Ansvarlig afdeling el organisation. Direktions-sekr. Ungecenter Faxe/ Centerstaben CFSB

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ansvarlig afdeling el organisation. Direktions-sekr. Ungecenter Faxe/ Centerstaben CFSB"

Transkript

1 Fokus-punkt Nr. Indsats Ansvarlig afdeling el organisation Opfølgning 2. halvår Fortælle Solstrålehistorier om handicappede børn og unge i vores egne tilbud, om handicappede i arbejde, om vores STU mm og inklusion i foreningslivet Direktions-sekr. Der bringes jævnligt opslag på facebook, særligt fra demensområdets aktiviteter og for nylig også om Handicap Grand Prix. Der er fortsat opmærksomhed på gode historier. Generelt 0-2 Ambassadører: Uddanne ambassadører med gode historier for andre med særlige behov eller handicaps, både ift job og uddannelse (eksisterer gennem CABI) Ungecenter Faxe/ Centerstaben CFSB Der undersøges om det er relevant at iværksætte et lignende projekt 0-3 Hjælpemiddelmesse i 2017 eller 2018, Handicaprådet er arrangør Handicaprådet Handicaprådet følger op på dette punkt på mødet den 29. november Udbredelse af kendskab til Lær at tackle kurser, også til personalet på fx jobcenteret og væresteder. Danske Handicaporganisationer udbreder informationsmateriale DH Handicaprådet følger op på dette punkt på mødet den 29. november 2018

2 1A-1 Systematisk tilgængelighedsrevision af relevante anlægsprojekter (gennemgang af projekterne af en ekspert i tilgængelighed) Plan, trafik Der er i 2017 foretaget tilgængelighedsrevision af områdefornyelsen i Haslev 1A-2 Mærkning af bygninger og steder i kommunen via godadgang.dk. Kræver budget på kr ,- pr. år pr. kommunal bygning/sted, som er mærket. En mærkning koster omkring 5.000,- kr. mens det årlige abonnement for at være omfattet af ordningen koster ca. 500 kr. Følgende bygninger har været mærke tidligere: Bibliotekerne i Haslev og Faxe, Sundhedscenteret og Faxe Vandrerhjem. I 2017 og 2018 blev følgende bygninger mærket: Offentligt toilet ved Faxe Vandrerhjem og Geomuseum Faxe 1A-3 Sætte skilte op ved bygningerne for at gøre opmærksom på mærkningsordningen Komm. Ejendomme Ingen ændring siden sidst: Der er foretaget mærkning af Bibliotek og Borgerservice i Haslev og Faxe, Sundhedscenteret som Faxe Kommune har medvirket til.der er opsat skilt ved indgangene. 1A-4 Udbredelse af kendskab til mærkningsordningen godadgang.dk internt og eksternt. Via medierne og information til medarbejderne Der lægges et afsnit om mærkningsordningen på kommunens nye hjemmeside på siden "handicap". Derudover arbejdes der på at orientere i de lokale medier nr. 1A: Tilgængeligh ed 1A-5 For nybyggeri og ombygning: Der implementeres en Tilgængelighedstjekliste (herunder tidlig inddragelse af Handicaprådet i planlægningen) med henvisning til Håndbogen i tilgængelighed Har du husket, at? (eller De 10 bud for tilgængelighed ) Plan Tilgængelighed er en integreret del af bygningsreglementet, men plan og miljø er i overvejelse om, hvorvidt tilgængelighed kan synliggøres, herunder muligheden for tidlig inddragelse af Handicaprådet. 1A-6 Synliggøre tilgængeligheds-tjeklisten overfor erhvervsdrivende og kommunale medarbejdere Plan Da Plan og miljø ikke har ansvaret for kommunalt nybyggeri kunne det overvejes, at de enkelte centre opfordres til at inddrage handicaprådet når de har anlægsprojekter. 1A-7 Skabe øget kendskab til Handicaprådet som sparringspartner ifm relevante anlægsprojekter - Handicaprådet skal informeres - Mulighed for dialogmøder tidligt i processen - Handicaprådet kan inddrages i relevant bygningsplanlægning Handicaprådet har haft en række udbud, politikker og andre tiltag i høring. Der arbejdes på administrativt niveau på at Handicaprådet bliver involveret oftere og tidligere i processen. 1A-8 Der udarbejdes et opprioriteringsforslag til Økonomiudvalget om etablering af en pulje, der kan skabe sammenhæng og tilgængelighed mellem forskellige, prioriterede fysiske projekter Plan Dette forslag bliver fremlagt til budget 2020.

3 1B-1 Gennemgang af Hjemmeside - Hjemmesiden skal være så tilgængelig for blinde og svagtseende som muligt. Teksterne skal kunne læses op (både af hensyn til blinde og til ordblinde). Teksterne på hjemmesiden skal være så letlæselige og forståelige som muligt. Alle centre gennemgår deres sider efter et kursus. Direktions-sekr. Og CHØI Pr. 1. november 2018 er en ny hjemmeside for Faxe Kommune gået i luften. Ligesom den tidligere kommer hjemmesiden til at overholde alle retningslinjer og standarder, der er for tilgængelighed. I forbindelse med arbejdet med den nye hjemmeside er der fokus på netop tilgængelighed. Derudover arbejdes der med at gøre sproget mere mundret og læsevenligt og dermed mere letforståeligt. Siden testes af testpersoner med skærmlæsere. 1B: Tilgængeligh ed i bredere forstand 1B-2 Kampagne om adfærdsændring: Bevidstgørelse af udfordringer for Handicappede, fx også i bylivet. Herunder ture med fx handelstandsforeningen mm. Informationsvideoer til facebook Nudging positiv bevidstgørelse af regler og retningslinjer Handicaprådet Handicaprådet følger op på dette punkt på mødet den 29. november B-3 Mulighed for bookning af mobil teleslynge fx via bibliotekerne. Visitation Pleje Teleslynge er indkøbt. Mette Andersen fra Visitation Pleje er undervist i brugen. Teleslyngen kan udlånes fra Biblioteket i Haslev. 1B-4 I forbindelse med Ejendomsstrategien skabes mere tilgængelig skiltning i de kommunale bygninger, så vidt muligt med piktogrammer Komm. Ejendomme Til- og ombygninger er afsluttede. Der opsættes piktogrammer i det omfang det er nødvendigt. Mange steder er der skiltet godt i forvejen. Pt. arbejdes på en bedre/forståelig skiltning for alle på Frederiksgade 9, både inde og ude. Tingvej 7 følger efter når indgangspartiet er blevet ombygget. 1B-5 Afdækning af behovet for faste hjælpemidler ifm. Ejendomsstrategien (fx er der behov for ét mødelokale med teleslynge pr bygning) Komm. Ejendomme Ingen ændring siden sidst. I forbindelse med udmøntningen af ejendomsstrategiens tiltag bliver ønsker om særlige behov adresseret. Ud over byrådssalen på Søndergade 12 i Haslev, hvor der er etableret teleslynge, er der ikke etableret hjælpemidler. 1B-6 Tværgående projekt om sproget i afgørelser - Opdatering af alle brevskabeloner - Indhente oplysninger fra andre kommuner - Talegenkendelse som middel til at opnå et mere forståeligt sprog (CFSB) Direktions-sekr. Brugen af talegenkendelse er iværksat i CFSB. Det tværgående projekt om sproget i afgørelser og bedre skriftligt sprog er af ressourcemæssige årsager endnu ikke igangsat.

4 1B-7 Opfølgende webskribentkursus med fokus på sikring af tilgængelighed på hjemmesiden CHØI Pr. 1. november 2018 er en ny hjemmeside for Faxe Kommune gået i luften. Ligesom den nuværende kommer hjemmesiden til at overholde alle retningslinjer og standarder, der er for tilgængelighed. I forbindelse med arbejdet med den nye hjemmeside er der fokus på netop tilgængelighed. Derudover arbejdes der med at gøre sproget mere mundret og læsevenligt og dermed mere letforståeligt. Siden testes af testpersoner med skærmlæsere. 1B-8 I bookingsystemerne noteres, hvilke lokaler der er tilgængelige for hvilke grupper handicappede (administrationsbygningerne, Sundhedscenter, Kultunariet og biblioteker, evt. haller mm) Teknisk Service, Sundhedscenteret og CKFB Nyt bookingsystem er taget i brug. Der er muligvis mulighed for at notere særlige tilgængelighedsforhold, men dette er ikke foretaget endnu. 1B: Tilgængeligh ed i bredere forstand 1B-9 I forbindelse med udbud af nyt mødebookingsystem laves kravspecifikationer om mulighed for mærkning af tilgængelighed og link til godadgang.dk Teknisk Service og CKFB Nyt bookingsystem er taget i brug. 1B-10 Linksamling på hjemmesiden om tilgængelighed og tilbud egnet for handicappede - Personale som formidler af informationen Den nye hjemmeside er gået i luften. Der er arbejdet på i højere grad at integrere borger.dk artikler og henvise til relevante eksterne sider. 1B-11 Oprette værktøjskasse om tilgængelighed på intranettet med links og kontaktoplysninger Faxe Kommunes nye hjemmeside er gået i luften. Der er arbejdet på i højere grad at integrere borger.dk artikler og henvise til relevante eksterne sider. Eksempelvis er der nu information om tolkning for personer med hørehandicap, post til døren, og transport og handicap.

5 nr. 2: Børn med handicap Forældrenetværk til forældre med børn i skærmede grupper i dagtilbud og netværk til forældre med handicappede børn og unge med oplæg mv. (fx besøg af forældre med ældre børn med det pågældende handicap). Analyse af muligheden for etablering af en konsulentpulje. Bruge egne kompetencer: Politisk oplæg om etablering af pulje med timer hos personalet på kommunens specialundervisningstilbud, således at det specialiserede personale bliver vikardækket, så de kan bruges som konsulenter i stedet for at indkøbe eksterne udregne økonomiske konsekvenser Centerstab CBU Centerstab CBU Intet nyt Intet nyt 3-01 Voksenvenner som mentorer for børn og unge med særlige behov for at starte og gennemføre en uddannelse Ungecenter Faxe/Centerstab CFSB Kompetenceudviklingsforløbet i Kompensation til flere blev afholdt i 2017 i samarbejde med Cabi til at fremme anvendelsen af de handicapkompenserende ordninger fx personlig assistance til borgere med psykiske funktionsnedsættelser. nr. 3: Uddannelse 3-02 Opnå samme gennemførselsgrad for Handicappede med uddannelsesparathed som ikke-handicappede uddannelsesparate Ungecenter Faxe / ungevejen/ Kompetenceudviklingsforløbet i Kompensation til flere blev afholdt i 2017 i samarbejde med Cabi til at fremme anvendelsen af de handicapkompenserende ordninger fx personlig assistance til borgere med psykiske funktionsnedsættelser Klæde ungdomsuddannelser på til de unge med særlige behov via interne konsulenter (fx fra Skolen ved skoven) Centerstab CBU Bliver drøftet på næstkommende ledermøde 3-04 Tværgående projekt om udbredelse af kendskab OCNkompetencebeviser, der bygger på parametrene Kendskab, kundskab og mestring af færdigheder (bruges på STU i dag) Ikke relevant længere 3-05 Brobygning for grundskoleelever og STU, fx Øen og Skolen ved Skoven og FSU (STU) Det samme som sidst. Brobygningsforløb for unge ikke-uddannelsesparate er en integreret del af Beskæftigelsesplanen for

6 4-01 Visuel formidling af sundhedstilbud (videoer mm.), bl.a. via kommunens infoskærme Sundhedsfremme Intet nyt siden sidst. Videoerne har været et godt supplement til den eksisterende markedsføring. Det har fungeret for de målgrupper vi har afprøvet på ift at få rekrutteret deltagere Små kurser for personalet på bosteder og aktivitetstilbud om, hvordan de kan fremme forebyggelse og sundhed hos borgerne motivation og livsstil Politikken for Mad, Måltider og Bevægelse er vedtaget. Implementeringen af poltikken er i gang. Der er nedsat arbejdsgruppe rpå tværs af centrene Små motionshold for ligesindede fx med psykisk sygdom, efter afdækning af behov Sundhedsfremme og Pt. er der prioriteret anderledes og projektet er derfor ikke igangsat 4-04 Pulje for at udsatte voksne har mulighed for at deltage i kultur- og fritidsaktiviteter Der er endnu ikke taget initiativ til et sådant. Uafklaret om det realiseres. nr. 4: Sundhed 4-05 Målrettet stedsspecifik opkvalificering på bosteder om somatiske lidelser (tværfagligt) Politikken for Mad, Måltider og Bevægelse er vedtaget. Implementeringen af poltikken er i gang Livsstilscafeer på værestederne (inspireret af Region Midtjylland) FSU + Sundhedsfremme Ingen opdatering siden sidst 4-07 Ansvarlige special-sygeplejersker eller læger for Handicaprområdet (som også er opsøgende), følge erfaringer fra plejeområdet og KLU Fra og med 1. januar 2019 er der ansat en sundhedsfaglig koordinator på Socialpædagogisk Center, en SSA med relevantakademiuddannelse Fast punkt på det kommunalt-lægelige udvalg: Somatisk pleje på Handicap- og psykiatriområdet KLU Ingen opdatering siden sidst 4-09 Informationsmøde om jobmuligheder ift fleksjob og førtidspension jobcenter Der har været en kraftig stigning i antal borgere i fleksjob og ressourceforløb, derfor har der væet prioriteret anderledes efter de første informationsmøder.

7 nr. 5: Arbejde 5-01 og Tværgående Task-force socialøkonomiske Virksomheder FSU - CFSB Beskæftigelse Der indhentes inspiration fra andre kommuner. Eksempelvis Silkeborg Kommune, der har satset stort på socialøkonomi Lave underkategori for handicappede på eksisterende app Det sker i Faxe Kommune App løsningen Oplev Faxe udløber med udgangen af 2019, dvs. at der ikke laves udviklingsprojekter i tilknytning til denne Udarbejde oversigt over handicaptilgængelighed ift lokaler og haller og andre fysiske mødesteder Pt. er der prioriteret anderledes og projektet er derfor ikke igangsat 6-03 Udarbejde oversigt over aktiviteter ift handicap-målgrupper Pt. er der prioriteret anderledes og projektet er derfor ikke igangsat nr. 6: Deltagelse i kulturlivet, rekreative tilbud, fritidsaktivitet er og idræt Åbne de kommunale væresteder op, både for flere målgrupper og tidsmæssigt. Tilpasse handicap-tjekliste til arrangører af arrangementer og foreninger FSU Værestederne kan bruges af alle målgrupper og åbningstiden er udvidet Afventer punkt 1A Udbrede kendskabet til Boblberg til medarbejdere og målgrupper Der er nu ca brugere i Faxe Kommuner, og portalen bruges i dag også af foreninger Inklusionskurser til foreninger Projektet er i gang. Der afvikles udviklingskurser til bestyrelser mv. i de folkeoplysende foreninger. Her berøres emnet jævnligt Afdækning/undersøgelse af behov/interesser/tilfredshed for fritidstilbud for borgere med særlige behov muligvis via borgerpanel Pt. er der prioriteret anderledes og projektet er derfor ikke igangsat

X X Plan, trafik Ingen tilbagemelding. X X X Centerstab CFSB. Komm. Ejendomme. X X X X Centerstab CFSB Indsatsen er igangsat.

X X Plan, trafik Ingen tilbagemelding. X X X Centerstab CFSB. Komm. Ejendomme. X X X X Centerstab CFSB Indsatsen er igangsat. Fokus-punkt Nr. Indsats Tidshorisont for implementering Ansvarlig afdeling el organisation Opfølgning 1. halvår 2017 Generelt 0-1 0-2 Fortælle Solstrålehistorier om handicappede børn og unge i vores egne

Læs mere

Handlingsplan for Faxe Kommunes

Handlingsplan for Faxe Kommunes Handlingsplan for Faxe Kommunes HANDICAPPOLITIK 2015-2019 Foto: Krudtuglerne ved indvielse af boliger på Tycho Brahes Vej i Haslev, august 2013 - det handler om respekt, ligeværd og personlig frihed 1

Læs mere

Der skal altid være 20 visiteret unge på uddannelseshjælp. samtale, henvises de unge uddannelsesparate til skraldeindsamling-teamet

Der skal altid være 20 visiteret unge på uddannelseshjælp. samtale, henvises de unge uddannelsesparate til skraldeindsamling-teamet Ministermål 1: Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse Input Beskæftigelsesudvalget Indsatser Indikator/målbare mål Tidslinje Ansvarlig Skraldeprojekt

Læs mere

1. & 2. kvt. Socialcentret Centerstaben

1. & 2. kvt. Socialcentret Centerstaben Center for Familie, Social & Beskæftigelse 6. april 2016 Opfølgning på Beskæftigelsesplan 2016 1. kvartal 1 Samarbejdsmodellen fra projekt Godt videre skal udbredes til også at omfatte arbejdet med alle

Læs mere

HANDICAPPOLITIK 2015-2019

HANDICAPPOLITIK 2015-2019 HANDICAPPOLITIK 2015-2019 Foto: Krudtuglerne ved indvielse af boliger på Tycho Brahes Vej i Haslev, august 2013 - det handler om respekt, ligeværd og personlig frihed Indhold Forord... 3 Indledning...

Læs mere

Glostrup Kommunes Handicappolitik

Glostrup Kommunes Handicappolitik Glostrup Kommunes Handicappolitik 1 Indhold Forord 3 Indledning 4 Centrale udgangspunkter og principper 5 - Mestring og udfoldelse 5 - Borgerinddragelse 5 - FN Handicapkonvention 6 - Ligebehandling, Solidaritet,

Læs mere

visiteret unge på projektet. Her af er 12 personer under 30 år og 17 personer over 30 år. skraldeindsamling-teamet

visiteret unge på projektet. Her af er 12 personer under 30 år og 17 personer over 30 år. skraldeindsamling-teamet Ministermål 1: Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse Skraldeprojekt 24 timer efter første samtale, Der skal altid være 20 Der er ultimo marts

Læs mere

Handicappolitik. Januar Norddjurs Kommune Torvet Grenaa Tlf:

Handicappolitik. Januar Norddjurs Kommune Torvet Grenaa Tlf: Handicappolitik Januar 2009 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Handicappolitik Overordnet politik Norddjurs Kommunes overordnede politik er at sikre ligeværd og lige

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget

Teknik og Miljøudvalget Teknik og Miljøudvalget Social- holdningsmæssig og kulturel tilgængelighed Handlingsmål: - Fokus på borgere med handicap og pårørende i det daglige på tværs af alle fagområder - Opfordrer i stillingsopslag

Læs mere

Center for Familie, Social & Beskæftigelse. Opfølgning på Beskæftigelsesplan kvartal. 15. august 2016

Center for Familie, Social & Beskæftigelse. Opfølgning på Beskæftigelsesplan kvartal. 15. august 2016 Center for Familie, Social & Beskæftigelse 15. august 2016 Opfølgning på Beskæftigelsesplan 2016 2. kvartal 1 Samarbejdsmodellen fra projekt Godt videre skal udbredes til også at omfatte arbejdet med alle

Læs mere

HANDICAPPOLITIK

HANDICAPPOLITIK HANDICAPPOLITIK 2015-2017 Her indsættes foto af Krudtuglerne der optræder - hvis personerne på billedet kan godkende, at vi bruger det. Foto: Krudtuglerne ved indvielse af boliger på Tycho Brahes Vej i

Læs mere

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Revidering af Horsens Kommunes Handicappolitik - kl. 15:00-16:00 2 2 Høring - Sammenhængende

Læs mere

Første udkastversion 9. maj 2017 / ændringer fra DH rep. I rådet.

Første udkastversion 9. maj 2017 / ændringer fra DH rep. I rådet. Handicappolitik Glostrup Kommune 2017 Første udkastversion 9. maj 2017 / ændringer fra DH rep. I rådet. 1 Forord I Glostrup kommune har vi en vision om, at alle borgere skal have mulighed for at være en

Læs mere

Status på handleplan for Københavns Kommunes Handicappolitik

Status på handleplan for Københavns Kommunes Handicappolitik BILAG 2 Status på handleplan for Københavns Kommunes Handicappolitik 2011-2012 UDVALG: Økonomiudvalget Tværgående målsætninger 3.1.6 Tilgængelighed Status 2012 Økonomi Evt. videreførelse Initiativ 1: Sikring

Læs mere

Handicappolitik

Handicappolitik Handicappolitik 2020-2024 Indledning Nyborg Kommunes handicappolitik 2020-2024 er en visionær politik, som vil række udover 2024. Handicappolitikken omfatter alle afdelinger i kommunen og tager afsæt i

Læs mere

Forslag til nogle mål og delmål til arbejdet i Handicaprådet 2014-18. Tilgængelighed. Målsætning:

Forslag til nogle mål og delmål til arbejdet i Handicaprådet 2014-18. Tilgængelighed. Målsætning: 1 Forslag til nogle mål og delmål til arbejdet i Handicaprådet 2014-18 Tilgængelighed Tilgængelighed skal sikres for alle Der skal være fysisk tilgængelighed så alle borgere med handicap kan bruge boliger

Læs mere

Bilag 3 Økonomiudvalgets handleplan for handicappolitikken revideret version

Bilag 3 Økonomiudvalgets handleplan for handicappolitikken revideret version Bilag 3 Økonomiudvalgets handleplan for handicappolitikken revideret version 2013-2014 3.1.6 Tilgængelighed 3.1.6. Tilgængelighed (Kanalstrategi) København vil sikre, at kommunens trestrengede kanalstrategi

Læs mere

Bilag til Sundhedspolitik, samlet udmøntningsplan for 2014 og 2015

Bilag til Sundhedspolitik, samlet udmøntningsplan for 2014 og 2015 Bilag til Sundhedspolitik, samlet udmøntningsplan for og Arbejdsmarkedsområdet I tæt dialog med Center for Arbejdsmarked har Center for Sundhed udarbejdet udkast til en samlet udmøntningsplan - primært

Læs mere

Handicappolitik 2014-2018 Ishøj Kommune

Handicappolitik 2014-2018 Ishøj Kommune Handicappolitik 2014-2018 Ishøj Kommune 1 Når jeg tager af sted til rådhuset om morgenen, stopper jeg nogle gange op og tænker på, hvor meget i vores daglige liv, vi egentlig tager for givet. Ishøj Kommune

Læs mere

Forslag. Handicappolitik

Forslag. Handicappolitik Forslag Handicappolitik 1 Handicappolitikken angiver Svendborg Kommunes overordnede vision og mål for indsatsen for børn, unge og voksne med funktionsnedsættelse. Politikken er en revision af den vedtagne

Læs mere

Handleplan for handicappolitikken 2020 og 2021

Handleplan for handicappolitikken 2020 og 2021 Handleplan for handicappolitikken 2020 og 2021 Handleplanen for handicappolitikken tager udgangspunkt i Rødovres handicappolitik. Formålet med handleplanen er at udpege temaer og indsatser, som bidrager

Læs mere

Handicappolitik for. Glostrup Kommune

Handicappolitik for. Glostrup Kommune Glostrup Kommune Handicappolitik for Glostrup Kommune 1. Indledning Kommunerne har med kommunalreformen overtaget forsynings-, finansierings- og myndighedsansvaret for de fleste opgaver inden for handicapområdet.

Læs mere

Opfølgning på psykiatripolitikken

Opfølgning på psykiatripolitikken Opfølgning på psykiatripolitikken Projektet er gennemført i henhold til tidsplan og milepæle. Projektet gennemføres planmæssigt og milepæle opnås - dog kan der være ikke-kritiske forskydninger i tidsplanen.

Læs mere

Spørgsmål og svar til Et mere rummeligt arbejdsmarked II

Spørgsmål og svar til Et mere rummeligt arbejdsmarked II Spørgsmål og svar til Et mere rummeligt arbejdsmarked II 12. december 2018 Er der et minimumskrav ift. måltal? Der er ikke et minimumskrav ift. antal deltagere, men der er lagt op til at kommunen skal

Læs mere

Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje

Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje 1 Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje blev vedtaget af Byrådet den 30. januar

Læs mere

Bedre livskvalitet med sundhedstjek

Bedre livskvalitet med sundhedstjek Bedre livskvalitet med sundhedstjek Indsatsen er knyttet til Strategimål 1, Et ligeværdigt liv, da den drejer sig om at sikre lighed i sundhed. En dansk undersøgelse fra 2014 viste, at mennesker med udviklingshæmning

Læs mere

Visionen i kommunens handicappolitik er, at Rødovre vil være landets bedste kommune for borgere med handicap, hvor alle har lige muligheder i livet.

Visionen i kommunens handicappolitik er, at Rødovre vil være landets bedste kommune for borgere med handicap, hvor alle har lige muligheder i livet. Indledning Under overskriften Lige muligheder i livet har Rødovre Kommune udviklet en handicappolitik, der sætter rammen for denne handleplan på handicapområdet. Visionen i kommunens handicappolitik er,

Læs mere

Plan for opfølgning på politikker i Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse. Kultur- og Sundhedsudvalget

Plan for opfølgning på politikker i Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse. Kultur- og Sundhedsudvalget Kultur- og Sundhedsudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse Politikker: Sundhedspolitik Sundhedsaftale med Region Midtjylland Overordnet kostpolitik

Læs mere

Handicappolitik - udkast

Handicappolitik - udkast Handicappolitik - udkast 2019-2022 Indledning Hvis borgere med et handicap fysisk som mentalt Personer med handicap*(5) skal føle sig inkluderet i vores samfund, derfor er det vigtigt, at der er synlighed

Læs mere

2 Andelen af unge, der forventes at gennemføre en ungdomsuddannelse, skal stige til mindst 80 pct. i I 2013 var niveauet på 74,1 pct.

2 Andelen af unge, der forventes at gennemføre en ungdomsuddannelse, skal stige til mindst 80 pct. i I 2013 var niveauet på 74,1 pct. Center for Familie, Social & Beskæftigelse 12. oktober 2016 Opfølgning på Beskæftigelsesplan 2016 3. kvartal 1. Flere unge skal have en ungdomsuddannelse 1 Samarbejdsmodellen fra projekt Godt videre skal

Læs mere

Sikre stabilitet, kontinuitet og kvalitet for den handicappede borger, som har fået bevilget borgerstyret personlig assistance jfr. Servicelovens 96.

Sikre stabilitet, kontinuitet og kvalitet for den handicappede borger, som har fået bevilget borgerstyret personlig assistance jfr. Servicelovens 96. er Handicappolitik. Rekruttering og Fastholdelse på handicaphjælperområdet. fra Handicappolitikken Tidsplan Social og Sundhed Tilbuddene på handicapområdet skal udvikles og tilpasses i samarbejde med mennesker

Læs mere

Handicappolitik

Handicappolitik Handicappolitik 2019-2022 1 Indledning Personer med handicap* skal føle sig inkluderet i vores samfund, derfor er det vigtigt, at der er synlighed omkring de udfordringer et handicap kan give. Derfor skal

Læs mere

Byggeprojekter: fx Erstatningsbyggeri for Hedevænget, Kildevænget og Kærsangervej.

Byggeprojekter: fx Erstatningsbyggeri for Hedevænget, Kildevænget og Kærsangervej. Bilag 2: Oversigt over implementering af sektorpolitikken på voksenhandicapområdet Boliger at behovet for boliger til enhver tid kan opfyldes at boligbehovet så vidt muligt kan opfyldes i egne botilbud

Læs mere

Bilag 1: Status på handleplan for Københavns Kommunes Handicappolitik BIF

Bilag 1: Status på handleplan for Københavns Kommunes Handicappolitik BIF Bilag 1: Status på handleplan for Københavns Kommunes Handicappolitik BIF Følgende status på handleplan for Københavns Kommunes handicappolitik 2013 2014 følger op på, hvor langt Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Læs mere

Kultur- og fritidshandleplan

Kultur- og fritidshandleplan Kultur- og fritidshandleplan 2015-2019 Nedenstående er en komplet oversigt over kommende aktiviteter frem mod 2017 i tilknytning til Kultur- og fritidspolitikken 2015-2019. Kultur- og frtidshandleplanen

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: (USS/UBE/KFI) Afrapportering på arbejdsprogrammet Fortsat Fremgang for Furesø, Punkt 2.4: Gode bo-, aktivitets-, beskæftigelses- og fritidstilbud for mennesker med handicap Sagsnr. i ESDH:

Læs mere

Bilag. Implementeret. I de tilfælde, hvor det giver mening besøger sagsbehandler borger i borges eget hjem

Bilag. Implementeret. I de tilfælde, hvor det giver mening besøger sagsbehandler borger i borges eget hjem Det gode samarbejde møde og prøve at forstå borgerne der, hvor borgerne er. I de tilfælde, hvor det giver mening besøger sagsbehandler borger i borges eget hjem sikre et helhedssyn. Vi vil løbende afdække

Læs mere

Handicap politik [Indsæt billede]

Handicap politik [Indsæt billede] l Handicap politik [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 1 Forord Fredensborg Kommune er en handicapvenlig kommune, der skaber gode vilkår for borgere med handicap, så den enkelte borger

Læs mere

Strategi for fremme af socialøkonomi i Horsens Kommune

Strategi for fremme af socialøkonomi i Horsens Kommune Strategi for fremme af socialøkonomi i Horsens Kommune 2016-2020 Motivation hvorfor fremme socialøkonomi og hvad er visionen I Horsens Kommune ønsker vi at fremme socialøkonomiske løsninger på de samfundsmæssige

Læs mere

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & HANDICAP DRIFT Udviklingsplan 2018 - Overordnede mål, indsats- og fokusområder Udviklingsplanen er det fælles styringsredskab i Social & Handicap Drift. Det rummer: 1. De tværgående

Læs mere

Modeller for kommunal organisering ift. samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri til inspiration

Modeller for kommunal organisering ift. samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri til inspiration Modeller for kommunal organisering ift. samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri til inspiration I samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri er anført: I alle kommuner skal medarbejdere, der arbejder med

Læs mere

Målopfølgning november 2017 CSD

Målopfølgning november 2017 CSD Målopfølgning november 2017 CSD Titel Sund i Egedal Målstatus Kommentar Budget Forbrug Der er gennemført konkrete initiativer, der udspringer af Sundhedspolitikkens 25 indsatsområder I forbindelse med,

Læs mere

B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e. Virksomhedscentre og ressourceforløb

B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e. Virksomhedscentre og ressourceforløb B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e 14. december 2012 Virksomhedscentre og ressourceforløb J.nr. 2012-0020057 2. kontor Baggrund Førtidspensionsreformen betyder, at borgere, der er i risiko

Læs mere

Handlingsplan 2009-2012. Job og uddannelse for borgere med varige funktionsnedsættelser

Handlingsplan 2009-2012. Job og uddannelse for borgere med varige funktionsnedsættelser Handlingsplan 2009-2012 Job og uddannelse for borgere med varige funktionsnedsættelser 1. december 2008 1 1. FORMÅL Handicapstrategien på beskæftigelsesområdet supplerer Københavns Kommunes overordnede

Læs mere

Tendenser og forskning på Handicapområdet

Tendenser og forskning på Handicapområdet Temamøde om fremtidens handicapområde 2015-2017 i Rudersdal Kommune Tendenser og forskning på Handicapområdet Leif Olsen Rudersdal Kommune 11. november 2015 Jeres projekt afspejler centrale tendenser -

Læs mere

Socialafdelingen oplever, at der ofte er udfordringer i at sikre sammenhænge i overgange i forhold til unges uddannelse (15-25 årige).

Socialafdelingen oplever, at der ofte er udfordringer i at sikre sammenhænge i overgange i forhold til unges uddannelse (15-25 årige). Bilag 2 initiativer på Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets område Initiativ Sikre sammenhæng i overgange Forankring Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Udfordring Hvad ønsker man at forandre og

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 17. november 2016 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Administrationsbygningen Ebeltoft, Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph

Læs mere

Handicappolitik. Lige muligheder for alle

Handicappolitik. Lige muligheder for alle Handicappolitik Lige muligheder for alle Forord Dette er den 3. udgave af Frederikshavn Kommunes Handicappolitik siden kommunesammenlægningen i 2007. Handicappolitikken er blevet til i en fælles indsats,

Læs mere

Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage

Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage Ansøgningsskema for Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage Finanslovskonto 17.46.41.30 Projektets navn: Projekt Læseløft Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig:

Læs mere

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015 Handicaprådet i Ballerup 25. marts 2015 Det specialiserede handicapområde Jobcenteret mål: Få borgere i uddannelse Få borgere i job Fastholde sygemeldte på arbejdsmarkedet 2 Indsatser Vi arbejder ud fra

Læs mere

Notat om høringssvar vedr. forslag til lov om ændring af lov om kompensation til handicappede i erhverv m.v. (udvidelse af målgruppen

Notat om høringssvar vedr. forslag til lov om ændring af lov om kompensation til handicappede i erhverv m.v. (udvidelse af målgruppen Arbejdsmarkedsudvalget L 149 - Bilag 1 Offentligt Arbejdsmarkedsstyrelsen 3. kontor Notat Notat om høringssvar vedr. forslag til lov om ændring af lov om kompensation til handicappede i erhverv m.v. (udvidelse

Læs mere

STRATEGI FOR FREMME AF SOCIALØKONOMI I HORSENS KOMMUNE

STRATEGI FOR FREMME AF SOCIALØKONOMI I HORSENS KOMMUNE STRATEGI FOR FREMME AF SOCIALØKONOMI I HORSENS KOMMUNE 2016-2020 Forsidebillede: SundhedsCaféen, Dansk Integrationsnet en del af Dansk flygtninge hjælp, Horsens Sundhedshus. Horsens Havn 2 VI VIL SOCIALØKONOMI

Læs mere

FRA UNG TIL VOKSEN - MED HANDICAP

FRA UNG TIL VOKSEN - MED HANDICAP EN FOLDER TIL DIG, DER HAR ET FYSISK ELLER PSYKISK HANDICAP, SOM MEDFØRER, AT DU HAR ET SAMARBEJDE MED ASSENS KOMMUNE 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 At blive voksen...5 Uddannelse...6 Arbejde og

Læs mere

Indledning. FN s definition på et handicap

Indledning. FN s definition på et handicap Handicappolitik Glostrup Kommune 2017 Første udkastversion 9. maj 2017 1 Forord I Glostrup kommune har vi en vision om, at alle borgere skal have mulighed for at være en del af lokalsamfundet og fællesskabet.

Læs mere

Hjørring Kommune HANDICAPPOLITIKKEN. Slutstatus for handleplan 2013 og 2014

Hjørring Kommune HANDICAPPOLITIKKEN. Slutstatus for handleplan 2013 og 2014 Hjørring Kommune HANDICAPPOLITIKKEN 19. december 2014 Side 1. Slutstatus for handleplan 2013 og 2014 Hjørring Kommunes Handicappolitik, der blev vedtaget i februar 2012, har til formål at sikre, at borgere

Læs mere

Udgangspunktet for anbefalingerne er de grundlæggende principper for ordningen om vederlagsfri

Udgangspunktet for anbefalingerne er de grundlæggende principper for ordningen om vederlagsfri Notat Danske Fysioterapeuter Kvalitet i vederlagsfri fysioterapi Grundlæggende skal kvalitet i ordningen om vederlagsfri fysioterapi sikre, at patienten får rette fysioterapeutiske indsats givet på rette

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

Handicappolitik - udkast

Handicappolitik - udkast Handicappolitik - udkast 2019-2022 Indledning Hvis borgere med et handicap fysisk som mentalt skal føle sig inkluderet i vores samfund, er det vigtigt, at der er synlighed omkring de udfordringer et handicap

Læs mere

Aftale om udmøntning af satspuljen for 2017 på beskæftigelsesområdet

Aftale om udmøntning af satspuljen for 2017 på beskæftigelsesområdet 07-11-2016 Aftale om udmøntning af satspuljen for 2017 på beskæftigelsesområdet Beskæftigelsesministeren har indgået en aftale ved de decentrale forhandlinger med beskæftigelsesordførerne fra Venstre,

Læs mere

NOTAT. Afdækning af unge år - politikområde 14, det specialiserede voksenområde

NOTAT. Afdækning af unge år - politikområde 14, det specialiserede voksenområde SOLRØD KOMMUNE SOCIAL- SUNDHEDS- OG FRITIDSUDVALGET NOTAT Emne: Til: Afdækning af unge 18- år - politikområde 1, det specialiserede voksenområde Social-, sundheds- og fritidsudvalget Dato: Oktober 16 Sagsbeh.:

Læs mere

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Handicaprådet 8. december 2009 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Kommunal handicappolitik. Rådskoordinator Claus Wendelboe Det Centrale Handicapråd

Kommunal handicappolitik. Rådskoordinator Claus Wendelboe Det Centrale Handicapråd Kommunal handicappolitik Rådskoordinator Claus Wendelboe Det Centrale Handicapråd Det Centrale Handicapråd Vores opgaver er: Rådgive regeringen, Folketinget, myndigheder og andre aktører om, hvordan de

Læs mere

Revision af handleplan for

Revision af handleplan for Revision af handleplan for Ishøj Kommunes Handicappolitik 2009-2014 Revideret juni 2012 1 Indhold God service... 3 Samarbejdet... 5 Kendskab... 8 Fritid... 9 Børn... 11 Uddannelse... 12 Arbejdsmarkedet...

Læs mere

Handicappolitik - Udkast

Handicappolitik - Udkast Handicappolitik - Udkast 2019-2022 1 Indledning Hvis borgere med et handicap fysisk som mentalt skal føle sig inkluderet i vores samfund, er det vigtigt, at der er synlighed omkring de udfordringer et

Læs mere

Socialøkonomi-, handicap- og hjælpemiddeludvalget. Procesplan for den socialøkonomiske indsats

Socialøkonomi-, handicap- og hjælpemiddeludvalget. Procesplan for den socialøkonomiske indsats -, handicap- og hjælpemiddeludvalget Procesplan for den socialøkonomiske indsats 2018-2021 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...- 2 - INTRODUKTION...- 3 - PROCESPLANENS OPBYGNING...- 3 - TIDSPLAN

Læs mere

1 Kultur- og Sundhedsudvalget

1 Kultur- og Sundhedsudvalget 1 Kultur- og Sundhedsudvalget Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse 1.1 Strategi for sundhedsindsats for flygtninge og indvandrere Der skal udvikles en administrativ strategi for, hvordan en

Læs mere

Forslag. Handicappolitik

Forslag. Handicappolitik Forslag Handicappolitik Handicappolitikken angiver Svendborg Kommunes overordnede vision og mål for indsatsen for børn, unge og voksne med funktionsnedsættelse. Politikken er en revision af den vedtagne

Læs mere

Strømninger på handicapområdet

Strømninger på handicapområdet Strømninger på handicapområdet Kick-off møde den18. maj 2015 v./ kontorchef Randi Lykou, Kontor for kommunikationshandicap, sjældne handicap og specialundervisning, Disposition Den overordnede ramme den

Læs mere

GUIDEN / REGISTRERING OG SYNLIGGØRELSE AF TILGÆNGELIGHEDEN TIL EKSISTERENDE BYGGERI

GUIDEN / REGISTRERING OG SYNLIGGØRELSE AF TILGÆNGELIGHEDEN TIL EKSISTERENDE BYGGERI GUIDEN / REGISTRERING OG SYNLIGGØRELSE AF TILGÆNGELIGHEDEN TIL EKSISTERENDE BYGGERI VÆRKTØJET TIL FYSISK TILGÆNGELIGHED CENTER FOR LIGEBEHANDLING AF HANDICAPPEDE INDHOLD / MAINSTREAMING AF HANDICAPOMRÅDET

Læs mere

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for Børn- og Ungeområdet

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for Børn- og Ungeområdet Oversigt over udviklingsmål i aftalen for Børn- og Ungeområdet Processen for formulering af udviklingsmål (Hvordan er processen foregået, hvem har været inddraget mv.?) Chefteamet i Fagsekretariatet Børn

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Firkløveret 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Firkløveret 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Firkløveret 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring og

Læs mere

Oplæg Holstebro 19. sept. 2013

Oplæg Holstebro 19. sept. 2013 Oplæg Holstebro 19. sept. 2013 Idrætskoordinator Søren Vestergaard Pedersen svep@frederikshavn.dk tlf: 2032 6078 el. 9845 7002 Hvad vil Frederikshavn kommune? Frederikshavn Kommune vil gerne lave sundhedsfremme

Læs mere

Din oplevelse af handicappolitikken er vigtig.

Din oplevelse af handicappolitikken er vigtig. Danske Handicaporganisationer Faaborg-Midtfyn v/ formand Pia Pedersen, Boltingevej 7, 5750 Ringe. Telefon: 62 62 33 17. E-mail: piabpedersen@gmail.com Hjemmeside: www.handicap.dk/lokalt/faaborg-midtfyn

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Lovgrundlag: Ydelser indenfor socialpædagogisk støtte 85 i Lov om Social Service (LSS). Hjælp til varetagelse af personlig hygiejne Strukturering af opgaver

Læs mere

Handicappolitik - Udkast

Handicappolitik - Udkast Handicappolitik - Udkast 2019-2022 1 2 HANDICAPPOLITIK Indledning Hvis borgere med et handicap fysisk som mentalt skal føle sig inkluderet i vores samfund, er det vigtigt, at der er synlighed omkring de

Læs mere

Øvrige bevillinger foretages af sagsbehandler/beskæftigelsesmedarbejder/virksomhedskonsulent

Øvrige bevillinger foretages af sagsbehandler/beskæftigelsesmedarbejder/virksomhedskonsulent orgerservice eskæftigelsesindsats Øvrige bevillinger foretages af sagsbehandler/beskæf 21b, stk. 3-5 Jobcentret skal ved første samtale pålægge en person der er omfattet af 2 nr. 12 eller 13 at søge optagelse

Læs mere

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje Evaluering Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje 1 Socialøkonomisk strategi Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje

Læs mere

FLERE SKAL LEVE ET LIV MED BEDRE MENTAL SUNDHED. Oplæg ved Lisbeth Holm Olsen Center for forebyggelse i Praksis, KL

FLERE SKAL LEVE ET LIV MED BEDRE MENTAL SUNDHED. Oplæg ved Lisbeth Holm Olsen Center for forebyggelse i Praksis, KL FLERE SKAL LEVE ET LIV MED BEDRE MENTAL SUNDHED Oplæg ved Lisbeth Holm Olsen Center for forebyggelse i Praksis, KL eller stress. Tal for mental sundhed i Hjørring Kommune Stigning i andelen af borgere

Læs mere

Status for Kommunikationspolitikkens udmøntning i 2011 og handleplan for 2012

Status for Kommunikationspolitikkens udmøntning i 2011 og handleplan for 2012 Status for Kommunikationspolitikkens udmøntning i 2011 og handleplan for 2012 Behov for kommunikationsrådgivning Styrkelse af rådgivningsfunktionen i Kommunikationscentret Kommunikationsanalysen viser,

Læs mere

Tema 1: Sundhedstilbud og sunde rammer. Mål Afsender af forslag Opfølgning / tidsplan. Erhvervs-, Fritids- og Kommunikationscentret

Tema 1: Sundhedstilbud og sunde rammer. Mål Afsender af forslag Opfølgning / tidsplan. Erhvervs-, Fritids- og Kommunikationscentret NOTAT Dato: 25. oktober 2017 Oversigt over mål til Sundhedsstrategien Tema 1: Sundhedstilbud og sunde rammer Mål Afsender af forslag Opfølgning / tidsplan Udvikling af en digital foreningsportal Implementering

Læs mere

Kommunernes rolle i udviklingen af det nære sundhedsvæsen på psykiatriområdet. Målsætninger

Kommunernes rolle i udviklingen af det nære sundhedsvæsen på psykiatriområdet. Målsætninger Kommunernes rolle i udviklingen af det nære sundhedsvæsen på psykiatriområdet Kommunerne spiller en væsentlig rolle i forhold til borgere med psykiske lidelser. Derfor har det fælleskommunale sundhedssekretariat

Læs mere

Forslag til Handleplaner 2019 & 2020

Forslag til Handleplaner 2019 & 2020 Forslag til Handleplaner 2019 & 2020 Implementering af Hjørring Kommunes Handicappolitik Arbejdsmarkedsforvaltningens handleplaner 1 Baggrund Byrådet i Hjørring Kommune vedtog februar 2012 en Handicappolitik.

Læs mere

Projekt "Flere i arbejde med kognitive funktionsnedsættelser - et metodeudviklingsprojekt"

Projekt Flere i arbejde med kognitive funktionsnedsættelser - et metodeudviklingsprojekt Sag 2-2014-00049 Dok. 154902/kwk Projekt "Flere i arbejde med kognitive funktionsnedsættelser - et metodeudviklingsprojekt" Indhold Baggrund og formål med projektet... 1 Baggrund... 1 Formål... 2 Mål i

Læs mere

Strategi for Jobcenter Svendborgs virksomhedskontakt

Strategi for Jobcenter Svendborgs virksomhedskontakt Strategi for Jobcenter Svendborgs virksomhedskontakt Formål Virksomhederne er en vigtig medspiller i beskæftigelsesindsatsen. Formålet med strategien er at sikre et professionelt service- og samarbejdsniveau,

Læs mere

Kalundborg kommune marts Handicappolitik

Kalundborg kommune marts Handicappolitik Kalundborg kommune marts 2009 Handicappolitik Grundlag og strategi: Kalundborg kommunes Handicappolitik opstiller en række prioriterede mål for udvalgte politikområder, hvilke tager udgangspunkt i FN s

Læs mere

Handicaprådet - arbejdsplan 2. halvår halvår 2011

Handicaprådet - arbejdsplan 2. halvår halvår 2011 Torsdag den 26. august Høringsfrist 30. august. På VPU s møde 9. september Høring af forslag til revideret kvalitetsstandard for praktisk bistand og pleje mv. Høring af forslag til revideret kvalitetsstandard

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 20. juni 2016 kl , Handicaprådsmøde

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 20. juni 2016 kl , Handicaprådsmøde Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 20. juni 2016 kl. 17-19, Handicaprådsmøde Medlemmer: Carsten Helles Rasmussen (formand) Udvalget for Børn & Ungdom Leif V. Nielsen Udvalget for Social,

Læs mere

Notat 29. november Notat vedr. idrætsordninger for psykisk sårbare. Et sundt liv handler både om kost, motion og mental sundhed.

Notat 29. november Notat vedr. idrætsordninger for psykisk sårbare. Et sundt liv handler både om kost, motion og mental sundhed. Notat 29. november 2017 Notat vedr. idrætsordninger for psykisk sårbare Et sundt liv handler både om kost, motion og mental sundhed. Statistik fra psykiatrien i Region Syddanmark viser at: Danskere med

Læs mere

Samsø Kommunes Handicappolitik. Samsø Kommune - vi gør det sammen

Samsø Kommunes Handicappolitik. Samsø Kommune - vi gør det sammen Samsø Kommune - vi gør det sammen 2017 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Overordnet målsætning, principper og indsatsområder...1 Fokusområde 1: Borgeren i centrum...1 Fokusområde 2: Tilgængelighed...1

Læs mere

Fællesskabsindsats under værdighedspuljen

Fællesskabsindsats under værdighedspuljen SOCIAL OG SUNDHED Dato: 29. august 2017 Tlf. dir.: 4477 2748 E-mail: lorn@balk.dk Kontakt: Louise Rønnov Fællesskabsindsats under værdighedspuljen 2018 Baggrund I 2016 vedtog Folketinget at øremærke en

Læs mere

Kommunens arbejde med implementering af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker 2013 Frederikshavn Kommune

Kommunens arbejde med implementering af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker 2013 Frederikshavn Kommune Kommunens arbejde med implementering af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker 2013 Frederikshavn Kommune Forebyggelse og sundhedsfremme i fokus Sundhed er fysisk, psykisk og social velbefindende et mål

Læs mere

29-04-2013. Til Socialudvalget

29-04-2013. Til Socialudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Drifts- og Udviklingskontoret for borgere med handicap NOTAT Til Socialudvalget På mødet i Socialudvalget den 22. april blev der bestilt et notat med supplerende

Læs mere

Vision og strategier for demensområdet i Mariagerfjord Kommune

Vision og strategier for demensområdet i Mariagerfjord Kommune Forslag til: J.nr. 27.00.00.G01-49-12 Vision og strategier for demensområdet i Mariagerfjord Kommune Mariagerfjord Kommune har længe haft fokus på demensområdet. Med visioner og pejlemærker for demensområdet

Læs mere

Udvalg for byudvikling og bolig Orientering: Status på Furesø Kommunes samlede sygefravær efter 1. halvår 2018 Sagsnr.

Udvalg for byudvikling og bolig Orientering: Status på Furesø Kommunes samlede sygefravær efter 1. halvår 2018 Sagsnr. Orientering: Status på Furesø Kommunes samlede sygefravær efter 1. halvår 2018 Sagsnr. i ESDH: 18/10876 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Økonomiudvalget I denne sag orienteres Økonomiudvalget om

Læs mere

Ansøgning om støtte. til projekt:

Ansøgning om støtte. til projekt: Ansøgning om støtte til projekt: Rummelighed i forhold til psykisk sårbare på arbejdsmarkedet Ansøgningen sendes til: Silkeborg Kommune Att. LBR Silkeborg v/lauge Clemmensen Søvej 1-3 8600 Silkeborg E-post:

Læs mere

Oversigt over høringssvar til Sundhedspolitikken

Oversigt over høringssvar til Sundhedspolitikken Haderslev Kommune Voksen- og Sundhedsservice VS Sundhed og Forebyggelse Nørregade 41 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 voksensundhed@haderslev.dk www.haderslev.dk Dir. tlf. D@haderslev.dk

Læs mere

Handleplaner. 1. etape af udmøntningen af Handicap- og Psykiatripolitikken

Handleplaner. 1. etape af udmøntningen af Handicap- og Psykiatripolitikken Social- og Sundhedssekretariatet Dok. nr. 306-2009-1889039 Handleplaner 1. etape af udmøntningen af Handicap- og Psykiatripolitikken Funktionsnedsættelsen i sig selv gør ikke den enkelte handicappet. Handicappet

Læs mere

Strategi uddannelses- & kontanthjælp - Job & Uddannelse - Faaborg-Midtfyn Jobcenter

Strategi uddannelses- & kontanthjælp - Job & Uddannelse - Faaborg-Midtfyn Jobcenter Strategi: At unge under 30 år hurtigst muligt bliver optaget på og gennemfører en kompetencegivende uddannelse og at voksne over 30 år hurtigst muligt opnår varig beskæftigelse på ordinære vilkår. Der

Læs mere

Samlet status hygiejne Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: Maj 2017

Samlet status hygiejne Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: Maj 2017 Samlet status hygiejne Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: Maj 2017 Samarbejdspartnere: = ansvarlig * = anbefalingen indgår i dialogværktøj til denne afdeling = anbefalingen indgår ikke i dialogværktøjet,

Læs mere