Referat. Dato: Torsdag den 29. maj, Sted: Naturinstituttet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Dato: Torsdag den 29. maj, Sted: Naturinstituttet"

Transkript

1 Referat Dato: Torsdag den 29. maj, 2017 Sted: Naturinstituttet Deltagere: Formand for Grønlands Forskningsråd Josephine Nymand; Rådsmedlemmer Morten Meldgaard, Gert Mulvad, Louise Kolby Christensen, Daniel Thorleifsen, Inge Høst Seiding og Thomas Ingemann-Nielsen; Sekretær i Grønlands Forskningsråd Arnajaaq Lynge; Carl Egede Bøggild og Forskningskoordinatorer Sten Lund og Najâraĸ Paniula i Uddannelse og Forskningsafdelingen. Jurist Helle M. Sørensen i Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke. Ikke deltagere: Medlem Lotte Frank Kirkegaard. Departementchef Lone Nukaaraq Møller, Afdelingschef Karl Kristian Olsen og Økonomi- og Personaleafdelingen i Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Inviterede: Naalakkersuisoq Doris J. Jensen for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke.

2 Referat: Åbningstale Naalakkersuisoq i Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Doris J. Jensen s åbningstale handlede om målsætninger i Inatsisartutlov nr. 5 af 29. november 2013 om forskningsrådgivning og bevilling af forskningsmidler..hun fremhæver at, Rådet i varetagelse af sine opgaver skal søge at realisere de overordnede forskningspolitiske målsætninger og følge de forskningspolitiske retningslinjer, der er fastlagt af Naalakkersuisut og at yde bidrag, med udgangspunkt i videnskabeligt arbejde på flg. målsætninger i Koalitionsaftalen der sikre at vort land bliver selvforsynet med en veluddannet befolkning sikre, at uddannelsesmaterialer i videregående uddannelser er baseret på og afspejler værdierne og realiteterne i samfundet. Uddannelsesfremmende initiativer skal også være rodfæstede i landets værdier og realiteter er bevidst om at klimaændringer med periodisk varmere havstrøm i de grønlandske farvande bringer nye muligheder og udfordringer med sig har kendskab til både negative og positive konsekvenser af klimaændringerne. Koalitionen vil udvikle klare nationale klimamål. Naalakkersuisoq bekendtgjorde etableringen af det nye Forskningsråd og ønskede tillykke med udnævnelsen. Pkt. 1 Godkendelse af dagsorden Medlem Gert Mulvad anmodede om at tilføje et punkt om Videnskabsetisk Råd, hvilket blev godkendt. Formanden ville høre om de nye Rådsmedlemmers forventning i deres arbejde i Rådet. Man blev enig om en kort præsentation før mødet startede. Pkt. 2 Konstituering af Rådet, samt valg af næstformand, underskrivelse sker senere på dagen Under valget af næstformanden indstillede formanden Josephine Nymand, den genudpegede medlem Morten Meldgaard.

3 Daniel Thorleifsen indstillede Inge Høst Seidning, da hun havde speciale i humaniora, hvor Selvstyret, samt hele landet havde meget behov for fokus omkring denne. Samtidig har Inge baggrund fra Ilisimatusarfik og kan være en samlende figur fra den side. Morten Meldgaard var indstillet på at trække sig hvis andre brændte for posten. Inge Høst Seiding blev udnævnt som Næstformand. Pkt. 3 Opfølgning på referater fra sidste møde Spørgsmål til sekretariatet om: - Referater I referaterne er der forslag om ændring af rådsperioden. Rådet mener rådsperioden bør forlænges, samt ske rokering mellem de nye og de eksisterende rådsmedlemmer, hvor de halve rådsmedlemmer bliver skiftet ud ved hver udpegning af nye rådsmedlemmer. Punktet tagers på næste ekstraordinære møde, hvor man giver forslag til ændring af Inatsisartutlov nr. 5 af 29. november 2013 om forskningsrådgivning og bevilling af forskningsmidler. - Rapporter Vedr. rapporterne om ekskursionen til Færøerne og Canada, spurgte medlem Daniel Thorleifsen om baggrunden for at ville tage på studierejse til Canada kun var baseret på overskuddet i Rådets driftsmidler. Sekretariatet svarede at Rådet ville opfylde målsætninger i Inatsisartutlov nr. 5 af 29. november 2013 om forskningsrådgivning og bevilling af forskningsmidler (man henviser Kapitel 1, Formål, 1. og pkt. 6 og 7 i Referat_ og Referat_070217, samt information om overskud fra referatet fra Budgetmoede _191216). Medlemmet Gert Mulvad svarede ved at henvise til hvilke målsætninger man ville nå under turen, hvilket står i de henviste referater. Pkt. 4 Orientering fra Rådets medlemmer og Sekretariatet - Kalender - Seminar deltagelse / Procedure - To-do-liste Sekretæren startede med at fortælle hvilke udfordringer der er i Sekretariatet, ansættelsen af en ekstern konsulent, samt overdragelse af arbejdsopgaver, problemer med arkivet/ingen journalnummer og ingen journalplan og anskaffelsen af et nyt GLN, for at løse de grundlæggende

4 problemer, der var til for at drive Sekretariatets arbejde med serviceringen af Rådet, samt opfølgning af målsætninger der er stillet hos Sekretariatet ifølge Inatsisartutlov nr. 5 af 29. november 2013 om forskningsrådgivning og bevilling af forskningsmidler. Der var således diskussion om prioritering af arbejdsopgaver, planlægning et år frem, samt opdatering af to-do-listen. Kalenderen blev rykket til næste ekstraordinære møde, da man først vil høre hvordan Inatsisartutlov nr. 5 af 29. november 2013 om forskningsrådgivning og bevilling af forskningsmidler skal forstås. Der blev også opfordret i at lave en instruks, som er tilgængelig for Rådsmedlemmerne. Senere sendte medlem Thomas Ingemann-Nielsen et forslag til en Instruks vedrørende NIS rådsmedlemmers rejser i relation til Rådets arbejde. Den vil blive udarbejdet af sekretæren. Pkt. 5 Budgetopfølgning - Fremlæggelse af den økonomiske balance / ved Arnajaaq Lynge Der var en kort fremlæggelse fra sekretæren om Forskningsfremmepulje-fordeling, samt hvordan det foregår med PhD og PostDoc stipendiebevillingerne. Medlem Gert Mulvad forklarede, at det var en teknisk spørgsmål, hvor man har besluttet at lægge midlerne i Natur og Miljø departementet (herunder Naturinstituttet), men det er Rådet der bestemmer, hvem der skal prioriteres til at få midlerne. Pkt. 6 Indkomne forslag til behandling - Gennemgang af Inatsisartutlov nr. 5 af 29. november 2013 om forskningsrådgivning og bevilling af forskningsmidler og gennemgang af Forretningsordenen ved jurist Helle M. Sørensen. Fremlæggelsen handlede primært om Rådsarbejdet, hvor der blandt andet var Diskussion om 6 9) Påtage sig forskningsrelaterede opgaver, som Rådet pålægges af Naalakkersuisut.. Man mener sætningen er meget åben, og derfor bør Inatsisartutlov nr. 5 af 29. november 2013 om forskningsrådgivning og bevilling af forskningsmidler konkretiseres. Der var også diskussion om vedtægter, hvor man ikke får tabt arbejdsfortjeneste under deltagelse i studierejser, seminarer m.m., men man får mødediæter for deltagelsen m.m.. Det skal drøftes videre under det næste ekstraordinære møde i efteråret.

5 Medlem Daniel Thorleifsen spørger, om der ikke skal tydeliggøres om rollen hos næstformanden. Besluttes om hvilke referater der skal offentliggøres, eller stilles til offentlighed, hvor man nødvendigvis ikke offentliggør dem. Ifølge 17 i Forretningsordenen, siger at de skal offentliggøres. Sekretæren vil således offentliggøre alle referater. Det blev diskuteret og der var enighed om at der i forbindelse med møder skal skrives et beslutnignsreferat, der kan offentliggøres på hjemmesiden. Referater skal være tilstrækkelig fyldestgørende til at udenforsåtende kan læse dem. Carl Egede Bøggild mener, at Rådet ikke skal fungere som en lukket klub, hvorfor alt skal offentliggøres. Der kan være to slags referater, et offentligt beslutningsreferat og et referat der vedrører enkelte sager. Ifølge juristen Helle M. Søndergaard, er der ikke noget der siger, at man skal tage på en studierejse hvert år, men man kan lave et budget, hvor man skriver, at man forventer at skulle tage på en studietur det næste kommende år eller ej. En bemærkning om studierejse er ikke ensbetydende med at det er en lov, en bestemmelse. Det er blot en bemærkning. Rådet kan så udarbejde et budget, hvor der beskrives forventninger på hvor mange penge der skal bruges det kommende år. Formanden Josephine Nygaard spurgte om det var muligt at flytte overskuddet til Forskningsfremmemidlerne, men desværre kan man ikke ifølge Finansloven, ikke bøje den, ved at overføre overskud fra driftbevillinger til puljebevillingen. Man skal give et ændringsforslag til Naalakkersuisut omkring Finansloven, før man kan gøre det. Beslutning om forslag til ændringer af Inatsisartutlov nr. 5 af 29. november 2013 om forskningsrådgivning og bevilling af forskningsmidler, blandt andet Kap. 2, Rådets sammensætning og aflønning, 11. Rådets medlemmer udpeges for perioder på 3 år ad gangen, skal behandles i et ekstraordienært Rådsmøde før 2. Behandlingsmøde hos Naalakkersuisut.

6 - Fremlæggelse af Departementets forskningsmæssige ansvars- og opgaveområder, samt arbejdet med Forskningsstrategi. Sten Lund holder oplæg om Selvstyrets Organisationsdiagram, hvor han viser, hvor Forskningsenheden i Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke ligger. Man har en fælleskonto ( Forskning (Driftsbevilling)), ifølge Finansloven, men man har søgt om at få dem i to separate konti, da der ifølge Inatsisartutlov nr. 5 af 29. november 2013 om forskningsrådgivning og bevilling af forskningsmidler bør Rådet have sit eget konto, der er separat fra Selvstyret, da Grønlands Forskningsråd er et uafhængigt organ. Ændringsforslaget er sendt til 2. behandling hos Naalakkersuisut. Al National og international arbejde skal ske i samarbejde med Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke. Sten Lund præsenterede sine arbejdsopgaver, det samme med Najaaraq Paniula, hvor hun uddeler den seneste Inussuk udgivelse hun har været med til at udgive som forskningskoordinator i Forskningsenheden i Departementet for Uddannelse og Forskning, som Rådets bevillingspenge også bliver brugt til. Se Forskning (Driftsbevilling): På nærværende hovedkonto afholdes udgifter til gennemførelsen af Selvstyrets politiske målsætninger på forskningsområdet. I dette indgår midler til at driften af Nunatsinni Ilisimatusarnermik Siunnersuisoqatigiit (Grønlands Forskningsråd), puljemidler til støtte af forskningsfremme samt midler til andre forskningsaktiviteter Som eksempelvis udgivelse af Inussuk Arktisk Forskningsjournal, seminarer og andre aktiviteter. Puljemidler til forskningsfremme uddeles af Nunatsinni Ilisimatusarnermik Siunnersuisoqatigiit (Grønlands Forskningsråd i henhold til Inatsisartutlov nr. 5 af 29. November 2013 om forskningsbevilling af forskningsmidler. Der er tilføjet en lønopmkostning til hovedkontoen, da forskningsrådet har valgt at udmønte sin sekretariatsfunktion i form af fastansat. Efter dannelsen af en separat konto, vil betalingen af udgivelsen af Inussuk komme fra Selvstyrets separat konto for Forskningsenheden i Departement for Uddannelse og Forskning, og ikke fælleskontoen.

7 Medlem Daniel Thorleifsen spørger om Forskningsstrategi, hvor der bliver forklaret, at der er 2 forskningsstrategier. Den ene er Grønlands Forskningsråd s udarbejdelse med de grønlandske forskningsinstitutioner under seminaret i efteråret 2016, der kommer som et input til Selvstyret s forskningsstrategi, udarbejdet af forskningskoordinator Sten Lund sammen med interessenter under workshoppen Forskning i Centrum : Fokusere på mentalt midtpunkt, hvor Grønland i dag er et fysisk midtpunkt, når det gælder Indlandsisen og klimaændringer; Forskning i Grønland Til gavn for Grønland; Samarbejde mellem private og offentligheden; Anvendelse af forskning, innovation og formidling. Forskningsrådet skal komme med kommentarer til den eksisterende Forskningsstrategi, udarbejdet af Grønlands Forskningsråd, i samarbejde med de grønlandske forskningssinstitutioner under seminaret i efteråret 2016, hvor de kommer med input til Selvstyrets arbejde med deres Forskningsstrategi, der blev udarbejdet under workshoppen Forskning i Centrum i foråret Sekretariatet skal invitere Rådsmedlemmer til at kommentere den eksisterende Forskningsstrategi, samt komme med input til den kommende Forskningsstrategi af Selvstyret. - Gennemgang af tankerne og arbejdet med ForskningsHUB samt forskningsregistrering Carl Egede Bøggild fremlagde sit arbejde med forskningshub. Arbejdet omkring forskningshub i Grønland startede i Danmark (Taxøe rapporten), og derfor er Danmark villig til at give midler til opstart af et forskningshub i Grønland. Selvstyret er således i gang med at planlægge et forskningshub i Grønland; en hybrid forskningshub evt. med lokaler her i Nuuk, med satellitter rundt omkring Grønland. Hvis Danmark siger god for det, kan det lægges op til Finanslovsforslag til Bevillingen kan falde i 2019, og der ville kunne starte etableringen af forskningshubbet. Grønland går meget op i forskningshub, ifølge Carl Egede Bøggild: - Grønland vil gerne få sine ønsker igennem - Resultat: et seminar om forskningsstrategi, samt diskussion om forskningshub - Forskningsrådet har givet et forslag til forskningshub i Sisimiut og Nuuk under Hindsgavl III (et input til Selvstyrets arbejde med udarbejdelsen af forskningshubbet)

8 En kort referering af foredragsholderes udsagn, om deres forskningshub for deres respektive forskellige forskningsinstitutioner, under seminaret om Forskning i Centrum: - Hub kan være et virtuelt eller fysisk hub - Begge dele kan fungere - Der skal løbende komme midler til driften af det fysiske hub Han konkluderer, at hubbet bør være i Nuuk. En kort diskussion: Medlem Morten Meldgaard spørger om der skal gives midler fra Danmark til byggeriet af den kommende (hvis Danmark godkender det) forskningshub i Grønland. Inge Høst Seiding udtrykker, at man bør konkretisere, hvad der er til gavn for Grønland Carl Egede Bøggild bad Forskningrådet om at sende en udtalelse til forskningshubbet, hvor sekretæren skal sende bilag /informationer til Rådet omkring arbejdet med forskningshub (Diskussion omkring forskningshub fra seminaret om Forskningsstrategi i efteråret 2016, samt oplæg af Morten Meldgaard i sin deltagelse i Hindsgavl III i april 2017), og henvise til Carl Egede Bøggild / Forskningsenheden i IKIIN. Carl Egede Bøggild anmoder Rådet om at komme med en skriftlig støtte til forslaget om et registreringslov der vil gælde for forskning i Grønland. Han informerede, at Rådet vil være en høringspart, når det kommer til stykket. Rådet vil gerne arbejde videre med registreringsloven, senere vil de komme med et svar. Sekretariatet informerer: Der har været et møde med den tidligere formand Gitte Adler Reimer og Peter Schmidt M. fra isaaffik.gl, at en bruger på isaaffik.gl er oprettet, og skal begynde at anbefale bevilgede forskere at registrere sig på isaaffik.gl, samt rapportere til Rådet i bevillingsbrevene. Medlem Thomas Ingemann-Nielsen mener man bør prioritere statistikken over de bevilgede forskningsprojekter. Sekretariatet informerer, at mange dokumenter er gået tabt, men der er nogle dokumenter der kan bruges til at lave statistikken.

9 Pkt. 7 Fastsættelse af det første ekstraordinære møde om: - Behandling af ændringsforslag af Forsknings- og bevillingsloven - Behandling af ændringsforslag af Forretningsordenen Sekretariatet skal lave en doodle undersøgelse over hvornår i oktober Rådsmedlemmerne har tid til at holde den næste ekstraordinære møde, derfor er datoen ikke fastsat. - Protokolføring af referater - Behandling af Forskningsfremmepulje II bevillingsansøgninger Før man annoncerer for den næste ansøgningsrunde for Forskningsfremmepuljen, skal kriterierne til ansøgningerne revurderes, og det skal helst ske en måned før. Medlem Louise Kolby Christensen spørger om hvornår man er inhabil. De øvrige rådsmedlemmer informerer, at man som regel er inhabil efter en fælles beslutning om, at man er inhabil overfor en ansøger. Sekretariatet informerer, at de øvrige medlemmer kan anse et medlem for inhabil, selvom medlemmet ikke syntes det. I sidste ende, er det en fælles beslutning man skal følge. Samtidig man holder den ekstraordinære møde, kan man holde et seminar, afholdt af Grønlands Forskningsråd. Medlem Inge Høst Seiding foreslog, når Rådet har besluttet deres punkter for seminar om et hub, afholdes der et seminar i oktober måned. Medlem Morten Meldgaard foreslog, at man kan bruge den nybyggede laboratorie ved Naturinstituttet, hvis den er klar til efteråret. Sekretæren Arnajaaq Lynge spurgte Rådet om der skal være et deltagelsesgebyr, da der er få midler til brug for i år, men det mener Rådet ikke. Josephine Nymand vil undersøge om Naturisntituttet kan være vært ved et sådanne seminar. - Budgetopfølgning Forskningskoordinator Sten Lund informerer, at regnskabsåret skal gives til Naalakkersuisut, samt et budget (forventning over forbrug i forskellige instanser). Den vil blive udarbejdet under den næste ekstraordinære møde i oktober måned, 2017.

10 - Valg af et Rådsmedlem til indstilling som observatør i Nordforsk iht. Nordforsk vedtægter stk observatörer för de nationella organen för forskningsfinansiering i Grönland, Färöarna och Åland, utsedda av ansvarig minister for udpegning af Naalakkersuisoq Doris Jakobsen i Departmenentet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke. Josephine Nymand bliver indstillet som en observatør. Sten Lund noterer Naalakkersuisoq til udpegning. Pkt. 8 Eventuelt Meldem Gert Mulvad foreslog et emne om Videnskabsetiske Råd, hvor han informerer, at det ellers har været det Sundhedsvidenskabelige Etisk Råd. Forskningsrådet skal udpege medlemmer i Videnskabsetisk Råd, men kan ikke præcis fortælle hvornår og med hvilke procedurer der følger i denne. Derfor mener Forskningsrådet at man må give et forslag til, at den Videnskabsetiske Råd får et lovhjemmel, og dermed senere indstille et medlem. Formanden Josephine Nymand er glad for at Morten og Gert er stadig med i Rådet, så de kan fortælle hvad der er i Rådsarbejdet. Udskiftning af det halve af medlemmerne vil blive anbefalet af Forskningsrådet. For at kunne gøre det, skal man kontakte jurister, for at afklare hvordan det kan ordnes. Underskrivelse af Forretningsordenen Der blev besluttet om at skrive under på den eksisterende Forretningsorden, men kommer med ændringsforslag senere under de nye Rådsmedlemmernes virke. Når den nye Forretningsorden er udarbejdet, skal den godkendes af Naalakkersuisut, og derefter skal de skrive under igen, under det næste ekstraordinære møde. Reception Receptionen gik godt, der var ikke medier til stede, selvom der er sendt 2 pressemeddelelser. Sekretariatet vil sende en ny pressemeddelelse med billeder fra mødet og konstitueringen. Imaqarniliortoq / Referent Arnajaaq Lynge Sekretær i Grønlands Forskningsråd Nunatsinni Ilisimatusarnermik Siunnersuisoqatigiinni Allatsi

Oqaluuserisassat Dagsorden

Oqaluuserisassat Dagsorden Oqaluuserisassat Dagsorden Ulloq / Dato: Sisamanngorneq, juunip 29-at / Torsdag den 29. maj, 2017 Sumiiffik / Sted: Pinngortitaleriffik / Naturinstituttet Qaaqqusat / Inviterede: Nunatsinni Ilisimatusarnemik

Læs mere

Emne: Besøg hos den Sekretariet for den færøske Forskningsråd (Granskingarrađiđ)

Emne: Besøg hos den Sekretariet for den færøske Forskningsråd (Granskingarrađiđ) Rapport Emne: Besøg hos den Sekretariet for den færøske Forskningsråd (Granskingarrađiđ) Dato: Mandag, den 30. januar, 2017 Tid: Kl. 09.00-17.00 Sted: Granskingarrađiđ, The Faroese Research Council, Bryggjubakki

Læs mere

NUNATSINNI ILISIMATUSARNERMIK NI s. SIUNNERSUISOOATIGll7,,.\~ q \ ~ nr L I...,..

NUNATSINNI ILISIMATUSARNERMIK NI s. SIUNNERSUISOOATIGll7,,.\~ q \ ~ nr L I...,.. NUNATSINNI ILISIMATUSARNERMIK NI s - SIUNNERSUISOOATIGll7,,.\~ q \ ~ nr L I...,.. Inatsisartutlov nr. 5 af 29. november 2013 om forskningsrådgivning og bevilling af forskningsmidler. Kapitel 1 Forretningsorden

Læs mere

Referat. Dato: 10. april Sted: Grønlands Naturinstitut

Referat. Dato: 10. april Sted: Grønlands Naturinstitut Referat Dato: 10. april 2018 Sted: Grønlands Naturinstitut Emner: Behandling af ansøgninger til Forskningsfremme pulje I for 2018 og ph.d- og postdoc-stipendie ansøgninger Deltagere: Formand Josephine

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 16. november Kl Sted: Center for Naturvidenskabelige Uddannelser/Sundhedsforskning

Referat. Dato: Torsdag den 16. november Kl Sted: Center for Naturvidenskabelige Uddannelser/Sundhedsforskning Referat Dato: Torsdag den 16. november 2017. Kl. 9.00-16.00 Sted: Center for Naturvidenskabelige Uddannelser/Sundhedsforskning Hovedemne: Ekstraordinært møde, del II Formand Josephine Nymand (Web-møde),

Læs mere

Dagsorden. Deltagere:

Dagsorden. Deltagere: Referat Dato: Torsdag, den 19. oktober, 2017. Kl. 9.00-12.00 Sted: Grønlands Naturinstitut Hovedemne: Ansøgninger til Forskningsfremme Pulje II Forespørgsel fra Selvstyrets Forskningsenhed Deltagere: Næstformand

Læs mere

Naalisagaq Referat. Sammisaq: Emne

Naalisagaq Referat. Sammisaq: Emne Ilinniartitaanermut, Kultureqarnermut, Ilisimatusarnermut Ilageeqarnermullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Naalisagaq Referat Sumi: Departement for Uddannelse,

Læs mere

13. november 2017 FM 2018/xx. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om Grønlands Råd for Menneskerettigheder.

13. november 2017 FM 2018/xx. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om Grønlands Råd for Menneskerettigheder. 13. november 2017 FM 2018/xx Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om Grønlands Råd for Menneskerettigheder Kapital 1 Formål 1. Denne Inatsisartutlov har til formål at fremme og beskytte

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond

Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond Forretningsordenen har hjemmel i 20, stk. 1, i lov nr. 384 af 26. april 2017 om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks

Læs mere

27. juni 2012 EM 2012/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

27. juni 2012 EM 2012/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 27. juni 2012 EM 2012/xx Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstinget pålagde ved landstingsbeslutning på efterårssamlingen 2008 det daværende Landsstyre at undersøge muligheder

Læs mere

Vedtægter for Studenterrådet i VIA. Vedtaget på generalforsamlingen d. 25. februar 2019

Vedtægter for Studenterrådet i VIA. Vedtaget på generalforsamlingen d. 25. februar 2019 Vedtægter for Studenterrådet i VIA Vedtaget på generalforsamlingen d. 25. februar 2019 INDHOLD... 3 Navn og grundlag... 3 Opbygning... 4 Formål... 4 Forretningsorden... 5 Generalforsamlingen... 6 Studerendes

Læs mere

Vedtægter for VIA De Studerendes Råd

Vedtægter for VIA De Studerendes Råd Sæt præg på fremtiden VIA University College Vedtægter for VIA De Studerendes Råd Vedtaget på generalforsamlingen d. 26. februar 2017 INDHOLD VIA-DSR... 3 Navn og grundlag... 3 Opbygning... 4 Formål...

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Dagsorden 1. Velkomst 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Hovedbestyrelsens forretningsorden 2015-16 2.2 Afrapportering

Læs mere

31. maj 2019 FM 2019/199. Ændringsforslag. til. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om Ilisimatusarfik. Til 8

31. maj 2019 FM 2019/199. Ændringsforslag. til. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om Ilisimatusarfik. Til 8 31. maj 2019 FM 2019/199 Ændringsforslag til Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om Ilisimatusarfik Fremsat af Naalakkersuisut til 3. behandlingen. Til 8 1. 8, stk. 1, nr. 1, affattes således:

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse Bestyrelsesmøde nr. 93, d. 30. januar 2018 Pkt. 4. Bilag 1 Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse I medfør af 176, stk. 2 i vedtægt for Københavns Universitet fastsættes herved følgende

Læs mere

Kolofon: Grønlands Forskningsråd

Kolofon: Grønlands Forskningsråd Årsrapport 2016 Kolofon: Tekst: Juaaka Lyberth Redaktion: Gitte Adler Reimer, Juaaka Lyberth Fotos: Leiff Josefsen, Forskningsrådet. Layout: icicero, Grafisk produktion Nuuk Tryk: Nuuk Offset Grønlands

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse Bestyrelsesmøde nr. 81, den 8. dec. 2015 Pkt. 11. Bilag 2 Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse I medfør af 16, stk. 2 i vedtægt for Københavns Universitet fastsættes herved følgende

Læs mere

Øverst fra venstre: Tidligere medlem Anne Merrild Hansen, Grønlands Forskningsråd, Health Coordinator Selma Ford, ICC Canada.

Øverst fra venstre: Tidligere medlem Anne Merrild Hansen, Grønlands Forskningsråd, Health Coordinator Selma Ford, ICC Canada. Årsrapport 2017 Billede på forsiden Øverst fra venstre: Tidligere medlem Anne Merrild Hansen, Grønlands Forskningsråd, Health Coordinator Selma Ford, ICC Canada. Nederst fra venstre: Forhenværende formand/nuværende

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen I henhold til 10, stk., 4) i Vedtægt for Copenhagen Business School - Handelshøjskolen (CBS) fastsættes nedenstående standardforretningsorden

Læs mere

Udvalg for Økonomi og Erhverv. Konstituerende møde. Referat

Udvalg for Økonomi og Erhverv. Konstituerende møde. Referat Forside Konstituerende møde Referat Tirsdag den 2. maj 2017 kl. 17.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA), formand Harald Bianco (IA) Malene Lynge (IA) Henrik Rachlev (IA) Randi Vestergaard Evaldsen (D)

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6,

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Torsdag den 17. juni 2010 på Experimentarium kl. 15.00 18.00 Deltagere: Nils O. Andersen, Randi Brinckmann Wencke, Claus Hviid Christensen og Wenche Erlien, Gitte Bailey

Læs mere

Vedtægterne blev senest ændret under den ordinære generalforsamling den. 1. november 2014.

Vedtægterne blev senest ændret under den ordinære generalforsamling den. 1. november 2014. AVALAK s VEDTÆGTER Vedtægterne blev senest ændret under den ordinære generalforsamling den. 1. november 2014. ORGANISATIONENS NAVN: 1. AVALAK (Organisationen for Grønlandske Studerende i Danmark) Stk.

Læs mere

Journalistisk referat

Journalistisk referat Journalistisk referat Mødet i dag havde som hovedfokus at skabe overblik over de forskellige udvalg og deres arbejde, opdatere udvalgende, samt at diskutere strukturen for Studenterhuset herunder også

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for. bestyrelsen for Forskningscenter for Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (FØJO)

FORRETNINGSORDEN. for. bestyrelsen for Forskningscenter for Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (FØJO) Vedtaget af bestyrelsen efteråret 2005 Forskningscenter for Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen for Forskningscenter for Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (FØJO)

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for BESTYRELSEN FOR SVANEKE FRISKOLE

FORRETNINGSORDEN for BESTYRELSEN FOR SVANEKE FRISKOLE FORRETNINGSORDEN for BESTYRELSEN FOR SVANEKE FRISKOLE 1. INDLEDNING. Ud over de i Svaneke Friskoles vedtægter paragraf 12-15 nævnte forhold omkring skolens bestyrelses opgaver og ansvar, fastsætter bestyrelsen

Læs mere

Referat af møde i Ilisimatusarfiks Bestyrelse

Referat af møde i Ilisimatusarfiks Bestyrelse Referat af møde i Ilisimatusarfiks Bestyrelse 27. september 2018 kl. 14:30 (grønlandsk tid) Rektors Mødelokale, Ilimmarfik Deltagere: Minik Rosing (via konferencetelefon), Karo Thomsen, Flemming Nielsen,

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET

KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET 1. Baggrund 1.1 I 2009 besluttede Danske Regioner at stifte et rådgivende råd, Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin ( RADS ). RADS har fungeret som et regionalt samarbejde,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 24. august 2014

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 24. august 2014 Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 24. august 2014 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Diverse orienteringer fra Sekretariatet 3. Fondsmidler 2015 4. Fondsmidler 2014 5. Symposium

Læs mere

Årsrapport 2015 Forskningssekretariatet. Nuuk Juli 2016.

Årsrapport 2015 Forskningssekretariatet. Nuuk Juli 2016. Årsrapport 2015 Forskningssekretariatet. Nuuk Juli 2016. Foto: Juaaka Lyberth - Fjelde ved Evighedsfjorden Kolofon: Tekst: Steen Jeppson & Juaaka Lyberth Redaktion: Gitte Trónheim & Juaaka Lyberth Fotos:

Læs mere

Forretningsorden for Kodas bestyrelse

Forretningsorden for Kodas bestyrelse 17. september 2014 Forretningsorden for Kodas bestyrelse 1. Bestyrelsens konstituering 1.1. Konstituering og sammensætning Bestyrelsen konstituerer sig på første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub

Referat af bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub Referat af bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub Dato: Den 9. december 2013 Tid: Kl. 17:30 22:00 Sted: Deltagere: Afbud: VSK klubhuset Kenneth Bøggild, Henrik Mütze, Peter Jensen, Christina Rasmussen,

Læs mere

Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag.

Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag. Godkendt forretningsorden for bestyrelsen i Vrist Pumpelag. 1.0 Forretningsordenens hjemmel. 1.1 Forretningsordenen er godkendt af den ekstraordinære generalforsamling den 30. jan. 2012, i øvrigt jf. 13

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden:

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden: Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl. 10-12, lok. 1.02 Juridisk Institut Niels Jernes Vej 6b 9220 Aalborg Chefkonsulent Tlf. 9940 2791 lut@law.aau.dk Dagsorden: 4. oktober

Læs mere

Yderligere henvises Inatsisartutlov nr. 5 af 29. november 2013 om forskningsrådgivning og bevilling af forskningsmidler.

Yderligere henvises Inatsisartutlov nr. 5 af 29. november 2013 om forskningsrådgivning og bevilling af forskningsmidler. Rapport Sagsnummer på F2: 2017 12838 Tjenesterejser Forskningsråd, under titlen Bilag fra ekskursionen i Akilineq Optagelser fra ekskursionen er gemt i mappen Rapporter Ekskursion i Akilineq Bilag Emne:

Læs mere

Forslag til ændrede vedtægter for Roskilde Elite- og Talentråd. Forslag til ændringer med rød. dateret den 17. april 2015

Forslag til ændrede vedtægter for Roskilde Elite- og Talentråd. Forslag til ændringer med rød. dateret den 17. april 2015 Forslag til ændrede vedtægter for Roskilde Elite- og Talentråd Gældende vedtægt v dateret den 17. april 2015 1. Hjemsted Med henblik på at udmønte Roskilde Kommunes Eliteidrætspolitik og med en hensigt

Læs mere

Forretningsorden gældende for bestyrelsen i Grundejerforeningen for Agger nordre sommerhusområde

Forretningsorden gældende for bestyrelsen i Grundejerforeningen for Agger nordre sommerhusområde Forretningsorden gældende for bestyrelsen i Grundejerforeningen for Agger nordre sommerhusområde 1 Forretningsordenens hjemmel og formål Forretningsordenen er fastsat af bestyrelsen, og er kun gældende

Læs mere

Bedømmelsesproceduren består af følgende trin (fra modtagelse af ansøgning til bevilling):

Bedømmelsesproceduren består af følgende trin (fra modtagelse af ansøgning til bevilling): Telepsykiatrisk Center Netværkssekretariat for Psykiatrisk Forskning Udarbejdet af: Ewa Lizis-Younes Mail: Ewa.Lizis.Younes@rsyd.dk Tlf. 51779094 Dato: 9. maj 2018 Bedømmelsesproces af forskningsprojekter,

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 17. november 2013 FM 2014/xx Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstinget pålagde ved landstingsbeslutning på efterårssamlingen 2008 det daværende Landsstyre at undersøge

Læs mere

Referent: 2. Godkendelse og underskrift af referat Referat fra bestyrelsesmøde den 28. april 2014, godkendes og underskrives.

Referent: 2. Godkendelse og underskrift af referat Referat fra bestyrelsesmøde den 28. april 2014, godkendes og underskrives. Bestyrelsen Referat Mødedato: 17. juni 2014 Tidspunkt: 14:00 16:00 Sted: Social & SundhedsSkolen, Herning, mødelokale 1 Mødenr.: 35 Journalnr.: Bestyrelsen Medlemmer: Fra skolen: Afbud fra: Referent: Finn

Læs mere

Vedtægt for Dansk Formands Forening

Vedtægt for Dansk Formands Forening Den 26. november 2016 Vedtægt for Dansk Formands Forening Kapitel I Navn og hjemsted 1. Navn Foreningens navn er Dansk Formands Forening. 2. Hjemsted Foreningen har hjemsted i København. Kapitel II Formål

Læs mere

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a:

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: 1. MISSION Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: Det enkelte branchearbejdsmiljøråd skal inden for rådets område bistå branchens virksomheder med

Læs mere

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 HOVEDBESTYRELSEN I. Hovedbestyrelsens rolle 1. Hovedbestyrelsen udgør sammen med kongressen Dansk Magisterforenings

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR MEDICINRÅDET

FORRETNINGSORDEN FOR MEDICINRÅDET FORRETNINGSORDEN FOR MEDICINRÅDET 1. Baggrund 1.1 Medicinrådet er oprettet og reguleret af det vedtagne Kommissorium for Medicinrådet ( Kommissoriet ), der er vedtaget af Danske Regioners bestyrelse den

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om Dansk Institut for Internationale Studier

Betænkning. Forslag til lov om Dansk Institut for Internationale Studier 2011/1 BTL 155 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Udenrigsudvalget den 16. maj 2012 Betænkning over Forslag til lov om Dansk Institut

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Referat 11. april 2014 Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Dato: Fredag den 4. april Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

TILLÆGSBETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. vedrørende

TILLÆGSBETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. vedrørende 1. juni 2017 FM20171127 TILLÆGSBETÆNKNING Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ændring af Inatsisartutlov om

Læs mere

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl. 17.30 22.00 Sted: Deltagere: Gæster: Afbud: VSK klubhuset Christian Mørch, Peter Jensen, Christina Rasmussen, Ken Meinertsen,

Læs mere

Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse

Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse Forretningsordenen udstikker regler for, hvordan Hovedbestyrelsen (i det følgende kaldet HB) skal udføre deres ledelsesarbejde så arbejdet udføres til

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 1. november 2017 kl. 16.30 til 19.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: Afbud Karen

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet I henhold til 22, stk.6, i vedtægten for Københavns universitet, fastsætter Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Lov om Danmarks Innovationsfond

Lov om Danmarks Innovationsfond LOV nr 306 af 29/03/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Forskning og Innovation,

Læs mere

b. Godkende dagsorden, tidsrammer og forretningsorden for rådsmødet, valg af stemmetællere og redaktionsudvalg

b. Godkende dagsorden, tidsrammer og forretningsorden for rådsmødet, valg af stemmetællere og redaktionsudvalg Mellemfolkeligt Samvirke Rådsmøde 2018 den 9. og 10. juni 2018 Bilag 01.b.01.01 Dagsorden for det ordinære rådsmøde i Mellemfolkeligt Samvirke 2018 1. Velkomst og åbning af Rådsmødet a. Valg af dirigenter

Læs mere

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl Referat af Integrationsrådets møde den 11. december 2008. Tilstede: Jamal Tabari, Nimer Shama, Farjam A. Davani, Lisbeth Jørgensen, Miasser Hawwa, Sabahat Cilgin Jelena Rajovic, Lolan Ottesen, Lisbeth

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 22.-23. juni 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM maj 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Regnskab 2015 til

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1. Forskningscentrets navn er "Biotech Research & Innovation Centre", forkortet BRIC.

VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1. Forskningscentrets navn er Biotech Research & Innovation Centre, forkortet BRIC. Bestyrelsesmøde nr. 63, 7. juni 2012 Pkt. 13. Bilag 1. VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1 Forskningscentrets navn er "Biotech Research & Innovation Centre", forkortet BRIC.

Læs mere

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl REFERAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 7. februar 2014 Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie

Læs mere

Dagsorden. Tirsdag d. 5. februar kl. 17.00-21:00

Dagsorden. Tirsdag d. 5. februar kl. 17.00-21:00 Tirsdag d. 5. februar kl. 17.00-21:00 Dagsorden 1. Status, input og opdatering af årshjul.... 2 - Fernisering af kontoret... 2 - Informationsmedarbejder med på møder... 2 - National aktivitetsplan... 2

Læs mere

Forretningsorden for Tuborgfondets bestyrelse

Forretningsorden for Tuborgfondets bestyrelse Forretningsorden for Tuborgfondets bestyrelse 1 Baggrund 1.1 Tuborgfondet har siden fusionen med Carlsbergfondet i 1991 været en særlig afdeling (Afdeling D) af Carlsbergfondet. Tuborgfondet er som følge

Læs mere

Charter for Vestnordisk Råd

Charter for Vestnordisk Råd Charter for Vestnordisk Råd Præambel I erkendelse af At Færøerne, Grønland og Island, det vestnordiske område, har en fælles interesse i bevarelsen og en kontrolleret udnyttelse af landenes levende og

Læs mere

Akademikernes høringssvar vedr. forslag til lov om Danmarks Innovationsfond m.fl.

Akademikernes høringssvar vedr. forslag til lov om Danmarks Innovationsfond m.fl. Styrelsen for Forskning og Innovation Bredgade 40 1260 København K Fremsendt pr. mail til hoering@fi.dk Akademikernes høringssvar vedr. forslag til lov om Danmarks Innovationsfond m.fl. Den 19. november

Læs mere

Et nyt tillægspunkt under punkt 5 tilføjes godkendelse af referatet.

Et nyt tillægspunkt under punkt 5 tilføjes godkendelse af referatet. REFERAT Bestyrelsesmøde den 3.4.2018 Sted: Huset Trøjborg, Kirkegårdsvej 53 Tid: 17.00 20.00, lokale 2 afbud: Lone Christofferesen, Herluf Dose Christensen Dagsorden. 1. Valg af ordstyrer og referent Arne

Læs mere

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole FORRETNINGSORDEN for Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles bestyrelse I medfør af 14, stk. 1 i vedtægt for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole fastsættes herved følgende forretningsorden for Danmarks

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Offentligt REFERAT Konstituerende møde i Anerkendelsesudvalget fredag den 12. oktober 2018 kl. 08:00 10:00 IDA Conference, København

Offentligt REFERAT Konstituerende møde i Anerkendelsesudvalget fredag den 12. oktober 2018 kl. 08:00 10:00 IDA Conference, København Offentligt REFERAT Konstituerende møde i Anerkendelsesudvalget fredag den 12. oktober 2018 kl. 08:00 10:00 IDA Conference, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Aase Marie Hou, Niels-Jørgen

Læs mere

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold.

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold. Forretningsorden for bestyrelsen på Forretningsordenen er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. Juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse, mv. og 14 i vedtægterne

Læs mere

Vedtægter for DANBIO Dansk Reumatologisk Database

Vedtægter for DANBIO Dansk Reumatologisk Database Vedtægter for DANBIO Dansk Reumatologisk Database Vedtaget af DANBIOs styregruppe: 22.02.2019 1 Databasens navn er DANBIO Dansk Reumatologisk Database Styregruppen er ansvarlig for udformningen af og indholdet

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Referat Dato 24. februar 2015 Mødetidspunkt 17:30-19:30 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 4, Præstø (Glasburet) Østerbro 2, Præstø Pia Westergaard (formand), Kim Errebo (næstformand),

Læs mere

Vedtægt for Holstebro Handicapråd

Vedtægt for Holstebro Handicapråd Ajurført d. 10.06.2014 Vedtægt for Holstebro Handicapråd 01 Navn Navnet er Holstebro Handicapråd. Rådets hjemsted er Holstebro Kommune. 02 Lovgrundlag Rådet er oprettet i medfør af 37a i Lov om retssikkerhed

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR LANDSSTYRELSEN I UNGDOMMENS RØDE KORS 2015/2016

FORRETNINGSORDEN FOR LANDSSTYRELSEN I UNGDOMMENS RØDE KORS 2015/2016 FORRETNINGSORDEN FOR LANDSSTYRELSEN I UNGDOMMENS RØDE KORS 2015/2016 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Frivilligrådet DAGSORDEN

Frivilligrådet DAGSORDEN Frivilligrådet DAGSORDEN Sted: Mødelokale 11, Glesborg Glesborg Bygade 1 Glesborg Dato: Mandag den 27. februar 2017 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Hans Stagstrup Kristensen Kristian

Læs mere

Bekendtgørelse om Forretningsorden for Det Systemiske Risikoråd

Bekendtgørelse om Forretningsorden for Det Systemiske Risikoråd BEK nr 977 af 01/07/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 4. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., j.nr. 13/02365 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Kapitel 1. Juridisk status og opgaver. 1. Universitetet Ilisimatusarfik er en selvstændig offentlig institution.

Kapitel 1. Juridisk status og opgaver. 1. Universitetet Ilisimatusarfik er en selvstændig offentlig institution. xx. xxx. 2017 FM 2018/xx Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx. 2018 om Ilisimatusarfik Kapitel 1 Juridisk status og opgaver 1. Universitetet Ilisimatusarfik er en selvstændig offentlig institution.

Læs mere

V E D T Æ G T E R for Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører

V E D T Æ G T E R for Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører V E D T Æ G T E R for Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører Navn 1 Foreningens navn er Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører i Danmark" - i daglig tale kaldet "FSFI. Stk.

Læs mere

Forretningsorden ADHD-foreningens hovedbestyrelse

Forretningsorden ADHD-foreningens hovedbestyrelse Forretningsorden ADHD-foreningens hovedbestyrelse Forretningsordenen udstikker regler for, hvordan Hovedbestyrelsen (i det følgende kaldet HB) skal udføre deres ledelsesarbejde så arbejdet lykkes til gavn

Læs mere

Vedtægter for EWH DTU pr. oktober 2015

Vedtægter for EWH DTU pr. oktober 2015 Vedtægter for EWH DTU pr. oktober 2015 1 Navn 1. Organisationens navn er EWH (EWH DTU) og er en underafdeling af (EWH). 2. Foreningens hjemsted er, DTU. 2 Formål 1. EWH DTU er en frivillig organisation

Læs mere

Bygdebestyrelsen Sarfannguit / Itilleq ordinære møde kl: 09:00 på kommunekontoret Referat

Bygdebestyrelsen Sarfannguit / Itilleq ordinære møde kl: 09:00 på kommunekontoret Referat Dagsorden til det åbne møde: Pkt. 01 Pkt. 02 Bygdebestyrelsen Sarfannguit / Itilleq ordinære møde. Godkendelse af dagsorden. Formandsberetning. Økonomiske sager Pkt. 03 Balancer. Genrelle sager Pkt. 04.

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Konstituering og afholdelse af bestyrelsesmøder: 1 Umiddelbart efter afholdelse af en ordinær generalforsamling eller en ekstraordinær generalforsamling,

Læs mere

2 Valg af ordstyrer Beslutning Lars Bonde og Toke Nielsen. 3 Valg af referent Beslutning Kim Madsen og Pernille Knudsen

2 Valg af ordstyrer Beslutning Lars Bonde og Toke Nielsen. 3 Valg af referent Beslutning Kim Madsen og Pernille Knudsen Dagsorden, 3F Ungdomsudvalg d. 5. september 2015 Punkt Hvem har stillet punktet Type 1 Velkomst Orientering/gennemgang af dagsordenen Referat Praktiske oplysninger 2 Valg af ordstyrer Beslutning Lars Bonde

Læs mere

15. maj 2015 FM2015/61 BETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. vedrørende

15. maj 2015 FM2015/61 BETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges til at undersøge muligheder for at etablere en idrætshøjskole

Læs mere

VEJLEDNING OM. bestyrelsens forretningsorden

VEJLEDNING OM. bestyrelsens forretningsorden VEJLEDNING OM bestyrelsens forretningsorden UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen December 2014 1 Indhold 1. Indledning... 1 2. Forretningsordenen... 1 3. Forretningsordenens indhold... 2 4. Anbefalingerne for

Læs mere

i. Intern fordeling af ansvarsområder ii. Høringssvar hvordan får vi bygget en effektiv organisering op? iv. Spørgeskema til hospitalerne v.

i. Intern fordeling af ansvarsområder ii. Høringssvar hvordan får vi bygget en effektiv organisering op? iv. Spørgeskema til hospitalerne v. 10. juli 2012 Referat: 13. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 16. april, 2012 kl. 10.00 16.00 Sted Mødeleder Tove Lindhardt Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ Plads 30 1250 København

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Akademisk Råds sammensætning og ledelse 1. Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet består pr. 1. januar 2017 af

Læs mere

Referat og Dagsorden for FGU Bornholm-bestyrelses konstituerende møde

Referat og Dagsorden for FGU Bornholm-bestyrelses konstituerende møde Referat og Dagsorden for FGU Bornholm-bestyrelses konstituerende møde 25. oktober kl.8.00 til 10.00 Sted: Bornholms Regionskommune Landemærket 26 3700 Rønne Mødelokale 2 Institutionens navn er FGU-institutionen

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7 Ældrerådet Fredag den 10.01.14 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Finn Brozek Palle Jacobsen Afbud: Flemming Vahlgreen Sigurd

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 8. december 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 8. december 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 8. december 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM oktober 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Behandling af

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS)

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS) F O R R E T N I N G S O R D E N for Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences () Udarbejdet inden for rammerne af den standardforretningsorden for akademiske råd, som rektor har fastsat, jf.

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet xx-xx-2014 Skanderborg Kommune Sag: 13/21572 Indholdsfortegnelse 1. KONSTITUERING 3 2. MØDER 3 2.1 Indkaldelse og forberedelse

Læs mere

Hovedbestyrelsen (herefter HB) agerer i henhold til følgende forretningsorden:

Hovedbestyrelsen (herefter HB) agerer i henhold til følgende forretningsorden: Vedtaget d. 22. november 2014 Forretningsorden for CISV Danmarks Hovedbestyrelse CISV Danmark er etableret som en selvstændig organisation i Danmark. CISV Danmark er tilsluttet CISV International og agerer

Læs mere

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Enhedslisten Middelfart. Foreningen

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Afdelingsbestyrelsen kan jf. BABs vedtægter 19 stk.10, fastlægge en forretningsorden for udførelsen af sit hverv. Afdelingsbestyrelsen holder møde

Læs mere

REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter

REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter Møde nr. 01-2018 Torsdag den 18. januar 2018 kl. 18.00 19.30, Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset. Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation

Læs mere