Hurt igt overblik En udgivelse der henvender sig bredt til alle musikinterreserede nodeeksempler 600 lydeksempler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hurt igt overblik En udgivelse der henvender sig bredt til alle musikinterreserede. 1800 nodeeksempler 600 lydeksempler"

Transkript

1 Musik 10 klassikere 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) VMK - Konserva.for musik og form. En udgivelse der henvender sig bredt til alle musikinterreserede nodeeksempler 600 lydeksempler 10 klassikere - 1 år DKK 10 klassikere - 4 år DKK 10 klassikere indeholder fremragende gennemgange af 10 værker; soloog kammermusik og to orkesterværker, nogle i deres helhed, andre blot med en enkelt sats. De 10 værker strækker sig i tid fra barokken til impressionismen fra Bach til Debussy. Hvert værk kan høres i sin helhed eller i de mange kortere klip, tilpasset hvert nodeeksempel. Hver værkgennemgang indeholder en grafisk oversigt, en takt-for-takt gennemgang og en gennemgang af værket på tværs ud fra musikkens forskellige aspekter; form, melodi, rytme, harmonik etc. Udover selve gennemgangen af værkerne er der i materialet komponistbiografier og gennemgang af musikhistoriens epoker. Udgivelsen henvender sig bredt til alle musikinteresserede. Stoffet er tilrettelagt, så det med udbytte kan anvendes af alle med forskellig musikteoretisk baggrund. 101 opvarmningsøvelser for kor 1. udgave, 2000 ISBN Forfatter(e) Anders Krintel, Anne Louise Krogh Et ideelt værktøj til korlederen, der har brug for inspiration til sit daglige arbejde DKK Inkl. moms Bogens opvarmningsøvelser er inddelt i seks grupper: Afspændingsøvelser Rytmiske øvelser Intonationsøvelser Ambitusøvelser Klangøvelser Støtteøvelser Øvelserne er typisk på 2-8 takter, og der medfølger en kort vejledning til korlederen. Nogle af øvelser er komponeret af forfatterne, mens resten tager udgangspunkt i kendte melodicitater. Bogen kan bruges til almindelig sang- og kortræning såvel som i musikundervisningen både i grundskolen og på ungdomsuddannelserne.

2 Barokbogen - musik, tanke og kultur i Europa udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Jens Dalsgård Grundlæggende introduktion til barokkens musikforståelse sådan som den udfoldede sig fra starten af 1600-tallet til midten af 1700-tallet. Barokbogen - musik, tanke og kultur i Europa år DKK Bach og Händel er indbegrebet af barokmusik, og derfor er disse to komponister omdrejningspunktet for denne bog. Værkanalyser ledsaget af nodeeksempler og formoversigter danner grundlaget for den musikfaglige beskrivelse. Fremstillingen uddybes og perspektiveres gennem et rigt billedmateriale og citater. En skildring af musikken ved Chr. IV s hof illustrerer den overdådige frodighed, der karakteriserer barokkens kunstudfoldelse. Blues 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Bjarne Mørup Fortæller historien om blues fra dens spæde begyndelse i slaveriets Amerika frem til midten af det 20. århundrede DKK Inkl. moms Bogen indeholder dels en musikfaglig beskrivelse af blues, dels en skildring af bluesmusikkens miljø og samspillet med det omgivende samfund. Bogen er forsynet med talrige node- og teksteksempler, og fremstillingen får liv og perspektiv gennem inddragelse af en række vedkommende fotos og spændende kildetekster i form af citater fra musikere og andre, som deltog i og fulgte udviklingen på nærmeste hold. De numre, der er nærmere omtalt i bogen, kan købes på en dobbelt-cd. Blues - eksempel cd 1. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Bjarne Mørup Eksempel-CD til bogen Blues DKK Inkl. moms CD'en indeholder de numre, der er nærmere omtalt i bogen. Bogen fortæller historien om blues fra begyndelsen og frem til ca

3 C-nøglen - musiklære for C-niveau 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Johannes Grønager En grundig og systematisk indføring i den basale musiklære; noder, skalaer, intervaller, akkorder, rytmer og musikinstrumenter DKK Inkl. moms Bogen er tilrettelagt således, at stoffet kan bruges i forbindelse med musikudøvelse, og bogen refererer derfor jævnligt til begrebernes praktiske anvendelighed. Bogen indeholder fire kapitler: Grundlæggende musiklærer, der indeholder nodelære, intervallære og akkordlære på et basalt niveau. Der er også praktiske anvisninger på, hvordan akkorder spilles på tangentinstrumenter. Rytmik og SDS (Sang - Dans - Spil), som er en praktisk tilrettelagt indføring i rytmelæren. Kapitlet indeholder en del SDS-øvelser, som styrker rytmesansen generelt og samtidig danner grundlag for rytmelæren. Guitar og bas, der er en praktisk indføring i elementær spil på bas og guitar. Musikkens instrumenter, der er en oversigtspræget gennemgang af de hyppigst anvendte instrumenter i den vestlige kulturs musik. Bogen er rig på nodeeksempler og anskuelige illustrationer, og til sidst i bogen er en række opgaver, der kan være en god hjælp i arbejdet med det teoretiske stof. Bogen henvender sig først og fremmest til musikundervisningen på ungdomsuddannelserne.

4 Det Moderne og Det Ny: Musikhistorier udgave, 2002 ISBN Forfatter(e) Jens Brincker En introduktion til den musikkultur, der tog sin begyndelse før 1. Verdenskrig og siden revolutionerede datidens musikforståelse DKK Inkl. moms Moderne og ny bruges normalt om det, der er oppe i tiden. Sådan bruges ordene ikke i denne bog, der handler om det, der var moderne og nyt i første halvdel af forrige århundrede, hvor den såkaldt moderne musik vakte furore før 1. verdenskrig og blev et slagord efter den. Bogen skildrer vigtige strømninger i europæisk og amerikansk musik i to historiske perioder til 1920 og 1920 til og eftersporer tidens tanker og tendenser analytisk i de store komponisters værker og kompositionsteknik. Mellem disse to historiske afsnit er kapitler om Arnold Schönberg og Igor Stravinsky, der begge på højst forskellige måder forener det moderne og det ny i deres livsværk og står som faderskikkelser og bannerførere for store dele af det 20. århundredes kompositionsmusik, anbragt. Bogen præsenterer aktuelle forskningsresultater til undervisningsbrug på højt niveau i gymnasiet, på konservatorier og seminarier og på universiteternes bachelorniveau. Bogen er forsynet med noteapparat og en fyldig litteraturliste, som gør den velegnet til selvstudium. Forhåbentlig vil den også være velkommen hos et bredt musikpublikum, der uden uddannelsesmæssige bagtanker søger oplysninger om den moderne eller ny musik, som nu er ved at blive historisk. For fire stemmer 1. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Per Drud Nielsen En lærebog om harmonisering og firstemmig korsats, der henter sine melodiforlæg i den danske og nordiske sangskat, i viser og i folkelige sange DKK Inkl. moms Bogens stilunivers er den firstemmige korsats, som den har udfoldet sig blandt Carl Nielsens arvtagere - fra Oluf Ring og Poul Schierbeck til Otto Mortensen og Bjørn Hjelmborg. Bogen adskiller sig fra de mange lærebøger i enkel koralsats. Koralsatsens tone-for-tone-harmonisering er fraveget til fordel for en satstype, hvor harmoniskiftene har deres eget rytmiske mønster, og hvor der på denne baggrund gives plads til harmonifremmede gennemgangs- og drejetoner. Bogens formål er at fremlægge et stilgrundlag og et forråd af melodier, der er mindre fremmed for os i dag, end den enkle koralstil og dens melodiforråd er det. Bogen er tænkt som en lærebog for satslæreundervisningen på universiteter og konservatorier, på kirkemusikskoler, på seminarier og på ungdomsuddannelserne.

5 Fysikken i musikken og 'den gode stemning' 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Johannes Grønager En naturvidenskabelig tilgang til det, der ellers kan være svært at sætte fingeren på, i musikkens verden. Fysikken i musikken og 'den gode stemning' - 4 år DKK ebogen ser på, hvilke fysiske realiteter og matematiske systemer, der ligger bag musikkens skalaer og intervaller. Bogen inddrager begreberne konsonans, dissonans samt ren og tempereret stemning, og derudover behandler ebogen også interferens mellem tone. Groovy - Arrangement af pop og rock 2. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Johannes Grønager Klare og præcise retningslinier for, hvordan man kan skrue et arrangement sammen, så det fungerer i praksis DKK Inkl. moms Udover de praktiske retningslinjer for kompositionen af pop og rock giver bogen en teoretisk bevidsthed om de to musikgenrers musikalske virkemidler. Bogen arbejder både med rytmegruppens rolle og med vokalarrangementer. Bogens kapitler arbejder med forskellige aspekter ved et arrangement, f.eks. medstemmer, modstemmer, rytmiserede flydestemmer, bas, trommer og ikke mindst det rytmiske sammenspil mellem instrumenterne - groove. Bogens metoder og anvisninger er blevet til på baggrund af indgående studier af store mængder pop- og rockmusik, og alt er dokumenteret med talrige eksempler fra det virkelige liv. Alle teknikker, der omtales i bogen, er eksemplificeret med Bobby Darins sang Dream Lover. Bogen indeholder også en række øvelsesopgaver, der kan bruges til træning af bogens metoder, og nogle praktiske øvelser, som kan styrke både rytmefornemmelsen og opfindsomheden. Bogen er skrevet til musikundervisningen på højt niveau i gymnasiet og kræver et vist kendskab til elementær musikteori. Den henvender sig i øvrigt til enhver, der synger eller spiller f.eks. i et band, og som gerne vil vide mere om, hvordan man kan få sammenspillet til at fungere godt. Her på siden kan du endvidere finde supplerende materiale i form af nodeeksempler.

6 Harmonilære og koralharmonisering 1. udgave, 2002 ISBN Forfatter(e) Rune Bech Lauesen En grundlæggende introduktion til det, der i musikkens verden betegnes som harmonikken - den logiske sammenhæng mellem forskellige akkorder DKK Inkl. moms Udgangspunktet for denne bog er den vestlige verdens musik, som den høres i den klassiske musik fra ca. år 1650, i meget populærmusik og i jazz. Bogen handler om den dur-mol-tonale musiks harmoniske og satstekniske grundprincipper og lægger op til et nært samarbejde mellem teori og praksis. Alle bogens kapitler består af to dele - først behandles et emne fra harmonilæren analytisk, og derefter anvendes det i praksis til satslæredisciplinen koralharmonisering, således at man opnår såvel teoretisk bevidsthed om de harmoniske virkemidler som praktisk erfaring i at udnytte dem. Harmonilæreafsnittene kan også læses uafhængigt af resten af bogen. Harmonilæren tager udgangspunkt i samspillet mellem becifringssystem, trinanalyse og funktionsanalyse, fra de grundlæggende treklange til formindskede og altererede firklange. Koralharmoniseringen er behandlet udogmatisk og med et minimum af forbud. Hvert kapitel indeholder et antal øvelser til såvel harmonilære som koralharmonisering, der kan støtte indlæringen af stoffet. Bogen henvender sig primært til musikundervisningen på højt niveau i gymnasiet, og kræver et vist forkundskab til noder, tonearter, intervaller og skalaer. Den vil dog også være nyttig i andre sammenhænge, hvor man ønsker at beskæftige sig med emnet. Harmonisering - enkelt dur/mol-koral 2. udgave, 1986 ISBN Forfatter(e) Inge Svendsen Giver en elementær indføring i koralharmoniseringens principper DKK Inkl. moms Bogen falder i to store dele. Den første del giver en indføring i de helt fundamentale færdigheder og principper, herunder dissonansbehandling. Den anden del bygger videre på principperne for dissonansbehandling, som blev gennemgået i første del af bogen, og akkordvalget udvides med flere dissonerende akkorder og med parallelakkorderne. Bogen indeholder også pædagogiske overvejelser, som kan fungerer som støtte i undervisningsforløbet og inddrages efter behov. Bogens omfang og progression gør, at den kan anvendes på alle begynderniveauer. Bogen indeholder øvelser og eksempler, der er hentet fra rigtige koralmelodier og binder teori og praksis sammen.

7 Jazz - mellem tradition og fornyelse 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Ulrik Hofman Bøegh Tilbyder læseren at dykke ned i forskellige aspekter af jazzmusik en musikalsk genre, der bygger på traditionen, men også hele tiden har blikket rettet mod det samspil, der finder sted I nuet mellem de udøvende musikere DKK Inkl. moms Jazz mellem tradition og fornyelse er skrevet til brug i undervisningen i gymnasiet og hf og er progressionsmæssigt opbygget så de første kapitler henvender sig til alle niveauer, mens de senere kapitler i højere grad kræver, at den elementære musikteori er på plads og derfor egner sig til B- og A-niveau-undervisning. På B- og A-niveau kan den fungere som grundbog i et større forløb om jazzmusik, idet bogen præsenterer forskellige analytiske vinkler på et udvalg af nyere danske jazzudgivelser, der er gennemgående i flere kapitler. Alt, der rækker ud over den elementære teori, introduceres i selve bogen, der derfor kan anvendes til at lære melodisk analyse og til at tage hul på harmonisk analyse. Kapitlerne er desuden opdelt i mindre delelementer, så det enkelte hold kan vælge, hvor langt ind i teorien, man vil bevæge sig. Derudover sættes de forskellige typer melodier, jazzmusikerne spiller, ind i en bredere kontekst. Bogen indeholder: Indledning: Stemmen i samtale Tema, musikkens ramme: Korform, Standards (The Great American Songbook, nye standards, jazzkomponister, den danske standard) At fortolke et tema: Temaets opbygning (formled, fraser, motiver), Fortolkning Jazzharmonik: Becifringen, Akkord/skala, Trin, Funktionsharmoniske byggeklodser i dur og mol, Variationer af byggeklodserne, Kromatisk og bebopskalaer, Blues, Modalharmonik Musikalske roller: Rytmegruppe (klaver/guitar, kontrabas, trommer), Arrangement og backing (sound, medstemme og modstemme, groove, form, harmonik), Solist og improvisation Angel Eyes et eksempel på en samlet analyse Undervejs bringes desuden en række citater med de involverede musikere.

8 Jazz-arrangement 1. udgave, 1995 ISBN Forfatter(e) Niels Brynjolf Systematisk og pædagogisk indføring i forskellige vokale satsteknikker DKK Inkl. moms Med afsæt i en gennemgang af diverse fir- og femklange præsenterer bogen en række værktøjer, der gør det muligt at komponere et smukt og varieret jazz-arrangement. Stilistisk tager bogen sit udgangspunkt i jazzens repertoire af standards og evergreens, men de gennemgående satsteknikker vil uden videre kunne anvendes i andre stilarter. Ud over afsnittene om vokale arrangementsprincipper behandler bogen 'walking bass' og 'two beat bass' samt de grundlæggende principper for trommespillet i jazzgenren. Bogen henvender sig især til gymnasiets højniveau i musik, men vil kunne bruges af enhver, der arbejder med og interesserer sig for jazz. Jazzbogen 1. udgave, 1994 ISBN Forfatter(e) Bjarne Mørup En karakteristik af nogle af jazzhistoriens væsentligste hovedstrømninger DKK Inkl. moms Bogen beskriver nogle hovedstationer i jazzens udvikling fra begyndelsen til i dag, både gennem en musikfaglig beskrivelse af musikken og gennem en beskrivelse af jazzens miljø, vilkår og samspil med det omgivende samfund. Den musikfaglige beskrivelse tager udgangspunkt i analyser, der støtter sig til talrige og fyldige nodeeksempler og formoversigter. Desuden introducerer bogen de vigtigste begreber i den terminologi, der knytter sig til jazzen. Bogen levendegøres og perspektiveres gennem en række vedkommende fotos og spændende kildetekster i form af citater fra musikere, kritikere og andre, der deltog i og fulgte udviklingen på nærmeste hold.

9 Jazzbogen CD 1. udgave, 1994 ISBN Forfatter(e) Eksempel-CD til Jazzbogen DKK Inkl. moms Denne CD indeholder de musikeksempler, som omtales i bogen af samme navn. Jazzbogen beskriver nogle hovedstationer i jazzens udvikling fra begyndelsen til i dag, både gennem en musikfaglig beskrivelse af musikken og gennem en beskrivelse af jazzens miljø, vilkår og samspil med det omgivende samfund. Musik - metoder til analyse 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Uffe Englund En spændende indføring i musikalsk analyse med udgangspunkt i musikkens fem parametre: lyd, rytme, melodi, samklang og form DKK Inkl. moms Bogens mål er, at læseren tilegner sig metoder til musikalsk analyse af vestlig kunst- og populærmusik gennem perspektivering til ikke-vestlig musik og folkemusik. Bogen er tilrettelagt, således at læseren får kendskab til de væsentligste musikalske fænomener indenfor hver af musikkens fem parametre og derigennem bliver i stand til at identificere, dokumentere og differentiere musikalske fænomener. Bogen er skrevet som grundbog til musikundervisningen i gymnasiet og på HF, og kan anvendes som indføring i musikalsk analyse, uanset om undervisningen sigter mod projekteksamen C-niveau eller videre studier på B- eller A-niveau. Bogen vil iøvrigt kunne læses med udbytte af enhver, der ønsker at sætte sig ind i de basale elementer i musik, og dermed få et godt teoretisk fundament for at lytte til og tale om musik. Bogen kan læses uden forudgående nodekendskab.

10 Musik& videnskabsteori 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Helle Kornum, Mads Krogh, Birgitte Næslund Madsen En tekstantologi der giver en præsentation af flere forskellige musikvidenskabelige retninger. Musik& videnskabsteori - 4 år DKK Denne bog er den første udgivelse i serien Musik&, som præsenterer tekster til brug i musikfaget. Tekstantologien Musik& videnskabsteori præsenterer en række forskellige musikvidenskabelige positioner. Bogen indeholder udvalg af både gamle og nye eksisterende tekster, men også helt nyskrevne artikler af primært danske, nulevende musikforskere, der præsenterer nyere retninger inden for musikforskning. Musik& videnskabsteori henvender sig primært til musiklærere og deres elever i gymnasiet og på hf. Musik& videnskabsteori 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Helle Kornum, Mads Krogh, Birgitte Næslund Madsen En tekstantologi der giver en præsentation af flere forskellige musikvidenskabelige retninger DKK Inkl. moms Denne bog er den første udgivelse i serien Musik&, som præsenterer tekster til brug i musikfaget. Tekstantologien Musik& videnskabsteori præsenterer en række forskellige musikvidenskabelige positioner. Bogen indeholder udvalg af både gamle og nye eksisterende tekster, men også helt nyskrevne artikler af primært danske, nulevende musikforskere, der præsenterer nyere retninger inden for musikforskning. Musik& videnskabsteori henvender sig primært til musiklærere og deres elever i gymnasiet og på hf.

11 Musikalsk produktion 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Marie Højlund, Pia Rasmussen, Lasse Nielsen Musikalsk produktion giver helt konkrete bud på, hvordan man nemt kan inddrage elevernes egne laptops i kreativt arbejde med musik og lyd. 30 videoer 50 lydklip 40 opgaver 30 billeder 10 skabeloner 35 ordforklaringer 50 sider ebog Musikalsk produktion - 1 år Musikalsk produktion - 4 år DKK DKK Musikalsk produktion giver helt konkrete bud på, hvordan man nemt kan inddrage elevernes egne laptops i kreativt arbejde med musik og lyd. Det kan være til filmmusik, remix, et hiphopnummer eller udarbejdelse af lydlogoer. Til de enkelte kapitler hører baggrund, teori, produktionsopgaver samt konkrete analyseopgaver. Denne ibog indeholder desuden en lang række videotutorials med klare anvisninger på, hvordan man teknisk kan arbejde med computer og software. Musikken i 1700-tallet 1. udgave, 1996 ISBN Forfatter(e) Orla Vinther Et studie af 1700-tallets wienerklassik, der forstår musikken på baggrund af den historiske kontekst, den udsprang fra DKK Inkl. moms 1700-tallet - lysets århundrede, som franskmændene så smukt kalder det - er en brydningstid i Europas historie. På musikkens område bliver Wien centrum for en udvikling, der i det 18. århundredes sidste årtier kulminerer med den stil, som eftertiden har kaldt Wienerklassikken. Haydn, Mozart og Beethoven er denne stils nøglepersoner, og de spiller da også en hovedrolle i Musikken i 1700-tallet. Bogens første kapitler giver en bred indføring i wienerklasikkens musik-, kultur- og socialhistoriske forudsætninger i århundredets første halvdel. Gennem udstrakt brug af indholdsrige citater, illustrationer og nodeeksempler tilstræbes det at lade vidensformidling, perspektivering, oplevelse og analyse gå op i en højere enhed. Bogens primære målgruppe er gymnasiets musikundervisning på højniveau, men den kan også anvendes i en lang række andre sammenhænge, fx på seminarier, højskoler, konservatorier og universiteter.

12 Musikken i 1800-tallet - Romantik og impressionisme 1. udgave, 1995 ISBN Forfatter(e) Orla Vinther En perlerække af punktnedslag i 1800-tallets musikalske univers DKK Inkl. moms Bogens kapitler er otte nedslag på vigtige områder i 1800-tallets musikalske univers. Nedslagene behandles enkeltvis men tegner tilsammen også et sammensat og rigt facetteret portræt af musikken og musiklivet. Med udgangspunkt i værker og værkanalyser, der repræsenterer centrale genrer og formtyper, trækker bogen linjer til 1800-tallets musik-, kultur- og socialhistorie. Bogen er rigt illustreret, og der er i udstrakt grad gjort brug af citater og nodeeksempler. Musikken i middelalder og renæssance 1. udgave, 1996 ISBN Forfatter(e) Bent Olsen En levende introduktion til middelalderens og renæssancens musik, dens historiske kontekst og betydning for kultur og samfund DKK Inkl. moms Bogen slår ned på og går i dybden med nogle af den tids centrale og karakteristiske værker - eksempelvis Machauts Messe de Nostre Dame og Palestrinas Dies Sanctificatus. Bogen er disponeret sådan, at den i de første kapitler har karakter af en traditionel musikhistorie med en meget grundig behandling af det gregorianske stof, mens den senere lægger vægt på værkgennemgange. Bogen er righoldigt illustreret med farvebilleder og nodeeksempler og bringer en del citater fra samtidige kilder til belysning af musik- og kulturhistorien. Her på siden kan du også finde supplerende materiale til bogen i form af omtale af relevante musikstykker og forslag til videre læsning inden for emnet.

13 Musikken i middelalder og renæssance - Eksempel-CD 1. udgave, 1998 ISBN Forfatter(e) Bent Olsen CD med eksempler tilknyttet bogen Musikken i Middelalder og Renæssance DKK Inkl. moms Dobbelt-cd en indeholder det klingende materiale til en meget stor del af de nodeeksempler, der er gengivet i bogen Musikken i Middelalder og Renæssance, samt til nogle af de satser, der kun er omtalt. For at lette brugen af eksempel-cd erne er det sidetal, hvor der findes noder eller omtale af satsen i bogen, anført i en firkantet parentes efter titlen. Her på siden kan du også finde supplerende materiale til bogen i form af omtale af relevante musikstykker og forslag til videre læsning inden for emnet. Ny musik efter udgave, 2001 ISBN Forfatter(e) Ursula Andkjær Olsen, Palle Andkjær Olsen Løfter sløret for et af de 20. århundredes oversete børn - nemlig fænomenet ny musik, der giver det musikalske udtryk mere kant end man længe har set DKK Inkl. moms Ny kompositionsmusik, ny partiturmusik, moderne klassisk musik, musikalsk modernisme, avantgardemusik, eksperimenterende musik - kært barn har mange navne. Men i denne bog forstås ny musik - i overensstemmelse med hvad der efterhånden har vundet hævd som en samlebetegnelse for det væld af højst forskelligartede veje og verdener, som komponister i det 20. århundrede har valgt som deres. Ny musik efter 1945 indeholder noder og partiturer til de værker og værkuddrag, bogen gennemgår og er derfor en lille musikantologi. Med gengivelsen af partiturer og med de grundige analyser af en række nymusikalske værker er bogen trods den ny musiks ry som vanskelig musik let at gå til. Bogen behandler et bredt udsnit af værker - fx Boulez, Ligeti, Stockhausen, Cage, Berio, Nørgård, Crumb, Reich, Schnittke, Pärt og Abrahamsen. Bogen giver dermed et indblik i et bredt felt af indfaldsvinkler til musik - vinkler, som også kan være frugtbare for arbejdet med såvel klassisk musik som populærkulturel og etnisk musik. Bogen henvender sig til musikundervisningen på ungdomsuddannelserne samt på videregående uddannelser, men kan bruges af alle, der interesserer sig for nyere tids musikalske udvikling.

14 Nøgle til musikken 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Johannes Grønager Nøgle til musikken kan bruges af enhver, der ønsker et solidt musikteoretisk fundament. 330 lydafspilninger 35 videoer 120 opgaver og øvelser 25 opgaveskabeloner til download 30 eksempler 260 illustrationer 100 bogsider ebog Nøgle til musikken - 1 år Nøgle til musikken - 4 år DKK DKK Nøgle til musikken består af fire kapitler: Elementær musikteori er en introduktion til noder, skalaer, intervaller og akkorder. Harmonisk analyse giver indblik i, hvordan akkorder kan sættes sammen på forskellige måder og med forskellige virkninger. Rytmik handler om timing, betoning, puls, takt, rytmenotation, synkoper m.v. Musikkens instrumenter. Denne ibog indeholder mange øvelser, som er en god hjælp i arbejdet med det teoretiske stof, ligesom de talrige nodeeksempler gør teorien let at forstå. Nøgle til musikken kan bruges af enhver, der ønsker et solidt musikteoretisk fundament - som basis for at arbejde med musikanalyse eller for at synge og spille musik. Nøgle til musikken 2. udgave, 2003 ISBN Forfatter(e) Johannes Grønager En grundig og systematisk indføring i basale musikteori, der fører læseren ind i teorien trin for trin DKK Inkl. moms Bogen består af tre kapitler: Elementær musikteori er en introduktion til noder, skalaer, intervaller og akkorder. Harmonisk analyse giver indblik i, hvordan akkorder kan sættes sammen på forskellige måder og med forskellige virkninger. Rytmik handler om timing, betoning, puls, takt, rytmenotation, synkoper m.v. Bogen indeholder mange øvelser, som er en god hjælp i arbejdet med det teoretiske stof, ligesom de talrige nodeeksempler gør teorien let at forstå. Her på siden kan du også finde supplerende materiale til bogen i form af bl.a. arbejdsopgaver, øvelser og forslag til undervisningsforløb. Bogen kan bruges af enhver, der ønsker et solidt musikteoretisk fundament - som basis for at arbejde med musikanalyse eller for at synge og spille musik.

15 RAP. Historie og analyse 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Thomas Meesenburg, Søren Lund-Olsen Rapmusikken - i historisk perspektiv og med analysemodel DKK Inkl. moms Rap handler om musikken i hiphopkulturen, der fra den spæde start i New Yorks ghettoer i 1970 erne udvikler sig til at blive et verdensomspændende musikalsk og kulturelt fænomen. Rap er i dag en af de dominerende udtryksmåder for unge overalt i verden, og bogen indkredser de elementer, der udgør genren. Læseren bliver taget med gennem rapmusikkens historie og introduceres til dens vigtigste aktører og særlige musikalske kendetegn. Med udgangspunkt i en lang række rapnumre præsenterer bogen en analysemodel med fokus på musikkens forskellige lag og rapperens flow. Rap henvender sig især til musikfaget i gymnasieskolen og hf, hvor den kan bruges på alle niveauer, men alle med interesse i rap-musik inviteres til at læse med. Bogen er forsynet med talrige illustrationer og eksempler fra både danske og udenlandske rappere. RAP. Historie og analyse 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Thomas Meesenburg, Søren Lund-Olsen Rap handler om musikken i hiphopkulturen. 30 billeder 25 Teksteksempler 2 komplette analyser 140 sider ebog RAP. Historie og analyse - 1 år RAP. Historie og analyse - 4 år DKK DKK Rap handler om musikken i hiphopkulturen, der fra den spæde start i New Yorks ghettoer i 1970 erne udvikler sig til at blive et verdensomspændende musikalsk og kulturelt fænomen. Rap er i dag en af de dominerende udtryksmåder for unge overalt i verden, og bogen indkredser de elementer, der udgør genren. Læseren bliver taget med gennem rapmusikkens historie og introduceres til dens vigtigste aktører og særlige musikalske kendetegn. Med udgangspunkt i en lang række rapnumre præsenterer bogen en analysemodel med fokus på musikkens forskellige lag og rapperens flow. Rap henvender sig især til musikfaget i gymnasieskolen og hf, hvor den kan bruges på alle niveauer, men alle med interesse i rap-musik inviteres til at læse med. Bogen er forsynet med talrige illustrationer og eksempler fra både danske og udenlandske rappere.

16 Rebel & Remix - Rockens historie 2. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Per Reinholdt Nielsen Fortæller den spændende historie fra rockens første rebeller til nutidens flimrende remix af stilarter DKK Inkl. moms Bogen rummer 60 års musikhistorie ernes rock n roll, 1960ernes soul, folkrock, syrerock og britisk rock, 1970ernes heavy metal, punk, reggae, disco og krautrock, 1980ernes globale superstjerner, hip hop, house, techno og alternative rockscene og 1990ernes remix og revival i form af grunge, britpop, gangstarap, R&B, rave, postrock, lo-fi og boybands. Endelig er der i denne 2. udgave nye kapitler, der omhandler 00erne med rockens rekonstruktion, retro og mash up. Bogen er først og fremmest historien om musikken, men rocken bliver også belyst gennem beskrivelser af samfundet, musikindustrien og den teknologiske udvikling fra single og radio til LP og flersporsoptagelser videre til CD, sampler og MTV og til sidst til internet og MP3-filer. Hovedlinjerne bliver trukket op i seks oversigtskapitler, mens de enkelte genrer, deres lyd, betydning og vigtigste navne behandles i selvstændige kapitler. Motoren i rockens fortløbende historie er dynamikken mellem kunst og kommercialisme, mellem gaden og den etablerede musikindustri, mellem ungdommens vildskab og samfundets konservative normer og mellem støj og stilstand. Denne dynamik er også omdrejningspunktet for Rebel & Remix både i bogens første halvdel om den elektriske musik og i sidste halvdel med fokus på den elektroniske musik.

17 Rockmusik i tid og rum 1. udgave, 2000 ISBN Forfatter(e) Johannes Grønager, Anders Aare, Poul Rønnenfelt Få rock helt ind under huden. Bogen handler om oplevelse og analyse af en af vor tids mest karakteristike musikgenre DKK Inkl. moms Forfatterne af denne bog fokuserer på den interne musikanalyse, og det er således sammenhængen mellem de musikalske virkemidler og strukturer samt oplevelsen af musikken, forfatterne beskæftiger sig med. Bogens kapitler præsenterer nogle analysemodeller, som angriber musikken fra forskellige vinkler: Tid og rum Hook, break og gimmick Form Musikkens hus Tonalitet og harmonik Groove Sound Melodik og motiver Udtryksfelt Begrebet rockmusik skal i denne bog forstås i sin bredeste betydning. Det er vanskeligt og faktisk også uvæsentligt for denne bogs pointer at afgrænse rocken genremæssigt, bl.a. fordi den er i stadig udvikling og fusionerer flittigt med andre musikformer. Som eksempler på bogens analysemodeller inddrages undervejs et bredt udvalg af rockmusikkens klassikere, men udgangspunktet for analysen vil altid være den klingende musik. Her fra siden er der også adgang til bogens tilhørende website, der indeholder supplerende materiale i form af links til søgeværkktøjer og til websites med oplysninger om rockbands, henvisning til relevant litteratur, et soundværksted, eksempler på korte grooves samt praktiske analyseskemaer, der kan bruges i undervisningen. Bogen henvender sig til musikundervisningen på højniveau i gymnasiet og på HF, men kan også anvendes på de videregående musikuddannelser.

18 Salsa TILBUDSPRIS frem til 1/ udgave, 2001 ISBN Forfatter(e) Henrik Beck Slår de spanske rytmer an i en gennemgang af det, der gør salsa til noget helt specielt inden for musikkens verden DKK Inkl. moms Salsa betyder sovs på spansk, men salsa er også navnet på en rytmisk musikgenre, som i disse år oplever en stærkt stigende popularitet. Med ca. 30 år på bagen er salsa en relativ ny genrebetegnelse. Ikke desto mindre rummer genren også musik, der er komponeret for over 100 år siden. Første del af denne bog tager udgangspunkt i de afrikanske og spanske rødder og følger udviklingen frem til vore dages salsa, ind imellem afbrudt af mere tekniske kommentarer. Anden del er bygget op omkring to musiknumre, som er gengivet i partitur, og som analyseres og perspektiveres i forhold til gængse spilleregler. Med bogen følger en cd med disse to numre i deres fulde længde samt med uddrag af de stykker, bogen analyserer. Her på siden kan du også finde supplerende materiale til bogen i form af musikarrangementer til download og lydeksempler fra Latin Real Book. Sammenspilsbogen - klassesæt á 16 stk. 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Mads Jakob Pagsberg, Sille Kathrine Buur Schultz Bogen til undervisere og elever som ønsker en sjov, fri og kommunikerende sammenspilsform. Sælges i portioner á 16 eller 32 stk 1, DKK Inkl. moms Sammenspil kan være en udfordrende disciplin for både lærere og elever. Med Sammenspilsbogen er der nu hjælp at hente, så alle forhåbentlig kan få en endnu bedre oplevelse ved at spille sammen. Kernen er 10 stærke pop- og rocknumre. Alle aktiveres fra start, og sammenspilsholdet kan sagtens være på op til 30 personer. Med rotation, boost, sammenspil med krop og stemme, flowindstudering og leadsheet-/rolleark-arrangementer får alle elever mulighed for at komme på banen i sammenspilstimerne. Ventetiden er reduceret til et minimum, og fokus ligger på det at spille sammen og kommunikere med hinanden. Sammenspilsbogen henvender sig til undervisere og elever i grundskolen, i musikskolen, i gymnasieskolen og på højere læreanstalter.

19 Sammenspilsbogen - klassesæt á 32 stk. 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Mads Jakob Pagsberg, Sille Kathrine Buur Schultz Beskrivelse er på vej. 3, DKK Inkl. moms Beskrivelse er på vej. SDS - Sang, Dans og Spil 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Kirsten Juul Sørensen En god blandning af musisk og fysisk aktivitet, som kan få smilet frem hos de fleste DKK Inkl. moms Med denne bog er der lagt op til mange timers god undervisning. Bogen indeholder SDS-øvelser om puls, periodefornemmelse, polyrytmik, polymetrik, improvisationsteknik, imitation og komposition. Bogen indeholder SDS-arrangementer, der kan bruges af hold fra 3-40 personer, gerne flere. Nogle arrangementer fokuserer på kor, andre på stomp og andre igen på sammenspil. Bogen henvender sig til lærere i gymnasiet og folkeskolen, musikskolelærere, seminarielærere eller andre, der vil inspireres inden for SDS. Soul. Sort musik i 1960erne 2. udgave, 2000 ISBN Forfatter(e) Jakob Jensen, Thomas Hammer Fokuserer på soulmusikkens forhold til sine rødder i USA's sorte kultur i 1960'erne DKK Inkl. moms Denne bog beskæftiger sig med såvel soulmusikken i sig selv som med de personer, der skabte den. Bogen opererer med to hovedpoler inden for soul, nemlig sydstatssoul som den usofistikerede, rå soul - f.eks. Aretha Franklin og James Brown - og Motown som den forfinede, producerede soul med crossover-ambitioner - f.eks. The Supremes. Udgivelsen er rigt illustreret og forsynet med omfattende nodeeksempler til underbygning af musikanalyserne. Her på siden kan du også finde supplerende materiale til bogen i form af forslag til undervisningsforløb i soul, eksempelanalyse af "Soul Man" og en beskrivelse af, hvordan man i undervisningen kan arbejde med James Browns grooves Bogen er velegnet til brug for musikundervisningen i gymnasiet og på hf.

20 The Beatles 1. udgave, 1990 ISBN Forfatter(e) Ejvind Dengsø Giver et grundigt indblik i den sammenblanding af musik og samfundskommentarer, som The Beatles blev så kendt for DKK Inkl. moms Boggen sætter musikfænomenet The Beatles ind i en historisk, sociologisk og musikhistorisk sammenhæng, samtidig med at den giver et indblik i Lennon-McCartneys unikke musikalske virkemidler. Bogen går tæt på den historiske såvel som den musikalske udvikling hos bandet og fortæller om det daglige arbejde i musikstudiet. Bogen indeholder et væld af musikanalyser, autentiske nodesatser, sjældne fotos samt sangtekster, anekdoter og citater fra hovedpersonerne.

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: majjuni, 09 Htx

Læs mere

Musik B stx, juni 2010

Musik B stx, juni 2010 Musik B stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Musikfaget forener en teoretisk-videnskabelig, en kunstnerisk og en performativ tilgang til musik som en global og almenmenneskelig udtryksform.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: majjuni, 10 Htx

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2015 Juni 2016 Institution Svendborg Erhvervsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Musik

Læs mere

Musik på. Helsinge Realskole --- Beskrivelse og målsætning - juni 2013

Musik på. Helsinge Realskole --- Beskrivelse og målsætning - juni 2013 Musik på Helsinge Realskole --- Beskrivelse og målsætning - juni 2013 1 Musik på Helsinge Realskole Vi vægter den daglige morgensang højt på vores skole. Her bliver to af vores kerneværdier tradition og

Læs mere

Musik. Formål for faget musik. Slutmål for faget musik efter 6. klassetrin. Musikudøvelse. Musikalsk skaben

Musik. Formål for faget musik. Slutmål for faget musik efter 6. klassetrin. Musikudøvelse. Musikalsk skaben Musik Formål for faget musik Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik, herunder synge danske sange. Undervisningen

Læs mere

Undervisningsplan for faget musik på Sdr. Vium Friskole

Undervisningsplan for faget musik på Sdr. Vium Friskole Undervisningsplan for faget musik på Sdr. Vium Friskole Sang og musik anses på Sdr. Vium Friskole for et vigtigt fag for børn i alle aldre. På Sdr. Vium Friskole undervises i sang og musik en lektion ugentligt

Læs mere

Musik. Trin og slutmål for musik

Musik. Trin og slutmål for musik Musik Musikundervisningens opgave er at bidrage til elevernes alsidige udvikling. Frem for alt skal skolen igennem det musikalske arbejde hjælpe barnet til en harmonisk udvikling af vilje, tanke og følelsesliv.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: majjuni, 13 Htx

Læs mere

Årsplan 2011/2012 for musik i 4. klasse

Årsplan 2011/2012 for musik i 4. klasse Årsplan 2011/2012 for musik i 4. klasse Lærer: Suat Cevik Formål for faget musik Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og

Læs mere

Trinmål efter 2. klassetrin Trinmål efter 4. klassetrin Trinmål efter 6. klassetrin

Trinmål efter 2. klassetrin Trinmål efter 4. klassetrin Trinmål efter 6. klassetrin UVMs Trinmål synoptisk fremstillet: Musikudøvelse Trinmål efter 2. klassetrin Trinmål efter 4. klassetrin Trinmål efter 6. klassetrin deltage opmærksomt i legende musikalsk udfoldelse deltage opmærksomt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2011 Htx

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni, 10/11 Institution Thisted Gymnasium og HF-Kursus Uddannelse Stx Fag og niveau Musik C Lærer(e) Jacob

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: majjuni, 11 Htx

Læs mere

Undervisningsplan musik 5.klasse 16/17.

Undervisningsplan musik 5.klasse 16/17. Undervisningsplan musik 5.klasse 16/17. Emne: We Are All Mad Tematisk tager vi af sæt i The Beatles album Stg. Pepper grundet i den surrealistiske musiske tilgang i musikken som komplimentere den verden

Læs mere

Undervisningsplan musik.4 klasse 16/17.

Undervisningsplan musik.4 klasse 16/17. Undervisningsplan musik.4 klasse 16/17. Emne: We Are All Mad Tematisk tager vi af sæt i The Beatles album Stg. Pepper grundet i den surrealistiske musiske tilgang i musikken som komplimentere den verden

Læs mere

Årsplan musik 1.a og 1.b på Interskolen 2012/2013 Periode Musikaktiviteter Materialer Evaluering

Årsplan musik 1.a og 1.b på Interskolen 2012/2013 Periode Musikaktiviteter Materialer Evaluering Årsplan musik 1.a og 1.b på Interskolen 2012/2013 Periode Musikaktiviteter Materialer Evaluering 33 Velkommen til musik. Introduktion til musiklokalet og dets instrumenter. Regler og rutiner i musiklokalet.

Læs mere

Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse med bevidsthed om egen og andres rolle i musikalsk udfoldelse

Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse med bevidsthed om egen og andres rolle i musikalsk udfoldelse Fagformål for faget musik Eleverne skal i faget musik udvikle kompetencer til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik, herunder synge danske sange. Faget skal bibringe dem forudsætninger for

Læs mere

Årsplan Skoleåret 2013/14 Musik

Årsplan Skoleåret 2013/14 Musik Årsplan Skoleåret 2013/14 Musik Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 13/14. Skolens del og slutmål følger folkeskolens "fællesmål" 2009. FAGPLAN. FAG: Musik KLASSE: 1 kl. ÅR:

Læs mere

Årsplan 2012/2013 for musik i 3. klasse

Årsplan 2012/2013 for musik i 3. klasse Årsplan 2012/2013 for musik i 3. klasse Lærer: Suat Cevik Formål for faget musik Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og

Læs mere

Hurt igt overblik CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no?

Hurt igt overblik CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no? Cd A que no? - CD ISBN 13 9788761617682 Forfatter(e) Birgit Tengberg Hansen, Eva Liébana CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no? 200.00 DKK Inkl. moms CD'en

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse 1 Termin maj-juni, 2015 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse stx Fag og niveau Musik C Lærer Lars Petersen Gede Hold 1g mu Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Titel

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2013-14 Institution VUC Esbjerg Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HF Musik C Peter Riis Petersen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse 1 Termin maj-juni, 2013/2015 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse stx Fag og niveau Musik B Lærer(e) Lars Petersen Gede Hold 1e Mu Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2015 Institution Læreruddannelsen & HF i Nr. Nissum Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Musik

Læs mere

Forslag til undervisningsplan for MGK

Forslag til undervisningsplan for MGK Forslag til undervisningsplan for MGK Klassisk linje Udarbejdet af Bodil Ørum og Hans Mydtskov. Indhold Indledning 1 Instrumental fagblok Hovedinstrument 4 Klaver 5 Teoretisk fagblok Hørelære/teori 6 Musikkundskab

Læs mere

MUSIK GIDEONSKOLENS UNDERVISNIGSPLAN. Oversigt over undervisning og forhold til trinmål og slutmål

MUSIK GIDEONSKOLENS UNDERVISNIGSPLAN. Oversigt over undervisning og forhold til trinmål og slutmål MUSIK GIDEONSKOLENS UNDERVISNIGSPLAN Oversigt over undervisning og forhold til trinmål og slutmål Ministeriet skriver: Formål for faget Musik Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler

Læs mere

Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Musik. Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer

Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Musik. Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Musikfagets overordnede formål: At eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik. Desuden skal undervisningen give eleverne forudsætninger for aktiv deltagelse i

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj - juni 2013 Institution HTX Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold htx Musik B Rikke Hadrup

Læs mere

Slutmålet efter 6. klasse er, at eleverne kan: Musikudøvelse

Slutmålet efter 6. klasse er, at eleverne kan: Musikudøvelse MUSIK Forord Formålet med undervisningen i musik er at opelske børnenes naturlige evne og glæde ved at udfolde sig med sang, musik og bevægelse. Undervisningen skal bibringe børnene en livslang glæde ved

Læs mere

Almen sprogforståelse

Almen sprogforståelse Almen sprogforståelse Dansk Minimalgrammatik - med øvelser 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761622303 Forfatter(e) Birgit Lohse, Zsuzsanna Bjørn Andersen Kort og præcis oversigt over de væsentligste grammatiske

Læs mere

MUSIKKENS GRUNDBEGREBER

MUSIKKENS GRUNDBEGREBER MUSIKKENS GRUNDBEGREBER Arbejdshæfte til hørelære og almen musikteori af INGE BJARKE LÆRERHÆFTE Mekanisk, fotografisk eller anden gengivelse af denne bog eller dele af den er ikke tilladt ifølge gældende

Læs mere

UVMs Læseplan for faget Musik

UVMs Læseplan for faget Musik UVMs Læseplan for faget Musik Læseplanen er struktureret ud fra de tre centrale kundskabs- og færdighedsområder. Den indeholder en angivelse af undervisningens progression i den obligatoriske musikundervisnings

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2014 Institution Læreruddannelsen & HF i Nr. Nissum Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Musik

Læs mere

Undervisningsplan musik 6.klasse 16/17

Undervisningsplan musik 6.klasse 16/17 Evaluering 6 kl musik Undervisningsplan musik 6.klasse 16/17 Musik We are all mad Vi skal arbejde med, musikanalyse, musik begreber, form, stemninger og dynamik. Vi arbejder ud fra the Beatles album Stg.

Læs mere

Skriftlig musikteori A-niveau stx Evalueringskriterier for jazz-arrangement

Skriftlig musikteori A-niveau stx Evalueringskriterier for jazz-arrangement Skriftlig musikteori A-niveau stx Evalueringskriterier for jazz-arrangement September 2012 Udarbejdet for Ministeriet for Børn og Undervisning af Niels Brynjolf og Kristian Larsen 1 Indledning I 2010 forfattede

Læs mere

a) identificere musikalske parametre i forskellige stilarter og genrer i grønlandsk musik og i vestlig kunst- og populærmusik,

a) identificere musikalske parametre i forskellige stilarter og genrer i grønlandsk musik og i vestlig kunst- og populærmusik, Musik C 1. Fagets rolle Musikfagets rolle er at skabe sammenhæng mellem musikalsk praksis og teoretisk forståelse, musikalsk fortid og nutid, lokale og globale udtryksformer, samt musikalsk stil og originalitet.

Læs mere

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse. Eleven kan arrangere og komponere musikalske udtryk

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse. Eleven kan arrangere og komponere musikalske udtryk Kompetencemål Kompetenceområde Efter klassetrin Efter 4. klassetrin Efter 6. klassetrin Musikudøvelse Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil

Læs mere

Musik Fælles Mål 2019

Musik Fælles Mål 2019 Musik Fælles Mål 2019 Indhold 1 Fagets formål 3 2 Fælles Mål 4 Kompetencemål 4 Fælles Mål efter klassetrin Efter 2. klassetrin 5 Efter 4. klassetrin 6 Efter 6. klassetrin 7 Fælles Mål efter kompetenceområde

Læs mere

præsenterer OTTO MORTENSEN

præsenterer OTTO MORTENSEN T R I O E N S A M K L A N G præsenterer OTTO MORTENSEN 1907 1986 Som komponist, pædagog, dirigent, pianist og musikvidenskabelig forsker. I Sang / Musik Fortælling og Billeder Hvilken betydning har Otto

Læs mere

Musikundervisning fra første til fjerde klasse på Interskolen

Musikundervisning fra første til fjerde klasse på Interskolen Musikundervisning fra første til fjerde klasse på Interskolen Formål Formålet med undervisningen er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik, herunder synge

Læs mere

Mulighederne i Music Delta Master & Planet

Mulighederne i Music Delta Master & Planet Mulighederne i Music Delta Master & Planet MUSIC DELTA - BAGGRUND Music Delta ny måde at tænke musikundervisning for børn. Det norske IT-forlag Grieg Music Education har udviklet en ny og innovativ IT-platform

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2014/15 Institution VUC Esbjerg Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Musik C Peter Riis Petersen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse 1 Termin maj-juni, 2012/2013 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Marie Kruses Skole stx Musik C Lars Petersen Gede 1g mu Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Læs mere

Trinmål i musik klasse

Trinmål i musik klasse Trinmål i musik 7. 10. klasse I hele forløbet af undervisning af 7. til 10. klasse. Er det målet, at undervisningen er en blanding af musikudøvelse, musikalsk skaben og musikforståelse. De ovennævnte tre

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse 1 Termin maj-juni, 2013/2014 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse stx Fag og niveau Musik C Lærer(e) Lars Petersen Gede Hold 1g mu Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj/juni 2014 Institution Marie Kruses Skole

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj/juni 2014 Institution Marie Kruses Skole Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2014 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx Musik B Lotte Vestergaard

Læs mere

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse Eleven kan udtrykke sig musikalsk i fællesskab med andre

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse Eleven kan udtrykke sig musikalsk i fællesskab med andre Fag: Kompetencemål Musik Kompetenceområde Efter klassetrin Efter 4. klassetrin Efter 6. klassetrin Efter 9. / 10. klassetrin Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse Eleven kan deltage opmærksomt

Læs mere

Fælles Mål. Faghæfte 7. Musik

Fælles Mål. Faghæfte 7. Musik Fælles Mål Faghæfte 7 Musik Fælles Mål Faghæfte 7 Musik Publikationen indgår i Uddannelsesstyrelsens håndbogsserie som nr. 6-2004 Grafisk tilrettelæggelse: Schwander Kommunikation 1. udgave, 1. oplag,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold E15 F16 Favrskov Gymnasium stx Musik C Hanne Kragelund Hjort 1muC1 Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Titel

Læs mere

Sololinje. 1. Teknik og repertoire

Sololinje. 1. Teknik og repertoire 1. Teknik og repertoire Værkstedslinje (2.-3. klasse) Eleven indføres i grundlæggende tekniske færdigheder. Hvordan holder man på guitaren, på plektaret, hvordan sidder man på en stol, hvordan stemmer

Læs mere

På websitet til Verden efter 1914 vil eleverne blive udfordret, idet de i højere omfang selv skal formulere problemstillingerne.

På websitet til Verden efter 1914 vil eleverne blive udfordret, idet de i højere omfang selv skal formulere problemstillingerne. Carl-Johan Bryld, forfatter AT FINDE DET PERSPEKTIVRIGE Historikeren og underviseren Carl-Johan Bryld er aktuel med Systime-udgivelsen Verden efter 1914 i dansk perspektiv, en lærebog til historie i gymnasiet,

Læs mere

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Teknologi Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668646 Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen,

Læs mere

Fagplan for Musik. Sang. Instrumentalspil

Fagplan for Musik. Sang. Instrumentalspil Fagplan for Musik Formål Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve og fordybe sig i sang, musik og bevægelse, og til at udtrykke sig på disse områder. Gennem

Læs mere

Dette kompetenceområde beskæftiger sig med at arrangere, improvisere og komponere musik samt igangsætte og lede skabende musikalske aktiviteter.

Dette kompetenceområde beskæftiger sig med at arrangere, improvisere og komponere musik samt igangsætte og lede skabende musikalske aktiviteter. Sammenligning med JJJ/IU/LY/SB og med JEV oplæg 6/11-12= med gult er steder med ubetydelig eller ingen rettelser. Med rødt er vores formuleringer med sort er den tilrettede version.: Kompetencemål i musik

Læs mere

Komponer mønstre i nøglerytmer ud fra Dm og C Et kompositions og arrangements oplæg

Komponer mønstre i nøglerytmer ud fra Dm og C Et kompositions og arrangements oplæg Komponer mønstre i nøglerytmer ud fra Dm og C Ole Skou feb.2011 side 1 Komponer mønstre i nøglerytmer ud fra Dm og C Et kompositions og arrangements oplæg Oplægget er en demonstration af en metode til

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

Læseplan for MUSIK 0. til 7. klasse

Læseplan for MUSIK 0. til 7. klasse Læseplan for MUSIK 0. til 7. klasse Musikken er en del af vores kultur og indtager en betydelig plads i børns og unges hverdag. Det er derfor naturligt, at musikundervisningen beskæftiger sig med såvel

Læs mere

OPGAVETYPE 3. Skriftlig musikteori. Ole Barnholdt 2006

OPGAVETYPE 3. Skriftlig musikteori. Ole Barnholdt 2006 OPGAVETYPE 3 Skriftlig musikteori Færdigheder Denne progression er tænkt som en slags studieplan for den enkelte elev i disciplinen. Man kan således lade de målrettede elever arbejde-der-ud-ad. Samtidigt

Læs mere

Spil Smart Vol. II. ISMN nr.: 979-0-66139-053-4 Medie: E-bog

Spil Smart Vol. II. ISMN nr.: 979-0-66139-053-4 Medie: E-bog 1 Spil Smart Vol. II ISMN nr.: 979-0-66139-053-4 Medie: E-bog Forfattere og koncept: Liv Beck og Tove Sørensen Medforfattere: Stepnote Publishing Logo og omslag designet af: Martin Sommer Flot Martin Layout:

Læs mere

Årsplan Skoleåret 2014/2015 Musik Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger folkeskolens

Årsplan Skoleåret 2014/2015 Musik Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger folkeskolens Årsplan Skoleåret 2014/2015 Musik Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger folkeskolens fællesmål slut 2009. 1 FAGPLAN. SIDE: AF: FAG: Musik KLASSE:

Læs mere

Nyvej 7, 5762 Vester Skerninge - Tlf. 62241600 - www.vskfri.dk - skoleleder@vskfri.dk. Fagplan for Musik

Nyvej 7, 5762 Vester Skerninge - Tlf. 62241600 - www.vskfri.dk - skoleleder@vskfri.dk. Fagplan for Musik Fagplan for Musik Formål Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve og fordybe sig i sang, musik og bevægelse, og til at udtrykke sig på disse områder. Gennem

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fællesmål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 16/17 Institution KBH SYD HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf Musik C Suna Vinther,

Læs mere

Slutmål og undervisningsplan for faget musik

Slutmål og undervisningsplan for faget musik Musikundervisningens formål: Musik er en del af vores kultur og indtager en betydelig plads i børns og unges hverdag. Det er derfor naturligt, at musikundervisningen beskæftiger sig med samtidens musik,

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni, 2012 Institution Marie Kruse skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx Musik B Jacob Daniel

Læs mere

GUITAR Instrumentalt hovedfag

GUITAR Instrumentalt hovedfag (1. 6.semester) GUITAR Instrumentalt hovedfag UNDERVISNINGENS MÅL OG INDHOLD FORMÅL Fagets overordnede mål er at udvikle den studerendes instrumentale, musikalske og kunstneriske færdigheder. At den studerende

Læs mere

Rytmer. Skalaer i dur og mol

Rytmer. Skalaer i dur og mol Rytmer Treklange og D7 akkorder Nodelæsning Intervaller Skalaer i dur og mol Taktering 1 Mekanisk, fotografisk eller anden gengivelse af denne bog eller dele af den er ikke tilladt ifølge gældende dansk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold E11 (okt11) F12 (jan 12) E12 (aug12), F13 (jan13), E13 (aug 13), F14 (dec13) F14 (maj14) Favrskov Gymnasium stx Musik A Hanne

Læs mere

I Rockvokal vil vi lave en 3-stemmige flydestemme for lige stemmer. Vi har følgende grundtyper af flydestemmer:

I Rockvokal vil vi lave en 3-stemmige flydestemme for lige stemmer. Vi har følgende grundtyper af flydestemmer: Rockvokal Gert Uttenthal Jensen Frederiksborg Gymnasium & HF 2005 Flydestemme og akkorder 1. 3-stemmig flydestemme for lige stemmer I Rockvokal vil vi lave en 3-stemmige flydestemme for lige stemmer. Det

Læs mere

Mål og fagplan for musik og sang

Mål og fagplan for musik og sang Mål og fagplan for musik og sang Kompetencemål efter 9. klasse: Kunne udtrykke sig musikalsk i fælleskab med andre Kunne deltage opmærksomt i sang og sammenspil. Kunne udtrykke sig skabende i musikalske

Læs mere

Velkommen til FIP c i musik. Netværk: MulernesLegatSkole Bruger-id: mulegaest24 mulegaest25 mulegaest26 Adgangskode: mul12345

Velkommen til FIP c i musik. Netværk: MulernesLegatSkole Bruger-id: mulegaest24 mulegaest25 mulegaest26 Adgangskode: mul12345 Velkommen til FIP1718-40c i musik Netværk: MulernesLegatSkole Bruger-id: mulegaest24 mulegaest25 mulegaest26 Adgangskode: mul12345 Oplæg 1 C-niveau Læreplan og vejledning - Opmærksomhedspunkter i tilrettelæggelsen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse 1 Termin maj-juni, 2013/2015 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse stx Fag og niveau Musik B Lærer Lars Petersen Gede Hold 2013-2015 Mu Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Læs mere

Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere

Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere den 27. februar 2012 på Vinde Helsinge Fri- og efterskole i samarbejde med Vestmus University College Sjælland Center for Undervisningsmidler Stenstuegade

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold maj-juni, 05/06 Marie Kruses Skole stx musik, niveau C

Læs mere

Mål Indhold Gode råd Materialer

Mål Indhold Gode råd Materialer På Tjørnegårdskolen Sang 0. 2, Mål Indhold Gode råd Materialer Glæden ved sang Kende et repetoire af nye, ældre danske sange og salmer Sange med flotte melodier, og tekster, der er sjove at synge. Forskellige

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2014/2015 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold VUC Hvidovre-Amager HF2 Musik C Simon Bredal Juul

Læs mere

Overordnet målsætning for instrumentalundervisning. Elguitar. Modullinje (4. klasse - ) Sololinje. Værkstedslinje (2.-3. klasse)

Overordnet målsætning for instrumentalundervisning. Elguitar. Modullinje (4. klasse - ) Sololinje. Værkstedslinje (2.-3. klasse) Overordnet målsætning for instrumentalundervisning at udvikle elevens tekniske og musikalske færdigheder på instrumentet at give eleven glæde ved at spille og lyst til at udforske såvel instrument og repertoire

Læs mere

Digitale kompetencer i musik. Musikalsk produktion på A og B og musikalsk-digital formidling på C v/ Lasse Schmidt Nielsen, Århus Statsgymnasium

Digitale kompetencer i musik. Musikalsk produktion på A og B og musikalsk-digital formidling på C v/ Lasse Schmidt Nielsen, Århus Statsgymnasium Digitale kompetencer i musik Musikalsk produktion på A og B og musikalsk-digital formidling på C v/ Lasse Schmidt Nielsen, Århus Statsgymnasium Musik C 3.3. It ( )indgå i og bidrage til musikalsk-digital

Læs mere

Læseplan for faget musik

Læseplan for faget musik Læseplan for faget musik Indledning Faget musik er et obligatorisk fag i Folkeskolen fra 1. til 6. klasse. Undervisningen er opdelt i tre trinforløb: 1 2. kl., 3. 4. kl. og 5. 6. klasse. I faget musik

Læs mere

Forskole. Babybongo er et tilbud til de 0-2 årige dagplejebørn og deres forældre eller bedsteforældre. Musikalsk legestue

Forskole. Babybongo er et tilbud til de 0-2 årige dagplejebørn og deres forældre eller bedsteforældre. Musikalsk legestue Forskole Disse hold er to familietilbud til børn og voksne, der vil være sammen i musikkens forunderlige verden. Begge dyrker den umiddelbare glæde ved musik i gennem sang, rytme, puls, periodefornemmelse,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 13/14 VUC Vestegnen

Læs mere

Musikteori på video v. Anders Aare

Musikteori på video v. Anders Aare 1 Musikteori på video v. Anders Aare - oversigt over arrangementsprincipper for poprock arrangement 1) Forberedelse og retning Opgaveformulering (stx A-niveau) Opgaveformulering: "Der skal laves en udsættelse

Læs mere

ÅRSPLAN MUSIK 4. KLASSE 2016/17, EVA BAK NYHUUS

ÅRSPLAN MUSIK 4. KLASSE 2016/17, EVA BAK NYHUUS ÅRSPLAN MUSIK 4. KLASSE 2016/17, EVA BAK NYHUUS Form og indhold: Under hvert emneområde er skrevet en masse aktiviteter, sange og øvelser ind i årsplanen. Klassen kommer ikke omkring alle aktiviteter,

Læs mere

Musikundervisning fra første til fjerde klasse på Interskolen

Musikundervisning fra første til fjerde klasse på Interskolen Fag formål Musikundervisning fra første til fjerde klasse på Interskolen Eleverne skal i faget musik udvikle kompetencer til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik, herunder synge danske

Læs mere

Læreplan for faget solosang på Odsherred Musikskole KROP OG INSTRUMENT. Kropsforståelse

Læreplan for faget solosang på Odsherred Musikskole KROP OG INSTRUMENT. Kropsforståelse Læreplan for faget solosang på Odsherred Musikskole Elevens navn: KROP OG INSTRUMENT Kropsforståelse At trække vejret dybt og styre mavemusklerne Trække vejret helt dybt og styre udåndingen Trække vejret

Læs mere

Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017

Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017 Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017 Kunstnerisk MUSIK A ENGELSK A DRAMA C ELLER BILLEDKUNST C ELLER MEDIEFAG C Hvis du brænder for musik, både det praktiske, men også det teoretiske, så

Læs mere

Jazzens veje fra New Orleans. Om jazzhistorie, legender og traditioner

Jazzens veje fra New Orleans. Om jazzhistorie, legender og traditioner Jazzens veje fra New Orleans Om jazzhistorie, legender og traditioner Jazzens veje fra New Orleans Om jazzhistorie, legender og traditioner Knud Knudsen Udgivet af Historiestudiet, Aalborg Universitet

Læs mere

Gymnasiet. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel!

Gymnasiet. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel! Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Vesthimmerlands Gymnasium & HF... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge

Læs mere

BASSLINE4. Improvisation og bassolo for begyndere til øvede med 26 spændende skalaer og 10 bonus slapstyles. CD med 102 øve backing tracks inkluderet

BASSLINE4. Improvisation og bassolo for begyndere til øvede med 26 spændende skalaer og 10 bonus slapstyles. CD med 102 øve backing tracks inkluderet BASSLINE4 Improvisation og bassolo for begyndere til øvede med 26 spændende skalaer og 10 bonus slapstyles CD med 102 øve backing tracks inkluderet Indholdsfortegnelse Forord Om Bassline 4...4 Improvisation

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2019/2020

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2019/2020 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2019/2020 Undervisningen i faget Musik bygger på Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres og

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommereksamen 2018 Institution KBH SYD HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Bemærkninger HF Musik

Læs mere

Rejs med os tilbage i musikhistorien!

Rejs med os tilbage i musikhistorien! Rejs med os tilbage i musikhistorien! Aarhus Symfoniorkester spiller klassisk musik. Noget af musikken er skrevet nu, men det meste af den klassiske musik er skrevet for flere hundrede år siden. I dette

Læs mere

Vejledning til forsøgsprøven i valgfaget musik. Skoleåret 2015-16

Vejledning til forsøgsprøven i valgfaget musik. Skoleåret 2015-16 Vejledning til forsøgsprøven i valgfaget musik Skoleåret 2015-16 Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Februar 2016 1 Indhold Forord... 3 Indledning... 4 Generelt... 4 Prøveform og -forløb... 5 Undervisningsbeskrivelsen...

Læs mere

Overordnet målsætning for instrumentalundervisning. Harmonika. Modullinje (4. klasse - ) Værkstedslinje (2.-3. klasse) Sololinje

Overordnet målsætning for instrumentalundervisning. Harmonika. Modullinje (4. klasse - ) Værkstedslinje (2.-3. klasse) Sololinje Overordnet målsætning for instrumentalundervisning at udvikle elevens tekniske og musikalske færdigheder på instrumentet at give eleven glæde ved at spille og lyst til at udforske såvel instrument og repertoire

Læs mere

D a n s M u s i k k e n k l a s s e. Dans. Musikken. det store dansekendskab, men som gerne vil undervise i dans.

D a n s M u s i k k e n k l a s s e. Dans. Musikken. det store dansekendskab, men som gerne vil undervise i dans. I n t r o d u k t i o n t i l u n d e r v i s n i n g s m a t e r i a l e t D a n s M u s i k k e n 2. - 5. k l a s s e i musik og idræt er et undervisningsmateriale til dig, der ikke har det store dansekendskab,

Læs mere

Harmonika og højskole

Harmonika og højskole 2016 Harmonika og højskole Uge 31 31/7 7/8 2016 Side 2 Send harmonikaen på højskole Livsstilshøjskolen i Gudum inviterer til et fuldstændig fantastisk harmonikakursus, hvor harmonikaen er i centrum. Vi

Læs mere

Læreplan Musisk Skole Kalundborg Akustisk guitar

Læreplan Musisk Skole Kalundborg Akustisk guitar 1 2015 Læreplan Musisk Skole Kalundborg Akustisk guitar Formål.side 2 Faglige mål og fagligt indhold - Teknik..side 3 - Indstudering side 4 - Musikalske udtryk..side 5 - Gehør/Improvisation side 6 - Hørelære/teori.side

Læs mere

4t 6t 4t 6t 4t 6t 4t 4t 6t 4t 4t

4t 6t 4t 6t 4t 6t 4t 4t 6t 4t 4t Respect Skrevet af Otis Redding. Indspillet af Aretha Franklin i 1967. Analyse: Gert Uttenthal Jensen FORM: Intro 1. omkv 2. omkv 3. omkv Kontrast- 4. Omkv Break Outro (omkv) vers vers vers stykke vers

Læs mere