ledelsesuddannelse. Professionaliseringsniveauet i f.eks. offentlige it-projekter kunne godt være højere, så der er et marked. Mads Tofte opridsede kort det oprindelige udgangspunkt for uddannelsens målgruppe, der var it-ansatte, der gerne ville være ledere. Men det er gået anderledes. Men der er mange ledere, der er i organisationer, hvor it er blevet vigtigt. Det er ledelse i organisationer, der er afhængige af it det er alle virksomheder. Hvilke discipliner er vigtige i en organisation, der er er afhængig af it? Panelet påpegede at det er en gammelkendt diskussion. Kunne man undersøge, hvad fordelingen af optagne egentlig er? Er navnet i overensstemmelse med navnet på uddannelsen. Måske Ledelse med it også ville kræve indholdsændringer? Eller skal man målrette mod it-ledere på et strategisk niveau? Det bliver svært at favne det hele. Panelet anbefalede at koncentrere sig om ledelsesdiscipliner, der har med it at gøre.

5 Panelet spurgte om hvordan potentielle ansøgere finder de frem til uddannelsen: Får de den anbefalet eller finder den på nettet? De fleste søger den på nettet, men det ser ud til, at de går fra banner til web, men det vigtige er at de også laver en ansøgning. Panelet ser en række mulige målgrupper: 1) Personer, der arbejder professionelt med IT (fx i en IT-afdeling) og som ønsker at bevæge sig mod en ledelsesfunktion inden for IT-området. 2) Personer, der sidder andre steder i organisationen, og som i kraft af digitaliseringens udbredelse i hele organisationen arbejder med anvendelsen af IT og teknologier uden at have en egentlig IT-mæssig baggrund og som ønsker at arbejde med ledelse 3) Personer, der arbejder med ledelse i organisationen uden hidtil at have en større erfaring med digitalisering eller IT-projekter og som ønsker at forstå digitaliseringens betydning for deres ledelse Behovet for en it-ledelsesuddannelse er i alle tre målgrupper men det er for svært at kombinere 1+3. Man kan ikke have et rent 3 er hold, med den nuværende uddannelse, men kan godt optage enkelte studerende på en årgang, som allerede er tilfældet i dag. Lettest at tiltrække 1+2 lige nu, der er ikke så meget forståelse i gruppe 3 for, at det er vigtigt at tage en it-ledelses uddannelse. Der er potentiale i målgruppe 2 mod gruppe 3, men så skal uddannelsen defineres anderledes. Målgruppen kunne være ansatte i virksomheder, som samarbejder med it-folk og sidder med i projekter, men ikke har forståelsen for it-delen. Det er dog vigtigt at sørge for at der ikke er forlangt mellem målgrupperne så bliver der ingen synergi. I SMV sammenhæng er der langt fra forretningsansvar og til it-ledelse. Typisk har forretningslederen meget lidt indsigt i it, men skal alligevel træffe beslutninger om f.eks. indkøb af nye systemer. Efter beslutningen er truffet overlades ansvaret til itafdelingen, der skal drifte det. En produktchef ville kunne kombinere viden til it-ledelse og tage springet til leder. Opsummering: Uddannelsens design er pt. målrettet gruppe 1+2 og især gruppe 2. Gruppe 3 skal ikke afvises, men det må være noget, der kommer. Vigtigt at følge med i behov og interesse for gruppe 3.

6 Tænke over titler på uddannelse og kurser og fokusere på ledelsesproblemstillinger og teorier, der anvendes i ledelse af it. Måske tænke i basisforløb før uddannelsen, der danner fælles grundlag. Markedsundersøgelse. Hvilken job beskriver de. Inddrage i markedsføringsmateriale og lægge mere vægt på ledelsesdelen. Employment ticket Panelet har forslået revideret tekst og på mødet blev det besluttet at Jette Bondo laver revideret forlag til den indledende tekst, der medtages i den endelige rapport. I den sidste bullit blødes teksten op, så det ikke kun dækker ledelse af it-specialister. I kommentarerne tilføjes at ingen virksomheder vil kunne udvikle sig uden brug at teknologi, og at der derfor vil være brug for ledelse inden for it. Kurser Kursusporteføljen er blevet ændret siden sidste møde, men panelet opfordres til at bibeholde indstillingen og måske tilføje kommentarer til de nyere planlagte kurser. Det besluttes at holde fast i Ledelse af komplekse IT-projekter. Kurset kan måske udvikles og udbydes i et senere valgfag og indeholde governance. Tilføje prioriteringen af det nye kursus i digitale metoder og big data fra et socio-teknisk perspektiv. SWOT-anayse Forslag til ændringer. Tilføjelse med rødt slettet tekst gennemstreget. Strengths Uddannelsen retter sig efter markedsbehov En struktur, der er velegnet til en Master og matcher de studerendes resourcemuligheder God model med gennemgående hold Kombination af interne og eksterne præsentationer Weaknesses Vanskelig balance mellem generelle, kendte ledelsesprincipper og specifik ITledelse Indhold der, som anden ledelsesuddannelse, kan være svært at gøre håndgribeligt Vanskelig balance mellem bredde og dybde Adresserer SMV i begrænset grad Opportunities Threats

7 Fortsat og øget efterspørgsel efter personer med viden om forretningen som ønsker mere viden om både IT og forretningen Mulighed for at tilrette uddannelsen til markedsbehov gennem valgmoduler Øget fokus på digitalisering i både offentlig og privat sektor Ny fællesoffentlig digitaliseringsstrategimed fokus på tværgående samarbejde Fokus på hvad det næste er inden for it i organisationen Stort udbud af IT-uddannelser i Danmark Adressering af for mange og for forskellige målgrupper Manglende søgning resulterende i mangel på kritisk masse til videreudvikling Mangel på forskningsbaseret materiale om IT-ledelse med relevans for uddannelsen vil gøre det svært at nå målene (snarere mangel på videnskabeligt personale) 4. Næste møde Der vil være en skriftlig feedback fra ITU ved linjeleder Hanne Westh Nicolajsen efter panelet afleverer sin rapport den 2. maj. Herefter vil næste møde blive indkaldt til januar Forslag til mødedatoer er tirsdag den 17/1 eller tirsdag den 24/1 5. Eventuelt Ingenting

Referat - Aftagerpanelmøde for master i it-ledelse d. 23. januar 2018

Referat - Aftagerpanelmøde for master i it-ledelse d. 23. januar 2018 Referat - Aftagerpanelmøde for master i it-ledelse d. 23. januar 2018 Mødedeltagere Ghita Thiesen, KL Lars Andersen, NNIT Pernille Juel Sefort, ATP Philip Heller-Christensen, DANSK IT Hanne Westh-Nicolajsen,

Læs mere

MASTER I IT-LEDELSE. Styrk dine evner som leder på individniveau, organisatorisk niveau og strategisk niveau.

MASTER I IT-LEDELSE. Styrk dine evner som leder på individniveau, organisatorisk niveau og strategisk niveau. MASTER I IT-LEDELSE Styrk dine evner som leder på individniveau, organisatorisk niveau og strategisk niveau. 1 EN MASTER I IT-LEDELSE TAGER AFSÆT I DIN KARRIERE OG STYRKER DIN EVNE TIL AT SKABE VÆRDI MED

Læs mere

MASTER I IT-LEDELSE. Styrk dine evner som leder på individniveau, organisatorisk niveau og strategisk niveau.

MASTER I IT-LEDELSE. Styrk dine evner som leder på individniveau, organisatorisk niveau og strategisk niveau. MASTER I IT-LEDELSE Styrk dine evner som leder på individniveau, organisatorisk niveau og strategisk niveau. 1 EN MASTER I IT-LEDELSE TAGER AFSÆT I DIN KARRIERE OG STYRKER DIN EVNE TIL AT SKABE VÆRDI MED

Læs mere

Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Aftagerpanel Master i Interaktionsdesign

Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Aftagerpanel Master i Interaktionsdesign Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: 2015-1618 Den 29 January 2016 Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Aftagerpanel Master i Interaktionsdesign Referatet godkendes

Læs mere

Du skal være opmærksom på følgende obligatoriske kurser, hvis du ikke allerede har taget dem:

Du skal være opmærksom på følgende obligatoriske kurser, hvis du ikke allerede har taget dem: Student Affairs and Programmes Direkte tlf.: 7218 5094 E-mail: aeli@itu.dk 24. marts 2015 Ændringer på Diplom i it Kære studerende på Diplom i it, IT-Universitetet i København stopper optaget på Diplom

Læs mere

Ændringer på Diplom i it

Ændringer på Diplom i it Student Affairs and Programmes Direkte tlf.: 7218 5094 E-mail: aeli@itu.dk 24. marts 2015 Ændringer på Diplom i it Kære studerende på Diplom i it, IT-Universitetet i København stopper optaget på Diplom

Læs mere

MASTER I IT-LEDELSE. Styrk dine evner som leder på individniveau, organisatorisk niveau og strategisk niveau.

MASTER I IT-LEDELSE. Styrk dine evner som leder på individniveau, organisatorisk niveau og strategisk niveau. MASTER I IT-LEDELSE Styrk dine evner som leder på individniveau, organisatorisk niveau og strategisk niveau. 1 EN MASTER I IT-LEDELSE TAGER AFSÆT I DIN KARRIERE OG STYRKER DIN EVNE TIL AT SKABE VÆRDI MED

Læs mere

Aftagerpanelmøde for BSc i Global Business Informatics (GBI) and MSc I Digital Innovation & Management (DIM)

Aftagerpanelmøde for BSc i Global Business Informatics (GBI) and MSc I Digital Innovation & Management (DIM) Aftagerpanelmøde for BSc i Global Business Informatics (GBI) and MSc I Digital Innovation & Management (DIM) 28.08.2017 Dagsorden 1. Velkomst og kort præsentationsrunde (Kirsten Nielsen) 2. Godkendelse

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN MASTER I IT-LEDELSE STYRK DIN KARRIERE itu.dk/master/ledelse MASTER I IT-LEDELSE Master i it-ledelse beskæftiger sig med de problemstillinger, udfordringer og muligheder, der

Læs mere

MASTER I IT-LEDELSE. Styrk dine evner som leder på individniveau, organisatorisk niveau og strategisk niveau.

MASTER I IT-LEDELSE. Styrk dine evner som leder på individniveau, organisatorisk niveau og strategisk niveau. MASTER I IT-LEDELSE Styrk dine evner som leder på individniveau, organisatorisk niveau og strategisk niveau. 1 2 EN MASTER I IT-LEDELSE TAGER AFSÆT I DIN KARRIERE OG STYRKER DIN EVNE TIL AT SKABE VÆRDI

Læs mere

REFERAT. Aftagerpanelmøde DMD/DDK 23. januar 2017, kl Til stede: Fra aftagerpanelet:

REFERAT. Aftagerpanelmøde DMD/DDK 23. januar 2017, kl Til stede: Fra aftagerpanelet: Students Affairs and Programmes Direct phone: +45 7218 5094 E-mail: annda@itu.dk Journal no.: XX-XXXX February 20, 2017 REFERAT Aftagerpanelmøde DMD/DDK 23. januar 2017, kl. 16.00 19.00 Til stede: Fra

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i it ved IT-Universitetet

Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i it ved IT-Universitetet Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i it ved IT-Universitetet Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- & Bygningsstyrelsens afgørelse

Læs mere

MASTER I IT-LEDELSE. Styrk dine evner som leder på personligt, organisatorisk og strategisk niveau.

MASTER I IT-LEDELSE. Styrk dine evner som leder på personligt, organisatorisk og strategisk niveau. MASTER I IT-LEDELSE Styrk dine evner som leder på personligt, organisatorisk og strategisk niveau. 1 EN MASTER I IT-LEDELSE TAGER AFSÆT I DIN KARRIERE OG STYRKER DIN EVNE TIL AT SKABE VÆRDI MED IT I SAMSPIL

Læs mere

FKB-Kredsmøde. Katastrofe- og Risikomanageruddannelsen. Side 1

FKB-Kredsmøde. Katastrofe- og Risikomanageruddannelsen. Side 1 FKB-Kredsmøde Katastrofe- og Side 1 Agenda Hvad er status på Katastrofe og og hvor langt er vi nået? Uddannelsessystemet Forskellige typer af efteruddannelsesmuligheder Side 2 Uddannelsens forløb Side

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og interaktive teknologier

Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og interaktive teknologier Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og interaktive teknologier Studieordning af Indhold Indledning Kapitel 1. Uddannelsens titulatur,

Læs mere

MASTER I IT-LEDELSE. Styrk dine evner som leder på individniveau, organisatorisk niveau og strategisk niveau.

MASTER I IT-LEDELSE. Styrk dine evner som leder på individniveau, organisatorisk niveau og strategisk niveau. MASTER I IT-LEDELSE Styrk dine evner som leder på individniveau, organisatorisk niveau og strategisk niveau. 1 EN MASTER I IT-LEDELSE TAGER AFSÆT I DIN KARRIERE OG STYRKER DIN EVNE TIL AT SKABE VÆRDI MED

Læs mere

DIPLOMCLASS DIGITALISERING. - fra strategi til eksekvering

DIPLOMCLASS DIGITALISERING. - fra strategi til eksekvering DIPLOMCLASS DIGITALISERING - fra strategi til eksekvering Diplomclass i Digitalisering Diplomclass i Digitalisering er en uddannelse på diplomniveau med teoretisk og praktisk indhold, samtidig med at der

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i anvendt IKT ved Danmarks Tekniske

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i anvendt IKT ved Danmarks Tekniske Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i anvendt IKT ved Danmarks Tekniske Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Referat fra mødet i MBA-studienævnet Fredag den 13. april 2018 kl Bygning 2630 lokale 102

Referat fra mødet i MBA-studienævnet Fredag den 13. april 2018 kl Bygning 2630 lokale 102 Referat fra mødet i MBA-studienævnet Fredag den 13. april 2018 kl. 14.15-15.45 Bygning 2630 lokale 102 Referat Deltagere: Studienævnsformand Franziska Günzel-Jensen, studienævnsmedlemmer Philipp Schröder,

Læs mere

KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG,

KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG, KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG, EM@RAMBOLL.COM 19.06.2017 INTRODUKTION TIL RAMBØLL Rambøll Uafhængigt ingeniør-, design- og rådgivervirksomhed Rambøll

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og kommunikation

Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og kommunikation Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og kommunikation Studieordning af 19. august 2015 Indhold Indledning Kapitel 1. Uddannelsens

Læs mere

Approved Minutes Meeting in the Employers Panel for BSc in Software Development (SWU) and MSc in Software Development (SDT)

Approved Minutes Meeting in the Employers Panel for BSc in Software Development (SWU) and MSc in Software Development (SDT) Approved Minutes Meeting in the Employers Panel for BSc in Software Development (SWU) and MSc in Software Development (SDT) Onsdag 8. februar, 2017, 16:00-19:00 lokale 3A18/20, IT Universitetet I København,

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Energiplanlægning

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Energiplanlægning :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studienævnsformanden efterspurgte studienævnsmedlemmernes bemærkninger til indikatorerne, som input til det årlige statusmøde.

Studienævnsformanden efterspurgte studienævnsmedlemmernes bemærkninger til indikatorerne, som input til det årlige statusmøde. Referat fra mødet i MBA-studienævnet Tirsdag den 22. maj 2018 kl. 11.00-12.30 Bygning 2630 lokale 102 Referat Deltagere: Studienævnsformand Franziska Günzel-Jensen, studienævnsmedlemmer Philipp Schröder,

Læs mere

kvalitetsrapport for afdelingen for Energi - uddrag

kvalitetsrapport for afdelingen for Energi - uddrag kvalitetsrapport for afdelingen for Energi - uddrag Erhvervsakademiet Lillebælt Foråret 2015 en samlet præsentation af universets arbejde med kvalitetssikring herunder uddannelsernes videngrundlag, niveau

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN MASTER I INTERAKTIONSDESIGN Fra User Experience og digitale designprocesser til innovation og konceptudvikling MASTER I INTERAKTIONSDESIGN Masteruddannelsen er til dig, som

Læs mere

Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Executive-Level Employers Panel

Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Executive-Level Employers Panel Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: 2015-1618 Den 3 March 2016 Til medlemmerne af IT-Universitetet i Københavns Executive-Level Employers Panel Referatet godkendes formelt

Læs mere

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE)

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Sted: Roskilde Universitet, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde Bygning 24.2 (mødelokalet) Dato: Tirsdag, d. 8. november 2016 Tidspunkt:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN KANDIDAT I DIGITAL INNOVATION & MANAGEMENT ITU.dk/uddannelser DIGITAL INNOVATION & MANAGEMENT (CAND.IT I E-BUSINESS) HVEM ER DE STUDERENDE? Den 2-årige kandidatuddannelse i

Læs mere

Godkendelse af ny uddannelse

Godkendelse af ny uddannelse Afgørelsesbrev Danmarks Tekniske Universitet dtu@dtu.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Danmarks Tekniske Universitets

Læs mere

Studieordning for masteruddannelse i software engineering ved IT-Universitetet i København

Studieordning for masteruddannelse i software engineering ved IT-Universitetet i København Studieordning for masteruddannelse i software engineering ved IT-Universitetet i København Studieordning af 1. august 2008 Revideret pr. 1.september 2014 Revideret pr. 19. august 2015 Indhold Indledning

Læs mere

Ansøgningsskema for nye studerende

Ansøgningsskema for nye studerende Ansøgningsskema for nye studerende Forårssemester 2020 Ansøgningsfrist senest 1. november 2019 København, oktober 2019 Med forbehold for ændringer 1 Vejledning til ansøgningsskemaet for nye studerende

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

ITU PROFESSIONAL COURSES. Styrker din professionelle faglighed inden for specifikke it-relaterede områder.

ITU PROFESSIONAL COURSES. Styrker din professionelle faglighed inden for specifikke it-relaterede områder. ITU PROFESSIONAL COURSES Styrker din professionelle faglighed inden for specifikke it-relaterede områder. 1 ITU PROFESSIONAL COURSES ER KORTE, INTENSIVE KURSER PÅ HØJT FAGLIGT NIVEAU HENVENDT TIL IT-PROFESSIONELLE.

Læs mere

Executive Management uddannelse i forretningsudvikling & innovation. - Vil du være med? Strategi - Innovation - Ledelse - Forretningsudvikling

Executive Management uddannelse i forretningsudvikling & innovation. - Vil du være med? Strategi - Innovation - Ledelse - Forretningsudvikling Executive Management uddannelse i forretningsudvikling & innovation - Vil du være med? & Strategi - Innovation - Ledelse - Forretningsudvikling Dansk Mode & Textil og Aalborg Universitet præsenterer en

Læs mere

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen :\Sekretær-Institut for Teknologi\Bioanalytikeruddannelsen\BIO - Uddannelsesudvalg\2015\1. juni\150710 Referat af uddannelsesudvalgsmøde på Bioanalytikeruddannelsen 01.06.2015 Dato & tid 1. juni 2015 kl.

Læs mere

Kickstart din virksomheds digitale rejse

Kickstart din virksomheds digitale rejse www.pwc.dk Kickstart din virksomheds digitale rejse Revision. Skat. Rådgivning. Har du overvejet digitalisering men ved ikke, hvor din virksomhed skal starte? Hvordan vil digitalisering i Danmark påvirke

Læs mere

Cand.it ledelse, semester- og uddannelsesevaluering, forår 2017

Cand.it ledelse, semester- og uddannelsesevaluering, forår 2017 Cand.it ledelse, semester- og uddannelsesevaluering, forår 2017 Indhold Indhold... 1 Indledning... 3 Forretningsvalgsmøder... 3 Semester- og Uddannelsesevaluering... 3 Samlet status... 3 Hvem er din specialevejleder?...

Læs mere

Bemærkninger til revideret referatet bedes venligst afgivet skriftligt til Journalen (journalen@itu.dk) senest d. 31. maj 2007.

Bemærkninger til revideret referatet bedes venligst afgivet skriftligt til Journalen (journalen@itu.dk) senest d. 31. maj 2007. S:\dirsek\Bestyrelsesmoder\2007\2007-04-27\OTI\2007-04-27 referat OTI.doc Direktionen Direkte tlf.: 7218 5302 E-mail: naub@itu.dk Journalnr.: - 23. maj 2007 Til medlemmerne af IT-Universitetets bestyrelse

Læs mere

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE Side 1/5 Undervisningsevaluering på DPU 2016 Nærværende notat er en sammenfatning af drøftelserne i studienævnet på DPU på baggrund af undervisningsevalueringerne for 2016 behandlet og fremsendt af de

Læs mere

Semesterbeskrivelse OID 3. semester.

Semesterbeskrivelse OID 3. semester. Semesterbeskrivelse OID 3. semester. Semesterbeskrivelse Oplysninger om semesteret Skole: Statskundskab Studienævn: Studienævn for Digitalisering Studieordning: Studieordning for Bacheloruddannelsen i

Læs mere

Harald S. Hansen, Janine M. Traulsen, Lene Jørgensen, Harrie Boonen, Eva Bøge, Anne-Marie Heegaard

Harald S. Hansen, Janine M. Traulsen, Lene Jørgensen, Harrie Boonen, Eva Bøge, Anne-Marie Heegaard DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Harald S. Hansen, Janine M. Traulsen, Lene Jørgensen, Harrie Boonen, Eva Bøge, Anne-Marie Heegaard MØDEREFERAT 17. JUNI 2015 Forum Studienævnet

Læs mere

6. Fastlæggelse af mødedatoer mv. for 2006 (beslutningspunkt) Bilag 6: Plan for direktionens arbejde, bestyrelsesmøder mv., 2006

6. Fastlæggelse af mødedatoer mv. for 2006 (beslutningspunkt) Bilag 6: Plan for direktionens arbejde, bestyrelsesmøder mv., 2006 S:\dirsek\Bestyrelsesmoder\2005\050401\OFI\OFI-kommenteret dagsorden050401v9.doc Direktionen Direkte tlf.: 7218 5301 E-mail: naub@itu.dk Journalnr.: - 17. marts 2005 Dagsorden for møde i IT-Universitetets

Læs mere

REALIZE YOUR POTENTIAL

REALIZE YOUR POTENTIAL REALIZE YOUR POTENTIAL Master in Management of Technology EXECUTIVE MBA at iscenesætte forandringer handler om at tegne billeder af nye helheder Master in Management of Technology 2-årig masteruddannelse

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN DIPLOM I IT NY VIDEN - NYE KOMPETENCER itu.dk/diplom NYE KOMPETENCER PÅ DELTID Diplomuddannelsen på IT-Universitet er til dig, som gerne vil tage en kompetencegivende akademisk

Læs mere

REALIZE YOUR POTENTIAL

REALIZE YOUR POTENTIAL REALIZE YOUR POTENTIAL Master in Management of Technology EXECUTIVE MBA at iscenesætte forandringer handler om at tegne billeder af nye helheder Master in Management of Technology 2-årig masteruddannelse

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i digital design og interaktive teknologier ved IT-Universitetet i København

Studieordning for bacheloruddannelsen i digital design og interaktive teknologier ved IT-Universitetet i København Studieordning for bacheloruddannelsen i digital design og interaktive teknologier ved IT-Universitetet i København Studieordning af Indhold Indledning Kapitel 1. Uddannelsens titulatur, formål og mål for

Læs mere

Afgørelsesbrev. Aalborg Universitet Endelig afslag på godkendelse af ny uddannelse

Afgørelsesbrev. Aalborg Universitet   Endelig afslag på godkendelse af ny uddannelse Afgørelsesbrev E-mail: aau@aau.dk Endelig afslag på godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af AAU s ansøgning om godkendelse af

Læs mere

Master i. international virksomhedskommunikation

Master i. international virksomhedskommunikation Master i international virksomhedskommunikation 2 Fleksibel og målrettet uddannelse til dig, der vil videre i karrieren Har du brug for at forbedre dine kommunikative og ledelsesmæssige kompetencer enten

Læs mere

Bachelor i Innovation & Digitalisering, semester- og uddannelsesevaluering, forår 2017

Bachelor i Innovation & Digitalisering, semester- og uddannelsesevaluering, forår 2017 Bachelor i Innovation & Digitalisering, semester- og uddannelsesevaluering, forår 2017 Samlet status Blot en studerende ud af 3 mulige, har valgt at besvare evalueringsskemaet. Modul 14: Bachelorprojekt

Læs mere

HVORDAN BEDØMMES OG KVALITETSSIKRES ET PROBLEMBASERET PROJEKTARBEJDE et eksempel fra Aalborg Universitet

HVORDAN BEDØMMES OG KVALITETSSIKRES ET PROBLEMBASERET PROJEKTARBEJDE et eksempel fra Aalborg Universitet HVORDAN BEDØMMES OG KVALITETSSIKRES ET PROBLEMBASERET PROJEKTARBEJDE et eksempel fra Aalborg Universitet Jette Egelund Holgaard Aalborg Universitet, Danmark Hvad nu? Aalborg modellen Anvendelsen af læringsmål

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til bestyrelsens medlemmer Direktionen Direkte tlf.: 7218 50 72 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: 2010-021-0018 18. november 2010 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug.

Læs mere

Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 8. september 2017 kl. 09.00-11.00 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Referat af møde i MKL-studienævnet. Fredag 8. april 2005. Institut for Samfundsfarmaci, DFU FORELØBIGT REFERAT

Referat af møde i MKL-studienævnet. Fredag 8. april 2005. Institut for Samfundsfarmaci, DFU FORELØBIGT REFERAT FORELØBIGT REFERAT Referat af møde i MKL-studienævnet Fredag 8. april 2005 Institut for Samfundsfarmaci, DFU Til stede: Ellen Westh Sørensen EWS, Helene Jørgensen HJ, Janine Morgall Traulsen JMT, Mette

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN MASTER I SOFTWARE ENGINEERING itu.dk/master/software MASTER I SOFTWARE ENGINEERING Master i Software Engineering er til dig, som allerede er en erfaren software- og systemudvikler,

Læs mere

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl REFERAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 7. februar 2014 Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie

Læs mere

Semesterbeskrivelse cand. it uddannelsen i it-ledelse 1. semester.

Semesterbeskrivelse cand. it uddannelsen i it-ledelse 1. semester. Semesterbeskrivelse cand. it uddannelsen i it-ledelse 1. semester. Semesterbeskrivelse Oplysninger om semesteret Skole: Statskundskab Studienævn: Studienævn for Digitalisering Studieordning: Studieordning

Læs mere

Semesterbeskrivelse Innovation og Digitalisering, 3. semester.

Semesterbeskrivelse Innovation og Digitalisering, 3. semester. Semesterbeskrivelse Innovation og Digitalisering, 3. semester. Semesterbeskrivelse Oplysninger om semesteret Skole: Statskundskab Studienævn: Studienævn for Digitalisering Studieordning: Studieordning

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 6. februar, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 6. februar, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 6. februar, 2013, kl. 15.30-17.30 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

Getting to the digital results. Digitaliseringsstudietur

Getting to the digital results. Digitaliseringsstudietur Getting to the digital results Digitaliseringsstudietur Singapore 2011 Getting to the digital results Studieturen Getting to the digital results sætter skarpt fokus på digital forretningsudvikling som

Læs mere

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016 Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016 Sted: Aalborg Universitet, A. C. Meyers Vænge 15. 1 sal, lokale 2.1.024. Tid: Kl. 13 15 Deltagere: Szilvia Gyimóthy, lektor, formand

Læs mere

Master i offentlig kvalitet og ledelse. Akkrediteringsrådet. Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet

Master i offentlig kvalitet og ledelse. Akkrediteringsrådet. Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet Master i offentlig kvalitet og ledelse Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 2 Øje for kvalitet og ledelse Det handler om at skabe, fastholde og udvikle kvalitet i

Læs mere

Master i rehabilitering. Akkrediteringsrådet. Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet

Master i rehabilitering. Akkrediteringsrådet. Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet Master i rehabilitering Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet MASTER I REHABILITERING Lad dit speciale gro Velkommen til Master i Rehabilitering - der giver kompetencer

Læs mere

Udkast til afslag på godkendelse

Udkast til afslag på godkendelse Aalborg Universitet aau@aau.dk Udkast til afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aalborg Universitets ansøgning om godkendelse af ny

Læs mere

Master of Public Governance

Master of Public Governance Præsentation af den fleksible master i offentlig ledelse ved Dialogforums møde den 27 maj 2009 Carsten Greve, professor mso og studieleder, CBS Den offentlige sektor er forandret In the past 20 years governments

Læs mere

Dimittendundersøgelse af Masteruddannelsen i IT(MIT)

Dimittendundersøgelse af Masteruddannelsen i IT(MIT) Dimittendundersøgelse af Masteruddannelsen i IT(MIT) Af Sanne Fraas November 2012 Indhold Om undersøgelsen... 2 Baggrund... 2 Nuværende jobsituation... 3 Beskæftigelse... 3 Indflydelse på arbejdssituationen...

Læs mere

Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2018

Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2018 Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2018 Forår 2018 Beskrivelse af fagene: Forandringsledelse Innovationsstrategi og forretningsmodeludvikling Strategisk kommunikation Corporate Governance

Læs mere

Master i projekt- og innovationsledelse

Master i projekt- og innovationsledelse INNOVATIONSLEDELSE Master i projekt- og innovationsledelse Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 1 MPI folder.indd 1 09/01/2019 14.33 INNOVATIONSLEDELSE 2 MPI folder.indd

Læs mere

Afgørelsesbrev. Aalborg Universitet Godkendelse af ny uddannelse

Afgørelsesbrev. Aalborg Universitet Godkendelse af ny uddannelse Afgørelsesbrev Aalborg Universitet aau@aau.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aalborg Universitets (AAU) ansøgning om

Læs mere

DIPLOMCLASS DIGITALISERING. - fra strategi til eksekvering

DIPLOMCLASS DIGITALISERING. - fra strategi til eksekvering DIPLOMCLASS DIGITALISERING - fra strategi til eksekvering Diplomclass i Digitalisering Diplomclass i Digitalisering er en uddannelse på diplomniveau med teoretisk og praktisk indhold, samtidig med at der

Læs mere

Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse, eftera r 2016 Indhold Indledning... 3 FU-møder... 4 Modulevaluering gjort tilgængelig på modulets sidste kursusgang... 4 Modul 9.1: Ledelse af it-udviklingsprojekter...

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2009

NYHEDSBREV OKTOBER 2009 ERHVERVSØKONOMISK INSTITUT HANDELSHØJSKOLEN AARHUS UNIVERSITET DSBR NYHE NYHEDSBREV OKTOBER 2009 Emnerne i dette nyhedsbrev er: - Optagelsestal - Ny struktur for HD 2. dels specialer - Certifikat projekt

Læs mere

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde.

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelsen i bæredygtig it-udvikling ved Aalborg Universitet.

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelsen i bæredygtig it-udvikling ved Aalborg Universitet. Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelsen i bæredygtig it-udvikling ved Aalborg Universitet. Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi

Studienævnet ved Institut for Antropologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Til medlemmerne af studienævnet M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. AUGUST 2016 Forum Studienævnet

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 26. juni 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 26. juni 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 26. juni 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 19. august 2015. Mødet er flyttet fra d. 17. juni 2015, pga. for mange afbud. Til

Læs mere

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Kursus: Servicedesign 1 Serviceydelser udgør en stor andel af samfundsøkonomien. Ny teknologi ændrer eksisterende serviceydelser

Læs mere

Ideer til undervisningsmetoder

Ideer til undervisningsmetoder Ideer til undervisningsmetoder Udvælgelsen af undervisningsmetode skal understøtte opnåelsen af læringsmålene for kurset bedst muligt. Generelt anbefales en kombination af forskellige metoder, og at disse

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT Den 6. februar 2011 Tidspunkt : Fredag den 6. januar kl. 15.00 17.00. Sted : Arne Ennegaard Jørgensens kontor Tilstede : Bestyrelsen Fraværende/Afbud : Sekretærer : Arne Ennegaard

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Referatet godkendes formelt som første punkt på det næstkommende aftagerpanelmøde.

Referatet godkendes formelt som første punkt på det næstkommende aftagerpanelmøde. Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: 2015-1618 Den 16. juli 2015 Til medlemmerne af IT-Universitetets Aftagerpanel DMD (Bachelor i Digitale Medier og Design) / DDK (kandidatuddannelsen

Læs mere

It-rådets arbejde og erfaringer fra gode projekter

It-rådets arbejde og erfaringer fra gode projekter It-rådets arbejde og erfaringer fra gode projekter Danske IT-Advokaters konference Hvordan undgår man kuldsejlede it-projekter? v. Erik Andreasen, Statens It-råd, d. 30. maj 2018 2 It-projektrådets arbejde

Læs mere

AU VIDEN. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130

AU VIDEN. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130 Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130 Deltagere: Gorm Hansbøl, Karen Lund, Elina Maslo, Bent B. Andreasen, Nina Tange, Anne Larson, Hanne Knudsen,

Læs mere

businesscase.dk på vegne af businesscase.dk Sendt: 28.

businesscase.dk på vegne af businesscase.dk Sendt: 28. Martin J Ernst Fra: businesscase.dk på vegne af businesscase.dk Sendt: 28. maj 2016 10:08 Til: Martin J Ernst Emne: Maj nyhedsbrev

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007. DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T MARTS 2017 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

UddannelsesFagUdvalgsmøde på masteruddannelserne

UddannelsesFagUdvalgsmøde på masteruddannelserne 16. møde den 2. oktober 2014 kl. 14.00-16.00 Lokale D118 MasterUddannelsesFagUdvalgsmøde Deltagere: Jeanette Magne Jensen (uddannelsesleder) Frans Ørsted Andersen Anne Larson Kristine Mariager-Anderson

Læs mere

Bilag 8: Program for temadag. Bilag til dagsordenspunkt 13: Temadag om arkitekturstyring Revideret pr. 10. september 2013

Bilag 8: Program for temadag. Bilag til dagsordenspunkt 13: Temadag om arkitekturstyring Revideret pr. 10. september 2013 Bilag 8: Program for temadag Bilag til dagsordenspunkt 13: Temadag om arkitekturstyring Revideret pr. 10. september 2013 Tidspunkt Strategisk spor Fælles spor Specialist spor Tidspunkt 10.00-10.15 Velkomst

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 5. oktober 2010 kl i mødelokalet ved Inst. for Marketing og Management, 1. sal.

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 5. oktober 2010 kl i mødelokalet ved Inst. for Marketing og Management, 1. sal. STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI I ODENSE 19. oktober 2010 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 5. oktober 2010 kl. 12.15 i mødelokalet ved Inst. for Marketing og Management, 1. sal. Tilstedeværende:

Læs mere

Udkast til afslag på godkendelse

Udkast til afslag på godkendelse Københavns Universitet ku@ku.dk Udkast til afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Københavns Universitets ansøgning om godkendelse

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Evalueringsrapport Master i it

Evalueringsrapport Master i it Evalueringsrapport Master i it Master i IT Fagpakken Globale projekter Studienævn for It og Læring, AAU. Forår 2015 Evalueringsrapport, Globale projekter, forår 2015 Evalueringsundersøgelsen blev sendt

Læs mere

Bilag 1: Ramme for beskrivelse og udvikling af peer-støttemodeller

Bilag 1: Ramme for beskrivelse og udvikling af peer-støttemodeller Bilag 1: Ramme for beskrivelse og udvikling af peer-støttemodeller Puljens midler skal finansiere udvikling, afprøvning og implementering af et antal peer-støtte modeller, herunder: Rekruttering og uddannelse

Læs mere

Referat af uddannelsesudvalgsmøde

Referat af uddannelsesudvalgsmøde Referat af uddannelsesudvalgsmøde Godkendt 11/2-2014 Mødedato: Tirsdag den 28. januar 2014 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale:

Læs mere

BUSINESS CASE OG GEVINSTREALISERING

BUSINESS CASE OG GEVINSTREALISERING BUSINESS CASE OG GEVINSTREALISERING Business casen er rygraden i ethvert forretningsprojekt. Om det handler om at købe et nyt IT system, en virksomhed eller om at outsource dele af sin IT-drift, ja, så

Læs mere

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16. ØKONOMISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR 2013 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.00 Sted: Frokoststuen,

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer.

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer. HD studienævnsmøde den 2. december 2015 kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1325, lokale 312 Til stede: Jan Laursen, Finn Schøler, Søren Erik Nielsen Afbud fra: René Franz Henschel, Karsten Bay Referent: Rita

Læs mere

Referat af mødet i studienævnet for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Torsdag den 15. december, kl

Referat af mødet i studienævnet for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Torsdag den 15. december, kl Referat af mødet i studienævnet for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Torsdag den 15. december, kl. 15.30-17.00 i Winsløwparken 19, 3. sal, mødelokale 402 Til stede: Helle Ploug Hansen (HPH), Christine

Læs mere