Universitetsuddannelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Universitetsuddannelser"

Transkript

1 Universitetsuddannelser Harmonisering - enkelt dur/mol-koral 2. udgave, 1986 ISBN Forfatter(e) Inge Svendsen Giver en elementær indføring i koralharmoniseringens principper. 315,00 DKK Inkl. moms Bogen falder i to store dele. Den første del giver en indføring i de helt fundamentale færdigheder og principper, herunder dissonansbehandling. Den anden del bygger videre på principperne for dissonansbehandling, som blev gennemgået i første del af bogen, og akkordvalget udvides med flere dissonerende akkorder og med parallelakkorderne. Bogen indeholder også pædagogiske overvejelser, som kan fungerer som støtte i undervisningsforløbet og inddrages efter behov. Bogens omfang og progression gør, at den kan anvendes på alle begynderniveauer. Bogen indeholder øvelser og eksempler, der er hentet fra rigtige koralmelodier og binder teori og praksis sammen.

2 The Beatles 1. udgave, 1990 ISBN Forfatter(e) Ejvind Dengsø Giver et grundigt indblik i den sammenblanding af musik og samfundskommentarer, som The Beatles blev så kendt for. 315,00 DKK Inkl. moms Boggen sætter musikfænomenet The Beatles ind i en historisk, sociologisk og musikhistorisk sammenhæng, samtidig med at den giver et indblik i Lennon-McCartneys unikke musikalske virkemidler. Bogen går tæt på den historiske såvel som den musikalske udvikling hos bandet og fortæller om det daglige arbejde i musikstudiet. Bogen indeholder et væld af musikanalyser, autentiske nodesatser, sjældne fotos samt sangtekster, anekdoter og citater fra hovedpersonerne.

3 Jazzbogen CD 1. udgave, 1994 ISBN Forfatter(e) Eksempel-CD til Jazzbogen. 275,00 DKK Inkl. moms Denne CD indeholder de musikeksempler, som omtales i bogen af samme navn. Jazzbogen beskriver nogle hovedstationer i jazzens udvikling fra begyndelsen til i dag, både gennem en musikfaglig beskrivelse af musikken og gennem en beskrivelse af jazzens miljø, vilkår og samspil med det omgivende samfund.

4 Jazzbogen 1. udgave, 1994 ISBN Forfatter(e) Bjarne Mørup En karakteristik af nogle af jazzhistoriens væsentligste hovedstrømninger. 325,00 DKK Inkl. moms Bogen beskriver nogle hovedstationer i jazzens udvikling fra begyndelsen til i dag, både gennem en musikfaglig beskrivelse af musikken og gennem en beskrivelse af jazzens miljø, vilkår og samspil med det omgivende samfund. Den musikfaglige beskrivelse tager udgangspunkt i analyser, der støtter sig til talrige og fyldige nodeeksempler og formoversigter. Desuden introducerer bogen de vigtigste begreber i den terminologi, der knytter sig til jazzen. Bogen levendegøres og perspektiveres gennem en række vedkommende fotos og spændende kildetekster i form af citater fra musikere, kritikere og andre, der deltog i og fulgte udviklingen på nærmeste hold.

5 Jazz-arrangement 1. udgave, 1995 ISBN Forfatter(e) Niels Brynjolf Systematisk og pædagogisk indføring i forskellige vokale satsteknikker. 290,00 DKK Inkl. moms Med afsæt i en gennemgang af diverse fir- og femklange præsenterer bogen en række værktøjer, der gør det muligt at komponere et smukt og varieret jazz-arrangement. Stilistisk tager bogen sit udgangspunkt i jazzens repertoire af standards og evergreens, men de gennemgående satsteknikker vil uden videre kunne anvendes i andre stilarter. Ud over afsnittene om vokale arrangementsprincipper behandler bogen 'walking bass' og 'two beat bass' samt de grundlæggende principper for trommespillet i jazzgenren. Bogen henvender sig især til gymnasiets højniveau i musik, men vil kunne bruges af enhver, der arbejder med og interesserer sig for jazz.

6 Soul. Sort musik i 1960erne 2. udgave, 2000 ISBN Forfatter(e) Jakob Jensen, Thomas Hammer Fokuserer på soulmusikkens forhold til sine rødder i USA's sorte kultur i 1960'erne. 355,00 DKK Inkl. moms Denne bog beskæftiger sig med såvel soulmusikken i sig selv som med de personer, der skabte den. Bogen opererer med to hovedpoler inden for soul, nemlig sydstatssoul som den usofistikerede, rå soul - f.eks. Aretha Franklin og James Brown - og Motown som den forfinede, producerede soul med crossover-ambitioner - f.eks. The Supremes. Udgivelsen er rigt illustreret og forsynet med omfattende nodeeksempler til underbygning af musikanalyserne. Her på siden kan du også finde supplerende materiale til bogen i form af forslag til undervisningsforløb i soul, eksempelanalyse af "Soul Man" og en beskrivelse af, hvordan man i undervisningen kan arbejde med James Browns grooves Bogen er velegnet til brug for musikundervisningen i gymnasiet og på hf.

7 101 opvarmningsøvelser for kor 1. udgave, 2000 ISBN Forfatter(e) Anders Krintel, Anne Louise Krogh Et ideelt værktøj til korlederen, der har brug for inspiration til sit daglige arbejde. 295,00 DKK Inkl. moms Bogens opvarmningsøvelser er inddelt i seks grupper: Afspændingsøvelser Rytmiske øvelser Intonationsøvelser Ambitusøvelser Klangøvelser Støtteøvelser Øvelserne er typisk på 2-8 takter, og der medfølger en kort vejledning til korlederen. Nogle af øvelser er komponeret af forfatterne, mens resten tager udgangspunkt i kendte melodicitater. Bogen kan bruges til almindelig sang- og kortræning såvel som i musikundervisningen både i grundskolen og på ungdomsuddannelserne.

8 Rockmusik i tid og rum 1. udgave, 2000 ISBN Forfatter(e) Johannes Grønager, Anders Aare, Poul Rønnenfelt Få rock helt ind under huden. Bogen handler om oplevelse og analyse af en af vor tids mest karakteristike musikgenre. 500,00 DKK Inkl. moms Forfatterne af denne bog fokuserer på den interne musikanalyse, og det er således sammenhængen mellem de musikalske virkemidler og strukturer samt oplevelsen af musikken, forfatterne beskæftiger sig med. Bogens kapitler præsenterer nogle analysemodeller, som angriber musikken fra forskellige vinkler: Tid og rum Hook, break og gimmick Form Musikkens hus Tonalitet og harmonik Groove Sound Melodik og motiver Udtryksfelt Begrebet rockmusik skal i denne bog forstås i sin bredeste betydning. Det er vanskeligt og faktisk også uvæsentligt for denne bogs pointer at afgrænse rocken genremæssigt, bl.a. fordi den er i stadig udvikling og fusionerer flittigt med andre musikformer. Som eksempler på bogens analysemodeller inddrages undervejs et bredt udvalg af rockmusikkens klassikere, men udgangspunktet for analysen vil altid være den klingende musik. Her fra siden er der også adgang til bogens tilhørende website, der indeholder supplerende materiale i form af links til søgeværkktøjer og til websites med oplysninger om rockbands, henvisning til relevant litteratur, et soundværksted, eksempler på korte grooves samt praktiske analyseskemaer, der kan bruges i undervisningen. Bogen henvender sig til musikundervisningen på højniveau i gymnasiet og på HF, men kan også anvendes på de videregående musikuddannelser.

9 Ny musik efter udgave, 2001 ISBN Forfatter(e) Ursula Andkjær Olsen, Palle Andkjær Olsen Løfter sløret for et af de 20. århundredes oversete børn - nemlig fænomenet ny musik, der giver det musikalske udtryk mere kant end man længe har set. 520,00 DKK Inkl. moms Ny kompositionsmusik, ny partiturmusik, moderne klassisk musik, musikalsk modernisme, avantgardemusik, eksperimenterende musik - kært barn har mange navne. Men i denne bog forstås ny musik - i overensstemmelse med hvad der efterhånden har vundet hævd som en samlebetegnelse for det væld af højst forskelligartede veje og verdener, som komponister i det 20. århundrede har valgt som deres. Ny musik efter 1945 indeholder noder og partiturer til de værker og værkuddrag, bogen gennemgår og er derfor en lille musikantologi. Med gengivelsen af partiturer og med de grundige analyser af en række nymusikalske værker er bogen trods den ny musiks ry som vanskelig musik let at gå til. Bogen behandler et bredt udsnit af værker - fx Boulez, Ligeti, Stockhausen, Cage, Berio, Nørgård, Crumb, Reich, Schnittke, Pärt og Abrahamsen. Bogen giver dermed et indblik i et bredt felt af indfaldsvinkler til musik - vinkler, som også kan være frugtbare for arbejdet med såvel klassisk musik som populærkulturel og etnisk musik. Bogen henvender sig til musikundervisningen på ungdomsuddannelserne samt på videregående uddannelser, men kan bruges af alle, der interesserer sig for nyere tids musikalske udvikling.

10 Gads religionshistoriske tekster 1. udgave, 2002 ISBN Forfatter(e) Henrik Hjort Sørensen, Birgitte Sonne, Jørgen Podemann Sørensen, Lene Andersen, Finn Ove Hvidberg Hansen, Klara Preben Hansen, Peter Andersen, Una Canger, Morten Warmind, Vagn Duekilde, Olof Lindin, Christian Lindtner, Svend Søndergaard, Lise Manniche, Erik Grinstead Et alsidigt udvalg af religionshistoriske tekster fra hele verden, forsynet med indledninger der placerer dem i deres kulturhistoriske sammenhæng. 470,00 DKK Inkl. moms Dette udvalg af religionshistoriske tekster fra hele verden henvender sig til religionsundervisningen på ethvert plan, og til enhver, der interesserer sig for, hvorledes andre mennesker har opfattet verden de sidste 4000 år. Læseren vil her finde en mangfoldighed i udtrykket, der veksler fra næsten brutale til det sublime, fra håndfaste riter til filosofisk abstraktion, fra kultmyter til frelsesreligion. Det går som en rød tråd gennem denne mangfoldighed, at religiøse forestillinger har spillet en afgørende rolle for alle folkeslags levevilkår, og ingen kan benægte de store verdensreligioners indflydelse på verden i dag.

11 Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002 ISBN Forfatter(e) Ole Nedergaard, Rob Friedrich, Jesper Hauge En grundbog, der udvikler spillernes basketball-færdigheder og glæden ved at spille. 440,00 DKK Inkl. moms Basketball ABC gennemgår de fundamentale teknikker i basketball gennem detaljerede emnebeskrivelser. Desuden indeholder bogen et stort udvalg af øvelser og småspil til indlæring af gode tekniske færdigheder. Angrebs- og forsvarsspillet udvikler spillernes taktiske forståelse i spilsituationer fra»1 mod 1«til»5 mod 5«. Bogen fokuserer særligt på»3 mod 3«- spillet, som giver en perfekt blanding af indlæring og intensitet i spillet. Hvert af bogens afsnit opsamler nyttige tips til underviseren i tipsbokse. Basketball ABC gør ligeledes idrætsundervisningen lettere gennem afsnit om begynderregler og forslag til undervisningsforløb. Her på siden kan man finde supplerende materiale til bogen i form af forslag til forløb, vægttræningsprogram samt en række interessante links. Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt videregående uddannelser.

12 Det Moderne og Det Ny: Musikhistorier udgave, 2002 ISBN Forfatter(e) Jens Brincker En introduktion til den musikkultur, der tog sin begyndelse før 1. Verdenskrig og siden revolutionerede datidens musikforståelse. 495,00 DKK Inkl. moms Moderne og ny bruges normalt om det, der er oppe i tiden. Sådan bruges ordene ikke i denne bog, der handler om det, der var moderne og nyt i første halvdel af forrige århundrede, hvor den såkaldt moderne musik vakte furore før 1. verdenskrig og blev et slagord efter den. Bogen skildrer vigtige strømninger i europæisk og amerikansk musik i to historiske perioder til 1920 og 1920 til og eftersporer tidens tanker og tendenser analytisk i de store komponisters værker og kompositionsteknik. Mellem disse to historiske afsnit er kapitler om Arnold Schönberg og Igor Stravinsky, der begge på højst forskellige måder forener det moderne og det ny i deres livsværk og står som faderskikkelser og bannerførere for store dele af det 20. århundredes kompositionsmusik, anbragt. Bogen præsenterer aktuelle forskningsresultater til undervisningsbrug på højt niveau i gymnasiet, på konservatorier og seminarier og på universiteternes bachelorniveau. Bogen er forsynet med noteapparat og en fyldig litteraturliste, som gør den velegnet til selvstudium. Forhåbentlig vil den også være velkommen hos et bredt musikpublikum, der uden uddannelsesmæssige bagtanker søger oplysninger om den moderne eller ny musik, som nu er ved at blive historisk.

13 Harmonilære og koralharmonisering 1. udgave, 2002 ISBN Forfatter(e) Rune Bech Lauesen En grundlæggende introduktion til det, der i musikkens verden betegnes som harmonikken - den logiske sammenhæng mellem forskellige akkorder. 270,00 DKK Inkl. moms Udgangspunktet for denne bog er den vestlige verdens musik, som den høres i den klassiske musik fra ca. år 1650, i meget populærmusik og i jazz. Bogen handler om den dur-mol-tonale musiks harmoniske og satstekniske grundprincipper og lægger op til et nært samarbejde mellem teori og praksis. Alle bogens kapitler består af to dele - først behandles et emne fra harmonilæren analytisk, og derefter anvendes det i praksis til satslæredisciplinen koralharmonisering, således at man opnår såvel teoretisk bevidsthed om de harmoniske virkemidler som praktisk erfaring i at udnytte dem. Harmonilæreafsnittene kan også læses uafhængigt af resten af bogen. Harmonilæren tager udgangspunkt i samspillet mellem becifringssystem, trinanalyse og funktionsanalyse, fra de grundlæggende treklange til formindskede og altererede firklange. Koralharmoniseringen er behandlet udogmatisk og med et minimum af forbud. Hvert kapitel indeholder et antal øvelser til såvel harmonilære som koralharmonisering, der kan støtte indlæringen af stoffet. Bogen henvender sig primært til musikundervisningen på højt niveau i gymnasiet, og kræver et vist forkundskab til noder, tonearter, intervaller og skalaer. Den vil dog også være nyttig i andre sammenhænge, hvor man ønsker at beskæftige sig med emnet.

14 Det er religion! - en historisk mosaik 1. udgave, 2003 ISBN Forfatter(e) Jeppe Sinding Jensen Bogen giver en række forskellige bud på, hvad religion er, via tekster af kendte filosoffer og forskere, fra oplysningstiden og frem til idag. 325,00 DKK Inkl. moms Hvad religion i bund og grund er, har man aldrig rigtigt kunnet blive enige om. Religion handler nemlig ikke kun om tro, men også om etik, politik, psykologi, kunst, litteratur og alt muligt andet, som mennesker har beskæftiget sig med for at skabe en meningsfuld tilværelse. At der er mere end én forklaring kan derfor ikke undre, og Det er religion består af en række bud på svar, i form af små oversatte tekster af 20 kendte filosoffer og forskere fra oplysningstiden frem til i dag - fra David Hume til Claude Lévi-Strauss. Flere af teksterne har ikke tidligere været oversat til dansk. Bogen følger en historisk udviklingslinje og består af tre dele, der belyser religion ud fra forskellige synsvinkler: religionens forbindelse til tro, følelser og moral samt modsætningen til videnskab og fornuft; religion som et psykologisk fænomen; religion som et socialt fænomen. Alle tre dele indledes med en introduktion og omfatter desuden præsentationer af de enkelte filosoffer og forskere. Bogen kan læses på mange måder, men er tænkt som en mosaik af motiver, der lægger op til, at man kan følge tematiske ledetråde og selv sammensætte tekster ud fra bogens forskellige dele. Bogen er rettet mod religionsundervisningen i gymnasiet og på hf, men kan også bruges tværfagligt i forbindelse med fag som historie, filosofi, psykologi, samfundsfag og dansk. Bogen kan også læses uden for en undervisningssammenhæng af folk med interesse for den rolle, religion spiller i den menneskelige kulturs historie og nutid.

15 C-nøglen - musiklære for C-niveau 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Johannes Grønager En grundig og systematisk indføring i den basale musiklære; noder, skalaer, intervaller, akkorder, rytmer og musikinstrumenter. 245,00 DKK Inkl. moms Bogen er tilrettelagt således, at stoffet kan bruges i forbindelse med musikudøvelse, og bogen refererer derfor jævnligt til begrebernes praktiske anvendelighed. Bogen indeholder fire kapitler: Grundlæggende musiklærer, der indeholder nodelære, intervallære og akkordlære på et basalt niveau. Der er også praktiske anvisninger på, hvordan akkorder spilles på tangentinstrumenter. Rytmik og SDS (Sang - Dans - Spil), som er en praktisk tilrettelagt indføring i rytmelæren. Kapitlet indeholder en del SDS-øvelser, som styrker rytmesansen generelt og samtidig danner grundlag for rytmelæren. Guitar og bas, der er en praktisk indføring i elementær spil på bas og guitar. Musikkens instrumenter, der er en oversigtspræget gennemgang af de hyppigst anvendte instrumenter i den vestlige kulturs musik. Bogen er rig på nodeeksempler og anskuelige illustrationer, og til sidst i bogen er en række opgaver, der kan være en god hjælp i arbejdet med det teoretiske stof. Bogen henvender sig først og fremmest til musikundervisningen på ungdomsuddannelserne.

16 Fysikken i musikken og 'den gode stemning' 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Johannes Grønager En naturvidenskabelig tilgang til det, der ellers kan være svært at sætte fingeren på, i musikkens verden. ebogen ser på, hvilke fysiske realiteter og matematiske systemer, der ligger bag musikkens skalaer og intervaller. Bogen inddrager begreberne konsonans, dissonans samt ren og tempereret stemning, og derudover behandler ebogen også interferens mellem tone.

17 Groovy - Arrangement af pop og rock 2. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Johannes Grønager Klare og præcise retningslinier for, hvordan man kan skrue et arrangement sammen, så det fungerer i praksis. 325,00 DKK Inkl. moms Udover de praktiske retningslinjer for kompositionen af pop og rock giver bogen en teoretisk bevidsthed om de to musikgenrers musikalske virkemidler. Bogen arbejder både med rytmegruppens rolle og med vokalarrangementer. Bogens kapitler arbejder med forskellige aspekter ved et arrangement, f.eks. medstemmer, modstemmer, rytmiserede flydestemmer, bas, trommer og ikke mindst det rytmiske sammenspil mellem instrumenterne - groove. Bogens metoder og anvisninger er blevet til på baggrund af indgående studier af store mængder pop- og rockmusik, og alt er dokumenteret med talrige eksempler fra det virkelige liv. Alle teknikker, der omtales i bogen, er eksemplificeret med Bobby Darins sang Dream Lover. Bogen indeholder også en række øvelsesopgaver, der kan bruges til træning af bogens metoder, og nogle praktiske øvelser, som kan styrke både rytmefornemmelsen og opfindsomheden. Bogen er skrevet til musikundervisningen på højt niveau i gymnasiet og kræver et vist kendskab til elementær musikteori. Den henvender sig i øvrigt til enhver, der synger eller spiller f.eks. i et band, og som gerne vil vide mere om, hvordan man kan få sammenspillet til at fungere godt. Her på siden kan du endvidere finde supplerende materiale i form af nodeeksempler.

18 Kinesisk 1 - CD 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen CD tilknyttet Kinesisk ,00 DKK Inkl. moms På CD erne er alle tekststykker fra Kinesisk 1 indtalt i to forskellige taletempi af indfødte kinesere: først et langsomt tempo, hvor lyde og toner udtales klart og tydeligt og dernæst et hurtigere og mere flydende tempo. Hensigten er, at eleven fra starten vænner sig til, hvordan det lyder, når kinesere taler kinesisk. Alle bogens gloser og deres danske oversættelse er også oplæst på CD erne. CD erne kan dermed også benyttes til gloseindlæring uden brug af tekstbogen, en facilitet som erfaringsmæssigt er meget befordrende for indlæring af sproget. Alle ekstra gloser og deres danske oversættelse er også læst op på CD erne og er markeret med et lydikon i tekstbogen. Kinesisk 1 er udgivet med støtte fra Undervisningsministeriet.

19 Kinesisk 1 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner. Til indlæring af korrekt udtale har websitet en lang række faciliteter og interaktive øvelser. Der er bl.a. en oversigt over alle lyde på moderne standardkinesisk med lyd og øvelser til indlæring og træning af udtale. I tilknytning til hver lektion indeholder websitet bl.a. flashcards med lyd til gloseindlæring og glosetræning. En speciel facilitet ved disse flashcards er, at man kan skifte mellem skrifttegn, pinyin transskription og dansk oversættelse. Desuden indeholder siden oplæsning ved indfødte kinesere af kinesiske tekster og dialoger. Endvidere omfatter sitet øvelser og spil, der fokuserer på forskellige indlæringsaspekter samt lytteøvelser, læseøvelser, tekstforståelse, grammatiske øvelser, visuelle øvelser m.v. Materialet på websitet supplerer bogen Kinesisk 1 og er særdeles velegnet til alle ungdomsuddannelser, til grundskolens overbygning og til selvstudium. Desuden er websitet anvendeligt til videregående uddannelser.

20 SDS - Sang, Dans og Spil 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Kirsten Juul Sørensen En god blandning af musisk og fysisk aktivitet, som kan få smilet frem hos de fleste. 325,00 DKK Inkl. moms Med denne bog er der lagt op til mange timers god undervisning. Bogen indeholder SDS-øvelser om puls, periodefornemmelse, polyrytmik, polymetrik, improvisationsteknik, imitation og komposition. Bogen indeholder SDS-arrangementer, der kan bruges af hold fra 3-40 personer, gerne flere. Nogle arrangementer fokuserer på kor, andre på stomp og andre igen på sammenspil. Bogen henvender sig til lærere i gymnasiet og folkeskolen, musikskolelærere, seminarielærere eller andre, der vil inspireres inden for SDS.

21 Sutta-Nipata. Religionshistoriske hovedværker i uddrag 1. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Ole Holten Pind Sutta-Nipata er et af den tidligst kendte buddhismes vigtigste skrifter, som her foreligger i uddrag direkte oversat fra originalsproget pali. 155,00 DKK Inkl. moms Udgivelsen viser buddhismen som en fuldt udfoldet religion med mytologisk stof, med profetier og undergerninger, med en praksis indeholdende tilbedelse af en guddommelig Buddha, og - først og fremmest - en religion med vægt på den rette moral. Denne bog er til forskel fra den traditionelle opfattelse af buddhismen lig et filosofisk-psykologisk system. Sutta-Nipata er en tiltrængt tilføjelse til rækken af buddhistiske skrifter på dansk, og er specielt målrettet "hovedværkslæsningen" i gymnasiets B-niveau religion. Sutta-Nipata er første udgivelse i en serie kaldet "Religionshistoriske hovedværker".

22 Al Bukhari: Hadith-samling. Religionshistoriske hovedværker i uddrag 1. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Esben Andreasen Bogen viser hvorledes muslimer gennem historien har søgt at nå en fremstilling af profetens ord og handlinger som har haft stor autenticitet. 155,00 DKK Inkl. moms Al-Bukharis hadith-samling anses af flertallet af muslimer for den vigtigste bog næstefter Koranen. Udvalget, der foreligger her viser, hvorledes muslimer op mod 200 år efter Muhammad har søgt at nå frem til en fremstilling af profeten, hans ord og handlinger. Koranen blev samlet og redigeret få årtier efter Muhammads død, og naturligvis begyndte beretningerne om Muhammad også kort efter hans død, men nedskrivningen i autoritative samlinger skete først et par hundrede år senere. Al-Bukharis hadith-samling er ikke udgivet i større uddrag på dansk før, og da slet ikke i en konsekvent oversættelse direkte fra arabisk. Dette råder nærværende bog bod på, idet oversætteren, Ellen Wulff, efter sin meget roste oversættelse af Koranen, har stået for oversættelsen. Al-Bukharis hadith-samling er specielt målrettet hovedværkslæsningen i gymnasiets B-niveau i religion. Bogen er anden udgivelse i en serie af Religionshistoriske hovedværker.

23 Kinesisk 2 - Kinesisk sprog for begyndere 1. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen En grundlæggende introduktion til det kinesiske sprog, som henvender sig til alle, der besidder et basalt ordforråd og en basal grammatikforståelse på kinesisk. 495,00 DKK Inkl. moms Kinesisk 2 - Kinesisk for begyndere giver dig en indføring i moderne standardkinesisk (mandarin) med hovedvægten lagt på praktisk sprogbeherskelse. Bogen er baseret på indlæring ved hjælp af transskriptionssystemet Hanyu pinyin, men indeholder tillige kinesiske skrifttegn til alle tekster og gloser. Kinesisk 2 indfører dig i det kinesiske sprog og den kinesiske kultur på en levende måde. Bogen introducerer temaer som sport og fritid, det kinesiske køkken, uddannelse, kommunikation og underholdning. Hver lektion består af dialoger, gloser, grammatik, danske oversættelser af alle tekststykker og mange pædagogisk tilrettelagte øvelser samt opgaver til styrkelse af den kommunikative kompetence. Desuden indeholder Kinesisk 2 uddrag af kinesiske tekststykker. Kinesisk 2 har et stort billedmateriale og indeholder en righoldig introduktion af det moderne Kinas kultur og samfund. Bogen er en selvstændig del af et nyudviklet begyndersystem i kinesisk sprog. Bogen indeholder en udvidet gloseliste, der også medtager gloserne fra Kinesisk 1. Kinesisk 2 - Kinesisk for begyndere er skrevet af ph.d. Lene Sønderby Bech og cand.mag. Christian Nielsen, som begge underviser og forsker i kinesisk sprog og kultur. Begge forfattere har rejst og boet i Kina i længere perioder. CD er og adgang til til Kinesisk 2 website skal indkøbes separat. Kinesisk 2 er udgivet med støtte fra Laurits Andersens Fond, S.C. Van Fonden og Undervisningsministeriet.

24 Kinesisk 2 - CD 1. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen CD tilknyttet Kinesisk ,00 DKK Inkl. moms På CD'erne er alle tekststykker fra Kinesisk 2 indtalt i to forskellige taletempi af indfødte kinesere: først et langsomt tempo, hvor lyde og toner udtales klart og tydeligt og dernæst et hurtigere og mere flydende tempo. Hensigten er, at eleven fra starten vænner sig til, hvordan det lyder, når kinesere taler kinesisk. Alle bogens gloser og deres danske oversættelse er også oplæst på CD'erne. CD'erne kan dermed også benyttes til gloseindlæring uden brug af tekstbogen, en facilitet som erfaringsmæssigt er meget befordrende for indlæring af sproget. Kinesisk 2 er udgivet med støtte fra Undervisningsministeriet.

25 Kinesisk 2 - Kinesisk sprog for begyndere 1. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen En grundlæggende introduktion til det kinesiske sprog, som henvender sig til alle, der besidder et basalt ordforråd og en basal grammatikforståelse på kinesisk. Kinesisk 2 Kinesisk for begyndere giver dig en indføring i moderne standardkinesisk (mandarin) med hovedvægten lagt på praktisk sprogbeherskelse. Bogen er baseret på indlæring ved hjælp af transskriptionssystemet Hanyu pinyin, men indeholder tillige kinesiske skrifttegn til alle tekster og gloser. Kinesisk 2 indfører dig i det kinesiske sprog og den kinesiske kultur på en levende måde. Bogen introducerer temaer som sport og fritid, det kinesiske køkken, uddannelse, kommunikation og underholdning. Hver lektion består af dialoger, gloser, grammatik, danske oversættelser af alle tekststykker og mange pædagogisk tilrettelagte øvelser samt opgaver til styrkelse af den kommunikative kompetence. Desuden indeholder Kinesisk 2 uddrag af kinesiske tekststykker. Kinesisk 2 har et stort billedmateriale og indeholder en righoldig introduktion af det moderne Kinas kultur og samfund. Bogen er en selvstændig del af et nyudviklet begyndersystem i kinesisk sprog. Bogen indeholder en udvidet gloseliste, der også medtager gloserne fra Kinesisk 1. Kinesisk 2 Kinesisk for begyndere er skrevet af ph.d. Lene Sønderby Bech og cand.mag. Christian Nielsen, som begge underviser og forsker i kinesisk sprog og kultur. Begge forfattere har rejst og boet i Kina i længere perioder. CD er og adgang til til Kinesisk 2 website skal indkøbes separat. Kinesisk 2 er udgivet med støtte fra Laurits Andersens Fond, S.C. Van Fonden og Undervisningsministeriet.

26 Blues - eksempel cd 1. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Bjarne Mørup Eksempel-CD til bogen Blues. 415,00 DKK Inkl. moms CD'en indeholder de numre, der er nærmere omtalt i bogen. Bogen fortæller historien om blues fra begyndelsen og frem til ca

27 Blues 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Bjarne Mørup Fortæller historien om blues fra dens spæde begyndelse i slaveriets Amerika frem til midten af det 20. århundrede. 325,00 DKK Inkl. moms Bogen indeholder dels en musikfaglig beskrivelse af blues, dels en skildring af bluesmusikkens miljø og samspillet med det omgivende samfund. Bogen er forsynet med talrige node- og teksteksempler, og fremstillingen får liv og perspektiv gennem inddragelse af en række vedkommende fotos og spændende kildetekster i form af citater fra musikere og andre, som deltog i og fulgte udviklingen på nærmeste hold. De numre, der er nærmere omtalt i bogen, kan købes på en dobbelt- CD.

28 Kroppen i tykt og tyndt - emneforløb til almen studieforberedelse 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Evald Bundgård Iversen, Mette Hansen, Dorthe Junge Vinsten Madsen, Andreas Kimergård, Christina Spanggaard Med kroppen som omdrejningspunkt er her kogebogen til faget Almen studieforberedelse. 215,00 DKK Inkl. moms Kroppen i tykt og tyndt er et bud på et konkret forløb til Almen studieforberedelse, der forklarer hvad faget i det hele taget går ud på. Bogen følger kroppen fra forskellige videnskabelige vinkler; naturvidenskabelig, humanistisk og samfundsvidenskabelig og anskuer menneskekroppen som fænomen ud fra biologi, idræt, historie, samfundsfag og billedkunst. Bogen rummer desuden opgaver til forskellige niveauer og giver en vejledning i, hvordan man kan udfærdige en synopsis i tilknytning til emnet. Kroppen i tykt og tyndt kan bruges tidligt i AT-forløbet i 1.g, men andre kan også få glæde af bogen. Desuden kan bogen anvendes på videregående uddannelser.

29 Museumsgrundbogen - Kunsten at læse et museum 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Ane Hejlskov Larsen, Sally Thorhauge Et museumsbesøg behøver ikke at være støvet og kedeligt. Her er et solidt redskab til at forstå et museums kulturelle og samfundsmæssige betydning i mødet mellem historie og nutid. 325,00 DKK Inkl. moms Museumsgrundbogen giver et spændende indblik i forståelsen af et museum som et lærings- og oplevelsesmiljø, der forvalter og fortolker samfundets historiske og kulturelle arv. Bogen præsenterer en række redskaber til at forstå, beskrive og reflektere over museernes formidlingsmåde og historiske rolle. I syv kapitler gennemgår bogens forfattere centrale museumsbegreber med billeder og cases, og bogen nærmer sig derved svarene på spørgsmål såsom Hvem ejer kulturarven? Hvis historie formidles i museumsudstillinger? Hvordan ændrer en genstand betydning, når den kommer på museum? Forfatterne kombinerer teori og elevopgaver med anvisninger på praktiske øvelser under et besøg på et museum eller på et museums hjemmeside

30 Musik - metoder til analyse 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Uffe Englund En spændende indføring i musikalsk analyse med udgangspunkt i musikkens fem parametre: lyd, rytme, melodi, samklang og form. 315,00 DKK Inkl. moms Bogens mål er, at læseren tilegner sig metoder til musikalsk analyse af vestlig kunst- og populærmusik gennem perspektivering til ikkevestlig musik og folkemusik. Bogen er tilrettelagt, således at læseren får kendskab til de væsentligste musikalske fænomener indenfor hver af musikkens fem parametre og derigennem bliver i stand til at identificere, dokumentere og differentiere musikalske fænomener. Bogen er skrevet som grundbog til musikundervisningen i gymnasiet og på HF, og kan anvendes som indføring i musikalsk analyse, uanset om undervisningen sigter mod projekteksamen C-niveau eller videre studier på B- eller A-niveau. Bogen vil iøvrigt kunne læses med udbytte af enhver, der ønsker at sætte sig ind i de basale elementer i musik, og dermed få et godt teoretisk fundament for at lytte til og tale om musik. Bogen kan læses uden forudgående nodekendskab.

31 Fundamentalisme i kristendom og islam 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Hanne Følner, Bente Lund Bogen fokuserer på funda mentalis tiske bevægelser inden for verdens største religioner, kristendommen og islam gennem belysning af forskellige hovedemner. 325,00 DKK Inkl. moms Denne bog handler om fundamentalisme som et moderne tværreligiøst fænomen. Fundamentalister opfatter sig som Guds frontkæmpere i kampen mod den sekulære gudløse verden, og deres mål er at gengive religionen og dens betydning både for den enkelte og i samfundet. Bogen fokuserer i fremstilling, tekster og billeder på funda mentalis tiske bevægelser inden for verdens største religioner, kristendommen og islam, og belyser følgende hovedemner: - Sekularisering og modernitet som forudsætninger for fænomenet fundamentalisme - Definition af fundamentalismen som religionsfagligt begreb - Fundamentalistisk kristendom i USA - Fundamentalistisk islam i den sunni-muslimske verden - Fundamentalisme i Danmark i kristen og muslimsk kontekst - Perspektiverende synsvinkler på fænomenet fundamentalisme

32 Kinesisk 2 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen Websitet indeholder en lang række interaktive øvelser til indlæring og repetition af lærebogens temaer. Øvelserne på dette website træner evnen til at forstå kinesisk både mundtligt og skriftligt. Websitet er derfor opdelt i lytteøvelser, videoøvelser, øvelser i tekstforståelse m.v. På websitet finder man samtlige lærebogens gloser som flashcards, beregnet til både gloseindlæring og repetition. En speciel facilitet ved disse flashcards er, at man kan skifte mellem kinesiske skrifttegn, pinyin-transskription og dansk oversættelse. Alle flashcards er forsynet med lyd. Websitet, der løbende bliver opdateret og udvidet, indeholder desuden supplerende materiale, som f.eks. videointerviews samt løsningsforslag til opgaver i tekstbogen og links til relevante hjemmesider. Materialet på websitet supplerer bogen Kinesisk 2 - Kinesisk Sprog for Begyndere, men er tillige særdeles velegnet til selvstudium. Desuden er det også anvendeligt på videregående uddannelser.

33 Antikrist. Forbandelse over kristendommen. Religionshistoriske hovedværker i uddrag 1. udgave, 2009 ISBN Forfatter(e) Arne Jørgensen Et interessant indblik i en af den religionshistoriske og særligt den religionskritiske litteraturs mest fremtrædende skikkelser, Nietzsche. 155,00 DKK Inkl. moms Nietzsches Antikrist er det klassiske eksempel på kristendomskritikken, som har påvirket ateisme-debatten lige siden bogens udgivelse i Den gengiver i stærk komprimeret form Nietzsches hovedsynspunkter vedrørende religioner og moral. I denne bog præsenteres uddrag af Antikrist, som er oversat direkte fra originalsproget tysk til dansk af ph.d. Arne Jørgensen, der tidligere blandt andet har oversat værker af Hans-Georg Gadamer. Bogen er forsynet med indledning og grundige noter, og er tænkt som hovedværkslæsning gymnasiets B-niveau i religion. Desuden er den en oplagt mulighed for samarbejde med faget filosofi, og vil også kunne benyttes i AT-forløb med et fag som historie. Forbindelsen til dansk kulturliv gennem Georg Brandes' behandling af Nietzsche giver også mulighed for samarbejde med dansk-faget.

34 Design - proces og metode 1. udgave, 2009 ISBN Forfatter(e), Mette Volf, Mart Due Tiemensma Bogen løfter sløret for designfagets kreative udviklingsprocesser - uden at fjerne magien. 410,00 DKK Inkl. moms Bogen går bag om designerens daglige arbejde og giver et indblik i den kreative skabelsesproces, som designeren er en del af. Design - proces & metode er enestående i sit fokus på afmystificering og operationalisering af designprocessens flygtige og komplekse karakter. Udover et bredt indblik i designerens arbejdsmetoder og designparametre giver Design - proces & metode en række eksempler fra anerkendte designvirksomheder, der gør det muligt at komme helt tæt på designerens virkelighed. Design - proces & metode er udarbejdet til C og B niveau, men kan bruges af alle, der interesserer sig for design og designerens udviklingsproces. Design Proces og Metode er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler samt Bergiafonden.

35 Kinesisk 3 - Kinesisk sprog for begyndere 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen Lær at kommunikere på moderne kinesisk med fokus på indlæring af kinesiske originaltekster. 495,00 DKK Inkl. moms Denne afsluttende lærebog i Systimes system i kinesisk for begyndere forudsætter et basalt kinesisk ordforråd. Kinesisk 3 henvender sig til alle, der besidder et basalt ordforråd på kinesisk. Med denne afsluttende lærebog i Systimes system i kinesisk for begyndere, vil du lære at læse og forstå lettere kinesiske originaltekster og derudfra øge evnen til at kunne kommunikere på kinesisk. Kinesisk 3 giver dig en indføring i moderne standardkinesisk (mandarin) med hovedvægten lagt på praktisk sprogbeherskelse og læsefærdighed. Bogen er baseret på indlæring ved hjælp af kinesiske skrifttegn, men indeholder tillige transskriptionssystemet Hanyu pinyin til alle tekster og gloser. Kinesisk 3 er opdelt i otte lektioner, hver bestående af en længere kinesisk originaltekst og to relevante dialoger. Originalteksterne er skrevet af kinesiske studerende fra Beijing og teksterne introducerer temaer som miljø, kunst og kultur, filosofi og religion, kinesiske mærkedage og forandringerne i det moderne Kina. Tilknyttet hver lektion er relevant kulturstof, som belyser og perspektiverer teksternes tematik, samt gloser, grammatik, sproglige og skriftlige øvelser mv. Kinesisk 3 er en selvstændig del af Systimes prisvindende begyndersystem i kinesisk sprog. Kinesisk 3 er skrevet af ph.d. Lene Sønderby Bech og cand.mag. Christian Nielsen, som begge i en lang årrække har forsket og undervist i kinesisk sprog og kultur. Kinesisk 3 udgives med støtte fra Laurits Andersens Fond og S.C. Van Fonden.

36 Kinesisk 3 - Kinesisk sprog for begyndere 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen Lær at kommunikere på moderne kinesisk med fokus på indlæring af kinesiske originaltekster. Denne afsluttende lærebog i Systimes system i kinesisk for begyndere forudsætter et basalt kinesisk ordforråd. Kinesisk 3 henvender sig til alle, der besidder et basalt ordforråd på kinesisk. Med denne afsluttende lærebog i Systimes system i kinesisk for begyndere, vil du lære at læse og forstå lettere kinesiske originaltekster og derudfra øge evnen til at kunne kommunikere på kinesisk. Kinesisk 3 giver dig en indføring i moderne standardkinesisk (mandarin) med hovedvægten lagt på praktisk sprogbeherskelse og læsefærdighed. Bogen er baseret på indlæring ved hjælp af kinesiske skrifttegn, men indeholder tillige transskriptionssystemet Hanyu pinyin til alle tekster og gloser. Kinesisk 3 er opdelt i otte lektioner, hver bestående af en længere kinesisk originaltekst og to relevante dialoger. Originalteksterne er skrevet af kinesiske studerende fra Beijing og teksterne introducerer temaer som miljø, kunst og kultur, filosofi og religion, kinesiske mærkedage og forandringerne i det moderne Kina. Tilknyttet hver lektion er relevant kulturstof, som belyser og perspektiverer teksternes tematik, samt gloser, grammatik, sproglige og skriftlige øvelser mv. Kinesisk 3 er en selvstændig del af Systimes prisvindende begyndersystem i kinesisk sprog. Kinesisk 3 er skrevet af ph.d. Lene Sønderby Bech og cand.mag. Christian Nielsen, som begge i en lang årrække har forsket og undervist i kinesisk sprog og kultur. Kinesisk 3 udgives med støtte fra Laurits Andersens Fond og S.C. Van Fonden.

37 Litteraturens veje 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Gerd B Lütken, Johannes Fibiger Litteraturens Veje som ibog er en digital udgave af den enestående litteraturhistorie. 250 illustrationer 180 ordforklaringer omfattende leksikon ca. 740 sider ebog Litteraturens Veje som ibog er en digital udgave af den enestående litteraturhistorie. Velskrevne introduktioner til perioder, forfatterskaber, ismer og kulturelle strømninger, smukt reproducerede kunstbilleder og et omfattende og fleksibelt ordforklaringssystem giver nye muligheder for faglig læsning og lystlæsning i litteraturens historie. Litteraturens Veje omfatter de væsentligste litteraturhistoriske perioder - lige fra den oldnordiske digtning over middelalderen, renæssancen, barokken, oplysningstiden, romantikken til det moderne gennembrud, symbolismen, mellemkrigstiden, efterkrigstiden, modernismen og 1970'erne til i dag. I sine indledende vejledninger til, hvordan litteratur kan læses og analyseres, sætter denne ibog også fokus på, at læsningen af den samme tekst kan foregå på mange forskellige måder med mange forskellige resultater. Denne ibog er forsynet med mere end 250 illustrationer, primært fra den europæiske kunsthistorie. Centrale billeder er kommenteret grundigere for at vise væsentlige positioner i europæisk tankegang.

38 Sirat Rasul Allah. Religionshistoriske hovedværker i uddrag 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Uddrag af den første skriftlige skildring om profeten Muhammeds liv. 155,00 DKK Inkl. moms Profeten Muhammed døde i år 632 efter vor tidsregning. Denne overlevering er skrevet godt hundrede år senere, i år 767, af den store historieskriver Ibn Ishaq. Sirat Rasul Allah er ordnet kronologisk og beskriver dermed Muhammeds liv og udtalelser fra fødsel til død. Uddragene dækker hele Muhammeds liv og giver indblik i profeten som privatperson, som religiøst overhoved og religionsstifter samt som den statsmand og krigsfører, han også var.

39 Musik& videnskabsteori 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Helle Kornum, Mads Krogh, Birgitte Næslund Madsen En tekstantologi der giver en præsentation af flere forskellige musikvidenskabelige retninger. Denne bog er den første udgivelse i serien Musik&, som præsenterer tekster til brug i musikfaget. Tekstantologien Musik& videnskabsteori præsenterer en række forskellige musikvidenskabelige positioner. Bogen indeholder udvalg af både gamle og nye eksisterende tekster, men også helt nyskrevne artikler af primært danske, nulevende musikforskere, der præsenterer nyere retninger inden for musikforskning. Musik& videnskabsteori henvender sig primært til musiklærere og deres elever i gymnasiet og på hf.

40 Reklamepsykologi - mellem biologi og kultur 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Morten Haase, Conni Paldam, Uffe Schjødt Paldam Udgivelsen giver et bud på, hvad der gør, at reklamer virker og ikke virker. 365,00 DKK Inkl. moms Mennesket agerer og kommunikerer i krydsfeltet mellem biologi og kultur og det gælder også reklamer. Når du ser chokoladereklamer, reagerer din krop helt konkret. Men mundvandet er blot en af mange biologiske mekanismer, som reklamebranchen udnytter. Kulturen er også med til at bestemme, hvad du opfatter som attraktivt og gerne vil efterligne som forbruger. I Reklamepsykologi giver tre eksperter i kultur, markedsføring og hjerneforskning et samlet bud på, hvad der gør, at reklamer virker og ikke virker.

41 Rebel & Remix - Rockens historie 2. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Per Reinholdt Nielsen Fortæller den spændende historie fra rockens første rebeller til nutidens flimrende remix af stilarter. 500,00 DKK Inkl. moms Bogen rummer 60 års musikhistorie ernes rock n roll, 1960ernes soul, folkrock, syrerock og britisk rock, 1970ernes heavy metal, punk, reggae, disco og krautrock, 1980ernes globale superstjerner, hip hop, house, techno og alternative rockscene og 1990ernes remix og revival i form af grunge, britpop, gangstarap, R&B, rave, postrock, lo-fi og boybands. Endelig er der i denne 2. udgave nye kapitler, der omhandler 00erne med rockens rekonstruktion, retro og mash up. Bogen er først og fremmest historien om musikken, men rocken bliver også belyst gennem beskrivelser af samfundet, musikindustrien og den teknologiske udvikling fra single og radio til LP og flersporsoptagelser videre til CD, sampler og MTV og til sidst til internet og MP3-filer. Hovedlinjerne bliver trukket op i seks oversigtskapitler, mens de enkelte genrer, deres lyd, betydning og vigtigste navne behandles i selvstændige kapitler. Motoren i rockens fortløbende historie er dynamikken mellem kunst og kommercialisme, mellem gaden og den etablerede musikindustri, mellem ungdommens vildskab og samfundets konservative normer og mellem støj og stilstand. Denne dynamik er også omdrejningspunktet for Rebel & Remix både i bogens første halvdel om den elektriske musik og i sidste halvdel med fokus på den elektroniske musik.

42 Civilreligion i Amerika. Religionshistoriske hovedværker i uddrag 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Carin Laudrup Oversættelser af klassiker inden for religonssociologien om hvordan nationer dyrker sig selv gennem ritualer, trosforestillinger og symboler. 155,00 DKK Inkl. moms Civilreligion i Amerika er en klassiker inden for religonssociologien. Fokus i teksten er, hvordan nationer dyrker sig selv gennem ritualer, trosforestillinger og symboler. Bellahs tekst er for første gang oversat til dansk. Udgivelsen indeholder også nyoversættelser af korte uddrag af værker af oplysningsfilosoffen Jean-Jacques Rousseau og sociologen Emile Durkheim. Begge har haft afgørende indflydelse på Bellahs konstruktion af den specifikt amerikanske civilreligion. Udgivelsen er forsynet med en indledning, der gør Bellahs artikel anvendelig i studiet af nationer og nationalisme både i en global og en dansk kontekst.

43 Ondskab og etik 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Marianne Olsen, Birgitte Berner Fokus i bogen er ondskabens mange udtryk - lige fra latterligørelse til mord. 250,00 DKK Inkl. moms Bogen tematiserer ondskab i meget bred forstand, dvs. alt fra hån, spot og latterliggørelse over jalousi, misundelse, intolerance, had og racisme til psykisk vold, fysisk lemlæstelse og mord. I bogens teoretiske del gør forfatterne rede for grundlæggende etiske idéer såsom lykke- og pligtetik. Desuden finder man her en gennemgang af ondskabens kulturhistorie fra mytisk tid til i dag. Bogens anden del indeholder en samling litterære og historiske kildetekster af William Shakespeare, Rudolf Broby-Johansen, Georges Bernanos, Morten Nielsen, Victor Klemperer, Thorkild Bjørnvig, Jan Guillou, Bret Easton Ellis, Peter Tudvad, Primo Levi, Naja Marie Aidt, Amos Oz, Clara Kramer og Trine Andersen. Endelig har bogen arbejdsopgaver, som forbinder det teoretiske lærestof med de skønlitterære og historiske tekster. Ud over at bogen er en lærebog til etik i religion på både C- og B-niveau er den også tænkt som en bog til AT-forløb, idet den har stof, som kan anvendes i oldtidskundskab, filosofi, historie, samfundsfag, billedkunst, dansk, fremmedsprog og drama.

44 Den etiske fordring. Religionshistoriske hovedværker i uddrag 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Uddrag af K.E. Løgstrups klassiker om etikkens grundlag og forholdet mellem liv og kristendom. 155,00 DKK Inkl. moms K.E. Løgstrup var en hovedskikkelse i det 20. århundredes danske teologi og filosofi. I 1956 udkom Den etiske fordring, som mange anser for hans hovedværk. Da bogen udkom blev den øjeblikkeligt en bestseller, fordi den gik ind i en diskussion af etikkens grundlag, der talte tidsånden midt imod. Bogen er først og fremmest en analyse af, hvad der etisk set er på spil i forholdet mellem mennesker. Dette udvalg er foretaget, så det gengiver den fundamentale argumentationskæde i Løgstrups undersøgelse.

45 Jazz - mellem tradition og fornyelse 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Ulrik Hofman Bøegh Tilbyder læseren at dykke ned i forskellige aspekter af jazzmusik en musikalsk genre, der bygger på traditionen, men også hele tiden har blikket rettet mod det samspil, der finder sted I nuet mellem de udøvende musikere. 305,00 DKK Inkl. moms Jazz mellem tradition og fornyelse er skrevet til brug i undervisningen i gymnasiet og hf og er progressionsmæssigt opbygget så de første kapitler henvender sig til alle niveauer, mens de senere kapitler i højere grad kræver, at den elementære musikteori er på plads og derfor egner sig til B- og A-niveauundervisning. På B- og A-niveau kan den fungere som grundbog i et større forløb om jazzmusik, idet bogen præsenterer forskellige analytiske vinkler på et udvalg af nyere danske jazzudgivelser, der er gennemgående i flere kapitler. Alt, der rækker ud over den elementære teori, introduceres i selve bogen, der derfor kan anvendes til at lære melodisk analyse og til at tage hul på harmonisk analyse. Kapitlerne er desuden opdelt i mindre delelementer, så det enkelte hold kan vælge, hvor langt ind i teorien, man vil bevæge sig. Derudover sættes de forskellige typer melodier, jazzmusikerne spiller, ind i en bredere kontekst. Bogen indeholder: Indledning: Stemmen i samtale Tema, musikkens ramme: Korform, Standards (The Great American Songbook, nye standards, jazzkomponister, den danske standard) At fortolke et tema: Temaets opbygning (formled, fraser, motiver), Fortolkning Jazzharmonik: Becifringen, Akkord/skala, Trin, Funktionsharmoniske byggeklodser i dur og mol, Variationer af byggeklodserne, Kromatisk og bebopskalaer, Blues, Modalharmonik Musikalske roller: Rytmegruppe (klaver/guitar, kontrabas, trommer), Arrangement og backing (sound, medstemme og modstemme, groove, form, harmonik), Solist og improvisation Angel Eyes et eksempel på en samlet analyse Undervejs bringes desuden en række citater med de involverede musikere.

46 Kinesiske skrifttegn for begyndere lær at læse og skrive 300 basale kinesiske skrifttegn 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen Systematisk og pædagogisk introduktion til de kinesiske skrifttegn. Lær at læse og skrive 300 basale kinesiske skrifttegn. 495,00 DKK Inkl. moms Kinesiske skrifttegn for begyndere er en analytisk og systematisk introduktion til de kinesiske skrifttegn. Bogens bærende idé er at den mest holdbare og effektive måde at lære at skrive og læse tegnene er at forstå dem. Der er tusindvis af skrifttegn, men de er ikke tilfældigt skabt. Der ligger et logisk system bag deres design og at forstå dette system gør det betydeligt nemmere at lære tegnene og aktivt at kunne anvende dem. Kinesiske skrifttegn for begyndere er opdelt i to hovedafsnit. Første afsnit: Følger opbygningen af det kinesiske skriftsprog fra de basale streger til hele sætninger Præsenterer udviklingen fra de første primitive billedtegn til de skrifttegn, som anvendes i dag Introducerer de byggeklodser, som tegnene er sammensat af, reglerne for at skrive tegn og streger, den historiske udvikling af skrifttegn og skrifttyper, kinesisk kalligrafi og endelig kinesisk orddannelse Andet afsnit: Præsenterer 300 basale skrifttegn, fordelt på 15 lektioner med hver 20 nye skrifttegn og gloser, som indeholder de nye eller allerede indlærte skrifttegn Viser hvordan tegnene skrives streg for streg og angiver deres udtale og betydning Informerer om tegnets etymologiske oprindelse, dets traditionelle form, et diagram der illustrerer dets opbygning, antal streger der indgår i tegnet, hvilke komponenter der indgår i tegnet, og hvilken komponent (radikal) der skal anvendes til ordbogsopslag Giver eksempler på, hvordan tegnet indgår i ord og sætninger i det kinesiske sprog

47

48 Building English 2. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Michael Pierce Engelsksproget bog omkring det tekniske sprog og de processer, der indgår i bygningskonstruktion og planlægning. 325,00 DKK Inkl. moms Building English introducerer det tekniske sprog på en brugervenlig måde. Bogen indeholder et præcist og enkelt sprogbrug samt illustrative og detaljerede tegninger. Desuden opnår brugeren en god indsigt i bygningsverdenen gennem relevante opgaver. Bogen beskriver opførelsen af bygninger fra idé og planlægning til konstruktion og færdiggørelse. Endvidere præsenterer bogen de tekniske betegnelser for materialer, redskaber, bygningstyper, konstruktionens processer etc. på en simpel måde, der ikke forudsætter kendskab til emnet.

49 Ondskab og etik 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Marianne Olsen, Birgitte Berner Fokus i bogen er ondskabens mange udtryk - lige fra latterligørelse til mord. Bogen tematiserer ondskab i meget bred forstand, dvs. alt fra hån, spot og latterliggørelse over jalousi, misundelse, intolerance, had og racisme til psykisk vold, fysisk lemlæstelse og mord. I bogens teoretiske del gør forfatterne rede for grundlæggende etiske idéer såsom lykke- og pligtetik. Desuden finder man her en gennemgang af ondskabens kulturhistorie fra mytisk tid til i dag. Bogens anden del indeholder en samling litterære og historiske kildetekster af William Shakespeare, Rudolf Broby-Johansen, Georges Bernanos, Morten Nielsen, Victor Klemperer, Thorkild Bjørnvig, Jan Guillou, Bret Easton Ellis, Peter Tudvad, Primo Levi, Naja Marie Aidt, Amos Oz, Clara Kramer og Trine Andersen. Endelig har bogen arbejdsopgaver, som forbinder det teoretiske lærestof med de skønlitterære og historiske tekster. Ud over at bogen er en lærebog til etik i religion på både C- og B-niveau er den også tænkt som en bog til AT-forløb, idet den har stof, som kan anvendes i oldtidskundskab, filosofi, historie, samfundsfag, billedkunst, dansk, fremmedsprog og drama.

50 Frygt og bæven. Religionshistoriske hovedværker i uddrag 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Generel indføring i Kierkegaards tænkning og religiøse grundopfattelse 155,00 DKK Inkl. moms For den verdenskendte danske teolog og filosof Søren Kierkegaard ( ) var det et livslangt projekt at få rede på, hvad et menneskeliv går ud på. Over mange tusinde sider undersøger han med sin særlige metode hver eneste afkrog af den menneskelige tilværelse. Hans undersøgelse afslører, at dét at forholde sig til sit liv er det, der adskiller mennesket fra andre levende væsner. Men hvordan skal man forholde sig? Hvad er meningen med livet? Det svar, Kierkegaard når frem til, er, at livets mening er en religiøs mening. Frygt og bæven var måske det værk, Kierkegaard selv holdt mest af. Som undersøgelse af det religiøses inderste væsen er det gået over i historien som et religionshistorisk hovedværk. Frygt og bæven indgår i serien "Religionshistoriske hovedværker".

51 Sammenspilsbogen - klassesæt á 32 stk. 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Mads Jakob Pagsberg, Sille Kathrine Buur Schultz Bogen til undervisere og elever som ønsker en sjov, fri og kommunikerende sammenspilsform. Sælges i portioner á 16 eller 32 stk ,00 DKK Inkl. moms Sammenspil kan være en udfordrende disciplin for både lærere og elever. Med Sammenspilsbogen er der nu hjælp at hente, så alle forhåbentlig kan få en endnu bedre oplevelse ved at spille sammen. Kernen er 10 stærke pop- og rocknumre. Alle aktiveres fra start, og sammenspilsholdet kan sagtens være på op til 30 personer. Med rotation, boost, sammenspil med krop og stemme, flowindstudering og leadsheet-/rolleark-arrangementer får alle elever mulighed for at komme på banen i sammenspilstimerne. Ventetiden er reduceret til et minimum, og fokus ligger på det at spille sammen og kommunikere med hinanden. Sammenspilsbogen henvender sig til undervisere og elever i grundskolen, i musikskolen, i gymnasieskolen og på højere læreanstalter.

52 Barokbogen - musik, tanke og kultur i Europa udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Jens Dalsgård Grundlæggende introduktion til barokkens musikforståelse sådan som den udfoldede sig fra starten af 1600-tallet til midten af tallet. Bach og Händel er indbegrebet af barokmusik, og derfor er disse to komponister omdrejningspunktet for denne bog. Værkanalyser ledsaget af nodeeksempler og formoversigter danner grundlaget for den musikfaglige beskrivelse. Fremstillingen uddybes og perspektiveres gennem et rigt billedmateriale og citater. En skildring af musikken ved Chr. IV s hof illustrerer den overdådige frodighed, der karakteriserer barokkens kunstudfoldelse.

53 American History 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) David Nye En fængende præsentation af amerikansk historie fra den tidlige kolonisationsperiode. 20 videoer 70 billeder 1010 gloser 120 sider ebog I et letforståeligt engelsk giver professor David Nye en fængende præsentation af amerikansk historie fra den tidlige kolonisationsperiode til præsident Obama. David Nye giver et helhedsportræt af perioderne og inkluderer til hver periode en kortfattet præsentation af kultur- og litteraturhistorien. American History supplerer bogens tekst med relevante links om amerikanske samfundsforhold og videointerview med David Nye.

54 Kinesiske skrifttegn for begyndere - øvebog 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen Kinesiske skrifttegn for begyndere - øvebog træner evnen til at læse og skrive de kinesiske skrifttegn. 310,00 DKK Inkl. moms Kinesiske skrifttegn for begyndere - øvebog indeholder et bredt spektrum af øvelser, som varierer i udformning og sværhedsgrad. Øvelserne træner skrifttegnsgenkendelse gennem skrivning, læsning og oversættelse. En række øvelser fokuserer på skrifttegnenes opbygning, med særlig vægt på de streger og komponenter, der udgør tegnene. Der er også øvelser, der træner forståelsen af skrifttegnenes form, udtale og betydning, og øvelser, der fokuserer på skrifttegnenes betydning i ord og sætninger. Kinesiske skrifttegn for begyndere - øvebog er et supplement til lærebogen Kinesiske skrifttegn for begyndere og følger lærebogen lektion for lektion.

55 Sammenspilsbogen - klassesæt á 16 stk. 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Mads Jakob Pagsberg, Sille Kathrine Buur Schultz Bogen til undervisere og elever som ønsker en sjov, fri og kommunikerende sammenspilsform. Sælges i portioner á 16 eller 32 stk 2.250,00 DKK Inkl. moms Sammenspil kan være en udfordrende disciplin for både lærere og elever. Med Sammenspilsbogen er der nu hjælp at hente, så alle forhåbentlig kan få en endnu bedre oplevelse ved at spille sammen. Kernen er 10 stærke pop- og rocknumre. Alle aktiveres fra start, og sammenspilsholdet kan sagtens være på op til 30 personer. Med rotation, boost, sammenspil med krop og stemme, flowindstudering og leadsheet-/rolleark-arrangementer får alle elever mulighed for at komme på banen i sammenspilstimerne. Ventetiden er reduceret til et minimum, og fokus ligger på det at spille sammen og kommunikere med hinanden. Sammenspilsbogen henvender sig til undervisere og elever i grundskolen, i musikskolen, i gymnasieskolen og på højere læreanstalter.

56 Hinduismen 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Allan Poulsen En grundig introduktion til hinduisme med tilhørende tekstsamling. 275,00 DKK Inkl. moms Introduktionen indledes med et oversigtskapitel, hvor elever og kursister får basisviden om hinduisme: historie, guder, helligskrifter, frelsesvejene osv. Herefter følger uddybende kapitler om fx kastesystem og yoga. Fremstillingen afrundes med et kapitel om hinduismen i Danmark. Bogen indeholder også et udvalg af klassiske og nutidige tekster. Mange af de nutidige tekster har ikke før været offentliggjort på dansk.

57 Reklame - eller hvordan sætter man sving i bevidstheden? MÆRKK udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Jørgen Riber Christensen, Iben Bredahl Jessen, Nicolai Jørgensgaard Graakjær, Ole Ertløv Hansen, Lars Pynt Andersen, Anders Bonde, Lennard Højbjerg, Jørgen Stigel I en række artikler ser forskere fra MÆRKK ved Aalborg Universitet ind på forskellige virkemidler i reklamernes univers. 310,00 DKK Inkl. moms Reklame - eller hvordan sætter man sving i bevidstheden? Hvorfor fanger nogle reklamer opmærksomheden, mens langt de fleste bliver ignoreret? I en række artikler ser forskere fra MÆRKK ved Aalborg Universitet ind på forskellige virkemidler i reklamernes univers. Alt det, der gør at reklamerne får fat i vores bevidsthed: Humor, metaforer og musik er nogle af de emner, der tages op. Antologien fokusere også på digitale medier - og hvordan de spiller sammen med mere traditionelle medier og deres udtryk. Reklame - eller hvordan sætter man sving i bevidstheden? indeholder et antal artikler, som med hver deres undgangspunkt er fælles om at sætte fokus på, hvad der skal til for at aktivere opmærksomhed, bevidsthed og adfærd i kraft af medieformidlede reklameproduktioners æstetik. Bogens kapitler omhandler: Sving i bevidstheden, sammenføjningens kunst og bogens artikler Reklame og rammer for dannelse af spillerum Reklamer med sjæl Udviklinger i morskaben i dansk tv-reklame Musik og levende billeder i reklameformatet. En empirisk undersøgelse af relationen Fra tv til net. Reklamer i et tværmedialt og æstetisk perspektiv Reklamefilmens digitale æstetik Virale reklamevideoer. Transgression, markedsføring og sociale medier. Jørgen Stigel er redaktør på Reklame - eller hvordan sætter man sving i bevidstheden? Reklame er første udgivelse i skriftserien MÆRKK - Æstetik og kommunikation

58

59 RAP. Historie og analyse 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Thomas Meesenburg, Søren Lund-Olsen Rapmusikken - i historisk perspektiv og med analysemodel. 280,00 DKK Inkl. moms Rap handler om musikken i hiphopkulturen, der fra den spæde start i New Yorks ghettoer i 1970 erne udvikler sig til at blive et verdensomspændende musikalsk og kulturelt fænomen. Rap er i dag en af de dominerende udtryksmåder for unge overalt i verden, og bogen indkredser de elementer, der udgør genren. Læseren bliver taget med gennem rapmusikkens historie og introduceres til dens vigtigste aktører og særlige musikalske kendetegn. Med udgangspunkt i en lang række rapnumre præsenterer bogen en analysemodel med fokus på musikkens forskellige lag og rapperens flow. Rap henvender sig især til musikfaget i gymnasieskolen og hf, hvor den kan bruges på alle niveauer, men alle med interesse i rap-musik inviteres til at læse med. Bogen er forsynet med talrige illustrationer og eksempler fra både danske og udenlandske rappere.

60 Musikalsk produktion 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Marie Højlund, Pia Rasmussen, Lasse Nielsen Musikalsk produktion giver helt konkrete bud på, hvordan man nemt kan inddrage elevernes egne laptops i kreativt arbejde med musik og lyd. 40 videoer 40 lydklip 40 opgaver 30 billeder 10 skabeloner 35 ordforklaringer 133 sider Musikalsk produktion giver helt konkrete bud på, hvordan man nemt kan inddrage elevernes egne laptops i kreativt arbejde med musik og lyd. Det kan være til filmmusik, remix eller et hiphopnummer. Indhold: Musik, lyd og betydning Lyd på film Hiphop Remix Lyd og lyrik Reaper Til de enkelte kapitler hører baggrund, teori, produktionsopgaver samt konkrete analyseopgaver. Denne ibog indeholder desuden en lang række videotutorials med klare anvisninger på, hvordan man teknisk kan arbejde med computer og software.

61 Hinduismen 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) En grundig introduktion til hinduisme med tilhørende tekstsamling. Introduktionen indledes med et oversigtskapitel, hvor elever og kursister får basisviden om hinduisme: historie, guder, helligskrifter, frelsesvejene osv. Herefter følger uddybende kapitler om fx kastesystem og yoga. Fremstillingen afrundes med et kapitel om hinduismen i Danmark. Bogen indeholder også et udvalg af klassiske og nutidige tekster. Mange af de nutidige tekster har ikke før været offentliggjort på dansk.

62 Religionshistoriske hovedværker 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Esben Andreasen, Søren Korshøj Laursen Med Religionshistoriske hovedværker som ibog får du ti værker i samme udgivelse. 50 videoklip 30 illustrationer 60 opgaver 1130 fodnoter 380 ordforklaringer ca. 570 sider ebog Med Religionshistoriske hovedværker som ibog får du ti værker i samme udgivelse. Disse religioner er repræsenteret: hinduismen, buddhismen, islam og kristendommen. Desuden indgår både religionskritik og civilreligion. Følgende værker er indeholdt i udgivelsen: Manus lovbog Bhagavadgita Sutta-Nipata Sirat Rasul Allah Al-Bukhari: Hadithsamling Luther: Et kristenmenneskes frihed Løgstrup: Den etiske fordring Kierkegaard: Frygt og bæven Nietzsche: Antikrist Bellah: Civilreligion. De udenlandske værker er alle nyoversatte. Alle værker er forsynet med grundige noter og ordforklaringer. Denne ibog aktualiserer de klassiske tekster ved at sætte fokus på værkernes virkningshistorie i billedkunst, film og filosofisk tænkning. De mange videointerviews giver både indefra og udefra synsvinkler på de religiøse forestillinger og praksisformer, som værkerne afspejler. En række af interviewene giver desuden viden om religionsvidenskabelig metode. Udgivelsen indeholder et væld af elevaktiverende opgaver. Se videopræsentation af Religionshistoriske hovedværker som ibog

63 Online videoer - på sociale medieplatforme MÆRKK udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Thomas Mosebo Simonsen, Steen Ledet Christiansen, Iben Bredahl Jessen, Ole Ertløv Hansen, Lennard Højbjerg, Jørgen Riber Christensen Online videoer eller p2p-videoer på sociale medieplatforme handler om, hvordan videoer distribueres og deles på internettet. 310,00 DKK Inkl. moms Med de sociale medieplatformes venne-netværk skabes opmærksomhed omkring audiovisuelle formater som: Viraler, Haul Vlogs, Remix og Mash Ups. Det er en kommunikation i nye formater, der overskrider den traditionelle broad casting og skaber brugernes muligheder for at kommunikere med levende billeder uden de store medieagenturer eller statens indblanding. Den nye og frie kommunikation synes helt uden kontrol, men undgår man den markedsind flydelse, som i mange år har været den kontrollerende faktor? Og skabes der nye former for kommunikation, eller er de blot afledte af traditionelle og kendte kommunikationsformer med levende billeder? Online videoer på sociale medieplatforme sætter gennem en række artikler fokus på brugen og betydningen såvel som den æstetiske udformning af den audio visuelle kommunikation til og fra brugere på internettet. Bogen er den anden i serien MÆRKK Æstetik og Kommunikation.

64 Politisk psykologi 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Jonatan Kolding Karnøe Politisk psykologi er feltet mellem samfundsfag og psykologi. 30 opgaver 6 videoklip 100 illustrationer 160 sider ebog Politisk psykologi er feltet mellem samfundsfag og psykologi. Her ser man blandt andet på hvad holdninger er, og hvordan man kan påvirke dem. Politisk psykologi ibog består af tre dele: Første del handler om holdninger, og hvordan man forsker i dem. Anden del fokuserer på overtalelsespsykologien, der giver indblik i, hvordan politikere eller medier kan påvirke vores holdninger. Tredje og sidste del omhandler det politiske spil om magten fra et leder-, parti- og forhandlingsperspektiv. Politisk psykologi inddrager løbende relevant forskning såvel som praktiske eksempler fra den politiske hverdag. Med de mange cases, faktabokse og opgaver er der mulighed for at tilpasse bogen til den enkelte. Materialet er suppleret med videoklip og illustrationer.

65 Kroppen i tykt og tyndt - en flerfaglig tilgang til kroppen 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Evald Bundgård Iversen, Mette Hansen, Dorthe Junge Vinsten Madsen, Christina Spanggaard, Ulrik Büchert Kroppen i tykt og tyndt er oplagt at bruge i forbindelse med et forløb om kroppen i almen studieforberedelse. 50 illustrationer 75 opgaver 12 cases ca. 140 sider Kroppen i tykt og tyndt er oplagt at bruge i forbindelse med et forløb om kroppen i almen studieforberedelse Udgivelsen følger kroppen fra forskellige videnskabelige vinkler: en naturvidenskabelig, en humanistisk og en samfundsvidenskabelig. Forfatterne anskuer menneskekroppen som fænomen i fagene biologi, idræt, historie, samfundsfag og billedkunst. I materialet er kroppen integreret som en rød tråd i en introduktion til de tre fakulteter og deres metoder. I fht førsteudgaven er Kroppen i tykt og tyndt udvidet med gennemgående sager om fx motionsdoping og utilfredshed med egen krop. Kapitlet om opgaveskrivning er også udvidet markant. ibogen rummer desuden opgaver til forskellige niveauer og giver en vejledning i, hvordan man kan udfærdige en synopsis i tilknytning til emnet. Kroppen i tykt og tyndt kan bruges tidligt i AT-forløbet i 1.g og i andre flerfaglige forløb og opgaver på stx, men også andre ungdomsuddannelser kan også have glæde af bogen. Desuden kan bogen anvendes på videregående uddannelser.

66 Kroppen i tykt og tyndt - en flerfaglig tilgang til kroppen 2. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Evald Bundgård Iversen, Mette Hansen, Dorthe Junge Vinsten Madsen, Christina Spanggaard, Ulrik Büchert Kroppen i tykt og tyndt er oplagt at bruge i forbindelse med et forløb om kroppen i almen studieforberedelse. 270,00 DKK Inkl. moms Bogen følger kroppen fra forskellige videnskabelige vinkler: en naturvidenskabelig, en humanistisk og en samfundsvidenskabelig. Forfatterne anskuer menneskekroppen som fænomen i fagene biologi, idræt, historie, samfundsfag og billedkunst. I materialet er kroppen integreret som en rød tråd i en introduktion til de tre fakulteter og deres metoder. I fht første udgave er bogen udvidet med gennemgående sager om fx motionsdoping, og hvorfor der kan opstå utilfredshed med egen krop. Kapitlet om opgaveskrivning er også udvidet markant. Bogen rummer desuden opgaver til forskellige niveauer og giver en vejledning i, hvordan man kan udfærdige en synopsis i tilknytning til emnet. Kroppen i tykt og tyndt kan bruges tidligt i AT-forløbet i 1.g og i andre flerfaglige forløb og opgaver på stx, men også andre ungdomsuddannelser kan også have glæde af bogen. Desuden kan bogen anvendes på videregående uddannelser.

67 Motiverende relationer. Lærer-elevrelationer i gymnasieundervisning 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Dorte Ågård Ph.d.-afhandling i let forkortet udgave. Bogen undersøger sammenhængen mellem gymnasieelevers motivation og deres oplevelse af relationen til deres lærere. Den præsenterer ny pædagogisk teori og giver indsigt i, hvordan elever selv beskriver undervisningen og lærernes betydning for deres engagement. Bogen viser, hvordan stort set alt, hvad en lærer gør, tolkes relationelt af eleverne - oftest uden, at læreren er opmærksom på det. Relationsoptikken samler en lang række højaktuelle temaer i gymnasiedebatten, fx elevers "skoletræthed" og koncentrationsproblemer, klasseledelse, lærerstrategier i forhold til elevers computerbrug, indretning af undervisningsrum samt gymnasielærerrollens udvikling. Bogen henvender sig primært til lærere, studievejledere, uddannelsesledere, rektorer og pædagogikumkursister i gymnasiet, men også til undervisere og ledere fra andre skoleformer.

68 Oplevelsesstedet - tekstanalytiske tilgange til oplevelsesdesigns. MÆRKK udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Rasmus Grøn, Peter Allingham, Julie Bouchet, Sanne Dollerup, Nicolai Jørgensgaard Graakjær, Falk Heinrich, Sarai Løkkegaard, Kristina Skovgaard Pedersen, Tove Arendt Rasmussen, Christian Jantzen En bog om design af fysiske oplevelsessteder. 310,00 DKK Inkl. moms Oplevelsesstedet - tekstanalytiske tilgange til oplevelsesdesigns handler om design af fysiske oplevelsessteder. Det er en problemstilling, som bliver mere og mere påtrængende i takt med, at brugere af det offentlige rum det være sig borgere, turister eller forbrugere forventer, at private og offentlige instanser leverer andet og mere end funktionalitet og brugbarhed, når de optræder fysisk i bybilledet. Den kendsgerning, at handel i stigende grad flyttes fra det fysiske til det virtuelle rum, burde desuden gøre oplevelsesdesign til et strategisk ærinde for detailvirksomheder, hvis den fysiske butik fremover skal kunne klare sig i konkurrencen med nettet. Nogle servicevirksomheder behøver ikke frygte denne konkurrence, da de har et produkt, som skal forbruges på stedet, fx hoteller og restauranter. For disse erhverv gælder det imidlertid, at de må skille sig ud på andet end pris, hvis beliggenheden ikke af sig selv gør opholdet på stedet unikt. Servicedesign er en af måderne at gøre en forskel på. Dette design kan imidlertid kopieres og måske overgås af konkurrenten. Oplevelsesdesign er derfor et oplagt alternativ. Oplevelsesdesign er også et godt tilbud til kulturinstitutioner som biblioteker og museer, der skal leve op til krav om øgede besøgsog/eller udlånstal. Disse institutioner skal endvidere forholde sig til deres kunders forventninger om, at samlingerne præsenteres på en tidssvarende, mere sansenær og mere brugerinvolverende måde. Det er meget vel tænkeligt, at andre offentlige institutioner som fx sygehuse, plejehjem og skoler snart stilles over for samme udfordringer. De skal til at tænke på sig selv som potentielle oplevelsessteder. Hvordan undgår man, at der om føje år kun findes frisørsaloner, kaffebarer og en sporadisk bank i bymidten? Design af oplevelsessteder handler ikke kun om omsætning og overlevelse under nye konkurrencevilkår. Det handler også om at sikre et afvekslende, mangfoldigt og spændende offentligt liv, der tilbyder mulighed for både udfoldelse, adspredelse og indsigt. Oplevelsesstedet handler ikke om, hvordan designprocessen foregår. Bogen behandler steder, der er blevet designet, så de er oplevelsesrige. Oplevelsesstedet gennemgår eksempler på bemærkelsesværdige oplevelsessteder inden for detailhandlen, hotel- og restaurationsbranchen, folkebiblioteket og kunst dvs. kunst, der enten er stedsspecifik eller rokker ved forholdet mellem krop og sted. Hensigten er at analysere, hvad der virker, og eventuelt hvad det så bevirker. Tanken er at udlede principper for

69 godt oplevelsesdesign ved at studere eksempler, der har haft succes. Det skulle gerne inspirere til mere godt oplevelsesdesign. Metoden beskrives nærmere i første kapitel, der også introducerer bogens øvrige kapitler. Oplevelsesstedet er skrevet af medlemmer fra MÆRKK, en vidensgruppe på Institut for Kommunikation (Aalborg Universitet). Alle bidragsydere på nær en tilhører sektionen Oplevelsesdesign.

70 Pædagogik - introduktion til pædagogens grundfaglighed 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Johannes Andersen, Erik Hygum, Søren Gytz Olesen, Niels Ejbye-Ernst, Benedicte Madsen, Anne Marie Villumsen, Jenny Bohr, Gert Vorre, David Thore Gravesen, Peter Østergaard Andersen, Charlotte Brønsted, Birthe Juhl Clausen, Jan Thorhauge Frederiksen, Ellen Ravn Habek Forlag: Hans Reitzels Forlag En grundig og mangfoldig introduktion til centrale pædagogiske tematikker. 29 kapitler Ca. 500 normalsider 55 opgaver 23 cases 12 primærtekster 26 eksempler 10 videofilm 100 illustrationer Udgivelsen henvender sig særligt til studerende på første studieår af pædagoguddannelsen grundfagligheden, men den kan bruges under hele uddannelsen. Bogen kan desuden fungere som opslagsværk og er generelt interessant for alle med bred interesse for pædagogik. Bogens 29 kapitler giver en grundig og mangfoldig introduktion til centrale pædagogiske tematikker og giver pædagogstuderende mulighed for at gå på opdagelse i de mange vigtige forhold og spændende spørgsmål, som udgør det pædagogiske arbejdsområde. Pædagoguddannelsen er konstrueret omkringen række kompetencemål, der igen er fordelt imellem en stribe vidensmål og dertil relaterede færdighedsmål. Denne udgivelse er komponeret omkring samtlige de kompetencemål, der gælder for grundfagligheden, og i de fleste tilfælde opererer udgivelsen med, at ét vidensmål med det relaterede færdighedsmål udgør ét kapitel. I nogle tilfælde har redaktører og forfattere dog fundet det naturligt at splitte videns/færdighedsmålene op i flere kapitler. Du kan se den eksakte fordeling af kapitler sammenholdt med vidensmål og færdighedsmål i kapiteloversigten og på den måde danne dig et klart overblik over, hvilke kapitler der retter sig imod hvilke vidensmål og færdighedsmål. Med denne udgivelse ved hånden kan du trygt gå i gang med dine studier, velvidende at samtlige kompetencemål og tilhørende vidensmål og færdighedsmål på hele 1. studieår er behandlet af en eller flere forfattere. Det store hold af forfattere, der bidrager til denne udgivelse, har alle fingeren på den pædagogiske puls. Nogle har deres daglige gang på landets pædagoguddannelser, hvor de underviser, udvikler og forsker, nogle er forskere på landets universiteter, og en håndfuld er konsulenter i forskellige pædagogiske sammenhænge. Du kan se en udførlig præsentation af alle 31 bidragende forfattere. Med udgivelsen får du et inspirerende, kvalificerende og diskuterende afsæt for dine studier på pædagoguddannelsen.

71

72 RAP. Historie og analyse 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Thomas Meesenburg, Søren Lund-Olsen Rap handler om musikken i hiphopkulturen. 30 billeder 25 Teksteksempler 2 komplette analyser 140 sider ebog Rap handler om musikken i hiphopkulturen, der fra den spæde start i New Yorks ghettoer i 1970 erne udvikler sig til at blive et verdensomspændende musikalsk og kulturelt fænomen. Rap er i dag en af de dominerende udtryksmåder for unge overalt i verden, og bogen indkredser de elementer, der udgør genren. Læseren bliver taget med gennem rapmusikkens historie og introduceres til dens vigtigste aktører og særlige musikalske kendetegn. Med udgangspunkt i en lang række rapnumre præsenterer bogen en analysemodel med fokus på musikkens forskellige lag og rapperens flow. Rap henvender sig især til musikfaget i gymnasieskolen og hf, hvor den kan bruges på alle niveauer, men alle med interesse i rap-musik inviteres til at læse med. Bogen er forsynet med talrige illustrationer og eksempler fra både danske og udenlandske rappere.

73 Ledelse - hele historien 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Steen Hildebrandt, Søren Brandi, Jesper Poulsen, Kasper Wittrup, Vicki Juel Isaksen Om ledelse fra a til z et suverænt overblik over ledelsesteoriernes udvikling gennem de seneste 100 år. 370,00 DKK Inkl. moms Ledelse hele historien giver et suverænt overblik over ledelsesbegrebet for virksomhedslederen og for den studerende. Forfatterne leverer et sammenhængende billede af ledelseshistoriens og ledelsesteoriernes udvikling gennem de seneste 100 år. Fortid, samtid og fremtid føjes sammen i en kæde for at give respons på aktuelle ledelsesmæssige udfordringer og udviklinger. Hovedtesen er, at nutidens viden om ledelse udspringer af et væld af historiske teorier og erfaringer, som i dag manifesteres i ledelsens nyeste teori og praksis.

74 Seniorpsykologi - Introduktion til seniorpsykologiens teori og anvendelse. 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Poul Røpke Forlag: Hans Reitzels Forlag Leverer et teoretisk og praktisk fundament for en bedre forståelse af den hurtigst voksende befolkningsgruppe, nemlig mænd og kvinder +60 år. Seniorpsykologi henvender sig især til professionshøjskolernes faggrupper på grunduddannelsen og de videregående uddannelser. Dvs. især til pædagoger, socialrådgivere, sygeplejersker, SOSUassistenter, ergoterapeuter og fysioterapeuter samt andre med professionel kontakt til ældre borgere. Det er formålet med bogen at levere et teoretisk og praktisk fundament for en bedre forståelse af den hurtigst voksende befolkningsgruppe, nemlig mænd og kvinder +60 år. Bogen indledes med en præcisering af denne demografiske gruppe og de benævnelser, som anvendes om disse borgere. Dernæst følger en grundlæggende almen indføring i hjernens anatomi og funktioner samt en perspektivering af "seniorhjernen" i forhold hertil. Bogen fortsætter med at anvise en række løsningsmuligheder, som fagpersoner kan anvende i forbindelse med arbejdet med seniorer: Hvordan er det bedst at kommunikere med seniorerne? Og der følges op med konkrete forslag til træning af kognitive funktioner samt en specifik coaching model til at hjælpe seniorerne med at få sammenhæng i opfattelsen af deres tilværelse ved hjælp af emotionel coaching. Coaching-modellen er illustreret med en komplet kommenteret udskrift af en individuel rekonstruktion af en seniormands livsbegivenheder.

75 Kinesisk 1 - tekstbog, øvebog og cd (sampak) 2. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen Hele pakken til Kinesisk ,00 DKK Inkl. moms Denne pakke består af: Kinesisk 1 Kinesisk 1 - øvebog Kinesisk 1 - cd

76 Ledelse - hele historien 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Steen Hildebrandt, Søren Brandi, Jesper Poulsen, Kasper Wittrup, Vicki Juel Isaksen Et suverænt overblik over ledelsesbegrebet for virksomhedslederen og for den studerende. 120 Figurer og billeder 6 refleksionsopgaver 50 faktabokse 440 sider Ledelse hele historien giver et suverænt overblik over ledelsesbegrebet for virksomhedslederen og for den studerende. Forfatterne leverer et sammenhængende billede af ledelseshistoriens og ledelsesteoriernes udvikling gennem de seneste 100 år. Fortid, samtid og fremtid føjes sammen i en kæde for at give respons på aktuelle ledelsesmæssige udfordringer og udviklinger. Hovedtesen er, at nutidens viden om ledelse udspringer af et væld af historiske teorier og erfaringer, som i dag manifesteres i ledelsens nyeste teori og praksis.

77 10 klassikere 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) VMK - Konserva.for musik og form. En udgivelse der henvender sig bredt til alle musikinterreserede nodeeksempler 600 lydeksempler 800 sider 10 klassikere indeholder fremragende gennemgange af 10 værker; solo- og kammermusik og to orkesterværker, nogle i deres helhed, andre blot med en enkelt sats. De 10 værker strækker sig i tid fra barokken til impressionismen fra Bach til Debussy. Hvert værk kan høres i sin helhed eller i de mange kortere klip, tilpasset hvert nodeeksempel. Hver værkgennemgang indeholder en grafisk oversigt, en takt-fortakt gennemgang og en gennemgang af værket på tværs ud fra musikkens forskellige aspekter; form, melodi, rytme, harmonik etc. Udover selve gennemgangen af værkerne er der i materialet komponistbiografier og gennemgang af musikhistoriens epoker. Udgivelsen henvender sig bredt til alle musikinteresserede. Stoffet er tilrettelagt, så det med udbytte kan anvendes af alle med forskellig musikteoretisk baggrund.

78 Selektion - om udvælgelse af medietekster til analyse. MÆRKK udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Jørgen Riber Christensen, Anker Brink Lund, Thomas Mosebo Simonsen, Iben Bredahl Jessen, Nicolai Jørgensgaard Graakjær, Mark Blach-Ørsten, Rasmus Burkal, Jannie Møller Hartley, Kate Kartveit, Stinne Gunder Strøm Krogager, Karen Klitgaard Povlsen, Ida Willig SELEKTION om udvælgelse af medietekster til analyse undersøger og giver svar på, hvordan man kan begrunde og diskutere udvælgelsen af medietyper, der skal danne grundlag for analyse. 310,00 DKK Inkl. moms Antologiens første kapitler præciserer medietekstperspektivet samt anskueliggør nytteværdien og nødvendigheden af, hvordan man netop reflekterer over og besvarer spørgsmålet: Hvordan kan man begrunde og diskutere udvælgelsen af de medietekster, der skal danne grundlag for analyse? De følgende kapitler giver eksempler på konkrete besvarelser med henvisning til en bred vifte af medier og medietekster. SELEKTION om udvælgelse af medietekster til analyse. MÆRKK ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION henvender sig til forskere og studerende på de universitære humanistiske og samfundsvidenskabelige fag- og studiemiljøer, hvor medietekstanalyse er på dagsordenen.

79 Medier og digital kultur. Medialisering i pædagogisk praksis. 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Rasmus Leth Vergmann Jørnø, Rene Boyer Christiansen, Astrid Margrethe Hestbech Forlag: Hans Reitzels Forlag En teoretisk og praksisnær behandling af medier og digital kultur i et pædagogisk perspektiv. 7 videoklip 60 illustrationer 20 øvelser ca. 190 sider Udgivelsen henvender sig til pædagogstuderende og pædagoger med interesse for mediepædagogik og digitalisering, dog med særligt fokus på kompetenceområdet 'Medier og digital kultur' i pædagoguddannelsen. Forfatterne introducerer til centrale tematikker i forhold til pædagogisk arbejde, hvor medier og digital kultur er en del af hverdagen, og der gives inspirerende eksempler fra pædagogisk praksis. Udgivelsen bidrager endvidere med en række konkrete bud på, hvordan der kan arbejdes med medier og digital kultur i den hverdagslige praksis i forhold til forskellige brugergrupper, her med udgangspunkt i forskellige digitale værktøjer og platforme. Der fokuseres på følgende områder: Medialiseringens historiske udvikling At være barn og ung i en mediekultur Mediers betydning for identitetsdannelse og socialisering Digital dannelse og kommunikation Digitale værktøjer: Aktiviteter i pædagogisk praksis. Med Medier og digital kultur Medialisering i pædagogisk praksis får du en bred teoretisk gennemgang af mediernes udvikling og betydning samt inspiration til mediepædagogisk arbejde.

80 Pædagogik i dagtilbud 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) NN, Lars Wahlun Pedersen, Morten Anker Hansen, Niels Ejbye-Ernst, Bodil Klausen, Vibe Larsen, Martin Blok Johansen, Kirsten Elisa Petersen, Ayoe Quist Henkel, Anette Boye Koch, David Thore Gravesen, Dorte Stokholm, Hanne Hauer, Kirsten Krøigaard, Frants Mathiesen, Lon Forlag: Hans Reitzels Forlag En grundbog til arbejdet med dagtilbudspædagogik. 7 videoklip 80 illustrationer 40 praksiseksempler 40 refleksionsøvelser ca. 570 sider Pædagogik i dagtilbud henvender sig særligt til studerende på specialiseringsdelen "Dagtilbudspædagogik" på pædagoguddannelsen, og udgivelsen er komponeret omkring bekendtgørelsens kompetencemål for netop denne specialisering. Læseren introduceres således til de temaer, der er centrale for denne del af pædagoguddannelsen, og udgivelsens 30 kapitler giver et grundigt og inspirerende afsæt for arbejdet med pædagogik i dagtilbud. Udgivelsens bidragende forfattere har alle fingeren på den pædagogiske puls enten som undervisere og forskere på landets pædagoguddannelser, som forskere og professorer på danske og nordiske universiteter eller som konsulenter i relevante pædagogiske sammenhænge. I alt bidrager 40 forfattere til udgivelsen. De mange kapitler knytter både an til teoretiske tematikker og de mere handleorienterede dele af pædagogisk praksis. Således giver udgivelsen både inspiration til pædagogiske refleksioner, dannelsesovervejelser og samfundsmæssige spørgsmål, der vedrører arbejdet med mindre børn samt giver læseren viden og ideer, der kan omsættes til færdigheder i praksis. Alle kapitler indledes med et abstract, hvor kapitlets hovedpointer skitseres, og de afsluttes med en række refleksionsspørgsmål samt forslag til videre læsning. Ofte vil teorien desuden blive uddybet via eksempler fra praksis, illustrationer og modeller. ibogen indeholder derudover videoklip, der visualiserer både teori og praksisbeskrivelser, mens den trykte bog tilbyder læseren et overskueligt begrebsindeks, der gør det muligt også at anvende udgivelsen som opslagsværk. Med udgivelsen får læseren et spændende grundlag for at udvikle sin faglighed i forhold til dagtilbudspædagogik samt rig mulighed for at studere den evigt relevante forbindelse mellem teori og praksis. Udgivelsen indeholder kapitler skrevet af blandt andre Stig Brostrøm (Aarhus Universitet), Søren Smidt (Professionshøjskolen UCC), Anja Stanek (Syddansk Universitet), Annika Wive (VIA University College), Martin Bayer (Roskilde Universitet), Anette Boye Koch (VIA University College) og Pernille Hviid (Københavns Universitet).

81

82 Tectonics - the meaning of form 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Karl Christiansen Bogen handler om det subtile forhold mellem indhold og form. 260,00 DKK Inkl. moms Kunsten kender vi igennem dens mange arter, som jo grundlæggende er forskellige. Et aspekt som dog er fælles for kunstarterne er poesien, der har det særkende, at dens indhold er uløseligt forbundet til dens form. Bogen handler om dette subtile forhold mellem indhold og form; at når et materiale bearbejdes tilstrækkeligt teknisk bevidst og indsigtsfuldt, så er det muligt at skabe en konkret form, der siger noget, som ikke lader sig sige på nogen som helst anden måde - alene denne. Sådan er den tektoniske tilstand; en sammensmeltning af formudtrykket og måden dette er skabt på. I bogen illustreres dette forhold ved en lang række mini-essays, som umiddelbart er vidt forskellige, men som samtidig alle kredser om det tektoniske. Bogen henvender sig til alle der er optaget af æstetik og tektonik.

83 Tectonics - the meaning of form 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Karl Christiansen Bogen handler om det subtile forhold mellem indhold og form. 50 essays 150 billeder Kunsten kender vi igennem dens mange arter, som jo grundlæggende er forskellige. Et aspekt som dog er fælles for kunstarterne er poesien, der har det særkende, at dens indhold er uløseligt forbundet til dens form. Bogen handler om dette subtile forhold mellem indhold og form; at når et materiale bearbejdes tilstrækkeligt teknisk bevidst og indsigtsfuldt, så er det muligt at skabe en konkret form, der siger noget, som ikke lader sig sige på nogen som helst anden måde - alene denne. Sådan er den tektoniske tilstand; en sammensmeltning af formudtrykket og måden dette er skabt på. I bogen illustreres dette forhold ved en lang række mini-essays, som umiddelbart er vidt forskellige, men som samtidig alle kredser om det tektoniske. Bogen henvender sig til alle der er optaget af æstetik og tektonik.

84 Organisation 1. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Niels Gram Bentsen, Jens Kristian Sommer, Niels Brøgger, Christian Romby Poulsen, Anette Dalskov En grundig indføring i organisationsfagets forskellige aspekter med udgangspunkt i de organisationsteoretiske skoler. Over 60 opgavesæt Vejledende løsninger 3 cases Kortfattede versioner af alle kapitler Præsentationsdias til hvert kapitel 19 interaktive quizzer 90 illustrationer. Materialet introduceres i hvert kapitel med en åbning i form af en lettilgængelig, komprimeret og kortfattet version af det teoretiske indhold understøttet af illustrationer, videoer, eksempler og cases. Introduktionen giver også bud på pædagogiske og didaktiske vinkler på faget tilpasset EUX-målgruppen. På opgavesiden indgår interaktive opgaver og quizzer, mere åbne opgaver med diskussionselementer og større cases, hvor eleverne kan arbejde kollaborativt, praksisbaseret og helhedsorienteret. På mikroniveau behandler udgivelsen begreber som individ, team og ledelse med særlig fokus på psykologiske drivkræfter samt kompetence og kompetenceudvikling. På makroniveau giver den en grundig indføring i design af organisationer med hensyn til struktur, processer og kultur. Organisation kan anvendes som teoretisk baggrund på gymnasialt niveau og dækker kravene på niveau C i bekendtgørelsen om grundfag i erhvervsuddannelserne. Denne ibog er også anvendelig ved kurser og uddannelser inden for arbejdspsykologi, ledelse, personlig eller organisatorisk udvikling. Den kan derudover også med fordel anvendes af enhver, der ønsker inspiration til og overblik over organisationsfaget i et nutidigt perspektiv.

85 Design - proces og metode 1. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Mette Volf Udgivelsen går bag om designerens daglige arbejde og giver et indblik i den kreative skabelsesproces, som designeren er en del af. Design - proces & metode ibog er enestående i sit fokus på afmystificering og operationalisering af designprocessens flygtige og komplekse karakter. Udgivelsen går bag om designerens daglige arbejde og giver et indblik i den kreative skabelsesproces, som designeren er en del af. Udover et bredt indblik i designerens arbejdsmetoder og designparametre giver Design - proces & metode en række eksempler fra anerkendte designvirksomheder, der gør det muligt at komme helt tæt på designerens virkelighed. Udgivelsen er udarbejdet til C og B niveau, men kan bruges af alle, der interesserer sig for design og designerens udviklingsproces. Design Proces og Metode ibog er baseret på papirbogen af samme navn. Papirbogen er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler samt Bergiafonden.

86 Building English 1. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Michael Pierce Engelsksproget udgivelse om det tekniske sprog og de processer, der indgår i bygningskonstruktion og planlægning. Building English introducerer det tekniske sprog på en brugervenlig måde. Bogen indeholder et præcist og enkelt sprogbrug samt illustrative og detaljerede tegninger. Desuden opnår brugeren en god indsigt i bygningsverdenen gennem relevante opgaver. Bogen beskriver opførelsen af bygninger fra idé og planlægning til konstruktion og færdiggørelse. Endvidere præsenterer bogen de tekniske betegnelser for materialer, redskaber, bygningstyper, konstruktionens processer etc. på en simpel måde, der ikke forudsætter kendskab til emnet.

87 Design - process and method 1. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e), Mette Volf This publication presents the designer s daily work and the creative process the designer is involved in. This publication is unique in its demystification and operationalization of the complex and elusive nature of the design process. The publication portrays the designer s daily work and the creative process, which the designer is a part of. Apart from displaying the designer s work methods and design parameters, the publication shows examples from renowned Danish design firms. Through these examples the reader gets an insight into the designer s reality. The publication addresses itself to anyone with an interest in design and the designer s creative process. It is suitable as a handbook for teaching. The Danish version of the publication exists as a paperbook and an internetbook.

88 Om et kristenmenneskes frihed 2. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Carl Frederik Wiwe Kvalificeret genvej til Luthers tænkning og den protestantiske kirkes væsentligste kendetegn. 150,00 DKK Inkl. moms Den 31. oktober 1517 slog Martin Luther 95 teser op på Slotskirkedøren i Wittenberg. Han ønskede en faglig diskussion af en tvivlsom praksis i den kristne katolske kirke, som han tilhørte. Luther var i sin egen selvforståelse ikke oprører af natur, men den katolske kirkes voldsomme reaktion på hans teser, fik ham til at gøre sin stilling op. Resultatet blev det, vi i dag kalder reformationen. Luther er derfor en hovedskikkelse inden for den kristne religion - især den type, der findes mest udbredt i Danmark og de øvrige nordiske lande, hvor den evangelisk-lutherske kristendom vandt fodfæste. Luther var en meget flittig skribent, så hvad skal man læse for at lære ham at kende? Et godt sted at begynde er de 95 teser, der afslører, hvordan det hele begyndte. Ligeså oplagt er det lille skrift Om et kristenmenneskes frihed. Det skrev han i 1520 til paven som en forsonlig gestus. Han ville gerne forklare så enkelt som muligt, hvad der for ham at se var kristendommens essens. Sammen med skriftet sendte han et brev, der skulle være en udstrakt hånd og give Luthers version af årsagen til deres kontrovers. Disse to små skrifter er samlet blevet til et hovedværk i den protestantiske kristendoms historie. Her foreligger nyoversat og uforkortet de 95 teser samt Luthers lille skrift og det medfølgende brev. Det lille skrift og brevet er oversat i den udgave, som nåede ud til almindelige mennesker, der nu med egne øjne kunne se, hvad alt det nye drejede sig om. Bogen er velegnet til hovedværkslæsning på det gymnasiale religionfags B-niveau. Desuden er den klart anvendelig på læreruddannelsens linjefag i religion og de religionsvidenskabelige og teologiske uddannelser på universiteterne. I forhold til 1. udgaven er forord og indledning blevet genskrevet og oversættelserne af Om et kristenmenneskes frihed og Åbent brev til Pave Leo X er blevet revideret. Desuden er De 95 teser nyoversat fra latin og forsynet med indledning og fyldigt noteapparat.

89 Kinesisk 1 - øvebog 2. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen Kinesisk 1 øvebog er et supplement til lærebogen Kinesisk 1 - Kinesisk Sprog for Begyndere og følger lærebogen lektion for lektion. 255,00 DKK Inkl. moms Kinesisk 1 øvebog lægger vægt på at stimulere brugernes talefærdighed lige fra begyndelsen og er derfor særligt centreret omkring kommunikative øvelser. Kinesisk 1 øvebog indeholder et bredt spektrum af både mundtlige og skriftlige øvelser, som varierer i udformning og sværhedsgrad. Til hver lektion findes udtaleøvelser, toneøvelser, gloseøvelser, kommunikationsøvelser og andre mere frie øvelsestyper. Øvelserne træner evnen til at tale, skrive, læse og forstå moderne standardkinesisk (mandarin). For at øge brugervenligheden er der fra og med andet oplag af øvebogen nummerering af samtlige øvelser i bogen, ligesom der er gjort ekstra plads til at løse de mange opgaver. Kinesisk 1 øvebog er blevet ajourført med rettelser, men kan uden problemer anvendes sammen med tidligere oplag.

90 Kinesisk 1 - Kinesisk sprog for begyndere 2. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen Et nyudviklet, dansk baseret undervisningsmateriale, der henvender sig til alle, der vil lære kinesisk. I denne 2. udgave er flere kulturbokse og illustrationer blevet ajourført og nyredigeret. 475,00 DKK Inkl. moms Udviklingen i Folkerepublikken Kina går utroligt stærkt i disse år. I denne 2. udgave af Kinesisk 1 er flere kulturbokse og illustrationer derfor blevet ajourført og nyredigeret, for at give et så tidssvarende billede af Kina som muligt. Bortset fra rettelser af tonefejl og punktueringsfejl er der ikke foretaget ændringer i de kinesiske tekster og dialoger, hvorfor 2. udgave uden problemer kan anvendes sammen med tidligere oplag. Lærebogen er baseret på indlæring af transskriptionssystemet hanyu pinyin, men indeholder tillige kinesiske skrifttegn til alle tekster og øvelser. Tekstbogens mange illustrationer og fotos underbygger de enkelte tekststykkers indhold og vil kunne fungere som udgangspunkt for konversationsøvelser. Bogen tilsigter at give dig såvel et grundlag for at kunne føre en elementær mundtlig samtale på kinesisk som en basal viden om kinesisk kultur og levevis. Hvert kapitel indeholder tekststykker udformet som dialog, sproglige øvelser, gloser og grammatik. Kapitlerne er rigt forsynet med kulturelle informationer om såvel klassisk som moderne kinesisk levevis og kultur. Teksterne introducerer dig for basale og relevante kommunikative situationer og omhandler temaer og situationer, som man som rejsende i Kina typisk vil komme ud for. På CD erne, som skal indkøbes separat, er der oplæsninger af bogens tekster ved indfødte kinesere. På det selvstændige website, som ligeledes skal indkøbes separat, findes interaktive opgaver til træning af gloseindlæring og sprogfærdighed samt oplæsninger. Materialet er velegnet til både klasseundervisning og til selvstudium og henvender sig til både grundskolens overbygning, ungdomsuddannelserne og alle andre, der ønsker at lære kinesisk fra bunden. Kinesisk 1 Kinesisk sprog for begyndere er udarbejdet med støtte fra Thomas B. Thriges Fond, Laurits Andersens Fond, S.C. Van Fonden og Undervisningsministeriet. Nomineret til undervisningsmiddelprisen 2007.

91 Kinesisk 2 - øvebog 2. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen Kinesisk 2 øvebog er et supplement til lærebogen Kinesisk 2 - Kinesisk Sprog for Begyndere og følger lærebogen lektion for lektion. 245,00 DKK Inkl. moms Kinesisk 2 øvebog lægger vægt på at stimulere brugernes talefærdighed lige fra begyndelsen og er derfor særligt centreret omkring kommunikative øvelser. Kinesisk 2 øvebog indeholder et bredt spektrum af både mundtlige og skriftlige øvelser, som varierer i udformning og sværhedsgrad. Til hver lektion findes udtaleøvelser, toneøvelser, gloseøvelser, kommunikationsøvelser og andre mere frie øvelsestyper. Øvelserne træner evnen til at tale, skrive, læse og forstå moderne standardkinesisk (mandarin). For at øge brugervenligheden er der fra og med andet oplag af øvebogen nummerering af samtlige øvelser i bogen, ligesom der er gjort ekstra plads til at løse de mange opgaver. Kinesisk 2 øvebog er blevet ajourført med rettelser, men kan uden problemer anvendes sammen med tidligere oplag.

92 Medicinsk kemi 1. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Olav Andersen, Christian Bjerggaard Vægter, Morten Nielsen 430 illustrationer 200 opaver 90 eksempler 17 interaktive opgaver 5 drejbare figurer 400 siders materiale Medicinsk Kemi er skrevet til studerende, der uddanner sig inden for de sundhedsfaglige fag. Denne ibog kan læses på grundlag af gymnasial kemi niveau C og giver den studerendes kendskab til uorganisk og organisk på et niveau nødvendigt for at kunne tilgå emnet biokemi. Udgivelsen er pensum på medicinstudiet på Aarhus Universitet. Medicinsk Kemi omhandler såvel uorganisk som organisk kemi svarende til gymnasial kemi på niveau A. Derudover gives introduktion til basale strukturer og reaktioner for biologisk vigtige molekyler som kulhydrater, aminosyrer/proteiner, lipider og DNA. Indholdsfortegnelse 1. Periodesystem og støkiometri 2. Bindinger og molekylstruktur 3. Intermolekylære bindinger og tilstandsformer 4. Energetik 5. Kemisk ligevægt 6. Reaktionskinetik og katalyse 7. Syrer og baser 8. Reduktorer og oxidatorer 9. Molekylstruktur og fysisk-kemiske egenskaber 10. Alkener, alkyner og isomeri 11. Alkoholer, phenoler, ethere og thioler 12. Aldehyder og ketoner 13. Carboxylsyrer og carboxylsyrederivater 14. Aminer og amider 15. Kulhydrater 16. Aminosyrer og proteiner 17. Lipider 18. Nukleotider og nukleinsyrer Appendiks

93 Filmanalyse MÆRKK udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Jørgen Riber Christensen, NN, NN, Thomas Mosebo Simonsen, Steen Ledet Christiansen, Peter Allingham, Ole Ertløv Hansen, Lennard Højbjerg, Jakob Isak Nielsen, Kim Toft Hansen, Birger Langkjær, Gunhild Agger, Brian Russell Graham, Lynge Stegger Gemzøe, Jette Rygaard, En introduktion af teori om filmanalyse gennem konkrete analyseeksempler, der spænder fra tidlig proto-filmteori til den seneste forskning som fx emotionsteori og post-film. 295,00 DKK Inkl. moms Filmanalyse er en introduktion af teori om filmanalyse gennem konkrete analyseeksempler. Udgivelsen omsætter filmteorier til analytisk praksis, hvor hvert kapitel kombinerer en metode med et filmværk. De enkelte kapitler redegør for en metode, hvorefter metoden eksemplificeres konkret i en analyse af et specifikt filmværk. Der indgår et historisk rids over metodens teoretiske ophav og dens vigtigste litteratur, og styrker og svagheder ved metoden indgår i kapitlets konklusion. Filmanalyse spænder fra tidlig proto-filmteori til den seneste forskning som fx emotionsteori og post-film. Ligeledes har de film, der analyseres i kapitlerne, en historisk spredning fra tidlige stumfilm til nye film. Med sine 19 kapitler bliver materialet også til et oversigtsværk over metoder. Bogens talstærke forfatterhold repræsenterer store dele af film- og medieforskningsmiljøerne på danske universiteter, og på den måde er bogen ikke kun vidtfavnende, hvad angår teorier, men den afspejler også filmvidenskaben som fagområde. Filmanalyse henvender sig til undervisningen i de forskellige film- og medieuddannelser, primært på universiteterne, og i film- og mediekurser i andre fag. Bidragsydere: Jørgen Riber Christensen, Karen Hvidtfeldt Madsen, Helle Kannik Haastrup, Thomas Mosebo Simonsen, Steen Ledet Christiansen, Peter Allingham, Ole Ertløv Hansen, Lennard Højbjerg, Jakob Isak Nielsen, Kim Toft Hansen, Birger Langkjær, Gunhild Agger, Brian Russell Graham, Lynge Stegger Gemzøe, Jette Rygaard og Niels Henrik Hartvigson. Fra bogens fagfællebedømmelse: "Jag är övertygad om att boken blir värdefull för grundstudenter som ges en bred orientering i filmstudiet och ett flertal möjliga analytiska infallsvinklar. Enkelt sammanfattat, hade jag själv önskat läsa en motsvarande bok då jag en gång påbörjade mina filmvetenskapliga studier."

94 Kinesisk 1 - Kinesisk sprog for begyndere 2. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen Et nyudviklet, dansk baseret undervisningsmateriale, der henvender sig til alle, der vil lære kinesisk. I denne 2. udgave er flere kulturbokse og illustrationer blevet ajourført og nyredigeret. Udviklingen i Folkerepublikken Kina går utroligt stærkt i disse år. I denne 2. udgave af Kinesisk 1 er flere kulturbokse og illustrationer derfor blevet ajourført og nyredigeret, for at give et så tidssvarende billede af Kina som muligt. Bortset fra rettelser af tonefejl og punktueringsfejl er der ikke foretaget ændringer i de kinesiske tekster og dialoger, hvorfor 2. udgave uden problemer kan anvendes sammen med tidligere oplag. Materialet er baseret på indlæring af transskriptionssystemet hanyu pinyin, men indeholder tillige kinesiske skrifttegn til alle tekster og øvelser. Tekstbogens mange illustrationer og fotos underbygger de enkelte tekststykkers indhold og vil kunne fungere som udgangspunkt for konversationsøvelser. Udgivelsen tilsigter at give dig såvel et grundlag for at kunne føre en elementær mundtlig samtale på kinesisk som en basal viden om kinesisk kultur og levevis. Hvert kapitel indeholder tekststykker udformet som dialog, sproglige øvelser, gloser og grammatik. Kapitlerne er rigt forsynet med kulturelle informationer om såvel klassisk som moderne kinesisk levevis og kultur. Teksterne introducerer dig for basale og relevante kommunikative situationer og omhandler temaer og situationer, som man som rejsende i Kina typisk vil komme ud for. På CD erne, som skal indkøbes separat, er der oplæsninger af bogens tekster ved indfødte kinesere. På det selvstændige website, som ligeledes skal indkøbes separat, findes interaktive opgaver til træning af gloseindlæring og sprogfærdighed samt oplæsninger. Materialet er velegnet til både klasseundervisning og til selvstudium og henvender sig til både grundskolens overbygning, ungdomsuddannelserne og alle andre, der ønsker at lære kinesisk fra bunden. Kinesisk 1 Kinesisk sprog for begyndere er udarbejdet med støtte fra Thomas B. Thriges Fond, Laurits Andersens Fond, S.C. Van Fonden og Undervisningsministeriet. Nomineret til undervisningsmiddelprisen 2007.

95 Deleøkonomi - platformsøkonomi 1. udgave, 2017 ISBN Forfatter(e) Nina Knudsbo En temaudgivelse, som leverer faglige greb, så det er tydeligt, hvordan de enkelte fag kan komme i spil, når man arbejder med emnet. Deleøkonomi platformsøkonomi ibog er en temaudgivelse, der præsenterer emnet så det kan tilgås med de enkelte fags faglige tilgang. Deleøkonomi introduceres som begreb, og vi ser nærmere på deleøkonomiens teknologiske forudsætninger. Bogen belyser mulige forretningsmodeller og går tæt på fænomenet disruption. Desuden behandler bogen psykologiske og samfundsmæssige forhold, som udgør forudsætningerne for den udvikling, deleøkonomien har gennemgået de seneste år, med fokus på tillid. Bogen diskuterer deleøkonomiens positive og negative effekter ud fra et samfundsfagligt perspektiv. Vi ser på implikationerne for arbejdsmarkedet og gennemgår deleøkonomiens mørke sider. Bogen afrundes med en perspektivering om fremtidens deleøkonomi. De enkelte problemstillinger illustreres ved hjælp af eksempler og cases om platforme som Airbnb, Upwork og Wikipedia. Hvert kapitel indeholder opgaver og henvisninger til inspirationsmateriale, såsom videoer, artikler og supplerende litteratur. Materialet er egnet til tværfagligt samarbejde i fagene engelsk, afsætning, innovation, samfundsfag og international økonomi. Derudover er materialet et oplagt udgangspunkt for elever og undervisere i forbindelse med udarbejdelse af enkelt- og flerfaglige projekter.

96 Deleøkonomi - platformsøkonomi 1. udgave, 2017 ISBN Forfatter(e) Nina Knudsbo En temaudgivelse, som leverer faglige greb, så det er tydeligt, hvordan de enkelte fag kan komme i spil, når man arbejder med emnet. 265,00 DKK Inkl. moms Deleøkonomi platformsøkonomi er en temaudgivelse, der præsenterer emnet så det kan tilgås med de enkelte fags faglige greb. Deleøkonomi introduceres som begreb, og vi ser nærmere på deleøkonomiens teknologiske forudsætninger. Bogen belyser mulige forretningsmodeller og går tæt på fænomenet disruption. Desuden behandler bogen psykologiske og samfundsmæssige forhold, som udgør forudsætningerne for den udvikling, deleøkonomien har gennemgået de seneste år, med fokus på tillid. Bogen diskuterer deleøkonomiens positive og negative effekter ud fra et samfundsfagligt perspektiv. Vi ser på implikationerne for arbejdsmarkedet og gennemgår deleøkonomiens mørke sider. Bogen afrundes med en perspektivering om fremtidens deleøkonomi. De enkelte problemstillinger illustreres ved hjælp af eksempler og cases om platforme som Airbnb, Upwork og Wikipedia. Hvert kapitel indeholder opgaver og henvisninger til inspirationsmateriale såsom artikler og supplerende litteratur. Materialet er egnet til tværfagligt samarbejde i fagene engelsk, afsætning, innovation, samfundsfag og international økonomi. Derudover er materialet et oplagt udgangspunkt for elever og undervisere i forbindelse med udarbejdelse af enkelt- og flerfaglige projekter.

97 Storbritannien - politik, økonomi og samfund 1. udgave, 2017 ISBN Forfatter(e) Peter Nedergaard Udgivelsen gennemgår samfundets opbygning, det politiske system og økonomi. Storbritannien er en af Danmarks vigtigste naboer, og de fleste danskere føler måske, at de kender landet godt. Men hvordan er det nu lige med valgsystemet? Hvordan fungerer Commonwealth? Hvordan tackler Storbritannien globaliseringen? Er der stadig tale om et klassesamfund? Og hvad sker der i kølvandet på Brexit? Det er nogle af de mange spørgsmål du får svar på i Storbritannien - politik, økonomi og samfund. Med udgangspunkt i historien, bl.a. velfærdsstatens opståen og Thatchers reformer, forklarer Peter Nedergaard Storbritannien af i dag. Udgivelsen gennemgår det politiske systems historiske baggrund og særegne karakter - herunder også valgsystemet, partierne og interesseorganisationernes rolle i lovgivningen. Desuden gennemgår materialet samfundets opbygning med særligt fokus på blik på ulighed og social mobilitet. De politiske systemer i Skotland, Wales og Nordirland behandles indgående og det samme gælder engelsk og britisk identitet. Britisk økonomi gennemgås med afsæt i ny teori om moderne kapitalisme, bla. Varieties of Capitalism. Afslutningsvis behandles Storbritanniens rolle i international politik med afsæt i en række teoretiske strømninger inden for studiet af international politik.

98 Storbritannien - politik, økonomi og samfund 1. udgave, 2017 ISBN Forfatter(e) Peter Nedergaard Udgivelsen gennemgår samfundets opbygning, det politiske system og økonomi. 355,00 DKK Inkl. moms Storbritannien er en af Danmarks vigtigste naboer, og de fleste danskere føler måske, at de kender landet godt. Men hvordan er det nu lige med valgsystemet? Og hvordan fungerer Commonwealth? Hvordan tackler Storbritannien globaliseringen? Og er det stadig et klassesamfund? Og hvad sker der i kølvandet på Brexit? Det er nogle af de mange spørgsmål du får svar på i Storbritannien - politik, økonomi og samfund. Med udgangspunkt i historien, bl.a. velfærdsstatens opståen og Thatchers reformer, forklarer Peter Nedergaard Storbritannien af i dag. Udgivelsen gennemgår det politiske systems historiske baggrund og særegne karakter - herunder også valgsystemet, partierne og interesseorganisationernes rolle i lovgivningen. Desuden gennemgår materialet samfundets opbygning med særligt fokus på ulighed og social mobilitet. De politiske systemer i Skotland, Wales og Nordirland behandles indgående og det samme gælder engelsk og britisk identitet. Britisk økonomi gennemgås med afsæt i ny teori om moderne kapitalisme, bla. Varieties of Capitalism. Afslutningsvis behandles Storbritanniens rolle i international politik med afsæt i en række teoretiske strømninger inden for studiet af international politik.

99 The Glorious Ways of Unproductivity 1. udgave, 2017 ISBN Forfatter(e) Per Brunskog Om kunstfænomenet InterMedia. The Glorious Ways of Unproductivity er en udgivelse til både faget billedkunst og dansk. Sidstnævnte med teskter om Eric Andersens værker på svensk og norsk, der således understøtter læsning af skandinaviske tekster. Fra 1958 til 1962 skabte blot færre end 20 internationale kunstnere fra Korea, Japan, USA og en række Europæiske lande et helt nyt kunstsyn, hvilket senere kom til at hedde InterMedia. Lærebogen om InterMedia er skrevet som en tekstvandring gennem værker af kunstneren Eric Andersen fra halvtredserne frem til 2017 og kan derfor også læses som et bog om kunst, et kunstværk eller ligefrem som en historie om kunst, en kunsthistorie. Støttet af Statens Kunstfond Støttet af Beckett-fonden

100 The Glorious Ways of Unproductivity 1. udgave, 2017 ISBN Forfatter(e) Per Brunskog Om kunstfænomenet InterMedia. 265,00 DKK Inkl. moms Forfatteren Per Brunskog og billedkunstneren Eric Andersen har sammen udviklet lærebogen The Glorious Ways of Unproductivity som en samling fortællinger om kunstformen Intermedia. Udgivelsen tager afsæt i en række værker, der udspringer af Eric Andersens tilknytning til den internationale Fluxus-bevægelse. Lærebogen kan anvendes i fag som eksempelvis billedkunst, innovation, dansk. Eller den kan anvendes på kunstskoler og højskoler hvor temaer som eksempelvis Fluxus, Intermedia, samtidskunst er på programmet. Udgivelsens underholdende karakter giver samtidig enhver kunstinteresseret stof til eftertanke. Til hvert kapitel hører særligt udviklede øvelser af Eric Andersen, som giver innovationsfaget en mulighed for at tænke radikalt ud-afboksen. Og udvalgte kapitler på norsk og svensk betyder, at lærebogen kan honorere kravene om nordisk tekstlæsning i læreplanen til Dansk Bogen er rigt illustreret med bl.a. værker udviklet særligt til lærebogen af billedkunstneren Anders Bonnesen. Udviklet i et samarbejde mellem forlaget Systime og tidsskriftet ARK.

101 Kreativ markedskommunikation Æstetik og deltagelse. MÆRKK udgave, 2017 ISBN Forfatter(e) NN, Thomas Mosebo Simonsen, Nicolai Jørgensgaard Graakjær, Iben Have, Helle Breth Klausen, Ane Nygaard Meyer, Birgitte Stougaard Pedersen, Line Grarup Ringgaard, Jan Løhmann Stephensen, Line Hasall Thomsen, Anne Marit Waade Belyser aktuelle tendenser inden for markedskommunikation med særligt fokus på forbrugernes kreative og digitale deltagelse. 295,00 DKK Inkl. moms Kreativ markedskommunikation belyser aktuelle tendenser inden for markedskommunikation med særligt fokus på forbrugernes kreative og digitale deltagelse. Bogens forfattere fokuserer på tre væsentlige tendenser, der vedrører markedsføring i en digital kultur. Hvordan reklamer i stigende grad kan betragtes som æstetiske objekter, der arbejder på at skabe en æstetisk følelse hos modtageren. At markedsføring appellerer til deltagelse ved at inddrage publikum på konkrete måder, fra tekstuelle gættelege til onlinedelinger, fanaktiviteter og events. At markedsføring ikke længere kun finder sted i kendte reklamemedier og -genrer, men derimod bliver komplekse kommunikationsstrategier, fx virale, finurlige og brugergenererede kampagner online eller opsigtsvækkende markeringer i byrummet. Bogens analyseeksempler er udvalgt og struktureret i forhold til tre overordnede perspektiver, der belyser kreativ markedskommunikation: Sanselig markedskommunikation med fokus på æstetik og krop: multisensorisk reklameæstetik, lydbranding og ASMR videoer Online markedskommunikation med fokus på digital deltagelse og virale effekter: mode på Instagram, unboxing videoer på YouTube og celebrity filmpromotion på Facebook Markedskommunikation i byens rum: flashmobs, guerillamarkedsføring samt kulturturisme som stedsbranding Bogen henvender sig til forskere og studerende i humanistiske og

102 samfundsvidenskabelige fagmiljøer, hvor analyse af markedsføring er på dagsordenen Fra fagfællebedømmelsen: En særlig styrke ved antologien er, at den adresserer et velkendt men accelerende fænomen: den stigende integration og udviskning af grænser mellem kultur og økonomi/marked

103 Astrofysik. udgave, 2018 ISBN Forfatter(e) Torben Arentoft, Hans Kjeldsen, Ole Eggers Bjælde ibog til faget Relativitetsteori og astrofysik på 1. semester af fysikstudiet på Aarhus Universitet. Astrofysik bringer de studerende tæt på forskningen og indeholder ud over tekst og illustrationer et stort antal videoklip og interaktive elementer. Under læsningen aktiveres de studerende af udfordrende Hvad tænker du? -bokse og Checkpoint -bokse. Astrofysik indeholder kapitlerne: 1. Introduktion 2. Himlen set fra Danmark 3. Solsystemet 4. Introduktion til stjernerne 5. Stjernernes opbygning og udvikling 6. Exoplaneter og astrobiologi 7. Mælkevejen 8. De andre galakser 9. Sorte huller 10. Big Bang 11. Det mørke Univers 12. Verdensbilledet i forvandling Projekter

104 Tv-analyse - MÆRKK udgave, 2018 ISBN Forfatter(e) Jørgen Riber Christensen, Andreas Halskov, Thomas Mosebo Simonsen, Steen Ledet Christiansen, Iben Bredahl Jessen, Nicolai Jørgensgaard Graakjær, Kate Kartveit, Kim Toft Hansen, Gunhild Agger, Palle Schantz Lauridsen, Heidi Philipsen, Louise Brix Jacobsen, Ib Bon Et oversigtsværk over tv-programtyper såvel som tv-analysens teoretiske tilgange og metoder. 295,00 DKK Inkl. moms Bogen Tv-analyse udgør et oversigtsværk over tv-programtyper såvel som tv-analysens teoretiske tilgange og metoder. Valget af programtyper har baggrund i dels et genrespredningskriterie, dels et historisk væsentlighedskriterie. Mens tv-seningens platforme hurtigt ændrer sig, eksisterer der fortsat en række konstante elementer på tværs af flow-tv og streaming. Det kan både være overordnede genrer som fiktion og fakta, mere specifikke og etablerede programtyper som nyhedsudsendelser, dokumentar-, natur- og børne- og ungdomsprogrammer, og det kan være nyere former som fiktiobiografisme og weathertainment. Uanset platform er der brug for teoretiske indfaldsvinkler og redskaber til at analysere disse genrer og programtyper med. Tv-analyse giver i sit indledende kapitel en oversigt over tvanalysens metodologi. Denne oversigt udmøntes konkret i bogens øvrige sytten kapitler i analyser af centrale genrer og programtyper. Her er blot nogle af de mange spørgsmål, du får svar på i Tv-analyse: Hvad sker der med reality- og talkshow-genrerne? Hvor bevæger det politiske samtidsdrama sig hen Hvilken funktion har historisk drama haft? Hvad definerer science fiction, fantasy, situationskomedie? Hvorfor adapterer man velkendte krimier som Sherlock? Hvad karakteriserer reklamen? Og hvorfor kan man ikke se sports-tv uden lyd? Tv-analyse giver et repræsentativt billede af tv-forskningens udvikling og de nye tendenser inden for dette videnskabelige felt. Tv-analyse supplerer bogen Filmanalyse (Systime 2016) og er en del af MÆRKK-serien.

105

106 Innovationsgrundbogen Entreprenørskab og intraprenørskab 2. udgave, 2019 ISBN Forfatter(e) Kristian Philipsen Fyldig og gennemarbejdet teoretisk grundbog til innovationsundervisning med veldokumenterede cases og eksempler. 495,00 DKK Inkl. moms Formålet med udgivelsen er at klæde læseren på til bedre at forstå, hvad ordene innovation, entreprenørskab og intraprenørskab betyder. Herudover forklarer bogen, hvordan virksomheder, organisationer og entreprenører kan være innovative og entreprenante, og hvorfor og hvornår det er vigtigt, at de er det. Undervejs i udgivelsen vil du blive introduceret til mange flere relevante teorier og begreber om bogens temaer samt et væld af eksempler, der kan hjælpe dig med at forstå innovation og entreprenørskab. Udgivelsen retter sig mod innovation B på gymnasieniveau. Den kan også anvendes på bachelorstudier og professionsbachelorstudier. Sidst men ikke mindst vil praktikere også få et stort udbytte af at læse bogen.

107 Innovationsgrundbogen Entreprenørskab og intraprenørskab 1. udgave, 2019 ISBN Forfatter(e) Kristian Philipsen Fyldig og gennemarbejdet teoretisk grundbog til innovationsundervisning med veldokumenterede cases og eksempler. Formålet med udgivelsen er at klæde læseren på til bedre at forstå, hvad ordene innovation, entreprenørskab og intraprenørskab betyder. Herudover forklarer bogen, hvordan virksomheder, organisationer og entreprenører kan være innovative og entreprenante, og hvorfor og hvornår det er vigtigt, at de er det. Undervejs i udgivelsen vil du blive introduceret til mange flere relevante teorier og begreber om bogens temaer samt et væld af eksempler, der kan hjælpe dig med at forstå innovation og entreprenørskab. Udgivelsen retter sig mod innovation B på gymnasieniveau. Den kan også anvendes på bachelorstudier og professionsbachelorstudier. Sidst men ikke mindst vil praktikere også få et stort udbytte af at læse bogen.

108 Merkantil fagdidaktik 1. udgave, 2019 ISBN Forfatter(e) Harry Haue, Torben Spanget Christensen, Ann Dimke, Morten Bülow, Jytte Melin, Lisbeth Pedersen, Mikkel Brunvold, Ulla Carlsen, Claus Faber Timm, Kirsten Vejlstrup, Nicolai Reinholt Lerche, Teis Brøting, Troels Finjord Højberg, Mona Langerhuus, Kathrine Heilesen, Git Fagdidaktisk udgivelse målrettet undervisere i det merkantile gymnasiums økonomiske fag. Udgivelsen skal give fagdidaktisk inspiration til og vejledning i at undervise i de merkantile fag i gymnasiet. Udgivelsen centrerer om nyere fagdidaktiske emner som praksisnær undervisning, PBL og skriftlighed. Merkantil fagdidaktik henvender sig primært til nye undervisere i de økonomiske fag: international økonomi, virksomhedsøkonomi, afsætning, erhvervsjura og innovation og særligt til pædagogikumkandidater, -vejledere og kursusledere. Derudover er udgivelsen også målrettet erfarne undervisere, som ønsker inspiration til udvikling af deres undervisningspraksis.

109 Merkantil fagdidaktik 1. udgave, 2019 ISBN Forfatter(e) Torben Spanget Christensen, Mikkel Brunvold, Ulla Carlsen, Claus Faber Timm, Kirsten Vejlstrup, Nicolai Reinholt Lerche, Troels Finjord Højberg Fagdidaktisk udgivelse målrettet undervisere i det merkantile gymnasiums økonomiske fag. 525,00 DKK Inkl. moms Udgivelsen skal give fagdidaktisk inspiration til og vejledning i at undervise i de merkantile fag i gymnasiet. Udgivelsen centrerer om nyere fagdidaktiske emner som praksisnær undervisning, PBL og skriftlighed. Merkantil fagdidaktik henvender sig primært til nye undervisere i de økonomiske fag: international økonomi, virksomhedsøkonomi, afsætning, erhvervsjura og innovation og særligt til pædagogikumkandidater, -vejledere og kursusledere. Derudover er udgivelsen også målrettet erfarne undervisere, som ønsker inspiration til udvikling af deres undervisningspraksis.

Hensigten er, at eleven fra starten vænner sig til, hvordan det lyder, når kinesere taler kinesisk.

Hensigten er, at eleven fra starten vænner sig til, hvordan det lyder, når kinesere taler kinesisk. Kinesisk Kinesisk 1 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761614155 Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner. Kinesisk 1-4

Læs mere

Grundskolen - Indskoling

Grundskolen - Indskoling Grundskolen - Indskoling Begreb om analyse og metode 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761648891 Forfatter(e) Peter Heller Lützen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Kort og anvendelsesorienteret ebog

Læs mere

Hurtigt overblik Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner.

Hurtigt overblik Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner. Kinesisk Kinesisk 1 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761614155 Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner. Kinesisk 1-1

Læs mere

Hurt igt overblik CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no?

Hurt igt overblik CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no? Cd A que no? - CD ISBN 13 9788761617682 Forfatter(e) Birgit Tengberg Hansen, Eva Liébana CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no? 200.00 DKK Inkl. moms CD'en

Læs mere

Hurt igt overblik En udgivelse der henvender sig bredt til alle musikinterreserede. 1800 nodeeksempler 600 lydeksempler

Hurt igt overblik En udgivelse der henvender sig bredt til alle musikinterreserede. 1800 nodeeksempler 600 lydeksempler Musik 10 klassikere 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761668080 Forfatter(e) VMK - Konserva.for musik og form. En udgivelse der henvender sig bredt til alle musikinterreserede. 1800 nodeeksempler 600 lydeksempler

Læs mere

Grundskolen - Mellemtrin

Grundskolen - Mellemtrin Grundskolen - Mellemtrin Flipped Classroom 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761670236 Forfatter(e) Henning Romme Lund Boost elevaktiviteten i klassen med Flipped Classroom. 11 eksempler 26 videoeksempler 8

Læs mere

Universitetsuddannelser

Universitetsuddannelser Universitetsuddannelser 10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761645203 Forfatter(e) Mehdi Mozaffari Bogen giver 10 bud på kultur, identitet og værdier i Danmark

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: majjuni, 10 Htx

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni, 10/11 Institution Thisted Gymnasium og HF-Kursus Uddannelse Stx Fag og niveau Musik C Lærer(e) Jacob

Læs mere

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk.

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. Italiensk Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761616913 Forfatter(e) Flemming Forsberg, Alexander Forsberg Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. 34 paragraffer

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2011 Htx

Læs mere

MUSIKKENS GRUNDBEGREBER

MUSIKKENS GRUNDBEGREBER MUSIKKENS GRUNDBEGREBER Arbejdshæfte til hørelære og almen musikteori af INGE BJARKE LÆRERHÆFTE Mekanisk, fotografisk eller anden gengivelse af denne bog eller dele af den er ikke tilladt ifølge gældende

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse 1 Termin maj-juni, 2013/2015 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse stx Fag og niveau Musik B Lærer(e) Lars Petersen Gede Hold 1e Mu Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Læs mere

Musik B stx, juni 2010

Musik B stx, juni 2010 Musik B stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Musikfaget forener en teoretisk-videnskabelig, en kunstnerisk og en performativ tilgang til musik som en global og almenmenneskelig udtryksform.

Læs mere

Undervisningsplan musik 5.klasse 16/17.

Undervisningsplan musik 5.klasse 16/17. Undervisningsplan musik 5.klasse 16/17. Emne: We Are All Mad Tematisk tager vi af sæt i The Beatles album Stg. Pepper grundet i den surrealistiske musiske tilgang i musikken som komplimentere den verden

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: majjuni, 11 Htx

Læs mere

Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002

Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002 Idræt Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761602206 Forfatter(e) Ole Nedergaard, Rob Friedrich, Jesper Hauge En grundbog, der udvikler spillernes basketball-færdigheder og glæden

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse 1 Termin maj-juni, 2015 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse stx Fag og niveau Musik C Lærer Lars Petersen Gede Hold 1g mu Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Titel

Læs mere

a) identificere musikalske parametre i forskellige stilarter og genrer i grønlandsk musik og i vestlig kunst- og populærmusik,

a) identificere musikalske parametre i forskellige stilarter og genrer i grønlandsk musik og i vestlig kunst- og populærmusik, Musik C 1. Fagets rolle Musikfagets rolle er at skabe sammenhæng mellem musikalsk praksis og teoretisk forståelse, musikalsk fortid og nutid, lokale og globale udtryksformer, samt musikalsk stil og originalitet.

Læs mere

Undervisningsplan musik.4 klasse 16/17.

Undervisningsplan musik.4 klasse 16/17. Undervisningsplan musik.4 klasse 16/17. Emne: We Are All Mad Tematisk tager vi af sæt i The Beatles album Stg. Pepper grundet i den surrealistiske musiske tilgang i musikken som komplimentere den verden

Læs mere

Lærerinformation og undervisningsmateriale i forbindelse med udstillingen Dyredamer på KunstCentret Silkeborg Bad 20. maj 18.

Lærerinformation og undervisningsmateriale i forbindelse med udstillingen Dyredamer på KunstCentret Silkeborg Bad 20. maj 18. 1 Lærerinformation og undervisningsmateriale i forbindelse med udstillingen Dyredamer på KunstCentret Silkeborg Bad 20. maj 18. september 2011 Generel information i forbindelse med besøg på KunstCentret

Læs mere

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk.

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. Italiensk Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761616913 Forfatter(e) Flemming Forsberg, Alexander Forsberg Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. 34 paragraffer

Læs mere

Almen sprogforståelse

Almen sprogforståelse Almen sprogforståelse Dansk Minimalgrammatik - med øvelser 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761622303 Forfatter(e) Birgit Lohse, Zsuzsanna Bjørn Andersen Kort og præcis oversigt over de væsentligste grammatiske

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: majjuni, 09 Htx

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse 1 Termin maj-juni, 2013/2014 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse stx Fag og niveau Musik C Lærer(e) Lars Petersen Gede Hold 1g mu Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Læs mere

Hurtigt overblik Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner.

Hurtigt overblik Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner. Kinesisk Kinesisk 1 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761614155 Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner. Kinesisk 1-1

Læs mere

Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002

Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002 Idræt Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761602206 Forfatter(e) Ole Nedergaard, Rob Friedrich, Jesper Hauge En grundbog, der udvikler spillernes basketball-færdigheder og glæden

Læs mere

Velkommen til FIP c i musik. Netværk: MulernesLegatSkole Bruger-id: mulegaest24 mulegaest25 mulegaest26 Adgangskode: mul12345

Velkommen til FIP c i musik. Netværk: MulernesLegatSkole Bruger-id: mulegaest24 mulegaest25 mulegaest26 Adgangskode: mul12345 Velkommen til FIP1718-40c i musik Netværk: MulernesLegatSkole Bruger-id: mulegaest24 mulegaest25 mulegaest26 Adgangskode: mul12345 Oplæg 1 C-niveau Læreplan og vejledning - Opmærksomhedspunkter i tilrettelæggelsen

Læs mere

Slutmålet efter 6. klasse er, at eleverne kan: Musikudøvelse

Slutmålet efter 6. klasse er, at eleverne kan: Musikudøvelse MUSIK Forord Formålet med undervisningen i musik er at opelske børnenes naturlige evne og glæde ved at udfolde sig med sang, musik og bevægelse. Undervisningen skal bibringe børnene en livslang glæde ved

Læs mere

MUSIK GIDEONSKOLENS UNDERVISNIGSPLAN. Oversigt over undervisning og forhold til trinmål og slutmål

MUSIK GIDEONSKOLENS UNDERVISNIGSPLAN. Oversigt over undervisning og forhold til trinmål og slutmål MUSIK GIDEONSKOLENS UNDERVISNIGSPLAN Oversigt over undervisning og forhold til trinmål og slutmål Ministeriet skriver: Formål for faget Musik Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler

Læs mere

Guide til lektielæsning

Guide til lektielæsning Guide til lektielæsning Gefions lærere har udarbejdet denne guide om lektielæsning. Den henvender sig til alle Gefions elever og er relevant for alle fag. Faglig læsning (=lektielæsning) 5- trinsmodellen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2015 Juni 2016 Institution Svendborg Erhvervsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Musik

Læs mere

Undervisningsplan musik 6.klasse 16/17

Undervisningsplan musik 6.klasse 16/17 Evaluering 6 kl musik Undervisningsplan musik 6.klasse 16/17 Musik We are all mad Vi skal arbejde med, musikanalyse, musik begreber, form, stemninger og dynamik. Vi arbejder ud fra the Beatles album Stg.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2014 HF

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse 1 Termin maj-juni, 2012/2013 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Marie Kruses Skole stx Musik C Lars Petersen Gede 1g mu Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Læs mere

Musik Fælles Mål 2019

Musik Fælles Mål 2019 Musik Fælles Mål 2019 Indhold 1 Fagets formål 3 2 Fælles Mål 4 Kompetencemål 4 Fælles Mål efter klassetrin Efter 2. klassetrin 5 Efter 4. klassetrin 6 Efter 6. klassetrin 7 Fælles Mål efter kompetenceområde

Læs mere

Emne og omfang: Steiner-HF Kompetencer og læringsmål: Grammatik og tale øves (løbende igennem hele skoleåret)

Emne og omfang: Steiner-HF Kompetencer og læringsmål: Grammatik og tale øves (løbende igennem hele skoleåret) STUDIEPLAN ENGELSK: 10. klasse (2 ugentlige timer = 51,75 timer) Emne og omfang: Steiner-HF Kompetencer og læringsmål: Grammatik og tale øves (løbende igennem hele skoleåret) Løbende og efter behov dykkes

Læs mere

Musik på. Helsinge Realskole --- Beskrivelse og målsætning - juni 2013

Musik på. Helsinge Realskole --- Beskrivelse og målsætning - juni 2013 Musik på Helsinge Realskole --- Beskrivelse og målsætning - juni 2013 1 Musik på Helsinge Realskole Vi vægter den daglige morgensang højt på vores skole. Her bliver to af vores kerneværdier tradition og

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2014/15 Institution VUC Esbjerg Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Musik C Peter Riis Petersen

Læs mere

Kinesisk A valgfag, juni 2010

Kinesisk A valgfag, juni 2010 Bilag 23 Kinesisk A valgfag, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Kinesisk er et færdigheds-, videns- og kulturfag. Dets genstandsområde er det kinesiske standardsprog (putonghua), som det tales

Læs mere

Årsplan musik 1.a og 1.b på Interskolen 2012/2013 Periode Musikaktiviteter Materialer Evaluering

Årsplan musik 1.a og 1.b på Interskolen 2012/2013 Periode Musikaktiviteter Materialer Evaluering Årsplan musik 1.a og 1.b på Interskolen 2012/2013 Periode Musikaktiviteter Materialer Evaluering 33 Velkommen til musik. Introduktion til musiklokalet og dets instrumenter. Regler og rutiner i musiklokalet.

Læs mere

Forsøgslæreplan for latin A stx, marts 2014

Forsøgslæreplan for latin A stx, marts 2014 Bilag 33 Forsøgslæreplan for latin A stx, marts 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Latin er et sprog- og kulturfag. På grundlag af væsentlige latinske tekster og romerskarkæologisk materiale beskæftiger

Læs mere

Musik. Formål for faget musik. Slutmål for faget musik efter 6. klassetrin. Musikudøvelse. Musikalsk skaben

Musik. Formål for faget musik. Slutmål for faget musik efter 6. klassetrin. Musikudøvelse. Musikalsk skaben Musik Formål for faget musik Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik, herunder synge danske sange. Undervisningen

Læs mere

Grundskolen - Udskoling

Grundskolen - Udskoling Grundskolen - Udskoling (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet

Læs mere

Læseplan for MUSIK 0. til 7. klasse

Læseplan for MUSIK 0. til 7. klasse Læseplan for MUSIK 0. til 7. klasse Musikken er en del af vores kultur og indtager en betydelig plads i børns og unges hverdag. Det er derfor naturligt, at musikundervisningen beskæftiger sig med såvel

Læs mere

Undervisningsplan for faget musik på Sdr. Vium Friskole

Undervisningsplan for faget musik på Sdr. Vium Friskole Undervisningsplan for faget musik på Sdr. Vium Friskole Sang og musik anses på Sdr. Vium Friskole for et vigtigt fag for børn i alle aldre. På Sdr. Vium Friskole undervises i sang og musik en lektion ugentligt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: November 2015 Vuc

Læs mere

Årsplan 2011/2012 for musik i 4. klasse

Årsplan 2011/2012 for musik i 4. klasse Årsplan 2011/2012 for musik i 4. klasse Lærer: Suat Cevik Formål for faget musik Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og

Læs mere

Religion C. 1. Fagets rolle

Religion C. 1. Fagets rolle Religion C 1. Fagets rolle Faget religion beskæftiger sig hovedsageligt med eskimoisk religion og verdensreligionerne, og af disse er kristendom, herunder det eskimoisk-kristne tros- og kulturmøde, obligatorisk.

Læs mere

Årsplan for musik i 6b 2008 4/8-31/12-2008. Legene og aktiviteterne i musikundervisnin gen vil bidrage til: At udvikle børnenes

Årsplan for musik i 6b 2008 4/8-31/12-2008. Legene og aktiviteterne i musikundervisnin gen vil bidrage til: At udvikle børnenes Dansk i 6B: Læsning tempo trænes øges ved frilæsning som fremlægges ved mundtlige brapporter for klassen. Dette skal samtidig give inspiration til nye læseideer til kammerater. Tekstanalyse, (herunder

Læs mere

Dansk som andetsprog

Dansk som andetsprog Dansk som andetsprog Alverdens dansk - dansk som andetsprog. Basis ISBN 13 9788761683861 Forfatter(e) Hanne Milling, Anne Weile Grundbog til dansk som andetsprog på avu - basis 195,00 DKK Inkl. moms Gennem

Læs mere

Forsøgslæreplan for græsk A - stx, marts 2014

Forsøgslæreplan for græsk A - stx, marts 2014 Bilag 26 Forsøgslæreplan for græsk A - stx, marts 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Græsk er et sprog- og kulturfag, der omhandler antikken som grundlag for europæisk kultur. Faget beskæftiger

Læs mere

Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag.

Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag. TYSK Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag. Formål: Det er formålet med undervisning i tysk, at eleverne tilegner sig færdigheder og kundskaber, der gør det muligt for dem

Læs mere

På websitet til Verden efter 1914 vil eleverne blive udfordret, idet de i højere omfang selv skal formulere problemstillingerne.

På websitet til Verden efter 1914 vil eleverne blive udfordret, idet de i højere omfang selv skal formulere problemstillingerne. Carl-Johan Bryld, forfatter AT FINDE DET PERSPEKTIVRIGE Historikeren og underviseren Carl-Johan Bryld er aktuel med Systime-udgivelsen Verden efter 1914 i dansk perspektiv, en lærebog til historie i gymnasiet,

Læs mere

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse. Eleven kan arrangere og komponere musikalske udtryk

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse. Eleven kan arrangere og komponere musikalske udtryk Kompetencemål Kompetenceområde Efter klassetrin Efter 4. klassetrin Efter 6. klassetrin Musikudøvelse Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: majjuni, 13 Htx

Læs mere

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. Grundskolen (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Teknologi Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668646 Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen,

Læs mere

ØRERNE I MASKINEN INSPIRATIONSMATERIALE 6-8 ÅRIGE. Zangenbergs Teater. Af Louise Holm

ØRERNE I MASKINEN INSPIRATIONSMATERIALE 6-8 ÅRIGE. Zangenbergs Teater. Af Louise Holm ØRERNE I MASKINEN INSPIRATIONSMATERIALE 6-8 ÅRIGE Zangenbergs Teater Af Louise Holm ØRERNE I MASKINEN Inspirationsmateriale for 6-8 årige Inspirationsmaterialet indeholder forskellige aktiviteter og øvelser,

Læs mere

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt,

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt, Engelsk B 1. Fagets rolle Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med sprog, kultur og samfundsforhold i engelsksprogede områder og i globale sammenhænge. Faget omfatter

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur

Læs mere

Dette kompetenceområde beskæftiger sig med at arrangere, improvisere og komponere musik samt igangsætte og lede skabende musikalske aktiviteter.

Dette kompetenceområde beskæftiger sig med at arrangere, improvisere og komponere musik samt igangsætte og lede skabende musikalske aktiviteter. Sammenligning med JJJ/IU/LY/SB og med JEV oplæg 6/11-12= med gult er steder med ubetydelig eller ingen rettelser. Med rødt er vores formuleringer med sort er den tilrettede version.: Kompetencemål i musik

Læs mere

Musik. Trin og slutmål for musik

Musik. Trin og slutmål for musik Musik Musikundervisningens opgave er at bidrage til elevernes alsidige udvikling. Frem for alt skal skolen igennem det musikalske arbejde hjælpe barnet til en harmonisk udvikling af vilje, tanke og følelsesliv.

Læs mere

Stk. 3. Undervisningen skal give eleverne adgang til de skandinaviske sprog og det nordiske kulturfællesskab.

Stk. 3. Undervisningen skal give eleverne adgang til de skandinaviske sprog og det nordiske kulturfællesskab. 10.klasse Humanistiske fag : Dansk, engelsk og tysk Dansk Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer som kilder

Læs mere

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. Grundskolen (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere

Læs mere

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A Grønlandsk som begynder- og andetsprog A - 2018 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A er et færdighedsfag, et vidensfag og et litteraturfag, der beskæftiger sig med grønlandsk sprog

Læs mere

Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse med bevidsthed om egen og andres rolle i musikalsk udfoldelse

Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse med bevidsthed om egen og andres rolle i musikalsk udfoldelse Fagformål for faget musik Eleverne skal i faget musik udvikle kompetencer til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik, herunder synge danske sange. Faget skal bibringe dem forudsætninger for

Læs mere

a) forstå talt tysk om kendte emner og ukendte emner, når der tales standardsprog,

a) forstå talt tysk om kendte emner og ukendte emner, når der tales standardsprog, Tysk fortsættersprog B 1. Fagets rolle Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget beskæftiger sig med kulturelle,

Læs mere

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Innovation Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761637956 Forfatter(e) Hans-Christian Keller Rix 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Entreprenørship

Læs mere

Fagplan for Musik. Sang. Instrumentalspil

Fagplan for Musik. Sang. Instrumentalspil Fagplan for Musik Formål Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve og fordybe sig i sang, musik og bevægelse, og til at udtrykke sig på disse områder. Gennem

Læs mere

D a n s M u s i k k e n k l a s s e. Dans. Musikken. det store dansekendskab, men som gerne vil undervise i dans.

D a n s M u s i k k e n k l a s s e. Dans. Musikken. det store dansekendskab, men som gerne vil undervise i dans. I n t r o d u k t i o n t i l u n d e r v i s n i n g s m a t e r i a l e t D a n s M u s i k k e n 2. - 5. k l a s s e i musik og idræt er et undervisningsmateriale til dig, der ikke har det store dansekendskab,

Læs mere

Oplæg om Musik C. FIP-kursus Odense 2017

Oplæg om Musik C. FIP-kursus Odense 2017 Oplæg om Musik C FIP-kursus Odense 2017 Læreplanen afsnit 3: Arbejdsformer Det nye: 3.2: Med udgangspunkt i kernestof bevidstgøres eleverne om musikalske parametre, deres anvendelse og virkning og forholdet

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Termin hvori undervisningen afsluttes: december-januar 2018/19 Herning

Læs mere

Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag

Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag Definition: De praktisk-musiske musiske fag omfatter fagene sløjd, billedkunst, håndarbejde, hjemkundskab og musik. Formålet med undervisningen er, at eleverne

Læs mere

Trinmål i musik klasse

Trinmål i musik klasse Trinmål i musik 7. 10. klasse I hele forløbet af undervisning af 7. til 10. klasse. Er det målet, at undervisningen er en blanding af musikudøvelse, musikalsk skaben og musikforståelse. De ovennævnte tre

Læs mere

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. Grundskolen (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere

Læs mere

Grindsted Privatskole Kristendom 8. Kl. 17/18

Grindsted Privatskole Kristendom 8. Kl. 17/18 Vi arbejder, ligesom folkeskolen, hen imod nye Fælles Mål for kristendom efter 9. Klasse, som kan ses via dette link: http://www.emu.dk/sites/default/files/kristendomskundskab%20 %20januar%202016.pdf Vi

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2012 Institution VUC Holstebro-Lemvig-Struer Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf/hfe Religion

Læs mere

Læreplan Musisk Skole Kalundborg Akustisk guitar

Læreplan Musisk Skole Kalundborg Akustisk guitar 1 2015 Læreplan Musisk Skole Kalundborg Akustisk guitar Formål.side 2 Faglige mål og fagligt indhold - Teknik..side 3 - Indstudering side 4 - Musikalske udtryk..side 5 - Gehør/Improvisation side 6 - Hørelære/teori.side

Læs mere

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009 Psykologi Anvendt psykologi 5. udgave, 2007 ISBN 13 9788761619785 Forfatter(e) Bokforlaget Natur Och Kultur Bogen lægger vægt på en bred orientering i psykologien og skaber dermed overblik over de forskellige

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2014/2015 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold VUC Hvidovre-Amager HF2 Musik C Simon Bredal Juul

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj - juni 2013 Institution HTX Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold htx Musik B Rikke Hadrup

Læs mere

Spansk A stx, juni 2010

Spansk A stx, juni 2010 Spansk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Spansk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der baserer sig på tilegnelse af kommunikativ kompetence. Fagets centrale arbejdsområde

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2013-14 Institution VUC Esbjerg Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HF Musik C Peter Riis Petersen

Læs mere

Italiensk A stx, juni 2010

Italiensk A stx, juni 2010 Italiensk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Italiensk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det italienske sprog som kommunikations- og

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold maj-juni, 05/06 Marie Kruses Skole stx musik, niveau C

Læs mere

Sønderjyllands Symfoniorkester

Sønderjyllands Symfoniorkester Sønderjyllands Symfoniorkester Tema 2018 : t r a z o M e k s i g a M Et musikforløb for 4. klasser Forældremateriale 1 Indhold Kære forældre... Brev uddelt på skolerne... Om skolekoncerterne... Børn og

Læs mere

STUDIEPLAN Dansk. Rudolf Steiner-Skolen i Århus: 2HF, Timetal for dansk i 2HF: 108 timer EMNE OG OMFANG

STUDIEPLAN Dansk. Rudolf Steiner-Skolen i Århus: 2HF, Timetal for dansk i 2HF: 108 timer EMNE OG OMFANG STUDIEPLAN Dansk Rudolf Steiner-Skolen i Århus: 2HF, 2019-20 Timetal for dansk i 2HF: 108 timer EMNE OG OMFANG Navn: Journalistik Omfang: STEINER HF-PENSUM Formål: I forløbet arbejder vi med journalistik

Læs mere

Trinmål efter 2. klassetrin Trinmål efter 4. klassetrin Trinmål efter 6. klassetrin

Trinmål efter 2. klassetrin Trinmål efter 4. klassetrin Trinmål efter 6. klassetrin UVMs Trinmål synoptisk fremstillet: Musikudøvelse Trinmål efter 2. klassetrin Trinmål efter 4. klassetrin Trinmål efter 6. klassetrin deltage opmærksomt i legende musikalsk udfoldelse deltage opmærksomt

Læs mere

Engelsk A stx, juni 2010

Engelsk A stx, juni 2010 Engelsk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Faget beskæftiger sig med engelsk sprog, engelsksprogede kulturer og globale forhold.

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fællesmål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

Mulighederne i Music Delta Master & Planet

Mulighederne i Music Delta Master & Planet Mulighederne i Music Delta Master & Planet MUSIC DELTA - BAGGRUND Music Delta ny måde at tænke musikundervisning for børn. Det norske IT-forlag Grieg Music Education har udviklet en ny og innovativ IT-platform

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

Læseplan for Religion

Læseplan for Religion Formål Læseplan for Religion Formålet med religionsundervisningen er At styrke elevernes identitet og deres syn på fremtiden. At eleverne skal opnå en viden om deres egen religion og have kendskab til

Læs mere

Årsplan 2012/2013 for musik i 3. klasse

Årsplan 2012/2013 for musik i 3. klasse Årsplan 2012/2013 for musik i 3. klasse Lærer: Suat Cevik Formål for faget musik Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og

Læs mere

I alle fag inddrages skolens værdigrundlag med dens temaer samt målsætningen om Why -tilgangen i alle meningsfulde sammenhænge.

I alle fag inddrages skolens værdigrundlag med dens temaer samt målsætningen om Why -tilgangen i alle meningsfulde sammenhænge. 2015-16 KLASSE UNDERVISNINGSPLANEN RELIGION 6. Lærer: Ivan Gaseb Forord til faget i klassen Undervisningen i religion tager ikke udgangspunkt i de enkelte elevers personlige trosforhold, men derimod i

Læs mere

Bilag 20. Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015. 1. Identitet og formål

Bilag 20. Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015. 1. Identitet og formål Bilag 20 Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det

Læs mere

Uddannelse under naturlig forandring

Uddannelse under naturlig forandring Uddannelse under naturlig forandring Uddannelse under naturlig forandring 2. udgave Finn Wiedemann Syddansk Universitetsforlag 2017 Forfatteren og Syddansk Universitetsforlag 2017 Sats og tryk: Specialtrykkeriet

Læs mere

Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010

Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010 Bilag 26 Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, og de forskellige sider af faget betinger hinanden gensidigt.

Læs mere