2014 FORSLAG TIL VINDMØLLEPLAN OFFENTLIG HØRING TILLÆG NR. 8 TIL KOMMUNEPLAN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2014 FORSLAG TIL VINDMØLLEPLAN OFFENTLIG HØRING TILLÆG NR. 8 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025"

Transkript

1 2014 FORSLAG TIL VINDMØLLEPLAN OFFENTLIG HØRING TILLÆG NR. 8 TIL KOMMUNEPLAN GULDBORGSUND KOMMUNE XX 2014

2 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 UDPEGNINGEN AF OMRÅDER... 3 MILJØVURDERINGENS BEGRÆNSNINGER... 4 Forslag til Vindmølleplan - Tillæg nr. 8 til kommuneplan Retningslinjer for store vindmøller med en totalhøjde over 25 m Redegørelse for større vindmøller... 6 Vindmølleplanens Miljørapport... 9 Indledning... 9 Arealundersøgelse og Scooping... 9 Scooping Områdevalg Miljø- og energimæssige effekter Udvikling uden vindmølleplan Overvågningsprogram BILAG OVERSIGT OVER VINDMØLLEOMRÅDER EFTER RETNINGSLINJE Oversigt over vindmølleområder med bemærkninger Områdebeskrivelse af de enkelte vindmølleområder... 16

3 SIDE 3/24 INDLEDNING Guldborgsund Kommune ønsker at være en foregangskommune på klimaområdet, hvor det konkrete mål er at reducere CO 2 -udslippet i kommunen som helhed med mindst 20 % i 2020 og 30 % i Opsætning af nye og udskiftning af eksisterende vindmøller ses som et nødvendigt redskab i forhold til at opnå målene for nedbringelse af CO 2, samt for de nationale mål for vedvarende energi. På baggrund af klimamålene har byrådet igangsat arbejdet med en revision af kommuneplanen i forhold til en samlet plan for vindmøller i kommunen. Planen skal række langt ud i fremtiden gennem udpegning af områder, hvor der kan opstilles nye vindmøller nu, samt områder hvor der kan opstilles vindmøller efterhånden som nedslidte møller tages ned. De eksisterende vindmøller i kommunen har en kapacitet på ca. 61 MW (ca. 130 større møller). Der vil således skulle planlægges for en del vindmøller, hvis den eksisterende kapacitet skal opretholdes. Kommunens mål, er at der på sigt opnås en vindmølleenergi svarende til en effekt på 105 MW eller ca. 35 stk. 3 MWmøller. I alt en potentiel reducering af vindmøller i landskabet på ca. 73 %. UDPEGNINGEN AF OMRÅDER Der er foretaget en undersøgelse af potentialet for vindmøller i hele kommunen, hvorved der fremkom 36 potentielle områder for større vindmøller. I forbindelse med den videre sagsbehandling er der undersøgt yderligere 3 områder. Undersøgelsen har medført at kommunen har udvalgt 7 områder i hvilke det vurderes, at være størst mulighed for at opstille møller (ses på forsiden) og med god mulighed for afstand til helårsboliger. Det vil dog afhænge af de enkelte projektansøgninger og de yderligere undersøgelser, der gøres i forbindelse med VVM og lokalplan, om der kan stilles møller op i et konkret vindmølleområde. Der er taget udgangspunkt i 150 meter høje vindmøller, som er den maksimale højde der kan planlægges for. Endvidere er mindre områder fravalgt, da mindre områderne kun vil kunne rumme 1 eller 2 vindmøller. Baggrunden er at der ønskes færre vindmøller spredt i landskabet og at færre områder udnyttes til vindmøller. Derfor skal der minimum kunne stå 3 møller i hvert område. Dertil kommer hensynet til naboboliger, natur, landskab og kultur.

4 SIDE 4/24 MILJØVURDERINGENS BEGRÆNSNINGER Den udarbejdede vurdering i miljørapporten, vil ikke kunne stå alene i forhold til en endelig placering af vindmøller. Der er således flere forhold i områderne, som vil skulle analyseres nærmere i forbindelse med VVM (Vurdering af Virkninger på Miljøet) og lokalplan ved et konkret projekt: Natura2000: Nærhed til fuglebeskyttelsesområder kan give begrænsninger i visse områder pga. påvirkningen af fuglenes opholdssteder og flugtlinjer. Af Habitatbekendtgørelsen fremgår det, at opstilling af vindmøller i et vindmølleområder i eller udenfor et Natura ikke må påvirke udpegningsgrundlagene for et Natura 2000-område væsentligt eller kunne få væsentlige afledte konsekvenser, der kan påvirke udpegningsgrundlagene væsentligt. Planter og dyr generelt (især habitatdirektivets bilag IVarter): Det fremgår også af habitatbekendtgørelsen samt naturbeskyttelsesloven, at opstilling af vindmøller i et vindmølleområde ikke må beskadige plantearter samt ødelægge yngle- og rasteområder for dyrearter eller kunne forstyrre disse væsentligt. Tekniske anlæg: Begrænsninger pga. tekniske anlæg (højspændingsledninger, radiokædeforbindelser, sigtelinjer ved overordnede veje), hvor der skal tages stilling til risiko og påvirkning i det konkrete tilfælde. Områderne i forslaget er dog udvalgt, så der er gode muligheder for at overholde eventuelle afstandskrav o.l. Skyggekast og støj: Med lovkravet om afstand på 4 gange møllehøjden burde skyggekastet ikke være et problem. Ved en afstand på 600 meter til nabobeboelse og 900 til områder med støjfølsom anvendelse vil støjkravene ofte være overholdt. Dette vil dog afhænge af den konkrete vindmølletype og antallet af opstillede vindmøller i nærheden. Modtagne skitseforslag til vindmølleopstillinger i områderne og overslagsberegninger sandsynliggør at støjkrav og skyggekast vil blive overholdt. Landskabet: Der skal foretages en konkret vurdering af projekter i det enkelte område i forbindelse med VVM og lokalplan. Øvrige vindmøller: Flere af de udpegede områder ligger tæt på eksisterende vindmølleklynger. Udnyttelse af et vindmølleområde kan derfor afhænge af en afviklingsplan for de eksisterende møller. Resultatet af den offentlige høring: Opmærksomhedspunkter fra foreninger og borgere som indkommer i forbindelse med indeværende høring.

5 SIDE 5/24 FORSLAG TIL VINDMØLLEPLAN - TILLÆG NR. 8 TIL KOMMUNEPLAN Med udpegningen af 7 vindmølleområder ændres kommuneplan for afsnit for større møller med en totalhøjde over 25 m. Væsentlige ændringer er markeret med fed skrift. Især nedenstående retningslinje nr. 1 og 4. Delmål Opstilling af nye større vindmøller skal på sigt medføre færre vindmøller i landskabet. Opstillingen skal bidrage til nedbringelse af CO2-udledningen fra el-produktionen samt bidrage til at øge den vedvarende energi. Fakta Vindmøller med en totalhøjde over 80 m eller grupper med mere end 3 vindmøller er altid VVM-pligtige. Opstilling af færre eller mindre vindmøller kan også være VVM-pligtige. I følge lov om luftfart skal vindmøller på over 100 meter anmeldes til Trafikstyrelsen og afmærkes efter bestemmelserne for civil luftfart, BL Alle vindmøller er omfattet af bekendtgørelse om støj fra vindmøller, hvori der er fastsat støjgrænser både for almindelig støj og lavfrekvent støj i forhold til boliger. RETNINGSLINJER FOR STORE VINDMØLLER MED EN TOTALHØJDE OVER 25 M. 1. Vindmøller må maksimalt gives en højde på 150 meter og skal placeres med en afstand til naboer på mindst 4 gange møllernes totalhøjde. Der må kun opstilles vindmøller udenfor de 7 udpegede områder, når mulighederne for opstilling i de 7 områder er udtømte. Se områderne på bilag1. 2. Vindmøller skal placeres i grupper, hvor møllerne står i en indbyrdes afstand på max. 4*totalhøjden. Vindmøllerne skal være ens og opstilles i et geometrisk mønster med samme indbyrdes afstand og sådan, at møllernes nav afspejler de overordnede linjer i terrænet (vandrette eller skrå). 3. Vindmøller skal opstilles under hensyntagen til områdernes landskabs-, naturog kulturhistoriske værdier, mangfoldigheden af planter og dyr, deres levesteder og spredningsmuligheder. 4. Vindmøllernes afstand skal mindst være følgende til: Radiokædeforbindelser: 200 m Overordnede veje: 1 gange møllernes totalhøjde, samt uden for vejens sigtelinje (skal vurderes, når møllen er tættere på end 1,7 gange totalhøjden). Jernbaner: 1 gange møllens højde. Vindmøller bør minimum placeres i en afstand fra deklarationsarealet langs luft-elledninger svarende til vindmøllens totalhøjde. Vindmøller bør ikke placeres nærmere end 50 m fra deklarationsareal til el-kabelanlæg (jordkabler).

6 SIDE 6/24 5. For møller over 80 m kan der tillades et forhold mellem navhøjde og vingernes rotordiameter på op til 1:1,2, mens det på mindre møller normalt vil være 1:1. 6. Forøgelsen af højden i et eksisterende vindmølleområde eller fastsættelsen af højden i nye vindmølleområder sker efter en visuel vurdering af indvirkningen på landskab, natur og bebyggelse. 7. Afstanden mellem klynger af vindmøller skal være så stor, at grupperne hver for sig opfattes som klart afsluttede enkeltanlæg i landskabet, hvorfor der skal foretages en vurdering heraf ved en indbyrdes afstand på under 28*møllehøjden. Grupper af vindmøller i en klynge i et udpeget vindmølleområde skal stå tæt på hinanden med lige mange møller i hver gruppe. 8. Vindmøllerne må maksimalt belaste boligejendomme med 10 timers skyggekast pr. år. REDEGØRELSE FOR STØRRE VINDMØLLER I kommunen er der i alt pt. 130 landbaserede vindmøller på i alt 61 MW nominel effekt (NE). De seneste møller er sat i drift i december 2003 (3 landbaserede på hver 900 kw) og siden er der taget 27 møller ned. 105 MW vindenergi kan nås med 35 møller på hver 3 MW og dermed er der en mulig reduktion af vindmøller i landskabet på ca. 73 %. Produktionen af vindkraft veksler år for år afhængig af, hvor meget det blæser. Energiproduktionen på større møller er større end på mindre møller, da der er mere vind i de højere luftlag. Pt. producerer vindmøllerne i Guldborgsund Kommune ca MWh pr. år, hvilket svarer til ca. 1/3 af det årlige elforbrug i kommunen. Kommunal planlægning Rummeligheden for planlægning af vindmøller på land i Guldborgsund Kommune er begrænset. Da levetiden på vindmøllerne kun er ca år, vil der i planperioden være behov for opstilling af nye vindmøller, såfremt den nuværende kapacitet skal bibeholdes. På den baggrund har der i foråret 2012 været afholdt en idéfase for planlægningen af nye større vindmøller, hvilket har medført, at kommunen har udarbejdet indeværende forslag til en vindmølleplan til offentlig høring. I regeringens Energiaftale 2012 er målet, at der skal opstilles yderligere MW nye møller på land inden 2020, da det samtidigt forventes, at 1300 MW tages ned. Det forventes, at kommunerne gennem Kommunernes Landsforening (KL) fastlægger en fordeling. Regeringen har varslet en klimalov, som måske kan vedtages i Desuden forventes der gennem energiaftalen, at der opstilles MW havvindmøller fordelt på 2 områder, og 500 MW kystnære vindmøller fordelt på 6 områder. VVM-pligt og VVM-tilladelser Ifølge planloven skal der for projekter med møller højere end 80 m til vingespids eller med mere end 3 møller udarbejdes en redegørelse for Vurdering af

7 SIDE 7/24 Virkning på Miljøet en VVM-redegørelse. Formålet er at undersøge og vurdere alle miljøkonsekvenser for omgivelserne og forbedre kommunens beslutningsgrundlag. VVM-redegørelsen udarbejdes af ansøger efter kommunens anvisninger. Kommunen skal vurdere om andre, mindre mølleprojekter også påvirker miljøet i en sådan grad, at der skal udarbejdes en VVM-redegørelse. En ansøgning om forøgelse af vindmøllernes højde over 80 m vil være VVM-pligtig. Særlige hensyn I områder, hvor der er overordnede radiokædeforbindelser, eller hvor maritime radioanlæg er placeret, vil tilladelse til opstilling af vindmøller bero på en konkret vurdering af, om møllerne kan forstyrre forbindelsen. Erhvervsstyrelsen er høringspart. Ifølge bekendtgørelsen om støj fra vindmøller kan vindmøller opstilles, når det dokumenteres, at nabobebyggelser på udendørs opholdsarealer i det åbne land ikke belastes med støj. f.eks. mere end 44 db(a) ved vindhastighed på 8 m/s ved spredt bebyggelse eller samlede boligområder og områder med anden støjfølsom arealanvendelse med mere end 39 db(a) ved vindhastighed på 8 m/s. Af hensyn til trafiksikkerheden og regulariteten på overordnede og vigtige vejforbindelser skal der ved placering af vindmøller tages hensyn til, at der ikke sker nedblæsning eller udslyngning af isdannelser, vingespidser og lignende eller vil optræde uheldige optiske virkninger for trafikanterne. Derfor skal vindmøller som minimum placeres 1 gange møllens totalhøjde fra overordnede veje og jernbaner. Af landskabsæstetiske og trafiksikkerhedsmæssige grunde bør vindmøller ikke placeres, så de ses i vejens sigtelinje inden for 1,7 gange møllens totalhøjde, da det kan fjerne trafikanternes opmærksomhed fra vejen afhængig af en vurdering af et konkret projekt. Vejdirektoratet gør opmærksom på, at der kan være tinglyst byggelinjer til udvidelse af statsveje og afstandskrav skal ske i henhold til disse. Landskabs-, natur- og kulturhistoriske værdier udpeget i kommuneplanen vil indgå som væsentlige parametre i vurderingen af områders egnethed til vindmøller ved ansøgning om et konkret projekt. Det anbefales, at placering af vindmøller ikke medfører en risiko for kollision med Energinet.dk's luftledningsanlæg, hvis vindmøllen skulle vælte. Det betyder, at det anbefales, at vindmøllen som minimum placeres i en afstand fra deklarationsarealet langs luftledningen svarende til vindmøllens fulde højde. Et havari på f.eks. en vindmølle der medfører, at lederne på højspændingsanlægget brydes, kan få store følger for højspændingsanlægget. For vindmøller gælder, at de kan påføre jordkabler skader ved lynnedslag, hvorfor det anbefales, at vindmøller ikke placeres nærmere end 50 m fra deklarationsareal til el-kabelanlæg (jordkabler). Energinet.dk henviser til følgende vedr. anlægsændringer på elnettet: Netplanlaegning/Sider/Planer-og-rapporter.aspx Følgende rapporter er pt. aktuelle på ovenstående link:

8 SIDE 8/24 Anlægsrapport 2013/2014 Netudviklingsplan 2013 Kabelhandlingsplan 2013 Vindmøllerne må endvidere ikke true mangfoldigheden af planter og dyr (herunder fugle), deres levesteder og spredningsmuligheder. Ved udpegning af vindmølleområder og i forbindelse med udarbejdelse af en VVM skal der foretages en konkret vurdering af disse forhold. Således vedtaget som forslag til udsendelse i offentlig høring af Guldborgsund Byråd på mødet den xx John Brædder Borgmester Claus Thykjær Kommunaldirektør

9 SIDE 9/24 VINDMØLLEPLANENS MILJØRAPPORT INDLEDNING Som tidligere nævnt har kommunen i sin klimaplan lagt op til bl.a. at anvende vindmølleenergi til reducering af CO 2 -emissionen. På den baggrund blev der foretaget en screening af hele det geografiske areal, som kommunen udgør. I den forbindelse blev der set bort fra eksisterende møller og udelukkende fokuseret på arealer, hvor det var muligt at stille vindmøller op. Vindmølleplanen indeholder valg af vindmølleområder, hvor der er størst muligt potentiale til opstilling af vindmøller afhængig af et konkret ansøgt projekt. Ingen af de udvalgte områder vil have en grænseoverskridende miljøpåvirkning. Plan for sådanne vindmølleparker er omfattet af lov om miljøvurdering af planer efter dennes bilag 4. Projektforslag til vindmølleparker i de udvalgte vindmølle områder vil både være VVM-pligtige og lokalplan-pligtige. Alle større vindmøller skal serviceres og vedligeholdes løbende i henhold til den gældende bekendtgørelse herom med henblik på at kunne overholde gældende støjgrænser i den gældende vindmøllebekendtgørelse. AREALUNDERSØGELSE OG SCOOPING Følgende arealer blev fravalgt: - Kirkebyggelinjen, som strækker sig 300 m ud fra kirker. - Fredede områder og områder med fredningsforslag. - Strandbeskyttelseslinjen på op til 300 m fra kysten. - Fredskov dog med den tilføjelse, der er mulighed for erstatningsskov. - Fortidsminder dog er der mulighed for dispensation indenfor en afstand af 100 m fra fortidsminder. - Natura 2000 områder. - Arealer 900 m fra støjfølsomme områder som boligområder, institutioner, sommerhusområder, kolonihaver o.l. Ud fra de oplysninger kommunen havde om helårsboliger blev der valgt en zone omkring disse på 600 m, som svarede til en afstand på 4 *vindmøllehøjden, når vindmøllen er 150 m i totalhøjde. Det viste sig senere i høringssvar fra nogle ejendomsejere, at flere boliger ikke blev anvendt til boligformål og andre forventedes nedrevet. Samtidigt foretages der løbende nedrivning af flere udtjente boliger gennem kommunens nedrivningspulje. Med hensyn til boliger på landet, ser det således ud til, at der en udvikling i gang, som på sigt medfører færre boliger spredt i landskabet. De oplysninger, som der findes om bilag IV-arter (dyr og planter) er ikke fyldestgørende og det er vurderet, at en nærmere undersøgelse skal foretages ved ansøgning om konkrete projekter gennem VVM-redegørelsen. Derefter blev der set på de arealer, hvor der var muligheder for dispensationer, som andre myndigheder administrerer: - Råstofområder region Sjælland

10 SIDE 10/24 - Radiokædeforbindelser Erhvervsstyrelsen - Statsveje og Jernbaner Vejdirektoratet og BaneDanmark - Gasledningsreservation (Der er ikke noget eksisterende gasnet i kommunen) Energinet.dk. - Elforbindelser Energinet.dk Og på kommunens myndighedsområder, hvor der er mulighed for dispensation: Kystnærhedszonen, kulturmiljøer, fortidsmindebeskyttelseslinjen på 100m, større uforstyrrede landskaber, geologiske interesseområder, kirkeomgivelser, jordbrugsområder med særlige naturværdier, sø- og å-beskyttelseslinjer, skovbyggelinjen, beskyttede sten- og jorddiger, økologiske forbindelser, 3 naturtyper, lavbundsarealer og skovrejsningsområder. Scooping Der blev undersøgt 39 potentielle områder. Af dem blev der indhentet yderligere oplysninger om 12 områder med potentiale for minimum 3 vindmøller i hvert område gennem lodsejere, interessenter, andre myndigheder (Erhvervsstyrelsen, Energinet.dk, Vejdirektoratet, Region Sjælland og, Naturstyrelsen), organisationer samt foreninger (Lolland Falsters stift, Danmarks Naturfredningsforening Guldborgsund, Dansk Ornitologisk forening, Dansk Landbrug Sydhavsøerne, Dansk Jægerforbund, Dansk Skovforening, Friluftsrådet, Gedser Grundejerforening, Gedesby Østre Strand Grundejerforening, Gedser Bylaug). Ingen af disse foreslog elementer til miljørapportens indhold, men nogle havde bemærkninger til, hvad et konkret projekt skulle kunne belyse. Andre gav ikke noget svar (Region Sjælland, Naturstyrelsen, Lolland Falsters stift, Dansk Landbrug Sydhavsøerne, Dansk Jægerforbund, Dansk Skovforening, og Friluftsrådet). OMRÅDEVALG På baggrund af bl.a. scoopingen har kommunen valgt 7 områder til opstilling af vindmøller. Alle områder er på landbrugsjord. Områderne er valgt, så det vurderes, at de er så store, at der kan opstilles vindmøller i hvert enkelt område, så der kan tages hensyn til afstand til helårsbeboelser (dermed støj og skygge) samt at opstillingen af vindmøller i det enkelte område ikke vil påvirke miljøet væsentligt, herunder biologisk mangfoldighed, menneskers sundhed, fauna, flora, jordbund, vand, luft, klimatiske faktorer, materielle goder, landskab, kulturarv (kirker, arkitektur, arkæologi) samt indbyrdes faktorer. MILJØ- OG ENERGIMÆSSIGE EFFEKTER Planens overordnede mål, er skabe plads til nye møller, som skal erstatte eksisterende større møller efterhånden som disse tages ned. Målet er at der bliver færre større vindmøller i landskabet samtidigt med at produktionen af el fra vindmøller stiger. Vindmølleenergien skal også medføre opfyldelse af målene i kommunens klimaplan samt medvirke til opfyldelse af statens energiplaner. Herunder reducering af CO 2 -emissioner fra forbruget af el-energi i husholdningerne og industrien, som mest produceres på fossile brændsler.

11 SIDE 11/24 Produktion af el fra vindmøller på land er billigere end fra vindmøller på havet og kan derfor være med til at sikre en overkommelig pris på energi til de enkelte husholdninger i fremtiden. Overordnet set er vindmøller medvirkende til at mindske de menneskelige aktiviteter/produktioner, der medvirker til klimaforandringer, da de kun skal serviceres 1 gang om året, mens andre el-produktioner medfører transport og produktion af brændsler samt løbende vedligeholdelsesarbejder. Af høringssvarene fremgår det, at der ved udnyttelse af vindmølleområderne forventes nedtaget eksisterende møller samt at boliger kan nedrives eller overgå til andre formål end boliganvendelse. Ved udvælgelsen af vindmølleområder er der lagt vægt på, at afstanden til vindmøller fra en bolig mindst kan blive 600 m, så skyggekast og lignende ikke vil genere. Støjundersøgelser viser samtidigt, at der er gode muligheder for at støjgrænserne overholdes med en god margen. Dermed sikres menneskers sundhed. Da vindmøller har en levetid på op til 25 år, vil vindmølleområderne skulle stå i lang tid. Først efter 25 år vil det kunne overvejes om et vindmølleområde skal genetableres, udnyttes til andre aktiviteter eller fortsætte som vindmølleområde. Investeringerne til etablering vil være store, men vil med den nuværende prisafregning på el være tilbagebetalt rimeligt hurtigt (ca. 7 til 11 år). Da vindmøllerne kan blive meget højere end de eksisterende i kommunen, vil der komme et nyt landskabsudtryk, men samtidigt vil andre landskaber få et nyt udtryk, når eksisterende møller tages ned. Der foregår en del udvikling indenfor energiforsyning og energisparende teknologier, så der kan være flere alternativer til vindmølleenergi om 25 år eller vindenergiteknologien kan være endnu mere effektiv. Der kan være en indirekte gunstig påvirkning af miljø- og energiforhold idet, der med 105 MW nye møller er potentiale for tilskud på ca kr. gennem grøn ordning til især forbedring af lokale forhold. Dertil kommer landmænd og anpartshaveres indtjening ved produktion af vindenergi på landbrugsjord, der indirekte kan være medvirkende til yderligere investeringer i energieffektivisering og dermed reducering af miljøpåvirkninger. UDVIKLING UDEN VINDMØLLEPLAN 0-alternativet vil medføre, at eksisterende større møller vil forsvinde fra landskabet i løbet af ca. 15 år, såvel enkeltstående som klynger. Det vil også betyde, at der skal søges om ny opstilling af vindmøller hver gang, der ønskes udskiftning eller nye: Enkeltstående med landzonetilladelse og klynger med kommuneplantillæg og lokalplan. Hvis vindmøllerne efterhånden forsvinder, kan det miljømæssigt betyde, at der måske skal produceres mere og dyrere energi på andre tekniske anlæg. Anlæg som giver større miljømæssige påvirkninger og muligvis kan være mindre energieffektive, men dog kan være lettere at regulere efter behov end vindenergi. 0-alternativet kan også medføre at husholdninger, landbrug og industri hurtigere skal blive mere energieffektive og dermed nedsætte forbruget af energi. Andre alternativer til en el-produktion baseret på vedvarende energi i kommunen på op til 105 MW end vindmøller er svært at finde, men må baseres på andre

12 SIDE 12/24 teknikker end vindmøller. Solceller er ikke særligt effektive, men kan være et alternativ til den enkelte husholdning. Biomassebaseret kraftvarmeanlæg og biogasanlæg er dyre at etablere og producere på. Dertil kommer den langsomt voksende konkurrence og efterspørgsel på biomasser til energiformål - bl.a. også til transport samt andre produkter. Et alternativ er, at få el fra andre geografiske steder end Guldborgsund Kommune. Måske produceret på biomasse, som kommer fra kommunens landbrug/skovbrug. OVERVÅGNINGSPROGRAM I forbindelse med den langsigtede realisering af vindmølleplanen skal det overvåges, hvorvidt eksisterende vindmøller nedtages og hvornår kapaciteten når 105 MW nominel effekt. Når den samlede nominelle kapacitet når 105 MW, bør der ikke opstilles nye vindmøller medmindre eksisterende vindmøller nedtages. Den samlede nominelle kapacitet gælder kun større vindmøller over 25 m i totalhøjde. Overvågningen kan ske over Energistyrelsens registreringer samt i forbindelse med realisering af godkendte projekter i de enkelte vindmølleområder. Overvågningen skal også medføre en løbende vurdering af andre teknologiske vedvarende energitiltag til energiproduktion, blandt andet i forhold til den løbende evaluering af kommunens vindmølleplan, klimaplan og varmeplan samt statslige tiltag. GULDBORGSUND KOMMUNE, PARKVEJ 37, 4800 NYKØBING F,

13 BILAG 1 OVERSIGT OVER VINDMØLLEOMRÅDER EFTER RETNINGSLINJE 1 SIDE 13/24

14 OVERSIGT OVER VINDMØLLEOMRÅDER MED BEMÆRKNINGER. Område*** Fiskebæk SIDE 14/24 Opstillings- forslag 3MW vindmøller Beregnet produktion MWh pr. år* Adresser** m MWh pr. adresse m Adresser** m MWh pr. adresse m BEMÆRKNINGER Lodsejere positive. Eventuel placering af møller skal tage højde for afvikling og erstatning af de eksisterende 3 møller i den nordlige del af vindmølleområdet. Vindmøllerne har ca. 10 års levetid tilbage. Den nordlige del er i et lavbundsareal, som kommunen overvejer at inddrage i et klimatilpasningstiltag. Ved projektering tages stilling til nedtagning af møller og eventuelle boliger. Der er mange møller indenfor 4,2 km. Energinet.dk skal høres ved konkrete projekter vedr. elnet. Vejdirektoratet skal høres ved konkret projekt, da der er tinglyst byggelinje på 25 m langs Gedser Landevej (hovedlandevej 506) til eventuel udvidelse. 36. Kirstineberg Lodsejere positive. Skitseforslag foreligger med støj- og skyggeberegninger. Potentiale for 6 vindmøller i 2 forskellige svagt buede opstillinger. Ved projektering tages stilling til nedtagning af møller og eventuelle boliger. Boliger syd for området ejes af lodsejer Skørringe Maltrup Skov Lodsejer er positiv. Skitseforslag om 2 rækker af 3 vindmøller foreligger med støj- og skyggeberegninger. Ved projektering tages stilling til ændret anvendelse af eventuelle boliger omkring godset. Kun 2 gamle enkeltstående vindmøller i nærområdet. Museum Lolland Falster skal høres vedr. DKC-pkt ved projekt. Der er en golfbane indenfor 4200 m friluftsområde Lodsejer positiv. Skitseforslag foreligger med støj- og skyggeberegninger. Ved projektering tages stilling til nedtagning af møller og eventuelle boliger. Der er 2 vindmølleklynger indenfor 4200 m.

15 Område*** Opstillings- forslag 3MW vindmøller Beregnet produktion MWh pr. år* Adresser** m MWh pr. adresse m Adresser** m MWh pr. adresse m BEMÆRKNINGER 32. Vålse SIDE 15/24 Lodsejere positive. Der er modtaget 3 forskellige skitseforslag fra forskellige projektmagere. Projekterne omfatter 3 til 6 møller. Skitseforslag foreligger med støj- og skyggeberegninger. Ved projektering tages stilling til nedtagning af møller og eventuelle boliger. Indsigtslinjer til kirker kan være relevante. Der er 1 vindmølleklynge indenfor 4200 m. Energinet.dk skal høres ved konkrete projekter vedr. elnet. Museum Lolland Falster skal høres vedr. DKC-arealer ved projekt. 34. Vennerslund Lodsejere positive. Skitseforslag foreligger med 6 vindmøller med støj og skyggeberegninger Ved projektering tages stilling til nedtagning af møller og eventuelle boliger. Der er 2 vindmølleklynger indenfor 4200 m. Energinet.dk skal høres ved konkrete projekter vedr. elnet. Vejdirektoratet skal høres ved konkret projekt, da der er tinglyst byggelinje på 50 m til eventuel udvidelse af sydmotorvejen E47/55. Museum Lolland Falster skal høres vedr. DKC-arealer ved projekt. 13. Grænge Lodsejer positiv. Skitseforslag 5 vindmøller, hvor der ses bort fra radiokædetrace, og den ene vindmølle er placeret i fredskov - hvor ejer ønsker at etablere erstatningsskov andet sted. Ved projektering tages stilling til nedtagning af møller og eventuelle boliger. Der er ingen vindmølleklynge i nærområdet. Museum Lolland Falster skal høres vedr. DKC-pkt ved projekt. Der en flugtskydningsbane indenfor 4200 m friluftsområde. * Den beregnede produktion er udregnet efter vindmøllesekretariatets beregningsmodel. Differencen mellem områderne afhænger af de lokale vindforhold og opstillingsmønsteret. ** Der er anvendt antallet af adresser, således indgår både beboede og ubeboede ejendomme, samt tekniske anlæg. *** I kolonnen Område refererer numrene til idefasehøringen, dog ikke for Birkemosen.

16 OMRÅDEBESKRIVELSE AF DE ENKELTE VINDMØLLEOMRÅDER SIDE 16/24 PLACERINGSKORT Kort med overordnet placering. Område nr. henviser til idefasens høringsnotat. Området er markeret med rød omkransning. Øvrige områder er markeret med blåt. Eksisterende vindmøller markeret med rødt. DETAILKORT Området med gule og orange interesser. Med opstillingsmønster angivet med blå vindmøller vises afstanden 600 meter fra vindmøllerne markeret med blå stiplede linjer. Opstillingsmønster med lyserøde vindmøller er skitseforslag. Ikke alle skitseforslag er med. Potentielle 3MW vindmøller Potentiel produktion Orange områder Gule områder: Antal mulige 3MW vindmøller. Produktion for det givne område. Beregnet på baggrund af antallet, orienteringen og vindforhold. Tekniske anlæg/reservationer som andre myndigheder administrerer og skal vurdere ved konkrete projekter. Beskyttelsesinteresser som kommunen skal vurdere ved konkrete projekter. Adresser er markeret med sorte stjerner. Det skal bemærkes, at det ikke kun er boliger der er tilknyttet adresser, men også erhverv og enkelte tekniske anlæg samt boliger der er tomme. Natura2000 områder med rød skravering. Der kan v æ r e gule og orange områder uden for de markerede områder. Dette er mindre områder (under 600 meter på den ene led), som ikke er medtaget i kortbilaget. Samlede bebyggelse: (afstand 600 og 900 m) Øvrige områder: (nærmere end 4,2 km) Eksisterende vindmøller: (nærmere end 4,2 km) Mere end 6 huse liggende tæt sammen. Her vil være samme støjkrav som ved byer, således skærpes støjkravene med 2dB i forhold til spredt bebyggelse. Områder kan begrænse eller udelukke hinanden, hvis de ligger for tæt. Der skal foretages en vurdering ved konkret projekt. Antallet af vindmøller i nærheden, samt antal vindmøller der må forventes, at skulle nedtages for at gøre plads (enten pga. samlet støjpåvirkning eller visuel betydning for landskabet). Natura2000: (nærmere end 600 m) Nærhed til Natura2000 kan være en begrænsning, dette afhænger af påvirkningen af udpegningsgrundlaget i det enkelte område. Dette skal vurderes ved et konkret projekt.

17 7. Maltrup Skov +++ 2,3 km nordvest for Sakskøbing. SIDE 17/24 Potentielle 3MW vindmøller 3 stk. Potentiel produktion Orange områder Gule områder: Samlede bebyggelse: (afstand 600 og 900 m) Øvrige mølleområder: Eksisterende vindmøller: Natura2000: (nærmere end 600 m) MWh pr. år. Radiokædetrace Kystnærhedszone, Uforstyrrede landskaber, Jordbrugsområder med særlige naturværdier, Skovbyggelinje, Skovrejsning, Beskyttede naturtyper, diger. Ingen Ingen 13 stk. 6 vindmøller 2 km mod vest bør nedtages. Ingen

18 13. Grænge +++ 1,7 km. nordvest for Grænge SIDE 18/24 Potentielle 3MW vindmøller 3 stk. Potentiel produktion Orange områder Gule områder: Samlede bebyggelse: (afstand 600 og 900 m) Øvrige områder: Eksisterende vindmøller: Natura2000: (nærmere end 600 m) MWh pr. år. Radiokædetrace Kystnærhedszone, Jordbrugsområder med særlige naturværdier, Lavbundsarealer, Økologisk forbindelse, Fortidsmindebeskyttelse, Skovrejsning, Skovbyggelinje, Beskyttede Naturtyper, Diger. Ingen. ingen 1 stk. Ingen. I lodsejers skitseprojekt (markeret med lyserødt) er der radiokædetrace og der opstilles i fredskov, men der påtænkes etableret erstatningsskov. E t sådant skits eprojekt vil k ræve en n ærmere vurdering ved behandling a f en projektansøg ning.

19 16. Fiskebæk km. vest for Marielyst. SIDE 19/24 Potentielle 3MW vindmøller 8 stk. Potentiel produktion Orange områder Gule områder: Samlede bebyggelse: (afstand 600 og 900 m) Øvrige mølleområder: MWh pr. år. 1,7x til vej, Højspændings kabler Kystnærhedszone, Jordbrugsområder med særlige naturværdier, Økologiske forbindelser, Lavbundsarealer, Geologiske interesseområder, Kulturmiljø, Kirkeomg., Skovrejsning, Vandløb. Stavreby, Fiskebæk og Skelby. Eksisterende vindmølleområde med 3 møller lægges sammen med nyt område. De 3 møller afvikles på sigt. Eksisterende vindmøller: Natura2000: (nærmere end 600 m) 18 stk. Minimum 7 vindmøller bør nedtages. De eksisterende 3 møller i vindmølleområdet er ikke medtaget. 150 meter til fuglebeskyttelsesområde.

20 28. & 29. Skørringe 3 km. øst for Eskilstrup SIDE 20/24 Potentielle 3MW vindmøller stk. Potentiel produktion Orange områder Gule områder: MWh pr. år. Radiokædetrace Jordbrugsområder med særlige naturværdier, Kulturmiljø, Skovbyggelinje, Skovrejsning, Beskyttede naturtyper. Samlede bebyggelse: (afstand 600 og 900 m) Øvrige områder: Eksisterende vindmøller: Natura2000: (nærmere end 600 m) Ingen. Ingen. 2 stk. enkeltstående Ingen.

21 32. Vålse +++ 4,5 km. vest for Nørre Alslev SIDE 21/24 Potentielle 3MW vindmøller 4 stk. Potentiel produktion Orange områder Gule områder: Samlede bebyggelse: (afstand 600 og 900 m) Øvrige mølleområder: Eksisterende vindmøller: MWh pr. år. Højspændingsledninger Jordbrugsområder med særlige naturværdier, Økologiske forbindelser, Lavbundsarealer, Kulturmiljø, vandløb, Kirkeomgivelse. Ingen. Ingen 14. stk. 5 vindmøller bør nedtages. Natura2000: (nærmere end 600 m) Ingen.

22 34 Vennerslund +++ 3,5 km. sydøst for Guldborg SIDE 22/24 Potentielle 3MW vindmøller 4 stk. Potentiel produktion Orange områder Gule områder: Samlede bebyggelse: (afstand 600 og 900 m) Øvrige mølleområder: Eksisterende vindmøller: MWh pr. år. Gasledningsreservation Kystnærhedszone, Jordbrugsområder med særlige naturværdier, Lavbundsarealer, Kulturmiljø, Kirkeomgivelser, Skovbyggelinje, Å- beskyttelse, Diger, Beskyttede naturtyper. 750 meter til samlet bebyggelse, Lundby. Ingen 19. stk. 12 vindmøller bør nedtages. Natura2000: (nærmere end 600 m) 300 meter til fuglebeskyttelsesområde.

23 36. Kirstineberg +++ 0,9 km. nord for Nykøbing F. SIDE 23/24 Potentielle 3MW vindmøller 5 stk. Potentiel produktion MWh pr. år. Orange områder Tæt på højspændingsledningsområde Gule områder: Samlede bebyggelse: (afstand 600 og 900 m) Øvrige områder: Eksisterende vindmøller: Natura2000: (nærmere end 600 m) Kystnærhedszone, Jordbrugsområder med særlige naturværdier, Kulturmiljø, Skovbyggelinje. Ingen, men området kan udnyttes bedre, hvis lodsejers boliger i syd fjernes. Ingen 3. stk. Ca. 400 m. Muligvis potentiale for 6 vindmøller ved en l e t buet opstilling.

24 SIDE 24/24

2014 FORSLAG TIL VINDMØLLEPLAN OFFENTLIG HØRING TILLÆG NR. 8 TIL KOMMUNEPLAN

2014 FORSLAG TIL VINDMØLLEPLAN OFFENTLIG HØRING TILLÆG NR. 8 TIL KOMMUNEPLAN 2014 FORSLAG TIL VINDMØLLEPLAN OFFENTLIG HØRING TILLÆG NR. 8 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 GULDBORGSUND KOMMUNE XX 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 UDPEGNINGEN AF OMRÅDER... 3 MILJØVURDERINGENS BEGRÆNSNINGER...

Læs mere

2015 FORSLAG TIL VINDMØLLEPLAN OFFENTLIG HØRING TILLÆG NR. 8 TIL KOMMUNEPLAN

2015 FORSLAG TIL VINDMØLLEPLAN OFFENTLIG HØRING TILLÆG NR. 8 TIL KOMMUNEPLAN 2015 FORSLAG TIL VINDMØLLEPLAN OFFENTLIG HØRING TILLÆG NR. 8 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 GULDBORGSUND KOMMUNE MARTS 2015 Den offentlige høring På byrådsmødet den 19. februar 2015 er det besluttet at sende

Læs mere

VURDERING AF DE POTENTIELLE VINDMØLLEOMRÅDER. Vurdering +++

VURDERING AF DE POTENTIELLE VINDMØLLEOMRÅDER. Vurdering +++ VURDERING AF DE POTENTIELLE VINDMØLLEOMRÅDER Vurdering +++ Område Opstillingsforslag 3MW vindmøller Beregnet produktion MWh pr. år* Adresser** 600-900m MWh pr. adresse 600-900m Adresser 900-1200m MWh pr.

Læs mere

Skabelon for områdebeskrivelse

Skabelon for områdebeskrivelse Skabelon for områdebeskrivelse PLACERINGSKORT Kort med overordnet placering. Området er markeret med rødt. 4,2 km (28xmøllehøjden) er markeret med blå streg. Øvrige områder er markeret med blåt. Eksisterende

Læs mere

Inden Høring Afstand fra afgrænsning af område Antal boliger

Inden Høring Afstand fra afgrænsning af område Antal boliger NOTAT OPSAMLING AF OPLYSNINGER OG UDVÆLGELSE AF VINDMØLLEOMRÅDER Indledning Center for Miljø og Plan har på baggrund af byrådets beslutning den 13. december 2012 gennemgået 16 prioriterede områder med

Læs mere

KOMMUNE- PLANTILLÆG 8 VINDMØLLE- PLAN VINDMØLLEPLAN TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025

KOMMUNE- PLANTILLÆG 8 VINDMØLLE- PLAN VINDMØLLEPLAN TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 KOMMUNE- PLANTILLÆG 8 VINDMØLLE- PLAN VINDMØLLEPLAN TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 GULDBORGSUND KOMMUNE 2016 FORORD På byrådsmødet den 17. september 2015 blev det besluttet at sende et nyt forslag til vindmølleplanen

Læs mere

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Dansk Vindenergi ApS Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Frederikshavn Kommune Att.: Lene Morthensen Rådhus Alle 100 9900 Frederikshavn

Læs mere

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Forslag Dato for offentliggørelse af forslag 10. april 2013 Høringen starter 10. april 2013 Høringen slutter 5. juni 2013 Redegørelse Med dette kommuneplantillæg

Læs mere

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk Vindmøller nord for Krejbjerg November 2014 sammenfattende redegørelse Indhold Indledning og baggrund 3 Planvedtagelse 4 Integrering af miljøhensyn i planerne 4 Miljørapportens betydning og udtalelser

Læs mere

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs. DEBATOPLÆG Vindmøller ved Ålsrode Norddjurs Kommune april 2015 UDVIKL INGSFOR V A L T NINGE N Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Visualisering af 150 meter høje vindmøller,

Læs mere

KOMMUNE- PLANTILLÆG 8 VINDMØLLE- PLAN VINDMØLLEPLAN TIL KOMMUNEPLAN

KOMMUNE- PLANTILLÆG 8 VINDMØLLE- PLAN VINDMØLLEPLAN TIL KOMMUNEPLAN KOMMUNE- PLANTILLÆG 8 VINDMØLLE- PLAN VINDMØLLEPLAN TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 GULDBORGSUND KOMMUNE 2016 FORORD På byrådsmødet den 17. september 2015 blev det besluttet at sende et nyt forslag til vindmølleplanen

Læs mere

Vindmøller syd for Østrup

Vindmøller syd for Østrup Vindmøller syd for Østrup Indkaldelse af idéer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller ved Østrup mellem Saltum og Pandrup. Den nye møllepark får 6 vindmøller med totalhøjder

Læs mere

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune.

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. Program 19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. 19:05 Vindmølleplanlægning i Vejen Kommune v. fagkoordinator Thomas Boldsen, Vejen kommune. 19:25 Indlæg omkring

Læs mere

Vindmøller ved Marsvinslund. Oplæg til debat. Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller

Vindmøller ved Marsvinslund. Oplæg til debat. Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller Vindmøller ved Marsvinslund Oplæg til debat Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller September 2014 Oplæg til debat om vindmøller ved Marsvinslund SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune om at

Læs mere

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan Tillæg 33 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 21. december 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 33 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 21. december 2015

Læs mere

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde 1 MØLLE SKJULT AF BEPLANTNING Vindmøller øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller øst for Rendbæk. Det nye vindmølleområde forventes

Læs mere

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller Vindmøller ved Bredlund Oplæg til debat Planlægning for to 150 m høje vindmøller Juni 2015 Oplæg til debat om vindmøller ved Bredlund Møllerne visualiseret fra nordøst fra Godrumvej. SFP WIND Denmark ApS

Læs mere

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune og Skanderborg Kommune om, at opføre tre vindmøller syd for Låsby.

Læs mere

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive.

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive. FO FO R RS SL LA AG G Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010 Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive Kommune

Læs mere

Vindmøller på Odense havneterminal ved Munkebo

Vindmøller på Odense havneterminal ved Munkebo Anmeldelse af Vindmøller på Odense havneterminal ved Munkebo Eksempel på visualisering af projektet set fra sydsydvest (EMD) Projektansøger Energi Fyn Holding A/S Att: Jette I. Kjær Sanderumvej 16 5250

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatperiode: 16. april 2014 til den 14. maj 2014 Visualisering af 3 nye vindmøller med en totalhøjde på 100 meter, set fra det sydlige Torrild Baggrund Byrådet har i

Læs mere

Vedvarende energianlæg ved Skjørringe Gods

Vedvarende energianlæg ved Skjørringe Gods Vedvarende energianlæg ved Skjørringe Gods Indkaldelse af idéer og forslag fra den 21. december 2018 til den 31. januar 2019 Solcelleområde Vindmøller Vindmøller Idéoplæg Baggrund Guldborgsund Kommune

Læs mere

VINDMØLLER I VARDE KOMMUNE V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune

VINDMØLLER I VARDE KOMMUNE V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune I V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune Varde Kommune sigter mod en CO2 neutral energiproduktion Vision Varde Byråd ønsker at medvirke til, at de nationale mål for udnyttelse af alternative energikilder

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Marts 2016 Vindmøller ved Skodsebølle Lolland Kommune er et af de steder i verden, hvor der produceres mest vedvarende energi pr. indbygger, og kommunen vil fortsætte

Læs mere

Projektbeskrivelse. Vindmøller vest for Birkende

Projektbeskrivelse. Vindmøller vest for Birkende Projektbeskrivelse Vindmøller vest for Birkende Februar 2014 1 Projektansøger: Wind1 A/S Jesper Houe Projektleder Holgersgade 1 7900 Nykøbing Mors Mobil: 22 52 30 11 E-mail: jh@wind1.dk På vegne af lodsejeren

Læs mere

Vindmøller og solceller ved Marsvinslund

Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Oplæg til debat Planlægning for vindmøller og solceller Oplæg til debat om vindmøller og solceller ved Marsvinslund SFP Wind Denmark ApS har på vegne af Vindpark

Læs mere

VINDMØLLER PÅ THYHOLM DEBATOPLÆG DECEMBER 2014

VINDMØLLER PÅ THYHOLM DEBATOPLÆG DECEMBER 2014 DEBATOPLÆG VINDMØLLER PÅ THYHOLM DECEMBER 2014 Struer Kommune har modtaget tre projektforslag for opstilling af vindmøller på Thyholm. Vindmøllerne er 100 140 m høje og ønskes opstillet ved henholdsvis

Læs mere

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby - Indkaldelse af forslag og idéer Debatperiode 6. februar til 6. marts 2013 Februar 2013 Vindmøller ved Lavensby Visualiseringen på forsiden viser 5 stk. vindmøller

Læs mere

Mini- og husstandsmøller - Planlægning - Kommunale godkendelser - Støjkrav. Miljøministeriet Vindmøllesekretariatet. Kåre Albrechtsen Sekretariatschef

Mini- og husstandsmøller - Planlægning - Kommunale godkendelser - Støjkrav. Miljøministeriet Vindmøllesekretariatet. Kåre Albrechtsen Sekretariatschef Mini- og husstandsmøller - Planlægning - Kommunale godkendelser - Støjkrav Kåre Albrechtsen Sekretariatschef Temadag - 27. nov. 2009 Miljøministeriet Vindmøllesekretariatet Vindmøllesekretariatet Vindmøllesekretariatet

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 TIL FAXE KOMMUNEPLAN 2009. Baggrund. Retningslinje. Ramme

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 TIL FAXE KOMMUNEPLAN 2009. Baggrund. Retningslinje. Ramme KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 TIL FAXE KOMMUNEPLAN 2009 Baggrund Kommuneplantillægget er udarbejdet på baggrund af en konkret ansøgning om opstilling af vindmøller øst for Turebylille. Rammeområdet ligger umiddelbart

Læs mere

Debatoplæg. 8 vindmøller ved Rødby Fjord III

Debatoplæg. 8 vindmøller ved Rødby Fjord III Debatoplæg 8 vindmøller ved Rødby Fjord III September 2016 DEBATOPLÆG TIL 8 vindmøller ved Rødby Fjord III Vindmøller ved Rødby Fjord III Lolland vil være et moderne bæredygtigt samfund og et internationalt

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den 28. marts Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den 28. marts Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed til den 28. marts 2018 Debatoplæg Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Projektets fi re 125 meter høje vindmøller

Læs mere

Borgermøde om vindmøller ved Låstrup. Tirsdag den 16. august 2016 kl Velkommen!

Borgermøde om vindmøller ved Låstrup. Tirsdag den 16. august 2016 kl Velkommen! Borgermøde om vindmøller ved Låstrup Tirsdag den 16. august 2016 kl.17.00 Velkommen! Program Kl. 17.00 Kl. 17.15 Kl. 17.30 Velkommen v/ Mads Panny, formand for Klima- og Miljøudvalget Vindmøller, regler

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 543

Forslag til Lokalplan nr. 543 PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Lokalplan nr. 543 For vindmøller ved St. Løgtvedgård Forslag til Tillæg nr. 9 til Kalundborg Kommuneplan 2009-2021 Forslaget er fremlagt fra den til den Indholdsfortegnelse

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den xx.xx Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den xx.xx Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed til den xx.xx 2018 Debatoplæg Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby Foreløbigt foto visende 150 m høje vindmøller Skal tilrettes med 125 m høje vindmøller inden offentliggørelse

Læs mere

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015.

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt Skovengen i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. Vindmøllepark Skovengen Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. I fordebatperioden har du mulighed for indsende synspunkter og

Læs mere

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til Idéoplæg Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller Dalbyover geodatastyrelsen, Miljøministeriet Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev fra 16.11.2016 Asferg Spentrup Fårup Mellerup

Læs mere

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer #BREVFLET# Aalborg Kommune, Plan og Udvikling Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby 14. november 2014 Deltag i debatten Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær Aalborg Kommune har modtaget en ansøgning om

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg

Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg Debatperiode i 4 uger: Fra mandag den 5. januar 2015 til mandag den 2. februar 2015. Oplæg til debat om vindmøller ved Aunsbjerg Ecopartner Aps. og lodsejer Holger Preetzmann

Læs mere

DEBATOPLÆG. Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby

DEBATOPLÆG. Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby DEBATOPLÆG Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby November 2010 Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby I planstrategien for Lolland Kommune fremhæves, at Lolland er det sted i verden, hvor

Læs mere

Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL Sammenfattende redegørelse.

Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL Sammenfattende redegørelse. Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL 2011 Sammenfattende redegørelse www.skive.dk Indhold 1 2 3 4 5 6 Indledning og baggrund...3 Planvedtagelse...3 Integrering af miljøhensyn i planerne...4 Miljørapportens

Læs mere

Kan din virksomhed få egen vindmølle?

Kan din virksomhed få egen vindmølle? Kan din virksomhed få egen vindmølle? Peter Serup, landinspektør, Aalborg Kommune Overordnet om lovgivning Store vindmøller Husstandsmøller Mini- og micromøller Forskellige muligheder og begrænsninger

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan (med Miljørapport), Vindmøller, Nørrekær Enge II, Landområde Nibe (1.

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan (med Miljørapport), Vindmøller, Nørrekær Enge II, Landområde Nibe (1. Punkt 2. Godkendelse af kommuneplantillæg 10.014 og Lokalplan 10-7-103 (med Miljørapport), Vindmøller, Nørrekær Enge II, Landområde Nibe (1. forelæggelse) 2014-2818 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Lemvig Kommune indsendt af gårdejer Troels Ruby, Stamphøjvej 36a, 7620 Lemvig

Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Lemvig Kommune indsendt af gårdejer Troels Ruby, Stamphøjvej 36a, 7620 Lemvig 30. april 2013 Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Lemvig Kommune indsendt af gårdejer Troels Ruby, Stamphøjvej 36a, 7620 Lemvig På lokaliteten Stamphøjvej 36a, 7620 Lemvig Indsendt til: Lemvig

Læs mere

VVM-anmeldelse for vindmøller vest for Stadil Ringkjøbing-Skjern Kommune - Side 2

VVM-anmeldelse for vindmøller vest for Stadil Ringkjøbing-Skjern Kommune - Side 2 23. januar 2013 Anmodning om igangsættelse af VVM-behandling for et nyt vindmølleområde i Ringkjøbing-Skjern Kommune indsendt af lodsejer Jørgen Thesbjerg Halkærvej 1, 6980 Tim VVM-anmeldelse for vindmøller

Læs mere

Vindmøller på Avedøre Holme

Vindmøller på Avedøre Holme Indkaldelse af ideer og synspunkter Hvidovre Kommune planlægger nu for opstilling af tre nye vindmøller på Avedøre Holme. Det nye vindmølleområde forventes at bestå af tre vindmøller, som opstilles langs

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose

Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose Forslag til Tillæg nr. 7A Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan 2009-2021 Område til vindmøller ved Videbæk Mose Kort- & Matrikelstyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 15. marts 2011

Læs mere

MINDRE VINDMØLLER (HUSSTANDS-, MINI- OG MIKROVINDMØLLER) TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN

MINDRE VINDMØLLER (HUSSTANDS-, MINI- OG MIKROVINDMØLLER) TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12 MINDRE VINDMØLLER (HUSSTANDS-, MINI- OG MIKROVINDMØLLER) TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 GULDBORGSUND KOMMUNE OKTOBER 2011 REDEGØRELSE BAGGRUND Jf. Guldborgsund Kommunes klimaplan

Læs mere

Tillæg nr. 12b. Til Kommuneplan for Ringkøbing-Skjern Kommune. For et område til vindmøller ved Troldhede. Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 12b. Til Kommuneplan for Ringkøbing-Skjern Kommune. For et område til vindmøller ved Troldhede. Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 12b Til Kommuneplan 2009-2021 For et område til vindmøller ved Troldhede Fremlagt i offentlig høring som Tillæg nr. 8b til Temaplan for vindmøller i Ringkøbing-Skjern Kommune (Kommuneplantillæg

Læs mere

Indkaldelse af forslag og ideer

Indkaldelse af forslag og ideer Indkaldelse af forslag og ideer Vindmøller på Danish Crowns slagteri i Horsens Nord TEKNIK OG MILJØ 2 INDKALDELSE AF FORSLAG OG IDEER Vindmøller på Danish Crowns slagteri i Horsens Nord Danish Crown A/S

Læs mere

Høringsperioden går fra 27. august 2013 til 24. september 2013.

Høringsperioden går fra 27. august 2013 til 24. september 2013. Vindmøller Kærhuse Indkaldelse af ideer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller ved Kærhuse mellem Lørsted og Holmsø. Det nye vindmølleområde vil bestå af 4 vindmøller

Læs mere

Vindmølleplan. Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009 2021

Vindmølleplan. Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009 2021 Vindmølleplan Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009 2021 Titel: Vindmølleplan for Middelfart Kommune, Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009-2021 Udarbejdet af: Middelfart Kommune, bistået af Statens Vindmøllesekretariat

Læs mere

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3A til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

VVM-tilladelse Testvindmølle ved Drantum, Ikast- Brande Kommune

VVM-tilladelse Testvindmølle ved Drantum, Ikast- Brande Kommune VVM-tilladelse Testvindmølle ved Drantum, Ikast- Brande Kommune Oktober 2016 Indhold 1. VVM-tilladelse til testvindmølle ved Drantum, Ikast-Brande Kommune 3 1.1 Indledning 3 1.2 Baggrund 3 1.3 Beskrivelse

Læs mere

vindmøller Debatoplæg om Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune

vindmøller Debatoplæg om Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune Debatoplæg om vindmøller Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune 1 Debatoplæg om vindmøller Hvorfor ny planlægning? Foroffentlighed for vindmølleplanlægning

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2009-2021 for Lemvig Kommune EKSISTERENDE VINDMØLLEOMRÅDE 8 IFØLGE KOMMUNEPLAN 2009 2021

Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2009-2021 for Lemvig Kommune EKSISTERENDE VINDMØLLEOMRÅDE 8 IFØLGE KOMMUNEPLAN 2009 2021 FORSLAG Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2009-2021 Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2009-2021 er udarbejdet med henblik på: - at ændre afgrænsningen af det fremtidige rammeområde vindmølleområde 8 kommuneplanområde

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede

Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede Debatoplæg om udvidelse af vindmølleparken Lønborg Hede (Lønborg Hede II) Tillæg nr. 59 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra

Læs mere

Velkommen. Borgermøde om. vindmøller på Hirtshals havn

Velkommen. Borgermøde om. vindmøller på Hirtshals havn Velkommen Borgermøde om vindmøller på Hirtshals havn Aftenens program 19:00 Velkomst og præsentation, tekniskdirektør Andreas Duus, Hjørring Kommune 19:05 Oplæg om Hirtshals Havns ansøgning ved formand

Læs mere

Hjørring Kommuneplan 2016

Hjørring Kommuneplan 2016 Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Vindmøller 3 2 Vindmøller 26.1 Planlægning af vindmølleparker Vindmølleudbygningen med store vindmøller skal ske i specifikt

Læs mere

Tillæg nr. 7B. Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose. Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 7B. Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose. Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 7B Til Ringkøbing-plan 2009-2021 Område til vindmøller ved Videbæk Mose Kort- & Matrikelstyrelsen og Ringkøbing- Ringkøbing- 16. august 2011 1 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget

Læs mere

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3B til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

Titel: Kommuneplan 2013 Emne:

Titel: Kommuneplan 2013 Emne: Titel: Kommuneplan 2013 Emne: Tekniske anlæg Sted: Pakhuset i Nykøbing Dato: 12. august 2013 Oplægsholder: Rasmus Kruse Andreasen Dok. 306-2013-179030 Tekniske anlæg kommuneplanforslagets kapitel 5.3 Vindmøller

Læs mere

Vindmølleplanlægning. Borgermøde om vindmølleplanlægning foroffentlighed Morsø Kommune

Vindmølleplanlægning. Borgermøde om vindmølleplanlægning foroffentlighed Morsø Kommune Vindmølleplanlægning Borgermøde om vindmølleplanlægning foroffentlighed - 20.06.2016 Program 19.00 Velkomst - Hans Ejner Bertelsen 19.15 Proces og mål for planlægningen - Arne Kirk 19.30 Planlægning for

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune

Debatoplæg. Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune Debatoplæg Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune Kolofon: Debatoplæg til vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune. Udgivet af Vejle Kommune, september 2012. Teknik og Miljø. Indledning Vejle Kommune har i

Læs mere

Randers 46 nye vindmøller ved Overgaard

Randers 46 nye vindmøller ved Overgaard I 4 ugers offentlig høring fra den 05.04.2017 til den 03.05.2017 Havndal Dalbyover Udbyhøj 46 nye vindmøller ved Overgaard Forudgående offentlig høring om kommende kommuneplantillæg og indkaldelse af idéer

Læs mere

VVM og Miljøvurdering

VVM og Miljøvurdering Borgermøde 10. januar 2016 i Halvrimmen VVM og Miljøvurdering Vindmøller ved Nørre Økse Sø Miljørapport VVM, Vurdering af virkninger på miljøet Miljøvurdering November 2016 Ansvarlig for miljørapport:

Læs mere

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 28. maj 2013 samledes Taksationsmyndigheden på Novej 10.

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 28. maj 2013 samledes Taksationsmyndigheden på Novej 10. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedr. ejendommen Novej 10, 6950 Ringkøbing som følge af opstilling af vindmøller ved Nørhede-Hjortmose i henhold til lokalplan nr. 283 for Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Forudgående offentlighed 29. okt. til 26. nov Debatoplæg. Vindmøller ved Gårestrup. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Forudgående offentlighed 29. okt. til 26. nov Debatoplæg. Vindmøller ved Gårestrup. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed 29. okt. til 26. nov. 2014 Debatoplæg Vindmøller ved Gårestrup Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet FORUDGÅENDE INDLEDNING OFFENTLIGHED Ideer, forslag og synspunkter ønskes

Læs mere

Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Struer Kommune

Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Struer Kommune 27. november 2013 Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Struer Kommune Indsendt af gårdejer Hans Michaelsen, Kalkværksvej 7, 7790 Thyholm Tage Kristensen, Havrelandsvej 9, 7790 Thyholm På lokaliteten

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2

Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2 Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2 Udvidelse af vindmøllepark ved Holmen Debatoplæg om Lokalplan nr. 400 og Tillæg nr. 62 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra den

Læs mere

Vindmølleområde ved Lyngdrup Rammeområde 5.9.V4

Vindmølleområde ved Lyngdrup Rammeområde 5.9.V4 RETNINGSLINIER Vindmølleområde ved Lyngdrup Rammeområde 5.9.V4 Side 1 af 9 Aalborg Kommune, Februar 2008 Side 2 af 9 K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner

Læs mere

Idéoplæg til. Vindmøller ved Bogø Inddæmning

Idéoplæg til. Vindmøller ved Bogø Inddæmning Idéoplæg til Vindmøller ved Bogø Inddæmning Februar 2019 Baggrund Lolland Kommune har udlagt et muligt vindmølleområde ved Bogø Inddæmning vest for Vestenskov. HOFOR har sammen med tre lodsejerne i området

Læs mere

Vindmøller ved Hallendrup

Vindmøller ved Hallendrup Debatopl æg Vindmøller ved Hallendrup Indkaldelse af ideer og forslag Vindmølle Område for vindmøller fra 50-80 meter i total højde Område for Vindmøller fra 100 meter i total højde Voldum Vissing erg

Læs mere

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 29. september 2015 8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet 15-023871 Sagsfremstilling Baggrund

Læs mere

Vindmøller og solceller ved Marsvinslund

Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Oplæg til debat Planlægning for vindmøller og solceller Oplæg til debat om vindmøller og solceller ved Marsvinslund Fornyet opstart af planlægningsforløbet. Dette

Læs mere

Vindmølleplanlægning A-Z. Køge Bugt. Proces, Potentialer & Barrierer. Miljøministeriet Vindmøllesekretariatet

Vindmølleplanlægning A-Z. Køge Bugt. Proces, Potentialer & Barrierer. Miljøministeriet Vindmøllesekretariatet Vindmølleplanlægning A-Z Proces, Potentialer & Barrierer Køge Bugt 5. september 2011 Cand.Scient Joachim Holten Palvig Miljøministeriet Vindmøllesekretariatet Vindmølleplanlægning - resort Havvindmøller

Læs mere

Forslag til. Tillæg nr. 24. Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til Vindmøller ved Brejning. Ringkøbing-Skjern Kommune

Forslag til. Tillæg nr. 24. Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til Vindmøller ved Brejning. Ringkøbing-Skjern Kommune Forslag til Tillæg nr. 24 Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan 2013-2025 Område til Vindmøller ved Brejning Ringkøbing-Skjern Kommune Dato_måned 2013 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted DEBATOPLÆG 6. februar 2013 til den 6. marts 2013 Visualisering af 4 nye vindmøller på 130 meter, set fra Hyttenvej Skagen Frederikshavn Sæby Debatoplæg Vindmøller ved Donsted rojekt: Baggrund Frederikshavn

Læs mere

Ansøgning og projektbeskrivelse. Vindmøller og solceller ved Marsvinslund

Ansøgning og projektbeskrivelse. Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Ansøgning og projektbeskrivelse Vindmøller og solceller ved Marsvinslund August 2018 1 Projektansøger: SFP Wind Denmark ApS Nordmandshave 2 8700 Horsens Peter Nielsen Telefon: 25397972 og Vindpark Marsvinslund

Læs mere

Vindmøller - Nye retningslinjer

Vindmøller - Nye retningslinjer Vindmøller - Nye retningslinjer 26.1 Principper for planlægning af vindmølleparker Planlægning af vindmølleparker med store møller skal ske med udgangspunkt i følgende principper: Koncentration af vindmøller

Læs mere

Bilag 1 - Vindmølleplan og kommuneplantillæg til KOMMUNEPLAN 09

Bilag 1 - Vindmølleplan og kommuneplantillæg til KOMMUNEPLAN 09 Retningslinjer Retningslinjer for opsætning af vindmøller i Nyborg Kommune skal sikre at vindmøllernes placering og udseende afpasses efter hinanden, og at vindmøllerne opstilles i harmoni med landskabet,

Læs mere

Debatoplæg. Vindmølleplanlægning i Vejle Kommune

Debatoplæg. Vindmølleplanlægning i Vejle Kommune Debatoplæg Vindmølleplanlægning i Vejle Kommune Kolofon: Debatoplæg til vindmølleplanlægning for Vejle Kommune Udgivet af Vejle Kommune, august 2010 Redigeret af: Marianne Bjerre, Teknisk Forvaltning,

Læs mere

Deltag i debatten om nye vindmøller vest for Thorup

Deltag i debatten om nye vindmøller vest for Thorup Til borgere, interesseorganisationer og andre med interesse i det udlagte vindmølleområde Dato: 27. oktober 2014 Kultur, Plan og Fritid Torvegade 15 9670 Løgstør Sagsnr.: 820-2014-26025 Dokumentnr.: 820-2014-218744

Læs mere

Vindmøller ved Thorup - Sletten

Vindmøller ved Thorup - Sletten Vindmøller ved Thorup - Sletten Ideoplæg Indkaldelse af ideer og forslag fra den 15. august 2016 til den 12. september 2016 Invitation til borgermøde Der afholdes borgermøde den 22. august 2016, kl. 19-21

Læs mere

Vindmølleområde ved Nørrekær Enge Rammeområde 10.7.V1

Vindmølleområde ved Nørrekær Enge Rammeområde 10.7.V1 RETNINGSLINIER Vindmølleområde ved Nørrekær Enge Rammeområde 10.7.V1 Side 1 af 11 Aalborg Kommune, Februar 2008 Side 2 af 11 K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse

Læs mere

Solid Wind Power, Frejasvej 4, 6950 Ringkøbing, ,

Solid Wind Power, Frejasvej 4, 6950 Ringkøbing, , Center Natur og Miljø Journalnr: 01.16.04-P19-19-15 Ref.: Lene Lauridsen Dato: 13. januar 2016 VVM Myndighed Rebild Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af en SWP 10

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller på Hirtshals Havn. Forudgående offentlighed til den 29. juni Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller på Hirtshals Havn. Forudgående offentlighed til den 29. juni Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed til den 29. juni 2016 Debatoplæg Vindmøller på Hirtshals Havn Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Fire 150 meter høje vindmøller set fra indsejlingen til

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 39 Landsbyafgrænsning - Stensby

Kommuneplantillæg nr. 39 Landsbyafgrænsning - Stensby AFDELING FOR PLAN OG BY AUGUST 2018 vordingborg.dk Kommuneplantillæg nr. 39 Landsbyafgrænsning - Stensby Kommune- og lokalplaner Kommuneplantillæg nr. 39 er endelig vedtaget af Plan og Teknik udvalget

Læs mere

Idéoplæg om Vindmøller ved Tumbøl Søndermark

Idéoplæg om Vindmøller ved Tumbøl Søndermark Idéoplæg om Vindmøller ved Tumbøl Søndermark - Indkaldelse af forslag og idéer Høringsperiode 12. juni til 8. august 2013 Juni 2013 Vindmøller ved Tumbøl Søndermark Forord I Sønderborg Kommune har vi med

Læs mere

Spørgsmål og svar i forbindelse med borgermøde om vindmøller ved Binderup, den 4. juni 2014.

Spørgsmål og svar i forbindelse med borgermøde om vindmøller ved Binderup, den 4. juni 2014. Spørgsmål og svar i forbindelse med borgermøde om vindmøller ved Binderup, den 4. juni 2014. Omkring 200 borgere fra lokalområdet deltog i mødet sammen med både politikere, embedsmænd fra kommunen, eksperter

Læs mere

Dato: 22. februar qweqwe. Lovgrundlag. Retningslinjerne for Tekniske anlæg er fastsat i medfør af Planlovens 11a, stk. 5. Udpegningsgrundlag

Dato: 22. februar qweqwe. Lovgrundlag. Retningslinjerne for Tekniske anlæg er fastsat i medfør af Planlovens 11a, stk. 5. Udpegningsgrundlag Dato: 22. februar 2017 qweqwe Lovgrundlag Retningslinjerne for Tekniske anlæg er fastsat i medfør af Planlovens 11a, stk. 5. Udpegningsgrundlag Se kortet i stort format. Kort 6.2 Udpegningsgrundlaget er

Læs mere

Projektbeskrivelse. Vindmøller ved Broholm

Projektbeskrivelse. Vindmøller ved Broholm Projektbeskrivelse Vindmøller ved Broholm Maj 2018 1 Projektansøger: Lars Kronshage Ødemark Gods 4190 Munke Bjergby Tlf. 40 75 35 35 www.oedemark.dk På vegne af lodsejer: Anders Sehested Broholm Gods Broholmsvej

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Harritslev og Rakkeby. Forudgående offentlighed 5. januar til 2. februar 2016

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Harritslev og Rakkeby. Forudgående offentlighed 5. januar til 2. februar 2016 Forudgående offentlighed 5. januar til 2. februar 2016 Debatoplæg Vindmøller mellem Sdr. Harritslev og Rakkeby Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående Indledning offentlighed Ideer, forslag

Læs mere

Vindmøller sydvest for Bækmarksbro

Vindmøller sydvest for Bækmarksbro Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2009-2021 Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2009-2021 er udarbejdet med henblik på: - at ændre retningslinjerne for afgrænsningen af og antallet af samt højden på vindmøller i det

Læs mere

VINDMØLLER. GRUNDLAG OG FORUDSÆTNINGER Byrådet har som mål, at Århus Kommune skal være. give gode muligheder for produktion af vedvarende

VINDMØLLER. GRUNDLAG OG FORUDSÆTNINGER Byrådet har som mål, at Århus Kommune skal være. give gode muligheder for produktion af vedvarende VINDMØLLER MÅRUP GRUNDLAG OG FORUDSÆTNINGER Byrådet har som mål, at Århus Kommune skal være CO 2-neutral i 2030. Derfor ønsker Byrådet at give gode muligheder for produktion af vedvarende energi. På den

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33

KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33 KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33 Varde Kommune September 2007 Tillæg nr. 33 til Kommuneplan 2004-2016, Gl. Varde Kommune Baggrund Baggrunden for kommuneplantillægget er et ønske om at

Læs mere

Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge

Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge Den sammenfattende redegørelse er udarbejdet i henhold til Miljøvurderingslovens 9, stk. 2, og omhandler: Lokalplan nr. 134 og 10-7-101 og kommuneplantillæg

Læs mere

Vindmølleprojekt. ved Døstrup/Finderup. Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter

Vindmølleprojekt. ved Døstrup/Finderup. Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter Vindmølleprojekt ved Døstrup/Finderup Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter Forslag og ideer ønskes Dette debatoplæg er indledningen på Vurdering af Virkninger på Miljøet (VVM) af en planlagt opstilling

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018 Høring indtil: 15. februar 2019 Informationsmøde: 29. januar 2029 kl. 19:00 i Svend Gønge Hallen AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk

Læs mere