Et forslag til Kommuneplan 2017 for Nyborg Kommune er udarbejdet i foråret 2017 og behandles politisk i juni 2017.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Et forslag til Kommuneplan 2017 for Nyborg Kommune er udarbejdet i foråret 2017 og behandles politisk i juni 2017."

Transkript

1 Notat Teknik- og Miljøafdelingen Plan og Byg Rådhuset, Torvet Nyborg Betjen dig selv på sikkerepost@nyborg.dk Sagsansvarlig: Mikkel Elkær Ibsen Tlf mii@nyborg.dk Sagsnr Notat vedr. miljøscreening af Kommuneplan Indledning Et forslag til Kommuneplan 2017 for Nyborg Kommune er udarbejdet i foråret 2017 og behandles politisk i juni Dette screeningsnotat præsenterer resultaterne af den lovpligtige miljøscreening af Kommuneplan 2017 efter lov om miljøvurdering af planer og programmer. Da Kommuneplan 2017 blot er en mindre revision ift. Kommuneplan 2013, omhandler miljøscreeningen udelukkende ændringerne i Kommuneplan 2017 ift. Kommuneplan Efter lov om miljøvurdering af planer og programmer (lov nr af 10/12/ ) skal planer, der tilvejebringes inden for fysisk planlægning, miljøvurderes. Såfremt planen kun omfatter et mindre område på lokalt plan skal planen imidlertid screenes, for at afgøre, hvorvidt planen kan forventes at medføre væsentlige Hvis planen ikke forventes at medføre væsentlige miljømæssige påvirkninger skal planen ikke miljøvurderes. Kommuneplanen omfatter pr. definition hele Nyborg Kommunes areal. Da der imidlertid kun er tale om en revision af enkelte opslag og arealrammer ift. Kommuneplan 2013, berører ændringerne kun mindre områder på lokalt plan. Kommuneplan 2017 skal derfor screenes for at afgøre, hvorvidt ændringerne kan forventes at medføre væsentlige Resultatet af screeningen præsenteres herunder i afsnit 2. Afsnit 3 præsenterer selve screeningen, herunder en beskrivelse og vurdering af ændringerne i kommuneplanen samt forholdet til anden planlægning. 2 Screeningsresultat Det er i screeningen vurderet, at ændringerne til Nyborg Kommunes kommuneplan i medfør af Kommuneplan 2017 ikke vil have en væsentlig indvirkning på miljøet, og at der derfor ikke skal udarbejdes en miljøvurdering. Det vurderes bl.a. at de få ændringer, der har konkrete arealmæssige konsekvenser, er af underordnet karakter, da de som hovedregel blot har til 1 Den 16. maj 2017 trådte lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr. 448 af 10. maj 2017) i kraft og erstattede dermed bl.a. lov om miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr af 10. december 2015). Iht. LBK nr. 448 af 10. maj stk. 3 finder loven ikke anvendelse på planer og programmer der er under tilvejebringelse efter lov om miljøvurdering af planer og programmer før lovens ikrafttræden. For sådanne planer og programmer finder de hidtil gældende regler anvendelse. Kommuneplan 2017 er derfor screenet efter LBK nr af 10. december 2015.

2 formål at opdatere utidssvarende rammebestemmelser til gældende lovgivning. Dette gælder f.eks. ændringen af bebyggelsesprocenten for en række boligområder i de største byer; Nyborg, Ullerslev og Ørbæk. Herudover vurderes udpegningen af områder til store husdyrbrug ikke at få en væsentlig miljøpåvirkning. Denne vurdering bygger dels på at gældende lovgivning på området sikrer, at der ved den konkrete sagsbehandling sikres, at der ikke vil ske en væsentlig negativ påvirkning af natur og landskab, kulturarv og kulturmiljøer, sundhed og velfærd, samt af trafikken ved etablering af konkrete anlæg. Dels bygger på den på, at udpegningen er et sådant omfang, at der reelt er tale om en overordnet rammeudpegning, og at en konkret vurdering af miljøforhold i det pågældende område, derfor ikke er mulig. Der er derfor truffet afgørelse efter 4 stk. 1 i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (lov nr af 10/12/2015) om at Kommuneplan 2017 ikke er omfattet af lovens 3 og der er derfor ikke skal foretages en miljøvurdering af planen. Andre myndigheder vurderes ikke at blive berørt af ændringerne i medfør af Kommuneplan Screening Screeningen omfatter alene ændringer i Kommuneplan 2017 ift. Kommuneplan Disse ændringer er oplistet i afsnit 3.1 herunder. I afsnit 3.2 beskrives planens forhold til anden planlægning. Ændringerne oplistet i afsnit 3.1 vurderes i afsnit 3.3 med hensyn til deres sandsynlige miljøpåvirkning eller mangel på samme. I afsnit 3.4 samles op på denne vurdering, og en endelig vurdering af, hvorvidt Kommuneplan 2017 kan forventes at have en væsentlig miljøpåvirkning, præsenteres. 3.1 Ændringer ift. Kommuneplan 2013 Følgende opsummerer ændringerne i Kommuneplan 2017 ift. Kommuneplan Disse punkter er genstand for nærværende miljøscreening. 1. De overordnede strategiske mål i den fælles fynske infrastrukturplan indarbejdes i kommuneplanen. 2. Overordnede retningslinjer for den fysiske planlægning i forhold til kulturarvssatsningen og den kommende Kulturarvsmasterplan indarbejdes. 3. Arealudlæg af rammeområde til golfbane ved Kongshøj udtages af kommuneplanen. 4. Krav til grundvandsbeskyttelsen efter statens nye bekendtgørelse for planlægning inden for områder med særlige drikkevandsinteresser (OSD) er indført som retningslinjer. 5. Opslagene om Ullerslev og Ørbæk er blevet opdateret med flere mindre ændringer som naturlig følge af arbejdet med helhedsplaner i de to centerbyer. 6. Afsnittet om naturbeskyttelse er blevet tilrettet som følge af den nyligt vedtagne kommunale naturpolitik. 7. Der er tilføjet et nyt opslag til kommuneplanen vedrørende "Smart city". 8. En retningslinje om fokus på fødevareklynger og cirkulær økonomiklynge indskrives i retningslinjerne for erhvervsområder i Ørbæk.

3 9. Kravet om at boliger ikke må etableres i stueetagen inden for centerområdet i Ørbæk udtages af planen. 10. Maksimale butiksstørrelser i lokalcentrenes bymidter hæves til lovens maksimum. 11. Bebyggelsesprocenter i rammedelen er tilrettet efter det nuværende bygningsreglement, så bebyggelsesprocenten i områder med åben-lav boligbebyggelse som udgangspunkt er Bebyggelsesprocenten for rammeområde 1.B.41 hæves fra 25 til Perspektivareal til boliger i Ullerslev udtages. 14. Afsnittet om byfornyelse udgår. 15. Retningslinje om krav om lavenergihuse udgår, da der ikke længere er lovhjemmel. 16. Der tilføjes en retningslinje til kolonihaveopslaget om, at kolonihaveområderne skal lokalplanlægges inden for planperioden. 17. Ramme 3.O.1 til offentlige formål i Ørbæk udvides til at omfatte ejendommen Sentvedvej 1. Derved reduceres 3.BL.2 tilsvarende. 18. Rammerne for Østerøvej og Sommerbyen (1.S.1 og 1.S.2) ændres, så undtagelserne for bebyggelse efter grundstørrelser udgår. 19. Den generelle ramme for parkering specificeres med konkrete anvisninger til forskellige anvendelser. 20. De særligt værdifulde landbrugsområder udpeges til områder til store husdyrbrug. 21. Der er tilføjet en ny ramme Provst Hjortsvej, ved epileptikerhjemmet, 1.B.45. Rammen fastlægger et anvendelsesskift fra offentlige formål til beboelse. 3.2 Forhold til anden planlægning Kommuneplan 2017 udmønter en lang række statslige planer samt lovgivning inden for plan, natur og miljøområdet. Herunder følger en kort opsummering af den planlægning, der grundet ændringer siden Kommuneplan 2013 har medført ændringer i Kommuneplan Kommuneplan 2017 udmønter de statslige interesser i kommuneplanlægningen i form af seneste oversigt fra Erhvervsministeriet Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen 2017 (december 2016). De statslige interesser spænder bredt over vækst- og udviklingshensyn, natur- og miljøhensyn, kulturarv, mv. Kommuneplan 2017 inkorporerer som noget nyt retningslinjer for beliggenheden af arealer til lokalisering af driftsbygninger og driftsanlæg til store husdyrbrug. Kommuneplan 2017 udmønter desuden Bekendtgørelse om krav til kommuneplanlægning inden for områder med særlige drikkevandsinteresser og indvindingsoplande til almene vandforsyninger uden for disse. Kommuneplanen inkorporerer således den statslige kortlægning af grundvandsforekomster, nitratfølsomme indvindingsoplande, mv., og sikrer gennem retningslinjer, at grundvandsressourcen beskyttes. Kommuneplanen er grundlaget for den mere detaljerede lokalplanlægning i kommunen. Kommuneplanrammerne er specifikke regler, som kommunen skal følge, når den laver lokalplaner. De anvendes også i den daglige byggesagsbehandling, når der ikke er lokalplan og et projekt ikke kræver lokalplan. Det er emner som f.eks. hvilken anvendelse og tæthed, der skal være hvor, parkering samt områder uden bebyggelse.

4 3.3 Vurdering af kommuneplanens indhold Herunder vurderes de enkelte ændringer af kommuneplanen med hensyn til deres mulige miljøpåvirkning. Vurderingen sker med fokus på indvirkningers sandsynlighed, varighed, hyppighed samt evt. kumulativ effekt med andre forhold. Screeningen er foretaget i henhold til kriterierne i lovens bilag 2, herunder de specifikke miljøparametre og karakteren af det område, der kan blive berørt. 1. Da der ingen yderligere arealudlæg sker ved inkorporeringen af målene fra den fælles fynske infrastrukturplan, vurderes ændringen ikke at kunne medføre væsentlige 2. Da retningslinjerne om kulturarv udelukkende kommer til udtryk som overordnede hensigtserklæringer vurderes ændringen ikke at kunne medføre væsentlige 3. Da der er tale om ophævelse af en arealreservation til fritidsanlæg i det åbne land, vurderes ændringen ikke at kunne medføre væsentlige 4. Ændringen medfører alene en indskrivning af de i bekendtgørelse for planlægning inden for områder med særlige drikkevandsinteresser (OSD) lovkrav og vurderes derfor ikke at kunne medføre væsentlige 5. Da der udelukkende er tale om ændrede strategiske prioriteringer uden umiddelbare konsekvenser for arealforholdene, vurderes ændringen ikke at kunne medføre væsentlige 6. Da der udelukkende er tale om ændrede strategiske prioriteringer uden umiddelbare konsekvenser for arealforholdene, vurderes ændringen ikke at kunne medføre væsentlige 7. Smart city afsnittet medfører ingen direkte disponeringer af areal- eller miljømæssig karakter og vurderes derfor ikke at kunne medføre væsentlige miljømæssige påvirkninger. 8. Da retningslinjen udelukkende indskrives efter en for området allerede gældende lokalplan, vurderes ændringen ikke at kunne medføre væsentlige miljømæssige påvirkninger. 9. Da rammens forbud mod at etablere boliger i stueetager ikke har været inkorporeret i lokalplanen for området, medfører ændringen i plangrundlaget ikke en reel ændring af forholdene i praksis. 10. Da ændringen udelukkende medfører en opdatering af utidssvarende bestemmelser om maksimale butiksstørrelser, der blot opdaterer bestemmelsen til lovens maksimum, vurderes ændringen ikke at kunne medføre væsentlige 11. Da ændringen ikke medfører en fortætning af boligområderne udover den minimums bebyggelsesgrad, der gives ved gældende Bygningsreglement 2015, vurderes ændringen ikke at kunne medføre væsentlige Der er foretaget en vurdering af, i hvilke områder bebyggelsesprocenten ikke bør hæves til den af Bygningsreglement 2015 foreskrevne procentsats. Vurderingen resulterede i, at områder, hvor der fortsat ønskes et særligt åbent præg, herunder boligområder i kommunens landsbyer, undtoges fra ændringen. Med andre ord vil ændringen berøre

5 urbane boligområder, inden for hvilke en bebyggelsesprocent jf. Bygningsreglement 2015 ikke vurderes at medføre væsentlige påvirkninger af miljøet. 12. Det pågældende rammeområde benyttes i dag delvist til offentlige driftsbygninger. Området er skærmet fra omkringliggende områder ved beplantning til alle sider. Ændringen af områdets fremtidige anvendelse fra åben-lav med en bebyggelsesprocent på 25 til tæt-lav med en bebyggelsesprocent på 40 vurderes derfor ikke at få en væsentlig påvirkning af miljøet. 13. Da der er tale om ophævelse af en hensigtserklæring om en arealreservation til boligformål i det åbne land, vurderes ændringen ikke at kunne medføre væsentlige 14. Som følge af statens nedprioritering af byfornyelsesindsatsen udgår kommuneplanens afsnit herom. Dette har ingen umiddelbare areal- eller miljøkonsekvenser, da afsnittet udelukkende beskrev overordnede hensyn, der varetages af den konkrete lovgivning for byfornyelse og omdannelse. 15. Da der ikke længere er lovhjemmel til at kræve etablering af lavenergihuse har ændringen ingen praktisk betydning, da retningslinjen alternativt ville være illusorisk. 16. Da der er tale om en hensigtserklæring om en fremtidig bevarende planlægning for et allerede udbygget område, vurderes ændringen ikke at kunne medføre væsentlige 17. Ændringen af rammen for Sentvedvej 1, der udelukkende indeholder én ejendom, der desuden er fredet, vil sikre en fremtidig offentlig benyttelse af grunden. Anvendelsesændringen vil kræve en konkret planlægning for området som en helhed, og rammeændringen forventes derfor ikke at medføre en væsentlig påvirkning af miljøet. 18. Rammebestemmelsen for de to områder var en følge af en tidligere gældende generel ramme for sommerhusområder i Nyborg Kommune. Rammebestemmelsen havde ikke i praksis nogen anvendelse i området. Idet den muliggjorte dispensationsadgang for en højere bebyggelsesgrad var den mindre gunstig end den for områderne gældende lokalplan. Ændringen får derfor ikke en reel virkning i praksis og vurderes derfor ikke at kunne medføre væsentlige 19. Ændringen af parkeringsrammerne er blot en udspecificering af allerede gældende rammer for parkering. Rammen for parkering har hidtil været relativ overordnet, men specificeres nu til enkelte anvendelser. Ændringen forventes ikke at få en væsentlig miljøpåvirkning, da antallet af parkeringspladser hidtil har været fastsat i den konkrete byggesagsbehandling, og nu blot indskrives som en administrativ forskrift i kommuneplanen. 20. Som det fremgår af kommuneplanen er området, der er udpeget som særligt værdifulde landbrugsområder i Nyborg Kommune også udpeget som områder, til placering af store husdyrbrug. Der er foretaget en vurdering af om udpegningen vil kunne have væsentlige negative konsekvenser i forhold til trafik, natur og landskab, kulturarv og kulturmiljøer og sundhed og velfærd. Forudsætningen for vurderingen er, at der altid, jf. gældende lovgivning på området, skal foretages en konkret individuel vurdering af ansøgninger om etablering og/eller ændring af husdyrbrug. Af husdyrbruglovens bestemmelser fremgår, at kommunen i forbindelse med behandling af sådanne ansøgninger altid skal sikre sig, at ansøgeren har truffet de nødvendige foranstaltninger til at forebygge og begrænse

6 forureningen ved anvendelse af den bedste tilgængelige teknik, samt at husdyrbruget i øvrigt kan drives på stedet uden at påvirke omgivelserne på en måde, som er uforenelig med hensynet til omgivelsernes sårbarhed og kvalitet. I vurderingen skal der også indgå en vurdering af, om til- og frakørsel til husdyrbruget vil kunne ske uden væsentlige miljømæssige gener for de omboende. På denne baggrund vurderer Nyborg Kommune, at det ved behandlingen af sager om etablering af store husdyrbrug inden for det udpegede område, sikres at der ikke vil ske en væsentlig negativ påvirkning af natur og landskab, kulturarv og kulturmiljøer, sundhed og velfærd, samt af trafikken. 21. Rammeændringen vil konkret give mulighed for byggeri af ca. 4 nye fritliggende boliger i samme stil som det tilgrænsende boligkvarter, og vurderes at være en mindre ændring af lokal karakter. 3.4 Sammenfatning af screening Vurderingen af de enkelte ændringer til kommuneplanen er foretaget på baggrund af kriterierne på bilag 2 til miljøvurderingsloven, herunder indvirkningens sandsynlighed, varighed, hyppighed og reversibilitet, indvirkningens kumulative karakter, indvirkningens grænseoverskridende karakter, faren for menneskers sundhed og miljøet, indvirkningens størrelsesorden og rumlige udstrækning, værdien og sårbarheden af det område, som kan blive berørt, som følge af særlige karakteristiske naturtræk eller kulturarv, overskridelse af miljøkvalitetsnormer eller - grænseværdier og intensiv arealudnyttelse, og slutteligt indvirkningen på områder eller landskaber, som har en anerkendt beskyttelsesstatus på nationalt plan, fællesskabsplan eller internationalt plan. Der udlægges ikke nye arealer med Kommuneplan Størstedelen af ændringerne af kommuneplanen ift. Kommuneplan 2013 har desuden ingen umiddelbar areal- eller miljømæssig indvirkning, men vedrører alene mål og hensigtserklæringer ift. større strategiske satsninger og planer. Der vil for disse områder ske en efterfølgende planlægning i form af enten lokalplanlægning eller kommuneplantillæg, der kan tænkes at have areal- eller miljømæssige implikationer. Eventuelle miljømæssige påvirkninger af disse planer vil blive vurderet ifm. miljøvurderinger af disse planer. De få ændringer, der har konkrete arealmæssige konsekvenser, er af underordnet karakter, da de som hovedregel blot har til formål at opdatere utidssvarende rammebestemmelser til gældende lovgivning. Dette gælder f.eks. ændringen af bebyggelsesprocenten for en række boligområder i de største byer; Nyborg, Ullerslev og Ørbæk. Herudover vurderes udpegningen af områder til store husdyrbrug ikke at få en væsentlig miljøpåvirkning. Denne vurdering bygger dels på, at gældende lovgivning på området sikrer, at der ved den konkrete sagsbehandling sikres, at der ikke vil ske en væsentlig negativ påvirkning af natur og landskab, kulturarv og kulturmiljøer, sundhed og velfærd, samt af trafikken ved etablering af konkrete anlæg. Dels bygger på den på, at udpegningen er et sådant omfang, at der reelt er tale om en overordnet rammeudpegning, og at en konkret vurdering af miljøforhold i det pågældende område, derfor ikke er mulig. Der er derfor truffet afgørelse efter 4 stk. 1 i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (lov nr af 10/12/2015) om at Kommuneplan 2017 ikke er omfattet af lovens 3 og der er derfor ikke skal foretages en miljøvurdering af planen.

7 Berørte myndigheder Da Kommuneplan 2017 ikke udlægger nye arealer, eller foretager ændringer med arealmæssige/fysiske konsekvenser inden for områder, der berører andre myndigheder, skal ingen myndigheder høres ifm. Nyborg Kommunes afgørelse efter 4 stk. 1.

Afgørelse om Screeningspligt og Screening af planer og programmer efter lov om miljøvurdering

Afgørelse om Screeningspligt og Screening af planer og programmer efter lov om miljøvurdering Afgørelse om Screeningspligt og Screening af planer og programmer efter lov om miljøvurdering Navn på plan: Kommuneplantematillæg for Byudvikling og Fritidsformål Sagsbehandler: Randi Vuust Skall og Casper

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 8

Kommuneplantillæg nr. 8 Kommuneplantillæg nr. 8 Vandværkshøjen, Jyderup Status: Vedtaget Høringsperiode start: 27. november 2018 Høringsperiode slut: 31. januar 2019 Vedtagelsesdato: 10. april 2019 Ikrafttrædelsesdato: 2. maj

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 8

Kommuneplantillæg nr. 8 Kommuneplantillæg nr. 8 Vandværkshøjen, Jyderup Status: Forslag Høringsperiode start: 27. november 2018 Høringsperiode slut: 31. januar 2019 Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Vandværkshøjen, Jyderup

Læs mere

Afgørelse efter miljøvurderingslovens 4, stk. 1, om forlængelse af gyldighedsperioden af nitrathandlingsplanen for

Afgørelse efter miljøvurderingslovens 4, stk. 1, om forlængelse af gyldighedsperioden af nitrathandlingsplanen for Miljøstyrelsen den 14. december 2015 Afgørelse efter miljøvurderingslovens 4, stk. 1, om forlængelse af gyldighedsperioden af nitrathandlingsplanen for 2008-2015 Baggrund Nitratdirektivet 1 EU s medlemsstater

Læs mere

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser.

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser. Teknik og Miljø Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg SCREENING (FORUNDERSØGELSE) FOR MILJØVURDERING AF kommuneplantillæg nr. 11 for Grønt Danmarkskort i Nyborg Kommune Tlf. 6333 7000 Fa. 6333 7001 kommune@nyborg.dk

Læs mere

25.01.B05. TILLÆG 29 Boligområde i Årre ENKELTOMRÅDE B05

25.01.B05. TILLÆG 29 Boligområde i Årre ENKELTOMRÅDE B05 25.01.B05 TILLÆG 29 Boligområde i Årre ENKELTOMRÅDE 25.01.B05 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - NOVEMBER 2015 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forsalg til dette kommuneplantillæg har været fremlagt i offentlig

Læs mere

Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan

Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan Forslag Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan 2017-2029 Offentlig høring 11. juni - 6. juli 2018 Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed 3 Kommuneplantillæggets

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13

Kommuneplantillæg nr. 13 Kommuneplantillæg nr. 13 Boligområde v. Holbækvej, Jyderup Status: Forslag Høringsperiode start: 28. marts 2019 Høringsperiode slut: 23. maj 2019 Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Boligområde v. Holbækvej,

Læs mere

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Bilag 1 Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Kommuneplantillæg nr. 8 Ishøj Kommune har igangsat udarbejdelsen af et lokalplanforslag

Læs mere

Screeningsafgørelse af Aabenraa Kommunes Spildevandsplan

Screeningsafgørelse af Aabenraa Kommunes Spildevandsplan Kultur, Plan & Fritid Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 23-10-2018 Sagsnr.: 16/31364 Kontakt: Kim Lyster Hansen Direkte tlf.: 7376 7277 E-mail: klh@aabenraa.dk Screeningsafgørelse af Aabenraa

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen Miljøvurdering af planer og programmer Ved Gert Johansen Loven og direktivet Lov om miljøvurdering af planer og programmer bek. nr. 936 af 24. september 2009 Gennemfører direktiv 2001/42/EF om vurdering

Læs mere

Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6

Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA xx april 2016 Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige myndigheder

Læs mere

Bilag 1: Miljøscreeningsskema for udkast til Vandforsyningsplan for Frederiksberg Kommune,

Bilag 1: Miljøscreeningsskema for udkast til Vandforsyningsplan for Frederiksberg Kommune, Bilag 1: Miljøscreeningsskema for udkast til Vandforsyningsplan for Frederiksberg Kommune, 2018 2028 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 1 skal Frederiksberg

Læs mere

Screening for miljøvurdering

Screening for miljøvurdering Screening for miljøvurdering lanens indhold og formål: Jammerbugt Kommune har på baggrund af de statslige Natura 2000-planer for anden planperiode 2016-2021 (Natura 2000 plan nr. 12, 13, 15, 16, 21 og

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 6

Kommuneplantillæg nr. 6 Kommuneplantillæg nr. 6 for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Juni, 2019 2 Kommuneplantillæg nr. 6 Indholdsfortegnelse Hvad er en kommuneplan?...4 Retsvirkninger...4

Læs mere

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning.

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning. VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 13 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra den 16. marts 2010 til den 12. maj 2010. Med kommuneplantillægget

Læs mere

Planen vurderes, på baggrund af nedenstående miljøscreening, ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering.

Planen vurderes, på baggrund af nedenstående miljøscreening, ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering. Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 12. juli 2018 Sagsnr.: 18/6729 Kontakt: Tobias Knudsen Direkte tlf.: 7376 7359 E-mail: tbkn@aabenraa.dk Screeningsafgørelse

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 007 for Færgevej 61 i Frederikssund Dato: 19. december 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P

Kommuneplantillæg nr. 007 for Færgevej 61 i Frederikssund Dato: 19. december 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Kommuneplantillæg nr. 007 for Færgevej 61 i Frederikssund Dato: 19. december

Læs mere

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA 30. november 2016 Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan

Forslag til Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan 2017-2028 For erhvervsområder forbeholdt produktionserhverv Forslaget er fremlagt fra den 20. december 2018 til den 14. februar 2019

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 1

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 1 Kommuneplan 2017-2029 for Billund Kommune Tillæg nr. 1 Forslag Juni 2018 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 6

Kommuneplantillæg nr. 6 Kommuneplantillæg nr. 6 Kvarmløse - Tølløse Vandværk Status: Kladde Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Kvarmløse - Tølløse Vandværk - 6 Kvarmløse - Tølløse

Læs mere

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til denne lokalplan har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra den

Læs mere

FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 15 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune

FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 15 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 15 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune Ændring af rammeområde B16 Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret

Læs mere

Landbrug og Forskning J.nr Ref. irnma Den 24. november 2017

Landbrug og Forskning J.nr Ref. irnma Den 24. november 2017 Landbrug og Forskning J.nr. 2017-11639 Ref. irnma Den 24. november 2017 Afgørelse efter miljøvurderingslovens 10 om meddelelse af dispensation fra lukkeperioden i husdyrgødningsbekendtgørelsen for fast

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan

Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan PLAN, BYG OG MILJØ Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan 2017-2028 For erhvervsområder forbeholdt produktionserhverv Tillægget er offentlig bekendtgjort den 12. juni 2019 KALUNDBORG KOMMUNE Plan, Byg

Læs mere

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 FOR RAMMEOMRÅDE UV.LS.B.6, UV.LS.T.1 og UV.LS.F.1 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i

Læs mere

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 17 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

TILLÆG NR. 9 OVERFØRSEL AF BOLIGOMRÅDE TIL BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDERNE B04 OG BL03

TILLÆG NR. 9 OVERFØRSEL AF BOLIGOMRÅDE TIL BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDERNE B04 OG BL03 TILLÆG NR. 9 OVERFØRSEL AF BOLIGOMRÅDE TIL BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDERNE 19.01.B04 OG 19.01.BL03 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - AUGUST 2012 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan Marts 2019 UDKAST

Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan Marts 2019 UDKAST Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan 2017-2029 Marts 2019 UDKAST Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den eksisterende kommuneplan.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 20 Ikast-Brande Kommuneplan Blandet bolig og erhverv, Anemonevej, Isenvad

Kommuneplantillæg nr. 20 Ikast-Brande Kommuneplan Blandet bolig og erhverv, Anemonevej, Isenvad Kommuneplantillæg nr. 20 Blandet bolig og erhverv, Anemonevej, Isenvad Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene

Læs mere

Skovlund FORSLAG TIL TILLÆG NR. BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDE BL03 KOMMUNEPLAN AUGUST 2010 VARDE KOMMUNE

Skovlund FORSLAG TIL TILLÆG NR. BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDE BL03 KOMMUNEPLAN AUGUST 2010 VARDE KOMMUNE Skovlund FORSLAG TIL TILLÆG NR. 07 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDE 19.01.BL03 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - AUGUST 2010 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger

Læs mere

Tillæg 28 til Kommuneplan Tradium, Vester Allé. Status: Vedtaget

Tillæg 28 til Kommuneplan Tradium, Vester Allé. Status: Vedtaget Tillæg 28 til Kommuneplan 2017 - Tradium, Vester Allé Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 19. december 2018 Høringsperiode start: 19. december 2018 Høringsperiode slut: 16. januar 2019

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 -

Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - Blandet bolig- og erhvervsområde ved Pilevej, Aarup Juni, 2019 2 Kommuneplantillæg nr. 4 Indholdsfortegnelse Hvad er en kommuneplan?...4 Retsvirkninger...4

Læs mere

Miljøvurderingsloven. Landbrugsstyrelsen Nyropsgade København V Tlf EAN

Miljøvurderingsloven. Landbrugsstyrelsen Nyropsgade København V Tlf EAN Afgørelse efter miljøvurderingslovens 10 om, at bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse nr. 1008 af 2. juli 2018 om jordbrugets anvendelse af gødning for planperioden 2018/2019 ikke er omfattet af

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat. Rammeplan for indsatsplanlægning. Indsatsplan for Løkken Vandværk

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat. Rammeplan for indsatsplanlægning. Indsatsplan for Løkken Vandværk Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Rammeplan for indsatsplanlægning og Indsatsplan for Løkken Vandværk Kontor/team: Vand og Jord Sagsbehandler: BPJ, JCRR Sags.nr.: 09.08.24-P16-1-14

Læs mere

Miljøscreening af. Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4

Miljøscreening af. Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4 af Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4 Januar, 2019 Oversigtskort Oversigtskort. Blå markering viser kommuneplanramme 2.1.E.9. Det med rød streg angivne område er den del, der oprettes en ny kommuneplanramme

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 2 for Kommuneplanramme 5.2.E.1 Erhvervsområde ved Toftegårdsvej i Glamsbjerg

Kommuneplantillæg nr. 2 for Kommuneplanramme 5.2.E.1 Erhvervsområde ved Toftegårdsvej i Glamsbjerg Kommuneplantillæg nr. 2 for Kommuneplanramme 5.2.E.1 Erhvervsområde ved Toftegårdsvej i Glamsbjerg Indholdsfortegnelse REDEGØRELSE FOR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2 Kommuneplantilæggets baggrund og redegørelse...

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer. Den lovgivningsmæssige vinkel

Miljøvurdering af planer og programmer. Den lovgivningsmæssige vinkel Miljøvurdering af planer og programmer Den lovgivningsmæssige vinkel af Specialkonsulent Gert Johansen Introduktion Intentionerne med loven og direktivet bæredygtighed sammenhæng mellem projekter bedre

Læs mere

Høje Taastrup Rådhus. Høje Taastrup landsby. Kommuneplantillæg

Høje Taastrup Rådhus. Høje Taastrup landsby. Kommuneplantillæg Præstegårdsvej Rådhus Halland Boulevard landsby Bygaden Kommuneplantillæg Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2014 Høje-Taastrup Kommune Teknik- og Miljøcenter Jour. nr.: 14/7274 Dok.nr.: 63047/14 Dato: 20.05.2014

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Stenløse - Agertoftegårdsvej Ophævelse af kommuneplanramme O-29 Tillæg til Kommuneplan Forslag i høring: xx.måned - xx.

Stenløse - Agertoftegårdsvej Ophævelse af kommuneplanramme O-29 Tillæg til Kommuneplan Forslag i høring: xx.måned - xx. KOMMUNEPLANTILLÆG 06 Stenløse - Agertoftegårdsvej Ophævelse af kommuneplanramme O-29 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Forslag i høring: xx.måned - xx.måned 20xx Kommuneplantillæg nr.8 til kommuneplan 2013-2025

Læs mere

NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017)

NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Kommuneplantillæg nr. 001 for lokalcenter i nordøstlige del af Hovedgaden i

Læs mere

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE NOVEMBER 2013 HADERSLEV KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE KOMMUNEPLAN 2013-25 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOVEMBER 2013 HADERSLEV KOMMUNE

Læs mere

Tillæg nr. 17. Udkast Kommuneplan Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 17. Udkast Kommuneplan Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 17 Kommuneplan 2013 Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro Udkast 20-03-2017 HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord Offentlig fremlæggelse Forslaget til kommuneplantillæg er fremlagt

Læs mere

Miljø & Biodiversitet J.nr Den 30. juli 2018

Miljø & Biodiversitet J.nr Den 30. juli 2018 Miljø & Biodiversitet J.nr. 18-1261-000006 Den 30. juli 2018 Afgørelse efter miljøvurderingslovens 10 om, at bekendtgørelse om krav om etablering af målrettede efterafgrøder i planperioden 2018/2019 og

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13 Boliger Dybbøl Bygade

Kommuneplantillæg nr. 13 Boliger Dybbøl Bygade Kommuneplantillæg nr. 13 Boliger Dybbøl Bygade Ved kommuneplantillægget ændres en del af et offentligt grønt område til boligområde. I forbindelse med udarbejdelsen af forslag til kommuneplantillæg, er

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Grønt Danmarkskort og potentiel natur Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter

Læs mere

Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009

Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009 Vejle Kommune Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009 Mål og rammer for lokalplanlægningen Januar 2009 Screening af ændrede rammer af Kommuneplan 2009 for Vejle Kommune Generelle rammer Emne Udvidelse

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter rammerne for al lokalplanlægning. Hvis Byrådet ønsker at gennemføre

Læs mere

FORSLAG. Gilleleje. Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan /9

FORSLAG. Gilleleje. Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan /9 FORSLAG Gilleleje Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013-25 1/9 Generel orientering Dette planforslag er udarbejdet af Gribskov Kommune. Planforslaget er godkendt til offentlig fremlæggelse

Læs mere

Tillæg 35 til Kommuneplan Boliger ved Rugvænget i Mejlby. Status: Vedtaget

Tillæg 35 til Kommuneplan Boliger ved Rugvænget i Mejlby. Status: Vedtaget Tillæg 35 til Kommuneplan 2017 - Boliger ved Rugvænget i Mejlby Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 3. juni 2019 Høringsperiode start: 26. marts 2019 Høringsperiode slut: 23. april 2019

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Lokalplan/kommuneplantillæg nr.: Lokalplan nr. 900.3160 L09 og kommuneplantillæg nr. 15 Kontor/team: Sagsbehandler: Team Plan og Erhvervsudvikling

Læs mere

Befolkning mv. Jordbund Vand. Sundhed. Natur

Befolkning mv. Jordbund Vand. Sundhed. Natur Påvirkning V = væsentlig M = mindre påvirkning I = ingen påvirkning Retningslinjer Arkitektur Geografisk ændring De nye retningslinjerne omfatter Hele Ringsted Kommue og specifikke områder som Ringsteds

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7. til Kommuneplan Et erhvervsområde ved Barritskovvej. Forslag

Kommuneplantillæg nr. 7. til Kommuneplan Et erhvervsområde ved Barritskovvej. Forslag Kommuneplantillæg nr. 7 til Kommuneplan 2013-2025 Et erhvervsområde ved Barritskovvej. Forslag Kommuneplantillæg nr. 7 Baggrund Kommuneplantillæg nr. 7 er udarbejdet for at bringe lokalplanforslag 1021

Læs mere

Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 4. Højlager ved Danrice i Ørbæk

Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 4. Højlager ved Danrice i Ørbæk Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 4 Højlager ved Danrice i Ørbæk Planen er vedtaget af Nyborg Byråd 18. september 2018 og offentlig bekendtgjort 25. september 2018. Planen har været i offentlig høring i perioden

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 12. Kommuneplan FORSLAG. Ved El-vej - et boligområde. Offentlig høring 6. april - 4. maj 2018.

KOMMUNEPLANTILLÆG 12. Kommuneplan FORSLAG. Ved El-vej - et boligområde. Offentlig høring 6. april - 4. maj 2018. KOMMUNEPLANTILLÆG 12 Ved El-vej - et boligområde Kommuneplan 2017-2029 FORSLAG Offentlig høring 6. april - 4. maj 2018 Kolding Kommune Tillæg til Kommuneplan Kommuneplanen fastlægger mål for udviklingen

Læs mere

Grundvandsredegørelse. kommuneplanen. Helga Ejskjær. Natur & Miljø 2019 konferencen

Grundvandsredegørelse. kommuneplanen. Helga Ejskjær. Natur & Miljø 2019 konferencen Grundvandsredegørelse i kommuneplanen Helga Ejskjær Natur & Miljø 2019 konferencen Nyborg Strand, 27. maj 2019 Indhold 1. Nationale interesser (tværministeriel opgavevaretagelse) 2. Myndighedsregulering

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 6. for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Marts, 2019 FORSLAG

Kommuneplantillæg nr. 6. for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Marts, 2019 FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 6 for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Marts, 2019 FORSLAG Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg nr. 6 er i høring fra den xx.

Læs mere

Screening af Vandforsyningsplan

Screening af Vandforsyningsplan Screening af Vandforsyningsplan 2019-2028 I henhold til Miljøvurderingsloven 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige anlægstilladelser til projekter, der kan

Læs mere

Forslag til TILLÆG 26 Revision af rammebestemmelse i Fåborg

Forslag til TILLÆG 26 Revision af rammebestemmelse i Fåborg Forslag til TILLÆG 26 Revision af rammebestemmelse i Fåborg ENKELTOMRÅDE 06.01.BL01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2015 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 Ikast-Brande Kommuneplan Boligområde, Engtoften, Brande

Kommuneplantillæg nr. 4 Ikast-Brande Kommuneplan Boligområde, Engtoften, Brande Kommuneplantillæg nr. 4 Boligområde, Engtoften, Brande Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune.

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen

Læs mere

Tillæg nr til Kommuneplan Blandet bolig- og erhvervsområde Ørkildsgade

Tillæg nr til Kommuneplan Blandet bolig- og erhvervsområde Ørkildsgade Tillæg nr. 2017.11 til Kommuneplan 2017-2029 Blandet bolig- og erhvervsområde Ørkildsgade Forslag Blandet bolig- og erhvervsområde Ørkildsgade Blandet bolig- og erhvervsområde Ørkildsgade Status Plannavn

Læs mere

Tillæg 14 KP17. Nyt rammeområde for matr. 149f, 149o og 149e Varde Markjorder

Tillæg 14 KP17. Nyt rammeområde for matr. 149f, 149o og 149e Varde Markjorder Tillæg 14 KP17 Nyt rammeområde for matr. 149f, 149o og 149e Varde Markjorder VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til denne lokalplan har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra d. 24.11.2017

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan , Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan , Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse) Punkt 13. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.030 og Lokalplan 3-6-112, Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse) 2018-031739 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet

Læs mere

Kommuneplantillæg 13. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 13

Kommuneplantillæg 13. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 13 Randers Kommune BAGGRUND Der udarbejdes et tillæg til Kommuneplan 2013 for Randers Kommune, for et nyt boligområde i Haslund. Området ønskes anvendt til boligformål i form af åben-lav og tæt-lav boligbebyggelse.

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

Tillæg nr til Kommuneplan Etageboligområde ved Søkildevej

Tillæg nr til Kommuneplan Etageboligområde ved Søkildevej Tillæg nr. 2017.06 til Kommuneplan 2017-2029 Etageboligområde ved Søkildevej Forslag Etageboligområde ved Søkildevej Etageboligområde ved Søkildevej Status Plannavn Forslag Etageboligområde ved Søkildevej

Læs mere

Tillæg 30 til Kommuneplan Landsbyafgrænsning i Tjærby. Status: Vedtaget

Tillæg 30 til Kommuneplan Landsbyafgrænsning i Tjærby. Status: Vedtaget Tillæg 30 til Kommuneplan 2017 - Landsbyafgrænsning i Tjærby Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 1. april 2019 Høringsperiode start: 1. april 2019 Høringsperiode slut: 29. april 2019 Vedtagelsesdato:

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15

Kommuneplantillæg nr. 15 Kommuneplantillæg nr. 15 Lokalcenter Kalundborgvej Status: Kladde Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Lokalcenter Kalundborgvej - 15 Lokalcenter Kalundborgvej

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 2

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 2 Tillæg nr. 2 Forslag Oktober 2018 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen skal tages op til vurdering

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13 Ikast-Brande Kommuneplan 2013-2025 Blandet bolig og erhverv, Sverigesgade, Ikast

Kommuneplantillæg nr. 13 Ikast-Brande Kommuneplan 2013-2025 Blandet bolig og erhverv, Sverigesgade, Ikast Blandet bolig og erhverv, Sverigesgade, Ikast Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast Brande

Læs mere

Skematisk oversigt ændringer i Forslag til Kommuneplan

Skematisk oversigt ændringer i Forslag til Kommuneplan Skematisk oversigt ændringer i Forslag til Kommuneplan 2017-29 Nedenstående oversigt er en oversigt over ændringer i Forslag til Kommuneplan 2017-29. Oversigten følger kommuneplanens inddeling i: Hovedstruktur

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg 7. til Kommuneplan Boliger på Møllevænget 5

Forslag til. Kommuneplantillæg 7. til Kommuneplan Boliger på Møllevænget 5 Forslag til Kommuneplantillæg 7 til Kommuneplan 2013-25 Boliger på Møllevænget 5 Forslag til Kommuneplantillæg 7 Forslag til Kommuneplantillæg Forslag til Kommuneplantillæg 7 er udarbejdet af i samarbejde

Læs mere

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2 ÆRØ KOMMUNE Forslag til lokalplan nr. 19-9 ejendommen Søby Nørremarksvej 2 Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplan 2009-2021 for Ærø Kommune Forord til lokalplanen Denne lokalplan omfatter ejendommen Søby

Læs mere

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ MILJØRAPPORT MILJØVURDERING AF LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Lov om Miljøvurdering Lov om miljøvurdering af planer

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

LOKALPLAN BOLIGER PÅ VANDVÆRKSHØJEN, JYDERUP FORSLAG VÆKST OG BÆREDYGTIGHED PLAN OG ÅBEN LAND

LOKALPLAN BOLIGER PÅ VANDVÆRKSHØJEN, JYDERUP FORSLAG VÆKST OG BÆREDYGTIGHED PLAN OG ÅBEN LAND LOKALPLAN 11.18 Dr ivs åtv e j BOLIGER PÅ VANDVÆRKSHØJEN, JYDERUP FORSLAG Søb æk spa r ken VÆKST OG BÆREDYGTIGHED PLAN OG ÅBEN LAND Kommunalbestyrelsen har den 21. november 2018 vedtaget Forslag til Lokalplan

Læs mere

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 04.01.C02 Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 Copyright: Geodatastyrelsen, COWI, Varde Kommune RAMMEOMRÅDE 04.01.C02 Mål: 1: KOMMUNEPLAN 2017 4.000 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag. i høring: xx.xx - xx.xx 20xx. Ændring af rammeområde B Tillæg til Kommuneplan

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag. i høring: xx.xx - xx.xx 20xx. Ændring af rammeområde B Tillæg til Kommuneplan 03 KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag i høring: xx.xx - xx.xx 20xx Ændring af rammeområde B03-04 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Kommuneplantillæg nr.3 til kommuneplan 2013-2025 for Egedal Kommune Kommuneplantillæggets

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan Rammer til offentlige formål på Lemvig Østhavn

FORSLAG. Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan Rammer til offentlige formål på Lemvig Østhavn FORSLAG Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan 2017-29 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Med nærværende kommuneplantillæg fastlægges rammer til offentlige formål på den nordlige del af Lemvig Østhavn. Forslag

Læs mere

Beskrivelse af rev. Ikke relevant. indvirkning. indvirkning Neutral. Negativ

Beskrivelse af rev. Ikke relevant. indvirkning. indvirkning Neutral. Negativ Udarbejdet af mn661 19.12.2016 Plan nr.: lokalplan nr. 5 Tekst: Ophævelse af del af lokalplan nr. 5 Skema status Dato Udfyldt/rev. af Beskrivelse af rev. Bygherre A Team Plan B 19.12.2016 Mn661 Miljøvurderingsgruppen

Læs mere

Ikast-Brande Kommuneplan

Ikast-Brande Kommuneplan Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter rammerne for al lokalplanlægning. Hvis Byrådet ønsker at gennemføre

Læs mere

030 Boliger ved Byvej

030 Boliger ved Byvej 030 Boliger ved Byvej Status Kladde PlanID 3188562 Tillæg nr. 030 Plannavn VVM Gælder for hele kommunen? Formål Boliger ved Byvej Kommuneplantillæg uden VVM Nej Den eksisterende ramme i kommuneplanen fastsætter,

Læs mere

Blåvandvej. Hvidbjerg Strandvej TILLÆG 24 UDVIDELSE AF C06 ENKELTOMRÅDE C06 TIL BLÅVANDVEJ

Blåvandvej. Hvidbjerg Strandvej TILLÆG 24 UDVIDELSE AF C06 ENKELTOMRÅDE C06 TIL BLÅVANDVEJ Blåvandvej Hvidbjerg Strandvej TILLÆG 24 UDVIDELSE AF 05.01.C06 TIL BLÅVANDVEJ ENKELTOMRÅDE 05.01.C06 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - MARTS 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til dette kommuneplantillæg

Læs mere

036 Centerområde i Lille Blødekvarteret

036 Centerområde i Lille Blødekvarteret 036 i Lille Blødekvarteret Status Forslag PlanID 3244876 Tillæg nr. 036 Plannavn i Lille Blødekvarteret VVM Kommuneplantillæg uden VVM Dato for offentliggørelse af forslag 7. december 2016 Høring start

Læs mere

Tillæg nr. 13 til Kommuneplan 2013 Bofællesskab Torpegård Diernæs

Tillæg nr. 13 til Kommuneplan 2013 Bofællesskab Torpegård Diernæs Tillæg nr. 13 til Kommuneplan 2013 Bofællesskab Torpegård Diernæs 1 Indholdsfortegnelse 4 Hvad er et kommuneplantillæg? 5 Kommunalbestyrelsens baggrund og formål 6 Miljøvurdering 7 Rammebestemmelser 8

Læs mere

Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej

Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Status Plannavn Vedtaget Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Dato for offentliggørelse

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 019 Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4

Forslag til kommuneplantillæg nr. 019 Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4 NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til kommuneplantillæg nr. 019 Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4 Dato: april

Læs mere

Planlagt anvendelse: Natur, kultur, fritidsområde,

Planlagt anvendelse: Natur, kultur, fritidsområde, Rammeområde: 1339-51 Tillæg 16 til Kommuneplanen Anvendelse i dag: Natur, kultur, fritidsområde Planlagt anvendelse: Natur, kultur, fritidsområde, nationalt samlingssted Miljøscreeningsdato: 7/3 2018 Miljøpåvirkning:

Læs mere

Forslag til. Areal til tekniske anlæg. Landsplandirektiv for højspændingstation ved Klinkby, Lemvig Kommune. Planlægning og Byudvikling

Forslag til. Areal til tekniske anlæg. Landsplandirektiv for højspændingstation ved Klinkby, Lemvig Kommune. Planlægning og Byudvikling Forslag til Areal til tekniske anlæg Landsplandirektiv for højspændingstation ved Klinkby, Lemvig Kommune Planlægning og Byudvikling Forslag til Indhold Bekendtgørelse om landsplandirektiv for højspændingstation

Læs mere

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13.

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13. Screening af Forslag til Lokalplan 137 Rækkehuse på Fortvej. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige

Læs mere

Miljørapport Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan for Viborg Kommune

Miljørapport Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan for Viborg Kommune Miljørapport Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Vedtaget af Viborg Byråd d. XX.XX. Læsevejledning En miljørapport er en miljøvurdering af fx et forslag til lokalplan

Læs mere

Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg ikke udløser krav om miljøvurdering.

Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg ikke udløser krav om miljøvurdering. Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg 2017.03 ikke udløser krav om miljøvurdering. Afgørelse Planforslagets indvirkning på miljøet er undersøgt i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

Miljøscreeningsskema for Forslag til Lokalplan 193 med tilhørende Kommuneplantillæg nr. 5 for rækkehuskvarteret ved Fuglebakken.

Miljøscreeningsskema for Forslag til Lokalplan 193 med tilhørende Kommuneplantillæg nr. 5 for rækkehuskvarteret ved Fuglebakken. 22. januar 2018 Miljøscreeningsskema for Forslag til Lokalplan 193 med tilhørende Kommuneplantillæg nr. 5 for rækkehuskvarteret ved Fuglebakken. Kriterier for bestemmelse af den sandsynlige betydning af

Læs mere

Centerområde Aastrupvej

Centerområde Aastrupvej 21 2013 Centerområde Aastrupvej Status Plannavn Baggrund og formål Kladde 21 2013 Centerområde Aastrupvej Kommuneplantillægget er udarbejdet på baggrund af et invester ønske om at omdanne dele af de eksisterende

Læs mere