Grillsim-Lite regler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Grillsim-Lite regler"

Transkript

1 Grillsim-Lite regler Indholdsfortegnelse. 1 Definitioner 2 Spilleregler på banen 3 Sikkerhedsregler 4 Våbenregler 5 Medic-regler 6 Sikkerhedsafstande Appendix A Revisionslog Appendix B Grillsim-regler den korte version

2 1 Definitioner I dette regelsæt forekommer der en mængde faste udtryk, som har specifikke regler og betydninger, hvorfor de angives hér. BSO BSO står for Beredskabsområde og er holdets mere eller mindre faste lejr i Spilleområdet, som kan fungere som lazaret, forsyningspunkt o.l. Det er her tilladt at deponere ekstra kugler, våben o.l., som en spiller ellers ikke må have på sin person. Beskyttelse er påkrævet! Indskydningsbane Indskydningsbanen er et aflangt område, der ligger i forlængelse af Ladeområdet, hvor spillerne kan indskyde våben, teste, justere hop-up osv. Der vil blive markeret en tydelig linje, som man skal stå på, når man skal indskyde gevær, teste o.l. J J står ganske enkelt for joule, som er en måleenhed for energi. Til disse arrangementer udregnes, hvor kraftigt et våben skyder i joule (ud fra kuglevægt og mundingshastighed), og dette påvirker sikkerhedsafstande og andet. Se mere under joulebegrænsninger. Ladeområde Ladeområdet er det sted, man kan have sin bil, cykel o.l. i fred og ro, og hvor man kan have mulighed for at slå et telt eller lignende op, hvor man kan sove, spise og hygge uden for spillet, hvis dette tillades. Ladeområdet vil ligge i sikker afstand fra spilleområdet, og vil om nødvendigt være afskærmet med presenninger, net, fiberdug eller lignende. Det er ikke tilladt at skyde i dette område og våben skal være uden magasin. No Man s Land (valgfri regel) No Man s Land er den bufferzone, der kan være mellem Spilleområdet og Ladeområdet. Det er ikke tilladt at skyde i dette område, men det er alligevel påkrævet, at der bæres den nødvendige beskyttelse, som defineres af arrangørerne. Det er ikke tilladt at have magasin i våben i No Man s Land, og der vil være et bestemt antal indgange til Spilleområdet, som SKAL benyttes. Det er ikke tilladt at gå inden for en vis afstand af fjendens indgange (denne afstand defineres og afmærkes på dagen), for derved at give eventuelle respawns o.l. en chance for at komme med i spillet uden at blive skudt alt for hurtigt af spawncampere. Respawn-sted Respawn-stedet er det sted, som døde spillere skal bevæge sig til. Respawn-stedet kan være Ladeområdet, BSO eller et specifikt sted ud fra specielle scenarier eller missioner. ROF Rate Of Fire, som angiver, hvor mange kugler et våben affyrer pr sekund. ROF25 betyder således, at et våben affyrer 25 kugler i sekundet. RTS RTS er en forkortelse, der står for Ready To Shoot, som ganske enkelt betyder den tilstand, skyderen er i, når den er klar til brug. Dette omfatter alt; sigtemidler, batteri, kuglevægt, hop-up indstilling osv. Visse våben kan høre til forskellige våbenklasser, som vil blive forklaret senere, hvor vægt, længde o.l. kan have en betydning.

3 Spilleområde Spilleområdet er den del af hele området, hvor der må spilles. Det er påkrævet at have beskyttelse på i Spilleområdet. 2 Spilleregler på banen Følgende regler er universelle og gælder for alle. Overtrædelse af disse regler kan medføre bortvisning fra arrangementet samt eksklusion fra fremtidige arrangementer i gentagne eller grove tilfælde. 2.1 At blive ramt Man er ramt, når man træffes på sin person (uanset, om det er i hovedet, på fingeren eller benet) og skal efterfølgende melde sig ramt. Dette gøres ved, at man højt og tydeligt råber Ramt!. Dette gælder også beklædningsgenstande og andet grej. Bliver en spiller ramt på sit våben, tæller denne ikke som ramt. En spiller tæller som ramt uanset, om det er en med- eller modspiller, der skyder eller knife kill er ham. 2.2 Skydning i bygninger Al skydning, der foregår inden i bygninger må højst være med 1,19J. Med skydning inden i bygninger menes der skydning, hvor begge parter befinder sig inden for samme bygnings fire vægge. Hvis man befinder sig inde i en bygning og skyder på folk, der befinder sig uden for bygningen, må man anvende alle former for tun, bare man overholder nedenstående sikkerhedsafstande. Det samme gør sig gældende, hvis man skyder på folk, der befinder sig i bygninger, og man selv er udenfor. Alle våben vil ved chronograferingen først på dagen blive markeret med strips eller lignende. Våben der må skyde inden i bygninger vil blive markeret med særskilt farve. Der må kun skydes semiautomatisk inde i bygninger, med mindre der anvendes et våben, der yder max 0,79 joule, i hvilket tilfælde, der må skydes fuldautomatisk. 2.3 Skydning gennem huller og sprækker Det er ikke tilladt at skyde gennem åbninger, der er mindre end 21,0x29,7cm (hvilket er de præcise dimensioner for et stykke A4 papir), med mindre at mundingen af våbnet befinder sig 1 meter eller længere væk fra åbningen. Både bredde- og højdekrav skal opfyldes. Det er således ikke tilladt at skyde ud gennem en sprække, der er 4cm bred og 150cm høj, med mindre mundingen af våbenet er mindst 1 meter fra åbningen. Det er tilladt at skyde igennem overflader såsom trådhegn, net, riste og lignende, der er mere end 75% åbne uden at det er et krav at løbsmundingen skal være en meter fra overfladen. 2.4 Knife-kill Det er tilladt at lave et såkaldt knife-kill på en anden spiller. Dette gøres ved at lægge (ikke slå!) en hånd på den anden spillers skulder og sige knife-kill. Denne anden spiller tæller herefter som Ramt jf. ovenstående. Når en spiller bliver Ramt som følge af et Knife-Kill må den ramte spiller IKKE råbe Ramt. 2.5 Semi-auto Når man skyder semi-automatisk skal der mindst være 0,2 sekund mellem hvert aftræk. Våben som samtidigt afskyder flere kugler ved et aftræk, grundet at de anvender fler-kugle ammunition (så som shotgun shells og 40mm granater), eller som har flere løb (eksempelvis visse manuelle shotguns og TM AA12), kan stadig anvendes som semi-automatiske våben.

4 3 Sikkerhedsregler Følgende regler er universelle og gælder for alle. Overtrædelse af disse regler kan medføre bortvisning fra arrangementet samt eksklusion fra fremtidige arrangementer ved gentagne eller grove tilfælde. 3.1 Sikkerhed i ladeområdet I ladeområdet er det ikke tilladt at have magasiner isat sine skydere. Gentagne overtrædelser af dette kan medføre såvel karantæne fra spil resten af dagen som eksklusion fra fremtidige arrangementer. Det er ikke tilladt at skyde andre steder end på Spilleområdet. 3.2 Beskyttelse I Spilleområdet skal der altid bæres lovpligtig beskyttelse jf. gældende politigodkendelse med mindre andet er tilkendegivet. Ved tvivlsspørgsmål omkring en pågældende maskes lovlighed, vil det være arrangørernes afgørelse, der skal overholdes. 3.3 Sigtede skud Alle skud skal være sigtede, hvilket defineres ved, at man skal have et uafbrudt sigte til sit mål. Dette skal forstås således, at man fx ikke må sigte gennem en glasrude eller andet gennemsigtigt materiale og holde skyderen uden for dette materiale. Sigtet skud defineres ydermere ved, at man kigger enten gennem våbnets sigtemiddel/midler eller direkte over løbet parallelt med løbet. 4 Våbenregler 4.1 Generelle restriktioner: Våben må maksimalt skyde med ROF 25. Det er tilladt at medbringe på sin person og anvende så mange våben, som som man lyster, men det er kun tilladt at medbringe ét våben, der yder mere end 1,19 joule. Det er ikke tilladt at oplade magasiner i felten ; dvs. at det ikke er tilladt at medbringe ekstra kugler, som ikke er opladt i magasiner og derefter genlade (fx fra ekstra kugler i et boksmagasin eller lignende). Det er kun tilladt at oplade magasiner i BSO og i Ladeområdet. Det er tilladt at anvende magasintyper som fysisk kan indeholde flere skud end man maksimalt må oplade for et givent våben. I dette tilfælde må man så kun fylde det antal kugler i magasinet som er angivet under magasinkapacitet i tabellen herover. Det er ligeledes tilladt at anvende hicaps på linie med andre magasiner, men man må stadig kun anvende den kuglemængde i dem som er angivet i tabellen herover. Ved påfyldning af kugler i hicap magasiner er det tilladt først at fylde "sneglen" i magasinet op således at det maksimale anvendelige antal kugler i magasinet er antallet angivet i tabellen herover.

5 4.2 Magasinbegrænsninger For at begrænse byger på flere tusinde skud samt holde fast ved en lille smule realisme, er der indført begrænsninger på, hvor mange kugler hver spiller må oplade pr. magasin. Mængden bestemmes ud fra, hvor kraftigt spillerens våben er. Jo kraftigere våben, jo færre kugler så enkelt er det. Hver spiller skal inden første spil have målt sit våben RTS. Samtidig vil spilleren også få oplyst sin sikkerhedsafstand med det pågældende våben, samt hvor mange kugler, han eller hun må medbringe pr. magasin. HUSK dette tal eller skriv det ned. Selvom dit gevær målte 124m/s hjemme i baghaven, så er det først på dagen, at den gældende måling bliver lavet. Hvis man ønsker at bruge flere forskellige våben på spilledagen skal man have chronograferet og have oplyst kugle-antal for dem alle. I afsnit 4.3 kan man se et skema over, hvor mange kugler, man må oplade pr. magasin, samt hvor tunge kugler, det er tilladt at anvende. 4.3 Våbentyper For at et våben må anvendes skal det opfylde alle kravene til én af våbentyperne i skemaet herunder. Våbentype Max mundingsenergi Max tilladt kuglevægt Max magasinkapacitet Min våbenvægt RTS Max tilladt skudtype indendørs Max tilladt skudtype udendørs ROF begrænsning CQB-Rifle (FA) 0,79J 0,28g FA FA Max ROF25 CQB-Rifle (SA) 1,19J 0,28g SA FA Max ROF25 Assault Rifle 1,69J 0,28g FA Max ROF25 Battle Rifle 2,20J 0,32g SA Min 0,2s mellem skud DMR 3,50J 0,36g SA Max 2 kugler i luften Bolt Action 6,00J 0,43g BA Max 2 kugler i luften LMG-L 2,20J 0,32g ,0kg - FA Max ROF25 LMG-H 3,50J 0,36g ,0kg - FA Max ROF25 Visse våbentyper har yderligere fordele og ulemper, som er beskrevet nedenfor og som giver mere variation i spillene. Let LMG (LMG-L): Skal bruge boks-magasin, BETA-C mag eller lignende, der er en replika af eksisterende magasin. Skyderen skal være en vellignende kopi af dét, den repræsenterer; Eksempelvis tæller en M16 med et boksmagasin og en klump bly i kolben således ikke automatisk som et LMG-L.

6 Tungt LMG (LMG-H): Skal bruge boks-magasin, BETA-C mag eller lignende, der er en replika af eksisterende magasin. Skyderen skal være en vellignende kopi af dét, den repræsenterer; fx en M16 med et boksmagasin og en klump bly i kolben tæller således ikke automatisk som et LMG-H. Bolt Action: Der skal tages ladegreb for hvert skud. Må skyde op til 6J eller banens maksimum (hvad end der er lavest). Minigun: Kan anvendes som LMG-L eller LMG-H afhængigt af vægt, men uden ROF og kuglebegrænsning. 4.5 Kugle-udslyngende granater Non-pyrotekniske kugleudslyngende granater er tilladte, men må ikke kastes længere end 5 meter. Det er tilladt at kaste rundt om hjørner, gennem vinduer o.l. Udendørs: man er ramt af en granat når man er blevet ramt af en udslynget kugle (som ved et normal skud fra våben) Indendørs (når man har tag over hovedet): Man er ramt af en granat når man er blevet ramt af en udslynget kugle, eller hvis man er i samme rum som granaten når denne går af. Rum afgrænses af døråbninger, trapper og tilsvarende. Ved specialtilfælde som eksempelvis trapper og vindueskarme skal man prøve at udøve sund fornuft og melde sig ramt hvis det er rimeligt i situationen. 4.6 Lasere Lasere medbragt på spilleområdet må ikke yde mere end 10mW for synlige lasere og 0,7mW for infrarøde lasere mm granater, Claymores, miner og lignende. Som ammunition i 40mm granater (og lignende) må der kun anvendes 6 og 8mm hardball-kugler. Det er ikke tilladt at fylde dem med batterier, tegnestifter, bier, eller lignende.

7 5 Medics Alle spillere kan fungere som medics og har derfor mulighed for at redde sårede spillere. Hver spiller må medbringe en bandage på sig, og denne skal bruges når han bliver behandlet af en medic. Når en spiller bliver ramt skal han i stedet for at gå til BSO/ladeområdet i stedet blive stående på stedet han blev ramt og råbe Medic!. Hans status er nu såret. En såret spiller bløder ud efter 10 minutter, hvis han ikke får hjælp fra en medic. Han tæller herefter som "død". En såret spiller må ikke foretage sig andet end at råbe Medic! en gang i minuttet. En medic kan genoplive en såret spiller ved at være i uafbrudt fysisk kontakt med ham i 60 sekunder og anlægge en bandage på den sårede spiller. En medic må ikke lave andet i detter tidsrum, og hvis han afbrydes, må han starte forfra. Enhver spiller må flytte en såret spiller ved at føre denne i langsomt gå-tempo under konstant fysisk kontakt. En såret spiller der bløder ud skal gå direkte til sit respawn-sted, hvor han skal vente indtil de specielle respawn-ure angiver at han må gå ind i spillet igen. Eventuel bandage skal fjernes og kan genbruges når han går ind i spillet igen. En spiller kan blive genoplivet en gang. Anden gang en spiller bliver ramt er han DØD og skal gå direkte til sit respawn-sted. En såret spiller skal markere sig selv med et tydeligt farvet dead-mans-rag for at modvirke at sårede spillere bliver beskudt.

8 6 Sikkerhedsafstande. 6.1 Sikkerhedsafstande som funktion af mundingshastighed og kuglevægt Hvis man kender mundingshastigheden med den specifikke kuglevægt man anvender, kan man bruge denne tabel. En 0.36g kugle ved 120m/s vil eksempelvis have en sikkerhedsafstand på 21m. v0 vs. m 0.20g 0.25g 0.28g 0.30g 0.32g 0.36g 0.40g 0.43g 70m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s m/s Sikkerhedsafstande som funktion af mundingsenergi og kuglevægt Hvis man kender mundingsenergien med den specifikke kuglevægt man anvender, kan man bruge denne tabel. En 0.36g kugle ved 3.6J mundingsenergi vil eksempelvis have en sikkerhedsafstand på 29m.

9 E 0 vs. m 0.20g 0.25g 0.28g 0.30g 0.32g 0.36g 0.40g 0.43g 1.0J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J J

10 Appendix A Revisionslog Første revision af regler Ændring af kuglebegrænsninger således at begrænsninger gælder pr. magasin. Medic-regler uddybet. Våben tun-regler strømlinet en smule med ofte anvendte milsim-regelsæt Tilføjet et antal klarifikationer, regler for sekundære våben opdateret, tabel over kugleenergi simplificeret Opdateret regler for indendørs skydning. Tilføjet appendix med kort summering af reglerne Opdateret formulering af Bolt-Action regler, således at de tager højde for at visse baner kun er godkendt til mindre end 6J Ændret magasin kapacitets-begrænsning fra 80 til 120 kugler. Tilføjet klarifikation af regler angående gennemskudning af trådhegn og lignende Tabeller med sikkerhedsafstande opdateret Tilføjet definition af semi-automatisk. Ændret magasin-kapacitet for LMG-H. Tilføjet special-regel for miniguns Tilrettet en simplificeret version ved navn GrillSim-Lite.

11 Appendix A Grillsim-Lite regler den korte version Der skal altid bæres lovpligtig beskyttelse (defineres ud fra arrangører og politigodkendelse). Alle spillere skal ligeledes medbringe dødmandsmarkering, som skal være et stykke neon-orange stof. Man må medbringe så mange våben, man lyster, men kun ét våben, der yder mere end 1,19 joule. Det er ikke tilladt at skyde indendøre med mere end 1,19 joule og hvis våbnet yder mere end 0,79 joule, må der kun skydes semiautomatisk. Det er ikke tilladt at have mere end to afskudte kugler i luften samtidigt, hvis man anvender et våben, der yder mere end 2,2J, med mindre våbnet er et LMG. Det er ikke tilladt at skyde fuldautomatisk med mere end 1,69J, med mindre våbnet er et LMG (se fulde regler for alle detaljer) Når man bliver ramt skal man råbe Ramt og sætte sig ned, markere sig med dødmandsmarkering og råbe Medic én gang i minuttet. Efter 10 minutter er man død og skal gå tilbage til sit Respawnsted (som angivet ved spilstart). Man tæller som ramt uanset hvor på kroppen man bliver ramt. Ramt våben tæller ikke, hvis kuglen efter bedste skøn ikke ville have ramt spillere. Det er ikke tilladt at sige andet end Medic op til en gang i minuttet, når man er ramt, og når man er død må man intet sige til med- og modspillere. Alle spillere kan fungere som medics. En Medic kan lægge en forbinding på en spiller, der er ramt, og denne er derefter med i spillet igen. Anden gang en spiller bliver ramt skal han eller hun gå direkte til sit Respawnsted. Det er ikke tilladt at skyde gennem åbninger og sprækker, der er mindre end et stykke A4 papir (21x29,7cm) Alle skud skal være sigtede, hvilket defineres ved, at man skal have et uafbrudt sigte til sit mål gennem sigtemiddel eller over løbet. Sikkerhedsafstande skal altid overholdes - se skemaet med sikkerhedsafstande for detaljer.

Hygge-mission-skydning i FPF!

Hygge-mission-skydning i FPF! Hygge-mission-skydning i FPF! Vi har booket Fun Park Fyn lørdag den 10. juni Denne gang dropper vi de storladne historier og sammenhængende missioner og laver noget som meget mere minder om en hyggeskydning

Læs mere

Danske MILSIM Regler V2.1a6 Dansk oversættelse

Danske MILSIM Regler V2.1a6 Dansk oversættelse Danske MILSIM Regler V2.1a6 Dansk oversættelse Dette er det danske regelsæt for Militære Simulations spil (MILSIM). MILSIM dækker airsoft (hardball) simulationer af alle typer militære operationer, fra

Læs mere

DGI Skydning. Hjælp på banen. Riffel

DGI Skydning. Hjælp på banen. Riffel DGI Skydning Hjælp på banen Riffel Indhold Det rigtige aftræk 3 Det rigtige sigte 4 Det rigtige ringkorn 5 Godstykkelse på ringkorn 6 Nulpunktet 7 Fokuspunkter - BK indendørs 8 Fokuspunkter - stående med

Læs mere

Instruktionsmanual Luftvåben

Instruktionsmanual Luftvåben Instruktionsmanual Luftvåben VIGTIGT: LÆS VENLIGST DENNE INSTRUKTIONSMANUAL, FØR DU TAGER PRODUK- TET I BRUG 1999 Industrias El Gamo, S.A. 1 2 1. Sigtekorn 2. Munding 3. Løb 4. Visier 5. Manuel sikring

Læs mere

200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT

200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 1. Om skydningen 200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 1.01 Koncept - Under afholdes 200 M Kombiriffel-skydninger efter nedenstående regler. 1.02 Formål - Skytten skal i 200 M Kombiriffel

Læs mere

15 and 50 M Kombiriffel Reglement

15 and 50 M Kombiriffel Reglement 15 and 50 M Kombiriffel Reglement 1. Om skydningen 15 og 50 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 1.01 Koncept - Under afholdes 15/50 M Kombiriffel-skydninger efter nedenstående regler. 1.02 Formål - Skytten skal i

Læs mere

Nyhedsbrev fra Hardballshoppen

Nyhedsbrev fra Hardballshoppen Årgang 2, Nummer 2 Dato: 14 Februar 2008 Nyhedsbrev fra Hardballshoppen Hardballshoppen Skolegade 16 4653 Karise Telefon: 56 78 93 06 E-mail: guns@hardballshoppen.dk Armalite CA25 URX Special Forces En

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN

UKLASSIFICERET FAGPLAN UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Skydeuddannelse for GV M/95-familien og LMG. Kontrolprøve for våbenopbevaring på privat bopæl. Udgivelse Marts 2015 2. FAGETS MÅL Formålet med uddannelsen er, at vedligeholde

Læs mere

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR.

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. SKOLEREGLER VERSION 2018 Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. INDHOLD Indhold Side 2 Indledning Side 2 Banen, bolden og overtrådt Side 3 Spillere og spilstart Side

Læs mere

Flick em Up! Inden spillets start. Scenarie (opsætning) Hold. Lad os spille! Runder. Inden spillet kan starte skal I vælge: En flade at spille på

Flick em Up! Inden spillets start. Scenarie (opsætning) Hold. Lad os spille! Runder. Inden spillet kan starte skal I vælge: En flade at spille på Flick em Up! Inden spillets start Inden spillet kan starte skal I vælge: En flade at spille på Et scenarie Hvilke hold I skal være på. Den bedste flade at spille på. Flick 'em Up! kan spilles på de fleste

Læs mere

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR.

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. SKOLEREGLER VERSION 2018 Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. INDHOLD Indhold Side 2 Indledning Side 2 Banen, bolden og overtrådt Side 3 Spillere og spilstart Side

Læs mere

200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT

200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 200 M KOMBIRIFFEL REGLEMENT 1. Om skydningen 1.01 Koncept - Under afholdes 200 M Kombiriffel-skydninger efter nedenstående regler. 1.02 Formål - Skytten skal i 200 M Kombiriffel

Læs mere

300 M SKYDNING REGLEMENT

300 M SKYDNING REGLEMENT 300 M SKYDNING REGLEMENT 300 M SKYDNING REGLEMENT 1. Om skydningen 1.01 Koncept - Under afholdes 300 M Skydning efter nedenstående regler. 1.02 Formål - Skytten skal i 300 M Skydning skyde præcisionsskydning

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR GODKENDELSE AF VÅBEN I SKV-SYSTEMET UNDER DGI SKYDNING, DANSK SKYTTE UNION OG DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND

RETNINGSLINJER FOR GODKENDELSE AF VÅBEN I SKV-SYSTEMET UNDER DGI SKYDNING, DANSK SKYTTE UNION OG DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND RETNINGSLINJER FOR GODKENDELSE AF VÅBEN I SKV-SYSTEMET UNDER DGI SKYDNING, DANSK SKYTTE UNION OG DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND Version 01-07-2019 REGLER FOR RIFLER Enhver fabriksfremstillet riffel eller custom

Læs mere

SIKKERHED ved pistolskydning/våbenbetjening

SIKKERHED ved pistolskydning/våbenbetjening SIKKERHED ved pistolskydning/våbenbetjening Tekst og fotos ved Knud Erik Poulsen. I alt 5 sider 1. Generelt Som skytte er det din pligt at kende og følge de generelle sikkerhedskrav for den skydning du

Læs mere

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk Side 1 Trin 1. Seletræning. Kaninen er minimum 10 uger gammel og du har brugt masser af tid på at oprette et tillidsforhold til den. Den er tryg ved at du tager den ud af buret så nu er tiden kommet hvor

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn Udarbejdet af: MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Vikingelegen

Læs mere

KOMBI RIFFEL REGLEMENT

KOMBI RIFFEL REGLEMENT KOMBI RIFFEL REGLEMENT KOMBIRIFFEL REGLEMENT 1. Om skydningen 1.01 Koncept - Under Dansk Sportsskytte Forbund afholdes Kombiriffel-skydninger efter nedenstående regler. 1.02 Formål - Skytten skal i Kombiriffel

Læs mere

Aftræk 1. Aftræk 2. Hvordan: Start ud med at sørge for at indstille pistolen til skytten.

Aftræk 1. Aftræk 2. Hvordan: Start ud med at sørge for at indstille pistolen til skytten. Aftræk 1 Placering af fingeren: Den midterste del af fingerblommen skal være placeret på aftrækket, da fingeren der har en god føling med aftrækkeren. Aftræksfingerens første led skal være vinkelret på

Læs mere

fantasiens hersker Indholdsfortegnelse Indledning Mesterevner og multiclass version 2,0

fantasiens hersker Indholdsfortegnelse Indledning Mesterevner og multiclass version 2,0 fantasiens hersker Mesterevner og multiclass version 2,0 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Ekstra professioner...2 XP pris...3 Mester evner...4 Efterskrift...8 Indledning Dette hæfte er skrevet til de

Læs mere

DANSK SKYTTE UNION Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby Telefon: 4326 2626 - e-mail: info@skytteunion.dk

DANSK SKYTTE UNION Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby Telefon: 4326 2626 - e-mail: info@skytteunion.dk DANSK SKYTTE UNION Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby Telefon: 4326 2626 - e-mail: info@skytteunion.dk DSkyU REGLEMENT FOR JAGTSKYDNING ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

OPBEVAR ALTID DENNE INSTRUK- TIONSMANUAL SAMMEN MED VÅBEN- ET, OG VIDEREGIV DEN SAMMEN MED VÅBENET, HVIS VÅBENET VIDERE- SÆLGES.

OPBEVAR ALTID DENNE INSTRUK- TIONSMANUAL SAMMEN MED VÅBEN- ET, OG VIDEREGIV DEN SAMMEN MED VÅBENET, HVIS VÅBENET VIDERE- SÆLGES. INSTRUKTIONSMANUAL OPBEVAR ALTID DENNE INSTRUK- TIONSMANUAL SAMMEN MED VÅBEN- ET, OG VIDEREGIV DEN SAMMEN MED VÅBENET, HVIS VÅBENET VIDERE- SÆLGES. ADVARSEL: Før GunPod tages i brug skal du sikre dig,

Læs mere

DET GYLDNE TÅRN. Men i Danmark er vi tøsedrenge sammenlignet med udlandet. Her er vores bud på en Top 6 (2010) over verdens vildeste forlystelser:

DET GYLDNE TÅRN. Men i Danmark er vi tøsedrenge sammenlignet med udlandet. Her er vores bud på en Top 6 (2010) over verdens vildeste forlystelser: DET GYLDNE TÅRN En forlystelse, der er så høj som Det gyldne Tårn, er meget grænseoverskridende for mange mennesker. Det handler ikke kun om den kraft man udsættes for, og hvad den gør ved kroppen. Det

Læs mere

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Banen: Der spilles på en håndboldbane, dvs. 20 x 40 meter Bold: Bolden skal være en Futsal fodbold. Mål: Målene består af to håndboldmål i hver ende af banen. Antal spillere:

Læs mere

Øvelser 10. KlasseCenter Vesthimmerland Kaj Mikkelsen

Øvelser 10. KlasseCenter Vesthimmerland Kaj Mikkelsen Indhold Indhold... 1 Måling af stråling med Capstone... 2 Måling af baggrundsstrålingens variation... 3 Måling af halveringstid... 4 Nuklidkort. (teoriopgave)... 5 Sådan fungerer et atomkraftværk.... 6

Læs mere

Historisk pistol og riffel

Historisk pistol og riffel DANSK SKYTTE UNION Idrættens Hus 2605 Brøndby - Tlf.: 4326 2626 Email: info@skytteunion.dk - www.skytteunion.dk REGLEMENT FOR SKYDNING Historisk pistol og riffel Udgave 2016 (version 150616) REGLEMENT

Læs mere

Bestemmelse af kroppens fysiske tilstand

Bestemmelse af kroppens fysiske tilstand Bestemmelse af kroppens fysiske tilstand Forsøg udført af Nicolaj Seistrup, Christian Starcke, Kim, mark og Henrik Breddam Rapport skrevet af Henrik Breddam den 2006-10-25 Rapport længde 7 sider Side 1

Læs mere

Hatsan BT65 PCP Luftriffel Betjeningsvejledning Læs venligst denne betjeningsvejledning inden du tager din luftriffel i brug

Hatsan BT65 PCP Luftriffel Betjeningsvejledning Læs venligst denne betjeningsvejledning inden du tager din luftriffel i brug Hatsan BT65 PCP Luftriffel Betjeningsvejledning Læs venligst denne betjeningsvejledning inden du tager din luftriffel i brug DK IMPORTØR: GUNTEX A/S Jægervej 7, 6900 Skjern Telefon: 96 80 20 00 Fax: 96

Læs mere

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse 9 SJOVE Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse Samarbejde vil være omdrejningspunktet for de 7 lege i kompendiet. Aktiviteterne kan foregå både inde- og udendørs og

Læs mere

Version 1.01. Formular: Ophæv magi.

Version 1.01. Formular: Ophæv magi. Magiker magi Magiker formularer skal kastes ved at sige formularen og derefter effekten. Eks. Magisk pil 1 i skade. Men man kan ikke kaste en ny formular før ens energi har rettet sig selv op. Det tager

Læs mere

Skrivelse af 2. juli 2015 fra Syd- og Sønderjyllands Politi Rådet udtalte:

Skrivelse af 2. juli 2015 fra Syd- og Sønderjyllands Politi Rådet udtalte: 2015-32-0153-00017 Skrivelse af 2. juli 2015 fra Syd- og Sønderjyllands Politi En kæreste til en psykisk ustabil ung mand meldte ham for at have aflivet flere af hendes hunde og 2 katte. Han oplyste, at

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Tre vejrtrækninger og skyd (liggende skydestilling) Forberedelse af skuddet

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Tre vejrtrækninger og skyd (liggende skydestilling) Forberedelse af skuddet Nr.10234 Alder: 8-90 år - Tid: 15 min. Nr.10233 Alder: 8-90 år - Tid: 15 min. Tre vejrtrækninger og skyd (liggende skydestilling) Skytten lægger sig til rette på standpladsen og indtager sin skydestilling.

Læs mere

WE GBBR VEDLIGEHOLDELSES GUIDE

WE GBBR VEDLIGEHOLDELSES GUIDE 15-2-2014 CUSTOMGUNS, V / KAARE ANDOR KLINCK WE GBBR VEDLIGEHOLDELSES GUIDE En vejledning I korrekt vedligehold af WE GBBR våben CustomGuns Forord Vedligeholdelsesguide til WE GBBR Denne vedligeholdelses

Læs mere

Når du skal købe ny riffel.

Når du skal købe ny riffel. Når du skal købe ny riffel. Der er mange ting man skal være opmærksom på, når man anskaffer en jagtriffel til fremtiden. Jeg vil i denne artikel begrænse mig til rifler, der er egnet til europæisk vildt.

Læs mere

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien For nogen tid siden efterlyste jeg i et forum et nyt ord for håndflash, da det nok ikke er det mest logiske

Læs mere

Boldøvelser kun med bold

Boldøvelser kun med bold Boldøvelser kun med bold Dræber og frelserbold Materialer: To forskellige bolde. 4 kegler. Område på banen: Afgrænset område markeres med de 2 kegler. Spillerniveau: Let øvet. Beskrivelse: Der spilles

Læs mere

UKLASSIFICERET Fagplan SB LDS M/01 DeMars DIR D 02833420 MAJ/2011 HJEMMEVÆRNSSKOLEN UDDANNELSESDIREKTIV

UKLASSIFICERET Fagplan SB LDS M/01 DeMars DIR D 02833420 MAJ/2011 HJEMMEVÆRNSSKOLEN UDDANNELSESDIREKTIV UKLASSIFICERET Fagplan SB LDS M/01 DeMars DIR D 02833420 MAJ/2011 HJEMMEVÆRNSSKOLEN Side 1 A. Langt navn Superbrugeruddannelse på LDS M/01. B. Kort navn SB LDS M/01 UDDANNELSESDIREKTIV C. Formål Formålet

Læs mere

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD 1 ØVELSER Nedenstående øvelser og spil er tænkt som inspiration til undervisning i høvdingebold. Målgruppen er 4.-5. klassetrin, men flere af øvelserne vil med justering

Læs mere

Introduktion til Måling af fysisk form hos børn 4-12 år

Introduktion til Måling af fysisk form hos børn 4-12 år 1 HVAD vil vi teste? Introduktion til Måling af fysisk form hos børn 4-12 år NB! Testpersonerne gennemfører øvelserne med sko på Fysisk form er en variabel, der er sammensat af mange forskellige egenskaber.

Læs mere

www.sproejtepudser.dk

www.sproejtepudser.dk SPRØJTEPUDSER VEJLEDNING I BRUG OG VEDLIGEHOLDELSE Indholdsfortegnelse. 1. Vejledningens formål 2. Forhandler samt produktbeskrivelse 2.1. Forhandler 2.2. Produkt 2.3. Produktbeskrivelse 2.4. CE-mærket

Læs mere

Prøveskydning af 18 punds kanon model 1757 i Oksbøl skydeterræn tirsdag den 29. august 2006.

Prøveskydning af 18 punds kanon model 1757 i Oksbøl skydeterræn tirsdag den 29. august 2006. September 2006 Prøveskydning af 18 punds kanon model 1757 i Oksbøl skydeterræn tirsdag den 29. august 2006. Foto H.U. Hansen (HAS) - 2 - Forord. Rapporten er udarbejdet af ingeniør Jørgen Svender, som

Læs mere

De 12 vise troldmænd af Tyrien

De 12 vise troldmænd af Tyrien De 12 vise troldmænd af Tyrien Kapitel 1 - Ildens verden - Gnist (1 skade per min.) 5.ep Gnist sætter din modstander i flammer, og vil give skade hvis de ikke slukkes. - Ildkugle (1 skade) 10.ep Ildkugle

Læs mere

UDKAST TIL. Bekendtgørelse om våben og ammunition, der må anvendes til jagt m.v.

UDKAST TIL. Bekendtgørelse om våben og ammunition, der må anvendes til jagt m.v. UDKAST TIL Bekendtgørelse om våben og ammunition, der må anvendes til jagt m.v. I medfør af 23, stk. 4, 49, stk. 3, og 54, stk. 3 og 4, i lov om jagt og vildtforvaltning, jf. lovbekendtgørelse nr. 930

Læs mere

LEGO Energimåler. Sådan kommer du i gang

LEGO Energimåler. Sådan kommer du i gang LEGO Energimåler Sådan kommer du i gang Energimåleren består af to dele: LEGO Energidisplay og LEGO Energiakkumulator. Energiakkumulatoren passer i bunden af Energidisplayet. Installer Energiakkumulatoren

Læs mere

10 tips til panorering og motiver i bevægelse

10 tips til panorering og motiver i bevægelse 10 tips til panorering og motiver i bevægelse Panorering er en effektiv måde at vise bevægelse i et foto. Det tilfører fotoet en masse dynamik, og gør dine fotos mere levende. Teknikken er ikke svær hvis

Læs mere

1. HVERT ØJE SER SIT BILLEDE

1. HVERT ØJE SER SIT BILLEDE 1. HVERT ØJE SER SIT BILLEDE I SKAL BRUGE: 2 blyanter Se på en blyant, som du holder op foran øjnene Luk ét øje ad gangen, så det ser ud som om blyanten hopper til siden. Hopper blyanten til venstre eller

Læs mere

Øvelser 10. KlasseCenter Vesthimmerland Kaj Mikkelsen

Øvelser 10. KlasseCenter Vesthimmerland Kaj Mikkelsen Indhold Indhold... 1 Måling af stråling med Datastudio... 2 Måling af baggrundsstrålingens variation... 3 Måling af halveringstid... 4 Nuklidkort. (teoriopgave)... 5 Fyldning af beholdere... 6 Sådan fungerer

Læs mere

Gravid bygningsmaler

Gravid bygningsmaler Gravid bygningsmaler Forord Denne pjece giver anbefalinger til et godt arbejdsmiljø for den gravide. Pjecen skal anvendes sammen med den produktliste, som ARBEJDSMILJØHUSET tilbyder at udarbejde individuelt

Læs mere

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling Skyde opgaver Ideer til forskellige skydeøvelser, som træner forskellige aspekter Stress/spænding Tennis-skydning, 2 og 2 skyder match, hver sin skive. Skyde på kryds, to og to, på samme skive Koncentration

Læs mere

PICKLEBALL DENMARK PICKLEBALL DENMARK

PICKLEBALL DENMARK PICKLEBALL DENMARK PICKLEBALL REGLER PICKLEBALL DENMARK PICKLEBALL DENMARK 1 / 8 PICKLEBALL REGLER Grundlæggende regler Pickleball spilles enten som double (to spillere per hold) eller single. Double er mest almindelig.

Læs mere

her er nogle skitseringer af min ide bilag 1.

her er nogle skitseringer af min ide bilag 1. ERGONOMSIK Om ergonomisk Når noget er ergonomisk designet betyder det at det er behageligt for kroppen at arbejde med. Det kan være et håndtag der er formet efter fingrene eller det kan være et par sko

Læs mere

DK Finskyttehold fik flot 4. plads ved 13 Annual International Sniper Competition i USA

DK Finskyttehold fik flot 4. plads ved 13 Annual International Sniper Competition i USA DK Finskyttehold fik flot 4. plads ved 13 Annual International Sniper Competition i USA I uge 38/2013 var alle finskytterne samlet i Jylland til DM for finskytter. Konkurrencen foregik i Tranum skydeterræn,

Læs mere

Dette er simple regler som alle spillere skal følge

Dette er simple regler som alle spillere skal følge Generelle Regler Dette er simple regler som alle spillere skal følge Spilleder (GM) En GM eller spilleder er personer som er ansvarlige for at spillet og reglerne fungere og følges. Dvs. at man skal under

Læs mere

Secma Blærescanner betjeningsvejledning

Secma Blærescanner betjeningsvejledning Secma Blærescanner betjeningsvejledning Secma Blærescanner måler urinblærens volume ved hjælp af ultralyd. Secma Blærescanner kan måle volumen ved hjælp af 4 metoder benævnt tool4vol. Anvendelsen af en

Læs mere

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand.

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. skudøvelser om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. I dette tilfælde koncentrerer vi os om skud, der skal dygtiggøre målmanden i

Læs mere

www.nikkostirling.com

www.nikkostirling.com www.nikkostirling.com DK Låsering Objektiv Parallaksejustering Sigterør Hætte til stilleskrue Højdejustering Sidejustering Forstørrelsesjustering Belysning Okular Ring til hurtig fokusering 40 Tillykke

Læs mere

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden Krigersystem At købe sig op i krigersystemet Krigersystemet er inddelt i to niveauer. Først køber man niveauer i en disciplin (Smidighed, Styrke, eller Taktik). Når man køber et nyt niveau i en af de tre

Læs mere

Motion på legepladsen. Give pigerne fornemmelse af vigtigheden af motion og at leg også er at få motion. 5 møde. Spirer

Motion på legepladsen. Give pigerne fornemmelse af vigtigheden af motion og at leg også er at få motion. 5 møde. Spirer X Mål og formål Tid Aldersgren Give pigerne fornemmelse af vigtigheden af motion og at leg også er at få motion. 5 møde Spirer Nr. 1 af 5 møder ét skema til hvert møde Tid Programpunkt Hvor står det /

Læs mere

Brugervejledning til Seagull USB skridttæller

Brugervejledning til Seagull USB skridttæller Brugervejledning til Seagull USB skridttæller Kort introduktion Seagull USB skridttælleren er en avanceret skridttæller. Skridttælleren har en 3D accelerations sensor, som opfanger træningsintensiteten.

Læs mere

FW1201 BRUGSANVISNING

FW1201 BRUGSANVISNING Personvægt Digital Body Analyse Model: FW1201 BRUGSANVISNING Tak fordi De valgte denne digitale personvægt fra Fitzone Wellness. For at sikre korrekt betjening og for at sikre, at vægten holder i mange

Læs mere

MOBIL LAB. Den mobile mølle VIND ENERGI. Introduktion Om den mobile mølle Opgaver og udfordringer Links og efterbehandling

MOBIL LAB. Den mobile mølle VIND ENERGI. Introduktion Om den mobile mølle Opgaver og udfordringer Links og efterbehandling Den mobile mølle VIND ENERGI Introduktion Om den mobile mølle Opgaver og udfordringer Links og efterbehandling MOBIL LAB Introduktion Som supplement til test af vindmøller i Mobil Lab s vindtunnel, giver

Læs mere

MikroLaser ML 4 Brugermanual

MikroLaser ML 4 Brugermanual PRÆCISIONSLASERE MikroLaser ML 4 Brugermanual Version: 6.2 Dansk MIKROFYN A/S BONDOVEJ 16 5250 ODENSE SV TLF.: 6617 0784 WWW.MIKROFYN.DK Introduktion Tillykke med erhvervelsen af en kvalitetslaser fra

Læs mere

Scoring Et hold scorer mål, ved at en spiller kaster disc en til en medspiller, som griber den i modstandernes målzone.

Scoring Et hold scorer mål, ved at en spiller kaster disc en til en medspiller, som griber den i modstandernes målzone. Bilag 1: Kort regelsæt: Ultimate Holdspillet Ultimate bygger på fair play og et regelsæt, som bl.a. betyder, at kampe spilles uden dommere. Hvert hold består af 7 spillere, og i rigtige kampe spiller man,

Læs mere

Placering for en målmand: Ny og uerfaren.

Placering for en målmand: Ny og uerfaren. MÅLMANDS ØVELSER Placering for en målmand: Ny og uerfaren. Stå i udgangsstilling med arme oppe hele tiden mens modstander kører bolden rundt. Arme skal falde naturligt med ned med spændte håndled (når

Læs mere

BFO Rosenlund. fælleslege

BFO Rosenlund. fælleslege BFO Rosenlund fælleslege Indhold 1.Det gyldne skind... 2 2.Fangelege... 3 3.Stjæl æg... 4 4.Høvdingebold... 5 5.Katten efter musen... 5 6.Rundbold... 6 7.Fang fanen... 7 8.Jord... 8 9.Stik bold... 8 10.Alle

Læs mere

Hvordan laver man et perfekt indkast?

Hvordan laver man et perfekt indkast? Hvordan laver man et perfekt indkast? www.flickr.com1024 683 Indhold Hvorfor har jeg valgt at forske i det perfekte indkast... 3 Reglerne for et indkast... 4 Hjørnespark VS indkast... 5 Hvor langt kan

Læs mere

Hatsan AT44 & AT44-10 serie PCP Luftriffel Betjeningsvejledning Læs venligst denne betjeningsvejledning inden du tager din luftriffel i brug

Hatsan AT44 & AT44-10 serie PCP Luftriffel Betjeningsvejledning Læs venligst denne betjeningsvejledning inden du tager din luftriffel i brug Hatsan AT44 & AT44-10 serie PCP Luftriffel Betjeningsvejledning DK Læs venligst denne betjeningsvejledning inden du tager din luftriffel i brug IMPORTØR: GUNTEX A/S Jægervej 7, 6900 Skjern Telefon: 96

Læs mere

REGLER TIL KRIGSLIVE XVI

REGLER TIL KRIGSLIVE XVI REGLER TIL KRIGSLIVE XVI Dette regelsæt er skrevet til Krigslive XIV, men læner sig kraftigt op af reglerne fra alle tidligere Krigslives. 1 ÅNDEN I REGLERNE Krigslive er kun sjovt for alle, hvis der er

Læs mere

FKSS modellen. Fokus. Kontakt/ Samhørighed

FKSS modellen. Fokus. Kontakt/ Samhørighed FKSS modellen Fokus Kontakt/ Samhørighed Skydestilling Skuldring FKSS modellen Hvorfor rammer vi? Vi fokuserer på målet Underbevidstheden styrer løbet gennem at øjet fokuserer på målet Løb og mål smelter

Læs mere

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok.

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok. BEN- OG FODARBEJDE 1. ØVELSE - STIGETRÆNING Målmanden tager enkeltstep i trinene. Ved enden af stigen ligger hun sig på maven. Rejser sig i grundstillingen, hvorefter træneren / målmandsmakkeren laver

Læs mere

Internationale Krolf spilleregler

Internationale Krolf spilleregler Spillets formål Krolf er en krydsning af Kroket og Golf. Spillet går i al sin enkelthed ud på, at få en kugle i et hul på færrest mulige slag. Det spilles af 2 til 6 spillere, og vinderen er den, der har

Læs mere

0-punkt. Aftræk 1. Skytten indtager sin skydestilling og skal slappe af i kroppen.

0-punkt. Aftræk 1. Skytten indtager sin skydestilling og skal slappe af i kroppen. 0-punkt Skytten indtager sin skydestilling og skal slappe af i kroppen. 0 punktet kan kontrolleres på flere måder: - Skytten lukker øjnene og tænker på at slappe af i 5-10 sekunder. Herefter åbnes øjnene

Læs mere

Sikker skydning med infrarøde våben. Lej IR-våben hos din lokale DGI landsdel

Sikker skydning med infrarøde våben. Lej IR-våben hos din lokale DGI landsdel Lej IR-våben hos din lokale DGI landsdel Sikker skydning med infrarøde våben Kun fantasien sætter grænser for anvendelsen af IR-våben. Prøv det hjemme hos jer selv. dgi.dk/skydning 2 IR-våben - hvor som

Læs mere

FZ2011-8 BRUGSANVISNING

FZ2011-8 BRUGSANVISNING Personvægt Digital Body Analysis Model: FZ2011-8 BRUGSANVISNING Tak fordi De valgte denne digitale personvægt. For at sikre korrekt betjening og for at sikre, at vægten holder i mange år, bedes De venligst

Læs mere

Opsætning af Ikketilstedeassistent, Opbevaringspolitik og omdirigering af post fra Windows Live til alternativ email konto.

Opsætning af Ikketilstedeassistent, Opbevaringspolitik og omdirigering af post fra Windows Live til alternativ email konto. Opsætning af Ikketilstedeassistent, Opbevaringspolitik og omdirigering af post fra Windows Live til alternativ email konto. Hvis du vil slå automatiske svar til eller ændre svarene, skal du gå til øverste

Læs mere

Instruks for haglskydeprøve 2015

Instruks for haglskydeprøve 2015 Instruks for haglskydeprøve 2015 Udarbejdet af Danmarks Jægerforbund for Nurstyrelsen 1. Almindelige bestemmelser 1.1 Miljøministeriets gældende bekendtgørelse om jagttegn skal følges. Det er den prøvesagkyndiges

Læs mere

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter. Skift imellem de to øvelser 2-4 gange.

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter. Skift imellem de to øvelser 2-4 gange. LEKTION 1/12 Dagens Tema: Balance og vejrtrækning Opvarmning 5 Svøm forskellige stilarter og varm musklerne op. Balance Skift imellem de to øvelser 2-4 gange. 1. Afsæt fra kanten. Hold armene strakt over

Læs mere

Sig det med luft! sig det med luft.dk

Sig det med luft! sig det med luft.dk Sig det med luft! sig det med luft.dk Vil du give dit produkt maksimal opmærksomhed? Så pust det op! Lad dig inspirere af luftfyldte vores løsninger i denne brochure og se selv, hvor stor en forskel luft

Læs mere

6. KREDS NÆSTVED. Næstved Skytteforening s 150 år s Jubilæumsstævne. King Size Skydning Jubilæumsskydning Finaleskydning

6. KREDS NÆSTVED. Næstved Skytteforening s 150 år s Jubilæumsstævne. King Size Skydning Jubilæumsskydning Finaleskydning 6. KREDS Næstved Skytteforening s 150 år s Jubilæumsstævne 4.- 10. november Gevær: luft og cal 22 Pistol: luft og cal 22 Præmier for over 25.000 kr. King Size Skydning Jubilæumsskydning Finaleskydning

Læs mere

(Projektets første del er rent deskriptiv, mens anden del peger frem mod hypotesetest. Projektet kan gemmes til dette emne, eller tages op igen der)

(Projektets første del er rent deskriptiv, mens anden del peger frem mod hypotesetest. Projektet kan gemmes til dette emne, eller tages op igen der) Projekt 2.4 Menneskets proportioner (Projektets første del er rent deskriptiv, mens anden del peger frem mod hypotesetest. Projektet kan gemmes til dette emne, eller tages op igen der) I. Deskriptiv analyse

Læs mere

8.20 10 m Fem-skuds luftpistol

8.20 10 m Fem-skuds luftpistol 8.20 10 m Fem-skuds luftpistol 8.20.1 10 m Fem-skuds luftpistol Enhver kaliber 4,5 mm (.177") komprimeret luft eller gaspistol må anvendes Den pistol, der anvendes til 10 m fem-skuds luft disciplinen skal

Læs mere

2.06 Uklassificerede - Uklassificerede skytter skyder i den for I.P.S.C. gældende klasse ved førstegangsdeltagelse

2.06 Uklassificerede - Uklassificerede skytter skyder i den for I.P.S.C. gældende klasse ved førstegangsdeltagelse STEEL CHALLENGE REGLEMENT 1. Om skydningen 1.01 Koncept - Under Dansk Sportsskytte Forbund afholdes Steel Challenge-skydninger efter regler der er udarbejdet på baggrund af de regler der er gældende for

Læs mere

Dialogmateriale om forebyggelse muskel- og skeletbesvær. Løft og bæring af tunge byrder

Dialogmateriale om forebyggelse muskel- og skeletbesvær. Løft og bæring af tunge byrder Løft og bæring af tunge byrder Film om tunge løft og bæring Vi har her samlet fem instruktionsfilm, der sætter fokus på løft og bæring af tunge byrder. Filmene giver gode råd om løfteteknik og brug af

Læs mere

Regelspørgsmål Beach Handball

Regelspørgsmål Beach Handball Målvogter A1 redder et skud. Bolden har retning mod spillepladsen, da målvogteren sparker bolden ud på spillepladsen fra eget målfelt, hvorefter bolden ryger ud over sidelinjen. A. Frikast til hold B B.

Læs mere

Fysisk Aktivitet. Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne

Fysisk Aktivitet. Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne Fysisk Aktivitet Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne Indholdsfortegnelse CIRKELTRÆNINGSPROGRAMMER... 1 INSTRUKTØRKORT HELE KROPPEN... 3 INSTRUKTØRKORT PAR... 4 INSTRUKTØRKORT

Læs mere

Vejledning: AMUUDBUD.DK

Vejledning: AMUUDBUD.DK Vejledning: AMUUDBUD.DK Henvendt til uddannelsesinstitutioner Websiden amuudbud.dk bruges af uddannelsesinstitutioner til at ansøge om godkendelse til at udbyde AMU. Du skal have modtaget en e-mail med

Læs mere

Februar Sikkerhedsbestemmelser. enkelte skytte. - Hvad skal du som skytte overholde? - Transport af våben

Februar Sikkerhedsbestemmelser. enkelte skytte. - Hvad skal du som skytte overholde? - Transport af våben Februar 2018 Sikkerhedsbestemmelser for den enkelte skytte - Hvad skal du som skytte overholde? - Transport af våben webhenvisning - Opbevaring af - våben også med i hjemmet bold 2 Hvad skal du som skytte

Læs mere

For at få tegnet en graf trykkes på knappen for graftegning. Knap for graftegning

For at få tegnet en graf trykkes på knappen for graftegning. Knap for graftegning Graftegning på regneark. Ved hjælp af Excel regneark kan man nemt tegne grafer. Man åbner for regnearket ligger under Microsoft Office. Så indtaster man tallene fra tabellen i regnearkets celler i en vandret

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. november 2010

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. november 2010 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. november 2010 Sag 227/2010 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Knud Meden, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns Byret den 20. januar

Læs mere

Brugsprøve. Øvelsesbeskrivelsen for øvelser, som er taget fra DKK s program, skal altid tages fra det til enhver tid gældende DKK lydighedsreglement.

Brugsprøve. Øvelsesbeskrivelsen for øvelser, som er taget fra DKK s program, skal altid tages fra det til enhver tid gældende DKK lydighedsreglement. Brugsprøven er godkendt af DKK, alene for shelties og collies. Bestået brugsprøve indsendes til DKK, der noterer den på hundens stamkort. Brugsprøven skal være bedømt af en autoriseret DKK dommer, som

Læs mere

InterWalk brugermanual. Specifikt til iphone og ipod touch

InterWalk brugermanual. Specifikt til iphone og ipod touch InterWalk brugermanual Specifikt til iphone og ipod touch Indholdsfortegnelse 1. Sådan kommer du godt i gang med InterWalk... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Sådan låser du din skærm op og åbner InterWalk

Læs mere

Placering af vindmøller Denne øvelse er lavet af: Lavet af Martin Kaihøj, Jørgen Vind Villadsen og Dennis Noe. Rettet til af Dorthe Agerkvist.

Placering af vindmøller Denne øvelse er lavet af: Lavet af Martin Kaihøj, Jørgen Vind Villadsen og Dennis Noe. Rettet til af Dorthe Agerkvist. Placering af vindmøller Denne øvelse er lavet af: Lavet af Martin Kaihøj, Jørgen Vind Villadsen og Dennis Noe. Rettet til af Dorthe Agerkvist. Forudsætninger: funktioner (matematik) og primære vindsystemer

Læs mere

Introduktion til Banedesign / Visio. af Preben Nielsen

Introduktion til Banedesign / Visio. af Preben Nielsen Introduktion til Banedesign / Visio af Preben Nielsen Formål med introduktionen: At give nye brugere en grundlæggende indlærring i brugen af Banedesign og Visio 2013 Meget kort fortalt om Visio og Banedesign:

Læs mere

Regelspørgsmål Beach Handball Test din viden om reglerne i beach handball her. Se spørgsmål, og svar på efterfølgende slide.

Regelspørgsmål Beach Handball Test din viden om reglerne i beach handball her. Se spørgsmål, og svar på efterfølgende slide. Test din viden om reglerne i beach handball her. Se spørgsmål, og svar på efterfølgende slide. Målvogter A1 redder et skud. Bolden har retning mod spillepladsen, da målvogteren sparker bolden ud på spillepladsen

Læs mere

Vejledende regler for åbne stævner og indledende skydninger til Internetskydning. Pistol 15 m

Vejledende regler for åbne stævner og indledende skydninger til Internetskydning. Pistol 15 m Vejledende regler for åbne stævner og indledende skydninger til Internetskydning Pistol 15 m Pistol 15 m Opdateret september 2014 Generelle bestemmelser 1. Tilmeldelse 1.1. Deltagerberettigede er alle,

Læs mere

Miljø. Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller. At vise, at hesten vil stå stille og villigt følge føreren i skridt og trav

Miljø. Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller. At vise, at hesten vil stå stille og villigt følge føreren i skridt og trav Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller M 1- Mønstring i trav Hesteføreren tager opstilling foran dommerne med sin hest og præsenterer den med navn, alder og race. Hesten mønstres i skridt til den

Læs mere

Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller

Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller M 1- Mønstring i trav Hesteføreren tager opstilling foran dommerne med sin hest og præsenterer den med navn, alder og race.

Læs mere