Anmeldelse til registrering og ansøgning om godkendelse af fodervirksomhed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Anmeldelse til registrering og ansøgning om godkendelse af fodervirksomhed"

Transkript

1 November Anmeldelse til registrering og ansøgning om godkendelse af fodervirksomhed Blanketten bruges til registrering og godkendelse af nye fodervirksomheder. Hvis du har flere adskilte enheder, fx lagre på andre adresser, skal hver enhed registreres eller godkendes for sig. Nederst i ansøgningen findes en vejledende ordliste. Blanketten bruges ikke i følgende tilfælde: 1) Ejerskifte og ophør. Overtager du en fodervirksomhed (ejerskifte) eller ophører din fodervirksomhed skal du anmelde det ved brug af kontaktformularen på Fødevarestyrelsens hjemmeside, 2) Visse fødevarevirksomheder, der vil markedsføre foder. Hvis en fødevarevirksomhed vil markedsføre foder, som stammer fra virksomhedens fødevareaktivitet, skal virksomheden også registreres som fodervirksomhed. I nogle tilfælde skal virksomheden bruge en anden blanket. Det gælder ved levering af restprodukter fra egen fødevareproduktion og egne fødevarer, som ikke længere skal bruges til konsum. Disse produkter skal være af vegetabilsk eller mineralsk oprindelse eller være tidligere forarbejdede fødevarer, som kan indeholde eller bestå af animalske fødevarer af typerne: mælk, æg, honning, fedt, gelatine og kollagen. Virksomhederne skal da bruge blanketten til anmeldelse af registrering af fødevarevirksomhed og anmelde det som en væsentlig ændring. Find blanketten til anmeldelse af registrering af fødevarevirksomhed her. Virksomhedens navn: CVR-nummer: Adresse: Postnummer: Telefonnummer: EAN-nummer: Virksomhedens navn og adresse P-nummer: Stednavn By: Oplysninger om betaler af gebyr og årsafgifter for foderkontrollen, hvis betaleren er en anden end virksomheden Virksomhedens navn: CVR-nummer: Adresse: Postnummer: Telefonnummer: EAN-nummer: P-nummer: By:

2 1. Registrering og godkendelse efter foderhygiejneforordningen 1A. Aktiviteter, der kræver registrering efter foderhygiejneforordningen (sæt et eller flere X) Registrering Aktivitet Foder Produktion Handel Oplagring Import* Transport Tilsætningsstoffer Forblandinger Foderblandinger Fodermidler * Import: Indførsel af foder fra lande udenfor EU, Norge, Island, Schweiz og Liechtenstein. Hvis du vil importere foder af animalsk oprindelse, skal din virksomhed også registreres som importør, jf. 3, i bekendtgørelse nr af 11. december 2015 om veterinærkontrol ved indførsel af avlsmateriale samt animalske biprodukter og afledte produkter m.v., der ikke er bestemt til konsum, om registrering som importør af disse produkter og om straffebestemmelser for overtrædelse af diverse EU-retsakter. Ansøgning sendes til Fodervirksomheder skal også være registreret eller godkendt efter forordningerne om animalske biprodukter, hvis de har følgende aktiviteter: - forarbejder animalske biprodukter til fodermidler (fx fremstiller forarbejdet animalsk protein, fiskemel, blodprodukter, kollagen eller tyggepinde) - producerer foderblandinger med indhold af fodermidler af animalsk oprindelse - fremstiller animalske smagsforstærkere til selskabsdyr - handler, oplagrer eller transporterer foder af animalsk oprindelse Virksomhederne skal bruge blanketten til Animalske biprodukter - ansøgning om godkendelse eller registrering. Find ansøgningsblanketten for animalske biprodukter her. 1B. Aktiviteter med tilsætningsstoffer, der kræver godkendelse efter foderhygiejneforordningen (sæt et eller flere X) Godkendelse Aktivitet Tilsætningsstof Produktion Handel I ren form (se a) I forblandinger (se b) I foderblandinger (se c) I fodermidler og foderblandinger (se d) a. Tilsætningsstoffer i ren form: Antioxidanter med fastsat tilladt største indhold, farvestofferne karotenoider og xantofyler, vitaminer, provitaminer og kemisk veldefinerede stoffer med tilsvarende virkning, forbindelser af sporstoffer, aminosyrer, deres salte og analoger, urinstof og derivater heraf, fordøjelighedsfremmende stoffer, tarmflorastabilisatorer, stoffer, der har en gavnlig indvirkning på miljøet, andre zootekniske tilsætningsstoffer, coccidiostatika og histomonostatika. b. Tilsætningsstoffer i forblandinger: A og D vitamin, kobber, selen, andre zootekniske tilsætningsstoffer, coccidiostatika og histomonostatika. c. Tilsætningsstoffer i foderblandinger: Andre zootekniske tilsætningsstoffer, coccidiostatika og histomonostatika. d. I fodermidler og foderblandinger: Hvis fodermidler og tilskudsfoder indeholder fodertilsætningsstoffer, der er nævnt i bilag IV, kapitel 2, i foderhygiejneforordningen, i mængder, der er over 100 gange større end den maksimumsgrænse, der er fastsat for indholdet af det pågældende stof i fuldfoder. Produkterne skal kunne markedsføres som foder med særlige ernæringsformål.

3 1C. Andre aktiviteter, der kræver godkendelse efter foderhygiejneforordningen (sæt et eller flere X) Godkendelse Aktivitet (Produktion) Forarbejdning af rå vegetabilsk olie (se e) Oliekemisk fremstilling af fedtsyrer Fremstilling af biodiesel Fedtstofblanding (se f) e. Bortset fra virksomheder med forarbejdning af rå vegetabilsk olie, der hører under fødevarehygiejneforordningen. f. Fedtstofblanding: Blanding af rå olier, raffinerede olier, animalske fedtstoffer, olier genvundet fra fødevareindustrien og/eller produkter afledt heraf med henblik på at fremstille blandet olie eller fedtstof; eneste undtagelser fra fedtstofblanding er, hvis virksomheden pga. oplagring lægger forskellige partier sammen. 1D. Aktiviteter forbundet med afgiftning af foder, der kræver godkendelse efter foderhygiejneforordningen (sæt et eller flere X og angiv kontaminant og produkttype) Du kan først søge om godkendelse til at afgifte foder, hvis Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) forinden har vurderet og accepteret afgiftningsprocessen. Godkendelse Angiv kontaminant(er) og produkttype(r) Aktivitet Afgiftning af foder fysisk proces Afgiftning af foder kemisk proces Afgiftning af foder mikrobiologisk proces 2. Godkendelse efter TSE-forordningen 2A. Aktiviteter, der kræver godkendelse efter TSE forordningen - Produktion af foderblandinger med indhold af fodermidler af animalsk oprindelse - kun til fødevareproducerende dyr, ikke til pelsdyr og selskabsdyr eller produktion af agn (sæt et eller flere X) Godkendelse Sæt X Produktion af foderblandinger, der indeholder fiskemel, herunder fiskepulp og fiskeensilage og samtidig produktion af foder til drøvtyggere Produktion af foderblandinger, der indeholder blodprodukter og samtidig produktion af foder til drøvtyggere Produktion af foderblandinger, der indeholder di- og tricalciumfosfat

4 og samtidig produktion af foder til drøvtyggere Produktion af foderblandinger, der indeholder forarbejdet animalsk protein, fx blodmel fra fjerkræ og svin, men ikke fiskemel og insektmel (se nedenfor) og samtidig produktion af foder til drøvtyggere, svin, fjerkræ eller heste Produktion af mælkeerstatninger, der indeholder fiskemel, til ikke-fravænnede drøvtyggere og samtidig produktion af foder til voksne drøvtyggere, der er fravænnede Produktion af foderblandinger, der indeholder forarbejdet protein fra insekter (insektmel) og samtidig produktion af foder til drøvtyggere, svin, fjerkræ eller heste Fodervirksomheder skal også være registreret eller godkendt efter forordningerne om animalske biprodukter, hvis de producerer foderblandinger med indhold af fodermidler af animalsk oprindelse. Virksomhederne skal bruge blanketten til Animalske biprodukter - ansøgning om godkendelse eller registrering. Find ansøgningsblanketten for animalske biprodukter her. 2B. Aktiviteter der kræver godkendelse af rengøringsprocedure efter TSE forordningen - Transport af uemballeret foder af animalsk oprindelse (sæt et eller flere X) Kravet om Fødevarestyrelsens godkendelse af virksomhedens rengøringsprocedure bliver udløst af, en af situationerne i skemaet, når virksomheden skifter mellem følgende fodretyper på samme vogn/lad/container. Når virksomheden starter med transport af følgende typer af foder Kørsel med fodermidler og foderblandinger med fiskemel i løs form til fodring af opdrættede dyr fx fisk, heste, svin, fjerkræ og pelsdyr Efterfølgende transport af foder til opdrættede dyr, dog ikke pelsdyr og drøvtyggere Kræver ikke godkendt rengøringsprocedure Efterfølgende transport af foder til drøvtyggere til voksne drøvtyggere (fravænnede)

5 Kørsel med fodermidler og foderblandinger med forarbejdet animalsk protein af ikke-drøvtyggere i løs form, fx insektmel, fjerkræmel og blodmel til fodring af akvakulturdyr eksempelvis svin, fjerkræ og heste Gælder ikke fiskemel Kørsel med fodermidler og foderblandinger med di- og tricalciumfosfat af animalsk oprindelse i løs form til fodring af opdrættede dyr, undtagen drøvtyggere, fx heste, svin og fjerkræ Kørsel med fodermidler og foderblandinger med blodprodukter af ikke drøvtyggere i løs form til fodring af opdrættede dyr undtagen drøvtyggere, fx heste, svin, fjerkræ og pelsdyr Kørsel med mælkeerstatninger i løs form, der indeholder fiskemel, til fodring af ikke-fravænnede drøvtyggere (Sæt kun X i tilfælde af efterfølgende kørsel med foder til voksne drøvtyggere) Kørsel med fodermidler og foderblandinger i løs form med animalske produkter af drøvtyggere Kræver ikke godkendt rengøringsprocedure Kræver ikke godkendt rengøringsprocedure Kræver ikke godkendt rengøringsprocedure til voksne drøvtyggere (fravænnede) Gælder ikke mælkeprodukter, di- og tricalciumfosfat og hydrolyseret protein af huder og skind af drøvtyggere Fodervirksomheder skal også være registreret eller godkendt efter forordningerne om animalske biprodukter, hvis de transporterer foder af animalsk oprindelse. Virksomhederne skal bruge blanketten til Animalske biprodukter - ansøgning om godkendelse eller registrering. Find ansøgningsblanketten for animalske biprodukter her. 2C. Aktiviteter der kræver godkendelse af lagret og godkendelse af rengøringsprocedure efter TSE forordningen - Oplagring af uemballeret foder af animalsk oprindelse (sæt et eller flere X) Kravet om Fødevarestyrelsens godkendelse af virksomhedens rengøringsprocedure bliver udløst af, en af situationerne i skemaet, når virksomheden skifter mellem følgende fodretyper i samme opbevaringsfaciliteter. Lagret skal samtidig godkendes. Når virksomheden starter med at oplagre følgende typer af foder Oplagring af fodermidler og foderblandinger med fiskemel i løs form til fodring af opdrættede dyr, fx fisk, heste, svin, fjerkræ og pelsdyr Efterfølgende oplagring af foder til opdrættede dyr, dog ikke pelsdyr og drøvtyggere Kræver ikke godkendelse eller godkendt rengøringsprocedure Efterfølgende oplagring af foder til drøvtyggere til voksne drøvtyggere (fravænnede)

6 Oplagring af fodermidler og foderblandinger med forarbejdet animalsk protein af ikke-drøvtyggere i løs form, fx insektmel, fjerkræmel og svineblodmel, til fodring af akvakulturdyr. eksempelvis svin, fjerkræ og heste Gælder ikke fiskemel Oplagring af fodermidler og foderblandinger med di- og tricalciumfosfat af animalsk oprindelse i løs form til fodring af opdrættede dyr, undtagen drøvtyggere, fx heste, svin og fjerkræ Kræver ikke godkendelse eller godkendt Rengøringsprocedure Oplagring af fodermidler og foderblandinger med blodprodukter af ikke-drøvtyggere i løs form til fodring af opdrættede dyr, undtagen drøvtyggere, fx heste, svin, fjerkræ og pelsdyr Kræver ikke godkendelse eller godkendt rengøringsprocedure Oplagring af mælkeerstatninger i løs form, der indeholder fiskemel til fodring af ikke fravænnede drøvtyggere (Sæt kun X i tilfælde af efterfølgende oplagring af foder til voksne drøvtyggere) Kræver ikke godkendelse eller godkendt rengøringsprocedure til voksne drøvtyggere (fravænnede) Oplagring af fodermidler og foderblandinger i løs form med animalske produkter af drøvtyggere Gælder ikke mælkeprodukter, di- og tricalciumfosfat og hydrolyseret protein af huder og skind af drøvtyggere Fodervirksomheder skal også være registreret eller godkendt efter forordningerne om animalske biprodukter, hvis de oplagrer foder af animalsk oprindelse. Virksomhederne skal bruge blanketten til Animalske biprodukter - ansøgning om godkendelse eller registrering. Find ansøgningsblanketten for animalske biprodukter her. 2D. Eksportaktiviteter, der kræver godkendelse efter TSE forordningen for produktion, oplagring og transport af foder af animalsk oprindelse til eksport (sæt et eller flere X) Produktion: Kræver godkendelse af produktion af foderblandinger Sæt X Udelukkende produktion af foderblandinger, der indeholder forarbejdet animalsk protein fra andre dyr end drøvtyggere, og som kun er bestemt til eksport. Produktion af foderblandinger, der indeholder forarbejdet animalsk protein fra andre dyr end drøvtyggere, og som kun er bestemt til eksport. og samtidig produktion af foder til akvakulturdyr til omsætning i EU. Transport: Kræver Fødevarestyrelsens godkendelse af virksomhedens rengøringsprocedure for transporten

7 Kørsel af fodermidler og foderblandinger, der indeholder forarbejdet animalsk protein fra andre dyr end drøvtyggere i løs form, fx insektmel, fjerkræmel og blodmel, og som kun er bestemt til eksport. og efterfølgende kørsel i samme vogn/lad/container af fodermidler og foderblandinger i løs form til andre fødevareproducerende dyr end akvakulturdyr. Lager: Kræver godkendelse af lager, og Fødevarestyrelsens godkendelse af virksomhedens rengøringsprocedure for lagret Oplagring af fodermidler og foderblandinger med forarbejdet animalsk protein fra andre dyr end drøvtyggere i løs form, fx insektmel, fjerkræmel og blodmel, og som kun er bestemt til eksport. og efterfølgende oplagring i samme oplagringsfaciliteter af fodermidler og foderblandinger i løs form til andre fødevareproducerende dyr end akvakulturdyr til omsætning i EU. Fodervirksomheder skal også være registreret eller godkendt efter forordningerne om animalske biprodukter, der producerer foderblandinger med indhold af fodermidler af animalsk oprindelse til eksport. Virksomhederne skal bruge blanketten til Animalske biprodukter - ansøgning om godkendelse eller registrering. Find ansøgningsblanketten for animalske biprodukter her. 3. Øvrige oplysninger til brug for at fastsætte kontrolfrekvensen for din virksomhed (sæt et eller flere X) 3A. Virksomheden producerer udelukkende foder til dyr uden for fødevarekæden og/eller agn Registrering Virksomheden producerer udelukkende: foder til»dyr, der ikke anvendes i fødevareproduktionen«, fx pelsdyr og selskabsdyr, med/ uden foder af animalsk oprindelse Sæt X og/eller agn 3B. Virksomheden producer fodermidler af animalsk oprindelse Registrering Virksomheden producer fodermidler af animalsk oprindelse. Sæt X 3C. Maskinstation Registrering Virksomheden er udelukkende en maskinstation. Virksomheden anvender ikke mobile blandere ved eventuel fremstilling af foder for andre virksomheder, herunder landbrug. Sæt X

8 4. Startdato Angiv, hvornår du ønsker at begynde den eller de aktiviteter, som kræver godkendelse: Aktivitet Dato 5. Andet Evt. bemærkninger til Fødevarestyrelsen 6. Erklæring Virksomheden eller dennes repræsentant bekræfter, at ovenstående oplysninger er korrekte. Afgivelse af urigtig erklæring kan straffes efter straffelovens Du må ikke begynde med dine foderaktiviteter, før Fødevarestyrelsen har registreret din virksomhed eller godkendt de aktiviteter, du har ansøgt om. Se bilag 1 for oplysninger om Fødevarestyrelsens behandling af persondata. Dato Underskrift Blanketten skal underskrives og sendes til: Fødevarestyrelsen Stationsparken Glostrup Blanketten kan også i udfyldt og underskrevet stand skannes og sendes elektronisk via vores Kontaktformular på 1 Bekendtgørelse nr. 977 af 9. august 2017 af straffeloven

9 Bilag 1 Fødevarestyrelsens behandling af persondata Fra den 25. maj 2018 fik den nye databeskyttelsesforordning 2 virkning i EU. Samme dag trådte den nye databeskyttelseslov 3 i kraft. Formålet med den nye databeskyttelsesforordning er at styrke beskyttelsen af enkeltpersoners personlige oplysninger. Databeskyttelsesforordningen er relevant for dig, da du afgiver personlige oplysninger til Fødevarestyrelsen. Oplysninger om enkeltmandsejede virksomheder betragtes også som personoplysninger. Fødevarestyrelsen registrerer ikke, om virksomheder er enkeltmandsejede. Fødevarestyrelsen har derfor valgt at give denne orientering til alle fodervirksomheder, som registreres hos styrelsen. Du kan læse mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Fødevarestyrelsen. Du kan se kontaktoplysninger nedenfor. Oplysninger om Fødevarestyrelsens behandling af personoplysninger mv. 1. Fødevarestyrelsen er den dataansvarlige hvordan kontakter du Fødevarestyrelsen? Fødevarestyrelsen er dataansvarlig for behandlingen af personoplysninger. Du finder kontaktoplysninger nedenfor. Fødevarestyrelsen Stationsparken Glostrup CVR-nr.: Telefon: Kontaktoplysninger på databeskyttelsesrådgiveren Hvis du har spørgsmål til Fødevarestyrelsens behandling af dine oplysninger, er du altid velkommen til at kontakte vores databeskyttelsesrådgiver. Du kan kontakte vores databeskyttelsesrådgiver på følgende måder: På dpo@fvst.dk Ved brev: Fødevarestyrelsen, Stationsparken 31-33, 2600 Glostrup, att. databeskyttelsesrådgiver 2 Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af 27. april om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger og om ophævelse af direktiv 95/46/EF. 3 Lov nr. 502 af 23. maj 2018 om supplerende bestemmelser til forordning om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger (databeskyttelsesloven).

10 3. Formålene med og retsgrundlaget for behandlingen af dine personoplysninger Fødevarestyrelsen er en del af Miljø- og Fødevareministeriet. Fødevarestyrelsen tager sig af reglerne på fødevare-, veterinær- og foderstofområdet. Fødevarestyrelsen sikrer, at reglerne bliver overholdt via vejledning og via kontrol med fødevare- og foderstofvirksomheder, landets slagterier og veterinære forhold. Fødevarestyrelsen indsamler kun de personoplysninger, som er nødvendige for at kunne opfylde styrelsens lovbestemte forpligtelser. Fødevarestyrelsen behandler dine personoplysninger til følgende formål: kontrol og tilsyn med produktion, oplagring, transport og handle/markedsføring af foder kontrol og tilsyn med indførsel og udførsel af foder Sagsbehandlingen i Fødevarestyrelsen sker typisk på baggrund af ansøgning om godkendelse eller anmeldelser til registrering, tilsyn/kontrol, hvor der eksempelvis kan træffes afgørelse om meddelelse af eventuelle forbud eller påbud, og hvor der ved overtrædelse af gældende regler kan blive tale om strafferetlig forfølgning, klage, anmeldelse. Retsgrundlaget for Fødevarestyrelsens behandling af dine personoplysninger følger af den til enhver tid gældende foderlovgivning 4, databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven. 4. Kategorier af personoplysninger Fødevarestyrelsen behandler primært følgende kategorier af personoplysninger: navn adresse telefonnummer CVR-nummer IP-adresse domænenavn fakturanumre kreditnotanumre rykkernumre 5. Modtagere eller kategorier af modtagere Fødevarestyrelsen videregiver dine personoplysninger til andre myndigheder som led i deres myndighedsudøvelse, til statistiske og videnskabelige formål samt forskningsformål. Det kan fx dreje sig om oplysninger i forbindelse med forgiftninger og lignende. Tilsvarende oplysninger vil kunne udveksles med Miljø- og Fødevareministeriets departement eller andre myndigheder, fx politiet, når det er nødvendigt for udførelsen af en opgave. Derudover skal visse indsamlede oplysninger videregives til EU-Kommissionen og de andre EU-lande. Endelig videregiver Fødevarestyrelsen personoplysninger til andre parter, hvis styrelsen er forpligtet efter anden lovgivning herunder aktindsigt ifølge offentlighedsloven eller miljøoplysningsloven. 4 Lov om foderstoffer samt visse beføjelser i andre af Miljø- og Fødevareministeriets love.

11 6. Yderligere indsamling af personoplysninger Fødevarestyrelsen indsamler personoplysninger fra andre offentlige myndigheder, hvis det er nødvendigt til opfyldelse af styrelsens lovbestemte forpligtelser, som nævnt ovenfor under punkt Opbevaring af dine personoplysninger Fødevarestyrelsen sletter dine oplysninger, når de ikke længere er nødvendige i forhold til de formål, som var grunden til styrelsens indsamling, behandling og opbevaring af disse, under hensyntagen til overholdelse af arkivreglerne. Fødevarestyrelsen gennemgår periodisk styrelsens behov for opbevaring af oplysninger, så der ikke gemmes mere end højst nødvendigt. Alle oplysninger opbevares i overensstemmelse med offentlighedslovens principper, således at de er tilgængelige af hensyn til offentlighed i forvaltningen. I øvrigt følges Rigsrevisionens og Rigsarkivarens anvisninger for arkivalier. 8. Dine rettigheder Du har efter databeskyttelsesforordningen en række rettigheder i forhold til Fødevarestyrelsens behandling af oplysninger om dig. Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder, skal du kontakte Fødevarestyrelsen. Ret til at se oplysninger (indsigtsret) Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som Fødevarestyrelsen behandler om dig, samt en række yderligere oplysninger. Ret til berigtigelse (rettelse) Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet. Ret til sletning I særlige tilfælde har du ret til at få slettet oplysninger om dig, inden tidspunktet for Fødevarestyrelsens almindelige generelle sletning indtræffer. Ret til begrænsning af behandling Du har visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må Fødevarestyrelsen fremover kun behandle oplysningerne bortset fra opbevaring med dit samtykke, eller med henblik på, at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.

12 Ret til indsigelse Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod Fødevarestyrelsens eller lovlige behandling af dine personoplysninger. Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på 9. Klage til Datatilsynet Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, Fødevarestyrelsen behandler dine personoplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på

13 Bilag 2 Ordliste Begreb Adresseskift Beskrivelse Alle adresseskift skal både meddeles til Fødevarestyrelsen og Fødevarestyrelsen får ikke automatisk oplysninger om ændrede adresser m.m. fra Det centrale Virksomhedsregister (CVR). Hvis et produktionsapparat flytter til en ny adresse, skal virksomheden registreres/godkendes på ny, og de gamle registreringer eller godkendelser skal afmeldes. Fødevarestyrelsens kontaktformular findes her: Agn til krog af typen sandorm, børsteorm o.l., samt majs eller stykker af fisk o.l., som sælges med henblik på at sætte dem på krog, er ikke at betragte som foder. Det samme gælder for agn, der kommes i tejner til fangst af skaldyr. Agn Virksomheder der alene producerer agn til krog eller tejner skal ikke registreres som fodervirksomheder, da det ikke betragtes som foder. Agn til udspredning, med henblik på at lokke fisk til, skal derimod vurderes som foder, hvorfor en virksomhed med disse produkter skal registreres som fodervirksomhed. Blodmel hører til under betegnelsen forarbejdet animalsk protein Blodmel Blodmel er produkter, der er fremstillet ved varmebehandling af blod eller blodfraktioner i overensstemmelse med bilag X, kapitel II, afsnit 1, i gennemførelsesforordningen til forordningen om animalske biprodukter (forordning (EU) nr. 142/2011 med senere ændringer), og som er bestemt til foder eller organiske gødningsstoffer. Blodprodukter er animalsk protein, men hører ikke til under betegnelsen forarbejdet animalsk protein. Blodprodukter Blodprodukter er afledte produkter af blod eller blodfraktioner, undtagen blodmel; de omfatter tørret/frosset/flydende plasma, tørret fuldblod, tørrede/ frosne/flydende røde blodlegemer eller fraktioner heraf og blandinger. Blodprodukter skal være produceret i overensstemmelse med bilag X, kapitel II, afsnit 2, i gennemførelsesforordningen til bi- produktforordningen (forordning (EU) nr. 142/2011 med senere ændringer) CVR Detailhandel med foder til selskabsdyr Detailhandel Drøvtyggere Det Centrale Virksomheds Register. Det findes på Se i øvrigt forklaring under punktet Enhed. Detailbutikker, der kun handler med foder til selskabsdyr, er undtaget fra kravet om registrering eller godkendelse. Se "Undtagelse for registrering". Dette gælder fx en dyrehandel og supermarkedskædernes detailbutikker. Engros-/hovedlagrene med foder indenfor koncernen skal dog være registrerede/godkendte. Håndtering og markedsføring af foder på det sted, hvor det sælges eller leveres til den endelige forbruger/slutbruger. Køer, får, geder, lamaer m.v.

14 Enhed En enhed er et sted med en særskilt adresse/geografisk afgrænsning, hvor virksomheden har produktion, oplagring, handel, m.v. af foder. Enheder kan være registreret med et P-nr. (produktionsenhedsnummer) i CVR. Hvis virksomheden har et P-nr. skal dette oplyses i blanketten. Hver enkelt adresse, der hører til en virksomhed, skal registreres og/eller godkendes særskilt, hvis der er foderaktiviteter på adressen. Fødevarestyrelsen kan undtagelsesvist registrere en enhed som en virksomhed med flere adresser. Hvis enheden ikke findes i CVR, bedes virksomheden henvende sig til CVR, før den anmelder registrering/ansøger godkendelse hos Fødevarestyrelsen. Virksomheder, som ikke skal have et CVR-nummer, kan i forbindelse med sagsbehandling blive efterspurgt et CPR-nummer. Det gælder dog ikke virksomheder/fysiske personer, som er fritaget for tilslutning til Offentlig Digital Post jf. bekendtgørelse af lov om Digital Post fra offentlige afsendere. Fiskemel hører til under betegnelsen forarbejdet animalsk protein. Fiskemel Fiskemel er produkter fremstillet vanddyr som fisk, muslinger, krebsdyr og søstjerne, men undtagen havpattedyr. Fiskemel skal være produceret i overensstemmelse med bilag X, kapitel II, afsnit 1, i gennemførelsesforordningen til forordningen om animalske biprodukter (forordning (EU) nr. 142/2011 med senere ændringer). Foderblanding Fodermidler Blanding af mindst to fodermidler, med eller uden fodertilsætningsstoffer, beregnet til fodring af dyr, i form af fuldfoder eller tilskudsfoder. Vegetabilske eller animalske produkter, hvis væsentligste formål er at opfylde dyrs ernæringsbehov, i naturlig tilstand, friske eller konserverede, og derivater af disse efter industriel forarbejdning, samt organiske eller uorganiske stoffer, som kan indeholde fodertilsætningsstoffer, og som er bestemt til fodring af dyr, enten i uforandret eller forarbejdet stand eller til fremstilling af foderblandinger eller som bærestof i forblandinger. Typisk enkeltstående råvarer, som dyr skal have meget af, fx sojaskrå, korn, frø, halm. Af andre fodermidler kan nævnes: Citruskvas, palmekager, melasse, vallepulver og fiskemel Bi- og restprodukter fra slik- og konfektureindustrien, bagerier mv. Makromineraler som foderkridt (calciumcarbonat), fodersalt, natriumbicarbonat, magnesiumoxid og glaubersalt (natriumsulfat). Foderaktiviteter Fodertilsætningsstof Produktion, handel, oplagring og transport m.v. betragtes som foderaktiviteter. Import betragtes som en underaktivitet til handel. Ompakning er ikke en foderaktivitet, der registreres, men den udløser en oplagrings- og ofte en handelsregistrering. Stoffer, mikroorganismer og præparater, der ikke er fodermidler og forblandinger, og som med forsæt er tilsat foderstoffer eller vand for specielt at opfylde en eller flere af følgende funktioner: a) påvirke foderstoffers egenskaber positivt, b) påvirke animalske produkters egenskaber positivt, c) påvirke farven hos akvariefisk og stuefugle positivt, d) opfylde dyrs ernæringsbehov, e) påvirke den animalske produktions miljøvirkninger positivt, f) påvirke animalsk produktion, ydelse og velfærd positivt, især ved at påvirke tarmfloraen eller fordøjeligheden af foderstoffer, eller g) have coccidiostatisk eller histomonostatisk virkning. Tilsætningsstoffer tilsættes normalt foder-/forblandinger i små mængder eller kan i visse tilfælde gives direkte i små mængder til dyr. Det er typisk vitaminer, mikromineraler (fx kobber, jern, zink og selen), enzymer, mikroorganismer, farvestoffer eller aminosyrer mv. Tilsætningsstoffer må ikke anvendes, forarbejdes eller markedsføres, såfremt de ikke er godkendte. Listen over godkendte stoffer kan findes her:

15 Forarbejdet animalsk protein Forblanding Fuldfoder Fødevareproducerende dyr Fødevarevirksomheder Gelatine Godkendelse Animalske proteiner, der udelukkende kommer fra kategori 3-materiale, der er behandlet i overensstemmelse med forordningen om animalske biprodukter og gennemførelsesforordningen til denne (forordning (EF) nr. 1069/2009 og forordning (EU) nr. 142/2011, begge med senere ændringer), således at de er egnede til direkte anvendelse som fodermiddel eller til anden anvendelse i foderstoffer, herunder foder til selskabsdyr, eller til anvendelse i organiske gødningsstoffer eller jordforbedringsmidler; omfatter dog ikke blodprodukter, mælk, mælkebaserede produkter, colostrum, gelatine, hydrolyseret protein og dicalciumphosphat, æg og ægprodukter, tricalciumphosphat og kollagen. Læs også under: Blodmel og fiskemel. Blandinger af fodertilsætningsstoffer eller blandinger af et eller flere fodertilsætningsstoffer med fodermidler eller vand som bærestoffer, der ikke er bestemt til direkte fodring. Foderblanding, som på grund af sin sammensætning fuldt ud dækker den daglige ration. Dyr, der anvendes i fødevareproduktionen, er alle dyr, der fodres, opdrættes eller holdes med henblik på produktion af fødevarer til konsum, Fx svin, fjerkræ, får, geder og kvæg. Herunder også dyr, der ikke anvendes til konsum, men som tilhører arter, der normalt anvendes til konsum i Fællesskabet, fx heste. Fødevarevirksomheder, der leverer restprodukter til foderbrug, skal registreres efter foderhygiejneforordningen. I nogle tilfælde skal virksomheden bruge en anden blanket til registrering. Det gælder ved markedsføring/levering af restprodukter fra egen fødevareproduktion og egne fødevarer, som ikke længere skal bruges til konsum. Produkterne skal være af vegetabilsk eller mineralsk oprindelse, eller rester af forarbejdede fødevarer, som kan bestå af/indeholde animalsk materiale af typen: mælk, æg, honning, fedt, gelatine eller kollagen. Eksempler på rester fra fødevarer til brug som foder: frugt og grøntsager, mask fra bryggerier, bageri- og pastaprodukter, konditorvarer, restprodukter fra mejeriproduktion, fx valle. Læs mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside om rester fra fødevarer til brug som foder. Øvrige fødevarevirksomheder og virksomheder, der forarbejder bi- og restprodukter fra fødevareproduktionen til foder, skal anvende blanketten til fodervirksomheder. Naturligt, opløseligt protein, også geldannende, som er fremkommet ved delvis hydrolyse af kollagen fremstillet af knogler, huder, skind og sener fra dyr (herunder fisk og fjerkræ). Gelatine skal være fremstillet i overensstemmelse med bilag X, kapitel II, Del III, afsnit 5 i gennemførelsesforordningen til forordningen om animalske biprodukter (forordning (EU) nr. 142/2011 med senere En virksomhed kan både være registreret og godkendt. Det afhænger af de aktuelle foderaktiviteter og den relevante foderlovgivning. Kræver foderaktiviteten godkendelse efter foderhygiejneforordningen, må virksomheden ikke påbegynde aktiviteten, før Fødevarestyrelsen har meddelt godkendelse hertil. Se desuden under Væsentlige ændringer. Handel Foderaktivitet med overlevering af foder (med/uden vederlag), angives også som markedsføring i foderlovgivningen. Aktiviteten Handel skal typisk suppleres med Oplagring. Hydrolyseret protein Polypeptider, peptider og aminosyrer og blandinger heraf, fremstillet ved hydrolyse af animalske biprodukter. Hydrolyseret protein skal være fremstillet i overensstemme med bilag X, kapitel II, del II, afsnit 5, i gennemførelsesforordningen til forordningen om animalske biprodukter (forordning (EU) nr. 142/2011 med senere ændringer)

16 Import Kategori 3-materiale Indkøb af foder fra tredjelande, dvs. lande udenfor EU, Norge, Island, Schweiz og Liechtenstein. Hvis virksomheden krydser af, at den vil importere andre foderstoffer end fodermidler fra tredjelande, afgiver den samtidig - jf. artikel 24 i foderhygiejneforordningen - en erklæring om, at: Virksomheden vil sikre at dens tredjelandsleverandør opfylder betingelserne i direktiv 95/69 når de håndterer foder til Danmark. Disse betingelser svarer til kravene i bilag II i Foderhygiejneforordning 183/2005. Virksomheden vil føre lister over dens importprodukter, svarende til de krav der er til registreringer afsnittet Registrering, litra 1. i bilag II i foderhygiejneforordning 183/2005. Virksomheden skal ved kontrolbesøg kunne dokumentere ovenstående via sit system til efterlevelse af foderlovgivningen og øvrige dokumenter. Import er en foderaktivitet, der skal være tilknyttet aktivet Produktion og/eller Handel. Animalske biprodukter som er beskrevet i forordningen om animalske biprodukter, artikel 10 (forordning (EF) nr. 1069/2009 med senere ændringer). Lagerhotel Maskinstation Mærkningsansvarlig Oplagring Lagerhoteller er virksomheder, der oplagrer foder for andre fodervirksomheder. Lagerhotellet står typisk for styringen af ind- og udlevering og skal være registreret til oplagring. Virksomheder, der anvender et lagerhotel, skal ikke godkendes eller registreres på lagerhoteladressen, men med deres egen virksomhedsadresse, hvis de ikke selv står for håndteringen af ind- og udlevering af foderet. En landbruger, der lejer en lade ud til en virksomhed, skal kun være registreret til denne aktivitet, hvis landbrugeren har noget med oplagringen af gøre (ind- og udlevering af foder). I stedet skal virksomheden også registreres på lageradressen. Maskinstationer er en benævnelse for virksomheder (entreprenørvirksomheder, landbrug), der håndterer andre landbrugs foder, fx. ved høst, skårlægning eller finsnitning på ejendommen, transport af korn og andre foderprodukter på ejendommen eller transport af foder fra produktionssted til aftager/fodervirksomhed. Maskinstationer registreres til aktiviteten Transport. Hvis maskinstationen bruger tilsætningsstoffer (ensileringsmidler eller konserveringsmidler) skal den også registreres til aktiviteten Produktion typisk af fodermidler. Hvis virksomheden har produktion af foderblandinger med en mobile blander, kategoriseres virksomheden ikke som en maskinstation af Fødevarestyrelsen. Den virksomhed, der er ansvarlig fx for oplysninger på mærkningssedler, skal være registreret. Der skal sættes kryds ud for foderaktivitet Handel eller Produktion i skemaet. Ved import betragtes virksomheden som udgangspunkt som den første mærkningsansvarlige fodervirksomhed. Virksomheden skal være registreret til at oplagre foder, hvis der sker et videresalg eller udlevering af foder. Se endvidere under System til efterlevelse af foderlovgivning. P-nummer Pakker Se under Enhed. En virksomhed, der pakker, ompakker, opsækker eller lignende, skal registreres. Begrebet pakker dækker over foderhåndtering tilknyttet aktiviteten Handel eller Oplagring.

17 Produktion/ Producerer Foderaktiviteten Produktion kan bl.a. være følgende: Blanding af fodermidler. Tilsætning af forblandinger til foderstof (fx iblanding, påsprøjtning). Tilsætning af fodertilsætningsstoffer til fodermidler eller foderblandinger (fx iblanding, påsprøjtning). Fremstilling af forblandinger. Valsning, formaling eller kvasning med eller uden damp. Pelletering. Krimpning/Crimpning (fremmer vandfordampningen fra planten). Indfrysning. Processer, der ikke er produktion: Tørring af korn og frø. Opbevaring af frossent foder. Virksomheder, der får lavet en lønblanding hos en anden virksomhed, skal godkendes/registreres til handel og evt. oplagring. Virksomheder, der producerer lønblandinger, skal registreres eller godkendes til produktion, handel og oplagring. Selskabsdyr Se endvidere under System til efterlevelse af foderlovgivning. Alle dyr, der ikke anvendes i fødevareproduktionen, og som tilhører arter, der fodres, opdrættes eller holdes, men normalt ikke anvendes til konsum i Fællesskabet. fx hunde, katte, chinchillaer, kanariefugle, øgler m.m. Foder til selskabsdyr kaldes også pet food. Selskabsdyr omtales til tider som kæledyr. Begrebet selskabsdyr dækker ikke ridehest eller kælegris. System til efterlevelse af foderlovgivning Tilskudsfoder Tredjelande Undtagelse for registrering Alle virksomheder, der producerer, handler, oplagrer eller transporterer foderstoffer, skal have et system til at efterleve relevant foderlovgivning. Mere udførlige oplysninger om, hvad der kræves af systemet og virksomheden, findes bl.a. i foderhygiejneforordningen (nr. 183/2005) artikel 6 og 7 vedr. HACCP-system og i forordningens bilag II. Systemet skal bl.a. omfatte beskrivelse af, hvad virksomheden gør for at håndtere foderet korrekt, således at det ikke er til fare for mennesker, dyr eller miljø og hvad virksomheden gør for at sikre sporbarhed. Dele af systemet skal foreligge skriftligt. Foderblanding, der har et stort indhold af visse stoffer, men som på grund af sin sammensætning kun sammen med andet foder dækker den daglige ration. Tredjelande er lande uden for EU, Norge, Island, Schweiz og Liechtenstein. Detailbutikker, der kun handler foder til selskabsdyr (fx hunde, katte, fisk og kanariefugle), og som kun sælger til slutbruger, skal ikke registreres eller godkendes efter foderhygiejneforordningen. De skal dog sikre, at markedsføringsregler for foder, m.v. er overholdt. Hvis detailbutikken har andre foder aktiviteter, skal den registreres/godkendes. Det gælder fx v ed handel med foder til dyr, af arter der anvendes i fødevareproduktionen (fx heste og høns), ved blanding/produktion af foder, ompakning eller ændring af mærkningsoplysninger eller import af foder fra 3. lande.

18 Virksomheden kan til enhver tid ændre sin registrering eller godkendelse. Virksomheden skal være opmærksom på, at nye foderaktiviteter skal være registreret eller godkendt hos Fødevarestyrelsen, inden de påbegyndes. Se desuden under Godkendelse og Registrering. Hvis en virksomhed ophører, skal virksomheden informere Fødevarestyrelsen om dette. Det er virksomhedens pligt at holde Fødevarestyrelsen ajour med, hvilke Væsentlige ændringer, foderaktiviteter den har, og hvilke registreringer og/eller godkendelser, den ændring af registrering, anvender. Fødevarestyrelsens kontrol er risikobaseret og planlægges bl.a. ud godkendelse samt fra virksomhedernes aktiviteter. Hvis en virksomhed ikke har anvendt en ophør registreret og/eller godkendt aktivitet i længere tid, skal den meddele dette til Fødevarestyrelsen, så aktiviteten kan tilbagekaldes og så virksomhedskontrollen, om muligt, k a n nedjusteres. Eksempel: En virksomhed kan ikke opretholde en godkendelse til produktion af foderblandinger, når godkendelsen er baseret på produktion med særlige fodertilsætningsstoffer, fx coccidiostatika. Hvis der ikke bliver produceret med disse stoffer på anlægget, skal aktiviteten ændres til en registrering til produktion af foderblandinger. Det er virksomhedens pligt at holde Fødevarestyrelsen ajour med oplysninger om væsentlige ændringer i aktiviteterne. Dette omfatter også ændringer som følge af ændret indretning eller produktionsanlæg. Væsentlige ændringer af indretning eller produktionsapparat Ved væsentlige ændringer forstås fx oprettelse af nye produktionslinjer eller store ændringer i produktionsapparatet, således at fx halvdelen eller mere af en produktionslinje udskiftes. Ved store ændringer skal disse ofte være godkendt af Fødevarestyrelsen før ibrugtagning. Virksomheden skal selv sørge for at opdatere dokumentationen i sit system til efterlevelse af foderlovgivning, og dokumentationen skal kunne fremvises på forlangende ved Fødevarestyrelsens kontrolbesøg. Miljø- og Fødevareministeriet Fødevarestyrelsen Stationsparken Glostrup Tlf

Ansøgning om registrering og godkendelse som fodervirksomhed

Ansøgning om registrering og godkendelse som fodervirksomhed Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen Ansøgning om registrering og godkendelse som fodervirksomhed Hvis din virksomhed producerer, indkøber, oplagrer, sælger transporterer eller

Læs mere

Kontrolfrekvenser for basiskontrol og risikovurdering på foderområdet 2015

Kontrolfrekvenser for basiskontrol og risikovurdering på foderområdet 2015 Bilag 1 Kontrolfrekvenser for basiskontrol og risikovurdering på foderområdet 2015 Kontrolfrekvenser I oversigten nedenfor er angivet standard- og eventuelt reducerede frekvenser for basiskontrol på foderområdet.

Læs mere

Insekter Regler for opdræt og brug som foder og fødevarer i Danmark og EU. Temadag Dansk Insektnetværk 8. februar 2017 Hanne Boskov Hansen

Insekter Regler for opdræt og brug som foder og fødevarer i Danmark og EU. Temadag Dansk Insektnetværk 8. februar 2017 Hanne Boskov Hansen Insekter Regler for opdræt og brug som foder og fødevarer i Danmark og EU Temadag Dansk Insektnetværk 8. februar 2017 Hanne Boskov Hansen Henvendelser til Fødevarestyrelsen om insekter Opdræt/primærproduktion

Læs mere

Foderforbuddets regler om registrering, godkendelse og tilladelse juli 2017

Foderforbuddets regler om registrering, godkendelse og tilladelse juli 2017 NOTAT 140, 140 Dyresundhed J.nr. 2017-14-33-00149 Ref. LMH Dato: 13-07-2017 Foderforbuddets regler om registrering, godkendelse og tilladelse juli 2017 TSE forordningens bilag IV (foderforbuddet) 1 indeholder

Læs mere

Vejledning. Til TSE-reglerne

Vejledning. Til TSE-reglerne Vejledning Til TSE-reglerne September 2003 3 Vejledning til TSE-bestemmelser i følgende forordninger: - EU-Kommissionens Forordning (EF) nr. 1234/2003 af 10. juli 2003 om ændring af bilag I, IV og XI

Læs mere

Bekendtgørelse om eksport af animalske biprodukter og heraf afledte produkter samt foder 1)

Bekendtgørelse om eksport af animalske biprodukter og heraf afledte produkter samt foder 1) Bekendtgørelse om eksport af animalske biprodukter og heraf afledte produkter samt foder 1) I medfør af 37 og 70, stk. 3, i lov om hold af dyr, jf. lovbekendtgørelse nr. 55 af 11. januar 2017, og 1, stk.

Læs mere

Bekendtgørelse om eksport af foder, animalske biprodukter og heraf afledte produkter 1)

Bekendtgørelse om eksport af foder, animalske biprodukter og heraf afledte produkter 1) BEK nr 672 af 01/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 4. april 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2018-16-31-00423 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om eksport af animalske biprodukter og heraf afledte produkter samt foder

Bekendtgørelse om eksport af animalske biprodukter og heraf afledte produkter samt foder BEK nr 726 af 08/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 23. september 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-30-31-00154 Senere

Læs mere

Ekg, eller beskrivelse af Ekg fra anerkendt laboratorium, er vedlagt: Ja: Nej:

Ekg, eller beskrivelse af Ekg fra anerkendt laboratorium, er vedlagt: Ja: Nej: Diabeteserklæring for jernbanepersonale Cpr. nr.: Navn: Adresse: Husk at underskrive og medsende side 2. Edvard Thomsens Vej 14 Telefon 7221 8800 Fax 3338 1439 helbred@tbst.dk www.tbst.dk Højde og vægt

Læs mere

Hvis du har spørgsmål til din konkrete sag, er du velkommen til at kontakte os. Du kan se vores kontaktoplysninger nedenfor.

Hvis du har spørgsmål til din konkrete sag, er du velkommen til at kontakte os. Du kan se vores kontaktoplysninger nedenfor. 1. Behandling af personoplysninger Efter databeskyttelsesforordningens 1 artikel 13 og 14 skal vi give dig en række oplysninger, når vi modtager oplysninger om dig, fra dig selv og/eller fra andre. Hvis

Læs mere

Som DIASTOLISK blodtryk bedes opgivet det tryk, ved hvilket lydene ophører. Behandles undersøgte med blodtrykssænkende medicin?

Som DIASTOLISK blodtryk bedes opgivet det tryk, ved hvilket lydene ophører. Behandles undersøgte med blodtrykssænkende medicin? Blodtryksskema for jernbanepersonale Cpr. nr.: Navn: Adresse: Husk at underskrive og medsende side 2. Edvard Thomsens Vej 14 Telefon 7221 8800 Fax 3338 1439 helbred@tbst.dk www.tbst.dk Til den undersøgende

Læs mere

Ansøgning om registrering og godkendelse som fodervirksomhed

Ansøgning om registrering og godkendelse som fodervirksomhed Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen Ansøgning om registrering og godkendelse som fodervirksomhed Hvis din virksomhed producerer, indkøber, oplagrer, sælger, transporterer eller

Læs mere

De registreredes (kursisters) rettigheder i databeskyttelsesforordningen

De registreredes (kursisters) rettigheder i databeskyttelsesforordningen De registreredes (kursisters) rettigheder i databeskyttelsesforordningen Version Dato Ændret af Godkendt af 1.0 Indholdsfortegnelse 1. Vi er den dataansvarlige hvordan kontakter du os?... 4 2. Kontaktansvarlig...

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen Foder. Vejledning. Indberetning og betaling 2014

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen Foder. Vejledning. Indberetning og betaling 2014 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen Foder Vejledning Indberetning og betaling 2014 Producenter og mellemhandlere af foder 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Hvad skal

Læs mere

Faktablad om Foderblandinger, Forblandinger og Tilsætningsstoffer

Faktablad om Foderblandinger, Forblandinger og Tilsætningsstoffer PlantedirektoratetSFG Den 27. februar 2006 Faktablad om Foderblandinger, Forblandinger og Tilsætningsstoffer Indhold: 1. Indledning 2. Fuldfoder, tilskudsfoder og diætetisk foder (kan bruges med basis)

Læs mere

B: Anvender du briller eller kontaktlinser? Ja: Nej: Venstre: Venstre: C: Har du vanskeligheder ved at orientere dig i nedsat belysning?

B: Anvender du briller eller kontaktlinser? Ja: Nej: Venstre: Venstre: C: Har du vanskeligheder ved at orientere dig i nedsat belysning? Synsattest for jernbanepersonale Navn: CPR-nr: Adresse: Postnr: By: Stilling: Arbejdsgiver: A: Har du tidligere været undersøgt hos øjenlæge, oplyses årsag samt hvornår: B: Anvender du briller eller kontaktlinser?

Læs mere

Information om vores behandling af dine personoplysninger i forbindelse med dit uddannelsesforløb.

Information om vores behandling af dine personoplysninger i forbindelse med dit uddannelsesforløb. Privatlivspolitik Information om vores behandling af dine personoplysninger i forbindelse med dit uddannelsesforløb. Efter databeskyttelsesforordningens 1 artikel 14 skal vi give dig en række oplysninger,

Læs mere

Vejledning. Indberetning og betaling 2016. Producenter og mellemhandlere af foder

Vejledning. Indberetning og betaling 2016. Producenter og mellemhandlere af foder Vejledning Indberetning og betaling 2016 Producenter og mellemhandlere af foder 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Hvad skal virksomheden betale... 3 3. Muligheder for reduktion/rabat... 4 4.

Læs mere

Privatlivspolitik KL s behandling af oplysninger om kommunalpolitikere og medarbejdere i kommunerne Version 1.0 maj 2018

Privatlivspolitik KL s behandling af oplysninger om kommunalpolitikere og medarbejdere i kommunerne Version 1.0 maj 2018 Revideret privatlivspolitik for politikere Privatlivspolitik KL s behandling af oplysninger om kommunalpolitikere og medarbejdere i kommunerne Version 1.0 maj 2018 Side 1 af 5 I denne privatlivspolitik

Læs mere

KOMMISSIONENS HENSTILLING

KOMMISSIONENS HENSTILLING 15.1.2011 Den Europæiske Unions Tidende L 11/75 KOMMISSIONENS HENSTILLING af 14. januar 2011 om retningslinjer for sondring mellem fodermidler, fodertilsætningsstoffer, biocidholdige produkter og veterinærlægemidler

Læs mere

Underretning om indsamling af personoplysninger til PPR Jammerbugt

Underretning om indsamling af personoplysninger til PPR Jammerbugt Underretning om indsamling af personoplysninger til PPR Jammerbugt Vi sender dig dette brev for at orientere dig om, at vi modtager oplysninger om dit barn. Efter databeskyttelsesforordningens artikel

Læs mere

KAP. II BORTSKAFFELSE OG ANVENDELSE AF ANIMALSKE BIPRODUKTER OG AFLEDTE PRODUKTER

KAP. II BORTSKAFFELSE OG ANVENDELSE AF ANIMALSKE BIPRODUKTER OG AFLEDTE PRODUKTER INDHOLDSFORTEGNELSE TIL GENNEMFØRELSESFORORDNINGEN KOMMISSIONENES FORORDNING (EU) nr. 142/2011 om sundhedsbestemmelser for animalske biprodukter og afledte produkter, som ikke er bestemt til konsum, og

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 24.1.2013 Den Europæiske Unions Tidende L 21/3 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 56/2013 af 16. januar 2013 om ændring af bilag I og IV til Europa-Parlamentets

Læs mere

Privatlivspolitik til elever og kursister Information om vores behandling af dine personoplysninger i forbindelse med dit uddannelsesforløb.

Privatlivspolitik til elever og kursister Information om vores behandling af dine personoplysninger i forbindelse med dit uddannelsesforløb. Privatlivspolitik til elever og kursister Information om vores behandling af dine personoplysninger i forbindelse med dit uddannelsesforløb. Efter databeskyttelsesforordningens 1 artikel 14 skal vi give

Læs mere

Oplysninger om vores behandling af personoplysninger vi indsamler om dig

Oplysninger om vores behandling af personoplysninger vi indsamler om dig Oplysninger om vores behandling af personoplysninger vi indsamler om dig 1. Vi er den dataansvarlige hvordan kontakter du os? Klinik Bettina er dataansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, som

Læs mere

BILAG. til KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) /

BILAG. til KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) / EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 11.12.2017 C(2017) 8238 final ANNEX 1 BILAG til KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) / om ændring af bilag II, IV, VI, VII og VIII til Europa-Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) L 138/92 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2017/893 af 24. maj 2017 om ændring af bilag I og IV til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 999/2001 og af bilag X, XIV og XV til Kommissionens forordning

Læs mere

Anmeldelse om skift af lejer for solcelleanlæg eller husstandsvindmølle

Anmeldelse om skift af lejer for solcelleanlæg eller husstandsvindmølle Anmeldelse om skift af lejer for solcelleanlæg eller husstandsvindmølle INDSEND BLANKETTEN VIA E-BOKS ELLER PR. POST. Vejledning til at sende post via E-boks, se på side 3 FELTER MED SKAL UDFYLDES - BLANKETTEN

Læs mere

Beboerklagenævnet Vesthimmerlands Kommune

Beboerklagenævnet Vesthimmerlands Kommune Beboerklagenævnet Vesthimmerlands Kommune Tvister vedr. almennyttig udlejning Beboerklagenævnet Afgør tvister vedrørende almennyttig udlejninger Beboerklagenævnets adresse Sekretariatet er beliggende på

Læs mere

Paknings- og mærkningsregler i markedsføringsforordningen

Paknings- og mærkningsregler i markedsføringsforordningen Paknings- og mærkningsregler i markedsføringsforordningen Eva Hedegaard 11. maj 2010 PAKNINGS- REGLERNE Pakningsregler 2 Pakningsregler Reglerne gælder både for foderblandinger og fodermidler NYT Fodermidler

Læs mere

Overdragelse af pristillæg til lejer af anlæg

Overdragelse af pristillæg til lejer af anlæg Overdragelse af pristillæg til lejer af anlæg INDSEND BLANKETTEN VIA E-BOKS ELLER PR. POST. Vejledning til at sende post via E-boks, se på side 2 FELTER MED * SKAL UDFYLDES - BLANKETTEN KAN UDFYLDES PÅ

Læs mere

Ansøgning om godkendelse til uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet

Ansøgning om godkendelse til uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet Ansøgning om godkendelse til uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet I henhold til bekendtgørelse 1213 af 20. november 2017 om godkendelse til uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet,

Læs mere

Til elever og forældre: Underretning om indsamling af personoplysninger

Til elever og forældre: Underretning om indsamling af personoplysninger Til elever og forældre: sender dig dette brev for at orientere dig om, at vi har modtaget oplysninger om dig. Efter databeskyttelsesforordningens artikel 14 skal give dig en række oplysninger, når vi modtager

Læs mere

Hermed følger til delegationerne dokument - D050799/04 ANNEX 1 ling corr'..

Hermed følger til delegationerne dokument - D050799/04 ANNEX 1 ling corr'.. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. september 2017 (OR. en) 11810/17 ADD 1 REV 1 AGRILEG 163 FØLGESKRIVELSE fra: Europa-Kommissionen modtaget: 22. september 2017 til: Komm. dok. nr.: Vedr.:

Læs mere

I det vedlagte bilag er der en uddybning af de oplysninger, vi skal give dig. Den kan findes på Tandplejens hjemmeside.

I det vedlagte bilag er der en uddybning af de oplysninger, vi skal give dig. Den kan findes på Tandplejens hjemmeside. Tandplejen -Børn og Unge Kommunes oplysningspligt ifm kommunes indsamling og behandling af personoplysninger (de registreredes rettigheder) I forbindelse med dit barns tilknytning til Gentofte Kommunes

Læs mere

Anmodning om oplysninger i henhold til forordning 376/ Navn: 2. Hvilke oplysninger anmodes der om? 3. Begrundelse for anmodningen:

Anmodning om oplysninger i henhold til forordning 376/ Navn: 2. Hvilke oplysninger anmodes der om? 3. Begrundelse for anmodningen: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk [Sagsnr.] [Brevdato] Anmodning om oplysninger i henhold til forordning 376/2014 1. Navn: Funktion/stilling: Virksomhedens

Læs mere

Såfremt certifikatet senere skulle komme til veje, vil jeg straks indsende det til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Såfremt certifikatet senere skulle komme til veje, vil jeg straks indsende det til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. ERKLÆRING Ved bortkomst/tyveri af certifikat Undertegnede erklærer hermed under strafansvar efter straffelovens 163 (optrykt neden for), at jeg har mistet mit certifikat, og at certifikatet ikke siden

Læs mere

Information om PenSam s behandling af ansøgeres personoplysninger mv.

Information om PenSam s behandling af ansøgeres personoplysninger mv. Information om PenSam s behandling af ansøgeres personoplysninger mv. I PenSam passer vi godt på de personlige oplysninger, vi får i forbindelse med, at du søger en stilling hos os. Det gælder også, selvom

Læs mere

Persondatapolitik. Oplysninger om vores behandling af dine personoplysninger mv.

Persondatapolitik. Oplysninger om vores behandling af dine personoplysninger mv. Persondatapolitik Oplysninger om vores behandling af dine personoplysninger mv. Vi er den dataansvarlige hvordan kontakter du os? XTRACON A/S er dataansvarlig for behandlingen af de personoplysninger,

Læs mere

B: Anvender du briller eller kontaktlinser? Ja: Nej: Venstre: Venstre: C: Har du vanskeligheder ved at orientere dig i nedsat belysning?

B: Anvender du briller eller kontaktlinser? Ja: Nej: Venstre: Venstre: C: Har du vanskeligheder ved at orientere dig i nedsat belysning? Synsattest for jernbanepersonale Navn: CPR-nr: Adresse: Postnr: By: Stilling: Arbejdsgiver: A: Har du tidligere været undersøgt hos øjenlæge, oplyses årsag samt hvornår: B: Anvender du briller eller kontaktlinser?

Læs mere

Bekendtgørelse om betaling for foderstofkontrol i )

Bekendtgørelse om betaling for foderstofkontrol i ) Bekendtgørelse om betaling for foderstofkontrol i 2006 1) I medfør af 1, stk. 3, nr. 11, i lov om foderstoffer, jf. lovbekendtgørelse nr. 80 af 2. februar 2000, som ændret ved lov nr. 376 af 28. maj 2003

Læs mere

Underretning efter databeskyttelsesforordningen om behandling af oplysninger om Dem

Underretning efter databeskyttelsesforordningen om behandling af oplysninger om Dem Underretning efter databeskyttelsesforordningen om behandling af oplysninger om Dem Flygtningenævnet sender Dem dette materiale for at orientere Dem om, hvordan nævnet behandler Deres personoplysninger.

Læs mere

Ansøgning om udbetaling af pristillæg i husstandsvindmøllepuljen 2018

Ansøgning om udbetaling af pristillæg i husstandsvindmøllepuljen 2018 Ansøgning om udbetaling af pristillæg i husstandsvindmøllepuljen 2018 Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet findes på side 3 Vejledning om Energistyrelsens behandling af personoplysninger findes

Læs mere

d) Fødevarestyrelsen Foder godk./reg.nr.: d) Fødevarestyrelsen Foder godk./reg.nr.:

d) Fødevarestyrelsen Foder godk./reg.nr.: d) Fødevarestyrelsen Foder godk./reg.nr.: ANSØGNING OM AUTORISATION SOM ØKOLOGISK FODERSTOFVIRKSOMHED Til virksomheder, der vil producere, behandle, opbevare, importere, sælge og/eller eksportere foderstoffer med henvisning til den økologiske

Læs mere

Persondatapolitik til ansøgere og rekruttering

Persondatapolitik til ansøgere og rekruttering Persondatapolitik til ansøgere og rekruttering Dataansvarlig ITD, Brancheorganisation For Den Danske Vejgodstransport Lyren 1 6330 Padborg Danmark CVR-nummer: 40990917 1. Introduktion Denne persondatapolitik

Læs mere

Foderfremstilling og fodring - på landbrug. En vejledning fra Plantedirektoratet

Foderfremstilling og fodring - på landbrug. En vejledning fra Plantedirektoratet Foderfremstilling og fodring - på landbrug En vejledning fra Plantedirektoratet 2010 1 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Plantedirektoratet Oktober 2010 ISBN Tryk: 978-87-7083-938-9 ISBN Web:

Læs mere

I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om kunder.

I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om kunder. Nuværende og tidligere gæster hos Royal Scandinavian Casino I/S Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, som vi håndterer, og vi sikrer

Læs mere

Information om PenSam s behandling af personoplysninger m.v. til dig, som ikke er kunde i PenSam

Information om PenSam s behandling af personoplysninger m.v. til dig, som ikke er kunde i PenSam Information om PenSam s behandling af personoplysninger m.v. til dig, som ikke er kunde i PenSam I PenSam passer vi godt på de personlige oplysninger, vi får i forbindelse med sagsbehandling af vores kunders

Læs mere

Oplysning om vores behandling af dine personoplysninger m.v.

Oplysning om vores behandling af dine personoplysninger m.v. Oplysning om vores behandling af dine personoplysninger m.v. 1) Vi er den dataansvarlige hvordan kontakter du os? Reni Klavsen er den dataansvarlige hos Kiropraktorerne i Frederikssund. Reni Klavsen er

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK. Hvem vi er - og hvordan du kan kontakte os. Ansøgere til ledige stillinger hos Brd. Klee A/S. Version 1.

PRIVATLIVSPOLITIK. Hvem vi er - og hvordan du kan kontakte os. Ansøgere til ledige stillinger hos Brd. Klee A/S. Version 1. PRIVATLIVSPOLITIK Ansøgere til ledige stillinger hos Brd. Klee A/S Version 1.0 april 2018 Som dataansvarlig virksomhed gør vi opmærksom på, at vi værner om de personoplysninger, som vi håndterer, og vi

Læs mere

Oplysning om vores behandling af dine personoplysninger m.v.

Oplysning om vores behandling af dine personoplysninger m.v. Oplysning om vores behandling af dine personoplysninger m.v. 1) Vi er den dataansvarlige hvordan kontakter du os? Lotte Nilsson er den dataansvarlige hos Kiropraktorerne i Gilleleje. Lotte Nilsson er ansvarlig

Læs mere

Privatlivspolitik. TEKNIK OG MILJØ AffaldVarme Aarhus Aarhus Kommune

Privatlivspolitik. TEKNIK OG MILJØ AffaldVarme Aarhus Aarhus Kommune Privatlivspolitik 1. Vi er den dataansvarlige hvordan kontakter du os? AffaldVarme Aarhus indsamler og behandler oplysninger om dig i forbindelse med vores forpligtelser til håndtering af affald og levering

Læs mere

KERTEMINDE FORSYNING - VARME A/S Kohaven Kerteminde CVR-nr Kundeservice:

KERTEMINDE FORSYNING - VARME A/S Kohaven Kerteminde CVR-nr Kundeservice: Side 1 af 6 Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos vores 5 forskellige selskaber der repræsenterer: Kerteminde Forsyning A/S Kerteminde Forsyning - Spildevand A/S Kerteminde Forsyning - Vand

Læs mere

Databehandlingspolitik

Databehandlingspolitik Databehandlingspolitik Introduktion Du efterlader personoplysninger, når du besøger vores website www.brems.dk og bruger forskellige funktioner og tjenester. Dette indebærer også tilmelding af nyhedsbrev

Læs mere

BLANKETTEN KAN UDFYLDES PÅ SKÆRMEN Vi anbefaler ikke, at privatpersoner ansøger via mail, idet vores mailsystem ikke er krypteret

BLANKETTEN KAN UDFYLDES PÅ SKÆRMEN Vi anbefaler ikke, at privatpersoner ansøger via mail, idet vores mailsystem ikke er krypteret Ansøgning om udbetaling om pristillæg til elektricitet fremstillet forsøgsvindmøller på land inden for de to nationale testcentre (Østerild eller Høvsøre) 35 c i lov om fremme af vedvarende energi, jf.

Læs mere

Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos Fredericia Spildevand og Energi A/S

Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos Fredericia Spildevand og Energi A/S Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos Fredericia Spildevand og Energi A/S Version 1.0 Maj 2018 Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger,

Læs mere

I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om nuværende og tidligere kunder samt mulige kommende kunder.

I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om nuværende og tidligere kunder samt mulige kommende kunder. Privatlivspolitik Kunder og potentielle kunder hos El-Net Øst A/S Version 2.0 juni 2018 Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, som vi

Læs mere

1. Det er besluttet at ændre parti til sending. Derved anvendes samme betegnelse som i EU-lovgivningen.

1. Det er besluttet at ændre parti til sending. Derved anvendes samme betegnelse som i EU-lovgivningen. International Handel J.nr. 2018-16-31-00483 Ref. EEP Den 18. december 2018 Høring over udkast til bekendtgørelse om veterinærkontrol ved indførsel af animalske fødevarer og om straffebestemmelser for overtrædelse

Læs mere

SÅDAN BEHANDLER NORDDJURS KOMMUNE DINE PERSONOPLYSNINGER

SÅDAN BEHANDLER NORDDJURS KOMMUNE DINE PERSONOPLYSNINGER SÅDAN BEHANDLER NORDDJURS KOMMUNE DINE PERSONOPLYSNINGER Det er vigtigt for Norddjurs Kommune, at alle, som har givet Norddjurs Kommune personoplysninger, kan være trygge ved, at Norddjurs Kommune behandler

Læs mere

Standard Document. Persondataforordningen og Privatpolitikker (eller på engelsk, The general data protection regulation)

Standard Document. Persondataforordningen og Privatpolitikker (eller på engelsk, The general data protection regulation) Indhold 1. Indhold... 1 Vi er den dataansvarlige hvordan kontakter du os?... 2 Kontaktoplysninger... 2 Formålene med og retsgrundlaget for behandlingen af dine personoplysninger... 2 Kategorier af personoplysninger...

Læs mere

I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om nuværende og tidligere kunder samt mulige kommende kunder.

I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om nuværende og tidligere kunder samt mulige kommende kunder. Privatlivspolitik Aktive og forhenværende kunder hos Biokraft A/S Version 1.1. juni 2018 Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, som vi

Læs mere

PERSONDATA I ERHVERV OG BESKÆFTIGELSE SAMT BORGERSERVICE

PERSONDATA I ERHVERV OG BESKÆFTIGELSE SAMT BORGERSERVICE PERSONDATA I ERHVERV OG BESKÆFTIGELSE SAMT BORGERSERVICE Syddjurs Kommune er dataansvarlig for behandlingen af personoplysninger i Erhverv og beskæftigelse samt Borgerservice. For at varetage denne opgave

Læs mere

Midtfyns Gymnasium. Underretning om indsamling af personoplysninger

Midtfyns Gymnasium. Underretning om indsamling af personoplysninger Underretning om indsamling af personoplysninger (Medarbejdere) sender dig dette brev for at orientere dig om, at vi har modtaget oplysninger om dig. Efter databeskyttelsesforordningens artikel 14 skal

Læs mere

B: Anvender du briller eller kontaktlinser? Ja: Nej: Venstre: Venstre: C: Har du vanskeligheder ved at orientere dig i nedsat belysning?

B: Anvender du briller eller kontaktlinser? Ja: Nej: Venstre: Venstre: C: Har du vanskeligheder ved at orientere dig i nedsat belysning? Synsattest for jernbanepersonale Navn: CPR-nr: Adresse: Postnr: By: Stilling: Arbejdsgiver: A: Har du tidligere været undersøgt hos øjenlæge, oplyses årsag samt hvornår: B: Anvender du briller eller kontaktlinser?

Læs mere

Privatlivspolitik for Konferencesalen/Storcenter Nord

Privatlivspolitik for Konferencesalen/Storcenter Nord Privatlivspolitik for Konferencesalen/Storcenter Nord Version: 24-05-2018 Din databeskyttelse bliver taget alvorligt Vi har vedtaget denne privatlivspolitik, som danner grundlag for vores behandling af

Læs mere

Orientering om og vejledning til indmeldelsesblanket, indhentelse af nye samtykker på Sankt Nikolaj Skole.

Orientering om og vejledning til indmeldelsesblanket, indhentelse af nye samtykker på Sankt Nikolaj Skole. Orientering om og vejledning til indmeldelsesblanket, indhentelse af nye samtykker på Sankt Nikolaj Skole. Denne vejledning har to formål: 1) At informere om og tydeliggøre, hvorledes skolen skal behandle

Læs mere

Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos VandCenter Syd as

Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos VandCenter Syd as Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos VandCenter Syd as Version 1.0 Maj 2018 Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, som

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 6.4.2013 Den Europæiske Unions Tidende L 98/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 294/2013 af 14. marts 2013 om ændring og berigtigelse af forordning (EU)

Læs mere

Hvis du har spørgsmål om vores behandling af dine personoplysninger, er du til enhver tid velkommen til at kontakte os herom.

Hvis du har spørgsmål om vores behandling af dine personoplysninger, er du til enhver tid velkommen til at kontakte os herom. PRIVATLIVSPOLITIK FOR ELNETKUNDER Denne privatlivspolitik beskriver, hvordan Flow Elnet A/S, herefter netselskabet behandler personoplysninger om sine kunder, og hvilke rettigheder kunden har i den henseende.

Læs mere

opfylde vores kontraktuelle forpligtelser over for dig, samt at

opfylde vores kontraktuelle forpligtelser over for dig, samt at PRIVATLIVSPOLITIK Det er vigtigt for FloodFrame A/S ( FloodFrame ), at du føler dig tryg ved at overlade persondata til os. Det er derfor også vigtigt, at du er oplyst om, hvilke oplysninger FloodFrame

Læs mere

Nuværende og tidligere kunder hos GRIP Danmark, ACTAS A/S. GRIP Danmark tilhører den landsdækkende sikringsvirksomhed ACTAS A/S

Nuværende og tidligere kunder hos GRIP Danmark, ACTAS A/S. GRIP Danmark tilhører den landsdækkende sikringsvirksomhed ACTAS A/S Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos GRIP Danmark, ACTAS A/S. GRIP Danmark tilhører den landsdækkende sikringsvirksomhed ACTAS A/S Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til nedsivning af tag og overfladevand 1 på husdyrbrug

Ansøgning om tilladelse til nedsivning af tag og overfladevand 1 på husdyrbrug Ansøgning om tilladelse til nedsivning af tag og overfladevand 1 på husdyrbrug I henhold til 30 i Bekendtgørelse nr. 1448 af 11. december 2007 om spildevandstilladelser m.v. efter miljøbeskyttelseslovens

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK SOCIALDEMOKRATIET RINGSTED. Vi er de dataansvarlige hvordan kontakter du os?

PERSONDATAPOLITIK SOCIALDEMOKRATIET RINGSTED. Vi er de dataansvarlige hvordan kontakter du os? PERSONDATAPOLITIK SOCIALDEMOKRATIET RINGSTED Den 25. maj 2018 trådte en ny databeskyttelsesforordning (populært kaldet persondataforordningen på dansk og GDPR på engelsk) i kraft som dansk lov. Forordningen

Læs mere

Anmeldelse af ikke-godkendelsespligtigt erhvervsmæssigt dyrehold.

Anmeldelse af ikke-godkendelsespligtigt erhvervsmæssigt dyrehold. Anmeldelse af ikke-godkendelsespligtigt erhvervsmæssigt dyrehold. Skemaet kan anvendes ved anmeldelse af maksimalt 100 m 2 produktionsareal*, dog op til: 175 m² produktionsareal, hvis der alene er tale

Læs mere

Midtfyns^V^ Gymnasium. Underretning om indsamling af personoplysninger. (elever]

Midtfyns^V^ Gymnasium. Underretning om indsamling af personoplysninger. (elever] Underretning om indsamling af personoplysninger (elever] Midtfyns sender dig dette brev for at orientere dig om, at vi har modtaget oplysninger om dig. Efter databeskyttelsesforordningens artikel 14 skal

Læs mere

GDPR og borgerne og arkiverne og arkivloven

GDPR og borgerne og arkiverne og arkivloven GDPR og borgerne og arkiverne og arkivloven GDPR og databeskyttelsesloven trådte i kraft den 25. maj 2018. Samme dato ændredes arkivloven, men kun redaktionelt. Vi venter stadig på de materielle ændringer,

Læs mere

Bilag 1.b Kvægbedrift og drøvtyggere, fokusliste foder- og hygiejnekontrol

Bilag 1.b Kvægbedrift og drøvtyggere, fokusliste foder- og hygiejnekontrol Bilag 1.b Kvægbedrift og drøvtyggere, fokusliste foder- og hygiejnekontrol Eksempler på fokusområder på en kvægbedrift eller bedrifter med andre drøvtyggere. Vær opmærksom på, at planteproduktion ofte

Læs mere

Sprogvurdering -Til alle 3-årige i Holbæk

Sprogvurdering -Til alle 3-årige i Holbæk Sprogvurdering -Til alle 3-årige i Holbæk August 2018 Kære forældre I Holbæk er det besluttet at tilbyde sprogvurderinger af alle børn i 3 års alderen. Sprogvurderingen er en hjælp til det pædagogiske

Læs mere

INFORMATION TIL JOBANSØGERE OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER

INFORMATION TIL JOBANSØGERE OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER INFORMATION TIL JOBANSØGERE OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER Maj 2018 1 Indledning 1.1 I henhold til Europa-Parlaments og Rådets Forordning (EU) 2016/679 ( GDPR ) er selskaberne i C WorldWide-koncernen

Læs mere

Tungmetaller, arsen, fluor og melamin i foder - kontrolresultater fra fodervirksomheder 2018

Tungmetaller, arsen, fluor og melamin i foder - kontrolresultater fra fodervirksomheder 2018 PROJEKTER - SLUTRAPPORT Tungmetaller, arsen, fluor og melamin i foder - kontrolresultater fra fodervirksomheder 08 J. nr.: 09-9-69-00007 FORMÅL I 08 udtog Fødevarestyrelsen 85 stikprøver på danske fodervirksomheder

Læs mere

Vi giver de personer, vi behandler oplysninger om ( de registrerede ), informationer om vores databehandlinger og om de registreredes rettigheder.

Vi giver de personer, vi behandler oplysninger om ( de registrerede ), informationer om vores databehandlinger og om de registreredes rettigheder. Privatlivspolitik Kunder og potentielle kunder hos DAY-system A/S Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, vi håndterer, og vi sikrer os,

Læs mere

FODERLOVGIVNING. SEGES Svineproduktion Foder 2018

FODERLOVGIVNING. SEGES Svineproduktion Foder 2018 FODERLOVGIVNING SEGES Svineproduktion Foder 2018 BEHOV FOR LOVGIVNING? Sammenhæng til fødevareforordningen FODERLOVGIVNING Formål: At sikre dyrs og menneskers sundhed og miljøet Lovgivningen skal beskytte

Læs mere

Udkast til. Bekendtgørelse om organiske gødningsstoffer og jordforbedringsmidler med animalsk indhold 1)

Udkast til. Bekendtgørelse om organiske gødningsstoffer og jordforbedringsmidler med animalsk indhold 1) Udkast til Bekendtgørelse om organiske gødningsstoffer og jordforbedringsmidler med animalsk indhold 1) I medfør af 44, stk. 1 og 3, 45, stk. 2, 67 og 70, stk. 3, i lov om hold af dyr, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) L 115/25 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/724 5. maj 2015 om godkendelse retinylacetat, retinylpalmitat og retinylpropionat som fodertilsætningsstof til alle dyrearter (EØS-relevant tekst)

Læs mere

Hvem vi er - og hvordan du kan kontakte os Den dataansvarlige virksomheds identitet og kontaktoplysninger

Hvem vi er - og hvordan du kan kontakte os Den dataansvarlige virksomheds identitet og kontaktoplysninger Privatlivspolitik Ansøgere hos ACTAS A/S Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, som vi håndterer, og vi sikrer os, at vi lever op til

Læs mere

Nuværende og tidligere kunder hos BlueKolding Spildevand A/S og BlueKolding. Den dataansvarlige virksomheds identitet og kontaktoplysninger

Nuværende og tidligere kunder hos BlueKolding Spildevand A/S og BlueKolding. Den dataansvarlige virksomheds identitet og kontaktoplysninger Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos BlueKolding Spildevand A/S og BlueKolding Vand A/S Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger,

Læs mere

Overdragelseserklæring

Overdragelseserklæring Overdragelseserklæring AUG 2010 Undertegnede erklærer herved, at jeg pr.... har overdraget mit luftfartøj OY- Type Fabrikationsnummer til (Ved flere ejere (købere) benyttes bagsiden) Luftfartøjs værdi

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK FOR ELNETKUNDER

PRIVATLIVSPOLITIK FOR ELNETKUNDER PRIVATLIVSPOLITIK FOR ELNETKUNDER Denne privatlivspolitik beskriver, hvordan Ravdex A/S (herefter Ravdex eller "Netselskab") behandler personoplysninger om sine kunder, og hvilke rettigheder kunden har

Læs mere

Resultater af kampagne om mærkning, anprisning og deklaration af foder

Resultater af kampagne om mærkning, anprisning og deklaration af foder KAMPAGNE - SLUTRAPPORT Resultater af kampagne om mærkning, anprisning og deklaration af foder BAGGRUND OG FORMÅL Fødevarestyrelsen kontrollerer løbende markedsføring, herunder bl.a. mærkning og anprisning

Læs mere

Sundhedsmæssige informationer Telefonnummer

Sundhedsmæssige informationer Telefonnummer Information om eleven Fulde navn Cpr. Nummer Adresse/postnummer og by Bopælskommune Klassetrin Information om forældre Forældre 1 Cpr. Nummer Adresse/postnummer og by Mobilnummer Arbejdsplads Telefon arbejdsplads

Læs mere

Privatlivspolitik KL s behandling af oplysninger om ansøgere og medarbejdere Version 1.0 maj 2018

Privatlivspolitik KL s behandling af oplysninger om ansøgere og medarbejdere Version 1.0 maj 2018 Privatlivspolitik KL s behandling af oplysninger om ansøgere og medarbejdere Version 1.0 maj 2018 I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om ansøgere og om vores medarbejdere.

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 12.12.2017 L 328/3 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2017/2279 af 11. december 2017 om ændring af bilag II, IV, VI, VII og VIII til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 767/2009 om markedsføring

Læs mere

DK ADVOKATERNE JENS PEDER MATHIASEN ADVOKAT (L) AUT. BOBESTYRER

DK ADVOKATERNE JENS PEDER MATHIASEN ADVOKAT (L) AUT. BOBESTYRER MOGENS BJERGGAARD ADVOKAT (L) HD DK ADVOKATERNE JENS PEDER MATHIASEN ADVOKAT (L) AUT. BOBESTYRER BRIAN BO CHRISTENSEN ADVOKAT (L) ADELGADE 83 8660 SKANDERBORG TELEFON 86 52 07 77 KONTO 9762 3464130012

Læs mere

Privatlivspolitik. Nuværende og tidligere kunder hos Sønderborg Forsyning. Indholdsfortegnelse

Privatlivspolitik. Nuværende og tidligere kunder hos Sønderborg Forsyning. Indholdsfortegnelse Nuværende og tidligere kunder hos Sønderborg Forsyning Indholdsfortegnelse Hvem vi er - og hvordan du kan kontakte os... 2 Kontakt vedrørende databeskyttelse... 2 Vores behandlinger af personoplysninger...

Læs mere

1. Oplysningspligt overfor den registrerede hvor oplysningerne indsamles hos den registrerede

1. Oplysningspligt overfor den registrerede hvor oplysningerne indsamles hos den registrerede RETNIGSLINJER OM SIKRING AF REGISTREREDES RETTIGHEDER IHT. DATABESKYTTELSESFORORDNINGEN Vinde Helsinge Friskole, Vestsjællands Idrætsefterskole Vinde Helsingevej 41, 4281 Gørlev CVR-nummer: 57 24 02 10

Læs mere

INDMELDELSESBLANKET DATA OM ELEV FORÆLDREMYNDIGHEDSINDEHAVERE (SÆT KRYDS) DATA OM FORÆLDREMYNDIGHEDSINDEHAVERE MOR FAR HVIS BARNET ER I PLEJE

INDMELDELSESBLANKET DATA OM ELEV FORÆLDREMYNDIGHEDSINDEHAVERE (SÆT KRYDS) DATA OM FORÆLDREMYNDIGHEDSINDEHAVERE MOR FAR HVIS BARNET ER I PLEJE INDMELDELSESBLANKET DATA OM ELEV FORNAVN(E) EFTERNAVN(E) CPR-NUMMER KLASSETRIN SKOLEÅR SKAL BARNET TILMELDES SFO? FORÆLDREMYNDIGHEDSINDEHAVERE (SÆT KRYDS) FÆLLES FAR MOR MOR DATA OM FORÆLDREMYNDIGHEDSINDEHAVERE

Læs mere

De oplysninger vi skal give dig er følgende:

De oplysninger vi skal give dig er følgende: Bilag 1.1: Underretning om indsamling af personoplysninger i Elev- og kursistadministrationen (Henfører til Retningslinje om den registreredes rettigheder) skal orientere dig om, at vi har modtaget oplysninger

Læs mere

Privatlivspolitik for forbrugere hos Hedensted Fjernvarme a.m.b.a.

Privatlivspolitik for forbrugere hos Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. Privatlivspolitik for forbrugere hos Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. 1. Vi er den dataansvarlige hvordan kontakter du os? Som leverandør af fjernvarme til vores forbrugere tager vi din databeskyttelse alvorligt.

Læs mere

Personoplysninger om kunder og forretningsforbindelser

Personoplysninger om kunder og forretningsforbindelser Personoplysninger om kunder og forretningsforbindelser 1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER 1.1 Formål 1.1.1 Hos Jysk Tagpap ApS (herefter "Selskabet") vil vi løbende komme til elektronisk/automatisk at behandle

Læs mere