UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole"

Transkript

1 UGE 30 SOMMERKURSUS Uge juli 2019 udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

2 VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS Velkommen til uge 30 på Egmont Højskolen. Vi håber igen i år, at få nysgerrige og forventningsfulde kursister. Derfor er der også nye fag i fagfolderen. Læs derfor folderen og vælg de fag, der passer bedst til dig. Alle uanset forudsætninger kan deltage i alle fag. Undervisningen tilrettelægges således, at halvdelen er af bred almen karakter. Vær opmærksom på, at på enkelte hold er det nødvendigt at opkræve egenbetaling til materialer etc. se fagbeskrivelserne. Tilmelding senest mandag d. 6. maj enten på vedlagte tilmeldingsblanket eller via vores hjemmeside Vi glæder os rigtig meget til at se jer. På kursusudvalgets vegne John Hinrup, Majken Graver og Karin Busk Sørensen Morgensamling Morgensamling indleder alle dage. Ugen ud vil der være aftenarrangementer i forskellig form og til forskellig smag. Der er både undervisning, foredrag, underholdning og socialt samvær. Børnegruppe Børnegruppen kører eget program, så forældrene har ro til at deltage i undervisningen. Programmet bliver både sjovt og lærerigt program med ture ud af huset, vandaktiviteter, leg og meget mere. Inden kursusstart får I mulighed for at komme med forslag til aktiviteter. Ungegruppe Vi har i år valgt at lave et særligt program for de årige. Aktiviteterne tager udgangspunkt i mange af de fag, som er udbudt på kurset til de voksne. Inden kursusstart får I mulighed for at komme med forslag til indhold. BEKRÆFTELSE PÅ TILMELDING Er du optaget på kurset, får du besked sidst i maj. Med bekræftelsen vil der komme eventuelle oplysninger vedr. særlige forhold på de enkelte hold.

3 Fra skrot til hot et kreativt værkstedsfag v/ Peder Boudigaard Dette er et fag, hvor du får mulighed for hos skrothandleren. Her finder du forhåbentlig den underligste, sjoveste eller at»eksplodere«i mange forskellige retninger. Du kan lave et møbel, en lampe, skøreste ting, du skal genskabe til noget et stykke kunst eller andet, du ikke anede, du havde brug for i dit hjem. Du kan turligt til at forholde os til bæredygtighed helt andet. På faget kommer vi helt na- arbejde i nye materialer, men optakten og forbrugerbevidsthed. Det kræver ingen forkundskaber at være med du vil vil være du arbejder med genbrug og gennem redesign giver nyt liv til en ting få den nødvendige vejledning i værkstedet. Også at svejse, hvis de er nødven- eller materialer, der før har haft et helt andet liv. Allerførst vil dit hoved blive digt. Du skal betale for dit materialeforbrug. Du skal også være forberedt på at bombarderet med anderledes og måske skøre ideer andre mennesker har skabt få røde kinder, møgbeskidte hænder og gennem oplæg. Så kan vi alle følges ad høre på de dårlige håndværkervitser I til Erling og Kenneth de flinkeste folk selv kommer med. Gode (vand)dage i Danmarks vildmark v/ Søren Bojer, højskolelærer På dette fag skal vi være udenfor og nyde ver med høj fysisk aktivitet samt oplevelser i naturen. Undervisningen kommer til den danske sommer. Vi skal hver dag opholde os i den danske natur på forskellige måder. I løbet af ugen skal vi; ro ka- Du skal vælge dette fag, hvis du ikke kan at foregå i, på og ved vandet. jak, på UV jagt / snorkle, bygge med rafter og lave god mad over bål. Dagene bliaktiviteter i den danske sidde stille, er glad for vand og friluftslivs- natur. Sang og musik Dette er faget for dig, der gerne vil nyde en uge med musik, og opdage eller genopdage glæden ved at synge og spille sammen. Alle kan være med, hvad enten du er nybegynder eller øvet. Vi vælger i fællesskab nogle numre, som vi ønsker at spille sammen. Her vil være plads til masser af sang, med FAGTILBUD v/ Max Kirkeby, højskolelærer en eller flere stemmer, samt at udforske sammenspilsinstrumenter som bas, guitar, klaver, og trommer. Hvis holdet har interesse for det, kan vi også søge ind i nyere instrumenter som synths, elektroniske tromme og hvad med effekter på vokalen? Vi ses til en lærerig uge, hvor vi skal nyde samværet omkring musikken.

4 Mindfulness Alle oplever, at det gør ondt i livet. Vi hjælper os selv med strategier, som mindsker eller flytter fokus bort fra ubehaget: Nydelsen i god mad og en underholdende film. Energien, aktiviteten og travlheden i samvær med andre mennesker. Eller vi bortgemmer smerten i en indre boks og lukker den forsvarligt til. Disse strategier virker, men desværre kun relativt kortvarigt. Til tider vender ubehaget tilbage, når filmen er færdig, eller vi igen er alene efter samvær med andre Smerten gnaver sig ud af kassen. Mindfulness kan hjælpe til, at vi ser alt det dejlige og fantastiske(!), som tilværel- v/ Anders Breindal sen også ofte indeholder. Til at undersøge og mindske nogle af årsagerne til tilværelsens ubehag. Til at være med det som vi, lige nu og her, ikke kan ændre på. Til at skabe varige positive forandringer. Med andre ord: Mindfulness hjælper til over tid at skabe mere fred i sindet. Velkommen til en uge hvor guidede meditationer og mindfulness-teori inviterer til at udvikle medfølelse, venlighed, sindsligevægt, nærvær, accept, rummelighed og forståelse af årsags-virkning sammenhænge imellem tanker, følelser og handlinger. Udfordringen v/ Lærke Breyen og Majken Graver, højskolelærere Vi kender det alle. De der nagende tanker i baghovedet, som vi aldrig får helt lægning og forberedelse af udfordringer- angstdynamikker), øvelser, samt plan- frem i lyset og gjort noget ved. Tanker om ne -og selve gennemførelsen og efterbehandlingen af din personlige udfordring. (u)vaner, som vi ønsker at ændre. Tanker om personer, som vi ønsker at konfrontere eller måske komme nærmere. Tanvel som individuelle processer. Vi vil arbejde med gruppeprocesser såker om, at livet skal tage lidt en anden Vi forventer aktiv deltagelse i timerne - retning. Det er disse tanker i baghovedet, som vi vil kigge nærmere på i Ud- finde, afstemme og planlægge udfordrin- og vi forventer, at man selv er med til at fordringen. Store som små. Og ikke nok gerne med støtte og vejledning fra underviserne. Der vil ikke være et katalog med det. Vi vil - til forskel fra dagligdagen, hvor de ofte skydes i baggrunden - eller tilrettelagte opgaver, da øvelserne omforme dem til en konkret udfordring, handler om at finde derhen, hvor du føler dig udfordret. som skal udføres allerede i løbet af ugen. På udfordringen vil du møde en spændende blanding af relevant teori (bl.a. om

5 Sejlads for den erfarne søulk eller den ægte landkrabbe. De første par dage afprøver vi vores 4 bådtyper: 2,4 meteren, hvor du sejler alene, Olsen Twin, hvor der er plads til to, de 35 personers racere Sonar og J 80. Herefter beslutter vi, hvilken bådtype, der passer dig. Vi vil studere vigeregler, sejltrim og sømandsskab på vandet og på broen. Når v/ Poul Erik Fink, højskolelærer trygheden, teknikken og den nødvendige viden er på plads, vil vi gå fra øvelsessejladser til små kapsejladser. Som en del af undervisningen kommer vi også ind på konkurrence, team samarbejde og personlig forberedelse. Vi låner dig en båd og en redningsvest, men du må selv medbringe varmt tøj og regntøj. Til dårligt vejr har vi flydedragter. Svømmesport 4.0 Svømmesport er til dig, som vil udfordre dig selv i vandet. Fagets fokus er det sociale samvær omkring oplevelser og læring i vandet. Undervisningen består bl.a. af klassisk svømning og tilpassede stilarter, boldspil og lege i vandet. Vi vil dyrke aquajogging og styrketræning i vandet, opleve velvære gennem vand-wellness, og vi vil prøve kræfter med åbent- v/ Morten Mathiasen, højskolelærer vand-svømning og SUP-boards (Stand Up Paddeling) ved højskolens strand. Derudover vil vi praktisere ynde og akrobatik med synkronsvømning, og vi skal finde vores mentale grænser med fridykning. Dette vandfag vil vise dig svømningens muligheder, og undervisningen vil blive tilpasset dine behov. Du skal blot være tryg ved vand, kunne svømme lidt, have gå-på-mod og bidrage med godt humør. Simple Living På Simple Living går vi i dybden på bæredygtighed, livsformer og verden omkring os. Faget vil handle om alternative boformer, at gå offline, recycling og upcycling. Hvordan kan vi møde verden på nye måder, lave aktivisme, DIY, politiske strømninger. Hvordan kan vi skabe arbejdspladser og tjene penge på at lave bæredygtig omstilling, som ikke be- v/ Andreas Højgaard laster miljøet men faktisk beriger det. Vi kommer til at arbejde med havebrug og tage på naturoplevelser omkring Hou. Vi skal diskutere og undersøge hvad det vil sige at have et rigt liv, hvordan vil vi gerne fremstå overfor omverdenen, hvilket liv vi ønsker at leve og hvad dogmer og vaner gør ved os generelt.

6 Skrotsmykker Vi skal lave smykker af genbrugsmaterialer. Gamle dippedutter og dingenoter skal sættes ind i nye sammenhænge og fortælle endnu en lille historie i helt egne og unikke smykker. Medbring hvad du har af knapper, dippedutter, gamle smykker, perler, plastik og metal der bare er forvitret eller rustet på en smuk måde, har en fin farve eller en spændende struktur. Vi klipper, lodder, banker, sliber børster, nitter, saver, så stort set alle mindre materialer kan bruges til at komponere smykker af. Der er masser af mulighed for at eksperimentere med form og udtryk. Vil du kigge på nogle af mine ting, så ligger de på: Podcast Har du noget at fortælle? Det er her du lærer, hvordan du får andre til at lytte! Podcasten er den nye måde at lave radio på. Et medie hvor alle kan komme til, fordi det ikke længere kræver et enormt studie og en tekniker at skabe historier med lyd. Vi slår ørerne ud og leger med optagelse, klipning, sjove effekter og musik forhåbentlig for at finde ud af, at det faktisk ikke er så svært endda. Udover at pille ved teknik skal vi også tale om formidling, for hvad spørger man om til et inter- v/ Rikke Fink view, hvordan skal en fiktiv historie skrues sammen og hvordan laver journalister god faktaradio? Vi skal lade os inspirere af alle de fantastiske podcasts der allerede findes derude, men også lave øvelser og lære af hinanden vi skal simpelthen både være skabere og lyttere. Kom med på et kursus der ikke stopper i slutningen af uge 30, men hvor man får redskaberne til at fortsætte historiefortællingen derhjemme og ikke mindst at få andre til at høre efter, hvad man vil sige. v/ Jette Nørskou Medbring gerne masser af skrot og smykkeværktøj, hvis du har noget. Bemærk, der er egenbetaling på materialer.

7 Sports Zone 2019 v/ Aske Schou Jensen og Helle Sørensen Faget her er for dig, så kan lide bevægelse og sport. Er du vild at smile, mens du f.eks. gennem styrketræning, pulstræ- træning, makkertræning og holddyste sveder og flytter grænser, så meld dig til ning eller forskellige boldspil vil være på faget Sports Zone. programmet. I løbet af ugen laver vi meget fysisk aktivitet i højskolens forskelligartede ram- sejren sammen med de andre på holdet. Ja, det kan blive hårdt og sjovt at jagte mer. Vi vil være ude, hvis vejret tillader Ser vi dig på SPORTS ZONE, så hiv gerne dit idrætsudstyr med, som du bru- det, bruge skolens hal til cirkeltræning og boldspil. Man vil også få mulighed for at ger til dagligt. benytte sig af fitnessrummet. Personlig Smagsløget - grøn og sund gastronomi v/ Laura Holst Har du appetit på at fordybe dig i madens univers? men dyrker vi glæden ved at lave sund ning er derfor i centrum denne uge. Sam- Kom med i køkkenet, hvor vi sammen velsmagende mad fra bunden baseret skal tilberede farverige sunde retter, på enkle opskrifter, som du efterfølgende kan tage med hjem i dit eget køkken. der vækker dine sanser. Midt på sommeren er udbuddet af friske urter, frugt Der vil være masser af tips til den flotte og sprøde grøntsager særligt stort. Sæsonens grønt giver os direkte adgang til løbende med madlavningen kaster vi et anretning, smagseksperimenter og side- saft og kraft, og i kombination med proteinkilder som kød, fisk og bælgfrugter dens madtrends. blik på bæredygtighed, madkultur og ti- er mulighederne mange. Men gode råvarer er ikke nok i sig selv. At lave mad du tør udforske dine sanser og smagsløg! Alle kan være med! Det vigtigste er, at handler om at få råvarerne til at smage endnu bedre. Tilberedning og tilsmag-

8 FÆLLESARRANGEMENTER Udover den daglige morgensamling og undervisningen i fagene byder ugen på masser af fællesarrangementer og aktiviteter: MANDAG KL. 20:00 Velkomstarrangement Indkvarteringen foregår om eftermiddagen. Børne- og ungegrupperne mødes i projektkontoret kl. 17:30. Aftensmaden serveres kl. 18:00. Kl 20:00 Her får du mulighed for at møde de øvrige kursister, høre om Egmont Højskolen og synge sange fra Højskolesangbogen. Vi håber, at du møder op med et åbent sind og imødekommenhed. ONSDAG AFTEN Café Talentløs Traditionen tro puster vi ud sammen midt i ugen. Onsdagaften mødes vi for at snakke og nyde fællesskabet. I år giver vi alle, der har lyst mulighed for at indtage scenen til RYKs helt egen Café Talentløs. Som navnet antyder kan ens talent være af varierende kvalitet. Man kan både være en stjerne med guitar og sang eller en måske lettere usikker tryllekunstner. Der er faktisk ingen grænser for, hvad man kan vælge at optræde med. Det kan være musik, standup, tryllerier, sang, dans, poetry slam. Man kan optræde alene eller i grupper. Aftenen vil bestå af forskellige indslag, hvor skiftende kunstnere fra uge 30 vil indtage scenen. Nu ved du det! Tag dine remedier med, støv dine gamle tricks eller jokes af og vær med til at skabe en god aften for os alle. TORSDAG KL. 10:00 Workshop Torsdag formiddag fra 10:00 til 12:00 tilbyder vi forskellige workshops. Du får muligheden for at få en lettere indføring i et fagområde måske kan det blive et nyt interesseområde. Noget kreativt eller musisk eller aktivt Du bestemmer selv. Der vil også være mulighed for at deltage i et debatforum og gøre din stemme gældende. Du behøver ikke at vælge workshoppen på forhånd. Mulighederne præsenteres ved kursets begyndelse, hvorefter du vælger dig ind. FREDAG KL. 14:00 Faglig Fredag Ved badebroen og havet kan du prøve kræfter med fx kajak, sejlads, speedbåd, svømning og SUP-boards. På land vil der være forskellige aktiviteter bl.a. brætspil og elektronskydning. Vandhalla er åben. Du er velkommen til at få besøg denne eftermiddag og aftenen med. Registrering af gæster sker i løbet af ugen.

9 TIRSDAG KL. 14:00 FOREDRAG Jorden rundt alene på 260 dage I sommeren 2012 tog Christian Liebergreen af sted på en jordomsejling, der førte ham gennem de største, øde og mest blæsende steder i verden. Han var ni måneder om denne tur, hvor han helt alene og uden at gå i land på noget tidspunkt kom i den eksklusive gruppe på knap 200 mennesker i verden der har gennemført dette. Christian fortæller hvordan det føles og tackles når man ikke ser et andet menneske og oceanerne er ens forhave og baghave i 260 døgn. Foredraget handler om troen på sig selv, hvordan man kommer jorden rundt uden at være sponsoreret, og ikke mindst bevare forstanden i ensformigheden, selvom der ikke er to bølger som er éns ude på havene. FREDAG KL. 20:00 Et Menneske fra Vest I daglig tale bliver han kaldt Lomme eller Lomme Larsen. I Hvide Sande ved man, hvem han er. Søren Lomme Larsen har (og er stadig) været frivillig redningsmand i 35 år og har deltaget i mere end 2000 redningsaktioner. Han arbejder til daglig i salgsafdelingen på et skibsværft og møder op, når alarmen går. Og alarmen går fra tid til anden, når Nordsøen er for uregerlig eller ulykken bare pludselig sker. Søren Lomme fortæller om menneskene og materiellet på redningsstationen i Hvide Sande - og om hvordan de uddannes og arbejder. Han tager os med på redningsaktioner, som går godt, men også aktioner, der ender skidt. Vi vil i fortællingerne også møde mennesket Søren Lomme samt høre om det barske liv på Havet og dagligdagen på redningsstationen. Man behøver nemlig ikke drage mod fjerne kyster for at få udfordringer eller gøre en forskel. Man kan nøjes med Hvide Sande. LØRDAG KL. 14:00 Kulturelt indslag Lørdag eftermiddag mødes vi alle inden aftenens fest og tager på en lille kulturel rejse sammen. Ord fra evalueringen af sommerkurset 2018

10 PRAKTISKE OPLYSNINGER Ankomst Mandag den 22. juli mellem kl. 14:00 og 17:00. Afrejse Søndag den 28. juli kl. 12:00. Værelser forlades senest kl. 10:00. Kursuspris Kursuspris pr. person kr. Børn mellem 7 og 18 år kr. Børn mellem 0 og 6 år Gratis Ved afbud pga. sygdom får du alle penge retur, hvis du fremsender lægeerklæring. Tilskud Egmont Højskolen administrerer på vegne af Vanførefonden, Bevica Fonden og Bevica Legater puljen»den gode oplevelse i et fællesskab med andre«. Puljen har til formål at give mennesker, der er udfordret af deres handicap og økonomi, mulighed for gode oplevelser i et fællesskab med andre. Den bærende tanke er, at alle bliver stærkere og får mere overskud og glæde gennem sociale fællesskaber. Kursister, som ønsker et ugeophold om sommeren, vil have mulighed for at ansøge om udgiften til eget kursus og udgiften til ledsagers ophold. Find vejledning og ansøgningsskema på vores hjemmeside (klik på linket i venstre side:»søg om tilskud til et højskoleophold«) Tilskud fra hjemkommune Der er mulighed for at søge økonomisk tilskud til kursus og kørsel gennem hjemkommunen. Kontakt din sagsbehandler for yderligere oplysninger, eller se på under»rådgivning«. Tilmelding og betaling Tilmelding senest mandag d. 6. maj enten på vedlagte tilmeldingsblanket eller via vores hjemmeside (se under korte kurser). Herefter fremsendes faktura på deltagerbetaling + evt. tillæg for enkeltværelse og elseng. Hele beløbet betales på én gang senest d. 12. juni. Læs nærmere om vilkår og betingelser på vores hjemmeside (se under korte kurser). Sygepleje Har du brug for sygepleje, skal du snakke med hjemmeplejen i din kommune med henblik på aftale med Odder Kommunes hjemmesygepleje. Hjælpere RYK har samlet sin dygtige gruppe af hjælpere, der yder praktisk hjælp; dog ikke sygepleje. Hvis du skal have mere omfattende personlig pleje eller støtte, skal du medbringe den hjælp, som du får hjemme, så vi kan få midler til at ansætte ekstra hjælp. VIGTIGT VIGTIGT VIGTIGT Det er dit ansvar at sørge for, at bevillingen er på plads, og at skolen er vidende om dit behov for praktisk hjælp, inden kurset starter. Husk at afkrydse på tilmeldingsblanketten, at du ønsker et skema omkring hjælpe behov tilsendt. Hjælpemidler Skolen har 30 værelser med loftlift, som fordeles efter først-til-mølle-princippet. Eget sejl skal medbringes.

11 Badesæde (væghængt) og badebåre kan lånes, hvis det er forudbestilt. Elseng kan lejes men skal bestilles senest en måned før kursusstart. Vi råder dog kun over et begrænset antal, så bestil kun, hvis du bruger det til hverdag. Leje af elseng: 300 kr. pr. uge Alle andre personlige hjælpemidler (fx toiletstol, særlig madras, ekstra puder mv.) skal medbringes. Husk at krydse af på tilmeldingsblanketten om du har brug for loftlift/el-seng. Værelser Skolens værelser er af meget forskellig standard. Det skyldes, at værelserne er bygget i løbet af en årrække, og at krav og behov har ændret sig. Vi håber, at I vil have forståelse for, at værelsesfordelingen sker efter kriterierne: behov og først-til-mølle. Indkvarteringen vil almindeligvis ske på dobbeltværelser (hvis du vil bo på værelse med en bestemt, angives det på tilmeldingsblanketten under»indkvartering«). Der rådes endvidere over få enkeltværelser (nogle med bad/toilet på gangen). På tilmeldingsblanketten kan angives, hvis man ønsker enkeltværelse med eget bad (merpris: 300 kr.), og vi vil, så vidt det er muligt forsøge at imødekomme dette. Det kan ved henvendelse til Egmont Højskolen 3 uger før kursusstart, oplyses om man har fået enkeltværelse. Badeudstyr / Vandhalla Husk badetøj og eget badehåndklæde. Egmont Højskolen har verdens bedste badebro ved stranden, samt Vandhalla, Danmarks bedst tilgængelige svømmehal med bl.a. rutsjebane og varmtvandsbassin. Læs evt. mere på vandhalla.dk Hvis du vil i Vandhalla og hvis du har topkateter, skal du selv medbringe vandfast plaster, stomipose o.lign. til at dække kateteret. Snak evt. med hjemmeplejen i din kommune. Sengetøj, linned, håndklæder Du skal ikke medbringe dyne, pude, sengelinned og håndklæder. Det er dog en god idé at medbringe et håndklæde til strandbrug, da skolens ikke må medbringes på stranden. Gæster Gæster er velkomne fredag eftermiddag og aften. Der kan ikke arrangeres overnatning. Kæledyr Kæledyr må ikke medtages, undtaget er servicehunde, som dog ikke må medtages i spisesalen. Kontor Skolens kontor er åbent alle hverdage mellem kl. 8:00 og 15:00. Her kan du bl.a. hæve kontanter, finde postkort, kuverter, frimærker mv. Henvendelse Karin Busk Sørensen kb@egmont hs.dk Egmont Højskolen Villavej 25, Hou mail@egmont hs.dk 8300 Odder hs.dk Yderligere spørgsmål kan også rettes til : John Hinrup jmh@hinrup.dk

12 Ugeprogram SOMMERKURSUS UGE juli 2019 Tid Mandag 22/7 Tirsdag 23/7 Onsdag 24/7 Torsdag 25/7 Fredag 26/7 Lørdag 27/7 Søndag 28/7 8:00 Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad 9:00 Morgensaml. Morgensaml. Morgensaml. Morgensaml. Morgensaml. 9:45 12:00 Fag Fag 10:00-12:00 Workshop Fag Fag 8:00 11:00 Mokost & afrejse 12:30 Frokost Frokost Frokost Frokost Frokost 14:00 17:00 Ankomst & indkvartering 17:30 Børnegruppe mødes med forældre Foredrag v/ Christian Liebergreen:»11 meter frihed«fag Fag»Faglig Fredag«ved badebroen 16:00-18:00 Vandhalla åben 14:00-15:30 Kulturelt indslag 18:00 Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad 20:00 19:30 Velkomst arrangement 19:30 Bål- og sangaften 20:30»Café Talentløs«Fag 20:00 Foredrag v/ Søren Lomme»En mand fra Vest«Afslutningsfest Med forbehold for ændringer

13 Tilmelding til»sommerkursus uge 30« juli 2019 Skriv tydeligt med BLOKBOGSTAVER - og KUN EEN voksen pr. blanket. Rekvirer gerne flere blanketter. Navn... : Adresse... : Postnr. og by.. : Tlf.nr.... : Cpr.nr.:... : Tilmeldingen er kun gyldig med cpr.nr. Ønsker du at stå med navn, adresse og tlf.nr. på deltagerlisten, der bliver sendt til alle deltagere? Ja Nej Har du et handicap? Nej Ja - Hvilket: Bruger du: Elstol Manuel stol Crosser Rollator Andet: Hvis du har egen hjælper med, angiv: BPA / hjælperordning - hjælperens navn: Ingen hjælperordning (Husk separat tilmeldingsblanket til hjælperen) Hvis du ikke har egen hjælper med, angiv: Jeg har brug for hjælp fra RYKs hjælpere og ønsker spørgeskema tilsendt (se venligst i brochuren under Praktiske oplysninger i afsnittet om hjælpere/hjemmehjælp ) Hjemme får jeg hjælp til (angiv hvad): - af hvem: i antal timer om dagen: Angiv også, om du i forbindelse med undervisning skal have praktisk hjælp til fx at komme ned og op fra båd/gulv, ud og ind af bus eller andet: Tilmelding børn: Navn Alder Evt. handicap Indkvartering: (se brochuren) Jeg ønsker enkeltværelse Jeg ønsker enkeltværelse med eget bad/toilet (tillæg kr. 300 pr. uge) Jeg ønsker dobbeltværelse sammen med: Særlige behov i forb. med værelsesindretning: Husk at udfylde den anden side

14 Kost: Jeg er vegetar Jeg skal have særlig lægeordineret kost. Hvilken: Andet: Hjælpemidler: (se brochuren) Jeg har brug for elseng (leje kr. 300 pr. uge) Jeg har brug for loftlift. Eget sejl skal medbringes. Jeg har brug for en forhøjet seng Jeg har brug for badebåre Jeg har brug for badesæde Fagvalg prioritet Fra skrot til hot... Gode (vand)dage... Sang og musik... Mindfulness... Udfordringen... Sejlads... Svømmesport... Simple Living... Podcast... Skrotsmykker... Sports Zone Smagsløget... Alle andre hjælpemidler, såsom toiletstol, særlig madras, ekstra puder skal du selv medbringe. Angiv et 1., 2. og 3. prioritet. Du har det samme fag hele ugen. Persondata: På denne blanket har du opgivet oplysninger om navn, adr., cpr, evt. handicap, værelse, fagvalg samt evt. særlige kostbehov. Af regnskabstekniske årsager opbevares blanketten forsvarligt med de angivne oplysninger i 5 år efter endt kursusophold. Med din underskrift bekræfter du at være indforstået med ovenstående. Dato: Underskrift: Samtykkeerklæring: Jeg giver hermed mit samtykke til, at videoer og fotos, der bliver produceret under kurset, enten som situationsbilleder eller portrætbilleder, må bruges i fremtidig markedsføring for Egmont Højskolen. Det er fx højskolens hjemmeside, sociale medier/kanaler eller lignende. Derudover tryksager som fx nyhedsbreve, brochurer eller andet eksternt målrettet informativt materiale. Tilladelsen gives med den forudsætning, at billederne bliver brugt i en sammenhæng, der er ikke krænkende for undertegnede som person. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke skriftligt. Dato: Underskrift: Bemærk: Situationsbilleder, hvis hovedformål er at gengive en aktivitet og som er harmløse ud fra en normal betragtning kræver ikke samtykke. Husk at udfylde den anden side

UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 23. 29. juli 2018 udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS Velkommen til uge 30 på Egmont Højskolen. Til dig, der både vil opleve,

Læs mere

[ SNAK ] SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli 2019

[ SNAK ] SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli 2019 SOMMERSJOV I HOU SOMMERSJOV 28 I HOU UGE egmont højskolen Uge 28 8. 14. juli 2019 [ SNAK ] udviklet i samarbejde med: Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening Danmarks mest

Læs mere

UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 24. 30. juli 2017 udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS Velkommen til uge 30 på Egmont Højskolen. Til dig, der både vil opleve,

Læs mere

IDRÆT FOR ALLE. også for dig! Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer

IDRÆT FOR ALLE. også for dig! Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer IDRÆT FOR ALLE også for dig! Uge 27 1. 7. juli 2019 Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer Danmarks mest rummelige højskole v4 IDRÆT FOR ALLE også for dig! Idræt for alle er en uge på Egmont Højskolen,

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge 30 21. 27. juli 2014. - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge 30 21. 27. juli 2014. - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 21. 27. juli 2014 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS Vi glæder os til igen at byde velkommen til uge 30 på Egmont Højskolen.

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

TEGNE, MALE, MODELLERE

TEGNE, MALE, MODELLERE TEGNE, MALE, MODELLERE 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur.

Læs mere

BRIDGE PÅ ASKOV

BRIDGE PÅ ASKOV BRIDGE PÅ ASKOV 05.05.19 11.05.19 PROGRAM Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det er en fordel at have spillet bridge et halvt års tid. Teorien? Den lærer du bedst med kort i hænderne,

Læs mere

PATCHWORK

PATCHWORK PATCHWORK 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er

Læs mere

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei Korte kurser 2013 Idrætshøjskolen Bosei Familiekursus Vælg mellem uge 28 (7. til 13. juli) og uge 29 (14. til 20. juli) 2013. I ugerne 28 og 29 åbner Idrætshøjskolen Bosei atter dørene til to uforglemmelige

Læs mere

SKRIV DIN LIVSHISTORIE Ekstra kursus

SKRIV DIN LIVSHISTORIE Ekstra kursus SKRIV DIN LIVSHISTORIE 21.10.18 27.10.18 Ekstra kursus PROGRAM Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 29. juni 5. juli 2015 - udviklet i samarbejde med: Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE... også for dig! Et stort velkommen til uge 27»Handicapidræt for

Læs mere

SKRIV DIN LIVSHISTORIE

SKRIV DIN LIVSHISTORIE SKRIV DIN LIVSHISTORIE 17.02.19 23.02.19 PROGRAM Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 30. juni 6. juli 2014 Eventsponsor - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE... også for dig! I uge 27 2014 skal vi igen have gang

Læs mere

SAMMEN KAN VI MERE. Lykken er. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juni 2. juli udviklet i samarbejde med:

SAMMEN KAN VI MERE. Lykken er. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juni 2. juli udviklet i samarbejde med: SAMMEN KAN VI MERE Lykken er Uge 26 26. juni 2. juli 2017 - udviklet i samarbejde med: Danmarks mest rummelige højskole Lykken er SAMMEN KAN VI MERE at bruge en uge af sin sommerferie på Egmont Højskolen

Læs mere

VIDEO VIDEO Et praktisk filmkursus, hvor du lærer at gøre det selv bedre.

VIDEO VIDEO Et praktisk filmkursus, hvor du lærer at gøre det selv bedre. VIDEO VIDEO 05.07.20 11.07.20 Et praktisk filmkursus, hvor du lærer at gøre det selv bedre. På dette praktiske filmkursus kan du lære at lave korte, skarpe og interessante små film, som kan bruges i privat,

Læs mere

SOMMERJAZZ PÅ ASKOV

SOMMERJAZZ PÅ ASKOV SOMMERJAZZ PÅ ASKOV 02.06.19 08.06.19 Åbn saxofonkassen, børst støvet af bassen, få rørt tangenterne og find trommestikkerne frem! På dette jazzkursus spiller vi en god gang jazzmusik! Vi dyrker glæden

Læs mere

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening. udviklet i samarbejde med:

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening. udviklet i samarbejde med: SOMMERSJOV I HOU SOMMERSJOV 28 I HOU UGE egmont højskolen Uge 28 9. 15. juli 2018 udviklet i samarbejde med: Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening Danmarks mest rummelige

Læs mere

JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE

JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE 22. 28. december 2013 UDKAST - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL JULEKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN For første gang i Egmont Højskolens nyere

Læs mere

MIDSOMMER I ASKOV i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion

MIDSOMMER I ASKOV i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion MIDSOMMER I ASKOV 17.06.19 21.06.19 i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion PROGRAM På kurset får du indblik i brydninger i historie, kunst, litteratur og musik gennem foredrag og studiekredse. Dagsrytme

Læs mere

IDRÆT FOR ALLE. også for dig! Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer

IDRÆT FOR ALLE. også for dig! Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer IDRÆT FOR ALLE også for dig! Uge 27 1. 7. juli 2019 Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer Danmarks mest rummelige højskole IDRÆT FOR ALLE også for dig! Idræt for alle er en uge på Egmont Højskolen,

Læs mere

IDRÆT FOR ALLE. også for dig! Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer

IDRÆT FOR ALLE. også for dig! Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer IDRÆT FOR ALLE også for dig! Uge 27 1. 7. juli 2019 Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer Danmarks mest rummelige højskole IDRÆT FOR ALLE også for dig! Idræt for alle er en uge på Egmont Højskolen,

Læs mere

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI 23.06.19 29.06.19 Kurset henvender sig til fotografentusiaster, som har lyst til at fordybe sig i det håndværk, det er at fotografere. Hver dag starter med et oplæg, som kan give

Læs mere

k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9

k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9 16. - 22. august 2009 Le, leg og lev vel! Sommerhøjskole arrangeret i samarbejde med Fountainhouse k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9 Sommerhøjskolen arrangeres i samarbejde

Læs mere

Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE

Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit

Læs mere

Skriv din livshistorie februar 2017

Skriv din livshistorie februar 2017 Skriv din livshistorie 19.-25. februar 2017 Skriv om dit liv - for når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er

Læs mere

BRODERI ASKOV HØJSKOLE

BRODERI ASKOV HØJSKOLE BRODERI 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

Søttrup Gymnastikforening

Søttrup Gymnastikforening Gymnastik i Hornum PROGRAM 2015/2016 i Søttrup Gymnastikforening SÆSONSTART UGE 36 (31/8 el.1/9) Velkommen til en ny og spændende sæson i Søttrup Gymnastikforening Vi håber, at rigtig mange har lyst til,

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 4. 10. juli 2016 udviklet i samarbejde med: Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE... også for dig! Et stort velkommen til uge 27»Handicapidræt for alle«,

Læs mere

GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN

GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN 25.11.18 01.12.18 PROGRAM Hos Grundtvig havde historiefortællingen en kolossal betydning i udviklingen af os som individer og som folk, i dannelsen af nationen og i historiens

Læs mere

BRIDGE PÅ ASKOV

BRIDGE PÅ ASKOV BRIDGE PÅ ASKOV 11.08.19 17.08.19 Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det er en fordel at have spillet bridge et halvt års tid. Teorien? Den lærer du bedst med kort i hænderne,

Læs mere

Strik ASKOV HØJSKOLE

Strik ASKOV HØJSKOLE Strik 05.11.17 11.11.17 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset Strik får du mulighed for at fordybe dig i emnet strik, samtidig med at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for

Læs mere

STRIK

STRIK STRIK 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er der

Læs mere

Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE

Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag 6. december 15.00 Indkvartering 17.00 Rundvisning ved højskolelærerne Ulla Henningsen og Kristian la Cour 18.15 Aftensmad 19.00 Velkommen og introduktion

Læs mere

DANS DANS DANS i samarbejde med leder af Husted Dans, Birgit Husted

DANS DANS DANS i samarbejde med leder af Husted Dans, Birgit Husted DANS DANS DANS 01.09.19 07.09.19 i samarbejde med leder af Husted Dans, Birgit Husted Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne. Her kan alle være med både

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2019 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

Camp Personlig Udvikling

Camp Personlig Udvikling 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig Udvikling En weekend i musikkens tegn 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig

Læs mere

Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE Fælles for begge kurser Motion for alle. Undgå stivhed i nakke og skuldre ved Charlotte Aagaard Nielsen. Morgensang og sangaften med Kristian la Cour. Ingrid

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 3. 9. juli 2017 Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer Danmarks mest rummelige højskole ... også for dig! HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Endnu engang vil vi byde velkommen til

Læs mere

EN PLADS I SOLEN. det er her, det sker. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli 6. august udviklet i samarbejde med

EN PLADS I SOLEN. det er her, det sker. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli 6. august udviklet i samarbejde med EN PLADS I SOLEN det er her, det sker Uge 31 31. juli 6. august 2016 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN det er her, det sker Vi glæder os til at byde velkommen

Læs mere

Broderi

Broderi Broderi 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er der

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole. Eventsponsor

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole. Eventsponsor HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27 Uge 27 2. 8. juli 2012 Eventsponsor - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE også for dig HOVEDFAG Du skal vælge ét og følge dette

Læs mere

Patchwork ASKOV HØJSKOLE

Patchwork ASKOV HØJSKOLE Patchwork 05.11.17 11.11.17 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset Patchwork får du mulighed for at fordybe dig i patchwork, samtidig med, at du sammen med hele holdet får indblik i nye tendenser og brydninger

Læs mere

DET GODE LIV. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juni udviklet i samarbejde med:

DET GODE LIV. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juni udviklet i samarbejde med: DET GODE LIV Uge 26 24. 30. juni 2019 udviklet i samarbejde med: Danmarks mest rummelige højskole DET GODE LIV... er titlen på årets sommerkursus i uge 26 på Egmont Højskolen. Vi drømmer alle om det: Det

Læs mere

EN PLADS I SOLEN. grib dagen! Danmarks mest rummelige højskole. 29. juli 4. august Uge udviklet i samarbejde med

EN PLADS I SOLEN. grib dagen! Danmarks mest rummelige højskole. 29. juli 4. august Uge udviklet i samarbejde med EN PLADS I SOLEN grib dagen! Uge 31 29. juli 4. august 2013 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN» grib dagen!«vi glæder os til at byde velkommen til Egmont Højskolen,

Læs mere

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk Kurser 2014-2015 LANGT HØJSKOLEOPHOLD Kursus 2-14 fra den 10. august 2014 i 12 eller 18 uger Kursus 1-15 fra den 4. januar 2015 i 12 eller 22 uger Kursus 2-15 fra den 9. august 2015 i 12 eller 18 uger

Læs mere

Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE

Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE Velkommen til en uge, hvor man møder mange spændende mennesker. Smilet, humoren og livsglæden er gennemgående tema. Bjarne Nielsen Brovst, forfatter,

Læs mere

PATCHWORK ASKOV HØJSKOLE

PATCHWORK ASKOV HØJSKOLE PATCHWORK 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE Bridge på Askov 20.08.17 26.08.17 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

EN PLADS I SOLEN. igen igen! Uge juli 3. august udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

EN PLADS I SOLEN. igen igen! Uge juli 3. august udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN igen igen! Uge 31 28. juli 3. august 2014 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN igen igen! Vi glæder os til at byde velkommen til Egmont Højskolen,

Læs mere

STRIK ASKOV HØJSKOLE

STRIK ASKOV HØJSKOLE STRIK 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur.

Læs mere

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING 13.10.19 19.10.19 PROGRAM Fællesskabende Familiehøjskole Vi glæder os til at se dig og din familie her på Askov Højskole. I denne uge bliver du og din familie ført

Læs mere

SØLVSMYKKER ASKOV HØJSKOLE

SØLVSMYKKER ASKOV HØJSKOLE SØLVSMYKKER 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Uge 29 16. 22. juli 2018 udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Ugens fællesnævner og overskrift er leg, latter og livsglæde. Et kursus

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 15.05.17 21.05.17 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det

Læs mere

SKRIV DIN LIVSHISTORIE

SKRIV DIN LIVSHISTORIE SKRIV DIN LIVSHISTORIE 10.11.19 16.11.19 Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug Sammen skaber vi engagement Højskole for genbrug Mandag d. 14. marts - fredag d. 18. marts 2016 1 Forsidefoto: Mikkel Østergaard Dato Kurset afholdes fra mandag den 14. til fredag den 18. marts 2016. Pris

Læs mere

Tank op! Sommerkurser 2015

Tank op! Sommerkurser 2015 Tank op! Sommerkurser 2015 Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative fag som omdrej

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 13.05.18 19.05.18 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2017 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative

Læs mere

20 års jubilæum! UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 30 23. 29. juli 2012. - udviklet i samarbejde med

20 års jubilæum! UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 30 23. 29. juli 2012. - udviklet i samarbejde med 20 års jubilæum! UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 23. 29. juli 2012 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN For mange af os er det svært at

Læs mere

Temaet er udvikling og synlighed

Temaet er udvikling og synlighed MEDARBEJDERTRÆF 2013 Temaet er udvikling og synlighed 25. 26. maj 2013 Det er vigtigt at Dansk Vandrelaugs medarbejdere mødes på tværs af afdelingerne for at udveksle erfaringer og lære af hinanden. Måske

Læs mere

Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet -

Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet - Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative

Læs mere

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014 2014 Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Uge 27 29/6 5/7 2014 Side 2 Afspænding meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Med afsæt i det at kikke indad vil du

Læs mere

Aktivitetskatalog Efterår 2015. SifXHof. Holmstrupgård

Aktivitetskatalog Efterår 2015. SifXHof. Holmstrupgård Aktivitetskatalog Efterår 2015 SifXHof Holmstrupgård Indhold 1 I det følgende kan du læse om de aktivitetstilbud, som SifXHof har til dig i løbet af efteråret 2015. Hvis du er interesseret i at deltage

Læs mere

Alt det praktiske Mandag den 23. juni fredag den 27. juni Mandag-torsdag kl. 9-14.45, fredag 9-14 Hvor meget? Pris kr. 900,-

Alt det praktiske Mandag den 23. juni fredag den 27. juni Mandag-torsdag kl. 9-14.45, fredag 9-14 Hvor meget? Pris kr. 900,- Sommer Kurser 2014 SOMMERH Puls 14 Er du til sjov og latter, fordybelse og refleksion, god mad og godt selskab, så er det her du skal være. Kom og vær med til en højskoleuge i nysgerrighedens og oplevelsens

Læs mere

Julekursus ASKOV HØJSKOLE

Julekursus ASKOV HØJSKOLE Julekursus 21.12.17 27.12.17 ASKOV HØJSKOLE Jul handler om fællesskab og nye håb. På Askov Højskoles julekursus får du mulighed for begge dele. Vi inviterer til seks dage med foredrag, værksteder, ture

Læs mere

UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli udviklet i samarbejde med

UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli udviklet i samarbejde med UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 22. 28. juli 2013 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN Nu med VANDHALLA For mange af os er det svært at

Læs mere

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov 16.09.18 22.09.18 ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov Bliv introduceret til amatørarkæologi. Lær om at læse et historisk landskab, og hvordan man kan undersøge det

Læs mere

Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 02.09.18 08.09.18 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

alle drenge fra 6-13 år til drengelejr

alle drenge fra 6-13 år til drengelejr Drengelejr 2009 Drengeudvalget i DGI Sydvest indbyder alle drenge fra 6-13 år til drengelejr Hvad er drengelejr? 24 timer, hvor du laver gymnastik og prøver en masse andre forskellige ting. På lejren skal

Læs mere

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk »Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk Velkommen til Djurslands Folkehøjskole Jeg vil gerne byde dig velkommen på vores

Læs mere

Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro

Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro Velkommen til Bredebro SFO. Det er dejligt at kunne sende denne folder ud til jer, for nu nærmer vi os snart begyndelsen på den nye struktur. Vi glæder os meget

Læs mere

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær 2013 Julekursus - 22.12-28.12 Julehygge Omsorg Nærvær Samvær Side 2 Julehygge på Livsstilshøjskolen For nogle mennesker er det slet ikke en selvfølge, at juledagene er ensbetydende med smilende hygge,

Læs mere

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING 13.10.19 19.10.19 PROGRAM Fællesskabende Familiehøjskole Vi glæder os til at se dig og din familie her på Askov Højskole. I denne uge bliver du og din familie ført

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Praktiske oplysninger Sommerkurser 2014 Kære elev Vi har hermed fornøjelsen at fremsende de praktiske oplysninger for dit ophold på Djurslands Folkehøjskole. Har du behov for at der tages specielle kosthensyn

Læs mere

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016 Skriv din livshistorie 13.-19. november 2016 Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

Daghøjskole Tag på højskole om dagen og sov i din egen seng om natten! 1 uge på højskolen som dagkursist koster kun 1.175,- kr.

Daghøjskole Tag på højskole om dagen og sov i din egen seng om natten! 1 uge på højskolen som dagkursist koster kun 1.175,- kr. Daghøjskole 2018 Tag på højskole om dagen og sov i din egen seng om natten! Bor du i nærheden af Højskolen Marielyst og har lyst til at deltage på kurser og aktiviteter på højskolen så er tilbuddet om

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2018 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 03.09.17 09.09.17 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE For børn og voksne Uge 29 16. 22. juli 2018 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE For børn og voksne Ugens fællesnævner og overskrift

Læs mere

Sportsweekend. du er inviteret! 5 Egmont Højskolen. Villavej 25, 8300 Odder september 2017

Sportsweekend. du er inviteret! 5 Egmont Højskolen. Villavej 25, 8300 Odder september 2017 Sportsweekend 5 Egmont Højskolen Villavej 25, 8300 Odder 1.-3. september 2017 du er inviteret! Sportsweekend Sportsweekend er weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret,

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE Bridge på Askov 19.08.18 25.08.18 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag 8. november 15.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe i Spisesalen 18.15 Aftensmad i Spisesalen 19.00 Velkomst ved højskoleforstander Jørgen Kløve

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole. Eventsponsor

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole. Eventsponsor HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27 Uge 27 2. 8. juli 2012 Eventsponsor - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE også for dig HOVEDFAG Du skal vælge ét og følge dette

Læs mere

INVITATION TIL SVØMME-CAMP

INVITATION TIL SVØMME-CAMP INVITATION TIL SVØMME-CAMP Kære svømmere, trænere og familier, Det er en stor glæde igen at invitere alle unge med interesse for svømning til Hans Christian Andersen City Games. Arrangementet vil i 2014

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Ud i naturens spisekammer 03.07.16 09.07.16

Ud i naturens spisekammer 03.07.16 09.07.16 Ud i naturens spisekammer 03.07.16 09.07.16 Hvordan smager den danske natur? Vi finder ud af det, når vi sammen sanker fra havet, markerne og den vilde natur og pepper klassiske retter op med naturlige

Læs mere

juni Sommer Sang Samvær. Sommerhøjskole i samarbejde med SIND. et ugekursus på Brenderup Højskole arrangeret i samarbejde med SIND

juni Sommer Sang Samvær. Sommerhøjskole i samarbejde med SIND. et ugekursus på Brenderup Højskole arrangeret i samarbejde med SIND 22. - 28. juni 2008 Sommer Sang Samvær Sommerhøjskole i samarbejde med SIND et ugekursus på Brenderup Højskole arrangeret i samarbejde med SIND Sommerhøjskolen arrangeres i samarbejde med Landsforeningen

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012. Velkommen tilbage fra sommerferie

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012. Velkommen tilbage fra sommerferie Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har nydt ferien og fået samlet ny energi, så I er klar til sensommerens og efterårets

Læs mere

Aktivitetskatalog forår 2015. SifXHof. Holmstrupgård

Aktivitetskatalog forår 2015. SifXHof. Holmstrupgård Aktivitetskatalog forår 2015 SifXHof Holmstrupgård Indhold 1 I det følgende kan du læse om alle de aktivitetstilbud, som SifXHof har til dig i løbet af foråret 2015. Find nærmere beskrivelser af de enkelte

Læs mere

Har du et eller flere overvægtige børn i alderen 8 13 år og er du interesseret i at ændre på den situation, er dette kurset, du har ventet på.

Har du et eller flere overvægtige børn i alderen 8 13 år og er du interesseret i at ændre på den situation, er dette kurset, du har ventet på. Familie, filosofi og outdoor (6. juli - 12. juli 2008) Familie Har du et eller flere overvægtige børn i alderen 8 13 år og er du interesseret i at ændre på den situation, er dette kurset, du har ventet

Læs mere

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014 2014 Sund og glad Uge 29 13/7-19/7 2014 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad gennem de sidste 2 år. Det er en fantastisk uge, og derfor

Læs mere

Skriv din livshistorie november 2018

Skriv din livshistorie november 2018 Skriv din livshistorie 11.-17. november 2018 Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere