Kajs Avis Nr maj 2007 Side 1 af 12

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kajs Avis Nr. 19 17. maj 2007 Side 1 af 12"

Transkript

1 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 1 af 12 Unge og straffeattes - Fiskebæk Hotel - Handicappede - Mobiltelefoni on/off - Netavis - Furesø Kommune Fritidsaktiviteter - Kultur & Samfund - Jordbær i Kirke Værløse Automatix Gladsaxe Kommunes ideer Er det da ikke et uoverskueligt og uløst samfundsproblem... at der hver dag, hver uge, hver måned og hvert år lukkes danskere ud i den frie luft med en straffeattest, der end ikke kan give ret til at sortere flasker? med omgivelserne, fordi de keder sig. til andre områder - hvor det gik du ikke også til bal på er svært at indhente det for- Fiskebæk Hotel? sømte. De der har oplevet historien Det gjorde jeg ikke, men det i det kreative gamle var kun fordi jeg ikke måtte Værløse kan også huske for min mor. Ny udstilling om perioder, hvor man måtte Fiskebæk Hotel på Den slags steder går pæne reagere voldsomt. Den ene piger ikke, sagde hun. gang - da man måtte gøre Mosegården. en bygning i stand til en gruppe unge for at holde dem borte fra villakvarteret. Den anden gang da man blev overrasket over, at de unge også i de mere velstående hjem røg spændende stoffer.... Med hvilken ret kan man så I Hareskov havde man et fratage en dansker det spændende miljø for unge beløb man skal leve af? skabt af pædagoger, der Det er ikke underligt, at HC påtog sig opgaverne. Én Andersen-året måske ikke efter én fratog man området blev det, man havde ventet deres pædagoger, og nogen - men eventyret om lagde navn til, at DE nu Kejserens nye klæder står skulle sættes ind på fast i erindringen... opgaver i Farum-delen fordi noget måtte være gået Et velfærdssamfund der galt - fordi man ikke havde ikke sikrede en tilværelse for de, der fik det værst... set, det havde været billigere at forebygge - det Politikere oplever, NÅR man ikke så endnu... SKADEN ER SKET, at det Men i Amtsavisen ser vi måske havde været bedre, om man havde forebygget, hver dag beretninger om unge, der anholdes og derfør DET USYNLIGE med sat ud af drift - fordi SKETE. de ikke kan bruge deres Læsere af Frederiksborg straffeattest til noget. Og i Amts Avis vil ikke være Værløse-delen snakker man uvidende om et stigende - tager pædagoger fra antal områder, hvor man aktiviteter, man lukker har problemer med de fordi man tager de bedste unge, og de har problemer Søndag d. 14. maj var der fuldt hus på Mosegården, da særudstillingen Bal på Fiskebæk Hotel blev åbnet af museumsleder Katrine Kyø Hermansen og formand for museets bestyrelse, Steen Horstmann. Der var en glad og nostalgisk stemning, og man fik flyversjusser og kunne høre musik i teltet. Det var en trio, cafe-orkestret, der spillede musik i den tids toner. Når man gik rundt og så billeder og læste plancher, kunne man høre udbrud som: Se, det er min mormor og morfar eller Faktisk har jeg aldrig været der men er ofte cyklet forbi. Etablissementet blev nedlagt i 1968, og bygningerne revet ned året efter. Udstillingen er meget informativ med nogle flotte plancher. Det var lidt synd at de fine musikanter skulle spille i et grimt telt, men det skyldtes sikkert, at vejret var ustabilt. Udstillingen på Mosegården varer til 21. oktober 2007 Åbningstid: Tirsdag-fredag og søndag /nina

2 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 2 af 12 Cirkus Baldoni på vej til Værløse ledsager til kulturelle arrangementer i Kulturhuset og Musikhuset i Farum, samt i Galaksen. Forvaltningen indstiller at DSB ledsagerkort også giver adgang til de 3 kulturinstitutioner i Furesø kommune. Så er der for mulighed for at opleve Cirkus Baldoni og der vil uden tvivl blive grinet en del i det rød og blåstribede telt tirsdag d. 29. maj kl.18 ved svømmehallen i Værløse. Kendetegnende for Cirkus Baldoni er de gennemgående personer, der kæder forestillingen sammen, så børnene sidder helt tryllebundet. Der er ingen forstyrrende og kedelige pauser, hvor cirkustjenere kommer farende ind og skal fjerne rekvisitter eller gøre klar til næste nummer. Det er muligvis også grunden til, at vi i år vil opleve en meget ivrig ung cirkusentusiast, som vil gøre næsten alt for at være med i manegen. Det er ikke uden grund Baldoni kaldes børnenes favoritcirkus. Ledsagebilletter til handicappede Et godt initiativ i vor kommune Ansøgningsskema til DSB ledsagerkort rekvireres hos Invalideorganisationernes Brugerservice af den handicappede mod betaling af et gebyr på kr At være on eller offline mig og min mobil Så tænd da din mobil, siger min søn og svigerdatter, så vi altid kan få fat i dig. Jeg glemmer nemlig som regel at tænde den, når jeg er ude af huset. Til gengæld husker jeg ikke at slukke den om natten, så den er tit til opladning. For 5 år siden sagde de: Så køb da en mobil! Og det gjorde jeg så. Ikke for at man altid skulle kunne få fat i mig, men fordi jeg måske selv ville få brug for den. Når jeg f.eks. er ude at cykle, og jeg måske falder og brækker benet, kan jeg måske ringe efter hjælp, tænkte jeg. Men jeg opdager som regel halvvejs, at mobilen ligger hjemme på køkkenbordet. nå nedefra. De afklippede grene rutsjede ned ad taget KLONK, sagde det, da stigen ramte fliserne, for grenene havde taget den med i faldet. Der stod jeg kl. 11 om formiddagen og skuede ud over Kirke Værløse. Der var mennesketomt. Min mand var der nu også. Hvor er din mobil? spurgte han. Ja, den lå jo inde på køkkenbordet. Jeg måtte gå armgang i tagrenden, og ned kom vi da. Nu er det de siger i TV, at hvis man slukker sin mobil og sin computer, signalerer man overskud. De mener sikkert også, at man så tilhører den kreative klasse, som vi talte så meget om sidste år. Jeg ved, at det egentlig er en forkert målgruppe, jeg henvender mig til nu. For hvis man kan læse dette, er man jo på nettet. Men fortæl det til dem, der siger, at de ikke længere kan læse Kajs avis. Og hjælp dem evt. første gang. Jeg tror også at de ansatte på biblioteket vil hjælpe. Jeg har selv lært det på et 3 timers kursus på Biblioteket Kaj kommer med sin "absolut sidste papiravis" til pinse, og der kan han så trykke mit indlæg. Der er også den mulighed, at vi der har en computer hjemme, kan printe avisen ud til en anden. /nina Og som der er så mange af i Værløse. Men det var jo før vi blev til Furesø. Så det har vi glemt. /nina Om at læse Kajs avis på nettet. Ligesom Kaj er jeg altid bange for at udelukke nogle Ovenstående var lagt på folk, der ikke selv har com- Kajs netavis, hvilket puter hjemme. udvirkede et svar fra et andet medlem af webhver gang jeg er til stede i redaktionen: en offentlig forsamling og der tales om hjemmesider, gør jeg opmærksom på, at alle ikke har adgang til internet. Når det er sagt, vil jeg dog gøre opmærksom på, at alle Og så var der den dag, hvor kan gå på biblioteket og Kulturudvalget har ønsket jeg skulle op på taget. Op låne en maskine, og hurtigt at give grupper af handipå stigen iført en få fat i f. eks Kajs netavis. cappede, der er afhængige grenklipper, for der var Det er gratis. af at have ledsager, mulignogle grene, jeg ikke kunne hed for gratis at medtage en Glimrende indlæg - men jeg manglet et facet: Man kan faktisk gå til det lokale folkebibliotek og bede om en trykt udgave af Kajs Avis. Det er nemlig sådan, at vi hver uge "lader som om" vi har penge på kistebunden til at trykke og uddele en papiravis, som Kaj nu har gjort det gennem 62 år. Dvs.

3 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 3 af 12 vi laver et trykkeforlæg, som faktisk kunne gå næsten direkte i en rotationspresse - men i stedet oplader vi den her på disse sider (under punktet: Aviser/.pdf). FURESØ KOMMUNES IDRÆTS- OG FRITIDSUDVALG havde møde den 7. maj Og vi har spurgt Furesøbibliotekerne, om de vil udskrive den, hvis biblioteksbrugere beder om det - og fået et bekræftende svar. Dog mente de gode biblioteksfolk ikke, at der var behov for den trykte udgave - for som de siger.. "vore lånere er gode til at bruge Internet". Fraværende Øjvind Vilsholm. Kulturministeriet har udarbejdet en handlingsplan for at Danmark kan trække store idrætsbegivenheder til til landet og opstillet fire forudsætninger. Taget til efterretning. nes ansøgning om tilskud til køb af rullebaner til Farum Arena blev afvist Der afsættes til energiforbedrende foranstaltninger til podemål til et løbeprojekt i samarbejde med Skov- og Natur til renovering af saunaer i Værløsehaller. Samarbejde om motionskampagne blev drøftet Afvigelsen er størst i Værløse med 37% medens den er 3% i Farum. Flere foreninger har haft langt større kontin gentindtægter end antaget, enkelte niere end 100% mere i indtægt end anslået. Kontingentindtægten er loft" i tilskudsmodellen. For tilskud til træner- og instruktører er differencen i nogle tilfælde oppe på 200%.. En tilskudsmodel for tilskud til foreninger skal nu evalueres. Der er afsat til diverse tilskud i Der er udbetalt til 68 foreninger. Der er realt ansøgt om Det sidste udsagn skyldes nok, at de der ikke har adgang til Internet er beskedne mennesker, der enten ikke går på biblioteket eller også undlader de at forvolde opmærksomhed ved at gøre Men i en overgangsordning har foreningerne fået at opmærksom på deres vide, at tal ikke må stige handicap. mere end 20% i forhold til Altså: Gå til Hareskov året før. Forud vurderede Bibliotek, Værløse Bibliotek man at 5,8 mill. var nok Der og Farum Bibliotek og er en afvigelse 3% i Farum spørg udlåns- eller og 37% i Værløse Der er læsesalsbibliotekaren om de foreninger der har mere vil være behjælpelige med end 100% i at udskrive avisen, så den kontingentindtægter. M.h.t. kan læses som enhver træner- og instruktørnormal avis. udgifter har differencen ps! Bemærk hvor miljøven- været op til 200%. lig Kajs Avis er blevet - den Der nedsættes nu en forurener ikke mere og ses arbejdsgruppe der skal ikke på containerpladsen i komme med oplæg til en ny den enorme bunke af tilskudsmodel. affaldspapir fra tryksager, Man godkendte udkast til reklamesager og endnu lokalebooking der nu skal eksisterende lokalaviser. til høring i skole- kultur- og Motto: folkeoplysningsudvalget. Kajs Avis - den miljø- Spørgsmålet om en træningssal tage op igen i juni. rigtige avis kan læses Værløsehallens ansøgning over hele verden... om motionsrum, og ansøgning og badmintonklubber/hansjorn havde man meddelt, at en forening ikke må stige eller falde med mere end 20% i tilskud i forhold til det man fik året før. Tilskudsrammen kan ikke overskrides. Det betyder at flere foreninger vil falde med 20% i tilskud, heraf også de der allerede er faldet efter overgangen til den nye tilskudsmodel. Tilskud til fritidsaktiviteter nu i farezonen Rammerne for tilskud til 68 foreninger var ikke tilstrækkelig til de foreninger der udfører deres indsats på grund af tilskud fra kommunen De to folkeoplysningsudvalg vurderede at en ramme på kunne dække ansøgninger for Der er udbetalt der var ansøgt om, kr. I samarbejde mellem forvaltning og en arbejdsgruppe forudsagde man, at der samlet ville blive ansøgt om 5,8 mill. Som e n overgangsordning Der nedsættes nu en arbejdsgruppe under Folkeoplysningsudvalget der skal komme med oplæg til justeringer i nuværende tilskudsmodel. Justeringer virker ikke beroligende i en situation hvor man i det nye byråd ønsker mere motion og flere aktive i et område der ikke kan tilbyde at øge aktiviteter uden kommunale tilskud. Sideløbende efterlyser man flere ønsker om nye fritidsaktiviteter på Flyvestationens område. Blandt disse vil sikkert være flere der kræver tilskud fra kommunens støtteordninger. [ke]-computers Bymidten 41, 3500 Værløse Telefon

4 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 4 af 12 Småsnak DANSK-CANADIEREN skulle besøge sit fødeland og ville leje en lille bil der skulle stå i lufthavnen. På kortet over verdens største land m.v. måtte han udpege hvor Denmark kunne ligge. Og så lød kontrakten på fri kilometerantal - for i sådan et lille land var der begrænsede antal kilometermuligheder skal hun have vurderet... FIRMAER SKULLE VÆRE MERE SOCIALE er nye toner. Et af verdens førende firmaer der fremstiller høreapparater man ikke kan se ville slå sig ned i Værløse og havde på sin plan at sikre sig personale - hvor de fleste var i den fødedygtige alder. Derfor indgik det som noget nyt, at man placerede en børneinstitution for at give de ansatte den bedst mulige service. Men det kunne man ikke godkende i den lokale styrelse. I dag er der kommet andre boller på suppen. Nu efterlyser og nærmest kræ ver man at firmaerne er sociale. I vore dage er det en lykke at firmaet voksede og bevarede sin placering hos os. NY HØJSKOLESANGBOG er udgivet fordi de gamle var slidt ned. Foreløbig er mere end bøger solgt til familier der priser danske sange. DE LOKALHISTORISKE ARKIVER, der rundt om arbejder med beskedne midler, indeholder en guldgrube af viden. Tænk på arkivet når du rydder et dødsbo. CYKLISTER SKAL VÆRE VARSOMME. Holder man ved et kryds og en bil skal dreje til højre kan man leve videre hvis man la' den dreje... DER VAR EN BEKENDT DER IKKE KUNNE UNDERSTREGE HVAD HAN SAGDE, fordi han i 2 måneder måtte gå med en indbundet arm... RUNDT OM ER MANGE UNGE DER ER FYLDT 18 ÅR blevet modtagere af GRUNDLOVEN for at få dem til at tage stilling til indholdet. Årets kreative Furesøborger Kulturudvalget uddeler for første gang en pris til Årets kreative borger i Furesø Kommune ved en sammenkomst Tirsdag den 22. maj 2007 kl. 17 i Farum Kulturhus, foyeren, Stavnsholtvej 3, Farum DANSKERE risikerer at miste deres ferie fordi piloter hos Sterling varsler strejke fra 17. maj der i øvrigt er Norges nationaldag. Men alligevel... KUN ÆGTEPAR lod sig skille i Det er 957 færre end året før. Ude i hampen levede engang et ægtepar som hund og kat. Ingen forstod hvorfor de ikke blev skilt.men de levede begge i håbet om at de hver for sig ville leve længst... nu bliver bøgerne tyndere og tyndere. Flere og flere vælger at bruge mobilen... NÅR BØRN SKAL HAVE NAVN kunne man tænke at man forbandt det med fødselsdag, år eller måned. I PARCELHUSETS TILVÆRELSE blev ligusterhækken dagligdagens sikkerhedsmur... KONG KARL GUSTAV OG KRONPRINSESSE VICTORIA har igen besøgt Danmark og givet aviser, TV og blade noget at arbejde med. DE SENESTE ÅR DØR Vi mindes ikke mere da en MANGE I TRAFIKKEN. svensk konge gik over Fra 2002 er det årlige tal 463 isbelagte vande i 1658, det er historie. SKAT der er et centralt skatteprojekt der holder os alle i stiv arm - flyttede til Jylland og brugte alene 13 millioner på et nyt logo. MEGET AF ENS TID KAN GÅ MED selvoptagethed hørte vi forleden. BORGERE DER STIGER I Ledsagebilletter til GRADERNE fokuserer handicappede mere og mere på egen magt- indflydelse og person Et godt initiativ i vor - påstår man". kommune: Kulturudvalget Alle er velkomne til at delhar ønsket at give grupper UDE I SAMFUNDET savtage i arrangementet. Kulaf handicappede, der er ner man tilstrækkeligt turudvalget udpegede på afhængige af at have harmløse personer til selvsit møde den prissupplerende gruppedannel- ledsager, mulighed for modtageren blandt indstilgratis at medtage en ser. Derfor har man lært af linger fra borgere i kommuledsager til kulturelle Tordenskjolds soldater... nen. Prismodtageren offentarrangementer i SOM MALEREN BESKREV Kulturhuset og Musikhuset liggøres ved sammenkomsit eget kunstværk Det er sten. i Farum, samt i Galaksen. åndeløst smukt" FIRE ÅR EFTER ULYKKEN Forvaltningen indstiller at AF PLANTER OG DYR MED CYKELBANEN I DSB ledsagerkort også BALLERUP er man nået til kendes der i dag ca. 1,8 giver adgang til de 3 millioner arter på jorden. at det fulde ansvar ligger kulturinstitutioner i Furesø Nu prøver man at finde hos det firma der leverede kommune. limtræsbuerne. Der var fejl i flere. Nogen mener der er Ansøgningsskema til DSB op til 14 millioner... de beregninger, der blev ledsagerkort rekvireres hos beregninger for brudstyrden GAMLE TELEFON Invalideorganisationernes ken i limtræet. ER PÅ VEJ UD og allerede

5 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 5 af 12 Brugerservice af den at de gerne ville løse prohandicappede mod betaling blemet med at finde et af et gebyr på kr egnet sted til klubformål for de ældre aldersgrupper, men det var en svær DANSK POLITI skyder for opgave." meget - sidste år afgav man 74 skud 7 personer blev ramt. Det siges nu at være alt for mange skud. På intet tidspunkt lagde man vægt på, at udgangspunktet var en viden om, at intet er så fordanske JERNBANER skal skelligst som en gruppe genoprette skinner frem til såkaldt UNGE mellem 12 og 22, for eks. oktober og det vil de rejsende nok opdage -men det Fra skolegården ved man at skal sikre at tog ikke falder end ikke elever på samme ned mellem skinnerne. Det klassetrin omgås hinanden lyder fornuftigt. når klassen er opdelt i a, b er totalsikret mod BUTIKSDØD Her vokser børn op uden så meget som et sted hvor de selv kan prøve at bruge en femmer... Skarpsindige besøgende spørger efter de områder der sikrer unger i flere årgange fritidsmuligheder FURESØ KOMMUNES KULTURVALG HAVDE MØDE den 10. maj 2007 Man tog til efterretning, at den der modtager prisen som Årets kreative borger" skal betale b-skat af prisen.. Også for de ældste unge Foreløbig er oprettelsen af kunne LEJRVEJ 1 være et et Kulturråd udsat. Jens udmærket sted for grupper Svendsen er indtrådt i af unge - hvis man lod unge Skovhusets bestyrelse og være med i det arbejde der erstatter Kurt Frank der skal skabe et UNGDOMønskede at udtræde af MENS HUS. Men der er bestyrelsen i Skovhuset. unge der ved at det tør de POLITIK KAN FØRE TIL at og c... Furesø kommune har samikke tro på". de der er mest tager en Det ville være hovedløst at let modtaget kr. i kammeratlig snak med de foreslå at de store lokalitedet er tankevækkende at driftstilskud fra Kulturmider udstiller sig. ter på lejrvej 1 ville være en der er talt mest om natur, nisteriet til Syvstjernescefredning, sundere spisevanen, Copenhagen Jazz I MANGE HJEM anbefaler oplagt sted for et virkeligt UNGDOMSCENTER... ner, mere motion og så det Festival, DUSIKA og Farum man nu, at indføre brugen HVIS man ville gøre noget fredning, med de ældre vi Musikforening. af små tallerkener. Den for en opvoksende gruppe får flere af. udbredte overvægt finder Man anbefalede forslag til der ville finde at man virkesin årsag i de alt for store Der er slet ingen tvivl om, visioner for Galaksen, lig mødte forståelse. tallerkener og forældres at konsulenter må benyttelse og økonomiske krav om at man altid spiser Mange af de unge mangler indrømme, at hvis de ældre rammebetingelser. Udvalop. ofte mulighed for at formu- er samfundets Guld så ER get godkendte at der fra lere deres ønsker - de bedde UNGE fremtidens mål- august oprettes tre hold på Teaterskolen, og at aktiviteungdomscenter på ste forsvinder hurtigt fordi gruppe på alle hylder. de ikke føler de bliver hørt ter holdes inden for TeaterLejrvej skolens nuværende ramme. På Lejrvej 1 har man lokali- Indenfor politik oplever man, Værløse egnens politikere teter. Der er plads til at de bedste idéer er de der er Drøftelse af BILLEN's" vakte opsigt da man i sin parkering af bil og knallert. politikernes egne. fremtid blev udsat. tid skabte SKOVGÅRDEN. Der er busforbindelse og Man godkendte forslag til samtidig afstand til de Det samme gentog sig da man satte sig for at skabe et parcelhuskvarterer der fristed for skolebørn - ikke i forbinder unge med støj. skolen - men i passende Her vil man kunne tilbyde nærhed. Her fandt man, fra de unge at være med -deldet første møde til indvitage i opbygning, indretelsen et institutionsarrange- ning og diverse arbejde. ment der var fuldt tid genher vil man åbne mulighenemført til formålet. Dender for de voksne unge der gang var det en gruppe der kommer fra den gamle flyhavde skabt et fristed der vestation, og fra Kirke og efter datidens viden lå i Værløse og hele RYGET afstand fra skolen. SKOVBY. I mange år har skiftende kommunalbestyrelser sagt Hvornår har man noget andet sted opført en by der

6 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 6 af 12 fremtidig anvendelse af Musikhuset i Farum. Efter afholdt brugerundersøgelse anbefaler man gebyrfrihed for børn på Hareskov bibliotek og delvis lukning en periode. Man kunne anbefale udkast til vedtægter for Kulturelt Samråd Furesø. Der er UDFLUGT til Sofiero tosprogede elever forlader den 31. maj. Nattergaletur skolen uden reelt at kunne den 7. juni. læse. Med tre stemmer for og to imod afgjorde udvalget at Galaksen og Satellitten gøres røgfri. Sluttelig udpegede man Udvalget godkendte Værløårets kreative borger i seegnens Historiske ForeFuresø kommune nings ansøgning om underskudsgaranti på kr. ved afholdelse af GrundÆLDRECENTRET lovsdagen 5. juni 2007 på SKOVGÅRDEN Mosegaarden. opstod på en tid hvor det Man godkendte tilskud på var formålet med centret at kr, til afvikling af skabe et fristed for de ælddusika's sommerkoncert ste i kommunen. Efterhånden den startede man Der var afslag til ansøgning genoptræningstilbud op og om kr. i tilskud til en succes forte til at at cen Børnenes flydende tallertret mere og mere blev et ken på Furesøen" Man god- genoptræningscenter. kendte tilskud til musikarplaner for et byggeri rangement ved Farum ovenover Supergest foreligmarina kr hvor Big ger endnu ikke offentligt, Dipper Band spiller jazz. men i forbindelse med dette Dog på betingelse af, at det projekt får man en ny indikke er i strid med forpagtgang og en ekstra elevator. ningsaftalen med FuresøUdgangspunktet skal være bad samt kan godkendes af at genoptræningen skal Skov- og Naturstyrelsen. være for beboere i hele Man kunne godkende regnfuresø kommune. skabet for Værløse Museum SKOVGÅRDEN HAR for UDARBEJDET ET Man godkendte regnskabet PROGRAM FOR DEN for GRAFEN, idet man konforestående SOMMER staterer at der er tale om et Der indgår mindre kursus: underskud på kr, kr. Nuno -filt et tørklæde. Tanog ikke et overskud. kesyning - Flotte kort Man godkendte forslag til Syning - Tegne-maling ledsagebilletter når der er Decoupage -. tale om handicappedes Der er samværsgrupper besøg ved kulturarrangedet- fortsætter hele sommementer. ren: Hyggekrogen - Mal Cantinos på Læssevej med glæde -Herreklub tirsdag eller torsdag - HobDe er rigtig gode til at lave byhjørnet. pizza'er Udflugt til Falkonérgården den 26. juli. Udflugt til Agersø den 23. august. Der er GÅTURE på mandage. KØRESTOLSTURE på onsdage. SANKT HANS onsdag den 20. juni. CYKELTURE tirsdage og onsdage PETANQUE tirsdag og torsdag. Småsnak PÅ SKOVGÅRDEN er det ikke alle der er tilfredse med, at man har frataget stedet deres egne ppladser" nu da der kun er to timers parkering. Det kan genere de der arbejder frivilligt og er flere tinier engageret, fuldt tilladeligt. DE DER MERE OG MERE SKAL SPISE SUNDT skal først og fremmest bruge deres fornuft. DET ER IKKE MANGE STEDER MAN SER hvad det er man går mest op i ved damefrokoster BROEN OVER STOREBÆLT ER EN HÆNGEBRO. Pylonerne er 254 meter høje. Broen m lang. DER ER KOMMET NYE REGLER FOR SKILSMISSE. En bog på 182 sider. Måske skulle man udsætte en skilsmisse og holde en lang ferie i stedet for. STIAGER OG CHRISTIANSHØJVEJ har en tid været lydreguleret fordi der har været arbejdet. Det ene sted med nye kabler og lyselementer. Det andet sted fordi broen over Stiager skal sikres. NEJ det er ikke altid det siger sig selv' gør det... BILISTER FÅR DET NEMMERE når automatpiloter sættes til og kantstensparkerer så det ligner et topresultat ved en DANSKERNES EGEN HISTORIE ER NU BESKRE- køreprøve. VET PÅ DVD. Læs mere NÅR DER IKKE MERE ER herom på EN LEJR burde vejen måske segenhistorie.dk eller og hedde JORDBÆRVÆNGET. Hansens vej må ikke hedde STRADIVARIUSALLÉ og BERLINGSKE TIDENDE Christanshøjvej må ikke skriver den 12. maj at skolen skal have hjælp, den hedde GOLFSTRØMMEN... GODE IDEER ER AVISENS VIGTIGSTE RÅSTOF skriver kan ikke klare opgaverne alene. Det er en katastrofe når halvdelen af de DEN DANSKE SUPERLIGA tager så meget af politifolkenes tid, at man

7 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 7 af 12 måske skulle kræve at klubberne betaler for beskyttelsen af de borgere der troede de skulle se at spillerne viste evnen til at slås. NEJ HVIS MAN DRIKKER FOR MEGET kan det ikke medføre en svampesygdom. HAR DU SET NOGET SÆRLIGT, HØRT OM ET UNDERSØGELSER VISER MYSTERIUM eller andet så NU at det er ligeså sundt at skriv til os - siger: skifte til SNUS som at holde op med at ryge. BLIVER MAN ÆLDRE OG UNDERBEVIDSTHEDEN VED MEGET erkender kan på samme dag være man, at man har meget fra éns bedste ven og andre ubehagelige medarbejder. FOR AT GIVE DE UNGE EN HÅND vil man overveje at forhandle bukser med indbygget hængerøve også til piger der har en større mås. FEDME KUNNE BEKÆMPES VED KØLESKABE der automatisk kun kunne åbnes to gange om dagen DER ER INGEN TVIVL om at mavedansere også har en fremtid i medierne hvis de vil. ER BLEVET BEDRE. Det tog generationer før man erkendte, at man kunne lide af ordblindhed. Men mange har slidt meget med det og ikke altid haft den som en god oplevelse. I CANADA HAR MAN FREMSTILLET VERDENS STØRSTE GULDMØNT. Den vejer 100 kg. og er i ren guld. Mindst tre har købt gulmønten - den koster næsten 15 millioner kroner. MANGE BURDE SKØNNE PÅ - HVER DAG, at man er efterkommer efter en registreret far og mor...så længe det varede. INDIVIDUALISERINGEN OG EGOISME er blevet mere end bare modeord for nogen. DANSK BOTANISK DAG erindrer os om, at det er DE VILDE BLOMSTERS DAG den 17. juni. Brug nu dagen til noget MANGE POPSANGE GØR SIG BEDST NÅR DE SYNGES. De egner sig ikke til at blive læst op... I GAMLE DAGE VAR MAN IKKE SÅ NÆRTAGENDE der kunne man godt redegøre for hvis nogen havde knald i låget" DE KØBENHAVNSKE KLOAKER FYLDER 150 ÅR I ÅR. Den elleveårige Fiona Sørensen vandt en tegnekonkurrence om motivet til nye dæksler. MANGE CYKLISTER lider under at den første halve meter der er deres er de meget ujævnt placerede vejbrøndsdæksler. Hvornår får vi en vejingeniør der tegner en ny form for dæksler? I DANMARKS TV-STATIONER OG MANGFOLDIGE RADIOSTATIONER må de DER ER HJEM HVOR der taler da godt bruge æ'er MAN HAR FORBEDRET I PALMA PÅ MALLORCA og ø'er, hvad er det nu det KEMIEN ved at male nogle spillede to tennisspillere for hedder" og om jeg så må værelser om med farver der sjov en kamp på en hane sige" o.s.v. når bare de ikke passer bedre til beboerne. hvor halvdelen var græs og til ulidelighed genudsenrød farve kan stimulere EN FORSLAG OM AT den anden halvdel var grus. der. Det er noget man har sindet, blå kan virke SÆTTE PRIS PÅ KAGER Her skulle græskongen og renset ud når man skriver beroligende og gul kan gøre gruskongen dyste i tre sæt. OP ville få vægten til at gå hvad men gerne ville sige... optimistisk. ned - især hvis man satte INDEN DEN FØRSTE MAJ MERETE PLATZ der er prisen ppå frugt ned eller DER ER BORGERE DER har mange forældre sikret seniorforsker på Gerontolo- strøg i momsen. ALDRIG VILLE AFMELDE en pensionsforsikring for gisk Institut siger om DERES faste telefon - for DET ER UBETÆNKSOMT deres børn så de kan gå på Ældre-Sagen: Jeg kan det er her de første gang så pension når de fylder 60 år. AT FORÆLDRE presser på krumme tæer over den deres navn på tryk - og det for at få børnebørn. Nu DER ER DA OGSÅ NOGEN måde, de bruger den eksihar betydet meget for dem skriver Anna Rossman der kritiserer den smøgpoli- sterende ældreforskning på. siden. Thejsen i i Nyhedsavisen, at tik man har indført. De KIRKEKAFFE"ER ET NYT børn der fødes i 2007 MANGEN EN GIFT siger ganske enkelt at KAFFEMÆRKE hvor en del gennemsnitligt i løbet af KVINDE er delvis ansat på firmaerne har købt af indtægten går tilbage til livet koster staten deres arbejdsplads - men arbejdernes arbejdstid men fattige kaffebønder i det kr. Det er dog ikke heltidsansat i hjemmet. Det ikke deres livsstil. nordlige Nicaragua. Ja det børnenes skyld at de giver sidste er med ubeskattet kan man jo bare påstå - ind- underskud. DET ER HELDIGT AT løn. til videre. LIVET FOR ORDBLINDE

8 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 8 af 12 Jan Hansen VVS A/S Med venlig hilsen VVS, fjernvarme, naturgas, ejendomsservice, blik- og smedearbejde. God service og højt kvalitetsniveau - til rette pris Walgerholm 5, Jonstrup 3500 Værløse tel fax bil Monnie Gade Connie Henriksen Aase Henriksen Joan Jørgensen Joan Nilsson Rita Æreslund VÆRLØSE KULTUR & SAMFUND har haft generalforsamling og bestyrelsen blev enstemmigt genvalgt. Hanne Hansen er flyttet til Assens så nyt bestyrelsesmedlem blev Aase Holgersen. Monnie Gade blev hædret for 35 år i bestyrelsen. Værløse Kultur & Samfund samt Familie & Samfund's Aftenskole ser tilbage på en meget fin sæson med stor tilslutning til arrangementerne og kurserne. Første arrangement i den nye sæson er sommerturen torsdag den 23. august. Turen går i år til Odsherred hvor vi skal besøge Stelton, Anneberg Samlingerne og Solvognen. Evt. interesserede, der vil høre nærmere om foreningen, der har eksisteret i Værløse siden 1943, kan ringe til én af bestyrelsesmedlemmerne og få det nye program tilsendt. Se på kommunens hjemmeside eller på nettet: eller i kulturkalenderen. Nye Jordbær i Kirke Værløse Det er onsdag morgen. Onsdag d. 9. maj "Hørte du det," spurgte min mand? "I radioen. De første danske jordbær er kommet" Så måtte jeg lige sluge morgenkaffen og ganske rigtigt. De første danske jordbær fra Rokkedyssegård i Kirke Værløse er på markedet og koster kr. Det må vel være pr. kilo. Sådan rundt regnet 25 kr. for et bær. Det er godt nok tidligt og godt nok mange penge. /nina TD låseservice / Værløse Låseservice Skomager Tasker & Lædervarer Garanti for kvalitet Bymidten 38, 3500 Værløse tel døgnvagt: Ingen erhvervspris til Lisbeth på Lejrvej de hurtigste skulle markedsføres et meget centralt sted - det bedste - i GRØFTEN. Der var engang Værløse kommune havde en JORDBÆRGARTNER. Petersen hed han. I 2007 blev hendes første jordbær spist i GRØFTEN deri. 8. maj - og de der smagte de røde bær kunne også bevidne at de havde smagen som den skal være. Boede privat i Hareskovby medens han dyrkede jordbær et andet sted. Hans hobby og liv var jordbær og heste. Hans færden rundt på de danske baner var som jordbærgartneren". Hans heste gjorde det godt, men de professionelle mente ikke de kunne lære noget af hans træningsmetoder. De måtte arbejde i marken og deres optræden på en hane var et supplement. Hans sidste liv levede familien videre i nærheden af rideskolen på Christianshøjvej. Lisbeth Toft Christensen faldt for GRØFTEN" der en tid har været på alles læber - men måske været det mest attraktive sted i TIVOLI. Når Lisbeth faldt" for Tivoli var det fordi hendes interesse for hurtige jordbær førte til tanken om, at Lisbeth Toft er en initiativrig gartner der slog sig på jordbær og meget tidligt beskytter planterne ved at lægge et lag af plastic over hele arealet. Der opstilles tunneller der skal modtage og beskytte solen og lysets varme så der kan sikres en temperatur planterne har det godt med. En stab af brumbasser flyver rundt fra blomst til blomst og gør deres indsats - og så har det usædvanlige milde vejr ikke gjort det vanskeligere at være de første igen i år. Lisbeth Toft studerede jordbærdyrkning i England, hvor man er godt med. I Danmark er man kun ganske få der gør som man gør på Rokkedyssegaard. Med stor ihærdighed arbejder

9 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 9 af 12 hun også med at komme med på landkortet m.h.t. tidlige kartofler. På gården er salget i fuld gang for private og selskaber, restauranter og supermarkeder. De første jordbær accepterede man i Grøften at betale kr. kiloet for. Her et par dage efter solgte man en bakke for 25 kr. Ugebrevet A4. Undersøgelser viser, at af de ca ledere, der ansættes årligt, viser godt 300 af dem, at de er en fiasko. Udgifterne kan løbe op til 300 millioner. Der har været en snak om stillingsbeskrivelser, der stiller meget store krav ved ansættelser. I den forbindelse skal politikere have klaget over, at man trods store krav ved ansættelser stort set ikke kan sætte noget arbejde i gang uden tilkald af kostbare konsulenter. FSC - balance i skovene FSC står for Forest Stewardship Council, som I BALLERUP SPISER bedst kan oversættes med SKOLEELEVERNE SLET Skovforvaltningsrådet. De IKKE GRØNT OG FRUGT, har fået et logo, som du skal undtagen det er gratis, og kigge efter, hvis du køber det er man ikke så tilfreds trævarer - f.eks. terrassevi undskylder hvis vi har NEJ DER ER IKKE DANSE møbler - og du vil være med. overset hun har fået en pris. hvor man placerer såkaldte med til at bevare de naturmellem FOLK kender Hendes skiltning på Kirke kovendinger... - eller er der. lige skovområder i Asien og man til snak mellem Værløsevej har ikke været Sydamerika og i Nørreskomennesker, og her kan man DE DER UNDERSØGER til at overse. Strømmen af ven og Hareskoven... HVAD VARME KOSTER biler der har belastet Lejrvej tale om vendekåber. påstår nu, at varme er Altså en balance i naturen, har ikke været ude for krivædderen HAR VÆRET dyrere i hovedstaden end som skal forhindre de tik - men har altid været VERDEN RUNDT og skiftet ude i provinsen. Så det vil enorme plyndringer af synlig. personale undervejs. Af man nok se på en dag. skove i Asien og Sydamemangel på andet er der På aftenstande hvor vejret rika og hvor der ellers er INDENFOR opstået mere end rygter var til det - har der været skove tilbage. RESTAURATIONSLIVET om, hvad der er foregået åbent i JORBÆR-BAREN bekymrer man sig her i maj FSC stiller også en række undervejs. Det skal blive der skulle vise sig at være over, at det ser sort ud for spændende at se, hvordan sociale krav, så lokalområden første af sin art. ålen og dens fremtid. Noget det får glæde af indtægsådan en sag ender. Der er Den tidligere Værløse komtyder på, at ålen er ved at steder man skal passe virterne fra skoven. mune havde ikke nogen blive udryddet. kelig på ædru medarså alt i alt er det nok værd egentlig ERHVERVSPRIS. bejdere. Der har været DET VISER SIG NU, at at lægge mærke til dette Den havde basketball-klubmeldt om søsyge, men der danskere er opdraget til at mærke, hvis man skal købe ben gennem sin erhvervsafer måske en søforklaring. spise - det skal være en eksotisk træ til lavpris. Intet deling. I MANGE FORBINDELSER grund til, at der findes så kommer af intet, så ideen Men den gamle kommune megen overvægt. nedsætter man såkaldte om genplantning og kamp havde da en række andre ungdomsudvalg, som man DER MANGLER HÆNDER mod rovdrift og pengebeformer for priser - som har nok skal skifte ud i af og til I ÆLDREPLEJEN til hjælp i gær lyder meget sympatisk. skabt glæde fordi nogen - siger forlydender. plejeområdet. De der lader /hansjorn priste deres initiativ i lokalsig uddanne er også en FOR DE REJSENDE ER samfundet. DET GODT AT VIDE, at nu gruppe, der mister deltagere. vil man også tilbyde SNOBBERI OG DÅRLIG klimavenlige rejser. SERVICE kan være noget Poul Jacobsen man skal leve med. I AMTER OG KOMMUNER tel FJS -entreprise har man hvert år ansat DER ER RYGTER OM, at Dus med vinen Jagtgårdsvej 2, Ganløse hundredevis af ledere, der det har vakt røre, at man - i SuperBest Værløse ikke kan udfylde det job, de mobil lod borgmesteren i Ledøje fredage og lørdage . er ansat til, siger man i male - og resultatet var så I dag sender Lisbeth venlige tanker til den milde vinter, men indrømmer også, at hun i år har investeret i større tunneller der nok skal bære frugt. Småsnak

10 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 10 af 12 godt, at maleren nu får flere, der gerne vil males. Det havde nemlig vist sig, at borgmesteren var kommet til at se ti år yngre ud. DER SKAL UNDERVISES I TRAFIK i skolernes ældste klasser, nu da man ved, at de unge går en tid i møde, hvor man mærker interesser for en knallert. I DET SKØNNE MAJ er der flere og flere, der er blevet SKOVLØBER. "Johs" på Krebshøj fylder 75 år FLERE OG FLERE PROBLEMER løser man, fordi man har forbindelser eller arbejder sammen med nogen, der har. Man skal bare ikke tale om det. DER ER BEVÆGELSER i vælgerfolket. Det er ligesom man tvivler på, at der kan ske noget, der kan ligne en forskel... HVER UGE ER DER SPECIALISTER, der vælger at advare mod et og andet de finder farligt. DET LILLE BLAD SKALK fyldte her i maj 50 år. Det skal være fejret 67 steder ud DE MENNESKER DER over hele landet. BEVÆGER SIG MEGET I DER ER TALE OM AT SOLEN anbefales nu til at NOGEN VIL UDGIVE EN opholde sig i skyggen. BOG, der beskriver alt det DET SKER MEGET OFTE, man må - hvorfor det er at nye politiske partier får nødvendigt at søge bistand en flyvende start. hos borgere, der kender til BILISTER DER IKKE HAR den slags fordele. EN KONE DER ER ÆDRU VAND- OG KLOAKFOLK vælger at tage et par glas landet over har været berørt vand, når de er ude, men af situationen i Køge, da en undrer sig over hvor dyrt kloakventil var kommet til det kan være... at lede kloakvand ind i DER ER MANGE vandledningen. GRØNNE SAGER DER ER I BALLERUP FORLØD BLEVET DYRERE på det DET MED SIKKERHED, at sidste og det skyldes kommunen ikke skulle sikkert, at man ikke holder indgå i anlæg af en sig til danske varer. cykelbane. Men dårlige bereninger og krak førte til, at kommunen nu er blevet baneejer for at undgå, at resterne af cykelbanen ville ligne en ruin. Så nu kører det rundt og bliver en forretning. NU HAR DET VIST SIG, at flere og flere melder ud om de personer, de aldrig ville drømme om at gi' en hånd til... efter man har set, hvad oversvømmelser kan gøre ved ens bøger. Johannes Larsen på Krebshøj har fødselsdag. Han fylder onsdag den 16. maj år og Kajs avis ønsker: Hjertelig Til Lykke. Johannes er ikke en mand, man giver blomster. Dem får man af ham. Når jeg har været i gartneriet på Krebshøj og købt nogle planter, siger han: Du skal da også have en blomst med hjem og stikker mig en flok tulipaner eller en potteplante. Tak for det, Johannes og god fødselsdag!!! /nina AF OG TIL - OG SOM NU melder man ud, at flere og flere bruger selen, når de kører bil. Det er også i længden langt det billigste. RUNDT OM KUNNE MEGEN URO BILÆGGES, hvis man kunne finde en dialog - men også i Danmark er der områder, hvor man ikke taler samme sprog. MINDST HVER tredje KØBENHAVNER ville vælge at bo i et højt hus LITTERATUREN HAR IKKE BRAGT MEGEN OMTALE af livet som det blev levet i karlekamrene, der ofte var uden kakkelovn. DEN DANSKE SYGE-OG SUNDHEDSSEKTOR er meget afhængig af sygeplejersker - der de seneste år er blevet dyrere medarbejdere - samtidig med et stigende behov på færre områder. Nu oplever man, at selv på vikarbureauer står man og mangler sygeplejersker. FARUM SVØMMEHAL ER LUKKET en periode i sommer. I perioden fra den 30. juni til 12. august henviser man til Værløse Svømmehal, hvis man ikke kan klare sig med Furesøbad. DER ER NU GIVET TILLADELSE TIL ANLÆG AF EN REGNVANDSSØ på ca m2 på Værløse golfbane. Den skal optage overfladevand fra Ryget Skovby. VED KLOAKARBEJDE VED BAVNESTEDET har man ønsket at nedlægge store rør, der en tid skal opbevare forurenet g renvand og hindre, at det løber regnvand i Farum sø. Under arbejdet er et af de store rør stinket sammen, hvilket betyder forsinkelser i anlægsarbejdet.

11 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 11 af 12 GRUNDLOVSDAGEN FEJRES PÅ MOSEGÅRDEN tirsdag den 5. juni 2007 kl Det er blevet et traditionelt arrangement. I år fejrer man, at det er 158 år siden Kong Frederik VII underskrev den danske grundlov, den lov som vi stadig lever efter. Loven er dog blevet ændret nogle få gange - senest den 5. juni Formanden for Kulturelt udvalg i Furesø kommune Steen Horstmann vil kl. 14 holde grundlovstalen. Gadekærsgruppen sørger for forfriskninger, medens Værløse Folkemusikanter spiller op til dans. Mød talrigt op, der er siddeplads til alle. Tag naboen eller/og familien med og gør denne dag festlig. DER ER SOMMERFERIEAKTIVITETER PÅ MOSEGÅRDEN tirsdagene 3. juli og 31. juli kl MUSEUMSLØBET DER FINDER STED SØNDAG DEN 10. JUNI er en præsentation af biler og motorcykler fra før De mange spændende køretøjer holder ind ved Mosegaarden omkring kl ca. HISTORISK REJSEKLUB har Peder Alsted Kristiansen som formand tel FURESØ MUSEER HAR ÅBEN tirsdag-fredag kl og søndag kl Ellens Lyst - Lokalarkivet for Værløse har åben mandage kl og torsdage disse ting på grund af forskellige patenter og ophavsretter og meget andet ondt, der gavner sagførere og få patentindehavere på bekostning af 4-5 milliarder uskyldige mennesker ;-) De' ve' a IT: Automatix Automatix er et installationsprogram til Linux Debian/Ubuntu, der anvender/udvider Debian-distributionsmodellen Synaptic. Man kan også kalde Automatix en 'front-end' til Debian. - engelsk beskrivelse:... a graphical interface for automating the installation of the most commonly requested applications in Debian based linux operating systems... Installation Hent programmet (.deb ca. 240KB) og kør det direkte fra skrivebordet. Det installerer derefter sig selv. Anvendelse Åbn programmet: automatix2 i et terminalvindue. Det starter en grafisk grænseflade, hvor man i diverse kategorier kan vælge, hvilke programmer, man vil have installeret. Bemærk advarslen mod at anvende codecs, som kan Sammen med det faktum, at Ubuntu 7.04 nu er blevet 'salon-fähig' i forbindelse med aftalen med Dell den 1. maj kan man forvente et stort spring fremad for benyttelsen de frie og åbne programmer være beskyttet af ophavsret og et slag mod de i USA og andre lande. monopoler, der på bedste Hvilke programmer kan mafia-vis "tilskynder" man så få installeret uden at almindelige mennesker til gøre meget andet end at at købe overpege på det? dimensionerede systempakker og afskrækkende antichat-klienter: AMSN, Gyavirus-programmer. chi og XChat Der mangler såmænd kun codecs: Swiftsoft plugins eg. Java, Flash, Mplayer og en oversættelse til dansk, før det virkelig kan komme Acrobat Reader ned på det jævne gulvplan kommercielle programmer: men i Danmark bør det vel Crossover Office Pro/Stanikke være et SÅ stort dard (emulering af problem at sætte nogle Windows) flueben ud for de nævnte epost-klienter: Checkgmail, kategorier oven for. /hansjorn Thunderbird Fil-deling: Bittornado, DCPP, Deluge, Frostwiere og amule Medieafspillere: Exalle og ilunux Forskelligt: Automatisk læsning af NTFS-/FAT32drev, CTRL-ALT-DEL, Debian Menu, Nautilus Scripts og Slab Kontor: GTK-RecordMyDesktop, GnoCHM og GnuCash og sikker mere, hvor det kommer fra. Fra en svunden tid Det er en vigtig nyskabelse, Hvad finder man dog ikke, fordi det tidligere var meget når man dykker ned i arkilangsommeligt at installere verne?

12 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 12 af 12 Her går man og tror, at Kaj Ø. altid kun har skrevet i sin egen avis. den 11. maj indviet et sådant center på Søborg Hovedgade 200. Det blev der fortalt om i Og så finder man en notits Bagsværd/Søborg Bladet fra Redaktionen på Fretirsdag den 15. maj 2007 på deriksborg Amtsavis i 1957 forsiden, hvor skuespilleren stilet til korrespondent for Morten Grunwald ved Hareskov-området Kaj åbningen den 11. maj fortalt Øgård Sørensen. om sin kamp mod diabetesher står, at avisen desværre 2, herunder et kontrolleret ikke kan give ham et egent- vægttab på 40kg og daglig ligt pressekort, motion. da journalist-organisationerne vaager meget nøje over, at et saadant ikke udstedes til ikke professionelle journalister. Endvidere kan man læse, at linjebetalingen beløber sig til 12 øre, med 1 kr. som mindste takst for en enkelt dags leverance. /nina Spørgetid Nu hvor mange har fundet ud af, at det blå kort eksisterer kan man med rette spørge alle offentlige myndigheder: Hvorfor i alverden er der ikke informeret om denne sag? Et andet spørgsmål man kunne stille til den store Furesø Kommune er: Hvorfor har vi ikke fundet på at lave et forebyggelsescenter for livsstilssygdomme? Gladsaxe Kommune som jo er en storkommune har Centret har et areal på 450 m2 og alle borgere har adgang uden lægelig henvisning. Personalet består af: sygeplejeske, udviklings- og evalueringskonsulent, diabeteskonsulent, misbrugskonsulent - og de står alle til borgerens rådighed uden beregning. EN PINSEHILSEN TIL BORGERNE PÅ VÆRLØSEEGNEN MED EN NYHED kommer til alle borgere torsdag før pinse De der vil have en annonce med, skal stile den til: Avisen Gl.Hareskovvej 261, Hareskovby, 3500 Værløse Telefax Slut for denne gang PS! Nu hvor vi er blevet spørgelystne og der spørges Man kan spørge igen og ikke så meget i de åbne igen: Hvorfor har Furesø byrådsmøder i Farum så Kommune ikke fundet på har samme lokalavis også noget sådant - eller et det en spændende notits om igen noget, man har overset Computere til låns. på grund af den manglende Gladsaxe Byråd har bevilinformation om det blå kort get 1.2 millioner kr. til - eller er det grønt nu? anskaffelse af 150 bærbare Læs mere om vor nabokom- PC'er, som kommunens folmunes spændende keskoleelever kan låne med initiativer på: hjem. Det er jo ikke noget nyt for Farum-borgere, som i fordums tid fik stillet en gratis bærbar til rådighed, men i disse tider, hvor skolebørn skal stille til skriftlig eksamoderne altaner i Ørestad men medbringende både Pc og skriver, så kan man ikke redaktionen er sluttet den 16. maj avisen er sat med lade være med at spørge: Palatino punkt 10 - skrevet i Har alle elever noget Open Office og afleveret som sådant, og hvis ikke en.pdf-fil... hvad gør man så ved de gode tanker om lige adgang til uddannelse? /hansjorn Alt sammen styret på fineste vis af Ubuntu Feisty Fawn...godt suppleret af Automatix

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove,

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove, MULIGHEDER Hvis der ikke var dyr, så ville min ko skrige højt. Hvis der fandtes superbabyer, så ville vi alle ikke kunne sove. Hvis Sevel Kirke var lyserød, så ville vi ikke spise citronmåne. Hvis citronmåne

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Opgaver til Den frie by

Opgaver til Den frie by Opgaver til Den frie by 1. Kaj og Jette eller far og mor? Mormor synes, at det er lidt underligt, at Liv siger Kaj og Jette i stedet for far og mor. Hvad synes du? 2. Hvem skal bestemme? Liv siger Kaj

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

INSPIRATION TIL KRISEBEREDSKAB

INSPIRATION TIL KRISEBEREDSKAB INSPIRATION TIL KRISEBEREDSKAB i menigheder og kirkelige fællesskaber Når livet gør ondt, har vi brug for mennesker, der tør stå ved siden af og bære med. Samtidig kan vi ofte blive i tvivl om, hvordan

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

Velkommen som beboer i fsb s afdeling Røde Kro en af Danmarks mange almene boliger.

Velkommen som beboer i fsb s afdeling Røde Kro en af Danmarks mange almene boliger. Sådan vil vi bo her! - husorden og leveregler for dig, der bor i Røde Kro Velkommen som beboer i fsb s afdeling Røde Kro en af Danmarks mange almene boliger. I Røde Kro ønsker vi at have et godt naboskab,

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Man skal være god til at spørge

Man skal være god til at spørge Artikel fra Muskelkraft nr. 1, 2002 Man skal være god til at spørge Som handicaphjælper er Klaus parat med praktisk bistand og psykisk støtte til sin brugers sexliv. Misforståelser kunne være undgået,

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

! " # # $ % & & ' " () * ' /

!  # # $ % & & '  () * ' / " # # $ % & & ' " () * +, -. ' / 0 " "# $ %&$" $"' "(&)(*))) # +" $ #,$- $$#$$$ " ". " /0-$1" /0-"$"2 $ "# " # 3& " $3 $$ - " "$ "&'& $&%& 45" $ " %"" $ $%& % 6&$ $ #'() % & 1"#"#$ 7%# %" )%) * +,) %%

Læs mere

Plejehjemsliv 2012 - med frisørens øjne. Plejehjem 2012. Når historierne om plejehjem kommer på forsiden af medierne, drejer det sig alt for

Plejehjemsliv 2012 - med frisørens øjne. Plejehjem 2012. Når historierne om plejehjem kommer på forsiden af medierne, drejer det sig alt for Plejehjem 2012. Når historierne om plejehjem kommer på forsiden af medierne, drejer det sig alt for ofte om dårligt arbejdsmiljø, stort sygefravær eller sjusk med medicinbehandlingen. Her får vi en tilstandsrapport

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner?

Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner? For unge under 25 Om tirsdagen For grupper Om fredagen X 1. Hvad koster telefon + fri sms om måneden?

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Verbernes former. Jeg lå i sengen uden at sove. (= Jeg var vågen) Jeg kørte på arbejde uden at have sovet. (= Jeg var træt)

Verbernes former. Jeg lå i sengen uden at sove. (= Jeg var vågen) Jeg kørte på arbejde uden at have sovet. (= Jeg var træt) Verbernes former Der er to slags verbeformer på dansk: de, der beskriver en situation, som den ser ud, mens den er der; og de der beskriver resultatet eller betydningen af situationen på et senere tidspunkt

Læs mere

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig!

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! N vember Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen blev Katrine 2.B tillykke! 2 Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! Om den alternative uge før efterårsferien:

Læs mere

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E 2014, Uge 8 Ugens Avis År H A L G Å R D S F H F O R 2. 3. O G 4. K L A S S E O p s t a r t e n a f d e t n y e t i l b u d U G E N S R E D A K T I - ON: Mia 2.B Anna 2.B Ida M. 2.B Oliver 4.A Louise 2.B

Læs mere

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges.

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. Datid rejser www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. John læser på DTU, da han var yngre.

Læs mere

KLUBRÅDET Referat af Klubrådsmøde

KLUBRÅDET Referat af Klubrådsmøde KLUBRÅDET Referat af Klubrådsmøde Dato & tid: 12. september 2005, kl. 16.30 17.45 Referent: Deltagere: Dennis Waldemar Tina (kaniner), Cecilie (natur- & klatring), Morten (musik), Marie-Louise (værksted),

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

1. Samarbejdsaftale Markér. 2. Dit liv lige nu Markér. 3. Imellem ideal og virkelighed Markér

1. Samarbejdsaftale Markér. 2. Dit liv lige nu Markér. 3. Imellem ideal og virkelighed Markér 1a. Forløbspapir Arbejdspapirer, der er udfyldt (sæt /) og drøftet (sæt\) 1. Samarbejdsaftale Markér 1a. Invitation til samarbejde 1b. Aftaleark Problemlister Problemer, der arbejdes med nu Afslutningsaftale

Læs mere

EGNS-AVIS for området V.If,RLØSE-EGNEN 3500 Værløse side 12 Fortsættelse af Hareskov-Værløse Avis' der udsendtes første g^ng7-9'1945 90 AR l 2009... Onsdag den 4. marts kastede den kolde vind med Skovgårdens

Læs mere

Projekt Sluk efter brug. Proces

Projekt Sluk efter brug. Proces 3B /HO Projekt Sluk efter brug Hareskov Skole december 2011 - januar 2012 Proces Fase 1 Faglig introduktion til projektet 1. Hvorfor laver skolen et projekt om dette emne? (spare på energi/udgifter til

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Tryllefrugterne fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Der var engang en mand og en kone; de havde en søn, der hed Hans. Manden passede en hel købstads kreaturer, og det hjalp Hans ham med. Så kom han

Læs mere

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder København S, 10. juni 2015 Kære menigheder Morten Kofoed Programme Coordinator Baptist Union of Denmark Cell: +45 3011 2904 E-mail: morten@baptistkirken.dk Mange tak for jeres bidrag til Burundis Baptistkirke

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Dommens dag. www.katbladet.dk. Skal Taxa 4x35 have det dyreste? Automatik i aften. Danmarks mest læste taxiblad. KAT-Bladet nr.1. 2011. 28.årg.

Dommens dag. www.katbladet.dk. Skal Taxa 4x35 have det dyreste? Automatik i aften. Danmarks mest læste taxiblad. KAT-Bladet nr.1. 2011. 28.årg. Danmarks mest læste taxiblad. KAT-Bladet nr.1. 2011. 28.årg. Dommens dag. Skal Taxa 4x35 have det dyreste? Taxa vs. Taxinævnet! x Automatik i aften www.katbladet.dk Side 1 Dommens dag. I den af Taxa 4x35

Læs mere

MIN PSYKISKE FØDSELSDAG ER DEN 15. APRIL 2009 DET VAR EN ONSDAG

MIN PSYKISKE FØDSELSDAG ER DEN 15. APRIL 2009 DET VAR EN ONSDAG MIN PSYKISKE FØDSELSDAG ER DEN 15. APRIL 2009 DET VAR EN ONSDAG AF JOURNALIST IBEN BAADSGAARD AL-KHALIL, 2013 21 årige Osman Sari er kurder og blind. Da han kom til Danmark fra Tyrkiet for fem år siden,

Læs mere

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM Peter Hansen: Kai Nielsen modellerer Mads Rasmussen, 1913 UNDERVISNINGSMATERIALE FOR 4.-6. KLASSE MADS RASMUSSEN OG FAABORG MUSEUM I begyndelsen af 1910 fik konservesfabrikant

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 Bålfest Bålfest deltager vi traditionelt i hvert år, i det forgangne år kom vi ved arrangementet igennem med stor succes,der var bred forældre opbakning af både børnehave forældre,

Læs mere

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt Følg Rikkes kamp for at tabe 30 kilo Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt at sige nej til mad På trods af alle gode intentioner og et solidt team af eksperter i ryggen, har tallet på vægten ikke

Læs mere

Ordinær generalforsamling: 2. Valg af Dirigent. 3. Formandens beretning. 4. Beretning fra Seniorudvalg. 5. Beretning fra Ungdomsudvalg

Ordinær generalforsamling: 2. Valg af Dirigent. 3. Formandens beretning. 4. Beretning fra Seniorudvalg. 5. Beretning fra Ungdomsudvalg Referat Mødedato og sted: Sted: Mødeleder: Referent: Ordinær generalforsamling: Dagsorden: Stubbekøbing d. 24. februar 2011 23. februar 2012 kl. 19.30 SB s klubhus Benny Larsen Mads Stærk 1. Velkomst.

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011

Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011 Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011 Regnskabet er opdelt i 3. Den første er selve regnskabet, hvor udgifter og indtægter, bankkonto og saldo

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 4 - JANUAR 2013

NYHEDSBREV NR. 4 - JANUAR 2013 NYHEDSBREV NR. 4 - JANUAR 2013 S IDE 2 Tirsdag den 5. februar klokken 19.30 i Farum Kulturhus Vi vil lære vore medlemsforeninger at bruge KultuNaut. Vi vil lære din forening at bruge KultuNaut, for at

Læs mere

PRÆDIKEN TIL KRISTI HIMMELFARTSDAG KONFIRMATION 2005

PRÆDIKEN TIL KRISTI HIMMELFARTSDAG KONFIRMATION 2005 Denne prædiken blev holdt ved konfi rmationerne i Allerslev kirke fredag den 22. april og i Osted kirke torsdag den 5. maj 2005 med enkelte lokale varianter. PRÆDIKEN TIL KRISTI HIMMELFARTSDAG KONFIRMATION

Læs mere

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej.

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej. Opgaver til En drøm om mord af Jens-Ole Hare. Opgaverne kan løses, når de angivne kapitler er læst, eller når hele bogen er læst. Opgaverne kan hentes på www.vingholm.dk. Kapitel 1-3 Opgave 1 Instruktion:

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Bakkelandets Friskoles sommerskole d. 30. juni til d. 4. juli 2014

Bakkelandets Friskoles sommerskole d. 30. juni til d. 4. juli 2014 Bakkelandets Friskoles sommerskole d. 30. juni til d. 4. juli 2014 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Mest for seje børn Cirkus Model for en dag Rolllespil Restaurant Komediehuset Mavedans Bageri for

Læs mere

3. søndag efter påske

3. søndag efter påske 3. søndag efter påske Salmevalg Se, nu stiger solen, 754 I døden Jesus blunded, 221 Stat op, min sjæl, i morgengry, 224 En liden stund, 540 Nu takker alle Gud, 11 Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

Mobning på facebook. Anna Kloster, november 2013

Mobning på facebook. Anna Kloster, november 2013 Mobning på facebook Anna Kloster, november 2013 At være barn i dagens Danmark betyder, at man er opvokset med mange medier omkring sig. Særligt har de unge taget det sociale medie Facebook til sig. Efter

Læs mere

Billedbog. og andre alvorligt syge børn og deres familier. I denne periode har jeg været meget inspireret af at læse FOTOS: CHILI/ÅRHUS

Billedbog. og andre alvorligt syge børn og deres familier. I denne periode har jeg været meget inspireret af at læse FOTOS: CHILI/ÅRHUS Billeder Af Lise Hansen Lises Billedbog FOTOS: CHILI/ÅRHUS Rød er energi, lilla jager syge celler ud. Lise Hansen er psykolog og har erfaring fra flere års arbejde med kræftsyge børn. I sin terapi udnytter

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Referat fra. Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær. Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset

Referat fra. Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær. Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset GRUNDEJER FORENINGEN STANGKJÆR Referat fra Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent.

Læs mere

Forældremøde Vibeholm SFO d. 1. dec Forældre ideer til forbedringer. 130 forældre har bidraget med nedenstående ideer

Forældremøde Vibeholm SFO d. 1. dec Forældre ideer til forbedringer. 130 forældre har bidraget med nedenstående ideer Forældremøde Vibeholm SFO d. 1. dec.2010 Forældre ideer til forbedringer. 130 forældre har bidraget med nedenstående ideer Fællesaktiviteter om onsdagen kl. 14.00-15.30 - Hvordan kan vi samarbejde om at

Læs mere

Dansk D. Almen voksenuddannelse. Sproglig prøve. (1 time) Prøveafholdende institution. Tilsynsførendes underskrift

Dansk D. Almen voksenuddannelse. Sproglig prøve. (1 time) Prøveafholdende institution. Tilsynsførendes underskrift Dansk D Almen voksenuddannelse Sproglig prøve (1 time) Eksaminandens navn Eksaminandnummer Prøveafholdende institution Tilsynsførendes underskrift Jeg bekræfter herved med min underskrift, at opgavebesvarelsen

Læs mere

1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme.

1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme. Få eller have 1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme. 2) Få bruger man om en forandring eller udvikling. Derfor er det næsten altid få, når årsagen til forandringen er nævnt

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

NYHEDSBREV FRA KULTURELT SAMRÅD FURESØ AUGUST / SEPTEMBER 2013

NYHEDSBREV FRA KULTURELT SAMRÅD FURESØ AUGUST / SEPTEMBER 2013 NYHEDSBREV FRA KULTURELT SAMRÅD FURESØ AUGUST / SEPTEMBER 2013 7 sider DAGENS PROGRAM 11.00 KULTURDAGEN ÅBNES V. borgmester Ole Bondo Christensen 11.15 FANDANGO 2 numre fra sidst opførte forestilling vises

Læs mere

Morten Larsen, ungdomsrådet. Mona Jepsen, Kirsten Hansesgaard, Morten Nielsen, Steen Mogensen, Morten Larsen, Morten Bjerregaard

Morten Larsen, ungdomsrådet. Mona Jepsen, Kirsten Hansesgaard, Morten Nielsen, Steen Mogensen, Morten Larsen, Morten Bjerregaard 1 MØDEREFERAT Mødedeltagere Mona Jepsen Kirsten Hansesgaard Steen Mogensen Morten Bjerregaard Fraværende Kopi Sted Morten Larsen, ungdomsrådet Mona Jepsen, Kirsten Hansesgaard, Morten Nielsen, Steen Mogensen,

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg C Uanmeldt tilsynsbesøg aflagt 19.09.12 kl.16.50. Hvem har aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen Ideer til undervisningen Læs bogen og brug den Lad eleverne sætte mere dialog til følgende passager: da Klaus gerne vil se kongen, og moderen siger nej da kongen stopper op og snakker med Klaus da kongen

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag Årre En Blomstrende Landsby Bilag 1 Kære Foreninger Så nærmer d. 7. oktober sig, hvor I har givet tilsagn om at stille op til præsentation af netop jeres forening. Vi er rigtig glade for jeres opbakning,

Læs mere

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig til at forstå lidt af påskens mysterium. Indhold Indledning

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form)

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form) Betinget virkelighed Betinget virkelighed vil sige en tænkt virkelighed under en bestemt betingelse. Man springer ud af virkeligheden og ind i en anden ved at forestille sig, hvad man så ville gøre: Hvis

Læs mere