TRÆSKIBSFORENINGEN FAABORG PRÆSENTERER & GALEASERUTEN NÅR HISTORIE OG VISIONER MØDES I DET SYDFYNSKE ØHAV!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TRÆSKIBSFORENINGEN FAABORG PRÆSENTERER & GALEASERUTEN NÅR HISTORIE OG VISIONER MØDES I DET SYDFYNSKE ØHAV!"

Transkript

1 TRÆSKIBSFORENINGEN FAABORG PRÆSENTERER & GALEASERUTEN NÅR HISTORIE OG VISIONER MØDES I DET SYDFYNSKE ØHAV!

2 NOSTALGISK NYTÆNKNING MED BREDE PERSPEKTIVER FOR FAABORG OG DET SYDFYNSKE ØHAV! På Rasmus Møllers gamle værft i Faaborg var der i 1898 en stabelafløbning, hvor det gode skib Haabet rørte vandoverfladen for første gang. Som den ene af 3 galeasesøstre begyndte hun sin årelange besejling af danske og udenlandske farvande. Med tiden kom et navneskifte til Havgassen som skibet hedder i dag. Rasmus Møller havde for vane at bygge sine skibe med en ekstra dimension i træværkstykkelsen, og derfor er der heldigvis et solidt fundament at bygge på når vi nu vil beskrive Træskibsforeningen Faaborg s visioner med købet af Havgassen oktober HAABET TILBAGE I FAABORG Træskibsforeningen Faaborg blev søsat den 20. april 2016 under navnet Freia af Faaborg. Det aktuelle skib lod sig alligevel ikke sælge heldigvis, for dette afstedkom kontakten til skipper Lauge Damstrup. Som ejer af galeasen Havgassen og med et langt spændende liv på havet, var han interesseret i, at overdrage skibet til en særdeles fordelagtig pris. Godt en kvart million bliver således rejst af foreningens medlemmer bla. gennem skibsanparter, sponsorer og private donationer. Det første delmål er således opfyldt idet historien har spundet en ende, og et af Rasmus Møllers mange maritime mesterværker er tilbage i den sydfynske købstad Haabet er tilbage i Faaborg! SIKRING AF DANSK KULTURARV Foreningens vision med købet af Havgassen rummer store ambitioner og mange spændende perspektiver. Delmål 2 er en gennemgribende restaurering af skibet, i respekt for den historie det repræsenterer. Dette vil foregå på kajområdet Munkholm, hvor historien startede for knap 120 år siden. I den rigtige atmosfære omkring Træskibspladsen, vil den afriggede galease under telttaget og publikums bevågenhed blive grundigt renoveret i løbet af Dette vil ske ved aktive medlemmers hjælp og især lokale håndværkere og erhvervsdrivende. Et bekostningsfyldt projekt der kun kan realiseres ved hjælp fra fonde og en visionsfyldt kommune. En komplet restaureringsplan, tidsramme og økonomisk oversigt udarbejdet af fagfolk, sikrer det seriøse grundlag, hvorpå de kommende fondsansøgninger bliver udarbejdet. Delmål 3 er brugen af skibet efter færdig restaurering i foråret Her er det ikke kun foreningens medlemmer der får glæde af Havgassen. Togter med private selskaber og firmaer vil lægge det væsentligste grundlag for driften, og som et bidrag til branding af Faaborg som turistby, bliver der etableret en 5-ugers Galeaserute i højsæsonen. En daglig historisk hop på-hop af rundtur mellem øerne i Det Sydfynske Øhav, med forbindelse til Svendborgs ø-hoprute.

3 ÆÆ TR TR SK SK EN EN GG ININ F OR SF FORE EN S IB N IB GALEASERUTEN Som noget nyt, og dermed enestående for et maritimt område i Danmark, får vi muligheden for at skabe en fast galeaserute, hvor øer i det Sydfynske øhav dagligt forbindes med Faaborg i sommersæsonen! En mulig ø-hop-af-hop-på-rute med morgenafgang fra Faaborg kunne se således ud: FAABORG BJØRNØ KORSHAVN AVERNAKØ SKARØ BALLEN KORSHAVN BJØRNØ FAABORG. E NE N P RP R O FA A B ORG O J EA RAGSSS K J E TAHBAO G V S KT H AV G A ENDNU EN PERLE VENDER HJEM Efter årtiers udstilling på Museet for søfart på Kronborg, er det lykkedes at få den gamle flotte model af Rasmus Møllers værft til Faaborg. Havgassen er jo bygget på dette stolte skibsvært, og det er derfor med glæde vi de næste to år kan præsentere den interessante model i samarbejde med Øhavsmuseet og Turistkontoret. Se info om udstillingen på hjemmesiden!

4 SAMARBEJDSPARTNERE Kun fantasien sætter grænser for brugen af Havgassen fremadrettet, og dette lægger, ud over almindelig chartring, op til et naturligt samarbejde med kommune, havn, øerne, erhvervsliv, Øhavsmuseet, turistforeningen, kunstforeningen, musik- & teaterforeninger, sociale institutioner, Øhavscentret på træskibspladsen, skoler, højskoler samt værfterne i Faaborg, Svendborg og Ærø. FAKTA OM HAVGASSEN Jagtbygget galease fra Rasmus Møllers Værft i Faaborg Bygget til transport af levende fisk. I 1964 registreret som lystfartøj. BRT 18, længde 48 fod. bredde 13 fod, og dybgang 6 fod. Godkendt til 18 personer plus 2 mands besætning. 8 pers. overnatning. Beskrives af Skibsbevaringsfonden som et af landets finest bevarede sejlførende fartøjer.

5 ØKONOMI I GROVE TRÆK Følgende pantsætning er gældende for Havgassen efter erhvervelsen af skibet i oktober 2016: 1. Skibsbevaringsfonden (SBF) med ,- kr som rente og afdragsfrit lån. 2. Træskibsforeningen Faaborg med ,- kr Havgassens drift og vedligeholdelse efter endt renovering og godkendelse af Statens Skibstilsyn, forventes dækket ved indtægter fra chartring gennem bla. Maritimt Center og Faaborg Turistbureau. Supplerende indtægter vil der løbende være fra medlemmer, skibsanparter, sponsorer, billetter ved galeaseruten, salg af merchandise, støttearrangementer, fonde og donationer i øvrigt. Se budgetter for renovering, drift og vedligehold på hjemmesiden.

6 SKIBS ANPART GALEASEN HAVGASSEN PÅLYDENDE 500 KR MERE VÆRD END PENGE SKIBS ANPART GALEASEN HAVGASSEN PÅLYDENDE 1000 KR MERE VÆRD END PENGE FORMAND FOR TRÆSKIBSFORENINGEN FAABORG MEDLEMSKAB AF FORENINGEN FORMAND FOR TRÆSKIBSFORENINGEN FAABORG SKIBSANPARTER En særdeles vigtig del af Projekt Havgassen er salg af støttebeviser som skibsanparter. Alle kan således manifestere deres støtte, og samtidig føle sig lidt som skibsredder. Skibsanparterne kan købes ved henvendelse på Faaborg Turistkontor, eller på hjemmesiden. Prisen er henholdsvis 500,- kr og 1.000,- kr gældende for 3 år, hvor der er forskellige frynsegoder retur bla. i form af et lille årligt togt med Havgassen forår eller efterår. Det er vigtigt at så mange som muligt har lyst til at blive medlem af vores maritime fællesskab. Det koster kun 100,- kr/år at deltage, enten som passivt eller aktivt medlem. Se på hjemmesiden: her står også om nyhedsbrev og de frynsegoder. vi frister med! HAVGASSEN SOM FILMSTAR Vidste du at det gamle skib har deltaget i flere filmoptagelser gennem tiden. Senest lagde hun dæk og sejl til Far til fire til søs optaget i 2011 og premiere Jo. Lille Per & Co. havde nogle skønne dage på Havgassen, der til lejligheden var omdøbt til Valborg!

7 MAILCITATER OG TILBAGESVAR OM PROJEKT HAVGASSEN Man kan kun sige: Du skal være så hjertelig velkommen. At faaborgensere samler alle kræfter på at få Havgassen hjem efter 118 års togt, er måske startskuddet til at udfylde det historiske maritime vakuum, enhver faaborgenser må have følt, siden træskibsværfterne, skonnerterne og Geltingfærgen forlod Faaborg. Lad os få fortalt historien om Møllers Værft, Rasmus Dyreborgs Værft, Carl Jolles Værft, Brødrene Ølands Værft og de endnu eksisterende værfter Winner Boat, Fåborg Værft, Tuco Group og Fåborg Bådebyggeri og Motorværksted. Træskibspladsen, Øhavscentret og Marna har længe været i gang, men vi har langt igen. Vi skuer mod kimningens rand i spændt forventning om at kunne byde Havgassen : Velkommen hjem. Jørn Rasmussen Træskibspladsen Faaborg havn Det er et fint projekt, og jeg kan kun bakke op om ideen og de mange gode formål, der ligger bag projektet. Tina Fogh Aagaard Direktør Naturturisme i/s Sponsorer og fonde bliver en væsentlig del af financieringen af Projekt Havgassen, og derfor er det dejligt at vi er kommet godt i gang med Sparekassen Fyn s henvendelse: Et rente og afdragsfrit lån på et år, sammen med et sponsorat på ,- kr - Mange tak for det!! Kurt Kniep Næstformand Træskibsforeningen Faaborg Jeg vil altid hilse et sejlskib velkomment til Faaborg, ingen tvivl om det. Det kan blive et aktiv for rigtig mange borgere, og selvfølgelig for kommunen som sådan. Lasse Olsen Havnemester Faaborg Havn Ser vildt spændende ud. Det vil jeg gerne støtte og være en del af. Jeg har fortalt lidt om det til spiseklubben og delt din mail herovre. Alle virker meget positive på ideen! Henrik Kaag Eventmager, feriehusudlejer på Bjørnø Har kun roser til projektet, der virker gennemarbejdet og jeg er naturligvis interesseret i at byde ind med guidede ture, forplejning og/eller overnatning, hvor det kan være relevant. Gitte Ged Sørensen Ø-hotellet & økovarer på Avernakø Hold op hvor er det en virkelig kanon god ide. Tror virkelig at det kan blive en succes. Uden tvivl. vil gerne hjælpe, det jeg kan. Sig bare til. Og også med at lave nogle madkuve, spisning m.m. Når det engang kommer på benene. Det er nemlig lige sådan noget, som Faaborg bl.a. mangler. Line Klivager Faaborg Røgeri Café

8 Opbakning til initiativ for at få Havgassen (Haabet) til Faaborg På museet er vi blevet bekendt med, at de gode lokale kræfter, som arbejdede med at få Freja til Faaborg til turistsejlads i Øhavet, har mulighed for at få en virkelig historisk perle til søfartsbyen Faaborg. Det var ærgerligt med Freja, men modsat dette fartøj, har Havgassen en klar tilknytning historisk til Faaborg og til byens daværende træskibsbyggeritradition. Skibet er bygget på Rasmus Møllers Værft under navn af Haabet i Skibet fremhæves af Skibsbevaringsfonden, som har ydet det betydelige lån med henblik på bevaring, og dertil kommer i mere lokal historisk sammenhæng, at det som nævnt vil give Faaborg et offentligt tilgængeligt fartøj fra et af byens markante værfter, Møllers Værft, der igennem flere årtier fra 1800-tallet til et stykke ind i 1900-tallet skabte en række fine træskibe; herunder de sidste fyrskibe i Danmark bygget som træskibe. Det er derfor en ganske god måde at vække en nok upåagtet lokal kulturarv til live at få et fartøj til byen. Selve værftet lå ved havnens vestkaj tæt på legeplads og røgericafé, hvor slagteriet i 1960 erne bredte sig. Som museum ser vi frem til, i givet fald, at få mulighed for at indlede samarbejde med skibsrederne med henblik på annoncerede ture og pakketure. Det er derfor vort håb, at dette initiativ vil bære frugt. Med venlig hilsen Peter Thor Andersen Museumsdirektør Øhavsmuseet YDERLIGERE OPLYSNINGER ved bestyrelsen Træskibsforeningen Faaborg : Formand: Jan Valbak, Næstformand: Kurt Kniep, Kasserer: Mads Rye Sletbjerg turistmanager Faaborg, Bestyrelsesmedlem og hjemmesideansvarlig: Bjarne Bekker, Bestyrelsesmedlem og maritim ekspert: Lauge Damstrup Køb medlemskort og anparter på hjemmesiden

TRÆSKIBSFORENINGEN FAABORG PRÆSENTERER & GALEASERUTEN NÅR HISTORIE OG VISIONER MØDES I DET SYDFYNSKE ØHAV!

TRÆSKIBSFORENINGEN FAABORG PRÆSENTERER & GALEASERUTEN NÅR HISTORIE OG VISIONER MØDES I DET SYDFYNSKE ØHAV! TRÆSKIBSFORENINGEN FAABORG PRÆSENTERER & GALEASERUTEN NÅR HISTORIE OG VISIONER MØDES I DET SYDFYNSKE ØHAV! NOSTALGISK NYTÆNKNING MED BREDE PERSPEKTIVER FOR FAABORG OG DET SYDFYNSKE ØHAV! På Rasmus Møllers

Læs mere

NY STÆRK FORENING GODT FRA LAND

NY STÆRK FORENING GODT FRA LAND NY STÆRK FORENING GODT FRA LAND NÅR HISTORIE OG VISIONER MØDES I DET SYDFYNSKE ØHAV! NOSTALGISK NYTÆNKNING MED BREDE PERSPEKTIVER FOR FAABORG OG DET SYDFYNSKE ØHAV! Faaborg får igen sin egen skonnert og

Læs mere

Når historie og visioner mødes i det sydfynske øhav!

Når historie og visioner mødes i det sydfynske øhav! Når historie og visioner mødes i det sydfynske øhav! Nostalgisk nytænkning med brede perspektiver for Faaborg og det sydfynske øhav! Faaborg får igen sin egen skonnert og åbner samtidig en fast maritim

Læs mere

Ø-hop i Det Sydfynske Øhav

Ø-hop i Det Sydfynske Øhav Ø-hop i Det Sydfynske Øhav PROJEKTETS NAVN Ø-hop i Det Sydfynske Øhav OM PROJEKTET Øhop i det Sydfynske Øhav som drivkraft for vækst og udvikling i den Sydfynske turisme med fokus på at forbedre adgangen

Læs mere

Maritimt indsatsfartøj navngivet

Maritimt indsatsfartøj navngivet 1 af 12 21-08-2014 14:41 HJEMMEVÆRNET Marinehjemmeværnet HJK > Marinehjemmeværnet > Nyheder > Maritimt indsatsfartøj navngivet Maritimt indsatsfartøj navngivet Af Ninna Falck, 11 DEC 13 Marinehjemmeværnets

Læs mere

Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav

Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav Øhop med vandring 5 Øer og 4 færger. Det Sydfynske Øhav er et af verdens største oversvømmede istidslandskaber... og er under fortsat forandring

Læs mere

Bevar de gamle skibe i Danmark

Bevar de gamle skibe i Danmark Bevar de gamle skibe i Danmark Idéen til TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN opstod i pinsen 1971 i Roskilde, hvor 27 ældre træskibe lå i havnen i anledning af Vikingeskibshallens udstilling Under sejl på ny. Her

Læs mere

Medlemsblad for Foreningen til bevarelse af fiskefartøjet Marna af Faaborg SG100. December årgang nr. 2

Medlemsblad for Foreningen til bevarelse af fiskefartøjet Marna af Faaborg SG100. December årgang nr. 2 Medlemsblad for Foreningen til bevarelse af fiskefartøjet Marna af Faaborg SG100 December 2016 17. årgang nr. 2 1 Formanden har ordet Så er et år gået, igen med en masse aktiviteter. Bl.a. sejlture til

Læs mere

PROFIL. Historie og kultur Natur og miljø Socialt engagement og velgørenhed

PROFIL. Historie og kultur Natur og miljø Socialt engagement og velgørenhed PROFIL Sejlskibsforeningen ANNE MARGRETHE af Svendborg har besluttet at profilere sig på følgende tre områder. Historie og kultur Natur og miljø Socialt engagement og velgørenhed Historisk og kulturel

Læs mere

REFERAT. Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde onsdag 5. juni 2013 i Holbæk Træskibslaugs klubhus, Holbæk.

REFERAT. Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde onsdag 5. juni 2013 i Holbæk Træskibslaugs klubhus, Holbæk. REFERAT af Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde onsdag 5. juni 2013 i Holbæk Træskibslaugs klubhus, Holbæk. Deltagere: Afbud: Formand Lauge Damstrup Brøndum Kasserer Egon Hansen Bestyrelsesmedlem

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Træskibs Sammenslutningens Pinsestævne er en havn fyldt med Danmarks sejlende kulturarv

Træskibs Sammenslutningens Pinsestævne er en havn fyldt med Danmarks sejlende kulturarv Træskibs Sammenslutningens Pinsestævne er en havn fyldt med Danmarks sejlende kulturarv Et værtsskab for Træskibs Sammenslutningens pinsestævne er et fælles projekt for havnen, byens foreningsliv, handelsstand

Læs mere

Maj Årgang Nr. 1

Maj Årgang Nr. 1 Maj 2014 15. Årgang Nr. 1 Formanden har ordet Per Thomsen Så starter en ny sommer med vores faste arrangementer, bl.a. vores mandags sejladser. Vi mangler stadig det sidste malerarbejde, så Marna kan se

Læs mere

Værftshallerne. i Helsingør

Værftshallerne. i Helsingør Værftshallerne i Helsingør I det hæfte, du nu står med i hånden, har vi samlet en række spørgsmål og svar omkring Værftshallerne i Helsingør. Spørgsmålene og svarene handler om bygningerne, Nordhavnen

Læs mere

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1 The tall ships races 2015 Aalborg Nyhedsbrev nr. 1 Oktober 2014 Velkommen til det første nyhedsbrev for The Tall Ships Races 2015 Aalborg. Frem til begivenheden afholdes fra den 1. til den 4. august 2015,

Læs mere

FORFATTERNE ombord på Fylla

FORFATTERNE ombord på Fylla FORFATTERNE ombord på Fylla Bodil Steensen-Leth Cand.Phil. i engelsk 1972. Litteraturanmelder på Jyllands-Posten 1978-1998. Godsejerfrue på Steensgård, debuterede i 1984 med novellesamlingen Pandæmonien

Læs mere

Paketten - mellem Holbæk og Refshaleøen En anderledes dimension til fortællingen om råvarer, mad og mennesker - kystliv, skibe og søfart Januar

Paketten - mellem Holbæk og Refshaleøen En anderledes dimension til fortællingen om råvarer, mad og mennesker - kystliv, skibe og søfart Januar Paketten - mellem Holbæk og Refshaleøen En anderledes dimension til fortællingen om råvarer, mad og mennesker - kystliv, skibe og søfart Januar 2019 1 Idéen, ruten og målsætningen I sommeren 2019 er det

Læs mere

36 flotte sejlskibe sejler Fyn Rundt i næste uge

36 flotte sejlskibe sejler Fyn Rundt i næste uge 36 flotte sejlskibe sejler Fyn Rundt i næste uge Den traditionsrige sejlads, Fyn Rundt for bevaringsværdige Sejlskibe løber af stabelen i næste uge. Med de sidste tilmeldinger er Fyn Rundt nu oppe på 36

Læs mere

Danmarks Museum For Lystsejlads

Danmarks Museum For Lystsejlads Danmarks Museum For Lystsejlads MARITIMT KULTURCENTER PÅ SVENDBORG HAVN 2 OPLÆG TIL ETABLERING AF ET MARITIMT KULTURHUS PÅ FREDERIKSØEN INTRO Siden lukningen af Svendborg Værft i 2001 er der tænkt mange

Læs mere

Indsatsområdets navn:

Indsatsområdets navn: Indsatsområdets navn: Søfart -samspillet mellem vand og land Kort/billede Beskrivelse af forslaget - hvad går det ud på? Hvad er formålet med indsatsen? Revkrogen, Korshavn, Avernakø Søfart -samspillet

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

samt med støtte fra Færgesekretariatet, samt koordinering til visionsgruppen for Transport og Besejling Hjortø, Skarø og Drejø.

samt med støtte fra Færgesekretariatet, samt koordinering til visionsgruppen for Transport og Besejling Hjortø, Skarø og Drejø. 1. Projekttitel Udvikling af Øhop i det Sydfyn Øhav 2. Oplysninger om ansøger Ansøger er, Svendborg Havn, Færge og Sundfart, en institution i Svendborg Kommune, ved Havnemester Hans Søby i samarbejde med

Læs mere

International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder STOR TAK.

International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder STOR TAK. Nyhedsbrev 1 Vi er i fuldt sving med International Art Festival 2013 International Art Festival 2012 er succesfyldt overstået, ikke mindst på grund af megen velvilje fra de mange sponsorer, som vi skylder

Læs mere

Indsatsområdets navn: Fra Ø til Ø - Havn til Havn

Indsatsområdets navn: Fra Ø til Ø - Havn til Havn Indsatsområdets navn: Fra Ø til Ø - Havn til Havn Kort/billede eller tegning Kort vises på separat billede. Rutenet: Som et oplæg foreslår vi et rutenet, hvor det centrale mødested er Drejø Havn. Det foreslås

Læs mere

LILLA DAN Togtplan 2016

LILLA DAN Togtplan 2016 ! LILLA DAN Togtplan 2016 Hvad med en anderledes og aktiv ferie? Oplev det danske ørige eller den svenske skærgård ombord på skonnerten Lilla Dan. 65 års aktiv drift for J. Lauritzen A/S! Rederiet J. Lauritzen

Læs mere

EFTERRETNINGER FOR SKIBSLAGET JENSINES VENNER OG ANDRE SØFARENDE

EFTERRETNINGER FOR SKIBSLAGET JENSINES VENNER OG ANDRE SØFARENDE EFTERRETNINGER FOR SKIBSLAGET JENSINES VENNER OG ANDRE SØFARENDE NR. 90 APRIL 2004 Skibslaget er en afdeling af Det Danske Spejderkorps og styres af gruppestyrelsen. Gruppestyrelsen består af 7 personer

Læs mere

LILLA DAN Togtplan 2018

LILLA DAN Togtplan 2018 LILLA DAN Togtplan 2018 Oplev de danske farvande ombord på skonnerten Lilla Dan - eller deltag på kapsejladserne Fyn Rundt og Limfjorden Rundt 67 års aktiv drift for J. Lauritzen A/S! Rederiet J. Lauritzen

Læs mere

Medlemsblad for Foreningen til bevarelse af fiskefartøjet Marna af Faaborg SG100. Juni 2015. 16. årgang nr. 2

Medlemsblad for Foreningen til bevarelse af fiskefartøjet Marna af Faaborg SG100. Juni 2015. 16. årgang nr. 2 Medlemsblad for Foreningen til bevarelse af fiskefartøjet Marna af Faaborg SG100 Juni 2015 16. årgang nr. 2 Formanden har ordet Så er sæsonen godt i gang. Her i bladet er der et par nye aktiviteter, tag

Læs mere

Nyhedsbrev sommer 2015.

Nyhedsbrev sommer 2015. Nyhedsbrev sommer 2015. Formandens klumme Æ bådslæw. Laksen Aktiviteter. Sommeren eller mangel på samme, er over os! Og aktiviteterne burde køre i højeste gear. Vi må erkende at vejret har begrænset et

Læs mere

Nyhedsbrev nr 23 til Rådighedsløns og Servicemedlemmer..

Nyhedsbrev nr 23 til Rådighedsløns og Servicemedlemmer.. Nyhedsbrev nr 23 til Rådighedsløns og Servicemedlemmer.. Kære alle Så blev vores Årsmøde 2016 overstået og vi syntes at det igen var en god og hyggelig dag. I alt 27 pax havde fundet vej til Viby Sj. for

Læs mere

Kulturfestivalen Grønland i Tivoli

Kulturfestivalen Grønland i Tivoli Kulturfestivalen Grønland i Tivoli Om projektet Grønland i Tivoli GiT afholder i sommeren 2018 en 2 dages kulturfestival, med samme navn som projektet, i Tivoli København. Over 2 dage inviteres grønlændere,

Læs mere

Referat af Generalforsamling februar 2013

Referat af Generalforsamling februar 2013 Referat af Generalforsamling februar 2013 Formanden Jesper Jensen bød velkommen til Trinords medlemmer der var fremmødt til årets generealforsamling. 1. Valg af dirigent og referent Formanden orienterede

Læs mere

7. februar 2012. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner

7. februar 2012. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner 7. februar 2012 side 2-4 side 5 Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner Referat fra generalforsamling i Hjallerup

Læs mere

Det bedste af det sydfynske inklusive Ærø. Mulighed for forlængelse: Ophold i HC Andersens eventyrlige fødeby Odense.

Det bedste af det sydfynske inklusive Ærø. Mulighed for forlængelse: Ophold i HC Andersens eventyrlige fødeby Odense. CYKELFERIE I DANMARK FYN OG ÆRØ Det bedste af det sydfynske inklusive Ærø. Mulighed for forlængelse: Ophold i HC Andersens eventyrlige fødeby Odense. Det bedste af Sydfyn og Ærø Sydfyn er en meget populær

Læs mere

Maritimt Kompetencecenter på Hobro Havn

Maritimt Kompetencecenter på Hobro Havn Maritimt Kompetencecenter på Hobro Havn Havneområdet i dag: Havnemiljøet et i Hobro er et eksempel påp hvordan havnemiljøer er har set ud i en mindre dansk provinsby. Der er endnu ikke plastret til med

Læs mere

Referat af KDAK s generalforsamling 21/

Referat af KDAK s generalforsamling 21/ Møde start: 19:30 Velkomst ved RP. 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår NEJ, som blev enstemmigt valgt. NEJ konstatere at generalforsamlingen er lovligt indkaldt. 2. Valg af stemmetællere NEJ Forslår:

Læs mere

FORMANDENS BERETNING 2015

FORMANDENS BERETNING 2015 FORMANDENS BERETNING 2015 Tiden ikke bare går stærkt - den løber afsted. Og det skyldes jo heldigvis oftest, at der sker så meget interessant dag efter dag, at man helt glemmer tiden. Ihvertfald føler

Læs mere

SVENDBORGSUND MARINA. - et projekt med unik beliggenhed

SVENDBORGSUND MARINA. - et projekt med unik beliggenhed UDSYN A/S - Frederiksø 2, bygning 3, 1. sal - 5700 Svendborg - 8888 6977 - mail@udsyn.com - www.udsyn.com PROJEKTSALG Type : boliger Byggerets m² : 3.760 m² Projekterede byggeri m² : 3.192 m² Pris pr.

Læs mere

REFERAT. Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde fredag den 25. oktober 2013 kl. 18.00 på Kystens Perle i Ebeltoft.

REFERAT. Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde fredag den 25. oktober 2013 kl. 18.00 på Kystens Perle i Ebeltoft. REFERAT af Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde fredag den 25. oktober 2013 kl. 18.00 på Kystens Perle i Ebeltoft. Deltagere: Gæster: Afbud: Formand Lauge Damstrup Brøndum Næstformand Merete Ettrup

Læs mere

MX-5 Club Denmark var på tur lørdag den 21 juli. Denne sportsvognsklub er nok den største i Danmark. Vi er nu mere end 750 medlemmer.

MX-5 Club Denmark var på tur lørdag den 21 juli. Denne sportsvognsklub er nok den største i Danmark. Vi er nu mere end 750 medlemmer. MX-5 Club Denmark var på tur lørdag den 21 juli. Denne sportsvognsklub er nok den største i Danmark. Vi er nu mere end 750 medlemmer. Mazda startede i 1989 med en produktion af åbne sportsvogne efter forbillede

Læs mere

Referat af generalforsamlingen 2017 afholdt d. 19. august på Hotel Vissenbjerg Storkro.

Referat af generalforsamlingen 2017 afholdt d. 19. august på Hotel Vissenbjerg Storkro. Referat af generalforsamlingen 2017 afholdt d. 19. august på Hotel Vissenbjerg Storkro. 1.a. Valg af dirigent: Flemming Glymov blev valgt 1.b. Valg af referent: Flemming Glymov og Jan Bøgsted udfærdiger

Læs mere

Anni Thrysøe sejler til Pinsestævnet i Hobro. 27. maj 9. juni 2017

Anni Thrysøe sejler til Pinsestævnet i Hobro. 27. maj 9. juni 2017 Anni Thrysøe sejler til Pinsestævnet i Hobro 27. maj 9. juni 2017 Sejlplan Afsejling fra Lemvig, lørdag den 27. maj 2017 kl. 10.00 1. destination Glyngøre Afsejling Glyngøre, søndag den 28. maj kl. 9.00

Læs mere

Livskvalitet ER ALTID I CENTRUM FOR DEN ÆLDRE, DE PÅRØRENDE OG PERSONALET

Livskvalitet ER ALTID I CENTRUM FOR DEN ÆLDRE, DE PÅRØRENDE OG PERSONALET Livskvalitet ER ALTID I CENTRUM FOR DEN ÆLDRE, DE PÅRØRENDE OG PERSONALET Velkommen Filskov Friplejehjem er blevet til på initiativ af lokalbefolkningen i Filskov. Efter kommunens beslutning om at lukke

Læs mere

SPONSORSAMARBEJDE KUNSTCENTRET SILKEBORG BAD PRÆSENTATION. KONTAKT Direktør Iben From, direkte: 38410945, mail: from@silkeborgbad.

SPONSORSAMARBEJDE KUNSTCENTRET SILKEBORG BAD PRÆSENTATION. KONTAKT Direktør Iben From, direkte: 38410945, mail: from@silkeborgbad. SPONSORSAMARBEJDE PRÆSENTATION KUNSTCENTRET SILKEBORG BAD KONTAKT Direktør Iben From, direkte: 38410945, mail: from@silkeborgbad.dk Driftschef Ole Dahl, direkte: 38410940, mail: oledahl@silkeborgbad.dk

Læs mere

Dokumentation for rammefortælling

Dokumentation for rammefortælling Dokumentation for rammefortælling Langeland Kommune Langeland Kommune Kommunal strategisk fokus på styrkepositionen Erhvervsmæssige styrkepositioner Maritim IT Turisme Kommunalbestyrelsen i Langeland Kommune

Læs mere

Turistforeningen for Sydfyn

Turistforeningen for Sydfyn Turistforeningen for Sydfyn Generalforsamling mandag den 26. marts kl. 19.00 på Hotel Svendborg Der var fremmødt 40 til generalforsamlingen. Formand Allan Mariager bød velkommen til en noget anderledes

Læs mere

Livskvalitet ER ALTID I CENTRUM FOR DEN ÆLDRE, DE PÅRØRENDE OG PERSONALET

Livskvalitet ER ALTID I CENTRUM FOR DEN ÆLDRE, DE PÅRØRENDE OG PERSONALET Livskvalitet ER ALTID I CENTRUM FOR DEN ÆLDRE, DE PÅRØRENDE OG PERSONALET Velkommen Filskov Friplejehjem er blevet til på initiativ af lokalbefolkningen i Filskov. Efter kommunens beslutning om at lukke

Læs mere

LILLA DAN Togtplan 2015

LILLA DAN Togtplan 2015 ! LILLA DAN Togtplan 2015 Hvad med en anderledes og aktiv ferie? Oplev det danske ørige eller den svenske skærgård ombord på skonnerten Lilla Dan. 64 års aktiv drift for J. Lauritzen A/S! Rederiet J. Lauritzen

Læs mere

Program for besøg den maj 2018 Katrien An Heirman fra UNESCO

Program for besøg den maj 2018 Katrien An Heirman fra UNESCO Mandag den 14. maj Geolog Søren Skibsted, Mogens Lind Jørgensen fra Svendborg Kommune (natur), Torbjørn Tarp og Søren Lisby fra Naturturisme I/S Besøg Ærø kl. 9 13.15 Kl. 8.15 9.00 Kl. 9.00 9.15 Kl. 9.15

Læs mere

Årsberetning for Foreningen ØRBÆK MIDTPUNKT Året der gik

Årsberetning for Foreningen ØRBÆK MIDTPUNKT Året der gik Året der gik Ørbæk Midtpunkt har gennem det seneste år fortsat været stedet med rigtig mange gode oplevelser for vores brugere og gæster. Vi ser nu hverdagen som værende normal med de udfordringer, som

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 11-09-2017 Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Susanne Gustenhoff, Lars Milling, Birgitte Svendsen, Bjarne Madsen Indholdsfortegnelse Sag

Læs mere

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015 Dansk Sejlunion - Klubkonference 21. november 2015 Vi vil fortælle om Baggrunden for projekt Vild med Vand Status for projektet Hvad består projektet af Hvad leverer projektsekretariatet Hvordan kommer

Læs mere

Kunstens Ø er årets smukkeste byggeri i Ishøj

Kunstens Ø er årets smukkeste byggeri i Ishøj Kunstens Ø er årets smukkeste byggeri i Ishøj Det blev ARKEN - Kunstens Ø, som løb med årets arkitekturpris i Ishøj Kommune. Boligbebyggelsen Balders Have fik hædrende omtale Da ARKEN blev bygget, var

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Tversted Borger- og Turistforening ønsker i fremtiden at udvise en større åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter. Derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tverstedliv.dk

Læs mere

Januar 2006. Medlemsblad for

Januar 2006. Medlemsblad for Januar 2006. Medlemsblad for Allinge-Sandvig Byforenings Bestyrelse. Formand: Anders Koefoed Larsen, Kampeløkken 9, 3770 Allinge, tlf. 56 48 06 17, e-mail: akl@vip.cybercity.dk Næstformand: Richardt Bendtsen,

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 13-03-2017 Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Susanne Gustenhoff, Lars Milling, Birgitte Svendsen, Bjarne Madsen Ved punkt nr. 8 deltager:

Læs mere

Branding af FAABORG-MIDTFYN 26.02.2009

Branding af FAABORG-MIDTFYN 26.02.2009 Branding af FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 26.02.2009 PROGRAM Branding af hvad og hvorfor? Holdninger Hvad gør kommunerne omkring jer? Forslag til brandgrundlag Den gode historie hvem skal fortælle den og hvor

Læs mere

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Ved generalforsamlingen sidste år i april fortalte jeg, at licitationen på den udvendige renovering var overstået, og ganske

Læs mere

Nationalpark Det Sydfynske Øhav..?

Nationalpark Det Sydfynske Øhav..? Nationalpark Det Sydfynske Øhav..? Sekretariatschef Rico Boye Jensen Ærø, Februar 2009 Meget kort om os! Program Nationalpark Det Sydfynske Øhav.? Hvad er en dansk nationalpark. Hvad skal der ske Hvorfor

Læs mere

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Tur til Helnæs Statistik Madpakketur Efterårsturen til Silkeborg Aktivitetskalender Faaborg

Læs mere

Nyhedsbrev Ejerforeningen Skåde Skovhuse. Skåde juni 2017 Bestyrelsen for Skåde Skovhuse Redigeret af Kim Andkjær Harrit

Nyhedsbrev Ejerforeningen Skåde Skovhuse. Skåde juni 2017 Bestyrelsen for Skåde Skovhuse Redigeret af Kim Andkjær Harrit Nyhedsbrev Ejerforeningen Skåde Skovhuse. Skåde juni 2017 Bestyrelsen for Skåde Skovhuse Redigeret af Kim Andkjær Harrit Kære beboere. Foråret og sommeren er er kommet til Skåde Skovhuse. Skoven viser

Læs mere

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Det var et vildt år Foto: Sanne Agatz - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Ansvarlighed, demokrati og godt bomiljø Siden 2012 har vi i boligforeningen arbejdet målrettet med vores

Læs mere

PROGRAM FOR SENIORHØJSKOLEN MØDESTEDET KIRKEGADE 26, 5884 GUDME

PROGRAM FOR SENIORHØJSKOLEN MØDESTEDET KIRKEGADE 26, 5884 GUDME PROGRAM FOR SENIORHØJSKOLEN MØDESTEDET KIRKEGADE 26, 5884 GUDME VINTER/FORÅR 2012 STEDET FOR DIG! INSPIRATION - HYGGE SAMVÆR Kære deltagere! Så påbegyndes resten af sæsonen i Seniorhøjskolen Mødestedet

Læs mere

Gl. Turisten. en passagermotorbåd. bygget 1922 i Ry. Ferskvandsmuseet Siimtoften 18 8680 Ry tlf. 8689 0199 e-mail: fmr@ferskvandsmuseet.

Gl. Turisten. en passagermotorbåd. bygget 1922 i Ry. Ferskvandsmuseet Siimtoften 18 8680 Ry tlf. 8689 0199 e-mail: fmr@ferskvandsmuseet. Gl. Turisten en passagermotorbåd bygget 1922 i Ry Ferskvandsmuseet Siimtoften 18 8680 Ry tlf. 8689 0199 e-mail: fmr@ferskvandsmuseet.dk 1 Forhistorie Fra 1861 og frem til 1922 var det Hjejle-selskabet

Læs mere

Jeg er overvældet over, at så mange er kommet her i dag. For mig er det jo en helt

Jeg er overvældet over, at så mange er kommet her i dag. For mig er det jo en helt Kære Minister, tidligere Minister, bestyrelsesformand Kære alle sammen Jeg er overvældet over, at så mange er kommet her i dag. For mig er det jo en helt speciel dag. Det er snart 48 år siden, jeg startede

Læs mere

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Billedet er fra "En anderledes handicapkonference" med Hjerneskadeforeningen og DFDS. Billedet er fra Oslo i maj 2013. Nyhedsbrev Januar 2014 Aktivitetskalender 1. kvartal

Læs mere

Denne bog er tilegnet personalet i alle Sparekassen Faaborgs afdelinger.

Denne bog er tilegnet personalet i alle Sparekassen Faaborgs afdelinger. Vi tror på dig Denne bog er tilegnet personalet i alle Sparekassen Faaborgs afdelinger. Om at være stolt af sin arbejdsplads Sparekassen Faaborg er et moderne pengeinstitut med succes. Den succes skal

Læs mere

Beretning til KRK-Nuuk s generalforsamling 2018

Beretning til KRK-Nuuk s generalforsamling 2018 Sidste generalforsamling blev afholdt den 22. marts 2017, hvor der skulle vælges 4 bestyrelsesmedlemmer og 2 suppleanter. 3 medlemmer modtog genvalg mens Lissi Olsen, der efter 7 år i Nuummi Kalaallit

Læs mere

Tids- og Handleplan 2012-2013 Friluftsprojekter i de blå områder som følge af friluftspris, Danmarks Friluftskommune 2012

Tids- og Handleplan 2012-2013 Friluftsprojekter i de blå områder som følge af friluftspris, Danmarks Friluftskommune 2012 Tids- og Handleplan 2012-2013 Friluftsprojekter i de blå områder som følge af friluftspris, Danmarks Friluftskommune 2012 Dato Måned August 2012 13 Friluftsrådet bekendtgør, at Svendborg Kommune er valgt

Læs mere

Beretning Generalforsamling 2015.

Beretning Generalforsamling 2015. Beretning Generalforsamling 2015. Ved generalforsamlingen i 2014 blev der skiftet lidt ud i bestyrelsen, således at Susanne Steffensen nu er næstformand og Anita Jensen er valgt som repræsentant for havnens

Læs mere

Generalforsamling Allerupgaard Rideklub AGR d. 28/2-2011

Generalforsamling Allerupgaard Rideklub AGR d. 28/2-2011 Generalforsamling AGR d. 28/2-2011 1. Valg af dirigent Susanne Eder blev valgt som dirigent og konstaterede at generalforsamlingen var lovlig og rettidig indkaldt. 2. Formandens beretning for året 2010

Læs mere

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Juni 2015

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Juni 2015 Tversted Borger- og Turistforening ønsker i fremtiden at udvise en større åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter mm. derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tverstedliv.dk

Læs mere

Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K

Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K Ejendomme A/S Velkommen til Wilders Plads Ejendomme A/S, som er et familieforetagende i fjerde generation med civiløkonom

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

SKÅRUP KULTUR & IDRÆTSCENTER

SKÅRUP KULTUR & IDRÆTSCENTER STØT ETABLERINGEN AF SKÅRUP KULTUR & IDRÆTSCENTER Vi står bag projektet: Skårup Hallen SIF Skårup Idrætsforening Skårup Borgerforening Hvad går projektet ud på? Skårup-Vejstrup området er et dynamisk

Læs mere

Nogle gange springer vinden helt uforudsigelig, og et planlagt kryds bliver til en rodet dag, som sætter besætning og skipper

Nogle gange springer vinden helt uforudsigelig, og et planlagt kryds bliver til en rodet dag, som sætter besætning og skipper Nogle gange springer vinden helt uforudsigelig, og et planlagt kryds bliver til en rodet dag, som sætter besætning og skipper sen. Bedst som vi troede, at nu havde vi højde, og der kunne lede, kom vi næsten

Læs mere

Erhvervsmæssig vækst i tilknytning til naturoplevelser med fokus på forretningsudvikling af maritime naturoplevelser, projektet

Erhvervsmæssig vækst i tilknytning til naturoplevelser med fokus på forretningsudvikling af maritime naturoplevelser, projektet 27. okt. Svendborg Erhvervsmæssig vækst i tilknytning til naturoplevelser med fokus på forretningsudvikling af maritime naturoplevelser, projektet Lidt om Naturturisme I/S Projektets dele Overnatning med

Læs mere

Borgmestergården. Håndværk og købmandsliv i renæssancen. Tilbud til skoler

Borgmestergården. Håndværk og købmandsliv i renæssancen. Tilbud til skoler Borgmestergården Håndværk og købmandsliv i renæssancen Tilbud til skoler Borgmestergården Borgmestergården i Nyborg byder på en fortælling om købmandsliv i renæssancen, om de danske købstæder, om søfart

Læs mere

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer Kære sejlere FORMANDENS BERETNING 2016 2015/2016 har været et spændende år, med mange aktiviteter i Sejlklubben Ebeltoft Vig. Jeg vil komme omkring Byggeri Sponsor jagt til ungdom og byggeri Vild med vand

Læs mere

Krigssejlermonument på Kongens Skibsbro i Nyborg

Krigssejlermonument på Kongens Skibsbro i Nyborg 1 Krigssejlermonument på Kongens Skibsbro i Nyborg Baggrund: Det neutrale Danmarks rolle under anden verdenskrig var langtfra heroisk, og igennem årtier var det først og fremmest modstandsbevægelsen (på

Læs mere

Notat til Folketingets Kulturudvalg i forbindelse med Skibsbevaringsfondens foretræde for Kulturudvalget d. 13. juni 2012.

Notat til Folketingets Kulturudvalg i forbindelse med Skibsbevaringsfondens foretræde for Kulturudvalget d. 13. juni 2012. Kulturudvalget 2011-12 B 84 Bilag 1 Offentligt SKIBSBEVARINGSFONDEN Formanden: Stjernegade 20 E.1 sal, 3000 Helsingør Tlf. 50 51 60 12 vistrup@skibsbevaringsfonden.dk www.skibsbevaringsfonden.dk Notat

Læs mere

Fyns Amts Avis Svendborg. Et nyt år står foran os. Nytåret er jo også tiden, hvor man både ser tilbage og frem.

Fyns Amts Avis Svendborg. Et nyt år står foran os. Nytåret er jo også tiden, hvor man både ser tilbage og frem. Fyns Amts Avis Svendborg Et nyt år står foran os. Nytåret er jo også tiden, hvor man både ser tilbage og frem. Vi har en rigtig god og velfungerende kommune, der på alle serviceområder tåler sammenligning

Læs mere

Det bedste af det sydfynske inklusive Ærø. Mulighed for forlængelse: Ophold i HC Andersens eventyrlige fødeby Odense.

Det bedste af det sydfynske inklusive Ærø. Mulighed for forlængelse: Ophold i HC Andersens eventyrlige fødeby Odense. CYKELFERIE I DANMARK FYN OG ÆRØ Det bedste af det sydfynske inklusive Ærø. Mulighed for forlængelse: Ophold i HC Andersens eventyrlige fødeby Odense. Det bedste af Sydfyn og Ærø Sydfyn er en meget populær

Læs mere

JCI YOUNG LEADERS JULI 2011 BRYLLUP OG PIRATERI

JCI YOUNG LEADERS JULI 2011 BRYLLUP OG PIRATERI JCI YOUNG LEADERS JULI 2011 BRYLLUP OG PIRATERI JCI YOUNG LEADERS JULI 2011 Sydfyns dynamiske forum JCI Svendborg God SOMMER Indholdsfortegnelse Formandens ord s. 3 Pirateri s. 4 Tillykke s. 6 JCI SVENDBORG

Læs mere

Helsingør. Fotoet viser havnens gamle mole. Lods- og færgebådene havde plads ved den søndre havnemole i. Helsingørs statshavn.

Helsingør. Fotoet viser havnens gamle mole. Lods- og færgebådene havde plads ved den søndre havnemole i. Helsingørs statshavn. Helsingør Det smalle farvand mellem Danmark og Sverige har i århundreder været et stærkt befærdet internationalt farvand. Der opstod derfor tidligt en beskæftigelse for fiskere, færgefolk og søfolk som

Læs mere

LILLA DAN Togtplan 2017

LILLA DAN Togtplan 2017 ! LILLA DAN Togtplan 2017 Hvad med en anderledes og aktiv ferie? Oplev den norske og svenske skærgård ombord på skonnerten Lilla Dan - eller deltag på kapsejladserne med 35 og 30 års jubilæum for Fyn Rundt

Læs mere

Nu bliver det lettere at prøve sine maritime drømme af i praksis

Nu bliver det lettere at prøve sine maritime drømme af i praksis Nu bliver det lettere at prøve sine maritime drømme af i praksis For Frederiksværk Lystbådehavn og havnens klubber er gået med i et nyt, ambitiøst Vild med Vand - projekt. Baggrunden for projekt Vild med

Læs mere

Næstved kommune Teatergade, 4700 Næstved. Til Næstved byråd og Økonomiudvalget. Ansøgning fra Næstved Turistforening

Næstved kommune Teatergade, 4700 Næstved. Til Næstved byråd og Økonomiudvalget. Ansøgning fra Næstved Turistforening Næstved kommune Teatergade, 4700 Næstved Til Næstved byråd og Økonomiudvalget Ansøgning fra Næstved Turistforening Siden etableringen i 2015 af Visit Sydsjælland-Møn, med domicil i Vordingborg, har Næstved

Læs mere

Særudgave september 2015

Særudgave september 2015 Særudgave september 2015 En ny og tidssvarende børne- og ungepolitik sendes i disse dage i høring. Politikken er blevet til i et bredt og inddragende samarbejde på tværs af hele Aarhus Kommune og bysamfundet

Læs mere

Besøgstal, offentlige tilskud, egenindtægt og udvikling

Besøgstal, offentlige tilskud, egenindtægt og udvikling Besøgstal, offentlige tilskud, egenindtægt og udvikling Af Lars Christian Nørbach Mangt og meget er blevet sagt om besøgstal egnethed eller mangel på samme til at vurdere den ene eller anden kulturinstitutions

Læs mere

K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 1 FEBRUAR 2018

K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 1 FEBRUAR 2018 K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 1 FEBRUAR 2018 FEBRUAR Lørdag 17. MARTS Onsdag 14. Lørdag 17. Lørdag 24. APRIL Lørdag 14. Søndag 15. Fredag 20. Lørdag 21. Lørdag 21. MAJ JUNI Lørdag

Læs mere

PROGRAM FOR FORLØBET Kl Outcome: Sted: Kl Outcome: Sted:

PROGRAM FOR FORLØBET Kl Outcome: Sted: Kl Outcome: Sted: PROGRAM FOR FORLØBET Kl. 09.30 16.00 På opstartssessionen skal vi arbejde med udvalgte redskaber til at skabe værdikædesamarbejder, som kan give positiv merværdi tildin virksomhed. Dagens arbejde skal

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016 Læs inde i bladet: INVITATION TIL GENERALFORSAMLING SØREDNING I SVERIGE OG DANMARK ÅRETS ARRANGEMENTER 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

Træskibsstævne juni 2017 PROGRAM. #søsatteeventyr #visitmariagerfjord #hobro

Træskibsstævne juni 2017 PROGRAM. #søsatteeventyr #visitmariagerfjord #hobro Eventyr Søsatte Træskibsstævne 1. - 4. juni 2017 PROGRAM #søsatteeventyr #visitmariagerfjord #hobro Velkommen til Danmarks smukkeste fjord Af Borgmester Mogens Jespersen (V), Mariagerfjord Kommune Det

Læs mere

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 15.01.2013 i Borgerhuset.

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 15.01.2013 i Borgerhuset. Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 15.01.2013 i Borgerhuset. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Fremlæggelse af revideret regnskab til godkendelse 4.

Læs mere

Klub 60+ Generalforsamling

Klub 60+ Generalforsamling Generalforsamling Dagsorden, beretning og regnskab 11 1 Dagsorden Generalforsamling Torsdag, den 13. oktober 2011 kl. 15.00 - ca. 18.00 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. a) Regnskab til

Læs mere

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør.

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør. INVITATION Kære sejler Vi vil gerne gentage succesen fra sidste år og invitere dig og din familie til det 2 Lotus møde, i rækken af de årlige møder der gerne skulle blive en hyggelig og udbytterig tradition

Læs mere

December 2014 15. Årgang Nr. 2

December 2014 15. Årgang Nr. 2 December 2014 15. Årgang Nr. 2 Formanden har ordet Så er endnu en sommer gået med en masse aktiviteter. Vi har netop sejlet julemanden til Dyreborg i frisk vind. Nok lidt for frisk, men det gik, og det

Læs mere