NY VEJ- OG STIFORBINDELSE OVER JERNBANEN MELLEM HEDEHUSENE OG NÆRHEDEN AUGUST 2018 HØJE-TAASTRUP KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NY VEJ- OG STIFORBINDELSE OVER JERNBANEN MELLEM HEDEHUSENE OG NÆRHEDEN AUGUST 2018 HØJE-TAASTRUP KOMMUNE"

Transkript

1 AUGUST 2018 HØJE-TAASTRUP KOMMUNE NY VEJ- OG STIFORBINDELSE OVER JERNBANEN MELLEM HEDEHUSENE OG NÆRHEDEN IKKE-TEKNISK RESUMÉ AF MILJØKONSEKVENSRAPPORTEN

2 PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. A VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT august 2018 Ikke-teknisk resumé JOKC FLJO JOKC

3 NY VEJ- OG STIFORBINDELSE OVER JERNBANEN MELLEM HEDEHUSENE OG NÆRHEDEN 3 INDHOLD 1 INDLEDNING 5 2 PROJEKTBESKRIVELSE Referencescenarie Fravalgte alternativer 7 3 PLANFORHOLD 9 4 VURDERING AF PÅVIRKNINGER PÅ MILJØET Landskab, byrum og visuelle forhold Trafi k Støj Vibrationer Luftforurening Biologisk mangfoldighed, arter og naturtyper Rekreative forhold Jordbund og jordforurening Grundvand 27 5 OPSAMLING PÅ AFVÆRGEFORANSTALTNINGER 29

4

5 NY VEJ- OG STIFORBINDELSE OVER JERNBANEN MELLEM HEDEHUSENE OG NÆRHEDEN 5 1 INDLEDNING Høje-Taastrup Kommune ønsker at etablere en kombineret vej- og stiforbindelse via en bro hen over den firesporede jernbane Vestbanen, på strækningen mellem København og Roskilde. Broforbindelsen vil skabe en direkte forbindelse mellem den nye bydel NærHeden og Hovedgaden i Hedehusene. Forbindelsen udformes som en forlængelse af Kallerupvej syd for Hovedgaden og føres som en bro over jernbanen til Skolebakken i NærHeden. Projektet er omfattet af krav om tilvejebringelse af en miljøkonsekvensrapport (VVM-redegørelse). I miljøkonsekvensrapporten undersøges og vurderes de miljømæssige konsekvenser af at gennemføre vejprojektet set i forhold til referencescenariet. Alle væsentlige miljøpåvirkninger er undersøgt, det vil sige de direkte, indirekte, afledte og kumulative effekter under anlæg og drift. Denne rapport er et ikke-teknisk resumé af miljøkonsekvensrapporten for projektet.

6 FIGUR 1 Projektområdet og den nye forbindelsesvej mellem Hovedgaden og Skolebakken.

7 NY VEJ- OG STIFORBINDELSE OVER JERNBANEN MELLEM HEDEHUSENE OG NÆRHEDEN 7 2 PROJEKTBESKRIVELSE Den ny vej- og stiforbindelsen er en forlængelse af Kallerupvej syd for Hovedgaden og føres over jernbanen til Skolebakken i NærHeden på en ny bro. Der etableres cykelsti og fortove langs den nye forbindelsesvej. Forbindelsen tilsluttes Hovedgaden mod nord med et signalreguleret kryds og et T-kryds ved Skolebakken i syd. Vejen fra Hovedgaden til Skolebakken vil få navnet Hedevolden. Nuværende vejadgang til Hedevolden sløjfes ved Hovedgaden og der etableres en ny vejadgang fra den nye vej. Hovedgaden vil gennemgå mindre ombygning omkring tilslutningen af den nye vejforbindelse. Broen over jernbanen etableres som en skråstagsbro med en enkelt 33 meter høj pylon, mens kørebanen vil være ca. 7,5 meter over jernbanen. Broen etableres i stål med en bredde 17,5 meter og med et ca. 42 meter langt spænd over jernbanen. Broen og den høje pylon belyses ligesom der vil være lys i håndlister. Nord for broen etableres en stiunderføring som forbindes med eksisterende sti parallelt med banens nordlige side. Anlægsarbejderne forventes at tage ca. 10 måneder. 2.1 REFERENCESCENARIE Referencescenariet benyttes som sammenligningsgrundlag for, at vurdere, hvilke påvirkninger projektet medfører. Referencescenariet tager udgangspunkt i de eksisterende forhold i projektområdet med den sandsynlige udvikling for området, hvis projektet ikke gennemføres. Referencescenariet for dette projekt er den situation, hvor de nuværende forhold er fremskrevet til 2036 hvor NærHeden er fuldt udbygget med 3000 boliger. 2.2 FRAVALGTE ALTERNATIVER Fordele og ulemper ved at etablere forbindelsen som en tunnel har været undersøgt. Høje-Taastrup Kommune har vurderet, at en vejbro med gang- og cykelforbindelser vil være den bedste løsning både for den nye bydel og for Hedehusene. Forskellige brotyper har ligeledes været undersøgt, men Høje- Taastrup Kommune har fravalgt andre broløsninger til fordel for den mere synlige valgte brotype. Høje-Taastrup Kommune har tidligere overvejet at placere den nye vejforbindelse i den eksisterende vej Hedevolden. Dette tracé er fravalgt af flere grunde, primært da det er teknisk mere kompliceret at etablere broen over jernbanen på dette sted.

8 FIGUR 2 Gældende lokalplaner I området.

9 NY VEJ- OG STIFORBINDELSE OVER JERNBANEN MELLEM HEDEHUSENE OG NÆRHEDEN 9 3 PLANFORHOLD I det område, hvor den nye vejforbindelse vil blive etableret, gælder følgende planmæssige bindinger: Zonestatus (byzone), Fingerplan 2017, kommuneplanrammer, og lokalplaner. Projektområdet er i Fingerplan 2017 beliggende i det ydre storbyområde (byfingrene) i hvilken kommunalplanlægningen blandt andet skal sikre, at ny byudvikling tilrettelægges, således at der skabes sammenhæng med de eksisterende byområder. Projektområdet er beliggende inden for fem rammeområder i henhold til Kommuneplan Projektet vil ikke være til hinder for at rammernes anvendelse i de resterende dele af rammeområderne forsat kan finde sted. Vejforbindelsen er i overensstemmelse med kommunens vejplan. Projektområdet er beliggende inden for tre lokalplaner. Projektet er i overensstemmelse med to af planerne, men ikke med lokalplanen for Byparken. Høje-Taastrup Kommune vil udarbejde en ny lokalplan for vejforbindelsen. FIGUR 3 Den eksisterende vej Hedevolden og Byparken, hvor den nye vejforbindelse etableres i venstre side af billedet.

10 FIGUR 4 Standpunkter hvorfra projektet er visualiseret.

11 NY VEJ- OG STIFORBINDELSE OVER JERNBANEN MELLEM HEDEHUSENE OG NÆRHEDEN 11 4 VURDERING AF PÅVIRKNINGER PÅ MILJØET 4.1 LANDSKAB, BYRUM OG VISUELLE FORHOLD I anlægsfasen vil de visuelle konsekvenser for landskab og byrum bestå af synlige arbejdsområder og anlægsarbejder. I nærområdet vil anlægsarbejderne være markante, omend midlertidige. Det gælder særligt i den vestlige del af Hedehusene Kulturpark samt for boligerne og erhvervsejendommene nær Hedevolden. Påvirkningen vurderes at være middel. Anlægsarbejderne syd for banen vurderes ikke at påvirke den visuelle oplevelse af området, da området i forvejen fremstår som en byggeplads. Fra større afstande vil eksisterende bygninger og beplantning generelt begrænse indblik til anlægsarbejderne. Påvirkningen fra afstand samt i NærHeden vurderes derfor at være ubetydelig - lille. I driftsfasen vil den nye vej- og stibro medføre en væsentlig påvirkning i Hedehusene Kulturpark og for villaerne langs Hovedgaden nærmest Hedevolden. Det skyldes, at der vil være behov for at rydde beplantning samt inddrage en del af Hedehusene Kulturpark. Desuden vil broen med sin skråstage på 33 meter blive et markant element i byrummet. Broen og skråstagen forventes at være belyst i aften- og nattetimerne, hvorfor den også er tydelig i aften og nattetimerne. For at mindske den visuelle påvirkning af Kulturparken vil der som afværgeforanstaltning blive etableret afskærmende beplantning hvorved påvirkningen mindskes og vurderes at være middel. Vest for broen ved Hedehusene Station og busterminalen vil den nye vejbro også være synlig i vekslende grad. Stationsområdet og jernbanen fremstår i dag som et teknisk anlæg og den nye bro vil derfor ikke virke markant eller dominerende. Fra villakvartererne længere mod vest vil broen ikke virke markant. Den vil primært være synlig i aften- og nattetimerne, hvor både broen og skråstagen er oplyst. Påvirkningen vurderes at være lille. For at få et indtryk af hvorledes den nye vej- og stiforbindelse opleves er der udarbejdet visualiseringer af projektet fra tre forskellige standpunkter. Visualiseringerne viser situationen før projektet gennemføres (referencescenariet) og efter projektet er gennemført.

12 FIGUR 5 Standpunkt 1. Visualisering af referencescenariet. Her er udsyn mod sydvest over regnvandsbassinet i Hedehusene Kulturpark. De nye etagebygninger i den nye bydel NærHeden er groft skitseret. FIGUR 6 Standpunkt 1. Visualisering af den nye vej- og stibro. Der vil blive ryddet en del beplantning for at gøre plads til broens skråningsanlæg, og den vil virke som et markant og teknisk element i det ellers lukkede område. Jernbanen vil også fremstå mere synlig.

13 NY VEJ- OG STIFORBINDELSE OVER JERNBANEN MELLEM HEDEHUSENE OG NÆRHEDEN 13 FIGUR 7 Standpunkt 2. Visualisering af referencescenariet. Her ses mod øst fra Hedehusene Station. Jernbanen fremstår som et teknisk element, der er indrammet af skærmende beplantning. I baggrunden skimtes de kommende bygninger i den nye bydel NærHeden, der er groft skitseret. FIGUR 8 Standpunkt 2. Visualisering af den nye bro. Her ses mod øst fra Hedehusene Station. Broen fremstår ikke som et markant element, hvor den krydser banen og forbinder NærHeden med det øvrige Hedehusene. Skråstagen rejser sig over de øvrige byrumselementer, men den fremstår ikke markant på grund af de mange tekniske elementer, master mv. omkring jernbanen.

14 FIGUR 9 Standpunkt 3. Visualisering af referencescenariet. Udsyn langs jernbanen mod vest. Beplantningen langs banen forventes bevaret og vil fortsat skærme udsynet til denne. De nye bygninger er groft skitseret, ligesom der er indsat transparente træer til at illustrere mulig ny beplantning.

15 NY VEJ- OG STIFORBINDELSE OVER JERNBANEN MELLEM HEDEHUSENE OG NÆRHEDEN 15 FIGUR 10 Standpunkt 3. Visualisering af den nye vej- og stibro. Udsyn langs jernbanen mod vest. Den nye bro vil primært være synlig i kraft af trafikanterne, mens skråstagen udgør det mest markante element.

16 FIGUR 11 Forskel i trafiktal efter udbygning af NærHeden og etablering af bro sammenlignet med referencescenariet. Røde tal angiver en stigning og grønne tal et fald i forhold til referencescenariet. Tallene angiver det gennemsnitlige daglige antal biler pr. døgn i begge retninger tilsammen.

17 NY VEJ- OG STIFORBINDELSE OVER JERNBANEN MELLEM HEDEHUSENE OG NÆRHEDEN TRAFIK I anlægsfasen vil projektet medføre enkelte kortvarige afbrydelser af togtrafikken i forbindelse med anlægsarbejdet. Dette vurderes som en lille påvirkning for de togrejsende. For vejtrafikken vil de trafikale gener i anlægsfasen være ubetydelige. I driftsfasen kører togtrafikken på jernbanen uændret i forhold til i dag. Der kommer en betydelig biltrafik på den ny vej- og stiforbindelse. Beregninger viser ca biler pr. døgn, og der vil komme en øget belastning på Hovedvejen, der ombygges med flere svingbaner. Den ny vejforbindelse vil medføre en betydelig aflastning af Brandhøjgårdsvej i forhold til referencescenariet. Samlet vurderes der at være ingen til ubetydelig negativ påvirkning af trafikken og en lokal middel positiv påvirkning.

18 FIGUR 12 Differenskort. Forskel mellem støjniveau i reference- og driftssituation. Blå farve viser hvor støjniveruet falder, og rød farve viser hvor støjniveauet stiger. Der vil være få boliger, som vil få en markant forøgelse af støjniveauet, men mange boliger som vil opleve en mindre reduktion af støjniveauet.

19 NY VEJ- OG STIFORBINDELSE OVER JERNBANEN MELLEM HEDEHUSENE OG NÆRHEDEN STØJ Det forventes, at anlægsaktiviteter ved etablering af broen over jernbanen vil foregå indenfor normal arbejdstid kl på hverdage. I forbindelse med meget støjende anlægsaktiviteter som f.eks. ramning af jernspuns til fundering af broen, vil ejendomme beliggende i en afstand ud til ca. 200 meter fra anlægsaktiviteten, kunne opleve en støjpåvirkning som er højere end den normalt anvendte grænseværdi/kriterieværdi. Ved øvrige anlægsarbejder såsom jordarbejder, betonstøbning og efterfølgende montagearbejder, vil der ikke være nogen støjpåvirkning af de nærmeste ejendomme indenfor normal arbejdstid kl på hverdage. Samlet vurderes støjpåvirkningen fra anlægsarbejdet at være lille. Når vejforbindelsen er åbnet for vejtrafik, vil der være en reduktion af støjniveauet fra vejtrafikken langs Brandhøjgårdsvej og Stenbuen. Der vil være få boliger ved Hedevolden, som vil få en markant forøgelse af støjniveauet, mens mange boliger vil få en mindre reduktion af støjniveauet. Samlet vurderes støjpåvirkningen i driftsfasen at være lille. På denne baggrund gennemføres der ikke afværgende foranstaltninger i projektet f.eks. opstilling af støjskærme og lignende.

20 FIGUR 13 Minimumsafstand for at opnå acceptabelt vibrationsniveau med hensyn til bygningsskadelige vibrationer og komfortniveau i forbindelse med ramning af spuns og pæle i anlægsfasen.

21 NY VEJ- OG STIFORBINDELSE OVER JERNBANEN MELLEM HEDEHUSENE OG NÆRHEDEN VIBRATIONER Det vurderes, at der ikke er risiko for bygningsskadelige vibrationer for de omkringliggende bygninger når der under anlægsarbejdet skal rammes betonpæle og spunsplader ned i jorden ved etablering af fundamentet til broen. I forbindelse med etablering af fundamentet til broen vil den vejledende grænseværdi blive overskredet. Dog kun på et niveau hvor vibrationerne kan føles ubehagelige for mennesker, men ikke er skadelige for bygninger. Da anlægsarbejdet kun er i en kortere periode, vil overskridelse kun påvirke et begrænset antal personer i en kort periode. En oplysningskampagne til naboer med informationer om de kommende anlægsarbejder og eventuelle påvirkninger vil kunne sikre at arbejdet kan gennemføres uden gener for naboer. Samlet vurderes påvirkningen fra vibrationer i anlægsfasen at være lille. 4.5 LUFTFORURENING Ved etablering af den nye vej- og stiforbindelse vil der ske en omlægning af trafikken indenfor projektområdet og på vejene omkring projektområdet og dermed også en ændring i den lokale luftkvalitet. Overordnet set vil projektet ikke medføre en stigning i luftforureningen i området, men på enkelte vejstrækninger kan koncentrationen af luftforurening forventes at stige. Påvirkningen omkring den nye vej- og stiforbindelse, og gennem NærHeden vurderes at være lille. Det skyldes tre forhold. Dels at den øgede trafik på den nye vej- og stiforbindelse er relativt begrænset, dels de relativt gode spredningsforhold omkring vejforbindelsen, og dels at luftkvaliteten i området i forvejen er forholdsvis god. På dele af Hovedgaden og på Brandhøjgårdsvej og Stenbuen forventes en reduktion i trafikken da bilerne i stedet vil benytte den nye vejforbindelse, og derfor kan der her forventes en forbedring af luftkvaliteten.

22 FIGUR 14 Naturforhold i projektområdet. Søen i Kulturparken er ikke en naturlig sø, men etableret som et regnvandsbassin.

23 NY VEJ- OG STIFORBINDELSE OVER JERNBANEN MELLEM HEDEHUSENE OG NÆRHEDEN BIOLOGISK MANGFOLDIGHED, ARTER OG NATURTYPER Projektet vil generelt medføre ingen eller ubetydelig miljøpåvirkning på naturinteresser i området. De områder, der skal inddrages som følge af etablering af broen, vurderes ikke at indeholde væsentlige levesteder for dyr og planter. Der er dog registreret træer, som kan være egnede for flagermus. De træer der potentielt kan fungere som levested for flagermus, skal fældes uden for flagermusenes yngle- og dvaleperiode, som er i maj, september eller oktober måneder. Ligeledes vil anlæggelse af broen ikke påvirke det naturagtige regnvandsbassin i Kulturparken, som er naturbeskyttet. FIGUR 15 Flagermusegnede træer inden for projektområdet

24 FIGUR 16 Der går en række stier gennem Kulturparken. Området opleves lukket og varieret på grund af terræn, beplantning og forskellig formidling af kultur-historisk information.

25 NY VEJ- OG STIFORBINDELSE OVER JERNBANEN MELLEM HEDEHUSENE OG NÆRHEDEN REKREATIVE FORHOLD Hedehusene Kulturpark er det primære rekreative område nær projektet. Anlægsarbejderne vil her medføre støj- og vibrationsgener samt kørsel med tung trafik. Oplevelsen i parken ændres derfor, og det må forventes, at brugen af den vestlige del af parken reduceres og påvirkes, mens arbejdet står på. Stien langs jernbanen opretholdes i anlægsfasen, men det vil være nødvendigt at spærre den i korte perioder. Der vil blive opsat informationsskilte der henviser til alternative ruter. Påvirkningen vurderes at være middel. Vej- og stiforbindelsen vil inddrage en del af Kulturparkens areal mod vest. Broen vil desuden fremstå som et markant og synligt element i dele af parken, når beplantning mv. er ryddes af hensyn til vejforbindelsen. Når anlægsarbejder er afsluttet vil der blive etableret beplantning for at reducere synligheden, men området vil opleves bart i en årrække. Trafikstøjen fra den nye vej forventes at forstyrre oplevelsen i den vestlige del af parken. Påvirkningen vurderes at være væsentlig for de rekreative muligheder. Det skyldes blandt andet, at der er tale om et direkte arealindgreb, samt at parken udgør det primære rekreative område i lokalområdet. Cykelstien langs banen opretholdes og føres under broen gennem en tunnel. Den nye bro vil medvirke til at skabe bedre forbindelse for cyklister på tværs af jernbanen mellem det eksisterende Hedehusene og det nye NærHeden. Området indeholder også enkelte kulturhistoriske elementer i form af en fredet rundhøj og Ansgar Kirke. Hverken elementerne eller oplevelsen af dem påvirkes betydeligt.

26 FIGUR 17 Areal hvor der er påvist forurening (V2) syd for banen. De øvrige arealer er klassificeret som lettere forurenede.

27 NY VEJ- OG STIFORBINDELSE OVER JERNBANEN MELLEM HEDEHUSENE OG NÆRHEDEN JORDBUND OG JORDFORURENING Der er kendte jordforureninger i området hvor den nye vej- og stiforbindelse bliver etableret, dog vil håndteringen af forurenet jord have ubetydelige konsekvenser, da forurenet jord vil blive håndteret efter gældende lovgivning og i henhold til Høje- Taastrups vejledning og regulativ. I tilfælde af, at der konstateres yderligere jordforurening under bygge-processen, vil arbejdet blive standset og Høje-Taastrup kommunes miljømyndighed skal kontaktes så der kan tages stilling til hvordan forureningen skal håndteres. Ved forurening af jorden fra eksempelvis defekte hydraulikslanger fra entreprenørmaskiner der arbejder på stedet, ved tankning eller spild med andre forurenende stoffer, vil det forurenede jord øjeblikkeligt blive opsamlet og efterfølgende bortskaffet til en godkendt modtager. Den entreprenør der skal anlægge den nye vej- og stiforbindelse skal udarbejde en beredskabsplan for projektet, så det står helt klart for alle, hvem der skal gøre hvad, og hvem der skal kontaktes i forbindelse med et eventuelt spild eller anden form for ulykke. 4.9 GRUNDVAND Etablering af den nye vej- og stiforbindelse vil ikke have grundvandsmæssige konsekvenser. Broen bliver bygget på en måde, så der ikke vil være behov for at bortlede grundvand andet end eventuelt meget små mængder. Grundvandet er ca. 10 meter under det niveau, hvor der skal udgraves til brofundamenterne. Der er således en yderst begrænset risiko for at arbejdet i anlægsfasen vil have en negativ påvirkning på grundvands- og drikkevandsressourcen.

28

29 NY VEJ- OG STIFORBINDELSE OVER JERNBANEN MELLEM HEDEHUSENE OG NÆRHEDEN 29 5 OPSAMLING PÅ AFVÆRGEFORANSTALTNINGER KAPITEL OG EMNE AFVÆRGENDE FORANSTALTNINGER OG ANBEFALINGER 4.1 Landskab, byrum og visuelle forhold Afværgende foranstaltninger For at mindske den visuelle forbindelse fra kulturparken til den nye vej vil der som afværgeforanstaltning blive etableret afskærmende beplantning. 4.2 Trafik Afværgende foranstaltninger 4.3 Støj Afværgende foranstaltninger 4.4 Vibrationer Afværgende foranstaltninger Anbefalinger Der vurderes ikke at være behov for afværgende foranstaltninger Der vurderes ikke at være behov for afværgende foranstaltninger Der vurderes ikke at være behov for afværgende foranstaltninger For at overholde det vejledende grænseværdier for vibrationskomfortniveau kan følgende overvejes: at søge Høje-Taastrup Kommune om dispensation for at have et vibrationsniveau over vejledende grænseværdi for en periode af to uger per aktivitet. at vibrationsovervåge bygninger og klargøre en alternativ plan for afværgetiltag i tilfælde af, at vejledende grænseværdi overskrides i mere end en uge. At overveje følgende afværgetiltag såfremt længerevarende overskridelser af vejledende komfortniveau måles. forbore pæle eller vibrere spuns. 4.5 Luftforurening Afværgende foranstaltninger Der vurderes ikke at være behov for afværgende foranstaltninger 4.6 Biologisk mangfoldighed, arter og naturtyper Afværgende foranstaltninger Det skal sikres, at der i anlægsfasen ikke sker en påvirkning af det 3-beskyttede bassin på grund af eventuel erosion fra dæmningerne, fra kørsel langs kanterne eller lignende. Det skal sikres, at flagermusegnede træer fældes uden for flagermusenes yngle- og overvintringsperioder. Det vil sige, at træerne skal fældes i maj, september eller oktober. 4.7 Rekreative forhold Afværgende foranstaltninger Såfremt det bliver nødvendigt, at udvide vejdæmningen ud i bassinet således at bassinet påvirkes af gravearbejde, skal dette arbejde ske uden for paddernes yngleperiode, således må gravearbejdet ikke finde sted i perioden 1. marts 1. august. I forbindelse med midlertidige lukninger af cykelstien langs jernbanen skal der opsættes skilte med alternative ruter. For at mindske udsynet til broen og vejen fra parken skal der som afværgeforanstaltning etableres beplantning i parken langs denne, hvilket over tid vil medvirke til at skærme udsynet til vej- og broforbindelsen fra parken.

30 KAPITEL OG EMNE 4.8 Jordbund og jordforurening Afværgende foranstaltninger AFVÆRGENDE FORANSTALTNINGER OG ANBEFALINGER Ved forurening af jorden fra eksempelvis defekte hydraulikslanger, ved tankning eller spild med andre miljøfremmede stoffer, skal den forurenede jord øjeblikkeligt opgraves og efterfølgende bortskaffes til en godkendt modtager. I tilfælde af, at der konstateres yderligere jordforurening i anlægsfasen, skal arbejdet standses, og kommunens miljømyndighed skal kontaktes. Anbefalinger 4.9 Grundvand Afværgende foranstaltninger I forbindelse med udbud af opgaven skal der stilles der krav til entreprenøren om, at der udarbejdes en beredskabsplan for projektet, så det står helt klart for alle, hvem der skal gøre hvad, og hvem der skal kontaktes i forbindelse med et eventuelt spild eller anden form for ulykke. Risikoen for spild af forurenende stoffer kan minimeres ved, at der stilles krav til entreprenørens oplag af olie og kemikalier. Kravene omfatter også spildbakker under olietanke, oplagring af kemikalier i særlige miljøcontainere og hindring mod påkørsel. Det kan tilstræbes, at mobile tanke flyttes så lidt som muligt, samt at entreprenørmaskiner og udstyr vedligeholdes, så brud på hydraulik-slanger og lignende forhindres. Der vurderes ikke at være behov for afværgende foranstaltninger

31 NY VEJ- OG STIFORBINDELSE OVER JERNBANEN MELLEM HEDEHUSENE OG NÆRHEDEN 31

32 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 DK-2800 Kongens Lyngby Danmark TLF FAX cowi@cowi.dk WWW cowi@.dk

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019 Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene Sammenfattende redegørelse Februar 2019 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlig høring af planforslagene... 3 2.1

Læs mere

VVM-tilladelse til ny vej mellem Græsted og Gilleleje

VVM-tilladelse til ny vej mellem Græsted og Gilleleje GRIBSKOV KOMMUNE VVM-tilladelse til ny vej mellem Græsted og Gilleleje ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk VVM-TILLADELSE PROJEKTNR. DOKUMENTNR.

Læs mere

MILJØVURDERING AF LOKALPLANFORSLAG 4.44 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35 FOR NY BROFORBINDELSE VED NÆRHEDEN

MILJØVURDERING AF LOKALPLANFORSLAG 4.44 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35 FOR NY BROFORBINDELSE VED NÆRHEDEN NOVEMBER 2018 HØJE-TAASTRUP KOMMUNE MILJØVURDERING AF LOKALPLANFORSLAG 4.44 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35 FOR NY BROFORBINDELSE VED NÆRHEDEN MILJØVURDERINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens

Læs mere

Lokalplan 4.44 for bro mellem Hedehusene

Lokalplan 4.44 for bro mellem Hedehusene Ka r lle j ve up gaden Hoved Hedehusene station Nærheden Marts 2019 Lokalplan 4.44 for bro mellem Hedehusene og Nærheden INDHOLD Lokalplan 4.44 REDEGØRELSE... 3 Indledning... 3 Områdets beliggenhed...

Læs mere

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1 ASSENS KOMMUNE MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MIJØSCREENING INDHOLD 1 Indledning 1 2 Lovgrundlag

Læs mere

Velkommen til Borgermøde

Velkommen til Borgermøde Velkommen til Borgermøde 13-03-2018 1 Dagsorden Kl. 19.00 Velkommen v/ Formand for Teknik- og Miljøudvalget Sigurd Agersnap Kl. 19.05 Præsentation af vejprojekt v/ Kommunens vejafdeling, Helle Lagersted

Læs mere

Hedehusene station. Nærheden. Lokalplan bro mellem Hedehusene og. Nærheden

Hedehusene station. Nærheden. Lokalplan bro mellem Hedehusene og. Nærheden Ka r lle j ve up gaden Hoved Hedehusene station Nærheden 2019 Lokalplan 4.44 bro mellem Hedehusene og Nærheden INDHOLD Lokalplan 4.44 REDEGØRELSE... 3 Indledning... 3 Områdets beliggenhed... 3 Baggrund

Læs mere

Afgrænsning af VVM. Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf / mail:

Afgrænsning af VVM. Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf / mail: Afgrænsning af VVM Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST 2018 Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf. 2373 9697 / mail: LKR@niras.dk Indholdet Skarp afgrænsning ved miljøkonsekvensvurdering af mindre

Læs mere

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag VVM for udvikling af Kvickly-grunden i Horsens til byområde for butikker og boliger mv. 1. Hvad er VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering

Læs mere

Følgegruppe for Universitetssygehus Køge

Følgegruppe for Universitetssygehus Køge Følgegruppe for Universitetssygehus Køge Ved Casper Toftholm, Byg- og planchef og Troels Wissing, Planlægger Dagsorden - Præsentation af deltagere v/ Casper Toftholm (5 min) - Opfølgning på idéfasen Hvad

Læs mere

Kommuneplantillæg 2/ For forlængelse af Firskovvej

Kommuneplantillæg 2/ For forlængelse af Firskovvej Kommuneplantillæg 2/2017 - For forlængelse af Firskovvej Kommuneplantillæg 2/2017 - For forlængelse af Firskovvej Baggrund Det er forudsat i lovbemærkningerne til lov nr. 765 af 26/02/14 om anlæg af letbane

Læs mere

Nordmarks Alle 1. Att. Kommunale Ejendomme. CVR nr VVM-tilladelse for Hyldager Bakker

Nordmarks Alle 1. Att. Kommunale Ejendomme. CVR nr VVM-tilladelse for Hyldager Bakker Albertslund Kommune Nordmarks Alle 1 2620 Albertslund Att. Kommunale Ejendomme CVR nr. 66137112 VVM-tilladelse for Hyldager Bakker Albertslund Kommune, Kommunale Ejendomme (bygherre), har søgt Albertslund

Læs mere

KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Beregningsmetode 3

KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Beregningsmetode 3 KØGE KOMMUNE KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK

Læs mere

Albertslund Kommune. Nordmarks Alle Albertslund. Att. Kommunale Ejendomme. CVR nr Udkast til VVM-tilladelse for Hyldager Bakker

Albertslund Kommune. Nordmarks Alle Albertslund. Att. Kommunale Ejendomme. CVR nr Udkast til VVM-tilladelse for Hyldager Bakker Albertslund Kommune Nordmarks Alle 1 2620 Albertslund Att. Kommunale Ejendomme CVR nr. 66137112 Udkast til VVM-tilladelse for Hyldager Bakker Albertslund Kommune, Kommunale Ejendomme (bygherre), har søgt

Læs mere

1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften. 2 Projektbeskrivelse for omlægningen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften. 2 Projektbeskrivelse for omlægningen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT BANEDANMARK OMLÆGNING AF VALMOSEGRØFTEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PROJEKTBESKRIVELSE INDHOLD 1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften

Læs mere

A) Befolkning og sundhed Indendørs støjpåvirkning x Ikke relevant idet der er tale om et udendørs anlæg.

A) Befolkning og sundhed Indendørs støjpåvirkning x Ikke relevant idet der er tale om et udendørs anlæg. A) Befolkning og sundhed Indendørs støjpåvirkning idet der er tale om et udendørs anlæg. Sundhedstilstand Svage grupper (f.eks. handicappede) Friluftsliv/rekreative interesser Planen vil medvirke til at

Læs mere

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER MARIAGERFJORD KOMMUNE STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER ADRESSE COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13.

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13. Screening af Forslag til Lokalplan 137 Rækkehuse på Fortvej. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige

Læs mere

VVM anmeldelse i forbindelse med miljøgodkendelse/anmeldelse

VVM anmeldelse i forbindelse med miljøgodkendelse/anmeldelse Ansvarlig myndighed Ishøj Kommune Indsendt af Tommy Hamlet Søndergaard Baldersbækvej 6 2635 Ishøj E-mail: 36643@ishoj.dk Telefon 43577768 Indsendt: 04-02-2016 14:39 Ansøgningsnr.: MaID-2016-43 Indsendelse

Læs mere

BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE

BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE SUPERCYKELSTI ÅRSLEV-ODENSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund og formål

Læs mere

Projektet vedrører etablering af parkeringspladserne P 8, P9, P10 og P11 og tilhørende forsinkelsesbassin til regnvand på Novo Nordisk i Måløv.

Projektet vedrører etablering af parkeringspladserne P 8, P9, P10 og P11 og tilhørende forsinkelsesbassin til regnvand på Novo Nordisk i Måløv. VVM Screening VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Novo Nordisk Måløv. Etablering af parkeringspladser, øst Tekst Projektet vedrører etablering af parkeringspladserne P

Læs mere

Miljøkonsekvensvurdering for ny vej mellem Græsted og Gilleleje

Miljøkonsekvensvurdering for ny vej mellem Græsted og Gilleleje Miljøkonsekvensvurdering for ny vej mellem Græsted og Gilleleje Afgrænsningsrapport Indhold 1 Indledning 1 2 Foreløbig projektbeskrivelse 2 2.1 Linjeføring 2 3 Afgrænsning og miljøvurdering 3 3.1 Afgrænsning

Læs mere

Miljøministeriet Naturstyrelsen. Måde Havnedeponi. Bilag 2. Oversigt over delkonklusioner. Juni 2013

Miljøministeriet Naturstyrelsen. Måde Havnedeponi. Bilag 2. Oversigt over delkonklusioner. Juni 2013 Miljøministeriet Naturstyrelsen Måde Havnedeponi Bilag 2 Oversigt over delkonklusioner Juni 2013 Notat BILAG 2 Måde Havnedeponi Oversigt over delkonklusioner 21. maj 2013 Miljøer i anlægsfasen Projekt

Læs mere

EJD Screenings afsluttet: 18. april 2017

EJD Screenings afsluttet: 18. april 2017 VVM-screening Vejledning Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre, om der er VVM-pligt. Igennem skemaet skal det via en række spørgsmål vurderes, om projektet medfører en given miljøpåvirkning

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Midlertidig grundvandssænkning langs en strækning af Indkildevej. Grundet etablering af Egnsplanvej skal eksisterende vandledninger på Indkildevej

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 543

Forslag til Lokalplan nr. 543 PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Lokalplan nr. 543 For vindmøller ved St. Løgtvedgård Forslag til Tillæg nr. 9 til Kalundborg Kommuneplan 2009-2021 Forslaget er fremlagt fra den til den Indholdsfortegnelse

Læs mere

HYLDAGER ALBERTSLUND KOMMUNE AFGRÆNSNINGSNOTAT. Parallelvej Kongens Lyngby A A

HYLDAGER ALBERTSLUND KOMMUNE AFGRÆNSNINGSNOTAT. Parallelvej Kongens Lyngby A A ALBERTSLUND KOMMUNE HYLDAGER AFGRÆNSNINGSNOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FA +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A111794 A111794-001 VERSION UDGIVELSESDATO

Læs mere

Ny bane Hovedgård-Hasselager

Ny bane Hovedgård-Hasselager Ny bane Hovedgård-Hasselager Aarhus Kommune Solbjerghallen, 18. januar 2018 Aftenens program Kl. 19.00 ca. 22.00 Præsentation af projektet og dets lokale påvirkninger Pause med mulighed for besøg i spørgehjørner

Læs mere

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 PROGRAM 19.00 Velkomst Lolland Kommunes borgmester Stig Vestergaard 19.10 Introduktion Ulrik Larsen, Vejdirektoratet 19.15 Præsentation

Læs mere

Scopingsnotat. Hjørring Kommune

Scopingsnotat. Hjørring Kommune Hjørring Kommune Scopingsnotat 10-12-2014 Sag nr. 01.02.05-P16-18-14 Side 1. Opstilling af vindmøller ved Gårestrup I forbindelse med planlægningen for opstilling af 3 vindmøller ved Gårestrup skal der

Læs mere

Visualiseringer Niveaufri udfletning Vest. Kvaliteten af de anvendte fotos var utilstrækkelig

Visualiseringer Niveaufri udfletning Vest. Kvaliteten af de anvendte fotos var utilstrækkelig BANEDANMARK NIVEAUFRI UDFLETNING RINGSTED VEST ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk VISUALISERINGER INDHOLD 1 Indledning 1 2 Projektleverancer

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Lokalplanforslag nr. 657 I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (Lov nr. 448

Læs mere

Efter indstilling fra Økonomiudvalget besluttede Borgerrepræsentationen,

Efter indstilling fra Økonomiudvalget besluttede Borgerrepræsentationen, KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget Orientering om VVM for havnstunnel Efter indstilling fra Økonomiudvalget besluttede

Læs mere

FIRSKOVVEJ VEJFORLÆNGELSE TIL JÆGERSBORGVEJ

FIRSKOVVEJ VEJFORLÆNGELSE TIL JÆGERSBORGVEJ JANUAR 2018 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE FIRSKOVVEJ VEJFORLÆNGELSE TIL JÆGERSBORGVEJ MILJØKONSEKVENSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

VVM-TILLADELSE NY VEJADGANG TIL UDVIDET RANDERS HAVN

VVM-TILLADELSE NY VEJADGANG TIL UDVIDET RANDERS HAVN VVM-TILLADELSE NY VEJADGANG TIL UDVIDET RANDERS HAVN Randers den 7. januar 2015 Miljø og Teknik Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon 8915 1515 PLANKONTOR@RANDERS.DK WWW.RANDERS.DK 2/6 VVM-TILLADELSE NY

Læs mere

Naturstyrelsen Odense

Naturstyrelsen Odense Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Naturstyrelsen Odense Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Banedanmark udarbejder et beslutningsgrundlag for renovering

Læs mere

Indhold. Nyt OUH Solcelleanlæg og terrænregulering Projektbeskrivelse til VVM-ansøgning. 1 Indledning 1

Indhold. Nyt OUH Solcelleanlæg og terrænregulering Projektbeskrivelse til VVM-ansøgning. 1 Indledning 1 10. december 2018 Notat Nyt OUH Solcelleanlæg og terrænregulering Projektbeskrivelse til VVM-ansøgning Projekt nr.: 14.625.00 1229093578Dokument nr.: 1229093578 1Version 2 Revision 2 Indhold 1 Indledning

Læs mere

KUNSTENS Ø, ISHØJ ISHØJ KOMMUNE VVM SCREENING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S. TLF FAX WWW cowi.

KUNSTENS Ø, ISHØJ ISHØJ KOMMUNE VVM SCREENING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S. TLF FAX WWW cowi. ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk ISHØJ KOMMUNE KUNSTENS Ø, ISHØJ VVM SCREENING PROJEKTNR. A0 DOKUMENTNR. 1 VERSION 1 UDGIVELSESDATO

Læs mere

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde 16. august 2011 PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Områdechef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder John H. Kristiansen, Vejdirektoratet

Læs mere

MILJØSCREENING OPGRADERING AF FÆRGE- VEJS FORLÆNGELSE (B1)

MILJØSCREENING OPGRADERING AF FÆRGE- VEJS FORLÆNGELSE (B1) MILJØSCREENING OPGRADERING AF FÆRGE- VEJS FORLÆNGELSE (B1) Projekt Femern Early Works Kunde RAT Dato 26-05-2014 Rev. dato 29-09-2014 Til Fra Mette West-Petersen Ole Michaelsen Kristine Kjørup Rasmussen

Læs mere

ETABLERING AF FAST ALSFYN FORBINDELSE INDHOLD. 1 Formål. 1 Formål 1. 2 Forudsætninger og metode 2

ETABLERING AF FAST ALSFYN FORBINDELSE INDHOLD. 1 Formål. 1 Formål 1. 2 Forudsætninger og metode 2 ALSFYNBROEN ETABLERING AF FAST ALSFYN FORBINDELSE ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk VURDERING AF STØJ FRA VEJTRAFIK INDHOLD 1 Formål

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Butik ved Nørregade 35-37 Dato Juni 2015 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen Krog og Inge Hansen Læservejledning: Lov

Læs mere

Miljøscreening. Lokalplan nr Boligområde ved Solbakken, Aarup

Miljøscreening. Lokalplan nr Boligområde ved Solbakken, Aarup Miljøscreening Lokalplan nr. 2.1-3 Boligområde ved Solbakken, Aarup Oversigtskort Kort 1: Lokalplanområdet er vist med rød streg. 2 Redegørelse Indledning I det følgende gives en screening for miljøvurdering

Læs mere

Aarhus letbane etape 1. Forlængelse af letbanen fra Grenaa St. til Kattegatvej INDHOLD BILAG. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1

Aarhus letbane etape 1. Forlængelse af letbanen fra Grenaa St. til Kattegatvej INDHOLD BILAG. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1 NORDDJURS KOMMUNE TEKNIK OG DRIFT Aarhus letbane etape 1. Forlængelse af letbanen fra Grenaa St. til Kattegatvej ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99

Læs mere

Idéoplæg for boligbyggeri på Tuborg Syd afgrænsning af hvad der miljømæssigt skal undersøges i miljøkonsekvensrapport

Idéoplæg for boligbyggeri på Tuborg Syd afgrænsning af hvad der miljømæssigt skal undersøges i miljøkonsekvensrapport Idéoplæg for boligbyggeri på Tuborg Syd afgrænsning af hvad der miljømæssigt skal undersøges i miljøkonsekvensrapport Gentofte Kommune Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund 10. april 2018 Telefon: 39

Læs mere

Erfaringer med VVM og Natur

Erfaringer med VVM og Natur Erfaringer med VVM og Natur Hvad sker der fra VVM til færdigt projekt Anne B. Hansen, Banedanmark 14. april 2015 1 Fra VVM til virkelighedens anlægsarbejde når der skabes nye landskaber og ny natur Hvorvidt

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) (kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014)

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) (kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014) Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) (kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014) VVM Myndighed Basis oplysninger Sorø Kommune Husstandsvindmølle Vildmosevej 5,

Læs mere

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 Bering-beder vejen Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 1 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 kommuneplantillæg for Bering-beder vejen Udgivet af: Aarhus Kommune 2016 Indhold

Læs mere

VVM vurdering af etablering af fortov ved Bælumvej, 9575 Terndrup.

VVM vurdering af etablering af fortov ved Bælumvej, 9575 Terndrup. VVM vurdering af etablering af fortov ved Bælumvej, 9575 Terndrup. Indholdsfortegnelse 1 VVM vurdering... 3 2 Anlæggets Karakteristika... 3 2.1 Anlæggets dimensioner... 3 2.2 Kumulation med andre projekter...

Læs mere

Lokalplan 0611-22 2001-04-23 Redegørelse Foto 1 Lokalplanområdet set mod syd langs hegn mod eksisterende idrætsplads Eksisterende forhold Landskabet omkring Almind er et typisk østjysk morænelandskab.

Læs mere

1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding

1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding 1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding Kom med idéer og forslag til miljørapport og planforslag fra den 22. marts 2017 til den 19. april 2017 Kolding Kommune

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune

Debatoplæg. Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune Debatoplæg Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune Kolofon: Debatoplæg til vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune. Udgivet af Vejle Kommune, september 2012. Teknik og Miljø. Indledning Vejle Kommune har i

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 AABENRAA KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Vejnettet

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1 ROSEN APS. TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT

Læs mere

For nærmere info om projektet, se VVM-anmeldelsen med tillæg og bilag.

For nærmere info om projektet, se VVM-anmeldelsen med tillæg og bilag. Bilag A VVM Myndighed Basis oplysninger Skema til brug for screening (VVM-pligt) For nærmere info om projektet, se VVM-anmeldelsen med tillæg og bilag. Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Nordvand,

Læs mere

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Debatoplæg VVM-undersøgelse December 2014 VVM-undersøgelse af Rute 54 Næstved-Rønnede I trafikaftalen fra juni 2014 har en række partier i Folketinget besluttet at

Læs mere

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Tønder Kommune Teknik og Miljø Rådhusstræde 2 6240 Løgumkloster Telefon: 74 92 92 92 E-mail: teknisk@toender.dk ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes

Læs mere

MILJØSCREENING STRANDHOLMSLEDNINGEN

MILJØSCREENING STRANDHOLMSLEDNINGEN MILJØSCREENING STRANDHOLMSLEDNINGEN Projekt Femern Early Works Kunde RAT Dato 09-04-2014 Rev. dato 29-09-2014 Til Fra Mette West-Petersen Ole Michaelsen Kristine Kjørup Rasmussen 1. Indledning Dette notat

Læs mere

Dette dokument behandler en lang række miljømæssige perspektiver:

Dette dokument behandler en lang række miljømæssige perspektiver: Sammenfattende redegørelse af miljørapport i forbindelse med lokalplan nr. 52.E1.1 med tillæg nr. 49 til Herning Kommuneplan 2013-2024 for et erhvervsområde ved Haunstrup Hovedgade, Haunstrup I forbindelse

Læs mere

Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn.

Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn. Sag nr. 08.580.01 Ekstern virksomhedsstøj Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn. Juni 2009 NIRAS A/S Jesper Konnerup \\arhkfs01\data\sag\08\580.01\project

Læs mere

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Bilag 1 Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Kommuneplantillæg nr. 8 Ishøj Kommune har igangsat udarbejdelsen af et lokalplanforslag

Læs mere

MENNESKERS SUNDHED NYE TEMAER I VVM-SAMMENHÆNG MENNESKERS SUNDHED - NYE TEMAER I VVM-SAMMENHÆNG

MENNESKERS SUNDHED NYE TEMAER I VVM-SAMMENHÆNG MENNESKERS SUNDHED - NYE TEMAER I VVM-SAMMENHÆNG MENNESKERS SUNDHED NYE TEMAER I VVM-SAMMENHÆNG BEFOLKNING OG MENNESKERS SUNDHED VVM-direktiv 2014/52/EU Mennesker Befolkning og menneskers sundhed Implementering af VVM-direktivet i dansk lovgivning i

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA REBILD KOMMUNE HOBROVEJ I STØVRING TRAFIKSIKKERHEDSVURDERING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1 Trafikgrundlag

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT august 2016 TMLE/OWJ KSC OWJ

VERSION UDGIVELSESDATO UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT august 2016 TMLE/OWJ KSC OWJ AARHUS KOMMUNE BERING-BEDER VEJEN AFKLARENDE SPØRGSMÅL VEDRØRENDE TRAFIKSTØJ (FORSLAG A) ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

MILJØSCREENING NØDRUTE

MILJØSCREENING NØDRUTE MILJØSCREENING NØDRUTE Projekt Femern Early Works Kunde RAT Dato 22-09-2014 Rev. dato 29-09-2014 Til Fra Mette West-Petersen Ole Michaelsen Kristine Kjørup Rasmussen 1. Indledning Dette notat er en screening

Læs mere

Vurderingen baserer sig på følgende grundlag: - Bebyggelsesplan, dateret 19/12 2014. - Trafiktællinger, Hillerød Kommune

Vurderingen baserer sig på følgende grundlag: - Bebyggelsesplan, dateret 19/12 2014. - Trafiktællinger, Hillerød Kommune Notat Hillerød Kommune ULLERØDBYEN Trafikal vurdering 17. december 2014 Projekt nr. 218546 Dokument nr. 1214349121 Version 1 Udarbejdet af ACH Kontrolleret af PFK Godkendt af PFK 1 BAGGRUND I forbindelse

Læs mere

SCREENING. Indgår allerede. Bør undersøges Udløser MV. Ikke væsentlig

SCREENING. Indgår allerede. Bør undersøges Udløser MV. Ikke væsentlig Screeningskema til: Plan/Programtitel: Lokalplan: 218.4, Børnehave Alle 3 m.fl. Sagsbehandler: Helene Jørgensen Dato: 11. december 2014, rev. 20. januar 2015 Journalnummer: 14/8866 SCREENING Befolkning

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

OPGRADERING AF VESTERNASEN OG BATTERIVEJ SAMT NY VEJFORBINDELSE INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Forhold til Natura 2000-reglerne 2

OPGRADERING AF VESTERNASEN OG BATTERIVEJ SAMT NY VEJFORBINDELSE INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Forhold til Natura 2000-reglerne 2 FANØ KOMMUNE OPGRADERING AF VESTERNASEN OG BATTERIVEJ SAMT NY VEJFORBINDELSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NATURA 2000-VÆSENTLIGHEDSVURDERING

Læs mere

Regstrup-Kalundborg VVM-Undersøgelse. Borgermøde 21. august 2012

Regstrup-Kalundborg VVM-Undersøgelse. Borgermøde 21. august 2012 Regstrup-Kalundborg VVM-Undersøgelse Borgermøde 21. august 2012 PROGRAM 19.00 Velkomst Kommunalbestyrelsesmedlem i Kalundborg Kommune Allan Oris 19.10 Introduktion Planlægningschef Birgitte Henriksen,

Læs mere

Planens navn. Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta:

Planens navn. Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta: Planens navn Kommuneplantillæg 2013.15 og lokalplan 594 for et boligområde ved Efterskolevej, Rantzausminde Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta: Boligområde med åben lav og tæt lav boligbebyggelse,

Læs mere

Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af fjernvarmeforsyning fra Hørning til Blegind. Se projektforslag på sag nr.:

Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af fjernvarmeforsyning fra Hørning til Blegind. Se projektforslag på sag nr.: Bilag A Skema til brug for screening (VVM - pligt) VVM Myndighed Myndighed: Skanderborg Kommune Ansvarlig Basis oplysninger Titel/beskrivende navn på projekt: Fjernvarmeledning fra Hørning til Blegind

Læs mere

Tidsplan CENTRALE SPØRGSMÅL DET MENER BYRÅDET BYGGE BÆREDYGTIGT

Tidsplan CENTRALE SPØRGSMÅL DET MENER BYRÅDET BYGGE BÆREDYGTIGT Tidsplan DET MENER BYRÅDET Udbygningen af området skal ske i etaper og afstemmes med en udvikling af bymidten i øvrigt CENTRALE SPØRGSMÅL Hvordan kan området fungere som bydel, selv om det udbygges i etaper?

Læs mere

Anmeldelse af ændrede forudsætninger for anlægsarbejdet til omdannelse af Kanalvejsparkeringen

Anmeldelse af ændrede forudsætninger for anlægsarbejdet til omdannelse af Kanalvejsparkeringen Lyngby-Tårbæk Kommune Center for Plan og Miljø Rådhuset Lyngby Torv 17 2800 Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FA +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Att.: Thomas

Læs mere

VVM Myndighed. Basis oplysninger

VVM Myndighed. Basis oplysninger Bilag A- Ændring af Emdrupparkens Idrætsanlæg Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Projektet omfatter etablering kunstgræsbane på

Læs mere

Planlægning for opstilling af 3 stk. V52 850 KW Vestas vindmøller ved Nørregård nord for Klemensker med tilhørende adgangsvej og service-/vendeplads

Planlægning for opstilling af 3 stk. V52 850 KW Vestas vindmøller ved Nørregård nord for Klemensker med tilhørende adgangsvej og service-/vendeplads Bornholms Regionskommune Screening vedr. evt. miljøvurdering af planer for vindmøller ved Krashave Forsiden skal altid udfyldes. De øvrige sider er hjælpeværktøj til brug for udfyldelse af forsiden. Navn

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 16 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. oktober 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre In-situ afværge overfor benzinforurening i det sekundære grundvand. Projektet er beskrevet i

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 13 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. januar 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F O

Læs mere

Supplerende vurdering for bro nr Stenstrupvej

Supplerende vurdering for bro nr Stenstrupvej Supplerende vurdering for bro nr. 21114 - Stenstrupvej Notat Elektrificering og opgradering Aarhus - Lindholm Godkendt dato Godkendt af 29.09.2016 Charlotte Møller Senest revideret dato Senest revideret

Læs mere

Letbane på Ring 3. VVM-redegørelse

Letbane på Ring 3. VVM-redegørelse Letbane på Ring 3 VVM-redegørelse Fejl! Brug fanen Startside til at anvende Heading 1;H1 på teksten, der skal vises her. 1. Udgivet af: Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Udarbejdet

Læs mere

Borgermøde om Universitetssygehus Køge Forslag til Lokalplan 1035

Borgermøde om Universitetssygehus Køge Forslag til Lokalplan 1035 Borgermøde om Universitetssygehus Køge Forslag til Lokalplan 1035 Teknik- og miljøforvaltningen Dagsorden Velkomst ved Teknik- og Miljøudvalgsformand v. Mette Jorsø (5 min) Baggrund, tidsplan og præsentation

Læs mere

NOTAT. Oversigt over høringssvar. Forslag til Kommuneplantillæg nr 14 og forslag til lokalplan 4.42 samt strategisk miljøvurdering

NOTAT. Oversigt over høringssvar. Forslag til Kommuneplantillæg nr 14 og forslag til lokalplan 4.42 samt strategisk miljøvurdering NOTAT Byrådscentret 17-06-2016 Oversigt over høringssvar. Forslag til Kommuneplantillæg nr 14 og forslag til lokalplan 4.42 samt strategisk miljøvurdering Forslag til Kommuneplantillæg nr 14 og forslag

Læs mere

Næstved Kommune - Kvalitetsstyring i Plan

Næstved Kommune - Kvalitetsstyring i Plan VVM-screening, Ring Syd m. underføring for hjortedyr. VVM-koordinatoren vil normalt anføre, hvilke spørgsmål, der ønskes besvaret af den enkelte kollega. Enhver afkrydsning og evt. bemærkning skal efterfølges

Læs mere

NOTAT. Skema til anmeldelse af projekter omfattet af VVM-bekendtgørelsen 1 Teknik- og Miljøcentret

NOTAT. Skema til anmeldelse af projekter omfattet af VVM-bekendtgørelsen 1 Teknik- og Miljøcentret NOTAT Skema til anmeldelse af projekter omfattet af VVM-bekendtgørelsen 1 Teknik- og Miljøcentret Vejledning til ansøger Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes rådgiver baseret på bygherrens viden

Læs mere

Favrskov Kommune, Trafik og Veje. Skovvej Hinnerup

Favrskov Kommune, Trafik og Veje. Skovvej Hinnerup Favrskov Kommune, Trafik og Veje Skovvej 20 8382 Hinnerup Favrskov Kommune Plan Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Strækningsanlægstilladelse til forlængelse af

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatperiode: 16. april 2014 til den 14. maj 2014 Visualisering af 3 nye vindmøller med en totalhøjde på 100 meter, set fra det sydlige Torrild Baggrund Byrådet har i

Læs mere

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej FORSLAG Scoping Kommuneplantillæg nr. 02-630, Område til tekniske anlæg, Lokalplanforslag 061-630, Geotermisk Varmeproduktionsanlæg i Tønder Screening Offentlig og privat service ved Tøndervej Skærbæk

Læs mere

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 MILJØVURDERING Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 Faxe Graveområde, mindre udvidelse mod sydvest Faxe Kommune Side 1 Beskrivelse af området Det foreslåede nye råstofgraveområde omfatter

Læs mere

Elektrificering Køge Nord - Næstved. Borgermøde i Køge den 12. marts 2014

Elektrificering Køge Nord - Næstved. Borgermøde i Køge den 12. marts 2014 Elektrificering Køge Nord - Næstved Borgermøde i Køge den 12. marts 2014 Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projekterne og dets lokale påvirkninger Pause med mulighed for besøg i spørgehjørner

Læs mere

SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE

SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE KOLDING KOMMUNE SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE RESUMÉ AF FORUNDERSØGELSER ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund Kolding Kommune har gennemført

Læs mere

PRÆSENTATION AF VVM-REDEGØRELSEN BORGERMØDE 17. MAJ 2010 FREDERIKSSUND

PRÆSENTATION AF VVM-REDEGØRELSEN BORGERMØDE 17. MAJ 2010 FREDERIKSSUND NY FJORDFORBINDELSE VED FREDERIKSSUND PRÆSENTATION AF VVM-REDEGØRELSEN BORGERMØDE 17. MAJ 2010 FREDERIKSSUND PROGRAM for borgermødet den 17. maj 2010 Kl. 19.00 Kl. 19.05 Kl. 19.15 Kl. 20.15 Kl. 20.35 Velkomst

Læs mere

Opførelse af en husstandsvindmølle, KVA 6, 10m kw. Bygherre rådgiver Urhøj Smedje ApS, Heidi Johansen, telefon

Opførelse af en husstandsvindmølle, KVA 6, 10m kw. Bygherre rådgiver Urhøj Smedje ApS, Heidi Johansen, telefon VVM-Myndighed Basisoplysninger Projektbeskrivelse Halsnæs Kommune Opførelse af en husstandsvindmølle, KVA 6, 10m kw Sags nr. 2013/0011625 Navn og adresse på bygherre Bygherrens kontaktperson og tlf. Lars

Læs mere

Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre. Tekst

Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre. Tekst Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav Projektet

Læs mere

Trafikale gener i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Trafikale gener i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Trafikale gener i anlægsfasen Havnevej Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 30. maj 2008 3 Trafikale gener i anlægsfasen Havnevej Forord Forord Dette fagnotat omhandler trafikale gener i anlægsfasen

Læs mere

Naturstyrelsen Odense

Naturstyrelsen Odense Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Naturstyrelsen Odense Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Banedanmark udarbejder et beslutningsgrundlag for renovering

Læs mere

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi.

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi. Ingen Ikke væsentlig Væsentlig Miljøvurdering af planer og programmer Screeningsskema iht. lovbekendtgørelse nr. 936 af 24/9 2009. Screeningen (forundersøgelsen) omfatter sandsynlige væsentlige påvirkning

Læs mere

VVM - anmeldelse af opstilling af 1 stk. SWP 25 kw husstandsvindmølle beliggende på Randerupvej 38, 6780 Skærbæk i Tønder Kommune

VVM - anmeldelse af opstilling af 1 stk. SWP 25 kw husstandsvindmølle beliggende på Randerupvej 38, 6780 Skærbæk i Tønder Kommune Kun til anmeldelser til husstandsmøller! VVM - anmeldelse af opstilling af 1 stk. SWP 25 kw husstandsvindmølle beliggende på Randerupvej 38, 6780 Skærbæk i Tønder Kommune Basisoplysninger Projektbeskrivelse

Læs mere

Bilag 1 Basisoplysninger

Bilag 1 Basisoplysninger Bilag 1 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse ønsker at foretage en udskiftning af et tankanlæg i Radarhoved Skagen, nord for Skagen. Arbejdet med udskiftning

Læs mere

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) screening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) Herlev Kommune, Stab for By og Udvikling Dato Den 28. august 2018. Projektbeskrivelse Skybrudsplan

Læs mere