Byrådet vil først iværksætte lokalplanlægningen af 2. prioritetsområderne, når 1. prioritetsområderne nærmer sig fuld udnyttelse.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Byrådet vil først iværksætte lokalplanlægningen af 2. prioritetsområderne, når 1. prioritetsområderne nærmer sig fuld udnyttelse."

Transkript

1

2 Redegørelse Ifølge planlovens 11 e er en væsentlig del af kommuneplanen en redegørelse for, hvordan kommuneplanen forholder sig til anden planlægning. Anden planlægning forstås som øvrig planlægning, der har/kan have indflydelse på kommunens planlægning og forvaltning. Den øvrige planlægning, der skal redegøres for i kommuneplanen, er Rækkefølge for planens gennemførelse, Den Regionale Udviklingsplan (RUP) for Region Nordjylland Kommunens planstrategi, Beskyttede områder efter anden lovgivning og eventuelle arealreservationer efter sektorlove eller projekteringsog anlægslove, Statslige sektorplaner (råstof-, vand- og natura 2000 planer), Planlægning i kystnærhedszonen, Planlægningen ift. nabokommuner, Planens sammenhæng med den statslige trafikplan og trafikselskabernes trafikplan for offentlig service, Kommunens befolkningsprognose og Støjplan/Stilleområder Miljøvurdering af kommuneplanen Kommunens detailhandelsplan

3 Rækkefølge for planers gennemførelse Rækkefølgen angivet herunder har betydning for byrådets pligt til at udarbejde et lokalplanforslag og fremme sagen mest muligt og for byrådets mulighed for at modsætte sig en udstykning eller bebyggelse, som er i strid med rækkefølgen Byrådet vil først iværksætte lokalplanlægningen af 2. prioritetsområderne, når 1. prioritetsområderne nærmer sig fuld udnyttelse. Kommuneplanens byudviklingsområder er i de større byer, Brønderslev, Dronninglund og Hjallerup baseret på masterplaner for byernes fremtidige udviklingsmuligheder. Masterplanerne er udarbejdet på baggrund af et grundigt planlægningsarbejde, der bl.a. omfatter borgerinddragelse, analyser, skitsering mv. I masterplanerne er anført etapeopdelinger og rækkefølger for byudviklingen, der som hovedregel er videreført i kommuneplanens rammedel. Dog er der enkelte steder sket mindre korrektioner (tilføjelser/fravalg) som følge af den faktiske byudvikling efter masterplanernes tilvejebringelse. Med etapeanvisningerne ønsker byrådet at sikre, at udviklingen af byerne foregår med en hastighed, der passer til byernes størrelser, så byernes servicefaciliteter, sociale netværk mv. kan optage de nye beboere. I lokalbyerne i bymønsteret er der ikke udarbejdet egentlige masterplaner for den fremtidige byudvikling, da det antages at byudviklingstakten i disse byer sker i et mindre omfang og tempo. Kommuneplanens udpegninger af nye byudviklingsområder i lokalbyerne er baseret på borgermøder og de lokale beboeres/foreningers ønsker til placering kombineret med planlæggernes faglige vurdering af de enkelte områder. By Prioritet Område Ramme Brønderslev Nord 1* Ådalen Etape I 01-B-10 Syd 1* Ådalen Vest (NY) 01-B-39 2 Ådalen Etape II 01-B-34 1* Otto Mallings Kvarter - Etape II 01-B-23 1* Sydbyen (NY) 01-B-38 3 Victor Bendix Kvarter 01-B-17 * I Brønderslev opereres med 2 prioriteringer. Der ønskes både byudvikling i hhv. nord og syd samtidig. Efter 1. prioriteterne kommer Ådalen Etape II før Victor Bendix Kvarter. Dronninglund Hjallerup Asaa Agersted 1 Rævedalslunden Syd 02-B-12 1 Moltkesvej Etape II (NY) 02-B-15 2 Rævedalslunden Nord 02-B-10 3 Kærbyvej Etape II 02-B-07 4 Geråvej Syd (NY) 02-B-14 5 Slotsgade Øst (NY) 02-B-13 1 Tennisskoven (NY) 03-B-13 1 Østermarken I (NY) 03-B-14 0 Gl. Campingplads (tages ud) 05-B-06 1 Peder Gårds Jorde 05-B-07 2 Gerå Engvej (NY) 05-B-08 1 Bjeldbakken Etape II 04-B-03 2 Græsvangen Etape II 04-B-02

4 Jerslev 1 Læsøgade 07-B-04 2 Samsøgade (NY) 07-B-06 Manna-Thise 1 Højmarksvej (Thise) 09-B-03 2 Bredningen - Manna (NY) 09-B-04 Serritslev 1 Blåregnvej 10-B-02 2 Serritslev Vest (NY) 10-B-05 Øster Brønderslev 1 Danserhøj 12-B-06 2 Engvej (NY) 12-B-07 1** Ahornvej Etape II (NY) 12-E-02 ** Blandet bolig og erhvervsområde

5 Den Regionale Udviklingsplan for Nordjyllands Amt (RUP) Den regionale udviklingsplan for Region Nordjylland indeholder en vision for, hvor regionen skal bevæge sig hen. Den angiver med en række principper, som skal hjælpe med at drive udviklingen fremad og en række forslag til indsatsområder, som regionen skal sætte kræfterne ind på. Samtidig er planen et udtryk for en fælles nordjysk forståelse af, hvordan regionen skal udvikle sig. Den overordnede vision for Nordjylland år 2017 er Mulighedernes Nordjylland fra udkant til forkant med kreativitet og kompetence med særlig fokus på kompetenceløft, kreative og strategiske alliancer, digital og trafikal forbundenhed samt globalisering. For at bringe Nordjylland fra virkeligheden år 2007 til visionen år 2017 ser Regionsrådet for Region Nordjylland følgende overordnede, strategiske principper som afgørende for at skabe denne udvikling. tænke nyt, tænke på tværs globalt udsyn og parathed den lærende region teknologi og netværk forpligtende samarbejde og partnerskab Den løbende vurdering af de mål, der sættes og opnås i den regionale udviklingsplan, sker i forhold til udviklingsprincipperne og den regionale udviklingsplans bærende værdier; sammenhængskraft og bæredygtige udvikling. I Brønderslev Kommune samarbejdes allerede med regionen inden for flere af ovenstående principper, og Byrådet vil på baggrund af strategiske analyser fortsat udvælge fokusområder i det regionale samarbejde og søge indflydelse på beslutningerne om disse. Den regionale udviklingsplan kan ses på Region Nordjyllands hjemmeside (Åbner i nyt vindue).

6 Planstrategi for Brønderslev Kommune Kommuneplan er den første samlede kommuneplan for Brønderslev Kommune efter kommunalreformen i 2007, hvor de to kommuner Brønderslev og Dronninglund blev lagt sammen. Kommuneplanen afløser i sin helhed de nugældende kommuneplaner for hhv. Brønderslev og Dronninglund Kommuner. Kommuneplan er udarbejdet i forlængelse af planstrategien for Brønderslev Kommune fra Kommuneplanen er udarbejdet som en fuld revision, og der er lagt fokus på de tre temaer, Børn og unge, Kultur og fritid, Smukke omgivelser samt agenda 21, der er peget på i planstrategien. Med kommuneplanen er der skabt et samlet overblik over planerne for de kommende 12 års byudvikling og infrastruktur. Desuden er planlægningen og retningslinjerne for administrationen af det åbne land fra Regionplan 2005 blevet indarbejdet i planen. Byrådet ønsker med denne første digitale kommuneplan i Brønderslev Kommunes historie at lette borgernes adgang til at få indblik i byrådets visioner for kommunens udvikling og dermed styrke borgernes inddragelse også i kommunens planarbejde. Se Planstrategi her. (åbner PDF i nyt vindue)

7 Beskyttede områder Kommuneplanen indeholder retningslinjer, der skal sikre og udbygge kvaliteten og mængden af de naturområder, der er omfattet af naturbeskyttelseslovens 3 ( 3-områder). Retningslinjerne tager afsæt i Regionplan Byrådet vil i den videre planlægning lokalplanlægningen sikre at indarbejde de hensyn, der skal tages efter dels naturbeskyttelseslovens bestemmelser om bygge- og beskyttelseslinjer, dels museumslovens bestemmelser om bl.a. sten- og jorddiger, ligesom byrådet til enhver tid vil respektere de bestemmelser, der gælder i de fredede områder. Arbejdet med at forene forskellige beskyttelsesinteresser har været en del af grundlaget bag Brønderslev Kommunes arbejde med byudvikling. Det er et overordnet princip, at der som udgangspunkt ikke ønskes byudvikling i områder med særligt værdifulde landskabs- og naturinteresser som eksempelvis særlige drikkevandsinteresser eller beskyttet natur. I visse tilfælde kan det dog være nødvendigt, og i disse tilfælde er det vigtigt, at byudviklingen foregår med betydelig hensyntagen til landskabs- og naturinteresserne eksempelvis er byudviklingen i Hjallerup sat på standby eller omprioriteret ift. masterplanen - indtil de endelige resultater af en analyse af grundvandets strømningsforhold ligger fast. Det er derfor fastsat i retningslinjerne for byudvikling, at udlæg af arealer til byformål indenfor områder med konflikter mellem beskyttelses- og benyttelsesinteresserne og byudviklingen forudsætter, at der opstilles konkrete vilkår for planlægning for hvert område, således at beskyttelsesinteresserne tilgodeses. Se mere om beskyttede områder i kommuneplanens retningslinier.

8 Råstofplanen I råstofplanen er der udlagt regionale råstofområder. Inden for disse områder må der ikke inddrages arealer til byudvikling, tekniske anlæg eller på anden måde foretages dispositioner, der hindrer eller begrænser varetagelsen af råstofindvinding. Arealer med tilladelse til at indvinde råstoffer skal efterbehandles etapevis/løbende, så de hurtigst muligt kan overgå til andre formål. Færdigudnyttede råstofgrave bør som udgangspunkt efterbehandles til jordbrugsformål med mindre en anden anvendelse er fastsat i forbindelse med behandling af ansøgning eller ved forudgående planlægning for den enkelte råstofgrav og efter afvejning af relevante hensyn. Råstofplan 2008 for Region Nordjylland er vedtaget, og det er vurderet, at der ikke er modstrid mellem Kommuneplan og den vedtagne Råstofplan. Se Råstofplan 2008 her. (åbner PDF i nyt vindue) Se også kommuneplanens hovedstruktur afsnit om råstoffer.

9 Vandplaner Kommuneplanen skal fastsætte retningslinjer for anvendelsen af vandløb, søer og kystvande. Staten fastlægger kvalitetskravene i vandplaner. Kvalitetsmålene er nu alene et statsligt anliggende, men indtil de statslige vandplaner foreligger med udgangen af 2009 skal kommunerne administrere efter retningslinjer for kvalitetsmål i Regionplan I henhold til miljømålsloven vedtager staten senest i december 2009 seksårige naturplaner for Natura 2000-områderne. Med baggrund i statslige naturplaner skal og vil byrådet vedtage kommunale handleplaner for realisering af naturplanerne. Se kommuneplanens retningslinier om vand her.

10 Natura2000 planer Natura2000 er en fælles betegnelse for habitatområder og fuglebeskyttelsesområder i EU. Staten skal udarbejde en Natura2000-plan for de internationale naturbeskyttelsesområder inden udgangen af Herefter udarbejder kommunen en handleplan for hvert Natura2000 område. Statslige myndigheder, Regionsråd og kommunalbestyrelser er ved udøvelse af beføjelser bundet af den vedtagne Natura 2000-plan, herunder vedtagne kommunale handleplaner. Den kommunale handleplan skal sikre gennemførelsen af Natura2000-planen og skal bl.a. indeholde en prioritering af kommunens forvaltningsindsats, oplyse om forventede metoder og forvaltningstiltag for at forbedre naturtilstanden eller fastholde gunstig bevaringsstatus samt angive mål og forventet effekt for de enkelte aktiviteter. Indtil den statslige Natura2000-plan foreligger med udgangen af 2009 skal kommunerne administrere efter retningslinjerne i Regionplan 2005, som bliver direkte overført til kommuneplanens retningslinjer. I Brønderslev Kommune er der to Natura2000-områder: Kystområdet ved Asaa og St. Vildmose sydvest for Brønderslev. Se kommuneplanens retningsllinier for Natura2000 områderne her.

11 Kystnærhedszonen I kommuneplanen er optaget retningslinjer for kystnærhedszonen, hvoraf fremgår, hvordan byrådet vil planlægge i kystnærhedszonen. Inden for kystnærhedszonen er der sket enkelte ændringer i kommuneplanens rammer i forhold til Kommuneplanen for Dronninglund kommune I Brønderslev Kommune er det lokalbyen Asaa og landsbyerne Gerå, V. Melholt og Smalby der omfattet af kystnærhedszonen. Kommunens eneste sommerhusområder er placeret i forbindelse med de tre landsbyer. De ændrede rammer i kommuneplanen omhandler alle Asaa, hvor der udlægges et nyt areal til boligformål og ændres en ramme for et områdes anvendelse (boligformål ved Sæbyvej) så kommuneplanrammen er i overensstemmelse med den faktiske anvendelse (rekreative formål, Kolonihave). På kortet til højre vises kystnærhedszonen samt rammeændringer inden for denne. Se også kommuneplanens retningslinjer for og bemærkninger til anvendelsen af kystnærhedszonen i Brønderslev kommune.

12 Plansamarbejder med Nabokommunerne Brønderslev Kommune deltager i vid udstrækning i diverse plansamarbejder med såvel nabokommuner som en bredere del af de 11 kommuner i Region Nordjylland. Kommuneplanlægningen forudsætter samarbejde på tværs af kommunegrænser for at sikre sammenhæng og tværkommunale hensyn. Således berører regionale landskaber og naturinteresser flere kommuner, ligesom vandløb og recipienter, grundvand, skovrejsning mv. oftest er fælles kommunale anliggende. Brønderslev kommunens nabokommuner er Hjørring, Jammerbugt, Frederikshavn og Aalborg. Samarbejdet udbygges og forbedres løbende via de projekter, der udarbejdes og evalueres på tværs af kommunegrænserne. Kommunen indgår bl.a. i samarbejde med nabokommunerne om planlægning af en national vandre-/cykelsti Nortrail, der skal løbe gennem kommunens østlige del, men også om større tekniske anlægsarbejder som f.eks. udlægning af områder til vindmølleparker, der berører beboerne i nabokommunerne.

13 Trafikplan og planer for offentlig service I kommuneplanen er der redegjort for byrådets mål inden for vej- og trafikområdet og der er optaget retningslinjer for trafik i bred forstand, hvilket vil sige retningslinjer for både vejudbygning, den kollektive trafik, havne og stier. Som et element i kommunens planlægning for nye byudviklingsområder indgår trafikafviklingen som et af de væsentligste aspekter. I planlægningen af hvert nyt arealudlæg til byudvikling er den ønskede byudvikling baseret på muligheden for at sikre hensigtsmæssig trafikafvikling. Konkret er de fremtidige byområder udlagt således, at de kan vejbetjenes hensigtsmæssigt og fremmer kollektiv trafik mest muligt og dermed holder samme serviceniveau, som de eksisterende byområder. I kommuneplanen er der udlagt arealreservationer til en ny vej sydøst om Dronninglund, som blev skitseret i masterplanen fra 2003 for Dronninglund. Denne skal etableres med henblik på både at sikre en tilfredsstillende fremtidig trafikbetjening af de nye fremtidige byområder men i høj grad også en fredeliggørelse af Dronninglund bymidte. Der er ligeledes reserveret areal i kommuneplanen til nye trafikveje hhv. øst og vest om Hjallerup til trafikbetjening af nye boligområder.* Endelig er der i Brønderslev Nordby reserveret areal til en ny nordlig vejforbindelse, som skal trafikbetjene etape II af Ådalen. Den kollektive trafikplan fremgår af Nordjyllands trafikselskabs (NT) oversigt over bus- og togruter i kommunen. Nordjyllands Trafikselskab har i tæt samarbejde med Region Nordjylland og de nordjyske kommuner udarbejdet forslag til Trafikplan for Nordjylland i februar Trafikplanen er en stor og kompleks opgave, og er endnu ikke vedtaget endeligt, hvilket betyder, at der ikke kan redegøres for de overordnede sammenhænge i nærværende kommuneplan. Derimod er de dele af den nuværende regionale trafikplan, der vedrører Brønderslev Kommune indarbejdet i kommuneplanen. * Vedrørende byudvikling i Hjallerup, skal det bemærkes, at Miljøcenter Aalborg er i gang med analyser af grundvandsstrømningerne omkring Hjallerup. Først når disse er kendte kan der tages endelig beslutning om byudviklingen i Hjallerup, og dermed også en østlig trafikvej. Se Trafikplan for Nordjylland her (Åbner ny side)

14 Kommunens befolkningsprognose Brønderslev Kommune har udarbejdet en befolkningsprognose for Befolkningsprognosen bygger på den hidtidige befolkningsudvikling de seneste fem år og forventningerne til det fremtidige boligbyggeri i prognoseperioden. Befolkningsprognosen viser den forventede befolkningsstørrelse- og sammensætning fordelt på geografiske områder (skoledistrikter). Det samlede befolkningstal forventes at falde med ca. 2% år i perioden. Se mere om Befolkningsprognosen her. (nyt vindue)

15 Støjplanlægning - Stilleområder Som et af de statslige krav til kommuneplanens redegørelse indgår krav om, at kortlagte stilleområder skal vises. Brønderslev Kommune har ikke kortlagt stilleområder, da kommunen ikke er omfattet af EU støjdirektiv fra Med direktivet stilles krav om støjkortlægning og støjhandlingsplaner i og omkring større veje, større jernbaner, større lufthavne og større sammenhængende byområder. I Brønderslev Kommune findes ingen af ovennævnte anlæg/områder, og det er således frivilligt at udarbejde støj kort og handlingsplaner. I første omgang har kommunen undladt at udarbejde en egentlig støjkortlægning, men er opmærksom på udviklingen inden for området. Med støjkortlægningen kan der ske en udpegning af stilleområder i kommunen. Dette skal bl.a. ske koordineret med udpegningen af fx større uforstyrrede landskaber. Det bemærkes, at der for så vidt angår uforstyrrede landskaber i Brønderslev Kommune sker en videreførelse af retningslinjer for og udpegning af de uforstyrrede landskaber, som fremgår af Regionplan 2005.

16 Miljøvurdering I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (miljøvurderingsloven) har byrådet pligt til at miljøvurdere planer og programmer, der fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser til projekter, der kan have væsentlige indvirkninger på miljøet. Miljøpåvirkningen vurderes ud fra et bredt defineret miljøbegreb. Det omfatter Bl.a. befolkningens sundhed, påvirkning med støj og påvirkning af flora og fauna. Byrådet har foretaget en miljøvurdering af Kommuneplan ved en gennemgang af de planændringer, der er foretaget i forhold kommuneplan for Brønderslev Kommune, Kommuneplan for Dronninglund Kommune, Brønderslev Kommunes planstrategi 2007 og Regionplan 2005 for Nordjyllands Amt. I Miljørapporten foretages en vurdering af det enkelte tema med en kort beskrivelse af ændringer og nye udpegninger, en beskrivelse af 0-alternativet samt en vurdering af de væsentligste miljømæssige konsekvenser. Miljøvurderingen er udarbejdet sideløbende med kommuneplanens udarbejdelse og offentliggøres sammen med forslag til kommuneplan Læs miljørapporten (PDF) for Brønderslev Kommunes kommuneplan

17 Detailhandelsplan Brønderslev Kommune har i efteråret 2009 udarbejdet en samlet detailhandelsplan for Brønderslev Kommune. Ved strukturreformen i 2007 blev kommunerne Brønderslev og Dronninglund lagt sammen. I den gamle Brønderslev kommune var administrationsgrundlaget for planlægning for detailhandel revideret i forbindelse med revision af kommuneplan i Dette var imidlertid ikke tilfældet for den gamle Dronninglund Kommune, hvis kommuneplan senest blev revideret i 2001, hvorfor det var bestemmelserne om detailhandel i regionplan 2001, der har været gældende i den del af den nye kommune. Der har derfor manglet et samlet, fælles grundlag for udviklingen på detailhandelsområdet, hvilket i flere henseender har været en hæmsko for byrådet i den samlede kommune. På baggrund af en konkret problemstilling valgte byrådet at fremrykke processen med udarbejdelsen og vedtagelsen af en samlet detailhandelsplan for Brønderslev Kommune, således at detailhandelsplanen kan vedtages på det siddende byråds sidste møde i december Detailhandelsplanen er vedtaget som et tillæg til begge de gældende kommuneplaner. Brønderslev Kommune har i forbindelse med vedtagelsen, anmodet Statens Miljøcenter om ophævelse af retningslinierne i Regionplan 2005 vedr. detailhandel som erstattes af nye kommunale retningslinier i detailhandelsplan De nye retningslinier er indarbejdet i Kommuneplan se retningslinier afsnit 1.4 detailhandel. Se Forslag til Detailhandelsplan (PDF)

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Forord 7 Indledning 8 Hovedstruktur 11 Vision 12 Overordnet struktur 13 Udvikling 21 Landskab 26 Bæredygtighed 28 Forudsætninger 32 Forhold til anden planlægning

Læs mere

Redegørelse for planens Forudsætninger. Kommuneplan Forslag

Redegørelse for planens Forudsætninger. Kommuneplan Forslag Redegørelse for planens Forudsætninger Kommuneplan 2017-29 Forslag August 2017 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Om forudsætninger for Kommuneplan 17...2 Redegørelse for forudsætninger...4 Rækkefølge

Læs mere

Planlovsystemet. Landinspektør Helle Witt, By- og Landskabsstyrelsen

Planlovsystemet. Landinspektør Helle Witt, By- og Landskabsstyrelsen Planlovsystemet Landinspektør Helle Witt, By- og Landskabsstyrelsen Miljøministeriet fra oktober 2007 Ministeren Departement Center for Koncernforvaltning Naturklagenævn Miljøklagenævn Miljøstyrelsen By-

Læs mere

Frederikssund Kommune Kommuneplan

Frederikssund Kommune Kommuneplan Forslag Frederikssund Kommune Kommuneplan 2009-2021 Kolofon Forslag til Frederikssund Kommuneplan 2009-2021 er udarbejdet for Frederikssund Kommune af By og Land. Layout: By og Land Tryk: PrintfoParitas

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Boliger i Åsum Ændring af kommuneplanområde 3 Åsum, Seden, Bullerup, Agedrup Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

ODENSE LETBANE 1. ETAPE

ODENSE LETBANE 1. ETAPE 1 TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE ODENSE LETBANE 1. ETAPE 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge

Læs mere

Odense Letbane 1. etape

Odense Letbane 1. etape 1 Forslag til tillæg nr. 18 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Odense Letbane 1. etape 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 15

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 15 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 15 Boligområde ved Markhaven Ændring af kommuneplanområde 3 Åsum Seden Bullerup - Agedrup Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Drejebog for Syddjurs Kommuneplan 2013

Drejebog for Syddjurs Kommuneplan 2013 Oplæg til Drejebog for Syddjurs Kommuneplan 2013 Det videre arbejde med byrådets visioner for Syddjurs Kommune med udgangspunkt i Planstrategi 2012 Udviklingsafdelingen, maj 2012 Indledning Syddjurs Kommune

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 15

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 15 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 15 Boligområde ved Markhaven Ændring af kommuneplanområde 3 Åsum Seden Bullerup - Agedrup Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal

Læs mere

Oversigt over ændringerne til Kommuneplan

Oversigt over ændringerne til Kommuneplan Oversigt over ændringerne til Kommuneplan 2017-29 I Planstrategi 2015 for Kommune blev det besluttet, at der skulle foretages en delvis revision af kommuneplanen. Det betyder, at den samlede kommuneplan

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter rammerne for al lokalplanlægning. Hvis Byrådet ønsker at gennemføre

Læs mere

Stenløse - Agertoftegårdsvej Ophævelse af kommuneplanramme O-29 Tillæg til Kommuneplan Forslag i høring: xx.måned - xx.

Stenløse - Agertoftegårdsvej Ophævelse af kommuneplanramme O-29 Tillæg til Kommuneplan Forslag i høring: xx.måned - xx. KOMMUNEPLANTILLÆG 06 Stenløse - Agertoftegårdsvej Ophævelse af kommuneplanramme O-29 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Forslag i høring: xx.måned - xx.måned 20xx Kommuneplantillæg nr.8 til kommuneplan 2013-2025

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Grønt Danmarkskort og potentiel natur Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Kommuneplanen og PlanDK. Landinspektør Helle Witt, By- og Landskabsstyrelsen

Kommuneplanen og PlanDK. Landinspektør Helle Witt, By- og Landskabsstyrelsen Kommuneplanen og PlanDK Landinspektør Helle Witt, By- og Landskabsstyrelsen Miljøministeriet - oktober 2007 Ministeren Departement Naturklagenævn Miljøklagenævn Miljøstyrelsen By- og Landskabsstyrelsen

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 25 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 25 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG NR. 25 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE ØSTERBRO 21 OG ØSTERBRO 41 COOP-GRUNDEN ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 2 10 11 Stige 9 Korup 8 Næsby Tarup Bolbro 0 Bymidten 1 Seden

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 FORSLAG i offentlig høring fra den 5. december 2016 til den

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Omfordeling af byzoneareal og nyt erhvervsområde forslag til tillæg nr. 49 Tillæg til byudvikling og rammebestemmelser Odense Kommune Hvad er en kommuneplan? I

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 38

Kommuneplan for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 38 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 38 Boligområde Engelstoftsgade Ændring af kommuneplanområde 0 Bymidten Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der

Læs mere

Byrådscentret 24-07-2013

Byrådscentret 24-07-2013 NOTAT Byrådscentret 24-07-2013 Baggrundsnotat. Støj. Kommuneplan 2014 Emnet støj indgår i Kommuneplan 2010. Kommuneplan 2014 er en fuld revision, og det er derfor screenet om der er behov for nye retningslinjer

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Kommuneplanen for Odense Kommune. Energivej - erhverv. Ændring af kommuneplanområde 5. Stige. Næsby.

Tillæg nr. 10 til Kommuneplanen for Odense Kommune. Energivej - erhverv. Ændring af kommuneplanområde 5. Stige. Næsby. Tillæg nr. 10 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Energivej - erhverv Ændring af kommuneplanområde 5 10 11 Stige 9 Korup 8 Næsby Tarup Bolbro 0 Bymidten 1 Seden 3 Vollsmose 7 6 Bellinge 2 Dalum

Læs mere

7. Miljøvurdering 171

7. Miljøvurdering 171 7. Miljøvurdering 171 Sammenfattende miljøvurdering Miljøvurderingen belyser miljøpåvirkningerne af de ændringer, der er indarbejdet i Kommuneplan 2013-2025 set i forhold til Kommuneplan 2009-2021. Miljøvurderingen

Læs mere

KOMMUNEPLAN OG DET ÅBNE LAND. DET ÅBNE LAND workshop, kommuneplanseminar 6. januar 2009

KOMMUNEPLAN OG DET ÅBNE LAND. DET ÅBNE LAND workshop, kommuneplanseminar 6. januar 2009 DET ÅBNE LAND workshop, kommuneplanseminar 6. januar 2009 Roller i det åbne lands planlægning: Kommunen: emner efter planlovens 11a (11b stk.2) Regionen: Regional råstofplan Regional udviklingsplan Staten:

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 36

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 36 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 36 Etageboligområde Rugårdsvej 33y Ændring af kommuneplanområde 0 Bymidten Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 34

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 34 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 34 Parkvej - Vinkelvej Ændring af kommuneplanområde 5 Hjallese Højby Lindved Skt. Klemens Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til Tillæg nr. 4

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til Tillæg nr. 4 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 4 Serviceområde ved Nyt OUH Syd Ændring af kommuneplanområde 4 Rosengård Holluf Pile Tornbjergvej - Fraugde Hvad er en Kommuneplan? I henhold

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Forslag DECEMBER 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

Planer for vand og natur. Hans Chr. Karsten, Skov- og Naturstyrelsen

Planer for vand og natur. Hans Chr. Karsten, Skov- og Naturstyrelsen Planer for vand og natur Hans Chr. Karsten, Skov- og Naturstyrelsen Planlovens 14 stk. 4 Kommuneplanen må ikke stride mod En vandplan, en Natura 2000-plan, handleplaner for realiseringen af disse planer,

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune.

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen

Læs mere

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019 Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort Kredsbestyrelsesseminar Fåborg 29.-30. marts 2019 Hvad er en kommuneplan? Beskriver den overordnede plan for og tankerne bag alle arealer i en kommune Sikrer koordinering

Læs mere

Kommuneplantillæg nr.26 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Kommuneplantillæg nr.26 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Kommuneplantillæg nr.26 til Kommuneplan 2007 2018 for Holbæk Kommune Kommuneplantillæg nr. 26 er vedtaget af Holbæk Byråd den 20. februar 2013 og offentliggjort den 24. april 2013. 1 Tidligere kommuneplanramme

Læs mere

Indhold og procesplan for planstrategien

Indhold og procesplan for planstrategien Notat Haderslev Kommune Udvikling & Kultur Gåskærgade 26 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk Dir. tlf. 74341711 kile@haderslev.dk 13. december 2006 Sagsident:

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 21

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 21 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 21 H/F Roerskov Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Kommuneplanlægningen Status og centrale emner

Kommuneplanlægningen Status og centrale emner Kommuneplanlægningen Status og centrale emner 1. Status på Kommuneplanen opbygning og indhold 2. Befolkningsprognose og demografisk udvikling 3. Boliger og erhverv status på areal og salg af bygge grunde

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 23. til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune

Forslag til tillæg nr. 23. til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 23 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Sukkerkogeriet Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej APRIL 2017 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 37

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 37 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 37 Kragsbjergløkke Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdskvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg H.024 for Universitetshospital 2. etape med VVM-redegørelse Byrådet godkendte den 8. april 2013 et kommuneplantillæg

Læs mere

Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009

Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009 Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009 NOTAT 24. maj 2019 Indhold Indledning... 2 Planen der vurderes: Kommuneplantillæg nr. 009... 2 Metode... 2 Ikke-teknisk resumé... 3 Miljøvurdering... 4 Planforslagets

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 2

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 2 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 2 Erhvervs- og boligområde ved Kirkegyden og Strandholtvej i Stige Ændring af kommuneplanområde 11 Stige Søhus Anderup Lumby Hvad er en Kommuneplan?

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 54 Område ved Lunden 8 Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge en kommuneplan. Denne

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 6

Kommuneplantillæg nr. 6 Kommuneplantillæg nr. 6 for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Juni, 2019 2 Kommuneplantillæg nr. 6 Indholdsfortegnelse Hvad er en kommuneplan?...4 Retsvirkninger...4

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan Marts 2019 UDKAST

Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan Marts 2019 UDKAST Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan 2017-2029 Marts 2019 UDKAST Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den eksisterende kommuneplan.

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 Kort Kort 1: Den tidligere udstrækning af den økologiske forbindelse

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde i Overmarken, Tommerup Hvad er et kommuneplantillæg Et kommuneplantillæg er et tillæg til kommuneplanen. Kommuneplanens hovedformål er at regulere anvendelsen af

Læs mere

De regionale udviklingsplaner. Niels Østergård, Skov- og Naturstyrelsen + Plan09 100mile-seminar, 31.august 2007

De regionale udviklingsplaner. Niels Østergård, Skov- og Naturstyrelsen + Plan09 100mile-seminar, 31.august 2007 De regionale udviklingsplaner Niels Østergård, Skov- og Naturstyrelsen + Plan09 100mile-seminar, 31.august 2007 Planlovsystemet 2007 Regionale vækstfora Erhvervsudviklingsstrategi Landsplanlægning Regeringens

Læs mere

FORSLAG. Gilleleje. Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan /9

FORSLAG. Gilleleje. Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan /9 FORSLAG Gilleleje Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013-25 1/9 Generel orientering Dette planforslag er udarbejdet af Gribskov Kommune. Planforslaget er godkendt til offentlig fremlæggelse

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 014

Kommuneplantillæg nr. 014 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden fra den 27. marts 2012 til 22. maj 2012.

Læs mere

Afgørelse om Screeningspligt og Screening af planer og programmer efter lov om miljøvurdering

Afgørelse om Screeningspligt og Screening af planer og programmer efter lov om miljøvurdering Afgørelse om Screeningspligt og Screening af planer og programmer efter lov om miljøvurdering Navn på plan: Kommuneplantematillæg for Byudvikling og Fritidsformål Sagsbehandler: Randi Vuust Skall og Casper

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Boligområde nord for Bregentvedvej i Haslev - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 287 af 16.

Læs mere

Kommuneplantillæg Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 2010

Kommuneplantillæg Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 2010 Kommuneplantillæg Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 2010 Høje-Taastrup Kommune Teknik- og Miljøcenter Jour. nr.: 11/27377 Dok.nr. 2651188/11 Dato: 19.06.2012 Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 2010 for Rønnevangscenteret

Læs mere

Den danska planeringsprocessen. Landinspektør Helle Witt By- og Landskabsstyrelsen

Den danska planeringsprocessen. Landinspektør Helle Witt By- og Landskabsstyrelsen Den danska planeringsprocessen Landinspektør Helle Witt By- og Landskabsstyrelsen Emner - Miljøministeriet - Plansystemet - Landsplanlægning - Fingerplan 07 - Regionale udviklingsplan - Kommuneplaner -

Læs mere

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

KOMMUNEPLAN

KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN 2009-2021 MÅL OG RAMMER FOR VEJLE KOMMUNE Godkendt: 16. december 2009 Udgivet af Vejle Kommune 2010 Oplag:150 Udarbejdet af Teknisk Forvaltning Lay-out: Teknisk Forvaltning Forsidefotos: Welcon

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE KORUP BYDELSCENTER TILLÆG TIL HOVEDSTRUKTUR OG ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 9 KORUP HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til lokalplanforslag nr. 627 Side 1 af 7 Planens indhold Lokalplanen giver erstatter lokalplan 2.27 2E1 Udvidelse

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 44

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 44 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 44 Erhvervsområde i Højme Ændring af kommuneplanområde 6 Bellinge Dyrup - Højme Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 -

Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - Blandet bolig- og erhvervsområde ved Pilevej, Aarup Juni, 2019 2 Kommuneplantillæg nr. 4 Indholdsfortegnelse Hvad er en kommuneplan?...4 Retsvirkninger...4

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse for Råstofplan

Sammenfattende miljøredegørelse for Råstofplan Dato: 28. oktober 2016 Sammenfattende miljøredegørelse for Råstofplan 2016-2027 Indledning og baggrund Denne sammenfattende miljøredegørelse indgår som bilag ved Regionsrådets beslutning om endelig vedtagelse

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 31

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 31 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 31 H/F Næsby Ændring af kommuneplanområde 10 Næsby Næsbyhoved-Broby - Allesø Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal

Læs mere

Kommuneplan 2009. Vallensbæk - en levende by

Kommuneplan 2009. Vallensbæk - en levende by Kommuneplan 2009 Vallensbæk - en levende by Vallensbæk Kommune Marts 2010 Vallensbæk Kommune Høring Den 2. december 2009 blev Kommuneplan 2009 endeligt vedtaget af Vallensbæk Kommunes kommunalbestyrelse.

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Kommuneplantillæg til Parkering til UCN ved Scoresbysundvej

K O M M U N E P L A N. Kommuneplantillæg til Parkering til UCN ved Scoresbysundvej Kommuneplantillæg 4.053 til Parkering til UCN ved Scoresbysundvej Aalborg Byråd godkendte den 28. august kommuneplantillæg 4.053 til Parkering til UCN ved Scoresbysundvej. Planen består af: Redegørelse

Læs mere

Syddjurs Kommuneplan 2009 Hoveddokument. - på et sundt og bæredygtigt grundlag

Syddjurs Kommuneplan 2009 Hoveddokument. - på et sundt og bæredygtigt grundlag Syddjurs Kommuneplan 2009 Hoveddokument - på et sundt og bæredygtigt grundlag SYDDJURS KOMMUNEPLAN 2009 Forord Syddjurs Kommune skal være et godt og smukt sted at bo, leve og arbejde. Attraktive bolig-

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg nr. 5.017 for boliger i Vestbjerg K O M M U N E P L A N Aalborg Byråd godkendte den 28. september 2015

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG ADMINISTRATIONSGRUNDLAG Retningslinjer vedrørende administration af planlovens bestemmelser om planlægning for almene boliger (blandet boligsammensætning) 1. Indledning Aarhus vokser hastigt i disse år.

Læs mere

Kommuneplan - hvorfor?

Kommuneplan - hvorfor? Kommuneplan - hvorfor? Kommuneplanen sætter kursen I Odder Kommune har kommuneplanen altid været et vigtigt værktøj. For borgere, politikere og forvaltning er kommuneplanen et pejlemærke for, i hvilken

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 51 Bolig- og serviceområde ved Faaborgvej 39 Ændring af kommuneplanområde 7 Sandrum-Dalum-Elmelund Hvad er en kommuneplan? I henhold til

Læs mere

Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har

Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har nen gennemskæres af Holbækmotorvejen, Køge Bugt Motorvejen samt af S-banen. De to hovedfordelingsveje i kommunen er Vallensbæk Torvevej

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til kommuneplantillæg Forslag til tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2013-2025 er fremlagt fra den xx.xx 2017 til

Læs mere

Råstofindvinding, Hillerslev Kalkværk Hillerslev

Råstofindvinding, Hillerslev Kalkværk Hillerslev Råstofindvinding, Hillerslev Kalkværk Hillerslev Marts 2016 Hillerslev Procedure for udarbejdelse af kommuneplantillæg Procedure omkring offentliggørelse af kommuneplantillæg er angivet i Lov om Planlægning

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 18

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 18 Tillæg nr. 18 Marts 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen skal tages op til vurdering i

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 29

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 29 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 29 H/F Dalum/Hjallese Ændring af kommuneplanområde 5 Hjallese Højby Lindved Skt. Klemens Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 53 Boliger Demantsvej Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge en kommuneplan. Denne

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag. i høring: xx.xx - xx.xx 20xx. Ændring af rammeområde B Tillæg til Kommuneplan

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag. i høring: xx.xx - xx.xx 20xx. Ændring af rammeområde B Tillæg til Kommuneplan 03 KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag i høring: xx.xx - xx.xx 20xx Ændring af rammeområde B03-04 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Kommuneplantillæg nr.3 til kommuneplan 2013-2025 for Egedal Kommune Kommuneplantillæggets

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

Kommuneplan 2017-2028 Orientering om kommende proces for revision af kommuneplanen

Kommuneplan 2017-2028 Orientering om kommende proces for revision af kommuneplanen Kommuneplan 2017-2028 Orientering om kommende proces for revision af kommuneplanen Lokalrådskonference 7. november 2015 v. Anne-Mette Lade Teknik- og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune 1 PLANLOVEN Den

Læs mere

Retningslinjerevision 2019

Retningslinjerevision 2019 Retningslinjerevision 2019 MiljøVurdering af projekter Redegørelse MiljøVurdering af planer og programmer Fysisk Planlægning i Aalborg Kommune EU-Direktiver Statslig planlægning Fx De statslige udmeldinger

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 5

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 5 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 5 Syddansk Universitet med friarealer Ændring af kommuneplanområde 4 Rosengård Holluf Pile Tornbjergvej - Fraugde Hvad er en Kommuneplan?

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 7. Støjkonsekvenszoner omkring den statslige infrastruktur

Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 7. Støjkonsekvenszoner omkring den statslige infrastruktur Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 7 Støjkonsekvenszoner omkring den statslige infrastruktur Planforslaget er vedtaget af Nyborg Byråd 26. februar 2019 efter høring i perioden 16. oktober til 11. december 2018.

Læs mere

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt TANNISBUGTVEJ KLITROSEVEJ Offentlig fremlagt 28. sept. 2016-22. nov. 2016 Kommuneplan 2013 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 21 - Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted TRANEBÆRVEJ ØSTERVEJ MARGUERITEVEJ

Læs mere

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE NOVEMBER 2013 HADERSLEV KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE KOMMUNEPLAN 2013-25 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOVEMBER 2013 HADERSLEV KOMMUNE

Læs mere

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 FOR RAMMEOMRÅDE UV.LS.B.6, UV.LS.T.1 og UV.LS.F.1 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35 Boliger ved Ny Taastrupvej, Holbæk vækst og bæredygtighed plan og strategisk forsyning BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR.

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35 Boliger ved Ny Taastrupvej, Holbæk vækst og bæredygtighed plan og strategisk forsyning BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR.

Læs mere

Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering

Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering Nedenstående matrice er et hjælpeværktøj særligt til scoping af planer og programmer, der er omfattet af lovens 3, stk. 1 nr. 1 og 3, stk. 1

Læs mere

Tillæg nr. 36 til Kommuneplan for et område til boligformål ved Vestre Ringvej i Lysbro

Tillæg nr. 36 til Kommuneplan for et område til boligformål ved Vestre Ringvej i Lysbro Kommuneplantillæg Tillæg nr. 36 til Kommuneplan 2017-2028 for et område til boligformål ved Vestre Ringvej i Lysbro Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 36 er fremlagt i offentlig høring fra den 7.01.2019

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4.063 for et område ved Saltumvej Aalborg Byråd godkendte den XX. måned 20XX et

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 25

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 25 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 25 H/F Bjørnemosen Ændring af kommuneplanområde 5 Hjallese Højby Lindved Skt. Klemens Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

Kommuneplan 2009 - Introduktion

Kommuneplan 2009 - Introduktion Kommuneplan 2009 - Introduktion Disposition: Forudsætninger for kommuneplanen Trekantområdets planstrategi og hovedstruktur Koldings egen strategi og hovedstruktur Områdeplanlægning Udviklingsperspektiver

Læs mere

TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE

TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE STENFISKERKAJEN ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 1 SKIBHUSKVARTERET SKIBHUSENE VOLLSMOSE STIGE Ø HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Forslag til Tillæg nr. 5 til Rammeområde BL18 Fårbæk Fremlægges fra 23. maj 2012 til 18. juli 2012 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen

Læs mere

Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune. Ændring af kommuneplanområde 10

Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune. Ændring af kommuneplanområde 10 Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Thorslundsvej Ændring af kommuneplanområde 10 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Revision af kommuneplan

Revision af kommuneplan Revision af kommuneplan Arbejdet med at udarbejde en ny planstrategi for kommunen er i fuld gang, jf. den procesbeskrivelse Byrådet vedtog den 1. marts 2011. Der har i løbet af sommer og efteråret 2011

Læs mere

Tillæg nr. 13 til Kommuneplan 2013 Bofællesskab Torpegård Diernæs

Tillæg nr. 13 til Kommuneplan 2013 Bofællesskab Torpegård Diernæs Tillæg nr. 13 til Kommuneplan 2013 Bofællesskab Torpegård Diernæs 1 Indholdsfortegnelse 4 Hvad er et kommuneplantillæg? 5 Kommunalbestyrelsens baggrund og formål 6 Miljøvurdering 7 Rammebestemmelser 8

Læs mere