-HOBBY ÆSTE NUMMER JULESÆRNUMMER MED NISSERIER OG ANDET GODT! Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne VEJEN GENNEM SKOVEN...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "-HOBBY ÆSTE NUMMER JULESÆRNUMMER MED NISSERIER OG ANDET GODT! Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne VEJEN GENNEM SKOVEN..."

Transkript

1 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN ANG 3 NUMMER 13 OKTOBER OBER 2002 VEJEN GENNEM SKOVEN... Ovenstående tekst stammer fra en efterårssang. Det passer jo godt til dette nummer og billeder på denne side. Selvom farverne er flotte at se på, så kan vi jo ikke nægte at vi går den forkerte tid i møde. Ihvertfald med hensyn til udendørs aktivitet på banen i stor stil. I NÆS ÆSTE NUMMER JULESÆRNUMMER MED NISSERIER OG ANDET GODT! Vil man rigtig nyde skoven og dens efterårsfarver samt ægte damp, så kan redaktionen anbefale man tager en tur til Harzen i efterårsferien. Der er masser af træer i skønne efterårsfarver og ægte damp i stor stil. Ikke nok med det, maden er også god, for ikke at glemme en kølig Hasseröder Pils.

2 2 SPOR II m ( 1:22,5 ) I SKOVBY Fascinerende som originalerne Bladet udkommer 4 gange årligt ENGDRAGENS HAVEBANE UDVIDER IGEN ANSVARSHAVENDE REDAKTØR: Freddie Fenger Kørsel på anlægget: Hver dag i godt vejr besigtigelse efter aftale Adresse: Tunøvej 6 Skovby 8464 Galten Tlf.: Redaktionen har modtaget nedenstående billeder fra Erik Priess, direktør, for Engdragens Havebane Som man kan se på billederne, så går det godt med banen. Der er kommet flere maskiner - og flere vogne. Se bare nederste billede. Den bagerste vogn har vi ikke set før. Jeg tror ikke direktøren passer sit daglige arbejde på banens kontor godt nok. - Det må tage tid at farte rundt efter alle de forskellige ølmærker man kan se på vognene.

3 3 Sporplanen var heldigvis færdig forlængst. Den var tegnet i 1:10 flere år i forvejen, så det var bare at følge tegningen. Jeg valgte at starte med stationsarealet, da jeg her kunne stille en del bygninger - og have tog opstillet, selvom intet endnu kunne køre rundt. Så var der da noget at se på i starten, når der ikke blev arbejdet med nedlægning af ballast og skinner. Det er næsten ikke til at tro, sådan tænkte jeg, da jeg stod og beundrede den første etape af mit projekt, med at bygge en udendørs modeljernbane. Før dette syn kunne nydes, var da også gået mange timers hårdt arbejde. Allerførst skulle mange knækfliser knækkes. De var stride skulle jeg hilse at sige. Sælgeren sagde de blot skulle have et par lette slag med en hammer i den lille slids i midten af flisen, så knækkede de. Men - ak nej der skulle hamres lang tid på dem, endda med en mejsel for at de kunne knække. Først skulle der selvfølgelig måles op, til de forskellige spor. Jeg havde fra starten valgt 3 hovedspor rundt i anlægget samt en lille lokalbane, der skulle køre i midten af anlægget fra den store station til en mindre inde i midten af anlægget. Der skulle også være plads til en sporvognslinje inde i midten af byen, der skulle anbringes bag den store station. Efter dette slidsomme arbejde skulle de så anbringes som kant rundt om anlægget. Jeg havde besluttet at hæve det ca. 40 cm fra jorden, for at man bedre kunne følge togene når de kørte - og bedre at kunne komme til de forskellige huse og hvad der nu ellers skulle være på anlægget. Da knækfliserne var anbragt i vatter og stablet i højden skulle området indenfor fyldes med stabil grus. Det blev til to vognlæs med hver 10 m³ stabil grus, der så fra husets indkørsel på østsiden, skulle køres om på vestsiden til anlægget på en trillebøre. 12 gange pr. m³ Det tog sin tid - og gav da også en øm ryg og vabler på hænderne. Efter at have vandet og stampet dette gruslag, skulle der så endelig køres muldjord ovenpå. Atter et vognlæs, øm ryg og flere vabler på hænderne. Som det kan ses på billedet så kom der hurtigt en station på det ellers så øde anlæg. Der gik heller ikke lang tid før jeg fandt nogle vogne frem for at pynte yderligere på stationen. Køre kunne de jo ikke endnu, men man kunne da altid håndrangere med dem. Det smagte lidt af fugl så det forestående arbejde der ville tage lang tid, kunne godt udskydes en time eller to i ny og næ. Nu stod jeg der så og tænkte, det er næsten ikke til at tro. Men jeg skulle jo videre med arbejdet. Det var ikke nok der var kommet jord på, der skulle jo også små granitsten som ballast under skinnerne. Så det var bare at komme igang med sporplanen.

4 4 Banegårdsarealet blev hurtigt efter start udstyret med elmaster og køreledning, så krokodillen så hurtigt som muligt kunne komme originaltro afsted på anlægget. Det næste var selvfølgelig at få en kørestreng færdig, så der kunne tilsluttes strøm - og det første togsæt kunne sendes afsted. Næste step, var at få lokalbanen i midten af anlægget lavet færdig. Her skulle de små damplokomotiver og skinnebussen køre. Så man det lidt fra oven begyndte det da også at ligne en lille miniput by. Her stations arealet på anlæggets østside. Denne station var fra starten, anlæggets hovedstation, med 4 hovedspor, der dog senere blev udvidet til 5 hovedspor. Lokalbanen fik 2 spor på stationen med forbindelse til ydersporet gennem 3 krydsspor. Hovedsporene blev også lagt så der kunne køres fra det ene til det andet. På det næste billede kan man se bjerget, der er ved at skyde op i højden. Med hensyn til de omtalte elmaster og køretråde, så blev de kun til start opsat på stationsarealet, da det ville hindre det øvrige anlægsarbejde, hvis jeg som planlagt begyndte at opsætte dem på yderbanen. Efterhånden som tiden gik - og mere af skinnearealet blev færdig blev der også mere og mere overskudsjord der blev samlet der hvor mit bjeg senere skulle være. Det begyndte at ligne lidt af et miniput landskab. Da det hurtigt gjorde det, besluttede jeg for en tid at lade skinner være skinner. Kørte til et gartneri og købte de første stenplanter og lidt sommerblomster. Det pyntede gevaldigt op på landskabet. Det var da også nu de første nysgerrige naboer dukkede op for at se til. ÖBB stangdiesel var det første togsæt der næsten dagligt blev indsat i drift på ydersporet. Der kunne jo stadigvæk ikke køre eltoge, da masterne på strækningen endnu ikke var blevet opsat. Jeg havde da heldigvis også et par damplokomotiver, så der var jo ikke noget at være ked af. Køres kunne der jo.

5 5 Det var ikke kun omkring togene på perronen der var travlhed. Også på selve og omkring stationsbygningen var der travlhed. Vejret var jo godt, så tjeneren havde travl med at servere kølige øller udendørs, hvilket gav et stort rykind på banens offentlige toilet bygning. Ligeså blev telefonboksen også livligt brugt. Stangdiesel,en så da også pæn ud. Her er den ved siden af en sommerblomst, der faktisk er vokset så stor at den næsten er som et lille træ i forhold til lokomotivet. Læg mærke til naboens store træer i baggrunden, de falder helt naturligt ind i billedet. På den anden side af banegårdsbygningen blev den lille by anbragt, ganske normalt som i den rigtige verden. Byen var udstyret med Playmobilhuse og Pola bygninger. Playmobilhusene var med værtshus, Rådhus og forsk. butikker. Og som i en rigtig by, skulle der selvfølgelig også køre en sporvogn. Perronen blev hurtigt udstyret med stationsur, lygtepæle og mennesker. Signaler blev opsat og så var der klar til afgang. Når der var fyldt op på alle spor, så var det som en virkelig travl banegård. Eltogene kunne holde i midtersporene og pynte, mens diesel på spor 4 og skinnebussen på lokalbanen kunne køre ud gennem minilandskabet. Sporvognen blev en linje 3, der kørte mellem banegården og Zoo, der senere skulle anlægges på vestsiden af byen over mod bjerget.

6 6 Broen der ses på billedet nedenfor, var i første omgang bare lagt løseligt op på nedstøbte pc rør. Den er skåret ud af eternit og skulle senere tilpasses. Der skulle påsættes metal rækværk senere. Det var her spor 3 skulle være, det spor der skulle føre os op til bjerget og rundt om det i en sløjfe. Længst mod vest på anlægget blev en kasse anbragt 40 cm højere end det øvrige. Den skulle senere beklædes med cement og tjene som opkørsel til bjerget. Jeg begyndte nu også at plante små træer. I første omgang var det buxbum og små tujaer. De kan klippes og derfor velegnet til et udendørs modeljernbane anlæg. Bjerget blev til stadighed større og større. Der måtte bankes nogle brædder ned for at holde på jorden, hvis det ikke skulle skride ned over lokalbanens spor. På den lille lokalbane station i midten af anlægget mod syd, begyndte der også at herske travlhed. Ud over togene fra denne lille by, var der et godsanlæg med pakhus, kran mm. Der var faktisk en livlig trafik mellem dette lille udsted og den store by med den store hovedstation. Der var 6 daglige afgange til byen med henholdsvis den lille blå og skinnebussen. Banen her passerede den eneste overskæring der endnu befandt sig på anlægget.

7 7 Sommeren og efteråret gik, snart kom den første sne. Nu blev det pludselig til et helt andet anlæg at se på. Så længe der kun var lidt pulversne kunne togene sagtens køre, omendt det var en lidt kold hobby at skulle stå stille i frostgrader og se på togene. - Men pænt var det Der kom mere og mere sne det år. Husene blev flottere og flottere. Se nedenstående billede, der er taget en morgen efter en stort snefald om natten. Det kunne såmænd være ægte. Tilsidst kom der så meget sne at intet kunne køre mere - næsten alt forsvandt i sne. De gamle huse i byen var virkelig flotte at se på, med det tynde lag af sne der var faldet i løbet af, en for mig heldig dag, søndag. Jeg var hjemme og kunne få det hele fotograferet i takt med at sneen faldt. Ikke kun så de små huse flotte ud, nej så man ud over hele anlægget så var det et smukt syn. Sporene trådte meget tydeligere frem så man kunne fornemme hele sporplanen. NUVÆRENDE ANLÆG I ET SENERE NUMMER

8 8 SMALSPORS- SPORS-AK AKTUEL TUELT Her er det foreløbige resultat af genopbygningen af Cavagliasco II. Det var det vi håbede, vi kunne nå at se på ferien, men det tog 3 uger at få togdriften normal til Tirano igen. De to billeder til venstre viser genopbygningen af Cavagliasco II. Den gamle stenbro fra 1909, har gennem de sidste 30 år, på grund af trykket fra bjerget skubbet sig 20 cm. I midten havde den hævet sig 12 cm. Gennem den sidste måned blev dette værre og til sidst valgte man at indstille togtrafikken på broen den 15 Juli Grunden til jeg skriver om dette er, at det netop var den dag Junior og jeg selv skulle med de nye panorama vogne fra Davos til Tirano. Vi kom kun til Pontresina, her blev vi på grund af spærringen af broen sluset om i busser til Poschiavo. Det blev til en sorgens dag, men der var jo intet at stille op. (ingen pizza i Tirano). Nu er der igen normal drift over nødbroen fra 5 august. Det er meningen, der vil blive bygget en ny bro i løbet af et års tid. Øverste billede viser, at selv i moderne tider kan der godt fremstilles og opstilles drejeskiver. Billedet er fra Sumvitg-Cumpadials, hvor den gamle, nu renoverede drejeskive fra Disentis er installeret. En ulykke kommer sjældent alene: Som det er alle bekendt, var der store oversvømmelser i store dele af Europa. De sidste to billeder til venstre viser et par skader efter den voldsomme vandmængde der blev presset op gennem floderne. Vi er jo heldige, at vores LGBanlæg i det store og hele stadig ligger pænere end de viste billeder. LAST NOT LEAST Engdragens Havebane MODELBANE UDSTILLING

-HOBBY ÆSTE NUMMER ET FOTOGRAFISK BESØG PÅ SKOVBYBANEN. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne SE DET SUMMER AF SOL...

-HOBBY ÆSTE NUMMER ET FOTOGRAFISK BESØG PÅ SKOVBYBANEN. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne SE DET SUMMER AF SOL... MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN R ANG 3 G NUMMER A 12 N JULI 2002 G SE DET SUMMER AF SOL... NEJ! Det er ikke sommer sangen: Se det summer af sol...

Læs mere

Bryrup Vrads. Thailandsk jernbane truck

Bryrup Vrads. Thailandsk jernbane truck Bryrup Vrads Thailandsk jernbane truck 1 Kære medlemmer i VMJK. Nu står sommeren for døren, dog er der problemer med sommer varmen, der er nok derfor, at vejret fra forårsmånederne genudsendes. I det sidste

Læs mere

ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003

ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003 PAKKE IND - PAKKE UD! Ja, se på ovenstående billede. Denne styrevogn blev pakket ud 29. november 1997. Den 13. Juni 2003 kunne jeg så pakke min LGB model ud. Dermed var starten

Læs mere

-HOBBY. Erik Priess ÆSTE NUMMER. Julesærnummer med nisserier. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne.

-HOBBY. Erik Priess ÆSTE NUMMER. Julesærnummer med nisserier. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne. 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN ANG 2 NUMMER 8 OKTOBER OBER 2001 Rejseføre Erik Priess I NÆS ÆSTE NUMMER JJulesærnummer Julesærnummer med nisserier

Læs mere

Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul.

Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul. Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul. Torsdag 2. august havde vi besluttet at vi skulle ud at køre i veterantog. Nicklas, Esben, mor, Jan, Pia, morfar

Læs mere

Renovering af Egemose Centrets Jernbane. Projektbeskrivelse

Renovering af Egemose Centrets Jernbane. Projektbeskrivelse Renovering af Egemose Centrets Jernbane Projektbeskrivelse 1 Indholdsfortegnelse Indledning...2 Om Egemose centret... 3 Jernbanens historie... 3 Renovering af banen... 3 Støbning af sveller...4 Jordarbejde,

Læs mere

Der lægges spor og Martin er tilbage

Der lægges spor og Martin er tilbage KMK Klubnyt Nyt fra klubben 2017 01.11. 2017. Der lægges spor og Martin er tilbage Tja... Sporene hænger lidt og der mangler at blive lagt nye spor bagved. Så er det blevet efterår og bladene falder af

Læs mere

Med DJK på tur til Harzen...

Med DJK på tur til Harzen... 6/2002 33 Togkrydsning i Ilfeld. DJKs særtog til højre møder den lille motorvogn på vej mod Stiege. Med DJK på tur til Harzen... I dagene 12. 15. september arrangerede DJK Rejser igen en udlandstur. I

Læs mere

Stadager Brugsforening. et netblad, en hjemmeside og en mailruppe. MBP netblad nr. 22, vinter 2007

Stadager Brugsforening. et netblad, en hjemmeside og en mailruppe. MBP netblad nr. 22, vinter 2007 et netblad, en hjemmeside og en mailruppe Bag enhver tilfreds modeljernbane mand står en tålmodig kvinde. En mor, en søster, en veninde, en kæreste, en kone eller en datter MBP netblad nr. 22, vinter 2007

Læs mere

VMJK Klubblad 2. kvartal 2013

VMJK Klubblad 2. kvartal 2013 VMJK Klubblad 2. kvartal 2013 1 NU er foråret kommet og de kolde aftner ser ud til at være slut, men derfor fortsætter klub livet i VMJK. Der er kørt køreplans kørsel nogle gange, for at se hvordan det

Læs mere

Så er der lagt ballast på flere hovedspor i rum 3. Det ligner meget virkeligheden bedømt ud fra næste billede.

Så er der lagt ballast på flere hovedspor i rum 3. Det ligner meget virkeligheden bedømt ud fra næste billede. KMK Klubnyt Nyt fra klubben. 27.06.2018 Aftenen forløb fredeligt med 9 medlemmer, der søgte indenfor i de mere kølige lokaler. I rum 7 blev pladerne savet ud efter papirskinnerne. Selve Hr. Hule, kvalitetschefen,

Læs mere

Fabrikken. En historie fra Tidløse. I Tidløselandet ligger Tidløse by. Den er bygget af bløde materialer fra billedkunst og rummer

Fabrikken. En historie fra Tidløse. I Tidløselandet ligger Tidløse by. Den er bygget af bløde materialer fra billedkunst og rummer Fabrikken En historie fra Tidløse 7 Tidløse-historierne bearbejdes i elevernes logbøger, på intranet og som små forløb med brug af multimedie og video. Ideen har bredt sig, og der er ved at opstå nye byer

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 24. marts 2015 Bestyrelsens beretning ved formanden. Vi vil fra bestyrelsens side endnu engang byde alle rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER JANU GODT NYTÅR! LGB BESØG HOS ALLAN I MOLS BJERGE. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne

-HOBBY ÆSTE NUMMER JANU GODT NYTÅR! LGB BESØG HOS ALLAN I MOLS BJERGE. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN R ANG 3 G NUMMER A 10 JANU ANUAR N AR 2002 G GODT NYTÅR! Redaktionen håber alle er kommet godt ind i det nye år,

Læs mere

Stauning Kommunal Plantage

Stauning Kommunal Plantage Stauning Kommunal Plantage Invitationen lå klar. Jagt i Stauning Kommunal Plantage gennem Ringkøbing Jægerforbund. Man siger aldrig nej tak til at komme på jagt, også selvom jeg i forvejen havde en jagt

Læs mere

OG FORBUDT 180 KM ITIMEN! 90TONSSTÅL STRÆKNING:SVENDBORGBANEN AT KRYDSE SPORET ER DØDSENSFARLIGT

OG FORBUDT 180 KM ITIMEN! 90TONSSTÅL STRÆKNING:SVENDBORGBANEN AT KRYDSE SPORET ER DØDSENSFARLIGT STRÆKNING:SVENDBORGBANEN Et InterCity tog vejer 90 tons og skyder en tophastighed på 120 km/t. Så meget stål i så høj fart på et togspor udgør voldsomme kræfter. Ved at krydse sporet uden for de afmærkede

Læs mere

Ulleroden, Juni 2011

Ulleroden, Juni 2011 Ulleroden, Juni 2011 Så er sommeren atter over os og det er blevet tid endnu en udgave af Ulleroden med informationer fra bestyrelsen om diverse arrangementer samt afsluttede og igangværende aktiviteter

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF

EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF ÅRGANG 8 NUMMER 42 DECEMBER 2007 EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF 2 REDAKTØREN HAR ORDET: Så blir det atter Jul. Vi er nu i den travle mørke tid, selvom der rundt omkring er tændt julelys ude som inde. Om

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

Nyhedsbrev marts 2013 Nr årgang

Nyhedsbrev marts 2013 Nr årgang Nyhedsbrev marts 2013 Nr. 50 6. årgang Bestyrelsen Efter generalforsamlingen er der nogle poster i bestyrelsen, som bestyrelsen konstituerer. De er således: Næstformand: Jess Sekretær: Erik Banebyggeriet

Læs mere

Bolig med karakter 03: Et liv med modeller

Bolig med karakter 03: Et liv med modeller Bolig med karakter 03: Et liv med modeller Erik har en hobby, der for alvor har sat spor i huset. I sin dagligstue har han et kæmpe modeltog-anlæg, hvor nogle af de 125 lokomotiver med vogne kører rundt

Læs mere

I kælderen har vi døjet med vand fra loftet. Det ser ud til at dette nu er stoppet og bordene er tørre. Der kommer dog stadig vand ind ved væggen!

I kælderen har vi døjet med vand fra loftet. Det ser ud til at dette nu er stoppet og bordene er tørre. Der kommer dog stadig vand ind ved væggen! 1 Formanden har ordet Nu er efteråret kommet, hækken er klippet og haven gjort vinterklar, så hvad skal vinteren nu gå med. Det er selvfølgelig modeltog, at vi nu har de mange aftner til rådighed. Der

Læs mere

AFTER DARK. har styr på det. Billeder og Tekst kender vi intet til på Redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar.

AFTER DARK. har styr på det. Billeder og Tekst kender vi intet til på Redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar. AFTER DARK har styr på det hele Billeder og Tekst kender vi intet til på Redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar. After Dark er et Model-Jernbane blad hvor jonalister, reporter og Redaktøren opsaverer

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

VMJK klubblad 1. kvartal 2012

VMJK klubblad 1. kvartal 2012 VMJK klubblad 1. kvartal 2012 Side 1 Nu er vi kommet godt ind i 2012, og jeg ønsker alle har haft en god jul med mange gode tog gaver og er kommet godt ind i 2012. På klubplan er vi kommet et godt stykke

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

Med Oasen på tur i veterantoget Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

Med Oasen på tur i veterantoget Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Med Oasen på tur i veterantoget Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Så er det blevet tid til frokost, som bestod af lækre frikadeller og kold kartoffelsalat. Man kunne så samtidig nyde udsigten til

Læs mere

4.ÅR! NUMMER 21 APRIL 2004 ÅRGANG 5. Grøn er vårens hæk...

4.ÅR! NUMMER 21 APRIL 2004 ÅRGANG 5. Grøn er vårens hæk... ÅRGANG 5 NUMMER 21 APRIL 2004 Grøn er vårens hæk... Eller: sneflokke kommer vrimlende... Vi er nu kommet i forårs måneden hvor alt kan ske. Lad os dog håbe vi må komme hurtigt ind i det lune forår. Modellbau

Læs mere

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej.

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej. Opgaver til En drøm om mord af Jens-Ole Hare. Opgaverne kan løses, når de angivne kapitler er læst, eller når hele bogen er læst. Opgaverne kan hentes på www.vingholm.dk. Kapitel 1-3 Opgave 1 Instruktion:

Læs mere

Klubben har siden sidst fået 5 aktive medlemmer og 1 passivt medlem. VMJK byder velkommen til:

Klubben har siden sidst fået 5 aktive medlemmer og 1 passivt medlem. VMJK byder velkommen til: Så begynder udstillingen i Plantorama 2015 1 Så er efteråret på sit højeste, med gode varme dage og de regnfulde. Så er det jo godt vi har vores model bane hobby, som vi kan hygge os med indendørs. I klubben

Læs mere

2. december På tur med Rasmus Mælkekusk

2. december På tur med Rasmus Mælkekusk 2. december På tur med Rasmus Mælkekusk 2. DECEMBER Jeg finder Rasmus Mælkekusk, der står og snakker med far. De står i døren ind til fyrrummet, for der er der lidt varme. Jeg vinker til Rasmus og han

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

VMJK har i en periode fået franskbrød/kage til kaffen klokken 21. Det ser ud til at det er faldet positiv ud, så indtil videre fortsættes dette.

VMJK har i en periode fået franskbrød/kage til kaffen klokken 21. Det ser ud til at det er faldet positiv ud, så indtil videre fortsættes dette. Formanden skriver Nu når bladene snart gulnes og falder af, blæsten kommer, altså den kolde blæst er det bedst at være inden dørs. Så er det godt vi har vores model tog og vores klub at mødes i. Der er

Læs mere

GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR

GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR ÅRGANG 7 NUMMER 36 DECEMBER 2006 GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR Ja, så blir det igen jul, selvom vi ikke synes det er lang tid siden sidst. Var det ikke fordi dagene er blevet kortere og der begynder at blive

Læs mere

Redaktøren har ordet..

Redaktøren har ordet.. 14. ÅRGANG NUMMER 93 MARTS 2013 Redaktøren har ordet.. Nu er den gamle redaktør også blevet morfar. Min svigersøn spurgte da jeg var på besøg for at se den lille nye prinsesse, om jeg ikke nu følte mig

Læs mere

7. D E C E M B E R HULEN I TRÆET

7. D E C E M B E R HULEN I TRÆET 7. D E C E M B E R HULEN I TRÆET Jeg kører gennem Sallinge på min cykel, for jeg skal besøge Per i Brugsen i dag - hvis han er hjemme. Ellers cykler jeg bare om til Kroghs og ser om Niels Chr. er hjemme.

Læs mere

1. Orange rute fra Spejder hytte til den runde p-plads:

1. Orange rute fra Spejder hytte til den runde p-plads: Kære alle, Tak for tilsagn om at deltage i rutearbejdsdagene i weekenden. Praktisk vil det foregå således at vi mødes på den runde p-plads kl. 10.00 Lørdag og kl. 10.30 Søndag (Pga. Jagt). Her gennemgår

Læs mere

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Hovedmålet med vores tur i Dovrefjell var at komme op på toppen af Snøhetta. Snøhetta er et af Norges højeste bjerge 2286 m.o.h. kun ca. 200 meter lavere end det højeste

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

KMK Klubnyt Nyt fra klubben i juni måned

KMK Klubnyt Nyt fra klubben i juni måned KMK Klubnyt Nyt fra klubben i juni måned 2017 14.06. 2017. Der var fremmødt 10 medlemmer denne aften. Senere på aftenen sneg Witzel sig ind for at besøge os. Han havde et lille udvalg af egenproducerede

Læs mere

Travlhed med pyntning til juleudstillingerne

Travlhed med pyntning til juleudstillingerne Travlhed med pyntning til juleudstillingerne I øjeblikket bliver der pyntet på livet løs, til alle vores udstillinger i november måned. Vi synes det er sjovt og spændende nok specielt i år, da vi har udviklet

Læs mere

NUMMER 18 OKTOBER 2003

NUMMER 18 OKTOBER 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 18 OKTOBER 2003 Efterår! Sommeren er gået på hæld. Vi kan dog glæde os over, at efteråret indtil nu har vist sig fra den pæne side. Lad os håbe det vil vare endnu et stykke tid inden efteråret

Læs mere

11. ÅRGANG NUMMER 63

11. ÅRGANG NUMMER 63 11. ÅRGANG NUMMER 63 JUNI 2010 REDAKTØREN HAR ORDET: Kære SPOR G BLADET's læsere... Der er 2 grunde til, at juni nummer først er på nettet nu. Den første: Jeg har lært, at når der er sol og sommer i Danmark,

Læs mere

Arbejdet er i fuld gang. Kantsten støbes fast i beton, før der lægges belægningssten. Flisegang med lys

Arbejdet er i fuld gang. Kantsten støbes fast i beton, før der lægges belægningssten. Flisegang med lys Arbejdet er i fuld gang. Kantsten støbes fast i beton, før der lægges belægningssten. LeT svært Sværhedsgrad: Det er kun middelsvært at lægge en ordentlig flisegang. Men det er til gengæld hårdt arbejde,

Læs mere

Hjertekræmmerhuset har rigtig mange muligheder. Når først hønsenettet er monteret på kommer det sjove

Hjertekræmmerhuset har rigtig mange muligheder. Når først hønsenettet er monteret på kommer det sjove Kræmmerhus hjerte Hjertekræmmerhuset har rigtig mange muligheder. Når først hønsenettet er monteret på kommer det sjove Der startes med at klippe to stykker hønsenet der er 1-2 cm. større end hjertet.

Læs mere

Nordsjællands gamle damplokomotiv fra år 1900 med de omtrent lige så gamle vogne fra forskellige danske privatbaner.

Nordsjællands gamle damplokomotiv fra år 1900 med de omtrent lige så gamle vogne fra forskellige danske privatbaner. Nordsjællands gamle damplokomotiv fra år 1900 med de omtrent lige så gamle vogne fra forskellige danske privatbaner. Alle vognene har åbne endeplatforme, som er meget populære at stå på især i godt vejr.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

25 ÅR 3 ÅR ÅRGANG 4 NUMMER 16 APRIL 2003

25 ÅR 3 ÅR ÅRGANG 4 NUMMER 16 APRIL 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 16 APRIL 2003 25 ÅR Denne gang skal vi rigtig kippe med flaget, MODEL-HOBBY fylder 3 år, samtidig med at SKOVBY-BANENS første diesel lokomotiv og vogne fylder 25 år. Lokomotivet har rundet

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Nyhedsbrev december 2012 Nr årgang

Nyhedsbrev december 2012 Nr årgang Nyhedsbrev december 2012 Nr. 47 5. årgang foto: Erik Frikke Juletoget er på vej. Nyhedsbrevet Dette nummer af nyhedsbrevet er det sidste i det herrens år 2012. Jeg vil benytte lejligheden til at sige tak

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER. reklamens indtog på ne. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne

-HOBBY ÆSTE NUMMER. reklamens indtog på ne. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne år årgang R 2 G A nummer 5 N G januar 2001... Det er koldt derude. Det kunne være en dansk vintersang jeg tænker på, men NEJ,

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

KMK Klubnyt Nyt fra klubben Runde former.

KMK Klubnyt Nyt fra klubben Runde former. KMK Klubnyt Nyt fra klubben. 21.02.2018. Runde former. I ugens løb havde Jørgen, Bent og Rune arbejdet videre med baldakin og anlægsrammen i rum 7. Det begynder at tage form. Denne onsdag var der 10 medlemmer

Læs mere

11. december Vi laver båd

11. december Vi laver båd 11. december Vi laver båd 11. D E C E M B E R Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig

Læs mere

Her har vi pølsemand Jørgen, der er klar med den franske sennep til hotdoggen. Skal der også ristede løg på?

Her har vi pølsemand Jørgen, der er klar med den franske sennep til hotdoggen. Skal der også ristede løg på? KMK Klubnyt Nyt fra klubben. 18.04.2018 Holdested tager form Henk har sammen med Jan og Jørgen fået skåret tracén ud til rum 2 og er godt i gang med monteringen. Henk arbejder ihærdigt på stationsområdet

Læs mere

Kugler i fladjern. Fyldte træer

Kugler i fladjern. Fyldte træer Kugler i fladjern En af nyhederne i år er fede kugler i fladjern. Jeg synes bare de er super skønne fine bare at have liggende i et bed men også gode i krukker med beplantning. Fladjernet er så smukt i

Læs mere

P UFFEN. Nyt for medlemmer af Mjk. Puffen - juni 2017

P UFFEN. Nyt for medlemmer af Mjk. Puffen - juni 2017 P UFFEN Nyt for medlemmer af Mjk. Puffen - juni 2017 Tirsdag den 2.maj havde vi besøg af 14 oldboys håndboldspillere fra DHG, der som led i det sociale samvær tager rundt og ser forskellige ting/steder.

Læs mere

Mere end 400 kiggede forbi til vores julemarked :)

Mere end 400 kiggede forbi til vores julemarked :) Mere end 400 kiggede forbi til vores julemarked :) Må vi have lov til at sige 1000 TAK til alle Jer der kiggede forbi til vores julemarked i søndags. Vi er dybt taknemmelige vi havde den skønneste, travleste

Læs mere

Forhistorie. Forbillede for mit projekt. HSB personvogne med 8 vinduer. 1 Die Fahrzeuge der Harzer Schmalspurbahnen in Farbe

Forhistorie. Forbillede for mit projekt. HSB personvogne med 8 vinduer. 1 Die Fahrzeuge der Harzer Schmalspurbahnen in Farbe Forhistorie Jeg har altid haft en kærlighed for de store tog, dem man kan tage og føle på, og som ikke bliver væk imellem fingrene på en. Jeg har haft med spor G at gøre siden 1988, og har altid gået og

Læs mere

Klubnyt fra onsdag den 19. september 2018

Klubnyt fra onsdag den 19. september 2018 Klubnyt fra onsdag den 19. september 2018 v/henrik Donby og LT Det var en aften med 8 fremmødte til de sidste anstrengelser inden beboerdagen på søndag den 23. september. Jan havde desværre stadig problemer

Læs mere

Pludselig hører jeg en velkendt lyd. Hestehove i stenbroen udenfor mejeriet. Det må være Rasmus Mælkekusk, for han er den eneste af mælkekuskene, der

Pludselig hører jeg en velkendt lyd. Hestehove i stenbroen udenfor mejeriet. Det må være Rasmus Mælkekusk, for han er den eneste af mælkekuskene, der 1. december Morgen 1. DECEMBER Det er morgen og jeg er endnu ikke helt vågen. Jeg har tændt min Ole Lukøje-lampe over sengen, og den kaster nu et varmt rødt skær over mit værelse. Ved siden af mig ligger

Læs mere

Musse Skyttecenter. Færdig - Efterår 2012

Musse Skyttecenter. Færdig - Efterår 2012 Vedligeholdelsesarbejder udført i Musse Skyttecenter 25 m bygningen: Skydelokalet Skydelokalet blev skadet af fugt i 2010-2011 på grund af kraftigt nedbør. Fugt og begyndende råd og svampedannelse i brædder

Læs mere

Bare se at komme i gang kære flyttemænd LT og Henrik. Ingen mad, førend det er flyttet.

Bare se at komme i gang kære flyttemænd LT og Henrik. Ingen mad, førend det er flyttet. KMK Klubnyt Nyt fra klubben 2017 06.12.2017 Så var det første møde efter julefrokosten. Medlemmerne så meget friske ud og gik i gang med aktiviteterne i de forskellige rum, efterhånden som de dukkede op.

Læs mere

Klubnyt fra

Klubnyt fra Klubnyt fra 15.08.2018 Der var mødt 9 medlemmer, som kløede på for at blive klar til beboerdagen den 23.09.2018. Rune kæmpede med pc'en, der styrer anlægget, og forbinder med pc'erne i de andre rum. Den

Læs mere

Kapitel 61, Nu bor jeg i Kolding: (Banken sagde ikke noget, men de har sikkert også checket i CPRregisteret).

Kapitel 61, Nu bor jeg i Kolding: (Banken sagde ikke noget, men de har sikkert også checket i CPRregisteret). Kapitel 61, Nu bor jeg i Kolding: (Banken sagde ikke noget, men de har sikkert også checket i CPRregisteret). 360 Egen lejlighed i Kolding: Efter tre uger havde jeg så en adresse, mit personnummer og en

Læs mere

Tak til: Peter Møller for din uundværdlige støtte og hjælp. Rikke Vestergaard Petersen for kritik og råd.

Tak til: Peter Møller for din uundværdlige støtte og hjælp. Rikke Vestergaard Petersen for kritik og råd. Molly Den Magiske Ko Copyright Lene Møller 2012 Illustrationer: Lene Møller Forlag: Books On Demand GmbH, København, Danmark Trykt hos: Books On Demand GmbH, Norderstedt, Tyskland Bogen er sat med Georgia.

Læs mere

I FORENINGEN - SPOR 0. Nr.17. Billeder og Tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar

I FORENINGEN - SPOR 0. Nr.17. Billeder og Tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar I FORENINGEN - SPOR 0 Nr.17 Billeder og Tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar Den Københavnske S-bane har fra 1. oktober overtaget de 2 MJ rangerlokomotiver fra DSB.

Læs mere

Testkørsel og uhyret fra dybet

Testkørsel og uhyret fra dybet KMK Klubnyt Nyt fra klubben i juni måned 2017 26.06. 2017. Testkørsel og uhyret fra dybet På nær Ole, Henk og Per var alle fremmødt til klubaftenen. Aftenens primære opgave var testkørsel mellem rum 1

Læs mere

MBP netblad nr. 26, forår 2009

MBP netblad nr. 26, forår 2009 en hjemmeside, et netblad, en mailruppe og en blog Bag enhver tilfreds modeljernbane mand står en tålmodig kvinde. En mor, en søster, en veninde, en kæreste, en kone eller en datter MBP netblad nr. 26,

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

ÅRGANG 7 NUMMER 33 THY ER SKØN...

ÅRGANG 7 NUMMER 33 THY ER SKØN... ÅRGANG 7 NUMMER 33 JUNI 2006 DET ER GANSKE VIST... SKOVBY - BANEN BLIR TIL: THY ER SKØN... Ja, det blev det gamle højformat,der løb af med sejren. De læsere der printer ud syntes et højformat er bedst,

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Struer jernbaneklub. Oktober 2005

Struer jernbaneklub. Oktober 2005 Struer jernbaneklub Oktober 2005 Så er Ag 68 kommet ud af remisen efter den har fået lavet rust i vognkassen og på taget samt blevet malet op og har fået DSB litrering med nummer 50 86 17-44 0 50-0. Bestyrelsen:

Læs mere

Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet.

Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet. Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet. Side 1 af 6 FORMANDENS INDLÆG Nu når vi alle er kommet godt

Læs mere

Rikke. - på tur i skoven

Rikke. - på tur i skoven Rikke - på tur i skoven Med denne børnebog om Rensdyret Rikke ønsker Odense Renovation at præsentere begrebet affald for børnehavebørn. Bogen kan bruges som optakt til, at børnene skal på tur omkring børnehaven

Læs mere

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Den korte udgave: Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Vi blev gift 24 nov. 2011 Vi holdt ferie i feb. 2011 (for første gang i rigtig mange år for Morten) hvor vi tog en uge til Tenerife -

Læs mere

Rutschebanen - Fart og matematik med Havens mest populære forlystelse

Rutschebanen - Fart og matematik med Havens mest populære forlystelse Opgaveark Forlystelser: Medbring: Målebånd Da har rund fødselsdag i år, synes vi, den skulle have en opgave helt for sig selv. Det første spørgsmål er derfor også: Hvor gammel bliver i år?. Nu skal I prøve

Læs mere

Nærbillede af den store sten. Da isen er smeltet væk har stenen ligget tilbage på jordoverfladen.

Nærbillede af den store sten. Da isen er smeltet væk har stenen ligget tilbage på jordoverfladen. Dyrespor Dyrene der lever i skoven, laver også spor. Der findes for eksempel spor efter de mange rådyr, der lever i skoven. Prøv selv at finde ét næste gang du kommer til noget mudder. Istidens spor Denne

Læs mere

ÅRGANG 8 NUMMER 39. Lige en hilsen fra Tranbjerg. Jeg har nu lige siden foråret ventet på nr. 3 Blad, men nu tror jeg ikke mere på at det kommer?

ÅRGANG 8 NUMMER 39. Lige en hilsen fra Tranbjerg. Jeg har nu lige siden foråret ventet på nr. 3 Blad, men nu tror jeg ikke mere på at det kommer? ÅRGANG 8 NUMMER 39 JUNI 2007 REDAKTØREN HAR ORDET: Hvor folk dog er utålmodige. Bare fordi dette lille blad ikke udkommer til tiden... Gir Jer ret - det skal komme til tiden, så nu lover den gamle redaktør

Læs mere

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og de havde en stor myretue bagerst i Zoo. Nederst i myretuen

Læs mere

Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 492 Offentligt

Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 492 Offentligt Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 492 Offentligt Fra: Verner Jensen [mailto:dans@webspeed.dk] Sendt: 8. august 2006 11:19 Sendt til: Læst Samtale: Elendig kommunikation fra en stor statsvirksomhed Emne:

Læs mere

VEJRUP NÆRKØB Æ` DØGNER

VEJRUP NÆRKØB Æ` DØGNER VEJRUP NÆRKØB Æ` DØGNER OMBYGGET 2006 VEJRUP SOGNEARKIV PRÆSENTERER Lidt om æ`døgner i Vejrup - - som her i 2006 har gennemgået en omfattende restaurering af butikken. Der blev for trangt og besværligt

Læs mere

25. september Klubben har besøg

25. september Klubben har besøg KMK Klubnyt Nyt fra klubben 2017 25. september 2017 Klubben har besøg Der var ferie og afbud fra medlemmernes side, så der var kun fremmødt 6 medlemmer. Men i stedet fik vi besøg af Torben Ziegler og 3

Læs mere

1/2. Kære Gert Juhl, Det kan også oplyses at arbejdet er forestået af et dansk firma med stor erfaring med vandbygningsarbejder.

1/2. Kære Gert Juhl, Det kan også oplyses at arbejdet er forestået af et dansk firma med stor erfaring med vandbygningsarbejder. Kære Gert Juhl, Først og fremmest skal jeg beklage at min badebro er opført uden tilladelse. Jeg var uvidende om, at det krævede en tilladelse, da der allerede eksisterede en gammel badebro samt et meget

Læs mere

Dag 6 Island d. 7/8-2016

Dag 6 Island d. 7/8-2016 Dag 6 Island d. 7/8-2016 Vi vågnede op til en tør og flot morgen, dvs. nogle gange sover børnene længe, men de kommer også sent i seng. I stedet for at tage Ringvejen rundt, ville vi krydse via F-vejene,

Læs mere

Frederikshavn Golf Klub, 25 år 2. april 2017

Frederikshavn Golf Klub, 25 år 2. april 2017 1 Frederikshavn Golf Klub, 25 år 2. april 2017 Velkommen til 25 år jubilæum i Frederikshavn Golfklub. Velkommen til medlemmer, ansatte, sponsorer, samarbejdspartnere og andre venner af Golfklubben og selvfølgelig

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Sensom m er/e fterår i Prag,

Sensom m er/e fterår i Prag, Sensom m er/e fterår i Prag, Vi tager fra Nykøbing F banegård i september 2009 1 . MÅ IKKE FJERNES, MEN KAN KOPIERES Efterårs tur Pagh Europas store kulturby holder skansen som en af de af billigste hovedstæder

Læs mere

Mere end 400 kiggede forbi til vores julemarked :)

Mere end 400 kiggede forbi til vores julemarked :) Mere end 400 kiggede forbi til vores julemarked :) Må vi have lov til at sige 1000 TAK til alle Jer der kiggede forbi til vores julemarked i søndags. Vi er dybt taknemmelige vi havde den skønneste, travleste

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Boudigaard.dk. Kunstværk af Nils Erik Gjedevik rejst ved motorvejsudfletningen ved Lillbælt i 2014

Boudigaard.dk. Kunstværk af Nils Erik Gjedevik rejst ved motorvejsudfletningen ved Lillbælt i 2014 Kunstværk af Nils Erik Gjedevik rejst ved motorvejsudfletningen ved Lillbælt i 2014 2018 Jeg tror, at det med at føle sig ældre eller gammel handler om energi. Energien er alfa og omega. I det øjeblik,

Læs mere

Nyhedsbrev april 2012

Nyhedsbrev april 2012 Nyhedsbrev april 2012 Så er her atter et nyhedsbrev med stort og småt fra foreningen. Ny folder Klubbens folder havde efterhånden et par år på bagen og teksten var blevet noget uaktuel. Verner har forfattet/udarbejdet

Læs mere

Formandens beretning på Blovstrødbanens generalforsamling den 17. marts 2012

Formandens beretning på Blovstrødbanens generalforsamling den 17. marts 2012 2011 Formandens beretning på Blovstrødbanens generalforsamling den 17. marts 2012 side 1 Idyllisk så det ud, den 5 te januar ved halv otte tiden om aftenen, hvor sneen dækkede landskabet, skodden var taget

Læs mere

Skovteamet. Hver morgen starter t skovhjælperne med at gøre naturlegepladsen brugbar. Der tændes bål, vaskes borde og bænke. brænde.

Skovteamet. Hver morgen starter t skovhjælperne med at gøre naturlegepladsen brugbar. Der tændes bål, vaskes borde og bænke. brænde. Hver morgen starter t skovhjælperne med at gøre naturlegepladsen brugbar. Der tændes bål, vaskes borde og bænke og alle bålstederne forsynes med brænde. Morgenoptænding på Eghjorten Huset på Ehj Eghjorten

Læs mere

Er meget flov over denne fejl jeg har begået...og regner med, at jeg må udskyde at få gupser i baljen en uge mere??

Er meget flov over denne fejl jeg har begået...og regner med, at jeg må udskyde at få gupser i baljen en uge mere?? Tror jeg har dummet mig... Indsendt af Maiken Poulsen - 2014/10/04 12:45 Ok, jeg snakkede med en af min mands kollegaer, og han har haft fisk i mange år, så han mente jeg sagtens kune stole på. Han har

Læs mere

JØRGEN CHRISTENSEN, MEDLEM AF SPORJYLLAND.DK, TISETVEJ 24, SOLBJERG

JØRGEN CHRISTENSEN, MEDLEM AF SPORJYLLAND.DK, TISETVEJ 24, SOLBJERG DEBATINDLÆG 28.01.2016 KL. 06:00 Aarhus H anno 2025 Et tænkt fremtidsscenarium: en forretningsrejse for Pedersen og unge Jensen, der tager toget fra det nye Aarhus H til et møde i København. Det foregår

Læs mere