Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 18. april 2017 Kl. 13:30 Folkestuen Rønde Plejehjem Hovedgaden 79, 8410 Rønde. Medlemmer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 18. april 2017 Kl. 13:30 Folkestuen Rønde Plejehjem Hovedgaden 79, 8410 Rønde. Medlemmer."

Transkript

1 Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 18. april 2017 Kl. 13:30 Folkestuen Rønde Plejehjem Hovedgaden 79, 8410 Rønde Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen Jytte Schnell Gurli Juel Sørensen Poul Andersen Elsa Bannebjerg Anna S. Jørgensen Ole Kragelund Fraværende Leif Hove, Bent Salminen, Poul Andersen Bemærkninger Der er ingen gæster.

2 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt nr. Side 1. Godkendelse af dagsorden Opfølgning på ældrerådsmødet d. 21. marts Orientering fra formanden Nyt fra udvalgene Status på byggeplanlægning Rønde / Kolind Sektorplan Sundhed og Omsorg Plejeboligerne Søhusparken - status efter overdragelse til kommunal drift Brugertilfredshedsundersøgelse Plejecenter Søhusparken Analyse af fremtidig kostforplejning i plejeboliger Orientering om udarbejdet instruks for magtanvendelse Evalueringrapport Veltek velfærdsteknologi Sundhed og Omsorg Eventuelt...20

3 Side 2 1. Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 13/44779 Sagen afgøres i: Ældrerådet Godkendt.

4 Side 3 2. Opfølgning på ældrerådsmødet d. 21. marts 2017 Sagsnr.: 13/44779 Sagen afgøres i: Ældrerådet Ingen kommentarer.

5 Side 4 3. Orientering fra formanden Sagsnr.: 13/44779 Sagen afgøres i: Ældrerådet Sagsfremstilling Danske Ældreråds Repræsentantskabsmøde d. 27. april Der opstiller 2 personer til formandsposten: Erik Stagsted fra Ældrerådet i Vesthimmerland og Kirsten Nissen fra Københavns Ældreråd. 1. Formanden orienterede om Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde og de opstillede kandidater til formandsposten. Formand og næstformand i Syddjurs kommunes ældreråd har mulighed for at afgive deres stemme. Ældrerådet drøftede deres indstilling til kandidaterne, og prioriteringen faldt ud til fordel for Kirsten Nissen. 2. Formand Karen Møller deltager som inviteret repræsentant til dialogmøde den 18. april 2017 om fremtiden Syddjurs. Arrangementet er et led i tiltaget Gentænk borgerinddragelsen.

6 Side 5 4. Nyt fra udvalgene Sagsnr.: 13/44779 Sagen afgøres i: Ældrerådet Sagsfremstilling a) IT b) Kultur og kontakt med medierne c) Bolig, centre og aktivitetstilbud d) Sundhed, sygehus og genoptræning e) Trafik, infrastruktur og miljø f) Kostudvalg Ad. a. IT. Elsa Bannebjerg orienterede om den nye Seniorportal, der snart er færdig. Portalen skal testes af udvalgte brugere på centrene. Ad. b. Kultur og kontakt med medierne. Formanden er blevet kontaktet af Jyllandsposten vedr. plejeboligpladser. Formanden orienterede generelt om ældreområdet og de kommende udbygningsplaner med flere plejeboliger i Ad. c.bolig, centre og aktivitetstilbud. Ole Kragelund og Bende Ingstrup Andersen er indkaldt til nyt møde i en følgegruppe vedr. de ny demensboliger i Kolind. Mødet er indkaldt af arkitektfirmaet. Der gøres opmærksom på en fin artikel i Nyhedsavisen om Ringparken og ombygning af køkkenet til en ny centersal og café. Ad. d. Sundhed, sygehus og genoptræning. Ældrerådet er opmærksom på akutlægebilens fremtidige placering. Der spørges til udskrivningskoordinatorernes funktion og deres betydning. Ældrechefen orienterede om positive erfaringer med ordningen. Ad. e. Trafik, infrastruktur og miljø. Gurli Juel Sørensen gør opmærksom på manglende afstribning på chikanerne på Øksenmøllevej. Der opfordres til at anvende kommunens app, hvor man kan anmelde diverse problemer vedr. veje og trafikforhold. Ole Kragelund orienterede om forsinkelse på letbaneprojektet. Ad. f. Kostudvalg. Ældrerådet med syv repræsentanter har været til prøvesmagning og rundvisning på Djurs mad I/S.

7 Side 6 5. Status på byggeplanlægning Rønde / Kolind Sagsnr.: 13/44779 Sagen afgøres i: Ældrerådet Sagsfremstilling Byggeri i Rønde Byrådet vedtog på deres møde den 29. april 2015 plan og finansiering for udbygning af plejeboliger og tilhørende center og servicefaciliteter i Rønde. Det nuværende plejecenter udvides med 40 nye pladser. I udbygningsplanen for området samles endvidere en række offentlige tilbud og faciliteter under fælles tag, og der gennemføres en renovering af den gamle hovedbygning, Lilleruphus, der rummer aktivitetstilbud til ældre. Byggeri i Kolind Byrådet besluttede den 28. januar 2015 udbygning og finansiering af 28 plejeboliger til borgere med demens samt etablering af dagtilbud til hjemmeboende demensramte borgere i tilknytning til eksisterende demensplejecenter Frejasvænge i Kolind. I udbygningsplanen indgår fællesfaciliteter og vil bl.a. omfatte lokaler til heldagstilbud til hjemmeboende demensramte borgere til erstatning for det nuværende heldagstilbud, Værestedet i Rønde, der nedlægges. Når byggeriet står færdig nedlægges de nuværende 13 demensplejeboliger på Rosengården. Resultatet af prækvalifikationsmodel, udbud og tildelingskriterier for anlægget i Rønde fremlægges på møde i SÆ udvalget den 3. maj Ældrerådet orienteres om resultatet på mødet den 16. maj Udbudsform i forbindelse med byggeriet af demensboliger i Kolind er under forberedelse og vil ligeledes være til orientering på kommende SÆ udvalgsmøde.

8 Side 7 6. Sektorplan Sundhed og Omsorg Sagsnr.: 15/52058 Sagen afgøres i: Ældrerådet Resumé Den nuværende sektorplan for Ældre og sundhedsområdet er er udarbejdet i Med udgangspunkt i en opfølgning på sektorplan 2011 og på baggrund af en inddragende proces er der udarbejdet endeligt udkast til en ny sektorplan for Sundhed og Omsorg frem mod år Planen sendes i høring hos Ældrerådet og Handicaprådet. Sagsfremstilling Den nuværende sektorplan for ældre og sundhedsområdet blev vedtaget af Byrådet i 2011 og omsat i et principprogram, der som overordnet planlægningsredskab siden har dannet baggrund for områdets organisatoriske udvikling og anlægsprioritering. Den aktuelle udbygning af plejeboliger er seneste udmøntning af sektorplanen. Øvrige målsætninger og indsatser i principprogrammet er gennemført. Der er derfor udarbejdet oplæg til en ny sektorplan for Sundhed og Omsorg. Formålet med sektorplanen er, at skabe et overordnet styringsdokument, der danner grundlag for politiske beslutninger og prioriteringer omhandlende Sundhed og Omsorg for Med afsæt i den forrige sektorplan, skal der sikres sammenhæng i politiske beslutninger og prioriteringer vedrørende udviklingsområder for Sundhed og Omsorg. Sektorplanen skal løbe frem til 2020, i bevidsthed om, at flere større, nationale udspil forventes at påvirke aktiviteterne indenfor fagområdet. For at få et solidt grundlag for udarbejdelsen af sektorplanen har der været afholdt en række workshops med inddragelse af ledere og medarbejdere fra alle enheder inden for Sundhed og Omsorg. Arbejdsgrupperne har været sammensat på tværs af organisationen. Ældrerådet har været inddraget med deres egen workshop og direktionen og SÆ udvalget har givet deres kommentarer til fremtidige indsatsområder. I sektorplanen beskrives de overordnede rammer og vilkår for Sundhed og Omsorg, herunder lokale politikker og målsætninger. Områdets organisering, tilbud og målgrupper præsenteres kort. Sektorplanens centrale budskaber er sammenfattet i en række udviklingsområder og bærende principper. Udviklingsområder. Syddjurs Kommunen vil: Afspejle de ældres behov i boligkapaciteten Sætte fokus på mad og måltider Udarbejde en demensstrategi Understøtte den gode overgang i borgerforløb og skabe gennemsigtighed Styrke og udvikle sundheden i dent nære sundhedsvæsen Understøtte og udvikle digital velfærd Understøtte arbejdet med kvalitet og borgersikkerhed Principper. Borgeren sættes i centrum Pårørende, frivillige og netværk er værdifulde samarbejdspartnere Faglig kvalitet kræver højt kompetenceniveau og tværfagligt samarbejde Forandringer skal skabe forbedringer

9 Side 8 Høring. Sektorplanen for Sundhed og Omsorg sendes med denne sag i høring i Ældreråd og Handicapråd. Indstilling Der indstilles til drøftelse og udarbejdelse af høringssvar. Udkast til sektorplan gennemgået og drøftet. Ældrerådet udarbejder høringssvar. Bilag 1 Åben Høringsversion_sektorplan _sundhedogomsorg.pdf 87603/17

10 Side 9 7. Plejeboligerne Søhusparken - status efter overdragelse til kommunal drift Sagsnr.: 16/4611 Sagen afgøres i: Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Resumé Syddjurs Kommune overtog den 1. februar 2016 driften af plejeboligerne Søhusparken, efter at stedet i fire år havde været udliciteret til Forenede Care A/S. Der fremlægges med denne sag en status for Søhusparkens drift. Sagsfremstilling Ved overtagelsen af Søhusparken 1. februar 2016 blev der udarbejdet en udviklingsplan med fokus på en række konkrete indsatsområder i det kommende år. I nedenstående opsummeres en kort status på væsentlige indsatsområder: Fremme stedets omdømme og øge belægningsgraden. Det er lykkedes af fremme ansøgning til Søhusparkens plejeboliger. Der er ved årets start opnået fuld belægning, og der er nu for første gang venteliste til stedet. Styrke organisering og ledelse Ledelsen er styrket, således at der udover plejecenterlederen er to teamledere med dagligt driftsansvar. Organisationsændringen er gennemført efter ønske fra det lokale MED udvalg om en klar og tydelig ledelsesstruktur. De to teamledere er i gang med et lederudviklingsforløb. Iværksætte kompetenceudvikling af medarbejdere med fokus på samarbejde og kommunikation. Der er med udgangen af april 2017 gennemført et længerevarende kompetenceudviklingsforløb for ledere og alle medarbejdere. Målet er at skabe en god samarbejdskultur i Søhusparken og styrke de kommunikative kompetencer i omgangen med beboere og pårørende. Fremme rekrutteringen af faste medarbejdere. Det er lykkedes at få ansat flere faste medarbejdere og dermed reducere et stort forbrug af eksterne vikarer. Stedet har dog været udfordret i forhold til ressourcemæssig tilpasning til fuld belægning på de 110 pladser. Styrke den faglige kvalitet inden for demensomsorgen. Søhusparkens ledere og medarbejdere har sammen med øvrige plejecentre i kommunen været omfattet af projekt Demensrejseholdet, hvor der satses på uddannelse af demensnøglepersoner og praksisnær læring. Bringe madproduktion tilbage i bo enhederne. Der ansat yderligere kostfagligt personale, så madproduktion i alle enheder atter er mulig. Der er stor tilfredshed blandt beboerne med denne ordning. Iværksætte en ny brugertilfredshedsundersøgelse. Der er gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse. Præsenteres i særskilt sag. Områdeleder for plejeboligerne Birgitte Anthonsen og plejecenterleder Kirsten Andersen deltager på mødet og uddyber ovenstående. Indstilling Direktøren indstiller til orientering og drøftelse. Beslutning i Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) den Orienteret og drøftet.

11 Side 10 Supplerende Sagsfremstilling Til orientering i Ældrerådet. Orienteret.

12 Side Brugertilfredshedsundersøgelse Plejecenter Søhusparken Sagsnr.: 17/5593 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé Plejecenter Søhusparken overgik 1. februar 2016 til kommunal drift efter at have været drevet af Forenede Care i fire år. Syddjurs Kommune har ønsket at måle tilfredsheden blandt beboere og pårørende et år efter overdragelsen. Der foreligger nu en tilfredshedsundersøgelse, og der drages sammenligninger til tilsvarende undersøgelse gennemført i 2015 inden overdragelsen. Sagsfremstilling Undersøgelsens gennemførelse. Brugertilfredshedsundersøgelsen er gennemført at konsulentfirmaet BDO, som også gennemførte en lignende undersøgelse i 2015, og består af såvel en kvantitativ som kvalitativ undersøgelse. Den kvantitative del af undersøgelsen er gennemført som en spørgeskemaundersøgelse hos beboere og pårørende. Svarprocenten er opgjort til 74, hvilket BDO vurdere at være meget tilfredsstillende. Svarprocenten ved lignende undersøgelse i 2015 var 63. Den kvalitative del af undersøgelsen er gennemført som såkaldte wox pops, der er fokuserede interviews med 13 beboere, som BDO s konsulent tilfældigt har udvalgt ud fra en liste over beboere som stedets ledelse har vurderet ville være i stand til at deltage. I rapporten sammenlignes resultaterne af tilfredshedsmålingen med de tilsvarende målinger gennemført i Resultater. Vedr. den samlede tilfredshed med Søhusparken angiver 61 % af de pårørende, at de enten er meget tilfredse eller tilfredse med Søhusparken. Af de gennemførte beboerinterviews fremgår det, at beboerne er glade for at bo i Søhusparken, og at de føler sig godt behandlet. Flere beboere fremhæver kvaliteten af den mad, der tilberedes i husene, og de er i høj grad tilfredse med maden. Ved en sammenligning af resultaterne med den gennemførte tilfredshedsundersøgelse i 2015 ses bl.a. forbedringer på følgende parametre: Pårørende føler sig i højere grad inddraget Pårørende vurderer, at serviceniveauet i Søhusparken er forbedret Pårørende vurderer, at arbejdsmiljøet er forbedret. Pårørende oplever, at der i højere grad arbejdes med at tilpasse aktiviteter til beboerne. Ovennævnte er kun uddrag og de nærmere resultater af tilfredshedsmålingen fremgår af vedlagte rapport. Undersøgelsen har givet mulighed for, at pårørende kunne bidrage med kommentarer til uddybning af spørgeskemaundersøgelsen. Kommentarerne er samlet i tematiseret form i vedhæftede bilagsrapport og vil blive anvendt i den videre udvikling af Søhusparken. Indstilling Direktøren indstiller Brugertilfredshedsmålingen i Søhusparken til efterretning i Udvalget for sundhed, ældre og social, Økonomiudvalget og Byrådet. Beslutning i Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) den Indstilles til Økonomiudvalgets og Byrådets efterretning.

13 Side 12 Supplerende Sagsfremstilling Til orientering i Ældrerådet. Beslutning i Økonomiudvalget (ØK) den Indstilles til Byrådets efterretning. Brugertilfredshedsundersøgelsen præsenteret og drøftet. Bilag 1 Åben Rapport for tilfredshedsmålingen på Søhusparken - Syddjurs Kommune_Tilfredshedsmåling på Søhusparken_Hovedrapport.pdf 2 Åben Hoved- og bilagsrapport for tilfredshedsmålingen på Søhusparken - Syddjurs Kommune_Tilfredshedsmåling på Søhusparken_Bilagsrapport.pdf 77926/ /17

14 Side Analyse af fremtidig kostforplejning i plejeboliger Sagsnr.: 17/6543 Sagen afgøres i: Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Resumé Udvalget for sundhed, ældre og social besluttede på møde den 8. marts 2017, at der skulle arbejdes videre med scenarier for omlægning af kostforplejning, der bringer madproduktion tættere på beboerens hverdagsliv i kommunens plejeboliger. Udvalget besluttede på samme møde endvidere, at der skulle ansøges om midler fra Ældre og Sundhedsministeriets pulje til renovering af lokale køkkener på plejecentre med henblik på at forbedre køkkenfaciliteterne på tre af kommunens plejecentre. Med denne sag fremlægges en nærmere analyse og vurdering af fordele og ulemper ved mulige scenarier for omlægning af kostforplejningen, herunder beregning af de afledte økonomiske konsekvenser. Sagsfremstilling Overordnede rammer. Ældres ernæring og måltidsservice er højt prioriteret på såvel den nationale som lokale dagsorden. Det fremgår af National Handlingsplan 2016 for den ældre medicinske patient (DÆMP), hvor ældres ernæring indgår i flere af politikkens otte indsatsområder. Den ældre medicinske patient er blandt andet kendetegnet ved forringet ernæringstilstand, hvilket kan have væsentlige betydning for sundhedstilstanden ift. forebyggelse, behandling og rehabilitering. Målrettede ernæringsindsatser og gode mad og måltidsvaner vurderes at være af afgørende betydning for ældres funktionsevne og livskvalitet. I Værdighedspolitikken, som blev vedtaget af Byrådet i april 2016, er ældres ernæring ligeledes et af politikkens fem obligatoriske indsatsområder. I aftalen om Finanslov 2017, er der afsat 425 mio. kr. til en kommunal ansøgningspulje målrettet renovering og genetablering af køkkener på landets plejecentre med det formål at bringe mad og måltidssituationen tættetre på de ældre borgere. Den planlagte udbygning af plejeboliger i Rønde og Kolind har ved flere lejligheder givet anledning til at overveje den fremtidige organisering af kostforplejning i plejeboligerne i Syddjurs Kommune. SÆ udvalget besluttede derfor på møde den 13. januar 2016, at mulighederne for organisering af fremtidigfremtidigkostforplejning i plejeboliger skulle undersøges og vurderes. Analyse af muligheder for fremtidig kostforplejning. Nærværende analyse beskriver nuværende organisering af madservice og fremstiller mulige scenarier for omlægning af fremtidig kostforplejning i plejeboliger. Der redegøres for fordele og ulemper ved de respektive scenarier, og de afledte økonomiske konsekvenser beskrives. I analysen redegøres endvidere for måltidets øvrige funktioner, herunder bl.a. dets betydning for det almindelige daglige liv på plejecentrene, de ældres funktionsevne og ældres muligheder for fortsat at have indflydelse på eget liv. I analysen præsenteres nedenstående scenarier for omlægning af kostforplejning i plejeboligerne og på rehabiliteringsafdelingen. Alle scenarier med undtagelse af scenarie 2 bringer madproduktion helt eller delvist tættere på de ældres hverdag: 1. Alle plejeboliger skal have egne køkkener, der selv står for indkøb og produktion af alle døgnets måltider, som det i dag kendes i Søhusparken og Lyngparken. 2. Hovedmåltidet leveres af Djurs Mad til alle plejecentre, også Søhusparken og Lyngparken 3. Køkken Syddjurs overtager de leverancer, som Djurs Mad /S i dag står for og levering af hovedmåltidet sker som delkomponenter, hvor maden færdiggøres i plejeboligernes køkkener. Forudsætter omlægning til 2-holdsdrift i Køkken Syddjurs.

15 Side Djurs Mad leverer delkomponenter i form af kød og sovs, og plejecentrene står selv for kartofler og grønt. Døgnets øvrige måltider leveres som i dag fra Køkken Syddjurs 5. Djurs mad leverer delkomponenter i form af frosset råt kød og sovs, der tilberedes i plejeboligernes køkkener, hvor håndtering af kartofler og grønt ligeledes foregår. Døgnets øvrige måltider leveres som i dag fra Køkken Syddjurs 6. Djurs mad leverer delkomponenter i form af fersk råt kød og sovs, der tilberedes i plejeboligernes køkkener, hvor håndtering af kartofler og grønt ligeledes foregår. Døgnets øvrige måltider leveres som i dag fra Køkken Syddjurs 7. Køkken Syddjurs overtager de leverancerne til Rehabiliteringsafdelingen i Tirstrup og levering af hovedmåltidet sker som delkomponenter, hvor maden færdiggøres på afdelingen og inddrages i rehabiliteringsindsatsen. Økonomi og organisatoriske konsekvenser Sammenfattende illustreres de økonomiske konsekvenser af de forskellige scenarier i nedenstående oversigt. Scenarie Udgift i alt pr. år Udgift pr. plads pr. døgn Scenarie % egenproduktion kr. 106,92 kr. Scenarie 2 Alle hovedmåltider leveres af Djurs Mad/øvrige måltider Køkken Syddjurs kr. 179,93 kr. Scenarie 3 Køkken Syddjurs delkomponenter kr. 146,15 kr. Scenarie 4 Djurs Mad delkomponenter kød og sovs kr. 151,28 kr. Scenarie 5 Djurs Mad delkomponenter frossent råt kød og sovs kr. 151,28 kr. Scenarie 6 Djurs Mad delkomponenter fersk råt kød og sovs kr. 152,97 kr. Scenarie 7 Rehabiliteringsafdelingen i Tirstrup leveret af Køkken Syddjurs Pt. Ikke beregnet Pt. Ikke beregnet Scenarie 1 vil medføre ændringer i beboernes egenbetaling, da beboerne maximalt må betale den faktiske udgift, der er forbundet med produktion og servering af forplejningen. De mistede indtægter ved scenarie 1 vil udgøre kr. pr. år. Såfremt Djurs Mad I/S ikke fremover skal levere middagsmad til plejeboligerne i Syddjurs Kommune, vil det medføre en højere afregningspris for madservice til hjemmeboende borgere. Bergeningen viser, at det vil medføre en merudgift for kommunen på kr. pr. år. Indstilling Direktøren indstiller til drøftelse med henblik på, at udvalget indikerer fokus i det videre arbejde på grundlag af analysen. Beslutning i Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) den Sagen drøftet og SÆ udvalget beder administrationen arbejde videre med: 1. scenarie 1 med leve bo miljøer i alle plejeboliger, hvor der beskrives hvordan en indfasning kan finde sted 2. at mulige scenarier for madproduktion og levering til hjemmeboende visiterede pensionister beskrives 3. at mulige scenarier for madproduktion til Rehap Tirstrup beskrives

16 Side at mulige scenarier for produktion af diæter og mad til caféer beskrives, herunder også serviceproduktion til mødeafholdelser, samt muligheder for produktion til skoler og dagtilbud. 5. at der beregnes på omkostningseffektiviteten i Køkken Syddjurs 6. at mulige scenarier for produktion af mad til Syddjurs bo og aktivitetscenter beskrives 7. at der aftales fælles møde med fagudvalget i Norddjurs kommune. 8. at resultaterne forelægges på SÆ mødet i juni måned Supplerende Sagsfremstilling Til orientering i Ældrerådet på baggrund af SÆ-udvalgets behandling på mødet den 5. april Ældrerådet orienteret om SÆ udvalgets beslutninger og den videre proces med yderligere analyser og beskrivelser af muligheder for fremtidig madservice i Syddjurs Kommune. Bilag 1 Åben Rapport - Mulighederne for fremtidig madservice i plejeboliger plus layout.docx 43421/17

17 Side Orientering om udarbejdet instruks for magtanvendelse Sagsnr.: 17/10143 Sagen afgøres i: Økonomiudvalget (ØK) Resumé Der orienteres med denne sag om, at der i forvaltningen er udarbejdet en instruks for magtanvendelse. Instruksen gælder for hele kommunen og inkorporerer eksisterende retningslinjer mv. fra de enkelte områder i kommunen. Instruksen er udarbejdet med afsæt i gældende regler og vejledninger på området. Sagsfremstilling Bilagte magtanvendelsesinstruks er udarbejdet i et samarbejde mellem relevante fagpersoner og jurister i kommunen. Instruksen tager sit afsæt i gældende lovgivning og vejledninger på området. Instruksen er således i sin helhed et udtryk for gældende ret. Med instruksen har hensigten været, at det skal være lettere for de pågældende ansatte at tilegne sig viden om, hvordan en given situation, der involverer magtanvendelse, skal håndteres. Dette såvel set i forhold til selve situationen og håndteringen af magtanvendelsen i praksis, men også det efterfølgende/sideløbende forløb, der omfatter dokumentation i form af registrering samt indberetning til Socialtilsyn Midt. Det bemærkes for god ordens skyld, at man i Syddjurs Kommune arbejder for at undgå magtanvendelse. Der er dog situationer, hvor det af hensyn til den enkeltes værdighed, sociale tryghed eller sikkerhed kan være nødvendigt at anvende magt eller tvang. Grænsen mellem omsorgspligt og omsorgssvigt i forhold til magtanvendelse kan dog være hårfin. I sjældne tilfælde opstår der situationer, hvor pligten til at undgå omsorgssvigt, betyder, at retten til at bestemme selv bør indskrænkes. Der er situationer, hvor det af hensyn til den enkeltes værdighed, sociale tryghed eller sikkerhed kan være nødvendigt at anvende magt eller tvang. Et eksempel kan være en psykotisk person, der uden at fortælle det til nogen forlader sit bosted og dermed risikerer at blive kørt ned. Eller det kan være en udviklingshæmmet person, som med sin voldsomme adfærd er til fare for sig selv eller andre. Det er vigtigt, at der er åbenhed omkring magtanvendelse i Syddjurs Kommune. Det handler både om retssikkerhed for borgere og medarbejdere. Men også om at fokusere på, at der anvendes de bedst mulige pædagogiske værktøjer, og om de fornødne ressourcer er til stede i forhold til at kunne løse den givne opgave. Det er en forudsætning for at kunne håndtere en vanskelig opgave, som magtanvendelse er, at der er et positivt arbejdsmiljø med åbenhed og tillid til ledelse, kolleger, borgere og pårørende. For at sikre et arbejdsmiljø, hvor man kan tale åbent om magtanvendelse, er det nødvendigt, at der foreligger klare retningslinjer for håndtering af problemstillinger, ligesom det er af afgørende betydning, at indberetninger vedr. brug af magtanvendelse behandles fagligt og professionelt. Denne instruks beskriver, hvordan medarbejdere og ledere i Syddjurs Kommune skal agere i forhold til magtanvendelse. Instruksen gøres tilgængelig på kommunens hjemmeside, så den altid er tilgængelig for alle kommunens medarbejdere, uanset, hvor man måtte befinde sig. Instruksen vil også være tilgængelig i journalsystemet Acadre. Arbejdsgruppen bag udarbejdelsen af Instruksen mødes igen om ca. 1 år for at drøfte og vurdere, om der er behov for tilretninger af instruksen. For eksempel vil ny lovgivning eller nye vejledninger fra ministeriet kunne begrunde, at der skal ske tekstjusteringer. Instruksen sendes med denne indstilling til orientering i direktion, Handicapråd, Ældreråd, Arbejdsmarkedsudvalget, Udvalg for familie og institutioner, Udvalg for natur, teknik og miljø, udvalg for plan, udvikling og kultur, Udvalget for sundhed, ældre- og socialområdet, Hovedudvalget samt i Økonomiudvalget.

18 Side 17 Økonomi og organisatoriske konsekvenser Ingen økonomiske konsekvenser. Lovgrundlag Bilagte instruks baserer sig på følgende love mv. Straffeloven (LBKG nr af 4/7 2016) bestemmelser om nødret og nødværge. Serviceloven (LBKG nr af 17/ ). BEK nr af 29/ om magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten over for voksne samt om særlige sikkerhedsforanstaltninger for voksne og modtagepligt i boformer efter serviceloven. Vejledning nr. 8 til serviceloven af 15. februar 2011 om magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten overfor voksne (vejledning nr af 13. december 2016). Lov nr af 20. december 2017 om voksenansvar for anbragte børn og unge (træder i kraft d. 1. januar 2017). Bekendtgørelse nr. 697 af 23. juni 2014 om fremme af god orden i folkeskolen. Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen (nr. 697 af 23. juni 2014). Indstilling Kommunaldirektøren indstiller overfor direktion, Udvalg for familie og institutioner, Udvalget for sundhed, ældre- og socialområdet, Hovedudvalget samt Økonomiudvalget 1. at sagen med bilagte instruks tages til efterretning og 2. at sagen med bilagte instruks efter endt politisk behandling sendes til Handicap- og Ældrerådet til orientering. Beslutning i Direktionsmøde den Ad 1. at-punkt: Indstilles til efterretning i Udvalg for familie og institutioner, Udvalget for sundhed, ældreog socialområdet, Hovedudvalget samt Økonomiudvalget. Ad 2. at-punkt: Godkendt. Beslutning i Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) den Indstilles til Hovedudvalgets og Økonomiudvalgets efterretning. Supplerende Sagsfremstilling Til orientering i Ældrerådet. Beslutning i Økonomiudvalget (ØK) den Taget til efterretning. Orientering om instruks for magtanvendelse taget til efterretning. Bilag 1 Åben Magtanvendelsesinstruks 68407/17

19 Side Evalueringrapport Veltek velfærdsteknologi Sundhed og Omsorg Sagsnr.: 16/39205 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2014, at afsætte over en treårig periode fra , en pulje på 11 millioner kroner til udvikling, indkøb og afprøvning af velfærdsteknologi og telesundhedsløsninger indenfor Sundheds- og omsorgsområdet. Der er nu udarbejdet en evalueringsrapport over de initiativer og indsatser, der er igangsat i perioden Der gives på mødet en nærmere orientering om evalueringsrapporten. Sagsfremstilling Syddjurs Kommune ønsker at undersøge og udnytte de velfærdsteknologiske muligheder med henblik på at hjælpe borgere med mange af de udfordringer de oplever i deres hverdag, så de i højere grad bliver selvhjulpne og dermed opnår større frihed og livskvalitet. Samtidig ønskes det, at velfærdsteknologi- og telesundhedsløsningerne understøtter medarbejderne med at klare deres arbejdsopgaver på en lettere og smartere måde og dermed sikrer et bedre arbejdsmiljø samt bidrager positivt til økonomien i Sundhed & Omsorg. Evalueringsrapporten er inddelt i fire indsatsområder: Indsatsområde KL, Værdighed, Den digitale medarbejder og De små til stor gavn. De fire indsatsområder repræsenterer en gennemgang af de forskellige projekter og initiativer, som VelTek15 programmet dækker. De mange forskellige tiltag, som er præsenteret i denne evalueringsrapport, viser en bred vifte af projekter inden for velfærdsteknologi og telesundhed, der er implementeret i Syddjurs Kommunes plejeboliger, hjemmeplejen, rehabiliteringsafdeling og køkken. Nogle er ganske nye for organisationen, hvor det fulde potentiale endnu ikke er høstet, mens andre nu ligger som en fast del af fundamentet i Sundhed og Omsorg. Fælles for de mange tiltag er, at de enten har skabt grobund for læring, udvikling, tværfaglig forståelse i organisationen eller bedre forhold for borgere og personale samt øget effektivitet og dermed genereret en økonomisk besparelse. Økonomi og organisatoriske konsekvenser Anlæg og budgetreduktion fordelte sig på følgende måde i budgetårene: og frem Anlæg Reduktion De enkelte beløb er oplyst i det enkelte budgetårs prisniveau. Af rapporten fremgår det, at der til de iværksatte projekter i alt er investeret i alt: kr. Heraf er kr. finansieret af overførte midler fra Ældrepuljen 2014, og derudover er der et merforbrug på kr., hvilket indgår i forbindelse med de samlede anlægsregnskaber for Det samlede potentiale af investeringen vurderes jævnfør rapport at være på 8,9 mio., om end dele af potentialet vurderes skønsmæssigt. Dette vil blive yderligere vurderet i forbindelse med budget Indstilling Direktøren indstiller, at Evalueringsrapporten for Velfærdsteknologiprogrammet i Sundhed og Omsorg tages til efterretning.

20 Side 19 Beslutning i Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) den Indstilles til Økonomiudvalgets og Byrådets efterretning. Supplerende Sagsfremstilling Til orientering i Ældrerådet. Beslutning i Økonomiudvalget (ØK) den Indstilles til Byrådets efterretning. Ældrerådet ønsker en uddybning af rapporten og fortsat anvendelse af velfærdsteknologiske løsninger inden for ældreområdet. Programleder for området inviteres til at holde et oplæg på møde i Ældrerådet inden sommerferien. Bilag 1 Åben Evalueringsapport - Velfærdsteknologi 44078/17

21 Side Eventuelt Sagsnr.: 13/44779 Sagen afgøres i: Ældrerådet Ingen bemærkninger.

22 Side 21 Underskriftsside Bende Ingstrup Andersen Gurli Juel Sørensen Leif Hove Poul Andersen Karen Møller Elsa Bannebjerg Hans Græsborg Pedersen Anna S. Jørgensen Bent Salminen Ole Kragelund Jytte Schnell

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet 20/6-17 Tirsdag den 20. juni 2017 Kl. 13:30 Rosengården Tingvej 22, 8543 Hornslet. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet 20/6-17 Tirsdag den 20. juni 2017 Kl. 13:30 Rosengården Tingvej 22, 8543 Hornslet. Medlemmer. Referat Ældrerådet Ældrerådet 20/6-17 Tirsdag den 20. juni 2017 Kl. 13:30 Rosengården Tingvej 22, 8543 Hornslet Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 17. oktober 2017 Kl. 13:30 Rønde Plejehjem Folkestuen, Hovedgaden 79, 8410 Rønde. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 17. oktober 2017 Kl. 13:30 Rønde Plejehjem Folkestuen, Hovedgaden 79, 8410 Rønde. Medlemmer. Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 17. oktober 2017 Kl. 13:30 Rønde Plejehjem Folkestuen, Hovedgaden 79, 8410 Rønde Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådsmøde Tirsdag den 16. februar 2016 Kl. 13:30 Lyngparken Lyngevej 7, 8420 Knebel. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådsmøde Tirsdag den 16. februar 2016 Kl. 13:30 Lyngparken Lyngevej 7, 8420 Knebel. Medlemmer. 1 of 13 Referat Ældrerådet Ældrerådsmøde Tirsdag den 16. februar 2016 Kl. 13:30 Lyngparken Lyngevej 7, 8420 Knebel Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen

Læs mere

Gurli Juel Sørensen Elsa Bannebjerg Anna S. Jørgensen Ole Kragelund Jørn Jelle

Gurli Juel Sørensen Elsa Bannebjerg Anna S. Jørgensen Ole Kragelund Jørn Jelle Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 19. september 2017 Kl. 14:00 Ringparken Nordre Ringvej 9 K, 8550 Ryomgård Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 28. november 2017 Kl. 11:00 Karen Møller Ilbjergvej 10, Vrinners, 8420 Knebel. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 28. november 2017 Kl. 11:00 Karen Møller Ilbjergvej 10, Vrinners, 8420 Knebel. Medlemmer. Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 28. november 2017 Kl. 11:00 Karen Møller Ilbjergvej 10, Vrinners, 8420 Knebel Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte.

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte. Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf (A) Uffe Thomsen Arne Gynther

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 15. maj 2018 Kl. 13:30 Søhusparkens Café Søhusvej Ebeltoft. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 15. maj 2018 Kl. 13:30 Søhusparkens Café Søhusvej Ebeltoft. Medlemmer. Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 15. maj 2018 Kl. 13:30 Søhusparkens Café Søhusvej 8 8400 Ebeltoft Medlemmer Rita Stokholm Vinding Freddy Ovesen Ib Baastrup Elsa Bannebjerg Tove Jytte Schnell

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 21. februar 2017 Kl. 12:30 Sundhed og Træning Århusvej 35, Tirstrup, 8400 Ebeltoft. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 21. februar 2017 Kl. 12:30 Sundhed og Træning Århusvej 35, Tirstrup, 8400 Ebeltoft. Medlemmer. Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 21. februar 2017 Kl. 12:30 Sundhed og Træning Århusvej 35, Tirstrup, 8400 Ebeltoft Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen

Læs mere

Leif Jakobsen Jens Ove Nielsen Erik Buus Annalise Laursen Lillian Lund Rose

Leif Jakobsen Jens Ove Nielsen Erik Buus Annalise Laursen Lillian Lund Rose Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 17. april 2018 Kl. 13:30 A-huset Hovedgaden 69 F, 8410 Rønde Medlemmer Rita Stokholm Vinding Freddy Ovesen Ib Baastrup Elsa Bannebjerg Tove Jytte Schnell Anna

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådsmøde Mandag den 17. august 2015 Kl. 13:30 A-Huset Lillerupvej 69 F, 8410 Rønde. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådsmøde Mandag den 17. august 2015 Kl. 13:30 A-Huset Lillerupvej 69 F, 8410 Rønde. Medlemmer. 1 of 12 Referat Ældrerådet Ældrerådsmøde Mandag den 17. august 2015 Kl. 13:30 A-Huset Lillerupvej 69 F, 8410 Rønde Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 15. august 2017 Kl. 13:30 Søhusparken Kernehuset, Østerallé 19, 8400 Ebeltoft. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 15. august 2017 Kl. 13:30 Søhusparken Kernehuset, Østerallé 19, 8400 Ebeltoft. Medlemmer. Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 15. august 2017 Kl. 13:30 Søhusparken Kernehuset, Østerallé 19, 8400 Ebeltoft Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 15. november 2016 Kl. 11:00 Karen Møller Ilbjergvej 10, 8420 Knebel. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 15. november 2016 Kl. 11:00 Karen Møller Ilbjergvej 10, 8420 Knebel. Medlemmer. Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 15. november 2016 Kl. 11:00 Karen Møller Ilbjergvej 10, 8420 Knebel Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen

Læs mere

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD Årsberetning 2016 Formand: Karen Møller, Vrinners Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Bent Salminen, Kolind Ole Kragelund, Rønde Gurli Juel Sørensen, Tirstrup Poul Andersen,

Læs mere

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD Årsberetning 2015 Formand: Karen Møller, Vrinners Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Anna S. Jørgensen, Ebeltoft Bent Salminen, Kolind Ole Kragelund, Rønde Gurli Juel

Læs mere

Syddjurs Kommunes ældreråd

Syddjurs Kommunes ældreråd Syddjurs Kommunes ældreråd Årsberetning 2014 Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Bent Salminen, Kolind Inge Marie Frederiksen, Mørke Gurli Juel Sørensen,Tirstrup Poul Andersen, Hornslet Formand:

Læs mere

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD Årsberetning 2017 Ældrerådet har følgende sammensætning: Formand: Karen Møller, Vrinners Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Bent Salminen, Kolind Ole Kragelund, Rønde

Læs mere

Gurli Juel Sørensen Poul Andersen Elsa Bannebjerg Anna S. Jørgensen Ole Kragelund

Gurli Juel Sørensen Poul Andersen Elsa Bannebjerg Anna S. Jørgensen Ole Kragelund Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 18. oktober 2016 Kl. 13:30 A-huset, Rønde Hovedgaden 69 F, 8410 Rønde Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 17. januar 2017 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke. Medlemmer. Fraværende

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 17. januar 2017 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke. Medlemmer. Fraværende Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 17. januar 2017 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen Jytte

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådsmøde Tirsdag den 19. april 2016 Kl. 13:30 Kernehuset Øster Allé 33, 8400 Ebeltoft. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådsmøde Tirsdag den 19. april 2016 Kl. 13:30 Kernehuset Øster Allé 33, 8400 Ebeltoft. Medlemmer. 1 of 14 Referat Ældrerådet Ældrerådsmøde Tirsdag den 19. april 2016 Kl. 13:30 Kernehuset Øster Allé 33, 8400 Ebeltoft Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI)

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Ekstraordinært Udvalgsmøde FI Torsdag den 20. april 2017 Kl. 14:00 Syddjurs Ungdomsskole Rosenholmvej 1, 8543 Hornslet Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 20. marts 2018 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke. Medlemmer. Fraværende

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 20. marts 2018 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke. Medlemmer. Fraværende Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 20. marts 2018 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke Medlemmer Rita Stokholm Vinding Freddy Ovesen Ib Baastrup Elsa Bannebjerg Tove Jytte Schnell Anna

Læs mere

Planlægning af pleje - og ældreboliger i Rønde

Planlægning af pleje - og ældreboliger i Rønde 1 of 5 Planlægning af pleje - og ældreboliger i Rønde Sagsnr.: 14/2829 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé Sektorplanen for ældre og sundhedsområdet er omsat i et vedtaget principprogram, der som overordnet

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 21. maj 2019 Kl. 13:30 Solbakken Nørreport 18, 8400 Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 21. maj 2019 Kl. 13:30 Solbakken Nørreport 18, 8400 Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 21. maj 2019 Kl. 13:30 Solbakken Nørreport 18, 8400 Ebeltoft Medlemmer Rita Stokholm Vinding Freddy Ovesen Ib Baastrup Elsa Bannebjerg Tove Jytte Schnell Anna

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: Masterplan for En god og tryg ældrepleje Sagsnr. i ESDH: 18/15117 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv I det politiske arbejdsprogram

Læs mere

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Udvalgsmøde SÆ Onsdag den 03. maj 2017 Kl. 13:00 Rehabilteringsafdelingen Århusvej 35, Tirstrup

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Udvalgsmøde SÆ Onsdag den 03. maj 2017 Kl. 13:00 Rehabilteringsafdelingen Århusvej 35, Tirstrup Referat Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Udvalgsmøde SÆ Onsdag den 03. maj 2017 Kl. 13:00 Rehabilteringsafdelingen Århusvej 35, Tirstrup Medlemmer Ole Bollesen (A) Karen Østergaard (V) Kim Lykke

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 17. marts 2015 Kl. 13:30 Lyngparken. Medlemmer. Fraværende

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 17. marts 2015 Kl. 13:30 Lyngparken. Medlemmer. Fraværende 1 of 16 Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 17. marts 2015 Kl. 13:30 Lyngparken Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen Jytte Schnell Gurli Juel

Læs mere

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ)

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) 1 of 11 Referat Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Ekstraordinært udvalgsmøde SÆ Onsdag den 18. november 2015 Kl. 13:00 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke Medlemmer Ole Bollesen (A) Karen Østergaard

Læs mere

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune. Forord

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune. Forord Værdighedspolitik Halsnæs Kommune Forord I Halsnæs Kommune skal det være muligt at leve et værdigt liv, hele livet, også når man bliver ældre og måske får brug for hjælp. Med denne værdighedspolitik sætter

Læs mere

Ældrerådet Tirsdag den 09. oktober 2018 Kl. 13:30 Sundhed og Træning Tirstrup Caféen, Århusvej 35, Tirstrup, 8400 Ebeltoft

Ældrerådet Tirsdag den 09. oktober 2018 Kl. 13:30 Sundhed og Træning Tirstrup Caféen, Århusvej 35, Tirstrup, 8400 Ebeltoft Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 09. oktober 2018 Kl. 13:30 Sundhed og Træning Tirstrup Caféen, Århusvej 35, Tirstrup, 8400 Ebeltoft Medlemmer Rita Stokholm Vinding Freddy Ovesen Ib Baastrup Elsa

Læs mere

Syddjurs Kommunes Ældreråd. Årsberetning 2012

Syddjurs Kommunes Ældreråd. Årsberetning 2012 Syddjurs Kommunes Ældreråd Årsberetning 2012 Ældrerådet har følgende sammensætning: Formand: Molly Thomsen, Ryomgård Næstformand Karen Møller, Vrinners Henry Morre Pedersen, Rønde Bende Ingstrup Andersen,

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019.

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019. Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Tilskud en værdig ældrepleje 2019: Tilskud bedre bemanding i ældreplejen

Læs mere

Syddjurs kommunes ældreråd

Syddjurs kommunes ældreråd Syddjurs kommunes ældreråd Årsberetning 2013. Ældrerådets sammensætning: Formand: Molly Thomsen, Ryomgård Næstformand, Karen Møller, Vrinners Bende Ingstrup Andersen, Kolind Bodil Jacobsen, Pindstrup Gurli

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 19. maj 2015 Kl. 13:30 Sundhed og Træning Århusvej 35, Tirstrup, 8400 Ebeltoft. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 19. maj 2015 Kl. 13:30 Sundhed og Træning Århusvej 35, Tirstrup, 8400 Ebeltoft. Medlemmer. 1 of 19 Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 19. maj 2015 Kl. 13:30 Sundhed og Træning Århusvej 35, Tirstrup, 8400 Ebeltoft Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Fredag 07. februar 2014 kl. 09.00 12.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 B Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Referat Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Afbud: Algot Øhlenschlæger Pkt. Tekst Side 15 Godkendelse af referat fra møde den 5. april 2016 1 16 Orientering omkring Asp plejecenter samt

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Budget behandling af spareforslag til "Katalog 2017" S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU

Budget behandling af spareforslag til Katalog 2017 S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU Budget 2017-2020 - behandling af spareforslag til "Katalog 2017" 00.30.10.S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen besluttede på sit møde den 21. nuar 2016, at der skal

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 5. december 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Husk Julefrokost i gæstekantinen fra kl. 13.00-15.00 Mødelokale: Gæstekantinen på Rådhuset Vallensbæk Stationstorv

Læs mere

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn Sundhed og Omsorg Plejecenter Glesborg Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Kvalitetsvurdering... 2 3. Datakilder... 2 4. Samlet vurdering... 3 5. Anbefalinger...

Læs mere

Emne Indhold og mål Anbefalinger Økonomisk handleplan for voksenhandicapområdet

Emne Indhold og mål Anbefalinger Økonomisk handleplan for voksenhandicapområdet Overleveringsnotat Sundhedsudvalget har den 26. september 2017 besluttet, at udarbejde et overleveringsnotat til orientering for og drøftelse i det kommende sundhedsudvalg. Oveleveringsnotatet beskriver

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen Referat Ældrerådet Møde nr.: 4/2014 Dannet den: Mandag den 28-04-2014 Mødedato: Torsdag den 24-04-2014 Mødetidspunkt: 09:00-11:00 Mødested: Grønt mødelokale Amtstue Allé 71 Medlemmer Inger Glerup Jørgen

Læs mere

Værdighedspolitik i Syddjurs Kommune

Værdighedspolitik i Syddjurs Kommune Værdighedspolitik i Syddjurs Kommune Godkendt af byrådet d. 27. april 2016 Forord Byrådet i Syddjurs Kommune har d. 27. april 2016 godkendt Værdighedspolitik 2016-2020. Politikken beskriver, hvordan kommunens

Læs mere

REFERAT SUNDHED & OMSORGSUDVALGET

REFERAT SUNDHED & OMSORGSUDVALGET REFERAT SUNDHED & OMSORGSUDVALGET den 04.08.2011 i Borgmesterens mødelokale Afbud SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Godkendelse af Idéoplægget, ombygning/tilbygning af køkkenet på Områdecenter

Læs mere

Kostpolitik. Revideret kostpolitik, godkendt i byrådet d. 28. maj 2009. Ældreområdet Kostpolitik. Side 1. 14. februar 2008.

Kostpolitik. Revideret kostpolitik, godkendt i byrådet d. 28. maj 2009. Ældreområdet Kostpolitik. Side 1. 14. februar 2008. 14. februar 2008 Kontaktperson Leder af køkken og Madservice Revideret kostpolitik, godkendt i byrådet d. 28. maj 2009 Mona Carøe www.syddjurs.dk Side 1 Indledning Med etableringen af Syddjurs Kommune

Læs mere

Notat. Fælles besvarelse til indsendte høringssvar vedr. Værdighedspolitikken Vedrørende Værdighedspolitik

Notat. Fælles besvarelse til indsendte høringssvar vedr. Værdighedspolitikken Vedrørende Værdighedspolitik Dato: 02.11.2018 Center for Sundhed og Omsorg Sekretariat horsholm.dk Fælles besvarelse til indsendte høringssvar vedr. Værdighedspolitikken 2018 Baggrund Hørsholm Kommune har opdateret kommunens værdighedspolitik,

Læs mere

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune Værdighedspolitik Halsnæs Kommune Forord I Halsnæs Kommune skal det være muligt at leve et værdigt liv, hele livet, også når man bliver ældre og måske får brug for hjælp. Med denne værdighedspolitik sætter

Læs mere

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 3. juli 2015 Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg 1. Resume Byrådet skal efter servicelovens 139

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 2 Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde tirsdag den 3. januar 2006 kl. 7.30 til 9.15 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2.

Læs mere

Plejeboliger - Hovedrapport

Plejeboliger - Hovedrapport Plejeboliger - Hovedrapport Indholdsfortegnelse Indledning s. 4 Baggrund s. 4 Mål s. 4 Metode s. 4 Sammenligning med andre kommuner s. 5 Svarprocenten s. 5 Målopfyldelsen s. 5 Undersøgelsens resultater

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 10/2018 Dannet den: Tirsdag den 23-10-2018 Mødedato: Mandag den 22-10-2018 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

Dato Tid Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer

Dato Tid Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 29. januar 2014 Tid 09:00 Sted Frederikshavn Rådhus, mødelokale 0.28 NB. Fraværende Poul-Erik Andersen Stedfortræder Medlemmer Hanne Andersen Oda Kajgaard Ole Kanstrup

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Djurs Mad I/S DAGSORDEN

Djurs Mad I/S DAGSORDEN Djurs Mad I/S DAGSORDEN Sted: Djurs Mad I/S Industrivej 27 i Auning Dato: Mandag den 6. februar 2017 Start kl.: 16:00 Slut kl.: 18:00 Medlemmer: Torben Therkelsen Jytte Andersen Anette Jensen Helle Røge

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Møde 26. februar 2018 kl. 13:00 i Mødelokale 6 - bag kantinen

Møde 26. februar 2018 kl. 13:00 i Mødelokale 6 - bag kantinen Ældrerådet Referat Møde 26. februar 2018 kl. 13:00 i Mødelokale 6 - bag kantinen Pkt. Tekst Side 10 Godkendelse af referat fra møde den 30. januar 2018 1 11 Retningslinjer for udbetaling af diæter m.v.

Læs mere

FREMTIDENS SUNDHED OG OMSORG. Afrapportering på byrådets temamøde den 29. maj 2019

FREMTIDENS SUNDHED OG OMSORG. Afrapportering på byrådets temamøde den 29. maj 2019 FREMTIDENS SUNDHED OG OMSORG Afrapportering på byrådets temamøde den 29. maj 2019 Kommissorium for Fremtidens sundhed og omsorg Økonomisk råderum på henholdsvis 10, 20 og 30 mio. kr. på hvert område i

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 3. november 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 214, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen,

Læs mere

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ)

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Referat Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Udvalgsmøde SÆ Onsdag den 7. marts 2018 Kl. 14:00 Jysk Park, Radisson Blu, Ansvej 108, 8600 Silkeborg Medlemmer Jan Fischer (A) Michael Aakjær (A) Helle

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 11. september 2013 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Preben Jahnsen Dagsorden: 1. Velkomst

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 20. november 2018 Kl. 11:00 Solbakken Nørreport 18, 8400 Ebeltoft. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 20. november 2018 Kl. 11:00 Solbakken Nørreport 18, 8400 Ebeltoft. Medlemmer. Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 20. november 2018 Kl. 11:00 Solbakken Nørreport 18, 8400 Ebeltoft Medlemmer Rita Stokholm Vinding Freddy Ovesen Ib Baastrup Elsa Bannebjerg Tove Jytte Schnell

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Indholdsfortegnelse 021. Meddelelser 45 022. Analyse sygepleje og hjemmepleje - konsulentfirmaet Incitare

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

REFERAT. Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune. Mandag d. 7. december 2015 kl i lokale 1B. Åben dagsorden

REFERAT. Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune. Mandag d. 7. december 2015 kl i lokale 1B. Åben dagsorden SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret REFERAT Emne: Referat af møde i Handicaprådet Mødedato: 7. december 2015 Kl.: 17-19.00 Sted: Lokale 1B Til: Arne Pedersen, Jane Noer, Mette Cadovious, Brian Mørch,

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 049. Orientering fra Ældrerådets formand 78 050. Orientering fra Knud

Læs mere

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal én gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal én gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger Dagsordenpunkt Magtanvendelsesforanstaltninger 2013 Åbent - 2014/137773 SAGSRESUMÉ Odense Kommune skal én gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger i Ældre- og Handicapforvaltningen

Læs mere

Djurs Mad I/S DAGSORDEN

Djurs Mad I/S DAGSORDEN Djurs Mad I/S DAGSORDEN Sted: Djurs Mad I/S Industrivej 27 i Auning Dato: Mandag den 6. februar 2017 Start kl.: 16:00 Slut kl.: 18:00 Medlemmer: Torben Therkelsen Jytte Andersen Anette Jensen Helle Røge

Læs mere

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 03. september 2008 kl. 15:00 i Farsø administrationsbygning,lokale i kælderen

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 03. september 2008 kl. 15:00 i Farsø administrationsbygning,lokale i kælderen Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 03. september 2008 kl. 15:00 i Farsø administrationsbygning,lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 072. Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 3. september

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kostforplejning i plejeboliger. Godkendt af byrådet d.

Kvalitetsstandard. Kostforplejning i plejeboliger. Godkendt af byrådet d. Kvalitetsstandard Kostforplejning i plejeboliger Godkendt af byrådet d. Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Der arbejdes ud fra kommunes overordnede værdigrundlag: Åbenhed det sikre vi igennem - En aktiv

Læs mere

Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ)

Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) 1 of 10 Referat Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Udvalgsmøde SÆ Onsdag den 30. september 2015 Kl. 13:00 Lokale Kongsgårde, Ebeltoft Administrationsbygning Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer

Læs mere

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 37 Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del Bilag 45 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del Bilag 45 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 214-15 (2. samling) SUU Alm.del Bilag 45 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Status på ældremilliarden Enhed: Ældreenheden Sagsbeh.: DEPSSK Sagsnr.: SJ-STD-DEPSSK Dok. nr.:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Indholdsfortegnelse 39. Orientering fra Ældrerådets formand... 48 40. Orientering fra Sundhedsforvaltningen...

Læs mere

Prioritering af puljemidler til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem

Prioritering af puljemidler til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem Acadre sagsnr.: 18/1703 Sagsforløb: SSU- ØU-KB -Åben sag Mødedato: 30-04-2018 Sagsansvarlig enhed: Sagsbehandler: glheps Prioritering af puljemidler til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem Baggrund

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Lørdag den 3. december 2011 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Lørdag den 3. december 2011 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune Lørdag den 3. december 2011 fra kl. 12.30 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Vester

Læs mere

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018 Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018 Foreløbig redegørelse tilpasses til ansøgningsskema for 2018, når dette foreligger. Kommune: Frederikssund Kommune

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Dagsorden

SOCIALUDVALGET. Dagsorden Dagsorden Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Socialforvaltningen - mødelokale 1 Nytorvsgyde 6, 1. sal Mødenr.: 1 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN 1 Valg af formand og næstformand 3 2

Læs mere

Ramme for evaluering af driften på plejecenter Søhusparken

Ramme for evaluering af driften på plejecenter Søhusparken Ramme for evaluering af driften på plejecenter Søhusparken Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Evaluering - indhold... 3 3 Evaluering - tidsplan... 6 4 Evaluering - metoder... 6 5 Om opgaven på Søhusparken

Læs mere

Notat om arbejdsgruppernes foreløbige arbejde (ekstrakt af referater fra workshop og møder)

Notat om arbejdsgruppernes foreløbige arbejde (ekstrakt af referater fra workshop og møder) Notat om arbejdsgruppernes foreløbige arbejde (ekstrakt af referater fra workshop og møder) August 2015 en del af arbejdet omkring kapacitetsanalyse omkring plejeboliger og ny struktur. GRUPPER FORMÅL

Læs mere

Serviceniveau 2017 for pleje, praktisk hjælp mm. i Sundhed og Omsorg. Høring

Serviceniveau 2017 for pleje, praktisk hjælp mm. i Sundhed og Omsorg. Høring Indstilling Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Sundhed og Omsorg Dato 24. august 2016 Serviceniveau 2017 for pleje, praktisk hjælp mm. i Sundhed og Omsorg Høring 1. Resume Byrådet skal efter

Læs mere

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: Den 25. november 2015 kl. 10 13. Sted: Sjællandsgade 40, 3. sal, lokale i 402. Til stede: Kirsten Nissen (formand), Bente Hansen, (næstformand), Bent Johansen,

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet i Syddjurs Kommune.

Vedtægter for Ældrerådet i Syddjurs Kommune. Vedtægter for Ældrerådet i Syddjurs Kommune. 1 I henhold til bestemmelserne i 30 til 33 i Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område er ældrerådet valgt til uafhængigt af partipolitiske

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Referat Møde nr.: Mødedato: torsdag den 07-08-2008 Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Mødested: Rønnevang i Nordrup Medlemmer Anker Hvidesten Hansen Inge Jørgensen Birgit Thomsen Anne Margrethe Hermansen Ejgil

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 7. august 2013 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Christian deltog fra kl. 11 1. Velkomst

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den 24-02-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN Notat til: Syddjurs Kommune Marts 2017 INDHOLD 1. Indledning 2 2. Metode og aktiviteter 3 2.1 Dataindsamling 3 2.2 Konstruktion af spørgeskema og interviewguide 3 3. Resultater

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A DAGSORDEN Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten

Læs mere

Referat Handicaprådet

Referat Handicaprådet Referat : Mandag den 27. januar 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:15 Sluttidspunkt: Kl. 11:15 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Per Christensen (A) Morten Westergaard (C) Henrik Møller (A)

Læs mere

Dagsorden. Dato: :00:00. Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11

Dagsorden. Dato: :00:00. Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11 Dagsorden Dato: 12-05-2016 17:00:00 Udvalg: Handicaprådet Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11 Indholdsbetegnelse Dagsorden Indholdsbetegnelse 19 Høringssag - forslag til

Læs mere

Referat. fra mødet den kl på Klitrosen i Klitmøller

Referat. fra mødet den kl på Klitrosen i Klitmøller Referat fra mødet den kl. 9.00 på Klitrosen i Klitmøller Medlemmer: Bente Canariis-Christensen, Grethe Kindberg Jørgensen, Gudi Skaaning Skovmose, Hans Dall, Henny Kock, Jytte Westergaard, Ketty Sørensen,

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

Dagsorden Ældrerådet

Dagsorden Ældrerådet Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. februar 2019 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om åbningstid i caféer Sundhed og Omsorg - Kl. 13:00-13:15 2 2 Orientering

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl på Strandcentret

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl på Strandcentret Greve Seniorråd Tirsdag den 24.11.15 kl. 9-12 på Strandcentret Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Sigurd Arnfred

Læs mere

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal en gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal en gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger Dagsordenpunkt Magtanvendelsesforanstaltninger Åbent - 2015/058131 SAGSRESUMÉ Odense Kommune skal en gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger i Ældre- og Handicapforvaltningen

Læs mere

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Udvalgsnavn: Handicaprådet Mødedato: Torsdag den 28. juni 2012 Sagsnr.: 12/1460 Sagsansvarl ig: Rikke Gaardsted Nielsen

Læs mere

Der blev i forbindelse med Aftale om Finanslov for 2014 afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til løft af indsatsen på det kommunale ældreområde.

Der blev i forbindelse med Aftale om Finanslov for 2014 afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til løft af indsatsen på det kommunale ældreområde. Notat Center for Sundhed og Omsorg Staben Stengade 59 000 Helsingør Tlf. - Mob. 25264 krb04@helsingor.dk Dato 28.08. Sagsbeh. Katrine Rosholt Bremholm Ældremilliarden Der blev i forbindelse med Aftale

Læs mere