Kajs Avis Nr maj 2007 Side 1 af 12

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kajs Avis Nr. 19 17. maj 2007 Side 1 af 12"

Transkript

1 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 1 af 12 Unge og straffeattes - Fiskebæk Hotel - Handicappede - Mobiltelefoni on/off - Netavis - Furesø Kommune Fritidsaktiviteter - Kultur & Samfund - Jordbær i Kirke Værløse Automatix Gladsaxe Kommunes ideer Er det da ikke et uoverskueligt og uløst samfundsproblem... at der hver dag, hver uge, hver måned og hvert år lukkes danskere ud i den frie luft med en straffeattest, der end ikke kan give ret til at sortere flasker? med omgivelserne, fordi de keder sig. til andre områder - hvor det gik du ikke også til bal på er svært at indhente det for- Fiskebæk Hotel? sømte. De der har oplevet historien Det gjorde jeg ikke, men det i det kreative gamle var kun fordi jeg ikke måtte Værløse kan også huske for min mor. Ny udstilling om perioder, hvor man måtte Fiskebæk Hotel på Den slags steder går pæne reagere voldsomt. Den ene piger ikke, sagde hun. gang - da man måtte gøre Mosegården. en bygning i stand til en gruppe unge for at holde dem borte fra villakvarteret. Den anden gang da man blev overrasket over, at de unge også i de mere velstående hjem røg spændende stoffer.... Med hvilken ret kan man så I Hareskov havde man et fratage en dansker det spændende miljø for unge beløb man skal leve af? skabt af pædagoger, der Det er ikke underligt, at HC påtog sig opgaverne. Én Andersen-året måske ikke efter én fratog man området blev det, man havde ventet deres pædagoger, og nogen - men eventyret om lagde navn til, at DE nu Kejserens nye klæder står skulle sættes ind på fast i erindringen... opgaver i Farum-delen fordi noget måtte være gået Et velfærdssamfund der galt - fordi man ikke havde ikke sikrede en tilværelse for de, der fik det værst... set, det havde været billigere at forebygge - det Politikere oplever, NÅR man ikke så endnu... SKADEN ER SKET, at det Men i Amtsavisen ser vi måske havde været bedre, om man havde forebygget, hver dag beretninger om unge, der anholdes og derfør DET USYNLIGE med sat ud af drift - fordi SKETE. de ikke kan bruge deres Læsere af Frederiksborg straffeattest til noget. Og i Amts Avis vil ikke være Værløse-delen snakker man uvidende om et stigende - tager pædagoger fra antal områder, hvor man aktiviteter, man lukker har problemer med de fordi man tager de bedste unge, og de har problemer Søndag d. 14. maj var der fuldt hus på Mosegården, da særudstillingen Bal på Fiskebæk Hotel blev åbnet af museumsleder Katrine Kyø Hermansen og formand for museets bestyrelse, Steen Horstmann. Der var en glad og nostalgisk stemning, og man fik flyversjusser og kunne høre musik i teltet. Det var en trio, cafe-orkestret, der spillede musik i den tids toner. Når man gik rundt og så billeder og læste plancher, kunne man høre udbrud som: Se, det er min mormor og morfar eller Faktisk har jeg aldrig været der men er ofte cyklet forbi. Etablissementet blev nedlagt i 1968, og bygningerne revet ned året efter. Udstillingen er meget informativ med nogle flotte plancher. Det var lidt synd at de fine musikanter skulle spille i et grimt telt, men det skyldtes sikkert, at vejret var ustabilt. Udstillingen på Mosegården varer til 21. oktober 2007 Åbningstid: Tirsdag-fredag og søndag /nina

2 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 2 af 12 Cirkus Baldoni på vej til Værløse ledsager til kulturelle arrangementer i Kulturhuset og Musikhuset i Farum, samt i Galaksen. Forvaltningen indstiller at DSB ledsagerkort også giver adgang til de 3 kulturinstitutioner i Furesø kommune. Så er der for mulighed for at opleve Cirkus Baldoni og der vil uden tvivl blive grinet en del i det rød og blåstribede telt tirsdag d. 29. maj kl.18 ved svømmehallen i Værløse. Kendetegnende for Cirkus Baldoni er de gennemgående personer, der kæder forestillingen sammen, så børnene sidder helt tryllebundet. Der er ingen forstyrrende og kedelige pauser, hvor cirkustjenere kommer farende ind og skal fjerne rekvisitter eller gøre klar til næste nummer. Det er muligvis også grunden til, at vi i år vil opleve en meget ivrig ung cirkusentusiast, som vil gøre næsten alt for at være med i manegen. Det er ikke uden grund Baldoni kaldes børnenes favoritcirkus. Ledsagebilletter til handicappede Et godt initiativ i vor kommune Ansøgningsskema til DSB ledsagerkort rekvireres hos Invalideorganisationernes Brugerservice af den handicappede mod betaling af et gebyr på kr At være on eller offline mig og min mobil Så tænd da din mobil, siger min søn og svigerdatter, så vi altid kan få fat i dig. Jeg glemmer nemlig som regel at tænde den, når jeg er ude af huset. Til gengæld husker jeg ikke at slukke den om natten, så den er tit til opladning. For 5 år siden sagde de: Så køb da en mobil! Og det gjorde jeg så. Ikke for at man altid skulle kunne få fat i mig, men fordi jeg måske selv ville få brug for den. Når jeg f.eks. er ude at cykle, og jeg måske falder og brækker benet, kan jeg måske ringe efter hjælp, tænkte jeg. Men jeg opdager som regel halvvejs, at mobilen ligger hjemme på køkkenbordet. nå nedefra. De afklippede grene rutsjede ned ad taget KLONK, sagde det, da stigen ramte fliserne, for grenene havde taget den med i faldet. Der stod jeg kl. 11 om formiddagen og skuede ud over Kirke Værløse. Der var mennesketomt. Min mand var der nu også. Hvor er din mobil? spurgte han. Ja, den lå jo inde på køkkenbordet. Jeg måtte gå armgang i tagrenden, og ned kom vi da. Nu er det de siger i TV, at hvis man slukker sin mobil og sin computer, signalerer man overskud. De mener sikkert også, at man så tilhører den kreative klasse, som vi talte så meget om sidste år. Jeg ved, at det egentlig er en forkert målgruppe, jeg henvender mig til nu. For hvis man kan læse dette, er man jo på nettet. Men fortæl det til dem, der siger, at de ikke længere kan læse Kajs avis. Og hjælp dem evt. første gang. Jeg tror også at de ansatte på biblioteket vil hjælpe. Jeg har selv lært det på et 3 timers kursus på Biblioteket Kaj kommer med sin "absolut sidste papiravis" til pinse, og der kan han så trykke mit indlæg. Der er også den mulighed, at vi der har en computer hjemme, kan printe avisen ud til en anden. /nina Og som der er så mange af i Værløse. Men det var jo før vi blev til Furesø. Så det har vi glemt. /nina Om at læse Kajs avis på nettet. Ligesom Kaj er jeg altid bange for at udelukke nogle Ovenstående var lagt på folk, der ikke selv har com- Kajs netavis, hvilket puter hjemme. udvirkede et svar fra et andet medlem af webhver gang jeg er til stede i redaktionen: en offentlig forsamling og der tales om hjemmesider, gør jeg opmærksom på, at alle ikke har adgang til internet. Når det er sagt, vil jeg dog gøre opmærksom på, at alle Og så var der den dag, hvor kan gå på biblioteket og Kulturudvalget har ønsket jeg skulle op på taget. Op låne en maskine, og hurtigt at give grupper af handipå stigen iført en få fat i f. eks Kajs netavis. cappede, der er afhængige grenklipper, for der var Det er gratis. af at have ledsager, mulignogle grene, jeg ikke kunne hed for gratis at medtage en Glimrende indlæg - men jeg manglet et facet: Man kan faktisk gå til det lokale folkebibliotek og bede om en trykt udgave af Kajs Avis. Det er nemlig sådan, at vi hver uge "lader som om" vi har penge på kistebunden til at trykke og uddele en papiravis, som Kaj nu har gjort det gennem 62 år. Dvs.

3 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 3 af 12 vi laver et trykkeforlæg, som faktisk kunne gå næsten direkte i en rotationspresse - men i stedet oplader vi den her på disse sider (under punktet: Aviser/.pdf). FURESØ KOMMUNES IDRÆTS- OG FRITIDSUDVALG havde møde den 7. maj Og vi har spurgt Furesøbibliotekerne, om de vil udskrive den, hvis biblioteksbrugere beder om det - og fået et bekræftende svar. Dog mente de gode biblioteksfolk ikke, at der var behov for den trykte udgave - for som de siger.. "vore lånere er gode til at bruge Internet". Fraværende Øjvind Vilsholm. Kulturministeriet har udarbejdet en handlingsplan for at Danmark kan trække store idrætsbegivenheder til til landet og opstillet fire forudsætninger. Taget til efterretning. nes ansøgning om tilskud til køb af rullebaner til Farum Arena blev afvist Der afsættes til energiforbedrende foranstaltninger til podemål til et løbeprojekt i samarbejde med Skov- og Natur til renovering af saunaer i Værløsehaller. Samarbejde om motionskampagne blev drøftet Afvigelsen er størst i Værløse med 37% medens den er 3% i Farum. Flere foreninger har haft langt større kontin gentindtægter end antaget, enkelte niere end 100% mere i indtægt end anslået. Kontingentindtægten er loft" i tilskudsmodellen. For tilskud til træner- og instruktører er differencen i nogle tilfælde oppe på 200%.. En tilskudsmodel for tilskud til foreninger skal nu evalueres. Der er afsat til diverse tilskud i Der er udbetalt til 68 foreninger. Der er realt ansøgt om Det sidste udsagn skyldes nok, at de der ikke har adgang til Internet er beskedne mennesker, der enten ikke går på biblioteket eller også undlader de at forvolde opmærksomhed ved at gøre Men i en overgangsordning har foreningerne fået at opmærksom på deres vide, at tal ikke må stige handicap. mere end 20% i forhold til Altså: Gå til Hareskov året før. Forud vurderede Bibliotek, Værløse Bibliotek man at 5,8 mill. var nok Der og Farum Bibliotek og er en afvigelse 3% i Farum spørg udlåns- eller og 37% i Værløse Der er læsesalsbibliotekaren om de foreninger der har mere vil være behjælpelige med end 100% i at udskrive avisen, så den kontingentindtægter. M.h.t. kan læses som enhver træner- og instruktørnormal avis. udgifter har differencen ps! Bemærk hvor miljøven- været op til 200%. lig Kajs Avis er blevet - den Der nedsættes nu en forurener ikke mere og ses arbejdsgruppe der skal ikke på containerpladsen i komme med oplæg til en ny den enorme bunke af tilskudsmodel. affaldspapir fra tryksager, Man godkendte udkast til reklamesager og endnu lokalebooking der nu skal eksisterende lokalaviser. til høring i skole- kultur- og Motto: folkeoplysningsudvalget. Kajs Avis - den miljø- Spørgsmålet om en træningssal tage op igen i juni. rigtige avis kan læses Værløsehallens ansøgning over hele verden... om motionsrum, og ansøgning og badmintonklubber/hansjorn havde man meddelt, at en forening ikke må stige eller falde med mere end 20% i tilskud i forhold til det man fik året før. Tilskudsrammen kan ikke overskrides. Det betyder at flere foreninger vil falde med 20% i tilskud, heraf også de der allerede er faldet efter overgangen til den nye tilskudsmodel. Tilskud til fritidsaktiviteter nu i farezonen Rammerne for tilskud til 68 foreninger var ikke tilstrækkelig til de foreninger der udfører deres indsats på grund af tilskud fra kommunen De to folkeoplysningsudvalg vurderede at en ramme på kunne dække ansøgninger for Der er udbetalt der var ansøgt om, kr. I samarbejde mellem forvaltning og en arbejdsgruppe forudsagde man, at der samlet ville blive ansøgt om 5,8 mill. Som e n overgangsordning Der nedsættes nu en arbejdsgruppe under Folkeoplysningsudvalget der skal komme med oplæg til justeringer i nuværende tilskudsmodel. Justeringer virker ikke beroligende i en situation hvor man i det nye byråd ønsker mere motion og flere aktive i et område der ikke kan tilbyde at øge aktiviteter uden kommunale tilskud. Sideløbende efterlyser man flere ønsker om nye fritidsaktiviteter på Flyvestationens område. Blandt disse vil sikkert være flere der kræver tilskud fra kommunens støtteordninger. [ke]-computers Bymidten 41, 3500 Værløse Telefon

4 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 4 af 12 Småsnak DANSK-CANADIEREN skulle besøge sit fødeland og ville leje en lille bil der skulle stå i lufthavnen. På kortet over verdens største land m.v. måtte han udpege hvor Denmark kunne ligge. Og så lød kontrakten på fri kilometerantal - for i sådan et lille land var der begrænsede antal kilometermuligheder skal hun have vurderet... FIRMAER SKULLE VÆRE MERE SOCIALE er nye toner. Et af verdens førende firmaer der fremstiller høreapparater man ikke kan se ville slå sig ned i Værløse og havde på sin plan at sikre sig personale - hvor de fleste var i den fødedygtige alder. Derfor indgik det som noget nyt, at man placerede en børneinstitution for at give de ansatte den bedst mulige service. Men det kunne man ikke godkende i den lokale styrelse. I dag er der kommet andre boller på suppen. Nu efterlyser og nærmest kræ ver man at firmaerne er sociale. I vore dage er det en lykke at firmaet voksede og bevarede sin placering hos os. NY HØJSKOLESANGBOG er udgivet fordi de gamle var slidt ned. Foreløbig er mere end bøger solgt til familier der priser danske sange. DE LOKALHISTORISKE ARKIVER, der rundt om arbejder med beskedne midler, indeholder en guldgrube af viden. Tænk på arkivet når du rydder et dødsbo. CYKLISTER SKAL VÆRE VARSOMME. Holder man ved et kryds og en bil skal dreje til højre kan man leve videre hvis man la' den dreje... DER VAR EN BEKENDT DER IKKE KUNNE UNDERSTREGE HVAD HAN SAGDE, fordi han i 2 måneder måtte gå med en indbundet arm... RUNDT OM ER MANGE UNGE DER ER FYLDT 18 ÅR blevet modtagere af GRUNDLOVEN for at få dem til at tage stilling til indholdet. Årets kreative Furesøborger Kulturudvalget uddeler for første gang en pris til Årets kreative borger i Furesø Kommune ved en sammenkomst Tirsdag den 22. maj 2007 kl. 17 i Farum Kulturhus, foyeren, Stavnsholtvej 3, Farum DANSKERE risikerer at miste deres ferie fordi piloter hos Sterling varsler strejke fra 17. maj der i øvrigt er Norges nationaldag. Men alligevel... KUN ÆGTEPAR lod sig skille i Det er 957 færre end året før. Ude i hampen levede engang et ægtepar som hund og kat. Ingen forstod hvorfor de ikke blev skilt.men de levede begge i håbet om at de hver for sig ville leve længst... nu bliver bøgerne tyndere og tyndere. Flere og flere vælger at bruge mobilen... NÅR BØRN SKAL HAVE NAVN kunne man tænke at man forbandt det med fødselsdag, år eller måned. I PARCELHUSETS TILVÆRELSE blev ligusterhækken dagligdagens sikkerhedsmur... KONG KARL GUSTAV OG KRONPRINSESSE VICTORIA har igen besøgt Danmark og givet aviser, TV og blade noget at arbejde med. DE SENESTE ÅR DØR Vi mindes ikke mere da en MANGE I TRAFIKKEN. svensk konge gik over Fra 2002 er det årlige tal 463 isbelagte vande i 1658, det er historie. SKAT der er et centralt skatteprojekt der holder os alle i stiv arm - flyttede til Jylland og brugte alene 13 millioner på et nyt logo. MEGET AF ENS TID KAN GÅ MED selvoptagethed hørte vi forleden. BORGERE DER STIGER I Ledsagebilletter til GRADERNE fokuserer handicappede mere og mere på egen magt- indflydelse og person Et godt initiativ i vor - påstår man". kommune: Kulturudvalget Alle er velkomne til at delhar ønsket at give grupper UDE I SAMFUNDET savtage i arrangementet. Kulaf handicappede, der er ner man tilstrækkeligt turudvalget udpegede på afhængige af at have harmløse personer til selvsit møde den prissupplerende gruppedannel- ledsager, mulighed for modtageren blandt indstilgratis at medtage en ser. Derfor har man lært af linger fra borgere i kommuledsager til kulturelle Tordenskjolds soldater... nen. Prismodtageren offentarrangementer i SOM MALEREN BESKREV Kulturhuset og Musikhuset liggøres ved sammenkomsit eget kunstværk Det er sten. i Farum, samt i Galaksen. åndeløst smukt" FIRE ÅR EFTER ULYKKEN Forvaltningen indstiller at AF PLANTER OG DYR MED CYKELBANEN I DSB ledsagerkort også BALLERUP er man nået til kendes der i dag ca. 1,8 giver adgang til de 3 millioner arter på jorden. at det fulde ansvar ligger kulturinstitutioner i Furesø Nu prøver man at finde hos det firma der leverede kommune. limtræsbuerne. Der var fejl i flere. Nogen mener der er Ansøgningsskema til DSB op til 14 millioner... de beregninger, der blev ledsagerkort rekvireres hos beregninger for brudstyrden GAMLE TELEFON Invalideorganisationernes ken i limtræet. ER PÅ VEJ UD og allerede

5 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 5 af 12 Brugerservice af den at de gerne ville løse prohandicappede mod betaling blemet med at finde et af et gebyr på kr egnet sted til klubformål for de ældre aldersgrupper, men det var en svær DANSK POLITI skyder for opgave." meget - sidste år afgav man 74 skud 7 personer blev ramt. Det siges nu at være alt for mange skud. På intet tidspunkt lagde man vægt på, at udgangspunktet var en viden om, at intet er så fordanske JERNBANER skal skelligst som en gruppe genoprette skinner frem til såkaldt UNGE mellem 12 og 22, for eks. oktober og det vil de rejsende nok opdage -men det Fra skolegården ved man at skal sikre at tog ikke falder end ikke elever på samme ned mellem skinnerne. Det klassetrin omgås hinanden lyder fornuftigt. når klassen er opdelt i a, b er totalsikret mod BUTIKSDØD Her vokser børn op uden så meget som et sted hvor de selv kan prøve at bruge en femmer... Skarpsindige besøgende spørger efter de områder der sikrer unger i flere årgange fritidsmuligheder FURESØ KOMMUNES KULTURVALG HAVDE MØDE den 10. maj 2007 Man tog til efterretning, at den der modtager prisen som Årets kreative borger" skal betale b-skat af prisen.. Også for de ældste unge Foreløbig er oprettelsen af kunne LEJRVEJ 1 være et et Kulturråd udsat. Jens udmærket sted for grupper Svendsen er indtrådt i af unge - hvis man lod unge Skovhusets bestyrelse og være med i det arbejde der erstatter Kurt Frank der skal skabe et UNGDOMønskede at udtræde af MENS HUS. Men der er bestyrelsen i Skovhuset. unge der ved at det tør de POLITIK KAN FØRE TIL at og c... Furesø kommune har samikke tro på". de der er mest tager en Det ville være hovedløst at let modtaget kr. i kammeratlig snak med de foreslå at de store lokalitedet er tankevækkende at driftstilskud fra Kulturmider udstiller sig. ter på lejrvej 1 ville være en der er talt mest om natur, nisteriet til Syvstjernescefredning, sundere spisevanen, Copenhagen Jazz I MANGE HJEM anbefaler oplagt sted for et virkeligt UNGDOMSCENTER... ner, mere motion og så det Festival, DUSIKA og Farum man nu, at indføre brugen HVIS man ville gøre noget fredning, med de ældre vi Musikforening. af små tallerkener. Den for en opvoksende gruppe får flere af. udbredte overvægt finder Man anbefalede forslag til der ville finde at man virkesin årsag i de alt for store Der er slet ingen tvivl om, visioner for Galaksen, lig mødte forståelse. tallerkener og forældres at konsulenter må benyttelse og økonomiske krav om at man altid spiser Mange af de unge mangler indrømme, at hvis de ældre rammebetingelser. Udvalop. ofte mulighed for at formu- er samfundets Guld så ER get godkendte at der fra lere deres ønsker - de bedde UNGE fremtidens mål- august oprettes tre hold på Teaterskolen, og at aktiviteungdomscenter på ste forsvinder hurtigt fordi gruppe på alle hylder. de ikke føler de bliver hørt ter holdes inden for TeaterLejrvej skolens nuværende ramme. På Lejrvej 1 har man lokali- Indenfor politik oplever man, Værløse egnens politikere teter. Der er plads til at de bedste idéer er de der er Drøftelse af BILLEN's" vakte opsigt da man i sin parkering af bil og knallert. politikernes egne. fremtid blev udsat. tid skabte SKOVGÅRDEN. Der er busforbindelse og Man godkendte forslag til samtidig afstand til de Det samme gentog sig da man satte sig for at skabe et parcelhuskvarterer der fristed for skolebørn - ikke i forbinder unge med støj. skolen - men i passende Her vil man kunne tilbyde nærhed. Her fandt man, fra de unge at være med -deldet første møde til indvitage i opbygning, indretelsen et institutionsarrange- ning og diverse arbejde. ment der var fuldt tid genher vil man åbne mulighenemført til formålet. Dender for de voksne unge der gang var det en gruppe der kommer fra den gamle flyhavde skabt et fristed der vestation, og fra Kirke og efter datidens viden lå i Værløse og hele RYGET afstand fra skolen. SKOVBY. I mange år har skiftende kommunalbestyrelser sagt Hvornår har man noget andet sted opført en by der

6 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 6 af 12 fremtidig anvendelse af Musikhuset i Farum. Efter afholdt brugerundersøgelse anbefaler man gebyrfrihed for børn på Hareskov bibliotek og delvis lukning en periode. Man kunne anbefale udkast til vedtægter for Kulturelt Samråd Furesø. Der er UDFLUGT til Sofiero tosprogede elever forlader den 31. maj. Nattergaletur skolen uden reelt at kunne den 7. juni. læse. Med tre stemmer for og to imod afgjorde udvalget at Galaksen og Satellitten gøres røgfri. Sluttelig udpegede man Udvalget godkendte Værløårets kreative borger i seegnens Historiske ForeFuresø kommune nings ansøgning om underskudsgaranti på kr. ved afholdelse af GrundÆLDRECENTRET lovsdagen 5. juni 2007 på SKOVGÅRDEN Mosegaarden. opstod på en tid hvor det Man godkendte tilskud på var formålet med centret at kr, til afvikling af skabe et fristed for de ælddusika's sommerkoncert ste i kommunen. Efterhånden den startede man Der var afslag til ansøgning genoptræningstilbud op og om kr. i tilskud til en succes forte til at at cen Børnenes flydende tallertret mere og mere blev et ken på Furesøen" Man god- genoptræningscenter. kendte tilskud til musikarplaner for et byggeri rangement ved Farum ovenover Supergest foreligmarina kr hvor Big ger endnu ikke offentligt, Dipper Band spiller jazz. men i forbindelse med dette Dog på betingelse af, at det projekt får man en ny indikke er i strid med forpagtgang og en ekstra elevator. ningsaftalen med FuresøUdgangspunktet skal være bad samt kan godkendes af at genoptræningen skal Skov- og Naturstyrelsen. være for beboere i hele Man kunne godkende regnfuresø kommune. skabet for Værløse Museum SKOVGÅRDEN HAR for UDARBEJDET ET Man godkendte regnskabet PROGRAM FOR DEN for GRAFEN, idet man konforestående SOMMER staterer at der er tale om et Der indgår mindre kursus: underskud på kr, kr. Nuno -filt et tørklæde. Tanog ikke et overskud. kesyning - Flotte kort Man godkendte forslag til Syning - Tegne-maling ledsagebilletter når der er Decoupage -. tale om handicappedes Der er samværsgrupper besøg ved kulturarrangedet- fortsætter hele sommementer. ren: Hyggekrogen - Mal Cantinos på Læssevej med glæde -Herreklub tirsdag eller torsdag - HobDe er rigtig gode til at lave byhjørnet. pizza'er Udflugt til Falkonérgården den 26. juli. Udflugt til Agersø den 23. august. Der er GÅTURE på mandage. KØRESTOLSTURE på onsdage. SANKT HANS onsdag den 20. juni. CYKELTURE tirsdage og onsdage PETANQUE tirsdag og torsdag. Småsnak PÅ SKOVGÅRDEN er det ikke alle der er tilfredse med, at man har frataget stedet deres egne ppladser" nu da der kun er to timers parkering. Det kan genere de der arbejder frivilligt og er flere tinier engageret, fuldt tilladeligt. DE DER MERE OG MERE SKAL SPISE SUNDT skal først og fremmest bruge deres fornuft. DET ER IKKE MANGE STEDER MAN SER hvad det er man går mest op i ved damefrokoster BROEN OVER STOREBÆLT ER EN HÆNGEBRO. Pylonerne er 254 meter høje. Broen m lang. DER ER KOMMET NYE REGLER FOR SKILSMISSE. En bog på 182 sider. Måske skulle man udsætte en skilsmisse og holde en lang ferie i stedet for. STIAGER OG CHRISTIANSHØJVEJ har en tid været lydreguleret fordi der har været arbejdet. Det ene sted med nye kabler og lyselementer. Det andet sted fordi broen over Stiager skal sikres. NEJ det er ikke altid det siger sig selv' gør det... BILISTER FÅR DET NEMMERE når automatpiloter sættes til og kantstensparkerer så det ligner et topresultat ved en DANSKERNES EGEN HISTORIE ER NU BESKRE- køreprøve. VET PÅ DVD. Læs mere NÅR DER IKKE MERE ER herom på EN LEJR burde vejen måske segenhistorie.dk eller og hedde JORDBÆRVÆNGET. Hansens vej må ikke hedde STRADIVARIUSALLÉ og BERLINGSKE TIDENDE Christanshøjvej må ikke skriver den 12. maj at skolen skal have hjælp, den hedde GOLFSTRØMMEN... GODE IDEER ER AVISENS VIGTIGSTE RÅSTOF skriver kan ikke klare opgaverne alene. Det er en katastrofe når halvdelen af de DEN DANSKE SUPERLIGA tager så meget af politifolkenes tid, at man

7 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 7 af 12 måske skulle kræve at klubberne betaler for beskyttelsen af de borgere der troede de skulle se at spillerne viste evnen til at slås. NEJ HVIS MAN DRIKKER FOR MEGET kan det ikke medføre en svampesygdom. HAR DU SET NOGET SÆRLIGT, HØRT OM ET UNDERSØGELSER VISER MYSTERIUM eller andet så NU at det er ligeså sundt at skriv til os - siger: skifte til SNUS som at holde op med at ryge. BLIVER MAN ÆLDRE OG UNDERBEVIDSTHEDEN VED MEGET erkender kan på samme dag være man, at man har meget fra éns bedste ven og andre ubehagelige medarbejder. FOR AT GIVE DE UNGE EN HÅND vil man overveje at forhandle bukser med indbygget hængerøve også til piger der har en større mås. FEDME KUNNE BEKÆMPES VED KØLESKABE der automatisk kun kunne åbnes to gange om dagen DER ER INGEN TVIVL om at mavedansere også har en fremtid i medierne hvis de vil. ER BLEVET BEDRE. Det tog generationer før man erkendte, at man kunne lide af ordblindhed. Men mange har slidt meget med det og ikke altid haft den som en god oplevelse. I CANADA HAR MAN FREMSTILLET VERDENS STØRSTE GULDMØNT. Den vejer 100 kg. og er i ren guld. Mindst tre har købt gulmønten - den koster næsten 15 millioner kroner. MANGE BURDE SKØNNE PÅ - HVER DAG, at man er efterkommer efter en registreret far og mor...så længe det varede. INDIVIDUALISERINGEN OG EGOISME er blevet mere end bare modeord for nogen. DANSK BOTANISK DAG erindrer os om, at det er DE VILDE BLOMSTERS DAG den 17. juni. Brug nu dagen til noget MANGE POPSANGE GØR SIG BEDST NÅR DE SYNGES. De egner sig ikke til at blive læst op... I GAMLE DAGE VAR MAN IKKE SÅ NÆRTAGENDE der kunne man godt redegøre for hvis nogen havde knald i låget" DE KØBENHAVNSKE KLOAKER FYLDER 150 ÅR I ÅR. Den elleveårige Fiona Sørensen vandt en tegnekonkurrence om motivet til nye dæksler. MANGE CYKLISTER lider under at den første halve meter der er deres er de meget ujævnt placerede vejbrøndsdæksler. Hvornår får vi en vejingeniør der tegner en ny form for dæksler? I DANMARKS TV-STATIONER OG MANGFOLDIGE RADIOSTATIONER må de DER ER HJEM HVOR der taler da godt bruge æ'er MAN HAR FORBEDRET I PALMA PÅ MALLORCA og ø'er, hvad er det nu det KEMIEN ved at male nogle spillede to tennisspillere for hedder" og om jeg så må værelser om med farver der sjov en kamp på en hane sige" o.s.v. når bare de ikke passer bedre til beboerne. hvor halvdelen var græs og til ulidelighed genudsenrød farve kan stimulere EN FORSLAG OM AT den anden halvdel var grus. der. Det er noget man har sindet, blå kan virke SÆTTE PRIS PÅ KAGER Her skulle græskongen og renset ud når man skriver beroligende og gul kan gøre gruskongen dyste i tre sæt. OP ville få vægten til at gå hvad men gerne ville sige... optimistisk. ned - især hvis man satte INDEN DEN FØRSTE MAJ MERETE PLATZ der er prisen ppå frugt ned eller DER ER BORGERE DER har mange forældre sikret seniorforsker på Gerontolo- strøg i momsen. ALDRIG VILLE AFMELDE en pensionsforsikring for gisk Institut siger om DERES faste telefon - for DET ER UBETÆNKSOMT deres børn så de kan gå på Ældre-Sagen: Jeg kan det er her de første gang så pension når de fylder 60 år. AT FORÆLDRE presser på krumme tæer over den deres navn på tryk - og det for at få børnebørn. Nu DER ER DA OGSÅ NOGEN måde, de bruger den eksihar betydet meget for dem skriver Anna Rossman der kritiserer den smøgpoli- sterende ældreforskning på. siden. Thejsen i i Nyhedsavisen, at tik man har indført. De KIRKEKAFFE"ER ET NYT børn der fødes i 2007 MANGEN EN GIFT siger ganske enkelt at KAFFEMÆRKE hvor en del gennemsnitligt i løbet af KVINDE er delvis ansat på firmaerne har købt af indtægten går tilbage til livet koster staten deres arbejdsplads - men arbejdernes arbejdstid men fattige kaffebønder i det kr. Det er dog ikke heltidsansat i hjemmet. Det ikke deres livsstil. nordlige Nicaragua. Ja det børnenes skyld at de giver sidste er med ubeskattet kan man jo bare påstå - ind- underskud. DET ER HELDIGT AT løn. til videre. LIVET FOR ORDBLINDE

8 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 8 af 12 Jan Hansen VVS A/S Med venlig hilsen VVS, fjernvarme, naturgas, ejendomsservice, blik- og smedearbejde. God service og højt kvalitetsniveau - til rette pris Walgerholm 5, Jonstrup 3500 Værløse tel fax bil Monnie Gade Connie Henriksen Aase Henriksen Joan Jørgensen Joan Nilsson Rita Æreslund VÆRLØSE KULTUR & SAMFUND har haft generalforsamling og bestyrelsen blev enstemmigt genvalgt. Hanne Hansen er flyttet til Assens så nyt bestyrelsesmedlem blev Aase Holgersen. Monnie Gade blev hædret for 35 år i bestyrelsen. Værløse Kultur & Samfund samt Familie & Samfund's Aftenskole ser tilbage på en meget fin sæson med stor tilslutning til arrangementerne og kurserne. Første arrangement i den nye sæson er sommerturen torsdag den 23. august. Turen går i år til Odsherred hvor vi skal besøge Stelton, Anneberg Samlingerne og Solvognen. Evt. interesserede, der vil høre nærmere om foreningen, der har eksisteret i Værløse siden 1943, kan ringe til én af bestyrelsesmedlemmerne og få det nye program tilsendt. Se på kommunens hjemmeside eller på nettet: eller i kulturkalenderen. Nye Jordbær i Kirke Værløse Det er onsdag morgen. Onsdag d. 9. maj "Hørte du det," spurgte min mand? "I radioen. De første danske jordbær er kommet" Så måtte jeg lige sluge morgenkaffen og ganske rigtigt. De første danske jordbær fra Rokkedyssegård i Kirke Værløse er på markedet og koster kr. Det må vel være pr. kilo. Sådan rundt regnet 25 kr. for et bær. Det er godt nok tidligt og godt nok mange penge. /nina TD låseservice / Værløse Låseservice Skomager Tasker & Lædervarer Garanti for kvalitet Bymidten 38, 3500 Værløse tel døgnvagt: Ingen erhvervspris til Lisbeth på Lejrvej de hurtigste skulle markedsføres et meget centralt sted - det bedste - i GRØFTEN. Der var engang Værløse kommune havde en JORDBÆRGARTNER. Petersen hed han. I 2007 blev hendes første jordbær spist i GRØFTEN deri. 8. maj - og de der smagte de røde bær kunne også bevidne at de havde smagen som den skal være. Boede privat i Hareskovby medens han dyrkede jordbær et andet sted. Hans hobby og liv var jordbær og heste. Hans færden rundt på de danske baner var som jordbærgartneren". Hans heste gjorde det godt, men de professionelle mente ikke de kunne lære noget af hans træningsmetoder. De måtte arbejde i marken og deres optræden på en hane var et supplement. Hans sidste liv levede familien videre i nærheden af rideskolen på Christianshøjvej. Lisbeth Toft Christensen faldt for GRØFTEN" der en tid har været på alles læber - men måske været det mest attraktive sted i TIVOLI. Når Lisbeth faldt" for Tivoli var det fordi hendes interesse for hurtige jordbær førte til tanken om, at Lisbeth Toft er en initiativrig gartner der slog sig på jordbær og meget tidligt beskytter planterne ved at lægge et lag af plastic over hele arealet. Der opstilles tunneller der skal modtage og beskytte solen og lysets varme så der kan sikres en temperatur planterne har det godt med. En stab af brumbasser flyver rundt fra blomst til blomst og gør deres indsats - og så har det usædvanlige milde vejr ikke gjort det vanskeligere at være de første igen i år. Lisbeth Toft studerede jordbærdyrkning i England, hvor man er godt med. I Danmark er man kun ganske få der gør som man gør på Rokkedyssegaard. Med stor ihærdighed arbejder

9 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 9 af 12 hun også med at komme med på landkortet m.h.t. tidlige kartofler. På gården er salget i fuld gang for private og selskaber, restauranter og supermarkeder. De første jordbær accepterede man i Grøften at betale kr. kiloet for. Her et par dage efter solgte man en bakke for 25 kr. Ugebrevet A4. Undersøgelser viser, at af de ca ledere, der ansættes årligt, viser godt 300 af dem, at de er en fiasko. Udgifterne kan løbe op til 300 millioner. Der har været en snak om stillingsbeskrivelser, der stiller meget store krav ved ansættelser. I den forbindelse skal politikere have klaget over, at man trods store krav ved ansættelser stort set ikke kan sætte noget arbejde i gang uden tilkald af kostbare konsulenter. FSC - balance i skovene FSC står for Forest Stewardship Council, som I BALLERUP SPISER bedst kan oversættes med SKOLEELEVERNE SLET Skovforvaltningsrådet. De IKKE GRØNT OG FRUGT, har fået et logo, som du skal undtagen det er gratis, og kigge efter, hvis du køber det er man ikke så tilfreds trævarer - f.eks. terrassevi undskylder hvis vi har NEJ DER ER IKKE DANSE møbler - og du vil være med. overset hun har fået en pris. hvor man placerer såkaldte med til at bevare de naturmellem FOLK kender Hendes skiltning på Kirke kovendinger... - eller er der. lige skovområder i Asien og man til snak mellem Værløsevej har ikke været Sydamerika og i Nørreskomennesker, og her kan man DE DER UNDERSØGER til at overse. Strømmen af ven og Hareskoven... HVAD VARME KOSTER biler der har belastet Lejrvej tale om vendekåber. påstår nu, at varme er Altså en balance i naturen, har ikke været ude for krivædderen HAR VÆRET dyrere i hovedstaden end som skal forhindre de tik - men har altid været VERDEN RUNDT og skiftet ude i provinsen. Så det vil enorme plyndringer af synlig. personale undervejs. Af man nok se på en dag. skove i Asien og Sydamemangel på andet er der På aftenstande hvor vejret rika og hvor der ellers er INDENFOR opstået mere end rygter var til det - har der været skove tilbage. RESTAURATIONSLIVET om, hvad der er foregået åbent i JORBÆR-BAREN bekymrer man sig her i maj FSC stiller også en række undervejs. Det skal blive der skulle vise sig at være over, at det ser sort ud for spændende at se, hvordan sociale krav, så lokalområden første af sin art. ålen og dens fremtid. Noget det får glæde af indtægsådan en sag ender. Der er Den tidligere Værløse komtyder på, at ålen er ved at steder man skal passe virterne fra skoven. mune havde ikke nogen blive udryddet. kelig på ædru medarså alt i alt er det nok værd egentlig ERHVERVSPRIS. bejdere. Der har været DET VISER SIG NU, at at lægge mærke til dette Den havde basketball-klubmeldt om søsyge, men der danskere er opdraget til at mærke, hvis man skal købe ben gennem sin erhvervsafer måske en søforklaring. spise - det skal være en eksotisk træ til lavpris. Intet deling. I MANGE FORBINDELSER grund til, at der findes så kommer af intet, så ideen Men den gamle kommune megen overvægt. nedsætter man såkaldte om genplantning og kamp havde da en række andre ungdomsudvalg, som man DER MANGLER HÆNDER mod rovdrift og pengebeformer for priser - som har nok skal skifte ud i af og til I ÆLDREPLEJEN til hjælp i gær lyder meget sympatisk. skabt glæde fordi nogen - siger forlydender. plejeområdet. De der lader /hansjorn priste deres initiativ i lokalsig uddanne er også en FOR DE REJSENDE ER samfundet. DET GODT AT VIDE, at nu gruppe, der mister deltagere. vil man også tilbyde SNOBBERI OG DÅRLIG klimavenlige rejser. SERVICE kan være noget Poul Jacobsen man skal leve med. I AMTER OG KOMMUNER tel FJS -entreprise har man hvert år ansat DER ER RYGTER OM, at Dus med vinen Jagtgårdsvej 2, Ganløse hundredevis af ledere, der det har vakt røre, at man - i SuperBest Værløse ikke kan udfylde det job, de mobil lod borgmesteren i Ledøje fredage og lørdage . er ansat til, siger man i male - og resultatet var så I dag sender Lisbeth venlige tanker til den milde vinter, men indrømmer også, at hun i år har investeret i større tunneller der nok skal bære frugt. Småsnak

10 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 10 af 12 godt, at maleren nu får flere, der gerne vil males. Det havde nemlig vist sig, at borgmesteren var kommet til at se ti år yngre ud. DER SKAL UNDERVISES I TRAFIK i skolernes ældste klasser, nu da man ved, at de unge går en tid i møde, hvor man mærker interesser for en knallert. I DET SKØNNE MAJ er der flere og flere, der er blevet SKOVLØBER. "Johs" på Krebshøj fylder 75 år FLERE OG FLERE PROBLEMER løser man, fordi man har forbindelser eller arbejder sammen med nogen, der har. Man skal bare ikke tale om det. DER ER BEVÆGELSER i vælgerfolket. Det er ligesom man tvivler på, at der kan ske noget, der kan ligne en forskel... HVER UGE ER DER SPECIALISTER, der vælger at advare mod et og andet de finder farligt. DET LILLE BLAD SKALK fyldte her i maj 50 år. Det skal være fejret 67 steder ud DE MENNESKER DER over hele landet. BEVÆGER SIG MEGET I DER ER TALE OM AT SOLEN anbefales nu til at NOGEN VIL UDGIVE EN opholde sig i skyggen. BOG, der beskriver alt det DET SKER MEGET OFTE, man må - hvorfor det er at nye politiske partier får nødvendigt at søge bistand en flyvende start. hos borgere, der kender til BILISTER DER IKKE HAR den slags fordele. EN KONE DER ER ÆDRU VAND- OG KLOAKFOLK vælger at tage et par glas landet over har været berørt vand, når de er ude, men af situationen i Køge, da en undrer sig over hvor dyrt kloakventil var kommet til det kan være... at lede kloakvand ind i DER ER MANGE vandledningen. GRØNNE SAGER DER ER I BALLERUP FORLØD BLEVET DYRERE på det DET MED SIKKERHED, at sidste og det skyldes kommunen ikke skulle sikkert, at man ikke holder indgå i anlæg af en sig til danske varer. cykelbane. Men dårlige bereninger og krak førte til, at kommunen nu er blevet baneejer for at undgå, at resterne af cykelbanen ville ligne en ruin. Så nu kører det rundt og bliver en forretning. NU HAR DET VIST SIG, at flere og flere melder ud om de personer, de aldrig ville drømme om at gi' en hånd til... efter man har set, hvad oversvømmelser kan gøre ved ens bøger. Johannes Larsen på Krebshøj har fødselsdag. Han fylder onsdag den 16. maj år og Kajs avis ønsker: Hjertelig Til Lykke. Johannes er ikke en mand, man giver blomster. Dem får man af ham. Når jeg har været i gartneriet på Krebshøj og købt nogle planter, siger han: Du skal da også have en blomst med hjem og stikker mig en flok tulipaner eller en potteplante. Tak for det, Johannes og god fødselsdag!!! /nina AF OG TIL - OG SOM NU melder man ud, at flere og flere bruger selen, når de kører bil. Det er også i længden langt det billigste. RUNDT OM KUNNE MEGEN URO BILÆGGES, hvis man kunne finde en dialog - men også i Danmark er der områder, hvor man ikke taler samme sprog. MINDST HVER tredje KØBENHAVNER ville vælge at bo i et højt hus LITTERATUREN HAR IKKE BRAGT MEGEN OMTALE af livet som det blev levet i karlekamrene, der ofte var uden kakkelovn. DEN DANSKE SYGE-OG SUNDHEDSSEKTOR er meget afhængig af sygeplejersker - der de seneste år er blevet dyrere medarbejdere - samtidig med et stigende behov på færre områder. Nu oplever man, at selv på vikarbureauer står man og mangler sygeplejersker. FARUM SVØMMEHAL ER LUKKET en periode i sommer. I perioden fra den 30. juni til 12. august henviser man til Værløse Svømmehal, hvis man ikke kan klare sig med Furesøbad. DER ER NU GIVET TILLADELSE TIL ANLÆG AF EN REGNVANDSSØ på ca m2 på Værløse golfbane. Den skal optage overfladevand fra Ryget Skovby. VED KLOAKARBEJDE VED BAVNESTEDET har man ønsket at nedlægge store rør, der en tid skal opbevare forurenet g renvand og hindre, at det løber regnvand i Farum sø. Under arbejdet er et af de store rør stinket sammen, hvilket betyder forsinkelser i anlægsarbejdet.

11 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 11 af 12 GRUNDLOVSDAGEN FEJRES PÅ MOSEGÅRDEN tirsdag den 5. juni 2007 kl Det er blevet et traditionelt arrangement. I år fejrer man, at det er 158 år siden Kong Frederik VII underskrev den danske grundlov, den lov som vi stadig lever efter. Loven er dog blevet ændret nogle få gange - senest den 5. juni Formanden for Kulturelt udvalg i Furesø kommune Steen Horstmann vil kl. 14 holde grundlovstalen. Gadekærsgruppen sørger for forfriskninger, medens Værløse Folkemusikanter spiller op til dans. Mød talrigt op, der er siddeplads til alle. Tag naboen eller/og familien med og gør denne dag festlig. DER ER SOMMERFERIEAKTIVITETER PÅ MOSEGÅRDEN tirsdagene 3. juli og 31. juli kl MUSEUMSLØBET DER FINDER STED SØNDAG DEN 10. JUNI er en præsentation af biler og motorcykler fra før De mange spændende køretøjer holder ind ved Mosegaarden omkring kl ca. HISTORISK REJSEKLUB har Peder Alsted Kristiansen som formand tel FURESØ MUSEER HAR ÅBEN tirsdag-fredag kl og søndag kl Ellens Lyst - Lokalarkivet for Værløse har åben mandage kl og torsdage disse ting på grund af forskellige patenter og ophavsretter og meget andet ondt, der gavner sagførere og få patentindehavere på bekostning af 4-5 milliarder uskyldige mennesker ;-) De' ve' a IT: Automatix Automatix er et installationsprogram til Linux Debian/Ubuntu, der anvender/udvider Debian-distributionsmodellen Synaptic. Man kan også kalde Automatix en 'front-end' til Debian. - engelsk beskrivelse:... a graphical interface for automating the installation of the most commonly requested applications in Debian based linux operating systems... Installation Hent programmet (.deb ca. 240KB) og kør det direkte fra skrivebordet. Det installerer derefter sig selv. Anvendelse Åbn programmet: automatix2 i et terminalvindue. Det starter en grafisk grænseflade, hvor man i diverse kategorier kan vælge, hvilke programmer, man vil have installeret. Bemærk advarslen mod at anvende codecs, som kan Sammen med det faktum, at Ubuntu 7.04 nu er blevet 'salon-fähig' i forbindelse med aftalen med Dell den 1. maj kan man forvente et stort spring fremad for benyttelsen de frie og åbne programmer være beskyttet af ophavsret og et slag mod de i USA og andre lande. monopoler, der på bedste Hvilke programmer kan mafia-vis "tilskynder" man så få installeret uden at almindelige mennesker til gøre meget andet end at at købe overpege på det? dimensionerede systempakker og afskrækkende antichat-klienter: AMSN, Gyavirus-programmer. chi og XChat Der mangler såmænd kun codecs: Swiftsoft plugins eg. Java, Flash, Mplayer og en oversættelse til dansk, før det virkelig kan komme Acrobat Reader ned på det jævne gulvplan kommercielle programmer: men i Danmark bør det vel Crossover Office Pro/Stanikke være et SÅ stort dard (emulering af problem at sætte nogle Windows) flueben ud for de nævnte epost-klienter: Checkgmail, kategorier oven for. /hansjorn Thunderbird Fil-deling: Bittornado, DCPP, Deluge, Frostwiere og amule Medieafspillere: Exalle og ilunux Forskelligt: Automatisk læsning af NTFS-/FAT32drev, CTRL-ALT-DEL, Debian Menu, Nautilus Scripts og Slab Kontor: GTK-RecordMyDesktop, GnoCHM og GnuCash og sikker mere, hvor det kommer fra. Fra en svunden tid Det er en vigtig nyskabelse, Hvad finder man dog ikke, fordi det tidligere var meget når man dykker ned i arkilangsommeligt at installere verne?

12 Kajs Avis Nr maj 2007 Side 12 af 12 Her går man og tror, at Kaj Ø. altid kun har skrevet i sin egen avis. den 11. maj indviet et sådant center på Søborg Hovedgade 200. Det blev der fortalt om i Og så finder man en notits Bagsværd/Søborg Bladet fra Redaktionen på Fretirsdag den 15. maj 2007 på deriksborg Amtsavis i 1957 forsiden, hvor skuespilleren stilet til korrespondent for Morten Grunwald ved Hareskov-området Kaj åbningen den 11. maj fortalt Øgård Sørensen. om sin kamp mod diabetesher står, at avisen desværre 2, herunder et kontrolleret ikke kan give ham et egent- vægttab på 40kg og daglig ligt pressekort, motion. da journalist-organisationerne vaager meget nøje over, at et saadant ikke udstedes til ikke professionelle journalister. Endvidere kan man læse, at linjebetalingen beløber sig til 12 øre, med 1 kr. som mindste takst for en enkelt dags leverance. /nina Spørgetid Nu hvor mange har fundet ud af, at det blå kort eksisterer kan man med rette spørge alle offentlige myndigheder: Hvorfor i alverden er der ikke informeret om denne sag? Et andet spørgsmål man kunne stille til den store Furesø Kommune er: Hvorfor har vi ikke fundet på at lave et forebyggelsescenter for livsstilssygdomme? Gladsaxe Kommune som jo er en storkommune har Centret har et areal på 450 m2 og alle borgere har adgang uden lægelig henvisning. Personalet består af: sygeplejeske, udviklings- og evalueringskonsulent, diabeteskonsulent, misbrugskonsulent - og de står alle til borgerens rådighed uden beregning. EN PINSEHILSEN TIL BORGERNE PÅ VÆRLØSEEGNEN MED EN NYHED kommer til alle borgere torsdag før pinse De der vil have en annonce med, skal stile den til: Avisen Gl.Hareskovvej 261, Hareskovby, 3500 Værløse Telefax Slut for denne gang PS! Nu hvor vi er blevet spørgelystne og der spørges Man kan spørge igen og ikke så meget i de åbne igen: Hvorfor har Furesø byrådsmøder i Farum så Kommune ikke fundet på har samme lokalavis også noget sådant - eller et det en spændende notits om igen noget, man har overset Computere til låns. på grund af den manglende Gladsaxe Byråd har bevilinformation om det blå kort get 1.2 millioner kr. til - eller er det grønt nu? anskaffelse af 150 bærbare Læs mere om vor nabokom- PC'er, som kommunens folmunes spændende keskoleelever kan låne med initiativer på: hjem. Det er jo ikke noget nyt for Farum-borgere, som i fordums tid fik stillet en gratis bærbar til rådighed, men i disse tider, hvor skolebørn skal stille til skriftlig eksamoderne altaner i Ørestad men medbringende både Pc og skriver, så kan man ikke redaktionen er sluttet den 16. maj avisen er sat med lade være med at spørge: Palatino punkt 10 - skrevet i Har alle elever noget Open Office og afleveret som sådant, og hvis ikke en.pdf-fil... hvad gør man så ved de gode tanker om lige adgang til uddannelse? /hansjorn Alt sammen styret på fineste vis af Ubuntu Feisty Fawn...godt suppleret af Automatix

Man skal være god til at spørge

Man skal være god til at spørge Artikel fra Muskelkraft nr. 1, 2002 Man skal være god til at spørge Som handicaphjælper er Klaus parat med praktisk bistand og psykisk støtte til sin brugers sexliv. Misforståelser kunne være undgået,

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA - stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA Hvid stamme MOTTO: Det er Solgudens vilje, at du skal gøre hvad jeg siger STIKORD: Præster, bestemmer, rige Da Solguden straffede menneskerne, troede

Læs mere

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege Luciaoptog Nattergalen skal findes sæsonprogram børn efterår 2015 furesø bibliotek & borgerservice Zebra-ze-ze ARV Brætspilscafé Mis med de blå øjne R barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner

Læs mere

NYHEDSBREV FRA KULTURELT SAMRÅD FURESØ AUGUST / SEPTEMBER 2013

NYHEDSBREV FRA KULTURELT SAMRÅD FURESØ AUGUST / SEPTEMBER 2013 NYHEDSBREV FRA KULTURELT SAMRÅD FURESØ AUGUST / SEPTEMBER 2013 7 sider DAGENS PROGRAM 11.00 KULTURDAGEN ÅBNES V. borgmester Ole Bondo Christensen 11.15 FANDANGO 2 numre fra sidst opførte forestilling vises

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012 Kære ErhvervsKvinder Herning. Sommerferien står for døren og det betyder, at ErhvervsKvinder Herning holder pause i 2 måneder med arrangementer. Vi mødes igen

Læs mere

EGNS-AVIS for området V.4RLØSE-EGNEN 3500 Værløse side 12 Fortsættelse af Hareskov-Værløse Avis, der udsendtes første gangt-9'1945 Uge 3-2010 Kultur, Fritidsog Idrætsudvalget havde møde den 6.1. Man godkendte

Læs mere

Billund Foderstof- og gødningsforening.

Billund Foderstof- og gødningsforening. Billund Foderstof- og gødningsforening. Den første foderstofforening. I slutningen af 1800-tallet blev der oprettet en brugsforening i Billund. Vi mangler forhandlingsprotokollen for de første år i foreningens

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

MINISAMFUND. Brosonania. UGE 12 i 12

MINISAMFUND. Brosonania. UGE 12 i 12 MINISAMFUND Brosonania UGE 12 i 12 MINISAMFUND Skolen består af - 692 elever fra 0-9 klasse - Et antal pædagoger - Godt 70 lærere/leder/servicepersonale/kontorpersonale (konsulenter) Disse fordeles på

Læs mere

Projekt Sluk efter brug. Proces

Projekt Sluk efter brug. Proces 3B /HO Projekt Sluk efter brug Hareskov Skole december 2011 - januar 2012 Proces Fase 1 Faglig introduktion til projektet 1. Hvorfor laver skolen et projekt om dette emne? (spare på energi/udgifter til

Læs mere

Af Freja Gry Børsting

Af Freja Gry Børsting Af Freja Gry Børsting Flygtningelejren i Jonstrup Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2015 Flygtningelejren i Jonstrup Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12

Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12 Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12 Titelblad Navn Mark Friis (10512) Email mark-f.r.i.i.s@hotmail.com Semester Forår 2012 Dagens dato 13 August 2012 Spørgsmål: Hvilke faktorer motiverede dig til

Læs mere

180 : Jeg er ikke vred mere

180 : Jeg er ikke vred mere 180 : Jeg er ikke vred mere I 180 grader møder vi mennesker, hvis liv har taget en voldsom drejning, men som er kommet styrket videre. Tabita Brøner er vokset op som Jehovas Vidne. Men som teenager mødte

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Centrets Computerklub Solrød

Centrets Computerklub Solrød Centrets Computerklub Solrød Medlemsbrev - juni 2009 Kære medlem! Computerklubben har den glæde at kunne præsentere efterårets program. Computerklubben udmærker sig ved både at være en hobbygruppe og gennem

Læs mere

Ordinær generalforsamling: 2. Valg af Dirigent. 3. Formandens beretning. 4. Beretning fra Seniorudvalg. 5. Beretning fra Ungdomsudvalg

Ordinær generalforsamling: 2. Valg af Dirigent. 3. Formandens beretning. 4. Beretning fra Seniorudvalg. 5. Beretning fra Ungdomsudvalg Referat Mødedato og sted: Sted: Mødeleder: Referent: Ordinær generalforsamling: Dagsorden: Stubbekøbing d. 24. februar 2011 23. februar 2012 kl. 19.30 SB s klubhus Benny Larsen Mads Stærk 1. Velkomst.

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog S K O L E N Y T Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket Kinesisk ordsprog Vildbjerg Skole Januar 2012 Januar 2012 1. 2. 3. 17. Skolebestyrelsesmøde 18. Pædagogisk råds møde 19. 4.

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM Peter Hansen: Kai Nielsen modellerer Mads Rasmussen, 1913 UNDERVISNINGSMATERIALE FOR 4.-6. KLASSE MADS RASMUSSEN OG FAABORG MUSEUM I begyndelsen af 1910 fik konservesfabrikant

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

SORG - HANDLEPLAN. Det er ikke muligt eller ønskeligt at opliste alle de forskellige situationer, der kan opstå, for to tilfælde er ikke ens.

SORG - HANDLEPLAN. Det er ikke muligt eller ønskeligt at opliste alle de forskellige situationer, der kan opstå, for to tilfælde er ikke ens. SORG - HANDLEPLAN Forord: En omsorgsplan er et praktisk værktøj, man kan gribe til, i tilfælde af alvorlige ulykker og dødsfald blandt børn, forældre og ansatte. Hensigten er at hjælpe den eller de ansatte

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag Årre En Blomstrende Landsby Bilag 1 Kære Foreninger Så nærmer d. 7. oktober sig, hvor I har givet tilsagn om at stille op til præsentation af netop jeres forening. Vi er rigtig glade for jeres opbakning,

Læs mere

Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat

Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat Dagsorden iflg. vedtægterne: 1. Valg af ordstyrer: Tage Kristensen 2. Valg af skriftsfører: Lars Barslund 3. Formandens beretning:

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning Er du ledig og leder efter job? Eller trænger du bare til luftforandring på en anden arbejdsplads? Jobsøgningsprocessen kan være en lang ørkenvandring - uden

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

Kik på børnene - råd fra diætisten

Kik på børnene - råd fra diætisten Kik på børnene - råd fra diætisten Tynde børn må godt få en kakaomælk, men drenge, der tonser rundt, kan ikke klare sig med en halv kiwi til mellemmåltid Af Kim Haagen Andersen Hun har hjulpet 10 overvægtige

Læs mere

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015.

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015. Generalforsamlingen blev åbnet af formand Joan Hansen, som bød velkommen til årets generalforsamling. Herefter begyndte den egentlige generalforsamling i henhold til dagordenen: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig!

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! N vember Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen blev Katrine 2.B tillykke! 2 Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! Om den alternative uge før efterårsferien:

Læs mere

INSPIRATION TIL KRISEBEREDSKAB

INSPIRATION TIL KRISEBEREDSKAB INSPIRATION TIL KRISEBEREDSKAB i menigheder og kirkelige fællesskaber Når livet gør ondt, har vi brug for mennesker, der tør stå ved siden af og bære med. Samtidig kan vi ofte blive i tvivl om, hvordan

Læs mere

It-sikkerhed Kommunikation&IT

It-sikkerhed Kommunikation&IT It-sikkerhed Kommunikation&IT Dette projekt handler om IT-sikkerhed. Gruppen har derfor valgt at have om Facebook, hvor vi vil hjælpe folk med at færdes rigtigt på nettet. Dette vil gøre ved hjælp af at

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Arrangementer for børn

Arrangementer for børn Varde Bibliotek tlf. 75221088 Rådhusstræde 2 6800 Varde biblioteket@vardebib.dk Arrangementer for børn Bibliotekerne i Varde Kommune Januar-juli 2013 Læs mere på www.vardebib.dk Arrangementer for børn

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år?

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år? Referat fra generalforsamling i Skals borgerforening d. 29/2-2012. Valg af dirigent: Steffen Højer-Nielsen Referent: Lone Algayer Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Det hele Det prioriterede Overblik Vælge til / Vælge fra. Ny energi Læsegruppe Nå ting Tilgængelighed Retning

Det hele Det prioriterede Overblik Vælge til / Vælge fra. Ny energi Læsegruppe Nå ting Tilgængelighed Retning Tids- og projekt styring er mere end planlægning af din tid Det hele Det prioriterede Overblik Vælge til / Vælge fra Ny energi Læsegruppe Nå ting Tilgængelighed Retning Skabe overblik Have lyst (U)realistisk

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte.

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. 2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. En dreng skulle fejre sin 7 års fødselsdag. Han gik i 0 kl. og det var første gang han skulle ha sine klassekammerater med hjem.

Læs mere

Kom godt i gang med din PC - få styr på: Hvad kan internettet bruges til: Vintersæson 2011-2012. Link til Datastuens hjemmeside

Kom godt i gang med din PC - få styr på: Hvad kan internettet bruges til: Vintersæson 2011-2012. Link til Datastuens hjemmeside 126 Ældre hjælper Ældre Vintersæson 2011-2012 Link til Datastuens hjemmeside Kom godt i gang med din PC - få styr på: Kassens indhold Tænd & sluk Skrivebord Lyd Tastatur Mus Åbn programmer Programvinduer

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Det skal gi` mening for Kristian

Det skal gi` mening for Kristian Kristian benytter sig af de muligheder, der er for at deltage i aktiviteter i Else Hus i det omfang han kan rumme det. Det går bedst i mindre doser som her på billedet, hvor Kristian er på sit ugentlige

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

Ordinær generalforsamling. Sundhedscentret, Hvidovrevej 278 E Tirsdag 24. marts 2015

Ordinær generalforsamling. Sundhedscentret, Hvidovrevej 278 E Tirsdag 24. marts 2015 Ordinær generalforsamling Sundhedscentret, Hvidovrevej 278 E Tirsdag 24. marts 2015 Kalenderåret 2014 Grundejerforeningen Ny Hvidovre Hjemhørende i Hvidovre Kommune Stiftet 16. juni 1918 Titel Referat

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni 2015 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret

Læs mere

Det skal være sjovt at gå på arbejde Interview med bl.a. Birgitte Holst, personaleleder på Dorthe Mariehjemmet fra Kristligt Dagblad 21.

Det skal være sjovt at gå på arbejde Interview med bl.a. Birgitte Holst, personaleleder på Dorthe Mariehjemmet fra Kristligt Dagblad 21. 50 Det skal være sjovt at gå på arbejde Interview med bl.a. Birgitte Holst, personaleleder på Dorthe Mariehjemmet fra Kristligt Dagblad 21. januar 2009 De ansattes evner kommer i spil til glæde for såvel

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk.

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes til: Leo Vad: 20905896 Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe levad@ikast-brande.dk Eller Trine Andersen: 20181639 tcand@ikast-brande.dk 16 Feb.-Apr. 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar!

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Nyt fra 0. årgang Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Aktiviteter: I denne uge har flere børn været forbi 0.B. hvor man kunne være med til at synge, danse og lege en masse dejlige julesange.

Læs mere

Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form

Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form 1983 Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form Hans og Anna Pedersen VEJEN: Selv om det sner, stormer eller regner kan man hver dag træffe ægteparret Anna og Hans Pedersen, Præstevænget

Læs mere

Velkommen. Afdeling 14

Velkommen. Afdeling 14 B O L IG F O RE N I N GE N VE S TVESTERBO E RB O BOLIGFORENINGEN Velkommen Velkommen I Afdeling I 14 Afdeling 14 Ådalsparken Hinnerup Ådalsparken Hinnerup Ny i afdeling 14 så læs med her Afdelingsbestyrelsen

Læs mere

Folkeskolen er den vigtigste institution i det københavnske velfærdssamfund. Kun med

Folkeskolen er den vigtigste institution i det københavnske velfærdssamfund. Kun med Stærke skoler! Folkeskolen er den vigtigste institution i det københavnske velfærdssamfund. Kun med en stærk folkeskole kan vi bygge et stærkt samfund. Kun ved at bygge videre på den pædagogiske indsats

Læs mere

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges.

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. Datid rejser www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. John læser på DTU, da han var yngre.

Læs mere

Postfunktionærernes Andels Boligforening

Postfunktionærernes Andels Boligforening 8. oktober 2010 Referat fra ordinært årsmøde mandag den 27. september 2010. Velkomst Otto Wois bød velkommen til afdelingens ordinære årsmøde, specielt til: Formand for PAB Preben Bansemer, næstformand

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

Stenlille Handels- Håndværker og Borgerforening REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING

Stenlille Handels- Håndværker og Borgerforening REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Stenlille Handels- Håndværker og Borgerforening REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING AFHOLDT I STENLILLE HALLENS SELSKABSLOKALE ONSDAG DEN 20. FEBRUAR 2008 Klokken 19.00 bød formand Carl-Henrik Nielsen

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Vækst og Forretningsudvikling

Vækst og Forretningsudvikling Vækst og Forretningsudvikling Uddrag af artikel trykt i Vækst og Forretningsudvikling. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger

Læs mere

Materialer. Vis, hvad du kan. Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse

Materialer. Vis, hvad du kan. Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse Materialer Vis, hvad du kan Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse INDHOLD Aktivitet 1, 2 og 3 Samtalebillede: Idrætslektion Aktivitet 4. Skønlitterær tekst 3.-4. klasse: Fablen Løven og musen (version

Læs mere

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Mandag d. 20. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække Salmer DDS 291: Du, som går ud fra den levende Gud DDS 20: Jeg ser dit kunstværk,

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Formanden v. Poul Henning byder velkommen og præsenterer bestyrelsen. Tilstede fra bestyrelsen er; Kenni Thunø, Torben Olsen,

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Dansk Center for Undervisningsmiljø, marts 2003 Spørgeskema 2 Undervisningsmiljø Ungdomsuddannelser

Dansk Center for Undervisningsmiljø, marts 2003 Spørgeskema 2 Undervisningsmiljø Ungdomsuddannelser Dansk Center for Undervisningsmiljø, marts 2003 Spørgeskema 2 Undervisningsmiljø Ungdomsuddannelser Dansk Center for Undervisningsmiljø Danish Centre of Educational Environment www.dcum.dk dcum@dcum.dk

Læs mere

Husorden. For. Bispebjerg Terrasser. Samvirkende Boligselskaber

Husorden. For. Bispebjerg Terrasser. Samvirkende Boligselskaber For Bispebjerg Terrasser Samvirkende Boligselskaber E-mail: kab@kab-bolig.dk - Hjemmeside: www.kab-bolig.dk Side 1 af 5 GENERELT En boligafdeling med mange beboere kan sammenlignes med et miniaturesamfund.

Læs mere

Opgave Eksempel: Hvor mange kager? 1. Hvornår starter filmen? 2. Hvor mange kilo håndbagage? 3. Hvor skal man skifte tog?

Opgave Eksempel: Hvor mange kager? 1. Hvornår starter filmen? 2. Hvor mange kilo håndbagage? 3. Hvor skal man skifte tog? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvor mange kager? 5 15 25 X 1. Hvornår starter filmen? Kl. 18.30 Kl. 21.00 Kl. 19.00 2. Hvor mange kilo håndbagage? 6 kg 8 kg 10 kg 3. Hvor skal man skifte tog?

Læs mere

at du må-ske kom-mer til at græ-de lidt.

at du må-ske kom-mer til at græ-de lidt. Ind-led-ning Det, du nu skal læ-se, er rig-tig sket. Det ske-te for mang-e år si-den. Den sør-ge-li-ge be-gi-ven-hed fandt sted i 1866. Hvor læng-e si-den mon det er? Det er så sør-ge-ligt det, der ske-te,

Læs mere

Fredensborg Naturdagpleje

Fredensborg Naturdagpleje PRAKTISKE OPLYSNINGER Januar 2015 Her kan du finde nyttig information om privat dagpleje, vores naturdagpleje, om Jane og Hanne, godkendelse og tilsyn, priser og tilskud og andre vigtige ting. PRIVAT DAGPLEJE

Læs mere

Tylstrup Skoles Regelsæt

Tylstrup Skoles Regelsæt Tylstrup Skoles Regelsæt Revideret sommeren 2011. Tylstrup Skoles Grundregler Hils på hinanden Vis hensyn Tal pænt Lad andres ting være i fred. Adfærd på skolen indebærer: Brug indestemme. På gangen Gå

Læs mere

Undervisningsforløb i uddannelse og erhverv på mellemtrinnet.

Undervisningsforløb i uddannelse og erhverv på mellemtrinnet. Undervisningsforløb i uddannelse og erhverv på mellemtrinnet. Den hastige samfundsmæssige udvikling gør det mere og mere nødvendigt, at man har nogle mål og planer for sit liv, at man løbende reviderer

Læs mere

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Værkstedsgården, Kastanievej 28, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6605 Email: vaerkstedsgården@langelandkommune.dk Hjemmeside: vaerkstedsgaarden.langelandkommune.dk

Læs mere

AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB

AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB Kallemosen 16 6200 Aabenraa Tlf. 74 64 36 00 Fax 74 64 36 32 Til beboere i afdeling 1 Kirkevej Tinglev Cvr-nr 14 79 86 17 Sydbank A/S Kto. 7910-1751331 30. marts 2012 Referat

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

Vindmøllerne i Batum

Vindmøllerne i Batum Vindmøllerne i Batum Forvaltningens svar på de mange høringssvar,i alt 177, er nu tilgængelige. De 177 høringssvar indeholder mange både generelle og specifikke spørgsmål til de bekymringer som lokalsamfundet

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form)

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form) Betinget virkelighed Betinget virkelighed vil sige en tænkt virkelighed under en bestemt betingelse. Man springer ud af virkeligheden og ind i en anden ved at forestille sig, hvad man så ville gøre: Hvis

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

REFERAT AFDELINGSMØDET AUGUST 2014

REFERAT AFDELINGSMØDET AUGUST 2014 Tilstede: 15 husstande REFERAT AFDELINGSMØDET AUGUST 2014 Velkomst ved afdelingsbestyrelsen Thomas Hansen, formand bød velkommen. 15 ud af 33 lejemål var til stede ved mødet. Valg af dirigent Thomas Hansen

Læs mere

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE Spis sund mad, se mindre TV, bevæg dig, sov godt, lav en klar aftale om alkohol med dine forældre og hold dig fra rygning. Spis

Læs mere

Oktober INFO. Nyhedsbrev fra Kultur og Fritid Oktober 2010. I dette nyhedsbrev

Oktober INFO. Nyhedsbrev fra Kultur og Fritid Oktober 2010. I dette nyhedsbrev Nyhedsbrev fra Kultur og Fritid Oktober 2010 NYHEDSBREV Oktober INFO Afholder din forening eller klub et spændende arrangement i løbet af efteråret, eller vil du dele informationer om aktiviteter og initiativer

Læs mere

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT Sidan 1 av 12 NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT 0 1 FORÆLDREMØDET 2 Man løser ikke problemerne ved at stikke af. Man må tale om det. 3 Selv om det kan være hårdt. 4 - Gør

Læs mere

Hvordan du bruger medier: Bibliotekets hjemmeside bliver brugt af og til, nettet bruges til kortere info, tv, mobil, sms tjenester

Hvordan du bruger medier: Bibliotekets hjemmeside bliver brugt af og til, nettet bruges til kortere info, tv, mobil, sms tjenester A Du bruger biblioteket en del, både i forbindelse med dit arbejde, men også sammen med dine børn. Du synes, det er en fantastisk mulighed for at introducere børnene til leg og læring og samtidig bruge

Læs mere

INDSPIL NR. 44. December 2014. marika.andersen@kalundborg.dk - tlf. 51 43 36 11

INDSPIL NR. 44. December 2014. marika.andersen@kalundborg.dk - tlf. 51 43 36 11 NYT FRA FRIVILLIGHEDSKONSULENT MARIKA BORRESEN ANDERSEN marika.andersen@kalundborg.dk - tlf. 51 43 36 11 Julemarked i Aktivitetscenter Munkesøen, Esbern Snaresvej 55, Kalundborg søndag den 30. november

Læs mere

Jeg bygger kirken -2

Jeg bygger kirken -2 Jeg kirken - Forkyndelse og mirakler Mål: Kirken forbindes tit med søndagsmøder, som består af sang, prædiken og bøn. Men kirken er meget mere end det.. Gennem denne undervisning prøver vi at forklare

Læs mere

Ebeltoft @ Net Referat Foreningens ordinære generalforsamling den 17. marts 2015. Dagsorden

Ebeltoft @ Net Referat Foreningens ordinære generalforsamling den 17. marts 2015. Dagsorden Ebeltoft @ Net Referat Foreningens ordinære generalforsamling den 17. marts 2015. Generalforsamlingen blev afviklet med 24 deltagere og ægteparret Bahnsen havde pyntet flot op ved 2 store borde midt i

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Jeppe Aakjær 1866-1930 Nanna Aakjær 1874-1962 Solvejg (datter) 1908-2001 Esben (søn) 1911-1958

Jeppe Aakjær 1866-1930 Nanna Aakjær 1874-1962 Solvejg (datter) 1908-2001 Esben (søn) 1911-1958 1 TEMA: REJSER Jeppe Aakjær 1866-1930 Nanna Aakjær 1874-1962 Solvejg (datter) 1908-2001 Esben (søn) 1911-1958 Familien Aakjær rejser meget. I dette hæfte vil du få et lille indblik i hvordan først Jeppe

Læs mere