12. l + 2) 82.04: G 01 3) 82.11: G 01 Daginstitutioner - fritidshjemmet Langhøj

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "12. l + 2) 82.04:16.04.04 G 01 3) 82.11:16.04.04 G 01 Daginstitutioner - fritidshjemmet Langhøj"

Transkript

1 12. l + 2) 82.04: G 01 3) 82.11: G 01 Daginstitutioner - fritidshjemmet Langhøj 1) Etablering af solafskærmning. 2) Ændring af belysning og opsætning af brandmagnet. 3) Opsætning af bom i skolegården. l) Etablering af solafskærmning. På socialudvalgets møde den l8. oktober l989, pkt. l, blev forelagt en sag vedrørende etablering af solafskærmning på fritidshjemmet Langhøj. Som det fremgår af mødeindstillingen, som vedlægges, havde teknisk forvaltning indhentet tilbud på kr ,00 excl. moms til opsæt- ning af 8 stk. solskærme af samme type, som er etableret andre ste- der på skolen. Udvalget besluttede, at muligheden for en indvendig løsning til en rimeligere pris og først til udførelse i l990 skulle undersøges. Teknisk forvaltning er den 9. november l989 fremkommet med følgende betragtninger: "Den største effekt af solafskærmning opnås ved en udvendig solaf- skærmning, og her er forskellige muligheder. Den af teknisk for- valtning tidligere foreslåede afskærmning med horisontale lameller på et skråtstillet fast stativ har en afskærmningsfaktor på ca. 10 (%). Ved afskærmningsfaktor forstås forholdet mellem indtrængende sol- varme på skærmet og uskærmet vindue med 2 lag glas. Jo mindre af- skærmningsfaktor jo bedre afskærmning. Indvendig solafskærmning kan udføres enten som gardin eller persi- enne. Alt efter tætheden og farven på et gardin vil dette ligge med en afskærmningsfaktor på ca (%). Persienner har en afskærm- ningsfaktor på ca (%). Som det fremgår af ovenstående, er en indvendig solafskærmning ikke at anbefale. Ganske kort fortalt gælder det om at forhindre solens stråling i at gå gennem glasset. Endelig er de pågældende vinduer af en type, der er uegnet til ind- vendig solafskærmning. Vinduerne er 25o cm brede og 2o7 cm høje, opdelt på midten med en vandret karm. Det øverste felt er fast glas, og det nederste felt er opdelt med en lodpost på midten og forsynet med 2 oplukkelige drejevinduer, det vil sige rammen i op- lukket stand går ca. 55 cm ind i rummet og ca. 55 cm ud fra faca- den. Det er sikkert ud fra denne specielle konstruktion, man tidli- gere har valgt den løsning, som eksisterer på en del af den pågæl- dende facade, og som er identisk med de skærme, teknisk forvaltning har indhentet tilbud på.

2 Ønsker man ud fra denne redegørelse fortsat en prismæssig undersø- gelse for indvendig solafskærmning, vil teknisk forvaltning natur- ligvis indhente pris på en løsning med den bedst opnåelige afskærm- ningsfaktor, nemlig et tæt, lyst gardin." Efter aftale med udvalgsformanden har teknisk forvaltning efterføl- gende oplyst, at indkøb og opsætning af solafskærmende gardiner af mærket "Verosol-thermogardin" vil andrage kr ,00 excl. moms. I brev af 6. december l989 meddeler institutionen, at man allerede ved etableringen var opmærksom på, at der ville blive et problem med hensyn til sol/varme i grupperum og på kontor. Valget stod på daværende tidspunkt mellem rullegardiner eller per- sienner, og man valgte persienner, da dette skulle have den bedste effekt. Efter 1 1/2 år brug i praksis kan det oplyses, at effekten er meget ringe, selvom persiennerne er lukket for hele tiden. I forårs- og sommermånederne er der direkte sol på vinduerne fra solen står op til ca. kl til om eftermiddagen. Institutionen beder derfor om, at det undersøges, hvad en løsning med markiser, der kan reguleres indefra vil koste, såfremt udvalget finder, at den udvendige faste solafskærmning i lighed med skolens er for kostbar. Teknisk forvaltning har herefter indhentet tilbud på følgende: Tilbud nr enkelte markiser a kr ,00...kr ,00 8 betjening med drejestang, indvendig a kr. 154,00...kr ,00 kr ,00./. 25 % kr ,00 I alt excl. moms kr ,00 ============= Tilbud nr enkelte markiser a kr ,00...kr ,00 8 motorer a kr ,00...kr ,00 kr ,00./. 25 % kr ,00 kr ,00 montering af el...kr. 885,00 I alt excl. moms kr ,00 ============= Tilbud nr markiser til dækning af 8 vinduer...kr ,00 3 motorer a kr ,00...kr ,00 kr ,00./. 25 % kr ,50 kr ,50 montering af el...kr. 885,00 I alt excl. moms kr ,50 ============= 2) Ændring af belysning og opsætning af brandmagnet. I brev af 30. oktober l989 anmoder fritidshjemmet Langhøj om at få ændret på en del af belysningsforholdene. Det oplyses, at der ved fritidshjemmets etablering blev opsat lys- armaturer i gruppe- og alrum, hvilket er en god almenbelysning. I forbindelse med syning og andre aktiviteter, der kræver mere di- rekte lys, er denne belysning dog ikke tilstrækkelig. Ingen af de omtalte rum har installationer, der muliggør

3 en sådan arbejdsbelys- ning. Der ønskes derfor opsat installationer, således at der kan etableres arbejdsbelysning i gruppe- og alrum. Endvidere ønskes separat belysning i de 3 depotrum, da man for at kunne se er nødsaget til at tænde 6 armaturer. Depotrummene er luk- kede rum på stuerne uden anden lyskilde. Dette vil være en energi- besparende foranstaltning, da det altid er nødvendigt med lys i de- poterne, mens man i en stor del af året ikke behøver lys på stuer- ne. I fritidshjemmets gang (40 m lang og 4 m bred) anmodes om at få op- sat lysarmaturer med spot på væggene. P.t. er gangen oplyst af 8 stk. 100 Watt pærer. Øvrige lyskilder er 6 stk. ovenlysvinduer og 4 stk. højtsiddende vinduer ved hovedindgangen, hvilket ikke er til- strækkeligt ved rengøring og almen brug i vinterperioden. Det oply- ses, at belysningen er udskiftet af skole- og fritidsforvaltningen på gangene andre steder på skolen. Desuden ønskes opsat en brandmagnet på en branddør, der fører ind til et af grupperummene, således at døren kan stå åben i det dagli- ge og kun i tilfælde af brand smække i. I øjeblikket er den lukke- de branddør til stor gene, da det er umuligt at holde øje med bør- nene på gangen og ved toiletterne. Endvidere er døren så tung, at de mindste af børnene har svært ved at åbne den. Teknisk forvaltning har den 24. november l989 meddelt, at der er indhentet tilbud hos kommunens sædvanlige el-installatør. Det er herefter aftalt med fritidshjemmet at moderere ønsket om spots i strømskinner til belysning af opslagstavler med mere på gangen, så- ledes at disse kun opsættes et sted, hvilket giver en reduktion på kr ,00 excl. moms. Etablering af anlæg til fastholdelse af branddøren til grupperummet i åben stilling anslås at kunne udføres for ca. kr ,00 excl. moms. Samlet udgift i forbindelse med de ønskede arbejder, som findes ri- melige at gennemføre, vil herefter kunne udføres for ca. kr ,00 excl. moms. 3) Opsætning af bom i skolegården. På socialudvalgets møde den 20. september l989, pkt. 3, godkendte udvalget at frigive kr ,00 excl. moms til opsætning af en bom, såfremt skole- og fritidsudvalget ikke havde nogle indvendin- ger. Endvidere ønskede udvalget undersøgt, om en eventuel bevilling fra skolevæsenet kunne indgå på kontoen. I brev af 3l. oktober l989 oplyses det, at skole- og fritidsudval- get har vedtaget, at socialudvalget kan opsætte en bom i skolegår- den for egen regning under forudsætning af, at den holdes åben un- der handicapsvømningen (p.t. fredage) samt for handicapkøretøjer under teaterforestillinger og i øvrigt uden for institutionens åbningstid. Skole- og fritidsforvaltningen gør endvidere opmærksom på, at der ikke forefindes budget til opsætning af en bom, idet sådanne udgif- ter afholdes af kontoen for skolegårde eller adgangsveje, henhøren- de under teknisk forvaltning.

4 På forespørgsel fra institutionssektoren har teknisk forvaltning efterfølgende oplyst, at man heller ikke der har mulighed for at afholde en del af udgiften. Dette skyldes, at det ikke drejer sig om et skolegårdsproblem, men udelukkende skyldes etableringen af fritidshjemmet og dermed brugen af en del af skolegården til nærle- geplads. Teknisk forvaltning blev herefter bedt om at lade arbejdet igangsætte, således at udgiften kan afholdes i regnskabsår l989. Økonomiske konsekvenser:...vh.v...l 1) Der er mulighed for at frigive enten kr ,00 excl. moms, kr ,00 excl. moms, kr ,00 excl. moms, kr ,00 excl. moms eller kr ,50 excl. moms fra æn- drings- og forbedringskontoen i l990. 2) Der er mulighed for at frigive kr ,00 excl. moms fra æn- drings- og forbedringskontoen i l990. 3) Ingen, da kr ,00 excl. moms tidligere er godkendt frigivet fra ændrings- og forbedringskontoen i l v..l.v...l Social- og sundhedsforvaltningens indstilling:...v.l.v...l 1) Med henvisning til den meget detaljerede redegørelse fra tek nisk forvaltning omkring solskærme bedes udvalget tage stil ling til, 1a) om der skal frigives kr ,00 excl. moms fra ændrings- og forbedringskontoen i l990 til etablering af 8 stk. solskærme, 1b) om der skal frigives kr ,00 excl. moms fra ændrings- og forbedringskontoen i l990 til opsætning af solafskærmende gar- diner, 1c) om der skal frigives kr ,00 excl. moms fra ændrings- og forbedringskontoen i l990 til opsætning af 8 enkelte markiser med drejestang, 1d) om der skal frigives kr ,00 excl. moms fra ændrings- og forbedringskontoen i l990 til opsætning af 8 enkelte markiser med motorer, 1e) om der skal frigives kr ,50 excl. moms fra ændrings- og forbedringskontoen i l990 til opsætning af 3 markiser med mo- torer. 2) Endvidere indstilles det, at der til ændring af belysningen samt etablering af en brandmagnet frigives kr ,00 excl. moms fra ændrings- og forbedringskontoen i l990. 3) Fremlægges til udvalgets orientering....v..l.v...l Soc.udv.møde , pkt. 12:

5 ...V..L.V...H.V...L Ad. 1. Indstilling 1e følges. Ad. 2. Etablering af brandmagnet godkendes, hvorimod der må findes løsning på belysningsforholdene. en billigere Ad. 3. Taget til efterretning....v...l...v..l.v...l

Hvordan spiller facaden solafskærmningen sammen med installationerne? Kjeld Johnsen, SBi, AAU-København

Hvordan spiller facaden solafskærmningen sammen med installationerne? Kjeld Johnsen, SBi, AAU-København Hvordan spiller facaden solafskærmningen sammen med installationerne? Kjeld Johnsen, SBi, AAU-København Indeklimaets Temadag 2017 Teknologisk Institut 26.9.2017 Fra introduktionen: Hvad er afgørende for,

Læs mere

Ansøgninger fra plejehjemmene Svendebjerghave, Krogstenshave, Sø vangsgården og Danske Handelsrejsendes Plejehjem

Ansøgninger fra plejehjemmene Svendebjerghave, Krogstenshave, Sø vangsgården og Danske Handelsrejsendes Plejehjem 3. 00.01Ø02 Ændrings- og forbedringskontoen Ansøgninger fra plejehjemmene Svendebjerghave, Krogstenshave, Sø vangsgården og Danske Handelsrejsendes Plejehjem Der er til ændrings- og forbedringskontoen

Læs mere

Tabeller til solhældningskurver: Kurver og tabeller gælder for 56 nord. ######### 18,41 19,40. 22. juni 16,43 17,42 18,41 19,40

Tabeller til solhældningskurver: Kurver og tabeller gælder for 56 nord. ######### 18,41 19,40. 22. juni 16,43 17,42 18,41 19,40 SOLHØJDEKURVER Solhøjdekurver Tabeller til solhældningskurver: Kurver og tabeller gælder for 56 nord. 22. mar. 22. sep. kl. retning retning lys- skyggefra syd fra nord hældning længde 6,18 90 90 0,0 7,17

Læs mere

TEKNISK KATALOG. SKODDER PÅ GLIDESKINNER Top-bund skinner, betjening samt modeller i skodder

TEKNISK KATALOG. SKODDER PÅ GLIDESKINNER Top-bund skinner, betjening samt modeller i skodder TEKNISK KATALOG SKODDER PÅ GLIDESKINNER Top-bund skinner, betjening samt modeller i skodder www.lissau.dk /produkter/solafskaermning/udvendige-skodder/ 1. Fordelingsdiagrammer Betjening 1-skinne, 1 skodde

Læs mere

Vedr. specialpraktik i forbindelse med lov om uddannelse af pæda goger.

Vedr. specialpraktik i forbindelse med lov om uddannelse af pæda goger. 4. 81.41 G 01 Daginstitutioner Praktik - specialpraktik Vedr. specialpraktik i forbindelse med lov om uddannelse af pæda goger. Pædagogstuderende skal i løbet af uddannelsen i praktik 3 gange: 1 gang i

Læs mere

Jacob Birck Laustsen. Solafskærmning Forelæsningsnotat Ingeniørarbejde

Jacob Birck Laustsen. Solafskærmning Forelæsningsnotat Ingeniørarbejde Jacob Birck Laustsen Forelæsningsnotat 11000 Ingeniørarbejde BYG DTU Oktober 2004 Forord En stor del af dette notat er baseret på uddrag af kompendium 8: Vinduessystemer med dynamiske egenskaber, BYG.DTU,

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL Kultur- og Fritidsudvalget

BESLUTNINGSPROTOKOL Kultur- og Fritidsudvalget Side 663 BESLUTNINGSPROTOKOL Kultur- og Fritidsudvalget Møde i mødelokale 2 kl. 16.00 Ikke tilstede : Helle H. Olsen Punkt Emne Side Å DAGSORDEN 616 Politikområde beskrivelser vedr. KFU 664 617 KFU: Arbejdsplan

Læs mere

Gør boligen mere energieffektiv med solafskærmning

Gør boligen mere energieffektiv med solafskærmning Gør boligen mere energieffektiv med solafskærmning Markiser Rulleskodder Energigardiner Mørklægningsgardiner Bolig i balance VELUX Danmark A/S 2012 velux.dk VELUX ovenlysvinduer er udstyret med beslag,

Læs mere

Menighedssal/garderobe/børnerum-beskrivelse v. 3.2, 2011-11-13 MAB

Menighedssal/garderobe/børnerum-beskrivelse v. 3.2, 2011-11-13 MAB Menighedssal/garderobe/børnerum-beskrivelse v. 3.2, 2011-11-13 MAB Nr. Delopgave Besluttet specifikation fra byggegruppen Kommentar Bemærkninger/argumenter/noter BR01 Skillevæg til lille depot BR02 Vindue

Læs mere

www.somfy.dk Somfy Home Motion Sætter dit hus i bevægelse

www.somfy.dk Somfy Home Motion Sætter dit hus i bevægelse www.somfy.dk Somfy Home Motion Sætter dit hus i bevægelse Fleksib Home Motion by Somfy og dit hjem sættes i bevægelse! Somfy fremstiller motorer og styringer for alle hjemmets vinduer, døre og porte. De

Læs mere

EDB -lokaler APV Fase 1 Skema 5 2002 Ja Nej Årsag, vurdering af behov for ændringer og øvrige bemærkninger Lokalet, herunder størrelsesforhold,

EDB -lokaler APV Fase 1 Skema 5 2002 Ja Nej Årsag, vurdering af behov for ændringer og øvrige bemærkninger Lokalet, herunder størrelsesforhold, Lokalet, herunder størrelsesforhold, materialer, installationer og rengøring Er lokalets areal passsende i forhold til antallet af brugere? Er der plads nok til at udføre arbejdet på en hensigtsmæssig

Læs mere

Nøddeboparken. Retningslinier for ændringer og vedligeholdelse af bebyggelsen.

Nøddeboparken. Retningslinier for ændringer og vedligeholdelse af bebyggelsen. 1 Retningslinier for ændringer og vedligeholdelse af bebyggelsen. er en rækkehusbebyggelse med 4431 boliger, opført 1977-1979. Bebyggelsesplanen er fastlagt i byplanvedtægt nr. 11. endvidere er området

Læs mere

Solafskærmningers egenskaber Af Jacob Birck Laustsen, BYG-DTU og Kjeld Johnsen, SBi.

Solafskærmningers egenskaber Af Jacob Birck Laustsen, BYG-DTU og Kjeld Johnsen, SBi. Solafskærmningers egenskaber Af Jacob Birck Laustsen, BYG-DTU og Kjeld Johnsen, SBi. Indførelsen af skærpede krav til energirammen i det nye bygningsreglement BR07og den stadig større udbredelse af store

Læs mere

PRISKATALOG 2015. www.decolux.dk

PRISKATALOG 2015. www.decolux.dk PRISKATALOG 2015 www.decolux.dk Velkommen til! Firmaet blev grundlagt tilbage i 1985 og har dermed mere end 30 års erfaring. Oprindeligt startede produktionen med fokus på rullegardiner, mens der overtiden

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 8118 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. Isolering på loft Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har nævnt forholdet med den ødelagte isolering

Læs mere

Energimærke. Adresse: Koppen 1 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Koppen 1 Postnr./by: SIDE 1 AF 47 Adresse: Koppen 1 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 2990 Nivå BBR-nr.: 210-012079-001 Energikonsulent: Michael Damsted Andersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne

Læs mere

Driftsmøde Afd Kollegiegården

Driftsmøde Afd Kollegiegården Driftsmøde Afd. 48-48 Kollegiegården Mødedato og tid Referat Driftscenteret 26. februar 2008 Tirsdag den 26. februar 2008 kl. 9.00 Rådhuspladsen 59 1550 København V Telefon 33 13 21 44 Telefax 33 14 12

Læs mere

Integrerede plisségardiner. Nimbus. Den optimale plissé løsning til facaden. Det intelligente persiennesystem

Integrerede plisségardiner. Nimbus. Den optimale plissé løsning til facaden. Det intelligente persiennesystem Integrerede plisségardiner Nimbus Den optimale plissé løsning til facaden Det intelligente persiennesystem Arbejdsmiljø: Da plisségardinet forbedrer rudens g-værdi (evnen til at holde solens varme ude)

Læs mere

Acrimo markiser og screens. Lys og skygge i hjemmet og på terrassen

Acrimo markiser og screens. Lys og skygge i hjemmet og på terrassen Acrimo markiser og screens Lys og skygge i hjemmet og på terrassen Acrimo Solafskærmning A/S står bag en række dansk producerede kvalitetsprodukter, der giver smukke, robuste og holdbare løsninger, som

Læs mere

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Teknisk Forvaltning Bygningsafdelingen Sagsbehandler: Annette Sia Christiansen Sagsid.: 11/19345 Doc.id.: 93786-11 Holmegårdens Bibliotek, ændret anvendelse 28.03.2011/anc Lokalerne

Læs mere

APV - OPFØLGNINGSLISTE 2012-2015

APV - OPFØLGNINGSLISTE 2012-2015 APV - OPFØLGNINGSLISTE 2012-2015 Lokale Anvendelse Ansvarlig APV dato Problem Prioritering Løsning Frist Evaluering B Kælder Elevadministration Studievejledning MSP B 120 Teori MHH 26.08.2015 15.10.2015

Læs mere

Arealoversigt. Set. Georgs Gårdens Børnehave, Solvangsvej 5 B okt.2qq2 / casv. Tilstandsrapport 2002.

Arealoversigt. Set. Georgs Gårdens Børnehave, Solvangsvej 5 B okt.2qq2 / casv. Tilstandsrapport 2002. Tilstandsrapport 2002. Arealoversigt. Areal- og funktionsoversigt. Arealer er netto og i henhold til BUPL - reqler. Rum nr.. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 0.. 2. 3. 4. 5. 6. 7. _ Betegnelse. Børnetoilet. Garderobe.

Læs mere

Råderetskatalog for Seniorbofællesskabet Strandhusene

Råderetskatalog for Seniorbofællesskabet Strandhusene Råderetskatalog for Seniorbofællesskabet Strandhusene 1 Hvad må man!!! Hvad må man ikke!!! Inde i boligen: Fri råderet til forbedringer og forandringen Uden for boligen: Råderetten er betinget af de løbende

Læs mere

815 m 2 lager/produktion 215 m 2 kontorer Sag L3136-MB

815 m 2 lager/produktion 215 m 2 kontorer Sag L3136-MB 815 m 2 lager/produktion 215 m 2 kontorer Kuldyssen 15-17, Taastrup Side 2 af lejebeskrivelse for lokaler i Kuldyssen 15-17, Taastrup LAGER/PRODUKTIONSLOKALER MED KONTORER TIL LEJE i Kuldyssen 15-17, Taastrup

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T

M Ø D E R E F E R A T Advokat Bent Schou H.C. Andersens Blvd. 11, 2. 1553 København V Tlf. 33 13 57 47 Boholtegård M Ø D E R E F E R A T År 2011, den 28. februar afholdtes ekstraordinær generalforsamling i ejerforeningen matr.nr.

Læs mere

Jeg modtog med brev af 6. april 2006 kommunens udtalelse.

Jeg modtog med brev af 6. april 2006 kommunens udtalelse. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. november 2005 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 15. september 2005 af handicaptilgængeligheden på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. I rapporten bad jeg

Læs mere

REDUCE2DAY LYSKILDE OG ENERGISYSTEM OPTIMERING 5 ÅRS BESPARELSE KR. 535.639,00. inkl. 6,3% årlig indeksregulering GENNEMSNITLIG ÅRLIG BESPARELSE

REDUCE2DAY LYSKILDE OG ENERGISYSTEM OPTIMERING 5 ÅRS BESPARELSE KR. 535.639,00. inkl. 6,3% årlig indeksregulering GENNEMSNITLIG ÅRLIG BESPARELSE AL-BANK Glostrup SPECIFICERET TILBUD PROJEKTNOTER: Lyskilde screening udført december 2012 af EB, R2D -i samspil med Ole Milan, AL-Bank. Faciliteterne Banegårdsvej 9B 2600 Glostrup Forudsætninger 3000

Læs mere

Information om mulighederne for at sikre din dør ind til din lejlighed

Information om mulighederne for at sikre din dør ind til din lejlighed Omdelt i alle postkasser i A/B Opnæsgård 8. november 2013 Information om mulighederne for at sikre din dør ind til din lejlighed Bestyrelsen har gennem nogen tid arbejdet på at finde løsninger, der æstetisk,

Læs mere

1. Få modtageren til at lytte til fjernbetjeningen. 2. Vælg Persienne/lamelgardin eller rullegardin. 3. Indstil rotationsretningen

1. Få modtageren til at lytte til fjernbetjeningen. 2. Vælg Persienne/lamelgardin eller rullegardin. 3. Indstil rotationsretningen Programmering af RTS receiver til persienne, rullegardin og lamelgardin 1. Få modtageren til at lytte til fjernbetjeningen Tryk kort på OP & NED knapperne. Motoren Fjernbetjeningen er midlertidigt gemt

Læs mere

Christina Burgos Civilingeniør indenfor energi Afdeling for installationer, IT og Indeklima COWI A/S 45 97 13 25 cgob@cowi.dk COWI Byggeri og Drift

Christina Burgos Civilingeniør indenfor energi Afdeling for installationer, IT og Indeklima COWI A/S 45 97 13 25 cgob@cowi.dk COWI Byggeri og Drift Praktiske erfaringer med de nye energiregler Christina Burgos Civilingeniør indenfor energi Afdeling for installationer, IT og Indeklima COWI A/S 45 97 13 25 cgob@cowi.dk 1 Energiforbruget i den eksisterende

Læs mere

Integrerede persienner. Sirius. Den unikke persienne - hæves nedefra og op. Det intelligente persiennesystem

Integrerede persienner. Sirius. Den unikke persienne - hæves nedefra og op. Det intelligente persiennesystem Integrerede persienner Sirius Den unikke persienne - hæves nedefra og op Det intelligente persiennesystem Arbejdsmiljø: I forhold til faste vægge øges det naturlige lysindfald, og arbejdsmiljøet forbedres

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 8014 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Der mangler aftræk fra toiletrum på 1 sal 2. Der mangler aftræk fra fyrrum 3. Der mangler radiatorer på hele 1 sal 4. Der mangler redningsåbning fra

Læs mere

TEKNISK INFORMATION FABER PLISSÉGARDINER

TEKNISK INFORMATION FABER PLISSÉGARDINER TEKNISKE INFORMATIONER / PLISSÉGARDINER TEKNISK INFORMATION FABER PLISSÉGARDINER OPMÅLING & BESTILLING Du kan bestille Faber plisségardiner på både murmål / karmmål og på færdigmål. Angiv tydeligt på din

Læs mere

Når du skal vælge gardiner og solafskærmning

Når du skal vælge gardiner og solafskærmning Når du skal vælge gardiner og solafskærmning Dine ønsker og behov Mulighederne er uendelige, når man skal vælge nye gardiner eller en anden form for solafskærmning til sit hjem. Det kan virke uoverskueligt.

Læs mere

Nye energikrav. Erik Als, Driftschef Slots- og Ejendomsstyrelsen. DFM Netværk 7. november 2007

Nye energikrav. Erik Als, Driftschef Slots- og Ejendomsstyrelsen. DFM Netværk 7. november 2007 Nye energikrav Erik Als, Driftschef Slots- og Ejendomsstyrelsen DFM Netværk 7. november 2007 Introduktion til Slots- og Ejendomsstyrelsen Hvem er Slots- og Ejendomsstyrelsen? Vi er en statslig ejendomsvirksomhed

Læs mere

Dansk Center for Lys www.centerforlys.dk

Dansk Center for Lys www.centerforlys.dk Dansk Center for Lys www.centerforlys.dk Medlemsorganisation med 600 medlemmer - producenter, ingeniører, arkitekter, designere m.fl. Ungt LYS siden 1999 www.ungtlys.dk Den hurtige genvej til viden om

Læs mere

Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr Licitationsresultat og bevillingsansøgning

Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr Licitationsresultat og bevillingsansøgning Pkt.nr. 8 Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr. 5336. Licitationsresultat og bevillingsansøgning. 358614 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget og Teknisk

Læs mere

Energigennemgang af Sundhedsvæsnets Patientklagenævn

Energigennemgang af Sundhedsvæsnets Patientklagenævn 1 Energigennemgang af Sundhedsvæsnets Patientklagenævn Energivejleder: Miljø- & Energikonsulent Pia Gade for Center for Miljø Formål Formålet med energigennemgangen er at afdække energibesparelser især

Læs mere

4. Modelbeskrivelse. Indholdsfortegnelse. 4.1 Oversigt over modeller... Side 1. 4.2 Kombinationsmuligheder... Side 3

4. Modelbeskrivelse. Indholdsfortegnelse. 4.1 Oversigt over modeller... Side 1. 4.2 Kombinationsmuligheder... Side 3 Indholdsfortegnelse 4.1 Oversigt over modeller... Side 1 4.2 Kombinationsmuligheder... Side 3 4.3 Kombination af model og specialfacon... Side 5 4.4 Persienne model 61, Betjening 31 (Motor)... Side 6 Modelbeskrivelse

Læs mere

El-installationer er i stor udstrækning ulovlige. Den bygningssagkyndiges forklaring:

El-installationer er i stor udstrækning ulovlige. Den bygningssagkyndiges forklaring: 8075 Oversigt over klagepunkter: 1. El-installationer udvendig 2. El-installationer i forgang 3. El-installationer i bryggers 4. El-tavle 5. El-installationer i værelse ved forgang 6. El-installationer

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Dania Kollegiet afdeling 19

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Dania Kollegiet afdeling 19 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Dania Kollegiet afdeling 19 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 39 den 9. april 2015 kl. 14.00 på Kollegiekontoret. Til stede: Fraværende: Jonas Høst Martin L. Hansen Kirstine

Læs mere

Professionelle løsninger til erhverv og offentlige virksomheder

Professionelle løsninger til erhverv og offentlige virksomheder Professionelle løsninger til erhverv og offentlige virksomheder Nulli Secundus, latin for det engelske udtryk second to none. Dette udtryk og holdningen bagved, beskriver på alle måder vores holdninger

Læs mere

Professionelle løsninger til erhverv og offentlige virksomheder

Professionelle løsninger til erhverv og offentlige virksomheder Find us on Facebook Badge CMYK /.ai Med vores 30 års erfaring tilbyder vi alle former for solafskærmning. Om dit behov er nyt, reparation eller vaskeservice, stiller vi altid gerne op til en uformel snak

Læs mere

Hvad er dagslys? Visuel komfort Energi og dagslys Analyse af behov Dagslysteknikker Dagslys i bolig og erhverv. Dagslys. Nokia Hvidt & Mølgaard

Hvad er dagslys? Visuel komfort Energi og dagslys Analyse af behov Dagslysteknikker Dagslys i bolig og erhverv. Dagslys. Nokia Hvidt & Mølgaard Hvad er dagslys? Visuel komfort Energi og dagslys Analyse af behov Dagslysteknikker Dagslys i bolig og erhverv Dagslys Nokia Hvidt & Mølgaard Dagslysseminar Esbensen Rådgivende Ingeniører Lyslaboratorium

Læs mere

Bestyrelsesmøder, Beboerrepræsentationen og Antenneforeningen. Referat

Bestyrelsesmøder, Beboerrepræsentationen og Antenneforeningen. Referat Beboerrepræsentationen "VIBENSHUSBEBOERNE" v/carl-erik Christiansen Buddinge Hovedgade 291 2880 Bagsværd Telefon: 44 44 00 03 (privat) Telefon: 33 21 26 33 (arbejde) Telefax: 33 21 11 18 E-Mail: carl-erik@andersen-maare.dk

Læs mere

Campus Randers. Fælles APV - handlingsplan 2012

Campus Randers. Fælles APV - handlingsplan 2012 Problemområde (rød: > 33,3%) 1 3. Støj (41,3%) Konkret problem Løsning Ansvarlig Frist for løsning Flermands-kontorer i kombination Støj i fællesarealer afhjælpes med HEBR med døre ud til fællesområde

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Ingen referat at godkende. Første møde i ny bestyrelse. Der foreligger ikke referat fra afgående bestyrelse.

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Ingen referat at godkende. Første møde i ny bestyrelse. Der foreligger ikke referat fra afgående bestyrelse. Sted: Grøndalsparken 16 Dato og tid: Den 11. juni 2019 kl. 18.00 Afdeling: Grøndalsparken 1133-0 Deltagere: Afbud: Referent: Steen Pedersen, Driftschef Morten Pedersen, Lokalinspektør Merete Bugge, GP

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Skejbygård Kollegiet afdeling 15

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Skejbygård Kollegiet afdeling 15 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Skejbygård Kollegiet afdeling 15 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 42 den 26. marts 2015 kl. 12.30 på Kollegiekontoret. Til stede: Fraværende: Martin Jørgen Larsen Anders

Læs mere

GISLEV SKOLE OMBYGNING DISPOSITIONSFORSLAG TIL OMBYGNING DISPOSITIONSFORSLAG TIL FREMTIDIG ANVENDELSE AF GISLEV SKOLE DATO 10.08.

GISLEV SKOLE OMBYGNING DISPOSITIONSFORSLAG TIL OMBYGNING DISPOSITIONSFORSLAG TIL FREMTIDIG ANVENDELSE AF GISLEV SKOLE DATO 10.08. GISLEV SKOLE GISLEV SKOLE DISPOSITIONSFORSLAG TIL FREMTIDIG ANVENDELSE AF GISLEV SKOLE I ARKITEKTFIRMAET ENGLANDSGADE 25, 1 POSTBOKS 40 DK-5100 ODENSE C www.tkt.dk OMBYGNING DATO 10.08.2011 TKT A / S 1

Læs mere

Træningshuset Etape 2

Træningshuset Etape 2 Træningshuset Etape 2 1. Sagens parter Bygherre: Purhus Idrætsforening Søndergade - Asferg ved: Henrik Vangsted Entreprenør: Myhlenberg v. Søren Vangsted Vest A/S Myhlenbergvej 56 9510 Arden Telefon 9856

Læs mere

Dansk Center for Lys UNGT LYS

Dansk Center for Lys UNGT LYS Dansk Center for Lys Medlemsorganisation med 600 medlemmer: producenter, ingeniører, arkitekter, designere, kommuner etc. Den hurtige genvej til viden om lys: LYS, kurser, medlemsmøder, debat, netværk,

Læs mere

STATENS BYGGEFORSKNINGSINSTITUT AALBORG UNIVERSITET KØBENHAVN SOLAFSKÆRMNINGER SBI-ANVISNING UDGAVE 2016

STATENS BYGGEFORSKNINGSINSTITUT AALBORG UNIVERSITET KØBENHAVN SOLAFSKÆRMNINGER SBI-ANVISNING UDGAVE 2016 STATENS BYGGEFORSKNINGSINSTITUT AALBORG UNIVERSITET KØBENHAVN SOLAFSKÆRMNINGER SBI-ANVISNING 264 1. UDGAVE 2016 Solafskærmninger Kjeld Johnsen SBi-anvisning 264 Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 8 Adresse: Vestergade 17 Postnr./by: 8963 Auning BBR-nr.: 707-113416-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14024

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14024 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14024 Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.B.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SNITFLADER FOR VEDLIGEHOLD OPGAVEFORDELING MELLEM KØBENHAVNS EJENDOMME OG DE KOMMUNALE LEJERE I KOMMUNALE LEJEMÅL

SNITFLADER FOR VEDLIGEHOLD OPGAVEFORDELING MELLEM KØBENHAVNS EJENDOMME OG DE KOMMUNALE LEJERE I KOMMUNALE LEJEMÅL SNITFLADER FOR VEDLIGEHOLD OPGAVEFORDELING MELLEM KØBENHAVNS EJENDOMME OG DE KOMMUNALE LEJERE I KOMMUNALE LEJEMÅL 11. december 2012 I DENNE GUIDE FINDER DU INDHOLD SIDE 1. Bygning udvendigt 5 2. Terræn

Læs mere

Den selvejende institution Strandlunds Kollektivboliger adresse:

Den selvejende institution Strandlunds Kollektivboliger  adresse: Til: Birgitte Dember, (BD), formand Bente Frimodt-Møller (BFM) Elisabet Sinding, (ES) næstformand Torben Søbirk, (TS) Kirsten Hansen-Nord, (KHN) Eric Tingleff (ET) forretningsfører Claus Walther (CW) Info:

Læs mere

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold AS

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold AS Pkt.nr. 3 Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold AS 452337 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Kultur og Fritidsudvalget 1. at godkende Bysted A/S' forslag

Læs mere

Installations vejledning ARUBA. Faldarms markise. Side 1 ud af 8

Installations vejledning ARUBA. Faldarms markise. Side 1 ud af 8 ARUBA Faldarms markise Side 1 ud af 8 Markisens beslag 1 Vær opmærksom på markisen monteres i et solidt underlag. Kontrollere at vinduet kan åbnes efter montage. Elektriske installationer skal udføres

Læs mere

Forhandler: www.persiennegruppen.dk. Ret til ændringer forbeholdes

Forhandler: www.persiennegruppen.dk. Ret til ændringer forbeholdes TEKNISKE INFORMATIONER / PLISSÉGARDINER Forhandler: www.persiennegruppen.dk Ret til ændringer forbeholdes TEKNISK INFORMATION FABER PLISSÉGARDINER OPMÅLING & BESTILLING Du kan bestille Faber plisségardiner

Læs mere

Positivliste for forbedringer

Positivliste for forbedringer Positivliste for forbedringer UDEN GODTGØRELSE side 1-3 Som hovedregel for nedenstående forbedringsarbejder, som beboeren selv må gennemføre gælder, at arbejderne skal udføres håndværksmæssigt korrekt,

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Energimærkning Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Energimærkning nr.: Gyldigt 5 år fra: Energikonsulent: Firma:

Energimærkning Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Energimærkning nr.: Gyldigt 5 år fra: Energikonsulent: Firma: SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Sandbakkevej 19 Postnr./by: 8500 Grenaa BBR-nr.: 707-076127 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Skulkenborg 1 Postnr./by: 5000 Odense C BBR-nr.: 461-290752 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Husorden afdeling 14 - Tuestensvej

Husorden afdeling 14 - Tuestensvej Fælles spilleregler giver fair play. Det betyder også, at der er en række love, vedtægter og regler, som skal overholdes, når man bor i et alment boligselskab. I din afdeling er der desuden af beboerne

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 23. oktober 2012 til en kommune. Vedrørende sag om delegation af myndighedskompetence til CRS.

Statsforvaltningens brev af 23. oktober 2012 til en kommune. Vedrørende sag om delegation af myndighedskompetence til CRS. Statsforvaltningens brev af 23. oktober 2012 til en kommune 23-10- 2 0 1 2 T I L S Y N E T Vedrørende sag om delegation af myndighedskompetence til CRS. Dette er en opfølgning på statsforvaltningens udtalelse

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Energimærkning. Energimærkning for følgende ejendom: Oplyst varmeforbrug. Energimærke. Rentable besparelsesforslag. Besparelsesforslag ved renovering

Energimærkning. Energimærkning for følgende ejendom: Oplyst varmeforbrug. Energimærke. Rentable besparelsesforslag. Besparelsesforslag ved renovering SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Østergade 46 Postnr./by: 6500 Vojens BBR-nr.: 510-019754 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Råderetsregler 2006. Afd. 13. Præsteskoven 1-109.

Råderetsregler 2006. Afd. 13. Præsteskoven 1-109. Råderetsregler 2006 Afd. 13 Præsteskoven 1-109. Indledning Boligindretning optager mange danskere, og idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige. Råderetten giver lejerne, som har lyst

Læs mere

Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 117 - Tirsdag den 13. marts 2012 kl. 18.30

Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 117 - Tirsdag den 13. marts 2012 kl. 18.30 Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 117 - Tirsdag den 13. marts 2012 kl. 18.30 Mødt: 21 husstande var repræsenteret. Fra afdelingsbestyrelsen: Anna Birkemose, Susanne Vesterbirk, Liselotte Wienberg

Læs mere

Engholm Søpark Fink Byg Etape 3

Engholm Søpark Fink Byg Etape 3 Engholm Søpark Fink Byg Etape 3 Flotte nybyggede kædevillaer i Herning BILAG 3 Kontantpris kr. 1.925.000 midterbolig Kr. 1.995.000 - enderækkebolig 115 m 2 bolig + 24 m² carport og redskabsrum Opført af

Læs mere

Husorden Afdeling 34. Studievej 15, Nørresundby

Husorden Afdeling 34. Studievej 15, Nørresundby Husorden Afdeling 34 Studievej 15, Nørresundby INDHOLDSFORTEGNELSE TIL HUSORDEN FOR AFDELING 34 STUDIEVEJ 15 INDLEDNING 3 ANSVAR OG FORSIKRING 3 AFFALD 3 ANTENNER/PARABOLER 4 BAD OG TOILET 4 CYKLER 4 DØRE/VINDUER

Læs mere

Ejerforeningen Åhavnen II

Ejerforeningen Åhavnen II Ejerforeningen Åhavnen II 15. marts 2016 Ejerforeningen II Bestyrelsens årsberetning 2015-2016 Siden seneste generalforsamling i 2015 har der været afholdt 6 bestyrelsesmøder, der udover udfordringerne

Læs mere

Alux A/S. Sun & Safe Systems. Holmbladsvej 4-6 8600 Silkeborg. tel +45 70 26 21 40 fax +45 70 26 29 94 alux@alux.dk www.alux.dk

Alux A/S. Sun & Safe Systems. Holmbladsvej 4-6 8600 Silkeborg. tel +45 70 26 21 40 fax +45 70 26 29 94 alux@alux.dk www.alux.dk Sun & Safe Systems Alux A/S Sun & Safe Systems Holmbladsvej 4-6 8600 Silkeborg Sun & Safe Systems tel +45 70 26 21 40 fax +45 70 26 29 94 alux@alux.dk www.alux.dk ALUX er en dansk, veletableret og landsdækkende

Læs mere

APV - OPFØLGNINGSLISTE 2012-2015

APV - OPFØLGNINGSLISTE 2012-2015 APV - OPFØLGNINGSLISTE 2012-2015 Lokale Anvendelse Ansvarlig APV dato Problem Prioritering Løsning Frist Evaluering B stuen Værksted CEB 28.10.2012 iab I sommermånederne er der meget varmt, hvilket medfører

Læs mere

Referat til Økonomiudvalget

Referat til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 12. juni 2013 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Brian Franklin, Carsten Fuhr, Elise Andersen,

Læs mere

Logbogen ajour føres fortløbende ved hver ændring af standardværdikataloget. Seneste ændringer er listet øverst.

Logbogen ajour føres fortløbende ved hver ændring af standardværdikataloget. Seneste ændringer er listet øverst. Standardværdikatalog logbog - 2015 Logbogen ajour føres fortløbende ved hver ændring af standardværdikataloget. Seneste ændringer er listet øverst. Ændring 06.02.2015 Følgende ændringer er foretaget den

Læs mere

Din bolig dit hjem Brug råderetten

Din bolig dit hjem Brug råderetten Din bolig dit hjem Brug råderetten Marts 2014 Du bor i en almen boligafdeling, hvor du har ret til at sætte dit eget præg på din bolig. Det har du haft længe. Men loven om råderet har du mulighed for at

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Handlingsplan for Kirkeministeriets energieffektivisering 2010 2011

Handlingsplan for Kirkeministeriets energieffektivisering 2010 2011 Handlingsplan for Kirkeministeriets energieffektivisering 2010 2011 Dato: 27. oktober 2010. Myndighed: Kirkeministeriets Departement. Adresse: Staldmestergården. Frederiksholms Kanal 21, 1220 København

Læs mere

Din bolig dit hjem Brug råderetten

Din bolig dit hjem Brug råderetten Din bolig dit hjem Brug råderetten Januar 2016 Du bor i en almen boligafdeling, hvor du har ret til at sætte dit eget præg på din bolig. Du må lave forandringsarbejde og forbedringsarbejde. nogle af dem

Læs mere

MUSIKSKOLEN HVIDOVRE KOMMUNE UDKAST TIL BYGGEPROGRAM AF OKTOBER

MUSIKSKOLEN HVIDOVRE KOMMUNE UDKAST TIL BYGGEPROGRAM AF OKTOBER MUSIKSKOLEN HVIDOVRE KOMMUNE UDKAST TIL BYGGEPROGRAM AF OKTOBER 2008 TOTALRÅDGIVER: RAMBØLL DANMARK A/S BAG HAVERNE 32 4600 KØGE ARKITEKT: ARKITEKTERNE KØGE A/S VESTERGADE 20 4600 KØGE Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indretning af stinkskabslaboratorium. August 2016

Indretning af stinkskabslaboratorium. August 2016 Indretning af stinkskabslaboratorium August 2016 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Indblæsningsarmaturer... 2 2.1 Valg af indblæsningsarmatur... 2 2.2 Placering af indblæsningsarmatur... 2 3 Stinkskabe...

Læs mere

Til brug for min opfølgningsrapport (nr. 1) modtog jeg herefter amtets og sygehusets udtalelser.

Til brug for min opfølgningsrapport (nr. 1) modtog jeg herefter amtets og sygehusets udtalelser. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 6. august 2003 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 13. juni 2003 af Sygehus Vestsjælland, Ringsted Sygehus. I rapporten bad jeg amtet om udtalelser og om underretning

Læs mere

Fagudvalgets bemærkninger:

Fagudvalgets bemærkninger: Nr. 57 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kontorfaciliteter på Tingager Plejehjem Plejecenter Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32 1 Fagudvalgs

Læs mere

Brændgårdskolen, Brorsonsvej 2 4, 7400 Herning Udskiftning af yderdøre og vinduespartier

Brændgårdskolen, Brorsonsvej 2 4, 7400 Herning Udskiftning af yderdøre og vinduespartier Notat Brændgårdskolen, Brorsonsvej 2 4, 7400 Herning Udskiftning af yderdøre og vinduespartier Rettelsesblad nr. 1 11. maj 2015 Projekt nr. 219840 Udarbejdet af LTR A. Hovedentreprise, udskiftning af yderdøre

Læs mere

TEKNISK INFORMATION FABER LAMELGARDINER

TEKNISK INFORMATION FABER LAMELGARDINER TEKNISKE INFORMATIONER / LAMELGARDINER TEKNISK INFORMATION FABER LAMELGARDINER OPMÅLING & BESTILLING Du kan bestille Faber lamelgardiner på både murmål / karmmål og på færdigmål. Angiv tydeligt på din

Læs mere

Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt Licitationsresultat

Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt Licitationsresultat Pkt.nr. 2 Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt 5338. Licitationsresultat. 378374 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, og Teknisk Forvaltning

Læs mere

Beskrivelse af energibesparende foranstaltning. Nordre Munkegaard. Dalstrøget 61-131 og 60-124. Energibesparelsesforslag nr.:

Beskrivelse af energibesparende foranstaltning. Nordre Munkegaard. Dalstrøget 61-131 og 60-124. Energibesparelsesforslag nr.: Dalstrøget 61-131 og 60-124 Indholdsfortegnelse besparelsesforslag nr.: Side 1 - Vinduer og døre, Udskiftning 2 2 - Efterisolering af kælderydervægge 3 3 - Efterisolering af varmerør i tagrum 4 4 - Udskiftning

Læs mere

Generel orientering om delarbejder:

Generel orientering om delarbejder: Generel orientering om delarbejder: 1. Udvendig indgangsfacade 2. Udvendig gavle 3. Udvendig altanfacade 4. Udvendig tag 5. Indvendig opgange 6. Indvendig boligerne 7. Udearealer 1. Udvendig indgangsfacade

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Stadionvej 6 Postnr./by: 4684 Holmegaard BBR-nr.: 370-007727 Energikonsulent: Jesper Elin Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Botjek

Læs mere

RÅDERET. Hvis du vil ændre din bolig! Ekspedition Beboerservice Telefax Postgiro

RÅDERET. Hvis du vil ændre din bolig! Ekspedition Beboerservice Telefax Postgiro Taastrup almennyttige Boligselskab Side 1 af 8 sider RÅDERET Hvis du vil ændre din bolig! Ekspedition Beboerservice Telefax Postgiro Mandag - fredag 10.00-15.00 Mandag - onsdag 10.00-15.00 77 32 00 01

Læs mere

Juni De løsninger jeg tænker der kan komme i spil er:

Juni De løsninger jeg tænker der kan komme i spil er: Juni 2017 Der har i længere tid været meldt om overophedningsproblemer i sommerperioden i Fyensfløjen på Juelsminde skole. Specifikt drejer det sig om 6 klasseværelser på 1.sal, men også faglokalerne i

Læs mere

Råderetsregler 2010. Afd. 7. Ringgade

Råderetsregler 2010. Afd. 7. Ringgade Råderetsregler 2010 Afd. 7 Ringgade Arbejder inde i boligen Inde i boligen må du udføre enhver form for forbedringer og forandringer. Arbejderne skal være rimelige og hensigtsmæssige og de må ikke fratage

Læs mere

OUTDOOR LIVING (ODL) Først med integrerede screens WWW.BRUSTOR.COM PATENTANMELDT 2013

OUTDOOR LIVING (ODL) Først med integrerede screens WWW.BRUSTOR.COM PATENTANMELDT 2013 B-200 ODL (Taglameller) B-300 ODL (Foldeligt skydetag) B-400 ODL (Topscreen tag) B-100 ODL (B-127 Pergola) Først med integrerede OUTDOOR LIVING (ODL) WWW.BRUSTOR.COM DK PATENTANMELDT 2013 1 :: Vandtæt

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 177 m³ Naturgas 1188 kwh Elvarme

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 177 m³ Naturgas 1188 kwh Elvarme SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Honnørkajen 1 Postnr./by: 6100 Haderslev BBR-nr.: 510-011978 Energikonsulent: Anders Møller Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Botjek

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 29. marts 2012 til en kommune

Statsforvaltningens brev af 29. marts 2012 til en kommune Statsforvaltningens brev af 29. marts 2012 til en kommune 29-03- 2 0 1 2 Dette er en opfølgning på statsforvaltningens udtalelse af 11. januar 2012 i sagen om Nyborg Kommune og delegation af myndighedskompetence.

Læs mere

Monteringsvejledning. Markise Elektrisk. MoreLand A/S Knullen 22 DK 5260 Odense S Denmark 11.1 Tel+ 45 70 22 72 92 www.moreland.dk post@moreland.

Monteringsvejledning. Markise Elektrisk. MoreLand A/S Knullen 22 DK 5260 Odense S Denmark 11.1 Tel+ 45 70 22 72 92 www.moreland.dk post@moreland. DK Monteringsvejledning Markise Elektrisk MoreLand A/S Knullen 22 DK 5260 Odense S Denmark 11.1 Tel+ 45 70 22 72 92 www.moreland.dk post@moreland.dk Sikkerhedsforskrifter 1. Det anbefales at markisen monteres

Læs mere

Energimærke. Adresse: Knasten 84 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Knasten 84 Postnr./by: SIDE 1 AF 51 Adresse: Knasten 84 Postnr./by: 9260 Gistrup BBR-nr.: 851-551581-001 Energikonsulent: Jørgen Stengaard-Pedersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Lys og energiforbrug. Vibeke Clausen www.lysteknisk.dk

Lys og energiforbrug. Vibeke Clausen www.lysteknisk.dk Lys og energiforbrug Vibeke Clausen www.lysteknisk.dk uden lys intet liv på jord uden lys kan vi ikke se verden omkring os Uden lys kan vi ikke skabe smukke, oplevelsesrige bygninger med et godt synsmiljø

Læs mere