i de almene boliger i lørdag den 11. september 2010 Boligforeningerne i Århus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "i de almene boliger i lørdag den 11. september 2010 Boligforeningerne i Århus"

Transkript

1 i de almene boliger i lørdag den 11. september 2010 Boligforeningerne i Århus

2 Der findes ca. 710 boligorganisationer på landsplan. De har bygget godt Almene boliger har eksisteret i godt 100 år. Der er rigtig mange, der bor i en almen bolig og boligformen har spillet en ikke ubetydelig rolle i opbygnin- 800 boligafdelinger. Knap boliger fordelt på gen af velfærdssamfundet i Danmark. 1 mio. mennesker bor Den almene bolig er en særlig boligform. Beboerne alment i Danmark. bor til leje og samtidig er det dem, der træffer alle de væsentlige beslutninger vedrørende deres bolig. Beboerdemokratiet er et af de vigtigste kendetegn for de almene boligorganisationer og findes ikke i en tilsvarende form uden for Danmark. De almene boliger repræsenterer alle boligtyper og genrer - boliger i lave etagehuse, højhuse, gårdhavehuse, rækkehuse, fritliggende enfamiliehuse, ungdomsboliger og boliger med fortrinsret for seniorer. Udlejning af almene boliger er et meget lovreguleret område og sker med få undtagelser efter et ventelistesystem. Den enkelte beboer har ret til at forbedre og forandre sin bolig, bl.a. gennem råderetten.

3 I Århus er der 17 boligorganisationer med tilsammen ca almene boliger. Det betyder, at hver 4. århusianer bor i en almen bolig. Landsudstillingen i Århus i 1909 var startskuddet for opførelsen af almene boliger i Århus og har derfor været en betydelig faktor i byudviklingen i Århus. Den almene bolig i Århus er, ligesom på landsplan, et godt tilbud på boligmarkedet. Det er målet at kunne tilbyde gode, sunde boliger i velfungerende boligområder. Der bygges fortsat almene boliger i Århus og der er fokus på energioptimering, kvalitetsarkitektur og gode levevilkår. De ældre almene boliger renoveres og moderniseres, så de opfylder både nutidige og fremtidige krav om tidssvarende boliger. Alle boligorganisationer i Århus er gået sammen om en fælles udlejning af byens ca boliger. Det betyder, at man som medlem af én boligorganisation kan være skrevet op til samtlige almene boliger i byen (og nærmeste omegn) for bare 100 kr. Udlejningssamarbejdet træder i kraft den 1. marts 2011 og vil være det første af sin art i Danmark. Boligorganisationerne i Århus glæder sig til at byde velkommen i byens almene boliger og vi står gerne til rådighed med råd og vejledning.

4 Voldbækhave i Brabrand Skovhøj i Hasselager Skovhøj i Hasselager Hørretløkken i Mårslet VOLDBÆKHAVE, BRABRAND Bebyggelsen er opført i 1994 og er et bofællesskab for seniorer. Der er 28 boliger fordelt på 2 og 3 rums boliger på 69 m² og 85 m², beliggende i stuen og på 1 sal. Boligerne ligger omkring en glasoverdækket gade, der fungerer som opholdsareal for beboerne året rundt. Voldbækhave er for ældre, der ønsker at nyde deres tredje alder med ligesindede. Det er ikke beskyttede boliger og beboerne skal være rimeligt selvhjulpne. SKOVHØJ 22-98, HASSELAGER Bebyggelsen er opført i 2003 og består af 50 boliger til beboere over 55 år. Der er 2-3 rums boliger på 64 m², 78 m² og m² i 2 plan (alle boliger er i ét plan). Bebyggelsen er placeret på en bakkeø og grundens kuperede terræn giver varierede uderum. Bygningerne er opført med massive træelementer som indervægge, der giver et godt indeklima, en god akustik og et lavere varmeforbrug. Ydervæggene er af gule mursten. SKOVHØJ 1-297, HASSELAGER Bebyggelsen består af 64 seniorboliger for beboere over 55 år. Boligerne er 2 og 3 rum på 75 m² og 85 m² og ligger i ni blokke i to etager. Byggeriet er opført med massivtræs-elementer, der giver et godt indeklima, et lavere varmeforbrug og en god akustik. Der er niveaufri adgang til alle boliger i stueetagen og alle boligerne har en fin udsigt udover landskabet. HØRRETLØKKEN, MÅRSLET Bebyggelsen er opført i to etaper i 2003 og 2004/05, der er forbundet af et grønt bælte. Der er 60 boliger fordelt på 2-4 rums boliger. Fælleshuset er afdelingens hjerte og rummer ud over en lang række aktiviteter også to gæsteværelser. Boliger i stueplan har egen have, mens boliger på 1. sal har terrasse. Bebyggelsen har ensidig taghældning, så boligerne får et godt lysindtag.

5 Klostervangen, Århus C Charlottehøj, Århus V Gellerup i Brabrand Rosenhøj i Viby KLOSTERVANGEN, GRØNNEGADE, ÅRHUS C Bebyggelsen er centralt placeret og højt beliggende i Århus. Placeringen og bebyggelsens højde giver udsigt over såvel byen som bugten. Bebyggelsen er opført i og indeholder 380 boliger, der er fordelt på 1-4 rums boliger. Afdelingen har et attraktivt beboerhus med fællesaktiviteter og en dejlig legeplads. Afdelingen er nabo til Botanisk Have og dens mange oplevelser. GELLERUP, GUDRUNSVEJ M.FL., BRABRAND Gellerupparken er Danmarks største boligafdeling med 1776 boliger i 4- og 8-etagers blokke. Fra de høje blokke på Gudrunsvej er der en helt unik udsigt over Århus Bugten mod Mols og over Brabrand Ådal. Afdelingen er velforsynet med store grønne områder, kolonihaver og legepladser og den er rig på aktiviteter for alle beboerne - børn som voksne. Cirkus Tværs og Gellerup Scenen hører også hjemme i Gellerupparken. CHARLOTTEHØJ, DYBEDALEN, ÅRHUS V Det 15-etagers højhus er kendt af de fleste århusianere, da det er et markant element i byens skyline. Det ligger 65 m over havets overflade og udsigten er derfor enestående - Mols Bjerge, byen og bugten, Skejby og Brabrand Ådal. Højhuset er opført i 1963 og rummer 75 boliger. I hele afdelingen er der 358 boliger fordelt på 1-4 rums boliger. ROSENHØJ, VIBY J Bebyggelsens placering gør, at der fra en del af de øverste etager i de 4-etagers blokke er en flot udsigt ind over Århus. Afdelingen er opført i og har 840 boliger, der er fordelt på 1-5 rums boliger. Én af boligerne er indrettet til udstillingsbolig. Her har man har mulighed for at se, hvordan man har indflydelse på indretning og valg af inventar.

6 Langkærparken i Tilst Økohuset i Skejby Lærkehavens tre bebyggelser i Lystrup LANGKÆRPARKEN, TILST Der gennemføres i øjeblikket et klimaprojekt i én af afdelingens 35 blokke. Projektet skal afprøve, hvor meget energi der kan spares samtidig med, at boligernes og indeklimaets kvalititet forbedres. Afdelingen er opført i og rummer 860 boliger fordelt på 1-5 rums boliger. Der er kort afstand til Tilst Bypark, indkøbsmuligheder, skole, sportspladser og bibliotek. ØKOHUSET, SKEJBYTOFTEN, ÅRHUS N Økohuset er vinderprojektet fra en arkitektkonkurrence udskrevet af det daværende Boligministerium. Afdelingen er et økologisk forsøgsbyggeri med bl.a. solfangere til opvarmning af brugsvand og et miljøvenligt materialevalg. Økohuset er opført i 1998 og har 38 lavenergiboliger, fordelt på 2-4 rums boliger. Husets arkitektur er ligesom boligindretningen markant og spændende. LÆRKEHAVEN, LYSTRUP Lærkehaven er den største bæredygtige bebyggelse i Danmark og består af tre afdelinger/etaper med i alt 122 boliger. Første etape fra 2008 består af 50 lavenergiboliger og indgår i SHE-samarbejdet, der et EU-støttet samarbejde mellem fire lande - Sustainable Housing i Europe. Anden etape fra består af 40 seniorboliger, der er rækkehuse i én etage. Boligerne opfylder kravene til energiklasse 1. Husene produceres i Litauen, mens montage udføres af danske håndværkere. Tredje etape fra består af 32 familieboliger, der er rækkehuse i to plan. Bebyggelsen er opført som passivhuse, hvor varmebehovet dækkes via passiv solvarme, via varme fra beboerne og boligens apparater og via varmegenvinding. Projektet er det største tætlave boligprojekt i Danmark efter passivhusstandard. Husene produceres i Tyskland, mens montages udføres af danske håndværkere.

7 Ingerslevgården i Århus C Gårdrum på Trøjborg Villabyen i Marienlund De Fem Fingre i Skejby INGERSLEVGÅRDEN, ÅRHUS C Karreens indre er et smukt haveanlæg med grønne plæner, skærmende blomstrende buske, vandbassin og springvand. Der er fred og ro - selv om man kun befinder sig et stenkast fra midtbyen. Afdelingen er opført i og er beliggende i forlængelse af midtbyen lige ved grønttorvet på Ingerslev Boulevard. Der er 180 boliger, fordelt på 2-4 rums boliger. VILLABYEN, MARIENLUND, ÅRHUS N Villabyen Skovbakken er en helt særlig perle i Århus, der med sine dobbelthuse og haver minder om de engelske havebyer. Mellem de fritliggende huse er der kig til de smukke haver og til den ene side er naboen Riis Skov. Villabyen er opført i og der er 101 boliger, der fordeler sig på 2-5 rums boliger - tæt på skov, strand og by. GÅRDRUM, TORDENSKJOLDSGADE, ÅRHUS N Trøjborgkvarteret er kendetegnet ved sine karrébebyggelser. Og i karreernes gårdrum er der mange spændende oplevelser i form af gårdforbedringer med plads til ophold og leg. Afdelingerne er opført i og består af i alt 72 boliger, fordelt på 2-5 rums boliger. Trøjborg ligger tæt på skov, strand og midtbyen og der er et stort udbud af butikker. DE FEM FINGRE, LADEFOGEDVEJ, ÅRHUS N I Skejby ligger afdelingen, der populært kaldes De Fem Fingre på grund af bebyggelsesplanen. Længehusene er placeret på tværs af højdekurverne og det giver spændende uderum med skråninger og stier. Århus Kommune har præmieret bebyggelsen i 1995 som et smukt og harmonisk byggeri. Afdelingen er opført i 1994 og rummer 40 boliger beliggende i 2 etages længehuse.

8 I weekenden den september 2010 holder de danske boligorgansisationer Åbent Hus. Se hvilke afdelinger, der byder inden for på:

Rejsen i Ringgården #2 Af Jens Kaiser

Rejsen i Ringgården #2 Af Jens Kaiser Rejsen i Ringgården #2 Af Jens Kaiser Afd. 3 på Kaserneboulevarden fra 1943 har en attraktiv beliggenhed tæt på byen og universitetet. Afdelingen blev præmieret af Aarhus Kommunne i 2010 for den smukke

Læs mere

Boliger og hjem for særligt udsatte

Boliger og hjem for særligt udsatte Boliger og hjem for særligt udsatte Evalueringsrapport September 2004 Bascon A/S CASA Boliger og hjem for særligt udsatte September 2004 Publikationen kan læses på Socialministeriets hjemmeside: www.sm.dk

Læs mere

Tingbjerg og Utterslevhuse - en bydel i udvikling

Tingbjerg og Utterslevhuse - en bydel i udvikling Tingbjerg og Utterslevhuse - en bydel i udvikling 2 2 Tingbjerg og Utterslevhuse - en bydel i udvikling Indhold Forord...5 Mange aktører - en vision...8 Arkitekturen...18 Modernisering og nye boligtyper

Læs mere

3B s beboerblad. Musik i Folehaven 17-19. Tagboliger i Valby I Valby er en tidligere vuggestue på 3. sal lagt sammen med lejligheder

3B s beboerblad. Musik i Folehaven 17-19. Tagboliger i Valby I Valby er en tidligere vuggestue på 3. sal lagt sammen med lejligheder 3B s beboerblad 3B s beboerblad - til alle, der bor i Boligforeningen 3B - nr. 3 - juli 2009 3B s beboerblad til alle, der bor i Boligforeningen 3B nr. 7 maj 2011 Musik i Folehaven 17-19 Tagboliger i Valby

Læs mere

TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE. Sundby-Hvorup Boligselskab Vestbjerg afdeling 16

TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE. Sundby-Hvorup Boligselskab Vestbjerg afdeling 16 Vestbjerg afd. 16: Hanebjælken 1-161, Hanebjælken 70 118 og Mejlstedvej 30-52, Vestbjerg TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Sundby-Hvorup Boligselskab Vestbjerg afdeling 16 INDHOLD Baggrund... 3 Kuben Management...

Læs mere

Del 9: Kvalitativ bosætningsanalyse

Del 9: Kvalitativ bosætningsanalyse BOSÆTNING 2014 Bosætningsmønstre og boligpræferencer i Aalborg Kommune Del 9: Kvalitativ bosætningsanalyse - Fokusgruppeinterviews Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Opsummering... 2 Gruppe 1: Seniorboligen...

Læs mere

Islands Brygge, København. Havnevigen Strandhuse

Islands Brygge, København. Havnevigen Strandhuse Islands Brygge, København Havnevigen Strandhuse 2 Velkommen i vandkanten 3 Skønne, grønne arealer som nabo, en enestående udsigt over Københavns Havn, 7 minutter til Rådhuspladsen og vandet lige uden for

Læs mere

Liselundvej LISELUNDVEJ, 4200 SLAGELSE SALGSPROSPEKT 2014

Liselundvej LISELUNDVEJ, 4200 SLAGELSE SALGSPROSPEKT 2014 Liselundvej LISELUNDVEJ, 4200 SLAGELSE SALGSPROSPEKT 2014 Side 2 Liselundvej salgsprospekt 2014 Enestående parkområde, hyggelige boliger og et væld af fritidstilbud lige om hjørnet. Det er Liselundvej.

Læs mere

Update. Ringgården. Grønt er godt for øjnene besøg i den tyske bydel Vauban. Skizofreni med humor beboerbesøg i afd. 28

Update. Ringgården. Grønt er godt for øjnene besøg i den tyske bydel Vauban. Skizofreni med humor beboerbesøg i afd. 28 Ringgården Update December 2013 # 108 Skizofreni med humor beboerbesøg i afd. 28 Og vinderen er Vulkanen Aarhus Kommunes Arkitekturpris Grønt er godt for øjnene besøg i den tyske bydel Vauban Christian

Læs mere

Landsbyanalyse Sejling

Landsbyanalyse Sejling Landsbyanalyse Sejling Indledning I Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 er der udlagt store områder til byvækst ved Sejling. Byvæksten kan først ske, når den eksisterende landsby er blevet overført til byzone.

Læs mere

Den almene tanke fødes

Den almene tanke fødes Ballerup almennyttige Boligselskab. Lindebo 1944/45. De første almene boliger i Ballerup bliver opført af Ballerup-Måløv Boligselskab. Der opføres 18 almene parcelhuse. Arkitekt: Erling Langekilde og Martin

Læs mere

Seniorhuse i Danmark. til fællesskab og glæde

Seniorhuse i Danmark. til fællesskab og glæde Seniorhuse i Danmark til fællesskab og glæde Indhold Hovedpunkter 1 Vision og sammenfatning 1 Hvad gør et Seniorhus anderledes? 5 Forbilleder 7 Organisation 10 Boliger og tilbud 11 Arkitektur, byggeri

Læs mere

Kollegierne i Universitetsparken i Aarhus. Forslag til fornyelse og ombygning

Kollegierne i Universitetsparken i Aarhus. Forslag til fornyelse og ombygning Kollegierne i Universitetsparken i Aarhus Forslag til fornyelse og ombygning 1 2 Kig gennem universitetsparkens morænekløft, mod kollegium 1. Tradition Via en dybere forståelse for Aarhus Universitets

Læs mere

Den 19. november 2010. Aftale om dispositionsplan

Den 19. november 2010. Aftale om dispositionsplan Den 19. november 2010 Aftale om dispositionsplan Formålet med nærværende aftale er at bekræfte enigheden mellem Brabrand Boligforening og Århus Kommune om den endelige dispositionsplan for Gellerup og

Læs mere

Kvarteret. Flyt i nyt i Hjortshøj TEMA: Råderetten og dine muligheder Rollatortræf i Hinnerup Hænder på arbejde i Reginehøj Sådan bor Jacob og Sofya

Kvarteret. Flyt i nyt i Hjortshøj TEMA: Råderetten og dine muligheder Rollatortræf i Hinnerup Hænder på arbejde i Reginehøj Sådan bor Jacob og Sofya 06 / december 2012 BEBOERBLAD for boligkontoret århus Kvarteret Flyt i nyt i Hjortshøj TEMA: Råderetten og dine muligheder Rollatortræf i Hinnerup Hænder på arbejde i Reginehøj Sådan bor Jacob og Sofya

Læs mere

Update. Ringgården. Vi besøger fem ungdomsboligbeboere. Den ukronede formidler af ungdomsboliger. Udsigten fra mit vindue send et foto ind og vind

Update. Ringgården. Vi besøger fem ungdomsboligbeboere. Den ukronede formidler af ungdomsboliger. Udsigten fra mit vindue send et foto ind og vind Ringgården Update Juni 2013 # 107 Den ukronede formidler af ungdomsboliger Udsigten fra mit vindue send et foto ind og vind Vi besøger fem ungdomsboligbeboere ...Ringgården var nogle af de første, der

Læs mere

19 års erfaringer med inklusion. Visioner for fremtiden. Projekter her og nu

19 års erfaringer med inklusion. Visioner for fremtiden. Projekter her og nu 19 års erfaringer med inklusion Visioner for fremtiden Projekter her og nu 2015 Indhold Indledning 3 Indledning 5 Hvem er vi? 6 Dengang 7 Nu 8 Boliger til individuelt liv i fællesskab 10 Relationer til

Læs mere

FAKTA OM BEBYGGELSEN ØVRIGE OPLYSNINGER. ...med skønne fællesarealer. Alle husene er udstyret med skrålofter og ovenlysvinduer.

FAKTA OM BEBYGGELSEN ØVRIGE OPLYSNINGER. ...med skønne fællesarealer. Alle husene er udstyret med skrålofter og ovenlysvinduer. FAKTA OM BEBYGGELSEN ØVRIGE OPLYSNINGER Adresse: Møllemosevej 6, Allerød ANTAL HUSE: 20 gårdhavehuse HUSSTØRRELSER: 130 m² og 144 m² AFSTAND TIL KØBENHAVN: 28 km. Antal indretninger: Parkeringsforhold:

Læs mere

Børn og unge som bygherrer Skelager Børne- og Ungdomspark

Børn og unge som bygherrer Skelager Børne- og Ungdomspark Børn og unge som bygherrer Skelager Børne- og Ungdomspark - et forsøg med områdefornyelse Program august 2005 Aalborg Kommune I samarbejde med Hasseris Boligselskab og Kuben Byfornyelse Danmark AS Indholdsfortegnelse

Læs mere

Danish Smart House Eco

Danish Smart House Eco Danish Smart House Eco Valbæk Brørup Arkitekter Ryesgade 19A, 3. Sal DK- 2200 København N +45 30 11 99 00 post@vb-arkitekter.dk www.vb-arkitekter.dk Velkommen til DANISH SMART HOUSE ECO Det er med stolthed

Læs mere

Klimarigtigt byggeri. vi kan, hvis vi vil!

Klimarigtigt byggeri. vi kan, hvis vi vil! Klimarigtigt byggeri vi kan, hvis vi vil! Vurderinger og anbefalinger fra en arbejdsgruppe under Teknologirådet, september 2008 Klimarigtigt byggeri vi kan, hvis vi vil! Rapport og anbefalinger fra projektet

Læs mere

Drømmeboliger på Nordens største byggeudstilling

Drømmeboliger på Nordens største byggeudstilling noncetillæg til Politiken fredag d. 30. marts 2007 Drømmeboliger på Nordens største byggeudstilling Lavenergi Godt indeklima Svanemærkede Arkitekttegnede 18 af de unikke nye huse er klar til besøg 64 parcelhuse

Læs mere

Beretning 2010. Valby-ejendommene

Beretning 2010. Valby-ejendommene Beretning 2010 Valby-ejendommene Bestyrelsen 2010 Villy Sørensen Steffen Morild Anders Brøgger Bilal Turan Ellen Vedelsby Hans Peter Nielsen Iris Gausbo Lars Emanuel Monia Stoltz Susan Sagnsby Axel Spencer

Læs mere

KVALITETER I ALMENE BEBYGGELSER FRA 1940 ERNE OG 1950 ERNE 1

KVALITETER I ALMENE BEBYGGELSER FRA 1940 ERNE OG 1950 ERNE 1 KVALITETER I ALMENE BEBYGGELSER FRA 1940 ERNE OG 1950 ERNE 1 Denne publikation er en del af projektet Formidling af bevaringsværdier ved renovering og fremtidssikring af 1940 ernes og 1950 ernes almene

Læs mere

Nye Almene boliger i Dragør v/boligselskabet Strandparken GRUND 1 GRUND 2 GRUND. August 2014 - Oplæg til drøftelser med Dragør Kommune

Nye Almene boliger i Dragør v/boligselskabet Strandparken GRUND 1 GRUND 2 GRUND. August 2014 - Oplæg til drøftelser med Dragør Kommune Afd 1 3 GRUND Afd 5 Afd 4 GRUND 2 GRUND 1 ember arkitekter - Nansensgade 50, 5.tv - 1366 København K - info@novemberarkitekter.dk - tel: 61691074 / 28769392 - www.novemberarkitekter.dk Udviklingspotentialer

Læs mere

Havnevigen Rækkehuse. Vi bygger fremtidens boliger, både i form af villaer, rækkehuse og lejligheder, og vi har altid vores kunder i fokus.

Havnevigen Rækkehuse. Vi bygger fremtidens boliger, både i form af villaer, rækkehuse og lejligheder, og vi har altid vores kunder i fokus. Havnevigen, islands brygge Havnevigen Rækkehuse ncc bolig NCC Bolig er en del af den nordiske koncern NCC AB, som i 2010 havde en omsætning på over 49 mia. sek. og omkring 17.000 medarbejdere. Foruden

Læs mere

Da Vinci Parken et nyt liv venter

Da Vinci Parken et nyt liv venter Etape 3 og 4 Da Vinci Parken et nyt liv venter Nye lejeboliger i Aalborgs nye grønne bydel med smuk beliggenhed og attraktiv husleje 7140 Da Vinci_bro.indd 1 19/09/07 13:20:24 Da Vinci Parken og den nye

Læs mere

SLAGELSE VISION OG HANDLING KVALITET OG VISIONER

SLAGELSE VISION OG HANDLING KVALITET OG VISIONER KVALITET OG VISIONER SLAGELSE VISION OG HANDLING Slagelse, vision og handling... 4 Slagelse og broerne til europa... 6 Slagelse og de stærke sider... 8 Slagelses stærke sider styrkes...9 Agenda 21...10

Læs mere

Er vi den nye malkeko?

Er vi den nye malkeko? Maj 2011 På job med 300 bedsteforældre Side 10 Navngiv nybyggeri og vind en købmandskurv Side 7 Fællesmøde i Humlevænget Side 8 Er vi den nye malkeko? Af John B. Sørensen, organisationsbestyrelsesformand

Læs mere

NYE RÆKKEHUSE i ALBERTSLUND...

NYE RÆKKEHUSE i ALBERTSLUND... FAKTA OM BEBYGGELSEN Etape: 3. etape Adresse: Robinievej, albertslund ANTAL HUSE: 39 RÆKKEHUSE HUSSTØRRELSER: 110 m² til 134 m² AFSTAND TIL KØBENHAVN: 16 km. ØVRIGE OPLYSNINGER Antal indretninger: 13 forskellige

Læs mere