FREDERIKSHAVN KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FREDERIKSHAVN KOMMUNE"

Transkript

1 sociale udvalg - Dagsorden Side 204 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT DET SOCIALE UDVALG Mødedato: Mødetidspunkt: kl. kl Mødested: Mødelokale B101, Børne- og kulturforvaltningen Mødeafslutning: kl Fraværende: Ingeborg Thusgaard, Ib Bjørn Poulsen, Erik Janum Der afholdes dialogmøde med Gigtplejehjemmet kl

2 sociale udvalg - Dagsorden Side 205 Der afholdes dialogmøde med DSI kl Aflyst.

3 sociale udvalg - Dagsorden Side 206 Bilags- og indholdsfortegnelse til møde den Punkt nr.: Emne: Bilag: Gæster: Side 1. Forslag til fremtidig struktur for Arbejdsformidlingen. 204 AF's fremtidige kontorstruktur Evt. deltagelse i fler-by samarbejdet vedrørende marginaliseringstruede unge: Fodfæste i tilværelsen - et 3-årigt forsøgsprojekt Kaution og kommunal medfinansiering af ophold på hospice KamillianerGaarden i Aalborg Forslag til anvendelse af kommunepuljen til sindslidende. 210 Skrivelse fra Den sociale Sikringsstyrelse vedr. tildeling af engangsbeløb på kr kr Amtets forslag til fodterapipraksisplan Støtte til frivilligt, socialt arbejde, 6. uddeling Forslag til bevillinger støtte til frivilligt socialt arbejde, jf. SEL 115, til behandling i Socialudvalget Redegørelse om samarbejdet med det frivillige sociale arbejde i Redegørelse om samarbejdet med det frivillige sociale arbejde i Udtalelse fra Paraplyorganisationen for det frivillige sociale arbejde i Frederikshavn Kommune 215 Brev af til Paraplyorganisationen 215

4 sociale udvalg - Dagsorden Side 207 Sagsident: bjm 1 Forslag til fremtidig struktur for Arbejdsformidlingen. Sagsfremstilling: Fra Arbejdsformidlingen regionschef Anders Hesselholt har vi modtaget materiale vedr. forslag til en ny struktur for AF s arbejde i Nordjylland. Hensigten med dette ændringsforslag er at frigøre ressourcer, der skal sættes ind overfor de ledige, hvor ledigheden er størst. Samtidig skal servicen overfor virksomhederne fortsat have en høj prioritet. Af forslaget fremgår, at de 4 mindste jobcenter med AF-chef nedlægges ( i Skagen ; brovst ; Støvring og Hadsund), og de bestående AF-centre i Hobro, Års, Ålborg, Hjørring og Frederikshavn styrkes. Det er forvaltningens opfattelse, at de ledige og virksomhederne i Frederikshavn kommune med forslaget kan forvente at få mindst samme service som hidtil fra AFcentret i Frederikshavn. Målsætningsmæssige konsekvenser: Ingen. Budgetmæssige konsekvenser: Ingen budgetmæssige eller personalemæssige konsekvenser i forhold til det vedtagne budget: Bilag til Socialudvalget den :: 1AF's fremtidige kontorstruktur Socialchefens indstilling: At forslaget til ny AF- struktur i Nordjylland tages til efterretning. Afgørelse i Det sociale udvalg den :

5 sociale udvalg - Dagsorden Side 208 Godkendt, idet bemærkes, at udvalget alene har set på serviceniveauet i vor kommune. Fraværende: Ingeborg Thusgaard, Ib Bjørn Poulsen, Erik Janum Sagsident: kpn 1 Evt. deltagelse i fler-by samarbejdet vedrørende marginaliseringstruede unge: Fodfæste i tilværelsen - et 3-årigt forsøgsprojekt. Sagsfremstilling: Et tilbagevendende problem for kommunerne, i særdeleshed socialforvaltningerne, er ofte manglen på muligheder for at kunne tilrettelægge en personlig handleplan for en særlig gruppe af unge. Der er tale om en gruppe af unge, der har haft adskillige fiaskoer i løbet af deres barndom, ungdom og skoletid. De vil oftest være kendte af skolevejlederen og er kendetegnet ved rodløshed, normløshed, mangel på normsættende socialt netværk og efterfølgende dårligt tilpasning til uddannelsessystemet og/eller det ordinære arbejdsmarked. Ofte finder vi først sent i forløbet ud af, hvilke grunde der kan være til at vore aktiveringsbestræbelser mislykkes for denne gruppe. Der er ikke tale om en gruppe der kræver decideret behandling i traditionel forstand, men om en gruppe der - efter vores opfattelse - har behov for et miljøskift, idet vi har erfaring for, at en fysisk flytning er så indgribende og kan være så givtig, at denne alene kan medføre en væsentlig ændring i den unges selvopfattelse og dermed liv. Målgruppen er ofte flyttet hjemmefra i en ung alder og klarer sig dårligt i det lejede værelse o. lign.

6 sociale udvalg - Dagsorden Side 209 Vi har derfor ofte efterlyst handlemuligheder for denne gruppe af unge for derved at forebygge, at de i det hele taget får kontakt til det sociale system, herunder aktivering. Vi har erfaring for, at netop denne gruppe af unge er svære, ja næsten umulige at fastholde i aktivering, uddannelse m.v. idet de har tilbøjelighed til at opføre sig uden store hensyn til deres omgivelser, reaktioner der ofte skyldes følelsesmæssige udladninger i stedet for velovervejede og saglige argumenter. Med det formål at udføre en målrettet indsats overfor en gruppe unge i alderen år, har Aktivafdelingen derfor ønske om, i samarbejde med kommunens SSP udvalg, at indgå i et tværkommunalt samarbejde med Holbæk og Horsens kommuner. De 3 kommuners SSP-udvalg har i samarbejde udarbejdet en anssøgning til socialministeriet om midler til projektet. Målet for projektet er: at den unge som har brug for fodfæste i tilværelsen i en periode tilbydes at komme væk fra den vanlige omgangskreds i egen by, således at han/hun får en ny start i andre mere positive omgivelser. at indtage et præventivt udgangspunkt ved at give den unge et tilbud på et tidspunkt, hvor der ellers ikke ville være et tiltag der er brugbart for den enkelte. at styrke den unges følelse af at være værdsat ved eks. at etablere et netværk og samarbejde om udveksling af unge. at drage erfaringer med tværkommunalt samarbejde i relation til at fastholde netværk for de unge og afdække muligheder og barrierer for de unge. De 3 samarbejdende kommuner er alle involveret i ungdomskommuneforsøg i Danmark. Konkret deltager hver kommune i forsøget med 2 marginaliseringstruede unge og 1-2 ressourcestærke unge. Hver kommune skal, for at forsøget afvikles, ansætte en koordinator der har til opgave at holde styr på projektet, herunder holde tæt kontakt til de involverede unge.

7 sociale udvalg - Dagsorden Side 210 Der vil herefter ske en udveksling af unge, således at hver kommune modtager en ung fra hver af de 2 andre kommuner. Hver ung, der modtages, boligplaceres i projektperioden i værtsbyen, idet der tilknyttes en ressourcestærk ung som vejleder under tilsyn af projektkoordinator. Af praktiske årsager planlægges deltagerne fra Frederikshavn at være over 18 år. Afdelingsleders bemærkninger: Aktivafdelingen ser med netop dette forsøg en mulighed for at skabe et brugbart erfaringsgrundlag for håndtering af unge med de nævnte problemer. Der er tale om en voksende gruppe, der i stadig tydeligere grad fylder i vore aktiveringsforanstaltninger, kendetegnet ved ringe selvforståelse og -indsigt, ringe socialt netværk m.v. Håbet er, at vi kan medvirke til at skabe metoder, der sætter os i stand til at nå denne gruppe, så de dels opnår en bedre tilværelse såvel socialt, uddannelses- og erhvervsmæssigt, samtidigt med at vi holder dem ude af det sociale system eller at de er her så kort tid som muligt. Forudsætningen for deltagelsen er, at der bevilges de ansøgte midler fuldt ud.- Projektansøgning er ilagt sagen. Målsætningsmæssige konsekvenser: Budgetmæssige konsekvenser: Ingen budgetmæssige eller personalemæssige konsekvenser i forhold til det vedtagne budget: Øvrige bemærkninger: Der søges som nævnt projektmidler til hele projektet, herunder ansættelse af projektkoordinator og ressourcestærke unge. Den kommunale udgift vil derfor alene være den udgift,vi i forvejen har til forsørgelse og aktivering af de marginaliseringstruede unge fra egen kommune. Socialchefens indstilling: At Frederikshavn kommune deltager i projektet, forudsat ansøgningen til Socialministeriet imødekommes.

8 sociale udvalg - Dagsorden Side 211 Afgørelse i Det sociale udvalg den : Godkendt. Fraværende: Ingeborg Thusgaard, Ib Bjørn Poulsen, Erik Janum Sagsident: ngplgk 1 Kaution og kommunal medfinansiering af ophold på hospice KamillianerGaarden i Aalborg. Sagsfremstilling: Kommuneforeningen og Nordjyllands Amt anmoder kommunen om at tilkendegive, hvorvidt man ønsker at anvende KamillianerGaarden og herunder om man vil afgive en generel kautionserklæring, eller om man ønsker at blive kontaktet i hvert enkelt tilfælde Baggrunden for denne henvendelse er, at der ved mødet i Det Social- og Sundhedspolitiske Forum den var enighed mellem Kommuneforeningens og Nordjyllands Amts repræsentanter om i fællesskab at anbefale kommunerne i Nordjyllands Amt, at man medfinansierer ophold på det nyetablerede hospice på KamillianerGaarden i Aalborg. Det anbefaledes ligeledes, at kommunerne afgiver en generel kautionserklæirng til brug for indlæggelse af kommunens borgere på hospicefunktionen på KamillianerGaarden, eller man inden for en periode på 24-timer kan tage stilling til, hvorvidt man vil kautionere for en borger, som ønsker at benytte hospicetilbudet på KamillianerGaarden. Hospice drives som en selvejende institution og Sundhedsministeren har givet dispensation til, at der kan opkræves kommunal medfinansiering, selvom hospicefunktionen drives efter Sygehusloven. Opholdet på hospice er gratis for patienten.

9 sociale udvalg - Dagsorden Side 212 Sengedagsprisen finansieres med 2/3 til Nordjyllands Amt og 1/3 til patientens bopælskommune. Dette svarer til, at kommunens sengedagspris i 1999 kommer til at andrage kr. Indlæggelse på KamillianerGaarden finder sted efter lægelig henvisning, og udover patientens egen accept forudsættes det, at der ikke længere er udsigt til helbredelse for patienten. Nordjyllands Amt oplyser efterfølgende, at udgiften som kommunerne måtte have i forbindelse med en borgers ophold på KamillianerGaarden ikke kan anmeldes til refusion efter den sociale lovgivning for borgere under 67 år. Efter socialforvaltningens opfattelse kan et ophold på et hospice i mange henseender sidestilles med pensionisters lovfæstede ret til frit at kunne vælge en plejehjemsplads udenfor kommunen, såfremt en plads i kommunen kan bevilges. Pt. forventer forvaltningen ikke, at hospice-tilbuddet vil blive benyttet ofte af borgere fra Frederikshavn kommune. Bemærkninger fra Ældre- og Handicapservice: I Ældre- og Handicapservice varetages der i dag pleje af døende i eget hjem, samt i aflastningsplads på Plejehjemmet i Nørregade eller Sydbycentret. Plejen af den døende tager altid udgangspunkt i den enkeltes behov og ønsker, så borgerens værdighed bevares. Ældre- og Handicapservice har indtil dags dato kun kendskab til én borger der har ønsket ophold på hospice. Døgntaksten for en plads på plejehjemmet er i dag kr. Bemærkninger fra Ældrerådet: Ældrerådet anbefaler Frederikshavn Kommune at indgå aftale med Amtet, således at Frederikshavn kommunes borgere kan benytte KamillianerGården som hospice. Efter en vis prøvetid kan det evt. overvejes, om der er basis for at oprette et selvstændigt hospice i Frederikshavn. Målsætningsmæssige konsekvenser: Ingen. Budgetmæssige konsekvenser:

10 sociale udvalg - Dagsorden Side 213 Ingen budgetmæssige eller personalemæssige konsekvenser i forhold til det vedtagne budget: Budgetmæssige konsekvenser i indeværende år: Bevillingstype: Beløb: Finansiering: Budgetmæssige konsekvenser i overslagsårene: 1999: 2000: 2001: Øvrige bemærkninger: Det ansøgte beløb svarer til kommunens udgift til én helårsplads (opholdsbetaling) Socialchefens indstilling: At lægehenviste borgeres ønske om ophold på hospice imødekommes. At udgiften til opholdet afholdes indenfor ældre- og handicapservices budgetramme. At kompetencen til at bevilge et hospice-ophold gives til områdelederne. At der alternativt gives generel kaution til ophold på KamillianerGaarden. Afgørelse i Det sociale udvalg den : Indstillingen godkendt, idet områdelederne tildeles kompetence til at bevilge et ophold. Sagen genvurderes i forbindelse med budgetlægningen for år Fraværende: Ingeborg Thusgaard, Ib Bjørn Poulsen, Erik Janum Sagsident: P,K.J. 1 Forslag til anvendelse af kommunepuljen til sindslidende. Sagsfremstilling:

11 sociale udvalg - Dagsorden Side 214 Frederikshavn kommune har for 1999 modtaget et engangsbeløb på kr ,00 til at styrke den sociale indsats for sindslidende. Beløbet kan eksempelvis benyttes til udgifter i forbindelse med forskellige former for bo- og dagtilbud, herunder beskæftigelse og undervisning. Af bevillingen foreslås kr ,00 anvendt til midlertidig ansættelse af en person der primært skal forsøge aktivering af sindslidende såvel hos private som offentlige virksomheder ved oprettelse af job, herunder job på særlige vilkår (flex- eller skånejob). Denne særlige indsats kan være en hensigtsmæssig forløber for projekt flexjobformidling, som forvaltningen søger tilskud til fra Socialministeriet. Herudover foreslås anvendt kr ,00 til udvidelse og indretning af Støttecentret ved murgennemføring til naboboligen. Herefter vil der blive tiltrængt mere plads til de mange som benytter Støttecentret. Målsætningsmæssige konsekvenser: Ingen Budgetmæssige konsekvenser: Ingen budgetmæssige eller personalemæssige konsekvenser i forhold til det vedtagne budget: Bilag til Det sociale udvalg, den : 1Skrivelse fra Den sociale Sikringsstyrelse vedr. tildeling af engangsbeløb på kr kr. Socialchefens indstilling: At beløbet anvendes som foreslået og et eventuelt restbeløb ved årets udgang søges overført til år Afgørelse i Det sociale udvalg den : Anbefales godkendt. Fraværende: Ingeborg Thusgaard, Ib Bjørn Poulsen, Erik Janum

12 sociale udvalg - Dagsorden Side 215 Sagsident: ngplgk 1 Amtets forslag til fodterapipraksisplan. Sagsfremstilling: Forslag til fodterapipraksisplan fremsendes af amtet til høring. Planen indeholder en fastlæggelse af kapaciteten, lokaliseringen og omfanget af fodterapibehandlingen i Nordjyllands Amt, der er reguleret via overenskomst mellem Sygesikringens Forhandlingsudvalg og Landsforeningen af Statsautoriserede Fodterapeuter. Overenskomsten blev senest revideret med ikrafttræden pr Der i alt 50 praktiserende fodterapeuter fordelt på 44 praksis i Nordjyllands Amt pr kommuner har i 1998 ingen fodterapipraksis. Både Skagen og Læsø kommuner har i 1998 været uden fodterapeut. Fordelingen af fodterapeuter er stort set i overensstemmelse med befolkningsfordelingen i amtet. Det kan dog konstateres, at der i den nordlige del af amtet er en underforsyning svarende til 2 fodterapeuter, medens Aalborg Kommune og den sydlige del af amtet hver har én fodterapeut for meget, for at fordelingen af fodterapeuter i forhold til indbyggertallet er fuldstændigt. Ydelserne til sukkersygepatienter, udgør 87,6% af samtlige udgifter til fodterapiområdet. I Praksisplan 1999 konkluderes det: at den nuværende behandlingskapacitet er tilstrækkelig til at dække behovet. Skal enkelte områder eller kommuner i amtet tilføres ekstra fodterapeuter anbefales det, at forøgelsen af

13 sociale udvalg - Dagsorden Side 216 kapaciteten sker gennem omfordeling af den eksisterende kapacitet. Vedr. handicaptilgængelighed: Af de 44 fodterapiklinikker i amtet har de 21 handicapvenlig adgang. Der ydes desuden hjemmebehandling i 30 klinikker. Nordjyllands Amt finder det væsentligt, at klinikkerne har handicapvenlige adgangsforhold og faciliteter. Forslaget til fodterapipraksisplan har bl.a. været til høring i: DSI og herunder Diabetesforeningen Ældrerådet Ældre- og Handicapservice DSI roser amtet for at levet op til FNs Standardregler og for at tage disse med i handlingsplanen. Diabetesudvalget i Nordjylland finder at Fodterapipraksisplanen er i god harmoni med Diabetesudvalgets øgede prioritering af fodterapiområdet i diabetesambulatorierne. Ældrerådet tager praksisplanen til efterretning. Bemærkninger fra Ældre- og Handicapservice: Fodterapipraksisplanen tages til efterretning. Målsætningsmæssige konsekvenser: Ingen. Budgetmæssige konsekvenser: Ingen budgetmæssige eller personalemæssige konsekvenser i forhold til det vedtagne budget: Socialchefens indstilling: At praksisplanen tages til efterretning, idet dog behovet for fodterapi i Østvendsyssel bør følges nøje. at praktisplanens opmærksomhed på de enkelte klinikkers handicap-tilgængelighed er værdifuld - set ud fra et brugersynspunkt. Afgørelse i Det sociale udvalg den :

14 sociale udvalg - Dagsorden Side 217 Indstillingen godkendt. Fraværende: Ingeborg Thusgaard, Ib Bjørn Poulsen, Erik Janum Sagsident: chp 1 Støtte til frivilligt, socialt arbejde, 6. uddeling 1999 Sagsfremstilling: Der er indkommet to ansøgninger om støtte til frivilligt, socialt arbejde. Ansøgningerne fremsendes hermed til behandling og eventuel bevilling. Der foreslås følgende bevillinger: Enkeltstående udgifter: Støtte og Krisevagt Foreningen: kr. til kursus for frivillige krisevagter. Driftsudgifter: Initiativgruppen til hjertepatienter i Frederikshavn Kommune: kr. til hjertegymnastik med fysioterapeut i 40 uger. Målsætningsmæssige konsekvenser: Ingen. Budgetmæssige konsekvenser: Ingen budgetmæssige eller personalemæssige konsekvenser i forhold til det vedtagne budget: Bilag til Socialudvalget, : 1Forslag til bevillinger støtte til frivilligt socialt arbejde, jf. SEL 115, til behandling i Socialudvalget Socialchefens indstilling: De foreslåede bevillinger anbefales godkendt.

15 sociale udvalg - Dagsorden Side 218 Afgørelse i Det sociale udvalg den : Godkendt. Fraværende: Ingeborg Thusgaard, Ib Bjørn Poulsen, Erik Janum Sagsident: chp 1 Redegørelse om samarbejdet med det frivillige sociale arbejde i 1998 Sagsfremstilling: Det fremgår af serviceloven ( 115 stk. 4), at kommunen senest 1. juli skal sende en redegørelse til Socialministeren om samarbejdet med det frivillige sociale arbejde i det forgangne år. De frivillige sociale organisationer i kommunen skal have lejlighed til at komme med kortfattede udtalelser om redegørelsen. I vedlagte redegørelse er processen med udarbejdelse af retningslinier for uddeling af økonomisk støtte og for samarbejdet mellem kommunen og organisationen beskrevet; ligesom det fremgår hvordan støtten er fordelt. Redegørelsen omfatter endvidere en vurdering af samarbejdet set fra kommunens side: Det er Frederikshavn Kommunes opfattelse, at der ved det offentlige møde i august 1998 samt ved samarbejdet i den omtalte arbejdsgruppe blev etableret et udgangspunkt for et godt og frugtbart samarbejde mellem det frivillige sociale arbejde og kommunen. Disse tiltag har da også mundet ud i konkrete samarbejdsopgaver, f.eks. udarbejdelse af en Social Vejviser, markering af den internationale frivillighedsdag m.v., samt en god dialog med organisationerne om ansøgninger om støtte jf. servicelovens 115. Frederikshavn Kommune vurderer på denne baggrund, at det på trods af en uheldig forsinkelse af den første uddeling af midler jf. servicelovens 115, var særdeles værdifuldt at

16 sociale udvalg - Dagsorden Side 219 gennemføre ovenfor omtalte proces. Efter høringen i organisationerne er der kommet èn udtalelse; fra Paraplyorganisationen for det frivillige sociale arbejde i Frederikshavn, der ikke mener, at samarbejdet fungerer tilfredsstillende, men som dog ikke er i tvivl om, at samarbejdet nok skal komme i gang. Målsætningsmæssige konsekvenser: Ingen. Budgetmæssige konsekvenser: Ingen budgetmæssige eller personalemæssige konsekvenser i forhold til det vedtagne budget: Bilag til Socialudvalget, : 1Redegørelse om samarbejdet med det frivillige sociale arbejde i Udtalelse fra Paraplyorganisationen for det frivillige sociale arbejde i Frederikshavn Kommune 2Brev af til Paraplyorganisationen Socialchefens indstilling: Til drøftelse. Afgørelse i Det sociale udvalg den : Forvaltningens redegørelse fremsendes til ministeriet; redegørelsen drøftes på dialogmødet 7.9. med paraplyen for det frivillige sociale arbejde. Fraværende: Ingeborg Thusgaard, Ib Bjørn Poulsen, Erik Janum

FREDERIKSHAVN KOMMUNE

FREDERIKSHAVN KOMMUNE FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 18-01-2000 Mødedato: 18-01-2000 Mødetidspunkt: kl. 15.00-17.30 Mødested: B101, Børne- og ungdomsforvaltningen Fraværende: # 56136/20-01-2000 18-01-2000

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 22-05-2001

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 22-05-2001 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 22-05-2001 Mødedato: 22-05-2001 Mødetidspunkt: kl. 15.00-16.15 Mødested: B 101, Børne- og kulturforvaltningen Jørn Larsen, Hans Ulrik Vadmann # 173078/23-05-2001

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 16-09-2003

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 16-09-2003 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 16-09-2003 Mødedato: 16-09-2003 Mødetidspunkt: 15.00-17.30 Mødested: Udvalgslokalet Fasanvej Fraværende: #326954/17-09-2003 16-09-2003 Bilags- og indholdsfortegnelse

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 13-02-2001

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 13-02-2001 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 13-02-2001 Mødedato: 13-02-2001 Mødetidspunkt: kl. 14.00-15.40 Mødested: B b249, biblioteket Fraværende: Ove Christensen, Ingeborg Thusgaard # 145133/14-02-2001

Læs mere

1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben sag 2. Forslag til Kommuneplan 2005 Åben sag 3. Fælles omsorgssystem til Ny Frederikshavn Kommune.

1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben sag 2. Forslag til Kommuneplan 2005 Åben sag 3. Fælles omsorgssystem til Ny Frederikshavn Kommune. Page 1 of 9 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 7. juni 2005 17:00 Mødelokale 8 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben sag 2. Forslag til Kommuneplan

Læs mere

Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79

Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79 Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 1.1. Lovmæssigt grundlag... 3 1.2 Værdigrundlag... 3 2.

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Dagsorden Det lokale beskæftigelsesråd 11. november 2010 kl. 16:30 Mødelokale 1, Brovst Rådhus 1/8 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 11. november 2010 1. Fællesmøde

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003

FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003 FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003 Mødedato: 16-01-2003 Mødetidspunkt: kl. 15.00-18.00 Mødested: Lokalet ved kantinen Fraværende: Jørgen Steengaard, Cai Møller

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 27-08-2002

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 27-08-2002 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 27-08-2002 Mødedato: 27-08-2002 Mødetidspunkt: kl. 15.00-17.20 Mødested: Udvalgslokalet, Fasanvej Erik Janum, Chris Sørensen, Jørn Larsen # 256482/28-08-2002

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 20-03-2003. Mødedato: 20-03-2003 Mødetidspunkt: 15.00-16.50

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 20-03-2003. Mødedato: 20-03-2003 Mødetidspunkt: 15.00-16.50 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 20-03-2003 Mødedato: 20-03-2003 Mødetidspunkt: 15.00-16.50 Mødested: VIP-lokalet 20-03-2003 Bilags- og indholdsfortegnelse til møde den 20-03-2003 Punkt

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE

FREDERIKSHAVN KOMMUNE FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT DET SOCIALE UDVALG 18-05-99 Mødedato: 18-05-99 Mødetidspunkt: kl. kl. 15.00 Mødested: Frederikshavn Plejehjem, mødelokal A (øverste etage) Mødeafslutning: kl. 17.40 Fraværende:

Læs mere

En pulje (Århus, Ålborg, København, Randers, Vejle og Kolding) En hovedpulje og en udviklingspulje (Odense og Esbjerg)

En pulje (Århus, Ålborg, København, Randers, Vejle og Kolding) En hovedpulje og en udviklingspulje (Odense og Esbjerg) Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 31. januar 2012 Notat Sagsbehandler Margrethe Cæsar Bjerg Telefon direkte 21 78 22 33 Sagsid 2011-26242 E-mail mcb@esbjergkommune.dk Undersøgelse af 18 i andre kommuner.

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar Punkt 3. Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler 2018-2019 - med høringssvar 2017-030246 Ældre- og Handicapudvalget indstiller til byrådet, at det godkendes, at de værdighedsmidler, der er bundet

Læs mere

Page 1 of 11 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 14. februar 2007 15:00 Rosengården, Søndergade 35, Sæby Mødet starter på Præstbro Ældrecenter kl. 15.00 - herefter

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Referat Møde nr.: Mødedato: torsdag den 13-03-2008 Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Mødested: Andersen Medlemmer Anker Hvidesten Hansen Inge Jørgensen Birgit Thomsen Anne Margrethe Hermansen Ejgil Risager Kirsten

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl. 16.30 i Mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe

Læs mere

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104 SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104 Godkendt i udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg den 29. maj 2017 og i udvalget Uddannelse og Job den 31. maj 2017 Indhold Beskyttet beskæftigelse (SEL

Læs mere

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 6 Høring

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 11-06-2001

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 11-06-2001 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 11-06-2001 Mødedato: 11-06-2001 Mødetidspunkt: kl. 15.00-19.20 Mødested: B 101, Børne- og kulturforvaltningen Ingeborg Thusgaard Erik Janum under behandlingen

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projektansøgning LBR s styregruppe behandlede på møde den 24. juni et forslag til en aktivitet

Læs mere

baggrund af et konkret forslag fra en borger. Forslagsstilleren har samtidig tilbudt at medvirke til etablering og drift af en lokal ordning.

baggrund af et konkret forslag fra en borger. Forslagsstilleren har samtidig tilbudt at medvirke til etablering og drift af en lokal ordning. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1-8) Meddelelser a. Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer Til efterretning b. Orientering om opskrivningsliste til plejehjem Oversigt

Læs mere

Åbent Referat. til. Handicaprådet

Åbent Referat. til. Handicaprådet Åbent Referat til Handicaprådet Mødedato: Mandag den 8. december 2014 Mødetidspunkt: 15:30-17:30 Mødested: Borgercenter Varde, Mødelokale 10 Deltagere: Fraværende: Referent: Poul Rosendahl, Else Marie

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-329 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

3. Drøftelse af udkast til Praksisplan for Kiropraktik med henblik på bemærkninger

3. Drøftelse af udkast til Praksisplan for Kiropraktik med henblik på bemærkninger Møde i Samarbejdsudvalget for Kiropraktik Torsdag den 26. marts 2015 kl. 16:00 Regionshuset Journalnummer: 14-000411 3. Drøftelse af udkast til Praksisplan for Kiropraktik med henblik på bemærkninger Resume

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar Punkt 3. Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler 2018-2019 - med høringssvar 2017-030246 Ældre- og Handicapudvalget indstiller til Byrådet at det godkendes, at de værdighedsmidler, der er bundet

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed Referat fra ekstraordinært møde i Udvalget for Social og Sundhed Mødedato: Mandag den 10. februar 2014 Mødetidspunkt: 14:00-16:00 Mødested: Jobs 3 Deltagere: Fraværende: Referent: Thyge Nielsen, Ingvard

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariatet 7. august 2017 /GRYOJE Dagsorden til møde i Udvalg vedrørende psykiatriområdet og det kl. 13:00 i Regionshuset Aarhus, mødelokale 13, Olof Palmes Allé 15, 8200 Aarhus

Læs mere

Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107

Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 Introduktion Greve Kommune bevilger ophold i midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107. Kvalitetsstandarden for

Læs mere

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Indholdsfortegnelse 39. Orientering fra Ældrerådets formand... 48 40. Orientering fra Sundhedsforvaltningen...

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 5. marts 2014 Mødetidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Brian

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

Vedr. udkast til praksisplan for fodterapi i Region Nordjylland

Vedr. udkast til praksisplan for fodterapi i Region Nordjylland Høringsnotat Vedr. udkast til praksisplan for fodterapi i Region Nordjylland 2013-2016 Udkast til Praksisplan har været i høring i perioden 21. november 2012 til 12. februar 2013. Der er indkommet 5 høringssvar.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-socialudvalg-2004.06.17.htm. Dato. 17. juni 2004. Tid 09:00. Sted. Sæby Søbad NB.

Indholdsfortegnelse. ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-socialudvalg-2004.06.17.htm. Dato. 17. juni 2004. Tid 09:00. Sted. Sæby Søbad NB. Page 1 of 8 Referat Socialudvalget ordinært møde Dato Tid Sted NB. 17. juni 2004 09:00 Sæby Søbad Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Budget 2005 samt overslagsår 2006-2008. Åben sag 2. Kommunalt

Læs mere

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 i Byrådsstuen Iver Huitfeldt

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 i Byrådsstuen Iver Huitfeldt Referat af s møde den 20.01.2014 kl. 16:00 i Byrådsstuen Iver Huitfeldt Tilstedeværende: Mads Andersen Annie Bendtsen Bent Munk Jensen Birthe Jensen Vibeke Hansen Henning Kofod Jorry Højer Jørn Frigast

Læs mere

Referat. Uddannelsesråd Rebild

Referat. Uddannelsesråd Rebild Mødedato: Mødetidspunkt: 16:30 Sted: Referat Mødelokale K8, Kælderen, Østre Allé 6, Støvring Møde slut: 17.20 Fraværende: Henrik Christensen. 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 8 Godkendelse af

Læs mere

Mødested: Mødetidspunkt: 28. februar 2006, kl. 17:00

Mødested: Mødetidspunkt: 28. februar 2006, kl. 17:00 Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Kultur- og Socialudvalg Mødested: Byrådssalen Mødetidspunkt: 28. februar 2006, kl. 17:00 OBS OBS - bemærk ændret mødetidspunkt Medlemmer af pensionistforeningen

Læs mere

Folkeoplysningsrådet

Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Mødedato: 23. april 2014 Mødetid: 16:30 Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: 1 Valg af formand og næstformand 2 2 Folkeoplysningsrådet, budget 2015 3 3 Folkeoplysningsrådets

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 07-10-2003

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 07-10-2003 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 07-10-2003 Mødedato: 07-10-2003 Mødetidspunkt: 15.00-16.40 Mødested: Mødelokale B101, Børne- og kulturforvatningen Fraværende: Laurids Korsgaard, Chris

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kommunalbestyrelsen Mødedato: Tirsdag den 25. august 2015 Mødetidspunkt: 18:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Kommunalbestyrelsens mødesal Henrik Zimino, Allan S. Andersen,

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft.

Referat. Handicaprådet. Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft. Referat Handicaprådet Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 01-10-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Tonny Thomsen deltog

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002 Mødedato: 26-11-2002 Mødetidspunkt: kl. 15.00-17.15 Mødested: Udvalgslokalet, Fasanvej Fraværende: Ingen # 273531/27-11-2002 Bilags- og indholdsfortegnelse

Læs mere

Dialogforum for socialt udsatte BESLUTNINGSREFERAT

Dialogforum for socialt udsatte BESLUTNINGSREFERAT BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 1, rådhuset Torvet 3 8500 Grenaa Dato: Torsdag den 25. august 2016 Start kl.: 14:00 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Fraværende: Merete Holck Tinne Christiansen Tine Klausen

Læs mere

Kvalitetsstandarden for kvindekrisecentre efter Lov om Social Service 109

Kvalitetsstandarden for kvindekrisecentre efter Lov om Social Service 109 Kvalitetsstandarden for kvindekrisecentre efter Lov om Social Service 109 Introduktion Greve Kommune kan henvise samt laver opfølgning i forhold til kvinder, der opholder sig på krisecentre efter Lov om

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Byrådet Dato: 21. december 2004 Blad nr. 406 INDHOLDSFORTEGNELSE - ÅBENT MØDE.

Byrådet Dato: 21. december 2004 Blad nr. 406 INDHOLDSFORTEGNELSE - ÅBENT MØDE. Byrådet Dato: 21. december 2004 Blad nr. 406 Byrådet afholder møde: Referat Den 21. december 2004 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Jens Møller. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

1 Godkendelse af dagsorden 2

1 Godkendelse af dagsorden 2 Referat Ældrerådet Mødedato: 20. oktober 2015 Mødetid: 13:30 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Høring - Kvalitetsstandarder - Genoptræning, vedligeholdelsestræning

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Tirsdag den 12-november-2002 Starttidspunkt for møde: 8.15 Sluttidspunkt for møde: 16.30 Mødested: Skolebesøg Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Orla Hansen,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 4. juni 2014 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Brian

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 3. august 2004 kl. 13:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 3. august 2004 kl. 13:00. Referat for Side 1 af 10 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet i kælderen Kultur- og Socialudvalg Mødetidspunkt: 3. august 2004, kl. 13:00 Åben sag: 286. Efterretning Åben sag: 287. Efterretningssag Åben

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, mandag den 15. august 2005 kl. 19:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, mandag den 15. august 2005 kl. 19:00. Referat for Side 1 af 10 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Kultur- og Socialudvalg Mødetidspunkt: 15. august 2005, kl. 19:00 Åben sag: 440. Budget 2006 Åben sag: 441. Efterretning Åben sag:

Læs mere

Information om ansøgning om støtte fra 18 midlerne 2013 i Randers Kommune

Information om ansøgning om støtte fra 18 midlerne 2013 i Randers Kommune Information om ansøgning om støtte fra 18 midlerne 2013 i Randers Kommune Velkommen til Randers Kommunes informationssider om økonomisk støtte fra 18 midlerne til frivilligt socialt arbejde. Der er tale

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Kvalitetsstandarden for kvindekrisecentre efter Lov om Social Service 109

Kvalitetsstandarden for kvindekrisecentre efter Lov om Social Service 109 Kvalitetsstandarden for kvindekrisecentre efter Lov om Social Service 109 Introduktion Greve Kommune bevilger ophold i krisecentre efter Lov om Social Service 109. Kvalitetsstandarden for krisecentre beskriver

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE I SOCIALUDVALGET VESTHIMMERLANDS KOMMUNE ONSDAG DEN 7. JUNI 2006 KL. 13.00 MØDET STARTER PÅ RØNBJERG FAMILIECENTER,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 4. juni 2014 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Brian Franklin,

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

U DSKRIFT. 13. januar 2004 kl i m ødelokale nr. 9

U DSKRIFT. 13. januar 2004 kl i m ødelokale nr. 9 Det sociale udvalg den 13. januar 2004 Side 1 af 5 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT Det sociale udvalg 13. januar 2004 kl. 16.30 i m ødelokale nr. 9 Mødedeltagere: Lis Olsen, Tina Tving Stauning, Kurt Mikkelsen,

Læs mere

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3.

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Ældrerådet 6. august 2007 Side:15 Ældrerådet Referat fra møde nr. 6 mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Deltagere: Andreas Lindstrøm, Hans M. Kappel, Alice Pedersen, Helfred

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE

FREDERIKSHAVN KOMMUNE FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT DET SOCIALE UDVALG 23-02-99 Mødedato: 23-02-99 Mødetidspunkt: kl. 15.00 Mødested: Værestedet Solstrålen, Hånbækvej 61. Mødeafslutning: kl. 17.55 Fraværende: Hans Ulrik Vadmann

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

Referat åben for Socialudvalgets møde den 09. oktober 2007 kl. 16:00 i Løgstør, lokale 214, Torvegade 15, Løgstør

Referat åben for Socialudvalgets møde den 09. oktober 2007 kl. 16:00 i Løgstør, lokale 214, Torvegade 15, Løgstør Referat åben for Socialudvalgets møde den 09. oktober 2007 kl. 16:00 i Løgstør, lokale 214, Torvegade 15, Løgstør Indholdsfortegnelse 1. Orientering fra formanden... 3 2. Dialog møde vedrørende anbringelsesområdet...

Læs mere

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Udvalgsnavn: Handicaprådet Mødedato: Torsdag den 28. juni 2012 Sagsnr.: 12/1460 Sagsansvarl ig: Rikke Gaardsted Nielsen

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 16:30 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 14 Godkendelse af dagsorden 3 15 Godkendelse

Læs mere

Referat. Det Lokale Arbejdsmarkedsråd

Referat. Det Lokale Arbejdsmarkedsråd Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 14:00 Sted: Mødelokale 4 på Rådhuset i Støvring Fraværende: Hans Rønnau, Jesper F. Clausen og Katharina Hauge Antonsen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 25 Godkendelse

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Charlotte Vincent Petersen, Leif Wilson Laustsen. 1. Godkendelse af dagsorden...1

Charlotte Vincent Petersen, Leif Wilson Laustsen. 1. Godkendelse af dagsorden...1 Referat Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Tid Tirsdag den 14. juni 2016 - kl. 16:00 Sted Mødelokale 1 Afbud Charlotte Vincent Petersen, Leif Wilson Laustsen Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 7. AUGUST 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN VESTRE BOULEVARD 7

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 7. AUGUST 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN VESTRE BOULEVARD 7 Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 7. AUGUST 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN VESTRE BOULEVARD 7 Indholdsfortegnelse 61 Orientering om antallet af unge kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 049. Orientering fra Ældrerådets formand 78 050. Orientering fra Knud

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 ONSDAG DEN 22. AUGUST 2007, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 22. august 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

Referat fra LBR møde den 7. november 2011 kl

Referat fra LBR møde den 7. november 2011 kl Referat fra LBR møde den 7. november 2011 kl. 14.00 Afbud: Niels W. Petersen (Karsten G. Hansen deltager som suppleant), Henrik Jensen, Mona Rask og Bo Ravn 1. Meddelelser 2. Orientering a. Ledelsesrapport

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 1. september 2005 Kl. 16.00 Hals Kommune på administrationsbygningen. (Mødelokalet mellem kommunaldirektør

Læs mere

Henvendelse fra Kompasset til Socialudvalgets medlemmer

Henvendelse fra Kompasset til Socialudvalgets medlemmer KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT Henvendelse fra Kompasset til Socialudvalgets medlemmer Susannah L. Sønderlund, Kirkens Korshær, Kompasset Worsaaesvej 15B,

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Tirsdag den 14-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Pkt.nr. 2. Evaluering af Sundhedspuljen 2004 samt beslutning 2005. Indstilling: Skole- og kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget

Pkt.nr. 2. Evaluering af Sundhedspuljen 2004 samt beslutning 2005. Indstilling: Skole- og kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget Pkt.nr. 2 Evaluering af Sundhedspuljen 2004 samt beslutning 2005 475960 Indstilling: Skole og kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget 1. at udvalget tager evalueringen af anvendelsen af midler

Læs mere

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Hans Henning Bjørnsen (V) Jesper Henriksen (A) Lis Olsen

Læs mere

Referat. fra Sundhed & Omsorgsudvalget

Referat. fra Sundhed & Omsorgsudvalget Referat fra Sundhed & Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 21. november 2016 Mødetidspunkt: 13:30-15:30 Mødested: Deltagere: Afbud: Borgmesterens mødelokale Henning Ravn (V), Bente Bendix Jensen (I), Connie

Læs mere

Brønderslev Kommune. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Dato: 26. maj 2008 Lokale: Jobcentret Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/104 Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler

Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler 19. november 2018 Center

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 08-06-2004

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 08-06-2004 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 08-06-2004 Mødedato: 08-06-2004 Mødetidspunkt: 15.00-18.20 Mødested: Udvalgslokalet Fasanvej Jørn Larsen, Laurids Korsgaard deltog i behandling af punkterne

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Seniorrådet 2014

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Seniorrådet 2014 TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Seniorrådet 2014 Dato: 20.10.2014 Tidspunkt: Kl. 13.00 Sted: Lok. 214 Deltagere: Knud Madsen, Hanne Bager, Gert Clevin Gæster: Administrationen: Afbud: Fraværende: Per Fruerled,

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE

FREDERIKSHAVN KOMMUNE FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 04-04-2000 Mødedato: 04-04-2000 Mødetidspunkt: kl. 15.00-15.15 Mødested: B101, Børne- og ungdomsforvaltningen Fraværende: Ingeborg Thusgaard # 76191/05-04-2000

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

socialudvalget orienteres om Økonomiudvalgets behandling af KL-analysen om Hvem der udfører hvilke opgaver i ældreplejen

socialudvalget orienteres om Økonomiudvalgets behandling af KL-analysen om Hvem der udfører hvilke opgaver i ældreplejen Pkt.nr. 16 Nye Veje Nye Måder - Hvem udfører hvilke opgaver i hjemmeplejen? 259791 Indstilling: socialudvalget orienteres om Økonomiudvalgets behandling af KL-analysen om Hvem der udfører hvilke opgaver

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. april 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Tirsdag den 23. august Mødetidspunkt: 17:00

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Tirsdag den 23. august Mødetidspunkt: 17:00 Tillægsreferat Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Mette Søndergaard Pedersen

Læs mere