UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge 30 21. 27. juli 2014. - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole"

Transkript

1 UGE 30 SOMMERKURSUS Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

2 VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS Vi glæder os til igen at byde velkommen til uge 30 på Egmont Højskolen. Det er en uge, hvor krop og sind fyldes med dejlige indtryk. Indtryk vi alle tager med os videre. Det bliver en uge med spændende, vedkommende og udfordrende fag og foredrag. Programmet er fuldt af tilbud fra morgen til aften. Hyggen er inkluderet i det hele. FAG: Igen i år er der nye fag. Læs folderen og vælg de fag, der passer bedst til dig. Alle, uanset forudsætninger kan deltage i alle fag. Undervisningen er tilrettelagt således, at halvdelen er af bred almen karakter. Vær opmærksom på, at på enkelte hold er det nødvendigt at opkræve egenbetaling til materialer etc., se fagbeskrivelserne. Fotodokumentarisme Ondt, tjah, og hvad så? Svømmesport For godt til at være sundt Sejlads Idræt, tons & tumult Kreativt skriveværksted Rytmisk sammenspil Psykologi & livshistorier Ud over rammen Dansk film gennem tre årtier Fart og teknik WORKSHOPS: Torsdag formiddag skal du vælge et helt andet fag. Fagene bliver præsenteret ved ugens start, hvor du vælger et fag, som du synes lyder interessant. MORGENSAMLING: Hver dag starter med morgensamling i spisesalen, og som det fremgår af programmet, er der aftenarrangementer i form af undervisning, underholdning og socialt samvær. BØRN & UNGE: Børn og unge har deres eget program, så forældrene har ro til at deltage i undervisningen, hvor børn og unge ikke kan deltage. Programmet vil tage hensyn til de forskellige aldersgrupper og alle får mulighed for at komme med forslag til ugens program. Vi har endnu ikke afgjort, om der skal være et særskilt program for de årige. Vi forholder os til denne gruppe, når vi har indblik i deltagerantallet. BEKRÆFTELSE PÅ TILMELDING: Er du optaget på kurset, får du besked sidst i maj. Med bekræftelsen vil der komme eventuelle oplysninger vedr. særlige forhold på de enkelte hold. Vi glæder os rigtig meget til at se jer! På kursusudvalgets vegne Vibeke Sørensen, Majken Graver Blohm og Karin Busk Sørensen

3 FAGTILBUD FOTODOKUMENTARISME v/ Simon Quintal, videograf Hvor stor en historie kan ét enkelt billede fortælle? Det handler om billedet, og det handler om historier, når vi går i kødet på fotodokumentarisme. Igennem diskussion og fototeknisk undervisning arbejder vi med fotodokumentar som begreb, som teknisk disciplin og som kreativt outlet. Med dit kamera som værktøj er det formålet med kurset, at du får en fornemmelse for, hvad det vil sige, at arbejde dokumentarisk. Vær forberedt på at arbejde hårdt, blive udfordret og have det sjovt, når vi arbejder sammen om at skabe en række billeder, som vi til slut udstiller på skolen som afslutning på kurset. Du skal medbringe et digitalt kamera. Hvad enten det er din smartphone, et point & shoot eller det nyeste spejlrefleks er underordnet. Kendskab til fotoredigering på Mac er en fordel, men bestemt ikke en forudsætning. Vigtigst er lysten til at arbejde hårdt og udfordre dig selv. ONDT - TJAH, OG HVAD SÅ? v/ Line Thomassen, fysioterapeut DipMT, smerteskoleinstruktør Som noget helt nyt kan du i uge 30 tage et kursusforløb, der sætter smerterne i et andet perspektiv, og sætter dig bag rattet. Lær både noget om dig selv og dine smerter. På dette kursus lærer du at forstå, hvad smerte er og hvordan du kan påvirke egne smerter med den nyeste videnskab i ryggen. Der vil være en gennemgang af, hvad smerte er og hvordan vores tanker og omgivelser spiller en afgørende rolle for de smerter, vi oplever. Derudover vil underviseren give vejledning og god råd til smertelindring med f.eks. massage/afspænding samt demonstrere forskellige fysioterapeutiske metoder, som du eventuelt kan anvende i samarbejde med din hjælper. Faget er en blanding af dialog, praktiske øvelser/træning og teoretiske indspark. Alle kan deltage uanset om du lever med smerter eller ej. Undersøgelser viser, at 20% af alle voksne danskere lever med kroniske smerter. Egenbetaling 300 kr. pr. deltager. Line tilbyder en kort uddannelse i smerte og hjerte. Vi glæder os til at byde Line velkommen og hun ser frem til at møde kursisterne i uge 30.

4 SVØMMESPORT v/ Morten Mathiasen, højskolelærer Svømmesport er til dig, som vil udfordre dig selv i vandet. Fælles for os alle er, at vi i vandet er jævnbyrdige. Det frie element giver os muligheder for at udfolde os på nye måder, og fagets fokus er det sociale samvær, som oplevelserne i vandet giver os. I Vandhallas dejlige svømmebassiner vil undervisningen bl.a. bestå af klassisk svømning og tilpassede stilarter, boldspil og lege i vandet. Vi vil dyrke aquafitness, aquajogging og styrketræning FOR GODT TIL AT VÆRE SUNDT v/ Lisbeth Sørensen, psykoterapeut Rigelig med smør og piskefløde har aldrig skadet en ret Begge dele har vi hørt rigtig tit, det er nærmest blevet mantra på lige fod med kødelskerens påstand om, at vegetarmad kan man ikke blive mæt af. Men kan man lave dejlig mad, som samtidig er sundt? Det vil jeg påstå, at man godt kan, så det er udgangspunktet for madholdet i uge 30 i år. Vi skal også udforske, hvad der er sundt for pengepungen og tænke økonomi ind i madlavningen. i vandet, finde vores indre ro igennem vand-wellness, og vi vil prøve kræfter med åbent-vand-svømning ved højskolens strand. Derudover skal vi have det sjovt med alternative former for den ædle sport; synkronsvømning. Og så skal vi selvfølgelig se, hvem der hurtigst kommer ned gennem den 90 meter lange rutsjebane Dette vandfag vil blive tilpasset dine behov. Du skal blot være tryg ved vand. Vi ses til svømmesport i Vandhalla. Og hvad er bedre end gratis? At bruge alt til sidste krumme og tage af alt det, der findes i naturen? Når alt kommer til alt, skal vi tilberede og spise en masse dejlig mad i denne uge, uden at være hellige og uden at der drysser klid ud af ørerne på os. Men vi skal tænke over, hvad vi spiser, samt planlægge og udnytte ressourcerne fuldt ud. Velkommen og velbekommen til en dejlig uge i køkkenet.

5 SEJLADS v/ Poul Erik Fink, højskolelærer for den erfarne søulk eller den ægte landkrabbe. De første par dage afprøver vi vores 4 bådtyper: 2,4 meteren, hvor du sejler alene, Olsen Twin, hvor der er plads til to, de 3-5 personers racere Sonar og J-80. Herefter beslutter vi, hvilken bådtype, der passer dig. Vi vil studere vigeregler, sejltrim og sømandsskab på vandet og på broen. Når trygheden, teknikken og den nødvendige viden er på plads, vil vi gå fra øvelsessejladser til små kapsejladser. Som en del af undervisningen kommer vi også ind på konkurrence, team-samarbejde og personlig forberedelse. Vi låner dig en båd og en redningsvest, men du må selv medbringe varmt tøj og regntøj. Til dårligt vejr har vi flydedragter. IDRÆT, TONS OG TUMULT v/ Morten Toft og Mikkel Zacho, Cand. scient. idræt I denne uge er det tiltænkt, at de muskler man kan kontrollere, skal kontrolleres og presses en øm muskel er en brugt muskel. Der vil blive eksperimenteret med forskellige træningsformer, der vil blive spillet højintense spil og der vil blive leget med elektroniske tilgange til motion. Alle er velkomne, men det forventes, at man møder op fuldt engageret, motiveret og ikke mindst glad vi elsker glade mennesker. Håber vi ses! KREATIVT SKRIVEVÆRKSTED v/ Majken Graver Blohm, højskolelærer Vi skal i ugens løb kaste os ud i skriblerier og skriverier af forskellig længde og med forskelligt indhold. Vi skal arbejde med sproget det skriftlige og udfordre vores vante formuleringer gennem en vifte af øvelser. Dine tanker og ideer bliver underlagt forskellige dogmer. Måske og forhåbentlig bliver du ganske overrasket over din egen spidsfindighed og udtryk i produktet. Vi arbejder på et hold. Du skal derfor være indstillet og forberedt på at dele og læse op af egne tekster. Gensidig inspiration og feedback kan gøre dine tekster endnu mere interessante. Skulle du ende med en meget privat tekst så siger du bare det. Så forbliver den privat. Medbring computer eller tablet. Hvis du ikke har, så kan du låne af højskolen. Vi bruger forskellige it-redskaber for at samle og dele tekster. Det er derfor et godt udgangspunkt, at du også er forberedt på denne del. Men det kræver ingen forudsætninger på dette område. Der bliver ikke meget pen & papir.

6 RYTMISK SAMMENSPIL v/ Max Kirkeby, Cand. mag. musikvidenskab Følelsen af eufori og fællesskab umiddelbart efter at have spillet et fedt nummer er en af de fedeste oplevelser, der findes! Jeg tror denne følelse er den samme, hvad enten du hedder John Mayer eller er sommerkursusdeltager på Egmont Højskolen. Rytmisk sammenspil er for alle, om du er erfaren eller om du er nybegynder. Jeg sætter en stor dyd i at udfordre dig på netop det niveau, hvor du befinder dig. Jeg medbringer et par numre, vi kan starte med, men ellers er det meningen, at vi i fællesskab vælger nogle numre og en genre, som vi ønsker at arbejde med. Målet er først og fremmest at spille musik på en levende og medrivende måde. Du lærer betydningen af dynamik og musikalsk udtryk, og vi vil løbende forholde os til repertoiret i et musikhistorisk perspektiv. Hvis sommerfuglene i maven ikke er for store, vil vi slutte af med at spille en minikoncert for de andre kursister. PSYKOLOGI OG LIVSHISTORIER v/ Lærke Breyen, Cand. psyk. Vi omgiver os hele tiden med historier om, hvem vi er. Nogle gange stopper vi op og fortæller lange livshistorier. Andre gange fortæller vi korte historier i dagligdagen, uden at tænke over det. Vi fortæller om, hvad vi er gode og dårlige til eller hvad vi går og laver. Der findes også historier i medierne og samfundet om, hvordan vi kunne eller burde være. Alle disse historier er med til at forme, hvem vi er og hvem vi kan blive i fremtiden. Derfor er det både spændende og vigtigt at se nærmere på, hvilke historier vi selv fortæller. Det er netop det, vi vil gøre på dette fag. Der vil være kortere oplæg om livshistorier set fra psykologiens vinkel. Derudover vil vi kigge på og diskutere hvilke historier, der findes i vores eget liv. Vi vil interviewe hinanden og også blive mere klar over hvilke historier, som vi ikke fortæller så ofte, men også kunne fortælle. Det bliver et fag, hvor vi får mulighed for at stoppe op, snakke og reflektere over livet og os selv. Og hvis sommeren summer, tager vi nogle solskins-snakke-ture langs vandet.

7 UD OVER RAMMEN v/ Henrik Broch-Lips, kunstkritiker og billedkunstner Kunst som dialogskabende værktøj Det er sol, sommer og vi får travlt! På dette kursus i praktisk og teoretisk billedkunst vil vi blive inspireret til at male billeder, så det sprøjter, sætte skarpe ord på det, vi oplever og diskutere begrebet kunst lige til vi segner. Kort sagt skal vi bruge vores øjne. Men da de som bekendt sidder i hovedet, skal vi også reflektere over kunsthistoriens mange mesterværker lige fra skumfødte Venusser, over sublime romantiske landskaber, til tissekummer og lort på dåse. Og så skal vi selvfølgelig ud i landet og se friske eksempler på aktuel samtidskunst. Undervisningen i den praktiske billedskabelse vil være differentieret og både bestå af fælles billedgennemgange og individuel kritik. Kurset foregår i en uhøjtidelig og afslappet stemning med rum og plads til alle, uanset om man er nybegynder eller erfaren billedkunstner. DANSK FILM GENNEM TRE ÅRTIER v/ Kim Asmussen, højskolelærer Kan du godt lide at se og diskutere film? Vil du gerne vide mere om, hvordan dansk film har udviklet sig? I dette fag skal vi se nærmere på tre film fra den danske filmskat; en fra 1990erne, 2000erne og en fra i dag. Vi skal se på, hvad det er, der har gjort, at den danske filmindustri er blevet internationalt anerkendt og hvorfor flere FART OG TEKNIK v/ John Hindrup og gæstelærer Her kan du prøve kræfter med Gocart, Djævleræs, Bilorienteringsløb/Geotagging og opdatering af teorikundskaber. Vi skal gi hinanden baghjul i GoCarts på Løvelbanen ved Viborg og som passager i Zulu Djævleræs-biler på Nysumbanen ved Hobro. Nysumbanen tilbyder testkørsel som chauffør i Jason Watts VW VR6 Djævleræser. (Der er en mindre egenbetaling, gyldigt kørekort samt krav til funktionsniveau). af de danske instruktører er blevet fløjet til Hollywood efterfølgende. Vi komme til at pille og dissekere filmene fra hinanden, vi ser på karaktererne, musikken, farverne, klipperytme og dialog. Vi kommer til i fællesskab at udforske og gøre hinanden klogere på, hvorfor dansk film tog et skridt mod stjernerne i denne periode. Vi skal forsøge os med bilorienteringsløb/geotagging i egne biler og have en lille opfriskende teoriprøve. NB. Justeringer i programmet kan forekomme og det endelige program bliver sendt ud sammen med bekræftelsen på tilmeldingen. Påregn udgift til brændstof til egne biler samt et deltagergebyr på max. 300 kr. udover kursusafgiften.

8 FÆLLESARRANGEMENTER Udover den daglige morgensamling og undervisningen i fagene byder ugen på masser af fællesarrangementer og aktiviteter: MANDAG KL. 20:00 VELKOMSTARRANGEMENT Når alle er kommet indenfor dørene og har fået pakket lidt ud så ser vi frem til at lave et fælles velkomstarrangement. Her får du mulighed for at møde de øvrige kursister. Arrangementet er af mere hyggelig karakter og v håber, at du møder op med et åbent sind og imødekommenhed. ONSDAG AFTEN SOMMER I TYROL Eins, zwei, drei. Keine Hexerei. Vi holder fest i det gamle Tyrol. Det bliver en slags oktoberfest i Tyrol. Alle finder den indre Heidi eller Franz og passende tøj. Resten går af sig selv og med hjælp fra lidt kædedans. Vi håber sammen at skabe en fin stemning med tyrolsk islæt i den danske sommeraften. Det bedste fra begge verdener TORSDAG KL. 10:00 WORKSHOPS I starten af kurset skal du tilmelde dig en workshop. Der vil være en bred vifte af muligheder at vælge imellem. FREDAG KL. 14:00 VANDDAG Ved badebroen og havet kan du prøve kræfter med fx kajak, sejlads, badering/ banan efter speedbåd eller aktiviteter på land som tennis eller petanque. Du er velkommen til at få besøg denne eftermiddag og aftenen med. FREDAG KL. 20:00 KULTURELT INDSLAG Et kunstnerisk/kulturelt/helt-andet indslag, som du kan glæde dig til.

9 Bent Hougaard:»Professionel, personlig eller privat«foredrag TIRSDAG KL. 14:00 Bent Hougaard tager os med i den svære øvelse at se lidt mere, hvad jeg selv gør (forkert) og ikke kigge så meget efter, hvad alle andre gør af uhensigtsmæssige ting. Bare rolig det er jo kun en time til halvanden bagefter kan vi alle gå tilbage til at give hele verden skylden for alting. Vi skal indvies i: - sondringen mellem de tre P er: professionel, privat og personlig hvornår og hvorhenne? - om overgang fra og mellem de 3 forskellige positioner i hverdagen - om en daglig mental opvarmning (!) - om at ændre verden ved at ændre sig selv - om: Vi handler som vi tænker hvis vi tænker forkert, handler vi forkert Disse temaer vil blive gennemgået og illustreret såvel ud fra teoretiske synsvinkler, som med en række konkrete hændelser/situationer fra hverdagen ude som hjemme. Bent Hougaard er en dansk psykolog og forfatter. Han er angiveligt manden, der fandt på udtrykket Curlingbørn. Morten Høeg:»Hvorfor er smerte ét af vor tids største mysterier?«foredrag LØRDAG KL. 13:00 Foredrag ved Morten Høgh, specialist i muskuloskeletal fysioterapi og idrætsfysioterapi, DipMT, MSc Pain. Hvorfor kan videnskaben sende folk til månen og udforske havets dybder, når de ikke kan hjælpe tusindvis af danskere, der lever med smerte som en del af deres liv? Gennem foredrag og cases beskriver Morten Høgh, hvad vi i dag véd om smerte og hvordan man som smerteramt eller pårørende/hjælper kan skabe et fælles sprog omkring smerterne, så stigmatisering og afmagt kan undgåes. Morten Høeg er førende indenfor forskning og håndtering af smerter som meget mere end et fysiologisk fænomen. En ener indenfor for sit felt.

10 PRAKTISKE OPLYSNINGER ANKOMST Mandag den 21. juli mellem kl. 14:00 og 17:00. AFREJSE Søndag den 27. juli kl. 12:00. Værelser forlades senest kl. 10:00. HJÆLPERE RYK har samlet sin dygtige stab af hjælpere, der yder praktisk hjælp; dog ikke sygepleje. Har du BPA / hjælperordning, skal du selv medbringe hjælper. SYGEPLEJE Har du brug for sygepleje, skal du snakke med hjemmeplejen i din kommune med henblik på aftale med Odder Kommunes hjemmesygepleje. HJÆLPEMIDLER Skolen har 18 værelser med loftlift, som fordeles efter behov. Sejl skal medbringes. Højskolen har ikke særlige hjælpemidler, derfor skal man selv medbringe lift, badestol, spiseredskaber etc. El-seng kan lejes for 300 kr. pr. uge. Vi råder kun over et begrænset antal elsenge, så bestil kun el-seng, hvis det er et hjælpemiddel, du bruger i din hverdag. Husk at krydse af på tilmeldingsblanketten om du har brug for loftlift og/ eller el-seng. KONTOR Skolens kontor er åbent alle hverdage mellem kl. 8:00 og 15:00. Her findes bl.a. busplaner, togplaner, frimærker mv. Du vil også kunne hæve kontanter. VANDHALLA Det vil være muligt at komme i svømmehallen et par gange i løbet af ugen, så husk badetøj og eget badehåndklæde. Hvis du har topkateter, skal du selv medbringe vandfast plaster, stomipose o.lign. til at dække kateteret. Snak evt. med hjemmeplejen i din kommune. SENGETØJ, LINNED, HÅNDKLÆDER Du skal ikke medbringe dyne, pude, sengelinned og håndklæder. Da skolens håndklæder ikke må medbringes på stranden, kan du evt. tage dit eget med. VÆRELSER Skolens værelser er af meget forskellig standard. Det skyldes, at værelserne er bygget i løbet af en årrække, og at krav og behov har ændret sig. Vi håber, at I vil have forståelse for, at værelsesfordelingen sker efter kriterierne: behov og først-til-mølle. Indkvarteringen vil almindeligvis ske på dobbeltværelser (hvis du vil bo på værelse med en bestemt, angives det på tilmeldingsblanketten under»indkvartering«). Der rådes endvidere over få enkeltværelser (nogle med bad/toilet på gangen). På tilmeldingsblanketten kan angives, hvis man ønsker enkeltværelse med eget bad (merpris: 300 kr.), og vi vil, så vidt det er muligt forsøge at imødekomme dette. Det kan ved henvendelse til Egmont Højskolen 3 uger før kursusstart, oplyses om man har fået enkeltværelse. GÆSTER Gæster er velkomne fredag eftermiddag og aften. Der kan ikke arrangeres overnatning.

11 KÆLEDYR Kæledyr må ikke medtages, undtaget er servicehunde, som dog ikke må medtages i spisesalen. KURSUSPRIS Voksne over 18 år kr. 96/95.2 hjælpere kr. Børn mellem 7 og 18 år kr. Børn mellem 0 og 6 år Gratis BETALING Ansøgere som optages på kurset, vil sammen med bekræftelsen modtage en regning med beløb svarende til kursusudgiften. Herefter fremsender vi en faktura på deltagerbetaling, der betales senest den 13. juni. Betaling for evt. el-seng, lift og enkeltværelse sker ved ankomsten. Ved afbud pga. sygdom får du alle penge retur. Vi kan kræve en lægeerklæring. TILMELDING Send vedlagte tilmeldingsblanket eller brug skolens hjemmeside, så vi har din tilmelding senest 9. maj. TILSKUD Der er mulighed for at søge økonomisk tilskud til kursus og kørsel gennem hjemkommunen. Kontakt din sagsbehandler for yderligere oplysninger, eller se på under Rådgivning. Endvidere kan Bevica Fondens ferie-legat søges. Yderligere oplysninger på tlf HENVENDELSE Karin Busk Sørensen kb@egmont-hs.dk Egmont Højskolen Villavej 25, Hou tlf Odder fax mail@egmont-hs.dk Yderligere spørgsmål vedrørende personlig hjælper og praktisk hjælp: Vibeke Sørensen viso@ryk.dk Billund Esbjerg Århus Ålborg Hou Tirstrup København Kastrup

12 Ugeprogram SOMMERKURSUS UGE juli 2014 Tid Mandag 21/7 Tirsdag 22/7 Onsdag 23/7 Torsdag 24/7 Fredag 25/7 Lørdag 26/7 Søndag 27/7 8:00 Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad 9:00 Morgensaml. Morgensaml. Morgensaml. Morgensaml. Morgensaml. 9:45-12:00 Fag Fag Workshops Fag Fag 8:00-11:00 Mokost & afrejse 12:30 Frokost Frokost Frokost Frokost Frokost 14:00-17:00 Foredrag med Ankomst & Bent Hougaard: indkvartering»de tre P er - Personlig, Professionel og Privat«Fag Fag Vanddag og halaktiviteter 18:00 Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad 20:00 Midtvejshygge Fag Kulturelt arrangement Kl. 13:00 Foredrag med Morten Høeg:»Hvorfor er smerte ét af vor tids mysterier?«velkomstarrangement Fællesaktiviteter Afslutningsfest Med forbehold for ændringer. Nærmere program tilsendes før kursusstart.

13 Tilmelding til "Sommerkursus Uge 30" fra den 21. juli til den 27. juli 2014 NAVN...: ADRESSE...: POSTNR/BY..: (skriv tydeligt med BLOKBOGSTAVER og KUN ÉN voksen pr. blanket) TLF.NR...: CPR.NR (tilmelding er kun gyldig med cpr.nr.): Angiv om dit telefonnummer må vises på deltagerlisten: Ja Nej Tilmelding til Børnegruppen: Navn: Navn: HAR DU ET HANDICAP: Ja Nej Cpr.nr.: Cpr.nr.: HVIS JA, HVILKET: BRUGER DU: Elstol Manuel stol Rollator Andet: ER DU BEHANDLER / PÅRØRENDE: Ja Nej HVIS DU HAR EGEN HJÆLPER MED, ANGIV: BPA / hjælperordning 96 / 95,2 skriv hjælperens navn: Ingen hjælperordning HVIS DU IKKE HAR EGEN HJÆLPER MED, ANGIV: Hjemme får jeg hjælp til (angiv hvad): - af (angiv af hvem): - i (angiv antal timer om dagen: Angiv også om du i forbindelse med undervisning skal have praktisk hjælp til fx at komme ned og op fra båd/gulv, ud og ind af bus eller andet: DATO UNDERSKRIFT

14 INDKVARTERING Jeg ønsker enkeltværelse Jeg ønsker enkeltværelse med eget bad/toilet (tillæg kr. 300 pr. uge) Jeg ønsker dobbeltværelse sammen med: Særlige behov i forb. med værelsesindretning: HJÆLPEMIDLER (se brochuren) Jeg har brug for elseng (leje kr. 300 pr. uge) Jeg har brug for loftlift. Eget sejl medbringes. Jeg har brug for en forhøjet seng Jeg har brug for badebåre Jeg har brug for badesæde Alle andre hjælpemidler såsom toiletstol, særlig madras, ekstra puder skal du selv medbringe. KOST Jeg er vegetar Jeg skal have særlig lægeordineret kost. Hvilken: Andet: FAGVALG: angiv 1., 2. og 3. prioritet - du har det samme fag hele ugen) 1. prioritet 2. prioritet 3. prioritet Fotodokumentarisme Fotodokumentarisme Fotodokumentarisme Ondt tjah, og hvad så? Ondt tjah, og hvad så? Ondt tjah, og hvad så? Svømmesport Svømmesport Svømmesport For godt til at være sundt For godt til at være sundt For godt til at være sundt Sejlads Sejlads Sejlads Idræt, tons og tumult Idræt, tons og tumult Idræt, tons og tumult Kreativt skriveværksted Kreativt skriveværksted Kreativt skriveværksted Rytmisk sammenspil Rytmisk sammenspil Rytmisk sammenspil Psykologi og livshistorier Psykologi og livshistorier Psykologi og livshistorier Ud over rammen Ud over rammen Ud over rammen Dansk film gennem tre årtier Dansk film gennem tre årtier Dansk film gennem tre årtier Fart og teknik Fart og teknik Fart og teknik Tilmeldingsblanketten skal være Egmont Højskolen i hænde senest den 9. maj Send blanketten til: Egmont Højskolen Villavej 25 Hou 8300 Odder

UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 24. 30. juli 2017 udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS Velkommen til uge 30 på Egmont Højskolen. Til dig, der både vil opleve,

Læs mere

Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE

Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit

Læs mere

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI 23.06.19 29.06.19 Kurset henvender sig til fotografentusiaster, som har lyst til at fordybe sig i det håndværk, det er at fotografere. Hver dag starter med et oplæg, som kan give

Læs mere

20 års jubilæum! UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 30 23. 29. juli 2012. - udviklet i samarbejde med

20 års jubilæum! UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 30 23. 29. juli 2012. - udviklet i samarbejde med 20 års jubilæum! UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 23. 29. juli 2012 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN For mange af os er det svært at

Læs mere

JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE

JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE 22. 28. december 2013 UDKAST - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL JULEKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN For første gang i Egmont Højskolens nyere

Læs mere

SKRIV DIN LIVSHISTORIE

SKRIV DIN LIVSHISTORIE SKRIV DIN LIVSHISTORIE 17.02.19 23.02.19 PROGRAM Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er

Læs mere

VIDEO VIDEO Et praktisk filmkursus, hvor du lærer at gøre det selv bedre.

VIDEO VIDEO Et praktisk filmkursus, hvor du lærer at gøre det selv bedre. VIDEO VIDEO 05.07.20 11.07.20 Et praktisk filmkursus, hvor du lærer at gøre det selv bedre. På dette praktiske filmkursus kan du lære at lave korte, skarpe og interessante små film, som kan bruges i privat,

Læs mere

TEGNE, MALE, MODELLERE

TEGNE, MALE, MODELLERE TEGNE, MALE, MODELLERE 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur.

Læs mere

SKRIV DIN LIVSHISTORIE Ekstra kursus

SKRIV DIN LIVSHISTORIE Ekstra kursus SKRIV DIN LIVSHISTORIE 21.10.18 27.10.18 Ekstra kursus PROGRAM Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling

Læs mere

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei Korte kurser 2013 Idrætshøjskolen Bosei Familiekursus Vælg mellem uge 28 (7. til 13. juli) og uge 29 (14. til 20. juli) 2013. I ugerne 28 og 29 åbner Idrætshøjskolen Bosei atter dørene til to uforglemmelige

Læs mere

PATCHWORK

PATCHWORK PATCHWORK 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er

Læs mere

BRODERI ASKOV HØJSKOLE

BRODERI ASKOV HØJSKOLE BRODERI 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. 20. 26. juli 2009. - udviklet i samarbejde med

UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. 20. 26. juli 2009. - udviklet i samarbejde med UGE 30 SOMMERKURSUS 20. 26. juli 2009 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN For mange af os er det svært at forestille sig en sommer

Læs mere

Træning Teknik Motion Sjov Samvær

Træning Teknik Motion Sjov Samvær Judo sommerlejr 2015 Træning Teknik Motion Sjov Samvær JEON KI YOUNG KOREANSK JUDO LEGENDE 3 x VM GULD 1 X OL GULD ÅRETS GÆSTETRÆNER Søndag d. 26. juli - Lørdag d. 1. august Har du planlagt din sommerferie

Læs mere

UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 23. 29. juli 2018 udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS Velkommen til uge 30 på Egmont Højskolen. Til dig, der både vil opleve,

Læs mere

UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 30 25. 31. juli 2011. - udviklet i samarbejde med

UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 30 25. 31. juli 2011. - udviklet i samarbejde med UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 25. 31. juli 2011 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN For mange af os er det svært at forestille sig en

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2019 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

Skriv din livshistorie februar 2017

Skriv din livshistorie februar 2017 Skriv din livshistorie 19.-25. februar 2017 Skriv om dit liv - for når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er

Læs mere

Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE Fælles for begge kurser Motion for alle. Undgå stivhed i nakke og skuldre ved Charlotte Aagaard Nielsen. Morgensang og sangaften med Kristian la Cour. Ingrid

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 29. juni 5. juli 2015 - udviklet i samarbejde med: Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE... også for dig! Et stort velkommen til uge 27»Handicapidræt for

Læs mere

UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 22. 28. juli 2019 udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS Velkommen til uge 30 på Egmont Højskolen. Vi håber igen i år, at få nysgerrige

Læs mere

PATCHWORK ASKOV HØJSKOLE

PATCHWORK ASKOV HØJSKOLE PATCHWORK 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

SKRIV DIN LIVSHISTORIE

SKRIV DIN LIVSHISTORIE SKRIV DIN LIVSHISTORIE 10.11.19 16.11.19 Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag 8. november 15.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe i Spisesalen 18.15 Aftensmad i Spisesalen 19.00 Velkomst ved højskoleforstander Jørgen Kløve

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 30. juni 6. juli 2014 Eventsponsor - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE... også for dig! I uge 27 2014 skal vi igen have gang

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 4. 10. juli 2016 udviklet i samarbejde med: Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE... også for dig! Et stort velkommen til uge 27»Handicapidræt for alle«,

Læs mere

Patchwork ASKOV HØJSKOLE

Patchwork ASKOV HØJSKOLE Patchwork 05.11.17 11.11.17 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset Patchwork får du mulighed for at fordybe dig i patchwork, samtidig med, at du sammen med hele holdet får indblik i nye tendenser og brydninger

Læs mere

MIDSOMMER I ASKOV i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion

MIDSOMMER I ASKOV i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion MIDSOMMER I ASKOV 17.06.19 21.06.19 i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion PROGRAM På kurset får du indblik i brydninger i historie, kunst, litteratur og musik gennem foredrag og studiekredse. Dagsrytme

Læs mere

Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet -

Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet - Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014 2014 Sund og glad Uge 29 13/7-19/7 2014 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad gennem de sidste 2 år. Det er en fantastisk uge, og derfor

Læs mere

kunsten at fotografere

kunsten at fotografere kunsten at fotografere 07.08.16 13.08.16 Se verden i billeder! Vi gentager successen fra sidste år, med en uges fotografisk fordybelse på Askov Højskole! Kurset er for dig, der hverken er nybegynder eller

Læs mere

UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 30 26. juli 1. august 2010. - udviklet i samarbejde med

UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 30 26. juli 1. august 2010. - udviklet i samarbejde med UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 26. juli 1. august 2010 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN For mange af os er det svært at forestille

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

BRIDGE PÅ ASKOV

BRIDGE PÅ ASKOV BRIDGE PÅ ASKOV 05.05.19 11.05.19 PROGRAM Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det er en fordel at have spillet bridge et halvt års tid. Teorien? Den lærer du bedst med kort i hænderne,

Læs mere

EN PLADS I SOLEN. det er her, det sker. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli 6. august udviklet i samarbejde med

EN PLADS I SOLEN. det er her, det sker. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli 6. august udviklet i samarbejde med EN PLADS I SOLEN det er her, det sker Uge 31 31. juli 6. august 2016 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN det er her, det sker Vi glæder os til at byde velkommen

Læs mere

Strik ASKOV HØJSKOLE

Strik ASKOV HØJSKOLE Strik 05.11.17 11.11.17 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset Strik får du mulighed for at fordybe dig i emnet strik, samtidig med at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for

Læs mere

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016 Skriv din livshistorie 13.-19. november 2016 Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2018 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Camp Personlig Udvikling

Camp Personlig Udvikling 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig Udvikling En weekend i musikkens tegn 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig

Læs mere

Tank op! Sommerkurser 2015

Tank op! Sommerkurser 2015 Tank op! Sommerkurser 2015 Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative fag som omdrej

Læs mere

STRIK ASKOV HØJSKOLE

STRIK ASKOV HØJSKOLE STRIK 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur.

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2017 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative

Læs mere

Temaet er udvikling og synlighed

Temaet er udvikling og synlighed MEDARBEJDERTRÆF 2013 Temaet er udvikling og synlighed 25. 26. maj 2013 Det er vigtigt at Dansk Vandrelaugs medarbejdere mødes på tværs af afdelingerne for at udveksle erfaringer og lære af hinanden. Måske

Læs mere

Skriv din livshistorie november 2018

Skriv din livshistorie november 2018 Skriv din livshistorie 11.-17. november 2018 Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING 13.10.19 19.10.19 PROGRAM Fællesskabende Familiehøjskole Vi glæder os til at se dig og din familie her på Askov Højskole. I denne uge bliver du og din familie ført

Læs mere

Landsdelskursus Øst for instruktører og ledere.

Landsdelskursus Øst for instruktører og ledere. Landsdelskursus Øst for instruktører og ledere. 4H Ledelse, Aktiviteter & Rollespil Fra fredag den 22. februar kl. 17.30 til lørdag den 23. februar 2008 kl. 16.45 2008 på Køge Vandrerhjem. Program for

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

BRIDGE PÅ ASKOV

BRIDGE PÅ ASKOV BRIDGE PÅ ASKOV 11.08.19 17.08.19 Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det er en fordel at have spillet bridge et halvt års tid. Teorien? Den lærer du bedst med kort i hænderne,

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE Uge 29 18. 24. juli 2016 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE Ugens fællesnævner og overskrift

Læs mere

SOMMERJAZZ PÅ ASKOV

SOMMERJAZZ PÅ ASKOV SOMMERJAZZ PÅ ASKOV 02.06.19 08.06.19 Åbn saxofonkassen, børst støvet af bassen, få rørt tangenterne og find trommestikkerne frem! På dette jazzkursus spiller vi en god gang jazzmusik! Vi dyrker glæden

Læs mere

UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli udviklet i samarbejde med

UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli udviklet i samarbejde med UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 22. 28. juli 2013 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN Nu med VANDHALLA For mange af os er det svært at

Læs mere

ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV

ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov 17.09.17 23.09.17 ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov I sommeren 2016 fandt tre heldige og ihærdige amatørarkæologer den hidtil største guldskat fra Danmarks vikingetid.

Læs mere

SØLVSMYKKER ASKOV HØJSKOLE

SØLVSMYKKER ASKOV HØJSKOLE SØLVSMYKKER 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst

Læs mere

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING 13.10.19 19.10.19 PROGRAM Fællesskabende Familiehøjskole Vi glæder os til at se dig og din familie her på Askov Højskole. I denne uge bliver du og din familie ført

Læs mere

INVITATION TIL SVØMME-CAMP

INVITATION TIL SVØMME-CAMP INVITATION TIL SVØMME-CAMP Kære svømmere, trænere og familier, Det er en stor glæde igen at invitere alle unge med interesse for svømning til Hans Christian Andersen City Games. Arrangementet vil i 2014

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE Bridge på Askov 20.08.17 26.08.17 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9

k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9 16. - 22. august 2009 Le, leg og lev vel! Sommerhøjskole arrangeret i samarbejde med Fountainhouse k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9 Sommerhøjskolen arrangeres i samarbejde

Læs mere

Broderi

Broderi Broderi 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er der

Læs mere

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 DGI petanque Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 Kursus og sightseeing ved La Ciotat La Ciotat ligger 25 km øst for Marseille, og det er her petanquespillet startede i 1910. Turen indeholder bl.a.:

Læs mere

GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN

GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN 25.11.18 01.12.18 PROGRAM Hos Grundtvig havde historiefortællingen en kolossal betydning i udviklingen af os som individer og som folk, i dannelsen af nationen og i historiens

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D Nyhed mode * 3D BILLED fremtid starter her SKO LEN din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2015 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2015 en fritidsundervisning, hvor begreber som

Læs mere

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk »Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk Velkommen til Djurslands Folkehøjskole Jeg vil gerne byde dig velkommen på vores

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

STRIK

STRIK STRIK 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er der

Læs mere

Invitation til det årlige ALS træf/temakursus på Musholm Bugt Feriecenter weekenden d. 9.- 11. oktober 2015

Invitation til det årlige ALS træf/temakursus på Musholm Bugt Feriecenter weekenden d. 9.- 11. oktober 2015 Invitation til det årlige ALS træf/temakursus på Musholm Bugt Feriecenter weekenden d. 9.- 11. oktober 2015 Kurset har til formål at gøre PALS (Pals er en person, der har ALS) deres pårørende og hjælpere

Læs mere

Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge

Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge Velkommen til Camp Fredensborg Tak for den interesse I allerede har vist for Camp Fredensborg. Her kommer den endelige invitation til de unge deltagere.

Læs mere

EN PLADS I SOLEN. igen igen! Uge juli 3. august udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

EN PLADS I SOLEN. igen igen! Uge juli 3. august udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN igen igen! Uge 31 28. juli 3. august 2014 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN igen igen! Vi glæder os til at byde velkommen til Egmont Højskolen,

Læs mere

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug Sammen skaber vi engagement Højskole for genbrug Mandag d. 14. marts - fredag d. 18. marts 2016 1 Forsidefoto: Mikkel Østergaard Dato Kurset afholdes fra mandag den 14. til fredag den 18. marts 2016. Pris

Læs mere

DANS DANS DANS i samarbejde med leder af Husted Dans, Birgit Husted

DANS DANS DANS i samarbejde med leder af Husted Dans, Birgit Husted DANS DANS DANS 01.09.19 07.09.19 i samarbejde med leder af Husted Dans, Birgit Husted Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne. Her kan alle være med både

Læs mere

FAMILIEKUR SER SOMMER 2011

FAMILIEKUR SER SOMMER 2011 KUNSTLEGEPLADS 24.-30. juli CIRKUS 3.-9. juli 10.-16. juli ROLLESPIL 17.-23. juli HJEMMELAVEDE SPIL - SKULPTUR - FOTO FUNKY FAMILIE 24.-30. juli FANTASI - HYGGE - FORTÆLLING DOGCAMP 3.-9. juli SAMMENSPIL

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Praktiske oplysninger Sommerkurser 2014 Kære elev Vi har hermed fornøjelsen at fremsende de praktiske oplysninger for dit ophold på Djurslands Folkehøjskole. Har du behov for at der tages specielle kosthensyn

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole. Eventsponsor

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole. Eventsponsor HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27 Uge 27 2. 8. juli 2012 Eventsponsor - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE også for dig HOVEDFAG Du skal vælge ét og følge dette

Læs mere

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov 16.09.18 22.09.18 ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov Bliv introduceret til amatørarkæologi. Lær om at læse et historisk landskab, og hvordan man kan undersøge det

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 15.05.17 21.05.17 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det

Læs mere

juni Sommer Sang Samvær. Sommerhøjskole i samarbejde med SIND. et ugekursus på Brenderup Højskole arrangeret i samarbejde med SIND

juni Sommer Sang Samvær. Sommerhøjskole i samarbejde med SIND. et ugekursus på Brenderup Højskole arrangeret i samarbejde med SIND 22. - 28. juni 2008 Sommer Sang Samvær Sommerhøjskole i samarbejde med SIND et ugekursus på Brenderup Højskole arrangeret i samarbejde med SIND Sommerhøjskolen arrangeres i samarbejde med Landsforeningen

Læs mere

Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE

Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag 6. december 15.00 Indkvartering 17.00 Rundvisning ved højskolelærerne Ulla Henningsen og Kristian la Cour 18.15 Aftensmad 19.00 Velkommen og introduktion

Læs mere

Marts måned og påsken står for døren og her er nyhedsbrevet hvor I kan se hvilke aktiviteter der kommer til at være de næste 2 måneder.

Marts måned og påsken står for døren og her er nyhedsbrevet hvor I kan se hvilke aktiviteter der kommer til at være de næste 2 måneder. Marts måned og påsken står for døren og her er nyhedsbrevet hvor I kan se hvilke aktiviteter der kommer til at være de næste 2 måneder. Vi har som bekendt været lidt presset med de fysiske rammer gennem

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE

Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE Velkommen til en uge, hvor man møder mange spændende mennesker. Smilet, humoren og livsglæden er gennemgående tema. Bjarne Nielsen Brovst, forfatter,

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016 BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016 BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2016 en fritidsundervisning, hvor begreber som design, illustration og animation nu bliver en del af flere fritidshold.

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret!

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret! Sportscamp 5 Egmont Højskolen i Hou 15.-17. april 2016 du er inviteret! Sportscamp Sportscamp er en weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret, få inspiration, energi,

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 3. 9. juli 2017 Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer Danmarks mest rummelige højskole ... også for dig! HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Endnu engang vil vi byde velkommen til

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 03.09.17 09.09.17 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

Camp Unge Pårørende. 5 Fredericia Vandrerhjem september 2018

Camp Unge Pårørende. 5 Fredericia Vandrerhjem september 2018 Camp Unge Pårørende 28.-30. september 2018 5 Fredericia Vandrerhjem En weekend med fællesskab, faglige og personlige oplæg, aktiv udfoldelse og mad i det fri 5 Camp Unge Pårørende Fredericia Vandrerhjem

Læs mere

Sportsweekend. du er inviteret! 5 Egmont Højskolen. Villavej 25, 8300 Odder september 2017

Sportsweekend. du er inviteret! 5 Egmont Højskolen. Villavej 25, 8300 Odder september 2017 Sportsweekend 5 Egmont Højskolen Villavej 25, 8300 Odder 1.-3. september 2017 du er inviteret! Sportsweekend Sportsweekend er weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret,

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 02.09.18 08.09.18 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

Christiania er informeret om, at vi kommer på forskellige køretøjer, og turen er handicapvenlig.

Christiania er informeret om, at vi kommer på forskellige køretøjer, og turen er handicapvenlig. E-mail nyhedsbrev nr. 36 Guidet tur til Christiania. Lørdag den 23. august kl. 16.00 Vi mødes ved Porten/Hovedindgangen ved Prinsessegade, hvor en guide venter på os. Turen varer 1 1/2 til 2 timer. Turen

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole. Eventsponsor

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole. Eventsponsor HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27 Uge 27 2. 8. juli 2012 Eventsponsor - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE også for dig HOVEDFAG Du skal vælge ét og følge dette

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

IDRÆT FOR ALLE. også for dig! Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer

IDRÆT FOR ALLE. også for dig! Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer IDRÆT FOR ALLE også for dig! Uge 27 1. 7. juli 2019 Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer Danmarks mest rummelige højskole v4 IDRÆT FOR ALLE også for dig! Idræt for alle er en uge på Egmont Højskolen,

Læs mere

Malerejse Færøerne. 26. juni 2. juli. Kære kunstinteresserede - kære venner

Malerejse Færøerne. 26. juni 2. juli. Kære kunstinteresserede - kære venner Malerejse Færøerne 2011 26. juni 2. juli Kære kunstinteresserede - kære venner Så er det nu du skal tage en hurtig beslutning, hvis du vil med til Færøerne. Vi gentager nemlig sidste års succes og arrangerer

Læs mere

MIDDELFART SEJLKLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERCAMP MANDAG D

MIDDELFART SEJLKLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERCAMP MANDAG D MIDDELFART SEJLKLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERCAMP MANDAG D. 2.07. 2018 VIL DU GÅ GLIP AF 5 SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Hvornår er det?: Indkvartering er søndag d. 1.07.2018 kl. 20.00 22.00 Afhentning

Læs mere

MAD- OG BEVÆGELSES- FÆLLESSKABER I FRYDENLUND

MAD- OG BEVÆGELSES- FÆLLESSKABER I FRYDENLUND MAD- OG BEVÆGELSES- FÆLLESSKABER I FRYDENLUND FÆLLES MORGENMAD OG GÅTUR Kunne du tænke dig at starte dagen på bedste vis med morgenmad efterfulgt af en frisk gåtur sammen med andre? Du har nu mulighed

Læs mere

SAMMEN KAN VI MERE. Lykken er. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juni 2. juli udviklet i samarbejde med:

SAMMEN KAN VI MERE. Lykken er. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juni 2. juli udviklet i samarbejde med: SAMMEN KAN VI MERE Lykken er Uge 26 26. juni 2. juli 2017 - udviklet i samarbejde med: Danmarks mest rummelige højskole Lykken er SAMMEN KAN VI MERE at bruge en uge af sin sommerferie på Egmont Højskolen

Læs mere

Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE

Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE KUNST LITTERATUR HISTORIE TURE Heldagsturen går til Slesvig. Vi besøger det interessante Gottorp Slot Museum - hører den spændende historie om

Læs mere