20 års jubilæum! UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli udviklet i samarbejde med

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "20 års jubilæum! UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 30 23. 29. juli 2012. - udviklet i samarbejde med"

Transkript

1 20 års jubilæum! UGE 30 SOMMERKURSUS Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

2 VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN For mange af os er det svært at forestille sig en sommer uden en uge 30 på Egmont Højskolen. Vi, der har prøvet det før, ved, at når ugen er omme, er kroppen og sindet fyldt med dejlige indtryk, der varer langt ind i fremtiden. Det er derfor med stor glæde, at vi i år kan invitere til 20 års jubilæumskursus. Det bliver en indholdsrig uge, fyldt med gode tilbud fra morgen til aften. Også i år er der nye fag, så læs folderen og vælg de fag, der passer til dig. Alle, uanset handicap, kan vælge alle fag. Undervisningen er tilrettelagt således, at halvdelen er af bred almen karakter. På enkelte hold er det nødvendigt at opkræve egenbetaling til materialer etc., se fagbeskrivelserne. Børn og unge har deres eget program, så forældrene har ro til at deltage i undervisningen, hvor børn og unge ikke kan deltage. Programmet laves, så der tages hensyn til de forskellige aldersgrupper, og alle får mulighed for at komme med forslag til ugens program. Hver dag starter med morgensamling i spisesalen, og som det fremgår af programmet, er der aftenarrangementer i form af undervisning, underholdning og socialt samvær. Vi slutter ugen af med en gallafest, hvor alle sejl sættes til for at fejre de 20 år. Sommerkurset er et højskoleophold, og derfor er der mødepligt for alle til undervisningen. Bekræftelse: Tilbagemelding, om man er optaget på kurset vil ske sidst i maj. Med bekræftelsen vil der efter behov komme oplysninger vedr. særlige forhold omkring de enkelte hold. Vi glæder os rigtig meget til at se jer! På kursusudvalgets vegne Vibeke Sørensen, Majken Graver Blohm og Karin Busk Sørensen

3 FART OG TEKNIK v/ John M. Hinrup samt gæstelærere Vil du prøve kræfter med Gokart, Djævleræs, Bilorienteringsløb, Geotagging, så er det her, det foregår! Vi skal gi hinanden baghjul i Gokarts på Løvelbanen ved Viborg og som passager i Zulu Djævleræs-biler på Nysumbanen ved Hobro. Vi skal køre orienteringsløb i egne biler og forsøge os med geotagging. NB. Justeringer i programmet kan forekomme og det endelig program bliver sendt ud sammen med bekræftelsen på tilmeldingen. Påregn udgift til brændstof til egne biler samt et deltagergebyr på 300 kr. udover kursusafgiften. FANG LYSET v/ Jørgen Pedersen, mediegrafiker Kom dybere ind i fotograferingens verden med fokus på den kreative glæde ved at fotografere. Er du ivrig fotograf eller har du fået mere blod på tanden fra sidste års kursus? Så er det her, det sker. Kom og mærk de visuelle kreative kræfter og glæden ved at få mere viden både teoretisk og praktisk om fotografering og billedbehandling. Kompostition, blænde, lukker, macro, tele, billedbehandling. Hvad er det og vil du gerne vide mere om det? Målet for foto-ugen vil være: Fordybelsen i nuet Større forståelse for den»kreative zone«: Lukker/blænde prioriteret/ Manuel Portræt Udnytte skolens flash udstyr Sort/hvid kontra farve foto Smukt/ grimt Hvad gør et billede godt? Og hvad kan jeg blive mere bevidst om? Af få større kendskab til billedjustering/manipulation i Photoshop. Der vil blive taget individuelle hensyn ifht lysten til at fotografere eller fordybe sig mere i billedbehandling. Håber vi ses til en skøn uge!

4 BRYGKUNSTENS KULTURHISTORIE v/ Egon Triel og gæstelærere Øl er en stor del af den danske kultur og bærer mange interessante perspektiver med sig. Fra at være primært et ernæringselement har øllet langsomt bevæget sig mod en status, hvor det i dag kan nydes ved et bredt spektre af lejligheder, lige fra»pausen under det hårde arbejde«til»feinschmecker mad«. I dag er øl ikke bare øl. Undervisningen er baseret på litteratur, samt film og andet, som skal give grundlag for perspektivering. Kurset er en blanding af MALERI MED MULIGHEDER v/ Camilla With Aasager, højskolelærer Kom og vær med til en inspirerende uge, hvor vi dykker ned i maleriets muligheder. Vi lader os inspirere af naturen, kunst, musik og hinanden. Kurset henvender sig til både begyndere og øvede det vigtigste er lysten til at udtrykke sig og arbejde med farver og komposition på lærredet. Vi arbejder med akrylmaleri en uge med kreativ energi! Vi starter op med introduktion til grundlæggende teknikker og farvernes udtryk samt lys/skygge og struktur. I ugens løb eksperimenterer vi med forskellige virkemidler og stifter bekendtskab vidensformidling, praktiske øvelser, sanseoplevelser og besøg på et bryghus. På kurset lægges der vægt på at udbygge kursisternes viden om: Historisk indblik, oprindelse, ingredienser, øltyper, geografiske variationer, danskproduceret øl, øl og mad, fremstillingsprocessen, humle, gær samt udstyr. Der bliver rig mulighed for at stille spørgsmål, og kursisterne forventes at deltage aktivt i dialog/øvelser. IMPROVISATION OG TEATERSPORT v/ Thilde Holgersen, BA Dramaturgi Improvisation handler i bund og grund om at være tilstede i nuet. At kunne skabe en historie ud fra ingenting. Det handler om samarbejde og om at sige ja. Vi vil tage udgangspunkt i teatersporten; en teatertradition, som i Danmark nok er mest kendt fra tvprogrammer som»så hatten passer«. Vi kommer til at arbejde med forskellige øvelser inden for improvisationsgenren så som status, timing og spontanitet, som vi så bruger indenfor teatersporten. Teatersport er sjovt og underholdende også når man ikke er på, og så får man en række redskaber med, som også er særdeles brugbare indenfor andre teaterformer og i virkelighedens verden. med kendte eller mindre kendte malere, både dem vi kun kan møde på museer og nogle af dem, der stadig maler sig igennem tilværelsen. På kurset vil der være både fællesøvelser og tid til at arbejde individuelt med personlig vejledning. Der lægges vægt på at imødekomme individuelle ønsker og behov. Medbring gerne egne materialer og fotos til inspiration og oplæg. Alle materialer kan købes billigt på kurset.

5 GLAS v/ Sine Bøndergaard, glaskunstner Her kan du udfordre dine kunstneriske evner og designe dine egne fade, vaser, figurer, smykker og meget andet. Vi skal arbejde med vinduesglas, som kombineret med diverse metaller kan få et rustikt udtryk og med»bull s eye«glas, som giver mulighed for mange spændende farvekombinationer. I vil desuden blive introduceret til glasstøbning og glasperler. Vi vil se på hvordan andre kunstnere arbejder med glasset og se på teknikken og historien bag. IDRÆT BOOST DIN HJERNE v/ Tanja Christensen, Cand.Scient. Idræt Omdrejningspunktet på dette kursus er kropslige aktiviteter med fokus på hjernen og positiv psykologi. I løbet af ugen vil din hjerne blive boostet af meget forskellige aktiviteter. Du vil blive klogere på: Hvordan påvirker aktiviteterne hjernen? Hvordan påvirker positive omgivelser og relationer vores hjerne? Hvorfor reagerer vi som vi gør i forskellige situationer? GÆSTEBUD v/ Lisbeth Sørensen Blixens novelle»babettes gæstebud«foregår i 1871 og handler om en kvinde, der som gourmetkok tilbereder en overdådig festmiddag for beboerne i den lille norske by hun er flygtet til, for at få beboernes respekt. Nu om dage er der ikke mange, som har tid til at stå i køkkenet i flere dage op til der skal komme gæster. Som gæst er det heller ikke så vigtigt, at værten er en fantastisk kok det er selskabet med mennesker vi holder af, der virkelig betyder noget for os. Idræt boost din hjerne er et bredt favnende udvalg af aktiviteter så vi skal lege, spille, konkurrere og forhåbentlig både grine og svede. Vi skal blandt andet afprøve nogle af de populære adventure race aktiviteter, sjove hjerneaktiviteter, samarbejdsøvelser, højog lavintensitetsaktiviteter, samt udendørsaktiviteter og der vil selvfølgelig også blive plads til nogle af sidste års favoritter. På madlavningsholdet vil vi arbejde på at arrangere og forberede gæstemiddage, så vi både kan diske op med en god middag og samtidig kan være tilstedeværende og deltagende værter - det er da bare så overskudsagtigt og ikke mindst dejligt afslappende for værten. Ja, og så gør det naturligvis ikke noget, hvis gæsterne samtidig bliver lidt imponeret over maden. Velbekommen til Gæstebud.

6 FAGTILBUD STEMMERNES UNIVERS v/ Bertil Sidenius, højskolelærer om sangens urkraft på tværs af kulturforskelle. Vores europæiske musikkultur kan ofte forekomme låst fast i en mainstream pop- og rockkultur, hvor musikken og sangerne i lange perioder lyder utroligt ens. Alligevel fascineres og røres vi til stadighed af de stærkt personlige sangstemmer, som ind imellem dukker op på stjernehimlen, båret frem af en urkraft, som gør deres musikalske udtryk menneskeligt vedkommende. Denne stemmemæssige urkraft findes i masser af andre kulturer med helt andre sangtraditioner og helt andre klangidealer end os, og hvor musikken har en helt anden funktion i dagligdagen end her hos os. I mange etniske kulturer er sangen en slags overtryksventil, en mulighed for at udtrykke tanker, følelser og konflikter. I dette fag skal I udforske stemmens urkraft på tværs af kulturforskellene. Vi skal: lytte og forholde os til en masse fremmedartet musik, beskæftige os med sangens kulturhistorie nært og fjernt, diskutere smag og behag, udvide den musikalske horisont, arbejde med vores egne sangstemmer, øge jeres resonans overfor musik af anden etnisk baggrund end dansk. LUFT UNDER VINGERNE v/ Daniel Otykier og gæstelærere Få luft under vingerne og tag selv kontrollen. I Danmark har vi pt 3 svævefly, der er ombygget til håndbetjening til mennesker uden gangfunktion. Du får nu muligheden for at stifte bekendtskab med denne spændende sportsgren og selv prøve at kontrollere dit eget luftrum. Svæveflyvning handler om frihed til at flyve på naturens egne kræfter. Mulighederne er mange, fra fritidsflyvning, til konkurrenceflyvning og sågar kunstflyvning. Dette kursus vil primært fokusere på at komme ud og få indsigt i, hvad svæveflyvning er og kan. I løbet af denne uge, vil du få indsigt i en sportsgren, såvel i luften som på jorden. Du får teknisk og praktisk viden om disciplinen. Der vil blive mulighed for at lære og afprøve forskellige manøvrer i luften, få indsigt i nogle af de sikkerhedsprocedurer, der findes i forbindelse med take-off, selve flyvningen samt indflyvningen og landingen. Her vil du delvist selv komme til at styre svæveflyveren. Undervisningen er tilrettelagt med teorimoduler om regler for svæveflyvningen, love og bestemmelser, meteorologi, flyvelære, personlig ydeevne, materialelære, aerodynamik, flyvesimulering på pc, såvel som radiokommunikation. En af undervisningsformiddagene øremærkes til refleksioner om menneskets behov for at overvinde tyngdeloven og udfordre de menneskelige begrænsninger. Bliver dette behov større i den moderne tid? Eller har det altid ligget til menneskets natur? Der vil blive trukket historiske tråde og der sættes fokus på dette (over)modige træk ved menneskeheden.

7 FIND LYKKEN VOL 2 v/ Nina Numan og Majken Graver Blohm, højskolelærere Vi slår igen dørene op til en omgang»find Selvfølgelig skal vi tage et kritisk blik på Lykken VOL 2«. facebookglamour, damebladsglansbilleder, halvguden Chris McDonalds sekteriske Faget henvender sig til dig, der elsker at snakke og diskutere. Men også tør tage egne vaner, tankemønstre, handlemønstre unske landlige idyl og undersøge, hvorfor det kropsfiksering, bonderøvens neoromantider kritisk behandling. drager os. Vi vil denne gang tage fat, hvor Ernest Holm Findes der en opskrift på Lykken og Meningen? Har du den så del ud. Har du den ikke, Svendsen slap ved sidste års sommerkursus, og stille spørgsmålet:»kan man bestemme så deltag sammen med os andre. sit eget humør?«og er det vigtigt for et Vi har ikke nogen opskrift, men et samtalekøkken, hvor vi sammen skal ha tanker- meningsfuldt/lykkeligt/godt liv? Herefter vil vi rette blikket mod hjernen og ne i kog. dens struktur og finde ud af, hvad vi er oppe Vi glæder os til at se jer. imod. SEJLADS v/ Poul Erik Fink, højskolelærer for den erfarne søulk eller den ægte landkrabbe. De første par dage afprøver vi vores 4 bådtyper: 2,4 meteren, hvor du sejler alene, Olsen Twin, hvor der er plads til to, de 3-5 personers racere Sonar og J-80. Herefter beslutter vi, hvilken bådtype, der skal være dit sats. Vi vil studere vigeregler, sejltrim og sømandsskab på vandet og på broen. Når trygheden, teknikken og den nødvendige viden er på plads, vil vi gå fra øvelsessejladser til små kapsejladser. Som en del af undervisningen kommer vi også ind på konkurrence, teamsamarbejde og personlig forberedelse. Vi låner dig en båd og en redningsvest, men du må selv medbringe godt tøj til hav og vind.

8 FÆLLESARRANGEMENTER Udover den daglige morgensamling og undervisningen i fagene byder ugen på masser af fællesarrangementer og aktiviteter: MANDAG KL. 20:00 VELKOMSTARRANGEMENT Årets velkomstarrangement, der sørger for at nye som gamle kursister får en god start på kurset. ONSDAG AFTEN 90 ER AFTEN Sommerkurset har 20 års jubilæum. Vi ser derfor tilbage på de glade 90 ere. TORSDAG KL. 10:00 WORKSHOPS DER RYKKER Igen forsøger vi os med et antal workshops, hvor du får lejlighed til at høre om og diskutere et aktuelt emne. Der vil være både politiske, etiske og mere konkrete emner at vælge imellem. Sådan så kursisterne ud i 90 erne Politisk interessevaretagelse er ikke raketvidenskab få din sag på dagsordenen FOREDRAG ONSDAG EFTERMIDDAG KL. 14:00 Cand. Mag. Nordisk Filologi og Medievidenskab Rulle Grabow er tidligere særlig rådgiver (spindoktor) for Ministeren for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Henrik Høgh.

9 FREDAG KL. 14:00 VANDDAG Den traditionsrige vanddag, hvor du kan prøve kræfter med fx kajak, sejlads, badering/ banan efter speedbåd eller aktiviteter på land som tennis eller petanque. Det hele foregår ved højskolens badebro, hvor der også vil være telte med kaffe, kage og andet godt. LØRDAG KL. 14:00 UGENS OVERRASKELSE Et kunstnerisk/kulturelt/helt-andet indslag, som vi ikke fortæller mere om her... LØRDAG AFTEN GALLAFEST Kærlighedsforholdet mellem RYK og Egmont Højskolen fylder 20 år. Ta dit pæneste tøj på og vær med til at gøre jubilæet mindeværdigt. Fortællingens vingeslag og klatter FOREDRAG FREDAG AFTEN KL. 19:30 MED RUNE T. KIDDE OM HISTORIEFORTÆLLING Rune T. Kidde har siden 1975 udgivet over 100 bøger fra romaner, børnebøger og lyrik til tegneserier. Har skrevet til både cd er, opera, teater, film og arbejdet 10 år med dramatiserede fortællinger for DR. Sideløbende har han rejst landet rundt med sin sprællevende og multikulørte fortællekunst. En aften, der letter!

10 PRAKTISKE OPLYSNINGER ANKOMST Mandag den 23. juli mellem kl. 14:00 og 17:00. AFREJSE Søndag den 29. juli kl. 12:00. Værelser forlades senest kl. 10:00. HJÆLPERE RYK har samlet sin dygtige stab af hjælpere, der yder praktisk hjælp; dog ikke sygepleje. Har du BPA / hjælperordning, skal du selv medbringe hjælper. SYGEPLEJE Har du brug for sygepleje, skal du snakke med hjemmeplejen i din kommune med henblik på aftale med Odder Kommunes hjemmesygepleje. HJÆLPEMIDLER Skolen har 18 værelser med loftlift, som fordeles efter behov. Sejl skal medbringes. Højskolen har ikke særlige hjælpemidler, derfor skal man selv medbringe lift, badestol, spiseredskaber etc. El-seng kan lejes for 300 kr pr uge. Husk at krydse af på tilmeldingsblanketten om du har brug for loftlift og/eller elseng. KONTOR Skolens kontor er åbent alle hverdage mellem kl. 8:00 og 15:00. Her findes bl.a. dankortterminal, busplaner, togplaner, frimærker mv. SENGETØJ, LINNED, HÅNDKLÆDER Du skal ikke medbringe dyne, pude, sengelinned og håndklæder. Da skolens håndklæder ikke må medbringes til stranden, kan du eventuelt tage dit eget med. VÆRELSER Skolens værelser er af meget forskellig standard. Det skyldes, at værelserne er bygget i løbet af en årrække, og at krav og behov har ændret sig. Vi håber, at I vil have forståelse for, at værelsesfordelingen sker efter kriterierne: behov og først-til-mølle. Indkvarteringen vil almindeligvis ske på dobbeltværelser (hvis du vil bo på værelse med en bestemt, angives det på tilmeldingsblanketten under»indkvartering«). Der rådes endvidere over få enkeltværelser (nogle med bad/toilet på gangen). På tilmeldingsblanketten kan angives, hvis man ønsker enkeltværelse med eget bad (merpris: 300 kr), og vi vil, så vidt det er muligt forsøge at imødekomme dette. Det kan ved henvendelse til Egmont Højskolen 3 uger før kursusstart, oplyses om man har fået enkeltværelse. GÆSTER Gæster er velkomne fredag eftermiddag og aften. Der kan ikke arrangeres overnatning. KÆLEDYR Kæledyr må ikke medtages, undtaget er dog servicehunde.

11 KURSUSPRIS Voksne over 18 år kr. 96/95.2 hjælpere kr. Kursister under 18 år kr. Børn mellem 7 og 18 år kr. Børn mellem 0 og 6 år Gratis BETALING Ansøgere som optages på kurset, vil sammen med bekræftelsen modtage en regning med beløb svarende til kursusafgiften. Beløbet skal være indbetalt senest den 11/6 2012, ellers vil pladsen tilfalde en anden. Betaling for el-seng og enkeltværelse sker ved ankomsten. Ved afbud pga. sygdom får du alle penge retur vi kan kræve lægeerklæring. TILSKUD Der er mulighed for at søge økonomisk tilskud til kursus og kørsel gennem hjemkommunen. Kontakt din sagsbehandler for yderligere oplysninger, eller se på under Rådgivning. Endvidere kan Bevica Fondens ferie-legat søges. Yderligere oplysninger på tlf TILMELDING Send vedlagte tilmeldingsblanket til Egmont Højskolen senest den 11. maj. Tilmelding kan også ske via vores hjemmeside: HENVENDELSE Karin Busk Sørensen kb@egmont-hs.dk Egmont Højskolen Villavej 25, Hou tlf Odder fax mail@egmont-hs.dk Yderligere spørgsmål vedrørende personlig hjælper og praktisk hjælp: Vibeke Sørensen viso@ryk.dk OBS OBS OBS OBS Regeringens genopretningspakke har omfattet en nedsættelse af statstilskuddet til ugekurser på højskolerne. Skolens bestyrelse har derfor med blødende hjerte vedtaget, at sætte sommerkursusprisen op med 400 kr. (Skulle hele besparelsen have været dækket, skulle prisen have været kr. højere). Er du i en økonomisk situation, hvor prisforhøjelsen gør det svært for dig at deltage, har du mulighed for at søge om rabat på op til 400 kr. fra skolen svarende til forhøjelsen. I ansøgningsskemaet skal du oplyse om og dokumentere dit rådighedsbeløb og dine formueforhold, og på den baggrund vil skolen tage stilling til, om du kan få reduktion. Ansøgningsskema kan efter 1. marts 2012 hentes på skolens hjemmeside eller rekvireres telefonisk.

12 Ugeprogram Sommerkursus - Uge juli 2012 Tid Mandag 23/7 Tirsdag 24/7 Onsdag 25/7 Torsdag 26/7 Fredag 27/7 Lørdag 28/7 Søndag 29/7 8:00 Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad 9:00 Morgensaml. Morgensaml. Morgensaml. Morgensaml. Morgensaml. 9:45-12:00 Fag Fag 10:00 Workshops der rykker! Fag Fag 8:00-11:00 Mokost & afrejse 12:30 Frokost Frokost Frokost Frokost Frokost 14:00-17:00 Ankomst & indkvartering Fag Rulle Grabow om politisk spin Fag Vanddag 18:00 Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad 20:00 Fællesarrangement Velkomstarrangement Aftenarrangement 90 er aften Fag 19:30 Rune T. Kidde om historiefortælling Afslutningsfest Med forbehold for ændringer.

13 NAVN... : NAVN... : NAVN ADRESSE : ADRESSE... : ADRESSE... POSTNR/BY.. : POSTNR/BY.. : Tilmelding til Sommerkursus Uge 30 Tilmelding fra til den Sommerkursus 23. til den 29. juli 2012 Uge 30 Tilmelding fra til den Sommerkursus 23. til den 29. juli 2012 Uge 30 fra den 23. til den 29. juli 2012 POSTNR/BY TLF.NR..... : Må tlf.-nr vises på deltagerlisten: Ja Nej TLF.NR... : Må tlf.-nr vises på deltagerlisten: Ja Nej ... TLF.NR... : Må tlf.-nr vises på deltagerlisten: Ja Nej ... : ... CPR.NR. (tilmelding : er kun gyldig med cpr.nr.): CPR.NR. (tilmelding er kun gyldig med cpr.nr.): CPR.NR. Tilmelding (tilmelding Børnegruppen: er kun gyldig med cpr.nr.): Tilmelding til Børnegruppen: Tilmelding Navn: til Børnegruppen: Cpr.nr.: Navn: Cpr.nr.: Navn: Navn: Cpr.nr.: Cpr.nr.: Navn: Cpr.nr.: Navn: Cpr.nr.: HAR DU ET HANDICAP: Ja Nej HAR DU ET HANDICAP: Ja Nej HVIS HAR DU JA, ET HVILKET: HANDICAP: Ja Nej HVIS JA, HVILKET: BRUGER DU: Elstol Manuel stol Rollator Andet: BRUGER DU: Elstol Manuel stol Rollator Andet: HVIS JA, HVILKET: BRUGER DU BEHANDLER DU: Elstol / PÅRØRENDE: Manuel stol Ja Nej Rollator Andet: ER DU BEHANDLER / PÅRØRENDE: Ja Nej ER DU BEHANDLER / PÅRØRENDE: Ja Nej HVIS DU HAR EGEN HJÆLPER MED, ANGIV: HVIS BPA DU / hjælperordning HAR EGEN HJÆLPER 96 / 95,2 MED, - skriv ANGIV: hjælperens navn: HVIS BPA Ingen DU / hjælperordning. HAR EGEN HJÆLPER 96 / 95,2 MED, - skriv ANGIV: hjælperens navn: BPA Ingen / hjælperordning. 96 / 95,2 - skriv hjælperens navn: HVIS Ingen DU hjælperordning. IKKE HAR EGEN HJÆLPER MED, ANGIV: HVIS DU IKKE HAR EGEN HJÆLPER MED, ANGIV: HVIS Hjemme DU får IKKE jeg HAR hjælp EGEN til (angiv HJÆLPER hvad): MED, ANGIV: Hjemme får jeg hjælp til (angiv hvad): Hjemme - af (angiv får af jeg hvem): hjælp til (angiv hvad): - af (angiv af hvem): - af i (angiv (angiv antal af hvem): timer om dagen): - i (angiv antal timer om dagen): - Angiv i (angiv også antal om timer du i forbindelse om dagen): med undervisning skal have praktisk hjælp til fx at Angiv komme også ned om og op du fra i forbindelse båd/gulv, med ud og undervisning ind af bus eller skal andet: have praktisk hjælp til fx at komme Angiv også ned om og op du fra i forbindelse båd/gulv, med ud og undervisning ind af bus eller skal andet: have praktisk hjælp til fx at komme ned og op fra båd/gulv, ud og ind af bus eller andet: DATO UNDERSKRIFT DATO UNDERSKRIFT DATO UNDERSKRIFT VEND >

14 INDKVARTERING Jeg ønsker enkeltværelse Jeg ønsker enkeltværelse med eget bad/toilet (tillæg: kr. 300,- kr) INDKVARTERING Jeg ønsker dobbeltværelse sammen med: INDKVARTERING Særlige Jeg ønsker behov enkeltværelse i forb. med værelsesindretning: Jeg ønsker enkeltværelse med eget bad/toilet (tillæg: kr. 300,- kr) HJÆLPEMIDLER Jeg ønsker dobbeltværelse enkeltværelse med sammen eget bad/toilet med: (tillæg: kr. 300,- kr) Jeg har brug for elseng (leje kr. 300 pr. uge) Jeg Særlige ønsker behov dobbeltværelse i forb. med værelsesindretning: sammen med: Jeg har brug for loftlift. Eget sejl medbringes. Særlige behov i forb. med værelsesindretning: HJÆLPEMIDLER Jeg har brug for en forhøjet seng HJÆLPEMIDLER Jeg har brug for badebåre elseng (leje kr. 300 pr. uge) Jeg har brug for badesæde elseng loftlift. Eget (leje sejl kr. 300 medbringes. pr. uge) Jeg har brug for loftlift. en forhøjet Eget seng sejl medbringes. KOST Jeg har brug for en badebåre forhøjet seng Jeg er vegetar Jeg har brug for badebåre badesæde Jeg skal have særlig lægeordineret kost. Hvilken: Jeg har brug for badesæde KOST Andet: KOST Jeg er vegetar FAGVALG: Jeg er skal vegetar have (angiv særlig 1., 2. lægeordineret og 3. prioritet kost. - du har Hvilken: det samme fag hele ugen) Andet: Jeg skal have særlig lægeordineret kost. Hvilken: 1. Andet: prioritet 2. prioritet 3. prioritet Fart og teknik Fart og teknik Fart og teknik FAGVALG: (angiv 1., 2. og 3. prioritet - du har det samme fag hele ugen) Fang lyset Fang lyset Fang lyset FAGVALG: (angiv 1., 2. og 3. prioritet - du har det samme fag hele ugen) 1. Brygkunstens prioritet kulturhistorie 2. Brygkunstens prioritet kulturhistorie 3. Brygkunstens prioritet kulturhistorie 1. Improvisation Fart prioritet og teknik og teatersport 2. Improvisation Fart prioritet og teknik og teatersport 3. Improvisation Fart prioritet og teknik og teatersport Maleri Fart Fang og lyset med teknik muligheder Maleri Fart Fang og lyset med teknik muligheder Maleri Fart Fang og lyset med teknik muligheder Glas Fang Brygkunstens lyset kulturhistorie Glas Fang Brygkunstens lyset kulturhistorie Glas Fang Brygkunstens lyset kulturhistorie Idræt Brygkunstens Improvisation boost din og kulturhistorie teatersport hjerne Idræt Brygkunstens Improvisation boost din og kulturhistorie teatersport hjerne Idræt Brygkunstens Improvisation boost din og kulturhistorie teatersport hjerne Gæstebud Improvisation Maleri med muligheder og teatersport Gæstebud Improvisation Maleri med muligheder og teatersport Gæstebud Improvisation Maleri med muligheder og teatersport Stemmernes Maleri Glas med muligheder univers Stemmernes Maleri Glas med muligheder univers Stemmernes Maleri Glas med muligheder univers Luft Glas Idræt under boost vingerne din hjerne Luft Glas Idræt under boost vingerne din hjerne Luft Glas Idræt under boost vingerne din hjerne Find Idræt Gæstebud lykken boost vol. din 2 hjerne Find Idræt Gæstebud lykken boost vol. din 2 hjerne Find Idræt Gæstebud lykken boost vol. din 2 hjerne Sejlads Gæstebud Stemmernes univers Sejlads Gæstebud Stemmernes univers Sejlads Gæstebud Stemmernes univers Stemmernes Luft under vingerne univers Stemmernes Luft under vingerne univers Stemmernes Luft under vingerne univers Luft Find under lykken vingerne vol. 2 Luft Find under lykken vingerne vol. 2 Luft Find under lykken vingerne vol. 2 Tilmeldingsblanketten Find Sejlads lykken vol. 2 skal være Find Sejlads Egmont lykken Højskolen vol. 2 i hænde senest Find Sejlads d. lykken 11 maj vol. 2 Sejlads Sejlads Sejlads Send blanketten til: Egmont Tilmeldingsblanketten Højskolen skal være Egmont Højskolen i hænde senest d. 11 maj Villavej Tilmeldingsblanketten 25 - Hou skal være Egmont Højskolen i hænde senest d. 11 maj 8300 Send blanketten Odder til: Send blanketten til: Egmont Højskolen Egmont Villavej 25 Højskolen - Hou Villavej 8300 Odder 25 - Hou 8300 Odder

20 års jubilæum! UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli udviklet i samarbejde med

20 års jubilæum! UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli udviklet i samarbejde med 20 års jubilæum! UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 23. 29. juli 2012 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole 20 års jubilæum! VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN For mange af os

Læs mere

UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 30 25. 31. juli 2011. - udviklet i samarbejde med

UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 30 25. 31. juli 2011. - udviklet i samarbejde med UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 25. 31. juli 2011 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN For mange af os er det svært at forestille sig en

Læs mere

UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge 30 21. 27. juli 2014. - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge 30 21. 27. juli 2014. - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 21. 27. juli 2014 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS Vi glæder os til igen at byde velkommen til uge 30 på Egmont Højskolen.

Læs mere

TEGNE, MALE, MODELLERE

TEGNE, MALE, MODELLERE TEGNE, MALE, MODELLERE 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur.

Læs mere

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI 23.06.19 29.06.19 Kurset henvender sig til fotografentusiaster, som har lyst til at fordybe sig i det håndværk, det er at fotografere. Hver dag starter med et oplæg, som kan give

Læs mere

BRODERI ASKOV HØJSKOLE

BRODERI ASKOV HØJSKOLE BRODERI 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE

Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit

Læs mere

PATCHWORK

PATCHWORK PATCHWORK 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er

Læs mere

UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. 20. 26. juli 2009. - udviklet i samarbejde med

UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. 20. 26. juli 2009. - udviklet i samarbejde med UGE 30 SOMMERKURSUS 20. 26. juli 2009 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN For mange af os er det svært at forestille sig en sommer

Læs mere

UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli udviklet i samarbejde med

UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli udviklet i samarbejde med UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 22. 28. juli 2013 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN Nu med VANDHALLA For mange af os er det svært at

Læs mere

UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 30 26. juli 1. august 2010. - udviklet i samarbejde med

UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 30 26. juli 1. august 2010. - udviklet i samarbejde med UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 26. juli 1. august 2010 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN For mange af os er det svært at forestille

Læs mere

GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN

GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN 25.11.18 01.12.18 PROGRAM Hos Grundtvig havde historiefortællingen en kolossal betydning i udviklingen af os som individer og som folk, i dannelsen af nationen og i historiens

Læs mere

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov 16.09.18 22.09.18 ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov Bliv introduceret til amatørarkæologi. Lær om at læse et historisk landskab, og hvordan man kan undersøge det

Læs mere

BRIDGE PÅ ASKOV

BRIDGE PÅ ASKOV BRIDGE PÅ ASKOV 05.05.19 11.05.19 PROGRAM Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det er en fordel at have spillet bridge et halvt års tid. Teorien? Den lærer du bedst med kort i hænderne,

Læs mere

SKRIV DIN LIVSHISTORIE

SKRIV DIN LIVSHISTORIE SKRIV DIN LIVSHISTORIE 17.02.19 23.02.19 PROGRAM Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er

Læs mere

UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 24. 30. juli 2017 udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS Velkommen til uge 30 på Egmont Højskolen. Til dig, der både vil opleve,

Læs mere

SØLVSMYKKER ASKOV HØJSKOLE

SØLVSMYKKER ASKOV HØJSKOLE SØLVSMYKKER 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst

Læs mere

Broderi

Broderi Broderi 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er der

Læs mere

VIDEO VIDEO Et praktisk filmkursus, hvor du lærer at gøre det selv bedre.

VIDEO VIDEO Et praktisk filmkursus, hvor du lærer at gøre det selv bedre. VIDEO VIDEO 05.07.20 11.07.20 Et praktisk filmkursus, hvor du lærer at gøre det selv bedre. På dette praktiske filmkursus kan du lære at lave korte, skarpe og interessante små film, som kan bruges i privat,

Læs mere

STRIK

STRIK STRIK 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er der

Læs mere

STRIK ASKOV HØJSKOLE

STRIK ASKOV HØJSKOLE STRIK 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur.

Læs mere

MIDSOMMER I ASKOV i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion

MIDSOMMER I ASKOV i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion MIDSOMMER I ASKOV 17.06.19 21.06.19 i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion PROGRAM På kurset får du indblik i brydninger i historie, kunst, litteratur og musik gennem foredrag og studiekredse. Dagsrytme

Læs mere

Skriv din livshistorie februar 2017

Skriv din livshistorie februar 2017 Skriv din livshistorie 19.-25. februar 2017 Skriv om dit liv - for når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er

Læs mere

SKRIV DIN LIVSHISTORIE Ekstra kursus

SKRIV DIN LIVSHISTORIE Ekstra kursus SKRIV DIN LIVSHISTORIE 21.10.18 27.10.18 Ekstra kursus PROGRAM Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling

Læs mere

PATCHWORK ASKOV HØJSKOLE

PATCHWORK ASKOV HØJSKOLE PATCHWORK 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE

Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag 6. december 15.00 Indkvartering 17.00 Rundvisning ved højskolelærerne Ulla Henningsen og Kristian la Cour 18.15 Aftensmad 19.00 Velkommen og introduktion

Læs mere

Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE Fælles for begge kurser Motion for alle. Undgå stivhed i nakke og skuldre ved Charlotte Aagaard Nielsen. Morgensang og sangaften med Kristian la Cour. Ingrid

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE

Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE KUNST LITTERATUR HISTORIE TURE Heldagsturen går til Slesvig. Vi besøger det interessante Gottorp Slot Museum - hører den spændende historie om

Læs mere

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014 2014 Sund og glad Uge 29 13/7-19/7 2014 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad gennem de sidste 2 år. Det er en fantastisk uge, og derfor

Læs mere

JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE

JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE 22. 28. december 2013 UDKAST - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL JULEKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN For første gang i Egmont Højskolens nyere

Læs mere

SKRIV DIN LIVSHISTORIE

SKRIV DIN LIVSHISTORIE SKRIV DIN LIVSHISTORIE 10.11.19 16.11.19 Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet -

Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet - Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative

Læs mere

BRIDGE PÅ ASKOV

BRIDGE PÅ ASKOV BRIDGE PÅ ASKOV 11.08.19 17.08.19 Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det er en fordel at have spillet bridge et halvt års tid. Teorien? Den lærer du bedst med kort i hænderne,

Læs mere

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion 20.06.16 24.06.16 ASKOV HØJSKOLE Mandag 20. juni 10.00 Ankomst med kaffe i spisesalen og indkvartering 11.30 Rundvisning ved kursuslederne Ulla

Læs mere

Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag 8. november 15.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe i Spisesalen 18.15 Aftensmad i Spisesalen 19.00 Velkomst ved højskoleforstander Jørgen Kløve

Læs mere

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 28 9. 15. juli 2012

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 28 9. 15. juli 2012 SOMMERSJOV I HOU Uge 28 9. 15. juli 2012 - udviklet i samarbejde med: Muskelsvindfondens Ungdomsgruppe Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening Danmarks mest rummelige højskole

Læs mere

Musik på Tværs 15.11.15 21.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Musik på Tværs 15.11.15 21.11.15 ASKOV HØJSKOLE Musik på Tværs 15.11.15 21.11.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag d. 15. november 15.00 17.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe og boller i spisesalen 17.00 Rundvisning ved højskolelærer Ulla Henningsen du hører lidt

Læs mere

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING 13.10.19 19.10.19 PROGRAM Fællesskabende Familiehøjskole Vi glæder os til at se dig og din familie her på Askov Højskole. I denne uge bliver du og din familie ført

Læs mere

Daghøjskole Tag på højskolen om dagen og sov i din egen seng om natten! 1 uge på højskolen som dagskursist koster kun 1.050,- kr.

Daghøjskole Tag på højskolen om dagen og sov i din egen seng om natten! 1 uge på højskolen som dagskursist koster kun 1.050,- kr. Daghøjskole 2017 Tag på højskolen om dagen og sov i din egen seng om natten! Bor du i nærheden af Højskolen Marielyst og har lyst til at deltage på kurser og aktiviteter på højskolen så er tilbuddet om

Læs mere

EN PLADS I SOLEN. det er her, det sker. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli 6. august udviklet i samarbejde med

EN PLADS I SOLEN. det er her, det sker. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli 6. august udviklet i samarbejde med EN PLADS I SOLEN det er her, det sker Uge 31 31. juli 6. august 2016 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN det er her, det sker Vi glæder os til at byde velkommen

Læs mere

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2015. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2015. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Aa-Strand Sommerhøjskole 2015 Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Indholdsfortegnelse Sommerhøjskole 2015 Side 2 Praktiske oplysninger Uge 28: Ferieuge i farver Uge 29: Kreativ hygge

Læs mere

Ud i naturens spisekammer 03.07.16 09.07.16

Ud i naturens spisekammer 03.07.16 09.07.16 Ud i naturens spisekammer 03.07.16 09.07.16 Hvordan smager den danske natur? Vi finder ud af det, når vi sammen sanker fra havet, markerne og den vilde natur og pepper klassiske retter op med naturlige

Læs mere

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING 13.10.19 19.10.19 PROGRAM Fællesskabende Familiehøjskole Vi glæder os til at se dig og din familie her på Askov Højskole. I denne uge bliver du og din familie ført

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 15.05.17 21.05.17 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2019 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV

ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov 17.09.17 23.09.17 ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov I sommeren 2016 fandt tre heldige og ihærdige amatørarkæologer den hidtil største guldskat fra Danmarks vikingetid.

Læs mere

Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE

Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE Velkommen til en uge, hvor man møder mange spændende mennesker. Smilet, humoren og livsglæden er gennemgående tema. Bjarne Nielsen Brovst, forfatter,

Læs mere

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret!

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret! Sportscamp 5 Egmont Højskolen i Hou 15.-17. april 2016 du er inviteret! Sportscamp Sportscamp er en weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret, få inspiration, energi,

Læs mere

Tank op! Sommerkurser 2015

Tank op! Sommerkurser 2015 Tank op! Sommerkurser 2015 Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative fag som omdrej

Læs mere

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016 Skriv din livshistorie 13.-19. november 2016 Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

Invitation til det årlige ALS træf/temakursus på Musholm Bugt Feriecenter weekenden d. 9.- 11. oktober 2015

Invitation til det årlige ALS træf/temakursus på Musholm Bugt Feriecenter weekenden d. 9.- 11. oktober 2015 Invitation til det årlige ALS træf/temakursus på Musholm Bugt Feriecenter weekenden d. 9.- 11. oktober 2015 Kurset har til formål at gøre PALS (Pals er en person, der har ALS) deres pårørende og hjælpere

Læs mere

SOMMERJAZZ PÅ ASKOV

SOMMERJAZZ PÅ ASKOV SOMMERJAZZ PÅ ASKOV 02.06.19 08.06.19 Åbn saxofonkassen, børst støvet af bassen, få rørt tangenterne og find trommestikkerne frem! På dette jazzkursus spiller vi en god gang jazzmusik! Vi dyrker glæden

Læs mere

Strik ASKOV HØJSKOLE

Strik ASKOV HØJSKOLE Strik 05.11.17 11.11.17 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset Strik får du mulighed for at fordybe dig i emnet strik, samtidig med at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for

Læs mere

Skriv din livshistorie november 2018

Skriv din livshistorie november 2018 Skriv din livshistorie 11.-17. november 2018 Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

Patchwork ASKOV HØJSKOLE

Patchwork ASKOV HØJSKOLE Patchwork 05.11.17 11.11.17 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset Patchwork får du mulighed for at fordybe dig i patchwork, samtidig med, at du sammen med hele holdet får indblik i nye tendenser og brydninger

Læs mere

DANS DANS DANS i samarbejde med leder af Husted Dans, Birgit Husted

DANS DANS DANS i samarbejde med leder af Husted Dans, Birgit Husted DANS DANS DANS 01.09.19 07.09.19 i samarbejde med leder af Husted Dans, Birgit Husted Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne. Her kan alle være med både

Læs mere

kunsten at fotografere

kunsten at fotografere kunsten at fotografere 07.08.16 13.08.16 Se verden i billeder! Vi gentager successen fra sidste år, med en uges fotografisk fordybelse på Askov Højskole! Kurset er for dig, der hverken er nybegynder eller

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 29. juni 5. juli 2015 - udviklet i samarbejde med: Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE... også for dig! Et stort velkommen til uge 27»Handicapidræt for

Læs mere

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei Korte kurser 2013 Idrætshøjskolen Bosei Familiekursus Vælg mellem uge 28 (7. til 13. juli) og uge 29 (14. til 20. juli) 2013. I ugerne 28 og 29 åbner Idrætshøjskolen Bosei atter dørene til to uforglemmelige

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2018 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

Træning Teknik Motion Sjov Samvær

Træning Teknik Motion Sjov Samvær Judo sommerlejr 2015 Træning Teknik Motion Sjov Samvær JEON KI YOUNG KOREANSK JUDO LEGENDE 3 x VM GULD 1 X OL GULD ÅRETS GÆSTETRÆNER Søndag d. 26. juli - Lørdag d. 1. august Har du planlagt din sommerferie

Læs mere

Temaet er udvikling og synlighed

Temaet er udvikling og synlighed MEDARBEJDERTRÆF 2013 Temaet er udvikling og synlighed 25. 26. maj 2013 Det er vigtigt at Dansk Vandrelaugs medarbejdere mødes på tværs af afdelingerne for at udveksle erfaringer og lære af hinanden. Måske

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 13.05.18 19.05.18 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2017 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU om Meget mere Animation Læs mere Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU om Meget mere Animation Læs mere Horsens Kunstmuseum BILLED fremtid starter her SKO LEN Læs mere om Meget mere Animation TILMELDING NU din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2014 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Forår 2014 Selvom Billedskolen nu er 15 år, så

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole. Eventsponsor

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole. Eventsponsor HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27 Uge 27 2. 8. juli 2012 Eventsponsor - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE også for dig HOVEDFAG Du skal vælge ét og følge dette

Læs mere

din kreative fremtid starter her Læs om top sommer skoler SKO TILMELDING NU LEN Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her Læs om top sommer skoler SKO TILMELDING NU LEN Horsens Kunstmuseum Læs om top sommer skoler BILLED fremtid starter her SKO din kreative LEN Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2012 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2012 Det er her en kreativ fritid og fremtid

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 30. juni 6. juli 2014 Eventsponsor - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE... også for dig! I uge 27 2014 skal vi igen have gang

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE Bridge på Askov 20.08.17 26.08.17 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

Salsa - cubansk dans, musik og sang 2019

Salsa - cubansk dans, musik og sang 2019 - cubansk dans, musik og sang 2019 Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 8.00-9.00 - Morgenmad 9.00-9.45 Morgensamling Morgensamling (9.00-9.15) 10.00-11.45 Workshop A + afrejse sammenspil

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D Nyhed mode * 3D BILLED fremtid starter her SKO LEN din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2015 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2015 en fritidsundervisning, hvor begreber som

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 03.09.17 09.09.17 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

Vi har hermed den glæde at invitere jer til skolens forældreweekend.

Vi har hermed den glæde at invitere jer til skolens forældreweekend. Vi har hermed den glæde at invitere jer til skolens forældreweekend. Som led i samarbejdet mellem skole og hjem, finder vi det spændende at møde jer forældre på en anden måde, end kun ved konsultationer

Læs mere

Alt det praktiske Mandag den 23. juni fredag den 27. juni Mandag-torsdag kl. 9-14.45, fredag 9-14 Hvor meget? Pris kr. 900,-

Alt det praktiske Mandag den 23. juni fredag den 27. juni Mandag-torsdag kl. 9-14.45, fredag 9-14 Hvor meget? Pris kr. 900,- Sommer Kurser 2014 SOMMERH Puls 14 Er du til sjov og latter, fordybelse og refleksion, god mad og godt selskab, så er det her du skal være. Kom og vær med til en højskoleuge i nysgerrighedens og oplevelsens

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole. Eventsponsor

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole. Eventsponsor HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27 Uge 27 2. 8. juli 2012 Eventsponsor - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE også for dig HOVEDFAG Du skal vælge ét og følge dette

Læs mere

UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 23. 29. juli 2018 udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS Velkommen til uge 30 på Egmont Højskolen. Til dig, der både vil opleve,

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE og lidt flere 30. juni 6. juli 2008 - udviklet i samarbejde med HANDICAPIDRÆT FOR ALLE også for dig Velkommen til en uge, hvor du bliver beriget fagligt, og hvor du er med til at

Læs mere

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion 19.06.17 23.06.17 ASKOV HØJSKOLE Mandag 19. juni 10.00 Ankomst med kaffe i spisesalen og indkvartering 11.30 Rundvisning ved kursuslederne Ulla

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE Bridge på Askov 19.08.18 25.08.18 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

Julekursus ASKOV HØJSKOLE

Julekursus ASKOV HØJSKOLE Julekursus 21.12.17 27.12.17 ASKOV HØJSKOLE Jul handler om fællesskab og nye håb. På Askov Højskoles julekursus får du mulighed for begge dele. Vi inviterer til seks dage med foredrag, værksteder, ture

Læs mere

SAMMEN KAN VI MERE. Lykken er. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juni 2. juli udviklet i samarbejde med:

SAMMEN KAN VI MERE. Lykken er. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juni 2. juli udviklet i samarbejde med: SAMMEN KAN VI MERE Lykken er Uge 26 26. juni 2. juli 2017 - udviklet i samarbejde med: Danmarks mest rummelige højskole Lykken er SAMMEN KAN VI MERE at bruge en uge af sin sommerferie på Egmont Højskolen

Læs mere

Camp Unge Pårørende. 5 Fredericia Vandrerhjem september 2018

Camp Unge Pårørende. 5 Fredericia Vandrerhjem september 2018 Camp Unge Pårørende 28.-30. september 2018 5 Fredericia Vandrerhjem En weekend med fællesskab, faglige og personlige oplæg, aktiv udfoldelse og mad i det fri 5 Camp Unge Pårørende Fredericia Vandrerhjem

Læs mere

Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

EN PLADS I SOLEN. igen igen! Uge juli 3. august udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

EN PLADS I SOLEN. igen igen! Uge juli 3. august udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN igen igen! Uge 31 28. juli 3. august 2014 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN igen igen! Vi glæder os til at byde velkommen til Egmont Højskolen,

Læs mere

k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9

k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9 16. - 22. august 2009 Le, leg og lev vel! Sommerhøjskole arrangeret i samarbejde med Fountainhouse k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9 Sommerhøjskolen arrangeres i samarbejde

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Visuelt Gymnasium Læs om nyt Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Visuelt Gymnasium Læs om nyt Horsens Kunstmuseum Læs om nyt BILLED fremtid starter her SKO LEN Visuelt Gymnasium din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2013 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Forår 2013 Det er her en kreativ fritid og fremtid starter. Her kommer

Læs mere

EN PLADS I SOLEN. på kanten. Danmarks mest rummelige højskole. 30. juli 5. august Uge udviklet i samarbejde med

EN PLADS I SOLEN. på kanten. Danmarks mest rummelige højskole. 30. juli 5. august Uge udviklet i samarbejde med EN PLADS I SOLEN på kanten Uge 31 30. juli 5. august 2012 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN» på kanten«vi har nu fornøjelsen af at indbyde alle interesserede

Læs mere

FIKT Foreningen af integrative kunstterapeuter FORÅRS KUR Den marts i Gadbjerg. Qi Gong, Shamanisme og billedudtryk

FIKT Foreningen af integrative kunstterapeuter FORÅRS KUR Den marts i Gadbjerg. Qi Gong, Shamanisme og billedudtryk FIKT Foreningen af integrative kunstterapeuter FORÅRS KUR 2018 Den 9. - 11. marts i Gadbjerg Qi Gong, Shamanisme og billedudtryk Alionah V. Larsen og Ida Sofie Lester Tag en ting med, som for dig repræsenterer

Læs mere

UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 22. 28. juli 2019 udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS Velkommen til uge 30 på Egmont Højskolen. Vi håber igen i år, at få nysgerrige

Læs mere

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer Skåne - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid Danske Senior Agronomer Kursus på Den Internationale Højskole 4. august - 10. august 2013 Kære Danske Senior Agronomer Det er en stor glæde at byde

Læs mere

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE EFTERSKOLEUGE FOR UNGE 26. juni - 2. juli 2016 Efterskoleuge Tag på Baunehøj en uge og mærk fællesskabets forunderlige sus. Ugen er til dig som er 14-16 år og her kan du prøve, hvordan det er at gå på

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE Uge 29 18. 24. juli 2016 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE Ugens fællesnævner og overskrift

Læs mere