Skitseforslag til Center For Sundhed i Holstebro Pernille With Madsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skitseforslag til Center For Sundhed i Holstebro Pernille With Madsen"

Transkript

1 Skitseforslag til Center For Sundhed i Holstebro Pernille With Madsen

2 Placering Skitseforslaget omfatter tre forskellige områder i bygningen. Placeringerne følger de forslag, der er fremsat i den Kunststrategi, som Holstebro Kommune har fået udarbejdet for projektet. Det vil sige at de tre placeringer er: 1. Gulv i Atrium 2. Arena-væggen ( Sund Cafe område/gennemgang til Gråkjær Arena) 3. Høj smal væg ved træningstrappen (Det lille atrium mod vest) Sammenhængende gulvflade i niveau 0 Udsmykning i gulv i atrium område Arena-væggen Høj smal væg ved træningstrappen

3 1. Gulv i Atrium Et irregulært mønster i gulvet med et luftfotografi som forlæg. Som det blev foreslået i Kunststrategien, har jeg valgt at bruge gulvet i det store atrium til en del af udsmykningen. Jeg lægger et mønster i gulvet bestående af cirkler og kvadrater i henholdsvis beton og natursten. Betonen får 5 forskellige toner af grå, hvoraf én udgør grundfarven i hele gulvet. Mønsteret i gulvet støbes ved hjælp af aluminiumsskinner til at adskille felterne. Disse vil også være synlige i det endelige resultat. Mønsteret er lavet ud fra et luftfoto af marker vandet med et system (Center Pivot Irrigation), hvor en pind sættes i midten og en arm kører rundt med et vandingssystem. Dette vandningssystem findes i to størrelser, deraf de to størrelser cirkler i landskabet. På den måde opstår et kulturlandskab, der ligner et konkretistisk maleri, formet uden anden intention end praktiske omstændigheder. Andre områder på luftfotografiet ligner de aftegninger, der ligger i marmor og andre natursten. Jeg forsøger i videst muligt omfang at få nedlagt marmorfliser i dele af mønsteret for at opnå denne effekt. De bliver 1,25 x 1,25 meter, da det ikke er muligt at lave 2,5 x 2,5 meter i ét stykke, men de vil stadig være nogle meget store sammenhængende sten, hvor man vil lægge mærke til selve stenen på en anden måde end ved fliser.

4 Mønsteret er et grid af kvadrater, der er udfyldt med flere variable. Cirklerne er enten 2,5 eller 5 meter i diameter og kan gennemskæres på forskellig vis af gridet. Princippet for mønsteret er fast, og dets placering i atriet ligger også fast, men den præcise udfomning og udstrækning af mønsteret kan ændres i processen. De samlede 825 m 2 gulv er fyldt ud af en grundfarve, der ligger alle de steder, hvor grid et ikke er fyldt ud. Mønsteret har på den måde ikke nogen fast afgrænsning men flyder ud i det øvrige gulv. Man kan sige, at mønsteret er flydende i sin form og kan udviddes og indskrænkes, også i tanken når man ser på det. Plantegning over gulvfladen i det sammenhængende areal i niveau 0 (825 m 2 ).

5 Enkeltdelene i mønsteret har en størrelse, der gør, at det ikke kan overskues som et samlet mønster, mens man går på det. Først når man kommer op i højden på en af svalegangene, kan man se det som et mønster. Også heroppefra vil nogle af felterne forsvinde ind under overdækkede områder, så også heroppefra vil det have en flydende og irregulære form.

6 Referance materiale. Luftfotografi. Luftfotografi. Center-pivot irrigation fields, Kansas, USA.

7 Referance materiale. Luftfotografi. Center-pivot irrigation fields, Idaho, USA. Film still. Billede af cirkler på gulv.

8 Referance materiale. Billeder af forskellige typer marmor.

9 Referance materiale. Fra egen værkproduktion. Video still. Seriel koreografi. Pernille With Madsen.

10 Referancemateriale. Fra egen værkproduktion. Video still. Friday - friday. Pernille With Madsen.

11 Referancemateriale. Fra egen værkproduktion. Video still. Wedsnesday - Time Manager. Pernille With Madsen.

12 Referancemateriale. Fra egen værkproduktion. Video still. Tuesday - Connected. Pernille With Madsen.

13 2. Et vægtæppe Arena-væggen ( Sund Cafe området/gennemgang til Gråkjær Arena) Et vævet vægtæppe i væggens højde. Tæppet følger væggen og bliver ca. 2,80 meter højt og 13 meter langt. Tæppet bliver vævet ud fra et fotografisk forlæg i sort, hvid og gråtoner, der laves i blanding af farver (forskellige farver tråd laver gråtonerne i billedet). Tæppet bliver produceret hos Flanders Tapestries i Belgien og bliver vævet i uld i ét langt stykke. Arena-væggen i Sund Cafe området. Kig mod indgangen.

14 Jeg opbygger forskellige former for rum/scener, som jeg fotograferer og sætter sammen til én lang frise. Fotografiet bliver efterfølgende vævet i ét stykke og monteret på væggen i Sund Cafe området. Ud over lyseffekt, spejling og genskin vil der i billedet være tegning, som fremstår rent grafisk. Der vil også indgå forskellige ikke-velkendte objekter. Jeg ser blandt andet denne del af udsmykningen som en mulighed for også at inddrage ting, der er produceret i mindre skala og måske mere ligner almindelige kunstobjekter. Også de to andre elementer fra udsmykningen mønsteret i gulvet (luftfotografi) og det akustiske væg-motiv vil optræde i frisen. Væg i Sund Cafe området /gennemgang til Gråkjær Arena.

15 De rum/scener, jeg bygger, består af lyseffekter, spejlinger og genskin. De kommer til at virke som en udviddelse af det faktiske rum på samme måde som et spejl eller som vinduerne overfor. Blot er disse genskin vævet i uld. Arena-væggen i Sund Cafe området. Kig mod Gråkjær Arena. Jeg regner med at gentage vinduesfagene, der er placeret modsat væggen, for at understrege effekten af spejling. Skalaen i det fotograferede rum giver illusionen af, at det er en fortsættelse af det rum, man befinder sig i.

16 Referance materiale. Eksempler på vævning fra Flanders Tapestries. Vævet billede. Hellen Zell. Størrelse: 2.70 x 4.38 m Vægtæppe. Snow. Goshka Macuga. Størrelse: x 5.20 m

17 Referance materiale. Inspirations foto. En type rum man kunne forestille sig vævet i uld. Shenzhen Bao an International Airport. Kina

18 3. Akustisk væg-billede Høj smal væg ved træningstrappen (det lille atrium mod vest) Et billede lavet i akustisk plade med perforeret mønster. De perforerede plader bliver skåret ud af Knauf Danoline og leveret med lyddæmpende dug, så billedet fungerer lydabsorberende som de øvrige akustiske plader, der bliver sat op. Hullerne har forskellige størrelser og har samme virkning som raster i et seriegrafisk tryk. Billedet bliver lavet ud fra et fotografisk forlæg af en røgsky lavet med røgmaskine. Billedet er placeret på væggen, så det støder op til de allerede indtegnede akustiske plader og fortsætter dem. Billedet bliver omkring 2,75 x 2,75 meter. Man kan sige at indgrebet laver uorden i det allerede eksisterende mønster og ordner det på en ny måde, så der opstår et billede. Det er et værk, der mest består af luft. Det tilfører ikke andet materiale end det allerede eksisterende. Deraf også motivet der kan referere til luft på flere måder. Som røg der er synlig men ikke har afgrænset fylde. Motivet ligger lige på kanten mellem det at forme et motiv og at opløses til huller i forskellige størrelser. Måske får man øje på alle de andre akustiske plader, der også hænger der og suger lyd. Opstalt: Lille atrium mod vest

19 Lille Atrium mod vest. Niveau 2.

20 Nøjagtigt hvor grove raster, billedet skal bestå af, er ikke regnet præcist ud endnu, men princippet er: 5 forskellige størrelser af huller; fra 5 til 25 millimeter. Hullerne ligger på linie og har samme afstand uanset størrelsen på hullerne. Fra midten af hul til midten af hul er der 35 millimeter. Det samlede billeder vil være cirka er 2,75 meter i bredden. Den eksakte udformning af skyen /motivet og placering på væggen kan ændres undervejs. Lille Atrium mod vest. Niveau 0.

21 Billede overført fra fotografi, lavet i perforerede plader som dem, der bruges til akustik dæmpning.

22 Referance materiale. Fotografisk forlæg. Billed af røgsky lavet på røgmaskine. Det hvide papir udgør motivet. I udsmykningen er billedet inverteret så det er de sorte huller i pladen der udgør motivet. - Et billede af luft lavet af huller.

23 Referance materiale. Fra egen værkproduktion. Seriegrafisk tryk. Uden titel. Pernille With Madsen. Seriegrafiske tryk. Uden titel. Pernille With Madsen.

24 Referance materiale. Fra egen værkproduktion. Lyskasse med tegnet styropor. Uden titel - Styropor. Pernille With Madsen Tegning 160 x 160 cm. Lavet med 1 stk. Penol 1000 tusch. Uden titel - Tegning. Pernille With Madsen.

25 Budget over midler til kunstopgave i Center for Sundhed, Holstebro alle tal er i DKK eksl. moms Bevilling fra Statens Kunstfond Holstebro Kommunes egenfinansiering til Kunstopgave Holstebro Kommunes midler til løsning af gulvopgave (750 kr. pr. m2 ) Samlet bevilling til kunstopgave Kunstnerhonorar for skitse Kunstnerhonorar for realisering af kunstopgave Samlet sum til realisering af kunstopgave Uden inddragelse af gulv i kunstopgave Samlet sum til realisering af kunstopgave uden inddragelse af gulv

26 HOLSTEBRO SUNDHEDSCENTER Kunstnerisk Udsmykning af Pernille With Madsen Budget for Skitseforslag sidst revideret: Byggefaglig konsulent Per Dybro Udregning af rådighedsbeløb til udførelse Samlet budget kr ,00 Kunstnerhonorar, skitseforslag kr ,00 Kunstnerhonorar kr ,00 Restbeløb kr ,00 Beløb herudover, hvis gulv inddrages kr ,00 Samlet budget til udførelse kr ,00 Uforudseelige udgifter kr ,39 Rådighedsbeløb, udførelse kr ,61 excl moms excl moms excl moms excl moms excl moms excl moms excl moms Beløbet er inklusive uforudseelige udgifter (15%) Beløbet er udregnet som dén del (m2), kunstprojektet inddrager af det samlede gulvareal 15% af kr afsættes. Indgår selvfølgelig i udførelsesøkonomien Skitseforslagets budget skal holde sig indenfor dette beløb, Udregning af "gulvbeløb" Samlet byggebudget for gulvet kr ,00 Samlet gulvareal m2 825 Andel af gulvareal, som inddrages m2 825 Andel byggebudget som tillægges kr ,00 iht. oplysning fra Holstebro Kommune Hvis kunstneren udsmykker gulvet, tilgår den forholdsmæssige andel af byggebudgettet kunstprojektet Statens Kunstfond betaler kunstnerhonorarer i både skitseforslag (og udførelse) Holstebro Kommune overtager betaling af udgifterne i forbindelse med udførelsen Både Statens Kunstfond og Holstebro Kommune får momsen refunderet, og denne er derfor ikke en ekstra omkostning Kunstnerhonorarer faktureret til Statens Kunstfond anføres derfor excl moms Udgifter faktureret direkte til Holstebro Kommune fra leverandøren / entreprenøren anføres derfor excl. moms Omkostninger, som er betalt / udlagt af kunstneren, faktureres af kunstneren til Holstebro Kommune og anføres derfor excl. Moms Emne, postering Enhed Beløb moms Kommentarer Vægtæppe Produceret i Belgien udviklingsomkostninger 1 kr ,00 excl.moms iht. overslag fra producent forberedelsesomkostn, prøve m.m. 1 kr ,00 excl.moms iht. overslag fra producent supplerende prøver 1 kr ,00 excl.moms iht. overslag fra producent væveomkostninger 40m2 kr ,00 excl.moms iht. overslag fra producent risiko 3pct kr ,00 excl.moms iht. overslag fra producent færdiggørelsesudgifter 1 kr ,00 excl.moms iht. overslag fra producent Velcro på 4 sider 1 kr ,00 excl.moms iht. overslag fra producent Supplerende kommentarer Mål 2,9x13,0 m Euro Euro her er regnet med 1 ekstra prøve á 8.800kr./stk her er regnet med en m2 pris på 150 Euro (=1125, DKK) risikoen ved at væve storskala tæpper Euro Her skal evt. regnes med skinne i top og bund Side 1 af 2

27

28 CENTER FOR SUNDHED - HOLSTEBRO Hovedtidsplan DATO: REV: Id Opgavenavn Startdato Slutdato 1 Grundlag to fr Revideret byggeprogram to to Kommentarer til program fr on Endeligt program fr fr Godkendelse program ti ti Tilretning af koncept efter bedømmelse ma on Statusmøde koncept ti ti Godkendelse revideret koncept fr fr Forslagsperioden ma to Dispositionsforslag ma fr Midtvejsmøde disponering on on Godkendelsesperiode dispositionsforslag ma fr Studietur on fr Godkendt Dispositionsforslag fr fr Brugermøder P1 ma on Indarbejdelse af kommentarer P1 to on Brugermøder P2 to on Indarbejdelse af kommentarer P2 to on halvdel 2. halvdel 1. halvdel 2. halvdel 1. halvdel 2. halvdel 1. halvdel 2. halvdel 1. halvdel nov 13 dec 13 jan 14 feb 14 mar 14 apr 14 maj 14 jun 14 jul 14 aug 14 sep 14 okt 14 nov 14 dec 14 jan 15 feb 15 mar 15 apr 15 maj 15 jun 15 jul 15 aug 15 sep 15 okt 15 nov 15 dec 15 jan 16 feb 16 mar 16 apr 16 maj 16 jun 16 jul 16 aug 16 sep 16 okt 16 nov 16 dec 16 jan 17 feb 17 mar 17 apr 17 maj 17 jun 17 jul 17 aug 17 sep 17 okt 17 nov 17 dec 17 jan Godkendt disponering for færdigbearbejdning af projektforslag fr fr Omdisponeringer KTP, KTP+ og Tandklinik ma fr Projektforslag fr fr Granskning af projektforslag ma fr Godkendelsesperiode ma to projektforslag 24 Regionsrådsmøde on on Økonomiudvalgsmøde, Bygherre on on Godkendt projektforslag to to Projektfasen ma fr Myndighedsprojekt ma fr Byggeansøgning indsendes ma ma Byggesagsbehandling ti fr Byggetilladelse ma ma Hovedprojekt ma fr Granskning af hovedprojekt ma fr Godkendelse hovedprojekt ma fr Tilretning af hovedprojekt ma fr Udbudsprojekt lægges på portal fr fr Udbudsfasen ma fr Udarbejdelse af ma fr udbudsbekendtgørelse 39 Prækvalifikationsperiode ma ti Fædiggørelse af udbudstidsplan, ma fr byggepladsplan, PSS Udvælgelse af entreprenører on ti Udsendelse af udvælgelsesbrev on fr Tilbudsperiode ma ti Licitation ti ti Evaluering af tilbud on ti Udmelding af tildeling on to Stand still periode fr to Politisk godkendelse af fr to kontraktindgåelse 49 Kontrahering entreprenører fr fr Udførelse ma fr Opstart byggeplads ma fr Opførelse af byggeriet ma fr Indkøring og afprøvning til drift ma fr Mangeludbedring ma fr Aflevering fr fr Hospitalsrengøring ma fr Indflytning ma fr Ibrugtagning ma fr Projekt: Hovedtidsplan_ Dato: on Opgave Opdeling Milepæl Hovedopgave Projektoversigt Eksterne opgaver Ekstern milepæl Inaktiv opgave Inaktiv milepæl Inaktiv oversigt Manuel opgave Kun varighed Manuel oversigtsopløftning Manuel oversigt kun start Kun slutdato Deadline Fremdrift Side 1

29 Id HOLSTEBRO KOMMUNE - CENTER FOR SUNDHED UDBUDSTIDSPLAN DATO: REV: Entreprise Opgavenavn Startdato ID aug 15 sep 15 okt 15 nov 15 dec 15 jan 16 feb 16 mar 16 apr 16 maj 16 jun 16 jul 16 aug 16 sep 16 okt 16 nov 16 dec 16 jan 17 feb 17 mar 17 apr 17 maj 17 jun 17 jul 17 aug 17 sep 17 okt 17 nov 17 dec 17 jan Udbudsfasen ma Udarbejdelse af ma udbudsbekendtgørelse 3 Prækvalifikationsperiode ma Udvælgelse af entreprenører on Udsendelse af udvælgelsesbrev on Tilbudsperiode fr Licitation on Evaluering af tilbud to Udmelding af tildeling to Stand still periode ma Politisk godkendelse af ma kontraktindgåelse Kontrahering entreprenører ma Udførelse ma ENT.1 Opstart byggeplads ma ENT.1 Etablering af byggeplads, hegn og ma skurby 16 ENT.1 Grundvandsænkning ma ENT.1 Kloak under bygning og i terræn ma ENT.1 Udgravninger for kælder to ENT.2 Fundamenter, dæk, kældervægge to ENT.2 Bassin to ENT Indflytning af ventilationsanlæg ma og sprinklertank 22 ENT.1 Tilfyldninger ma ENT.2 Terrændæk, dæk Niveau 0 ma ENT.2 Elementvægge, dæk, tagdæk to ENT.2 Stål til atriumstrappe og gangbroer ma ENT.2 Færdigt råhus on ENT.2 Stålkonstruktioner på tag to ENT.4 Indhejsning af ventilationsanlæg i to tagteknikhus 29 ENT.4 Ovenlys on ENT.3 Tagdækning to ENT.4 Lukning af tagteknikhus to ENT.10 Interimssstillads Atrium to ENT.4 Atriumtrappe to ENT.4 Vinduer og døre i facader to ENT.4 Facadelameller to ENT.4 Klimaskærm lukket ti ENT. 14 Interimsvarme på hus ti ENT Installationer i kælder to ENT Installationer i tagteknikhus to ENT Føringsveje på etager to ENT.5 Murede indvendige vægge to ENT.5 Undergulve to ENT.6 Flisearbejder bassin to ENT.6 Murer- og flisearbejder to ENT.10 Lofter + varmepaneler to ENT.10 Lofter færdigmonteret to ENT.10 Lette vægge on ENT.10 Indvendige døre on ENT.11 Grundarbejder på vægge on ENT.11 Finisharbejder on ENT.9 Gulvbelægninger on ENT.8 Storkøkken to ENT.7 Inventar to ENT.13 Elevatorer to ENT.16 Montagearbejder to ENT Montagearbejder to ENT Montagearbejder to ENT.18 Belægninger og haveanlæg ma ENT.11 Håndværkerrengøring to Aflevering to Alle Entreprenør gennemgang to Alle Færdigmelding to Rådgivere Mangelgennemgang fr Alle Mangeludbedring fr Alle Aflevering to BH Hospitalsrengøring fr BH Indflytning fr BH Ibrugtagning ma Projekt: Udbudstidsplan_ Opgave Milepæl Projektoversigt Ekstern milepæl Inaktiv milepæl Manuel opgave Manuel oversigtsopløftning kun start Deadline Dato: on Opdeling Hovedopgave Eksterne opgaver Inaktiv opgave Inaktiv oversigt Kun varighed Manuel oversigt Kun slutdato Fremdrift Arkitema Architects - Niras Side 1

KIRKE VÆRLØSEVEJ DAB VÆRLØSE ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB

KIRKE VÆRLØSEVEJ DAB VÆRLØSE ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB KIRKE VÆRLØSEVEJ DAB VÆRLØSE ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB 18.12.2014 TIDSPLAN Foreløbig Proces og tidsplan (der tages forbehold for oplyste datoer) Dato: 17.12.2014 Id Opgavenavn Varighed Startdato Slutdato

Læs mere

Fremtidens Etagebolig, Horsens

Fremtidens Etagebolig, Horsens Indhold Byggesagen... 2 Vision... 2 Udbud... 3 Fordele og ulemper ved entrepriserne... 3 Egenproduktion... 4 Emner der bliver lagt vægt på... 4 Tidsplan... 4 Ophængnings plan... Fejl! Bogmærke er ikke

Læs mere

BBM 01 FÆLLEDGÅRDENENE ROSKILDE / BOLIGSELSKABET SJÆLLAND. Verificering Idéoplæg NOTE FASE. DATO Præsentation Beboerinformationsmøde

BBM 01 FÆLLEDGÅRDENENE ROSKILDE / BOLIGSELSKABET SJÆLLAND. Verificering Idéoplæg NOTE FASE. DATO Præsentation Beboerinformationsmøde BBM 01 FÆLLEDGÅRDENENE ROSKILDE / BOLIGSELSKABET SJÆLLAND FASE Verificering Idéoplæg NOTE DATO 2018.11.22 Præsentation Beboerinformationsmøde B E B O E R I N F O R M A T I O N S M Ø D E 0 1 Fælledgårdene,

Læs mere

Tidsplan Allindelille Skee, 2015 Dato: 7. april 2015

Tidsplan Allindelille Skee, 2015 Dato: 7. april 2015 Id tilstand navn Varighed Startdato Slutdato apr 15 maj 15 jun 15 jul 15 aug 15 sep 15 okt 15 nov 15 06 13 20 27 04 11 18 25 01 08 15 22 29 06 13 20 27 03 10 17 24 31 07 14 21 28 05 12 19 26 02 09 16 1

Læs mere

Tidsplan for udførelse - Niveau 3

Tidsplan for udførelse - Niveau 3 Id Opgavenavn Varighed Startdato Slutdato 1 2 Byggestart 1 dag fr 12-07-13 fr 12-07-13 3 4 Byggeplads Fase 00+ 01 20 dage fr 12-07-13 to 08-08-13 5 Byggeplads - rydning 10 dage fr 12-07-13 to 25-07-13

Læs mere

Platangårdens Ungdomscenter

Platangårdens Ungdomscenter LEJLIGHED LEJLIGHED Bryggers Rengøring Entre Sove Sove Rådigh. Personale Vaskeri Entre Ophold Medicin Ophold HAVE TERRASSE NORDHUSET 1:100 REGION SJÆLLAND - PLATANGÅRDEN FORSLAG TIL NY INDRETNING WHITE

Læs mere

Region Sjælland Platangårdens Ungdomscenter. Ungdomsboliger Glentevej, Næstved. Sag 11006 24.01.2012. White arkitekter A/S Næstved

Region Sjælland Platangårdens Ungdomscenter. Ungdomsboliger Glentevej, Næstved. Sag 11006 24.01.2012. White arkitekter A/S Næstved Region Sjælland Region Sjælland Skitseforslag 1:100 Eksist. tegninger Depot for havemøbler mm Cykler mm Depot for havemøbler mm Ny indgang Reng. Entré Depot Bad 1 Værelse 1 Bad 1 Værelse 1 Kontor Hall

Læs mere

Historiske benzin- og dieselpriser 2011

Historiske benzin- og dieselpriser 2011 Historiske benzin- og dieselpriser 2011 Benzin- og dieselpriser for december 2011 Benzin- og dieselpriser for december 2011 Priser i DKK Pr. liter inkl. moms Pr. 1000 liter ekskl. moms pris på servicestation

Læs mere

Etageboligbyggeri Konservesfabrikken - Odense

Etageboligbyggeri Konservesfabrikken - Odense Forord Projektforslag udviklet på baggrund af dispositionsforslaget Boliger - Konservesfabrikken Odense oprindeligt udviklet af Kuben, Nordicom og Creo Arkitekter. Dette projektforslag omhandler blok B

Læs mere

Pos. Entreprenør Kontrakt/ Anvist a'conto Anvist tillægsaft. Entreprisesum Moms på Status Budget iht. kontrakt accepterde/disp.

Pos. Entreprenør Kontrakt/ Anvist a'conto Anvist tillægsaft. Entreprisesum Moms på Status Budget iht. kontrakt accepterde/disp. Aabenraa Kommune Rammebeløb 19.700.000,00 excl. moms 24.625.000,00 incl. moms Sag: Tinglev Indskoling Rådighedsbeløb 21.776,37 excl.moms Samlet økonomi oversigt d. 11.07.2013 Pos. Entreprenør Kontrakt/

Læs mere

60 almene plejeboliger og servicearealer samt plan for fremtidigt dagcenter for autister Viborg Kommune 1. juli 2010

60 almene plejeboliger og servicearealer samt plan for fremtidigt dagcenter for autister Viborg Kommune 1. juli 2010 K AT R I N E H A V E N 60 almene plejeboliger og servicearealer samt plan for fremtidigt dagcenter for autister Viborg Kommune 1. juli 2010 Totalrådgiver Christensen & Rottbøll A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

BBM 01 KORSGÅRDEN ROSKILDE / BOLIGSELSKABET SJÆLLAND. Projektforslag NOTE FASE. DATO Præsentation Beboreorienteringsmøde

BBM 01 KORSGÅRDEN ROSKILDE / BOLIGSELSKABET SJÆLLAND. Projektforslag NOTE FASE. DATO Præsentation Beboreorienteringsmøde BBM 01 KORSGÅRDEN ROSKILDE / BOLIGSELSKABET SJÆLLAND FASE Projektforslag NOTE DATO 2019.03.21 Præsentation Beboreorienteringsmøde B E B O E R O R I E N T E R I N S M Ø D E 0 1 2 0 1 9. 0 3. 2 1 K L 1 9.

Læs mere

Tilbudsliste med beskrivelse

Tilbudsliste med beskrivelse Tilbudsliste med besivelse side 1 af 10 Sagsnr. 675805A Dato 18.05.2015 Initialer PRT/THB/TEK/JRD Summationsark Pos. Emne 1. Beton Kloak og murerarbejder 2. Tømrerarbejder 3. Maler 4. Gulvbelægning 5.

Læs mere

Holtegården Opfølgning på boligplanen

Holtegården Opfølgning på boligplanen Holtegården Opfølgning på boligplanen Resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 25. februar 2010 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat

Læs mere

ST. MAGLEBY

ST. MAGLEBY ST. MAGLEBY ST. MAGLEBY SKOLE 2013.02.19 0.-9. KLASSE I 3 SPOR Indledning Nærværende programudkast er udarbejdet af en byggegruppe på St. Magleby Skole. Gruppen har bestået af tre repræsentanter fra skoleledelsen,

Læs mere

BEBOERINFOMATIONSMØDE, 20 AUGUST 2015

BEBOERINFOMATIONSMØDE, 20 AUGUST 2015 BEBOERINFOMATIONSMØDE, 20 AUGUST 2015 VELKOMMEN V. FINN PEDERSEN PRÆSENTATION AF PROJEKTMEDLEMMER DAGSORDEN ØKONOMI V. CARL DANIELSEN TIDSPLAN V. KIM WESTENSEE HVAD SKAL UDFØRES V. KIM WESTENSEE SOCIAL

Læs mere

Til de bydende på Entreprise: Limfjordstunnelen. Leverance af vognbanesignaler

Til de bydende på Entreprise: Limfjordstunnelen. Leverance af vognbanesignaler DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER E-MAIL TELEFON 15. november 2011 ÅFHH\4263udb029 Henrik Bak hb@afhh.dk 38 16 50 76 Til de bydende på Entreprise: Limfjordstunnelen. Leverance af vognbanesignaler DRIFTSOMRÅDET

Læs mere

FORSKNINGSPLEJEHJEMMET SØLUND

FORSKNINGSPLEJEHJEMMET SØLUND FORSKNINGSPLEJEHJEMMET SØLUND Anlæg af bygning til forskningsenhed 19. januar 2007 Intentioner Plejecentret Sølund er beliggende mellem Sortedams Sø og Ryesgade 20 tæt på Rigshospitalet, Panuminstituttet

Læs mere

Skitseforslag til Københavns Metro, stationen ved Fisketorvet Pernille With Madsen

Skitseforslag til Københavns Metro, stationen ved Fisketorvet Pernille With Madsen Skitseforslag til Københavns Metro, stationen ved Fisketorvet Pernille With Madsen Juni 2016 IDÉ Udsmykningen kommer til at befinde sig forskellige steder i Metroen, idet jeg fjerner enkelte af de paneler

Læs mere

Faxe, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec. SSJÆ, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec.

Faxe, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec. SSJÆ, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec. Faxe, indbrud 6 5 4 3 2 27 28 29 1 SSJÆ, indbrud 6 5 4 3 2 27 28 29 1 Danmark, indbrud 7 6 5 4 3 2 27 28 29 1 Faxe, vold 8 7 6 5 4 3 27 28 29 2 1 SSJÆ, vold 8 7 6 5 4 3 27 28 29 2 1 Danmark, vold 1 9 8

Læs mere

Notat Status på Kunst, Nyt OUH

Notat Status på Kunst, Nyt OUH RÅDGIVER Notat Status på Kunst, Nyt OUH 1.Formål Notatet skal give en status på Kunst på Nyt OUH herunder kunststrategi, udmøntning og anvendelse af midler til Kunst. 2.Baggrund Regionsrådet, Region Syddanmark

Læs mere

Arkidesign REV.: Af dato:

Arkidesign REV.: Af dato: Udbygning af Tune Hallerne Tunehøj 7, 4030 Tune August 2009 Byggeprogram og dispositionsforslag. Udgivelsesdato 10. august 2009 Udarbejdet MSe/ Kontrolleret NSe/ Godkendt / Arkidesign ApS Telefon 58 37

Læs mere

Statslige byggearbejder BYGGESAGSRAPPORT Grundoplysninger

Statslige byggearbejder BYGGESAGSRAPPORT Grundoplysninger Forside Statslige byggearbejder BYGGESAGSRAPPORT Grundoplysninger 32 Dato 1. August 2 33 Revisions nr. 35 Ejendomsnr. / Bygningsnr. / - betegnelse 36 Licitationsdato / -indeks Vejledning Felter markeret

Læs mere

Kommunikation og dialog

Kommunikation og dialog Informationsmøde område Hestens Bakke Øst Tidsplan Registreringer Arbejdsgang i bolig Bad og toilet Varslinger Kommunikation og dialog Spørgsmål Sådan tænker vi planen Men er det ikke sådan det går.. TIDSPLAN

Læs mere

Udsmykning til Niels Bohr Bygningen Kunstspot P.S under jagtvej Pernille With Madsen

Udsmykning til Niels Bohr Bygningen Kunstspot P.S under jagtvej Pernille With Madsen Udsmykning til Niels Bohr Bygningen Kunstspot P.S under jagtvej Pernille With Madsen Fremtræden og praktiske omstændigheder Udsmykningen vil koncentrere sig om den væg der går langs med cykel og gangstien

Læs mere

1 Kalenderen. 1.1 Oversigt over de til årstallene hørende søjlenumre

1 Kalenderen. 1.1 Oversigt over de til årstallene hørende søjlenumre Kalenderen Vejledning til denne kalender findes i Slægtsforskning fra A til Z af Ulrich Alster Klug.. Oversigt over de til årstallene hørende søjlenumre * markerer skudår. 0 02 0 0 * 0 0 0 0 * 0 2 * *

Læs mere

AB LINCOLN. KONVERTERING AF ERHVERVSLEJEMÅL TIL BUTIKKER BEBOER PRÆSENTATION _Rev

AB LINCOLN. KONVERTERING AF ERHVERVSLEJEMÅL TIL BUTIKKER BEBOER PRÆSENTATION _Rev AB LINCOLN KONVERTERING AF ERHVERVSLEJEMÅL TIL BUTIKKER BEBOER PRÆSENTATION 20.05.2019_Rev. 26.06.2019 AFTENENS PROGRAM AFTENENS FORMÅL: Afklare om lejlighederne sælges internt eller eksternt som projektsalg

Læs mere

Der gennemføres i 2017 i alt 20 anlægsprojekter for en samlet sum på 75 mio. kr.

Der gennemføres i 2017 i alt 20 anlægsprojekter for en samlet sum på 75 mio. kr. Bilag 1. Status på er i Egedal Kommune i 2017 Nedenfor fremgår status på er i Egedal Kommune for 2017. Sidste status blev givet til Planudvalget og Økonomiudvalget i oktober. Projekterne er fordelt på

Læs mere

Dansk Energi F:\Statistikdata\Uddata\Energipriser\Elpris-sammensætning-måned-4000kWh.xlsx/Elpris4000 Side 1 af 12

Dansk Energi F:\Statistikdata\Uddata\Energipriser\Elpris-sammensætning-måned-4000kWh.xlsx/Elpris4000 Side 1 af 12 Denne opgørelse viser den gennemsnitlige elpris pr. kwh - abonnement er indregnet. Øre/kWh jan-14 feb-14 mar-14 Kommerciel el (fpligt) 36,68 36,68 36,68 Abonnement (fpligt) 2,77 2,77 2,77 Nettarif lokal

Læs mere

DET NYE PLEJECENTER Morsø Kommune

DET NYE PLEJECENTER Morsø Kommune DET NYE PLEJECENTER Morsø Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Perspektiv - Det nye plejecenter 3 Det nye Plejecenter på Riis Alle, Nykøbing Mors 4 Oversigtskort 5 Situationsplan 6 Arealplan - 4206m 2 7 Delområde

Læs mere

Idéoplæg. Opførelse af nyt parkeringshus ved Kolding Sygehus. Projektafdelingen for Byggeri, Kolding Sygehus

Idéoplæg. Opførelse af nyt parkeringshus ved Kolding Sygehus. Projektafdelingen for Byggeri, Kolding Sygehus Idéoplæg Opførelse af nyt parkeringshus ved Kolding Sygehus Projektafdelingen for Byggeri, Kolding Sygehus Februar 2014 IDÉOPLÆG Opførelse af nyt parkeringshus ved Kolding Sygehus 1. STAMOPLYSNINGER Kolding

Læs mere

a) Screeningsmødet med BTD, Københavns Ejendommes Bygherre standard for Drift og vedligehold er et punkt i Driftsspecifikationen.

a) Screeningsmødet med BTD, Københavns Ejendommes Bygherre standard for Drift og vedligehold er et punkt i Driftsspecifikationen. Vejledning Formål Denne Bygherrestandard for Drift og vedligehold skal sikre en ensartet struktur for alle byggesager i Københavns Kommune. Den ensartede mappestruktur vil give fagforvaltningen en mulighed

Læs mere

Forskertorvet: Belægningen foran bygning føres videre ind i bygningens gulv og er som et bånd af rektangulære fliser, der kører udefra og videre ind i huset og ud igen, som en ide om en strøm gennem forskertorvet.

Læs mere

Platanbo. resumé af byggeprogram vedr. om- og tilbygning samt bæredygtighedsvurdering

Platanbo. resumé af byggeprogram vedr. om- og tilbygning samt bæredygtighedsvurdering Platanbo resumé af byggeprogram vedr. om- og tilbygning samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 23. september 2009 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er

Læs mere

Margrethegården i dag. Beboermøde Margrethegården 21. maj 2015

Margrethegården i dag. Beboermøde Margrethegården 21. maj 2015 Margrethegården i dag Beboermøde Margrethegården 21. maj 2015 A B D C F E Margrethegården med helhedsplan og lokalplan 278 Lokalplanen Indsigelser er indarbejdet i lokalplanen efter høringsperioden Det

Læs mere

Vedligeholdelsesplaner - redskaber til styring af vedligeholdelsesarbejder.

Vedligeholdelsesplaner - redskaber til styring af vedligeholdelsesarbejder. Vedligeholdelsesplaner - redskaber til styring af vedligeholdelsesarbejder. Introduktion Plan1 Cobblestone Architects. Arkitekt- og byggerådgivningsfirma med mere end 30 års erfaring. Kasper B-B Rasmussen

Læs mere

Udvidelse af Ti eren med ny sammenbygning

Udvidelse af Ti eren med ny sammenbygning Udvidelse af Ti eren med ny sammenbygning H.C. Ørstedsvej 6. Skive FOTO: Loftfoto med angivelse af hvor ny sammenbgning udføres. Beskrivelse. Opførelse af ny skolebygning på 384 m² med undervisningsrum,

Læs mere

BYGGEPROGRAM. Udarbejdet af: Arkitekt Sten Holbæk Henry Jensen A/S, Rådgivende ingeniører FRI

BYGGEPROGRAM. Udarbejdet af: Arkitekt Sten Holbæk Henry Jensen A/S, Rådgivende ingeniører FRI SAGSNR.: 2007-007 TILBYNING OG RENOVERING AF KØKKENER I DBUH, J.B.Winsløws Vej 20 5000 ODENSE C BYGGEPROGRAM Dato 2007.07.03 Udarbejdet af: Arkitekt Sten Holbæk Henry Jensen A/S, Rådgivende ingeniører

Læs mere

Information til beboerne i Bispehaven om Tryghedsrenoveringen

Information til beboerne i Bispehaven om Tryghedsrenoveringen Information til beboerne i Bispehaven om Tryghedsrenoveringen INFOBLAD #16 OKTOBER 2018 Velkommen til oktobers infoblad Her får du det 16. infoblad om Tryghedsrenoveringen i Bispehaven. Denne gang kan

Læs mere

Projektets plan for rekruttering af målgruppen

Projektets plan for rekruttering af målgruppen Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

UDBUDSBETINGELER UDSKIFTNING AF VINDUER OG DØRE

UDBUDSBETINGELER UDSKIFTNING AF VINDUER OG DØRE AKTIVITETSCENTRET HAMLET UDBUDSBETINGELER UDSKIFTNING AF VINDUER OG DØRE Fagentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 07.06.2017 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser... 3 1.2 Tildeling... 5 1.3 Aflevering

Læs mere

UDBUDSBETINGELER PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE

UDBUDSBETINGELER PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE NORDVESTSKOLEN UDBUDSBETINGELER PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE Fagentreprise Princip illustration Udbudsbetingelser Dateret: 20.03.2017 Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser...

Læs mere

Bygherreorganisation. Bygherreorganisationen, generelt

Bygherreorganisation. Bygherreorganisationen, generelt Bygherreorganisationen, generelt Et anlægsprojekt, som samling af administrationen i et renoveret Frederikshavn rådhus og en nybygning på Værkergrunden, omfatter en lang række aktører, der i større eller

Læs mere

AR N 99 110 AR N 99 110. Hovedprojekt

AR N 99 110 AR N 99 110. Hovedprojekt AR N 99 110 Etapeplanerne følger på de efterfølgende 28 sider: Etape 1 Etape 1+2 Etape 2 Etape 2+3 Etape 3 Etape 3+4 Etape 4 Etape 4+5 Etape 5 Etape 5+6 Etape 6 Etape 6+7 Etape 7 Etape 7+8 Etape 8 Etape

Læs mere

kvalitetsfondsprojekt Realiseringsplan

kvalitetsfondsprojekt Realiseringsplan kvalitetsfondsprojekt WORKING DOKUMENT Ud- og ombygning af Regionshospitalet Viborg Realiseringsplan xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx INDLEDNING 1 REALISERINGSBESKRIVELSE 2 DELPROJEKT 1, P-HUS 3 - OMFANG - ORGANISERING

Læs mere

- AFSLUTTENDE EKSAMEN - AUGUST 2015

- AFSLUTTENDE EKSAMEN - AUGUST 2015 MARSELISBORG GYMNASIUM DISPOTIONS FORSLAG: PLANCHER UDLEVERET MATERIALE DOKUMENTATION ENTREPRISEFORM PLANCHER DISPOTIONS FORSLAG: PLANCHER UDLEVERET MATERIALE DOKUMENTATION ENTREPRISEFORM PRÆSENTATIONS

Læs mere

Digitalisér jeres vedligeholdelsesplan - med en online løsning

Digitalisér jeres vedligeholdelsesplan - med en online løsning Digitalisér jeres vedligeholdelsesplan - med en online løsning Plan1 Cobblestone Architects. Byggeteknisk rådgiver med mere end 30 års erfaring. Kasper B-B Rasmussen Konstruktør & Byggeøkonom Markedschef

Læs mere

Skitseforslag til Regionshospitalet Horsens v/ Camilla Reyman

Skitseforslag til Regionshospitalet Horsens v/ Camilla Reyman Skitseforslag til Regionshospitalet Horsens v/ Camilla Reyman Skitseforslag til Regionshospitalet Horsens v/ Camilla Reyman Introduktion til værket Jeg har lagt vægt på tre aspekter i mit skitseforslag:

Læs mere

TILBUDSLISTE OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN

TILBUDSLISTE OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN NYBYYGERI, STRANDVEJEN 131A TILBUDSLISTE OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN Totalentreprise Tilbudsliste Dateret: 12.06.2018 Tilbudsliste Side : 2/18 Indhold: 1. Tilbudsliste... 3 1.1 Udfyldelsen...

Læs mere

UDBUDSBETINGELER RENOVERING AF MURET VÆG

UDBUDSBETINGELER RENOVERING AF MURET VÆG GEFIONBAKKEN I ESPERGÆRDE UDBUDSBETINGELER RENOVERING AF MURET VÆG Fagentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 04.12.2017 Udbudsbetingelser Side : 1/5 Indhold: 1. Omfang... 2 1.1 Betingelser... 2 1.2 Tildeling...

Læs mere

.,, ) 25,.,,, 2 2 ) -, ).,,,!11%)6,!$$, 5,78, 5, )459,,)6!11", 5. 5 #,,)9 )8 2, 5, 2 ' ) 8 2 5.,, 5,5

.,, ) 25,.,,, 2 2 ) -, ).,,,!11%)6,!$$, 5,78, 5, )459,,)6!11, 5. 5 #,,)9 )8 2, 5, 2 ' ) 8 2 5.,, 5,5 =1'0>9 4 2?? )??#%!'??1'0.!# $(&$0&#$!%!"#$!%&!'$(!#()$)$)! * +,-.,,/!0$'"(1( ##!'(#0# 2,3 ) 42 2.,, ) 25,.,,, 2 2 ) -, ).,,,!11%)6,!$$, 5,78, 5, )459,,)6!11", 5. 5 #,,)9 )8 2, 5, 2 ' ) 8 2 5.,, 5,5 ):2,

Læs mere

Dansk Energi F:\Statistikdata\Uddata\Energipriser\Elpris-sammensætning-måned-4000kWh.xlsx/Elpris Side 1 af 6

Dansk Energi F:\Statistikdata\Uddata\Energipriser\Elpris-sammensætning-måned-4000kWh.xlsx/Elpris Side 1 af 6 Denne opgørelse viser den gennemsnitlige elpris pr. kwh - abonnement er indregnet. Øre/kWh jan-13 feb-13 mar-13 apr-13 maj-13 jun-13 jul-13 aug-13 sep-13 okt-13 Kommerciel el (fpligt) 38,43 38,43 38,43

Læs mere

Mangel på arbejdskraft har for alvor ramt detailhandlen

Mangel på arbejdskraft har for alvor ramt detailhandlen ANALYSE Mangel på arbejdskraft har for alvor ramt detailhandlen Resumé Det er efterhånden velkendt, at rigtig mange danske virksomheder mangler arbejdskraft, hvilket for mange virksomheder betyder færre

Læs mere

Detaljerede tids- og handleplaner for anlæg over 2 mio. kr. i 2017

Detaljerede tids- og handleplaner for anlæg over 2 mio. kr. i 2017 Detaljerede tids- og handleplaner for anlæg over 2 mio. kr. i 2017 Projekt Side Energibesparende foranstaltninger 1 Renovering og udbygning af Sundskolen 2 Varmtvandsbassin og renovering af svømmehallen

Læs mere

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

Arkitektfirmaet Stevns Sag nr: 24-02

Arkitektfirmaet Stevns Sag nr: 24-02 Dalby Ældercenter. Etablering af plejeboliger i eksist. center Tilmuring af dørhul kr. 5.600 Nyt dørhul kr. 8.000 Opbrydning af gulv til installationer kr. 20.000 Nye installationer inkl. kloak kr. 45.000

Læs mere

PROCESSEN KONKURRENCEBETINGELSER UDBUDSMATERIALET I OVERORDNEDE TRÆK

PROCESSEN KONKURRENCEBETINGELSER UDBUDSMATERIALET I OVERORDNEDE TRÆK PROCESSEN KONKURRENCEBETINGELSER UDBUDSMATERIALET I OVERORDNEDE TRÆK SENIORBOFÆLLESSKABET SUNDBAKKEN 30 BOLIGER Id Opgavenavn Startdato Slutdato 1 Totalentreprise Seniorbofællesskabet Sundbakken on 20

Læs mere

Drejebog 3A - Nyt rådhus og sundhedscenter Fase 7 og 8 Forprojektering og hovedprojektering Oktober 2012 oktober 2013

Drejebog 3A - Nyt rådhus og sundhedscenter Fase 7 og 8 Forprojektering og hovedprojektering Oktober 2012 oktober 2013 Drejebog 3A - Nyt rådhus og sundhedscenter Fase 7 og 8 Forprojektering og hovedprojektering Oktober 2012 oktober 2013 Revideret 22. november 2012 Egedal Kommune Drejebog for nyt rådhus og sundhedscenter

Læs mere

Klippe til Langenæs - Camilla Nørgård. Skitseforslag til Langenæsprojektet Nov Klippe til Langenæs - Camilla Nørgård - side 1

Klippe til Langenæs - Camilla Nørgård. Skitseforslag til Langenæsprojektet Nov Klippe til Langenæs - Camilla Nørgård - side 1 Klippe til Langenæs - Camilla Nørgård Skitseforslag til Langenæsprojektet Nov. 2016 Klippe til Langenæs - Camilla Nørgård - side 1 Klippe til Langenæs. Ideen er at give Langenæs sine klippeskrænter og

Læs mere

Resumé af byggeprogram Kingstrup, ombygning af Kuben samt bæredygtighedsvurdering

Resumé af byggeprogram Kingstrup, ombygning af Kuben samt bæredygtighedsvurdering Resumé af byggeprogram Kingstrup, ombygning af Kuben samt bæredygtighedsvurdering 21 Marts 2012 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er et udpluk af de væsentlige afsnit

Læs mere

Hansen UnitAl facadeprincipper

Hansen UnitAl facadeprincipper Hansen UnitAl facadeprincipper HS Hansen a/s Bredgade 4, 940 Lem Tlf. 975 1100 Hovedmail: hsh@hsh.dk Hjemmeside: www.hshansen.dk Tekniske informationer UnitAl element: Dimensioner: Bredde: Højde: Vægt:

Læs mere

NATIONERNES ALLÉ 1 UDBUDSBETINGELER OM- OG TILBYGNING. Totalentreprise. Udbudsbetingelser Dateret: LeanDesign ApS

NATIONERNES ALLÉ 1 UDBUDSBETINGELER OM- OG TILBYGNING. Totalentreprise. Udbudsbetingelser Dateret: LeanDesign ApS NATIONERNES ALLÉ 1 UDBUDSBETINGELER OM- OG TILBYGNING Udbudsbetingelser Dateret: 08.06.2018 Udbudsbetingelser Side : 2/6 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser... 3 A) Dokumenter... 3 B) Sikkerhedsstillelse,

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING

UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING SONNERUPVEJ 5, 3300 FREDERIKSVÆRK UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING Hovedentreprise B Udbudsbetingelser Dateret: 27.08.2018 Totalrådgiver: LeanDesign ApS 33034 Sundhedshuset - Halsnæs Kommune Sonnerupvej,

Læs mere

Hansen UnitAl facadeprincipper

Hansen UnitAl facadeprincipper Hansen Bredgade 4, 940 Lem St. Tlf. 975 1100 Hovedmail: hsh@hsh.dk Hjemmeside: www.hsh.dk Revision, 1.09.15 Tekniske informationer Hansen Unitl element: Dimensioner: Bredde: Højde: Vægt: Glastykkelse:

Læs mere

VED KØB AF SKUR TIL CARPORT

VED KØB AF SKUR TIL CARPORT TILLÆG TIL MONTAGE VEJLEDNING. VED KØB AF SKUR TIL CARPORT Det er kun nødvendigt at læse denne vejledning, hvis du også har valgt skur på din carport. Du SKAL dog også læse vejledning fra carporten, da

Læs mere

NOTAT. Dato: 24. januar 2016 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 24. januar 2016

NOTAT. Dato: 24. januar 2016 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 24. januar 2016 NOTAT Dato: 24. januar 2016 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 24. januar 2016 Fagsekretariatet Ældre og Handicap Skanderborg Kommune Baggrund Projektet omkring plejeboligplanen har i efteråret haft fokus

Læs mere

L2 | Odder - Mårslet - Aarhus - Universitetshospitalet - Lisbjerg - Lystrup | Gyldig 12~August~2019 | Aarhus Letbane

L2 | Odder - Mårslet - Aarhus - Universitetshospitalet - Lisbjerg - Lystrup | Gyldig 12~August~2019 | Aarhus Letbane - - Aarhus - Universitetshospitalet - Lisbjerg - Hverdage, ikke 24/12, 31/12 og 5/6 4.33 4.35 4.36 4.38 4.40 4.41 4.42 4.44 4.46 4.47 4.50 4.52 4.53 4.54 4.56 4.57 4.59 5.01 5.04 4.49 4.51 4.52 4.54 4.56

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER NYINDRETNING TAGETAGE

UDBUDSBETINGELSER NYINDRETNING TAGETAGE 30025 BIRKEDALSVEJ 27, PRØVESTENEN UDBUDSBETINGELSER NYINDRETNING TAGETAGE Fagentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 07.04.2017 Indhold Side : 2/6 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser... 3 1.2 Tildeling...

Læs mere

Undertegnede tilbyder hermed at udføre ovennævnte entreprise på grundlag af udbudsmaterialet bestående af: Tilbudssum, ekskl. moms kr.

Undertegnede tilbyder hermed at udføre ovennævnte entreprise på grundlag af udbudsmaterialet bestående af: Tilbudssum, ekskl. moms kr. Oversigt Undertegnede tilbyder hermed at udføre ovennævnte entreprise på grundlag af udbudsmaterialet bestående af: 1. 0 2. 0 3. 0 4. 0 5. 0 6. 0 Til følgende pris: Tilbudssum, ekskl. moms 0 Skriver Evt.

Læs mere

forpligtige sig til nøje at følge metoden, dvs. de faglige forskrifter, manualer, standarder mv. fra Stepping Stones.

forpligtige sig til nøje at følge metoden, dvs. de faglige forskrifter, manualer, standarder mv. fra Stepping Stones. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Ansøger type Vælg fra listen. Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Skriv navn

Læs mere

Betonreparation om vinteren

Betonreparation om vinteren Betonreparation om vinteren 6. februar - 2018 - Bent Kofoed Vinterkonsulenterne Teknologisk Instituts vinterkonsulenter er uvildige rådgivere inden for vinterbekendtgørelsens område, vinterbyggeriets planlægning,

Læs mere

Oversigtsbillede set fra hovedbygningen. Belle Etage Ny pavillon til Gl. Holtegaards barokhave

Oversigtsbillede set fra hovedbygningen. Belle Etage Ny pavillon til Gl. Holtegaards barokhave Oversigtsbillede set fra hovedbygningen. Belle Etage Ny pavillon til Gl. Holtegaards barokhave 1 pavillonen set fra springvandet Et nyt blik på Gl. Holtegaard Det hævede orangeri For den der går rundt

Læs mere

Begæring om gratis, uforpligtende tilbud på byggeskadeforsikring PROJEKT SKEMA

Begæring om gratis, uforpligtende tilbud på byggeskadeforsikring PROJEKT SKEMA Begæring om gratis, uforpligtende tilbud på byggeskadeforsikring PROJEKT SKEMA Når et forsikringstilbud efterfølgende er udstedt, vil tilbuddet kunne anvendes hos kommunen i forbindelse med bygherrens/entreprenørens

Læs mere

Handlingsplan for gennemførelsen af erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring

Handlingsplan for gennemførelsen af erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring Handlingsplan for gennemførelsen erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring 24. oktober _Rev. 31.oktober _Rev. 12. november Rebild Kommune Erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring.

Læs mere

Projektforslag. Tilbygning. Svalevej 33. Linda og Bjarne Lagoni

Projektforslag. Tilbygning. Svalevej 33. Linda og Bjarne Lagoni Projektforslag til Tilbygning af Svalevej 33 for Linda og Bjarne Lagoni Eksisterende hus Emne > Eksisterende bebyggelse Huset set fra vejen Eksisterende hus Emne > Eksisterende bebyggelse Huset set fra

Læs mere

Renovering/Ombygning i B-46 Nuuk, Tilbudsliste.

Renovering/Ombygning i B-46 Nuuk, Tilbudsliste. Renovering/Ombygning i B-46 Nuuk, Tilbudsliste. REV.nr. 01, 22.04.14 Side 1 af 7 sider Undertegnede hoved-entreprenør tilbyder herved at udføre ovennævnte entreprise i henhold til udbudsmaterialet. For

Læs mere

Eksamen BKAR71b, Allan Eiriksson, 06.01.2014, VIA University College, Aarhus

Eksamen BKAR71b, Allan Eiriksson, 06.01.2014, VIA University College, Aarhus Dispositionsforslag Projektforslag Forprojektet Hovedprojektet Konkurrence Materiale: Arkitekt Planche Tegninger Program Skole Dokumenter: Logbog Speciale - LYDGENER Tegnestue: Kontrakt Entreprise Organisation

Læs mere

Vedr.: Opgaveformulering af projektet Dato: 11-02-2014 Revideret dato: 14-06-2014

Vedr.: Opgaveformulering af projektet Dato: 11-02-2014 Revideret dato: 14-06-2014 Projektnavn: inano Center, laboratoriekompleks Bygherre: Aarhus Universitet Adresse: Gustav Wieds Vej 14 8000 Aarhus INANO-Center, Aarhus Projektet er udleveret af NCC. Projektet er udbudt i 2010 og er

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Appendiks A Cases 1 RenovActive Foto: Velux A/S. Billedet viser projektet før / efter renoveringen. Generelle oplysninger Navn RenovActive Bygningstype Tæt-lav to etageres rækkehus Oprindelig opført 1923

Læs mere

Skitseforslag. Billedkunstnerisk opgave Vollebekk Skole 2015. Claus Egemose

Skitseforslag. Billedkunstnerisk opgave Vollebekk Skole 2015. Claus Egemose Skitseforslag Billedkunstnerisk opgave Vollebekk Skole 2015 Claus Egemose 2 700 3 000 420 1 3 000 420 420 2 700 720 2 3 800 420 3 Indledning Vollebekk skole i bydelen Bjerke, Oslo, er med sin placering

Læs mere

Hansen UnitAl facadeprincipper

Hansen UnitAl facadeprincipper Hansen UnitAl facadeprincipper Bredgade 4, 940 Lem St. Tlf. 975 1100 Hovedmail: hsh@hsh.dk Hjemmeside: www.hsh.dk Revision F, 14.01.15 Tekniske informationer Hansen UnitAl element: Dimensioner: Bredde:

Læs mere

Multicenter Præstø. Skitsefremlæggelse Statens Kunstfond d. 13 dec. 2013. Ellen Hyllemose

Multicenter Præstø. Skitsefremlæggelse Statens Kunstfond d. 13 dec. 2013. Ellen Hyllemose Multicenter Præstø Skitsefremlæggelse Statens Kunstfond d. 13 dec. 2013 Ellen Hyllemose Kunstprojekt til Multicenter i Præstø. Med udgangspunkt i oplægget fra indbydelsen til projektet har jeg placeret

Læs mere

ØRKILDSKOLEN AFDELING ØST

ØRKILDSKOLEN AFDELING ØST ØRKILDSKOLEN AFDELING ØST Byggeprogram for renovering af underetage og faglokaler Østre Skolevej 2 5700 Svendborg I GRÅBRØDRE ARKITEKTER I 18.09.2017 I Ørkildskolen Afdeling Øst, Byggeprogram for renovering

Læs mere

30. mar 31 1. apr 2 3 4 5. 08:00 Boldopsamling 16:00 Junior 17:30 Fri Elite

30. mar 31 1. apr 2 3 4 5. 08:00 Boldopsamling 16:00 Junior 17:30 Fri Elite april 2015 april 2015 14 1 2 3 4 5 15 6 7 8 9 10 11 12 16 13 14 15 16 17 18 19 17 20 21 22 23 24 25 26 18 27 28 29 30 maj 2015 18 1 2 3 19 4 5 6 7 8 9 10 20 11 12 13 14 15 16 17 21 18 19 20 21 22 23 24

Læs mere

Udførelsesfasen og driftsfasen. rambøll arkitektur landskab og proces

Udførelsesfasen og driftsfasen. rambøll arkitektur landskab og proces Udførelsesfasen og driftsfasen Udførelsesfasen og driftsfasen IDEOPLÆG Etablering af grundlag Analyse af mulige ideer Undersøgelser: Eksisterende forhold Arkivundersøgelser Jordbundsforhold Behovsanalyse

Læs mere

Notat. 1. Indhentede tilbud. Odense Universitetshospital Udbygning af Strålekælder

Notat. 1. Indhentede tilbud. Odense Universitetshospital Udbygning af Strålekælder Notat Projekt Kunde Emne Fra Region Syddanmark Odense Universitetshospital Udbygning af Strålekælder Region Syddanmark Indstilling af entreprenører til udførelse af anlægsog bygningsarbejder på projekt:

Læs mere

Øvrige tilskud til projektet fra Socialstyrelsen

Øvrige tilskud til projektet fra Socialstyrelsen Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer

Læs mere

Nyt plejeboligcenter ved Snorrebakken i Rønne

Nyt plejeboligcenter ved Snorrebakken i Rønne Nyt plejeboligcenter ved Snorrebakken i Rønne Team Enemærke & Petersen Algreen arkitekter, Bornholm WITRAZ arkitekter Dominia A/S rådgivende ingeniører 1 2 3 Porc elin sve j Som en mulighed, der kan overvejes,

Læs mere

TILBUDSLISTE OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN

TILBUDSLISTE OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN NYBYYGERI, STRANDVEJEN 131A TILBUDSLISTE OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN Totalentreprise Tilbudsliste Dateret: 12.06.2018 Tilbudsliste Side : 2/19 Indhold: 1. Tilbudsliste... 3 1.1 Udfyldelsen...

Læs mere

Børne- og Familieudvalget

Børne- og Familieudvalget Referat tillægsdagsorden Børne- og Familieudvalget 08.03.2010 kl. 13:00 Mødelokale 1.01, Fjerritslev administrationsbygning Jammerbugt Kommune Børne- og Familieudvalget 08.03.2010 Punkter på tillægsdagsorden

Læs mere

Udbudsbetingelser Ny Daginstitution i området Buldervang Nybyggeri. Team Ejendom og Affald, Kalundborg Kommune 2019

Udbudsbetingelser Ny Daginstitution i området Buldervang Nybyggeri. Team Ejendom og Affald, Kalundborg Kommune 2019 Udbudsbetingelser Ny Daginstitution i området Buldervang Nybyggeri Team Ejendom og Affald, Kalundborg Kommune 2019 Åben projektkonkurrence Opførelse af ny integreret daginstitution i området Buldervang

Læs mere

Torvet i varde. Skitseforslag 31. Januar s c h ø n h e r R 3 1. J A n u a r

Torvet i varde. Skitseforslag 31. Januar s c h ø n h e r R 3 1. J A n u a r Torvet i varde TORV, MØDESTED, BOD OG INFORMATIONER Skitseforslag 31. Januar 2017 IDÈEN Skitseforslaget beskriver muligheden for at etablere en et nyt sted på torvet i Varde. Projektet tager sit udgangspunkt

Læs mere

Dispositionsforslag. Til godkendelse hos bygherre

Dispositionsforslag. Til godkendelse hos bygherre Dispositionsforslag Til godkendelse hos bygherre 18-9-2013 UCN Business og Teknologi Bygningskontruktør 2. semester Porthusgade 1, lokale 430 9000 Aalborg Bygherre 1 Boligbyggervej 52 1111 Parcelhuskvarter

Læs mere

FAGENTREPRISE UDBUDSPROJEKT UDBUDSBETINGELSER

FAGENTREPRISE UDBUDSPROJEKT UDBUDSBETINGELSER FAGENTREPRISE UDBUDSPROJEKT UDBUDSBETINGELSER Nordsjællands Brandskole Udbudsbetingelser Dateret: 06.06.2017 Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser... 3 1.2 Tildeling... 5

Læs mere

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang Ø.Hornum Børnehave IIIn Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang, Øster, Hornum Børnehave Indhold INDLEDNING... 3 EJENDOMMENS DATA... 3 DOKUMENTER... 3 KONKLUSION...

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING

UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING PILEGÅRDSPARKEN 20 UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING Totalentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 10.09.2018 27551 Pilegårdsparken 20 3460 Birkerød Pilegårdsparken Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold:

Læs mere

Når Københavns Kommune renoverer skoler. - roller og ansvar i helhedsrenoveringerne

Når Københavns Kommune renoverer skoler. - roller og ansvar i helhedsrenoveringerne Når Københavns Kommune renoverer skoler - roller og ansvar i helhedsrenoveringerne 2 Indhold Hvorfor skal du læse denne pjece? 4 Beslutning - hvorfor skal der renoveres? 5 Ansvar og roller for helhedsrenovering

Læs mere

ISOBYG Nyholmsvej Randers BETONTEMPERATUR AFHÆNGIG AF ISOLERINGSPLACERING OG SOKKEL TYPE

ISOBYG Nyholmsvej Randers BETONTEMPERATUR AFHÆNGIG AF ISOLERINGSPLACERING OG SOKKEL TYPE BETON TEMPERATUR 1. BETONTEMPERATUR AFHÆNGIG AF ISOLERINGSPLACERING OG SOKKEL TYPE Hos ISOBYG har vi ofte modtaget spørgsmålet om hvorvidt blokkene må vendes, så den tykke isolering vender ind,eller det

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN

UDBUDSBETINGELSER OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN NYBYGGERI, STRANDVEJEN 131A UDBUDSBETINGELSER OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN Totalentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 12.06.2018 Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser...

Læs mere

NR. BROBY SKOLE I OMBYGNING

NR. BROBY SKOLE I OMBYGNING DISPOSITIONSFORSLAG TIL FREMTIDIG ANVENDELSE AF NR. BROBY SKOLE TIL JOB & AKTIV DATO 15.12.2011 NR. BROBY SKOLE I OMBYGNING ARKITEKTFIRMAET TKT A/S ENGLANDSGADE 25, 1 POSTBOKS 40 DK-5100 ODENSE C www.tkt.dk

Læs mere