Jeg ville ønske, folk ville elske alle andre på den samme måde, som de elsker mig. Det ville være en bedre verden. (Muhammad Ali)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jeg ville ønske, folk ville elske alle andre på den samme måde, som de elsker mig. Det ville være en bedre verden. (Muhammad Ali)"

Transkript

1 Citater pr. 1. april Livsindstilling Hvordan kom jeg til verden? Hvorfor blev jeg ikke hørt? Og hvis jeg er tvunget til at deltage i det, hvor er direktøren så? Jeg vil gerne tale med ham. (Søren Kierkegaard) Det gælder om at tage magten. Først i dit eget liv, så du udtrykker dig selv. Dernæst i det arbejde, du har. I en almindelig borgerlig film kunne jeg ikke blive andet end postbud, så tog jeg magten og gav mig selv en hovedrolle. Ellers havde jeg kun fået biroller. (Erik Clausen) Jeg ville ønske, folk ville elske alle andre på den samme måde, som de elsker mig. Det ville være en bedre verden. (Muhammad Ali) 10 år. Så meget længere kan lykkelige mennesker leve. Så drop stressen, som ifølge undersøgelsen er en af de mest afgørende faktorer for, at mindre lykkelige mennesker lever kortere. (Kilde : Erasmus Universitet) Sandheden er vigtigere end fakta. (Frank Lloyd Wright) Hvis du vil ændre dit liv: 1. Start straks 2. Gør det prangende 3. Ingen undtagelser. (William James) Du behøver ikke frygte noget her i livet. Det eneste du skal gøre er at forstå det. (Marie Curie) Uden tilgivelse bliver dit liv styret af en endeløs cyklus af vrede og gengældelse. (Roberto Assagioli) Fremtiden er lavet af det samme stof som den nuværende. (Simone Weil)

2 At bære rundt på nag og følelse af had kan give os energi i en kortvarig periode, men i længden slider det os op. Udbrændthed er ofte et resultat af vrede. For er vi drevet af uforsonlighed, er vi også i fare for at udmatte os selv i kampen om af få gjort gengæld. (Kilde : Psykolog og forfatter Peter R. Breggin om, hvordan tilgivelse kan ændre ens liv og give ny energi) I en alder af 6 år ønskede jeg at blive kok. Da jeg blev 7 år ønskede jeg at være Napoleon. Og mine ambitioner er vokset støt lige siden. (Salvador Dali) Ødelæg aldrig en undskyldning med en forklaring. (Kimberly Johnson) Jeg bliver mere og mere overbevist om, at vores lykke eller ulykke afhænger langt mere af den måde hvorpå vi møder livets begivenheder, end om arten af disse begivenheder selv. (Alexander von Humbold) Jeg føler mig ikke gammel. Jeg føler faktisk ikke noget overhovedet før det bliver middag. Og så er det tid til min middagslur. (Bob Hope) Formlen for min lykke: Et ja, et nej, en lige linie og et mål. (Friedrich Nietzsche) Underholdning er i virkeligheden den største årsag til kedsomhed i den moderne verden. Jo mere man er skal underholdes, jo mere keder man sig. (Anthony Daniels) Desperation er ligesom at stjæle fra mafiaen. Du har en god chance for at tiltrække den forkerte opmærksomhed. (Doug Horton) Smerte og lidelse er uundgåelige i vores liv, men elendighed er en mulighed. (Chip Beck) Livet er ikke en rejse mod graven, hvor det gælder om at nå sikkert frem i en pæn og velbevaret krop. Du må derimod gerne komme fræsende sidelæns ind fuldstændig brugt op, totalt slidt ned, men du råber højt : Wauv - sikke en tur! Sandheden af sagen er, at vi altid kender det rigtige at gøre. Den hårde del er at gøre det. (Norman Schwarzkoff)

3 Den største opdagelse i min generation er, at et menneske kan ændre sit liv ved at ændre sin holdning og sine tanker. (William James) Fire regler for Livet. Mød op. Vær opmærksom. Fortæl sandheden, og lad være med at knytte dig til resultatet. (Angeles Arrien) Begynd straks at leve, og tæl hver enkelt dag som et særskilt liv. (Seneca) Det er, som om de fleste har glemt hvad livet egentlig drejer sig om. At leve. At leve livet. At bruge kræfterne på at blive fyldt op, istedet for at blive slidt ned. (Marianne Florman) Familie og opdragelse Alt du skal gøre for at opdrage et barn er at lade dem være alene og lære dem at læse. Resten er hjernevask. (Ellen Gilcrist) Folk, der siger, at de sover som en baby har normalt ikke har en. (Leo J. Burke) Hvis du ønsker at se, hvad dine børn kan, skal du stoppe med at give dem ting. (Norman Douglas) Så ved du det! Når en ko ikke er særlig intelligent skyldes det at den ikke behøver meget hjernekapacitet for at fange sit mad. Græs flygter ikke. Vi vågner mellem 15 og 50 gange hver nat. Det er et levn fra tiden på savannen, hvor vi kort vågnede for at tjekke om vi stadigvæk var i live. Udtrykket brændende platform hvor stammer det fra? Brændende platform : Piper Alpha-boreplatformen i Nordsøen i Du havde muligheden for at blive stående på den brændende platform og blive stegt, eller springe 50 meter ned i det oprørte hav og håbe på at blive reddet.

4 Alle forandringer har en ting til fælles. Hvis noget skal forandre sig, er der nogen, som skal begynde at opføre sig anderledes. Spidsen af en jetjager koster kr. Spidsen er for øvrigt ikke en spids, men et rør der bruges til at måle flyets hastighed. Fantasier intelligens med en erektion. (Victor Hugo) I det engelske sprog er der 558 følelsesord. 62% af dem var negative, og 38% positive. (Fra bogen : Skift kurs) Jo flere helikoptere der er i en film, jo dårligere er den. (Dave Barry) Tålmodighed Nøglen til alt er tålmodighed. Man får kyllingen ved at lade ægget klække, ikke ved at smadre det. (ArnoldGlasgow) Døden & tro Jeg elskede min mor fra den dag hun døde. (Michael Hartnett) Døden er en meget kedelig affære, og mit råd til dig er at undgå at have noget som helst med det at gøre. (W. Somerset Maugham) Jeg ved, at Gud ikke vil give mig noget, jeg ikke kan klare. Jeg ville bare ønske han ikke stoler på mig så meget. (Mother Teresa) Jeg er stadigvæk ateist. Gudskelov. (Luis Bunuel) Den gode nyhed er, at Jesus kommer tilbage. Den dårlige nyhed er, at han er virkelig sur. (Bob Hope) Der er stor forskel på stadig at tro noget og tro det igen. (Georg Christoph Lichtenberg)

5 Tænk lige over det! Det er ikke sikkert, at alt er usikkert. (Blaise Pascal) Det kan godt være at man synes tingene skal være anderledes, men det er dumt at forestille sig Istedgade som stillegade med vejbump og blomsterkummer. (Hella Joof i Mads & Monopolet) At forsøge at bekæmpe inerti og ligegyldighed med analytiske argumenter er ligesom at smide en brandslukket ud til en der er ved at drukne. Løsningen passer ikke til problemet. Overbærenhed med dem, man kender, er som regel langt mere sjælden end medlidenhed med dem, man ikke kender. (Benjamin Disraeli) Mad & slankekur "Lite " er bare en ny måde at stave "Light" på med 20% færre ord. (Jerry Seinfeld) Hvis vi ikke er meningen at spise dyr, hvorfor er de så lavet af kød? (Jo Brand) Jeg har prøvet at veje for lidt. Jeg følte, at jeg næsten svajede, når folk gik forbi mig. (Stine Bosse) Kvinder Picasso havde sin lyserøde periode og hans blå periode. Jeg er i min blonde periode lige nu. (Hugh Hefner) Personligt ved jeg intet om sex, fordi jeg har altid været gift. (Zsa Zsa Gabor) 89% af alle mænd vil hellere røre ved ægte bryster end falske. (Juicy februar blad fra Matas)

6 Kvinder har ikke lyst til at høre, hvad du mener. Kvinder har lyst til at høre, hvad de mener...med en dybere stemme. (Bill Cosby) En kvindes gæt er meget mere præcis end en mands vished. (Rudyard Kipling) Mænd Når man bliver underkendt som mand, kan man vælge at lade sig ydmyge og kastrere, eller man kan stå ved det, man er, og sætte grænser. (Søren Pind) Mænd er enormt sårbare - meget mere end kvinder. Mænd skal roses, så får de kæmpe kræfter og kan bære et klaver op på 5. sal. Jeg kan få kvalme over, hvor grimt jeg tit har talt til mine gamle kærester under ophedede skænderier. Jeg levede længe i den vildfarelse, at de var lige så hårdhudede, som jeg selv var. Mænd er yndige væsener. (Hella Joof) Ægteskab & kærlighed Et kærlighedsforhold er ligesom et velgørenhedsprojekt, det handler om at give og ikke om, hvad man kan få. Hvis du er bange for ensomhed, skal du ikke gifte sig. (Anton Chekhov) Vi tror altid, at vores første kærlighed er den sidste, og at den sidste er den første. (George John Whyte-Melville) Lad os indrømme det. En date er et job-interview, der varer hele natten. Den eneste forskel mellem en date og et job-interview er, at der ikke er mange job-interviews hvor du ender med at være nøgen. (Jerry Seinfeld) Min skilsmisse kom til mig som en fuldstændig overraskelse. Det er hvad der sker, når man ikke har været hjemme i 18 år. (Lee Trevino)

7 Når to mennesker vælger at få skilsmisse, er det ikke et tegn på, at de ikke forstår hinanden, men et tegn at de har omsider begyndt at gøre det. (Helen Rowland) Hold op med at vente på Prins Charming. Kom ud af røret og find ham. Den arme stakkel kan jo sidde fast i et træ eller sådan noget. (Set på Pinterest) Penge Sæt dig aldrig for hårdt økonomisk, for den materielle glæde kommer aldrig til at opveje de bekymringer, der følger med at være økonomisk presset. (Chris MacDonald) Jobbet Jeg gør alt for at holde mig på afstand af folk, der har magt. Så jeg kan lave sjov med dem. (Frank Hvam) Den ultimative realisering er at kunne sløre grænsen mellem arbejde og leg. (Arnold Toynbee) Jo større magt man har, desto vigtigere kan man føle sig selv. Og desto større kan tilskyndelsen blive til at tro, at man er særligt priviligeret, fordi man har magt. Det er et skåplan. (Lars Nørby Johansen) Han er tatoveret med den grundopfattelse, at statslige ejerskaber af private virksomheder er forkert. (Morten Jeppesen i Børsen om Eivind Kolding, Danske Bank) En chef skaber frygt, en leder tillid. En chef finder den skyldige, en leder retter fejlen. En chef kender alle svar, en leder stiller spørgsmål. En chef gør arbejdet hårdt, en leder gør det interessant. En chef er interesseret i sig selv, en leder er interesseret i gruppen. (Russell H. Ewing) Vær villig til at træffe beslutninger. Som leder skal du være god til at sigte - og villig til at skyde. (George S. Patton)

8 I pilotkredse opererer man med et begreb der hedder det sterile cockpit : Under meter taler man kun om noget der direkte relaterer sig til flyvning, og over meter kan du godt spørge om konfirmationen og firmafesten. NLP Der findes ikke sådan noget som virkelighed. Der er kun perception. (Gustave Flaubert) Man må ikke starte et nyt arbejde om fredagen, for så bliver det aldrig færdig. Man må ikke gifte sig en fredag, fordi så bliver forholdet barnløs. Man må ikke påbegynde en rejse en fredag. Forklaringsteorier : intern-stabil (når vi f.eks. forklarer resultatet ved egne egenskaber eller evner) intern-ustabil (når vi f.eks. forklarer resultatet ved vores øjeblikkelige indsats eller ved midlertidig sygdom) ekstern-stabil (når vi f.eks. forklarer resultatet ved samfundsmæssige fordomme mod vores etnicitet) ekstern-ustabil (når vi f.eks. forklarer resultatet ved held eller tilfældighed). Overbevisninger : Hvis et par bestiller en fiskeret og en stor bøf, vil tjeneren automatisk sætte fiskeretten hos kvinden og oksebøffen hos manden. Perfektionisme kan også være en måde at holde andre fem skridt fra livet på. Ofte handler det om, at man i barndommen er blevet rost meget og har fået at vide, at man er dygtig. Det kan resultere i en følelse af altid at skulle præstere, og at præstationerne er vigtige for ens identitet. Dårligt er stærkere end godt - kaldes i psykologien for "den positive-negative-asymmetri" : Vi hænger os simpelthen mere i negative ting ned positive ting. Hvis du ser dit barns karakterbog med 1 12-tal og 10 2-taller, fokuserer du så på 12-tallet? Giver du flødeboller for at fejre 12-tallet eller stuearrest for 2-tallerne? Fokuserer du på de 13 gange din ægtefælle har husket jeres bryllupsdag eller blive du ved med at fremhæve den ene gang han/hun glemte det? Placebo virker også i negativ hensigt i forhold til bivirkninger. Her taler forskerne om nocebo-effekter, idet patienten lider af de forventede bivirkninger af både placebomedicin og medicin med de virksomme stoffer. (Kilde : Psykologimagasinet) Ny energi på 3 minutter. Hvis du har lyst til mere velvære i den mørke tid, kan du med fordel prøve en lille meditationsøvelse, der virker på få minutter :

9 Sådan gør du : Anbring et stearinlys foran dig, og sæt dig med krydsede ben og rank ryg. Slap af i hele kroppen, og træk vejret langsomt, mens du kigger på lysets flamme i 60 sekunder uden at blinke. Luk herefter øjnene - du vil stadigvæk kunne se flammen for dit indre blik. Fasthold flammen, så længe du kan. Når billedet forsvinder, gentag øvelsen et par gange. (Iform januar 2013) Vær en god lytter. I modsætning til din mund, vil dine ører aldrig få dig i problemer. (Frank Tyger) Verden er ikke som den er, men som er vi. (Anais Nin , fransk forfatterinde) Er glasset halvtomt, halvfyldt eller for stort? Alt hvad vi ser, er bare en drøm i en drøm. (Edgar Allan Poe) Alternative ordsprog En trådløs i hånden er bedre end 10 antenner på taget. Der er ingen grund til at hænge med dommedagsklokkerne. (Finansminister Bjarne Corydon) Kongelig og pave Jeg beundrer paven. Jeg har stor respekt for alle som kan turnere uden et album. (Rita Rudner) Jeg erklærer denne ting for åben, uanset hvad det er. (Prins Philip) Advokater I det engelske retssystem du er uskyldig, indtil man opdager du er irer. (Ted Whitehead)

10 Jeg er et vanemenneske - eller pendantisk, ville man mene, hvis man ikke kan lide mig. Vaner gør tilværelsen nemmere. Jeg behøver ikke forhandle med mig selv eller mærke efter, hvad jeg har lyst til. Jeg ved, at når jeg står på kanten kl , så skal jeg svømme en halv time. Ikke mere, ikke mindre. (Merethe Stagetorn, forsvarsadvokat) Terapi & coaching Chocolade er bedre en psykoterapi, og man behøver ikke bestille tid. (Catherine Aitken) At finde ud af hvem du er, er det første skridt. At acceptere hvem du er, kan være den vanskelige del. Og forandre den du er, er de sjove del. (B'Anne Younker) Du kan ikke lære et menneske noget. Du kan kun hjælpe ham med at finde det inde i sig selv. (Galileo Galilei) Store problemer bliver sjældent løst med tilsvarende store løsninger. 24 ting-udfordringen :Kan du give slip? Derer altså noget charmerende befriende over evnen til at kunne give slip på det, der ikke længere tjener os, alt det, vi ikke har brug for. Her tænker jeg på alt, fra koler til kærster. For når vi giver slip på det gamle, bliver er plads til at mærke, hvad der egentligt er vigtigt. Det er filosofien bag hjemmesiden the24things.com, som fire gange om året kører en udfordring, der handler om at give slip på : ja, 24 ting Du skal fjerne en ting fra dit liv i 24 dage, og reglen er, at du ikke må købe noget nyt andet end mad og andre overlevelsesartikler (gælder det mon også mine blade og chokoladecroissanter?) Næste udfordring starter den 24.april - den leg tror jeg vil prøve. Læs mere på the24things.com Tag ikke imod råd fra nogen, der ikke har dine problemer. (Sydney J. Harris) Ulykkelig barndom : Mental arkæologisk udgravning. Den fineste gave du kan give nogen er opmuntring. Men næsten ingen får den opmuntring, de har behov for til at kunne vokse til deres fulde potentiale. Hvis alle modtog den støtte de har brug for at vokse, ville genierne i de fleste af os blomstre og verden ville producere overflod ud over vores vildeste drømme. (Sidney Madwed) Sommetider ligger jeg vågen om natten, og jeg spørger: "Hvad har jeg gjort forkert?" Så er de en stemme der siger til mig: "Dette her kommer til at tage mere end én nat ". (Charles M. Schulz)

11 Man kan godt løbe tør for selvkontrol. Folk der hele tiden bliver udsat for at skal tage man svære valg, kan udmattes total af at tære på deres mentale muskler, og dermed miste deres selvkontrol. Vores ultimative frihed er retten og magten til at bestemme, hvordan nogen eller noget uden for os selv vil påvirke os. (Stephen R. Covey) Gruppepres er ikke rigtigt som begreb - det er bedre med gruppeopfattelse. Det er solidt understøttet af emperisk forskning, at du gør ting, fordi du ser folk omkring dig gøre det. Adfærd smitter. Det er derfor baristaer og bartendere lægger store mønter i skålen med drikkepenge. Så kaster du nemlig også store mønter i. De prøver at sende et signal om " hvordan flokken opfører sig " :-)) Se dig aldrig tilbage, medmindre det er den vej du planlægger at gå. (Henry David Thoreau) Hvis jeg skal hjælpe dig, hvad skal jeg så værke specielt opmærksom på? Hvad er koden jeg skal kende for at hjælpe dig? (Dr. Phil) Hver gang to mennesker mødes er der seks til stede. Der er manden, som han ser sig selv, som de andre ser ham, og så den mand han virkelig er. (William James) Alt sker af en grund. Hvis du ikke kan finde en grund til noget, er der en grund til det. (Chris Levi) Dyr Hunden bruger helt sin hjernekapacitet på at være en succes hos sin ejer. Katten bruger alt hjernekapacitet og kræfter på at være selvfed. Og i naturen er katten en spids skarpere rent intelligensmæssigt end hunden. Hvis katte kunne tale, ville de ikke. (Nan Porter) Nysgerrighed dræbte katten. Indrømmet - i et stykke tid var jeg mistænkt. (Steven Wright)

12 Målorientering & motivation Når du starter ved start, så lad være med at være besat af halvvejen for halvvejen ser alligevel helt anderledes ud, når du engang kommer dertil. Find blot frem til en stærk start og en stærk slutning, og kom så igang. Da jeg var en ung mand, jeg bemærkede, at ni ud af ti ting, jeg gjorde, var fiaskoer. Jeg ønskede ikke at være en fiasko, så jeg 10-doblede min arbejdsindsats. (George Bernard Shaw) Det bliver aldrig lettere - det er dig, der bli'r bedre. Du kan være øm i morgen eller i dårlig humør - vælg selv! Dine fødder dør ondt fordi du sparker så meget røv. Træn om morgenen før din hjerne finder ud af hvad du har gang i. Fokuser på hvor langt du er kommet - ikke hvor langt du skal. Lige meget hvor langsom du løber, slår du stadigvæk alle dem på sofaen. Hvis du er træt af hele tiden at skulle starte, så hold op med at give op. Styr dit liv med trafiklyset. Føler du dig ofte drænet for energi? Så prøv at genfinde energien ved at følge trafiklys-princippet. 1) Del din dag op i røde, gule og grønne periode. 2) De røde perioder er krævende og dræner dig for energi 3) De gule er neutrale og kræver mellemstor energi. 4) De grønne lader dig op. 5) Sørg for at lyset skifter dagen igennem, istedet for at du har fire røde opgaver i rap og klasker sammen som en klud kl. 20. (Kilde : Når du hører nogen sige, at det er så svært med forandringer, fordi folk er dovne eller modvillinge, så er det decideret forkert. Faktisk er det lige præcis det modsatte der er tilfældet. Forandring er svær, fordi folk knokler for meget med det. Og det er den anden overraskelse, når det gælder forandring. Det der ligner dovenskab, er ofte udmattelse. Det der ofte ligner modstand, er mangel på klarhed. De 4 spørgsmål : 1. Hvor motiveret er du for at handle, gøre en indsats eller bruge andre ressourcer for at nå et mål? Afgør, om du er motiveret eller ej. 2. Hvad er du motiveret for at stræbe efter? Hvad er dit mål eller det ønskede udfald? 3. Hvorfor forfølger du dette mål? 4. Hvordan vil du nå dit mål?

13 Betydningen af indre motivation Selvreguleringsteorien er baseret på begrebet indre motivation (eng.: intrinsic motivation), hvilket vil sige ønsket om at udføre en aktivitet for selve oplevelsens skyld. Indre motivation finder vi overalt - når folk lægger puslespil, når de elsker, når de forsøger at anlægge en blomsterhave, og når de er opslugt af et spændende projekt på arbejdet. Indre motivation ses hos spædbørn, som lige er begyndt at interessere sig for omverdenen, og indre motivation udgør drivkraften for en stor del af folks kognitive udvikling i de senere leveår, fra teenagealderen til alderdommen. Når vi drives af indre motivation, er vi fuldt engage Det antydes, at de lykkeligste mennesker er dem, der forfølger indre mål af autonome (internaliserede) grunde (f.eks. en filantrop, der støtter godgørende formål, fordi hun føler, at det er vigtigt at hjælpe andre), og de mindst lykkelige mennesker er dem, der forfølger ydre mål af kontrollerede (ikkeinter-naliserede) grunde (f.eks. en aktiemægler, der ønsker sig større velstand af hensyn til sin sociale status). I midterområdet har vi så mennesker, der forfølger indre mål af kontrollerede grunde (en filantrop, der støtter godgørende formål for at tage sig godt ud i sine ligemænds øjne) eller forfølger ydre mål af autonome grunde (en aktiemægler, der nyder selve spillet og tror på det kapitalistiske system). Det ser altså ud til at være af betydning, at man både orienterer sine klienter og ansatte i retning af indre motivation og tilskynder dem til at internalisere motivationen, så den bliver en del af deres selvopfattelse. Dermed ville der ikke alene kunne opnås større lykke, men også øget præstationsniveau og bedre resultater. I den følgende øvelse vil jeg bede dig overveje de fire mål, du har opstillet i sidste kapitel, i lyset af de nævnte begreber. Regel 1: Penge skal kun investeres i projekter, der på kort sigt gav ALL (=selskabet) flere penge. Regel 2 : Den bedste løsning på ethvert problem var det, der ville koste de færreste penge lige her og nu - selv om det ende med at koste mere på lang sigt, og selv om det var en løsning af dårligere kvalitet. Regel 3 : Muligheder, der kunne løse et problem hurtigt, blev foretrukket frem for langsommere muligheder, der ville give et bedre langsigtede løsninger. Regel 4 : Genbrug af eksisterende materialer var bedre end at købe nye materialer. De 4 regler var klare : 1. Få gang i indtægterne. 2. Minimer penge forskud. 3. Hurtigere er bedre end bedst. 4. Brug det du har. (Fra ALL American Latina Logistica, jernbaneselskab i Sydamerika) Motivationstyper : 1. Uden motivation. 2. Motiveret ud fra belønning/straf - ekstern motivation 3. Motiveret af dårlig samvittighed, som er tillært og derfor kaldes introjieret motivation. 4. Motiveret af de værdier, du identificerer dig med - kaldet identificeret motivation. 5. Motiveret af din indre lyst, som på dansk kaldes indre motivation. 6. Over-motiveret er alle udefra kommende motivation.

14 Læger der blev præsenteret for en alternativ medicin til behandling (som var eneste alternativ til operation) valgte 47% af lægerne at afprøve medicinen. Da lægerne blev præsenteret for 2 alternative produkter, faldt henvisningen til medicinsk behandling til 28%. (læge Donald Redelmeier & psykolog Eldar Shafir) Motivation handler først og fremmest og at overholde aftaler med sig selv. Det er svært at sige, hvad der er umuligt, for drømmen om i går, er håbet om i dag og virkelighed i morgen. (Robert Goddard) Jorden er altid frossen for dovne svin. Motivation er vigtigere end tal. Jeg er ligeglad med om du har en mastergrad i psykologi. Du har brug for hurtige sejre for at blive tændt. Og at blive tændt er super vigtigt. Undervisning Det er bedre at kende nogle af alle spørgsmålene end alle svarene. (James Thurber) Personligt er jeg altid klar til at lære noget nyt, selvom jeg ikke altid bryder mig om at blive undervist. (Winston Churchill) Viden holder ikke længere end en fisk. (Alfred North Whitehead) Det er hævet over enhver tvivl, at al vores viden begynder med erfaring. (Immanuel Kant ) Sjov Min læge fortalte mig at jeg havde seks måneder tilbage at leve i, men da jeg ikke kunne betale regningen, han gav mig seks måneder mere. (Walter Matthau)

15 Kommunikation Formålet med argumentation eller diskussion bør ikke være en sejr, men fremskridt. (Joseph Joubert) Der findes ikke sådan noget som samtale. Det er en illusion. Der er krydsende monologer, det er alt. (Rebecca West) Annoncer Annonce for restaurant i Hornbæk : " Et barn eller en pensionist spiser gratis med 2 voksne ". (Set i Lone Kühlmanns og Henning Kirks "afskaf alderdommen") Kundeservice Brugerservice holder fredag den 16.november temadag om " God brugerservice", og holder derfor lukket. (Meddelelse fra Viborg Kommune) Forhandling Hvis du ikke får, hvad du vil, det er et tegn på enten, at du ikke seriøst ønsker det, eller at du har forsøgt at forhandle om prisen. (Rudyard Kipling) Krig & politik I krig er sandheden det første offer. (Aischylos) Hvis tyskerne går ind i Helvede (=Rusland) har jeg tænkt mig at give Djævelen (=Stalin) en hjælpende hånd. (Winston Churchill om alliancepagten med Stalin som han overhovedet ikke brød sig om) Jeg har givet ordre til at jeg skal vækkes på et hvilket som helst tidspunkt vores nation bliver truer, selvom det er i et stabsmøde. (Ronald Reagan)

16 Frihed er, når man hører en klokke klokken syv om morgenen og ved, det er mælkemanden og ikke Gestapo. (Georges Bidault) Statistik Statistik er som fanger under tortur. Med den rette metode kan du altid få dem til at tilstå noget. (John Rothchild) Rengøring Gør aldrig rent. Efter fire år bliver snavsen ikke værre. (Quentin Crisp)

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ 1 DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ af Barbara Berger (Copyright Barbara Berger 2000/2009) 2 Indhold Introduktion 3 De Mentale Love / Måden sindet fungerer på - Loven om at tanker opstår 4 - Loven

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

BLIV EN GLADERE KÆRESTE

BLIV EN GLADERE KÆRESTE BLIV EN GLADERE KÆRESTE Af Carl-Mar Møller Carl-Mar Møller Avderødvej 45 2980 Kokkedal www.carl-mar.dk 77@Carl-Mar Møller www.parterapeutskolen.dk Sexolog og Parterapeut Skolen Udgivet som e-bog i 2012

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

Healing Code Alexander Loyd & Ben Johnson

Healing Code Alexander Loyd & Ben Johnson Healing Code Alexander Loyd & Ben Johnson En artikel om The Healing Code af Jarle Tamsen 1 2 Bogen, The Healing Code, er skrevet på grundlag af en gave, som Alex Loyd modtog fra Universet (Gud) i 2001.

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål

COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål Sofia Manning (2007) COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål den 09-03-2012 kl. 9:57 Søren Moldrup side 1 af 13 sider Bogen er skrevet i du-form henvendt til den kommende coach. Denne stil

Læs mere

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv.

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Jacob 4 Frida 9 Jesper 14 Christine 18 Paw 22 Jeanette 25 Per 30

Læs mere

Livet er dit Tag det, brug det, skab det!

Livet er dit Tag det, brug det, skab det! Livet er dit Tag det, brug det, skab det! Elevbog Søren Ventegodt Forskningscenter for Livskvalitet Version 5.0 REttet 30. oktober 1996 af IR for konsistens med opgavehæfte Stavekontrol er kørt. Endnu

Læs mere

ALFA-HAN eller TØFFELHELT

ALFA-HAN eller TØFFELHELT Kåre Fog: ALFA-HAN eller TØFFELHELT Uddrag af e-bog 169 KAPITELOVERSIGT Kapitel 1. Den flinke fyrs problemer Kapitel 2. Mændenes nye udfordringer Kapitel 3. Scoretrænernes baggrund Kapitel 4. Opdragelsens

Læs mere

OmTanke. Praktisk viden om tanker og følelser og hjernen

OmTanke. Praktisk viden om tanker og følelser og hjernen OmTanke Praktisk viden om tanker og følelser og hjernen For nogen tid siden snakkede jeg med en teenager og spurgte ham: Hvad er tanker? Efter nogle sekunder, lyste han op i et stort smil og sagde: Jeg

Læs mere

Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage

Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage 2 Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage Tilbage i topform på jobbet og i privaten Kirsti Hauge Weightless Ink 3 Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage Af Kirsti Hauge 1. udgave,

Læs mere

Lene. Jeg er født og opvokset i Randers med min mor, far og storesøster. Min mor og far er sammen det første år af mit liv, hvorefter de blev skilt pga. min fars utroskab med flere kvinder. Jeg bliver

Læs mere

27 Gode Råd Rettigheder & Anvendelse

27 Gode Råd Rettigheder & Anvendelse 27 Gode Råd Rettigheder & Anvendelse Hvad må jeg og, hvad må jeg ikke, med e-bogen? Bogen kan downloades gratis fra web-siden www.et-udbytterigt-liv.dk Ikke-kommercielt brug : Dele af bogen og udvalgte

Læs mere

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid Figur fra Dansen på deadline side 52 slut Afviklet arbejde halvdelen Udnyttet tid om prokrastineringsformlen bliver det forhåbentlig lettere for dig at undersøge, hvad det er, der skaber problemer, når

Læs mere

STUDIUM BIBEL. Bibelstudium ISSN 1398-2826. Jesus græd Bibelen og menneskets følelser JANUAR FEBRUAR MARTS. Næste STUDIUM BIBEL

STUDIUM BIBEL. Bibelstudium ISSN 1398-2826. Jesus græd Bibelen og menneskets følelser JANUAR FEBRUAR MARTS. Næste STUDIUM BIBEL BIBEL B S STUDIUM Bibelstudium 1. kvartal 2011 JANUAR FEBRUAR MARTS bibelstudium.dk Nådens klæ dning Klædedragtens historie i Bibel ens lys 2 Dansk Bogforlag TLF.: 4558 7758 www.danskbogforlag.dk 2. kvartal

Læs mere

9-Lad os tale om penge.

9-Lad os tale om penge. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 9-Lad os tale om penge. Kvinder og mænd har bekymret sig om penge

Læs mere

Sig Nej - Lær, hvordan du får sagt fra i tide. Anita Hummelshøj Mikkelsen Professionel person- og relationsudvikler

Sig Nej - Lær, hvordan du får sagt fra i tide. Anita Hummelshøj Mikkelsen Professionel person- og relationsudvikler Sig Nej - Lær, hvordan du får sagt fra i tide Anita Hummelshøj Mikkelsen Professionel person- og relationsudvikler Forside: Povl Anker Buhl Grafisk tegnestue Korrektur: Buttle Sprog & Formidling Illustration:

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Kapitel 2 Der findes en løsning. Læs kapitlet i sin helhed

Kapitel 2 Der findes en løsning. Læs kapitlet i sin helhed ANDET TRIN: Vi kom til den erkendelse, at en Magt større end os selv kunne give os vor sunde fornuft tilbage. Kapitel 2 Der findes en løsning Læs kapitlet i sin helhed Med sygdommen alkoholisme følger

Læs mere

DAVID G. BENNER. At åbne sig for Gud. Lectio divina som ramme for et liv i bøn

DAVID G. BENNER. At åbne sig for Gud. Lectio divina som ramme for et liv i bøn DAVID G. BENNER At åbne sig for Gud Lectio divina som ramme for et liv i bøn 5 Indhold Introduktion: Forvandlende åbenhed over for Gud 7 1. Mere end du kan forestille dig 11 2. Forberedelse til det guddommelige

Læs mere

Center For Selvværd. ELSK DIG SELV - Minibog

Center For Selvværd. ELSK DIG SELV - Minibog Center For Selvværd ELSK DIG SELV - Minibog Er du træt af at bruge energi på at kritisere og være mod dig selv, og har du lyst til at opleve mere kærlighed, ro og åbenhed i dit liv, så er denne mini- bog

Læs mere

Kære Morten Pedersen. Vi glæder mig til at se dig. Venlig hilsen. AF - Fyn

Kære Morten Pedersen. Vi glæder mig til at se dig. Venlig hilsen. AF - Fyn Kære Spiller Tak fordi du har valgt at spille mit scenarie. Kompasset er et scenarie baseret på forskellige oplevelser fra det virkelige liv. Selvfølgeligt opstillet, da det jo er til rollespil. Derfor

Læs mere

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Du er ikke alene Hjerteforeningen. 2009 Tekst: Helle Spindler, cand. psych., ph.d, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet Grafisk

Læs mere

Kalender. Sæt X i kalenderen: Det eftertragtede EBU-kursus stater nu til efteråret i Kolding. Se mere inde i bladet.

Kalender. Sæt X i kalenderen: Det eftertragtede EBU-kursus stater nu til efteråret i Kolding. Se mere inde i bladet. Tema: Omsorg Hvad er Evangelisk Børnemission? Evangelisk Børnemission er en tværkirkelig organisation, hvis mål er at nå børnene med evangeliet, undervise dem i Guds ord og lede dem ind i en lokal kirke.

Læs mere

Bianca Solveig Stjerne UDDRAG. et godt liv med kronisk Sygdom. Dansk Psykologisk Forlag

Bianca Solveig Stjerne UDDRAG. et godt liv med kronisk Sygdom. Dansk Psykologisk Forlag et godt liv med kronisk Sygdom Bianca Solveig Stjerne Dansk Psykologisk Forlag et godt liv med kronisk sygdom Bianca Solveig Stjerne et godt liv med kronisk Sygdom Dansk Psykologisk Forlag Bianca Solveig

Læs mere

Talentfuldekvinder.dk - Erhvervscoach og psykoterapeut Lisbeth Olesen Tlf.: 2949 4588 - mail@talentfuldekvinder.dk 1

Talentfuldekvinder.dk - Erhvervscoach og psykoterapeut Lisbeth Olesen Tlf.: 2949 4588 - mail@talentfuldekvinder.dk 1 Talentfuldekvinder.dk - Erhvervscoach og psykoterapeut Lisbeth Olesen Tlf.: 2949 4588 - mail@talentfuldekvinder.dk 1 Indholdsfortegnelse Forord 5 Kapitel 1 Introduktion 8 Hvad vil det sige "at være leder

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

SÅDAN BLEV ANGSTEN MIN VEN KRISTINA HESSELBERG: PSYKIATRI INFORMATION LARS CHRISTIANSEN TEMA: FÅ STYR PÅ ANGSTEN

SÅDAN BLEV ANGSTEN MIN VEN KRISTINA HESSELBERG: PSYKIATRI INFORMATION LARS CHRISTIANSEN TEMA: FÅ STYR PÅ ANGSTEN 3 September 2013 nr. 3 20. årgang Er mental sundhed kun for raske? Nej, mental sundhed er for alle. Læs om målene for Psykiatrifondens fremtidige arbejde med mental sundhed. Psykisk førstehjælp Nyt projekt

Læs mere

En guide for transkønnede

En guide for transkønnede En guide for transkønnede Indholdsfortegnelse OM EN GUIDE FOR TRANSKØNNEDE... 3 FORORD... 4 AFSNIT 1. TRANSKØNNET HVAD BETYDER DET?... 7 AFSNIT 2. SPRING UD FOR FAMILIE & VENNER?... 13 AFSNIT 3. HORMONBEHANDLING

Læs mere