KONSTRUEREDE MINIVÅDOMRÅDER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KONSTRUEREDE MINIVÅDOMRÅDER"

Transkript

1 KONSTRUEREDE MINIVÅDOMRÅDER Screening for minivådområder i oplandet Mariager Fjord Dette dokument viser resultatet af en screeningsproces foretaget i hovedvandoplandet til Mariager fjord. Der er konkrete forslag til placering af 17 konstruerede minivådområder, som kan benyttes i forbindelse med EU-projektet Aquarius.

2 Området afvandes ifølge drænoplysningerne ved hjælp af et hoveddræn til et beskyttet vandhul mod øst. Dette vandhul kunne evt. ombygges til konstrueret minivådområde. Alternativt kunne der oprettes et minivådområde umiddelbart inden søen, hvorved vandkvaliteten i søen må forventes forbedret. Yderligere undersøgelser skal påvise hoveddrænets præcise placering, og muligheden for en eventuel forbindelse til vandløbet mod øst. O M R Å D E 1 nr ca hektar. Potentiale A-B OMRÅDE 1 BELIGGENDE ØST FOR BYEN ARDEN Note: Området har den udfordring, at det afvander til en fredet sø, som vil kræve en dispensation, hvis den skal nedlægges/benyttes. Alternativt kan området konstrueres inden søen og derved desuden sikre bedre vandkvalitet i søen.

3 Området er meget drænet og afvander til et grøfte-system. Den nordlige del af området er lavbundsjord. Oprettelse af et konstrueret minivådområde ville her kræve at man benytter en pumpe, idet vandet skal hentes op fra den dybe afvandingskanal. Dette vil medføre en yderligere omkostning, og kræve udvidet opsyn. Denne metode har ikke tidligere været benyttet i Danmark, men ville kunne fungere som et forsøgsprojekt, og vil med positive resultater åbne op for nye anlægsmuligheder i lavbundsarealer som også findes i oplandet til Mariager Fjord. O M R Å D E 2 nr ca. 40 hektar. Potentiale: A (Kræver pumpe) Afvander til Villestrup Å. OMRÅDE 2 BELIGGENDE NORD FOR BYEN LILLE ARDEN Note: Ejeren Erik Møller Andersen er meget positivt indstillet på projektet, og vil gerne høre mere og eventuelt deltage. Ulempen er at arealet kræver pumpning.

4 Området er ifølge gamle drænoplysninger drænet over det hele, men der er ingen klarer oplysninger om hvor drænvandet ledes hen. Topografien er god, da hældningen giver indikation for at drænet muligvis har et samlet udløb i en dal mod øst. Hvis lodsejernes drænoplysninger stemmer overens med disse antagelser, er der her mulighed for et stort afvandet opland, som vil egne sig godt. O M R Å D E 3 nr ca. 100 hektar. Potentiale A OMRÅDE 3 ER BELIGGENDE NORD FOR BYEN ROSTRUP Note: Der er misfarvninger i marken som ligner, at der muligvis går dræn ned til projektområdet over store afstande. F. eks. Fra marken i sydvest, mod nordøst til projektområdet.

5 Området har en god topografi med en passende hældning mod nord. Der er lavet en afvandingsgrøft som fører til projektområdet. Der ledes drænvand ud i vandløbet. Det kræver at der indhentes drænoplysninger, som påviser at der er sammenhæng i drænet på tværs af Stenstrupvej, da afvandingsområdet ellers bliver for begrænset. Desuden er projektområdet mod nord stillet frit til rådighed af ejeren Uffe Wiborg. O M R Å D E 4. nr ca. 37 hektar. Potentiale B OMRÅDE 3 ER BELIGGENDE I STENSTRUP VEST FOR BYEN ROSTRUP Note: Der er stor hældning på selve projektarealet. Der er fornyligt gravet fri til en overflade afvandingskanal fra byen, risikoen er at der ikke er nok samling på vandet. Dette kan dræningsoplysninger vise.

6 Området har en god hældning, som kan medføre en eventuel samling af drænvand på samme område. Der er et dræningsbehov på %. I tilfælde af dræn forventes det ført under vejen mod syd til udløb Stubberup bæk. Der er en stor mark som benyttes til afgræsning midt i området. Afvander til Stubberup bæk som leder til Villestrup Å. O M R Å D E 5 nr ca. 58 hektar Potentiale B-C. OMRÅDE 4 ER BELIGGENDE VED MONSTRUP, VEST FOR STUBBERUP Note: Stor usikkerhed omkring afstrømningsforhold, men topografien gør at det er interessant at kigge nærmere på. Er der permanent græs på marken i midten er der ikke så stor udvaskning, og dette vil gøre område mindre oplagt.

7 Er et begrænset afvandingsområde på 21 hektar, og der findes ingen drænoplysninger. Topografien viser et godt fald som leder vandet mod nord vest til vandløbet. Der er antydninger af et nedlagt dambrug, som man eventuelt kan benytte sig af. Disse kunne benyttes som en re konstrueret minivådområde, og man kunne eventuelt indtage vand fra vandløbet i de gamle aflagte kanaler. Afvander til Stubberup bæk som leder til Villestrup Å. O M R Å D E 6 nr ca. 21 hektar. Potentiale B. OMRÅDE 5 BELIGGENDE NORDØST FOR STUBBERUP VED SPANGVAD BRO Note: Det nedlagte dambrug gør dette ellers begrænsede afvandingsområde interressant. Det er muligt at benytte et allerede etableret bassinsystem, og dette kan være en god historie da man kan udnytte et tidligere forurenende element til forbedring af vandmiljøet.

8 Der er hældning ned mod projektområdet, som i forvejen er meget vådt. Der er en passende stort afvandingsopland på 70 hektar med en fin hældning som ender i projektområdet. Efter projektområdet mod syd ligger der en sø som afvander mod syd til starten på et vandløb. Et minivådområde vil her forbedre vandmiljøet i den pågældende sø, i vandløbet samt i Mariager Fjord. Desuden vil den naturlige rensning i søen blive større pga. den forbedrede vandkvalitet. Afvander til Stinesmindebæk. O M R Å D E 7 Findes i delopland dmu nr afvandingsopland på ca. 70 hektar. Potentiale A OMRÅDE 6 ER BELIGGENDE NORD FOR BYEN HOUTVED Note: Projektområdet er ideelt, der er vådt og god hældning. Desuden er der følgevirkning for vandmiljøet i søen, som bliver forbedret. Der er ingen drænoplysninger. Der er misfarvninger i jorden, fra gården i nord og ned til projektområdet. Dette skyldes muligvis dræning.

9 Der er en god hældning på oplandet, og drænet i den sydlige del. Her afvandes der til en grøft som sandsynligvis er rørlagt med udløb i Villestrup å. Arealet hvor projektområdet skal anlægges er drænet og der er indlagt grøfter. Der er et mindre vandhul nord for projektområdet, som ikke er beskyttet. O M R Å D E 8 nr ca. 45 hektar. Potentiale A OMRÅDE 7 ER BELIGGENDE NORDØST FOR BYEN OUE Note: Der er god sandsynlighed for dræning, samtidig med at en lavning går gennem hele oplandet.

10 Hele oplandet er drænet ifølge de historiske drænoplysninger. Derfor er det sandsynligt at drænevandet fra det 40 hektar store opland samles, eller kan samles inden det løber ud i Vive møllebæk mod øst. Der er fredet langs vandløbet, så et evt. projektområde skal anlægges på marken, eller der skal ansøges om en dispensation. O M R Å D E 9 nr ca. 40 hektar. Potentiale A-B FIGUR 8 ER BELIGGENDE NORD FOR BYEN VIVE Note: Jorden er JB nr 2, og derfor skal der undersøges hvor meget vand der reelt afstrømmer gennem drænene.

11 Et mindre opland som har en rigtig god hældning ned mod Vive møllebæk. Jorden er sandet, og der mangler drænoplysninger. Dette kan betyde at afstrømningen ikke kan samles et sted, og har forskellige afstrømningsudløb til vandløbet. O M R Å D E 1 0 nr ca. 28 hektar. Potentiale C OMRÅDE 10 ER BELINGENDE LIGE NORD FOR BYEN VIVE Note: Området er kun en mulighed, hvis der kan skaffes sikre drænoplysninger.

12 Et mindre opland med god hældning, som hælder ned mod projektområdet. Afvander til starten af vandløbet Fuglbæk, som har forbindelse til Korup Å. Ingen drænoplysninger. O M R Å D E 1 1 nr ca. 25 hektar. Potentiale B FIGUR 9 ER BELIGGENDE NORD FOR BYEN ØSTERGÅRDE VEST FOR HADSUND

13 Området har en fin hældning ned mod Viffertsholm å. Der er et drænet område midt på arealet, som har drænsammenhæng med dræningen omkring vandløbet. Desuden er der i rundt omkring oplandet meget drænet og grøftet, så det er sandsynligt at hele området indenfor markeringen er drænet. Disse dræn må formodes at samles, således at et konstrueret minivådområde kan placeres inden udløbet. O M R Å D E 1 2 nr ca. 42 hektar. Potentiale A FIGUR 10 ER BELIGGENDE SYDVEST FOR BYEN SOLBJREG Note: Der er gode muligheder for selve anlægningsarbejdet, idet der er gode adgangsforhold for maskiner til arealet.

14 S C R E E N I N G F O R M I N I VÅ D O M R Å D E R I O P L A N D E T MAR I A G E R Det nordvestlige område er drænet, og da det er samme jordtype som resten, kan det forventes at der er yderligere dræning i området. Terrænet hælder mod nord, hvor et nyt vandløb starter. (tilløb til Marenmindebæk) O M R Å D E 1 3 nr ca. 27 hektar. Potentiale A-B FIGUR 11 ER BELIGGENDE SYD FOR LANDSBYEN ALSTRUP Note: En del af afvandingsoplandet er pyntegrønt.

15 Der mangler oplysninger om dræning. God hældning i terrænet og godt sted til anlæggelse af projektområdet. Afvander til et tilløb til Kastbjerg Å. Der er mulighed for et væsentligt større opland mod nordvest på den anden side af vejen. O M R Å D E 1 4 nr ca. 40 hektar. Potentiale A-B OMRÅDE 14 ER BELIGGENDE ØST FOR BYEN HEM Note: Hvis der kan findes sammenhæng med arealet nordvest for vejen, er det muligt at fordoble afvandingsarealet. Hældningen passer til det, men vejen er måske en forhindring. Detaljerede drænoplysninger burde give svar på dette.

16 JB 4 jordbundstype. Hele arealet har en terrænhældning mod det samme sted, som er starten på et vandløb med tilløb til Kastbjerg Å. Der er ingen drænoplysninger, men hvis det er tilfældet, vil drænvandet udledes lige ved det planlagte projektområde. O M R Å D E 1 5 nr ca. 87 hektar. Potentiale A-B OMRÅDE 15 ER BELIGGENDE SYD FOR BYEN KÆRBY Note: Godt stort opland som giver en god samling af vandet. Projektområdet er placeret op ad asfaltvej, hvilket er en stor fordel i anlægsfasen, og efterfølgende god til fremvisning.

17 Et drænet område, som ifølge drænoplysningerne har et samlet udløbsdræn mod syd til Kastbjerg Å. Midten af området er en drænet lavning, som modtager vand fra det resterende opland. O M R Å D E 1 6 nr ca. 56 hektar. Potentiale A Område 16 er beliggende syd for byen Nebstrup Note: Yderligere drænoplysninger kan evt. påvise et betragteligt større opland, pga. terrænhældning

18 Området falder mod nord til projektområdet. Der er ingen drænoplysninger, men mulighed for at der er dræn under vejen, som løber til vandløbet mod nord. JB 4 i hele oplandet. O M R Å D E 1 7 nr ca. 42 hektar. Potentiale B-C OMRÅDE 17 ER BELIGGENDE ØST FOR BYEN KASTBJERG Note: Området ligger godt ud til vejen, men der er stor usikkerhed omkring dræning, og om hvorvidt der er forbindelse under vejen til vandløbet.

Vejledning i placering. af konstruerede minivådområder

Vejledning i placering. af konstruerede minivådområder Vejledning i placering af konstruerede minivådområder Indholdsfortegnelse Indledning Indledning 3 Konstruerede minivådområder 4 Formål 5 Egnede lokaliteter Relevante parametre 6 Dyrket jord 7 Drænoplysninger

Læs mere

Forslag til regulering ansøgning om omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge

Forslag til regulering ansøgning om omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge Forslag til regulering ansøgning om omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge Frederikssund Kommune har modtaget ansøgning om tilladelse

Læs mere

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN ÅVEJ 15, LB. NR. 4

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN ÅVEJ 15, LB. NR. 4 Skov- og Naturstyrelsen & Landboforeningen Gefion DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN ÅVEJ 15, LB. NR. 4 NIRAS A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Telefon 4810 4200 Fax 4810 4300 E-mail niras@niras.dk CVR-nr.

Læs mere

MULIGT VÅDOMRÅDE HEJLS BÆK, HEJLS NOR

MULIGT VÅDOMRÅDE HEJLS BÆK, HEJLS NOR Til Kolding Kommune Dokumenttype Resumé Dato December 2010 Resumé af teknisk og biologisk forundersøgelse MULIGT VÅDOMRÅDE HEJLS BÆK, HEJLS NOR 1 INDLEDNING OG BAGGRUND Kolding Kommune ønsker i forbindelse

Læs mere

Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15

Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15 Dato 1. juni 2015 Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15 BYGGERI OG NATUR Tilladelse til omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge Frederikssund

Læs mere

MULIGT VÅDOMRÅDE KÆR MØLLEÅ, HEJLS NOR

MULIGT VÅDOMRÅDE KÆR MØLLEÅ, HEJLS NOR Til Kolding Kommune Dokumenttype Resumé Dato December 2010 Resumé af teknisk og biologisk forundersøgelse MULIGT VÅDOMRÅDE KÆR MØLLEÅ, HEJLS NOR 1 INDLEDNING OG BAGGRUND Kolding Kommune ønsker i forbindelse

Læs mere

Projektbeskrivelse Klimasø ved Rønnebækken

Projektbeskrivelse Klimasø ved Rønnebækken Projektbeskrivelse Klimasø ved Rønnebækken Der etableres to søer ved Rønnebækken, der skal oplagre vand om vinteren, og udlede vandet til Rønnebækken i tørre perioder om sommeren og efteråret. Udledningen

Læs mere

Att: Teknik & Miljø Lemvig Kommune Rådhusgade Lemvig Lemvig

Att: Teknik & Miljø Lemvig Kommune Rådhusgade Lemvig Lemvig Att: Teknik & Miljø Lemvig Kommune Rådhusgade 2 7620 Lemvig Lemvig 18.06.2019 Ansøgning om til etablering af minivådområde hos Jens Knudsen Troldborg, Engbjergvej 2, 7620 Lemvig, cvr 20085649 Den første

Læs mere

Sdr. Ommevej 132 Reguleringsprojekt Etablering af sø og nedlæggelse af 40 m privat vandløb December 2016

Sdr. Ommevej 132 Reguleringsprojekt Etablering af sø og nedlæggelse af 40 m privat vandløb December 2016 Sdr. Ommevej 132 Reguleringsprojekt Etablering af sø og nedlæggelse af 40 m privat vandløb December 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 2 EKSISTERENDE FORHOLD... 2 PROJEKTFORSLAG... 4 KONSEKVENSER...

Læs mere

Ansøgning om landzonetilladelse til etablering af minivådområde hos Hvelplund Agro, Kjelstrupvej 37, 7700 Thisted.

Ansøgning om landzonetilladelse til etablering af minivådområde hos Hvelplund Agro, Kjelstrupvej 37, 7700 Thisted. Thisted Kommune Plan og Miljø Kirkevej 9 7760 Hurup 20-04-2018 Ansøgning om landzonetilladelse til etablering af minivådområde hos Hvelplund Agro, Kjelstrupvej 37, 7700 Thisted. Den første februar 2018

Læs mere

Registrering af dræn Gesager Å- En del af C2CCC - C15

Registrering af dræn Gesager Å- En del af C2CCC - C15 Registrering af dræn Gesager Å- En del af C2CCC - C15 Coast2coast climate challange- C2Ccc Rapporten om registreringen af dræn er en del af arbejdet til Coast2Coast climate challange- Projekt C15 Klimatilpasning

Læs mere

planer om by, og bestårr af Å mod øst og Nikkelborgsøernee mod sess i figur 1..

planer om by, og bestårr af Å mod øst og Nikkelborgsøernee mod sess i figur 1.. Sk kive e En ngee Forundersøgelsen i en sam mmenskrevet kort version Indledning og baggrund For att opfylde målene i EU s Vand ndrammedirektiv, skabe mer re natur og redur ucere kvæ ælstoftilførslen til

Læs mere

Vandløb i have, park og i byzone er ikke omfattet af randzoneloven.

Vandløb i have, park og i byzone er ikke omfattet af randzoneloven. Skema til randzone vurdering. Vandløb i have, park og i byzone er ikke omfattet af randzoneloven. For at kunne vurdere om DU/I bør anlægge randzoner langs jeres grøfter/kanaler/vandløb skal DU/I udfylde

Læs mere

August 2001 TEKNISK-BIOLOGISK FORUNDERSØ GELSE OG FORLAG TIL ETABLERING AF VÅDOMRÅDER I SKJOLD ÅDALEN SYD FOR BJERRE SKOV

August 2001 TEKNISK-BIOLOGISK FORUNDERSØ GELSE OG FORLAG TIL ETABLERING AF VÅDOMRÅDER I SKJOLD ÅDALEN SYD FOR BJERRE SKOV VÅDOMRÅDEPROJEKT SKJOLD ÅDALEN August 2001 TEKNISK-BIOLOGISK FORUNDERSØ GELSE OG FORLAG TIL ETABLERING AF VÅDOMRÅDER I SKJOLD ÅDALEN SYD FOR BJERRE SKOV BAGGRUND Skjold Ådalen blev i 1999 sammen med andre

Læs mere

Minivådområder på flade arealer

Minivådområder på flade arealer Minivådområder på flade arealer Oplandsstørrelse og dræning Et minivådområde skal gerne have et vist opland, der afvander til samme drænudløb, eller nemt kan komme til det, sådan at udgifterne til dræning

Læs mere

Hvornår er et vandløb et vandløb

Hvornår er et vandløb et vandløb Hvornår er et et Vejledning i hvilke der er omfattet af slovens 2. Vejledningen viser en række stilistiske skitser, som er eksempler på, hvornår der er tale om et eller ej jfr. 2 i Bagest i vejledningen

Læs mere

Drænafstrømning til Højvads Rende

Drænafstrømning til Højvads Rende Bilag 1. Artikel: Fjern næringsstoffer ved at pumpe og reinfiltrere drænvandet. Den 15. juni 21 Drænafstrømning til Højvads Rende 199 23 I det følgende er vist data for drænvandsstation nr. 5 i landovervågningsoplandet

Læs mere

Høring af reguleringssag -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb

Høring af reguleringssag -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb Høringspart Høring af reguleringssag -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb Sønderborg kommune har d. 15. oktober 2015 modtaget en ansøgning fra Finn V. Jensen, Klapleddet 4, 6470 Sydals om ændring

Læs mere

VANDLØB VED LOUISENDAL

VANDLØB VED LOUISENDAL SKITSEPROJEKT: Natur og Miljø VANDLØB VED LOUISENDAL FÆLLEDVEJ 18, MARIAGER Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.02.11-K08-5-13

Læs mere

Projektbeskrivelse Skægs Mølle

Projektbeskrivelse Skægs Mølle Projektbeskrivelse Skægs Mølle Ansøgning til brug ved myndighedsgodkendelser efter skovloven, naturbeskyttelsesloven og planloven Billede 1: Overløbsværket ved Skægs Mølle Projektejer Odder Kommune Rådhusgade

Læs mere

Vandkvalitet i vandløb i Nørager Kommune

Vandkvalitet i vandløb i Nørager Kommune Nørager Kommune Jernbanegade 13 9610 Nørager Niels Bohrs Vej 30 Postboks 8300 9220 Aalborg Øst Telefon 9635 1000 - Telefax 9815 6089 Teknik og Miljø Vandmiljøkontoret E-mail ih@nja.dk Den x. September

Læs mere

INDLEDNING. Faxe Kommune Industrivej 2 4683 Rønnede. Sendes pr. mail til: kommunen@faxekommune.dk. Dear

INDLEDNING. Faxe Kommune Industrivej 2 4683 Rønnede. Sendes pr. mail til: kommunen@faxekommune.dk. Dear Industrivej 2 4683 Rønnede Sendes pr. mail til: kommunen@faxekommune.dk Dear NY VINDMØLLEPARK VED TUREBYLILLE I FAXE KOMMUNE - ANSØG- NING OM DISPENSATION TIL ETABLERING AF TO NYE OVERKØRSLER INDENFOR

Læs mere

Danmarks arealmæssigt største klimatilpasnings- og naturprojekt

Danmarks arealmæssigt største klimatilpasnings- og naturprojekt Karlstrup, Karlslunde og Engstrup Moser Orienteringsmøde 14. april 2015 Danmarks arealmæssigt største klimatilpasnings- og naturprojekt Henrik Lynghus, lyn@niras.dk - NIRAS Karlstrup Mose vand- og naturprojekt

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Projektgruppen for vådområdeprojektet Dato 26. juli 2017 Sagsnr. 06.02.15-P19-1-17 BYGGERI OG NATUR Tilladelse efter vandløbslovens 16, 17 og 38 til nedlæggelse af et enkeltmands pumpelag og regulering

Læs mere

Fly Enge. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version

Fly Enge. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Fly Enge Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Indledning og baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv om god tilstand i alle vandområder, har regeringen lanceret Grøn Vækst pakken.

Læs mere

Harre Nor. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version

Harre Nor. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Harre Nor Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Indledning og baggrund For at opfylde målene i EUs Vandrammedirektiv, skabe mere natur og reducere kvælstoftilførslen til Limfjorden arbejder

Læs mere

Tilladelse til at forlænge privat vandløb på matrikel 8b Branderup, Branderup.

Tilladelse til at forlænge privat vandløb på matrikel 8b Branderup, Branderup. Miljø og Natur Branderup Lokalråd v/ Kirsten Willadsen Branderup Mark 7 6535 Branderup kirsten@willadsen.nu Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-11-17 Ks: KK 13. marts 2018

Læs mere

Simested Å udspring. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Mariagerfjord kommune

Simested Å udspring. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Mariagerfjord kommune Simested Å udspring Kort sammendrag af forundersøgelsen Mariagerfjord kommune Indledning Rebild Kommune har i samarbejde med Mariagerfjord Kommune undersøgt mulighederne for at etablere et vådområde langs

Læs mere

Goldbækken Reguleringsprojekt Etablering af drænudledning til Goldbækken April 2016

Goldbækken Reguleringsprojekt Etablering af drænudledning til Goldbækken April 2016 Goldbækken Reguleringsprojekt Etablering af drænudledning til Goldbækken April 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 2 EKSISTERENDE FORHOLD... 2 PROJEKTFORSLAG... 3 KONSEKVENSER... 5 ØKONOMI...

Læs mere

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN ØSTERGÅRD, LB. NR. 57 OG 60

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN ØSTERGÅRD, LB. NR. 57 OG 60 Skov- og Naturstyrelsen & Landboforeningen Gefion DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN ØSTERGÅRD, LB. NR. 57 OG 60 NIRAS A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Telefon 4810 4200 Fax 4810 4300 E-mail niras@niras.dk

Læs mere

Vejledning i hvilke vandløb der er omfattet af vandløbslovens 2

Vejledning i hvilke vandløb der er omfattet af vandløbslovens 2 Vejledning i hvilke vandløb der er omfattet af vandløbslovens 2 Udgivet august 2013 Thisted Kommune 1 Hvornår er et vandløb et vandløb Læsevejledning Først vises en række stilistiske skitser, som er eksempler

Læs mere

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN VRANGSTRUPVEJ 51, LB. NR.15

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN VRANGSTRUPVEJ 51, LB. NR.15 Skov- og Naturstyrelsen & Landboforeningen Gefion DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN VRANGSTRUPVEJ 51, LB. NR.15 NIRAS A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Telefon 4810 4200 Fax 4810 4300 E-mail niras@niras.dk

Læs mere

Elkjær Enge. Kort sammendrag af forundersøgelsen

Elkjær Enge. Kort sammendrag af forundersøgelsen Elkjær Enge Kort sammendrag af forundersøgelsen 1 Baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv skal kvælstoftilførslen til vandmiljøet reduceres - herunder 415 tons til Limfjorden. Skive Kommune

Læs mere

Kommunen har d. 12. januar 2019 modtaget ansøgning om tilladelse til at etablere en sø på ejendommen matr. nr. 4ab, Agernæs By, Krogsbølle.

Kommunen har d. 12. januar 2019 modtaget ansøgning om tilladelse til at etablere en sø på ejendommen matr. nr. 4ab, Agernæs By, Krogsbølle. Teknik, Erhverv og Kultur Natur og miljø 27. marts 2019 Til klageberettigede, Sagsnummer S2019-839 Dokument nr. D2019-61936 Landzonetilladelse til etablering af sø Kommunen har d. 12. januar 2019 modtaget

Læs mere

Dokumentation Søoplande

Dokumentation Søoplande Dokumentation Søoplande Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 28. april 2015 Ane Kjeldgaard og Hans Estrup Andersen Institut for Bioscience Rekvirent: Miljøstyrelsen Antal sider: 6

Læs mere

Norddjurs Kommune. Norddjurs Kommune, Alling Å RESUMÉ AF DE TEKNISKE OG EJENDOMSMÆSSIGE FORUNDERSØGELSER

Norddjurs Kommune. Norddjurs Kommune, Alling Å RESUMÉ AF DE TEKNISKE OG EJENDOMSMÆSSIGE FORUNDERSØGELSER Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune, Alling Å RESUMÉ AF DE TEKNISKE OG EJENDOMSMÆSSIGE FORUNDERSØGELSER Rekvirent Norddjurs Kommune Teknik & Miljø Kirkestien 1 8961 Allingåbro Rådgiver Orbicon A/S Jens

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrund. Rambøll Englandsgade 25 DK-5100 Odense C. T F

NOTAT. 1. Baggrund. Rambøll Englandsgade 25 DK-5100 Odense C. T F NOTAT Dato 28-05-2013 Projekt Jordbro Å Kunde Naturstyrelsen Aalborg Notat nr. 1.2 Dato 28-05-2013 Til Fra KS af Kjeld Lundager Jørgensen, Naturstyrelsen Mads Bøg Grue, Rambøll A/S Dennis Søndergård Thomsen,

Læs mere

Svingelbjerg Bæk Slutrapport marts 2017

Svingelbjerg Bæk Slutrapport marts 2017 Svingelbjerg Bæk Slutrapport marts 201 1 Indhold Slutrapport... 1 1. Indledning... 2 2. Udførelsen... 3. Effekter... 12 Forventede effekter... 12 Reelle effekter... 12 Yderligere forventede effekter...

Læs mere

Københavns Kommune Att.: Bostedet Stubberupgård Nyropsgade 1, København V

Københavns Kommune Att.: Bostedet Stubberupgård Nyropsgade 1, København V Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Københavns Kommune Att.: Bostedet Stubberupgård Nyropsgade 1,4 1602 København V Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Fremme af reguleringsprojekt

Læs mere

Ansøgning modtaget 14. marts 2017

Ansøgning modtaget 14. marts 2017 Ansøgning modtaget 14. marts 2017 Ansøgning om tilladelse til at etablere en mættet randzone på hos Jesper Thomsen, Intrupvej 2 7800 Skive, Matr.nr.: 11f, V. Lyby By, Lyby. Jesper Thomsen, SEGES og Landbo

Læs mere

Anlægget ønskes placeret på ejendomsnummer: Ejendomsnummer: , matrikel nr. 4a Lørup By, Ryslinge

Anlægget ønskes placeret på ejendomsnummer: Ejendomsnummer: , matrikel nr. 4a Lørup By, Ryslinge Att. Louise Abildtrup Byg, Faaborg-Midtfyn Kommune Mellemgade 15 5600 Faaborg 07.03 2018 Ansøgning om landzonetilladelse til etablering af matrice minivådområde hos Per Nordtorp Gultvedholm 1, 5772 Kværndrup.

Læs mere

Vejen Kommune Natur & Landskab Højmarksvej Holsted

Vejen Kommune Natur & Landskab Højmarksvej Holsted Vejen Kommune Natur & Landskab Højmarksvej 20 6670 Holsted 30-07-.2019 Ansøgning om til etablering af minivådområde hos Egil Miang, Rundkærvej 2 6630 Rødding, CVR-nr.: 25770927 Den første februar 2018

Læs mere

Vandkvalitet i vandløb, Hobro Kommune.

Vandkvalitet i vandløb, Hobro Kommune. Amtsgården Niels Bohrs Vej 30 Postboks 8300 9220 Aalborg Øst Telefon 9635 1000 - Telefax 9815 6089 Hobro Kommune Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Teknik og Miljø Vandmiljøkontoret E-mail nja@nja.dk Den 27.

Læs mere

SKOVREJSNING VÅDOMRÅDER MINIVÅDOMRÅDER MILJØVIRKEMIDLER MED TILSKUD PÅ DIN BEDRIFT

SKOVREJSNING VÅDOMRÅDER MINIVÅDOMRÅDER MILJØVIRKEMIDLER MED TILSKUD PÅ DIN BEDRIFT SKOVREJSNING VÅDOMRÅDER MINIVÅDOMRÅDER MILJØVIRKEMIDLER MED TILSKUD PÅ DIN BEDRIFT MINIVÅDOMRÅDE PÅ DIN BEDRIFT? ANDRE GEVINSTER Et minivådområde skaber levested for planter, padder og smådyr og øger naturindholdet

Læs mere

Vejen Kommune Teknik og Miljø Rådhuspassagen Vejen

Vejen Kommune Teknik og Miljø Rådhuspassagen Vejen Vejen Kommune Teknik og Miljø Rådhuspassagen 3 6600 Vejen 11.07.2019 Ansøgning om tilladelse til etablering af minivådområde hos Per Solgaard, Granhøjgårdvej 3, Veerst, 6600 Vejen. CVR nr.: 17829483. Den

Læs mere

Tilladelse til regulering af private rørlagte vandløb og etablering af minivådområde på matr. nr. 4, Mjang, Hørup

Tilladelse til regulering af private rørlagte vandløb og etablering af minivådområde på matr. nr. 4, Mjang, Hørup Henrik Detlefsen Mjang Bygade 23 6470 Sydals Tilladelse til regulering af private rørlagte vandløb og etablering af minivådområde på matr. nr. 4, Mjang, Hørup Sønderborg Kommune, Vand og Natur, giver hermed

Læs mere

V/Simon Grünfeld

V/Simon Grünfeld Afvanding af sommerhusområde ved Hov Vig 14.06 2014 V/Simon Grünfeld Afvandingsprojekt -Baggrund I mange år har der været store problemer med vand på terræn ved Hov Vig sommerhusområdet. Årsag er nedbør,

Læs mere

Revideret ansøgning om myndighedsgodkendelse af vandløbsrestaurering i Grundel Bæk ved Rindsholm Dambrug.

Revideret ansøgning om myndighedsgodkendelse af vandløbsrestaurering i Grundel Bæk ved Rindsholm Dambrug. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att.: Natur og vand Prinsens Alle 5 Revideret ansøgning om myndighedsgodkendelse af vandløbsrestaurering i Grundel Bæk ved

Læs mere

I/S Vejstrupgård v/kaare og Carsten Thomsen Vejstruprød Landevej Sjølund.

I/S Vejstrupgård v/kaare og Carsten Thomsen Vejstruprød Landevej Sjølund. I/S Vejstrupgård v/kaare og Carsten Thomsen Vejstruprød Landevej 3 6093 Sjølund. Sendt elektronisk via mail: vejstrupgaardlandbrug@gmail.com 30. august 2019 - Sags nr.: 19/19765 Tilladelse efter vandløbsloven

Læs mere

Nørreå Skjern Hovedgaard Pumpelag

Nørreå Skjern Hovedgaard Pumpelag Memo Titel Skjern Hovedgaard - Nørreå Dato 23 november 2010 Til Viborg Kommune, Keld Schrøder-Thomsen COWI A/S Odensevej 95 5260 Odense S Telefon 63 11 49 00 Telefax 63 11 49 49 wwwcowidk Kopi Fra COWI

Læs mere

Vurdering af natur og recipienter.

Vurdering af natur og recipienter. 1 of 10 Vurdering af natur og recipienter. Novopan har søgt om etablering af et nyt grundvandskølingsanlæg på 800.000 m3/år. Hertil kommer, at virksomhedens nuværende indvindingstilladelse til proces-

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Fly Enge. Vådområdeprojekt

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med. Fly Enge. Vådområdeprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Fly Enge Vådområdeprojekt 1 Fly Enge EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Viborg Kommune har anmodet Orbicon A/S, Vand- og Naturressourcer i Århus om at gennemføre

Læs mere

Projektet sendes i offentlig høring og fremlæggelsen sker i henhold til 15 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 16.

Projektet sendes i offentlig høring og fremlæggelsen sker i henhold til 15 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 16. Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Projektbeskrivelse for Rørlægning af privat tilløb til Kildemosen

Læs mere

Institut for Agroøkologi Aarhus Universitet. Att. Seniorforsker Charlotte Kjærgaard Sendt per mail: c.kjaergaard@agrsci.dk

Institut for Agroøkologi Aarhus Universitet. Att. Seniorforsker Charlotte Kjærgaard Sendt per mail: c.kjaergaard@agrsci.dk Institut for Agroøkologi Aarhus Universitet Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Att. Seniorforsker Charlotte Kjærgaard Sendt per mail: c.kjaergaard@agrsci.dk Landzonetilladelse samt ophævelse af tidligere landzonetilladelse

Læs mere

Værdikortlægning Jordbrugets fremtid

Værdikortlægning Jordbrugets fremtid Samlet vurdering Jordbrugserhvervet skal prioriteres højt i området. Der er gode udviklingsmuligheder med en relativt høj frihedsgrad for såvel jordanvendelse som for muligheden for at bygge. Dog er der

Læs mere

Anlægget ønskes placeret på ejendomsnummer: , matrikel 286a Diernæs, Hoptrup. Haderslev kommune.

Anlægget ønskes placeret på ejendomsnummer: , matrikel 286a Diernæs, Hoptrup. Haderslev kommune. Att. Peter Erfurt Teknik og Miljø. Haderslev kommune Simmerstedvej 1A 6100 Haderslev Direkte telefon: 74342154 perf@haderslev.dk 01.02 2018 Ansøgning om landzonetilladelse til etablering af matrice minivådområde

Læs mere

DRÆNPLAN FOR GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN INDHOLD. 1 Eksisterende forhold. 1 Eksisterende forhold 1 1.1 Status for vandløb 2

DRÆNPLAN FOR GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN INDHOLD. 1 Eksisterende forhold. 1 Eksisterende forhold 1 1.1 Status for vandløb 2 DRÆNPLAN FOR GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Eksisterende forhold 1 1.1 Status for vandløb 2 2 Fremtidige

Læs mere

Kabelprojekt mellem Bilstrup og Idomlund Bilag vedrørende fokusområder i Holstebro Kommune Skive Kommune

Kabelprojekt mellem Bilstrup og Idomlund Bilag vedrørende fokusområder i Holstebro Kommune Skive Kommune Kabelprojekt mellem Bilstrup og Idomlund Bilag vedrørende fokusområder i Holstebro Kommune Skive Kommune Dok. 15/00917-4 1/7 Holstebro Kommune Nordre Ringvej nordvest om Holstebro Energinet.dk har været

Læs mere

VVM Myndighed. Notat: VVM-screening for regulering af et afvandingsgrøft ved Hjortkær Fiskeri. 1. Projektbeskrivelse. Indledning

VVM Myndighed. Notat: VVM-screening for regulering af et afvandingsgrøft ved Hjortkær Fiskeri. 1. Projektbeskrivelse. Indledning Notat: VVM-screening for regulering af et afvandingsgrøft ved Hjortkær Fiskeri 1. Projektbeskrivelse VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Regulering af afvandingsgrøft ved

Læs mere

Smedebæk. Februar 2014

Smedebæk. Februar 2014 Smedebæk Restaureringsprojekt Februar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 3 EKSISTERENDE FORHOLD... 3 PROJEKTFORSLAG... 5 KONSEKVENSER... 7 ØKONOMI... 7 UDFØRELSESTIDSPUNKT... 7 LODSEJERFORHOLD...

Læs mere

Engvanding ved Karup å

Engvanding ved Karup å Engvanding ved Karup å Karupegnen var engang kendt som engvandingens vugge, og allerede sidst i 1700-tallet gravede Vallerbækbonden Peder Staulund de første engvandingskanaler ved Haller å i den sydlige

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilagsfortegnelse Bilag 1 Oversigtskort Bilag 2 Deailkort

Indholdsfortegnelse. Bilagsfortegnelse Bilag 1 Oversigtskort Bilag 2 Deailkort Bagsværd Sø Vurdering af hydraulisk påvirkning af Kobberdammene ved udgravning ved Bagsværd Sø. COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

BILAG 5 OPLANDSBESKRIVELSER

BILAG 5 OPLANDSBESKRIVELSER BILAG 5 OPLANDSBESKRIVELSER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 BILAG 5 OPLANDSBESKRIVELSER... 3 1.1 Gl. Mariager Kommune...3 1.2 Gl. Nørehald Kommune...3 1.3 Gl sønderhald kommune...7 1.4 GL PURHUS KOMMUNE...8 2 1

Læs mere

Vandkvalitet i vandløb i Løkken-Vrå Kommune

Vandkvalitet i vandløb i Løkken-Vrå Kommune Niels Bohrs Vej 30 Postboks 8300 9220 Aalborg Øst Telefon 9635 1000 - Telefax 9815 6089 Løkken-Vrå Kommune Sønder Vråvej 5 9760 Vrå Teknik og Miljø Vandmiljøkontoret E-mail ih@nja.dk Den 4. oktober 2002

Læs mere

Scenarium "Kanalafløb uden pumpe" PV\ Natur & Miljø Rådgivning. Kongevejen. Kongevejen. J.Nr. XXXX Målforhold: 1: Dato:

Scenarium Kanalafløb uden pumpe PV\ Natur & Miljø Rådgivning. Kongevejen. Kongevejen. J.Nr. XXXX Målforhold: 1: Dato: Notat om muligheder for retablering af Hundsø. Kort tid efter det offentlige aftenmøde med besigtigelse og diskussion omkring Hundsø og en mulig retablering blev holdt et teknikermøde i Morsø Kommune med

Læs mere

Realiseringen af projektet forudsætter godkendelse efter vandløbslovens 16 om regulering af vandløb jf. vandløbslovens 17

Realiseringen af projektet forudsætter godkendelse efter vandløbslovens 16 om regulering af vandløb jf. vandløbslovens 17 SEGES Att: Frank Bondgaard Center for By, Land og Kultur Nørregade 4, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Dato: 08-06-2018 Godkendelse efter vandløbsloven til omlægning

Læs mere

Teknisk forundersøgelse med skitseprojekt af vådområdeprojekt Drostrup-Stobdrup enge, Favrskov Kommune

Teknisk forundersøgelse med skitseprojekt af vådområdeprojekt Drostrup-Stobdrup enge, Favrskov Kommune Teknisk forundersøgelse med skitseprojekt af vådområdeprojekt Drostrup-Stobdrup enge, Favrskov Kommune Projektet har fået tilskud fra EU og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Januar 2015 Teknisk

Læs mere

Bradstrup Sø. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Kort sammendrag af forundersøgelsen

Bradstrup Sø. Kort sammendrag af forundersøgelsen. Kort sammendrag af forundersøgelsen Bradstrup Sø Kort sammendrag af forundersøgelsen Kort sammendrag af forundersøgelsen 1 Baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv skal kvælstoftilførslen til vandmiljøet reduceres vådområdeindsatsen

Læs mere

Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Landbrug og Lokaludvikling

Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Landbrug og Lokaludvikling Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Landbrug og Lokaludvikling Nytorv 11 6000 Kolding 18.07.2019 Ansøgning om tilladelse til etablering af minivådområde hos Søren Hansen, Frørup Landevej 23,

Læs mere

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af 270 m af Dalbyneder Bæk, ikke er omfattet krav om miljøvurdering.

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af 270 m af Dalbyneder Bæk, ikke er omfattet krav om miljøvurdering. Ejer af matrikel 13b Dalbyneder by, Dalbyneder Udvikling, Miljø og Teknik Miljø Natur og Landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 Esben.Husted.Kjaer@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for A.P. Grønt, Søgårdsvej, matr.nr. 18m, Ølstykke By, Ølstykke

Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for A.P. Grønt, Søgårdsvej, matr.nr. 18m, Ølstykke By, Ølstykke Notat om VVM-screening af ansøgning om vandindvindingstilladelse for A.P. Grønt, Søgårdsvej, matr.nr. 18m, Ølstykke By, Ølstykke 1. Projektbeskrivelse Ansøger Per og Annette Hardenberg, AP Grønt Anlæg

Læs mere

Forslag til reguleringsprojekt af privat grøft, Mademose Bæk, ved Nørreholmvej 11, 7490 Aulum.

Forslag til reguleringsprojekt af privat grøft, Mademose Bæk, ved Nørreholmvej 11, 7490 Aulum. Forslag til reguleringsprojekt af privat grøft, Mademose Bæk, ved Nørreholmvej 11, 7490 Aulum. Oversigtskort Maj 2015-1 Herning Kommune behandler og gemmer alle dokumenter i alle sager elektronisk. Hvis

Læs mere

Konference om videreudvikling af det faglige grundlag for de danske vandplaner. 28. september 2012

Konference om videreudvikling af det faglige grundlag for de danske vandplaner. 28. september 2012 Konference om videreudvikling af det faglige grundlag for de danske vandplaner 28. september 2012 Session 2 Vandløb SIDE 2 Målinger af næringsstoffer i drænvand Chefkonsulent Leif Knudsen Videncentret

Læs mere

Fiskbæk Å. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version

Fiskbæk Å. Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Fiskbæk Å Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Indledning og baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv om god tilstand i alle vandområder, har regeringen lanceret Grøn Vækst pakken.

Læs mere

Notat. Holbæk Kommune HOLBÆK ARENA Hydraulisk analyse 1 BAGGRUNDEN FOR NOTATET 2 TYPER AF UDFORDRINGER. 2.1 Risiko for oversvømmelser

Notat. Holbæk Kommune HOLBÆK ARENA Hydraulisk analyse 1 BAGGRUNDEN FOR NOTATET 2 TYPER AF UDFORDRINGER. 2.1 Risiko for oversvømmelser Notat Holbæk Kommune HOLBÆK ARENA Hydraulisk analyse 8. november 2012 REV.25-11-2012 Projekt nr. 211553 Dokument nr. 125590549 Version 3 Udarbejdet af MSt Kontrolleret af ERI Godkendt af MSt 1 BAGGRUNDEN

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 16. oktober Høring af forslag til regulering i Dølbyvad Bæk

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 16. oktober Høring af forslag til regulering i Dølbyvad Bæk Skive Kommune Teknisk Forvaltning Rådhuspladsen 2 16. oktober 2017 Høring af forslag til regulering i Dølbyvad Bæk Skive Kommune ønsker at lovliggøre en regulering på en delstrækning af det private vandløb

Læs mere

Vandkvalitet i vandløb, Løgstør Kommune.

Vandkvalitet i vandløb, Løgstør Kommune. Løgstør Kommune Torvegade 15 9670 Løgstør Niels Bohrs Vej 30 Postboks 8300 9220 Aalborg Øst Telefon 9635 1000 - Telefax 9815 6089 Teknik og Miljø Vandmiljøkontoret E-mail ih@nja.dk Den 22. marts 2004.

Læs mere

Biskæret. Kort sammendrag af forundersøgelsen

Biskæret. Kort sammendrag af forundersøgelsen Biskæret Kort sammendrag af forundersøgelsen 1 Baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv skal kvælstoftilførslen til vandmiljøet reduceres - herunder 415 tons til Limfjorden. Morsø Kommune

Læs mere

Projektområdet til skovrejsning ligger syd for Hedehusene, Øst for Reerslev. Det er på 455 ha.

Projektområdet til skovrejsning ligger syd for Hedehusene, Øst for Reerslev. Det er på 455 ha. Landskabsanalyse for skovrejsningsområdet ved Solhøj Fælled Naturstyrelsen, Østsjælland Ref. nakpe Den 1. maj 2014 Projektområdet til skovrejsning ligger syd for Hedehusene, Øst for Reerslev. Det er på

Læs mere

Udkast til tilladelse til regulering og restaurering af vandløb på Grønnestrand

Udkast til tilladelse til regulering og restaurering af vandløb på Grønnestrand Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 22-11-2018

Læs mere

Bilag 1 Kragelund Vandværk

Bilag 1 Kragelund Vandværk ligger i den sydlige del af Kragelund by. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 70.000 m 3 og indvandt i 2016 55.362 m 3. Udviklingen i vandværkets indvinding fremgår

Læs mere

Notat vedrørende afvandingsforholdene for grundejerforeningens område

Notat vedrørende afvandingsforholdene for grundejerforeningens område Grundejerforeningen Thorup Strand Øst 25-02-2009 Notat vedrørende afvandingsforholdene for grundejerforeningens område Baggrund På grundejerforeningens generalforsamling lørdag den 22. marts 2008 blev

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation til naturbeskyttelsesloven til projektet: Etablering af dræn ved Lervangsvej 2, 5750 Ringe

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation til naturbeskyttelsesloven til projektet: Etablering af dræn ved Lervangsvej 2, 5750 Ringe NIRAS Att. Jørgen Vineke Pedersen E-mail: jvp@niras.dk Plan og kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation

Læs mere

ConTerra Fosforoverskud i søoplande

ConTerra Fosforoverskud i søoplande Fosforoverskud i søoplande Opgørelse af fosforoverskud Opgørelse af fosfortab (Wikivejledning) 1 Natur og Miljø 2013 Baggrund for værktøjet På linje med arealvurderinger mht. tab af kvælstof til overflade

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Salmosen Vådområdeprojekt

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Salmosen Vådområdeprojekt Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med Salmosen Vådområdeprojekt 1/7 Salmosen EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE Roskilde Kommune har anmodet Orbicon A/S, Natur og Plan Roskilde, om at gennemføre

Læs mere

Ansøgning og projektbeskrivelse. Vindmøller og solceller ved Marsvinslund

Ansøgning og projektbeskrivelse. Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Ansøgning og projektbeskrivelse Vindmøller og solceller ved Marsvinslund August 2018 1 Projektansøger: SFP Wind Denmark ApS Nordmandshave 2 8700 Horsens Peter Nielsen Telefon: 25397972 og Vindpark Marsvinslund

Læs mere

FORUNDERSØGELSE. Vandløbsrestaurering. Lund Bæk

FORUNDERSØGELSE. Vandløbsrestaurering. Lund Bæk FORUNDERSØGELSE Vandløbsrestaurering Lund Bæk Vandplan: Vandområdeplaner 2015-2021 Vandområde nr: o7095 Hovedvandopland: 1.2 Limfjorden Fiskeristyrelsen/Landbrugsstyrelsen journal nr. 17-0258017 Nov. 2018

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Projektgruppen for vådområdeprojektet Natur og Miljø Frederikssund Kommune Torvet 2 3600 Frederikssund Dato 18. juli 2017 Sagsnr. 01.05.08-P25-5-17 BY OG LANDSKAB Dispensation fra naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Offentlig Høring. Reguleringsprojektet vedrører Tilløb C, E og D, hvor Tilløb C også modtager vand fra rørledningen Dejrup-Hennebjerg Grøft.

Offentlig Høring. Reguleringsprojektet vedrører Tilløb C, E og D, hvor Tilløb C også modtager vand fra rørledningen Dejrup-Hennebjerg Grøft. Offentlig Høring Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947448 Forslag til regulering af tilløb til Rolfsø Kanal Lodsejer til tilløbet: - Jeppe Thing Jensen, Kvongvej 81, 6830 Nr. Nebel, - Thomas Høj

Læs mere

Miljø og Teknik Randers kommune Ansøgning om etablering af minivådområde på ejendommen Haslundkærvej 38, 8940 Randers SV

Miljø og Teknik Randers kommune Ansøgning om etablering af minivådområde på ejendommen Haslundkærvej 38, 8940 Randers SV Miljø og Teknik Randers kommune 09.07.18 Ansøgning om etablering af minivådområde på ejendommen Haslundkærvej 38, 8940 Randers SV Den første februar 2018 åbnede Landbrugsstyrelsen en ordning, hvor der

Læs mere

I må oprense sø på Henriksvej

I må oprense sø på Henriksvej CTM Center for Teknik & Miljø 4330 Hvalsø T 46464615 H www.lejre.dk Nicolaj Lindeborgh Natur og Miljø D 46464945 E nlin@lejre.dk Dato: 29. oktober 2018 J. nr. 17/13367 I må oprense sø på Henriksvej Kære

Læs mere

Bilag 2a Detailprojekt Vandplanprojekt Lysmose Bæk

Bilag 2a Detailprojekt Vandplanprojekt Lysmose Bæk Bilag 2a Detailprojekt Vandplanprojekt Lysmose Bæk AAL 251. Statens kommentarer: Lille styrt, 15 cm, bør fjernes. Strækningen har en længde på ca. 15 m. Strækningen er ikke naturbeskyttet. Tilstødende

Læs mere

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN HAVREBJERGVEJ 53, LB. NR. 28 & 30

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN HAVREBJERGVEJ 53, LB. NR. 28 & 30 Skov- og Naturstyrelsen & Landboforeningen Gefion DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN HAVREBJERGVEJ 53, LB. NR. 28 & 30 NIRAS A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Telefon 4810 4200 Fax 4810 4300 E-mail niras@niras.dk

Læs mere

Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr af 25.

Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr af 25. Dok. nr. 340-2018-106346 Bilag B - VVM-screening af minivådområde Suserupvej 62 Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 1225

Læs mere

Torsted Sø. Kort sammendrag af forundersøgelsen

Torsted Sø. Kort sammendrag af forundersøgelsen Torsted Sø Kort sammendrag af forundersøgelsen 1 Baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv skal kvælstoftilførslen til vandmiljøet reduceres - herunder 415 tons til Limfjorden. Rebild Kommune

Læs mere

Outrup Biogas Mail:

Outrup Biogas Mail: Outrup Biogas Mail: peter@nissenkonsensus.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947400 Tilladelse til flytning og rørlægning af grøft Outrup Biogas har d. 10. juni 2018 søgt om tilladelse (Bilag

Læs mere

Møgelmoserørledningen: Rapport: Besigtigelse af rørledninger og brønde

Møgelmoserørledningen: Rapport: Besigtigelse af rørledninger og brønde Bemærkninger til besigtigelse: I forbindelse med besigtigelsen af det rørlagte vandløb har der været anvendt følgende metoder til analyse af rørstrækningens tekniske tilstand. 1. Syn af brønde og søgning

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt): VVM Myndighed. Agro Food Park Aarhus N. Frank Bondgaard

Skema til brug for screening (VVM-pligt): VVM Myndighed. Agro Food Park Aarhus N. Frank Bondgaard Skema til brug for screening (VVM-pligt): VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Formålet er at etablere et minivådområde således kvælstof

Læs mere

Lindenborg å udspring

Lindenborg å udspring Lindenborg å udspring Forundersøgelsen i en sammenskrevet kort version Mariagerfjord Kommune Indledning og baggrund For at opfylde målene i EU s Vandrammedirektiv om god tilstand i alle vandområder, lancerede

Læs mere