Væk med bøvlet: 29 initiativer skal fjerne bureaukrati på indenrigs- og sundhedsområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Væk med bøvlet: 29 initiativer skal fjerne bureaukrati på indenrigs- og sundhedsområdet"

Transkript

1 Indenrigs- og Sundhedsministeriet Dato: 15. marts 2011 Væk med bøvlet: 29 initiativer skal fjerne bureaukrati på indenrigs- og sundhedsområdet Mindre bøvl på indenrigs- og sundhedsområdet Indenrigs- og sundhedsområdet skal være mindre bureaukratisk. Derfor fremlægges nu 29 initiativer, der skal hjælpe patienterne lettere gennem sundhedsvæsnet, hjælpe borgere i forhold til kommuner og skabe forenklinger for de ansatte på hele indenrigs- og sundhedsområdet. Patienter, borgere og personale, der til dagligt bruger eller arbejder i kommunerne og sundhedsvæsnet, kan se frem til en mindre bøvlet hverdag. De 29 initiativer kommer fra borgere samt ansatte i Indenrigs- og Sundhedsministeriets koncern, som i deres dagligdag ved, hvor dokumentationskravene er blevet for store, og hvor reglerne er for bureaukratiske. Enkelte initiativer er allerede trådt i kraft, mens andre initiativer først skal behandles i Folketinget, før de kan træde i kraft. Endelig skal visse andre initiativer analyseres nærmere. Alle får en nemmere hverdag Med de 29 initiativer kommer borgere, patienter, ansatte i sundhedsvæsnet og i kommunerne til at opleve mindre bureaukrati på en række forskellige områder. Bedre og mere enkel adgang for borgere til sundhedsoplysninger Borgerne skal have bedre og mere enkel adgang til sine egne sundhedsoplysninger til gavn for patienter og sundhedspersonale. I dag har alle borgere adgang til egne sundhedsdata på sundhed.dk, hvis de har NemID eller digital signatur. Med nye initiativer vil Indenrigs- og Sundhedsministeriet bl.a. give egen-adgang til en endnu større del af det registrerede data, hvilket vil sikre patienternes mulighed for en mere aktiv involvering i egen behandling. Nemmere vej for patienten gennem sundhedsvæsnet Patientens vej gennem sundhedsvæsnet og kontakt med sundhedsvæsnet skal helst gå så smidigt som muligt og selv i de tilfælde, hvor dette ikke har været tilfældet. Derfor skal klagesystemet over sundhedsvæsnet være præget så nemt som muligt for patienten. Patienter, der gerne vil klage over sundhedsvæsnet, får med et nyt patientklagenævn én samlet indgang til at klage. Samtidig hermed bliver patienters retstilling styrket i form af bedre klagemuligheder, lettere klageadgang og mulighed for en hurtigere afgørelse af klagesager. Samtidig skal det nye patientklagesystem understøtte, at der i endnu højere grad end hidtil sker en læring i hele sundhedsvæsenet på baggrund af alle patienternes henvendelser. Dette skal være med til at sikre, at fejl i sundhedsvæsnet ikke gentager sig.

2 Side 2 Boks 1. Sådan er initiativerne blevet til I efteråret 2010 iværksatte Indenrigs- og Sundhedsministeriet tiltag for at indsamle nye afbureaukratiseringsforslag. Postkassen Væk med bøvlet, Bertel blev oprettet på Indenrigs- og Sundhedsministeriets hjemmeside, hvor alle borgere i Danmark har kunnet komme med forslag til at forenkle og afbureaukratisere på indenrigs- eller sundhedsområdet. Samtidig hermed har der været igangsat en større høring i hele Indenrigs- og Sundhedsministeriets koncern. Derudover igangsatte indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder en intern konkurrence blandt ansatte i Indenrigsog Sundhedsministeriets koncern, hvor de 10 bedste afbureaukratiseringsforslag blev belønnet med en middag med ministeren. Der er kommet over 200 forslag ind. Flere forslag blev i denne proces slået sammen og konkretiseret, og der er nu kommet 29 initiativer ud af disse over 200 forslag. Alene på statsforvaltningernes områder er der kommet ca.100 forslag, som primært vedrører andre ministeriers lovgivning. Disse forslag er ved at blive gennemgået samlet i et særskilt arbejde sammen med relevante ministerier. Senere i løbet af 2011 vil det munde ud i en række initiativer på området. Forenklinger for det sundhedsfaglige personale Læger, sygeplejersker og andre ansatte på landets sygehuse skal bruge mest mulig tid på behandling og udredning af sygdomsforløb sammen med patienten. De administrative opgaver skal løses på en måde, så de ikke tager unødig tid fra behandlingen. Med nye initiativer skabes forenklinger for det sundhedsfaglige personale til gavn for patienterne. Indenrigs- og Sundhedsministeriet vil bl.a. reducere dobbeltregistreringerne på sundhedsområdet ved øget genbrug af registerdata i nationale kvalitetsdatabaser. Denne bedre udveksling af data vil lette sundhedspersonalets dokumentationsopgave, herunder reducere omfanget af dobbeltregistreringer, og bidrage til en mere effektiv anvendelse af data til kvalitetsforbedring, planlægning og ressourceudnyttelse. Forenkling af dokumentation på sundhedsområdet Sundhedsområdet er og skal være evidensbaseret. Dette sikrer behandlingskvaliteten, men kræver samtidig, at indsatsen i sundhedsvæsenet dokumenteres. Dokumentationsarbejdet skal imidlertid organiseres bedst muligt, og sundhedspersonalets kræfter skal naturligvis ikke spildes på overflødig dokumentation. De forskellige registreringskrav vil blive sat under kritisk lup for at fastslå, om de er strengt nødvendige.

3 Side 3 Indenrigs- og Sundhedsministeriet vil bl.a. fjerne kravet om, at sygehusapoteker skal udfærdige særlige regnskaber til Lægemiddelstyrelsen. Indenrigs- og Sundhedsministeriet vil ligeledes fremsætte lovforslag, hvor regioner og kommuner får adgang til at indhente og behandle oplysninger på personniveau fra offentlige registre om de sundhedsydelser, borgere har modtaget. Formålet med denne vidensdeling er at optimere kommuners og regioners mulighed for at planlægge og tilrettelægge indsatsen på sundhedsområdet og styrke det indbyrdes samarbejde på tværs af sektorerne om sammenhængende patientforløb og høj behandlingskvalitet og sikkerhed. Forenklinger for kommuner For kommunerne bl.a. at der sker en række forenklinger og lettelser til gavn for de kommunalt ansatte. Indenrigs- og Sundhedsministeriet vil bl.a. fjerne kravet om annoncering i den lokale presse ved salg af kommunens faste ejendomme samt ændre reglerne således, at kommunalbestyrelser i stedet for hvert år, kun hvert andet år skal redegøre for, hvordan kommunalbestyrelsen følger op på kommunens kvalitetskontrakt. Flere initiativer er på vej Indenrigs- og Sundhedsministeriet arbejder løbende med at forsøge at gøre hverdagen lettere for patienter, borgere og personale, der til dagligt bruger eller arbejder i kommunerne og sundhedsvæsnet. Der vil derfor løbende komme flere afbureaukratiseringsinitiativer fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, og flere initiativer er allerede i støbeskeen. Det er fortsat muligt at sende forslag ind til postkassen Væk med bøvlet, Bertel på Indenrigs- og Sundhedsministeriets hjemmeside med forslag til at forenkle og afbureaukratisere på indenrigs- eller sundhedsområdet. Disse forslag vil Indenrigs- og Sundhedsministeriet løbende gennemgå og forhåbentligt vil dette munde ud i flere afbureaukratiseringsforslag. Derudover gennemføres netop nu, som en del af statsforvaltningernes effektiviseringsplan, en analyse af statsforvaltningernes organisation. I analysearbejdet indgår, at mulige effektiviseringspotentialer herunder afbureaukratisering - skal belyses. Indenrigs- og Sundhedsministeriet er også løbende i dialog med Danske Regioner og Kommunernes Landsforening i forhold til forslag, der kan forenkle og afbureaukratisere på indenrigs- eller sundhedsområdet. I forhold til kommunerne kan der fortsat sendes ansøgninger til udfordringsretten om dispensationer fra statslige regler, og regeringen vil derudover igangsætte frikommuneforsøg hvor 5 kommuner bliver fritaget for en række statslige regler.

4 Side 4 Bilag 1. Indenrigs- og Sundhedsministeriets 29 initiativer Bedre og mere enkel adgang for borgere til sundhedsoplysninger 1.1 Forbedrede oplysninger om vaccination 1.2 Nemmere adgang til patientoplysninger på tværs af sundhedssektoren Fremover vil alle HPV-vacciner givet i Danmark blive registret i et nyoprettet vaccinationsregister, hvor borgere kan tilbydes et elektronisk vaccinationskort. Det vil også blive undersøgt, om der kan laves en funktion, der påminder forældre i forhold til vaccination af deres børn. Målgruppe: Borgere og sundhedspersonale. Borgere får fremadrettet egen-adgang til en endnu større del af det registrerede data, herunder billeddiagnostisk materiale. Målgruppe: Borgere og sundhedspersonale. Nemmere vej for patienten gennem sundhedsvæsnet 2.1 Større frihed til valg Borgere i udkants-danmark, hvor der ikke er mulighed for at tilbyde en praktiserende læge der ikke lig- af egen læge ger mindre en 15 km. fra borgeren, kan fremover tilbydes en praktiserende læge, der ligger længere væk uden at skulle igennem en ansøgningsprocedure. Målgruppe: Borgere og sundhedspersonale. 2.2 Ét samlet patientklagesystem på sundhedsområdet 2.3 Hurtigere udredning for kræftpatienter med uklare symptomer 2.4 Forenkling af reglerne om tilskud til høreapparater I dag behandles klager over sundhedsvæsnet i flere forskellige myndigheder. Det kan være besværligt for borgere at finde ud af, hvilken myndighed de skal henvende sig til, når de har en klage. Indenrigs- og Sundhedsministeriet laver ét samlet patientklagesystem på sundhedsområdet. Målgruppe: Borgere og sundhedspersonale. Patienter med uspecifikke symptomer på kræft har hidtil ikke kunne henvises direkte til et pakkeforløb. Disse patienter har derfor oplevet lange, usammenhængende og uigennemskuelige udredningsforløb. Derfor indføres et diagnostisk pakkeforløb til patienter med uklare symptomer, der kan tyde på kræft. Dette vil skabe en hurtigere udredning, hvilket vil øge patientens chance for at overleve, og patienten kan tilbydes en mindre belastende behandling. Målgruppe: Patienter og sundhedspersonale. Den nuværende organisering af høreapparatområdet er kendetegnet ved, at mange aktører er involveret, hvilket kan være besværligt for borgerne. Indenrigsog Sundhedsministeriet er derfor i gang med en kulegravning af høreapparatområdet bl.a. med henblik på at skabe en mere enkel struktur i patientens vej til høreapparatbehandling og bedre samordning af om-

5 Side 5 rådet. Målgruppe: Borgere og sundhedspersonale. Forenklinger for det sundhedsfaglige personale 3.1 Udvidet adgang til I dag er det kun læger og sygehusansatte tandlæger, patientjournaler der har lov til at indhente elektroniske helbredsoplysninger i forbindelse med aktuel patientbehandling. Indenrigs- og Sundhedsministeriet vil i et lovforslag åbne op for, at flere sundhedspersoner får lov til at indhente elektroniske helbredsoplysninger: Målgruppe: Sundhedspersonale og patienter. 3.2 Færre dobbeltregistreringer og bedre rammer for udveksling af data 3.3 Indførelse af digitalisering ifm. lægers indberetning af smitsomme sygdomme 3.4 Forenkling af sygeplejefaglige og fysioterapeutiske journaloptegnelser 3.5 Forbedret adgang til medicinoplysninger på tværs af sundhedsvæsenets sektorer 3.6 Én indgang til Sundhedsstyrelsen 3.7 Forenkling af det videnskabsetiske komitésystem 3.8 Administrativ lettelse af sagsbehandlingen vedr. lægers tilknytning til lægemiddelindustrien 3.9 Forenkling vedr. indberetning, opsporing og behandling af lægemiddelvirkninger 3.10 Forenkling af gebyrstrukturen i Lægemiddelstyrelsen Sundhedsstyrelsen er i gang med sammen med relevante parter at gennemføre en reduktion af dobbeltregistreringer ved øget genbrug af registerdata i nationale kvalitetsdatabaser. Målgruppe: Sundhedspersonale og patienter. Indenrigs- og Sundhedsministeriet vil undersøge muligheden for en digitalisering af lægernes indberetning af smitsomme sygdomme, som hermed letter indberetningsbyrden Målgruppe: Sundhedspersonale og patienter. Der udarbejdes en ny vejledning med forenkling af de sygeplejefaglige og fysioterapeutiske optegnelser. Målgruppe: Sundhedspersonale og patienter. Der etableres et fælles medicinkort, som giver et elektronisk overblik over patientens aktuelle medicinering. Målgruppe: Sundhedspersonale og patienter. For at sikre en bedre borgerservice og ressourceudnyttelse i Sundhedsstyrelsen etableres et informationscenter, der kan effektivisere håndteringen af borgerhenvendelser. Målgruppe: Sundhedspersonale. Der skabes en mere enkel struktur i det videnskabsetiske komitésystem, som vil skabe en mere smidig sagsbehandling og sikre større ensartethed og gennemsigtighed i sagsbehandlingen. Målgruppe: Sundhedspersonale og forskere. Lægemiddelstyrelsens sagsbehandling i forhold til de forskellige faggruppers tilknytning til lægemiddelindustrien kan formentlig forenkles med klarere regler. Indenrigs- og Sundhedsministeriet vil derfor analysere behovet for ændrede regler. Målgruppe: Sundhedspersonale. Der vil blive udarbejdet en ny handlingsplan for lægemiddelovervågning, hvor indberetningen bliver forenklet mv. Målgruppe: Sundhedspersonale. Der vil blive sigtet efter at etablere en ny og mere enkel gebyrstruktur i Lægemiddelstyrelsen. Målgruppe: Sundhedspersonale og virksomheder.

6 Side 6

7 Side 7 Forenkling af dokumentation på sundhedsområdet 4.1 Afskaffelse af regionernes udarbejdelse og regnskaber til Lægemiddelstyrelsen. Målgruppe: Sygehusapoteker skal ikke længere udfærdige særlige indsendelse af særlige Sundhedspersonale. sygehusapoteksregnskaber til Lægemiddelstyrelsen 4.2 Fjernelse af barrierer for udveksling af informationer mellem myndigheder 4.3 Færre registreringskrav på sundhedsområdet 4.4 Autorisationsdata - integration mellem lønsystem og autorisationsregister 4.5 Konsolidering på tværs af koncernens indberetnings/ registerdrift - Standardisering af datastruktur 4.6 Mere fleksibel deling af kvalitetsdata mellem regioner, kommuner og stat 4.7 Forenkling af afgrænsningscirkulæret 4.8 Fjernelse af bløderudligningsordningen Der gives adgang til at indhente og behandle oplysninger på personniveau fra offentlige registre om de sundhedsydelser, borgere inden for pågældende region eller kommune har modtaget. Herved skabes en mere fleksibel udveksling af information mellem myndigheder. Målgruppe: Sundhedspersonale. Landpatientregistret vil kritisk blive gennemgået med henblik på at identificere indberetninger, der ikke er strengt nødvendige og derfor kan udgå. Målgruppe: Sundhedspersonale. Med en integration mellem lønsystem og autorisationsregister bliver det nemt for de ansættende myndigheder at kontrollere autorisationsstatus på nyansatte samt allerede ansat personale. Målgruppe: Sundhedspersonale. National SundhedsIT har igangsat et arbejde med at identificere indberetningsløsninger på sundhedsområdet. En standardisering af kan skabe større ensartethed i data og hindre dobbeltindberetninger. Målgruppe: Sundhedspersonale. Der etableres en datadeling mellem de nationale kliniske kvalitetsdatabaser og de centrale sundhedsregistre, hvilket vil medvirke til bedre dataanvendelse og kvalitetssikring. Målgruppe: Sundhedspersonale. Afgrænsningscirkulæret omhandler afgrænsning af behandlingsredskaber, hvortil udgiften afholdes af sygehusvæsenet. Der har været generelle forståelsesvanskeligheder i forhold til cirkulæret, hvorfor Indenrigs- og Sundhedsministeriet vil undersøge, om cirkulæret med fordel kan forenkles. Målgruppe: Sundhedspersonale. Indenrigs- og Sundhedsministeriet vil undersøge muligheden for at fjerne bløderudligningsordningen, der udligner udgifter mellem regioner. Målgruppe: Sundhedspersonale. Forenklinger for kommuner 5.1 IT-baseret mekanisk Der etableres en mekanisk fordeling af selskabsskatterne, som vil lette/fjerne kommunernes administrati- fordeling af selskabsskatteve arbejde med fordelingen af selskabsskatterne. Målgruppe: Ansatte i kommunerne og virksomheder.

8 Side Lempelse af annonceringskrav ved offentligt udbud ved salg af kommunens faste ejendomme 5.3 Forenkling af indberetning af oplysninger om den kommunale sundhedstjeneste 5.4 Fjernelse adresse på sundhedskort 5.5 Regelforenkling af opfølgningsredegørelsen på den kommunale kvalitetskontrakt Kravet om annoncering i den lokale presse afskaffes, således at den enkelte kommunalbestyrelse får frihed til at være den offentliggørelsesmåde, som den finder bedst egnet. Målgruppe: Ansatte i kommunerne. Den kommunale sundhedstjeneste indberetter i dag på tre forskellige blanketter. Sundhedsstyrelsen vil lave en elektronisk løsning, som afskaffer de tre blanketter. Der vil være tale om at erstatte et gældende indberetningssystem med et nyt og mere enkelt. Målgruppe: Ansatte i kommunerne. Ved at fjerne adressen på sundhedskortet vil dette ikke skulle udskiftes, når borgere skifter adresse internt i kommunen og beholder samme læge. Indenrigs- og Sundhedsministeriet vil nu undersøge dette forslag nærmere. Målgruppe: Ansatte i kommunerne og borgere. I stedet for at kommunalbestyrelsen hvert år skal følge op på kommunens kvalitetskontrakt skal dette fremover kun være hvert andet år. Målgruppe: Ansatte i kommunerne.

Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver. November 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver. November 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver November 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om it-understøttelsen af sygehusenes

Læs mere

VISION FOR PRAKSISOMRÅDET. God kvalitet i praksis

VISION FOR PRAKSISOMRÅDET. God kvalitet i praksis VISION FOR PRAKSISOMRÅDET God kvalitet i praksis 1 Forord Med denne vision sætter Region Sjælland gang i en proces, der skal udvikle praksisområdet de kommende år. REGION SJÆLLAND STYRKER PRAKSISOMRÅDET

Læs mere

Vision. Sundhedsdataprogrammet. 8. september 2015 (revideret)

Vision. Sundhedsdataprogrammet. 8. september 2015 (revideret) Vision 8. september 2015 (revideret) Indhold 1. VISION... 3 2. VISIONENS KONTEKST... 3 INDLEDNING... 3 SAMMENHÆNG TIL POLITISKE RAMMER... 3 PROGRAMMETS BAGGRUND, UDFORDRINGER OG BARRIERER... 4 SAMMENHÆNG

Læs mere

Jeg vil sige noget om. Strukturreformen - Neurorehabilitering. Den nye struktur på sundhedsområdet. Målet er et smidigt sundhedsvæsen.

Jeg vil sige noget om. Strukturreformen - Neurorehabilitering. Den nye struktur på sundhedsområdet. Målet er et smidigt sundhedsvæsen. Jeg vil sige noget om Strukturreformen - Neurorehabilitering Konference Kurhus 13.-14 Marts 2008 Tóra H. Dahl, ergoterapeut, MPH Sundhedsstyrelsen Sundhedsplanlægning 1. Den nye struktur på sundhedsområdet

Læs mere

Ministeren for Sundhed og Forebyggelse har i brev af 19. november 2013 bedt Danske Regioner om en redegørelse vedr. håndtering af henvendelser

Ministeren for Sundhed og Forebyggelse har i brev af 19. november 2013 bedt Danske Regioner om en redegørelse vedr. håndtering af henvendelser N O T A T Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Regionernes svar på ministerens spørgsmål vedr. håndtering af henvendelser fra patienter med alvorlige formodede bivirkninger ved HPV-vaccination. 16-12-2013

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvalitetsindsatser på sygehusene. August 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvalitetsindsatser på sygehusene. August 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvalitetsindsatser på sygehusene August 2012 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Sammendrag af afrapportering fra udvalg om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen.

Sammendrag af afrapportering fra udvalg om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen. Returadresse Sundhed og Omsorg Administration Rødkløvervej 4, 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Kirsten Bjerg Direkte telefon 99741243 E-post kirsten.bjerg@rksk.dk Dato 2. august 2017 Sagsnummer 17-024562

Læs mere

Redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 8/2011 om kvalitetsindsatser

Redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 8/2011 om kvalitetsindsatser Holbergsgade 6 DK-1057 København K Ministeren for sundhed og forebyggelse Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk

Læs mere

Sundhedsloven. Kortfattet redegørelse for. Relevante web-adresser. Sundhedsloven: https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?

Sundhedsloven. Kortfattet redegørelse for. Relevante web-adresser. Sundhedsloven: https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx? Relevante web-adresser Sundhedsloven: https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?i d=130455#k1 Sundhedsstyrelsen: http://www.sst.dk/ Embedslægerne: http://sundhedsstyrelsen.dk/da/uddannelseautorisation/autorisation/autorisation-ogpligter/journalfoering-ogopbevaring/journalopbevaring/rekvirering-afjournaler/embedslaegerne-nordjylland

Læs mere

Borgernes sundhedsvæsen - vores sundhedsvæsen

Borgernes sundhedsvæsen - vores sundhedsvæsen N O T A T Borgernes sundhedsvæsen - vores sundhedsvæsen - Vision og pejlemærker Visionen for Borgernes Sundhedsvæsen er, at forbedre sundhedsvæsenets ydelser, service og kultur, så borgerne bliver ligeværdige

Læs mere

Høringssvar fra KL om lovforslag vedr. bedre digitalt samarbejde i sundhedsvæsenet og påmindelser til forældre vedrørende børnevaccination

Høringssvar fra KL om lovforslag vedr. bedre digitalt samarbejde i sundhedsvæsenet og påmindelser til forældre vedrørende børnevaccination Sundheds- og Ældreministeriet sum@sum.dk cc: esl@sum.dk; anbk@sum.dk Høringssvar fra KL om lovforslag vedr. bedre digitalt samarbejde i sundhedsvæsenet og påmindelser til forældre vedrørende børnevaccination

Læs mere

Lægeforeningen 2008 Trondhjemsgade 9, 2100 København Ø Tlf.: 3544 8500 www.laeger.dk

Lægeforeningen 2008 Trondhjemsgade 9, 2100 København Ø Tlf.: 3544 8500 www.laeger.dk 1 Lægeforeningen 2008 Trondhjemsgade 9, 2100 København Ø Tlf.: 3544 8500 www.laeger.dk Fremtidens sundheds-it Lægeforeningens forslag Lægeforeningen 3 Det danske sundhedsvæsen har brug for it-systemer,

Læs mere

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere)

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere) N O T A T Mindre spild, mere sundhed Regionernes mål for mere sundhed for pengene frem mod 2013 Effektivisering af driften i sundhedsvæsnet har været et højt prioriteret område for regionerne, siden de

Læs mere

Hvorfor bekymrer læger sig om it?

Hvorfor bekymrer læger sig om it? Hvorfor bekymrer læger sig om it? DI-ITEK, 18. november 2010 Agenda Hvad mener om Sundheds-it? Hvad mener vi om de eksisterende løsninger? Hvad mener vi om det fremadrettede arbejde? Hvad kan lægerne bidrage

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTERENS TALE PÅ EPJ- OBSERVATORIETS ÅRSKONFERENCE DEN 25. OKTOBER 2006.

DET TALTE ORD GÆLDER INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTERENS TALE PÅ EPJ- OBSERVATORIETS ÅRSKONFERENCE DEN 25. OKTOBER 2006. DET TALTE ORD GÆLDER INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTERENS TALE PÅ EPJ- OBSERVATORIETS ÅRSKONFERENCE DEN 25. OKTOBER 2006. For ca. et år siden offentliggjorde EPJ-observatoriet en statusrapport. Det var en

Læs mere

Kvalitet vs forskning: forskelle og ligheder og juraen bag

Kvalitet vs forskning: forskelle og ligheder og juraen bag Kvalitet vs forskning: forskelle og ligheder og juraen bag DASEM årsmøde den 8. maj 2015 v. Kontorchef Poul Carstensen www.regionmidtjylland.dk "De juridiske og praktiske forskelle på et kvalitetsprojekt

Læs mere

Hvad siger anbefalingerne Det nære og sammenhængene sundhedsvæsen. Prof. Jakob Kjellberg

Hvad siger anbefalingerne Det nære og sammenhængene sundhedsvæsen. Prof. Jakob Kjellberg Hvad siger anbefalingerne Det nære og sammenhængene sundhedsvæsen Prof. Jakob Kjellberg Aalborg 17. august 2017 2 Kommissorium Afsæt i borgerens behov og ressourcer + LEON-princip Give forslag til Bedre

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om Lægemiddelstyrelsens elektroniske registrering af borgeres medicinoplysninger

Høring over udkast til bekendtgørelse om Lægemiddelstyrelsens elektroniske registrering af borgeres medicinoplysninger Indenrigs- og Sundhedsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Att.: Center for Primær Sundhed primsund@im.dk kopi til Louise Filt lfi@im.dk DET ETISKE RÅD Ravnsborggade 2, 4. sal 2200 København

Læs mere

DNKK 29. AUGUST 2013 POUL ERIK HANSEN

DNKK 29. AUGUST 2013 POUL ERIK HANSEN DNKK 29. AUGUST 2013 POUL ERIK HANSEN PEH@SUM.DK DAGSORDEN 1. Centralt initiativ 2. Forbedring af patientbehandlingen 3. Sundhedskvalitet.dk 4. Bekendtgørelsen om de kliniske kvalitetsdatabaser 5. Klar

Læs mere

Fælles regionale principper for. systematisk læring af patientklager

Fælles regionale principper for. systematisk læring af patientklager Fælles regionale principper for systematisk læring af patientklager Fælles regionale principper for systematisk læring af patientklager Læring af patientklager handler om at lytte, agere og forbedre. Formålet

Læs mere

Bekendtgørelse om landsdækkende og regionale kliniske kvalitetsdatabaser

Bekendtgørelse om landsdækkende og regionale kliniske kvalitetsdatabaser Bekendtgørelse om landsdækkende og regionale kliniske kvalitetsdatabaser I medfør af 196, stk. 1-3 i sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 913 af 13. juli 2010, som ændret ved 603 af 18. juni 2012,

Læs mere

Fakta om nye rammer for almen praksis. Svar på misforståelser og påstande fra PLO og de praktiserende læger.

Fakta om nye rammer for almen praksis. Svar på misforståelser og påstande fra PLO og de praktiserende læger. N O T A T 10-05-2013 Fakta om nye rammer for almen praksis. Svar på misforståelser og påstande fra PLO og de praktiserende læger. Regionernes Lønnings- og Takstnævn har den 3. maj 2013 opsagt aftalen med

Læs mere

Fakta om undersøgelsen af plejeboliger

Fakta om undersøgelsen af plejeboliger Fakta om undersøgelsen af plejeboliger Målingen af administrative opgaver i plejeboliger viser, at den største gruppe ansatte social- og sundhedshjælpere bruger 71 pct. af deres tid på direkte brugerrettede

Læs mere

BILAG 1. Lovgivning om de generelle sundhedsfremmende. forebyggende sundhedsydelser til børn og unge

BILAG 1. Lovgivning om de generelle sundhedsfremmende. forebyggende sundhedsydelser til børn og unge BILAG 1 Lovgivning om de generelle sundhedsfremmende og forebyggende sundhedsydelser til børn og unge BILAG 1: LOVGIVNING OM DE GENERELLE SUNDHEDSFREMMENDE OG FORE- BYGGENDE SUNDHEDSYDELSER TIL BØRN OG

Læs mere

Viden til tiden. om patienten er til stede, når der er brug for dem. INDSATSOMRÅDE 2

Viden til tiden. om patienten er til stede, når der er brug for dem. INDSATSOMRÅDE 2 INDSATSOMRÅDE 2 Viden til tiden Bedre sammenhæng i patientforløb er en vigtig fælles målsætning, som KL, Danske Regioner og Sundheds- og Ældreministeriet på flere fronter samarbejder om. Parterne har med

Læs mere

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 3/2016 om hospitalslægers bibeskæftigelse af den 9.

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 3/2016 om hospitalslægers bibeskæftigelse af den 9. Holbergsgade 6 DK-1057 København K Sundhedsministeren Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Dato: 17. marts 2017

Læs mere

Adgang til helbredsoplysninger i patientjournalen og andre elektroniske systemer

Adgang til helbredsoplysninger i patientjournalen og andre elektroniske systemer Adgang til helbredsoplysninger i patientjournalen og andre elektroniske systemer Problemstilling Målgruppe Formål Definition af begreber Beskrivelse - Generelle betingelser for indhentelse af oplysninger

Læs mere

RKKP IT- og Datastrategi - Vision og målsætninger. Version 5. juni 2013

RKKP IT- og Datastrategi - Vision og målsætninger. Version 5. juni 2013 RKKP IT- og Datastrategi - Vision og målsætninger Version 5. juni 2013 Der er en stigende efterspørgsel efter kvalitet og online kvalitetsdata i det danske sundhedsvæsen. Efterspørgslen kommer fra klinikere

Læs mere

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( )

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( ) Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Telepsykiatrisk center Dato: 30. september 2014 Strategi for Telepsykiatrisk Center (2014-2015) 1. Etablering af Telepsykiatrisk Center Telepsykiatri og

Læs mere

12. Forenkling på beskæftigelsesområdet

12. Forenkling på beskæftigelsesområdet Forenkling også et kommunalt ansvar 12. Forenkling på beskæftigelsesområdet Kommunernes indsats på beskæftigelsesområdet er i høj grad reguleret af statslige regler, og kommunerne har længe efterspurgt

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling. Oktober 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling. Oktober 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb Marts 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

Uddrag af bekendtgørelse af sundhedsloven

Uddrag af bekendtgørelse af sundhedsloven Myndighed: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Udskriftsdato: 21. august 2016 (Gældende) Uddrag af bekendtgørelse af sundhedsloven 1-35. (Udelades) Kapitel 8 Aktindsigt 36. Reglerne i dette kapitel

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

Spørgsmål og svar om Sundhedsplatformen

Spørgsmål og svar om Sundhedsplatformen 20.12.2016 Spørgsmål og svar om Sundhedsplatformen 1. OM SUNDHEDSPLATFORMEN... 2 2. SUNDHEDSPLATFORMEN FOR PATIENTER... 4 3. SUNDHEDSPLATFORMEN FOR PERSONALET... 5 1. OM SUNDHEDSPLATFORMEN Hvem kan bruge

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om mål, resultater og opfølgning på kræftbehandlingen. Oktober 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om mål, resultater og opfølgning på kræftbehandlingen. Oktober 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om mål, resultater og opfølgning på kræftbehandlingen Oktober 2013 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om mål, resultater og opfølgning på kræftbehandlingen

Læs mere

Kvalitetsreformens forslag i den udformning det ligger i pt. - vækker imidlertid også bekymring på følgende områder:

Kvalitetsreformens forslag i den udformning det ligger i pt. - vækker imidlertid også bekymring på følgende områder: 5. Oktober 2007 Udvidelse af rapporteringssystem for utilsigtede hændelser i kvalitetsreformen I Kvalitetsreformen lægges der op til udvidelse af rapporteringssystem for utilsigtede hændelser således at:

Læs mere

Projekt Kronikerkoordinator.

Projekt Kronikerkoordinator. Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom i perioden 2010 2012. Dato 18.9.2009 Projekt Kronikerkoordinator.

Læs mere

Juni Rigsrevisionens notat om beretning om. rettidigheden i indsatsen over for kræftpatienter

Juni Rigsrevisionens notat om beretning om. rettidigheden i indsatsen over for kræftpatienter Juni 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om rettidigheden i indsatsen over for kræftpatienter Notat til Statsrevisorerne, jf. rigsrevisorlovens 18, stk. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr.

Læs mere

Tanker til Tænketanken Trine Holgersen 24. oktober 2018

Tanker til Tænketanken Trine Holgersen 24. oktober 2018 Tanker til Tænketanken Trine Holgersen 24. oktober 2018 I dag Fortiden Fremtiden Forberedelser til fremtiden Et kig tilbage Sammenlægning af 13 amter til 5 regioner Planlægning af det specialiserede sygehusvæsen

Læs mere

Høringssvar vedr. Fælles sprog III standarden

Høringssvar vedr. Fælles sprog III standarden Høringssvar vedr. Fælles sprog III standarden Som led i at indsamle høringssvar anvendes dette høringsskema. Skemaet bedes udfyldt elektronisk. Målet er at sikre en ensartet indsamling samt at sikre at

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om hospitalslægers bibeskæftigelse

Rigsrevisionens notat om beretning om hospitalslægers bibeskæftigelse Rigsrevisionens notat om beretning om hospitalslægers bibeskæftigelse April 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 3/2016 om hospitalslægers

Læs mere

Koncept for forløbsplaner

Koncept for forløbsplaner Dato 13-03-2015 Sagsnr. 1-1010-185/1 kiha kiha@sst.dk Koncept for forløbsplaner 1. Introduktion Der indføres fra 2015 forløbsplaner for patienter med kroniske sygdomme jf. regeringens sundhedsstrategi

Læs mere

Information om. det nye patientklagesystem. - til sundhedspersonale

Information om. det nye patientklagesystem. - til sundhedspersonale Information om det nye patientklagesystem - til sundhedspersonale Forord Pr. 1. januar 2011 trådte et nyt patientklagesystem i kraft. Med det nye patientklagesystem får patienter og pårørende en lettere

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Ændring af det statslige bidrag til finansiering af regionerne)

Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Ændring af det statslige bidrag til finansiering af regionerne) NOTAT Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Ændring af det statslige bidrag til finansiering af regionerne) 1 I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af

Læs mere

2012/1 LSF 5 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december Forslag. til

2012/1 LSF 5 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december Forslag. til 2012/1 LSF 5 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december 2016 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin. 1207154 Fremsat den 3. oktober 2012 af økonomi- og indenrigsministeren

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilskud til privat behandling for høretab. August 2012

Notat til Statsrevisorerne om tilskud til privat behandling for høretab. August 2012 Notat til Statsrevisorerne om tilskud til privat behandling for høretab August 2012 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilskud til privat behandling for høretab 13. august 2012 RN A307/12

Læs mere

IT i sundhedssektoren

IT i sundhedssektoren Januar 2012 2 IT i sundhedssektoren Resume Denne analyse drejer sig om holdningen til elektroniske journaler i sundhedssystemet blandt de iteksperter, der er beskæftiget på områderne hospitalsbyggeri,

Læs mere

Betydning af Kræftplan III for Region Syddanmark kommende regionale opgaver.

Betydning af Kræftplan III for Region Syddanmark kommende regionale opgaver. Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 07/783 Dato: 4. januar 2011 Udarbejdet af: Sanne Jeppesen E mail: Sanne.Jeppesen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631252 Notat Betydning

Læs mere

Baggrundsnotat: Digitalisering i den offentlige sektor

Baggrundsnotat: Digitalisering i den offentlige sektor Baggrundsnotat: Digitalisering i den offentlige sektor Digitalisering er et væsentligt værktøj i bestræbelserne på at modernisere den offentlige sektor. Digitalisering af den offentlige sektor skal især

Læs mere

Debat. Én hovedindgang til det

Debat. Én hovedindgang til det Debat Kvalitet Kvalitet i i regionerne regionerne Danske Danske Regioner Regioner mener: mener: Én hovedindgang til det Patienten digitaliserede som et sundhedsvæsen aktiv den aktive patient Èn fælles

Læs mere

Titel Område National/Regional Periode Resumé Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi. Digitalisering i det offentlige National

Titel Område National/Regional Periode Resumé Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi. Digitalisering i det offentlige National Titel Område National/Regional Periode Resumé Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi det offentlige National 2016-2020 Omfattende digitaliseringsstrategi gældende for stat, regioner og kommuner.

Læs mere

Notat om udvidelse af patientsikkerhedsordningen til primærsektoren samt til patienter og pårørende

Notat om udvidelse af patientsikkerhedsordningen til primærsektoren samt til patienter og pårørende Indenrigs- Dato: 10. og maj Sundhedsministeriet 2007 Kontor: Sundhedspolitisk kt. J.nr.: 2006-1537-73 Sagsbeh.: cbs/hbr Fil-navn: Notat til KL om udvidelse Notat om udvidelse af patientsikkerhedsordningen

Læs mere

Tillid og sikkerhed om data

Tillid og sikkerhed om data INDSATSOMRÅDE 4 Tillid og sikkerhed om data 58 Sundhedsvæsenet har i dag et generelt højt niveau af informationssikkerhed. Men med den hastige udvikling i digitale løsninger og datamængder og med et skærpet

Læs mere

Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker, BPK, vil gerne takke for muligheden for at komme med bemærkninger til ovennævnte lovforslag.

Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker, BPK, vil gerne takke for muligheden for at komme med bemærkninger til ovennævnte lovforslag. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse sum@sum.dk sbpe@sum.dk 1. november 2013 Høringssvar over udkast til forslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om klageog erstatningsadgang inden for sundhedsvæsnet

Læs mere

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region 3. generation sundhedsaftaler 2015-2018 98 kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region Repræsentanter udpeget af regionsrådet, kommunekontaktråd (KKR), PLO i regionen Region Hovedstaden, sundhedsaftaler

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af sundhedsloven

Forslag til Lov om ændring af sundhedsloven Forslag til Lov om ændring af sundhedsloven (Øget sammenhæng i patientbehandlingen gennem vidensdeling via udvidet adgang til offentlige registre og elektroniske patientjournaler m.v.) 1 I sundhedsloven,

Læs mere

Danske Regioner har følgende specifikke kommentarer til de enkelte paragraffer i lovforslaget:

Danske Regioner har følgende specifikke kommentarer til de enkelte paragraffer i lovforslaget: Sundheds- og Ældreministeriet sum@sum.dk Kopi til: Anne Bækgaard (anb@sum.dk) Kjersti Metliaas (kme@sum.dk) Hanne Bonne Jørgensen (hbj@sum.dk) 14-01-2019 EMN-2019-00095 1252727 Frederik Wøhlk Høringssvar

Læs mere

ADGANG TIL KVALITETSDATABASER OG BIG DATA I SUNDHEDSVÆSENET MAJ 2015 POUL ERIK HANSEN PEH@SUM.DK

ADGANG TIL KVALITETSDATABASER OG BIG DATA I SUNDHEDSVÆSENET MAJ 2015 POUL ERIK HANSEN PEH@SUM.DK ADGANG TIL KVALITETSDATABASER OG BIG DATA I SUNDHEDSVÆSENET MAJ 2015 POUL ERIK HANSEN PEH@SUM.DK DISPOSITION 1. Nationalt kvalitetsprogram for sundhedsområdet 2. Kvalitetsdata 3. Big data i praksis DISPOSITION

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 269 Offentligt

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 269 Offentligt Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 269 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPFRE Sags nr.:

Læs mere

Ansøgningsmateriale: Deltagelse i forsøg med friinstitutioner

Ansøgningsmateriale: Deltagelse i forsøg med friinstitutioner Ansøgningsmateriale: Deltagelse i forsøg med friinstitutioner Formål Formålet er, at kommuner og institutioner, som har lyst til at deltage i et forsøg med at sætte yderligere fokus på de resultater, de

Læs mere

Juni 2010. På RSI s vegne. Jens Andersen

Juni 2010. På RSI s vegne. Jens Andersen Pejlemærker for sundheds-it 2010 1 Juni 2010 Regionerne etablerede i februar måned 2010 Regionernes Sundheds-It Organisation (RSI) med en styregruppe i spidsen sammensat af direktionerne og IT-cheferne

Læs mere

Tværregionale dokumenter Udskrevet er dokumentet ikke dokumentstyret. Videregivelse og indhentning af helbredsoplysninger i sygehusvæsenet

Tværregionale dokumenter Udskrevet er dokumentet ikke dokumentstyret. Videregivelse og indhentning af helbredsoplysninger i sygehusvæsenet Regionen - Tværregionale dokumenter - 1 Ledelse - 1.11 Informationssikkerhed Dokumentbrugere: OUH, Psykiatri, SVS, SLB, SHS Læseadgang: Alle Tværregionale dokumenter Udskrevet er dokumentet ikke dokumentstyret.

Læs mere

Ny økonomiaftale med Danske Regioner er på plads

Ny økonomiaftale med Danske Regioner er på plads Page 1 of 5 06.06.2017 Ny økonomiaftale med Danske Regioner er på plads Regeringen og Danske Regioner har indgået en aftale om regionernes økonomi for 2018, der sikrer rammerne for en fortsat udvikling

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Stab og sekretariat Konsekvenser af ny lovgivning på Social- og Sundhedsudvalgets

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Stab og sekretariat Konsekvenser af ny lovgivning på Social- og Sundhedsudvalgets GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Stab og sekretariat Konsekvenser af ny lovgivning på Social- og Sundhedsudvalgets område NOTAT Dato: 13.06.2007 Af: Rasmus Bækgaard / Dorthe Rodian Arleth

Læs mere

København den 15/ Til Sundheds- og Ældreudvalget

København den 15/ Til Sundheds- og Ældreudvalget Sundheds- og Ældreudvalget 2018-19 L 127 Bilag 9 Offentligt København den 15/2-2019. Til Sundheds- og Ældreudvalget I Patientdataforeningen har vi læst ministerens svar på vores henvendelse 9/1-2019. Vi

Læs mere

Udredning af kræft uden for kræftpakkerne er der ulighed i adgang til ydelser? Amalie Martinus Hauge Forsker, Ph.D

Udredning af kræft uden for kræftpakkerne er der ulighed i adgang til ydelser? Amalie Martinus Hauge Forsker, Ph.D Udredning af kræft uden for kræftpakkerne er der ulighed i adgang til ydelser? Amalie Martinus Hauge Forsker, Ph.D Kræftpolitisk Forum, 7. marts 2019 2 Alarm Alvorlige, uspecifikke Vage 3 Organspecifikke

Læs mere

Sundheds- og Ældreministeriets perspektiv

Sundheds- og Ældreministeriets perspektiv Sundheds- og Ældreministeriets perspektiv Primærsektorkonferencen, d. 1. november 2017 Udfordringer og næste skridt i forhold til at skabe et stærkt nært og sammenhængende Katrine Ring, kontorchef, Ældreområdet

Læs mere

Oversigt - adgang til Region Midtjyllands elektroniske patientjournaler, herunder e-journal

Oversigt - adgang til Region Midtjyllands elektroniske patientjournaler, herunder e-journal 11. november 2013 TL/PC/NS Oversigt - adgang til Region Midtjyllands elektroniske patientjournaler, herunder e-journal Udgangspunktet for denne foreløbige oversigt om mulighederne for adgang til elektroniske

Læs mere

Cover - Aftale med regeringen om moderniserings- og effektiviseringsprogrammet

Cover - Aftale med regeringen om moderniserings- og effektiviseringsprogrammet KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Økonomiudvalget Cover - Aftale med regeringen om moderniserings- og effektiviseringsprogrammet KL har den 27. oktober 2016 indgået en

Læs mere

Ét sikkert og sammenhængende sundhedsnetværk for alle Strategi for digital sundhed og lovforslag om bedre digitalt samarbejde

Ét sikkert og sammenhængende sundhedsnetværk for alle Strategi for digital sundhed og lovforslag om bedre digitalt samarbejde Ét sikkert og sammenhængende sundhedsnetværk for alle Strategi for digital sundhed og lovforslag om bedre digitalt samarbejde NANNA SKOVGAARD, SUNDHEDS- OG ÆLDREMINISTERIET DSK JANUAR 2019 2010 2011 2012

Læs mere

Sundheds-it i Danmark

Sundheds-it i Danmark Sundheds-it i Danmark Disposition Governance for sundheds it Tværregionalt (RSI) Fællesoffentligt Fællesoffentlige fokusområder for sundheds-it MedCom og sundhed.dk Sundhedsdata og datasikkerhed Regionernes

Læs mere

UDKAST. Forslag. Lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet

UDKAST. Forslag. Lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet UDKAST Forslag Til Lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet (1 måneds behandlingsfrist, IT-anvendelse i sundhedsvæsenet, indhentning af elektroniske

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om pris, kvalitet og adgang til behandling på private sygehuse. September 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om pris, kvalitet og adgang til behandling på private sygehuse. September 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om pris, kvalitet og adgang til behandling på private sygehuse September 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om pris, kvalitet

Læs mere

Praktiserende Fysioterapeuter i Danmark. Byder velkommen til sekretærkursus maj 2010...Velkommen..

Praktiserende Fysioterapeuter i Danmark. Byder velkommen til sekretærkursus maj 2010...Velkommen.. Praktiserende Fysioterapeuter i Danmark Byder velkommen til sekretærkursus maj 2010..Velkommen.. Alle power-points kan efter i dag hentes på: www.praktiserendefysioterapeuter.dk Sundhedssektorens strukturering.

Læs mere

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade København K Danmark og

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade København K Danmark    og Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Danmark E-mail: sum@sum.dk, esl@sum.dk og anbk@sum.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 M O B

Læs mere

Forslag. Lov om ophævelse af lov om fremme af frit valg for borgerne ved levering af serviceydelser i kommuner

Forslag. Lov om ophævelse af lov om fremme af frit valg for borgerne ved levering af serviceydelser i kommuner 2012/1 LSF 6 (Gældende) Udskriftsdato: 26. januar 2017 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin. j.nr. 1207135 Fremsat den 3. oktober 2012 af økonomi- og indenrigsministeren

Læs mere

Lov om ændring af lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet m.v. UDDRAG. Kapitel 1

Lov om ændring af lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet m.v. UDDRAG. Kapitel 1 Lov om ændring af lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet m.v. UDDRAG 1 I lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet, jf. lovbekendtgørelse nr. 24 af 21. januar 2009,

Læs mere

Danske Regioners arbejdsgiverpolitik

Danske Regioners arbejdsgiverpolitik 05-12-2014 Danske Regioners arbejdsgiverpolitik Danske Regioners vision som arbejdsgiverorganisation er at: Understøtte opgavevaretagelsen Danske Regioner vil skabe de bedste rammer for regionernes opgavevaretagelse

Læs mere

Workshop DSKS 09. januar 2015

Workshop DSKS 09. januar 2015 Workshop DSKS 09. januar 2015 Sundhedsaftalerne -gør de en forskel for kvaliteten i det samlede patientforløb? Fra nationalt perspektiv Bente Møller, Sundhedsstyrelsen Fra midtjysk perspektiv Oversygeplejerske

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver Marts 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om it-understøttelsen af sygehusenes

Læs mere

Endeligt udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018

Endeligt udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018 Endeligt udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018 Godkendt af Sundhedskoordinationsudvalget 5. september 2014 Indledning Mange borgere, der er syge eller er i risiko for at blive

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om sammenhængende patientforløb. Februar 2009

Beretning til Statsrevisorerne om sammenhængende patientforløb. Februar 2009 Beretning til Statsrevisorerne om sammenhængende patientforløb Februar 2009 BERETNING OM SAMMENHÆNGENDE PATIENTFORLØB i Indholdsfortegnelse I. Introduktion og resultater... 1 II. Indledning... 6 A. Baggrund...

Læs mere

Strategi 2020 Helhed - Sammenhæng - Tryghed

Strategi 2020 Helhed - Sammenhæng - Tryghed Strategi 2020 Helhed - Sammenhæng - Tryghed Forord Sundhedsdatastyrelsen blev dannet i 2015 for at fastholde og udvikle den styrkeposition, Danmark har på digitalisering og nationale data på sundhedsområdet.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af sundhedsloven

Forslag. Lov om ændring af sundhedsloven Lovforslag nr. L 171 Folketinget 2010-11 Fremsat den 23. marts 2011 af indenrigs og sundhedsministeren (Bertel Haarder) Forslag til Lov om ændring af sundhedsloven (Udvidet adgang til offentlige registre

Læs mere

Høringssvar vedr. Sundhedsstyrelsens kvalitetsstandarder for kommunale akutfunktioner i hjemmesygeplejen

Høringssvar vedr. Sundhedsstyrelsens kvalitetsstandarder for kommunale akutfunktioner i hjemmesygeplejen Sundhedsstyrelsen Høringssvar vedr. Sundhedsstyrelsens kvalitetsstandarder for kommunale akutfunktioner i hjemmesygeplejen KL takker for muligheden for at afgive høringssvar på Sundhedsstyrelsens faglige

Læs mere

Tal. med om. det! Mere kvalitet og bedre anvendelse af ressourcer i regionerne

Tal. med om. det! Mere kvalitet og bedre anvendelse af ressourcer i regionerne Tal med om det! Mere kvalitet og bedre anvendelse af ressourcer i regionerne 1 Mere kvalitet og bedre anvendelse af ressourcer - tal med om det! Denne folder skal give inspiration til dialog i regionernes

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Horsens kommune. Regionsrådet Region Midtjylland

Kommunalbestyrelsen Horsens kommune. Regionsrådet Region Midtjylland Kommunalbestyrelsen Horsens kommune Regionsrådet Region Midtjylland modtog den 30. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i Region Midtjylland og

Læs mere

Status på forløbsprogrammer 2014

Status på forløbsprogrammer 2014 Dato 19-12-2014 Sagsnr. 4-1611-8/14 kiha fobs@sst.dk Status på forløbsprogrammer 2014 Introduktion I dette notat beskrives den aktuelle status på udarbejdelsen og implementeringen af forløbsprogrammer

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget L 184 endeligt svar på spørgsmål 36 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget L 184 endeligt svar på spørgsmål 36 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 L 184 endeligt svar på spørgsmål 36 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet ORDFØRERNOTAT Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMKFH Koordineret med: Sagsnr.: 1604005 Dok.

Læs mere

K O M M I S S O R I U M

K O M M I S S O R I U M K O M M I S S O R I U M K O M M I S S O R I U M Introduktion Arbejdsgruppen skal udarbejde et fagligt bidrag til brug for udformning af en fremtidig organisering af det diagnostiske område på Statens Serum

Læs mere

Undersøgelse blandt HK-lægesekretærer om brug af registreringer

Undersøgelse blandt HK-lægesekretærer om brug af registreringer 23. marts 2016 16/00085-3 Undersøgelse blandt HK-lægesekretærer om brug af registreringer Om undersøgelsen: OAO har i samarbejde med HK-Kommunal undersøgt lægesekretærers forhold til registrering og dokumentation.

Læs mere

N O T A T Sag nr. 10/2458 Dokumentnr /11 Marlene Willemann Würgler/Christina

N O T A T Sag nr. 10/2458 Dokumentnr /11 Marlene Willemann Würgler/Christina N O T A T Fokusområder for udvikling af indhold i de nye sygehuse De nye sygehusbyggerier bevæger sig nu ind i en anden og mere konkret fase. Der er derfor behov for et øget og mere systematisk fokus på

Læs mere

Til Socialudvalget. Sagsnr Dokumentnr Øget brug af tro og love-erklæringer

Til Socialudvalget. Sagsnr Dokumentnr Øget brug af tro og love-erklæringer KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Øget brug af tro og love-erklæringer På Socialudvalgets møde den 15. marts 2017 under punkt 7. Opfølgning på medlemsforslag

Læs mere

retsinformation.dk - BEK nr 459 af 16/05/2006

retsinformation.dk - BEK nr 459 af 16/05/2006 Side 1 af 5 Den fulde tekst Bekendtgørelse om godkendelse af landsdækkende og regionale kliniske kvalitetsdatabaser I medfør af 2, 3, stk. 1 og 5, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 900 af 10. november 2003

Læs mere

Kom godt i gang. Indførelse af elektronisk kommunikation ved henvisning til kommunale sundheds- og forebyggelsestilbud

Kom godt i gang. Indførelse af elektronisk kommunikation ved henvisning til kommunale sundheds- og forebyggelsestilbud Kom godt i gang Indførelse af elektronisk kommunikation ved henvisning til kommunale sundheds- og forebyggelsestilbud 2 Få fuldt udbytte af de elektroniske muligheder Mange kommuner er i gang med at indføre

Læs mere

Baggrundsnotat om produktivitet i den offentlige sektor

Baggrundsnotat om produktivitet i den offentlige sektor Baggrundsnotat om produktivitet i den offentlige sektor Måling af produktivitet i den offentlige sektor I Nationalregnskabet er produktivitetsstigningen i den offentlige produktion definitorisk sat lig

Læs mere

Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (200 mio. kr. i 2018)

Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (200 mio. kr. i 2018) Sundheds- og Ældreministeriet 5. januar 2018 Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (200 mio. kr. i 2018) Ansøgningsfrist: 5. marts 2018 kl. 12 1. Formål Regeringen ønsker at investere

Læs mere

Samarbejde om modernisering af den offentlige sektor Samarbejde om nytænkning og effektivisering Viden er grundlaget Flere fælles løsninger

Samarbejde om modernisering af den offentlige sektor Samarbejde om nytænkning og effektivisering Viden er grundlaget Flere fælles løsninger Principper for kommunal-statsligt samarbejde Principper for kommunal-statsligt samarbejde I aftalen om kommunernes økonomi for 2008 indgik en række principper for god decentral styring, der tager afsæt

Læs mere