-HOBBY. Erik Priess ÆSTE NUMMER. Julesærnummer med nisserier. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "-HOBBY. Erik Priess ÆSTE NUMMER. Julesærnummer med nisserier. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne."

Transkript

1 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN ANG 2 NUMMER 8 OKTOBER OBER 2001 Rejseføre Erik Priess I NÆS ÆSTE NUMMER JJulesærnummer Julesærnummer med nisserier Nu u falmer skoven en trindt om land... Nej! det er ikke musik eller en dansk efterårssang jeg tænker på. Det er træerne på anlægget jeg tænker på. Sidste efterår i oktober nummeret skrev jeg også om træerne og deres flotte efterårsfarver. Der blev øverst på denne spalte vist et billede af et efterårstræ. Men - desværre var det jo i sort/hvid - og ingen kunne se de flotte farver. Derfor prøver jeg igen at indsætte et billede med et træ omend det ikke er det samme. Da jeg på anlægget har over 70 træer, spiller det jo ingen rolle hvilket jeg viser, hovedsagen er, at det er i flotte farver. Det kedelige ved det hele er, at vi ved der ikke er ret lang tid tilbage, inden det for alvor sætter ind med regn og rusk. Så går det sjove ved at køre LGB udendørs væk. Heldigvis kan man indendørs også styre togene, der så bare kan køre rundt på anlægget mens man tænker på forår og sommer igen!

2 2 Det er til tider et hårdt og nedslidende arbejde, men der er ingen kære mor. Direktøren er streng. Mere fart på, hører man ham konstant råbe. Bladet udkommer 4 gange årligt ANSVARSHAVENDE REDAKTØR: Freddie Fenger Kørsel på anlægget: Hver dag i godt vejr besigtigelse efter aftale Adresse: Tunøvej 6 Skovby 8464 Galten Tlf.: Erik Priess ny direktør for ENGDRAGENS HAVEBANE Ja, det måtte jo komme. Man kan ikke blive ved med at være elektriker. Ej heller arbejde døgnets 24 timer med vindmøller. Når der ikke skal fældes træer - eller de skal slæbes til vognene, ja, så skal der graves så blodet springer ud af fingerspidserne. Heller ikke her, er der nogen kære mor. Der skal arbejdes og arbejdes. Erik Priess er simpelthen blevet direktør for en LGB bane i Tilst: ENGDRAGENS HAVEBANE Når det så bliver fyraften, så bliver direktøren en helt anden person. Så bliver han social. Toget kommer nu kørende frem med øl til alle. At det skulle ende på denne måde, er jo ufattelig. Man har altid hørt ham sige LGB (!!!!) redaktionen vil slet ikke skrive hvad han plejer at sige. Tilbage til ENGDRAGENS HAVEBANE. Personalet klager over, at den nye direktør, er en streng arbejdsgiver. Der skal knokles fra tidlig morgen til sen aften i al slags vejr - og uden pauser. Kun ½ times frokost pause bliver det til. Der skal fældes træer. De skal afbarkes og slæbes hen til togvognene, hvorefter de køres ud til kunden. Jeg har hørt en fugl synge, at det også gælder når der kommer gæster for at bese anlægget. Så starter banens direktør med at køre øltoget frem. Bliver vognene tømt, kommer toget bare med en ny omgang. På det seneste er han blevet mere venligt stemt over for personalet. Han har bestilt en caboose til transport af personalet til og fra arbejde. De må sågar gå ind i den når det bliver regnvejr. Fortsætter denne positive udvikling, ender det såmænd med han bliver en populær arbejdsgiver. Vognparken er også blevet udvidet med yderligere 3 vogne til transport af træstammer.

3 SMALSPORSPARADIS SACHSEN 3 Tegningen herover viser lidt af anlægget. Feldbanen har tilslutning til den normale smalsporsbane og stenværket, hvorfra sten og grus kan omlades i vogne på smalspors strækningen. Rundvisningen starter for enden af stenbruddet. Dampen var sat hos Erik Priess, som ovenstående billede, til at fortælle bladets læsere om jernbaner i Sachsen (de smalle), desværre er dampen gået af ham til fordel for vind energi. Redaktionen må derfor udsætte hans artikel i tolvte time. En stor del af bladet var allerede gået i trykken, men vi håber alligevel I bliver tilfredse med indholdet. Det eneste I så får af Sachsen denne gang, er hvad I kan se på tegningen herover. ET STENVÆRK TIL LGB Herfra udgår den lille feldbane med spor lagt på løse sten fra bruddet og hen til banegården i Wupperfelsen. Som man kan se foregår optagning og læsning af stenene med en lille gummiged med grab. De kan fås i handelen i skala 1:24 / 1: 25. Noget af arbejdet foregår også pr. håndkraft med skovl og trillebøre som vi kan se på billedet. Inden toget sætter sig i bevægelse med de fyldte vogne, må lokomotivføreren kontrollere at maskinen er spændt forsvarligt til vognene og alt er som det skal være. Mens redaktionen gik og ventede på Eriks artikel, var den på besøg i Wupperfelsen, hvor vi så på et LGB anlæg med et tilhørende stenbrud og en feldbane. På billedet er vi lige ankommet til stenbruddet - og hilser på formanden, der vil vise os rundt. Han starter med at vise os arbejdspladsens lokum og eneste sted mod regn og rusk på arbejdspladsen. Turen til stenværket nær banegården, er ikke uden fare. Vi kan se at toget her skal passere et sted, hvor sporet er støttet af stolper, idet det er hængt halvt ud over klippekanten. Der skal passes særligt på, det ikke skrider sammen.

4 4 Derfor må en ansat fra stenbruddet stå nedenfor og kontrollere stolperne. Idag er vi heldige. Intet sker - og toget kan fortsætte sin tur videre frem. GLACIER CIER-EXPRESS VÆL ÆLTET Vi er nu kommet frem til stenværket efter at have slynget os langs med klipperne i et langsomt men roligt tempo. Nu er turen kommet til at vognene skal kippe deres indhold af sten ind i stenværkets store fabriksbygning. Senere kan de så fyldes i de større stenballast vogne fra smalsporsbanen, der allerede er stillet op nedenfor værket. Stenene bliver ikke kun transporteret med banen. Der bliver også kørt sten bort med lastbiler. Her bruges den store gummiged vi kan se, til at læsse med. Gummigeden var tidligere til salg, i en særpakning med en fladvogn fra LGB, hos en af de store legetøjs kæder i Tyskland. Lastbilerne kan købes i Tyskland og herhjemme. Det er mærket Emek. Der findes mange slags, tillige med en lille rendegraver, der også kan bruges her på stenværket. Ser vi godt efter på billedet, kan vi se et damplokomotiv også er klar til at rangere vognene ud til hovedsporet, hvor et andet lokomotiv er klar til at overtage trækket til kunden. Vi kan se der er travlhed. En krokodille er netop ved at forlade stedet med en anden type af stenvogne. Det er vogne med to beholdere på hver. Disse blev tidligere brugt blandt andet af Rhätische Bahn. Selve stenværket stammer fra Pola og Piko programmet. Det er en særdeles skøn modelbygning med mange funktioner. På billedet herover, er det lige før frokostpausen. To rangere maskiner har gjort holdt ved bygningen. Frokoststuen og kontor er på den lille bygning oppe ved feldbanen. Her kan man meget tydeligere se disse vogne. Når stenene fra bruddet ikke skal gennem knuseren i stenværket, bliver de tippet ned fra de små tipvogne på dette sted. Her bliver de så ved hjælp af en gravko læsset på de større vogne. Også her er damplokomotivet i gang med at hjælpe til at flytte vogne.

5 5 Når man arbejder nede på smalsporsbanen, skal man jo også have mulighed for at komme op til frokoststuen. Derfor er der bygget en trappe op langs klippevæggen til feldbanen. Nu vi er ved klippeafstatsen til den højere beliggende bane, så bruges her til reparation af stenvæggen, samme metode som hos Rhätische Bahn i Schweiz. Man firer såmænd en mand ned i et tov, for at klare en reparation af klippevæggen. På billedet nederst i sidste spalte, er FO lokomotivet ankommet til den store station - og holder nu parkeret foran lokdepotet. Et lille el rangerlokomotiv har tid til at spænde flere vogne på inden turen går videre med to FO lokomotiver spændt for. Det var en lille forsmag på, hvordan man kan bygge en bane sammen med en lille industri bane. Fra stenværket transporteres sten væk af to baneselskaber. Rhätische Bahn er det største, men Furka Oberalp Bahn transporterer også sten og grus. TILBAGE TIL DET RIGTIGE SCHWEIZ Her kan vi se en helt anden type stenballast vogn. På billedet ser vi desuden et FO el lokomotiv i aktion.

6 6 EN DRØMMEREJSE Rhätische Bahn og foreningen dampffreunde der RhB havde sidst i august i fælleskab arrangeret en yderst usædvanlig rejse gennem det Schweiziske bjerglandskab. Udgangspunkt for den 388 km lange rejse med forskellige historiske lokomotiver, var fra Stationen, Le Prese i Puschlav i skøn sommervejr den 23. august. Extratoget var spændt efter de to gamle elmotorperson vogne ABe 31 og 32 fra Bernina Banen. Ned over Brusio med den markante vendesløjfeviadukt gik turen til Tirano. Det var bestemt at den gule renoverede elmotorperson vogn ABe 30 skulle have trukket extratoget. På grund af en skade med styringen, kunne den ikke indsættes. Fra Samedan overtog Ge 4/6 353 styringen af toget. Langt fra dets normale indsatsområde trak det extratoget over Albula til Filisur, med en afstikker over den imponerende Wiesener viadukt til Wiesen. Derefter gik rejsen videre til Thusis, forbi de talrige borge og slotte i Domlesch til Reichenau-Tamins. På steder med særlig smuk udsigt, kørte toget langsomt over viadukterne. Fra Reichenau kørte toget nu gennem Rhinslugten, også kendt som det Schweiziske Grand Canyon. En af RhBs skønneste jernbane strækninger. Videre til Disentis. Herover ses ABe 31 og 32 med Pullmanvognene på vej til Bernina Passhöhe. Helt snydes for de gule skal vi dog ikke idet jeg har indsat et lille billede med den komposition fra tidligere rundtur. Fra Tirano kørte toget så over Poschiavo og Alp Grüm, med den skønne udsigt til Palügletscheren, forbi Bernina gruppens gletschere til Pontresina. I Disentis overtog FO-lok HGe 4/4 I 32, fra 1940, nu styringen af vores extratog. På turen op til Oberalp passet havde lokomotivet nogle problemer med vakumbremsen. Lokoføren fik dog hurtigt udbedret skaden. Om fredagen overtog en Krokodille turen fra Pontresina og til Samedan. Her er FO-lok HGe 4/4 I 32 på sidste etape før Oberalp passet.

7 7 Efter Andermatt nåede de 75 rejsende etape målet Realp. Her skulle der foretages en afstikker med Furka Dampf Bahn til Gletsch, hvor der skulle overnattes. Imens blev Pullmanvognene kørt til Oberwald, så de lørdag morgen stod klar til, at køre selskabet videre gennem det maleriske Goms, med temperatur som på en sommerdag, til Brig. Her var der mulighed for, at bese det nye FO-depot i Glisergrund. ET SIDSTE FARVEL TIL SCHWEIZ Fra Brig slæbte BVZ-Krokodille HGe 4/4 15, fra 1930, toget gennem Tal der Matter til Zermatt. Her bød BVZ alt hvad en kærkommen tur kan forvente. I det bedste vejr kunne de smukke motiver fotograferes. Som tidligere omtalt i nr. 2 fra Juli 2000 kom RhB krokodille Ge 6/6 I 411 ud for en alvorlig skade og måtte tages ud af drift. Rhätische Bahn har foræret 411 til det Tyske Trafik Museum i München tillige med Salonvogn A Højdepunktet på den herlige 4 dages drømmerejse, var dog udflugten med en Pullmanvogn op til Gornergrat søndag morgen.med en personmotorvogn var en del af rejseselskabet kørt i forvejen, for ved forskellige fotoholdt, at kunne fotografere motorpersonvogn 3062 og Pullman salonvognen foran den fantastiske Walliserbjergkulisse og Matterhorn. På Gornergrat, i 3088 m s højde, var det en udsøgt fornøjelse for rejseselskabet, at skåle i et glas champagne. På drejeskiven i Landquart, takker Museums direktør Frau Hladky for den storslåede gave fra RhB. På det nederste billede ses omladning af RhB Ge 6/6 I 411 til en normalspors transportvogn i Landquart. Bagerst kan ses salonvogn A 1154 som også skal til München.

8 8 SMALSPORS- SPORS-AK AKTUEL TUELT I relation til Erik Priess s artikel fra Sachsen, har jeg valgt at vise Sachsenmodeller fra LGB her på siden. Lok. IV K 132 er kommet som grøn traditionslokomotiv. Modellen er 47 cm lang og vejer 3,6 kg. Der er også kommet to forskellige personvogne. En grøn 3 klasses vogn, K 44C 3 samt en brun 3 klasse, K 18C 3. ANDRE 2001 NYHEDER LAST NOT LEAST Brev fra skattevæsenet! Han skulle ikke have brugt pengene til et LGB startsæt. Til Glacier-Expressen er der kommet de nye FOpanoramavogne 1 klasse Til RhB er der kommet en ny godsvogn med skydedør Rhäzünser samt en 1/2 klasse vogn til Arosa- Expressen samt en MOB godsvogn Ausoni. RhB NYHED: RhB har stadigvæk stor efterspørgsel på nostalgispisevogne. Derfor er den tilbagekøbte, WR 3814 fra Furka Dampfbahn, blevet renoveret. Den stammer tilbage fra den dengang selvstændige Berninabane.Vognen ses i mørkeblå med emblem fra Pullman vognene. Pas på med udendørsbanen direkte på græsplænen. Enhver togføres mareridt! Køerne, der gemmer sig i tunnellen i regnvejr. Redaktørens mareridt er, at bladets læsere også gemmer sig med deres indlæg.

-HOBBY ÆSTE NUMMER ET FOTOGRAFISK BESØG PÅ SKOVBYBANEN. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne SE DET SUMMER AF SOL...

-HOBBY ÆSTE NUMMER ET FOTOGRAFISK BESØG PÅ SKOVBYBANEN. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne SE DET SUMMER AF SOL... MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN R ANG 3 G NUMMER A 12 N JULI 2002 G SE DET SUMMER AF SOL... NEJ! Det er ikke sommer sangen: Se det summer af sol...

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER JANU GODT NYTÅR! LGB BESØG HOS ALLAN I MOLS BJERGE. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne

-HOBBY ÆSTE NUMMER JANU GODT NYTÅR! LGB BESØG HOS ALLAN I MOLS BJERGE. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN R ANG 3 G NUMMER A 10 JANU ANUAR N AR 2002 G GODT NYTÅR! Redaktionen håber alle er kommet godt ind i det nye år,

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER JULESÆRNUMMER MED NISSERIER OG ANDET GODT! Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne VEJEN GENNEM SKOVEN...

-HOBBY ÆSTE NUMMER JULESÆRNUMMER MED NISSERIER OG ANDET GODT! Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne VEJEN GENNEM SKOVEN... 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN ANG 3 NUMMER 13 OKTOBER OBER 2002 VEJEN GENNEM SKOVEN... Ovenstående tekst stammer fra en efterårssang. Det passer

Læs mere

EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF

EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF ÅRGANG 8 NUMMER 42 DECEMBER 2007 EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF 2 REDAKTØREN HAR ORDET: Så blir det atter Jul. Vi er nu i den travle mørke tid, selvom der rundt omkring er tændt julelys ude som inde. Om

Læs mere

ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003

ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003 PAKKE IND - PAKKE UD! Ja, se på ovenstående billede. Denne styrevogn blev pakket ud 29. november 1997. Den 13. Juni 2003 kunne jeg så pakke min LGB model ud. Dermed var starten

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER. reklamens indtog på ne. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne

-HOBBY ÆSTE NUMMER. reklamens indtog på ne. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne år årgang R 2 G A nummer 5 N G januar 2001... Det er koldt derude. Det kunne være en dansk vintersang jeg tænker på, men NEJ,

Læs mere

NUMMER 18 OKTOBER 2003

NUMMER 18 OKTOBER 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 18 OKTOBER 2003 Efterår! Sommeren er gået på hæld. Vi kan dog glæde os over, at efteråret indtil nu har vist sig fra den pæne side. Lad os håbe det vil vare endnu et stykke tid inden efteråret

Læs mere

Redaktøren har ordet..

Redaktøren har ordet.. 14. ÅRGANG NUMMER 93 MARTS 2013 Redaktøren har ordet.. Nu er den gamle redaktør også blevet morfar. Min svigersøn spurgte da jeg var på besøg for at se den lille nye prinsesse, om jeg ikke nu følte mig

Læs mere

ÅRGANG 8 NUMMER 39. Lige en hilsen fra Tranbjerg. Jeg har nu lige siden foråret ventet på nr. 3 Blad, men nu tror jeg ikke mere på at det kommer?

ÅRGANG 8 NUMMER 39. Lige en hilsen fra Tranbjerg. Jeg har nu lige siden foråret ventet på nr. 3 Blad, men nu tror jeg ikke mere på at det kommer? ÅRGANG 8 NUMMER 39 JUNI 2007 REDAKTØREN HAR ORDET: Hvor folk dog er utålmodige. Bare fordi dette lille blad ikke udkommer til tiden... Gir Jer ret - det skal komme til tiden, så nu lover den gamle redaktør

Læs mere

-HOBBY. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne. 2.del

-HOBBY. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne. 2.del MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne R G A N G ÅRGAN ANGÅR ÅRGAN ANG 3 NUMMER 12 JULI 2002 2.del Når toget forlader Andermatt, har vi lige tid til at kigge tilbage

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER UVEJRS SKADER JERNBANEULYKKER. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne. Ecco La Primavera

-HOBBY ÆSTE NUMMER UVEJRS SKADER JERNBANEULYKKER. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne. Ecco La Primavera 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN ANG 2 NUMMER 6 APRIL 2001 Ecco La Primavera Nu lakker det ad tiden småt... Nej! det er ikke en dansk forårssang

Læs mere

GODT NYTÅR ÅRGANG 4 NUMMER 15 JANUAR 2003

GODT NYTÅR ÅRGANG 4 NUMMER 15 JANUAR 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 15 JANUAR 2003 GODT NYTÅR MODEL-HOBBY styrer også mod nye tider. Derfor har jeg fra dette nummer ændret på designet. Jeg håber alle vil tage godt imod det. Samtidig vil jeg også ændre på

Læs mere

Bryrup Vrads. Thailandsk jernbane truck

Bryrup Vrads. Thailandsk jernbane truck Bryrup Vrads Thailandsk jernbane truck 1 Kære medlemmer i VMJK. Nu står sommeren for døren, dog er der problemer med sommer varmen, der er nok derfor, at vejret fra forårsmånederne genudsendes. I det sidste

Læs mere

ÅRGANG 7 NUMMER 33 THY ER SKØN...

ÅRGANG 7 NUMMER 33 THY ER SKØN... ÅRGANG 7 NUMMER 33 JUNI 2006 DET ER GANSKE VIST... SKOVBY - BANEN BLIR TIL: THY ER SKØN... Ja, det blev det gamle højformat,der løb af med sejren. De læsere der printer ud syntes et højformat er bedst,

Læs mere

13. ÅRGANG NUMMER 81 FEBRUAR

13. ÅRGANG NUMMER 81 FEBRUAR 13. ÅRGANG NUMMER 81 FEBRUAR 2012 Redaktøren har ordet Se nu bare hvor det går derud af, når intet på computerens programmer driller den gamle redaktør. Du sidder allerede med februar nummeret tidligt

Læs mere

4.ÅR! NUMMER 21 APRIL 2004 ÅRGANG 5. Grøn er vårens hæk...

4.ÅR! NUMMER 21 APRIL 2004 ÅRGANG 5. Grøn er vårens hæk... ÅRGANG 5 NUMMER 21 APRIL 2004 Grøn er vårens hæk... Eller: sneflokke kommer vrimlende... Vi er nu kommet i forårs måneden hvor alt kan ske. Lad os dog håbe vi må komme hurtigt ind i det lune forår. Modellbau

Læs mere

Med DJK på tur til Harzen...

Med DJK på tur til Harzen... 6/2002 33 Togkrydsning i Ilfeld. DJKs særtog til højre møder den lille motorvogn på vej mod Stiege. Med DJK på tur til Harzen... I dagene 12. 15. september arrangerede DJK Rejser igen en udlandstur. I

Læs mere

godt nytår REDAKTØREN HAR ORDET:

godt nytår REDAKTØREN HAR ORDET: ÅRGANG 9 NUMMER 43 FEBRUAR 2008 godt nytår REDAKTØREN HAR ORDET: Selvom vi er godt inde i 2008, vil jeg alligevel ønske alle bladets læsere et godt nytår. Februar nummer som er årets første nummer, kommer

Læs mere

25 ÅR 3 ÅR ÅRGANG 4 NUMMER 16 APRIL 2003

25 ÅR 3 ÅR ÅRGANG 4 NUMMER 16 APRIL 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 16 APRIL 2003 25 ÅR Denne gang skal vi rigtig kippe med flaget, MODEL-HOBBY fylder 3 år, samtidig med at SKOVBY-BANENS første diesel lokomotiv og vogne fylder 25 år. Lokomotivet har rundet

Læs mere

mer et SPOR G BLAD hver måned på nær lige i sommerferie perioden, hvor juli/august blir' slået sammen til ét nummer.

mer et SPOR G BLAD hver måned på nær lige i sommerferie perioden, hvor juli/august blir' slået sammen til ét nummer. 10. ÅRGANG NUMMER 51 MAJ 2009 LGB I ST. GALLEN REDAKTØREN HAR ORDET: Så blev det en "slags" hverdag igen, efter at jubilæums nummer 50 blev lagt på nettet. Så meget hverdag, at der nu kom- mer et SPOR

Læs mere

GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR

GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR ÅRGANG 7 NUMMER 36 DECEMBER 2006 GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR Ja, så blir det igen jul, selvom vi ikke synes det er lang tid siden sidst. Var det ikke fordi dagene er blevet kortere og der begynder at blive

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER. TTa, med Erik Priess til schmalspurparadis Sachsen. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne

-HOBBY ÆSTE NUMMER. TTa, med Erik Priess til schmalspurparadis Sachsen. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN ANG 2 NUMMER 7 JULI 2001 JEG GIK MIG UD EN SOMMERDAG, AT HØRE Nej! det er ikke musik eller en dansk sommersang

Læs mere

godt nytår BLAD NR. 25

godt nytår BLAD NR. 25 ÅRGANG 6 NUMMER 25 FEBRUAR 2005 godt nytår Så er vi godt igang med 2005. Et nyt spændende år har taget sin begyndelse - og vi LGB er venter spændt på, at se om sommeren bliver god i år. 2005, er året hvor

Læs mere

Naturen som social løftestang Logbog

Naturen som social løftestang Logbog Naturen som social løftestang Logbog Så har vi været i gang i to uger, fået skurvognen sat og fundet stedet der skal være vores base igennem projektets løbetid. Stedet er som et rigtigt godt udgangspunkt

Læs mere

Køreplan. ved. Carsten

Køreplan. ved. Carsten Køreplan ved Carsten Skitse De Fiktive Smalspors Baner (DFSB) Strækningsplan Østerby Melby Skoven Trinbræt Møllen Trinbræt Skovby Kystbyen Sandet Tivoli Trinbræt Stranden Vesterby Afstand Strækning I Stationsstrækning

Læs mere

Reykjavik Marathon 2014

Reykjavik Marathon 2014 Reykjavik Marathon 2014 Af Henriette Lau og Lasse Andersen Den 22. august satte vi os i flyet for at rejse til Island, hvor Reykjavik marathon ventede. Løbet i Reykjavik bød både på 10km, halvmarathon,

Læs mere

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II Cykeltour 2014 Tour de Suisse II DAG 3 LØRDAG DEN 23. AUGUST 2014 BRIG TIL ANDERMATT Det anbefales at følge ruten som lagt i MapMyRide igennem Brig mod Naters. Hvis man følger hovedvejen videre ud af brig

Læs mere

P UFFEN. Nyt for medlemmer af Mjk. Puffen - juni 2017

P UFFEN. Nyt for medlemmer af Mjk. Puffen - juni 2017 P UFFEN Nyt for medlemmer af Mjk. Puffen - juni 2017 Tirsdag den 2.maj havde vi besøg af 14 oldboys håndboldspillere fra DHG, der som led i det sociale samvær tager rundt og ser forskellige ting/steder.

Læs mere

ÅRGANG 6 NUMMER 28 AUGUST

ÅRGANG 6 NUMMER 28 AUGUST ÅRGANG 6 NUMMER 28 AUGUST 2005 Så er sommeren halv-gående. Den har vist sig fra den pæne side nogle gange, fra den lidt mindre pæne side andre gange. Lad os håbe den sidste halvdel bliver mest fra den

Læs mere

OG FORBUDT 180 KM ITIMEN! 90TONSSTÅL STRÆKNING:SVENDBORGBANEN AT KRYDSE SPORET ER DØDSENSFARLIGT

OG FORBUDT 180 KM ITIMEN! 90TONSSTÅL STRÆKNING:SVENDBORGBANEN AT KRYDSE SPORET ER DØDSENSFARLIGT STRÆKNING:SVENDBORGBANEN Et InterCity tog vejer 90 tons og skyder en tophastighed på 120 km/t. Så meget stål i så høj fart på et togspor udgør voldsomme kræfter. Ved at krydse sporet uden for de afmærkede

Læs mere

Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul.

Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul. Spændende tur med gammelt veterantog. Fortalt af Nicklas & Esben med hjælp fra morfar Poul. Torsdag 2. august havde vi besluttet at vi skulle ud at køre i veterantog. Nicklas, Esben, mor, Jan, Pia, morfar

Læs mere

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel 744 km fra Erholungspark Camping til Chiemsee Camping nær den Østriske grænse Dagens kørsel:

Læs mere

NUMMER 23 OKTOBER 2004 ÅRGANG 5

NUMMER 23 OKTOBER 2004 ÅRGANG 5 ÅRGANG 5 NUMMER 23 OKTOBER 2004 Lorte sommer i år til LGBkørsel. Vi kan kun håbe på en bedre til næste år. STORE-BYTTEDAG, er nu et overstået kapitel og vi nærmer os med raske skridt igen efterår og vinter.

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

GT1. Togfører af 1. grad spilserie på 5 spil

GT1. Togfører af 1. grad spilserie på 5 spil GT1. Togfører af 1. grad spilserie på 5 spil Start og Anlæg Du henter først dit layout, f.eks layout1-dk, eller dit eget layout.. Derpå henter du dit spil ligeledes i filmenuen unden hent spil: GOTgame1-dk.

Læs mere

Rejsedagbog for værelse 458

Rejsedagbog for værelse 458 Rejsedagbog for værelse 458 FREDAG - SIDSTE HISTORIETIME INDEN AFREJSE Som intro til vores rejse til Rom, har vi brugt en del historie- og religionsmoduler til at forberede os. Det sidste modul inden vi

Læs mere

Renovering af Egemose Centrets Jernbane. Projektbeskrivelse

Renovering af Egemose Centrets Jernbane. Projektbeskrivelse Renovering af Egemose Centrets Jernbane Projektbeskrivelse 1 Indholdsfortegnelse Indledning...2 Om Egemose centret... 3 Jernbanens historie... 3 Renovering af banen... 3 Støbning af sveller...4 Jordarbejde,

Læs mere

I kælderen har vi døjet med vand fra loftet. Det ser ud til at dette nu er stoppet og bordene er tørre. Der kommer dog stadig vand ind ved væggen!

I kælderen har vi døjet med vand fra loftet. Det ser ud til at dette nu er stoppet og bordene er tørre. Der kommer dog stadig vand ind ved væggen! 1 Formanden har ordet Nu er efteråret kommet, hækken er klippet og haven gjort vinterklar, så hvad skal vinteren nu gå med. Det er selvfølgelig modeltog, at vi nu har de mange aftner til rådighed. Der

Læs mere

En kort fortælling om en dag i zoologisk have

En kort fortælling om en dag i zoologisk have Navn og klasse: En kort fortælling om en dag i zoologisk have Kira Glistrup 2019 Dansktip.dk 2019 Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole. 1 Inden du læser Du skal nu læse en

Læs mere

Forhistorie. Forbillede for mit projekt. HSB personvogne med 8 vinduer. 1 Die Fahrzeuge der Harzer Schmalspurbahnen in Farbe

Forhistorie. Forbillede for mit projekt. HSB personvogne med 8 vinduer. 1 Die Fahrzeuge der Harzer Schmalspurbahnen in Farbe Forhistorie Jeg har altid haft en kærlighed for de store tog, dem man kan tage og føle på, og som ikke bliver væk imellem fingrene på en. Jeg har haft med spor G at gøre siden 1988, og har altid gået og

Læs mere

Aabenraa Veteranbane April 2015 Informationer og gode råd om skinnecykling på Aabenraabanen 1/6

Aabenraa Veteranbane April 2015 Informationer og gode råd om skinnecykling på Aabenraabanen 1/6 Informationer og gode råd om skinnecykling på Aabenraabanen 1/6 Aabenraa Veteranbane Historie Aabenraa Veteranbane blev hjemmehørende i Aabenraa 16. august 1999 og opstod på resterne af Tønder-Tinglev

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

Mogenstrup Skærvefabrik, jernbane- sidespor og Pusterbakken

Mogenstrup Skærvefabrik, jernbane- sidespor og Pusterbakken Mogenstrup Skærvefabrik, jernbane- sidespor og Pusterbakken Det var statsbanernes stigende behov for sten og grus, der efter første verdenskrig dannede grundlag for etableringen af Skærvefabrikken i Mogenstrup.

Læs mere

Tak til: Peter Møller for din uundværdlige støtte og hjælp. Rikke Vestergaard Petersen for kritik og råd.

Tak til: Peter Møller for din uundværdlige støtte og hjælp. Rikke Vestergaard Petersen for kritik og råd. Molly Den Magiske Ko Copyright Lene Møller 2012 Illustrationer: Lene Møller Forlag: Books On Demand GmbH, København, Danmark Trykt hos: Books On Demand GmbH, Norderstedt, Tyskland Bogen er sat med Georgia.

Læs mere

De Officielle Le Mans Regler 2015

De Officielle Le Mans Regler 2015 De Officielle Le Mans Regler 2015 24. september 2015 1 Om Spillet Le Mans er et racerbile spil, hvor hold á tre personer kører i 24 timer på den officielle Le Mans bane. Der er enkelte undtagelser i reglerne

Læs mere

11. ÅRGANG NUMMER 63

11. ÅRGANG NUMMER 63 11. ÅRGANG NUMMER 63 JUNI 2010 REDAKTØREN HAR ORDET: Kære SPOR G BLADET's læsere... Der er 2 grunde til, at juni nummer først er på nettet nu. Den første: Jeg har lært, at når der er sol og sommer i Danmark,

Læs mere

i skybrud i 680 km. og kom med 2½ timers forsinkelse til vores destination. De

i skybrud i 680 km. og kom med 2½ timers forsinkelse til vores destination. De 14. ÅRGANG Redaktøren har ordet.. Som du kan se på billedet, så regner det. Det var, hvad det gjorde på vores første del af sommeferien i 2013. Det var en kold juni måned her i Danmark, ikke meget sommer,

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 48 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Oktober 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Rørsnæs 1-2 Flygrakan 2-3 Bakken Lukket 3-4 Bestyrrelsen 5 Malerklemmen

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

Mergelgravene ved Tvis Kloster.

Mergelgravene ved Tvis Kloster. 1 Mergelgravene ved Tvis Kloster. Terrænet øst for Tvis Kloster og den nye Tvis Møllehave er særdeles kuperet. Små og store søer med små bakketoppe i mellem giver et spændende og naturskønt område. Den

Læs mere

Vi holdt en lege pause, i en hule og der blev fisket i et vandhul. Diverse blade, grene og svampe blev samlet, til at tage med hjem.

Vi holdt en lege pause, i en hule og der blev fisket i et vandhul. Diverse blade, grene og svampe blev samlet, til at tage med hjem. Rundt om Slotssøen.. Idag gik turen til Gråsten, hvor vi startede med en tur gennem slotshaven. Her fik vi en rutchetur, inden vi satte kurs mod skoven. Med alle sanser i brug, begav vi os nu på vej rundt

Læs mere

Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet.

Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet. Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet. Side 1 af 6 FORMANDENS INDLÆG Nu når vi alle er kommet godt

Læs mere

ÅRGANG 7 APRIL 30 ÅR MED LGB! Vi kipper med flaget... Vi kipper med flaget...

ÅRGANG 7 APRIL 30 ÅR MED LGB! Vi kipper med flaget... Vi kipper med flaget... 32 ÅRGANG 7 APRIL 2006 30 ÅR MED LGB! Vi kipper med flaget... I år er det 30 år siden, redaktøren fik det første LGB lokomotiv, Zillertal lok. nr. 2. Jeg var dog et lille år forinden startet så småt op

Læs mere

De 5 GTC er på togt i Norge.

De 5 GTC er på togt i Norge. De 5 GTC er på togt i Norge. Sidste år var vi på tur i Sverige/ Norge, og her blev jeg bedt om og køre den samme tur i år, bare modsat vej rundt. Det var jeg med på, men havde et par ændringer. Vi skulle

Læs mere

Struer jernbaneklub. Oktober 2005

Struer jernbaneklub. Oktober 2005 Struer jernbaneklub Oktober 2005 Så er Ag 68 kommet ud af remisen efter den har fået lavet rust i vognkassen og på taget samt blevet malet op og har fået DSB litrering med nummer 50 86 17-44 0 50-0. Bestyrelsen:

Læs mere

I FORENINGEN - SPOR 0. Nr.17. Billeder og Tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar

I FORENINGEN - SPOR 0. Nr.17. Billeder og Tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar I FORENINGEN - SPOR 0 Nr.17 Billeder og Tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar Den Københavnske S-bane har fra 1. oktober overtaget de 2 MJ rangerlokomotiver fra DSB.

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016 2016 bød på mange forandringer og nye måder at gøre tingene på Det har været et lærerigt, men også et slidsomt år på Ulvsborg. Vi indledte året med en hel masse nyt

Læs mere

Skovteamet. Hver morgen starter t skovhjælperne med at gøre naturlegepladsen brugbar. Der tændes bål, vaskes borde og bænke. brænde.

Skovteamet. Hver morgen starter t skovhjælperne med at gøre naturlegepladsen brugbar. Der tændes bål, vaskes borde og bænke. brænde. Hver morgen starter t skovhjælperne med at gøre naturlegepladsen brugbar. Der tændes bål, vaskes borde og bænke og alle bålstederne forsynes med brænde. Morgenoptænding på Eghjorten Huset på Ehj Eghjorten

Læs mere

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og de havde en stor myretue bagerst i Zoo. Nederst i myretuen

Læs mere

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede.

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub Julen 2009 Skiferier Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Når man er med skiklubben går man blot uden for hotellet

Læs mere

International Police Association IPA - Fredericia - Danmark. Nr. Voldgade 22, 7000 Fredericia.

International Police Association IPA - Fredericia - Danmark. Nr. Voldgade 22, 7000 Fredericia. 1 International Police Association IPA - Fredericia - Danmark. Nr. Voldgade 22, 7000 Fredericia. Fredericia 1. maj 2014. Rejsebeskrivelse Wernigerode IPA tur 24.-27. april 2014. Vi var 40 deltagere, der

Læs mere

Rocky Mountains til fods

Rocky Mountains til fods Rocky Mountains til fods En rejse hvor I skal vandre i den smukke Canadiske natur Tag med på en aktiv rejse, hvor I kommer helt tæt på den Canadiske natur i Rocky Mountains. På denne aktive rejse får I

Læs mere

GODT NYTÅR Redaktøren har ordet

GODT NYTÅR Redaktøren har ordet 13. ÅRGANG NUMMER 80 JANUAR 2012 GODT NYTÅR 2012 Redaktøren har ordet Allerførst undskyld det sene tidspunkt januar nummeret kommer på. Det skyldes tekniske problemer. Det er løst nu, så jeg iler med februar

Læs mere

Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper

Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper Af naturvejleder Villy K. Hansen, Naturstyrelsen Vendsyssel Da det kan være alt for sjældent at handicappede kommer ud i naturen, har Naturstyrelsen Vendsyssel

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Islands Brygges Lokalråd Leifsgade 7 st 2300 København S

Islands Brygges Lokalråd Leifsgade 7 st 2300 København S XXX Medlem af Miljø- og Teknikudvalget xxx@tmf.kk.dk 2. marts 2018 Emne: Havneparken - fælde Kirsebæralleen Kære xxx, Vi har set fra dagsorden til næste møde den 6. marts 2018 i Miljø- og Teknikudvalget,

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Afslapning og hårdt arbejde

Afslapning og hårdt arbejde Afslapning og hårdt arbejde Lørdag var en temmelig stille dag for mig, da jeg ikke var helt på toppen, og da vejret mildest sagt var noget møg. Derfor var det eneste jeg rigtig fik bedrevet en del timer

Læs mere

Schweiz - fra sin smukkeste side

Schweiz - fra sin smukkeste side Schweiz - fra sin smukkeste side Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 7.895,- Højdepunkter Luzerns enestående beliggenhed og historie Med tandhjulsbane til Pilatus Skt. Gotthardtunnelen

Læs mere

10. ÅRGANG NUMMER 54

10. ÅRGANG NUMMER 54 10. ÅRGANG NUMMER 54 SEPT. 2009 REDAKTØREN HAR ORDET: September måned, er den måned hvor vi ind imellem kan opleve en rigtig dejlig "Indian Summer". Kan vi det i år, blir' jo spændende. Vi har en lille

Læs mere

En lille tur. Helle Helle, 2000 (5,4 ns)

En lille tur. Helle Helle, 2000 (5,4 ns) En lille tur Helle Helle, 2000 (5,4 ns) Det er sommer, og min mor har lavet en aftale med mig. Vi skal mødes på banegården i min frokostpause, hun 5 ankommer med en rutebil lidt over tolv og skal først

Læs mere

MORTEN SIIG HENRIKSEN SIGNE VIL REDDE KLIMAET FACEBOOK.COM/STEMSIIG

MORTEN SIIG HENRIKSEN SIGNE VIL REDDE KLIMAET FACEBOOK.COM/STEMSIIG MORTEN SIIG HENRIKSEN SIGNE VIL REDDE KLIMAET FACEBOOK.COM/STEMSIIG MORTEN SIIG HENRIKSENS MÆRKESAGER AFSKAF BØRNEFATTIGDOM FLERE HÆNDER TIL VORES BØRN, UNGE, UDSATTE OG ÆLDRE INVESTERINGER I UDDANNELSER

Læs mere

NY ÆRA FOR GLACIER EXPRESS

NY ÆRA FOR GLACIER EXPRESS ÅRGANG 7 NUMMER 34 AUGUST 2006 NY ÆRA FOR GLACIER EXPRESS Indhold: Glacier-Express Langwieser viadukt Stignings test LGB Festival Svankjær Banen HSB Nyt Lille Vildmose Så er sommeren lidt mere end halvgående

Læs mere

Fjordager Cyklings tur til Jura Radmarathon i Lupburg, Bayern d. 7. 10. juni 2013.

Fjordager Cyklings tur til Jura Radmarathon i Lupburg, Bayern d. 7. 10. juni 2013. Fjordager Cyklings tur til Jura Radmarathon i Lupburg, Bayern d. 7. 10. juni 2013. Med de gode erfaringer fra deltagelse i løb i den tyske Radmarathon Cup i 2009 og 2012 vendte vi atter blikket mod Tyskland

Læs mere

Sensom m er/e fterår i Prag,

Sensom m er/e fterår i Prag, Sensom m er/e fterår i Prag, Vi tager fra Nykøbing F banegård i september 2009 1 . MÅ IKKE FJERNES, MEN KAN KOPIERES Efterårs tur Pagh Europas store kulturby holder skansen som en af de af billigste hovedstæder

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Hendes opgave er at bevogte den gyldne skål. Da hun mistede den, blev hun forvist til jorden.

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 1, 2015

Nyhedsbrev nr. 1, 2015 Så er vinteren slut hos MY veterantog. Vi er i fuld gang med at planlægge årets ture og sørge for, at materiellet er køreklart. Så blev det tid til at udsende vores første nyhedsbrev i 2015. Vi regner

Læs mere

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Veteranturen i 2019 kommer som der allerede er indikeret i Jernbanefritid nr. 5 og 6 til at gå til DANMARKS SMUKKESTE RESORT

Læs mere

FREDAGSBREV STOKKEMARKE FRISKOLE. 28.10.2011 Uge 43

FREDAGSBREV STOKKEMARKE FRISKOLE. 28.10.2011 Uge 43 FREDAGSBREV STOKKEMARKE FRISKOLE 28.10.2011 Uge 43 8. kl. har været en tur i København. De besøgte Folketinget og Christiania. Der kommer mere fra deres tur i uge 45. England blev årets vinder på motionsdagen.

Læs mere

TAK til jer, som har givet bidrag til bevarelse af bussen på Falkenberg.

TAK til jer, som har givet bidrag til bevarelse af bussen på Falkenberg. januar 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse af,

Læs mere

NUMMER 20 FEBRUAR 2004

NUMMER 20 FEBRUAR 2004 ÅRGANG 5 NUMMER 20 FEBRUAR 2004 Jeg ved godt det er lang tid siden det blev nytår, men bedre sent end aldrig. Grunden til, at bladet først kommer nu og ikke i januar er, at Nürnbergmessen i år afholdes

Læs mere

TUR NR. 23. El Caminito Del Rey En tur der starter ved Calle Rosario 1, Torrox.

TUR NR. 23. El Caminito Del Rey En tur der starter ved   Calle Rosario 1, Torrox. TUR NR. 23. El Caminito Del Rey En tur der starter ved www.supersol.dk Calle Rosario 1, Torrox. Turen er en rundtur. Højdemeter: Ca. 300 m. Længde rundtur: Varighed: Sværhedsgrad: Udstyr: Ca. 8 km. Det

Læs mere

CYPERN 2012 Coral Beach

CYPERN 2012 Coral Beach TIRSDAG: Christina. Fripas. Amanda. Vi startede ud med nået morgenmad. Derefter gjorde vi os klar til dagens hårde og eneste program. Vi var godt trætte efter morgenpasset. Vi blev delt op i to grupper.

Læs mere

Østrig for at få noget materiale om smalspor med hjem til bladet. I første omgang vil det være fra Salzburgerland, hvor vi jo har Zillertal Bahn og

Østrig for at få noget materiale om smalspor med hjem til bladet. I første omgang vil det være fra Salzburgerland, hvor vi jo har Zillertal Bahn og 11. ÅRGANG Redaktøren har ordet: NUMMER 64 Grunden til at logoet til, redaktøren har ordet, er skiftet ud med et billede af ham er, at han nu må tage sagen i egen hånd, eller skal vi kalde det kameraet

Læs mere

FALKEPOSTEN. december

FALKEPOSTEN. december FALKEPOSTEN december 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Struer jernbaneklub. Januar Mh 304 ved Struer MR center vest d samt formanden Egon.

Struer jernbaneklub. Januar Mh 304 ved Struer MR center vest d samt formanden Egon. Struer jernbaneklub Januar 2005 Mh 304 ved Struer MR center vest d.2004-09-18 samt formanden Egon. Bestyrelsen: Formand: Egon Petersen 97407433 Kasserer: Erik Linaa 97840687 Bestyrelsesmedlemmer: Kim Hansen

Læs mere

Nyheder fra Arli nr. 3.

Nyheder fra Arli nr. 3. Nyheder fra Arli nr. 3. Lørdag morgen afsted fra Liege til Huy ca. 35 km og 2 sluser. Vi får en fin plads i Yacht Club De Huy lige i udkanten af byen. Vi er nu på vej op i Ardennerne, hvilket turen bærer

Læs mere

Kugler i fladjern. Fyldte træer

Kugler i fladjern. Fyldte træer Kugler i fladjern En af nyhederne i år er fede kugler i fladjern. Jeg synes bare de er super skønne fine bare at have liggende i et bed men også gode i krukker med beplantning. Fladjernet er så smukt i

Læs mere

Juni - juli - august 2018

Juni - juli - august 2018 Juni - juli - august 2018 I dette nummer: Forstanderens hjørne Loppemarkedsfesten AC holder kaffehygge i gården Æggekast på Strandvejen AC på cykeltur AC på Moesgaard Strand Sner det om sommeren? Petanque

Læs mere

AFTER DARK. har styr på det. Billeder og Tekst kender vi intet til på Redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar.

AFTER DARK. har styr på det. Billeder og Tekst kender vi intet til på Redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar. AFTER DARK har styr på det hele Billeder og Tekst kender vi intet til på Redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar. After Dark er et Model-Jernbane blad hvor jonalister, reporter og Redaktøren opsaverer

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

NUMMER 19 DECEMBER 2003

NUMMER 19 DECEMBER 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 19 DECEMBER 2003 Så har vi været i Hamburg på messe, der i år ikke var noget at råbe hurra for. Fik ikke engang smagt på det lokale øl, men til gengæld besøgte vi nogle gode modelforretninger

Læs mere

Venedig, Gardasøen og Østrig.

Venedig, Gardasøen og Østrig. Venedig, Gardasøen og Østrig. Lørdag den 13. juni 2015 tog 39 personer fra Nordjylland på Agri Nord seniorklubs årlige sommer tur, der i år gik til Venedig, Gardasøen og Østrig. Vi blev samlet op i en

Læs mere

FINN EKELUNDS 1200 KM. CYKELTUR TIL PARIS UGE

FINN EKELUNDS 1200 KM. CYKELTUR TIL PARIS UGE FINN EKELUNDS 1200 KM. CYKELTUR TIL PARIS UGE 29-2013 Jeg fik den gule trøje til fødselsdagen. Den havde jeg gemt og så taget med til Paris Tekst Finn Ekelund Jeg blev 60 år den 15. april 2012. Til min

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Nærbillede af den store sten. Da isen er smeltet væk har stenen ligget tilbage på jordoverfladen.

Nærbillede af den store sten. Da isen er smeltet væk har stenen ligget tilbage på jordoverfladen. Dyrespor Dyrene der lever i skoven, laver også spor. Der findes for eksempel spor efter de mange rådyr, der lever i skoven. Prøv selv at finde ét næste gang du kommer til noget mudder. Istidens spor Denne

Læs mere

1. KØR I TO RÆKKER ( SKIFT:

1. KØR I TO RÆKKER ( SKIFT: PARADEKØRSEL 1. KØR I TO RÆKKER hold sideretning ingen må køre i mellemrum, når det er en større række. Hold passende afstand ( 20 cm til 1 m afhængig af rutine) 2. SKIFT: Forreste yderste mand trækker

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere