AFMONTERING AF MYTER OM MIGRATION

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AFMONTERING AF MYTER OM MIGRATION"

Transkript

1 BETYDER NOGET: AFMONTERING AF R OM MIGRATION marts 2019 Migration er hverken noget nyt eller ualmindeligt. Og når den forvaltes korrekt, er der ingen grund til at frygte den. Men på grund af misinformation, usandheder og falske nyheder er det somme tider svært at vide, hvad der egentlig foregår på migrationsområdet i Europa. Debatten er særdeles politiseret og indeholder alt lige fra foruroligende retorik, som fremstiller alle migranter som terrorister og kriminelle, til unøjagtigheder og forvrængninger af, hvad EU foretager sig. Fiktion spreder sig som en steppebrand på de sociale medier, og ofte overdøves fakta af al støjen. Her afmonteres nogle af de mest udbredte myter om migration til Europa og EU s arbejde. EUROPA OPLEVER EN MIGRATIONSKRISE EUROPA BEFINDER SIG IKKE LÆNGERE I EN KRISE. Antallet af indrejsende migranter er det laveste i fem år ( i 2018). Dette er resultatet af en fælles EU-indsats på alle fronter. Hovedparten af flygtningene og migranterne bliver i deres nabolande. EU samarbejder med tredjelande ved at hjælpe dem med at tackle de grundlæggende årsager til ustabilitet, tvangsfordrivelser og irregulær migration. EU BESKYTTER IKKE SINE GRÆNSER. EU UNDERMINERER IKKE, MEN UNDERSTØTTER BESKYTTELSEN AF DE NATIONALE GRÆNSER. Europas nye grænse- og kystvagt har udsendt ca. 900 grænsevagter for at supplere medlemsstaternes eksisterende kapaciteter. Endvidere har Kommissionen foreslået at oprette et stående korps af grænsevagter, som skal stå til medlemsstaternes rådighed med henblik på at gøre netop dette: beskytte vores grænser. I løbet af de seneste to år har Kommissionen også foreslået og Rådet vedtaget nye regler, som nu er i kraft og sikrer, at alle personer, der krydser de ydre grænser, kontrolleres i forhold til alle vores sikkerhedsdatabaser. EU arbejder på at opløse kriminelle netværk, som er aktive inden for smugling af migranter og menneske-handel. I forbindelse med Operation Sophia er mere end 151 formodede menneskehandlere og menneske-smuglere blevet pågrebet og 551 fartøjer neutraliseret.

2 EU VENDER DET BLINDE ØJE TIL SITUATIONEN FOR MIGRANTER I DETENTIONSCENTRE I LIBYEN EU ARBEJDER UTRÆTTELIGT PÅ AT EVAKUERE MIGRANTER FRA LIBYEN OG SÆTTE EN STOPPER FOR TILBAGEHOLDELSE. Det er en prioritet for EU at sætte en stopper for systemet med vilkårlig tilbageholdelse og lukke detentionscentrene i Libyen. Vi samarbejder med IOM og UNHCR om at evakuere flygtninge og migranter, der er strandet i Libyen. Indtil videre har mere end migranter modtaget støtte til at vende tilbage til deres oprindelsesland fra Libyen, og over mennesker med behov for international beskyttelse er blevet evakueret fra Libyen til et tredjeland. Sikring af beskyttelse af migranters menneske- rettigheder er et helt centralt element i EU's migrationspolitik: dette tages regelmæssigt op i EU's løbende dialog med de libyske myndigheder, er en central del af de libyske kystvagters uddannelsesaktiviteter og er det primære mål for EUstøttede aktiviteter i detentionscentrene. EU SENDER MENNESKER TILBAGE TIL LIBYEN. MENNESKER BLIVER ALDRIG SENDT TILBAGE TIL LIBYEN I FORBINDELSE MED EU-OPERATIONER. EU praktiserer ikke "push backs", og ingen migranter, som er blevet reddet af europæiske fartøjer, bliver sendt tilbage til Libyen. Vores prioritet er at forhindre, at mennesker i første omgang begiver sig ud på farlige rejser, og at yde beskyttelse og støtte til sårbare mennesker langs migrationsruterne. EU LADER MEDLEMSSTATERNE I STIKKEN. EU STØTTER MEDLEMSSTATERNE FINANSIELT, OPERATIONELT OG MATERIELT. Under krisen ydede EU's civilbeskyttelsesmekanisme øjeblikkelig støtte i form af naturalier. Der blev samlet set leveret artikler såsom tæpper og telte til EU-medlemsstaterne og landene langs Vestbalkanruten. EU har mobiliseret hidtil uset finansiel støtte til de medlemsstater, der står over for et øget pres, såsom Grækenland (2 mia. EUR), Italien (885 mio. EUR) og Spanien (708 mio. EUR). Kommissionen har foreslået at tredoble midlerne til forvaltning af migration og grænsesikkerhed til 34,9 mia. EUR under det næste EU-budget for for at lære af erfaringerne fra tidligere, hvor EU var nødt til at udnytte al fleksibiliteten i det eksisterende budget for at mobilisere yderligere 3,9 mia. EUR, som der var hårdt brug for til at tackle krisen. EU yder operationel støtte til medlemsstater i form af fire europæiske flådeoperationer, grænsevagter fra den europæiske grænse- og kystvagt, asylmedarbejdere fra Det Europæiske Asylstøttekontor og sikkerhedsmedarbejdere fra Europol.

3 EU ØNSKER AT SKABE ET FORT EUROPA. EU ER HVERKEN EN ÅBEN DØR ELLER ET FORT. Den Europæiske Union arbejder på at skabe et retfærdigt, effektivt og humant asylsystem. Vi tilbyder fortsat et tilflugtssted til mennesker, der har et reelt behov for beskyttelse, og sender samtidig de mennesker tilbage, som ikke har ret til at blive i EU. Stillet over for den værste flygtningekrise siden Anden Verdenskrig var Europa den første til at træde til på verdensplan. Alene i 2016 genbosatte eller gav EU asyl til mere end flygtninge, hvilket er tre gange så meget som Australien, Canada og USA tilsammen. Via genbosætning tilbydes der fortsat en sikker og lovlig vej til de mennesker, der har behov for international beskyttelse. Siden 2015 har to vellykkede EU-genbosætningsprogrammer hjulpet over af de mest sårbare til at finde ly i EU. DEN GLOBALE AFTALE OM MIGRATION SKABER EN LOVFÆSTET RET TIL AT MIGRERE OG TILSKYNDER TIL MIGRATION. DER FINDES IKKE NOGEN SKJULT SAMMENSVÆRGELSE OM AT TILSKYNDE TIL UØNSKET MIGRATION. Den globale aftale om migration er et ikkebindende dokument, som har til formål at fremme internationalt samarbejde. Det er bygget op omkring det koncept, at hvis migration skal virke for alle, både migranter og de modtagende samfund, så er den nødt til at foregå på en sikker, velordnet og reglementeret måde. Dokumentet skaber ikke nogen lovfæstet ret til at migrere, og det skaber ikke nogen retlige forpligtelser for stater. Det gentager det, der burde være klart: alle mennesker har ret til de samme universelle menneskerettigheder, og migranter og flygtninge er ingen undtagelse. INDRE GRÆNSER ER DEN ENESTE LØSNING. GENINDFØRELSE AF KONTROL VED DE INDRE GRÆNSER ER ET SKRIDT BAGLÆNDS FOR EUROPA. Schengenområdet er det største område med fri bevægelighed i verden. Det gør det muligt for mere end 400 mio. unionsborgere og besøgende at færdes frit og for varer og tjenesteydelser at strømme uhindret. Det er til gavn for menneskers liv og livsgrundlag, vores økonomi og vores samfund. Ikke at have Schengen koster: Blot en times ekstra ventetid ved de indre grænser kan let koste virksomhederne 3 mia. EUR om året. Bedre beskyttelse af vores ydre grænser er det, der vil give os mulighed for at vende tilbage til et fuldt funktionsdygtigt Schengenområde uden kontrol ved de indre grænser.

4 EU FORHINDRER NGO'ER I AT REDDE LIV TIL SØS. NGO'ER HAR SPILLET EN AFGØRENDE ROLLE MED HENSYN TIL AT REDDE LIV TIL SØS, HVILKET EU BIFALDER. Men alle fartøjer, der opererer i Middelhavet, skal overholde den gældende lovgivning. Det er forbudt for alle fartøjer at sejle ind i libysk territorialfarvand uden tilladelse fra de libyske myndigheder. Dette er grunden til, at EU foretrækker at samarbejde med den libyske kystvagt for at øge deres evne til at udføre eftersøgnings- og redningsaktioner i den zone, som de har ansvaret for, og hvor de fleste eftersøgnings- og redningsaktioner finder sted. EU forsøger at redde liv og ødelægge smuglernes forretningsmodel. EU-operationer har reddet tæt ved liv til søs. Vores mål er klart: vi er nødt til at dæmme op for de irregulære strømme og erstatte dem med lovlig og velordnet migration. EU FORHINDRER TILBAGESENDELSE AF MIGRANTER, SOM BEGÅR FORBRYDELSER STRAMME EU-REGLER SIKRER, AT KRIMINELLE MIGRANTER FÅR OPHÆVET DERES STATUS Migranter risikerer som alle andre straf i henhold til straffeloven, hvis de begår forbrydelser. EU-retten giver medlemsstaterne mulighed for at afvise en asylansøgning eller ophæve flygtningestatus, hvis en person udgør en fare for en medlemsstats sikkerhed eller er blevet dømt for en særlig alvorlig forbrydelse. Kommissionen har foreslået at styrke disse regler yderligere for at gøre det obligatorisk for medlemsstaterne at handle i disse sager. Uden status har sådanne personer ingen ret til at blive i Europa og skal sendes tilbage til deres oprindelsesland. MIGRANTER SPREDER SYGDOM. IDÉEN OM, AT MIGRANTER SPREDER SYGDOM, ER GRUNDLØS. Selv om der kan være sundhedsrisici forbundet med migration og rejser, herunder fra Europa, har der i de seneste år ikke været nogen pandemier med tilknytning til migration.

5 MIGRANTER ER EN BYRDE FOR ØKONOMIEN. MIGRANTER BIDRAGER GENERELT MERE TIL SAMFUNDET END DE KOSTER. Når migration forvaltes korrekt, har den mange gavnlige effekter. Den driver økonomisk vækst i oprindelses- og modtagerlande, den beriger vores samfund og kulturudveksling kan fremme fred Den Europæiske Union er et eksempel herpå. Migranter og flygtninge bidrager både til økonomien som arbejdstagere og som iværksættere, arbejder inden for offentlige tjenester og skaber nye virksomheder. EU OUTSOURCER SIT ANSVAR FOR AT BESKYTTE SINE GRÆNSER TIL TREDJELANDE. MIGRATION ER BLEVET FAST FORANKRET I DE OVERORDNEDE FORBINDELSER TIL EKSTERNE PARTNERE, MEN IKKE MED DET FORMÅL AT OUTSOURCE ANSVARET. Samarbejdet med vores partnere er baseret på princippet om et reelt partnerskab mellem ligeværdige partnere, og det indgås med henblik på at tage fat på fælles udfordringer. Dette omfatter at forbedre grænseforvaltningskapaciteten men også at beskytte og støtte sårbare mennesker, redde liv til søs, bekæmpe menneskehandel og smugling af migranter og forbedre lokale økonomier og underhold. EU'S MIGRATIONSMIDLER FINANSIERER AUTORITÆRE REGIMER. EU-MIDLER GÅR TIL MENNESKER I NØD, IKKE TIL REGERINGER. Modtagerne af støtte fra EU's Nødtrustfond for Afrika er bl.a. migranter og tvangsfordrevne, deres værtssamfund og oprindelige samfund. I 2018 gik næsten 90 % af de midler, der blev indgået kontrakter for, til udviklingsorganisationer, FN-organisationer og NGO'er. Ikke en eneste cent havner i hænderne på autoritære regimer. EU-støtte er også underlagt skarp overvågning og strenge standarder. Europa-Parlamentet, de 28 medlemsstater og Revisionsretten følger hver eneste euro, der bliver brugt. Print ISBN doi: / NA DA-C PDF ISBN doi: /84580 NA DA-N

Maltaerklæring fra medlemmerne af Det Europæiske Råd. om de eksterne aspekter af migration: håndtering af den centrale Middelhavsrute

Maltaerklæring fra medlemmerne af Det Europæiske Råd. om de eksterne aspekter af migration: håndtering af den centrale Middelhavsrute Valletta, den 3. februar 2017 (OR. en) Maltaerklæring fra medlemmerne af Det Europæiske Råd om de eksterne aspekter af migration: håndtering af den centrale Middelhavsrute 1. Vi glæder os over og støtter

Læs mere

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af om forbedring af mulighederne for lovlig migration for personer med behov for international beskyttelse

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af om forbedring af mulighederne for lovlig migration for personer med behov for international beskyttelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.10.2017 C(2017) 6504 final KOMMISSIONENS HENSTILLING af 3.10.2017 om forbedring af mulighederne for lovlig migration for personer med behov for international beskyttelse

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde.

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde. Det Europæiske Råd Bruxelles, den 18. marts 2016 (OR. en) EUCO 12/1/16 REV 1 CO EUR 3 CONCL 2 FØLGESKRIVELSE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Vedr.: Møde i Det Europæiske Råd (17.

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.10.2018 COM(2018) 719 final 2018/0371 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 516/2014

Læs mere

13880/15 bmc/js/bh 1 DG D 1B

13880/15 bmc/js/bh 1 DG D 1B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 9. november 2015 (OR. en) 13880/15 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne JAI 842 ASIM 143 FRONT 240 RELEX 902 COMIX

Læs mere

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af om en EU-ordning for genbosætning

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af om en EU-ordning for genbosætning EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 8.6.2015 C(2015) 3560 final KOMMISSIONENS HENSTILLING af 8.6.2015 om en EU-ordning for genbosætning DA DA KOMMISSIONENS HENSTILLING af 8.6.2015 om en EU-ordning for

Læs mere

B8-0146/2016 } B8-0169/2016 } B8-0170/2016 } B8-0177/2016 } B8-0178/2016 } RC1/Am. 2

B8-0146/2016 } B8-0169/2016 } B8-0170/2016 } B8-0177/2016 } B8-0178/2016 } RC1/Am. 2 B8-0178/2016 } RC1/Am. 2 2 Betragtning B B. der henviser til, at libyerne som led i Det Arabiske Forår gik på gaden i februar 2011, hvorefter der fulgte ni måneder med civile uroligheder; der henviser

Læs mere

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3071 - RIA Bilag 5 Offentligt

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3071 - RIA Bilag 5 Offentligt Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3071 - RIA Bilag 5 Offentligt NOTAT Dato: 23. februar 2011 Kontor: Internationalt Supplerende samlenotat til brug for rådsmødet (retlige og indre anliggender) den 24. 25. februar

Læs mere

BILAG. til MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, DET EUROPÆISKE RÅD OG RÅDET

BILAG. til MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, DET EUROPÆISKE RÅD OG RÅDET EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 18.10.2016 COM(2016) 700 final ANNEX 3 BILAG til MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, DET EUROPÆISKE RÅD OG RÅDET Første statusrapport om rammen for partnerskaber

Læs mere

Forvaltning af migration i alle dens aspekter

Forvaltning af migration i alle dens aspekter Forvaltning af migration i alle dens aspekter Kommissionens notat forud for Det Europæiske Råd i juni 2018 2 Bidrag fra Europa-Kommissionen Vores fælles europæiske værdier og vores historiske ansvar er

Læs mere

Europaudvalget 2016 Det Europæiske Råd 17-18/3-16 Bilag 6 Offentligt

Europaudvalget 2016 Det Europæiske Råd 17-18/3-16 Bilag 6 Offentligt Europaudvalget 2016 Det Europæiske Råd 17-18/3-16 Bilag 6 Offentligt Det Europæiske Råd Bruxelles, den 18. marts 2016 (OR.en) SN 38/16 NOTE Vedr.: Erklæring fra EU og Tyrkiet SN 38/16 1 Erklæring fra EU

Læs mere

Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 (2. samling) UPN Alm.del Bilag 100 Offentligt

Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 (2. samling) UPN Alm.del Bilag 100 Offentligt Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 (2. samling) UPN Alm.del Bilag 100 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, sagsnr: 2015-28643 Center for Europa og Nordamerika Den 1. oktober 2015 Rådsmøde (udenrigsanliggender)

Læs mere

9040/17 ht/cos/hm 1 DG D 1 A

9040/17 ht/cos/hm 1 DG D 1 A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 11. maj 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0095 (NLE) 9040/17 SCH-EVAL 140 FRONT 205 COMIX 334 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: dato: 11. maj 2017 til:

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 21.3.2018 COM(2018) 167 final 2018/0079 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om bemyndigelse af Kommissionen til på Den Europæiske Unions vegne at godkende den globale

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne et dokument om ovennævnte spørgsmål, som RIA-Rådet nåede til enighed om den 20. juli 2015.

Vedlagt følger til delegationerne et dokument om ovennævnte spørgsmål, som RIA-Rådet nåede til enighed om den 20. juli 2015. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. juli 2015 (OR. en) 11130/15 ASIM 62 RELEX 633 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Tidl. dok. nr.: 10830/2/15 REV 2 ASIM 52 RELEX

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG 1-28

ÆNDRINGSFORSLAG 1-28 European Parliament 2014-2019 Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender 11.6.2015 2015/2121(BUD) ÆNDRINGSFORSLAG 1-28 Péter Niedermüller (PE557.412v01-00) om Rådets holdning til

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde.

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde. Det Europæiske Råd Bruxelles, den 16. oktober 2015 (OR. en) EUCO 26/15 CO EUR 10 CONCL 4 FØLGESKRIVELSE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Vedr.: Møde i Det Europæiske Råd (15. oktober

Læs mere

Udvalget om Sociale Anliggender og Miljø ARBEJDSDOKUMENT

Udvalget om Sociale Anliggender og Miljø ARBEJDSDOKUMENT DEN BLANDEDE PARLAMENTARISKE FORSAMLING AVS-EU DEN BLANDEDE PARLAMENTARISKE FORSAMLING AVS-EU Udvalget om Sociale Anliggender og Miljø 17.11.2015 ARBEJDSDOKUMENT om migration mellem AVS-landene og EU-medlemsstaterne:

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0230/15. Ændringsforslag. Lorenzo Fontana, Vicky Maeijer for ENF-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0230/15. Ændringsforslag. Lorenzo Fontana, Vicky Maeijer for ENF-Gruppen 3.9.2015 A8-0230/15 15 Betragtning F F. der henviser til, at der er behov for en revision af EU-traktaterne for at styrke beskyttelsen af demokratiet, retsstatsprincippet og de grundlæggende rettigheder;

Læs mere

BILAG. til MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, DET EUROPÆISKE RÅD OG RÅDET. Tilbage til Schengen - En køreplan

BILAG. til MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, DET EUROPÆISKE RÅD OG RÅDET. Tilbage til Schengen - En køreplan EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 4.3.2016 COM(2016) 120 final ANNEXES 1 to 2 BILAG til MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, DET EUROPÆISKE RÅD OG RÅDET Tilbage til Schengen - En køreplan

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING DEN BLANDEDE PARLAMENTARISKE FORSAMLING AVS-EU ACP-EU JOINT PARLIAMENTARY ASSEMBLY Udvalget om Sociale Anliggender og Miljø AVS-EU/102.016/B/16 17.2.2016 UDKAST TIL BETÆNKNING om migration mellem AVS-landene

Læs mere

8835/16 ipj 1 DG D 1 A

8835/16 ipj 1 DG D 1 A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. maj 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0140 (NLE) 8835/16 SCH-EVAL 78 FRONT 204 COMIX 358 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: dato: 12. maj 2016 til:

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. juli 2016 (OR. en) - Rådets konklusioner (18. juli 2016)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. juli 2016 (OR. en) - Rådets konklusioner (18. juli 2016) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. juli 2016 (OR. en) 11246/16 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: dato: 18. juli 2016 til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Tidl. dok. nr.: 10998/16

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne Rådets konklusioner om Libyen, som Rådet vedtog på samling den 6. februar 2017.

Vedlagt følger til delegationerne Rådets konklusioner om Libyen, som Rådet vedtog på samling den 6. februar 2017. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 6. februar 2017 (OR. en) 5321/17 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet dato: 6. februar 2017 til: delegationerne MAMA 12 CFSP/PESC 23

Læs mere

DET EUROPÆISKE RÅD Bruxelles, den 11. marts 2011 (OR. en)

DET EUROPÆISKE RÅD Bruxelles, den 11. marts 2011 (OR. en) DET EUROPÆISKE RÅD Bruxelles, (OR. en) EUCO 7/11 CO EUR 5 CONCL 2 FØLGESKRIVELSE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Vedr.: DET EKSTRAORDINÆRE MØDE I DET EUROPÆISKE RÅD ERKLÆRING Vedlagt

Læs mere

BILAG. til MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, DET EUROPÆISKE RÅD OG RÅDET

BILAG. til MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, DET EUROPÆISKE RÅD OG RÅDET EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.10.2015 COM(2015) 510 final ANNEX 3 BILAG til MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, DET EUROPÆISKE RÅD OG RÅDET Håndtering af flygtningekrisen: status

Læs mere

Europaudvalget 2016 Uformelt møde i Det Europæiske Råd 7/3-16 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2016 Uformelt møde i Det Europæiske Råd 7/3-16 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2016 Uformelt møde i Det Europæiske Råd 7/3-16 Bilag 2 Offentligt Det Europæiske Råd Bruxelles, den 7. marts 2016 (OR. en) SN 28/16 NOTE Vedr.: Erklæring fra EU's stats- og regeringschefer

Læs mere

PUBLIC. Erklæringer, som Rådet har besluttet at offentliggøre, kan også findes i addendum 1 til denne protokol /15 1 DG D LIMITE DA

PUBLIC. Erklæringer, som Rådet har besluttet at offentliggøre, kan også findes i addendum 1 til denne protokol /15 1 DG D LIMITE DA Conseil UE Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. september 2015 (OR. en) 11088/15 LIMITE PUBLIC PV/CONS 42 JAI 587 UDKAST TIL PROTOKOL Vedr.: 3405. samling i Rådet for Den Europæiske Union

Læs mere

BILAG. til RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG OG REGIONSUDVALGET

BILAG. til RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG OG REGIONSUDVALGET EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 21.2.2014 COM(2014) 96 final ANNEES 1 to 2 BILAG til RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG OG REGIONSUDVALGET

Læs mere

Dan Jørgensen den 28. april 2016 Hvornår: Den 7. juni 2016

Dan Jørgensen den 28. april 2016 Hvornår: Den 7. juni 2016 Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 697 Offentligt Talepapir Arrangement: Udkast til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AE fra medlem af Folketinget

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0023/8. Ændringsforslag

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0023/8. Ændringsforslag 4.3.2015 A8-0023/8 8 Punkt 1 a (nyt) 1a. understreger befolkningernes umistelige ret til selvbestemmelse uden ekstern indgriben i tredjelandes politiske, økonomiske og sociale liv; advarer endnu en gang

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. november 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. november 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. november 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0347 (NLE) 13981/16 SCH-EVAL 193 FRONT 425 COMIX 724 A-PUNKTSNOTE fra: til: Generalsekretariatet for

Læs mere

Europaudvalget 2016 Rådsmøde udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 Rådsmøde udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3466 - udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2016-55 Center for Europa og Nordamerika Den 11. maj 2016 Rådsmøde (udenrigsanliggender) den

Læs mere

Et blik på Den Europæiske Investeringsbank

Et blik på Den Europæiske Investeringsbank Et blik på Den Europæiske Investeringsbank Som EU s bank stiller vi finansiering og ekspertise til rådighed til sunde og bæredygtige investeringsprojekter i EU og den øvrige verden. Vi er ejet af EU s

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde.

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde. Det Europæiske Råd Bruxelles, den 21. oktober 2016 (OR. en) EUCO 31/16 CO EUR 8 CONCL 4 FØLGESKRIVELSE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Vedr.: Møde i Det Europæiske Råd (20. og 21.

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 9. januar 2018 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 9. januar 2018 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 9. januar 2018 (OR. en) 5038/18 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 20. december 2017 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: ENFOPOL 9 CT 6 RELEX 14 JAI 10 Jordi AYET PUIGARNAU,

Læs mere

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af om forholdsmæssigt afpasset politikontrol og politisamarbejde i Schengenområdet

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af om forholdsmæssigt afpasset politikontrol og politisamarbejde i Schengenområdet EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.5.2017 C(2017) 3349 final KOMMISSIONENS HENSTILLING af 12.5.2017 om forholdsmæssigt afpasset politikontrol og politisamarbejde i Schengenområdet DA DA KOMMISSIONENS

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. september 2015 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. september 2015 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. september 2015 (OR. en) 12313/15 ADD 6 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 23. september 2015 til: JAI 685 ASIM 93 FRONT 196 RELEX 741 CADREFIN 58 ENFOPOL 261

Læs mere

G R U N D O G N Æ R H E D S N O T A T

G R U N D O G N Æ R H E D S N O T A T Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2012-13 UUI Alm.del Bilag 103 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: Kontor: Kontoret for Internationalt udlændingesamarbejde Sagsbeh: Anders Forman Sagsnr.:

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, DET EUROPÆISKE RÅD OG RÅDET

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, DET EUROPÆISKE RÅD OG RÅDET EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.9.2015 COM(2015) 490 final MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, DET EUROPÆISKE RÅD OG RÅDET Håndtering af flygtningekrisen: øjeblikkelige operationelle,

Læs mere

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28.9.2016 COM(2016) 635 final RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om anvendelsen af Rådets gennemførelsesafgørelse af 12. maj 2016 om en henstilling

Læs mere

Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3433 - RIA Bilag 4 Offentligt

Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3433 - RIA Bilag 4 Offentligt Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3433 - RIA Bilag 4 Offentligt Notat SAMLENOTAT for rådsmøde (retlige og indre anliggender) den 3.-4. december 2015 Dagsordenspunkt 17 Migrationskrisen - Status over situationen

Læs mere

A8-0236/ ÆNDRINGSFORSLAG af Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender

A8-0236/ ÆNDRINGSFORSLAG af Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender 8.9.2016 A8-0236/ 001-023 ÆNDRINGSFORSLAG 001-023 af Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender Betænkning Ska Keller Asyl: midlertidige foranstaltninger til fordel for Italien og

Læs mere

Hermed følger til delegationerne dokument - COM(2015) 241 final.

Hermed følger til delegationerne dokument - COM(2015) 241 final. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 13. maj 2015 (OR. en) 9000/15 FIN 366 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 13. maj 2015 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU, direktør, på vegne af generalsekretæren

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNING

FORSLAG TIL BESLUTNING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Mødedokument 27.4.2015 B8-0367/2015 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af Det Europæiske Råds og Kommissionens redegørelser jf. forretningsordenens artikel 123, stk. 2 om de

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.12.2018 C(2018) 8465 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 14.12.2018 om ændring af bilag II til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 515/2014

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3405 - RIA Bilag 1 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Udlændingeafdelingen Dato: 15. juli 2015 Kontor: Kontoret for Internationalt udlændingesamarbejde

Læs mere

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0671 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0671 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0671 Bilag 1 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT vedrørende forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om den europæiske grænse- og kystvagt og om ophævelse af Rådets

Læs mere

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget for Andragender 18.7.2011 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Om: Andragende 1431/2009 af Riccarda Nissen og Angelika Dahlin, tyske statsborgere, for "Netwzwerk Rafael e.v."

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET. En europæisk grænse- og kystvagt og effektiv forvaltning af Europas ydre grænser

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET. En europæisk grænse- og kystvagt og effektiv forvaltning af Europas ydre grænser EUROPA- KOMMISSIONEN Strasbourg, den 15.12.2015 COM(2015) 673 final MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET En europæisk grænse- og kystvagt og effektiv forvaltning af Europas ydre

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA. Ændringsforslag. Luke Ming Flanagan for GUE/NGL-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA. Ændringsforslag. Luke Ming Flanagan for GUE/NGL-Gruppen 24.4.2017 A8-0160/11 11 Punkt 16 16. fremhæver, at den finansielle bistand til medlemsstater i vanskeligheder havde form af lån, som blev optaget på kapitalmarkederne, med Unionens budget som garant; mener,

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0133/21. Ændringsforslag

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0133/21. Ændringsforslag 12.9.2017 A8-0133/21 21 Punkt 57 57. opfordrer Kommissionen til at fremlægge en gennemgang af den såkaldte sixpack og twopack for at give Europa-Parlamentet større beføjelser til at kontrollere vedtagelsen

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG 9-25

ÆNDRINGSFORSLAG 9-25 EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Transport- og Turismeudvalget 11.7.2013 2013/0106(COD) ÆNDRINGSFORSLAG 9-25 Udkast til udtalelse Nathalie Griesbeck (PE513.286v01-00) om forslag til Europa-Parlamentets og

Læs mere

10139/17 bh 1 DG D 2B

10139/17 bh 1 DG D 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 8. juni 2017 (OR. en) 10139/17 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: dato: 8. juni 2017 til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Tidl. dok. nr.: 9602/17

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG OG REGIONSUDVALGET

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG OG REGIONSUDVALGET EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 27.5.2015 COM(2015) 285 final MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG OG REGIONSUDVALGET EU-handlingsplan

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA B8-0455/3. Ændringsforslag. Renate Sommer for PPE-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA B8-0455/3. Ændringsforslag. Renate Sommer for PPE-Gruppen 18.5.2015 B8-0455/3 3 Punkt 23 23. er af den opfattelse, at der i tråd med EU's engagement i retsstatsprincippet og grundlæggende værdier er presserende behov for reformer i Tyrkiet inden for hhv. retsvæsenet

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER. Situationen i Middelhavet og behovet for en holistisk EU-tilgang til migration

VEDTAGNE TEKSTER. Situationen i Middelhavet og behovet for en holistisk EU-tilgang til migration Europa-Parlamentet 2014-2019 VEDTAGNE TEKSTER P8_TA(2016)0102 Situationen i Middelhavet og behovet for en holistisk EU-tilgang til migration Europa-Parlamentets beslutning af 12. april 2016 om situationen

Læs mere

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Europa-Parlamentet 2014-2019 Retsudvalget 26.10.2016 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Om: Begrundet udtalelse fra Republikken Polen Sejm om forslag til Europa- Parlamentets og Rådets forordning om fastsættelse

Læs mere

Faktablad 1 HVORFOR HAR EU BRUG FOR EN INVESTERINGSPLAN?

Faktablad 1 HVORFOR HAR EU BRUG FOR EN INVESTERINGSPLAN? Faktablad 1 HVORFOR HAR EU BRUG FOR EN INVESTERINGSPLAN? Siden den globale økonomiske og finansielle krise har EU lidt under et lavt investeringsniveau. Der er behov for en kollektiv og koordineret indsats

Læs mere

EU's og medlemsstaternes foranstaltninger for at tackle flygtningestrømmen fra konflikten i Syrien

EU's og medlemsstaternes foranstaltninger for at tackle flygtningestrømmen fra konflikten i Syrien P7_TA(203)044 EU's og medlemsstaternes foranstaltninger for at tackle flygtningestrømmen fra konflikten i Syrien Europa-Parlamentets beslutning af 9. oktober 203 om Unionens og dens medlemsstaters foranstaltninger

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.10.2016 C(2016) 6265 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 3.10.2016 om den fælles overvågnings- og evalueringsramme som omhandlet i Europa- Parlamentets

Læs mere

Bratislavaerklæringen

Bratislavaerklæringen Bratislava, den 16. september 2016 Bratislavaerklæringen I dag er vi mødtes i Bratislava på et tidspunkt, der er kritisk for vores europæiske projekt. Bratislavatopmødet med 27 medlemsstater har været

Læs mere

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0750 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0750 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0750 Bilag 2 Offentligt Udlændingeafdelingen Samlenotat vedrørende dansk deltagelse i Rådets og Europa- Parlamentets forordning om et instrument for finansiel støtte til

Læs mere

Forslag til RÅDETS FORORDNING

Forslag til RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.9.2016 COM(2016) 604 final 2016/0283 (APP) Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af Rådets forordning (EU, Euratom) nr. 1311/2013 om fastlæggelse af den flerårige

Læs mere

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0645 Offentligt

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0645 Offentligt Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0645 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 15.12.2015 COM(2015) 645 final 2015/0294 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse på Den Europæiske Unions

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING Europa-Parlamentet 2014-2019 Udviklingsudvalget 2015/2341(INI) 26.2.2016 UDKAST TIL BETÆNKNING om EU's trustfond for Afrika: Konsekvenserne for udvikling og humanitær bistand (2015/2341(INI)) Udviklingsudvalget

Læs mere

Samlenotat til brug for forelæggelse for Folketingets Europaudvalg den 8. februar 2019

Samlenotat til brug for forelæggelse for Folketingets Europaudvalg den 8. februar 2019 Europaudvalget 2018 KOM (2018) 0631 Bilag 2 Offentligt Samlenotat til brug for forelæggelse for Folketingets Europaudvalg den 8. februar 2019 1. februar 2019 S.2: Dagsordenspunkt XX: Forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

SKAT Told, EU-kontoret J. nr

SKAT Told, EU-kontoret J. nr Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0464 Bilag 1 Offentligt SKAT Told, EU-kontoret J. nr. 12-0198819 Grund- og nærhedsnotat om Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om fastlæggelse af et handlingsprogram

Læs mere

RETSGRUNDLAG MÅL RESULTATER

RETSGRUNDLAG MÅL RESULTATER FORVALTNING AF DE YDRE GRÆNSER Politikken for forvaltning af de ydre grænser har undergået en betydelig udvikling med oprettelsen af instrumenter og agenturer som f.eks. Schengeninformationssystemet, visuminformationssystemet

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA B8-0677/4. Ændringsforslag. Gerard Batten for EFDD-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA B8-0677/4. Ændringsforslag. Gerard Batten for EFDD-Gruppen 12.12.2017 B8-0677/4 4 Henvisning 1 a (ny) der henviser til De Forenede Nationers pagt og til FN's Generalforsamlings resolution 25/2625 af 24. oktober 1970 om folkeretlige principper om venskabelige forbindelser

Læs mere

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0468 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0468 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0468 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om indførelse af en EUgenbosætningsramme og

Læs mere

Erklæring fra Rådet og Kommissionen

Erklæring fra Rådet og Kommissionen Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. november 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0106 (COD) 14092/1/17 REV 1 ADD 1 REV 1 I/A-PUNKTSNOTE fra: til: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet

Læs mere

14795/16 ag/cos/sl 1 DGD 1C

14795/16 ag/cos/sl 1 DGD 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) 14795/16 NOTE fra: til: formandskabet Tidl. dok. nr.: 14597/16 Vedr.: De Faste Repræsentanters Komité/Rådet JAI 992 COSI 193 CT

Læs mere

Mødedokument. om situationen i Middelhavet og behovet for en holistisk EU-tilgang til migration (2015/2095(INI))

Mødedokument. om situationen i Middelhavet og behovet for en holistisk EU-tilgang til migration (2015/2095(INI)) Europa-Parlamentet 2014-2019 Mødedokument A8-0066/2016 23.3.2016 BETÆNKNING om situationen i Middelhavet og behovet for en holistisk EU-tilgang til migration (2015/2095(INI)) Udvalget om Borgernes Rettigheder

Læs mere

Tale til brug for ministerens deltagelse i briefing i Folketinget om den globale aftale om sikker, velordnet og lovlig migration (GCM)

Tale til brug for ministerens deltagelse i briefing i Folketinget om den globale aftale om sikker, velordnet og lovlig migration (GCM) Udlændinge- og Integrationsudvalget 2018-19 UUI Alm.del Bilag 20 Offentligt Tale Tale til brug for ministerens deltagelse i briefing i Folketinget om den globale aftale om sikker, velordnet og lovlig migration

Læs mere

ARBEJDSDOKUMENT. DA Forenet i mangfoldighed DA om et program for registrerede rejsende

ARBEJDSDOKUMENT. DA Forenet i mangfoldighed DA om et program for registrerede rejsende EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender 20.6.2013 ARBEJDSDOKUMENT om et program for registrerede rejsende Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige

Læs mere

***I BETÆNKNING. DA Forenet i mangfoldighed DA. Europa-Parlamentet A8-0076/

***I BETÆNKNING. DA Forenet i mangfoldighed DA. Europa-Parlamentet A8-0076/ Europa-Parlamentet 2014-2019 Mødedokument A8-0076/2019 12.2.2019 ***I BETÆNKNING om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om den europæiske grænse- og kystvagt og om ophævelse af Rådets

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde.

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde. Det Europæiske Råd Bruxelles, den 18. oktober 2018 (OR. en) EUCO 13/18 CO EUR 16 CONCL 5 NOTE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Vedr.: Møde i Det Europæiske Råd (18. oktober 2018)

Læs mere

Nærværende grund- og nærhedsnotat sendes tillige til Udlændinge- og Integrationsudvalget.

Nærværende grund- og nærhedsnotat sendes tillige til Udlændinge- og Integrationsudvalget. Udlændinge- og Integrationsudvalget 2018-19 UUI Alm.del - Bilag 69 Offentligt Grund- og nærhedsnotat GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om den europæiske grænse-

Læs mere

ET EU-BUDGET FOR FREMTIDEN

ET EU-BUDGET FOR FREMTIDEN ET EU-BUDGET FOR FREMTIDEN #EUBudget #EURoadSibiu #FutureofEurope 4. februar 08 HVORDAN SKAL EUROPA SE UD I FREMTIDEN? Hvert syvende år har EU s ledere mulighed for at beslutte, hvilket Europa vi gerne

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNING

FORSLAG TIL BESLUTNING Europa-Parlamentet 2014-2019 Mødedokument 7.9.2015 B8-0834/2015 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af Rådets og Kommissionens redegørelser jf. forretningsordenens artikel 123, stk. 2, om migration og flygtninge

Læs mere

6995/16 nd/nd/ef 1 DGD 1B

6995/16 nd/nd/ef 1 DGD 1B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. marts 2016 (OR. en) 6995/16 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: dato: 10. marts 2016 til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne JAI 202 MIGR 53 DROIPEN

Læs mere

15615/17 hm 1 DGD 1C

15615/17 hm 1 DGD 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 11. december 2017 (OR. en) 15615/17 COSI 325 JAI 1191 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet dato: 7. december 2017 til: delegationerne

Læs mere

BILAG. til MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, DET EUROPÆISKE RÅD OG RÅDET

BILAG. til MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, DET EUROPÆISKE RÅD OG RÅDET EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.9.2015 COM(2015) 490 final ANNEX 2 BILAG til MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, DET EUROPÆISKE RÅD OG RÅDET Håndtering af flygtningekrisen: øjeblikkelige

Læs mere

6503/17 lma/lma/hsm 1 DG D 1 A

6503/17 lma/lma/hsm 1 DG D 1 A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 21. februar 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0391 (NLE) 6503/17 SCH-EVAL 71 FRONT 86 COMIX 143 NOTE fra: Generalsekretariatet for Rådet dato: 21.

Læs mere

BILAG. til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING. om Asyl- og Migrationsfonden {SWD(2018) 347} - {SWD(2018) 348} - {SEC(2018) 315}

BILAG. til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING. om Asyl- og Migrationsfonden {SWD(2018) 347} - {SWD(2018) 348} - {SEC(2018) 315} EUROPA- KOMMISSIONEN Strasbourg, den 12.6.2018 COM(2018) 471 final ANNEXES 1 to 8 BILAG til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om Asyl- og Migrationsfonden {SWD(2018) 347} - {SWD(2018) 348} - {SEC(2018)

Læs mere

SAMLENOTAT for rådsmøde (retlige og indre anliggender) den oktober 2018

SAMLENOTAT for rådsmøde (retlige og indre anliggender) den oktober 2018 Europaudvalget 2018 Rådsmøde 3641 - RIA Bilag 2 Offentligt SAMLENOTAT for rådsmøde (retlige og indre anliggender) den 11.-12. oktober 2018 25. september 2018 S.7: Dagsordenspunkt 7: Kommissionens forslag

Læs mere

Hermed følger til delegationerne i tillægget Rådets konklusioner om Tunesien, som Rådet vedtog den 20. juli 2015.

Hermed følger til delegationerne i tillægget Rådets konklusioner om Tunesien, som Rådet vedtog den 20. juli 2015. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. juli 2015 (OR. fr) 11076/15 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Rådet dato: 20. juli 2015 MAMA 114 CFSP/PESC 433 RELEX 626 TU 15 Tidl. dok. nr.: 11048/15 MAMA

Læs mere

for, hvordan den danske regering så vil sikre, at antallet af asylansøgere til Danmark begrænses?

for, hvordan den danske regering så vil sikre, at antallet af asylansøgere til Danmark begrænses? til brug for mundtlig besvarelse af samrådsspørgsmål T, U og V fra medlemmer af Folketinget Peter Kofod Poulsen (DF) og Mattias Tesfaye (S). 2. februar 2016, kl. 15-17. Det talte ord gælder Samrådsspørgsmål

Læs mere

***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING

***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING Europa-Parlamentet 2014-2019 Konsolideret lovgivningsdokument 11.12.2018 EP-PE_TC1-COD(2018)0371 ***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING fastlagt ved førstebehandlingen den 11. december 2018 med henblik på vedtagelse

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde.

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde. Det Europæiske Råd Bruxelles, den 14. december 2018 (OR. en) EUCO 17/18 CO EUR 22 CONCL 7 NOTE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Vedr.: Møde i Det Europæiske Råd (13. og 14. december

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse 29.5.2012 2011/0299(COD) UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse til Udvalget om

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER. Europa-Parlamentets beslutning af 10. september 2015 om migration og flygtninge i Europa (2015/2833(RSP))

VEDTAGNE TEKSTER. Europa-Parlamentets beslutning af 10. september 2015 om migration og flygtninge i Europa (2015/2833(RSP)) Europa-Parlamentet 2014-2019 VEDTAGNE TEKSTER P8_TA(2015)0317 Migration og flygtninge i Europa Europa-Parlamentets beslutning af 10. september 2015 om migration og flygtninge i Europa (2015/2833(RSP))

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG OG REGIONSUDVALGET

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG OG REGIONSUDVALGET EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 27.9.2017 COM(2017) 558 final MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG OG REGIONSUDVALGET om gennemførelsen

Læs mere

10393/16 ipj 1 DG C 1

10393/16 ipj 1 DG C 1 Rådet for Den Europæiske Union Luxembourg, den 20. juni 2016 (OR. en) 10393/16 COAFR 187 ACP 94 CFSP/PESC 509 RELEX 540 MIGR 119 POLMIL 64 CIVCOM 119 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet

Læs mere

15573/17 jb/gng/ef 1 DG C 1

15573/17 jb/gng/ef 1 DG C 1 Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 11. december 2017 (OR. en) 15573/17 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet dato: 11. december 2017 til: delegationerne Tidl. dok. nr.:

Læs mere

Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3396 - RIA Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3396 - RIA Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3396 - RIA Bilag 3 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 3. juni 2015 Dok.: 1628593 Skriftlig orientering af Folketingets Europaudvalg om rådsmødet (retlige og

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde.

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde. Det Europæiske Råd Bruxelles, den 19. oktober 2017 (OR. en) EUCO 14/17 CO EUR 17 CONCL 5 FØLGESKRIVELSE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Vedr.: Møde i Det Europæiske Råd (19. oktober

Læs mere

01 Nov - 07 Nov Poll results

01 Nov - 07 Nov Poll results Folkehøring om fremtidens EU 01 Nov - 07 Nov 2018 Poll results Afstemning Table of contents Afstemning (1/12) Klima og miljø: Hvilket af følgende udsagn er vigtigst for dig? Du må kun vælge et udsagn.

Læs mere