DRÆNPLAN FOR GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN INDHOLD. 1 Eksisterende forhold. 1 Eksisterende forhold Status for vandløb 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DRÆNPLAN FOR GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN INDHOLD. 1 Eksisterende forhold. 1 Eksisterende forhold 1 1.1 Status for vandløb 2"

Transkript

1 DRÆNPLAN FOR GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN ADRESSE COWI A/S Visionsvej Aalborg TLF FAX WWW cowi.dk INDHOLD 1 Eksisterende forhold Status for vandløb 2 2 Fremtidige forhold Forudsætninger Drænplan for boligområde uden golf Drænplan med golfbane 6 4 Bilag 7 Nærværende notat beskriver skitseforslag for drænafvandingen af området Golfparken i forbindelse med igangværende lokalplanlægning af området. Notatet er udarbejdet for Golfparken Frederikshavn A/S, der er grundejer og projektudvikler i området. 1 Eksisterende forhold Arealet drænes i dag af en række grøfter som er forbundet med hhv. Lerbæk mod nord og Vildersbæk i midten af området. Se kortbilag 1. Vildersbæk er rørlagt under Flade Engvej og har udløb i Kattegat ved Rønnerhavnen. PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. 1 VERSION 2.0 UDGIVELSESDATO UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT JAEL HSLY/HBP HBP

2 2/7 GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN 1.1 Status for vandløb Lerbækken er 3 beskyttet vandløb. Ændringer i vandløbets tilstand forudsætter dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3. Frederikhavn Kommune er myndighed. Frederikshavn Forsyning har oplyst, at Vildersbæk har status af kloakteknisk anlæg. I udkast til spildevandsplan for Frederikshavn fremgår følgende: "Vildersbæk er offentlig kloakanlæg meter før rørlægningen ved rundkørslen Flade Engvej / Skagensvej. Herfra og til udløbet i den sydlige ende af Rønnerhavnen er den ligeledes offentlig kloakanlæg. At Vildersbæk betegnes som et offenltig kloakanlæg beror på en byrådsbeslutning fra 7. februar Frederikshavn Spildevand anvender den rørlagte strækning til separat regnvand fra Krogen og Sindallund mv." Det forudsættes således at den eventuelle del af Vildersbæk som måtte blive afskåret af boligområdet mod vest ledes over i Lerbæk ved ny kanal. Regulering af Vildersbæks åbne del forudsætter tilladelse efter vandløbsloven. Frederikhavn Kommune er myndighed. 2 Fremtidige forhold 2.1 Forudsætninger På møde den 14. oktober 2014 mellem Frederikshavn Kommune, Forsyningen, Golfparken Frederikshavn A/S og COWI er der oplyst følgende forudsætninger for planen: Området separatkloakeres. Kloakforsyningens regnvandsledning håndterer både vand fra overflader (vej, tag- og belægninger) samt omfangsdræn etableret på privat matrikel. Kloakforsyningens ledninger forudsættes primært at blive placeret i vejmatrikel sammen med de øvrige ledningsejere Grundvand Ifølge geoteknisk undersøgelse fra 2008 blev grundvandsspejlet pejlet mellem 0,0 og 2,7 meter under terræn generelt faldende med terrænet fra vest mod øst. Ifølge forundersøgelse fra Rambøll i 2013 vurderes det, at grundvandet fremtidigt vil stå tættest på terræn i den centrale del af området, mens afstanden til grundvandet i de vestlige og østlige arealer vil være over 1 meter. (årsmiddel)

3 GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN 3/7 2.2 Drænplan for boligområde uden golf I den situation hvor boligområdet realiseres og golfbanen endnu ikke er realiseret, kan områdets eksisterende dræn i vid udstrækning anvendes. De grønne områder drænes via eksisterende/nyt drænsystem til Lerbæk. Da området er forholdsvis plant er det vurderingen, at det vil være muligt at udgrave således at eksisterende grøfter kan transportere overfladevandet til Lerbæk. Se kortbilag 2. Nye grøfter/drænrender graves ind i mellem bebyggelserne, således at de også på større arealer kan indgå i en eventuel bassinløsning Klimasikring Sikring mod klimaforandringer, herunder ekstrem regn og havvandsstigninger, bør tænkes ind i projektet på to fronter 1. Grundene hæves i forhold til eksisterende terræn, således at de nye grunde kommer til at tage udgangspunkt i koten for Bækvej og Flade Engvej, hvilket gør at det bliver de store grønne arealer mellem udstykningerne hvor vandet vil søge hen i forbindelse med en evt. oversvømmelsessituationer. 2. Afvanding og dræning af de grønne områder ledes udenom kloaksystemet som håndterer regnvand fra grunde og belægninger, således at eventuelt opstuvende vand fra Lerbæk ikke påvirker grundenes afløbssystem. I Frederikshavn Kommunes klimatilpasningsplan 2014 forventes vandstandsstigning i Lerbækken fremadrettet at kunne give anledning til oversvømmelser af mark

4 4/7 GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN og skovarealer ved Lerbæk Hovedgaard, ligesom dele af golfbanen forventes oversvømmet. Med klimasikringen af de nye grunde er omfanget af og risikoen for negative konsekvenser af oversvømmelser væsentligt minimeret for de nye boliger i lokalplanområdet Konsekvenser for Lerbækken Det fremgår af forundersøgelsesrapport for Elling Å 1, at der er etableret dobbeltprofil på strækningen af Lerbæk fra golfbanen til Skagensvej, hvor der tidligere skete oversvømmelser i forbindelse med store afstrømningshændelser. Endvidere er den bløde bund på delstrækninger udskiftet med sten materiale. Dette er gjort for at undgå forøget risiko for oversvømmelser. Med de ændrede drænforhold og sløjfning af en del af Vildersbæk vil en større mængde vand fremtidigt tilledes Lerbæk end i dag. Der ledes i dag drænvand fra ca. 23 ha i området til Lerbæk, hvilket øges med ca. 15 ha til 38 ha i alt fra lokalplanområdet. Dette skal ses i lyset af Lerbækkens samlede nuværende opland på ca. 90 ha ved krydsningen med Skagensvej, der herved øges til i alt ca. 105 ha. Vandføringen i bækken vil således også øges med den tilsvarende mængde. Den forøgede vandmængde som udledes via dræn/drængrøfter vurderes at være af ringe størrelsesorden (skønsmæssig forøgelse på max l/s efter nedbør) og vil ikke i sig selv medføre erosion eller oversvømmelse i Lerbækken. Drænvandet forsinkes gennem en række drænkanaler og over længere strækninger og gennem infiltration i jordmatricen. Udledningen består af drænvand fra de grønne områder, og der ledes således ikke vand fra befæstede arealer. I forbindelse med boligudbygningen er det vurderingen at der ikke behov for at lave grundvandssænkning, da veje og grunde hæves i terrænet og da der ikke etableres kældre. Området er i forhold til okker klassificeret som klasse III område "lav risiko for okkerudledning". Da grundvandet ikke sænkes i forhold til nuværende niveau vil der således ikke ske udledning af okker. De økologiske konsekvenser af den ændrede dræning vurderes at være neutrale, da der ikke forventes øget udledning af okker eller organisk materiale. Lerbæk er målsat "god økologisk tilstand" med faunaklasse 5, og har på nuværende tidspunkt "moderat økologisk tilstand" med faunaklasse 4. 1 "Teknisk Forundersøgelsesrapport Elling Å, projekt 1", Frederikshavn Kommune, 29. januar 2014.

5 GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN 5/7 Ovenstående kortudsnit viser en oversvømmelsessituation svarende til en vandspejlsniveau på +1,59 m. Som det fremgår af figuren vil det især være det lavest beliggende område øst for Skagensvej, området ved Kæret, der vil være særligt ramt ved ekstreme vandstande i havet. Ligeledes er det, jf. vandløbet længdeprofil, det sted hvor afstand mellem vandløbsbund og terræn er mindst ca. 1,7 m. Der er foretaget en simpel vandløbsberegning til vurdering af om den planlagte udvidelse af oplandet vil medføre kritiske opstuvninger i Lerbækken. Beregningen er foretaget med MikeUrban på baggrund af oplysninger om vandløbets skikkelse. Der er udført beregninger på strækningen øst for Skagensvej (st. 0 st. 1172), hvor risikoen for kritiske opstuvninger vurderes størst. Oplandet til Lerbækken ved Krydsning af Skagensvej (st. 1172) er skønnet til ca. 90 ha og til ca. 118 ha ved udløbet i Elling Å/Kattegat. Såfremt drænplanen for lokalplanområdet realiseres vil oplandet, der afdræner til Lerbækken, forøges med ca. 15 ha. I beregningen er det forudsat at hele oplandet tilledes Lerbækken ved Skagensvej og at vandløbet har et rektangulært tværsnit med en konstant bundbredde på 1,2 m. Manningtallet er forudsat til 30.

6 6/7 GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN Beregningerne viser, at den maksimale vanddybde på strækningen i nuværende situation udgør ca. 0,30 m og i en fremtidig situation ca. 0,32 m, hvor oplandet forøges med yderligere 15 ha, der afdrænes til Lerbækken. På baggrund heraf vurderes sandsynligheden for kritisk opstuvning i Lerbækken som følge af den ændrede dræning af lokalplanområdet som værende lille. 2.3 Drænplan med golfbane Ved etablering af golfbane rørlægges eksisterende grøfter og der etableres overfladedræn på golfbanen. Den præcise udførelse afhænger af golfbanens udformning. COWI har tidligere i 2008 udarbejdet drænprojekt for hele projektområdet med golfbane, hvor det blev vurderet, at okkerudvaskning formentlig ikke vil udgøre et problem. Der var i den forbindelse forudsat en grundvandssænkning. Det blev foreslået, at okkerudvaskningsbassiner først etableres når der foreligger konkrete analyser af drænvandet, som overskrider kommunens vilkår for jernindhold i drænvandet. Det anbefales, at drænprojektet (re)vurderes konkret på det tidspunkt, der måtte foreligge et nyt golfbane-projekt for 9 huller inden for lokalplanområdet. Her vil et eventuelt behov for grundvandssænkning kunne vurderes nærmere i sammenhæng med løsninger til at afbøde konsekvenserne for Lerbækken.

7 GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN 7/7 4 Bilag Der er to kortbilag vedhæftet i A3 format (mål 1:5.000): 1. Dræn eksisterende forhold. 2. Dræn fremtidige forhold.

NOTAT. Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene. Frederikshavn Kommune. Golfparken A/S. Henrik Brødsgaard, COWI A059835

NOTAT. Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene. Frederikshavn Kommune. Golfparken A/S. Henrik Brødsgaard, COWI A059835 NOTAT TITEL Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene i Lerbækken. DATO 27. marts 2015 TIL Frederikshavn Kommune KOPI Golfparken A/S FRA Henrik Brødsgaard, COWI PROJEKTNR A059835

Læs mere

Bilag 9.5. Skitseforslag for regnvandshåndtering - Sydhavnskvarteret

Bilag 9.5. Skitseforslag for regnvandshåndtering - Sydhavnskvarteret Bilag 9.5 Skitseforslag for regnvandshåndtering - Sydhavnskvarteret MAJ AARHUS KOMMUNE SKITSEFORSLAG FOR REGNVANDSHÅNDTERING SYDHAVNSKVARTERET ADRESSE COWI A/S Åboulevarden 21 8000 Aarhus C TLF +45 56

Læs mere

TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1.

TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1. TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1. Dato: 29. januar 2014 Sagsnummer: 13/14267 Forfatter: Allan Dalmark Jensen Emne: Forundersøgelse for Elling Å 1 Knivholt Bæks indløb i rørlægning. Indhold

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1C, 8260 Viby J Se udsendelsesliste side 6 Høring af projekt til regulering af Fiskbæk på matrikel nr. 4ae, Malling by, Malling Hermed sendes projekt til regulering af

Læs mere

Der er ved kraftig regn oversvømmelse langs Byåen i Rønne, specielt når de kraftige regn kommer i de perioder, hvor der er meget vand i Byåen.

Der er ved kraftig regn oversvømmelse langs Byåen i Rønne, specielt når de kraftige regn kommer i de perioder, hvor der er meget vand i Byåen. NOTAT Projekt Mike Urban beregning i Rønne Projektnummer 3631200019 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Bornholm Forsyning A/S Byåen - Hydrauliske beregninger John W. Hansen, Per Martlev Hansen og Vivi

Læs mere

Der er særlig fokus på 2 store dræn: VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

Der er særlig fokus på 2 store dræn: VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT HERNING KOMMUNE Miljømæssig vurdering af forslag til regulering af Hammerum Å ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MILJØVURDERING INDHOLD

Læs mere

Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15

Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15 Dato 1. juni 2015 Sagsnr. 06.02.03-P19-1-15 BYGGERI OG NATUR Tilladelse til omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge Frederikssund

Læs mere

Forslag til regulering ansøgning om omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge

Forslag til regulering ansøgning om omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge Forslag til regulering ansøgning om omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge Frederikssund Kommune har modtaget ansøgning om tilladelse

Læs mere

TILLÆG NR. 196 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 196 TIL SPILDEVANDSPLAN Februar 015 Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Jerlev Ødsted Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Smidstrup Gravens TILLÆG NR. 19 TIL SPILDEVANDSPLAN Nyt boligområde

Læs mere

Frilægning af Blokhus Bæk, beregning

Frilægning af Blokhus Bæk, beregning Jammerbugt Kommune Frilægning af Blokhus Bæk, beregning af dimensioner Rekvirent Rådgiver Jammerbugt Kommune Natur og Miljø Lundbakvej 5 9490 Pandrup Orbicon A/S Gasværksvej 4 9000 Aalborg Projektnummer

Læs mere

Datagrundlag Screeningen er udarbejdet med baggrund i eksisterende drænplaner for haveforeningen, samt en 0,4 m grid højdemodel for området.

Datagrundlag Screeningen er udarbejdet med baggrund i eksisterende drænplaner for haveforeningen, samt en 0,4 m grid højdemodel for området. NOTAT Projekt Regnvandshåndtering og dræning i H.F. Møllevang Projektnummer 3691600127 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Kvalitetssikring H.F. Møllevang Dræn HF Møllevan JSAN PVMA PVMA Revisionsnr. 1.0

Læs mere

Goldbækken Reguleringsprojekt Etablering af drænudledning til Goldbækken April 2016

Goldbækken Reguleringsprojekt Etablering af drænudledning til Goldbækken April 2016 Goldbækken Reguleringsprojekt Etablering af drænudledning til Goldbækken April 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 2 EKSISTERENDE FORHOLD... 2 PROJEKTFORSLAG... 3 KONSEKVENSER... 5 ØKONOMI...

Læs mere

4.20 M2 - Åbning af Sølodsgrøften gennem Bårse

4.20 M2 - Åbning af Sølodsgrøften gennem Bårse 4.20 M2 - Åbning af Sølodsgrøften gennem Bårse 4.20.1 Formål Sølodsgrøften er nu rørlagt gennem Bårse, men rørledningen er gammel og tilstanden formentlig dårlig. Det er derfor overvejet at lægge en ny

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Resendalvej - Skitseprojekt. Silkeborg Kommune. Grundvandsmodel for infiltrationsområde ved Resendalvej.

Indholdsfortegnelse. Resendalvej - Skitseprojekt. Silkeborg Kommune. Grundvandsmodel for infiltrationsområde ved Resendalvej. Silkeborg Kommune Resendalvej - Skitseprojekt Grundvandsmodel for infiltrationsområde ved Resendalvej COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

AFVANDINGSFORHOLD I SKAGEN BY Borgermøde den 22. september

AFVANDINGSFORHOLD I SKAGEN BY Borgermøde den 22. september AFVANDINGSFORHOLD I SKAGEN BY Borgermøde den 22. september HVAD HAR VI UNDERSØGT FASE 1: Interessentanalyse og samling af eksisterende data Indsamling af data, vurdering af problemets omfang FASE 2: Modelberegninger

Læs mere

OVERSVØMMELSES- ANALYSE I DALBY

OVERSVØMMELSES- ANALYSE I DALBY APRIL 2013 FAXE KOMMUNE OVERSVØMMELSES- ANALYSE I DALBY RAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk APRIL 2013 FAXE KOMMUNE OVERSVØMMELSES-

Læs mere

Ishøj Kommune Tillæg 3 til Spildevandsplan

Ishøj Kommune Tillæg 3 til Spildevandsplan Ishøj Kommune Tillæg 3 til Spildevandsplan 2014-2022 Klimatilpasning af Det Lille Erhvervsområde samt det grønne område mod syd 1. INDLEDNING 2 2. BAGGRUND 3 3. LOV- OG PLANGRUNDLAG 3 4. EJERSKAB OG ANSVAR

Læs mere

HOLBÆK HAVE 11 HÅNDTERING AF OVERFLADEVAND

HOLBÆK HAVE 11 HÅNDTERING AF OVERFLADEVAND HOLBÆK HAVE 11 HÅNDTERING AF OVERFLADEVAND ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 1.1 Konklusion

Læs mere

Middelvandstanden om sommeren er ca. 0,0 m, som stiger lidt ved lukket sluse, men sjælden til mere end + 0,2 m ved normal nedbør.

Middelvandstanden om sommeren er ca. 0,0 m, som stiger lidt ved lukket sluse, men sjælden til mere end + 0,2 m ved normal nedbør. NOTAT Projekt Kunde Vådområde Enge ved Sidinge Fjord Naturstyrelsen Vestsjælland Notat nr. 01 Dato 2016-10-10 Til Fra Kopi til Olaf Gudmann Christiani Henrik Mørup-Petersen PML 1. Risiko for infiltration

Læs mere

NOTAT. Projekt : Vejlby Klit og Vrist spildevandskloakering. Kundenavn : Lemvig Vand og Spildevand A/S. Emne : Forudsætningsnotat dræning

NOTAT. Projekt : Vejlby Klit og Vrist spildevandskloakering. Kundenavn : Lemvig Vand og Spildevand A/S. Emne : Forudsætningsnotat dræning NOTAT Projekt : Vejlby Klit og Vrist spildevandskloakering Kundenavn : Lemvig Vand og Spildevand A/S Emne : Forudsætningsnotat dræning Til : Lemvig Vand og Spildevand A/S Fra : Flemming Berg Projektleder

Læs mere

Gribskov Kommune - Regulering af Tilløb nr. 1 til Orebjergrenden

Gribskov Kommune - Regulering af Tilløb nr. 1 til Orebjergrenden NOTAT Projekt Gribskov Kommune - Regulering af Tilløb nr. 1 til Orebjergrenden Projektnummer 3621600233 Kundenavn Emne Til Fra Gribskov Kommune Baggrund for afgrænsning af grundejere med nytte Gribskov

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE OG ANSØGNING OM GENÅBNING AF BILLUND BÆK

PROJEKTBESKRIVELSE OG ANSØGNING OM GENÅBNING AF BILLUND BÆK PROJEKTBESKRIVELSE OG ANSØGNING OM GENÅBNING AF BILLUND BÆK Billund Kommune PROJEKTNUMMER: 27.4500.00 UDARBEJDET AF: DKNIEF KONTROLLERET AF: DKSTES GODKENDT AF: DKKRAI Indholdsfortegnelse 1 Indledning

Læs mere

1 Baggrund Data Manningtal Opland Afstrømning Fysisk udformning Nuværende...

1 Baggrund Data Manningtal Opland Afstrømning Fysisk udformning Nuværende... Notat VASP Kunde Helsingør Kommune Projektnr. 01217 Projekt Hetlands Å Dato 2016-06-21 Emne Notat / Memo (DK/UK/D) Initialer THKN Indhold 1 Baggrund... 2 2 Data... 2 2.1 Manningtal... 2 2.2 Opland... 2

Læs mere

Skovby Bæk Reguleringsprojekt. Etablering af nyt vandløbsstræk Høring 10. maj-7. juni 2017

Skovby Bæk Reguleringsprojekt. Etablering af nyt vandløbsstræk Høring 10. maj-7. juni 2017 Skovby Bæk Reguleringsprojekt Etablering af nyt vandløbsstræk Høring 10. maj-7. juni 2017 Sagsnr: 2016/19127 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 2 EKSISTERENDE FORHOLD... 2 PROJEKTFORSLAG... 3 KONSEKVENSER...

Læs mere

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 2 HYDRAULIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 2 HYDRAULIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 2 HYDRAULIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS FURESØ KOMMUNE KLIMATILPASNING SØNDERSØ - HYDRAULIK ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens

Læs mere

Separatkloakerede områder er vist med blåt og fælleskloakerede områder med grønt.

Separatkloakerede områder er vist med blåt og fælleskloakerede områder med grønt. NOTAT Projekt Mike Urban beregning i Rønne Projektnummer 3631200019 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Bornholm Forsyning A/S Tevandsbækken - Hydrauliske beregninger John W. Hansen, Per Martlev Hansen

Læs mere

Omlægning af Stenløse Å. Teknisk og biologisk forundersøgelse RESUME NOVAFOS

Omlægning af Stenløse Å. Teknisk og biologisk forundersøgelse RESUME NOVAFOS Omlægning af Stenløse Å Teknisk og biologisk forundersøgelse RESUME NOVAFOS 28. NOVEMBER 2018 Indhold Projekt nr.: 10400363 Dokument nr.: 1230435177 Version 4 Revision 1 Udarbejdet af ERI Kontrolleret

Læs mere

Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen

Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen Handleplan 1 Møde den 23. april 2012 Chefrådgiver Mogens Terkelsen Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen - Resumé Roskilde Kommunes handleplan, september 2011 2 TRIN 1 Gennemføre

Læs mere

Tillæg nr. 5 - Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020

Tillæg nr. 5 - Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020 Tillæg nr. 5 - Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020 Optagelse af Brønsholmdalgrøften som spildevandsteknisk anlæg August 2014 Billede indsættes i stedet for denne tekstboks Størrelsen på billedet

Læs mere

NOTAT. Kundenavn : Kolding Spildevand as. Til : Jette Nørregaard Jensen. Fra : Kristina Møberg Jensen/Lars Bendixen

NOTAT. Kundenavn : Kolding Spildevand as. Til : Jette Nørregaard Jensen. Fra : Kristina Møberg Jensen/Lars Bendixen NOTAT Kundenavn : Kolding Spildevand as Til : Jette Nørregaard Jensen Fra : Kristina Møberg Jensen/Lars Bendixen Projektleder : Lars Bendixen Kvalitetssikring : Brian Rosenkilde Godkendt af : Lars Bendixen

Læs mere

Høringsnotat for KP-tillæg og Lokalplan 317 Offentlige formål, Tamdrupcentret, Lund

Høringsnotat for KP-tillæg og Lokalplan 317 Offentlige formål, Tamdrupcentret, Lund Sagsnr. 01.02.05-P16-10-18 Dato: 12.3.2019 2018 - Notat Høringsnotat for KP-tillæg 2017-7 og Lokalplan 317 Offentlige formål, Tamdrupcentret, Lund Planforslagene var i høring fra tirsdag den 4. december

Læs mere

Undersøgelse af afvandingsforhold for Hummingen Strand

Undersøgelse af afvandingsforhold for Hummingen Strand HydroInform Undersøgelse af afvandingsforhold for Hummingen Strand 16. september 2014 Udarbejdet af civilingeniør Jan Gregersen Version 4.0 side 1 af 21 Indholdsfortegnelse 1Baggrund...3 2Konsekvens af

Læs mere

Orienteringsmøde med repræsentanter for grundejerforeninger i delområde 2 i sommerhusområdet Hals-Hou om spildevandskloakering af delområde

Orienteringsmøde med repræsentanter for grundejerforeninger i delområde 2 i sommerhusområdet Hals-Hou om spildevandskloakering af delområde Møde Orienteringsmøde med repræsentanter for grundejerforeninger i delområde 2 i sommerhusområdet Hals-Hou om spildevandskloakering af delområde 2. Tid 24-11-2011, kl. 15 Sted Aalborg Kommune, Stigsborg

Læs mere

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN VRANGSTRUPVEJ 51, LB. NR.15

DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN VRANGSTRUPVEJ 51, LB. NR.15 Skov- og Naturstyrelsen & Landboforeningen Gefion DETAILPROJEKT FOR EJENDOMMEN VRANGSTRUPVEJ 51, LB. NR.15 NIRAS A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Telefon 4810 4200 Fax 4810 4300 E-mail niras@niras.dk

Læs mere

INDLEDNING. Faxe Kommune Industrivej 2 4683 Rønnede. Sendes pr. mail til: kommunen@faxekommune.dk. Dear

INDLEDNING. Faxe Kommune Industrivej 2 4683 Rønnede. Sendes pr. mail til: kommunen@faxekommune.dk. Dear Industrivej 2 4683 Rønnede Sendes pr. mail til: kommunen@faxekommune.dk Dear NY VINDMØLLEPARK VED TUREBYLILLE I FAXE KOMMUNE - ANSØG- NING OM DISPENSATION TIL ETABLERING AF TO NYE OVERKØRSLER INDENFOR

Læs mere

Fornuftig prioritering et incitament for at handle

Fornuftig prioritering et incitament for at handle Fornuftig prioritering et incitament for at handle v/søren Vestergaard Chefkonsulent Frederikshavn Kommune Politiske beslutninger Rapport og løsninger Tids- og procesplan Udfordringer set fra det kommunale

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg Udarbejdet den 3. november 2017 Vedtaget i Byrådet den 13.

Læs mere

Fremtidig afvanding af Springcenter og P-areal syd for Springcenter

Fremtidig afvanding af Springcenter og P-areal syd for Springcenter NÆRHEDEN Fremtidig afvanding af Springcenter og P-areal syd for Springcenter ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKSNISK NOTAT PROJEKTNR.

Læs mere

Separatkloakerede områder er vist med blåt og fælleskloakerede områder med grønt.

Separatkloakerede områder er vist med blåt og fælleskloakerede områder med grønt. NOTAT Projekt Mike Urban beregning i Rønne Projektnummer 3631200019 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Bornholm Forsyning A/S Tevandsbækken - Hydrauliske beregninger John W. Hansen, Per Martlev Hansen

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrund. 2. Beskrivelse af nuværende forhold

NOTAT. 1. Baggrund. 2. Beskrivelse af nuværende forhold NOTAT Projekt Ændret afledning til Gentofterenden fra kommende projekt ved Mosegårdskvarteret Kunde Novafos A/S Notat nr. 2 Dato 22-06-2018 Til Fra Kopi til Jacob Dyrby Petersen, Novafos AOH, Rambøll 1.

Læs mere

Notatet beskriver de forskellige anlægselementer samt projektøkonomien og skitsemæssige

Notatet beskriver de forskellige anlægselementer samt projektøkonomien og skitsemæssige NOTAT Projekt Oversvømmelse i Skovmose på Sydals Projektnummer 1431100020 Kundenavn Emne Til Fra Kvalitetssikring Sønderborg Kommune Grundlag for prioritering af projektforslag Hans Erik Jensen Ebbe Enøe

Læs mere

KAPACITETSUDVIDELSE LUFTHAVNSBÆKKEN

KAPACITETSUDVIDELSE LUFTHAVNSBÆKKEN Til Esbjerg Kommune Dokumenttype Notat Dato Maj 2016 Ansøgning om tilladelse til vandløbsprojekt af Lufthavnsbækken KAPACITETSUDVIDELSE LUFTHAVNSBÆKKEN KAPACITETSUDVIDELSE LUFTHAVNSBÆKKEN Revision 01 Dato

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 22. august 2017 Sagsid 17/13852 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Boligområde nord for Eilif Krogagers Vej,, matrikel 3b og 3n, del af matrikel 26bk,

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG TIL SPILDEVANDSPLAN

FORSLAG TIL TILLÆG TIL SPILDEVANDSPLAN 2013-06-14 1. INDLEDNING 2 2. BAGGRUND 2 3. LOV- OG PLANGRUNDLAG 3 4. EJERSKAB OG ANSVAR 3 5. PROJEKTBESKRIVELSE OG AFVANDINGSFORHOLD 3 6. Forslag til opdateringer/ændringer til spildevandsplanen 5 Ændring

Læs mere

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1 ASSENS KOMMUNE MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MIJØSCREENING INDHOLD 1 Indledning 1 2 Lovgrundlag

Læs mere

Robusthedsanalyser Klikovand Inger Klint Jensen Gunnar P. Jensen

Robusthedsanalyser Klikovand Inger Klint Jensen Gunnar P. Jensen Robusthedsanalyser Klikovand 25.10. Inger Klint Jensen ikje@orbicon.dk Gunnar P. Jensen gpje@orbicon.dk Dagsorden Robusthedsanalyser, baggrund Gennemgang af forskellige metoder fordele/ulemper Afstrømningsstatistikker

Læs mere

Tilladelse til midlertidig medbenyttelse af Brødemosegrøften og videre nedstrøms til Roskilde Fjord til udledning af renset spildevand

Tilladelse til midlertidig medbenyttelse af Brødemosegrøften og videre nedstrøms til Roskilde Fjord til udledning af renset spildevand Natur og Miljø Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk 13-10-2017 Sagsnr. 06.00.00-P19-1-17.. Halsnæs Forsyning A/S Gjethusparken 3, 1. sal 3300 Frederiksværk Tilladelse til midlertidig medbenyttelse af Brødemosegrøften

Læs mere

UDVIDELSE AF VÅDENG Ekstremregn - Mortenstrupvej November 2014

UDVIDELSE AF VÅDENG Ekstremregn - Mortenstrupvej November 2014 UDVIDELSE AF VÅDENG Ekstremregn - Mortenstrupvej November 14 Hørsholm 11-11-14 Indholdsfortegnelse 1 PROJEKTETS FORMÅL... 2 2 PROJEKTETS TEKNISKE UDFORMNING.... 2 2.1 DET NATURLIGE OPSTUVNINGS POTENTIALE...

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplaner for tidligere Hjørring Kommune, tidligere Hirtshals Kommune, tidligere Sindal Kommune samt tidligere Løkken-Vrå Kommune

Tillæg til Spildevandsplaner for tidligere Hjørring Kommune, tidligere Hirtshals Kommune, tidligere Sindal Kommune samt tidligere Løkken-Vrå Kommune Hjørring Kommune Tillæg til Spildevandsplaner for tidligere Hjørring Kommune, tidligere Hirtshals Kommune, tidligere ndal Kommune samt tidligere Løkken-Vrå Kommune Tillæg 2 af 2016 Optagelse af vandløb

Læs mere

Svingelbjerg Bæk Slutrapport marts 2017

Svingelbjerg Bæk Slutrapport marts 2017 Svingelbjerg Bæk Slutrapport marts 201 1 Indhold Slutrapport... 1 1. Indledning... 2 2. Udførelsen... 3. Effekter... 12 Forventede effekter... 12 Reelle effekter... 12 Yderligere forventede effekter...

Læs mere

At sikre at borgeren oplever forsyningssikkerhed, god service og rådgivning.

At sikre at borgeren oplever forsyningssikkerhed, god service og rådgivning. Niveau 1 Overordnet målsætning for spildevandsplanen. At sikre at borgeren oplever forsyningssikkerhed, god service og rådgivning. At håndtere og behandle spildevand og regnvand i kommunen på en stabil,

Læs mere

Omklassificering af vandløb, gennemgang af vandløbsstrækninger

Omklassificering af vandløb, gennemgang af vandløbsstrækninger Bilag 2 Omklassificering af vandløb, gennemgang af vandløbsstrækninger Den øverste del af Lille Bæk, 1.052 meter Vandløbsstrækningen foreslås nedklassificeret fra offentligt til privat vandløb. Hele vandløbsstrækningen

Læs mere

Kloaksystemets opbygning og funktion

Kloaksystemets opbygning og funktion Kloaksystemets opbygning og funktion Kommunens afløbssystem, eller i daglig tale kloaksystemet, kan være opbygget på to helt forskellige måder: enten som fællessystem eller som separatsystem. I Spildevandsplanen

Læs mere

Notat vedr. optimering af afstrømningskapacitet fra Stampedam

Notat vedr. optimering af afstrømningskapacitet fra Stampedam Stampedam Notat vedr. optimering af afstrømningskapacitet fra Stampedam UDFØRT AF ENVICLEAN/NHJ 29-05-2012 Skodshøj 16, Guldbæk 9530 Støvring, Tel. +45 9686 7600 Email: nhj@enviclean.dk 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Høring af forslag til reguleringsprojekt i vandløbet Maglemoserenden

Høring af forslag til reguleringsprojekt i vandløbet Maglemoserenden Høring Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 59 Rudkøbing Tlf. 63 51 6 Tlf. 63 51 6 42 direkte Fax 63 51 6 1 E-mail: annjen@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2008-2011 Tillæg nr. 1 til gl. Gedveds Spildevandsplan Servicemål, sikkerhedsfaktor og bassiner TEKNIK OG MILJØ 1 Indledning For at forebygge klimaændringernes påvirkning på det kommunale

Læs mere

1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften. 2 Projektbeskrivelse for omlægningen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften. 2 Projektbeskrivelse for omlægningen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT BANEDANMARK OMLÆGNING AF VALMOSEGRØFTEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PROJEKTBESKRIVELSE INDHOLD 1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] VVM Myndighed Skive Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen:

Læs mere

Allerød Kommune - Forslag til serviceniveau mod oversvømmelser

Allerød Kommune - Forslag til serviceniveau mod oversvømmelser Allerød Kommune - Forslag til serviceniveau mod oversvømmelser Bilag 1: Andre kommers serviceniveau Revision 1 8. september 2009 Indhold Hvidovre Kommune 2 Greve Kommune 2 Herlev kommune 3 Gribskov kommune

Læs mere

NOTAT. Baggrund. Herlev. Gladsaxe. København

NOTAT. Baggrund. Herlev. Gladsaxe. København NOTAT Projekt Reduktion af aflastninger til kagsåen Kunde Herlev Forsyning og Nordvand Notat nr. [xx] Dato 2012-06-21 Til [Navn] Fra Henrik Sønderup, Rambøll Kopi til [Name] Baggrund Kagså er et mindre

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 17. maj 2016 Sagsid 16/5923 Login hsf Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 For et erhvervsområde i Kjersing Øst på matrikel 1c, 1f, 1g, 1u, 1x, 1ab, 1ad, 1ae, 1an,

Læs mere

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Nyt kloakopland HIN49 for planlagt boligområde 2. etape af Haldumgårdsvej i Hinnerup

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Nyt kloakopland HIN49 for planlagt boligområde 2. etape af Haldumgårdsvej i Hinnerup Favrskov Kommune Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN49 for planlagt boligområde 2. etape af Haldumgårdsvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-15099 Udgivelsesdato 6. december 2016 Udarbejdet

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 12. december 2017 Sagsid 17/21126 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Boligområde i, matrikel 19r m.fl. Guldager By, Guldager og matrikel 1d, 1aq og

Læs mere

Tillæg nr. 19 til Spildevandsplan

Tillæg nr. 19 til Spildevandsplan Tillæg nr. 19 til Spildevandsplan 2008-2015 Kloakering af nyt boligområde ved Ølsted 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Plangrundlag... 3 4. Areal og ejerforhold... 3 5. Regn - og spildevandsafledning...

Læs mere

Projektforslag: Regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø by

Projektforslag: Regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø by 12. juni 2017 Projektforslag: Regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø by Formål med reguleringen I forbindelse med fornyelse af regnvandssystemet i Gjessø by ønsker Silkeborg Kommune og Silkeborg Spildevand

Læs mere

Forslag til reguleringsprojekt af vandløb over matr. 34a Jonstrup By. Høringsdokument.

Forslag til reguleringsprojekt af vandløb over matr. 34a Jonstrup By. Høringsdokument. Natur og Miljø Forslag til reguleringsprojekt af vandløb over matr. 34a Jonstrup By. Høringsdokument. 1 Indhold 1. Indledning og formål... 3 2. vandløbets forløb og tilstand... 3 3. Projektbeskrivelse...

Læs mere

Frederikssund Kommune Torvet Frederikssund. Notat:

Frederikssund Kommune Torvet Frederikssund. Notat: Frederikssund Kommune Torvet 2 3600 Frederikssund Notat: RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA ANDERSEN & GRØNLUND ApS Dato 07.10.2016 Initialer CGP Sag 1447 J.nr. Email Projektbeskriv. cgp@ag-aps.dk Tlf. 4614 1350

Læs mere

VANDFORVALTNINGSSTRATEGI LOKALPLAN 404 VED RODSKOVVEJ I RODSKOV

VANDFORVALTNINGSSTRATEGI LOKALPLAN 404 VED RODSKOVVEJ I RODSKOV VANDFORVALTNINGSSTRATEGI LOKALPLAN 404 VED RODSKOVVEJ I RODSKOV Dato: 17. marts 2017 revideret 2018.01.12. Udarbejdet af: JHC Sagsnr.: 45.525 Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S Side 1 af 6 VANDFORVALTNINGSSTRATEGI

Læs mere

TILLÆG NR. 183 TIL SPILDEVANDSPLANEN

TILLÆG NR. 183 TIL SPILDEVANDSPLANEN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Jerlev Ødsted Skærup Brejning Hvidbjerg Børkop Gårslev Egtved Smidstrup Gravens TILLÆG NR. 183 TIL SPILDEVANDSPLANEN For et Boligområde

Læs mere

Projektet. Omfattede ejendomme. Konsekvenser. Omkostninger. Projektet omfatter 3 vandløbsstrækninger:

Projektet. Omfattede ejendomme. Konsekvenser. Omkostninger. Projektet omfatter 3 vandløbsstrækninger: SIDE 2/4 Figur 1 Projekteret regulering af vandløbene. Okker= sløjfning, Lysblå= nyt eller reguleret vandløb. Gul=lokalplangrænse. Skraveret = planlagte sedimentations- og nedsivningsbassiner Figur 2 Vandløb

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken ved Nørredige i Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken ved Nørredige i Ringkøbing R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af fælleskloakken ved Nørredige i Ringkøbing Udarbejdet den 5. oktober 2017 Vedtaget i Byrådet den 13. marts

Læs mere

Håndtering af regnvand i Lyngby-Taarbæk Kommune - Mølleå og Furesø som aktive elementer ved klimasikring. Jakob H. Hansen, COWI

Håndtering af regnvand i Lyngby-Taarbæk Kommune - Mølleå og Furesø som aktive elementer ved klimasikring. Jakob H. Hansen, COWI Jakob H. Hansen, COWI 1 Mølleå og Furesø/Lyngby Sø 12.600 ha afstrømningsopland heraf ca. 8.500 ha opstrøms for Lyngby Mølle Opstrøms Kommuner Rudersdal Kommune Lyngby-Taarbæk Kommune Lyngby Mølle 2 20

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrund. Rambøll Englandsgade 25 DK-5100 Odense C. T F

NOTAT. 1. Baggrund. Rambøll Englandsgade 25 DK-5100 Odense C. T F NOTAT Dato 28-05-2013 Projekt Jordbro Å Kunde Naturstyrelsen Aalborg Notat nr. 1.2 Dato 28-05-2013 Til Fra KS af Kjeld Lundager Jørgensen, Naturstyrelsen Mads Bøg Grue, Rambøll A/S Dennis Søndergård Thomsen,

Læs mere

Natur og Miljø Februar 2018 sag nr Tillæg 3 til Spildevandsplan Svendborg Kommune

Natur og Miljø Februar 2018 sag nr Tillæg 3 til Spildevandsplan Svendborg Kommune Natur og Miljø Februar 2018 sag nr. 17-27344 Tillæg 3 til Spildevandsplan 2013 2024 Svendborg Kommune for boligområde øst for Gambøtvej og syd for Søndervej, Thurø. 1 Indholdsfortegnelse A. Indledning...

Læs mere

TILLÆG 231 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG 231 TIL SPILDEVANDSPLAN 1 - Forside_tillæg 231_høring Juni 2018 Thyregod Vonge Give Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Jerlev Brejning Ødsted Skærup Hvidbjerg BørkopGårslev Smidstrup Egtved Gravens TILLÆG 231 TIL

Læs mere

TILLÆG NR. 147 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde på Rønshovedvej delvist omfattet af Lokalplan 1103

TILLÆG NR. 147 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde på Rønshovedvej delvist omfattet af Lokalplan 1103 VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 147 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde

Læs mere

Hørsholm kommune. Juni 2012 HYDRAULISK VURDERING AF FLAKVAD RENDE

Hørsholm kommune. Juni 2012 HYDRAULISK VURDERING AF FLAKVAD RENDE Hørsholm kommune Juni 2012 HYDRAULISK VURDERING AF FLAKVAD RENDE PROJEKT Hydraulisk vurdering af Projekt nr. 207012 Dokument nr. 123417655 Version 2 Projekt nr. 207012 Udarbejdet af JBG Kontrolleret af

Læs mere

Strategi Separat, det er klart! Bjarne Nielsen Aalborg Forsyning, Kloak A/S

Strategi Separat, det er klart! Bjarne Nielsen Aalborg Forsyning, Kloak A/S Strategi Separat, det er klart! Bjarne Nielsen Aalborg Forsyning, Kloak A/S Hvilken samfundsmæssig rolle har vi som forsyningsselskab? Vi skal sikre: Hygiejnisk og sundhedsmæssig sikker bortledning af

Læs mere

Udkast til tilladelse til regulering og restaurering af vandløb på Grønnestrand

Udkast til tilladelse til regulering og restaurering af vandløb på Grønnestrand Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 22-11-2018

Læs mere

TILLÆG NR. 2 TIL SPILDEVANDSPLAN 2008

TILLÆG NR. 2 TIL SPILDEVANDSPLAN 2008 MAJ 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE TILLÆG NR. 2 TIL SPILDEVANDSPLAN 2008 TILLÆG VEDR. OMLÆGNING AF KLOAKLEDNINGER I FORBINDELSE MED ETABLERING AF NORDHAVNSVEJ FORSLAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens

Læs mere

Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej Skanderborg. Tilladelse til udledning af vejvand fra motorvej E45 ved Rødekro

Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej Skanderborg. Tilladelse til udledning af vejvand fra motorvej E45 ved Rødekro Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato:15-05-2018 Sagsnr.: 17/4772 Kontakt: Kenneth Lund Direkte tlf.: 7376 7351 E-mail: kelu@aabenraa.dk

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Frederikssund Kommune Torvet 2 3600 Frederikssund Dato 17. oktober 2016 Sagsnr. 06.02.03-P19-2-16 NATUR OG MILJØ Høring om reguleringsprojekt Frederikssund Kommune har den 7. oktober 2016 modtaget en ansøgning

Læs mere

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund Den udpegede indsats, AAL-508, åbning af rørlægning i Sejerslev Bæk, er omfattet af Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021).

Læs mere

VÅDOMRÅDEPROJEKT VERNINGE MOSE

VÅDOMRÅDEPROJEKT VERNINGE MOSE JUNI 2017 ASSENS KOMMUNE VÅDOMRÅDEPROJEKT VERNINGE MOSE DETAILPROJEKT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2017 ASSENS KOMMUNE VÅDOMRÅDEPROJEKT

Læs mere

Indsigelsesnotat til Lokalplan FRE.F.10.37.03 - Bolig- og golfområde nord for Frederikshavn.

Indsigelsesnotat til Lokalplan FRE.F.10.37.03 - Bolig- og golfområde nord for Frederikshavn. Indsigelsesnotat til Lokalplan FRE.F.10.37.03 - Bolig- og golfområde nord for Frederikshavn. Center for Teknik og Miljø 20. marts 2015 SUOS Indkomne bemærkninger Centrets bemærkninger 1. Naturstyrelsen

Læs mere

Favrskov Kommune. Forslag til tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013

Favrskov Kommune. Forslag til tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013 Favrskov Kommune Forslag til tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN49 for planlagt boligområde 2. etape af Haldumgårdsvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-15099 Udgivelsesdato 30. marts 2016

Læs mere

Baggrund og tidligere høring. Dette er 2. udgaven af et forslag til et restaureringsprojekt som Helsingør Kommune fremmelægger til offentligheden,

Baggrund og tidligere høring. Dette er 2. udgaven af et forslag til et restaureringsprojekt som Helsingør Kommune fremmelægger til offentligheden, Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 4928 2527 rha02@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 24.06.2016 Sagsnr. 15/4530 Sagsbeh. Roar Hauch Projektforslag: Restaurering

Læs mere

Forslag om klimatilpasning og opnåelse af servicemål af Stenløse By gennem omlægning af vandløbet Stenløse Å

Forslag om klimatilpasning og opnåelse af servicemål af Stenløse By gennem omlægning af vandløbet Stenløse Å Stenløse Å Forslag om klimatilpasning og opnåelse af servicemål af Stenløse By gennem omlægning af vandløbet Stenløse Å Egedal Kommune har de seneste 10 år registreret et stigende antal oversvømmelser

Læs mere

Spildevandskloakering i Hals-Hou sommerhusområde - Sammenfatning af løsninger på overfladevandsproblemer i pilotområdet.

Spildevandskloakering i Hals-Hou sommerhusområde - Sammenfatning af løsninger på overfladevandsproblemer i pilotområdet. Til Kopi til Fra Styregruppen Arbejdsgruppens medlemmer og Michael Eilertsen Arbejdsgruppen 17.september 2010 Sags nr.: 2010-21489 Init.: THP Spildevandskloakering i Hals-Hou sommerhusområde - Sammenfatning

Læs mere

Placering af nyt forløb af Grundel Bæk mv. Arbejdet indeholder bl.a.:

Placering af nyt forløb af Grundel Bæk mv. Arbejdet indeholder bl.a.: Bilag 1: Projektering af nyt forløb af Grundel Bæk ved Rindsholm Dambrug Dette notat beskriver de overvejelser, der ligger bag projektet ved Rindsholm Dambrug. Selve detailprojektet er indarbejdet i det

Læs mere

ANSØGNING OM REGU- LERING SANDERUM BÆK

ANSØGNING OM REGU- LERING SANDERUM BÆK Til Odense Kommune Dokumenttype nsøgning Dato pril 2018 nsøgning om regulering og sløjfning af et privat rørlagt vandløb NSØGNING OM REGU- LERING SNDERUM BÆK NSØGNING OM REGULERING SNDERUM BÆK Revision

Læs mere

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 05. januar 2017 J.nr. 16/15604

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 05. januar 2017 J.nr. 16/15604 Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Dato 05. januar 2017 J.nr. 16/15604 Afgørelse efter vandløbslovens bestemmelser vedrørende afledning af overfladevand fra

Læs mere

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Favrskov Kommune Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN50 samt ændring af kloakopland HIN47 for planlagt boligområde ved Haarvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-2801 Udgivelsesdato 5. januar

Læs mere

Indstillingsnotat. Notatark. Overskrift Forespørgsel om lokalplanlægning ved Fasanvej i Juelsminde

Indstillingsnotat. Notatark. Overskrift Forespørgsel om lokalplanlægning ved Fasanvej i Juelsminde Notatark Sagsnr. 01.02.05-P19-4-16 Sagsbehandler Christina Duedal Nielsen 17.3.2016 Indstillingsnotat Overskrift Forespørgsel om lokalplanlægning ved Fasanvej i Juelsminde Beslutningstema Udvalget for

Læs mere

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan 2009-2012. Justering af oplandsgrænser i Vadstedområdet inkl. Lokalplanområde

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan 2009-2012. Justering af oplandsgrænser i Vadstedområdet inkl. Lokalplanområde Favrskov Kommune Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan 2009-2012 Justering af oplandsgrænser i Vadstedområdet inkl. Lokalplanområde 324 Nyt kloakopland for nyt boligområde ved Nørregade i Hinnerup, Lokalplanområde

Læs mere

TILLÆG NR. 162 TIL SPILDEVANDSPLAN For et bolig og erhversområde ved Dæmningen,Vejle. Delvist omfattet af Lokalplan 1091

TILLÆG NR. 162 TIL SPILDEVANDSPLAN For et bolig og erhversområde ved Dæmningen,Vejle. Delvist omfattet af Lokalplan 1091 VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 162 TIL SPILDEVANDSPLAN For et bolig

Læs mere

Johansson & Kalstrup A/S rådgivende ingeniører FRI

Johansson & Kalstrup A/S rådgivende ingeniører FRI Johansson & Kalstrup A/S rådgivende ingeniører FRI Esbjerg Kommune Teknik & Miljø Vandløb Sag nr.: Dato: 7.06.0 E-mail: cha@j-k-as.dk Bjarne Christensen Vindmøller i Måde Ansøgning om godkendelse efter

Læs mere

TILLÆG 235 TIL SPILDEVANDSPLAN Boligområde ved Fælleshåbvej Brejning syd

TILLÆG 235 TIL SPILDEVANDSPLAN Boligområde ved Fælleshåbvej Brejning syd 1 - Forside_Tillæg_235_høring Februar 2019 Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Jerlev Ødsted Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Smidstrup Gravens TILLÆG 235 TIL

Læs mere

Til. Vejdirektoratet. Dokumenttype. Notat. Dato. Maj Skitseprojekt for forlægning af Lindved Å SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LIND- VED Å

Til. Vejdirektoratet. Dokumenttype. Notat. Dato. Maj Skitseprojekt for forlægning af Lindved Å SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LIND- VED Å Til Vejdirektoratet Dokumenttype Notat Dato Maj 14 Skitseprojekt for forlægning af SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LIND- VED Å SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LINDVED Å Revision 1 Dato 14-05-08 Udarbejdet af Mads

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord,

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, Tønder Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, august 2015 Udarbejdet til: Tønder Kommune Kongevej

Læs mere