-HOBBY ÆSTE NUMMER. reklamens indtog på ne. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "-HOBBY ÆSTE NUMMER. reklamens indtog på ne. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne"

Transkript

1 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne år årgang R 2 G A nummer 5 N G januar Det er koldt derude. Det kunne være en dansk vintersang jeg tænker på, men NEJ, det er ikke musik og sang. Det er ganske enkelt fordi, der er blevet koldt derude. Ihvertfald til at køre med LGB. Anlægget er også blevet omsporet til at blive betjent inde fra stuen. Nu er der vinterkørsel, d.v.s. togene kører kun rundt på hver sin streng, uden rangering m.m. I NÆS ÆSTE NUMMER reklamens indtog på lokomo omotiv tiver erne. ne. Helt undvære det kan man jo ikke. Det ville også være mærkeligt for de lokale forbipasserende, at der ikke er noget tog der kører. Kun såfremt der kommer sne og sneploven skal på arbejde, må man iføre sig noget varmt overtøj. For når den skal igang skal man være tilstede. For det første kan man ikke følge den rigtig inde fra stuen, for det andet skal kørslen også nøje overvåges, idet den har den fejl, at den fra LGBs side er for let. Den kan sagtens skubbe sne væk fra skinnerne, men når den kører over et sporskifte, kan det sne der er i hjertestykket tit få den til at afspore.hvorimod lokomotivet der skubber forbliver på sporet. Nu håber vi bare på: FORÅR IGEN...

2 2 SPOR II m ( 1:22,5 ) I SKOVBY Fascinerende som originalerne Bladet udkommer 4 gange årligt ANSVARSHAVENDE REDAKTØR: Freddie Fenger På nedenstående kort, kan man se hvorledes jernbanen og pasvejen snor sig fra Preda og til Bergün. Lad os starte som de fleste gør: Udgangspunkt, når man kommer fra Filisur siden er Bergün. Kørsel på anlægget: Hver dag i godt vejr besigtigelse efter aftale Adresse: Tunøvej 6 Skovby 8464 Galten Tlf.: SCHLITTEL - PLAUSCH PREDA - BERGÜN I nr. 2 beskrev jeg den spændende railraider på Albula-Banen. På side 10 skrev jeg ganske kort om Mountain-Trottinetts også på Albula-Banen. Nu er vi i vinter månederne, derfor skal det handle om Albula-Banen i vintertide. Man tager toget, et særligt Schlittelzug, der kører os de 12,5 km. toget skal bruge for at bringe os op til Preda. Grunden til, at toget skal bruge 12,5 km. istedet for de 5 km. vi skal bruge er, at toget ikke må overstige de 35 promille. Vel ankommet til Preda, kan man, såfremt man ikke selv har en slæde, leje en hos Rhätische Bahn. Albula-Banen er ganske smuk, også om vinteren, når man kører med toget fra Thusis til St. Moritz. Her skal det dog handle om afsnittet Bergün - Preda. Enhver Schweizer, især bosiddende i Graubünden, kender dette afsnit for noget ganske særligt. Nemlig Schlittel-Plausch. På dansk kælkebakkesjov. Albula pasvejen er om vinteren spærret for normal trafik på grund af sneen. Det er denne, der er skyld i Schlittel plausch. Vejen bliver ryddet for den værste sne (i højden) fra Preda og ned til Bergün. Og Europas bedste kælkebakke er nu til rådighed for dem som har lyst. Fra Preda til Bergün er der en højdeforskel på 400 m. Vejens længde (kælkebakken) er på ca. 5 km. Nu gælder det så om i køen, der næsten altid er om formiddagen, at komme hen til det sted på pasvejen, hvor den begynder at skråne ned fra Preda. Det gør den allerede efter ca m. Forude ligger nu en kælkebakke på 5 km. Ikke en lige kælkebakke, men en kælkebakke med mange sving. Vejen snor sig langs og under jernbanelinjen til Bergün. Inden vi rigtig suser nedad, kan jeg fortælle, at øvede kan klare turen på minutter. Vi er nybegyndere og kender endnu ikke vejen og dens sving, så vi må påberegne, at vi skal bruge ca. 20 min.

3 3 OK. Vi tager afsted. Det går allerede stærkt nu. Er vejen med fast sne, kan vi komme op på ca. 60 km. i timen. Vi skal dog passe på, for forude kommer de første skarpe sving. Vi har mistet jernbanen af syne, da vejen pludselig falder stejlt nedad. Jernbanen falder kun de omtalte 35 promille. For at klare turen nedad, ligger den nu i en 600 m spiral inde i bjerget til højre for os. Men nu lige efter den nervepirrende tur på slæden og problemer med at dreje skarpt til venstre og følge vejen - og ikke køre ud over skrænten, har vi igen tid til at nyde omgivelserne. Vi kan nu se jernbanelinjen igen på vores højre side. Herover ses det nervepirrende hul vi skulle igennem. Ikke nok med vi skulle igennem, vi skulle også først dreje skarpt til højre, for at komme til viadukten - og det med ca km. i timen. Kigger vi til højre kan vi se jernbane karrusellen. En ny tunnel (Touatunnel) 600 m rundt inde i bjerget og under den spiral jeg omtalte før. ( altså den første der i spiral var inde i bjerget) Nu skal vi igen passe på, for der kommer endnu en viadukt, vi skal under. Nu er det den, der er kommet lidt længere ned end os. Det varer dog ikke længe før vi igen efter et nyt skarpt sving til højre, er kommet på højde med den igen. Vi skal dog passe på, for nu kommer en forhindring af sten. Vi skal nemlig under jernbanen. Det er en naturstens viadukt (Albualviadukt IV), der ikke er ret bred. For biler heller ikke ret høj. Pyt - vi kan sagtens være der i højden - men kan vi også styre lige igennem, det er en ganske anden sag. Puh ha, vi klarede det, men pas på! - hvad er nu det, vejen drejer skarpt til højre igen. Nu skal der for alvor styres igen. Vi klarede det. Nu er der igen tid til at se lidt på omgivelserne, idet vejen efter det næste sving til venstre, kun slår en blød kurve til højre. Efter endnu en nervepirrende kørsel, kommer der nu en viadukt (Albula viadukt III) denne gang bredere end før. Når man passerer den, går vejen næsten ret ud, kun med et lille fald. Ser vi os tilbage, møder der os et prægtigt syn. Oven over os passerer et tog netop på stenviadukten. Viadukten her er forresten et yndet fotomotiv - også om sommeren, idet jernbanen ca. 50 m længere fremme kan ses, så får man ind- og udkørsel af spiralen på samme foto.

4 4 Til højre lidt fremme, er vi igen næsten på højde med jernbanelinjen. Herfra kan vi rigtig se hvordan banen vinder højde ca. 20 m ved at dreje rundt i en ca. 600 m spiral inde i bjerget. Nu skal der igen passes på. Vejen slår igen et sving, denne gang til venstre. Nu skal vi over noget nemlig Albula, der med isklumper, sne og fossende vand er under os. Denne gang skal vi ihvertfald helst blive på vejen. Ellers bliver vi meget våde og bagefter meget kolde samt selvfølgelig til grin af de indfødte. Nu slår vejen igen et skarpt sving til højre, før vi skal ind under jernbanen igen (Albula viadukt II) efter denne et svagt sving til venstre. Jernbanelinjen er nu på vores venstre side og højere end os. Forude til venstre, kan vi se den er højere oppe på bjergsiden inden den igen forsvinder ind i bjerget, denne gang i Rugnuxtunnellen, en ny spiral for at tabe højde. Det er lige hvad den har gjort, for nu skal vi i et skarpt højresving igennem den smalleste viadukt på strækningen (Albula viadukt I) og samtidigt derefter i svinget endnu en gang over Albula. Det er en skam vi skal være opmærksom på vejen og dens sving, for nu er der virkelig noget spændende at se på. Foran os ligger jernbanen på et klippefremspring - og ca. 20 m lodret ned til os. Hvilket syn da der samtidig kommer et tog. Det næste lange stykke er bare med en svag krumning til venstre. Vi kan nu igen nyde landskabet omkring os. Redaktøren undskylder! Jeg har simpelthen ikke et vinterbillede af dette moitv. - men da det er et spændende sted, har jeg valgt at bruge et sommerbillede. Jeg undskylder endnu en gang. Til venstre kan vi se Albula og de høje bjerge til venstre for den. Alle med træer dækket med et tykt lag hvid sne. Nu glider jernbanelinjen igen væk fra vores syn. Vi kan nu derfor igen nyde landskabet omkring os. Vi har også tid til at fotografere hinanden på kælkebakken.

5 5 Vi befinder os nu på et nogenlunde lige afsnit med et jævnt fald. Efter en lille km. mister slæden lidt efter lidt fart. Vi kan nu se Bergün ret fremme. Turen er så småt ved at være slut. Det går jævnt ud og slæden vil ikke køre mere af sig selv. Vi må nu af og trække den videre frem. Medens vi nu går her og får benene rørt, kan vi rigtigt nyde udsigten af Bergün forude med de gamle huse og kirken, allesammen dækket af sne. På højre side højt over Bergün, kan vi se en lille alpeby. Det er Latsch (1580 m). Den er berømt fordi det var der man i sin tid optog Heidifilmen. Ser vi endnu en gang til højre kan vi se jernbanelinjen igen. Vi kan se den i 3 forskellige niveauer. Det skal nemlig til, for at den kan komme op til Preda, uden at skulle overskride de før omtalte 35 promille. Men - skal vi gå de 5 km.tilbage til Preda??? Nej, selvfølgelig skal vi ikke det. Vi tager da Schlittelzug tilbage til Preda. Der er en special indrettet pakvogn til slæderne med toget. Så efter at have slappet lidt af ved stationen - og ventet på de lidt langsommere, er vi igen parat til at tage turen forfra. Denne gang kender vi jo lidt til landskabet. Nu er det spændende fra toget at iagttage vejen som vi kørte med slæden. De skarpe sving og tunnellerne lader vi togpersonalet om at klare. Vi kan slappe af og nyde det skønne vinter landskab. Vi andre er nu kommet tæt på Bergün. Det næste kvarter er vi på vandring gennem denne smukke gamle by. Vel ankommet til Preda kan vi så begynde igen. Ud af toget i en fart, hen til pakvognen for at få fat i vores slæde - og ud i myldret af mennesker, for igen at suse ned af Schlittelbahn til Bergün. Denne gang lidt hurtigere end den første gang.. Det sidste stykke til togstationen bliver en smule anstrengt, idet stationen ligger oven for Bergün. Vi kan dog inden vi er helt fremme ved stationen, nå at beundre en gammel RhB Krokodille Ge I 6/6 407, der her står opstillet på et skinnestykke. Krokodillen var tidligere opstillet i Zürich uden for en Schweizerbank. Idag tilhører krokodillen lokal Modeljernbane klubben i Bergün, der har til huse i byens museum. Inde i museet har klubben bygget en kopi af Albula-Banen fra Bergün til Preda i 1:87 med Bemo modeller. Vi er nu kommet tilbage til vort udgangspunkt i Bergün. Denne gang har vi dog en slæde med, hvad vi ikke havde første gang vi var her. Så - hvad er vel mere naturligt end, at prøve kælkebakken igen? Efter en dag med tre eller fire gange gennem snelandskabet, kan man om aftenen sagtens hurtigt fade i søvn. - og næste dag igen måske, ud at???

6 6 Øl er godt. - Men for at vi kan få noget af det, er vi afhængige af ølvogne. Hvad enten det er biler eller togvogne. Togvognene har vi selvfølgelig også til vore modelbaner. Den foregående artikel var fra Rhätische Bahn i Schweiz, så hvad er vel mere naturlig end, at starte med 2 af de berømte Schweizer øl. Graubündens bedste og lokale øl er Calanda, der brygges i Haltengut i Rhindalen vest for Chur. Dagligt transporteres mange paller øl med RhB, rundt til de forskellige depoter bl. a. Davos og Samedan m fl. ØL & ØLVOGNE samt lidt vand. Vognen er en af de store i LGB serien, der er 62 cm lang, så et træk med 4-6 af disse vogne ser vældigt flot ud. Bevæger vi os væk fra Graubünden til Wallis, så støder vi i Brig på endnu en god Schweizer øl; Cardinal Bier. Dette ølprodukt forsyner den vestlige del af Schweiz med øl. Billedet herover er fra Visp, hvor den videre transport til Zermatt foregår. Samtidig er der omfordeling af indholdet til normalsporsvogne for videre transport til Montreux og området deromkring. Billedet er taget af Solisviadukten hvor der netop kører et tog med en Calanda ølvogn, der skal til depotet i Samedan med frisk forsyning af øl. LGB har to udgaver af denne ølvogn. Den ældste er den version der kører på Zermattbanen. Den er 30 cm lang. og med lidt god vilje, kan der også presses øldåser ind i den, selvom det er mere besværligt. De skal nemlig ned gennem taget. Rhätische Bahn har flere store specielle godsvogne med skydedøre til transport af Calanda øl, eller Bräu for nu at være helt præcise. LGB har også en model af denne ølvogn. Den har også som forbilledet skydedøre, der kan åbnes. Når de åbnes kan der placeres dåseøl inden i vognen. Om sommeren er det en velkommen gestus, når tørstige gæster er på besøg.

7 7 På billedet nederst på modstående side, ses LGBs nye version af Cardinal Bier vognen, der kører på MOBbanen (Montreux-Oberland Bernois). Denne vogn er 33 cm lang. Også her kan der tvinges et par øldåser ind. Det skal bemærkes, at vi selvfølgelig kun servere originale øl, når de er fra vognene. På LGB siden findes disse vogne også, selvom det er to forskellige modeller. Bliver vi hos MOB, så er det den blå i originaltro kopi af MOB vognen. I overskriften stod også lidt vand. Skal vi blive i Schweiz, så tranporteres på RhB, den berømte Valser. Den anden model er en ældre type, der hovedsagelig kører på Zermatt banen. Billedet her er fra Rhinslugten ( det Schweiziske Grand Canyon) Her Valservogne i et af de sjældne træk med en RhB Krokodille. LGB har også disse vogne i en moderne skydedørs udgave på 62 cm i længden. Tilsidst skal selvfølgelig også fortælles, at vi også når vi køre Tysk kan klare levering af Tyske øl. Vi er faktisk istand til hele året at levere originale Tyske øl på dåse. Nedenfor vises de Tyske ølvogne. I den vestlige del af Schweiz, hos MOB, er der også kørsel med vand. Billedet er fra Zweisimmen og viser tydeligt, at der transporteres vand rundt i området. Det er den blå vogn der er tale om.

8 8 SMALSPORS- SPORS-AK AKTUEL TUELT Uvejrs skader i Wallis i oktober måned. Fra 13. oktober til 19. oktober var et forrygende uvejr skyld i, at Rhone gik over sine bredder og Vispa fra Zermatt var også skyld i skader bl. a. ved Kipferwald. Rhonefloden overskyllede BVZ- og SBB- skinneområdet mellem Brig og Visp den 15. oktober Oversvømmelsens omfang på BVZ- og SBB skinneanlægget mellem Brig og Visp den 16. oktober VANDETS MAGT Når uvejret bryder løs i alperne, efterlader det næsten altid store og uoverskuelige skader til følge. Flere dages regn får floderne til at gå over deres bredder. Vandmasserne får ofte bygningsværker, anlæg og undergrund til at forsvinde. BVZ stærk beskadiget. Det massive regnvejr ødelagede skinnestrækningen på BVZ på ca. 15 km af de samlede 44 km banen er på. Med en nødkørsel med busser blev forbindelsen på de ødelagte strækninger mellem Brig-Zermatt opretholdt. På strækningen Zermatt og St. Niklaus, bestod de forskellige støttemure, der var bygget til at sikre baneanlægget, deres prøve. På den øvrige del af banen kom ialt ca. 200 m³ stenslag og løs jord ned over skinnerne, og derved forhindrede kørsel med togene i flere dage. LAST NOT LEAST Efter Jul og Nytår, kniber det med nogle saftige sladre historier. Jeg må derfor kraftigt opfordre bladets mange læsere om, at indsende indlæg, der så vil blive bragt ucensureret i følgende numre af. Red.: har dog til dette nummer: Torben, blandt venner bette Torben, er ved at konstruere en bedre lyd i kirken. Han synes klokkeklangen ikke er god nok gennem den lille højtaler. Det forlyder også, at han er igang med at få installeret et lille orgel i kirken, så tonerne fra dette, kan lokke flere indenfor. Vandmasserne ødelagde gradvis stationen Kipferwald, der efter uvejret var helt ødelagt. Billedet til højre viser hvordan skinnerne så ud ved Täschwang flere dage efter uvejret. Bemærk floden til venstre.

-HOBBY ÆSTE NUMMER ET FOTOGRAFISK BESØG PÅ SKOVBYBANEN. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne SE DET SUMMER AF SOL...

-HOBBY ÆSTE NUMMER ET FOTOGRAFISK BESØG PÅ SKOVBYBANEN. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne SE DET SUMMER AF SOL... MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN R ANG 3 G NUMMER A 12 N JULI 2002 G SE DET SUMMER AF SOL... NEJ! Det er ikke sommer sangen: Se det summer af sol...

Læs mere

EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF

EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF ÅRGANG 8 NUMMER 42 DECEMBER 2007 EN HILSEN FRA DEN NYE LGB CHEF 2 REDAKTØREN HAR ORDET: Så blir det atter Jul. Vi er nu i den travle mørke tid, selvom der rundt omkring er tændt julelys ude som inde. Om

Læs mere

ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003

ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 17 JULI 2003 PAKKE IND - PAKKE UD! Ja, se på ovenstående billede. Denne styrevogn blev pakket ud 29. november 1997. Den 13. Juni 2003 kunne jeg så pakke min LGB model ud. Dermed var starten

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER JANU GODT NYTÅR! LGB BESØG HOS ALLAN I MOLS BJERGE. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne

-HOBBY ÆSTE NUMMER JANU GODT NYTÅR! LGB BESØG HOS ALLAN I MOLS BJERGE. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN R ANG 3 G NUMMER A 10 JANU ANUAR N AR 2002 G GODT NYTÅR! Redaktionen håber alle er kommet godt ind i det nye år,

Læs mere

NUMMER 18 OKTOBER 2003

NUMMER 18 OKTOBER 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 18 OKTOBER 2003 Efterår! Sommeren er gået på hæld. Vi kan dog glæde os over, at efteråret indtil nu har vist sig fra den pæne side. Lad os håbe det vil vare endnu et stykke tid inden efteråret

Læs mere

Redaktøren har ordet..

Redaktøren har ordet.. 14. ÅRGANG NUMMER 93 MARTS 2013 Redaktøren har ordet.. Nu er den gamle redaktør også blevet morfar. Min svigersøn spurgte da jeg var på besøg for at se den lille nye prinsesse, om jeg ikke nu følte mig

Læs mere

-HOBBY. Erik Priess ÆSTE NUMMER. Julesærnummer med nisserier. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne.

-HOBBY. Erik Priess ÆSTE NUMMER. Julesærnummer med nisserier. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne. 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN ANG 2 NUMMER 8 OKTOBER OBER 2001 Rejseføre Erik Priess I NÆS ÆSTE NUMMER JJulesærnummer Julesærnummer med nisserier

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER JULESÆRNUMMER MED NISSERIER OG ANDET GODT! Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne VEJEN GENNEM SKOVEN...

-HOBBY ÆSTE NUMMER JULESÆRNUMMER MED NISSERIER OG ANDET GODT! Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne VEJEN GENNEM SKOVEN... 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN ANG 3 NUMMER 13 OKTOBER OBER 2002 VEJEN GENNEM SKOVEN... Ovenstående tekst stammer fra en efterårssang. Det passer

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Bryrup Vrads. Thailandsk jernbane truck

Bryrup Vrads. Thailandsk jernbane truck Bryrup Vrads Thailandsk jernbane truck 1 Kære medlemmer i VMJK. Nu står sommeren for døren, dog er der problemer med sommer varmen, der er nok derfor, at vejret fra forårsmånederne genudsendes. I det sidste

Læs mere

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II Cykeltour 2014 Tour de Suisse II DAG 3 LØRDAG DEN 23. AUGUST 2014 BRIG TIL ANDERMATT Det anbefales at følge ruten som lagt i MapMyRide igennem Brig mod Naters. Hvis man følger hovedvejen videre ud af brig

Læs mere

Svømme position i floden

Svømme position i floden RAFTING SIKKERHED Svømme position i floden Svømme position i floden er som følgende: Lig dig på ryggen ansigtet skal være ned strøms ben og fødder op (tæerne skal være over vandet foran dig). Forsøg aldrig

Læs mere

ÅRGANG 7 NUMMER 33 THY ER SKØN...

ÅRGANG 7 NUMMER 33 THY ER SKØN... ÅRGANG 7 NUMMER 33 JUNI 2006 DET ER GANSKE VIST... SKOVBY - BANEN BLIR TIL: THY ER SKØN... Ja, det blev det gamle højformat,der løb af med sejren. De læsere der printer ud syntes et højformat er bedst,

Læs mere

Professoren. og Kattemor's Skattekort! FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER. Skrevet ud fra virkelige hændelser.

Professoren. og Kattemor's Skattekort! FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER. Skrevet ud fra virkelige hændelser. 1 Professoren og Kattemor's Skattekort! 2016 af Kim Christensen FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER Skrevet ud fra virkelige hændelser. Særlig tak til: Janet. Elsebeth. Til minde om Kattemor.

Læs mere

VMJK Klubblad 2. kvartal 2013

VMJK Klubblad 2. kvartal 2013 VMJK Klubblad 2. kvartal 2013 1 NU er foråret kommet og de kolde aftner ser ud til at være slut, men derfor fortsætter klub livet i VMJK. Der er kørt køreplans kørsel nogle gange, for at se hvordan det

Læs mere

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Hovedmålet med vores tur i Dovrefjell var at komme op på toppen af Snøhetta. Snøhetta er et af Norges højeste bjerge 2286 m.o.h. kun ca. 200 meter lavere end det højeste

Læs mere

4.ÅR! NUMMER 21 APRIL 2004 ÅRGANG 5. Grøn er vårens hæk...

4.ÅR! NUMMER 21 APRIL 2004 ÅRGANG 5. Grøn er vårens hæk... ÅRGANG 5 NUMMER 21 APRIL 2004 Grøn er vårens hæk... Eller: sneflokke kommer vrimlende... Vi er nu kommet i forårs måneden hvor alt kan ske. Lad os dog håbe vi må komme hurtigt ind i det lune forår. Modellbau

Læs mere

VMJK har i en periode fået franskbrød/kage til kaffen klokken 21. Det ser ud til at det er faldet positiv ud, så indtil videre fortsættes dette.

VMJK har i en periode fået franskbrød/kage til kaffen klokken 21. Det ser ud til at det er faldet positiv ud, så indtil videre fortsættes dette. Formanden skriver Nu når bladene snart gulnes og falder af, blæsten kommer, altså den kolde blæst er det bedst at være inden dørs. Så er det godt vi har vores model tog og vores klub at mødes i. Der er

Læs mere

Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL

Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL Det er torsdag den 24 december klokken er 13.00. Da telefonen ringer, dav det er Asger, du Bent, vi har vist anskudt et stykke råvildt, vil du hjælpe os. Selvfølgelig

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR

GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR ÅRGANG 7 NUMMER 36 DECEMBER 2006 GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR Ja, så blir det igen jul, selvom vi ikke synes det er lang tid siden sidst. Var det ikke fordi dagene er blevet kortere og der begynder at blive

Læs mere

mer et SPOR G BLAD hver måned på nær lige i sommerferie perioden, hvor juli/august blir' slået sammen til ét nummer.

mer et SPOR G BLAD hver måned på nær lige i sommerferie perioden, hvor juli/august blir' slået sammen til ét nummer. 10. ÅRGANG NUMMER 51 MAJ 2009 LGB I ST. GALLEN REDAKTØREN HAR ORDET: Så blev det en "slags" hverdag igen, efter at jubilæums nummer 50 blev lagt på nettet. Så meget hverdag, at der nu kom- mer et SPOR

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER UVEJRS SKADER JERNBANEULYKKER. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne. Ecco La Primavera

-HOBBY ÆSTE NUMMER UVEJRS SKADER JERNBANEULYKKER. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne. Ecco La Primavera 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN ANG 2 NUMMER 6 APRIL 2001 Ecco La Primavera Nu lakker det ad tiden småt... Nej! det er ikke en dansk forårssang

Læs mere

5. december Det sner og vi bliver fotograferet

5. december Det sner og vi bliver fotograferet 5. december Det sner og vi bliver fotograferet 5. DECEMBER I nat har det sneet, godt nok ikke så meget, men nok til, at der er dannet små snedriver, hvor der er lidt læ. På vej til skole skal jeg lige

Læs mere

2. DECEMBER EN SKITUR

2. DECEMBER EN SKITUR 2. DECEMBER EN SKITUR Når vi er på besøg hos min mormor, går jeg tit og roder lidt rundt i ting, som jeg nok ikke må rode i. Det gjorde jeg osse, da vi besøgte hende her til jul. Ude i baggangen er der

Læs mere

godt nytår BLAD NR. 25

godt nytår BLAD NR. 25 ÅRGANG 6 NUMMER 25 FEBRUAR 2005 godt nytår Så er vi godt igang med 2005. Et nyt spændende år har taget sin begyndelse - og vi LGB er venter spændt på, at se om sommeren bliver god i år. 2005, er året hvor

Læs mere

Spøgelsestoget. 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70

Spøgelsestoget. 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70 14. D E C E M B E R Spøgelsestoget 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70 1 Jeg kan snart 7-tabellen, jeg skal bare øve mig lidt mere. Det er bare så flovt

Læs mere

-HOBBY. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne. 2.del

-HOBBY. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne. 2.del MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne R G A N G ÅRGAN ANGÅR ÅRGAN ANG 3 NUMMER 12 JULI 2002 2.del Når toget forlader Andermatt, har vi lige tid til at kigge tilbage

Læs mere

Hvidbjerg Strand Feriepark MTB Race Bordrup Status på snesituationen i Bordrup Plantage

Hvidbjerg Strand Feriepark MTB Race Bordrup Status på snesituationen i Bordrup Plantage Hvidbjerg Strand Feriepark MTB Race Bordrup Status på snesituationen i Bordrup Plantage Den 25/12-2009, kl. 16.00 Dagen har over Bordrup budt på en masse nedbør i form af først regn, så slud, senere sne,

Læs mere

VMJK klubblad 1. kvartal 2012

VMJK klubblad 1. kvartal 2012 VMJK klubblad 1. kvartal 2012 Side 1 Nu er vi kommet godt ind i 2012, og jeg ønsker alle har haft en god jul med mange gode tog gaver og er kommet godt ind i 2012. På klubplan er vi kommet et godt stykke

Læs mere

Travesko og masser af vand. En madpakke er altid godt at have med.

Travesko og masser af vand. En madpakke er altid godt at have med. TUR NR. 10. Puente del Molino Højdemeter: Ca.300 m. Længde tur/retur: Ca. 6,0 km. Varighed: Sværhedsgrad: Udstyr: Afhængig af pauser ca.3,15 timer. Turen byder på korte skrappe stigninger. Fra Pampaneira

Læs mere

Introduktion. Hej og velkommen til "Sådan tager du fantastiske landskabsfotos".

Introduktion. Hej og velkommen til Sådan tager du fantastiske landskabsfotos. Introduktion Hej og velkommen til "Sådan tager du fantastiske landskabsfotos". I denne guide vil jeg vise dig strategien for, hvordan du som begyndende fotograf tager et fantastisk foto af et landskab.

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Stadager Brugsforening. et netblad, en hjemmeside og en mailruppe. MBP netblad nr. 22, vinter 2007

Stadager Brugsforening. et netblad, en hjemmeside og en mailruppe. MBP netblad nr. 22, vinter 2007 et netblad, en hjemmeside og en mailruppe Bag enhver tilfreds modeljernbane mand står en tålmodig kvinde. En mor, en søster, en veninde, en kæreste, en kone eller en datter MBP netblad nr. 22, vinter 2007

Læs mere

Forhistorie. Forbillede for mit projekt. HSB personvogne med 8 vinduer. 1 Die Fahrzeuge der Harzer Schmalspurbahnen in Farbe

Forhistorie. Forbillede for mit projekt. HSB personvogne med 8 vinduer. 1 Die Fahrzeuge der Harzer Schmalspurbahnen in Farbe Forhistorie Jeg har altid haft en kærlighed for de store tog, dem man kan tage og føle på, og som ikke bliver væk imellem fingrene på en. Jeg har haft med spor G at gøre siden 1988, og har altid gået og

Læs mere

ÅRGANG 8 NUMMER 39. Lige en hilsen fra Tranbjerg. Jeg har nu lige siden foråret ventet på nr. 3 Blad, men nu tror jeg ikke mere på at det kommer?

ÅRGANG 8 NUMMER 39. Lige en hilsen fra Tranbjerg. Jeg har nu lige siden foråret ventet på nr. 3 Blad, men nu tror jeg ikke mere på at det kommer? ÅRGANG 8 NUMMER 39 JUNI 2007 REDAKTØREN HAR ORDET: Hvor folk dog er utålmodige. Bare fordi dette lille blad ikke udkommer til tiden... Gir Jer ret - det skal komme til tiden, så nu lover den gamle redaktør

Læs mere

NYHED Denne tur til Bernina massivet i Schweiz er en af vores to nye gruppevandreture i Schweiz i sommeren 2017.

NYHED Denne tur til Bernina massivet i Schweiz er en af vores to nye gruppevandreture i Schweiz i sommeren 2017. SCHWEIZ - GRUPPEVANDREFERIE MED DANSK VANDRELEDER BERNINA MASSIVET I STORSLÅEDE SCHWEIZ NYHED Denne tur til Bernina massivet i Schweiz er en af vores to nye gruppevandreture i Schweiz i sommeren 2017.

Læs mere

AFTER DARK. har styr på det. Billeder og Tekst kender vi intet til på Redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar.

AFTER DARK. har styr på det. Billeder og Tekst kender vi intet til på Redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar. AFTER DARK har styr på det hele Billeder og Tekst kender vi intet til på Redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar. After Dark er et Model-Jernbane blad hvor jonalister, reporter og Redaktøren opsaverer

Læs mere

Når du sammen med din klasse skal besøge biblioteket til FORSK- NINGENS DØGN, så skal I arbejde med emnet LYD.

Når du sammen med din klasse skal besøge biblioteket til FORSK- NINGENS DØGN, så skal I arbejde med emnet LYD. K AN LYD TÆL L E S? Tæt på lyd Når du sammen med din klasse skal besøge biblioteket til FORSK- NINGENS DØGN, så skal I arbejde med emnet LYD. I skal undersøge, hvordan lyd bevæger sig, hvad vi bruger lyde

Læs mere

Nyhedsbrev november 2015 Nr. 79 8. årgang

Nyhedsbrev november 2015 Nr. 79 8. årgang Medlem af Dansk Model Jernbane Union Nyhedsbrev november 2015 Nr. 79 8. årgang Denne fine jernbanelampe har Lisbeth skænket klubben. MJK Limfjorden Nyhedsbrev 1 af 7 14/11 2015 Vores deltagelse i DMJU

Læs mere

Medlem af dansk Model Jernbane Union. Nyhedsbrev januar 2015 Nr. 70 8. årgang

Medlem af dansk Model Jernbane Union. Nyhedsbrev januar 2015 Nr. 70 8. årgang Medlem af dansk Model Jernbane Union Nyhedsbrev januar 2015 Nr. 70 8. årgang Køkkenet skrider godt fremad og når de våde installationer er overstået, kan vi få lavet det sidste med bordplade, vask e.t.c.

Læs mere

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel 744 km fra Erholungspark Camping til Chiemsee Camping nær den Østriske grænse Dagens kørsel:

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet.

Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet. Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet. Side 1 af 6 FORMANDENS INDLÆG Nu når vi alle er kommet godt

Læs mere

Norges turen fra den 24. til den 31. maj.

Norges turen fra den 24. til den 31. maj. Norges turen fra den 24. til den 31. maj. 7 mand stærk havde meldt sig til turen til det norske land. Vi skulle med færgen fra Hirtshals den 24. maj og mødestedet var ved sidste rundkørsel inden færgen.

Læs mere

Struer jernbaneklub. Oktober 2005

Struer jernbaneklub. Oktober 2005 Struer jernbaneklub Oktober 2005 Så er Ag 68 kommet ud af remisen efter den har fået lavet rust i vognkassen og på taget samt blevet malet op og har fået DSB litrering med nummer 50 86 17-44 0 50-0. Bestyrelsen:

Læs mere

P UFFEN. Nyt for medlemmer af Mjk. Puffen - juni 2017

P UFFEN. Nyt for medlemmer af Mjk. Puffen - juni 2017 P UFFEN Nyt for medlemmer af Mjk. Puffen - juni 2017 Tirsdag den 2.maj havde vi besøg af 14 oldboys håndboldspillere fra DHG, der som led i det sociale samvær tager rundt og ser forskellige ting/steder.

Læs mere

25 ÅR 3 ÅR ÅRGANG 4 NUMMER 16 APRIL 2003

25 ÅR 3 ÅR ÅRGANG 4 NUMMER 16 APRIL 2003 ÅRGANG 4 NUMMER 16 APRIL 2003 25 ÅR Denne gang skal vi rigtig kippe med flaget, MODEL-HOBBY fylder 3 år, samtidig med at SKOVBY-BANENS første diesel lokomotiv og vogne fylder 25 år. Lokomotivet har rundet

Læs mere

godt nytår REDAKTØREN HAR ORDET:

godt nytår REDAKTØREN HAR ORDET: ÅRGANG 9 NUMMER 43 FEBRUAR 2008 godt nytår REDAKTØREN HAR ORDET: Selvom vi er godt inde i 2008, vil jeg alligevel ønske alle bladets læsere et godt nytår. Februar nummer som er årets første nummer, kommer

Læs mere

Pludselig hører jeg en velkendt lyd. Hestehove i stenbroen udenfor mejeriet. Det må være Rasmus Mælkekusk, for han er den eneste af mælkekuskene, der

Pludselig hører jeg en velkendt lyd. Hestehove i stenbroen udenfor mejeriet. Det må være Rasmus Mælkekusk, for han er den eneste af mælkekuskene, der 1. december Morgen 1. DECEMBER Det er morgen og jeg er endnu ikke helt vågen. Jeg har tændt min Ole Lukøje-lampe over sengen, og den kaster nu et varmt rødt skær over mit værelse. Ved siden af mig ligger

Læs mere

Nyhedsbrev fra DMJU.

Nyhedsbrev fra DMJU. Nyhedsbrev fra DMJU. 2. årgang nr. 6 december 2011 Billedet vises med tilladelse fra my1287 I denne søde juletid: Vi ønsker os nye tog under træet og på skinnerne.. Kontaktperson nyhedsbrev: Gert Frikke

Læs mere

Kong Vinter og Madam Tø

Kong Vinter og Madam Tø Jeg kan næsten ikke vente, til jeg kommer i skole i dag. Jeg er så spændt på at høre resten af historien om Ole, Onkel Rimfrost og Kong Vinter, ja, også om hende Madam Tø. Men fru Andersen siger, at før

Læs mere

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve.

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve. Dias 1 Dyssegårdsskolen, Kildegård Privatskole, Munkegårdsskolen og Rygårds Skole Cyklistprøve Rute 1 Denne powerpoint er beregnet til brug af klasselæreren så ruten kan gennemgås med eleverne og reglerne

Læs mere

I kælderen har vi døjet med vand fra loftet. Det ser ud til at dette nu er stoppet og bordene er tørre. Der kommer dog stadig vand ind ved væggen!

I kælderen har vi døjet med vand fra loftet. Det ser ud til at dette nu er stoppet og bordene er tørre. Der kommer dog stadig vand ind ved væggen! 1 Formanden har ordet Nu er efteråret kommet, hækken er klippet og haven gjort vinterklar, så hvad skal vinteren nu gå med. Det er selvfølgelig modeltog, at vi nu har de mange aftner til rådighed. Der

Læs mere

Rita og Krokodille. Fisketuren. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior)

Rita og Krokodille. Fisketuren. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) Rita og Krokodille Fisketuren Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) 18.maj 2011 1 INT. S BADEVÆRELSE DAY Vi ser et badekar, fyldt med vand og legetøj.

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Aabenraa Veteranbane April 2015 Informationer og gode råd om skinnecykling på Aabenraabanen 1/6

Aabenraa Veteranbane April 2015 Informationer og gode råd om skinnecykling på Aabenraabanen 1/6 Informationer og gode råd om skinnecykling på Aabenraabanen 1/6 Aabenraa Veteranbane Historie Aabenraa Veteranbane blev hjemmehørende i Aabenraa 16. august 1999 og opstod på resterne af Tønder-Tinglev

Læs mere

En kort fortælling om en dag i zoologisk have

En kort fortælling om en dag i zoologisk have Navn og klasse: En kort fortælling om en dag i zoologisk have Kira Glistrup 2019 Dansktip.dk 2019 Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole. 1 Inden du læser Du skal nu læse en

Læs mere

De Officielle Le Mans Regler 2015

De Officielle Le Mans Regler 2015 De Officielle Le Mans Regler 2015 24. september 2015 1 Om Spillet Le Mans er et racerbile spil, hvor hold á tre personer kører i 24 timer på den officielle Le Mans bane. Der er enkelte undtagelser i reglerne

Læs mere

Mogenstrup Skærvefabrik, jernbane- sidespor og Pusterbakken

Mogenstrup Skærvefabrik, jernbane- sidespor og Pusterbakken Mogenstrup Skærvefabrik, jernbane- sidespor og Pusterbakken Det var statsbanernes stigende behov for sten og grus, der efter første verdenskrig dannede grundlag for etableringen af Skærvefabrikken i Mogenstrup.

Læs mere

Grænseegnens Touring Club

Grænseegnens Touring Club Kørevejledning for Denne vejledning skal tjene til, at alle som kører med Grænseegnens Touring Club har så ensartet en forståelse af vores køresystem, at det er sikkert at deltage på ture med GTC. Det

Læs mere

H E L E N E N Y T. September 2016

H E L E N E N Y T. September 2016 H E L E N E N Y T September 2016 En dejlig varm sensommerdag tirsdag 13.9.16 i Dragør Havn. Vi kørte derud i vores bus og nød dagen i fulde drag. Flere billeder inde i bladet. HELENE NYT September 2016

Læs mere

-HOBBY ÆSTE NUMMER. TTa, med Erik Priess til schmalspurparadis Sachsen. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne

-HOBBY ÆSTE NUMMER. TTa, med Erik Priess til schmalspurparadis Sachsen. Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne 1 MODEL-HOBB -HOBBY Spor II m (1:22,5) i Skovby. Fascinerende som originalerne ANGÅR ÅRGAN ANG 2 NUMMER 7 JULI 2001 JEG GIK MIG UD EN SOMMERDAG, AT HØRE Nej! det er ikke musik eller en dansk sommersang

Læs mere

- - - Teoriprøve - - -

- - - Teoriprøve - - - - - - Teoriprøve - - - læs dette godt og bestå første gang Generelle hastighedsgrænser Hvem må køre hvad? Bil Bil/anhænger Lastbil I tættere bebygget område 50 km/t I tættere bebygget område 5o km/t 50

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

4. december Mere om Kong Vinter og Madam Tø

4. december Mere om Kong Vinter og Madam Tø 4. december Mere om Kong Vinter og Madam Tø 4. DECEMBER Jeg kan næsten ikke vente, til jeg kommer i skole i dag. Jeg er så spændt på at høre resten af historien om Ole, Onkel Rimfrost og Kong Vinter, ja,

Læs mere

Køreplan. ved. Carsten

Køreplan. ved. Carsten Køreplan ved Carsten Skitse De Fiktive Smalspors Baner (DFSB) Strækningsplan Østerby Melby Skoven Trinbræt Møllen Trinbræt Skovby Kystbyen Sandet Tivoli Trinbræt Stranden Vesterby Afstand Strækning I Stationsstrækning

Læs mere

Den mørke tid, er kommet over os. Året er ved at rinde ud. Det bliver jul og nytår før vi får set os om. Efter denne, herlige juletid med

Den mørke tid, er kommet over os. Året er ved at rinde ud. Det bliver jul og nytår før vi får set os om. Efter denne, herlige juletid med ÅRGANG 6 NUMMER 30 DECEMBER 2005 Den mørke tid, er kommet over os. Året er ved at rinde ud. Det bliver jul og nytår før vi får set os om. Efter denne, herlige juletid med hygge sammen med familie og venner,

Læs mere

Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013

Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013 Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013 Torsdag morgen ved halv 10 tiden mødtes Søren C., Richard, Knudsen og jeg ved færgen i Fåborg. Foran os lå 3 potentielt gode fiskedage på Lyø. Optimismen var i top, selvom

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Med Oasen på tur i veterantoget Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

Med Oasen på tur i veterantoget Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Med Oasen på tur i veterantoget Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Så er det blevet tid til frokost, som bestod af lækre frikadeller og kold kartoffelsalat. Man kunne så samtidig nyde udsigten til

Læs mere

Digerne ved Digehytten. Hvordan blev de bygget?

Digerne ved Digehytten. Hvordan blev de bygget? Digerne ved Digehytten Hvordan blev de bygget? 1 Til pædagoger og børn, der gæster Digehytten. 2 Når du sidder i Digehytten og kikker ud af døren, kan du se et dige. Det hedder Søndre fløjdige 3 Går du

Læs mere

Men ikke alene er der måske ikke tre mænd, der kommer ridende, vi har heller ingen god grund til at tro, at de stolt og roligt bevægede sig frem mod

Men ikke alene er der måske ikke tre mænd, der kommer ridende, vi har heller ingen god grund til at tro, at de stolt og roligt bevægede sig frem mod I dag er det helligtrekongers søndag. Nu skulle man jo tro, at det i dag handler om de hellige tre konger, men faktisk var de hverken konger, tre eller hellige. Egentlig får vi bare at vide, at der var

Læs mere

Travesko og masser af vand. En madpakke er altid godt at have med.

Travesko og masser af vand. En madpakke er altid godt at have med. TUR NR. 12. La Cebadilla En rundtur der starter i Capileira går til Puente Buchite via La Cebadilla og ender tilbage i Capileira. Turen forløber på begge sider af Rio Poqueira. Højdemeter: Ca.300 m. Længde

Læs mere

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke Studietur med E Kleinbahn søndag den 27. juli, 2014 Turen startede ud fra Kvickly i Nordborg kl. 8:30. Der var tilmeldt 32 personer så der var plads nok i luksusbussen fra Alssund Busser der havde plads

Læs mere

NR. 23 OKTOBER 2011 ÅRGANG

NR. 23 OKTOBER 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 23 OKTOBER 2011 ÅRGANG 6 Kære Siggi Nu nærmer tiden sig til at vi skal skifte formand, derfor vil jeg gerne på holdets vejne sige rigtig mange tak for de 20 år der er gået med dig

Læs mere

Ta med BØJGAARD TRAVEL til Formel 1 i skønne Ungarn. 28. juli-1. august 2011 på Hungaroring i Budapest

Ta med BØJGAARD TRAVEL til Formel 1 i skønne Ungarn. 28. juli-1. august 2011 på Hungaroring i Budapest Ta med BØJGAARD TRAVEL til Formel 1 i skønne Ungarn 28. juli-1. august 2011 på Hungaroring i Budapest Det er ikke tilfældigt, at en af vores Formel 1-ture går til Budapest, som var et de første rejsemål

Læs mere

Nyhedsbrev december 2012 Nr årgang

Nyhedsbrev december 2012 Nr årgang Nyhedsbrev december 2012 Nr. 47 5. årgang foto: Erik Frikke Juletoget er på vej. Nyhedsbrevet Dette nummer af nyhedsbrevet er det sidste i det herrens år 2012. Jeg vil benytte lejligheden til at sige tak

Læs mere

Charlotte, som var startet i praktik her hos os, har fået fast arbejde et andet sted. Vi ønsker hende held og lykke i det nye job.

Charlotte, som var startet i praktik her hos os, har fået fast arbejde et andet sted. Vi ønsker hende held og lykke i det nye job. Humlehave på tur.. Idag gik vi hjem til Birgitte, ca.4km. Vi blev lidt trætte da vi gik, men så hjalp det at synge. Vi løb også lidt og kørte ræs, i vores fantasi racerbiler.. Hjemme ved Birgitte, spiste

Læs mere

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling Grønne spirers konkurrence Dagplejen Beder/Malling Kære Grønne spirer I dagplejen Beder/Malling kan vi i sandhed sige, at vi er vildt begejstrede for udelivet. Vi voksnes glæde ved naturen smitter automatisk

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 Sne, sjap, kulde og bilen vil ikke starte. eller sne, smukke landskaber, hygge indendøre, glögg. Begge dele er jo vinter, men mediernes fokus og måske vores eget?

Læs mere

Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center!

Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center! Hotel Odense Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center! Introduktion På Hotel Odense er komfort og afslapning i centrum. Her kan I tage et afbræk fra hverdagen, nyde

Læs mere

Velkommen til Vandel i fortid og nutid Udarbejdet af N.M. Schaiffel-Nielsen

Velkommen til Vandel i fortid og nutid Udarbejdet af N.M. Schaiffel-Nielsen Velkommen til Vandel i fortid og nutid Udarbejdet af N.M. Schaiffel-Nielsen Kort over Vandel by tegnet af den tyske ingeniør G.B.Z. Rothe den 21. marts 1944. Tre måneder før de sidste indbyggere forlod

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Partners er et spil med mange klare regler og en masse uskrevne regler, som varierer alt efter, hvem man spiller sammen med.

Partners er et spil med mange klare regler og en masse uskrevne regler, som varierer alt efter, hvem man spiller sammen med. DM-GUIDEN 2. udgave Forord Velkommen til DM i Partners! Partners er et spil med mange klare regler og en masse uskrevne regler, som varierer alt efter, hvem man spiller sammen med. Ideen med spillet har

Læs mere

Regentparret på Odden d. 22. marts 2008

Regentparret på Odden d. 22. marts 2008 Regentparret på Odden d. 22. marts 2008 Det var en bidende kold dag med stiv kuling og varsel om sne ( som dog ikke kom). Regentparret havde meldt sin ankomst for at deltage i markeringen for 200-års dagen

Læs mere

Havenisserne flytter ind

Havenisserne flytter ind Havenisserne flytter ind Om havenisserne flytter ind I løbet af de sidste par år er flygtningestrømmen fra krigshærgede- og katastrofeområder vokset støt. For os, der bor i den her del af verden, er det

Læs mere

Medlem af Dansk Model Jernbane Union. Nyhedsbrev juli/august 2015 Nr. 76 8. årgang

Medlem af Dansk Model Jernbane Union. Nyhedsbrev juli/august 2015 Nr. 76 8. årgang Medlem af Dansk Model Jernbane Union Nyhedsbrev juli/august 2015 Nr. 76 8. årgang Så er der stemningsbelysning på vort anlæg! Der er virkelig sket noget gennem sommeren. Nellemann & Bjørnkær MJK Limfjorden

Læs mere

Åbning af avlscenter.

Åbning af avlscenter. Åbning af avlscenter. Written by superbruger Sunday, 21 March 2010 Dyrlæge og kendt opdrætter i Belgien, Rudi Hendrikx, er en meget kreativ mand. Han ejer og er selv redaktør for ét af brevduebladene i

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk Side 1 Trin 1. Seletræning. Kaninen er minimum 10 uger gammel og du har brugt masser af tid på at oprette et tillidsforhold til den. Den er tryg ved at du tager den ud af buret så nu er tiden kommet hvor

Læs mere

Generelt indtryk. Asahi Super Takumar 85mm, f/1,8

Generelt indtryk. Asahi Super Takumar 85mm, f/1,8 Generelt indtryk Takumar Super Multi Coated 85mm f/1,8 er produceret fra 1972 og er anden udgave af 85mm erne med en blænde på f/1,8. Generelt tilhører 85mm erne en eksklusiv gruppe af Takumar-objektiver

Læs mere

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget Jeg laver biograf Jeg følges med Signe og Inger hjem fra skole i dag, vi standser ved åen og kigger ned og kan se, at åen så småt er ved at fryse til. Vi var inde hos fru Andersen og øve os på at synge

Læs mere

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II Cykeltour 2014 Tour de Suisse II DAG 4 SØNDAG DEN 24. AUGUST 2014 ANDERMATT TIL BELLINZONA Fra Hotellet køres til venstre mod bymidten. I Andermatt. Ved rundkørslen skal i straks til venstre mod Oberalppass

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve.

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve. 1 Bernadotteskolen, Hellerup Skole, Maglegårdsskolen og Tranegårdskolen Cyklistprøve Rute 3 Denne powerpoint er beregnet til brug af klasselæreren så ruten kan gennemgås med eleverne og reglerne rundt

Læs mere

C 08 Bindende norm Side 1 af 6. Kobling

C 08 Bindende norm Side 1 af 6. Kobling Bindende norm Side 1 af 6 Denne standard gælder kun for materiel, der også i virkeligheden er udstyret med puffere. Denne standard skal ses i sammenhæng med standard C 07 Puffere og standard B 09 Afkoblingsrampe

Læs mere