Dagsorden Bestyrelsesmøde i DcH Arden 7. marts 2019

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden Bestyrelsesmøde i DcH Arden 7. marts 2019"

Transkript

1 Side 1 Dagsorden Bestyrelsesmøde i DcH Arden 7. marts 2019 Til stede: Stinna, Joan, Mathias, Kåre Afbud: Ronnie Referent: Kåre 1. Siden sidst a) Referatet fra sidst opfølgning (er udsendt) b) Kredsrådsmøde a. Mest snak om det kommende landsmøde, ikke noget af direkte relevans for os. b. DM i 2020 afholdes i kreds 1, Sydthy har lagt billet ind c) Hold- og trænerstatus (er udsendt tidligere) a. Der er kommet et par ekstra på unghundeholdet. d) Medlemstal og økonomi a. Pt. 44 medlemmer, snart 47 (sidste år på denne tid var vi 42) b. Joan orienterede om status på økonomien, det arter sig som forventet e) Orientering om Lokalforeningsmøde den 13. februar a. Nye formænd i Hadsund og Kongerslev, som dermed har fået et generationsskifte b. Der blev lagt op til mere samarbejde ved konsulentaftener o.lign. samt træning på hinandens baner c. Konkurrence i Kongerslev 24/8 d. Konkurrence i Hadsund 2/11 f) Nyt fra Landsforeningen (sekundære medlemmer, nyt regnskabssystem) a. Nu udkommer der et nyhedsbrev, som tager de vigtigste nyheder op. Dette vil muligvis begrænse mængden af mails, som landsforeningen sender ud. b. Landsforeningen anskaffer sig et nyt regnskabssystem, som skal udbredes til klubberne c. Sekundære medlemmer: Der er nu mulighed for at en ægtefælle eller en samlever gratis kan træne hunden ved sygdom eller lignende, kræver dog indmeldelse på blanket d. På dch-danmark.dk kan man finde dagsorden for landsmødet g) Nyt fra Kredsen (?) 2. Arbejdsdage og kommende arrangementer Lokalkonkurrence i Lydighed i klasserne Ny C, C, B og A: Stinna har forfattet en indbydelse, der udsendes til naboklubberne. C, B og A skal tilmeldes gennem dch-tilmeld.dk Plejehjemsbesøg kommer til at gå på skift mellem holdene, trænerne udvælger med hård hånd hvem de inviterer med. Connie skriver en seddel om fremgangsmåden. Der var et par hunde fra familiehundeholdet, som tog med sidste gang. Den 6. april holder vi arbejdslørdag, hvor vi skal gøre klar til konkurrencen, heriblandt gøre det store rum færdigt. Vi venter med at isolere badeværelse og køkken til efter konkurrencen. 8. april kl. 19:30 er der konkurrencemøde. 27. april afholdes lokalkonkurrencen i Lydighed i klasserne Ny C, C, B og A: Stinna har forfattet en indbydelse, der udsendes til naboklubberne. C, B og A skal tilmeldes gennem dch-tilmeld.dk. 15. juni er der aktivitetsdag med lokal rally-konkurrence, der kommer en dommer fra Hobro. 10. august holder vi kredskonkurrence.

2 Side 2 3. DcH Ardens værdigrundlag og retningslinjer for træning. Andre klubber arbejder med klubbens værdigrundlag og mål andre blot med retningslinjer. Bør fremgå af hjemmesiden og som støtte til trænere og hundeførere. Eksempler er vedhæftet (bilag 1 side 4). DcH's etiske retningslinjer er klippet ind i bilag 1. Vi vil gerne holde et møde med trænerne: a) Marianne Aakjær fra Hjørring har ry for at hvalpene kan gå i en uldsnor, når de er færdige på hvalpeholdet, så hende vil vi gerne have til at komme og holde et oplæg b) Dernæst vil vi gerne have udarbejdet retningslinjer for klubben, gerne med udgangspunkt i et oplæg, hvor der kan vælges mellem forskellige formuleringer (udarbejdes på et kommende bestyrelsesmøde?) c) Vi skal have fundet ud af hvad der menes med gå pænt seler med strammeanordning, Stinna kontakter hovedbestyrelsen d) Indtil der bliver udarbejdet etiske retningslinjer for klubben, lægger vi landsforbundets retningslinjer på hjemmesiden 4. Gavepolitik Hvad gør vi til fødselsdage, jubilæer og andre livsbegivenheder (bilag 2 side 8). Der gives gaver (ca. 300 kr. medmindre andet er nævnt) til aktive trænere og bestyrelsesmedlemmer ved: Fødsel Bryllup Fødselsdage: Runde fødselsdage fra 50 år og opad Begravelse for ægtefælle, børn eller medlemmet (krans) Afgående bestyrelsesmedlemmer og trænere efter mindst 2 års tjeneste (en flaske vin, cola til Stinna) Det er som udgangspunkt op til træneren/bestyrelsesmedlemmet selv at gøre opmærksom på opfyldelse af ovenstående. Bestyrelsen vil dog forsøge at holde styr på det. Der udleveres desuden en gave til alle medlemmer, der har været indmeldt i klubben i 5, 10, 15, 20, 25, 40, 50, 60 og 75 år. Man udnævnes til æresmedlem, når man har været aktiv som træner, bestyrelsesmedlem eller lignende i klubben i 25 år. Som æresmedlem betaler man ikke kontingent. Disse bestemmelser skal sættes i ABC-mappen. 5. Sekretær og kasserer Joan fortsætter som kasserer lidt endnu, ca. indtil sommer. Kåre overtager posten som sekretær indtil da. 6. Aktiv uge invitation fra Mariagerfjord Invitation fra Mariagerfjord kommune i forhold til at lave ferieaktiviteter for børn. Vi får penge for at arrangere. Vi vælger ikke at deltage i år.

3 Side 3 7. Plan for renovering herunder fondssøgning. Første prioritet er at få renoveret yderbeklædningen på Hundehuset. Vi har 2 x kr. der sidder og venter på at vi bruger dem fra Spar Nord og Danske Bank, derudover har vi afsat kr. til renovering. Joan ringer til banken, og hører om mulighederne for at få et nyt lån til bedre vilkår. Det gamle lån er udbetalt om ca. 2 måneder. Der kunne også være mulighed for at ansøge Jem & Fix, men de vil være enesponsor. Man kan også ansøge DcH s Initiativfond. Mathias foreslår fibercement-plader, men der bliver vi presset på økonomien. Der er også mulighed for at lave en ny træbeklædning med fibercement som sokkel, hvilket vil gøre det meget billigere. En tredje mulighed kunne være stålplader. Mathias prøver at lave nogle prisoverslag, først og fremmest mulighed nr Kommende møder Tirsdag 26/3 kl. 17:00: Fokus på renovering af yderbeklædningen på Hundehuset Torsdag 23/5 kl. 19:00 Torsdag 20/6 kl. 19:00

4 Bilag 1 Eksempler på værdigrundlag og/eller retningslinjer fra andre klubber og DcH's etiske retningslinjer DcH Viborg Værdigrundlag Fundamentet for træning i Dch Viborg er, at det skal være sjovt for både hund og hundefører at træne uanset hvilken disciplin, man vælger. Al træning i Dch har fokus på at etablere det bedst mulige samarbejde mellem hund og fører. Hunden skal altid håndteres og trænes på en måde, at dens fysiologiske, adfærdsmæssige og sundhedsmæssige behov tilgodeses. I DcH anvendes der derfor træningsmetoder, der er baseret på respekt for hunden som et levende væsen og forståelse for hundens naturlige adfærd. Træningsmetoderne bygger på moderne indlæringsprincipper som f.eks. motivation, positiv forstærkning, tålmodighed og konsekvens. Træningen tager udgangspunkt i hunden, herunder om det er en hvalp, en ung hund under kønsmodning eller en voksen hund, der trænes. Hvis en irettesættelse er nødvendig, skal irettesættelsen af hunden altid tilpasses til individet, forseelsen og situationen, og må aldrig være styret af hundeførerens ophidselse eller mangel på selvkontrol. Vores målsætning er: at kunne tilbyde spændende, sjov og engageret træning for hund og hundefører at være klub for alle med interesse for hund, træning og aktivering af hunden at sikre lige adgang uanset hundens størrelse, race eller blanding at give mulighed for træning, der er til at betale at kunne tilbyde gode træningsforhold at tilbyde mange forskellige træningshold på forskellige niveauer at tilbyde undervisning af kvalificerede trænere at give medlemmerne mulighed for at deltage i konkurrencer på klub-, kreds- og landsplan at bygge på en bred sammensætning af medlemmerne at skabe en god klubånd gennem ærlighed, dialog og samarbejde Side 4 DcH Aakirkeby Positiv træning i DcH Aakirkeby Ønsker du at træne i Dch Aakirkeby så trænes her kun med positiv, belønningsbaseret træning. Ønsket adfærd bliver belønnet med godbid eller leg og uønsket adfærd ignoreres. Her bruger vi ikke straf, hverken verbalt eller fysisk. Vi NYKKER ikke hunden for at få kontakt. Det er tilladt at træne i sele og halsbånd uden kvæl men ikke med kædehalsbånd hverken med eller uden kvæl. Det er heller ikke tilladt at træne med hunden i flexline da det kan give nogle problemer. Her arbejder vi på gensidig forståelse og respekt hund og ejer imellem. Vi ønsker at styrke kontakt, leg og samarbejde mellem hunden og føreren. Vi ønsker at styrke hundens selvtillid ved at give den succes ved øvelserne. Vi ønsker at se en frivillig adfærd fra hunden hvilket giver et godt fundament for indlæring.

5 Side 5 DcH Silkeborg Hundetræningen i praksis DcH Silkeborg træner vi i hold med 1-2 instruktører og hver træningslektion varer ca. 1½ time. Træningen består primært af praktisk træning, men indeholder også teori. Instruktøren vil for hver øvelse, give en forklaring og beskrivelse af øvelsen, samt eventuelt vise, hvordan øvelsen ser ud. Under træningen hjælper instruktøren og giver feedback til hundeførerne. På holdene hjælper vi hinanden i små grupper på 2-3 personer. Under selve træningen af øvelserne, vil hver gruppe have 1 hund igang ad gangen, mens resten af gruppe hjælper med at holde øje med om man får belønnet korrekt, og giver feedback til den aktive hundefører. Der arbejdes koncentreret med en øvelse ad gangen. Fordelen ved dette, er hundene træner i korte pas med fuld intensitet. Både hund og fører vil på denne måde have større fokus og derved også få en bedre og mere intensiv træning. Dette gør at man som hundefører kan blive opmærksom på hvordan man kan træne mere effektivt hvilket man får stor gavn af, når man skal træne sin egen hund hjemme. Til træningen skal du medbringe en MASSE bløde små godbidder, legetøj, line, evt. sele og klikker. (Du vil modtage en klikker, når du starter i DcH Silkeborg, hvis du ikke selv har en) Godbidderne skal være attraktive for hunden, så hundens opmærksomhed kan bibeholdes. Det kan f.eks. være kylling, pølser, oksekød eller lignende, skåret i små stykker. Det er ikke nok med tørkost eller hundens normale foder. Legetøj kan f.eks. være bolde, trækketov eller lignende. Det er en god ide at have flere slags legetøj med og meget gerne to af hver slags. Desuden er det fordel at have legetøj, som kun anvendes i træningsøjemed. Linen skal være en fast line på ca. 1,5-2 meter, og det må ikke være en flexline. Hunden skal have et halsbånd eller en sele som sidder godt. Halsbånd må ikke være med kvæl eller på anden måde til gene for hunden

6 Side 6 Etiske retningslinjer for træning i DcH Orientering nr Hovedbestyrelsen i Håndbog 2019 Formål: Formålet med etiske retningslinjer for træning i DcH er at sikre hundens velfærd at sikre medlemmernes trivsel at fremme foreningens omdømme Område: De etiske retningslinjer skal efterleves af alle i lokalforeninger, kredse og landsforeningen. Det er lokalforeningernes ansvar, at instruktørerne har den fornødne viden svarende til de træningsmetoder, der undervises i på DcHs trænergrunduddannelse. Det er kredsens og landsforeningens ansvar at drage omsorg for, at der udbydes undervisning i træningsmetoder, der bygger på moderne indlæringsprincipper som f.eks. motivation og positiv forstærkning. Indhold: Al træning i DcH skal have fokus på at etablere det bedst mulige samarbejde mellem hund og fører. Hunden skal altid håndteres og trænes på en måde, som sikrer, at dens fysiologiske, adfærdsmæssige og sundhedsmæssige behov tilgodeses. Det er ikke tilladt at bruge pighalsbånd eller gå pænt seler med strammeanordning i DcH. I DcH skal anvendes træningsmetoder, der er baseret på respekt for hunden som et levende væsen og forståelse for hundens naturlige adfærd. Træningsmetoderne skal bygge på moderne indlæringsprincipper som f.eks. motivation, positiv forstærkning, tålmodighed og konsekvens. Træningen skal tage udgangspunkt i hundens raceegenskaber, køn og alder, herunder om det er en hvalp, en ung hund under kønsmodning eller en voksen hund, der trænes. Hvis en irettesættelse er nødvendig, skal irettesættelsen af hunden altid tilpasses til individet, forseelsen og situationen, og må aldrig være styret af hundeførerens ophidselse eller mangel på selvkontrol. Nej til Doping af hunden Hunden skal konkurrere på egne præmisser, uden at være påvirket af medicin. Som følge heraf tager DcH afstand fra medicinsk indtagelse for at fremme hundens præstation i vores træning og ved vores konkurrencer. DCH KONKURRENCEPROGRAM GENERELLE REGLER JANUAR 2019 GENERELLE REGLER G.R HALSBÅND Halsbånd er valgfrit og skal være løstsiddende. Halsbånd må anbringes som kvælerhalsbånd eller fast halsbånd. Halsbånd skal være uden pigge eller lignende. Tørklæder og lignende må ikke være på hunden under øvelserne. Dog accepteres signalvest, dækkener og potebeskyttelse. Dommer skal kunne se hele øvelsesudførelsen. Mundkurv accepteres ikke på konkurrencepladsen. Hunden skal have line og halsbånd på, når den kommer ind til et dommerhold. Hunden må ikke skifte halsbånd ved et dommerhold, men halsbåndet må tages af i arbejdsøvelserne, hvis hundeføreren ønsker det. Det er tilladt at bruge sele i stedet for halsbånd.

7 Side 7 Reglement for Rally Lydighed Januar 2018 Generelle regler kapitel 4. Line, sele, dækken Under gennemløbet skal hunden have retrieverline (line uden halsbånd), halsbånd og/eller sele på og kan være iført et neutralt dækken. Anti-trækseler er adfærdsregulerende; har hunden sele på, skal det være en sele, der bliver fæstet med karabin på ryggen og ikke brystet (begynderklassen). I begynder klassen skal hunden føres i en line, som skal være fastgjort i halsbåndet/selen eller være en retrieverline (line uden halsbånd). Hvis hunden skal have et dækken på under gennemløbet skal dette godkendes af dommeren, og dækket må ikke bæres adfærdsregulerende. Godkendelsen af dækkenet foregår umiddelbart i forbindelse med banegennemgangen ved, at hund og dækken præsenteres for dommeren. Dommeren vurderer dækkenet ud fra 3 kriterier: Kan dommeren se hundens bevægelser. Er dækkenet uden gene for hunden. Beskytter dækkenet hunden mod vejrlighed. Sko, sokker, solbriller og forbindinger er ikke tilladt på hunden. AGILITY REGLER 2019 A.10.3 Diskvalifikation Diskvalifikation Upassende opførelse over for dommere. Hård handling/behandling af hunden. Overskridelse af Maksimum BaneTid. 3 (Tre) vægringer. Forcere eller røre en forhindring ude af sekvens (inklusiv gå under eller over en forhindring, dog er det tilladt hunden at gå under A-bræt eller balancebom, i det tilfælde at der er vægring på en tunnel lagt under forhindringen). Tage en forhindring i forkert retning. Hvis hunden river ned/ødelægger en forhindring, før den forceres, så den ikke længere kan forceres korrekt. Hvis handleren river ned/ødelægger en forhindring. Handleren forcerer en forhindring, eller går over/under forhindringerne. Handleren holder noget i hånden. Sætter hunden tilbage til start, efter den har krydset startlinjen (med mindre det er efter dommerens anvisning). Hunden bærer halsbånd. Handleren opgiver (med mindre det er efter dommerens anvisninger). Hunden forlader ringen eller er ude af kontrol. Hunden snapper konstant efter handlere. Starter gennemløbet før dommerens signal. Hunden må ikke fastholdes ved start. Bæres, kastes, trækkes i nakken eller halen osv. Det er tilladt, at man efter diskvalifikation må færdiggøre sit gennemløb under konkurrencelignende forhold (uden at rette felter) indenfor SBT. (1,5 STB i klasse 1) Træning er IKKE tilladt. Diskvalifikation skal indikeres klart og tydeligt af dommeren (fløjte etc.) Dommeren må være forberedt på uforudsete omstændigheder kan opstå og må til enhver tid være konsekvent i sine bedømmelser. En hund kan udelukkes/diskvalificeres hvis: Den efter dommerens skøn er uegnet til deltagelse på grund af dårlig kondition. Den har fysiske eller psykiske handicaps. Den udviser aggressivitet overfor dommeren, hjælpere, ringpersonale, andre hunde eller disses førere m.fl. på eller udenfor banen. Den udviser udpræget nervøsitet. Udførelse af gennemløbet efter dommerens skøn vil skade hunden. En hundefører kan udelukkes/diskvalificeres hvis: Føreren retter sig ikke efter dommerens og ringpersonalets anvisninger samt efter reglerne. Føreren udøver en efter dommerens skøn unødvendig hårdhed overfor hunden. Føreren forstyrrer en konkurrent eller dennes hund, der er under udførelse af et gennemløb. Føreren udviser en efter dommerens skøn utilstedelig opførsel i eller ved ringen. Føreren afstraffer hunden i eller ved ringen (ryk i halsbånd betragtes ikke som straf, mens slag, spark og enhver anden form for fysisk/psykisk afstraffelse ikke er tilladt). Ukvemsord forbydes på banen både overfor hund og dommer (kommer ind under usportslig optræden). Såfremt en hund eller dens fører udelukkes, fratages de dagens præmieringer. Deltagergebyr tilbagebetales ikke. Dommeren kan fratage en hund tildelte præmieringer/resultater, hvis hunden viser sig aggressiv eller udviser anden uønsket adfærd.

8 Side 8 Bilag 2 Jubilæer, runde dage og begravelser, gaveregulativ og æresmedlemmer Landsforeningen DcH markerer mærkedage på følgende måde: Lokalforeningernes jubilæer Ved en lokalforenings 10-års jubilæum sendes lykønskningstelegram. Ved en lokalforenings 25-, 40-, 50-, 60- og 75-års jubilæum gives en gave fra landsforeningen. Lokalforeningernes jubilæer markeres kun, hvis en lokalforening gør opmærksom på, at foreningen har jubilæum. Runde dage, bryllupper, jubilæer og lignende Landsforeningen giver en gave ved disse anledninger til: Hovedbestyrelsesmedlemmer. Kredsformænd. Udvalgsformænd. Ansatte i administrationen. Personer med lang tids tilknytning til DcH på ledende poster. Begravelser Landsforeningen deltager med blomster eller signeret krans ved begravelse af: Lokalforeningsformænd. Hovedbestyrelsesmedlemmer. Kredsformænd. Udvalgsmedlemmer. Ansatte i administrationen. Personer med lang tids tilknytning til DcH på ledende poster. Dommere med lang tids dommergerning bag sig. Ved et landsudvalgsmedlems dødsfald, er det udvalgsformandens opgave, at orientere sekretariatet, der tilser, at der orienteres til HB, landsudvalgsmedlemmer og lokalforeningerne. Ved en lokalforeningsformands dødsfald, er det kredsformandens opgave, at orientere sekretariatet, der tilser, at der orienteres til HB, landsudvalgsmedlemmer og lokalforeningerne. I de ovenfor øvrige nævnte tilfælde af dødsfald, er det landsforeningens forretningsudvalg, der tilser, at der orienteres til HB, landsudvalgsmedlemmer og lokalforeningerne. Drejer det sig om en dommer med lang tids dommergerning bag sig, er det kredsformandens opgave at orientere sekretariatet. Det er i alle tilfælde hovedbestyrelsen, der afgør om og hvordan, landsforeningen officielt skal deltage ved en mærkedag. Al henvendelse om mærkedage skal ske til landsformanden, og hovedbestyrelsen deltager kun efter direkte invitation.

9 Side 9 Gaveregulativ Af hensyn til ensretning af anerkendelse af afgående medlemmer af HB og landsudvalg er der udarbejdet følgende anbefalinger for værdien af gaver til medlemmer af HB eller Landsudvalg, når disse forlader deres poster. Person 2-3 år 4-9 år 10 år og derover Hædres af Budget HB medlemmer En buket blomster/ 2 fl. vin 500kr 1000kr Landsformand på landsmødet HB Udvalgsformand En buket blomster/ 2 fl. vin 500kr 1000kr Landsformand på Landsmødet Udvalg Udvalgsmedlem En Buket blomster/ 2 fl. vin 350kr 750kr Udvalgsformand Udvalg Æresmedlemmer i DcH Bestyrelsen i lokalforeninger og landsforeningens hovedbestyrelse kan udnævne æresmedlemmer i DcH. Kriterier For at blive udnævnt til æresmedlem skal personen have udført et ekstraordinært arbejde for DcH. En udnævnelse til æresmedlem vil altid ske på baggrund af en vurdering af personen som helhed og personens mangeårige arbejde for DcH. Et æresmedlemskab skal ikke uddeles efter faste regler, men ud fra en særlig indsats. Vurderingen kan f.eks. være af: mange års gerning som en af de bærende kræfter i lokalforening/landsforening et stort arbejde med at igangsætte et eller flere projekter mange års arbejde som træner/dommer/formand eller lignende i lokalforeningen enestående præstationer til gavn for DcH Varighed Et æresmedlemskab er for livstid. Hvis æresmedlemmet på et tidspunkt ikke ønsker fortsat at være medlem af DcH, kan æresmedlemskabet afsluttes efter aftale. Hvis en lokalforening/landsforeningen ikke mere ønsker et æresmedlem i foreningen, kan det kun lade sig gøre at afslutte æresmedlemskabet, hvis den pågældende har udført en handling, der kan udløse en sanktion på minimum 3 måneders karantæne. Æresmedlem i lokalforening Et æresmedlem i en lokalforening udnævnes af bestyrelsen, som oftest i forbindelse med en generalforsamling, et jubilæum eller lignende. Æresmedlemmet bliver efterfølgende kontingentfri i lokalforeningen. Lokalforeningen betaler kontingent til landsforening og kreds for æresmedlemmet.

Informationsfolder. Instruktørgrunduddannelse (IGU) Grundforløb og Overbygninger

Informationsfolder. Instruktørgrunduddannelse (IGU) Grundforløb og Overbygninger Informationsfolder Instruktørgrunduddannelse (IGU) Grundforløb og Overbygninger Juni 2017 I denne folder har uddannelsesudvalget samlet relevant information for alle involverede parter, vedrørende Instruktørgrunduddannelse

Læs mere

Informationsfolder. Trænergrunduddannelse (TGU) Grundforløb og Overbygninger

Informationsfolder. Trænergrunduddannelse (TGU) Grundforløb og Overbygninger Danmarks civile Hundeførerforening KREDS 3 Uddannelsesudvalget September 2015 Informationsfolder Trænergrunduddannelse (TGU) Grundforløb og Overbygninger I denne folder har uddannelsesudvalget samlet relevant

Læs mere

Referat Kredsrådsmøde. Mandag den 6. juni 2016

Referat Kredsrådsmøde. Mandag den 6. juni 2016 Til: Lokalforeningerne, 06-06-2016 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB Referat Kredsrådsmøde. Mandag den 6. juni 2016 1. Orientering fra kredsformanden v. Susanne Kjær Vi har pt. ikke en kredseftersøger,

Læs mere

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 18. sep kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 18. sep kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst Kredsrådsmøde Onsdag d. 18. sep. 2019 kl. 19.00 i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst Referat Kredsformanden DM - fanen er pakket og bliver ikke glemt denne gang - 47 deltager fra kreds 1

Læs mere

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 4. november 2015 kl. 19.00. i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst.

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 4. november 2015 kl. 19.00. i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Kredsrådsmøde Onsdag d. 4. november 2015 kl. 19.00 i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Afbud fra kredskassereren samt DcH Vesthimmerland, Øland, Hadsund, Støvring og Morsø Referat Inden

Læs mere

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 16. november kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Referat

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 16. november kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Referat Kredsrådsmøde Onsdag d. 16. november kl. 19.00 i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. 1: Velkomst Referat Dorthe Ellegaard bød velkommen til kredsrådsmødet med en særlig velkomst til formand

Læs mere

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 11 marts 2015 kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Dagsorden

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 11 marts 2015 kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Dagsorden Kredsrådsmøde Onsdag d. 11 marts 2015 kl. 19.00 i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Afbud fra DcH Aalborg, Thisted, Øland, Morsø, Frederikshavn, Thyholm og Hadsund. 1: Nyt fra formanden:

Læs mere

Om holdene i DcH Herning

Om holdene i DcH Herning Om holdene i DcH Herning Få svar på spørgsmål vedr. vores hold og tilmelding til disse BEMÆRK: Der arbejdes i øjeblikket på en omstrukturering af klubbens hold så der kan ske ændringer i løbet af 2014.

Læs mere

Kapitel 4. Retningslinjer for Rally dommere A. Formålet med Rally. B. Rally dommeren. C. Forberedelse. D. Ringprocedurer. E. Dommersedler.

Kapitel 4. Retningslinjer for Rally dommere A. Formålet med Rally. B. Rally dommeren. C. Forberedelse. D. Ringprocedurer. E. Dommersedler. Reglement for Rally Lydighed Herning Open Indholdsfortegnelse A. Generelt. B. Deltagere. 1. Antal startende 2. Løbske tæver 3. Forsikringer/vaccination 4. Line, sele, dækken 5. Opførsel 6. En hund - flere

Læs mere

Referat Fra temadag om: Hvordan gør du trænergerningen attraktivt?

Referat Fra temadag om: Hvordan gør du trænergerningen attraktivt? Referat Fra temadag om: Hvordan gør du trænergerningen attraktivt? 9 foreninger var repræsenteret. Fra kredsbestyrelsen deltog, Anne Wedel, Linda Lundh og Dorthe Dalgaard Nielsen. Mødeleder: Per Boesen.

Læs mere

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtaget på kredsgeneralforsamlingen Den. 16. februar 2015 1 Kredsrådet Kredsrådets medlemmer er de enkelte lokalforeninger i kredsen. Kredsrådets opgave er at - samle

Læs mere

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 13. september, 2017 kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Dagsorden

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 13. september, 2017 kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Dagsorden Kredsrådsmøde Onsdag d. 13. september, 2017 kl. 19.00 i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Kredsformanden bød velkommen Dagsorden 1: Nyt fra formanden: DM i Nordisk der mangler stadig en

Læs mere

Vedtægter DcH Svenstrup

Vedtægter DcH Svenstrup Vedtægter DcH Svenstrup 1 Foreningens navn er Danmarks Civile Hundeførerforening, Svenstrup (forkortes DcH). Foreningens hjemsted er Svenstrup i Aalborg Kommune. Foreningen er medlem af Landsforeningen

Læs mere

Kredsgeneralforsamling d. 15/ kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Referat

Kredsgeneralforsamling d. 15/ kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Referat Kredsgeneralforsamling d. 15/02 2017 kl. 19.00 i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Referat 1. Valg af Dirigent 2. Beretning John Bermann, DcH Hjørring foreslået og valgt. Dirigenten afklarede

Læs mere

DcHs uddannelsespolitik

DcHs uddannelsespolitik Orientering nr. 42 April 2018 DcHs uddannelsespolitik I DcH ønsker vi, at medlemmerne i lokalforeningerne undervises af veluddannede og engagerede instruktører. I DcH stiller vi derfor krav om uddannelse

Læs mere

Kredsrådsmøde. Torsdag d. 13. september 2018 kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Referat.

Kredsrådsmøde. Torsdag d. 13. september 2018 kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Referat. Kredsrådsmøde Torsdag d. 13. september 2018 kl. 19.00 i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. 1: Nyt fra formanden: 1. Nyt fra HB Referat. Friluftsrådet har givet 100.000 kr. i tilskud og

Læs mere

Konkurrence regler Heelwork to Music

Konkurrence regler Heelwork to Music Konkurrence regler Heelwork to Music Generelle regler Hunde skal være vaccineret og forsikret i henhold til DKKs regler for deltagelse i udstilling, agility eller lydighed. Deltagende hunde skal være mindst

Læs mere

Hundeførerdag. Uddannelsesudvalget Kreds 1 Søndag den 7. oktober Astrup-Sønderskov Friskole Skolestien 2, Astrup.

Hundeførerdag. Uddannelsesudvalget Kreds 1 Søndag den 7. oktober Astrup-Sønderskov Friskole Skolestien 2, Astrup. Hundeførerdag 2018 Uddannelsesudvalget Kreds 1 Søndag den 7. oktober 2018 Astrup-Sønderskov Friskole Skolestien 2, Astrup 9800 Hjørring Tidsplan for søndag 7. oktober 2018 Program for dagskurserne: 08.00-08.30

Læs mere

Vedtægter for DcH Esbjerg

Vedtægter for DcH Esbjerg Vedtægter for DcH Esbjerg 1 Lokalforeningens navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er: DcH Esbjerg jf. DcH Danmark også kaldet: Esbjerg civile Hundeførerforening / Danmarks civile hundeførerforening Esbjerg.

Læs mere

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 20. juni 2018 kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Referat.

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 20. juni 2018 kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Referat. Kredsrådsmøde Onsdag d. 20. juni 2018 kl. 19.00 i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Referat. 0: DcH Forretningsfører Jan Nielsen: 1. Bambora online betalingssystem. Se medsendte orientering

Læs mere

VEJLEDNING TIL HUNDEFØRERE VED IGP3 DM OG UDTAGELSER

VEJLEDNING TIL HUNDEFØRERE VED IGP3 DM OG UDTAGELSER VEJLEDNING TIL HUNDEFØRERE VED IGP3 DM OG UDTAGELSER Udtagelseskrav: Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IGP2 eller IPO2 prøve. Hundeførere, som har bestået med minimum 250 point

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Århus civile Hundeførerforening. Stiftet den 12. november Vedtaget på ordinær generalforsamling. den 30. januar 2019.

VEDTÆGTER. for. Århus civile Hundeførerforening. Stiftet den 12. november Vedtaget på ordinær generalforsamling. den 30. januar 2019. VEDTÆGTER for Århus civile Hundeførerforening Stiftet den 12. november 1944 Vedtaget på ordinær generalforsamling den 30. januar 2019. 1 Lokalforeningens Navn og hjemsted Foreningens navn er Århus civile

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening

Danmarks civile Hundeførerforening Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening LANDSFORMAND 96/13 Til Lokalforeningerne, Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige, HB REFERAT fra: Torben Ibsen Tårupvej 26 8963 Auning Tlf: 5355 2100 torben@dch-danmark.dk

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening

Danmarks civile Hundeførerforening Danmarks civile Hundeførerforening Odder DcH er en hundesportsforening for ALLE. Vi skeler ikke til racer, stor som lille. Uanset om det er en blanding eller en stambogsført hund, er alle velkomne. Dog

Læs mere

Referat fra formandsmøde den 12. og 13. november 2016 på Huset i Middelfart

Referat fra formandsmøde den 12. og 13. november 2016 på Huset i Middelfart Dato 18-11-2016 postnr. 297/16 Referat fra formandsmøde den 12. og 13. november 2016 på Huset i Middelfart Deltagere på mødet, se nederst i dette referat. Velkomst ved Torben Mødet startede kl.11.00 hvor

Læs mere

Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. BHR kan uddele wildcard.

Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. BHR kan uddele wildcard. Regler for deltagelse i IPO 3 DM og udtagelser Udtagelseskrav: Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. Hundeførere, som har bestået med minimum 250 point opnået ved 1 udtagelse,

Læs mere

VEDTÆGTER for Hørsholm-Karlebo civile Hundeførerforening

VEDTÆGTER for Hørsholm-Karlebo civile Hundeførerforening VEDTÆGTER for Hørsholm-Karlebo civile Hundeførerforening Foreningens navn er Hørsholm-Karlebo civile Hundeførerforening. Dens hjemsted er Fredensborg kommune. Foreningen er medlem af landsforeningen Danmarks

Læs mere

Til: Lokalforeningerne, 25.02.2015 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB

Til: Lokalforeningerne, 25.02.2015 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB Til: Lokalforeningerne, 25.02.2015 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds 2, d. 23.02.2015 Mødet startede med en præsentationsrunde, da mange af lokalforeningerne

Læs mere

Vedtægter for. Danmarks civile Hundeførerforening AALBORG

Vedtægter for. Danmarks civile Hundeførerforening AALBORG Vedtægter for Danmarks civile Hundeførerforening AALBORG VEDTÆGTER FOR LOKALFORENINGER UNDER LANDSFORENINGEN DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING (Vedtaget 29.01.2018) Foreningens navn er: Danmarks civile

Læs mere

Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. BHR kan uddele wildcard.

Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. BHR kan uddele wildcard. Regler for deltagelse i IPO 3 DM og udtagelser Udtagelseskrav: Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. Hundeførere, som har bestået med minimum 250 point opnået ved 1 udtagelse,

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening

Danmarks civile Hundeførerforening Danmarks civile Hundeførerforening KREDS 1 Kredssekretær 16.06.2014 Kredsrådsmøde tirsdag d. 10/6 2014 kl. 19.00 i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Afbud fra DcH Frederikshavn, Vesthimmerland,

Læs mere

For nybegyndere 1. del

For nybegyndere 1. del For nybegyndere 1. del E-bogen er skrevet af hundetræner Brith Skovmøller Må ikke kopieres eller anvendes andre steder uden skriftlig tilladelse fra Loppetjansen.dk. Ophavsretten til denne bog tilhøre

Læs mere

Vedtægter for DcH-Brande afd. Januar 2017

Vedtægter for DcH-Brande afd. Januar 2017 Vedtægter for DcH-Brande afd. Januar 2017 DcH-Brande afdelings bestyrelse januar 2016 Formand: Svend Ludvigsen Møllevej 6, Blåhøj 7330 Brande 21 65 21 90 svend35@icloud.com Næstformand: Kasserer: Sekretær:

Læs mere

Vedtægter for Esbjerg civile Hundeførerforening

Vedtægter for Esbjerg civile Hundeførerforening 1 Foreningens navn er / EcH. Dens hjemsted er Esbjerg Kommune. Foreningen er medlem af landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening / DcH. 2 Foreningens formål er dels at virke til anvendelse af

Læs mere

213/ Referat fra HB mødet den 23. juni 2018

213/ Referat fra HB mødet den 23. juni 2018 Referat fra HB mødet den 23. juni 2018 Deltagere: Mødeleder Annette Lunau AL Landskasserer Stella Egholm Jensen SEJ Kredsformand i kreds 1 Christian Ravn CR Kredsformand i kreds 2 Gitte D Christensen GDC

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BRENDERUP OG OMEGNS CIVILE HUNDEFØRERFORENING

VEDTÆGTER FOR BRENDERUP OG OMEGNS CIVILE HUNDEFØRERFORENING VEDTÆGTER FOR BRENDERUP OG OMEGNS CIVILE HUNDEFØRERFORENING 1. Foreningens navn er Brenderup og Omegns civile Hundeførerforening (BocH). Dens hjemsted er Middelfart Kommune. Foreningen er medlem af landsforeningen

Læs mere

Uddannelsesudvalget Kreds 6. Instruktørweekend. Så er der planlagt en weekend for kredsens instruktører som efteruddannelse.

Uddannelsesudvalget Kreds 6. Instruktørweekend. Så er der planlagt en weekend for kredsens instruktører som efteruddannelse. Uddannelsesudvalget Kreds 6 Februar 2019 Instruktørweekend Så er der planlagt en weekend for kredsens instruktører som efteruddannelse. Dette er gjort for at skabe en spændende og inspirerende weekend

Læs mere

Referat fra Hovedbestyrelsesmøde lørdag d. 24. juni.

Referat fra Hovedbestyrelsesmøde lørdag d. 24. juni. Referat fra Hovedbestyrelsesmøde lørdag d. 24. juni. Deltagere: Mødeleder Annette Lunau AL Landskasserer Erik Hansen EH Kredsformand i kreds 1 Claus Dalsgaard CD Kredsformand i kreds 2 Susanne Kjær SK

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING, HELSINGØR

VEDTÆGTER FOR DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING, HELSINGØR Vedtægter VEDTÆGTER FOR DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING, HELSINGØR (Understregede sætninger er fastsat af Landsforeningen DcH. De skal medtages og kan ikke ændres af lokalforeningen) 1 Foreningens navn

Læs mere

Til: HB Landsudvalg Lokalforeninger Postmodtagere

Til: HB Landsudvalg Lokalforeninger Postmodtagere Til: HB Landsudvalg Lokalforeninger Postmodtagere Hovedbestyrelsesmøde den 26. juni 2015 Fjeldsted Skov Kro, Store Landevej 92 5592 Ejby og 27. juni 2015 på Ungdomslejren Skallebøllecentret, Vissenbjerg

Læs mere

Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening

Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening Reglement for DcH Rally Lydighed Januar Kapitel 1. Generelle retningslinjer. Rally Lydighed Rally Lydighed er en sport hvor alle deltagere bør efterleve

Læs mere

Referat fra generalforsamling mandag d 29/ stemmeberettigede medlemmer.

Referat fra generalforsamling mandag d 29/ stemmeberettigede medlemmer. den 29. januar 2018 Referat fra generalforsamling mandag d 29/1 2018 23 stemmeberettigede medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Bestyrelsen forslog Christian Platen som dirigent, Vedkommen blev valgt.

Læs mere

Vedtægter. for Odsherred Civile Hundeførerforening. Foreningens navn er ODSHERRED CIVILE HUNDEFØRERFORENING. Dens hjemsted er ODSHERRED KOMMUNE.

Vedtægter. for Odsherred Civile Hundeførerforening. Foreningens navn er ODSHERRED CIVILE HUNDEFØRERFORENING. Dens hjemsted er ODSHERRED KOMMUNE. Vedtægter for Odsherred Civile Hundeførerforening 1 Foreningens navn er ODSHERRED CIVILE HUNDEFØRERFORENING. Dens hjemsted er ODSHERRED KOMMUNE. Foreningen er medlem af landsforeningen DANMARKS CIVILE

Læs mere

Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening

Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening Reglement for Rally Lydighed 2014 Indholdsfortegnelse 2014 Kapitel 1. Generelle retningslinjer.... 3 A. Generelt.... 3 B. Deltagere.... 3 1. Antal startende....

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Øvelsesbeskrivelser 7. Begynderklassen 9 Øvede klassen 45 Ekspert klassen 69 Champion klassen 84

Indholdsfortegnelse. Øvelsesbeskrivelser 7. Begynderklassen 9 Øvede klassen 45 Ekspert klassen 69 Champion klassen 84 Indholdsfortegnelse Øvelsesbeskrivelser 7 Begynderklassen 9 Øvede klassen 45 Ekspert klassen 69 Champion klassen 84 Pointvejledning 97 Reglement for DKK Rally Lydighed 103 A). Arrangør 104 B) Deltagerberettigede

Læs mere

Der er ingen markering i sætninger med forskellig ordstilling, men med samme mening (f.eks.

Der er ingen markering i sætninger med forskellig ordstilling, men med samme mening (f.eks. Forslag til nye vedtægter i DcH Arden Understregning = tekst vedtaget på landsmødet og skal være som anført. Ingen understregning eller farve = tekst fra vores nuværende vedtægter. Markeret med gult: Helt

Læs mere

Status fra sekretariatet (JEN) Medlemsstatistikken viser at vi er 247 medlemmer mere end sidste år. Kreds 1 har den bedste udvikling.

Status fra sekretariatet (JEN) Medlemsstatistikken viser at vi er 247 medlemmer mere end sidste år. Kreds 1 har den bedste udvikling. Referat fra HB-mødet den 17. august 2019 på Fjelsted Skov Kro. 257/19 29-8-2019 Deltagere på mødet: Annette Lunau landsformand og mødeleder Linda Lundh landsnæstformand Henrik Bøgelund Landskasserer Christian

Læs mere

Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening

Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening Reglement for Rally 2019 Indholdsfortegnelse A. Generelt.... 3 B. Deltagere.... 3 1. Antal startende.... 3 2. Løbske tæver... 3 3. Forsikringer/vaccination...

Læs mere

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 22. juni 2016 kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Dagsorden

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 22. juni 2016 kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Dagsorden Kredsrådsmøde Onsdag d. 22. juni 2016 kl. 19.00 i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Dagsorden 1: Præsentation fra arbejdsgruppen vedrørende medlemstal Punktet behandles på et ekstraordinært

Læs mere

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 14. september kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Referat

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 14. september kl i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Referat Kredsrådsmøde Onsdag d. 14. september kl. 19.00 i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Referat 1: Nyt fra formanden: Status på medlemstal Fremgang i medlemstal totalt og i fire kredse, i

Læs mere

Hinnerup Civile Hundeførerforening Afholder ordinær generalforsamling Søndag den 8. nov. 2015 kl.12:00 Klubhuset, Rylevej 50

Hinnerup Civile Hundeførerforening Afholder ordinær generalforsamling Søndag den 8. nov. 2015 kl.12:00 Klubhuset, Rylevej 50 Indkaldelse til generalforsamling Hinnerup Civile Hundeførerforening Afholder ordinær generalforsamling Søndag den 8. nov. 2015 kl.12:00 Klubhuset, Rylevej 50 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens

Læs mere

Vedtægter for kreds 4

Vedtægter for kreds 4 Vedtægter for kreds 4 1 Kredsrådet Kredsrådets medlemmer er de enkelte lokalforeninger i kredsen. Kredsrådets opgave er at: Samle lokalforeningerne i kredsens virkeområde og arbejde på at opfylde DcH s

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde

Kredsbestyrelsesmøde Kredsbestyrelsesmøde d. 2. marts, 2015 kl. 19.00 på Oddesundvej 119, 9220 Aalborg Øst Inden starten på mødet bød kredsformand Dorthe Ellegaard velkommen til de nye medlemmer, dels kredskasserer Mette Christensen

Læs mere

Referat HB-mødet den 5. maj i Huset. Deltagere på mødet:

Referat HB-mødet den 5. maj i Huset. Deltagere på mødet: 168/19 den 17-5-19 Referat HB-mødet den 5. maj i Huset Deltagere på mødet: Annette Lunau landsformand og mødeleder Linda Lundh landsnæstformand Christian Ravn kredsformand kreds 1 Gitte D. Christensen

Læs mere

Referat Eftersøgningsudvalg Udvalgsmøde d. 30 marts Fjelsted Skov kro.

Referat Eftersøgningsudvalg Udvalgsmøde d. 30 marts Fjelsted Skov kro. Referat Eftersøgningsudvalg Udvalgsmøde d. 30 marts 2018. Fjelsted Skov kro. Deltagere: Brian Jensen Connie Kisselhegn Olav Møller Frede Pedersen HB`s kontaktperson Referent: Gurli Møller Referat: 1. Præsentation

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening

Danmarks civile Hundeførerforening Danmarks civile Hundeførerforening KREDS 1 Kredsformanden Kredsformandens beretning 2015 Aars, januar 2015 Aktivitetsniveauet i 2015 står ikke tilbage for de tidligere år. Der har været rigtig mange aktiviteter

Læs mere

Referat fra HB møde den 14. maj 2017

Referat fra HB møde den 14. maj 2017 Hovedbestyrelsesmøde søndag d. 14. maj. på Hotel Hedegaarden, Vald. Poulsensvej 7, 7100 Vejle Deltagere: Mødeleder Annette Lunau AL Landskasserer Erik Hansen EH Kredsformand i kreds 2 Susanne Kjær SK Kredsformand

Læs mere

Flatcoated Retriever Hvalpebreve Nr. 3 af 4 www.flatcoat.dk

Flatcoated Retriever Hvalpebreve Nr. 3 af 4 www.flatcoat.dk BRUGSPRØVEN Det kan være at du allerede er i gang med at træne din flat, for på nuværende tidspunkt er det vist for alvor gået op for dig hvor aktiv en flat er, og hvor mange numre den kan finde på at

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde lørdag d. 13. oktober kl på Fjeldsted Skov Kro

Hovedbestyrelsesmøde lørdag d. 13. oktober kl på Fjeldsted Skov Kro REFERAT: 311/ 18 22-10-2018 Hovedbestyrelsesmøde lørdag d. 13. oktober kl. 9.00 på Fjeldsted Skov Kro Deltagere: Mødeleder Landsformand Annette Lunau AL Landskasserer Stella Egholm Jensen SEJ Næstformand

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING, KØGE AFD.

VEDTÆGTER FOR DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING, KØGE AFD. VEDTÆGTER FOR DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING, KØGE AFD. 2011 1 Foreningens navn er Danmarks civile Hundeførerforening, Køge afd. Dens hjemsted er Køge Kommune. Foreningen er medlem af landsforeningen

Læs mere

Vedtægter for lokalforeninger tilknyttet landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening

Vedtægter for lokalforeninger tilknyttet landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening Vedtægter for lokalforeninger tilknyttet landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening 1. Lokalforeningens navn og hjemsted 1.1 Lokalforeningens navn er Danmarks civile Hundeførerforening Brønderslev.

Læs mere

Referat fra hovedbestyrelsesmøde Lørdag d. 7-2 2015

Referat fra hovedbestyrelsesmøde Lørdag d. 7-2 2015 Referat fra hovedbestyrelsesmøde Lørdag d. 7-2 2015 Til: HB Alle landsudvalg Lokalforeninger Postansvarlige 41/15 Den 8.2.2015 Hovedbestyrelsesmøde den 7.2. 2015 kl. 09.00 på Hotel Hedegaarden, Vald. Poulsensvej

Læs mere

E-klassen. A-klassen. Jette Nybo Andersen

E-klassen. A-klassen. Jette Nybo Andersen E-klassen E1 For den ny oprykkede E-hund der endnu ikke har deltaget i E-konkurrence. Målet er at gøre hund og fører konkurrenceklar med god forståelse for øvelserne. Præcision fra start. Fokus på træningen

Læs mere

Forretningsorden og konstituering for DcH s hovedbestyrelse 2018

Forretningsorden og konstituering for DcH s hovedbestyrelse 2018 Forretningsorden og konstituering for DcH s hovedbestyrelse 2018 1. SAMMENSÆTNING Hovedbestyrelsen træder sammen snarest efter det årlige ordinære landsmøde og konstituerer sig. Hovedbestyrelsen består

Læs mere

Dagskursus for hundefører

Dagskursus for hundefører Dagskursus for hundefører Uddannelsesudvalget Kreds 1 8. oktober 2017 Astrup-Sønderskov Friskole Skolestien 2, Astrup 9800 Hjørring Tidsplan for søndag 8. oktober 2017 Program for dagskurserne: 08.00-08.10

Læs mere

Vedtægter for Vamdrup civile Hundeførerforening

Vedtægter for Vamdrup civile Hundeførerforening Vedtægter for Vamdrup civile Hundeførerforening 1 Foreningens navn er Vamdrup civile Hundeførerforening. Dens hjemsted er Vamdrup. Foreningen er medlem af landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening.

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling 3. marts 2019 kl

Ekstraordinær generalforsamling 3. marts 2019 kl Hinnerup civile Hundeførerforening Vi afholder ekstraordinær generalforsamling i DcH Hinnerup, da vi har revideret vores vedtægter iht. DcH Landsforeningen bestemmelser. Ekstraordinær generalforsamling

Læs mere

Indhold. DcH Rally Øvelsesbeskrivelser Begynder klassen 11 Øvet klassen 41 Ekspert klassen 70 Champion klassen 96

Indhold. DcH Rally Øvelsesbeskrivelser Begynder klassen 11 Øvet klassen 41 Ekspert klassen 70 Champion klassen 96 Indhold DcH Rally Generelt 7 Gentagelse 7 Øvelsesområde 7 Vendinger 90, 180, 225, 270 og 360 8 Ind foran 8 Øvelser med positionsændringer 8 Gå rundt om samt hente/bringe øvelserne 8 Øvelser i langsom gang

Læs mere

MindDog kursus katalog 2016. Tag et kursus hos MindDog Din hund vil elske dig for det!

MindDog kursus katalog 2016. Tag et kursus hos MindDog Din hund vil elske dig for det! MindDog kursus katalog 2016 Tag et kursus hos MindDog Din hund vil elske dig for det! Du sidder nu med første udgave af vores kursuskatalog for 2016. Kataloget skal gerne give dig en fornuftig oversigt

Læs mere

Dansk Retriever klub Region Østjylland

Dansk Retriever klub Region Østjylland Dansk Retriever klub Region Østjylland Grundlæggende regler ved træning af hund Hunden lærer bedst ved succes og det er førerens ansvar at tilrettelægge træningen, så den bliver en succes! Ting tager tid,

Læs mere

Vedtægter. for. Vallekilde-Hørve Gymnastikforening. Stiftet den 11/

Vedtægter. for. Vallekilde-Hørve Gymnastikforening. Stiftet den 11/ Vedtægter for Vallekilde-Hørve Gymnastikforening Stiftet den 11/12 1929 Vedtægter revideret den 26. marts 2015 Denne side er blank 1 1 Navn og hjemsted Vallekilde-Hørve Gymnastikforening (VHG) med hjemsted

Læs mere

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK.

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Der er gang i alle vores hold og vi er ret godt fyldt op. Der tegner sig en god klubånd som der plejer og vi håber at alle nye som gamle medlemmer

Læs mere

Lars Poffler, Laura Jensen, Ernst Johansen, Susan Hansen, John Riise, Lisbeth Tidemand og Jeanette Vejlemand FRAVÆRENDE

Lars Poffler, Laura Jensen, Ernst Johansen, Susan Hansen, John Riise, Lisbeth Tidemand og Jeanette Vejlemand FRAVÆRENDE DCH HELSINGØR REFERAT - BESTYRELSESMØDE Referent Jeanette Vejlemand DATO 13. januar 2014 STED Hos Lisbeth Tidemand DELTAGERE Lars Poffler, Laura Jensen, Ernst Johansen, Susan Hansen, John Riise, Lisbeth

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening

Danmarks civile Hundeførerforening Danmarks civile Hundeførerforening KREDS 1 Kredssekretær 24.09.2014 Kredsrådsmøde Onsdag d. 10. september 2014 kl. 19.00 i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Referat 1: DcHs Foreningslederuddannelse

Læs mere

DCH Helsingør 2019, Forslag til vedtægtsændringer, med kommentarer

DCH Helsingør 2019, Forslag til vedtægtsændringer, med kommentarer DCH Helsingør 2019, Forslag til vedtægtsændringer, med kommentarer På landsmødet d. 17. marts 2018, blev der vedtaget en række vedvægtsændringer som skal implementeres i lokalforeningerne. Formålet med

Læs mere

Formanden orienterer

Formanden orienterer Nummer 1 2013 - årgang 39. I dette nummer: Formanden orienterer Formanden orienterer 1 Ferie!!!! 2 Parkering ved klubhuset 3 Hjemmesiden får nyt udseende 4 Igennem de seneste år har der været faldende

Læs mere

BHR 17. september 2013. Vejledning for Kredse til udtagelser 2013/2014. udtagelse, sender en skriftlig ansøgning (mail) til BHR.

BHR 17. september 2013. Vejledning for Kredse til udtagelser 2013/2014. udtagelse, sender en skriftlig ansøgning (mail) til BHR. Vejledning for Kredse til udtagelser 2013/2014 Ansøgning om arrangement: Kredse som ønsker at ansøge om afholdelse af en DM/VM udtagelse, sender en skriftlig ansøgning (mail) til BHR. Det er BHR der beslutter,

Læs mere

KOMMENTAR TIL VEDTÆGTSÆNDRING i DcH-Svendborg

KOMMENTAR TIL VEDTÆGTSÆNDRING i DcH-Svendborg KOMMENTAR TIL VEDTÆGTSÆNDRING i DcH-Svendborg Forslaget til vedtægtsændring vil blive fremsat ved generalforsamlingen d 15 november 2018. Hvis man som lokalklub vil være medlem af DcH Danmark, så er der

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde man. 09.02.15 kl. 18.30 i klubhuset

Referat bestyrelsesmøde man. 09.02.15 kl. 18.30 i klubhuset Referat bestyrelsesmøde man. 09.02.15 kl. 18.30 i klubhuset 1. Konstituering Første punkt på mødet var jf. dagsordenen godkendelse af referaterne fra hhv. seneste bestyrelsesmøde samt for generalforsamlingen.

Læs mere

Nye medlemmer betaler kontingent, der fastsættes på den årlige ordinære generalforsamling.

Nye medlemmer betaler kontingent, der fastsættes på den årlige ordinære generalforsamling. 1 Foreningens navn er DcH Vejle. Dens hjemsted er Vejle. Foreningen er medlem af landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening. 2 Foreningens formål er dels at virke for anvendelse af hundens evner

Læs mere

Referat fra generalforsamling mandag d 30/ stemmeberettigede medlemmer.

Referat fra generalforsamling mandag d 30/ stemmeberettigede medlemmer. Referat fra generalforsamling mandag d 30/1 2017 26 stemmeberettigede medlemmer. 1. Bestyrelsen forslog Christian Platen som dirigent, Vedkommen blev valgt. Christian Platen takkede for valget og kunne

Læs mere

Konkurrence regler Heelwork to Music

Konkurrence regler Heelwork to Music Konkurrence regler Heelwork to Music Generelle regler Hunde skal være vaccineret og forsikret i henhold til DKKs regler for deltagelse i udstilling, agility eller lydighed. Deltagende hunde skal være mindst

Læs mere

Vedtægter DcH Svenstrup

Vedtægter DcH Svenstrup Vedtægter DcH Svenstrup 1. Lokalforeningens navn og hjemsted 1.1 Lokalforeningens navn er Svenstrup civile Hundeførerforening / Danmarks civile Hundeførerforening Svenstrup. Forkortes DcH Svenstrup. 1.2

Læs mere

Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening

Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening Reglement for Rally Lydighed Maj 2017 Indholdsfortegnelse Maj 2017 Kapitel 1. Generelle retningslinjer.... 3 A. Generelt.... 3 B. Deltagere.... 3 1. Antal

Læs mere

KURSUSPROGRAM FOR KREDS 4

KURSUSPROGRAM FOR KREDS 4 KURSUSPROGRAM FOR KREDS 4 2014 Kursusplan for 2014 i kreds 4. Så er uddannelsesudvalgets kursusplan for 2014 kommet på plads. TRÆNERWEEKENDEN ER DESVÆRRE BLEVET AFLYST!!! Alt var ellers klappet og tilrettelagt,

Læs mere

Her i den mørke tid...er vi skam allerede gået i gang

Her i den mørke tid...er vi skam allerede gået i gang TAK s NYHEDSBREV Side 1 Taastrup Agility Klub Træningsplads: Snubbekorsvej 24C 2630 Taastrup Hjemmeside: www.tak-agility.dk Formand: Kim Andersen formand@tak-agility.dk Kasserer: Jane Sørensen kasserer@tak-agility.dk

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening KREDS 3 Kredssekretær Dorthe Dalgaard Nielsen Atlasvej 24, 7100 Vejle ;

Danmarks civile Hundeførerforening KREDS 3 Kredssekretær Dorthe Dalgaard Nielsen Atlasvej 24, 7100 Vejle ; Danmarks civile Hundeførerforening KREDS 3 Kredssekretær Dorthe Dalgaard Nielsen Atlasvej 24, 7100 Vejle 26 16 96 21; ddn@cdmail.dk Referat fra Kredsgeneralforsamling den 17. februar 2014 kl. 19.30 i DcH

Læs mere

Referat fra Hovedbestyrelsesmøde lørdag d. 2. februar kl på hotel Hedegården i Vejle

Referat fra Hovedbestyrelsesmøde lørdag d. 2. februar kl på hotel Hedegården i Vejle Referat fra Hovedbestyrelsesmøde lørdag d. 2. februar kl. 9.00 på hotel Hedegården i Vejle Deltagere: Mødeleder Landsformand Annette Lunau AL Landskasserer Stella Egholm Jensen SEJ Næstformand Linda Lundh

Læs mere

Grunduddannelse Redningshund Optagelsestest

Grunduddannelse Redningshund Optagelsestest i redningsberedskabet 5. del, afsnit 13, side 1 Grunduddannelse Redningshund Optagelsestest Formål Optagelsestesten har til formål at bedømme hundens trænbarhed samt om hundens karaktertræk er anvendelige

Læs mere

Kredsmappe for Kreds 4.

Kredsmappe for Kreds 4. Kredsmappe for Kreds 4. Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening Indhold Arbejdsfordeling i Forretningsudvalget... 2 Retningslinjer for udvalg i kreds 4... 2 Adresseskift på formand eller kasserer...

Læs mere

Generalforsamling i Give Hundeklub søndag d. 31. januar kl

Generalforsamling i Give Hundeklub søndag d. 31. januar kl 2. jan. 2016 Der indkaldes hermed til Generalforsamling i Give Hundeklub søndag d. 31. januar kl. 12.15 Generalforsamlingen har følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning v/ formanden

Læs mere

Håndteringsøvelse (se hvalpetræning del 1)

Håndteringsøvelse (se hvalpetræning del 1) Hvalpetræning del 1 Samling i rundkreds om træningsleder på eget medbragt tæppe. Tæppet er et sted hvor hunden, skal forholde sig i ro, og være glad for at være. Starter med at hvalpen skal sidde stille

Læs mere

1. Godkendelse af referat mm. Referat fra mødet 12. december 2011 gennemgås og godkendes. Referatet sendes til Lise og lægges på hjemmesiden.

1. Godkendelse af referat mm. Referat fra mødet 12. december 2011 gennemgås og godkendes. Referatet sendes til Lise og lægges på hjemmesiden. DCH HELSINGØR REFERAT - BESTYRELSESMØDE Referent: Laura Jensen DATO 6. februar 2012 STED DELTAGERE FRAVÆRENDE Hos Ernst Johnsen Lars Poffler, Jeannette Vejlemand, Ernst Johansen, Susan Hansen John Riise,

Læs mere

Der konkurreres individuelt og i hold. Dommer:

Der konkurreres individuelt og i hold. Dommer: Regler ved WUSV Agility World Championship 2018 Agility World Championship 2018 vil blive afholdt på Bionutria Park Randers fra den 3. til 6. oktober 2018. Der konkurreres individuelt og i hold. Dommer:

Læs mere

Renner. din hvalp - 8 lektioner

Renner. din hvalp - 8 lektioner Opdrag din hvalp 23/08/07 O 9:08 Side 1 Renner pdrag din hvalp - 8 lektioner Opdrag din hvalp 23/08/07 9:09 Side 2 Renner In Opdrag din hvalp 23/08/07 9:09 Side 3 Indledning Ligesom vaccinationer eller

Læs mere

Velkommen i DCH. DcH Kreds 3 Østjylland. Foreningens navn er Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening (DCH).

Velkommen i DCH. DcH Kreds 3 Østjylland. Foreningens navn er Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening (DCH). Velkommen i DCH. Foreningens navn er Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening (DCH). Foreningens formål er dels at virke for anvendelse af hundes evner og færdigheder til konkurrencesport, dels

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2015

Bestyrelsens beretning 2015 Bestyrelsens beretning 2015 Gode forhold I 2015 har et af de områder, som vi i bestyrelsen har haft fortsat stort fokus på, været at have gode træningsforhold for vores medlemmer. I 2015 blev Hundehuset

Læs mere

DGI Hundesport. Reglement for Rally Lydighed

DGI Hundesport. Reglement for Rally Lydighed DGI Hundesport Reglement for Rally Lydighed Gældende fra maj 2017 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 1. Generelle retningslinjer... 3 A. Generelt... 3 B. Deltagere... 3 C. Måling af hund... 6 D. Lokalforeningens

Læs mere

Vedtægter for DKK Esbjerg

Vedtægter for DKK Esbjerg Vedtægter for DKK Esbjerg 1 Lokalafdelingen 1) Lokalafdelingens navn er DKK Esbjerg og er hjemmehørende i Esbjerg Kommune. 2) Lokalafdelingen er en del af landsforeningen Dansk Kennel Klub (DKK). 3) Dansk

Læs mere

Lars Poffler, Jeanette Vejlemand, Ernst Johansen, Susan Hansen, John Riise, Jan Werner og Laura Jensen

Lars Poffler, Jeanette Vejlemand, Ernst Johansen, Susan Hansen, John Riise, Jan Werner og Laura Jensen DCH HELSINGØR REFERAT - BESTYRELSESMØDE Referent: Laura Jensen DATO 3. december 2012 STED DELTAGERE FRAVÆRENDE Hos Susan Hansen Lars Poffler, Jeanette Vejlemand, Ernst Johansen, Susan Hansen, John Riise,

Læs mere