DN Mariagerfjord Årsberetning 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DN Mariagerfjord Årsberetning 2011"

Transkript

1 DN Mariagerfjord Årsberetning 2011 Når vi et øjeblik ser bort fra de lokale sager, har der i år været to bemærkelsesværdige begivenheder. Den ene er, at DN har haft 100 års jubilæum. Fra at være en lille eksklusiv forening, er vi nu vokset til en stor folkelig organisation med betydelig gennemslagskraft. Til at begynde med var det adgangen langs kysten og beskyttelse af gravhøjene, det drejede sig om. Siden fik vi ret til at rejse fredningssager og er stadig den eneste private forening i verden, der har denne ret. Med årene har vi taget stadig flere opgaver op og hele tiden har det været målet at beskytte naturen. Det andet er, at vi har fået ny regering. Og det bemærkelsesværdige er, at vi efter 10 års misligholdelse af naturen nu tilsyneladende kan se frem til, at der bliver rettet op på denne skævhed. De intentioner, der ligger i det nye regeringsgrundlag, falder i høj grad i tråd med det, DN ønsker og det gælder både naturen, miljøet og klimaudfordringen. Desværre ser det ud til, at regeringen alligevel ikke kan leve op til alle vores forhåbninger. Klagesagsgebyret, der var øget fra 500,- kr til 3000,- kr, bliver kun rullet tilbage, hvis der er penge nok i kassen, siger Miljøministeren. Tilbagerulningen af lempelserne i Planloven, der gav mange kommuner mulighed for at bygge tættere på kysten og for mere byggeri i det åbne land, er også henlagt til syltekrukken. Det samme gælder løfterne om mere skovrejsning, renovering af kloakker og anden klimatilpasning, samt beskyttelse af Limfjorden mod muslingeskrab, der ødelægger fjordbundens dyre- og planteliv. Det er således kun med halvt løftede arme, vi kan glæde os over den nye regerings natur- og miljøpolitik. Men forhåbentlig kan vi med vores pression ændre på disse forhold.

2 Men nu til DN Mariagerfjords aktiviteter i det forløbne år. Vi vil her fokusere på de store og væsentlige sager, og der vil således være mindre sager, der ikke bliver omtalt. Fredning Alstrup Krat fredningen er nu endelig på plads. Det har været en lang proces, der startede for mere end 10 år siden, men med Natur- og Miljøklagenævnets kendelse fra juni i år, er fredningen en kendsgerning. Der er kun sket mindre ændringer i forhold til Fredningsnævnets kendelse i 2010 og vi får nu bevaret et stykke smuk natur. Men mest afgørende er det, at de ældgamle kulturspor i Alstrup Krat bliver bevaret for eftertiden. Formidling af fredninger Vi har rigtig mange fredninger i Mariagerfjord Kommune. Mange ved ikke, at de er der og heller ikke hvilke naturoplevelser, de rummer. Vi er derfor nu begyndt at arbejde på en formidling, d.v.s. en synliggørelse og oplysning om de enkelte fredninger. Det drejer sig om opsætning af orienteringstavler, fremstilling af foldere og stimarkering. Ajstrupfredningen er den første, der på denne måde er blevet formidlet og det blev markeret 1. juni med en tur gennem området, hvor ca. 150 mennesker var mødt op. Vi tager herefter fat på Lindale-fredningen i Hadsund og når stiforløbene er endelig fastlagt i Kielstrup Sø fredningen, vil det samme ske her. Efterhånden vil de fleste andre fredninger også komme med. Oplysningerne vil selvfølgelig kunne findes på vores hjemmeside. Naturpleje Når et areal bliver fredet, er det vigtigt, at der bliver fastlagt og udført pleje af området, så det ikke mister de karaktertræk, der var formålet med fredningen. Det kan være et særligt bevaringsværdigt landskab, kulturspor eller en bestemt flora eller fauna, som man ønsker at bevare eller synliggøre. Ansvaret for plejen er pålagt kommunen, som har gode intentioner og som sikkert også gør det, de kan. Men desværre er ressourcerne alt for små og en del nødvendig pleje bliver ikke udført. Det gælder f.eks. Ajstrupfredningen, hvor der i den grad trænger til at blive foretaget naturpleje, hvis bestemmelserne i fredningskendelsen fra 2001 skal opfyldes.

3 Vi har i lang tid gjort kommunen opmærksom på disse mangler og det ser da heldigvis også ud til, at der nu langt om længe bliver lavet en plejeplan, så det nødvendige arbejde bliver udført. Der kan også være behov for at pleje områder, der er beskyttet af Naturbeskyttelsesloven. Det gælder f.eks. overdrev, der kan gro til og dermed vokse ud af sin beskyttelse. Desværre er der ingen lovhjemmel for, at kommunen kan påbyde eller gå ud og pleje privatejede arealer. Vand- og Naturplaner Vand- og Naturplanerne har i år været til høring og vi har indsendt en lang række kommentarer og forslag, men også kritiske bemærkninger. F.eks. er det uforståeligt, at man har tilladt at reducere grænsen for den maksimale udledning af kvælstof til vandmiljøet fra tons til tons pr. år, hvor reduktionen endda skulle være tons, hvis vi skal opnå den vandkvalitet, vi ønsker. Vi kan håbe på, at den nye regering vil ændre på dette misforhold. Men desværre forlyder det, at man umiddelbart heller ikke i denne sag vil komme naturen til hjælp Når de endelige formentlig tilrettede - Vand- og Naturplaner foreligger, skal de danne basis for kommunens Vand- og Naturhandleplaner, som vi ligeledes får mulighed for at kommentere. Det er en lang proces, som allerede er betydeligt forsinket, men som forhåbentlig i sidste ende giver os en bedre natur og et bedre vandmiljø. Arv Vi har, som vi også tidligere har nævnt, modtaget en betydelig arv fra en lokal borger. I testamentet var det udtrykkelig anført, at beløbet skulle tilfalde den lokale DN afdeling. Normalt har det været sådan, at enhver arv, der tilfalder foreningen, går ind i den store kasse, eftersom de lokale afdelinger ikke har nogen selvstændig økonomi. Af den grund kunne vi naturligvis heller ikke modtage pengene direkte. Vi har imidlertid vedholdende argumenteret for, at arven på en eller anden måde skulle tilflyde os, hvilket jo også helt klart var afdødes ønske. Det har nu resulteret i, at DN s forretningsudvalg har besluttet, at arv, der ifølge testamentets ordlyd skal tilfalde en lokalafdeling, nok bliver indsat i den store kasse, men øremærkes til brug i lokalafdelingen.

4 Vi kan naturligvis ikke bruge pengene til hvad som helst, men de skal anvendes til projekter, som er i overensstemmelse med DN s naturpolitik. Vores opgave bliver derfor i den kommende tid, at få sat navn på nogle projekter, der har med natur og miljø at gøre. Det kan vi gøre alene eller i samarbejde med andre, f.eks. i et Grønt Partnerskab. Noget konkret er endnu ikke besluttet, men der har allerede været flere forslag fremme. Vi vil løbende holde medlemmerne orienteret om de projekter, der kommer ud af det og som helt sikkert vil være i afdødes ånd. Nyt renseanlæg Kommunen planlægger et nyt centralt renseanlæg med udledning af det rensede spildevand i Kattegat. Oprindelig var det planen, at anlægget skulle placeres i Buddum Enge tæt ved Natura2000 området Øster Lounkær og inden for kystnærhedszonen. Efter vores opfattelse var det ikke nogen velegnet placering også fordi, der er tale om et lavbundsområde, hvor der ville være risiko for vandstandsstigning som følge af kommende klimaændringer. Til alt held ændrede man planer og det er nu besluttet, at placere renseanlægget ved Hadsund, hvilket også efter vores opfattelse er et betydeligt bedre valg. Affald Affaldsindsamlingen hvert forår er efterhånden blevet en fast tradition. Igen i år blev der indsamlet store mængder henkastet affald. I alt var der 450 indsamlere, der indsamlede i alt godt 2 tons (2.017 kg), heraf 1848 dåser. Dette var for hele kommunen. Hvad angår den del af indsamlingen, som DN stod for om søndagen, var der tale om 150 personer, der indsamlede 1,35 tons, heraf 1230 dåser. Mængden af affald, der indsamles på landsplan, stiger år for år og der vil med sikkerhed også være meget at samle ind næste år, hvor indsamlingsdagen bliver søndag 22. april. Hadsund Syd Vi har ført en lang og indædt kamp for at undgå yderligere byggeri inden for kystnærhedszonen i Hadsund Syd. Efter vores opfattelse var det planlagte byggeri i strid med kommuneplanen og vi har fremført en lang række argumenter for at dokumentere vores påstand.

5 Naturklagenævnet var desværre ikke enig med os og der er nu givet grønt lys for byggeriet. Til gengæld vil DN i meget nær fremtid rejse fredningssag for den del af arealet, hvor der endnu ikke er planlagt byggeri. Råstofplan Vi har i to omgange kommenteret Region Nordjyllands Råstofplan 2012, dels vores egen og dels et sammenfattende indlæg fra Samrådet (DN s regionale råd) Der er tale om ret omfattende kommentarer, som derfor ikke skal citeres i sin helhed her. Konklusionen med hensyn til de to graveområder i Mariagerfjord Kommune, Gunderup og Sdr. Onsild, er følgende: - Gunderup: Vi mener ikke, at dette område skal udlægges, men tværtimod fjernes som interesseområde, da store dele af området er et særlig værdifuldt landskab med fredskovsarealer og store naturværdier med beskyttelseskrævende flora og fauna. Desuden er der en del fortidsminder i området. Vi har den opfattelse, at der allerede i kommunen er udlagt områder med tilstrækkelige råstoffer. - Sdr. Onsild: Der findes i dette område fredsskov, beskyttede jordog stendiger og samtidig meget store reserver af sand, grus og sten. Vi foreslår derfor, at interesseområdet reduceres på baggrund af konkrete undersøgelser, så fredsskov og øvrig beskyttet natur udtages. Klimastrategi Mariagerfjord Kommune har fremlagt et forslag til Klimastrategi, som har været til høring her i efteråret. I vores høringssvar uddeler vi mange roser til kommunen for et fremsynet, detaljeret og gennemarbejdet strategiforslag. Vi er bl.a. meget tilfredse med, at man anfører, at naturen skal indgå som et af grundelementerne for klimatilpasning og forebyggelse. Der er to hovedelementer i klimastrategien: 1. At reducere drivhusgasudledningen. 2. Tilpasning til og forebyggelse af de sandsynligt kommende klimaændringer. I og med at kommunen har en aftale med DN om at være klimakommune, er man jo allerede godt i gang. Vores forventning er, at de mange gode visioner og intentioner fuldt ud bliver realiseret og kommer til at indgå som en integreret del af kommuneplanen. Klimakommune: I henhold til klimakommuneaftalen skulle CO2 udslippet her efter de første 3 år været reduceret med 6%, men

6 faktisk har man nået 7%, så aftalen blive overholdt. Vi forventer, at kommunen vil forlænge aftalen efter Strategiplan Kommunen har netop udsendt en kommuneplanstrategi og Agenda 21 strategi. Vi har været inddraget i forarbejdet og har dermed været med til at sætte vores præg på planen. Planen omfatter en lang række emneområder, men vi har især interesseret os for to: Natur og Miljø og Det åbne Land. Umiddelbart er der tale om mange gode initiativer, men vi vil i høringsperioden frem til 4. januar 2012 gennemgå planen kritisk og derefter indsende vores evt. kommentarer. Et er imidlertid en masse gode ideer, noget andet er, hvordan de bliver omsat til handling. Vores forventning er, at de mange gode intentioner bliver en integreret del af den kommende reviderede kommuneplan. Golf Sagen med golfbanen ved Hobro kører nu på 8.år, og der er ikke noget, der tyder på en snarlig afslutning. Statsforvaltningen har 30.sep truffet afgørelse i den klagesag, som vi indsendte ca. et år tidligere, og som drejede sig om, at Mariagerfjord Kommune i 3 tilfælde ikke efter vores opfattelse administrerede korrekt. Statsforvaltningen har imidlertid fundet, at kommunen ikke har tilsidesat sin tilsynspligt med Hobro Golfbane. Dog anmoder man kommunen om at oplyse, hvad byrådet vil foretage sig med henblik på at opnå en afklaring vedrørende evt. vejomlægning ved Wiegårdsvej. Vi er ikke tilfredse med afgørelsen, men der er efterhånden ikke flere steder man kan anke. Vi mener fortsat ikke, at det kan være rigtigt, at kommunen vurderer om Naturklagenævnets kendelser er rimelige Naturklagenævnet er den højeste myndighed, og Mariagerfjord kommune skal rette sig efter deres kendelser. Men Statsforvaltningen og kommunen har en anden opfattelse. Hobro Golfklub ansatte sidste år en ny direktør, som var meget interesseret i dialog og samarbejde med os. Vi holdt et par møder i golfklubbens klubhus, og vi blev stillet nogle forbedringer i udsigt inden sommeren Løfterne er ikke holdt, og golfklubben har ikke trods en rykker svaret på vores seneste mail fra maj.

7 Golfbanen har igen i ond tro lavet nogle tiltag, som er i strid med Naturbeskyttelsesloven. I efteråret plantede golfbanen ca. 40 birketræer indenfor beskyttelseszonen ved et fortidsminde. På et af vores møder opfordrede vi golfklubben til at få det lovliggjort og vi har i foråret spurgt både golfklub og kommune, om ansøgningen er indsendt, men har ikke fået svar. Medio oktober har Mariagerfjord Kommune dog sendt os en kopi af et brev, hvori kommunen giver afslag til beplantningen, og påbyder at golfklubben skal fjerne træerne senest 1.december i år. Med denne restriktive administration forventer vi derfor også, at der vil blive skredet hårdt ind overfor det nyanlagte teested og fairway ved hul 17. Ved en større turnering i sommerferien forhindrede naboer til golfbanen at hul 17 kunne spilles, idet naboerne tog ophold på egen jord lige ved teested/fairway ved dette hul. Golfklubbens direktør tilkaldte politiet, som ikke kunne forhindre naboerne i at opholde sig på egen mark. Som en konsekvens af denne episode, flyttede golfbanen teested og fairway, hvilket har afhjulpet naboproblemerne, men det er gjort i det vi kalder ond, ond tro. Golfklubben er tidligere blevet pålagt at retablere et område, hvor de i ond tro havde etableret et teested ved samme fortidsminde, og nu har de gjort det igen! Vi har klaget til kommunen over dette den 12.september, men vi har endnu ikke fået så meget som en kvittering på modtagelsen. Da vi også i adskillige andre tilfælde har oplevet en meget langsommelig og mangelfuld sagsbehandling, har vi medio oktober fremsendt en kritik af en kommunal medarbejders manglende service i denne og enkelte andre sager. Såvel Borgmester H.C. Maarup og direktør Jørgen Basballe har kvitteret for modtagelsen og lovet os et svar. Vi vil dog gerne understrege, at vi generelt er godt tilfredse med den kommunale sagsbehandling på andre områder. Husdyrbrugssager Vi modtager fortsat mange husdyrbrugssager. Siden sidste årsmøde og indtil er status for følgende miljøgodkendelser: 10 Modtaget 6 ( 1 afvist pga. for sen modtagelse i NMKN ) 11 Modtaget 5, klaget over 2, vundet 2 fra henholdsvis 2008 og 2009, tabt Modtaget 5, klaget over 4, vundet 4 fra 2008 og 1 fra (Arealgodkendelser) Modtaget 21, klaget over 17, vundet 3 fra 2008 og 1 fra Efter 5.7. modtaget 4 12, 6 16 og (anmeldeordningen)

8 Når vi har anført en skæringsdato, er det fordi, DN s sekretariat fra 5.7. har påbegyndt en screening af alle vores sager og samtidig påtaget sig at klage om nødvendigt. Vores bekymring har hele tiden været N-belastningen af Mariager Fjord, hvilket også har været en væsentlig del af vores klagepunkter. Siden har der ikke været nogen klager. Lokale geografiske sager Arden: Der er problemer med et utilstrækkeligt antal aktive i gruppen. Man har udsendt et spørgeskema til de 41, der er registreret som aktive i hele kommunen. 15 har svaret. Der er flere interessante svar, som det dog vil være for omfattende at redegøre for her. Man har deltaget i Naturens Dag med en DN-oplysningsudstilling og en vandretur i Løvdal Skov. Der er blevet kortlagt en ny stirute omkring Store Blåkilde. Hadsund: Man har gjort indsigelse mod opførelse af glaskatedral i kystnært område. Påklaget sløjfning af en af de mange stiforbindelser til Kattegat pga. risikoen for præcedens. Adgang til Kattegat via Himmerlandsgården hindret. Igangsat et projekt mhp. at få væsentlige fortidsminder på DN og kommunens hjemmeside. Arrangeret cykeltur på Fjordens Dag. Der er åbnet en sti langs Kattegat nord for Kattegat camping. Hobro: Sagen om stien i Østerskoven, Hobro er ved at blive afsluttet. Kommunen er ved at etablere en erstatningssti, der aldrig vil kunne leve op til den nu nedlagte. Det vil blive svært - og for mange umuligt - at cykle. Den vil blive længere og mere snørklet med et skarpt sving. Med positive briller vil den nok være smukkere. Sagen vil af os blive husket som en typisk sag, hvor det var pengenes magt, der vandt over fornuften og rimeligheden Det grønne partnerskab med kommunen om først og fremmest Østerskoven har bl.a. ført til fjernelse af underskoven i egeskoven og skulle have ført til afgræsning af egeskoven med kvæg. Det sidste trækker desværre i langdrag, således at man måske skal starte forfra næste år med fjernelse af underskoven. Der blev holdt et offentligt møde, om hvad skoven kunne bruges til. Her kom så mange forslag til aktiviteter og installeringer, at hvis de alle blev realiseret ville Østerskoven næsten forvandles til et nyt Fårup Sommerland. DN vil i tiden der kommer stå vagt om de meget fine naturkvaliteter Østerskoven indeholder, og arbejde mod en tivolisering, således at den til stadighed kan nydes som et fornemt bynært naturområde.

9 Der har i det forløbne år været flere fredningsnævnsmøder. Alle sager i lokalområdet er endt til vores tilfredshed. En enkelt sag i et fredet område har vi netop selv anmeldt til kommunen -opsætning af kunst på Sildehagen. Her har kommunen klart meldt ud til initiativtager, at stenen skal flyttes. Lokalplan for bolig- og erhvervsformål på Tyttebærvej i Hobro har vi kommenteret og derefter fulgt meget nøje. Vi påpegede, at der sandsynligvis var stor vandsalamander i området og en lokal beboer lavede et stort arbejde med at dokumentere sagen. Da det er en beskyttet art, levede kommunen op til sit ansvar og satte et firma til at undersøge sagen nærmere. Der var stor vandsalamander. Den nyligt vedtagne lokalplan er stærkt præget af netop beskyttelsen af vandsalamander og de tilliggende naturområder. Andre naturområder er på det groveste blevet skændet af f.eks et elselskab, et byggeselskab eller af privatpersoner. Enkelte af disse burde være meldt til politiet af kommunen, da det er grove overtrædelse af loven og sandsynligvis bevidste. Når en ansat i et byggeselskab bliver sat til at pløje et område uden at få klargjort en grænse til et beskyttet område og går i gang fredag efter arbejdstids ophør, så er det en bevidst handling. Man har meget svært ved at få fat i kommunens tilsynsførende, eller en der kan standse det. Desværre er kommunen meget tilbageholdende med politianmeldelser, så vi vil nok stadig se den slags skændige lovovertrædelser. Mariager: Der har været en del mindre sager om strandbeskyttelseslinie, fredningsnævn, miljøgodkendelser og zonetilladelser. Men ellers har vi været ret impliceret i nogle af de tidligere nævnte punkter, der har haft relation til Mariagerområdet. Hjemmeside mm. Vores hjemmeside har stået lidt i stampe, efter at Mogens Hedegaard gik ud af bestyrelsen og ophørte med at være webmaster. Til alt held ville Mona Phipps gerne påtage sig denne opgave og nu kører det på skinner igen. Vi har tidligere udsendt enkelte nyhedsbreve, men takket være Monas ihærdige indsats, er det nu blevet en fast tradition at udsende nyhedsbreve efter hvert bestyrelsesmøde. På denne måde forsøger vi at holde så mange medlemmer som muligt orienterede om det, der sker i afdelingen. Ture

10 På grund af DN s 100 års jubilæum havde vi en intention om, at arrangere naturture til flere af de fredede områder i kommunen Der har været god tilslutning til disse ture og i enkelte tilfælde helt overvældende. Til indvielsen af Låenhusstien i Kielstrup Sø fredningen var der 150. Det samme gjorde sig gældende, da vi indviede stiforløbet i Ajstrupfredningen. Der har endvidere været ture til Onsild Ådal, Alstrup Krat og Lindale, foruden ture til Kastbjerg Ådal, Hou Skov (svampetur), Tofte Skov og fugletur til Ajstrup. Vi ser det stadig som en af vore vigtige opgaver at vise frem af al den smukke natur, vi har og det vil vi selvfølgelig også gøre fremover Ole Guldberg.

DN Mariagerfjord. Årsberetning 2012

DN Mariagerfjord. Årsberetning 2012 Mariagerfjord den DN Mariagerfjord Årsberetning 2012 Vi har 4. november været til Landsdelstræf i Ålborg. Træffet har kørt de sidste 3 år som et forsøg, hvor man i stedet for 2 årlige repræsentantskabsmøder

Læs mere

DN Mariagerfjord Årsberetning 2010

DN Mariagerfjord Årsberetning 2010 DN Mariagerfjord Årsberetning 2010 Denne årsberetning handler naturligvis om det, vi har haft med at gøre i vores lille del af verden. Men alting hænger sammen og undertiden kan det være på sin plads at

Læs mere

DN Mariagerfjords årsberetning 2008

DN Mariagerfjords årsberetning 2008 Mariagerfjord den 13. november 2008 DN Mariagerfjords årsberetning 2008 Vi hørte forleden Kjeld Hansen holde et meget interessant og spændende foredrag om Det Tabte Land. Store naturværdier er forsvundet

Læs mere

Tillæg nr. 78 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 78 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Forslag til Tillæg nr. 78 til Rammeområde 21.S4 Sommerhusområde ved Sunds Sø Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af

Læs mere

I forlængelse af Mariagerfjord Kommunes folder Nye boligområder i Hadsund og borgermøde herom den 30. juni 2008 fremsendes hermed kommentarer.

I forlængelse af Mariagerfjord Kommunes folder Nye boligområder i Hadsund og borgermøde herom den 30. juni 2008 fremsendes hermed kommentarer. Til Mariagerfjord Kommune Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Vedr.: Forslag og kommentarer til Nye boligområder i Hadsund. I forlængelse af Mariagerfjord Kommunes folder Nye boligområder i Hadsund og borgermøde

Læs mere

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 26 til Rammeområde 12.OF1 - Offentligt område Lillelund Eng samt 12.OF3 - Offentligt område ved Nordre Kirkegård i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 3 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Forslag til Tillæg nr. 3 til Rammeområde T23 Teknisk anlæg til solceller ved Kollund Byvej 85 Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Tillæg nr. 84 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 84 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 84 til Rammeområde 12.E16 Erhvervsområde ved Åvænget Fremlægges fra xx. måned 2012 til xx. måned 2012 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 10 til Rammeområde 89.S5 Fritidshuse ved feldbjergvej øst for Trehøje Golfbane Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 4. november 2009 til en borger

Statsforvaltningens brev af 4. november 2009 til en borger Statsforvaltningens brev af 4. november 2009 til en borger 04-11- 2009 Du har på vegne en række sommerhusejere i Kettingskov i brev af 12. oktober 2008 klaget over, at Sønderborg Kommune ikke har sørget

Læs mere

Tillæg nr. 25 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 25 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 25 til Rammeområde 99.T46 Teknisk anlæg recirkuleret fiskeopdræt ved Timlundvej, Sandet Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et

Læs mere

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Assens Kommune har vedtaget kommuneplantillæg nr.17.

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Assens Kommune har vedtaget kommuneplantillæg nr.17. 27. marts 2017 Sagsnr. NMK-33-03798 KlageID: 105554 INROE-NMKN AFGØRELSE i sag om klage over Assens Kommunes endelige vedtagelse af Kommuneplantillæg nr. 17 - Revision af temaet Landskab Planklagenævnet

Læs mere

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 56 til Rammeområde 31.BL1 Blandet bolig og erhverv ved Ny Gjellerupvej og Hammerum Hovedgade Rammeområde 31.B6 Boligområde nord for K. Møllers Vej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx.

Læs mere

Tillæg nr. 87 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 87 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 87 til Rammeområde BL2 Blandet bolig- og erhvervsområde ved Søndergårdsparken i Skarrild Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Forslag til Tillæg nr. 5 til Rammeområde BL18 Fårbæk Fremlægges fra 23. maj 2012 til 18. juli 2012 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Herning Kommuneplan Rammeområde T23 Teknisk anlæg til solceller ved Kollund Byvej 85

Tillæg nr. 3 til Herning Kommuneplan Rammeområde T23 Teknisk anlæg til solceller ved Kollund Byvej 85 Tillæg nr. 3 til Rammeområde T23 Teknisk anlæg til solceller ved Kollund Byvej 85 Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne.

Læs mere

Tillæg nr. 14 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 14 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 14 til Rammeområde 14.E5 og 14.R3 Erhvervsområde og rekreativt område ved Teglvænget i Herning Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Sammenstilling af forvaltningens vurdering, ejernes bemærkninger og forvaltningens indstilling til de enkelte forhold på ejendommen.

Sammenstilling af forvaltningens vurdering, ejernes bemærkninger og forvaltningens indstilling til de enkelte forhold på ejendommen. Sagsnummer: 01.00.00-K08-15-11 Sammenstilling af forvaltningens vurdering, ejernes bemærkninger og forvaltningens indstilling til de enkelte forhold på ejendommen. De forskellige forhold der er tale om

Læs mere

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 65 til Rammeområde 15.B5 Boligområde ved Violens Kvarter Rammeområde 15.B2 Etageboliger i Engens Kvarter Rammeområde 15.R1 Rekreativt område nord for Engens Kvarter Fremlægges fra xx.

Læs mere

DN Mariagerfjord. Årsberetning 2013. Indledning. Fredning

DN Mariagerfjord. Årsberetning 2013. Indledning. Fredning DN Mariagerfjord Årsberetning 2013 Indledning FN's klimapanel: Verdens CO2-budget er snart brugt op 2000-2010 har været det varmeste årti hidtil Det årlige tab af masse fra Grønlands indlandsis er mere

Læs mere

Tillæg nr. 20 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 20 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Forslag til Tillæg nr. 20 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Rammeområde 14.C3 og 14.E20 Center og erhvervsområde ved Dæmningen i Herning Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.)

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 4 til Rammeområde 95.B9 samt 95.B1 Boligområde mellem Torvegade og Vestergade i Sdr. Felding Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er

Læs mere

Jeg har ikke detailkendskab til fredningsprojektets præcise udformning, men de to spørgsmål jeg skal se på, er heller ikke afhængig heraf.

Jeg har ikke detailkendskab til fredningsprojektets præcise udformning, men de to spørgsmål jeg skal se på, er heller ikke afhængig heraf. Stevns Kommune Hovedgaden 46 4652 Hårlev att.: Borgmester Mogens Haugaard Nielsen Codex Advokater P/S Damhaven 5 B 7100 Vejle 26. februar 2015 Journalnr.: 205061 Advokat: Mads Kobberø mko@codexlaw.dk Sekretær:

Læs mere

Tillæg nr. 35 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 35 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 35 til Rammeområde 31.B13 Boligområde ved i Hammerum Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 212 Offentligt

Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 212 Offentligt Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 212 Offentligt DATO 8. december 2014 Til Dansk Folkeparti Igen en urimelig sag, hvor loven om strandbeskyttelseslinjen rammer skævt Vi er pensionister og bosiddende

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV nmkn@nmkn.dk

Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV nmkn@nmkn.dk Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV nmkn@nmkn.dk Dato Klage over fredning ved Gl. Lejre og Ledreborg Allé FS 32/2012 Region Sjælland ønsker at indbringe Fredningsnævnet for Østsjællands

Læs mere

Tillæg nr. 27 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 27 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 27 til Rammeområde 41.BL1 og 41.BL2 Blandet bolig- og erhvervsområde ved Tjørring Hovedgade i Tjørring Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Lokalplan nr. 049 og Kommuneplantillæg 011 for erhvervsområde ved Københavnsvej i Slangerup

Lokalplan nr. 049 og Kommuneplantillæg 011 for erhvervsområde ved Københavnsvej i Slangerup Lokalplan nr. 049 og Kommuneplantillæg 011 for erhvervsområde ved Københavnsvej i Slangerup Afsender Resumé af høringssvar Kommentarer Forslag til beslutning 1. Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur

Læs mere

Tillæg nr. 46 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 46 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 46 til Rammeområder nr. 32.R2, 32.R6 og 32.B6 Boligområde ved Spinkebjerg i Gjellerup Fremlægges fra den 20. december 2018 til den 24. januar 2019 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Tillæg nr. 73 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 73 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 73 til Rammeområde 51.B12 Boligområde syd for Munkgårdkvarteret og Rammeområde 51.OF7 Offentligt område ved Snejbjerghallen Fremlægges fra 15. september 2016 til 10. november 2016 (begge

Læs mere

Organisation. Her står vi! Vedtægter og forretningsorden se:

Organisation. Her står vi! Vedtægter og forretningsorden se: Årsmøde 2015 http://www.dn.dk/ Danmarks største grønne organisation Danmarks Naturfredningsforening er den største frivillige natur- og miljøorganisation i Danmark. Vi er 125.000 medlemmer og har 95 lokalafdelinger

Læs mere

Bestyrelsens årsberetning torsdag den 15. november 2007, kl på Theaterrestauranten, Hobro

Bestyrelsens årsberetning torsdag den 15. november 2007, kl på Theaterrestauranten, Hobro Mariager den 15. november 2007 Bestyrelsens årsberetning 2006-07 torsdag den 15. november 2007, kl. 19-22 på Theaterrestauranten, Hobro Vi er nu kommet godt igennem det første år med den nye struktur.

Læs mere

Tillæg nr. 95 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 95 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 95 til Rammeområderne 21.OF2 - Offentligt område ved Sunds Kirke 21.B1 - Boligområde vest for Sunds Hovedgade. Boligområde Præstegårdvej 22 i Sunds Fremlægges fra xx. måned 20xx til

Læs mere

Tillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 69 til Rammeområde 51.B9 Boligområde ved Ørskovvej i Snejbjerg Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 18 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 18 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Rammeområde 02.OF3, 02.R5 og 02.B4 Boligområde ved Jens Jensensvej i Haderup Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.)

Læs mere

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan Forslag Offentlig høring Tillæg nr. 74 til Rammeområde 42.B3 og 42.T1 Boligområde sydvest for Sinding Hovedgade Område til tekniske anlæg nordøst for Sinding Hovedgade Fremlægges fra den 15. september

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 21. august 2013 J.nr.: NMK-33-01380 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om afslag på dispensation til at opsætte hegn omkring matr.

Læs mere

Høringssvar i sag om skovrejsning i Mariagerfjord Kommune j.nr. SVANA

Høringssvar i sag om skovrejsning i Mariagerfjord Kommune j.nr. SVANA Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning Vasevej 7 8920 Randers NV 6.1.2 Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer:

Læs mere

Tillæg nr. 17 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 17 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 17 til Rammeområde 51.B12 Boligområde syd for Munkgårdkvarteret Fremlægges fra xx. xxxxx 20xx til xx. xxxxx 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en

Læs mere

Råstofplan 2008 for Region Midtjylland

Råstofplan 2008 for Region Midtjylland Region Midtjylland Råstofplan Råstofplan 2008 (1-34-76-3-07) Råstofplan 2008 for Region Midtjylland Oversigt over indkomne bemærkninger m.v. til Forslag til Råstofgraveområde Jeksen 18. februar 2011 Regionshuset

Læs mere

Randers - Neder Hornbæk

Randers - Neder Hornbæk Randers - Neder Hornbæk Opsummering af høringssvar 5) Det foreslås at matr. 5e, Neder Hornbæk ændrer anvendelse til boligområde i kommuneplanen. (se kort) 18) Det foreslås at den vestlige del af matr.

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 2 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 2 til Rammeområde 12.B12 Boligområde ved Kærmindevej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan 217-228 Rammeområde 31.B1 Boligområde nord for Hammerum Hovedgade Fremlægges fra xx. måned 2xx til xx. måned 2xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 10. Fremlagt i perioden fra 5. april 2011 til 1. juni Mariagerfjord Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg nr. 10. Fremlagt i perioden fra 5. april 2011 til 1. juni Mariagerfjord Kommuneplan FORSLAG Fremlagt i perioden fra 5. april 2011 til 1. juni 2011 Tillæg nr. 10 Mariagerfjord Kommuneplan 2009-21 Mariagerfjord Kommuneplan 2009-21 - Tillæg nr. 10 Dette kommuneplantillæg udlægger et nyt

Læs mere

Forslag til Kommuneplanstrategi 2016

Forslag til Kommuneplanstrategi 2016 Forslag til 2016 Resumé og forslag til beslutning for indkomne bemærkninger/indsigelser Fanø Kommune januar 2017 Resumé af indkomne bemærkninger og indsigelser til forslag til 2016 Fanø Byråd vedtog den

Læs mere

Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej

Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej til Solrød Kommuneplan 2017 FORSLAG i høring: 13.12.2018-07.02.2019 Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej Baggrund og

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer.

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer. 1/9 Screening for miljøvurdering af Natura 2000-handleplan 2016-2021 Salten Å, Salten Langsø, Mossø og søer syd for Salten Langsø og dele af Gudenå nr. 52, habitatområde H48 og Fuglebeskyttelsesområde

Læs mere

Tillæg nr. 8 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 8 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 8 til Herning Kommuneplan 217-228 Rammeområde 15.B14 - Boligområde nord for Holing sø 15.R4 - Rekreativt område ved Gullestrupvej, Holing sø 41.B18 - Boligområde nord for Holing sø Fremlægges

Læs mere

Tillæg 30 til Kommuneplan Landsbyafgrænsning i Tjærby. Status: Vedtaget

Tillæg 30 til Kommuneplan Landsbyafgrænsning i Tjærby. Status: Vedtaget Tillæg 30 til Kommuneplan 2017 - Landsbyafgrænsning i Tjærby Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 1. april 2019 Høringsperiode start: 1. april 2019 Høringsperiode slut: 29. april 2019 Vedtagelsesdato:

Læs mere

132 Evaluering af orienteringsmøderne om folkepension den 10. november 2011

132 Evaluering af orienteringsmøderne om folkepension den 10. november 2011 Dagsorden til mødet i Seniorrådet den 22. november 2011 kl. 09:00 i Teglgården, Kirkevej 9, Als Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 124 Godkendelse af dagsorden 125 Godkendelse af referat fra seneste møde

Læs mere

Kommuneplan 2017 Tillæg nr Rekreativt område Gammelbrovej Øst

Kommuneplan 2017 Tillæg nr Rekreativt område Gammelbrovej Øst Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 4-2017 Rekreativt område Gammelbrovej Øst Status Plannavn Vedtaget Rekreativt område Gammelbrovej Øst Plannummmer 4-2017 Dato for offentliggørelse af forslag 11. september 2018

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Kommunens natur- og miljøafdeling Hvad kan kommunen bruges til i forhold til landbrug, miljø, tilsyn og samarbejde

Kommunens natur- og miljøafdeling Hvad kan kommunen bruges til i forhold til landbrug, miljø, tilsyn og samarbejde Kommunens natur- og miljøafdeling Hvad kan kommunen bruges til i forhold til landbrug, miljø, tilsyn og samarbejde Natursagsbehandler Keld Koustrup Sørensen samt landbrugssagsbehandler Marianne Heilskov

Læs mere

Afslag på ansøgning om erhvervsmæssig indvinding af råstoffer på matr. nr. 126a Rindby By, Nordby på Fanø

Afslag på ansøgning om erhvervsmæssig indvinding af råstoffer på matr. nr. 126a Rindby By, Nordby på Fanø Ønaf Entreprenør Østertoft 3 6720 Fanø CVR: 26 60 54 31 Sendt på mail: simon@oenaf.dk Miljø og Råstoffer Kontaktperson: Camilla Bjerre Scheffel E-mail: cbs@rsyd.dk Direkte tlf.: 29 20 19 27 Den 8. november

Læs mere

side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den 20.11.2012 kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 11. Status Sybergland... 3 12. Til Grønt Råd 20. november 2012... 3 13. Vand og

Læs mere

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord Kære Byråd Østre Hedevej 2 4000 Roskilde Telefon +45 4656 0900 Telefax +45 4656 0979 Hedehusene d. 28. marts 2019 Seniorboliger Vindinge Nord Vi ønsker med dette notat at gøre opmærksom på en enestående

Læs mere

Skema til projektafgrænsning

Skema til projektafgrænsning Skema til projektafgrænsning Projektets navn: Lokalplan 311 Off formål, børnehave Støvring Ådal, Støvring Projektansvarlig: Toke Rinfeldt-Iversen (TRI) Miljøvurdering er påbegyndt: 28. 04.17 Miljøvurdering

Læs mere

Tillæg nr. 85 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 85 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Forslag til Tillæg nr. 85 til Rammeområde 31.C1 og 31.C2 Område udlagt til centerområde i Hammerum Fremlægges fra xx. måned 2012 til xx. måned 2012 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Det vil blive en meget lang aften, hvis vi skal redegøre for det hele, så nogle af de vigtigste ting er valgt ud.

Det vil blive en meget lang aften, hvis vi skal redegøre for det hele, så nogle af de vigtigste ting er valgt ud. DN Mariagerfjord Årsberetning 2015 Indledning DN Mariagerfjord har arbejdet med mange ting i det sidste år. I vores interne mailsystem er indgået ca. 400 afgørelser og andet fra myndighederne, som vi har

Læs mere

Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft

Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 20. december 2017 Høringsperiode start: 20. december 2017 Høringsperiode slut: 28. februar

Læs mere

AFGØRELSE i sag om dispensation til plantning af juletræer indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen i Bornholms Regionskommune

AFGØRELSE i sag om dispensation til plantning af juletræer indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen i Bornholms Regionskommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 13. september 2013 J.nr.: NMK-503-00059 Ref.: bemad AFGØRELSE i sag om dispensation til plantning af juletræer indenfor

Læs mere

Ved lignende anlæg skal forstås andre arealkrævende anlæg, som ikke kræver meget byggeri fx skydebaner eller ridebaner.

Ved lignende anlæg skal forstås andre arealkrævende anlæg, som ikke kræver meget byggeri fx skydebaner eller ridebaner. N O T A T SKOV- OG NATURSTYRELSEN Naturområdet J.nr. SN 2001-320-0012 Ref. ELA Praksis for tilladelse til anlæg af golfbaner i fredskov Den 28. november 2005 Der har efter den tidligere skovlov været en

Læs mere

Velkommen til årsmøde i DN Favrskov

Velkommen til årsmøde i DN Favrskov Favrskov enge / Vissing enge / Galten enge Her kommer forhåbentlig igen et stort vådområde med 100 storkepar Velkommen til årsmøde i DN Favrskov - 2018 2 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens årsberetning

Læs mere

Kongens Vænge Hillerød

Kongens Vænge Hillerød Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød 5. oktober 2018 Bemærkninger til debatoplæg til Råstofplan 2020 Region Hovedstaden har offentliggjort et debatoplæg til Råstofplan 2020, hvor regionen indkalder

Læs mere

Revideret tillæg nr. 6 Birkevænget. til Solrød Kommuneplan Revideret forslag i høring:

Revideret tillæg nr. 6 Birkevænget. til Solrød Kommuneplan Revideret forslag i høring: Revideret tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej til Solrød Kommuneplan 2017 Revideret forslag i høring: 13.06.2019-08.08.2019 Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Dusgårdvej 2 i Lemvig Kommune

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Dusgårdvej 2 i Lemvig Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 25. september 2014 J.nr.: NMK-31-01281 Ref.: BIBIS AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Dusgårdvej 2 i

Læs mere

Notat vedr. behandling af ansøgninger om udvidelse af husdyrbrug

Notat vedr. behandling af ansøgninger om udvidelse af husdyrbrug Notat vedr. behandling af ansøgninger om udvidelse af husdyrbrug Natur og Miljø den 5. februar 2010 Lovgrundlag: Kommunalbestyrelsen skal efter husdyrgodkendelseslovens 23, nr. 2, varetage følgende hensyn:

Læs mere

Tillæg 8 til kommuneplan - Erhvervsområde, Fårup Betonindustri a/s på Kærvej 1 i Fårup. Status: Vedtaget

Tillæg 8 til kommuneplan - Erhvervsområde, Fårup Betonindustri a/s på Kærvej 1 i Fårup. Status: Vedtaget Tillæg 8 til kommuneplan - Erhvervsområde, Fårup Betonindustri a/s på Kærvej 1 i Fårup Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 6. september 2017 Høringsperiode start: 6. september 2017 Høringsperiode

Læs mere

Tillæg nr. 46 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 46 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 46 til Rammeområde 12.B10 og 12.BL3 Bolig- og erhvervsområde ved Nørregade 44-50. Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 06-410 til Tønder Kommuneplan 2009-2021. Udvidelse af Toftlund Fjernvarme og etablering af solvarmeanlæg, Toftlund

Kommuneplantillæg nr. 06-410 til Tønder Kommuneplan 2009-2021. Udvidelse af Toftlund Fjernvarme og etablering af solvarmeanlæg, Toftlund Kommuneplantillæg nr. 06-410 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Udvidelse af Toftlund Fjernvarme og etablering af solvarmeanlæg, Toftlund TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2012 Kommuneplantillæg nr.

Læs mere

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 68 til Rammeområde 13.C7 Lokalcenter Holstebrovej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Stiplan for fredningen Helsingørs Grønne Vestkile 1 Indledning Natur- og Miljøklagenævnet meddelte med brev af 23. september 2011, at Natur- og Miljøklagenævnet

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 1 19d Gundestrupbakken 33, 8990 Fårup

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 1 19d Gundestrupbakken 33, 8990 Fårup I/S Peter og Ejgil Andersen Østerkæret 25 8990 Fårup Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 09.17.42-P19-2-12

Læs mere

Det indkomne materiale sendte Plan til en konsulent, som foretog nye beregninger. De nye beregninger blev efterfølgende sendt til FødevareErhverv.

Det indkomne materiale sendte Plan til en konsulent, som foretog nye beregninger. De nye beregninger blev efterfølgende sendt til FødevareErhverv. Notat Om indsigelser og bemærkninger fra offentlighedsfasen til Forslag til Lokalplan 29/2008 for udvidelse af golfbanen ved Hegedal og Hjerritsdal samt Tillæg nr. 35 til Arden Kommuneplan 1991-2001 Forslag

Læs mere

Indstilling. Ny høring af statens vandplaner. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 29. oktober Aarhus Kommune

Indstilling. Ny høring af statens vandplaner. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 29. oktober Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 29. oktober 2013 Ny høring af statens vandplaner Aarhus Kommune Natur og Miljø Teknik og Miljø Forslag til Aarhus Kommunes høringssvar til statens vandplaner,

Læs mere

Tillæg nr. 67 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 67 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 67 til Rammeområde 54.OF1 og 54.T1 Teknisk anlæg for solceller ved DNV Gødstrup ved Herning Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 1 32 på ejendommen Hobrovej 10, 9550 Mariager

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 1 32 på ejendommen Hobrovej 10, 9550 Mariager BGAGRO I/S Fjelstedvej 4 9550 Mariager Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 09.17.46-P19-3-14 Ref.: Charlotte

Læs mere

Notat. Mulighederne for at ophæve/ændre en fredning

Notat. Mulighederne for at ophæve/ændre en fredning Notat Til: Vedrørende: Miljø- og Planlægningsudvalget Bilag 3, Juridisk vurdering af mulighederne for at ændre/ophæve en fredning Mulighederne for at ophæve/ændre en fredning I forbindelse med den påbegyndte

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven VILLA.DK Aps Ny Østergade 12, 3.sal 1101 København K VILLA-HUS BYG Aps Nørre Snedevej 9 8700 Horsens KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Lokalplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer,

Læs mere

Gennemgang af indsigelser til Kommuneplantillæg 15 og lokalplan for et solcelleanlæg ved Evetofte

Gennemgang af indsigelser til Kommuneplantillæg 15 og lokalplan for et solcelleanlæg ved Evetofte Gennemgang af indsigelser til Kommuneplantillæg 15 01.43 for et solcelleanlæg ved Evetofte Sagsbehandler: Pvme Dato: September 2015 Sagsnr: 2014/0011894 Nr. Navn 1 Else M. Christensen Bor på Hågendrupvej

Læs mere

Landzonetilladelse til barnevognsskur på ejendommen Matrikel nr. 187, NOTMARKSKOV, NOTMARK, Svinget 2C, 6440 Augustenborg

Landzonetilladelse til barnevognsskur på ejendommen Matrikel nr. 187, NOTMARKSKOV, NOTMARK, Svinget 2C, 6440 Augustenborg Sønderborg Kommune Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til barnevognsskur på ejendommen Matrikel nr. 187, NOTMARKSKOV, NOTMARK, Svinget 2C, 6440 Augustenborg Sønderborg Kommune har den 11-01-2018

Læs mere

FORSLAG til ophævelse af af Lokalplan Område ved Linå Skole, Linå

FORSLAG til ophævelse af af Lokalplan Område ved Linå Skole, Linå FORSLAG til ophævelse af af Lokalplan 182.02 Område ved Linå Skole, Linå OPHÆVELSE AF LOKALPLAN SILKEBORG KOMMUNE Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til ophævelse af Lokalplan 182.02 Silkeborg

Læs mere

Hjortlund Landområde, Hjortlund gl. skole

Hjortlund Landområde, Hjortlund gl. skole i Kommuneplan 2010-2022 Hjortlund Landområde, Hjortlund gl. skole September 2012 Esbjerg Kommune side 2 Kommuneplan 2010-2022 Baggrund Esbjerg Byråd vedtog den 03-09-2012 at offentliggøre Forslag til Ændring

Læs mere

Tillæg nr. 16 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 16 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 16 til Rammeområde 14.E4 Erhvervsområde ved Dronningens Boulevard og Messevejen Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 5

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 5 Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.00.05-P15-3-12 Ref.: Søren Bek Direkte tlf. 97113631 sobek@mariagerfjord.dk

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 31 på ejendommen Solbjergvej 20, 9560 Hadsund

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 31 på ejendommen Solbjergvej 20, 9560 Hadsund Nørgaard I/S v/knud Nørgaard og Claus Nørgaard Rønningen 4 9560 Hadsund Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. Åbne dagsordenpunkter. Sagsfremstilling. Beslutning

1. Godkendelse af dagsorden. Åbne dagsordenpunkter. Sagsfremstilling. Beslutning Dagsorden til mødet i Seniorrådet den 24. januar 2012 kl. 09:00 i Skovgården i Hadsund, Timandsvej 25, Hadsund Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 1 Godkendelse af dagsorden 2 Årsberetning 2011 for Seniorrådet

Læs mere

Kapitel 20. Tilsyn Tilsynsmyndigheden

Kapitel 20. Tilsyn Tilsynsmyndigheden Kapitel 20. Tilsyn 20.1. Tilsynsmyndigheden 20.2. Tilsynets udøvelse 20.3. Selvhjælpsbestemmelser 20.4. Pligt til lovliggørelse 20.5. Istandsættelse af fortidsminder 20.6. Myndighedernes adgang til offentlige

Læs mere

Afgørelse i sagen om opstilling af en antennemast i Basballe, Ebeltoft Kommune.

Afgørelse i sagen om opstilling af en antennemast i Basballe, Ebeltoft Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 17. november 2006 NKN-31-00094 (03-31/700-0250) mam Afgørelse i sagen

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 2

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 2 Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: P06.00.05-P16-1-12 Ref.: Bjarke Uffe Jensen Direkte tlf. 97113637 bjjen@mariagerfjord.dk

Læs mere

Høringssvar i sag om skovrejsning i Mariagerfjord Kommune j.nr. SVANA

Høringssvar i sag om skovrejsning i Mariagerfjord Kommune j.nr. SVANA Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning ØSTJYLLAND Vasevej 7 8920 Randers NV 6.1.2 Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk

Læs mere

UDKAST til Idéoplæg til fredning af landskabet nord for Bastrup

UDKAST til Idéoplæg til fredning af landskabet nord for Bastrup UDKAST til Idéoplæg til fredning af landskabet nord for Bastrup Udarbejdet af Allerød Kommune og Danmarks Naturfredningsforening som grundlag for en forhåndsdialog med lodsejere indenfor den foreløbige

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. maj 2012 (J.nr. 2011-0026122) Afgift som følge

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Lokalplan 9-4-105 Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse) 2017-058987 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 9-4-105 endeligt

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Tillæg nr. 38 til Rammeområde 72.T1 Solfangeranlæg og Kølkær Varmecentral nord for Kølkær. Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende

Læs mere

Tillæg nr. 14 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 14 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 14 til Rammeområde 61.B3 Boligområde ved Indertoften i Lind Fremlægges fra den 18. maj til den 3. august 2017 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

Tillæg nr. 32 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 32 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 32 til Rammeområde 41.B11 og 41.OF4 Boligområde ved Baunetoften og Gilmosevej i Tjørring. Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra lokalplan til overdækket udslagssted på Struer Goldbane

Landzonetilladelse og dispensation fra lokalplan til overdækket udslagssted på Struer Goldbane POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Pseudonym Højgårdsparken 46 7560 Hjerm Sendt pr. mail til: jensoandreassen@outlook.dk Landzonetilladelse

Læs mere