LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE"

Transkript

1 LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Uge juli 2019 udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

2 LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Ugens fællesnævner og overskrift er»leg, latter og livsglæde«. Et kursus med plads til alle, der vil lege, glæde sig, nyde sommeren, dyrke fællesskabet og lade sig inspirere af mødet med andre mennesker i Egmont Højskolens omgivelser, hvor der er få meter til strand og hav, sports og svømmehal. Formiddagene: Inspirerende foredrag med Gitte Madsen om at finde vej i systemet. Simi Jan tager os med til te hos Taliban. Ulla Trøjmer giver tips og tricks til at rejse med funktionsnedsættelse, og Astrid Boddum kommer med sin rejsefortælling fra Iran. Endelig slutter vi af med Birthe Rønn Hornbech, som på underholdende og oplysende vis fortæller om»det evigt menneskelige«med udgangspunkt i hendes bog af samme navn. Eftermiddagene er sammensat således, at man kan vælge mellem følgende fag: Qigong; Sejlads; Kajak; Smykkefag; Maleri; Foto; Idræt; Mad for alle; Svend Brinkmanns værker; Syng med. Fredagen giver mulighed for at fordybe sig i eftermiddagsfaget, da disse fylder hele dagens program. Der er morgensamling med fællessang for alle. Aftenarrangementerne: Åben svømmehal; Vild med dans; Klatrevæg; Fællessang på Himmelbjerget; Bålaften. Ugen rundes af med en afslutningsfest, hvor et liveband kommer og spiller op til dans. Børnene fra det sideløbende familiekursus er om eftermiddagen optaget af aktiviteter med børnepassere rundt om på skolen.

3 FOREDRAG FORMIDDAG Tirsdag: Gitte Madsen:»Find vej i systemet«find vej i systemet, når du er forælder til et barn med handicap. Lovgivningen kan være en jungle for mange familier med et barn med handicap. Gitte vil give dig et overblik over de muligheder, der er for støtte efter serviceloven med hovedvægten på reglerne om merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste samt fortælle om, hvad du specielt skal være opmærksom på, når dit barn nærmer sig de 18 år. Kommunerne skal spare, så hvad betyder det for dig, der har en BPA ordning? Kan kommunen sætte dit timetal ned eller måske helt frakende dig din ordning? Du får viden om, hvordan kommunen skal følge op på din ordning, og hvad der skal til, for at din hjælp kan ændres. Vi ser også på reglerne om, at du skal have et varsel på mindst 14 uger, hvis kommunen vil sætte din hjælp ned eller helt frakende dig din ordning. Gitte Madsen er socialrådgiver og selvstændig konsulent indenfor handicapområdet og redaktør af en social og juridisk brevkasse i Familie Journalen. Onsdag: Simi Jan:»Til te med Taliban«Et spændende foredrag, hvor Simi sætter ord på livet som korrespondent i nogle af de farligste områder i verden, fortæller seneste nyt fra verdens brændpunkter i Mellemøsten og ikke mindst inddrager os alle i, hvordan det er selv at stå midt i dem. Som korrespondent, som kvinde og som privatperson. Simi er uddannet journalist fra Napier University i Skotland og har siden da arbejdet for Politiken, DR og BBC. Sideløbende med sit arbejde har Simi også læst Mellemøststudier og Arabisk ved Syddansk Universitet og var også en af hovedpersonerne i TV2 s populære dokumentarserie»korrespondenterne«. Der er lagt op til en medrivende aften Hun er desuden forfatter til den anmelderroste bog»til te hos Taleban«. i den grad brænder for sit fortalt med liv og sjæl af en kvinde, som arbejde.

4 Torsdag: Ulla Trøjmer:»Tips og tricks til at rejse med funktionsnedsættelse«astrid Boddum:»Street Art i Amman«Ulla Trøjmer: Se ud over Akropolis top. Mærk historiens vingesus. Oplev The Pinnacles i Vestaustralien. En smuttur til Berlin, London eller Barcelona! Hvordan kan vi gøre det muligt, hvis vi har en funktionsnedsættelse? Er der regler på området, vi skal være opmærksomme på? Det vil Ulla Trøjmer fortælle om og vise billeder til. Ulla er selv kørestolsbruger og har rejst meget selv og har de sidste 25 år arrangeret grupperejser for medlemmer af Dansk Handicap Forbund. Astrid Boddum er tidligere Egmont-elev og er netop hjemvendt fra Amman, hvor hun har studeret formål og budskaber med Street Art. Hun har rejst en del gange i Mellemøsten og beretter også i foredraget om udfordringerne ved at rejse alene som kvinde i Mellemøsten. Lørdag: Birthe Rønn Hornbech:»Det evigt menneskelige«under titlen»det evigt menneskelige«, fortæller Birthe Rønn Hornbech på en ny måde om aktualiteten i H.C. Andersens eventyr. H.C. Andersen lærer os, hvad det vil sige at være menneske. Han udfordrer vor åndelige spændstighed. Vi lærer at se verden lige så tydeligt fra sneglenes som fra grantræets ståsted. Eventyrdigteren lærer os at skønne på det upåagtede i naturen, hvor selv den mindste skabning har sin berettigede plads i Skaberens store værk. Mennesket vurderes ikke efter dets sociale placering. Det er hjertets adel, der er målestokken. For H.C. Andersen er der aldrig en modsætning mellem tro og viden. Vor Herre kan godt tåle at blive set gennem forstandens briller. Til gengæld er det ikke rart at se os selv, når H.C. Andersen holder forstørrelsesglasset op og med sin humor spidder det moderne menneske. Et foredrag, der både vækker munterhed og maner til eftertanke.

5 Personlige smykker i sølv I et kreativt miljø har du mulighed for at lave dit personlige smykke. Smykker er blevet båret af mennesker i mange tusinde år og er blevet brugt som symboler for at udtrykke status, holdninger eller for at understrege personlig stil. Med udgangspunkt i håndværk og med inspiration fra smykker skabt igennem 6000 år er der i et kreativt værkstedsmiljø mulighed for Kajak Kajak Havets fitness. Det seneste årti er interessen for kajak eksploderet. Det skyldes friheden, man får ved at styre sin egen kurs, sit eget eventyr og flowet, man mærker ved hvert plask fra pagajen, der får kajakken til at glide hen over vandet. Sådan har flere af mine kursister med egne ord beskrevet deres begejstring for kajakken som eventyrs-transportmiddel. På faget vil du blive introduceret til kajakken og dens mange muligheder og få færdigheder svarende til en IPP1 kajak roer. Mad for alle! Velkommen i køkkenet! I år skal vi prøve kræfter med mange forskellige discipliner inden for køkkenfaget. Vi skal slå store brød op, vi skal eksperimentere med smage og konsistenser og blive klogere på, hvad der skal til for at kombinere det perfekte måltid. Vi skal forbi det søde køkken, det grønne køkken og køkkenet i det fri. Vi skal ud at besøge lokale fødevareproducenter og forhåbentlig få lækre råvarer med os hjem, som vi kan trylle om til skønne retter. Jeg kan garantere masser af godt humør, skønne smagsoplevelser, og hvis du er EFTERMIDDAGSFAG v/ Pia Rauff at arbejde med guldsmedehåndværket. Uanset hvilket niveau du er på, har du mulighed for at lave smykker i sølv. Det kan være et vedhæng, en fingerring eller øreringe. Her er mulighed for at bukke i sølvtråd, lodde, save i sølvplade, smede, file og polere. Tur til Moesgaard for at se samlingen af smykker. Materialer kan købes på stedet. v/ Lasse Nielsen Du skal have nogenlunde førlighed i arme og kunne vippe med hoften for at sidde i en havkajak. De fleste kan dog uanset førlighed sidde på en sit-on-top kajak, hvilken vi har masser af. En udendørs uge med sol, saltvand og glæden ved havet er i vente. Ugen bliver uforglemmelig uanset, men med kajak på skemaet bliver den også eventyrlig. v/ Marie Schønau heldig også udfordringer og smage, du aldrig prøvet før. Derudover vil du komme hjem med en god samling opskrifter og ny inspiration lige til at gå i gang med i dit eget køkken Så luk lige øjnene og forestil dig et veldækket bord, hvor der ikke mangler noget, og så tilføj et ualmindeligt godt hold af gode folk fra nær og fjern, som alle er kommet for at lave mad på sommerkursus i uge så har du madholdet sommeren Det bliver godt, og jeg glæder mig til at se jer!

6 Svend Brinkmann Svend Brinkmann er en provokerende dansk forfatter, som med bøgerne»stå fast«(2014),»ståsteder«(2016),»gå glip«(2017),»det, du ikke forstår, gør dig klogere«(2018) forsøger at give et idékatalog, der kan hjælpe det moderne menneske til en dybere og mere kritisk refleksion over tidens etablerede sandheder.»stå fast«er et opgør med nutidens (selv)udviklingstyranni, og vi skal i stedet tage Nej-hatten på og holde op med at mærke efter i os selv!.»ståsteder«er en påmindelse om, hvad der er væsentligt og meningsfyldt i tilværelsen.»gå glip«handler om at nøjes frem for at ville det hele og er et opgør med frygten for at gå glip af noget.»det, du ikke forstår, gør dig klogere«er er en samta- v/ Kenneth Krøgholt lebog om menneskets fremtid med forskellige perspektiver fra Rane Willerslev, Tor Nørretranders, og Svend Brinkmann. Du tilbydes en studiekreds, hvor vi bl.a. skal læse og analysere centrale tekster samt et diskussionsforum, hvor vi skal tale om eksistens og politik i det postmoderne og diskutere Svend Brinkmanns tanker og idéer i en moderne dansk kontekst. Undervisningsindholdet er en sammensmeltning af filosofiske, psykologiske, kulturelle og samfundspolitiske temaer. Det er ikke nødvendigt at have læst bøgerne for at deltage i undervisningen, og relevant tekstmateriale vil blive udleveret i starten af undervisningsforløbet. Qigong Qigong er en helsebevarende motionsform, der forener træning af krop og sind. Her integreres åndedræt, opmærksomhed og bevægelse. Qigong er hjørnestenen i kinesisk medicin. Det er en grundlæggende kilde til at bevare vor sundhed og velvære samt genvinde vort helbred, hvis det bliver dårligt. I Kina fokuserer man ikke så meget på at opnå de ideelle kropsmål men sigter først og fremmest mod at bevare sundhed, indre ro og balance. Qigong påvirker et af vore mest fundamentale aspekter vores energi. Gen- v/ Solvejg Østergaard nem qigong træner og kultiverer vi en usynlig, naturlig livskraft, der findes omkring og i os. Qigong er et godt redskab, der ved regelmæssig praksis kan forbedre livskvaliteten. Ugen vil byde på grundlæggende qigongøvelser. De kan laves siddende og stående. Vi tager udgangspunkt i, hvor vi er, og hvilke behov der er. Der vil i sammenhæng med øvelserne indgå lidt teori, som underbygger de enkelte bevægelser. På den måde opnås en større forståelse for øvelserne og kroppen som helhed.

7 Maleri Har du lyst til at male? Har du malet før? Eller er det noget helt nyt, du har lyst til at prøve? Uanset hvor du er, kan du være med til at prøve kræfter med maleriets mange muligheder! I maleri arbejdes der i løbet af ugen med forskellige redskaber som pensler, svampe, malerruller og kunsten i at flette det sammen på lærred/papir. Idræt og Vand Vi skal på opdagelse i idrættens mangfoldighed og kigge nærmere på alle de forskellige dele og elementer, som idrætten kan tilbyde. Vi skal have en uge med høj puls og sved på panden. Vi skal spille, lege, grine, svede og konkurrere hele ugen! Kodeordene er højt humør, høj intensitet og masser af udfordringer. Vi skal være inde i vores hal og lege med alt vores udstyr. I vil blive præsenteret for række alternative boldspil og de bedste af de knap så alternative der er ikke no- v/ Rasmus Mejneche Schmidt get, der er meget sjovere end en omgang kørestolsrugby i vores manuelle kørestole. Derudover hopper vi svømmehallen og bliver udfordret både i og under vand. Vi skal på havet enten i kajakker eller på vores stand up paddle boards og måske også lidt havsvømning. Så skal vi selvfølgelig også bruge vores dejlige udearealer, så medbring masser af godt humør og tøj til det hele! Håber at se jer til en forrygende uge i idrættens tegn! v/ Lene Rosenberg Lærredet og farverne danner rammen, og vi udforsker, hvad farverne kan udtrykke af forskellige stemninger. Vi kommer omkring maleri, monoprint, tryk med tapet, stencils m.m. Der er både bundne og frie opgaver, hvor du kan finde dit eget udtryk. Lærreder kan købes billigt på kurset. Velkommen til maleri!

8 Få mere ud af dine fotos Kameraet i din smartphone eller tablet tager fantastiske billeder. Men billederne kan ofte blive endnu bedre og federe. Derfor får du på dette kursus en indføring i digital billedbehandling, hvor du bl.a. skal lære at redigere, beskære, klippe og klistre, ændre farver og lys, skarphed og fokus og meget mere. Meget kan selvfølgelig allerede gøres på selve enheden, men skal det være virkelig godt, må vi over på en rigtig computer med en ordentlig skærm og nogle ordentlige programmer. Der præsenteres Sejlads At sejle er at lære at styre og trimme sejl, at kende vejret og vandet og at blive våd, solbrændt og lykkelig. På sejladsholdet sejler vi i de mindre både som Mini 12 er, Twin og Sonar. Bådene er alle velegnede til handicapsejlads. Efter et grundlæggende kursus om færdselsregler på vandet skal vi sejle med og mod hinanden. v/ Stevie Kørvell og undervises i både købeprogrammer og gratis programmer. Vi skal også se på, hvordan vi får billederne»videre«, så de ikke ender i støvet på din telefon, tablet eller computer. Fx print af billeder enkeltvis, til postkort, albums, indbydelser eller til hele albums eller udgivelse på nettet. Og selvfølgelig hvordan man laver backup af sine billeder. I forbindelse med udgivelse på internettet vil vi tage en snak og diskussion om etik, moral og sikkerhed.»syng med«syng med i et kor, hvor stilen er en blanding af sange fra den blå højskolesangbog, popsange, gospel og soul. Vi vil både synge på dansk og engelsk, og du kan være med, uanset om du vil have udfordringer, eller om du er nybegynder. På dette fag har du chancen for at være en del af den store lyd, som vi skaber i fællesskab og få erfaring med flerstemmig sang. Her har musikken ikke noget at gøre med, hvem der synger bedst, det handler der- v/ Iben Bøgh Lautrop imod om udtryk, indlevelse, energi, glæde og smerte med andre ord alt det musikken kan. Vi øver alle dagene på højskolen med undtagelse af fredag, hvor vi pakker madpakker og vandrer ud til en lokal kirke, hvor vi synger og får mulighed for at udnytte den gode akustik, som kirkerummet giver. Så kom og syng med!! v/ Pierre Baad Grundelementerne bliver saltvand, solskin og fart over feltet. Vi skal primært sejle på bane og blive gode til at manøvrere bådene. Har du lyst til at konkurrere, føle glæden ved at være på vandet og lære at sejle, så er sejlads et fag for dig.

9 AFTENAKTIVITETER Mandag aften: Intro Vi mødes i spisesalen, hvor ugens program bliver gennemgået, og der bliver tid til at hilse på hinanden. Forældre og børn mødes og hilser på børnepasserne og aftaler nærmere omkring aflevering og hentning. Tirsdag aften: Svømmehallen er åben Vi åbner Danmarks bedst tilgængelige svømmehal for alle. Kom og prøv bl.a. vandrutsje banen og varmtvandsbassinet. Også dampbad og sauna er muligheder. Onsdag aften: Vild med dans / Mit favorit musiknummer Vild med dans bliver et tilbud til dem, der vil prøve kræfter med moderne dans, der primært er inspireret af retro aerobic. Eller du kan vælge at mødes i en lyttegruppe, hvor vi fortæller om og spiller vores medbragte favoritnumre. Torsdag aften: Sangaften på Himmelbjerget Vi spiser aftensmad tidligt, hvorefter vi drager af sted til Himmelbjerget. Under de grønne bøge deltager vi sammen med andre i fællessang akkompagneret af Himmelbjergets live-band. Fredag aften: Bålaften ved stranden og klatring Vi satser på godt vejr og mødes ved bålet, når solens sidste stråler forsvinder. Traditionen tro tager vi sanghæfter og guitar med til bålkaffen og laver fællessang under stjernerne. For dem, der har modet, er der også mulighed for at klatre på skolens høje, udfordrende klatrevæg i hallen. Lørdag aften: Fest Afslutningsmiddag med efterfølgende fest, hvor bandet»playlisten«spiller op til dans.

10 PRAKTISKE OPLYSNINGER Ankomst Mandag den 15. juli mellem kl. 15:00 og 17:00. Afrejse Søndag den 21. juli kl. 12:00. Værelser forlades senest kl. 10:00. Kursuspris Voksne over 17½ år kr. Tillæg for enkeltværelse 300 kr. Ved afbud pga. sygdom får du alle penge retur, hvis du fremsender læge erklæring. Tilskud Egmont Højskolen administrerer på vegne af Vanførefonden, Bevica Fonden og Bevica Legater puljen»den gode oplevelse i et fællesskab med andre«. Puljen har til formål at give mennesker, der er udfordret af deres handicap og økonomi, mulighed for gode oplevelser i et fællesskab med andre. Den bærende tanke er, at alle bliver stærkere og får mere overskud og glæde gennem sociale fællesskaber. Kursister, som ønsker et ugeophold om sommeren, vil have mulighed for at ansøge om udgiften til eget kursus og udgiften til ledsagers ophold. Find vejledning og ansøgningsskema på vores hjemmeside (klik på linket i venstre side:»søg om tilskud til et højskoleophold«) Tilskud fra DHF Hvis du er medlem af DHF og har hjælper, ledsage- eller aflastningsordning, giver DHF tilskud til hjælperens pris, således at prisen bliver kr. Kontakt: Ulla Trøjmer u.trojmer@gmail.com Tilmelding og betaling Vi skal have modtaget din tilmelding senest mandag d. 13. maj enten på vedlagte tilmeldingsblanket eller via vores hjemmeside (se under korte kurser). Herefter fremsendes faktura på deltagerbetaling + evt. tillæg for enkeltværelse, elseng og loftlift. Hele beløbet betales på én gang senest d. 1. juni. Læs nærmere om vilkår og betingelser på vores hjemmeside (se under korte kurser). Hjælpere/hjemmehjælp På Egmont Højskolen findes en lille hjemmehjælpsafdeling, som kan give en hånd med, når du fx skal hente mad ved buffeten, have pakket ud, have gjort rent i begrænset omfang, knappet skjorte, bundet sko osv. Hvis du skal have mere omfattende personlig pleje eller støtte til fx bad, toilet og påklædning i mere end 10 min. morgen og aften, skal du medbringe den hjælp, som du får hjemme. Det vil sige, at din hjemkommune skal overflytte din hjemmehjælp (som du har fået bevilget efter Servicelovens 83, 85 eller 95) til Egmont Højskolen, så vi har midlerne til at ansætte ekstra hjælpere. Hvis du har hjælperordning efter 96, skal du medbringe egne hjælpere. VIGTIGT VIGTIGT VIGTIGT Hvis du ikke medbringer timer til hjemmehjælp, og hvis du ikke har oplyst skolen om dit behov for hjælp, vil der ikke blive stillet hjælp til rådighed. Det er således dit ansvar at sørge for, at bevillingen er på plads, og at skolen er vidende om dit behov for praktisk hjælp, inden kurset starter. Husk at afkrydse på tilmeldingsblanketten, at du ønsker et skema omkring hjælpe behov tilsendt.

11 Værelser Skolens værelser er af meget forskellig standard. Det skyldes, at værelserne er bygget i løbet af en årrække, og at krav og behov har ændret sig. Vi håber, at I vil have forståelse for, at værelsesfordelingen sker efter kriterierne: behov og først-til-mølle. Hjælpemidler Skolen har 30 værelser med loftlift, som fordeles efter først-til-mølle-princippet. Eget sejl skal medbringes. Badesæde (væghængt) og badebåre kan lånes, hvis det er forudbestilt. Elseng kan lejes men skal bestilles senest en måned før kursusstart. Vi råder dog kun over et begrænset antal, så bestil kun, hvis du bruger det til hverdag. Leje af loftlift: 200 kr. pr. uge Leje af elseng: 300 kr. pr. uge Alle andre personlige hjælpemidler (fx toiletstol, særlig madras, ekstra puder mv.) skal medbringes. Medbring evt. også egen crosser højskolen har ingen mulighed for udleje. Husk at krydse af på tilmeldingsblanketten om du har brug for loftlift/el-seng. Sengetøj, linned mv. Du skal ikke medbringe dyne, pude, sengelinned og håndklæder. Det er dog en god idé at medbringe et håndklæde til strandbrug, da skolens ikke må medbringes på stranden. Badeudstyr strand og Vandhalla Husk badetøj og eget badehåndklæde. Egmont Højskolen har verdens bedste badebro ved stranden, samt Vandhalla, Danmarks bedst tilgængelige svømmehal med bl.a. rutsjebane og varmtvandsbassin. Læs evt. mere på vandhalla.dk Bemærk: Du skal selv sørge for hjælp/ hjælper i forbindelse med besøg i svømmehallen. Kontor Skolens kontor er åbent alle hverdage mellem kl. 8:00 og 15:00. Her kan du bl.a. hæve kontanter, finde postkort, kuverter, frimærker mv. Henvendelse Charles Hansen ch@egmont-hs.dk Ingeborg M. Holm ih@egmont-hs.dk Egmont Højskolen Villavej 25, Hou Odder mail@egmont-hs.dk AARHUS AALBORG TIRSTRUP BILLUND ESBJERG HOU KØBENHAVN KASTRUP Med forbehold for fejl og ændringer

12 Ugeprogram LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE juli 2019 Tid Mandag 15/7 Tirsdag 16/7 Onsdag 17/7 Torsdag 18/7 Fredag 19/7 Lørdag 20/7 Søndag 21/7 8:00 Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad 9:00-9:20 9:30-12:00 Foredrag v/ Gitte Madsen:»Find vej i systemet«foredrag v/ Simi Jan:»Til te med Taliban«Foredrag v/ Ulla Trøjmer / Astrid Bodrum:»At rejse«morgensamling Morgensamling Morgensamling Morgensamling Morgensamling Foredrag v/ Birthe Rønn Hornbeck:»Det evigt menneskelige«8:00-12:00 Mokost & afrejse 12:30 Frokost Frokost Frokost Frokost Frokost 14:00-17:00 15:00-17:00 Ankomst & indkvartering Eftermidagsfag Eftermidagsfag Eftermidagsfag Eftermidagsfag Eftermidagsfag Eftermidagsfag 18:00 Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Grillaften Festmiddag Ca. 20:00 19:15 Introaften og velkomst Åben svømmehal Vild med dans i hallen / Mit favorit musiknummer Fællessang på Himmelbjerget Bålaften ved stranden og klatring i hallen Farvelfest med live-musik Med forbehold for ændringer. Nærmere program tilsendes før kursusstart.

13 Tilmelding til "Leg, latter og livsglæde" juli 2019 Skriv tydeligt med BLOKBOGSTAVER - og KUN EEN voksen pr. blanket Navn... : Adresse... : Postnr. og by.. : Tlf.nr.... : Cpr.nr.:... : Tilmeldingen er kun gyldig med cpr.nr. Ønsker du at stå med navn, adresse og tlf.nr. på deltagerlisten, der bliver sendt til alle deltagere? Ja Nej Har du et handicap? Nej Ja - Hvilket: Bruger du: Elstol Manuel stol Crosser Rollator Andet: Hvis du har egen hjælper med, angiv: Kommunal hjælperordning - hjælperens navn: Ingen kommunal hjælperordning Hvis du ikke har egen hjælper med, angiv: Jeg har brug for hjælp fra Egmont Højskolen og ønsker spørgeskema tilsendt (se venligst i brochuren under Praktiske oplysninger i afsnittet om hjælpere/hjemmehjælp ) Indkvartering: (se brochuren) Jeg ønsker enkeltværelse (tillæg kr. 300 pr. uge) Jeg ønsker dobbeltværelse sammen med: Særlige behov i forb. med værelsesindretning: Hjælpemidler: (se brochuren) Jeg har brug for elseng (leje kr. 300 pr. uge) Jeg har brug for loftlift (leje kr. 200 pr. uge). Eget sejl skal medbringes. Jeg har brug for en forhøjet seng Jeg har brug for badebåre Jeg har brug for badesæde Alle andre hjælpemidler såsom toiletstol, særlig madras, ekstra puder skal du selv medbringe. Kost: Jeg er vegetar Jeg skal have særlig lægeordineret kost. Hvilken: Andet: Husk at udfylde den anden side

14 Fagvalg: Angiv 1. og 2. prioritet. Du har det samme fag hele ugen, men angiv 2. prioritet i tilfælde af at din 1. prioritet er overtegnet. Eftermiddagsfag Prioritet 1 2 Personlige smykker i sølv Kajak Mad for alle Svend Brinkmann Qigong Idræt og Vand Maleri Få mere ud af dine fotos Syng med Sejlads Er du medlem af DHF? Nej Ja - angiv medlemsnr.: Persondata: På denne blanket har du opgivet oplysninger om navn, adr., cpr, evt. handicap, værelse, fagvalg samt evt. særlige kostbehov. Af regnskabstekniske årsager opbevares blanketten forsvarligt med de angivne oplysninger i 5 år efter endt kursusophold. Med din underskrift bekræfter du at være indforstået med ovenstående. Dato: Underskrift: Samtykkeerklæring: Jeg giver hermed mit samtykke til, at videoer og fotos, der bliver produceret under kurset, enten som situationsbilleder eller portrætbilleder, må bruges i fremtidig markedsføring for Egmont Højskolen. Det er fx højskolens hjemmeside, sociale medier/kanaler eller lignende. Derudover tryksager som fx nyhedsbreve, brochurer eller andet eksternt målrettet informativt materiale. Tilladelsen gives med den forudsætning, at billederne bliver brugt i en sammenhæng, der er ikke krænkende for undertegnede som person. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke skriftligt. Dato: Underskrift: Bemærk: Situationsbilleder, hvis hovedformål er at gengive en aktivitet og som er harmløse ud fra en normal betragtning kræver ikke samtykke. Husk at udfylde den anden side

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE For børn og voksne Uge 29 15. 21. juli 2019 udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE For børn og voksne Ugens fællesnævner og overskrift

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Uge 29 16. 22. juli 2018 udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Ugens fællesnævner og overskrift er leg, latter og livsglæde. Et kursus

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE For børn og voksne Uge 29 16. 22. juli 2018 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE For børn og voksne Ugens fællesnævner og overskrift

Læs mere

[ SNAK ] SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli 2019

[ SNAK ] SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli 2019 SOMMERSJOV I HOU SOMMERSJOV 28 I HOU UGE egmont højskolen Uge 28 8. 14. juli 2019 [ SNAK ] udviklet i samarbejde med: Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening Danmarks mest

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE Uge 29 18. 24. juli 2016 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE Ugens fællesnævner og overskrift

Læs mere

IDRÆT FOR ALLE. også for dig! Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer

IDRÆT FOR ALLE. også for dig! Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer IDRÆT FOR ALLE også for dig! Uge 27 1. 7. juli 2019 Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer Danmarks mest rummelige højskole v4 IDRÆT FOR ALLE også for dig! Idræt for alle er en uge på Egmont Højskolen,

Læs mere

TEGNE, MALE, MODELLERE

TEGNE, MALE, MODELLERE TEGNE, MALE, MODELLERE 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur.

Læs mere

PATCHWORK

PATCHWORK PATCHWORK 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 29. juni 5. juli 2015 - udviklet i samarbejde med: Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE... også for dig! Et stort velkommen til uge 27»Handicapidræt for

Læs mere

SKRIV DIN LIVSHISTORIE

SKRIV DIN LIVSHISTORIE SKRIV DIN LIVSHISTORIE 17.02.19 23.02.19 PROGRAM Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er

Læs mere

SKRIV DIN LIVSHISTORIE Ekstra kursus

SKRIV DIN LIVSHISTORIE Ekstra kursus SKRIV DIN LIVSHISTORIE 21.10.18 27.10.18 Ekstra kursus PROGRAM Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling

Læs mere

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI 23.06.19 29.06.19 Kurset henvender sig til fotografentusiaster, som har lyst til at fordybe sig i det håndværk, det er at fotografere. Hver dag starter med et oplæg, som kan give

Læs mere

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening. udviklet i samarbejde med:

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening. udviklet i samarbejde med: SOMMERSJOV I HOU SOMMERSJOV 28 I HOU UGE egmont højskolen Uge 28 9. 15. juli 2018 udviklet i samarbejde med: Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening Danmarks mest rummelige

Læs mere

BRIDGE PÅ ASKOV

BRIDGE PÅ ASKOV BRIDGE PÅ ASKOV 05.05.19 11.05.19 PROGRAM Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det er en fordel at have spillet bridge et halvt års tid. Teorien? Den lærer du bedst med kort i hænderne,

Læs mere

JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE

JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE 22. 28. december 2013 UDKAST - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL JULEKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN For første gang i Egmont Højskolens nyere

Læs mere

Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag 8. november 15.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe i Spisesalen 18.15 Aftensmad i Spisesalen 19.00 Velkomst ved højskoleforstander Jørgen Kløve

Læs mere

SAMMEN KAN VI MERE. Lykken er. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juni 2. juli udviklet i samarbejde med:

SAMMEN KAN VI MERE. Lykken er. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juni 2. juli udviklet i samarbejde med: SAMMEN KAN VI MERE Lykken er Uge 26 26. juni 2. juli 2017 - udviklet i samarbejde med: Danmarks mest rummelige højskole Lykken er SAMMEN KAN VI MERE at bruge en uge af sin sommerferie på Egmont Højskolen

Læs mere

IDRÆT FOR ALLE. også for dig! Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer

IDRÆT FOR ALLE. også for dig! Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer IDRÆT FOR ALLE også for dig! Uge 27 1. 7. juli 2019 Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer Danmarks mest rummelige højskole IDRÆT FOR ALLE også for dig! Idræt for alle er en uge på Egmont Højskolen,

Læs mere

IDRÆT FOR ALLE. også for dig! Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer

IDRÆT FOR ALLE. også for dig! Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer IDRÆT FOR ALLE også for dig! Uge 27 1. 7. juli 2019 Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer Danmarks mest rummelige højskole IDRÆT FOR ALLE også for dig! Idræt for alle er en uge på Egmont Højskolen,

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 30. juni 6. juli 2014 Eventsponsor - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE... også for dig! I uge 27 2014 skal vi igen have gang

Læs mere

BRODERI ASKOV HØJSKOLE

BRODERI ASKOV HØJSKOLE BRODERI 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

BRIDGE PÅ ASKOV

BRIDGE PÅ ASKOV BRIDGE PÅ ASKOV 11.08.19 17.08.19 Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det er en fordel at have spillet bridge et halvt års tid. Teorien? Den lærer du bedst med kort i hænderne,

Læs mere

PATCHWORK ASKOV HØJSKOLE

PATCHWORK ASKOV HØJSKOLE PATCHWORK 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

Skriv din livshistorie februar 2017

Skriv din livshistorie februar 2017 Skriv din livshistorie 19.-25. februar 2017 Skriv om dit liv - for når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er

Læs mere

Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE

Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

SØLVSMYKKER ASKOV HØJSKOLE

SØLVSMYKKER ASKOV HØJSKOLE SØLVSMYKKER 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst

Læs mere

MIDSOMMER I ASKOV i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion

MIDSOMMER I ASKOV i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion MIDSOMMER I ASKOV 17.06.19 21.06.19 i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion PROGRAM På kurset får du indblik i brydninger i historie, kunst, litteratur og musik gennem foredrag og studiekredse. Dagsrytme

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE Bridge på Askov 20.08.17 26.08.17 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

EN PLADS I SOLEN. det er her, det sker. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli 6. august udviklet i samarbejde med

EN PLADS I SOLEN. det er her, det sker. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli 6. august udviklet i samarbejde med EN PLADS I SOLEN det er her, det sker Uge 31 31. juli 6. august 2016 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN det er her, det sker Vi glæder os til at byde velkommen

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 4. 10. juli 2016 udviklet i samarbejde med: Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE... også for dig! Et stort velkommen til uge 27»Handicapidræt for alle«,

Læs mere

EN PLADS I SOLEN. igen igen! Uge juli 3. august udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

EN PLADS I SOLEN. igen igen! Uge juli 3. august udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN igen igen! Uge 31 28. juli 3. august 2014 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN igen igen! Vi glæder os til at byde velkommen til Egmont Højskolen,

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole. Eventsponsor

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole. Eventsponsor HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27 Uge 27 2. 8. juli 2012 Eventsponsor - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE også for dig HOVEDFAG Du skal vælge ét og følge dette

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE For børn og voksne Uge 29 17. 23. juli 2017 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE For børn og voksne Ugens fællesnævner og overskrift

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2019 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

STRIK ASKOV HØJSKOLE

STRIK ASKOV HØJSKOLE STRIK 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur.

Læs mere

EN PLADS I SOLEN. grib dagen! Danmarks mest rummelige højskole. 29. juli 4. august Uge udviklet i samarbejde med

EN PLADS I SOLEN. grib dagen! Danmarks mest rummelige højskole. 29. juli 4. august Uge udviklet i samarbejde med EN PLADS I SOLEN grib dagen! Uge 31 29. juli 4. august 2013 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN» grib dagen!«vi glæder os til at byde velkommen til Egmont Højskolen,

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 15.05.17 21.05.17 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det

Læs mere

kunsten at fotografere

kunsten at fotografere kunsten at fotografere 07.08.16 13.08.16 Se verden i billeder! Vi gentager successen fra sidste år, med en uges fotografisk fordybelse på Askov Højskole! Kurset er for dig, der hverken er nybegynder eller

Læs mere

Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE

Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE Velkommen til en uge, hvor man møder mange spændende mennesker. Smilet, humoren og livsglæden er gennemgående tema. Bjarne Nielsen Brovst, forfatter,

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE Fælles for begge kurser Motion for alle. Undgå stivhed i nakke og skuldre ved Charlotte Aagaard Nielsen. Morgensang og sangaften med Kristian la Cour. Ingrid

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 13.05.18 19.05.18 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Uge 29 13. 19. juli 2015 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Ugens fællesnævner og overskrift er leg, latter og livsglæde. Et

Læs mere

k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9

k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9 16. - 22. august 2009 Le, leg og lev vel! Sommerhøjskole arrangeret i samarbejde med Fountainhouse k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9 Sommerhøjskolen arrangeres i samarbejde

Læs mere

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov 16.09.18 22.09.18 ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov Bliv introduceret til amatørarkæologi. Lær om at læse et historisk landskab, og hvordan man kan undersøge det

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Uge 29 15. 21. juli 2013 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Ugens fællesnævner og overskrift er leg, latter og livsglæde. Et

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2018 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 3. 9. juli 2017 Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer Danmarks mest rummelige højskole ... også for dig! HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Endnu engang vil vi byde velkommen til

Læs mere

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING 13.10.19 19.10.19 PROGRAM Fællesskabende Familiehøjskole Vi glæder os til at se dig og din familie her på Askov Højskole. I denne uge bliver du og din familie ført

Læs mere

Patchwork ASKOV HØJSKOLE

Patchwork ASKOV HØJSKOLE Patchwork 05.11.17 11.11.17 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset Patchwork får du mulighed for at fordybe dig i patchwork, samtidig med, at du sammen med hele holdet får indblik i nye tendenser og brydninger

Læs mere

SKRIV DIN LIVSHISTORIE

SKRIV DIN LIVSHISTORIE SKRIV DIN LIVSHISTORIE 10.11.19 16.11.19 Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

Sportsweekend. du er inviteret! 5 Egmont Højskolen. Villavej 25, 8300 Odder september 2017

Sportsweekend. du er inviteret! 5 Egmont Højskolen. Villavej 25, 8300 Odder september 2017 Sportsweekend 5 Egmont Højskolen Villavej 25, 8300 Odder 1.-3. september 2017 du er inviteret! Sportsweekend Sportsweekend er weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret,

Læs mere

Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE

Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag 6. december 15.00 Indkvartering 17.00 Rundvisning ved højskolelærerne Ulla Henningsen og Kristian la Cour 18.15 Aftensmad 19.00 Velkommen og introduktion

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE Bridge på Askov 19.08.18 25.08.18 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

Strik ASKOV HØJSKOLE

Strik ASKOV HØJSKOLE Strik 05.11.17 11.11.17 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset Strik får du mulighed for at fordybe dig i emnet strik, samtidig med at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for

Læs mere

Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet -

Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet - Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative

Læs mere

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014 2014 Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Uge 27 29/6 5/7 2014 Side 2 Afspænding meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Med afsæt i det at kikke indad vil du

Læs mere

SOMMERJAZZ PÅ ASKOV

SOMMERJAZZ PÅ ASKOV SOMMERJAZZ PÅ ASKOV 02.06.19 08.06.19 Åbn saxofonkassen, børst støvet af bassen, få rørt tangenterne og find trommestikkerne frem! På dette jazzkursus spiller vi en god gang jazzmusik! Vi dyrker glæden

Læs mere

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening. udviklet i samarbejde med:

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening. udviklet i samarbejde med: SOMMERSJOV I HOU SOMMERSJOV 28 I HOU UGE egmont højskolen Uge 28 10. 16. juli 2017 udviklet i samarbejde med: Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening Danmarks mest rummelige

Læs mere

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei Korte kurser 2013 Idrætshøjskolen Bosei Familiekursus Vælg mellem uge 28 (7. til 13. juli) og uge 29 (14. til 20. juli) 2013. I ugerne 28 og 29 åbner Idrætshøjskolen Bosei atter dørene til to uforglemmelige

Læs mere

VIDEO VIDEO Et praktisk filmkursus, hvor du lærer at gøre det selv bedre.

VIDEO VIDEO Et praktisk filmkursus, hvor du lærer at gøre det selv bedre. VIDEO VIDEO 05.07.20 11.07.20 Et praktisk filmkursus, hvor du lærer at gøre det selv bedre. På dette praktiske filmkursus kan du lære at lave korte, skarpe og interessante små film, som kan bruges i privat,

Læs mere

STRIK

STRIK STRIK 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er der

Læs mere

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016 Skriv din livshistorie 13.-19. november 2016 Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2017 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative

Læs mere

ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV

ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov 17.09.17 23.09.17 ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov I sommeren 2016 fandt tre heldige og ihærdige amatørarkæologer den hidtil største guldskat fra Danmarks vikingetid.

Læs mere

Tank op! Sommerkurser 2015

Tank op! Sommerkurser 2015 Tank op! Sommerkurser 2015 Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative fag som omdrej

Læs mere

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING 13.10.19 19.10.19 PROGRAM Fællesskabende Familiehøjskole Vi glæder os til at se dig og din familie her på Askov Højskole. I denne uge bliver du og din familie ført

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 02.09.18 08.09.18 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

DANS DANS DANS i samarbejde med leder af Husted Dans, Birgit Husted

DANS DANS DANS i samarbejde med leder af Husted Dans, Birgit Husted DANS DANS DANS 01.09.19 07.09.19 i samarbejde med leder af Husted Dans, Birgit Husted Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne. Her kan alle være med både

Læs mere

Broderi

Broderi Broderi 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er der

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Uge 29 17. 23. juli 2017 udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Ugens fællesnævner og overskrift leg, latter og livsglæde. Et kursus

Læs mere

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion 19.06.17 23.06.17 ASKOV HØJSKOLE Mandag 19. juni 10.00 Ankomst med kaffe i spisesalen og indkvartering 11.30 Rundvisning ved kursuslederne Ulla

Læs mere

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion 20.06.16 24.06.16 ASKOV HØJSKOLE Mandag 20. juni 10.00 Ankomst med kaffe i spisesalen og indkvartering 11.30 Rundvisning ved kursuslederne Ulla

Læs mere

Ud i naturens spisekammer 03.07.16 09.07.16

Ud i naturens spisekammer 03.07.16 09.07.16 Ud i naturens spisekammer 03.07.16 09.07.16 Hvordan smager den danske natur? Vi finder ud af det, når vi sammen sanker fra havet, markerne og den vilde natur og pepper klassiske retter op med naturlige

Læs mere

juni Sommer Sang Samvær. Sommerhøjskole i samarbejde med SIND. et ugekursus på Brenderup Højskole arrangeret i samarbejde med SIND

juni Sommer Sang Samvær. Sommerhøjskole i samarbejde med SIND. et ugekursus på Brenderup Højskole arrangeret i samarbejde med SIND 22. - 28. juni 2008 Sommer Sang Samvær Sommerhøjskole i samarbejde med SIND et ugekursus på Brenderup Højskole arrangeret i samarbejde med SIND Sommerhøjskolen arrangeres i samarbejde med Landsforeningen

Læs mere

Træning Teknik Motion Sjov Samvær

Træning Teknik Motion Sjov Samvær Judo sommerlejr 2015 Træning Teknik Motion Sjov Samvær JEON KI YOUNG KOREANSK JUDO LEGENDE 3 x VM GULD 1 X OL GULD ÅRETS GÆSTETRÆNER Søndag d. 26. juli - Lørdag d. 1. august Har du planlagt din sommerferie

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole. Eventsponsor

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole. Eventsponsor HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27 Uge 27 2. 8. juli 2012 Eventsponsor - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE også for dig HOVEDFAG Du skal vælge ét og følge dette

Læs mere

Skriv din livshistorie november 2018

Skriv din livshistorie november 2018 Skriv din livshistorie 11.-17. november 2018 Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

Adventskursus 04.12.16 10.12.16 ASKOV HØJSKOLE

Adventskursus 04.12.16 10.12.16 ASKOV HØJSKOLE Adventskursus 04.12.16 10.12.16 ASKOV HØJSKOLE Søndag 4. december 15.00 Indkvartering 17.00 Rundvisning ved højskolelærerne Ulla Henningsen og Kristian la Cour 19.00 Velkommen og introduktion til kurset

Læs mere

Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

Camp Personlig Udvikling

Camp Personlig Udvikling 5 Dronningens Ferieby 13.-15. september 2019 Camp Personlig Udvikling Det gode liv - du er inviteret 5 Dronningens Ferieby 13.-15. september 2019 Camp Personlig Udvikling»Når forandringens vinde blæser,

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 03.09.17 09.09.17 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

Kunst Litteratur Historie 10.04.16 16.04.16 ASKOV HØJSKOLE

Kunst Litteratur Historie 10.04.16 16.04.16 ASKOV HØJSKOLE Kunst Litteratur Historie 10.04.16 16.04.16 ASKOV HØJSKOLE TURE - Heldagsturen går til Århus. Vi besøger Den Gamle By, hvor guider viser os udstillingsbyen 1974 din egen tid på museum. Byen er en tidsrejse,

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Uge 29 FOR BØRN OG VOKSNE 16. 22. juli 2012 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE Ugens fællesnævner og overskrift

Læs mere

GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN

GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN 25.11.18 01.12.18 PROGRAM Hos Grundtvig havde historiefortællingen en kolossal betydning i udviklingen af os som individer og som folk, i dannelsen af nationen og i historiens

Læs mere

Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE

Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE KUNST LITTERATUR HISTORIE TURE Heldagsturen går til Slesvig. Vi besøger det interessante Gottorp Slot Museum - hører den spændende historie om

Læs mere

Fugle i naturen. 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye

Fugle i naturen. 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Fugle i naturen 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger, få en flyvende start

Læs mere

Daghøjskole Tag på højskole om dagen og sov i din egen seng om natten! 1 uge på højskolen som dagkursist koster kun 1.175,- kr.

Daghøjskole Tag på højskole om dagen og sov i din egen seng om natten! 1 uge på højskolen som dagkursist koster kun 1.175,- kr. Daghøjskole 2018 Tag på højskole om dagen og sov i din egen seng om natten! Bor du i nærheden af Højskolen Marielyst og har lyst til at deltage på kurser og aktiviteter på højskolen så er tilbuddet om

Læs mere

Efterår Fugle i naturen. 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye

Efterår Fugle i naturen. 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Efterår Fugle i naturen 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger, få en flyvende

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

DET GODE LIV. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juni udviklet i samarbejde med:

DET GODE LIV. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juni udviklet i samarbejde med: DET GODE LIV Uge 26 24. 30. juni 2019 udviklet i samarbejde med: Danmarks mest rummelige højskole DET GODE LIV... er titlen på årets sommerkursus i uge 26 på Egmont Højskolen. Vi drømmer alle om det: Det

Læs mere

Humor og Livsglæde 30.10.16 05.11.16 ASKOV HØJSKOLE

Humor og Livsglæde 30.10.16 05.11.16 ASKOV HØJSKOLE Humor og Livsglæde 30.10.16 05.11.16 ASKOV HØJSKOLE Velkommen til en uge, hvor man møder mange spændende mennesker. Smilet, humoren og livsglæden er gennemgående tema. Bjarne Nielsen Brovst, forfatter,

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

FIKT Foreningen af integrative kunstterapeuter FORÅRS KUR Den marts i Gadbjerg. Qi Gong, Shamanisme og billedudtryk

FIKT Foreningen af integrative kunstterapeuter FORÅRS KUR Den marts i Gadbjerg. Qi Gong, Shamanisme og billedudtryk FIKT Foreningen af integrative kunstterapeuter FORÅRS KUR 2018 Den 9. - 11. marts i Gadbjerg Qi Gong, Shamanisme og billedudtryk Alionah V. Larsen og Ida Sofie Lester Tag en ting med, som for dig repræsenterer

Læs mere

Musik på Tværs 15.11.15 21.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Musik på Tværs 15.11.15 21.11.15 ASKOV HØJSKOLE Musik på Tværs 15.11.15 21.11.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag d. 15. november 15.00 17.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe og boller i spisesalen 17.00 Rundvisning ved højskolelærer Ulla Henningsen du hører lidt

Læs mere

UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

UGE 30 SOMMERKURSUS. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 22. 28. juli 2019 udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS Velkommen til uge 30 på Egmont Højskolen. Vi håber igen i år, at få nysgerrige

Læs mere

IDRÆT FOR ALLE. ... også for dig! Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer

IDRÆT FOR ALLE. ... også for dig! Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer IDRÆT FOR ALLE... også for dig! Uge 27 2. 8. juli 2018 Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer Danmarks mest rummelige højskole IDRÆT FOR ALLE... også for dig! Idræt for alle er først og fremmest en

Læs mere