1. Ordstyrer byder velkommen. De fire forskellige borgermøder gennemgås. Det fjerde er det, der holdes i aften.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Ordstyrer byder velkommen. De fire forskellige borgermøder gennemgås. Det fjerde er det, der holdes i aften."

Transkript

1 BILAG 14 Borgermøde om Ved Amagerbanen Syd Borgere til stede: Ca. 60 Onsdag d Programmet: Kl Ordstyrer Johan Bramsen byder velkommen på vegne af TMF, Lokaludvalget og grundejerne. Kl Indlæg fra Amager Øst Lokaludvalg (AØLU) v. Lasse Rossen. Kl Præsentation af projektforslaget v. Vandkunsten. Kl Præsentation af lokalplanforslaget v. Københavns Kommune, Maria M.L. Nielsen (MN), Byens Udvikling. Kl Byvandring i området i mindre grupper. Kl Pause med kaffe og kage. Kl Spørgsmål og debat i plenum. Kl Tak for i aften. 1. Ordstyrer byder velkommen. De fire forskellige borgermøder gennemgås. Det fjerde er det, der holdes i aften. 2. Amager Øst Lokaludvalgets Lasse Rossen (repræsentant) fortæller om AØLU s holdning til lokalplanen. AØLU roser processen. De er blevet inddraget tidligere i denne proces, hvilket de er glade for, da der er blevet lyttet tidligt i processen ved disse borgermøder. Forslag og ideer er blevet taget med. De håber dette vil blive standarden fremover. Færre biler i området, kommer oprindeligt fra AØLU. Det er et kompromis, det, der ses nu. LU arbejder med hvordan byen skal udvikle sig, og bl.a. hvor mange biler der skal være. LR reklamerer for deres kommende arbejde med en ny bydelsplan, hvor alle må komme med input.

2 3. Vandkunsten De har samlet trådene mellem borgere, kommunen og grundejerne. Området gennemgås. Det er kystnært, noget af det sidste på Amager, der udvikles. Byen rykker dermed tættere på vandet. Der er et potentiale i at få nedgange til vandet. Det bliver denne nye bys opgave at åbne op. Kort over de oplagte stier vises. Lergravsvej, Øresundsvej metrostationer er vigtige for stedet. Første borgermøde handlede kun om det område, der arbejdes med. Der er arbejdet meget med egenarten. Hvad er det særlige på dette område. Det har været vigtigt for at få skalaen og de små rum med i dette område med en bebyggelsesprocent på 150%. Det gøres ved at bevare de små huse, med kun en eller to etager. Der er lagt vægt på små gårdrum og passager. Passagerne ned til vandet har overordnet dannet nogle byggefelter. Ved Amagerbanen fås en ny super cykelsti. Amager Strandvej er en hovedvej med en masse trafik. De fire passagers muligheder og indhold præsenteres. Det er meningen, de skal blive fire grønne kiler med mindre byrum, hjørner med cafeer og mulighed for ophold og leg. Bebyggelsesplanen præsenteres. Det har været vigtigt at arbejde med grønne rum, gader og også give plads til store træer. Der forklares, hvorfor det ikke er en karréstruktur. Det har været fordi, det har været et ønske kun at have få etager de fleste steder og kun punktvis have 6-7 etager. Gårdene er åbne og lyse med inspiration fra Christianshavn, og har de samme kvm som dem, der præsenteres nu. Ønsket har været at have en så sammensat bebyggelsesstruktur som muligt. Derfor er bebyggelsen trykket ned nogle steder, så der kommer nogle kig ind igennem hele bebyggelsen. Der er blevet arbejdet meget med kantzoner, og det har bl.a. gjort, at stueetagerne er åbne, så det kan indtages. Klimasikring er en del af planen. Det er blevet integreret i landskabsplanen. Hverdagsregnen kan klares med de grønne arealer. Når det bliver voldsomt, skal skybrudsvejen klare det, som kilerne sender vandet videre til. Skyggediagrammer vises. Spørgsmål til højderne og skyggerne.

3 Svar: Det opadstigende byggeri er ikke så typisk i den by vi kender. Der har været et ønske om, at der skal være variation, at hjørnerne er vigtige og gerne må være højere end det resterende. De ville også danne skygger hvis man lagde dem midt i byggefeltet. Ordfører: Det er nemmere at have en dialog efter turen og når vi står ved modellen Spørgsmål til skalaerne omkring og i forhold til det nye byggeri. Der foreslås at skalaen skal vokse mere gradvist. 4. MN præsenterer lokalplanforslaget Har været med til at udvikle denne plan sammen med et stort team. Fortæller om lokalplanen, der er i høring nu. Det er et juridisk dokument. De forskellige politikker, der skal følges, præsenteres. Kommuneplanens vigtigste paragraffer for dette projekt præsenteres. Området var et erhvervsområde, C2 området, det gør en bebyggelsesprocent på 150% muligt, og der må bygges blandet med boliger og serviceerhverv. De andre udviklingsområder lige omkring har andre bebyggelsesprocenter. Maks højden er 24m. Parkeringsnormen er 1 pr. 150, her har ønsket været at sænke antallet af biler, så den er sat til 1 pr Den blandede by er et stort ønske. Det gør, at der skal være 25% almene boliger. Fællesskab Kbh: en levende by, en by med kant, en ansvarlig by (klimasikring) præsenteres. Bynatur: Politikkerne ønsker mange flere træer og flere grønne områder. Fra tidligere workshops opridses resultaterne, som færre biler, grønne kiler, historiske spor, en blandet by m.m. Kommunen sikrer bevaringsværdige bygninger samt byrummene, trafik (her skal der gøres plads til elbiler) og anvendelsen. Den offentlige høringsproces slutter d Der gøres opmærksom på, at alle høringssvar samles og læst, og derefter vil den videre proces og tidsplan blive behandlet.

4 5. Spørgsmål Spørgsmål til hvor tæt tæt byggeri er, samt om det vil blive et mørkt sted Svar: Lokalplanen står ikke alene. Den er fulgt op af bygningsreglementet, så der ikke er gener med fx dårligt dagslys. Der bliver lavet studier af dagslysforhold. Det er ekstremt vigtigt, og vi vil aldrig bygge med dårlige dagslysforhold. Spørgsmål til parkering og nedkørsler Vil det blive et bilfrit område, da dem der flytter ind givetvis har biler, samt det er nogle meget korte indkørselsveje ned til parkeringskælderen? Svar: Det er et ønske om, at de ikke kører oppe på kilerne. Spørgsmål til den offentlige trafik Svar: Det er et stationsnært område, så det drejer sig om nogle gåafstande på højest 1000 m. Spørgsmål til anvendelsen I startredegørelsen arbejder I meget med, at det tidligere var erhvervsområde. Men der er jo stadig noget. Synes ikke I har meget opmærksom på erhverv, men kun boliger. Svar: 20% skal være erhverv. Vi ser på, hvor der kan være fx et fælleshus. Spørgsmål til trafikken Svar: Dette område har en placering, som gør, at der kan cykles til alt. Der er en del bevægelser i gang, der gør, at det er godt at bygge for livet og ikke for bilerne. Spørgsmål til kravet om de 25 % almene boliger og placeringen af dem Svar: Variation. Man vil gerne blande funktionerne. Det gør, at erhverv, serviceerhverv og boliger skal blandes. Byliv før byrum, byrum før bygninger. 6. Byvandring med efterfølgende kaffepause De fremmødte blev delt op i fire grupper. 7. Debat

5 Spørgsmål til tidsplanen Svar: Man kan først gå i gang, når lokalplanen er endelig bekendtgjort. Kan ikke sige nøjagtigt, hvornår byggeriet påbegyndes. Der er nogle grundejere, der har meget travlt, og andre har ikke. Det bliver nok i forskellige etaper. Det forventes at man vil kunne se noget gå i gang inden for et år efter vedtagelsen af lokalplanen. Vi regner med, at lokalplanen kan blive godkendt ultimo 2016 / primo Spørgsmål til hvilke veje, der vil køres med arbejdsmaskiner på under anlægsperioden Svar: Der skal søges om tilladelse, og der ønskes de mindst belastende løsninger. Spørgsmål til kommende folkeskole Svar: Der er gang i en undersøgelse af, om det er muligt at bygge en skole her. Har intet hørt om ekspropriering. Økonomiforvaltningen har været igennem en proces om skoleplaceringen, hvor Gasværksgrunden har været med. Spørgsmål til bilerne på Amagerbanen og manglende parkeringspladser Svar: Der er parkeringspladser i nybyggeriet. Det bliver ikke en bilfri by. Dette område får de pladser, der er behov for, på baggrund af vurderinger. Svar fra en anden borger: I forhold til parkeringsnormen: 40 % pendler på cykel. I skal ikke have så ondt af bilejerne, der er ikke så mange med bil, som I tror. Spørgsmål til de vejledende højder Svar: Den plan der er vist her i aften, vil blive overholdt ift. højde og drøjde. Det, der kan ændres er husenes udformning, da andre tegner dette. Der kan bygges lavere, men ikke højere. Spørgsmål til parkeringsnormen. Er det et ønske at skubbe bilerne ud? Svar fra ordstyrer: Det er politikerne, der beslutter dette i sidste ende, og her kan man også henvende sig til lokaludvalget. Svar fra AØLU: Den nye parkeringszone gør at folk parkerer andre steder, end der hvor de bor. Det, som AØLU har foreslået, er bedre faciliteter for delebiler, elbiler og cykler på grund

6 af nærheden til centrum, stationsnærheden og den nye cykelsti, men det bliver ikke helt bilfrit. Svar fra TMF: Der arbejdes meget med p-normer. Den har i mange år været 1:100, og der var mange ledige p-pladser. TMF, BU har ikke villet have parkering på terræn, heller ikke inden arbejdet med byrum. I dette område er det blevet 1:200, for her vil man sikre, at bilbrugen bliver så lav som mulig. Der er lavet store investeringer i området, og Inderhavnsbroen er et led i dette. Det bliver 1:200 med aftaler om delebiler, og det er det mest progressive, der er lavet til dato. Når der ses på, hvor mange biler, vi har som københavnere, ser vi, at 1:166 kan dække behovet ud fra en gennemsnits betragtning. I er ramt af byudvikling, og det giver et pres, som er unormalt, indtil tingene falder på plads, og håndværkere osv. er væk. Ideen er, at dette område kan klare en parkeringsnorm på 1:200. Det er gaderne, der desværre ikke har nok plads lige nu, men inden for en årrække skal det nok løse sig. Tingene udvikler sig stille og roligt. Nu er det fjerde gang p-ordningerne udvides, så om nogle år, vil det sikkert også ske her. Der vil altid være nogen, der parkerer udenfor og prøver at komme udenom betalingen. Kommentar: Det, der mangler at blive set, er det, der sker i praksis. I praksis er der jo altid vejarbejder det er ikke nyt. Og så er det tæt på en lufthavn. I foråret og sommeren stiger antallet af biler pga. stranden og lufthavnen. I bliver nødt til også at se på det, der er rundt omkring. Spørgsmål til hvor erhvervslivet er. Er de mindre erhvervsdrivende med produktionsvirksomheder og varelevering tænkt ind i planen? Svar: Der er små håndværksvirksomheder og industri. Nu er det vedtaget, at man vil blande erhverv og bolig. Det gør, at nogle slags erhverv ikke kan være der. Der vil kunne være mindre værksteder, men ikke produktion, der sviner og støjer. Det er en politisk beslutning med 20 % erhverv og 80 % bolig. Svar fra ordstyrer: Alle de håndværkere, der er glade for at være der, kan sagtens være der, men de har sagt ja til at sælge til beboelse. Lovgivningen handler om arealanvendelse og ikke funktion.

7 Spørgsmål til et tidligere planlagt parkeringshus på Strandlodsvej. Hvordan vil TMF sikre, at det der vedtages bliver realiseret? Svar: Vil foreslå at I skriver til os omkring den pågældende sag. Spørgsmål til etagebyggerier. Er der mulighed for, at det bliver sat ned? Svar: Forslaget muliggør, at der kan bygges op til 5-7 etager, og de bliver ikke højere end 24 meter. Skyggediagrammerne viser, at der ikke kommer andre skygger end dem, Øresundspark bebyggelserne giver i dag. Kommentar fra borger: Det kan vi ikke bruge til noget, de fjerner jo vores udsigt. Vi har skrevet høringssvar og håber I lytter til os. Kommentar fra ordstyrer: Når vi udvikler byen, bygger vi steder, hvor der ikke er eksisterende bygninger, hvilket betyder, at vi kommer til at tage udsigten fra andre. Hvis ikke man må dette, bliver det meget svært at udvikle byen og bygge ud. Spørgsmål til hvorfor politikkerne aldrig møder op, når de har ansvaret. Svar fra ordstyrer: De møder sjældent op, for de kan føle et stort pres sådan en aften. De kan nemt komme til at skulle give svar, de ikke har politisk opbakning til. Spørgsmål til overholdelse af reglerne for bygningerne. Svar: Vi har et byggetilsyn der tjekker at alt overholdes. Ja, der er folk, der tager ud og tjekker om byggeriet overholder byggetilladelsen, og hvis ikke de gør det, skal I indberette det. I forhold til en konkret sag, er det svært at svare på. Det kan være, at de har fået en dispensation. Spørgsmål til hvad 700 kvm detailhandel svarer til Svar: Et lille marked på 500 kvm og en butik på 200 kvm. En cafe tæller ikke som detail, da det er erhverv. I forhold til beliggenhed betyder det noget for hvilke detailmuligheder, der er. Ordstyreren gør opmærksom på, at der er blevet skrevet referat, men opfordrer til at skrive et høringssvar på blivhoert.kk.dk, så alle kommentarer bliver behandlet politisk. Tak for i aften!

Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé januar 2017

Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé januar 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 5 Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé - 16. januar 2017 07-03-2017 Sagsnr. 2017-0116928 Dokumentnr.

Læs mere

Noget vil være en gentagelse af tidligere fremsendte høringssvar, noget vil være nyt.

Noget vil være en gentagelse af tidligere fremsendte høringssvar, noget vil være nyt. København 22. december 2016 Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Postboks 348 1503 København V Vedr. revideret lokalplan for Amagerbanen Syd. Vi har følgende kommentarer til det reviderede lokalplansforslag

Læs mere

Referat fra borgermøde

Referat fra borgermøde KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 5 Referat fra borgermøde Dato: 14.3.2016 Tid: Kl. 19-21 Sted: Østerbrohuset, Århusgade, Kbh Ø Mødedeltagere: Ca. 35 Kim Vindbjerg

Læs mere

Referat af borgermøde vedr. forslag til tillæg 2 til Lokalplan 425 Krimsvej

Referat af borgermøde vedr. forslag til tillæg 2 til Lokalplan 425 Krimsvej KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Referat af borgermøde vedr. forslag til tillæg 2 til Lokalplan 425 Krimsvej Dato: 15-09-2016 Tid: 17.00 19.00 Sted: Filipskolen, Amager

Læs mere

Bilag 6 Referat af borgermøde på AAU d. 9. december 2015

Bilag 6 Referat af borgermøde på AAU d. 9. december 2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 10-10-2016 Bilag 6 Referat af borgermøde på AAU d. 9. december 2015 På AAU i Sydhavnen. Borgere til stede ca.: 48 Jacob Matzen (JM)

Læs mere

Bilag 7 - Referat af borgermøde vedr. lokalplan Bomhusvej maj 2018

Bilag 7 - Referat af borgermøde vedr. lokalplan Bomhusvej maj 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling REFERAT Bilag 7 - Referat af borgermøde vedr. lokalplan Bomhusvej 18 4. maj 2018 Dato: 20. marts 2018 Tid: 17.00-19.00 Sted: Ungdomsboligerne,

Læs mere

BLEGDAMSVEJ TREPKASVEJ. Matr. nr RYESGADE. Udenbys Klædebo Kvarter, København FREDENSGADE BLEGDAMSVEJ HØRINGSSVAR TIL KOMMUNEPLANSTRATEGI 2018

BLEGDAMSVEJ TREPKASVEJ. Matr. nr RYESGADE. Udenbys Klædebo Kvarter, København FREDENSGADE BLEGDAMSVEJ HØRINGSSVAR TIL KOMMUNEPLANSTRATEGI 2018 BLEGDAMSVEJ TREPKASVEJ Matr. nr. 600 Udenbys Klædebo Kvarter, København RYESGADE FREDENSGADE BLEGDAMSVEJ HØRINGSSVAR TIL KOMMUNEPLANSTRATEGI 08 ATP EJENDOMME Oktober 08 BYGGEØNSKER I forbindelse med Københavns

Læs mere

København 26. september Teknik- og Miljøforvaltningen. Byens Udvikling. Postboks København V. Vedr. Lokalplan for Amagerbanen Syd.

København 26. september Teknik- og Miljøforvaltningen. Byens Udvikling. Postboks København V. Vedr. Lokalplan for Amagerbanen Syd. København 26. september 2016 Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Postboks 348 1503 København V Vedr. Lokalplan for Amagerbanen Syd. Vi har følgende kommentarer til lokalplansforslaget for Amagerbanen

Læs mere

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde OPSAMLING - WORKSHOP Borgermøde 06.02.2018 WORKSHOPPENS TEMAER HVORDAN SER LIVET & BYEN UD OMKRING ISS GRUNDEN UD I FREMTIDEN? BOLIG ERHVERV HVORDAN ER DE UDADVENDTE BOLIGER OG ERHVERV? HVORDAN ER BEBYGGELSES

Læs mere

Hvilke problemer vedr. parkering opleves i området, som det er nu?

Hvilke problemer vedr. parkering opleves i området, som det er nu? Workshop, p-møde (Grøn er dem, der er markeret som mest vigtige) Hvilke problemer vedr. parkering opleves i området, som det er nu? - Beboere kan ikke parkere i eget område - Eksisterende parkeringsmuligheder

Læs mere

Lergravsvej. Bilag 2. Forslag til lokalplan i supplerende høring. Supplerende høring fra den 7. marts til den 24. marts 2014

Lergravsvej. Bilag 2. Forslag til lokalplan i supplerende høring. Supplerende høring fra den 7. marts til den 24. marts 2014 Forslag til lokalplan i supplerende høring Bilag 2 I denne pjece kan du læse om ændring af det projekt, der ligger til grund for det tidligere offentliggjorte lokalplanforslag, og om dine muligheder for

Læs mere

Høringssvar til. Forslag til Kommuneplanstrategi 2018 for København. Fokus Asset Management A/S. 20. november Lasse Kronholm

Høringssvar til. Forslag til Kommuneplanstrategi 2018 for København. Fokus Asset Management A/S. 20. november Lasse Kronholm Høringssvar til Forslag til Kommuneplanstrategi 2018 for København Fokus Asset Management A/S 20. november 2018 Lasse Kronholm Middelfartgade 7+15 og Strandboulevarden 122 matr. nre. 4803, 5835 og 6221,

Læs mere

Bilag 4 Fastlæggelse af parkeringsdækning for biler

Bilag 4 Fastlæggelse af parkeringsdækning for biler KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 20. juni 2018 Bilag 4 Fastlæggelse af parkeringsdækning for biler I dette notat redegøres først for fastlæggelse af parkeringsdækning

Læs mere

Borgermøde Sundbyøster skole d. 29. september 2015

Borgermøde Sundbyøster skole d. 29. september 2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling REFERAT Borgermøde Sundbyøster skole d. 29. september 2015 Dato: 29.september 2015 Tid: Kl. 19-21.00 Sted: Sundbyøster skole Mødedeltagere:

Læs mere

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD Teknik- og Miljøforvaltningen, Center for Bydesign Islands Brygge 35 2300 København S Njalsgade 106, 2. sal, lok. 17.3.242 2300 København S www.avlu.dk HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN

Læs mere

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning Borgerrepræsentationen vedtog i møde den 11. april 2013 pkt. 29, at TMF og

Læs mere

Bilag til intern høring om tillæg 2 til lokalplan nr. 425 Krimsvej

Bilag til intern høring om tillæg 2 til lokalplan nr. 425 Krimsvej Bilag til intern høring om tillæg 2 til lokalplan nr. 42 Krimsvej Luftfoto af lokalplantillægsområde nr. 2, som er markeret med en hvid linje. ( JW luftfoto, oktober 201). Lokalplantillæggets baggrund

Læs mere

Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019

Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019 Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019 - i forbindelse med udviklingsplanen for Rungsted Kyst stationsområde Hørsholm Kommune 1 Introduktion Der blev afholdt borgermøde i Trommen onsdag

Læs mere

Parkering 2015 - Bruttoliste

Parkering 2015 - Bruttoliste Parkering 2015 - Bruttoliste Teknik- og Miljøforvaltningen er i gang med at udarbejde Parkering 2015, jf. aftale i Budget 2015 om, at der fremover udarbejdes en årlig parkeringsredegørelse forud for budgetforhandlingerne.

Læs mere

Amager Øst Lokaludvalg Drøftelsesnotat til lokaludvalgsmøde den 21. marts 2019 vedrørende Nordøstamager

Amager Øst Lokaludvalg Drøftelsesnotat til lokaludvalgsmøde den 21. marts 2019 vedrørende Nordøstamager KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Amager Øst Lokaludvalg NOTAT 13. marts 2019 Amager Øst Lokaludvalg 2019 - Drøftelsesnotat til lokaludvalgsmøde den 21. marts 2019 vedrørende Nordøstamager

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

Jenagade. Startredegørelse. Indstilling om redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan "Jenagade"

Jenagade. Startredegørelse. Indstilling om redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan Jenagade Jenagade Startredegørelse Indstilling om redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan "Jenagade" Uplandsgade Kløvermarken Prags Boulevard Holmbladsgade Lemberggade Nyrnberggade Sternberggade Jenagade

Læs mere

Fremtidens Nordøst Amager

Fremtidens Nordøst Amager WORKSHOP LØRDAG DEN 27. SEPTEMBER KL. 14.00 16.00 STRANDLODSVEJ 69: Fremtidens Nordøst Amager INTRO Side 1-2 indeholder en opsamling på workshoppen og de forskellige input og diskussioner. På side 3-5

Læs mere

Velkomst ved ordstyrer Lise Pedersen, enhedschef for Byplan Nord, Københavns Kommune

Velkomst ved ordstyrer Lise Pedersen, enhedschef for Byplan Nord, Københavns Kommune Bilag 9 Referat af borgermøde Referat af borgermøde den 8. oktober 2018 Kvarteret ved Bella Center II kl. 19-21 Mødedeltagere: Der var fremmødt 17 borgere. Derudover deltog bygherre og rådgivere, en repræsentant

Læs mere

Applebys plads Karréen

Applebys plads Karréen Applebys plads Karréen Placering i byen Applebys Plads karréen ligger indenfor gåafstand af 500 m til Christianshavns Torv med indkøbsmuligheder, metro og gode busforbindelser. Langs med Christianshavns

Læs mere

Referat af borgermøde den 29. august 2017

Referat af borgermøde den 29. august 2017 Referat af borgermøde den 29. august 2017 Borgermøde den 29. august 2017 om lokalplanforslag Marmormolen II tillæg 2 i Østerbrohuset, Århusgade 103, 2100 KBH Ø Til stede var 32 personer (inklusiv grundejer,

Læs mere

Forvaltningen afholdt i samarbejde med Nørrebro Lokaludvalg og KAB borgermøde den 13. september Der deltog ca. 25 borgere i mødet.

Forvaltningen afholdt i samarbejde med Nørrebro Lokaludvalg og KAB borgermøde den 13. september Der deltog ca. 25 borgere i mødet. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Bilag 4 07-10-2016 Sagsnr. 2016-0310629 Bilag 4 - Referat af borgermøde om "Fremtidens Sølund" Forvaltningen afholdt i samarbejde med Nørrebro

Læs mere

> Lokalplan 1068 Boliger ved Køge Å. Notat: Belysning af indbliksgener i forbindelse med etablering af boliger ved Køge Å

> Lokalplan 1068 Boliger ved Køge Å. Notat: Belysning af indbliksgener i forbindelse med etablering af boliger ved Køge Å 06_12_2017 Lokalplan 1068 Notat: Belysning af indbliksgener i forbindelse med etablering af boliger ved Køge Å Et projektforslag udarbejdet af Vandkunsten Historik Området beliggende mellem Fændediget

Læs mere

Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade.

Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade. Spørgeskemaundersøgelse Ny Østergade Gennemført 12.-18- september 2017 Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade. Spørgsmål 1-3. Baggrundsfakta: Spørgeskemaundersøgelsen

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

BORGERMØDE VED AMAGERBANEN SYD DEN 5. MAJ 2015

BORGERMØDE VED AMAGERBANEN SYD DEN 5. MAJ 2015 BORGERMØDE VED AMAGERBANEN SYD DEN 5. MAJ 2015 Det følgende er referatet fra et velbesøgt borgermøde arrangeret i fællesskab af Københavns Kommune, Lokaludvalget og grundejerne med deltagelse af disse

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Antal besvarelser i alt: 1964. Borgerpanelundersøgelsen har været

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune August 2018

Debatoplæg Glostrup Kommune August 2018 Debatoplæg Områdeafgrænsning med eksisterende bebyggelse vist Forhøring Ændring af anvendelsen af erhvervsejendommen Slotsherrensvej 409A Foreslået ny bebyggelse Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Lokalplaner på vej. 26. september 2016

Lokalplaner på vej. 26. september 2016 Lokalplaner på vej Heliports ved AUH, Tillæg Kp13,VVM, Lp nr. 1027 EV Gl. Egå, Bevarende Lp nr. 985 EV Boligbyggeri i Valdemarsgade, Lp nr. 1039 FO Etageboliger og erhverv, Godsbanen Lp nr. 1044 FO 26.

Læs mere

DEBATHÆFTE. Ny planlægning for etageboliger ved Niels Brocks Gade 1 i Randers by. Fordebat i 4 uger fra 20. marts 2019 til 17.

DEBATHÆFTE. Ny planlægning for etageboliger ved Niels Brocks Gade 1 i Randers by. Fordebat i 4 uger fra 20. marts 2019 til 17. Fordebat i 4 uger fra 20. marts 2019 til 17. april 2019 Havndal Dalbyover Udbyhøj Gassum Råby Gjerlev Øster Tørslev DEBATHÆFTE Ny planlægning for etageboliger ved Niels Brocks Gade 1 i Randers by Asferg

Læs mere

Håndværkerkvarteret. debatoplæg. april 2015

Håndværkerkvarteret. debatoplæg. april 2015 Håndværkerkvarteret debatoplæg april 2015 Baggrunden for dette debatoplæg Byen udvikler sig, og byomdannelsen nærmer sig Håndværkerkvarteret fra flere sider. Godsbanearealet vest for og Eternitten sydøst

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Fordebat Fremtidens. Lokalplan 01-C Fremtidens Banegårdsplads

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Fordebat Fremtidens. Lokalplan 01-C Fremtidens Banegårdsplads BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-C-25.01 Fremtidens Banegårdsplads Fordebat Fremtidens Banegårdsplads Høringsperiode 8. november 2017 til 8. december 2017 Planerne for Banegårdspladsen er udsendt i fordebat

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Side 1 af 7 Forslag til besvarelse af synspunkter og idéer indkommet i forudgående offentlig høring om ny bebyggelse på hjørnet af Ryhavevej og Klokkerbakken i Hasle TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte Høringsperiode fra den 11. oktober 2018 til den 1. november 2018 Hjo rte spr ing Herlev Rin Herlev

Læs mere

Velkommen til borgermøde. Krøyers Plads, Jessens Mole blandet bolig og erhverv. Offentlig høring fra den 8. marts til den 3.

Velkommen til borgermøde. Krøyers Plads, Jessens Mole blandet bolig og erhverv. Offentlig høring fra den 8. marts til den 3. Velkommen til borgermøde Krøyers Plads, Jessens Mole 7-9 - blandet bolig og erhverv Offentlig høring fra den 8. marts til den 3. maj 2016 Program Velkomst ved udvalgsformand Henrik Nielsen Gennemgang af

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

Kommuneplan Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema

Kommuneplan Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema Kommuneplan 2017 - Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema Generelle rammer: Kommuneplan 2013 Kommuneplan 2017 1. Boliger Boliger generelt Boliger - Boliger generelt (side 6) Boligstørrelsen for

Læs mere

Notat om modtaget henvendelse i forbindelse med den supplerende høring om cykelparkeringskrav til lokalplanforslag Faste Batteri III

Notat om modtaget henvendelse i forbindelse med den supplerende høring om cykelparkeringskrav til lokalplanforslag Faste Batteri III KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning BILAG 11 Notat om modtaget henvendelse i forbindelse med den supplerende høring om cykelparkeringskrav til lokalplanforslag Faste

Læs mere

Haveforeningen Birkevang - et helt særligt område med 140 helårsboliger i udkanten af København

Haveforeningen Birkevang - et helt særligt område med 140 helårsboliger i udkanten af København Haveforeningen Birkevang - et helt særligt område med 140 helårsboliger i udkanten af København Husum, 2700 Brønshøj bestyrelsen@birkevang.dk www.birkevang.dk 16/05-2019 Kære Københavns Kommune, Vi sender

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 285421 Brevid. 2715171 Ref. CH Dir. tlf. 46 31 35 44 cecilieh@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 654 og kommuneplantillæg 3 for boliger

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

Borgermøde om lokalplanforslaget Applebys Plads Karréen afholdt d

Borgermøde om lokalplanforslaget Applebys Plads Karréen afholdt d KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Bilag 5 - Referat fra borgermødet Dato: 24.9.2015 Tid: Kl. 19 21 Sted: Finansforbundet Mødedeltagere: Ca. 40 01-10-2015 Sagsnr. 2015-0039824

Læs mere

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE. Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen Immerkær 42

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE. Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen Immerkær 42 Forudgående høring Vojensvej HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen 42 kær Immer dalvej Markleddet rs Hæde HVIDOVRE KO M M U N E FORUDGÅENDE

Læs mere

Bebyggelsen er placeret langs Carl Blochs Gade og langs en ny gade mellem lokalplanområdet og Godsbanegården, med et gårdrum imellem.

Bebyggelsen er placeret langs Carl Blochs Gade og langs en ny gade mellem lokalplanområdet og Godsbanegården, med et gårdrum imellem. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 30. august 2016 Lokalplan 1044, Etageboliger og erhverv ved Godsbanen - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr.

Læs mere

3. Arkitektens fremlæggelse af projektet v. Kim Utzon

3. Arkitektens fremlæggelse af projektet v. Kim Utzon KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 6 Referat af borgermøde den 17. maj 2017 Borgermøde den 17. maj 2017 på Wake Up Hotel i Borgergade Til stede var 25 personer:

Læs mere

Høje Taastrup C. Bilag 1 Parkering Emne: Parkering Sideantal: 9

Høje Taastrup C. Bilag 1 Parkering Emne: Parkering Sideantal: 9 Høje Taastrup C Bilag 1 Parkering 2016.08.14 Emne: Parkering Sideantal: 9 600M -250-150 -72-77 - 742-385 - 119 Stationsnærhed Nyt byggeri P-hus Mulig placering af p-hus Nedlagt parkering 2 1:4000 0m 50m

Læs mere

Orientering til Økonomiudvalget om forudgående offentlig høring af kommuneplantillæg for Sadolin

Orientering til Økonomiudvalget om forudgående offentlig høring af kommuneplantillæg for Sadolin NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering til Økonomiudvalget om forudgående offentlig høring af kommuneplantillæg for Sadolin Baggrund Mogens De Linde ejer flere ejendomme i Sadolinområdet ved Holmbladsgade

Læs mere

Opsamling Vedrørende Udviklingsplan for Rungsted Kyst station

Opsamling Vedrørende Udviklingsplan for Rungsted Kyst station Opsamling Dato: 22.08.2019 Center for By og Ejendomme Team Plan og Byudvikling horsholm.dk Opsamling fra Borgermøde den 15/8 2019 Ca 80-100 fremmødte borgere Velkommen v/ Borgmester Morten Slotved Velkommen

Læs mere

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved.

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Projektet omfatter bebyggelse i 3 etager i den sydlige del af ejendommen og rummer et mindre

Læs mere

BILAG 4: Skema over foreslåede ændringer Ny lokalplan i forhold til gældende lokalplaner Gammel Køge Landevej

BILAG 4: Skema over foreslåede ændringer Ny lokalplan i forhold til gældende lokalplaner Gammel Køge Landevej BILAG 4: Skema over foreslåede ændringer Ny lokalplan i forhold til gældende lokalplaner Gammel Køge Landevej OMRÅDE I Matr. 1474 Gammel Køge Landevej 59-65 Lokalplan nr. 73 Carl Jacobsens Vej ophæves

Læs mere

Hvis et byggeønske ikke kræver lokalplan, kan der umiddelbart ske en byggesagsbehandling med efterfølgende byggetilladelse.

Hvis et byggeønske ikke kræver lokalplan, kan der umiddelbart ske en byggesagsbehandling med efterfølgende byggetilladelse. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning NOTAT 12-03-2014 Bilag 8 Til Teknik- og Miljøudvalget Lokalplan- og byggesagsprocessen Sagsnr. 2014-0229918 Dokumentnr. 2014-0229918-4

Læs mere

Bilag 4. Prioritering af ansøgning om lokalplan for boligbebyggelse på Lundemarksvej 24 i Holbæk HOLBÆK KOMMUNE

Bilag 4. Prioritering af ansøgning om lokalplan for boligbebyggelse på Lundemarksvej 24 i Holbæk HOLBÆK KOMMUNE HOLBÆK KOMMUNE Dato: 24.01.2019 Sagsb.: Jørgen Rasmussen Sagsnr.: 19/ E-mail: plan@holb.dk Bilag 4 Prioritering af ansøgning om lokalplan for boligbebyggelse på Lundemarksvej 24 i Holbæk Dato for modtagelse

Læs mere

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Ajax Alle Friheden Station Gammel Køge Landevej Invitation til at komme med idéer og forslag til et ændret indhold for en del af rammeområde 3C7 Hvidovrevej

Læs mere

Referat fra borgermøde om lokalplan for Ny Islands Brygge Skole 18. april 2018

Referat fra borgermøde om lokalplan for Ny Islands Brygge Skole 18. april 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling REFERAT Referat fra borgermøde om lokalplan for Ny Islands Brygge Skole 18. april 2018 Dato: Den 12. marts 2018 Tid: 19:00-21:00 Sted: Teknik-

Læs mere

Beretning for 2016/2017

Beretning for 2016/2017 Beretning for 2016/2017 Velkommen Velkommen til årsmødet i Bryggens Borgerforening. Bryggens Borgerforening omfatter beboerne på Islands Brygge mellem Amager Boulevard i nord, Sjællandsbroen / Vejlands

Læs mere

Borgermøde Amager Øst Input til arbejdet med Plejecenter og Seniorbofællesskab i Sundparken

Borgermøde Amager Øst Input til arbejdet med Plejecenter og Seniorbofællesskab i Sundparken Bilag 8 Lergravsparkens Skole 19-06-2018 Borgermøde Amager Øst Input til arbejdet med Plejecenter og Seniorbofællesskab i Sundparken Lokaludvalget for Amager Øst, FSB og Københavns Kommune Borgermøde Amager

Læs mere

Referat af borgermøde om Postgrunden

Referat af borgermøde om Postgrunden Referat af borgermøde om Postgrunden Onsdag d. 3. februar kl. 19 21 i Postgården Indre By Lokaludvalg og Vesterbro Lokaludvalg var vært for borgermødet, som blev afholdt i forbindelse med den forudgående

Læs mere

Bæredygtig trafik i Køge Kyst

Bæredygtig trafik i Køge Kyst 1 Bæredygtig trafik i Køge Kyst Vejforum 2011, 8. December Erik Basse Kristensen Illustration: Vandkunsten Agenda 2 Baggrund Lidt om eksisterende forhold Udfordringer Biltrafik og parkering Lette trafikanter

Læs mere

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 20. februar 2018 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale

Læs mere

Forslag til ændrede rammebestemmelser for 13-B-04 i Planområde Gødvad, der udsendes i supplerende 8 ugers høring.

Forslag til ændrede rammebestemmelser for 13-B-04 i Planområde Gødvad, der udsendes i supplerende 8 ugers høring. TILLÆG 34 Forslag Forslaget til tillæg nr. 34 for erhvervsrammen Erhvervskorridoren i Gødvad, er fremlagt i offentlig høring fra 27. marts 2013 til 22. maj 2013 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag

Læs mere

Ændringerne medfører ikke krav om supplerende høring. Metroselskabet henvendelse nr. 9 Metroselskabet har ingen bemærkninger til lokalplanforslaget.

Ændringerne medfører ikke krav om supplerende høring. Metroselskabet henvendelse nr. 9 Metroselskabet har ingen bemærkninger til lokalplanforslaget. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 15. juni 2018 Bilag 5 Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 24 henvendelser, jf. bilag 4. På baggrund af

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til Tillæg nr. 33

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til Tillæg nr. 33 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 33 Område ved Tværkajen, Havnegade og Londongade Ændring af kommuneplanområde 1 Skibhuskvarteret Skibhusene Vollsmose Stige Ø Hvad er en

Læs mere

Tillæg 11 til Kommuneplan 2014

Tillæg 11 til Kommuneplan 2014 Tillæg 11 til Kommuneplan 2014 Islevdal Erhvervskvarter R Ø D OV R E KO M M U N E Tillæg 11 til Kommuneplan 2014 Redegørelse Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2014 er udarbejdet for at danne et nødvendigt

Læs mere

Fastsættelse af parkeringsdækning for biler og cykler i forslag til lokalplantillæg for BørneRiget

Fastsættelse af parkeringsdækning for biler og cykler i forslag til lokalplantillæg for BørneRiget KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 9. oktober 2018 Bilag 5 Fastsættelse af parkeringsdækning for biler og cykler i forslag til lokalplantillæg for BørneRiget Sagsnr.

Læs mere

Referat af borgermøde om lokalplanforslag Laksegade Øst med kommuneplantillæg, afholdt d. 15. maj 2019

Referat af borgermøde om lokalplanforslag Laksegade Øst med kommuneplantillæg, afholdt d. 15. maj 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling REFERAT Bilag 7 Referat af borgermøde 3. juni 2019 Referat af borgermøde om lokalplanforslag Laksegade Øst med kommuneplantillæg, afholdt

Læs mere

SØBORG MØBELFABRIK VOLUMENSTUDIE

SØBORG MØBELFABRIK VOLUMENSTUDIE VOLUMENSTUDIE 15.09.2015 BOLIGER OG ERHVERV PÅ S GRUND Det planlagte boligbyggeri opføres på de arealer, der frigøres bag den nuværende Søborg Møbelfabriks hovedbygning. Der opføres ca. 160 boliger med

Læs mere

Byudvikling i Skanderborg Kommune. 2. februar 2017

Byudvikling i Skanderborg Kommune. 2. februar 2017 Byudvikling i Skanderborg Kommune 2. februar 2017 Planvisioner for smørhullet... Byfortætning Boliger til alle Bosætning og erhverv 2. februar 2017 Bedste beliggenhed Beskæftigelse Boligtilvæksten

Læs mere

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 9 // Lokalplanforudsætninger

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 9 // Lokalplanforudsætninger Bilag 9 // Lokalplanforudsætninger Indholdsfortegnelse Side 1 Indledning 2 2 Forudsætninger for lokalplanens indhold 2 3 Forudsætninger for lokalplansprocessen 3 1 Indledning Nærværende dokument oplister

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune September 2018

Debatoplæg Glostrup Kommune September 2018 Debatoplæg Glostrup Kommune September 2018 Områdeafgrænsning med eksisterende bebyggelse vist Forhøring Ændring af anvendelsen af erhvervsejendommen Slotsherrensvej 409A Foreslået ny bebyggelse Kommunalbestyrelsen

Læs mere

HOV HAVN HELHEDSPLAN FOR HOV HAVN

HOV HAVN HELHEDSPLAN FOR HOV HAVN HOV HAVN HELHEDSPLAN FOR HOV HAVN Borgermøde 12. november 2013 HVAD FIK VI UD AF BORGERMØDET DEN 28. AUGUST? Havn og udsigt / fyrtårn Bilfri promenade hele vejen langs vandkanten Adskillelse mellem færgehavn

Læs mere

Lokalplaner på vej. Boligområde ved Røvedvej Lp. nr Blandet byområde ved Bassin 7 Lp. nr Heliports ved AUH Lp. nr

Lokalplaner på vej. Boligområde ved Røvedvej Lp. nr Blandet byområde ved Bassin 7 Lp. nr Heliports ved AUH Lp. nr Lokalplaner på vej Boligområde ved Røvedvej Lp. nr. 1010 Blandet byområde ved Bassin 7 Lp. nr. 1000 Heliports ved AUH Lp. nr. 1027 1.februar 2016 Lokalplan nr. 1010 - FO Lokalplan nr. 1010 - FO Formålet

Læs mere

Østboulevarden 11a+b, etageboliger

Østboulevarden 11a+b, etageboliger Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 16. april 2015 Østboulevarden 11a+b, etageboliger Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har fået en henvendelse fra en privat grundejer

Læs mere

KICKSTART FORSTADEN KONFERENCE MED INSPIRATION & DEBAT

KICKSTART FORSTADEN KONFERENCE MED INSPIRATION & DEBAT KICKSTART FORSTADEN KONFERENCE MED INSPIRATION & DEBAT FILIP ZIBRANDTSEN CHEFKONSULENT I REALDANIA BY 24. NOVEMBER 2014 Indhold Kort om RealdaniaBy Udfordring Parkering kan skabe værdi Aspekterne Case

Læs mere

Bygherres præsentation af projektet

Bygherres præsentation af projektet Startredegørelse for nye boliger på Skolegade 5 07. November 2018 Startredegørelsen beskiver i korte træk det konkrete projekt, baggrunden for at udarbejde en ny lokalplan for området, de væsentlige problemstillinger

Læs mere

Der er modtaget 10 henvendelser i den høringsperioden, jf. bilag 4 Henvendelser modtaget i høringsperioden.

Der er modtaget 10 henvendelser i den høringsperioden, jf. bilag 4 Henvendelser modtaget i høringsperioden. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 5 - Notat om henvendelser Der er modtaget 10 henvendelser i den høringsperioden, jf. bilag 4 Henvendelser modtaget i høringsperioden.

Læs mere

Høringssvar vedr. lokalplanforslag for Amager Strandpark

Høringssvar vedr. lokalplanforslag for Amager Strandpark KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Amager Øst Lokaludvalg TMF BU CBP Byplan Syd 22. november 2018 Sagsnr. 2018-0270795 Høringssvar vedr. lokalplanforslag for Amager Strandpark Dokumentnr.

Læs mere

Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr i forbindelse med nybyggeri ved Islands Brygge Syd

Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr i forbindelse med nybyggeri ved Islands Brygge Syd KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 30-03-2016 Sagsnr. 2016-0037941 Dokumentnr. 2016-0037941-6 Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr. 410-1 i forbindelse

Læs mere

Der fremkom 39 bemærkninger i høringsperioden, herunder et skyggestudie i form af en animation/filmklip i mp4-format.

Der fremkom 39 bemærkninger i høringsperioden, herunder et skyggestudie i form af en animation/filmklip i mp4-format. Bilag 5 Forslag til besvarelse af indkomne bemærkninger og idéer i den forudgående offentlig høring, vedr. ny boligbebyggelse på Trøjborgvej 72-74 I perioden fra den 19. februar til den 11. marts 2016

Læs mere

Carlsbergvej. Fakta. Projektleder. Mægler

Carlsbergvej. Fakta. Projektleder. Mægler området er en ny dynamisk bydel med uddannelsesinstitutioner, ungdomsboliger og unikke transportmuligheder. En investering i særklasse. SPÆNDENDE BYUDVIKLINGSOMRÅDE I HILLERØD TIL SALG Freja ejendomme,

Læs mere

Referat fra borgermøde om forslag til lokalplantillæg for Grønttorvsområdet den 15. august 2017

Referat fra borgermøde om forslag til lokalplantillæg for Grønttorvsområdet den 15. august 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 7 Referat fra borgermøde om forslag til lokalplantillæg for Grønttorvsområdet den 15. august 2017 Dato: 15. august 2017 Tid: Kl. 18-21

Læs mere

Udviklingen af den tidligere ISS-grund i Københavns Nordvestkvarter

Udviklingen af den tidligere ISS-grund i Københavns Nordvestkvarter Borgerpanelsundersøgelse af input til ny lokalplan samt kommuneplantillæg for: Udviklingen af den tidligere ISS-grund i Københavns Nordvestkvarter Ejeren af den tidligere ISS grund beliggende mellem Rentemestervej

Læs mere

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION UDKAST HELE BYENS NYE KVARTER FREDERIKSBERG HOSPITAL VISION JANUAR 2019 JUNI 2018 BORGERDIALOG Visionsprocessen - i tre spor IDÉWORKSHOP 1, 2, 3, 4 & 5 + KULTURNAT + DIGITALE INPUT AKTØRDIALOG AKTØRMØDER

Læs mere

Hvordan kan det være at der er lavet specielle regler for disse matrikler, når alle andre skal overholde den normale byggestandard i området?

Hvordan kan det være at der er lavet specielle regler for disse matrikler, når alle andre skal overholde den normale byggestandard i området? Kommuneplan/Rammebestemmelser undtagelse: Det kan simpelthen ikke passe at man i et område som ellers kun er parcelhuse, tillader 4 etagers byggerier på 2-3 matrikler. Det er en åbenlys forskelsbehandling

Læs mere

Vanløse Lokaludvalgs høringssvar vedr. høring af Kommuneplan 2011

Vanløse Lokaludvalgs høringssvar vedr. høring af Kommuneplan 2011 Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Rådhuset 1599 København V Vanløse Lokaludvalg Frode Jakobsens Plads 4, 1. sal 2720 Vanløse Telefon 2890 2676 Direkte telefon 3819 0860 Vanløse Lokaludvalgs høringssvar

Læs mere

Kim Brodersen, CBD Lise Palm, CBD Malene F-R Munch, CBD Winnie Flint, CBD Kaj Mortensen, BUF. Torkil Groving

Kim Brodersen, CBD Lise Palm, CBD Malene F-R Munch, CBD Winnie Flint, CBD Kaj Mortensen, BUF. Torkil Groving KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign BILAG 5 Referat af Borgermøde afholdt den 4. april 2013 Borgerdeltagelse: 25 personer. 12-06-2013 Sagsnr. 2013-0151356 TMF-deltagelse:

Læs mere

Godsbanearealerne et nyt byområde

Godsbanearealerne et nyt byområde Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 4. april 2016 Godsbanearealerne et nyt byområde Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune er i gang med, at planlægge det nye byområde ved

Læs mere

BORGERMØDE DEN 10. AUGUST OM LOKALPLAN 635 OG KOMMUNEPLANTILLÆG 22

BORGERMØDE DEN 10. AUGUST OM LOKALPLAN 635 OG KOMMUNEPLANTILLÆG 22 BORGERMØDE DEN 10. AUGUST OM LOKALPLAN 635 OG KOMMUNEPLANTILLÆG 22 40-50 borgere deltog i borgermødet og Peter Madsen fra byrådet. Formand for Plan- og Teknikudvalget, Torben Jørgensen, indledte med at

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Bjarne Holm Markussen, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Der opføres derefter ca m² bebyggelse på 1. og 2. sal, der indrettes til beboelse.

Der opføres derefter ca m² bebyggelse på 1. og 2. sal, der indrettes til beboelse. Teknik- og Miljøforvaltningen Høring i henhold til forvaltningsloven Københavns Kommune har modtaget en ansøgning om dels nedrivning af en del af eksisterende bebyggelse på ejendommen matrikelnr: 28 Emdrup,

Læs mere

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 bilag 7 Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 I forbindelse med planlægningen af de Bilfri Dage i 2005 har der været nedsat en arbejdsgruppe

Læs mere

I kommuneplanen arbejdes med bebyggelsesprocenter

I kommuneplanen arbejdes med bebyggelsesprocenter KOMMUNEPLAN 2015 SCENARIE 2.MIN. KP 15 flytter områder fra planperiodens 2. del til efter planperioden som perspektivområder. Kortgrundlag: Kommuneplan 11 1. del af planperioden 2. del af planperioden

Læs mere

Referat af debatten ved borgermødet om Venligbolig Plus projektet 21. juni

Referat af debatten ved borgermødet om Venligbolig Plus projektet 21. juni Referat af debatten ved borgermødet om Venligbolig Plus projektet 21. juni Venligbolig Plus projektet består af tre boligkuber med i alt 37 boliger. Ud mod kirkegården plantes en høj hæk med Thuja, som

Læs mere

UDARBEJDELSE AF FORSLAG TIL TILLÆG 2 TIL LOKALPLAN NR. 425 KRIMSVEJ INTERNT HØRINGSBREV

UDARBEJDELSE AF FORSLAG TIL TILLÆG 2 TIL LOKALPLAN NR. 425 KRIMSVEJ INTERNT HØRINGSBREV KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 22-10-2015 Sagsnr. 2015-0224600 UDARBEJDELSE AF FORSLAG TIL TILLÆG 2 TIL LOKALPLAN NR. 425 KRIMSVEJ INTERNT HØRINGSBREV Dokumentnr. 2015-0224600-1

Læs mere