Emne: Besøg hos den Sekretariet for den færøske Forskningsråd (Granskingarrađiđ)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Emne: Besøg hos den Sekretariet for den færøske Forskningsråd (Granskingarrađiđ)"

Transkript

1 Rapport Emne: Besøg hos den Sekretariet for den færøske Forskningsråd (Granskingarrađiđ) Dato: Mandag, den 30. januar, 2017 Tid: Kl Sted: Granskingarrađiđ, The Faroese Research Council, Bryggjubakki 12, 110, Tórshavn Deltagere: Forskningsrådssekretær Arnajaaq Lynge fra Grønlands Forskningsråd; Forskningskoordinator Sten Lund fra IKIIN s Forskningsenhed i Selvstyret; Direktør Annika Sølvará, National Kontaktperson Maria Husgard og Sekretær Laila Egholm i Sekretariat for den færøske Forskningsråd, Granskingarrađiđ. Kontakt: Direktør Maria Husgard maria@gransking.fo tlf. nr.: Formål med besøget: Få viden om, hvordan et forskningsråd fungerer, samt hvordan forskningsrådssekretæren arbejder.

2 Fremlæggelser: Under besøget var der ikke en dagsorden, men startede med en præsentation, fremlæggelse af den færøske organisationsdiagram og andre relevante emner, der kan hjælpe den Grønlands Forskningsråd, hvordan man kan drive Rådet, iht. behandling og proceduren af ansøgninger, samarbejdet med interne og eksterne finansierings organer, bevillingsmetoder, samt formidlingen af forskningen. I fremlæggelsen fremgik også en kort benævnelse af den Skandinaviske forskningsaften, som sker sidste fredag i september kaldet Research Night. De opfordrer Rådet til at opstarte Research Night i Grønland, da det hjælper på formidlingen af forskningen. Selvstændigt organ Rådet er, ifølge loven, et selvstændigt organ, og ikke er underlagt instruktionsbeføjelser under Selvstyret. Dog, skal man notere Selvstyret, samt ansøge om køb af materialer, såsom arbejdstelefon. Rådet har sin egen forretningsorden, og derfor burde ikke søge om tilladelse fra Selvstyret. Organisationsdiagram Organisationsdiagrammet passer ikke til Inatsisartutlov nr. 5 af 29. november 2013 om forskningsrådgivning og bevilling af Forskningsmidler, og den skal rettes. Der laves et forslag til et nyt organisationsdiagram, der ligner den færøske forskningsdriagram. Indstilling og procedure Sagsbehandlingen skulle gerne køres ved hjælp af en jurist, men bliver gennemført af sekretæren. Dog er der samarbejde med Departementets jurister, når der er ting som man ikke lige kan finde ud af internt i Forskningsenheden. For eksempel, følger man ikke Inatsisartutlov nr. 5 af 29. november 2013 om forskningsrådgivning og bevilling af Forskningsmidler. Selvom der står, at det er sekretariatet der skal sende procedure for indstillingerne til medlemskab af rådet fra forskningsinstitutionerne, har forskningskoordinatorerne lavet denne og sendt den ud til de berettigede forskningsinstitutioner.

3 Forskningsbevilling For at kunne fremme forskningen, samt dække alle forskningsområder, er bevillingsmetoden heller ikke optimal, set ud fra det færøske forskningsråd. De har således givet formularer, procedurer og andre relevante materialer, til brug for at kunne dække alle de mål der er sat i Inatsisartutlov nr. 5 af 29. november 2013 om forskningsrådgivning og bevilling af Forskningsmidler. Økonomi Budget og driften af Rådet har været meget forvirrende, da kontiene var sammenblandet indtil sekretæren søgte om et individuel GLN, der indebærer servicering af Rådets økonomi fra Departementets økonomi afdeling. Der er faktisk ikke er penge nok til selve driften af Rådet, ej heller ressourcer nok til at kunne opnå målene. Som skrevet, kræver en sekretær, en jurist, en formidler/journalist, en direktør som varetager deres respektive områder. Arkiveringssystem Rådet har kun et journalnummer til rådighed, hvilket er et problem, for der er stor behov for et bedre arkiveringssystem. Sekretæren har sendt et udkast til et nyt journalplan, samt givet forslag til, at Rådet kan få sit eget journalnummer, da journalnummeret er til for Selvstyrets egen arkivering af sager, der vedrører Rådet. Sekretariatet Der er behov for sikring og forankring i Sekretariatet, og derfor også skal have flere ansatte. For at kunne opnå alle målene i Inatsisartutlov nr. 5 af 29. november 2013 om forskningsrådgivning og bevilling af Forskningsmidler, er der behov for et større kontor med flere ansatte; såsom: Journalist/formidler Journalisten skal sørge for formidlingen, hjemmesiden, Nyhedsbreve, Årsrapporten, have kontakt med medierne, sørge for al forskning formidles til samfundet, reklame/annoncer, deltagelse i fora sammen med direktøren. Indsamle rapporter fra bevilgede forskningsprojekter, samt formidle disse til samfundet.

4 Jurist Juristen kan sørge for ansøgningerne, besvare henvendelser. Redegøre Inatsisartutlov nr. 5 af 29. november 2013 om forskningsrådgivning og bevilling af Forskningsmidler, give ændringsforslag i samarbejde med Rådet, efter behov. Henvise til loven, mht. henvendelser om forskningsmuligheder i Grønland. Direktør Direktøren skal holde møder med grønlandske forskningsinstitutioner, forskningsprojekt ejere, forskere, deltage i fora, drive forretningen. Have kontakt med medlemmerne, politikerne/ministrene, samfundet, være et face ud ad til mv. Skal notere Selvstyret om arbejdet, forskningen mv. Direktøren er den ansvarlige overfor økonomien i Sekretariatet, samt Rådet. Sekretær Skal lave det praktiske, for eksempel lave statistik, sende breve/mails, sørge for telefonen, servicere de andre ansatte og medlemmerne i Rådet, indkøb, forberede møder/konferencer/foredrag og rejser. Sekretæren kan sørge for oversættelser. Man kan også ansætte færre med større ansvarsområder, hvor man blander arbejdsopgaverne på tværs, ved at ansætte en: Direktionssekretær Man kan ansætte en direktionssekretær, hvor der ikke er ansat en direktør eller en sekretær separat. Direktionssekretæren er en sekretær med direktør egenskaber. Det vil sige, at direktionssekretæren fungerer som en chef. Direktionssekretær er ofte en veluddannet personale, som ikke kun har administrative egenskaber og kun kan varetage arbejdsopgaver for en sekretær.

5 Sekretariatet i Grønlands Forskningsråd Der er én ansat i Sekretariatet som Forskningsrådssekretær, men sørger for alle opgaver, selvom Rådets sekretariatsfunktion skal varetages af Selvstyrets Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, er det sekretæren der udfører nærmest alle arbejdsopgaverne. For eksempel er det sekretæren der skal sørge for redigering af hjemmesiden forskningsraadet.gl, selvom der er en webredaktør/formidler i Departementet, det samme med oversættelser og økonomistyring. Sekretariatets opgaver: 2. Sekretariatet medvirker til forberedelse og afholdelse af Rådets møder i form af forberedende sagsbehandling og opfølgning på Rådets beslutninger. 3. Sekretariatet har derudover til opgave at: 3.1) Udarbejde budget og forslag til tilskud til landskassen. 3.2) Udarbejde regnskab til godkendelse. 3.3) Udarbejde årlig rapport i et samarbejde med Rådet til godkendelse. 3.4) Annoncere Ph.d. stipendiat, herunder føre statistik over hvem der har fået tildelt stipendiat, hvornår Ph.d. graden afsluttes og fra hvilket institut. 3.5) Annoncere ansøgning til forskningsmidler. 3.6) Udarbejde pressemeddelelser vedr. dem, der har fået tildelt midler. 3.7) Udarbejde pressemeddelelser fra Forskningsrådet. 4. I forbindelse med de i 5, nr. 2 og nr. 3 nævnte opgaver udsender Sekretariatet dagsorden vedlagt sagerne og Sekretariatets notater om disse. 5. Rådet afgiver årligt en rapport til Departementet for Uddannelse om Rådets virke, herunder forvaltningen af Rådets økonomiske ressourcer. 6. Derudover skal rapporten indeholde bevillinger til Forskningsfremme, væsentlige aktiviteter i årets forløb og statistik.

6 Medarbejderen vil have til opgave at: - forberede sagsbehandlingen til Rådets møder, - varetage den praktiske afvikling af Rådets møder, - implementere Rådets beslutninger, - administrere forskningsbevillinger givet af Rådet, - udarbejde Rådets dokumenter eksempelvis forskningspolitiske dokumenter eller beskrivelse af grønlandske forskningsprogrammer til hvilke der indbydes ansøgere, - koordinere Rådets kommunikation med andre forskningsråd og eksterne samarbejdspartnere, - opretholde Rådets hjemmeside, - stå for rådets kommunikationsaktiviteter med henblik på at sikre at forskningsresultater kommer til offentlighedens kendskab, - deltage i møder med andre forskningsråd og eksterne samarbejdspartnere, - udarbejde budget for Rådet og udarbejde Rådets årsrapport med videre. - Endvidere vil sekretariatsmedarbejderen være ansvarlig for den løbende kommunikation med forskningsinstitutionerne i Grønland, - og vil også skulle koordinere Rådets virke med forskningsinstitutioner i Danmark. - Sekretariatsmedarbejderen vil endelig skulle koordinere Rådets virke overfor Nordisk Råds og EU s forskningsprogrammer, som udgør en væsentlig del af forskningsfinansieringen i Grønland. Evaluering: Alle arbejdsopgaver der er beskrevet foroven, kan sekretæren alene ikke op følge, og derfor er der behov for flere ansatte i Sekretariatet. Det betyder, at chefen skal udføre visse opgaver, en jurist skal behandle alle juridiske opgaver, webredaktøren skal lave hjemmesiden sammen med andre formidlingsarbejde, hvor sekretæren udfører de praktiske. Men, det er ikke sådan. Fordi Rådet er et uafhængigt råd, som ikke skal bruge departementets ansatte, skal der i virkeligheden flere personaler i Sekretariatet. Bevillingen er til for at drive forretningen, men bevillingen er ikke nok. Finansieringen kan ske udefra, udover midlerne fra Selvstyret, hvor der kommer fonds fra aktieindehavere, hvis muligt gennem EU-aftale. Rapportør Arnajaaq Lynge Sekretær i Grønlands Forskningsråd

NUNATSINNI ILISIMATUSARNERMIK NI s. SIUNNERSUISOOATIGll7,,.\~ q \ ~ nr L I...,..

NUNATSINNI ILISIMATUSARNERMIK NI s. SIUNNERSUISOOATIGll7,,.\~ q \ ~ nr L I...,.. NUNATSINNI ILISIMATUSARNERMIK NI s - SIUNNERSUISOOATIGll7,,.\~ q \ ~ nr L I...,.. Inatsisartutlov nr. 5 af 29. november 2013 om forskningsrådgivning og bevilling af forskningsmidler. Kapitel 1 Forretningsorden

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 29. maj, Sted: Naturinstituttet

Referat. Dato: Torsdag den 29. maj, Sted: Naturinstituttet Referat Dato: Torsdag den 29. maj, 2017 Sted: Naturinstituttet Deltagere: Formand for Grønlands Forskningsråd Josephine Nymand; Rådsmedlemmer Morten Meldgaard, Gert Mulvad, Louise Kolby Christensen, Daniel

Læs mere

Retningslinier for interne og eksterne bevillinger

Retningslinier for interne og eksterne bevillinger Retningslinier for interne og eksterne bevillinger Sygehus Lillebælt attraherer hvert år flere millioner kr. i ekstern støtte til forskning og udvikling. Følgende instruks er udarbejdet med formålet at

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for. bestyrelsen for Forskningscenter for Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (FØJO)

FORRETNINGSORDEN. for. bestyrelsen for Forskningscenter for Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (FØJO) Vedtaget af bestyrelsen efteråret 2005 Forskningscenter for Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen for Forskningscenter for Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (FØJO)

Læs mere

Retningslinier for interne og eksterne bevillinger

Retningslinier for interne og eksterne bevillinger Retningslinier for interne og eksterne bevillinger 1/6 1. Retningslinjer for administration af projektbevillinger Midler til forskningsprojekter bliver administreret af Sygehus Lillebælt, Sygehusstaben.

Læs mere

FM 2017/132

FM 2017/132 21.04.2017 FM 2017/132 Rettelsesblad Erstatter forslag af 14.03.2017. (Der er foretaget rettelser i 10, stk. 2 samt redaktionelle ændringer jf. lovteknisk notat af 24. marts 2017 fra Bureau for Inatsisartut)

Læs mere

Statut for Center for Militære Studier

Statut for Center for Militære Studier C E N T E R F O R M I L I T Æ R E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Statut for Center for Militære Studier 11. JANUAR 2014 Statut for Center for Militære Studier NAVN CENTER FOR MILITÆRE

Læs mere

9. august EM 2011/42. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2011 om Børnetalsmand og Børneråd. Kapitel 1 Formål og anvendelsesområde

9. august EM 2011/42. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2011 om Børnetalsmand og Børneråd. Kapitel 1 Formål og anvendelsesområde 9. august Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2011 om Børnetalsmand og Børneråd. Kapitel 1 Formål og anvendelsesområde 1. Denne Inatsisartutlov har til formål at fremme børns rettigheder og interesser

Læs mere

Lov om Danmarks Innovationsfond

Lov om Danmarks Innovationsfond LOV nr 306 af 29/03/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Forskning og Innovation,

Læs mere

Stillingsbeskrivelser for projektleder og forskersporet i KORA

Stillingsbeskrivelser for projektleder og forskersporet i KORA 22.5.2013 Stillingsbeskrivelser for projektleder og forskersporet i KORA I dette notat beskrives de kompetencer, vi ønsker at opdyrke/understøtte i KORA med afsæt i, at KORA skal have to sidestillede spor

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 17. november 2013 FM 2014/xx Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstinget pålagde ved landstingsbeslutning på efterårssamlingen 2008 det daværende Landsstyre at undersøge

Læs mere

Snitflader og funktionsbeskrivelse for HK MidtVest

Snitflader og funktionsbeskrivelse for HK MidtVest Stillingsbetegnelse Afdelingsformanden Kontorchef (A-niveau) Reference Repræsentantskabsgeneralforsamlingen Afdelingsbestyrelsen Nærmeste overordnede Ansvarsområde Øverste politiske leder af afdelingen

Læs mere

Mittarfeqarfiit. Organisation. struktur & ansvarsforhold

Mittarfeqarfiit. Organisation. struktur & ansvarsforhold Mittarfeqarfiit Organisation struktur & ansvarsforhold Indholdsfortegnelse Driftens øverste struktur:... 2 Adm. Direktør:... 2 Driftsdirektøren:... 2 Kvalitetschefen... 3 Lufthavnens organisation... 4

Læs mere

Bemærkninger til forslag til Landstingslov om Ligestillingsrådet. Almindelige bemærkninger.

Bemærkninger til forslag til Landstingslov om Ligestillingsrådet. Almindelige bemærkninger. 30. marts 1998 FM 1998/18 Bemærkninger til forslag til Landstingslov om Ligestillingsrådet. Almindelige bemærkninger. På nuværende tidspunkt findes et Ligestillingsudvalg. Det er nedsat af Grønlands Landsting

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til bestyrelsens medlemmer Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: 2010-021-0018 8. september 2010 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug.

Læs mere

Vedtægt for Statens Byggeforskningsinstitut

Vedtægt for Statens Byggeforskningsinstitut Vedtægt for Statens Byggeforskningsinstitut I medfør af 3 stk. 2 i lov nr. 326 af 5. maj 2004 om sektorforskningsinstitutioner fastsætter økonomi- og erhvervsministeren denne vedtægt for Statens Byggeforskningsinstitut.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015 Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sekretariatet orienterer 3. Bestyrelsens arbejde i 2015 4. Årsrapport 5. Symposium 2015 6. Kendskab

Læs mere

Kompetenceudvikling i AU IT og procedurer

Kompetenceudvikling i AU IT og procedurer Modtager(e): AU IT, LSU Notat Kompetenceudvikling i AU IT og procedurer Baggrund Universitetsledelsen har d. 27. maj 2015 godkendt en rapport fra et projekt om TAPkarriereveje. Projektet konkluderer, at

Læs mere

Dagsorden. CISV Denmark Tlf: +[45] 33122478 Bornholmsgade 1, kld. Tlf: +[45] 40558273 1266 København K E-mail: office@dk.cisv.org www.cisv.

Dagsorden. CISV Denmark Tlf: +[45] 33122478 Bornholmsgade 1, kld. Tlf: +[45] 40558273 1266 København K E-mail: office@dk.cisv.org www.cisv. Dagsorden 1. Status, input og opdatering af årshjul.... 2 - HB og GF... 2 2. Status på økonomi. Budget, anvendt budget, forecast.... 2 - Opdatering fra bogholder... 2 - Regnskabs- og budgetopfølgning...

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 16. november Kl Sted: Center for Naturvidenskabelige Uddannelser/Sundhedsforskning

Referat. Dato: Torsdag den 16. november Kl Sted: Center for Naturvidenskabelige Uddannelser/Sundhedsforskning Referat Dato: Torsdag den 16. november 2017. Kl. 9.00-16.00 Sted: Center for Naturvidenskabelige Uddannelser/Sundhedsforskning Hovedemne: Ekstraordinært møde, del II Formand Josephine Nymand (Web-møde),

Læs mere

Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2005

Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2005 Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2005 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Formål, opgaver, mission og værdier... 2 3. Vision... 3 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder...

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T REG L E R V E D R Ø R E N D E F O R S K N I N G S - B E V I L L I N G E R O G D E L E S T I L

Læs mere

Bemærkninger til Landstingslov om Videnscenter om Børn og Unge. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til Landstingslov om Videnscenter om Børn og Unge. Almindelige bemærkninger Bemærkninger til Landstingslov om Videnscenter om Børn og Unge. Almindelige bemærkninger Forslaget om etablering af et Videnscenter om Børn og Unges levevilkår i Grønland blev fremsat under den landsdækkende

Læs mere

27. juni 2012 EM 2012/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

27. juni 2012 EM 2012/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 27. juni 2012 EM 2012/xx Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstinget pålagde ved landstingsbeslutning på efterårssamlingen 2008 det daværende Landsstyre at undersøge muligheder

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond

Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond Forretningsordenen har hjemmel i 20, stk. 1, i lov nr. 384 af 26. april 2017 om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Vestdansk Investeringsfremme Juni 2016

Vedtægter for Foreningen Vestdansk Investeringsfremme Juni 2016 Vedtægter for Foreningen Vestdansk Investeringsfremme Juni 2016 Side 1 / 6 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen Vestdansk Investeringsfremme Foreningens hjemsted er Odense kommune. 2. Formål

Læs mere

Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2

Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2 Notatet beskriver den nu indstillede model (Model 1) samt den

Læs mere

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET JURIDISKE FAKULTET Retningslinjer for etablering, forlængelse og nedlæggelse af Forskningscentre og forskningsgrupper 1 ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet Fastsat

Læs mere

13. november 2017 FM 2018/xx. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om Grønlands Råd for Menneskerettigheder.

13. november 2017 FM 2018/xx. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om Grønlands Råd for Menneskerettigheder. 13. november 2017 FM 2018/xx Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om Grønlands Råd for Menneskerettigheder Kapital 1 Formål 1. Denne Inatsisartutlov har til formål at fremme og beskytte

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Dagsorden 1. Velkomst 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Hovedbestyrelsens forretningsorden 2015-16 2.2 Afrapportering

Læs mere

Social projektansøgning

Social projektansøgning Social projektansøgning 1. Ansøger Kontaktperson * Fornavn *) Hvis du skal rette i feltet, skal du gøre det under Ret profil på Min Side. Efternavn Arbejdstelefon Mobiltelefon E-mail Adresse Postnummer

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Vedtægt. for. Forskningscenter for Økologisk Jordbrug

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Vedtægt. for. Forskningscenter for Økologisk Jordbrug Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Vedtægt for Forskningscenter for Økologisk Jordbrug GENERELLE BESTEMMELSER Navn og placering Stk. 1. Centrets navn er Forskningscenter for Økologisk Jordbrug.

Læs mere

Inatsisartuts efterårssamling 2017

Inatsisartuts efterårssamling 2017 Brødtekst klik her! Brødtekst klik her! Inatsisartuts efterårssamling 2017 Pressemøde Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen Fredag den 18. august 2017 Naalakkersuisuts punkter til Inatsisartuts efterårssamling

Læs mere

Bilag om det forskningsfinansierende system 1

Bilag om det forskningsfinansierende system 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI BILAG 3 SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 00 Fax 33 11 16 65 30. november 2005 Bilag om det forskningsfinansierende

Læs mere

Forslag til fordeling af forskningsmidler 2007-2008

Forslag til fordeling af forskningsmidler 2007-2008 Akademikernes Centralorganisation Sekretariatet Den 11. maj 2006 Forslag til fordeling af forskningsmidler 2007-2008 Regeringens globaliseringsstrategi rummer en række nye initiativer på forskningsområdet

Læs mere

Social projektansøgning

Social projektansøgning Social projektansøgning 1. Ansøger Kontaktperson * Fornavn *) Hvis du skal rette i feltet, skal du gøre det under Brugeroplysninger på Min Side. Efternavn Arbejdstelefon Mobiltelefon E-mail Adresse Postnummer

Læs mere

VIA ADMINISTRATIONSBACHELOR. Inspirationskatalog. Arbejdsopgaver til en praktikant fra administrationsbacheloruddannelsen VIA University College

VIA ADMINISTRATIONSBACHELOR. Inspirationskatalog. Arbejdsopgaver til en praktikant fra administrationsbacheloruddannelsen VIA University College VIA ADMINISTRATIONSBACHELOR Inspirationskatalog Arbejdsopgaver til en praktikant fra administrationsbacheloruddannelsen VIA University College Uddannelsen har et meget relevant indhold i forhold til mange

Læs mere

Bilag 1. Tværgående. OPGAVEN UDFØRELSE FORVENTNINGER TIL FONDEN Udarbejdelse af forretningsgangsbeskrivelser

Bilag 1. Tværgående. OPGAVEN UDFØRELSE FORVENTNINGER TIL FONDEN Udarbejdelse af forretningsgangsbeskrivelser Bilag 1 Tværgående OPGAVEN UDFØRELSE FORVENTNINGER TIL FONDEN Udarbejdelse af forretningsgangsbeskrivelser indenfor ges efter CØP udarbejder forretningsgangene Revisionen indra- Evt. honorarer til revision

Læs mere

Naalisagaq Referat. Sammisaq: Emne

Naalisagaq Referat. Sammisaq: Emne Ilinniartitaanermut, Kultureqarnermut, Ilisimatusarnermut Ilageeqarnermullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Naalisagaq Referat Sumi: Departement for Uddannelse,

Læs mere

Bilag 11. Tilpasning af bestyrelsens mødeform (beslutning)

Bilag 11. Tilpasning af bestyrelsens mødeform (beslutning) Direktionen vers: 12. april 2010 Tilpasning af bestyrelsens mødeform (beslutning) Bestyrelsen har udtrykt ønske om at tilpasse sin mødeform, så der ved de fleste bestyrelsesmøder afsættes tid til en grundig

Læs mere

Gældende formulering. Forslag til ny bekendtgørelse

Gældende formulering. Forslag til ny bekendtgørelse Bekendtgørelse nr. 668 af 28. juni 2005 om Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed sammenholdt med revideret forslag af 23. juli 2008 til ny bekendtgørelse Gældende formulering Forslag til ny bekendtgørelse

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 24. august 2014

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 24. august 2014 Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 24. august 2014 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Diverse orienteringer fra Sekretariatet 3. Fondsmidler 2015 4. Fondsmidler 2014 5. Symposium

Læs mere

Budgetvejledning for ansøgere til Kulturministeriets Forskningsudvalg

Budgetvejledning for ansøgere til Kulturministeriets Forskningsudvalg Budgetvejledning for ansøgere til Kulturministeriets Forskningsudvalg Generelt om tilskud og budget Der kan søges tilskud til at dække de udgifter, som direkte kan henføres til det søgte projekt, og som

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN VESTDANSK INVESTERINGSFREMME

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN VESTDANSK INVESTERINGSFREMME VEDTÆGTER FOR FORENINGEN VESTDANSK INVESTERINGSFREMME 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen Vestdansk Investeringsfremme Foreningens hjemsted er Odense kommune. 2. Formål Foreningen Vestdansk

Læs mere

Bekendtgørelse om Forretningsorden for Det Systemiske Risikoråd

Bekendtgørelse om Forretningsorden for Det Systemiske Risikoråd BEK nr 977 af 01/07/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 4. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., j.nr. 13/02365 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Forskerundersøgelsen. Resultater for Sektorforskere ved universitetet Spor 2

Forskerundersøgelsen. Resultater for Sektorforskere ved universitetet Spor 2 Forskerundersøgelsen Resultater for Sektorforskere ved universitetet Spor 2 Indholdsfortegnelse 1. Arbejdstid 2. Løn 3. Belastning og stress 4. Forskning og forskningsfinansiering 5. Arbejdspålæg 6. Forskningsfrihed

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium 18. juni 2015 BILAG 1 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen

Læs mere

Kapitel 1. Juridisk status og opgaver. 1. Universitetet Ilisimatusarfik er en selvstændig offentlig institution.

Kapitel 1. Juridisk status og opgaver. 1. Universitetet Ilisimatusarfik er en selvstændig offentlig institution. xx. xxx. 2017 FM 2018/xx Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx. 2018 om Ilisimatusarfik Kapitel 1 Juridisk status og opgaver 1. Universitetet Ilisimatusarfik er en selvstændig offentlig institution.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1. Forskningscentrets navn er "Biotech Research & Innovation Centre", forkortet BRIC.

VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1. Forskningscentrets navn er Biotech Research & Innovation Centre, forkortet BRIC. Bestyrelsesmøde nr. 63, 7. juni 2012 Pkt. 13. Bilag 1. VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1 Forskningscentrets navn er "Biotech Research & Innovation Centre", forkortet BRIC.

Læs mere

DCCR. Forretningsorden for Bestyrelsen for DCCR

DCCR. Forretningsorden for Bestyrelsen for DCCR DCCR Forretningsorden for Bestyrelsen for DCCR 1 Forretningsorden 1.1 Oprettelse og ændringer Nærværende forretningsorden er oprettet i overensstemmelse med gældende vedtægter for DCCR Ændringer i forretningsordenen

Læs mere

Udvalget for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalget for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Mandag den 10. marts 2014 kl. 12:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Indkaldt til møde: Andreas Uldum, (D), formand Uju Petersen, (IA) Charlotte Pike (IA) Monica Dorph

Læs mere

Ændringsforslag til forslag til Landstingslov nr. af om Grønlands Ligestillingsråd. Kapitel 1. Nedsættelse af Ligestillingsrådet.

Ændringsforslag til forslag til Landstingslov nr. af om Grønlands Ligestillingsråd. Kapitel 1. Nedsættelse af Ligestillingsrådet. 18. maj 1998 FM 1998/18-3 Ændringsforslag til forslag til Landstingslov nr. af om Grønlands Ligestillingsråd 3. behandling Kapitel 1. Nedsættelse af Ligestillingsrådet. 1. Landsstyret nedsætter et Ligestillingsråd.

Læs mere

REFERAT. Møde med ministeren kl til

REFERAT. Møde med ministeren kl til 30. januar 2015 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 11 Mødedato: 29. januar 2015 Tidspunkt: fra kl. 10.00 til 15.00 Sted: Mødelokale 8 i stuen Møde med ministeren kl. 15.15 til 16.00.

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 12 af 23. juli 2015 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 12 af 23. juli 2015 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed Selvstyrets bekendtgørelse nr. 12 af 23. juli 2015 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed I medfør af 26, stk. 3, i inatsisartutlov nr. 1 af 15. maj 2014 om konkurrence (konkurrenceloven)

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET

KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET 1. Baggrund 1.1 I 2009 besluttede Danske Regioner at stifte et rådgivende råd, Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin ( RADS ). RADS har fungeret som et regionalt samarbejde,

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Vedtægt. for

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Vedtægt. for Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Vedtægt for International Centre for Research in Organic Food Systems GENERELLE BESTEMMELSER Navn og organisation 1. Stk. 1. Forskningscentrets navn er International

Læs mere

Ruben Svendsen, Afdelingsleder Grønlands Hjemmestyre, Direktoratet for Bolig og Infrastruktur

Ruben Svendsen, Afdelingsleder Grønlands Hjemmestyre, Direktoratet for Bolig og Infrastruktur NOTAT Grønlands Hjemmestyre og Nuup Kommunea KOMMISORIUM FOR STYREGRUPPEN FOR PROJEKT BY- FORNYELSE OG BOLIGFORBEDRING I NUUK 1. Indledning I marts 2006 afholdte Nuup Kommunea, Grønlands Hjemmestyre, Direktoratet

Læs mere

ICOM Danmark Vedtægter for ICOM Danmark

ICOM Danmark  Vedtægter for ICOM Danmark ICOM Danmark http://denmark.icom.museum Vedtægter for ICOM Danmark Til godkendelse ved ICOM Danmarks Generalforsamling den 23. maj 2016 1. Navn og kontor Organisationens navn er ICOM Danmark, der er den

Læs mere

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden:

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden: Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl. 10-12, lok. 1.02 Juridisk Institut Niels Jernes Vej 6b 9220 Aalborg Chefkonsulent Tlf. 9940 2791 lut@law.aau.dk Dagsorden: 4. oktober

Læs mere

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Vejledning til ansøgere KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2013-2016 er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner,

Læs mere

Almindelige bemærkninger

Almindelige bemærkninger 13. marts 2017 FM2017/27 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstingsforordning nr. 7 af 5. december 2008 om arbejdstageres retsstilling ved virksomhedsoverdragelse fra

Læs mere

Vedtægterne blev senest ændret under den ordinære generalforsamling den. 1. november 2014.

Vedtægterne blev senest ændret under den ordinære generalforsamling den. 1. november 2014. AVALAK s VEDTÆGTER Vedtægterne blev senest ændret under den ordinære generalforsamling den. 1. november 2014. ORGANISATIONENS NAVN: 1. AVALAK (Organisationen for Grønlandske Studerende i Danmark) Stk.

Læs mere

Dagsorden Den 21. marts 2019

Dagsorden Den 21. marts 2019 Glostrup, den 13. marts 2019 Dagsorden Den 21. marts 2019 Mødeart: FA09 - Bestyrelsesmøde Mødested: Stationsparken 24, 2.th., 2600 Glostrup Mødetid: kl. 17.00 Deltagere: Nikolaj Jørgensen Else Janhøj Palle

Læs mere

Bekendtgørelse om forretningsorden for bestyrelsen for Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram og Green Labs DK-programmet

Bekendtgørelse om forretningsorden for bestyrelsen for Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram og Green Labs DK-programmet BEK nr 318 af 11/04/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima- og Energimin., Energistyrelsen, j.nr. 2004/1518-0001 Senere

Læs mere

Frivillighedspolitik i Esbjerg Kommune (Politik for frivilligt socialt arbejde)

Frivillighedspolitik i Esbjerg Kommune (Politik for frivilligt socialt arbejde) Frivillighedspolitik i Esbjerg Kommune (Politik for frivilligt socialt arbejde) Godkendt af: Økonomiudvalget den 1. december 2008 Byrådet den 15. december 2008 Borger- & Sundhedsudvalget den. 17. november

Læs mere

31. maj 2019 FM 2019/199. Ændringsforslag. til. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om Ilisimatusarfik. Til 8

31. maj 2019 FM 2019/199. Ændringsforslag. til. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om Ilisimatusarfik. Til 8 31. maj 2019 FM 2019/199 Ændringsforslag til Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om Ilisimatusarfik Fremsat af Naalakkersuisut til 3. behandlingen. Til 8 1. 8, stk. 1, nr. 1, affattes således:

Læs mere

ORGANISATIONS- BESKRIVELSE

ORGANISATIONS- BESKRIVELSE ORGANISATIONS- BESKRIVELSE 1 Opbygning af Ungdommens Røde Kors Landsstyrelsen er den strategiske og politiske ledelse af Ungdommens Røde Kors. Landsstyrelsen har det overordnede ansvar for organisationen.

Læs mere

Styrkelse af administrationen af eksterne forskningsmidler 2014

Styrkelse af administrationen af eksterne forskningsmidler 2014 Styrkelse af administrationen af eksterne forskningsmidler 2014 Økonomichef Morten Palle Christensen 12. august 2014 Dagsorden 1.Seneste tids fokus på midlernes administration har medført 2.Kategorisering

Læs mere

Naturpark Lillebælt fra Organisering, ressourcer og økonomi

Naturpark Lillebælt fra Organisering, ressourcer og økonomi Naturpark Lillebælt fra 2018 Organisering, ressourcer og økonomi Fra 2018 går Naturpark Lillebælt fra pilotpark til naturpark. Notatet beskriver den fremtidige politiske og administrative organisering,

Læs mere

i. Intern fordeling af ansvarsområder (f.eks. høringssvar) formel forretningsgang 2. Muligt fælles projekt (evt. i samarbejde med DSR?

i. Intern fordeling af ansvarsområder (f.eks. høringssvar) formel forretningsgang 2. Muligt fælles projekt (evt. i samarbejde med DSR? Referat: 17. september 2012 14. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 3. september, 2012 kl. 10.00 16.00 Sted Mødeleder Referent Lindhardt Leanne Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ

Læs mere

6. november 2017 FM 2018/xx. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

6. november 2017 FM 2018/xx. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 6. november 2017 FM 2018/xx Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning 1.1. Den overordnede baggrund for forslaget Den overordnede baggrund for ændringsforslaget er et ønske fra

Læs mere

Vedtægt for foreningen Anvisning af Kollegie- og Ungdomsboliger i Aalborg

Vedtægt for foreningen Anvisning af Kollegie- og Ungdomsboliger i Aalborg Godkendt af Aalborg Byråd 13. november 2017 Vedtægt for foreningen Anvisning af Kollegie- og Ungdomsboliger i Aalborg 1 Navn og hjemsted 1.1. Foreningens navn er Anvisning af Kollegie- og Ungdomsboliger

Læs mere

Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2017

Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2017 Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2017 På Finansloven for 2017 er der afsat midler til et antal 3-årige ph.d.-stipendier med start 1. januar 2018. Stipendierne opslås inden for uddannelsesforskning

Læs mere

Vedtægter for VIA De Studerendes Råd

Vedtægter for VIA De Studerendes Råd Sæt præg på fremtiden VIA University College Vedtægter for VIA De Studerendes Råd Vedtaget på generalforsamlingen d. 26. februar 2017 INDHOLD VIA-DSR... 3 Navn og grundlag... 3 Opbygning... 4 Formål...

Læs mere

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for.

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for. Vejledning til ansøgning i Videncenter for Velfærdsledelse Dette er en vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet. For yderligere information henvises til www.velfaerdsledelse.dk. Mulige ansøgere opfordres

Læs mere

Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2015

Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2015 Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2015 På Finansloven for 2015 er der afsat midler til et antal 3-årige ph.d.-stipendier med start 1. januar 2016. Stipendierne opslås inden for uddannelsesforskning

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: December 2016 1 1. Indledning Det følger af Bekendtgørelse af lov om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder (LBK nr. 1167 af 09/09/2016),

Læs mere

Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK)

Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) 1 - Formål Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) kan yde finansiel støtte til forskningsprojekter, arbejdsgruppemøder,

Læs mere

2. Orientering Ændring af bekendtgørelse for fællesfonden - budgetfølgegruppens sammensætning i forbindelse med ændring af stiftsøvrighedens

2. Orientering Ændring af bekendtgørelse for fællesfonden - budgetfølgegruppens sammensætning i forbindelse med ændring af stiftsøvrighedens Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 1. juli 2013, kl. 10.00-14.00 Referat af møde i budgetfølgegruppen Deltagere: Kjeld Holm, Paw Kingo Andersen, Helle Samson, Inge Lise Pedersen, Klaus

Læs mere

Referat. Dato: 10. april Sted: Grønlands Naturinstitut

Referat. Dato: 10. april Sted: Grønlands Naturinstitut Referat Dato: 10. april 2018 Sted: Grønlands Naturinstitut Emner: Behandling af ansøgninger til Forskningsfremme pulje I for 2018 og ph.d- og postdoc-stipendie ansøgninger Deltagere: Formand Josephine

Læs mere

Vedtægt for Inuussutissalerinermik Ilinniarfik (INUILI) Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål

Vedtægt for Inuussutissalerinermik Ilinniarfik (INUILI) Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål Vedtægt for Inuussutissalerinermik Ilinniarfik (INUILI) Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. INUILI er en selvstændig offentlig institution uden for Naalakkersuisuts almindelige institutionsbeføjelse,

Læs mere

Forretningsorden for KOLDING KIRKECENTER

Forretningsorden for KOLDING KIRKECENTER Forretningsorden for KOLDING KIRKECENTER 1. Kirkens organisation a) Kirkens ledelse b) Ansvars- og kompetencefordeling c) Ansættelse og afgang af personale d) Eksterne rådgivere 2. Kirkens finansiering

Læs mere

Lovgrundlag Struer Kommune har i henhold til servicelovens 18 afsat en pulje til støtte til frivilligt socialt arbejde.

Lovgrundlag Struer Kommune har i henhold til servicelovens 18 afsat en pulje til støtte til frivilligt socialt arbejde. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Retningslinjer for tildeling af 18 midler i Struer Kommune Lovgrundlag Struer Kommune har i henhold

Læs mere

AARHUS UNIVERSITY. Forskningsstøtteenheden UHH

AARHUS UNIVERSITY. Forskningsstøtteenheden UHH AARHUS UNIVERSITY Forskningsstøtteenheden UHH 1 Hvorfor har AU/AUH en forskningsstøtteenhed? Hvorfor er jeg her i dag? FSEs kunder Aarhus Universitet (forskere og ledelse) Aarhus Universitetshospital (forskere

Læs mere

GUIDE TIL DRIFTSPROJEKTER MED TILSKUD FRA EKSTERNE PULJER OG FONDE

GUIDE TIL DRIFTSPROJEKTER MED TILSKUD FRA EKSTERNE PULJER OG FONDE GUIDE TIL DRIFTSPROJEKTER MED TILSKUD FRA EKSTERNE PULJER OG FONDE Hvorfor denne guide? Denne tringuide er lavet for at lette det administrative arbejde omkring driftsprojekter i Morsø Kommune, der har

Læs mere

11. november 2016 FM2016/47 EM2016/47 BETÆNKNING. Afgivet af Lovudvalget. vedrørende

11. november 2016 FM2016/47 EM2016/47 BETÆNKNING. Afgivet af Lovudvalget. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Lovudvalget vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at nedsætte en kommission, der skal evaluere indretningen af den samlede offentlige administration.

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. X af YY 2014 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. X af YY 2014 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. X af YY 2014 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed I medfør af 26, stk. 3, i inatsisartutlov nr. 1 af 15. maj 2014 om konkurrence (konkurrenceloven)

Læs mere

Udvalg for Erhverv og Turisme ekstraordinære møde EX01/2018, den 22. januar 2018

Udvalg for Erhverv og Turisme ekstraordinære møde EX01/2018, den 22. januar 2018 Dagsorden åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden Punkt 02 Punkt 03 Punkt 04 Punkt 05 Generelle sager Resultatkontrakt mellem Qeqqata Kommunia og Grønlands Selvstyre om drift af Majoriaq 2018 Ansøgning

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd

Bekendtgørelse af lov om Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd LBK nr 948 af 06/07/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 28. marts 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2016-6721 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Dansk Cøliaki Forening

Dansk Cøliaki Forening Dansk Cøliaki Forening Forretningsorden 1. Indledning I dette dokument fastlægger bestyrelsen mandat samt beføjelser for: - Bestyrelsen - Forretningsudvalget - Sekretariatslederen med sekretariat - Aktivgrupper

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

Dagsorden. Deltagere:

Dagsorden. Deltagere: Referat Dato: Torsdag, den 19. oktober, 2017. Kl. 9.00-12.00 Sted: Grønlands Naturinstitut Hovedemne: Ansøgninger til Forskningsfremme Pulje II Forespørgsel fra Selvstyrets Forskningsenhed Deltagere: Næstformand

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 2. februar 2012 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen for

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq MI - Meeqqanut Ilaqutariinnullu Ataatsimiititaq / Udvalg for Børn og Familie (180509 - Ordinært møde) 09-05-2018 14:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0:

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om teknologi og innovation

Bekendtgørelse af lov om teknologi og innovation Bekendtgørelse af lov om teknologi og innovation Herved bekendtgøres lov nr. 419 af 6. juni 2002 om teknologi og innovation, med de ændringer, der følger af 39 i lov nr. 430 af 6. juni 2005, 48 i lov nr.

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 18/02/10 til underskrift 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden

Læs mere

NOTAT. Pressepolitik Køge Kommune. Side 1: Forside Forslag: Illustration der signalerer kommunikation / presse. Side 2: Indledning

NOTAT. Pressepolitik Køge Kommune. Side 1: Forside Forslag: Illustration der signalerer kommunikation / presse. Side 2: Indledning NOTAT Dato Kultur- og Økonomiforvaltningen Kommunikation Pressepolitik Køge Kommune Side 1: Forside Forslag: Illustration der signalerer kommunikation / presse Side 2: Indledning Køge Rådhus Torvet 1 4600

Læs mere

Vedtægter for ICOM Danmark

Vedtægter for ICOM Danmark http://denmark.icom.museum Vedtægter for ICOM Danmark Vedtaget på ICOM Danmarks Generalforsamling den 23. maj 2016 1. Navn og kontor ICOM Danmark er nationalkomitéen i ICOM for det danske rigsfællesskab

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere