Jeg ville ønske, folk ville elske alle andre på den samme måde, som de elsker mig. Det ville være en bedre verden. (Muhammad Ali)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jeg ville ønske, folk ville elske alle andre på den samme måde, som de elsker mig. Det ville være en bedre verden. (Muhammad Ali)"

Transkript

1 Citater pr. 1. april Livsindstilling Hvordan kom jeg til verden? Hvorfor blev jeg ikke hørt? Og hvis jeg er tvunget til at deltage i det, hvor er direktøren så? Jeg vil gerne tale med ham. (Søren Kierkegaard) Det gælder om at tage magten. Først i dit eget liv, så du udtrykker dig selv. Dernæst i det arbejde, du har. I en almindelig borgerlig film kunne jeg ikke blive andet end postbud, så tog jeg magten og gav mig selv en hovedrolle. Ellers havde jeg kun fået biroller. (Erik Clausen) Jeg ville ønske, folk ville elske alle andre på den samme måde, som de elsker mig. Det ville være en bedre verden. (Muhammad Ali) 10 år. Så meget længere kan lykkelige mennesker leve. Så drop stressen, som ifølge undersøgelsen er en af de mest afgørende faktorer for, at mindre lykkelige mennesker lever kortere. (Kilde : Erasmus Universitet) Sandheden er vigtigere end fakta. (Frank Lloyd Wright) Hvis du vil ændre dit liv: 1. Start straks 2. Gør det prangende 3. Ingen undtagelser. (William James) Du behøver ikke frygte noget her i livet. Det eneste du skal gøre er at forstå det. (Marie Curie) Uden tilgivelse bliver dit liv styret af en endeløs cyklus af vrede og gengældelse. (Roberto Assagioli) Fremtiden er lavet af det samme stof som den nuværende. (Simone Weil)

2 At bære rundt på nag og følelse af had kan give os energi i en kortvarig periode, men i længden slider det os op. Udbrændthed er ofte et resultat af vrede. For er vi drevet af uforsonlighed, er vi også i fare for at udmatte os selv i kampen om af få gjort gengæld. (Kilde : Psykolog og forfatter Peter R. Breggin om, hvordan tilgivelse kan ændre ens liv og give ny energi) I en alder af 6 år ønskede jeg at blive kok. Da jeg blev 7 år ønskede jeg at være Napoleon. Og mine ambitioner er vokset støt lige siden. (Salvador Dali) Ødelæg aldrig en undskyldning med en forklaring. (Kimberly Johnson) Jeg bliver mere og mere overbevist om, at vores lykke eller ulykke afhænger langt mere af den måde hvorpå vi møder livets begivenheder, end om arten af disse begivenheder selv. (Alexander von Humbold) Jeg føler mig ikke gammel. Jeg føler faktisk ikke noget overhovedet før det bliver middag. Og så er det tid til min middagslur. (Bob Hope) Formlen for min lykke: Et ja, et nej, en lige linie og et mål. (Friedrich Nietzsche) Underholdning er i virkeligheden den største årsag til kedsomhed i den moderne verden. Jo mere man er skal underholdes, jo mere keder man sig. (Anthony Daniels) Desperation er ligesom at stjæle fra mafiaen. Du har en god chance for at tiltrække den forkerte opmærksomhed. (Doug Horton) Smerte og lidelse er uundgåelige i vores liv, men elendighed er en mulighed. (Chip Beck) Livet er ikke en rejse mod graven, hvor det gælder om at nå sikkert frem i en pæn og velbevaret krop. Du må derimod gerne komme fræsende sidelæns ind fuldstændig brugt op, totalt slidt ned, men du råber højt : Wauv - sikke en tur! Sandheden af sagen er, at vi altid kender det rigtige at gøre. Den hårde del er at gøre det. (Norman Schwarzkoff)

3 Den største opdagelse i min generation er, at et menneske kan ændre sit liv ved at ændre sin holdning og sine tanker. (William James) Fire regler for Livet. Mød op. Vær opmærksom. Fortæl sandheden, og lad være med at knytte dig til resultatet. (Angeles Arrien) Begynd straks at leve, og tæl hver enkelt dag som et særskilt liv. (Seneca) Det er, som om de fleste har glemt hvad livet egentlig drejer sig om. At leve. At leve livet. At bruge kræfterne på at blive fyldt op, istedet for at blive slidt ned. (Marianne Florman) Familie og opdragelse Alt du skal gøre for at opdrage et barn er at lade dem være alene og lære dem at læse. Resten er hjernevask. (Ellen Gilcrist) Folk, der siger, at de sover som en baby har normalt ikke har en. (Leo J. Burke) Hvis du ønsker at se, hvad dine børn kan, skal du stoppe med at give dem ting. (Norman Douglas) Så ved du det! Når en ko ikke er særlig intelligent skyldes det at den ikke behøver meget hjernekapacitet for at fange sit mad. Græs flygter ikke. Vi vågner mellem 15 og 50 gange hver nat. Det er et levn fra tiden på savannen, hvor vi kort vågnede for at tjekke om vi stadigvæk var i live. Udtrykket brændende platform hvor stammer det fra? Brændende platform : Piper Alpha-boreplatformen i Nordsøen i Du havde muligheden for at blive stående på den brændende platform og blive stegt, eller springe 50 meter ned i det oprørte hav og håbe på at blive reddet.

4 Alle forandringer har en ting til fælles. Hvis noget skal forandre sig, er der nogen, som skal begynde at opføre sig anderledes. Spidsen af en jetjager koster kr. Spidsen er for øvrigt ikke en spids, men et rør der bruges til at måle flyets hastighed. Fantasier intelligens med en erektion. (Victor Hugo) I det engelske sprog er der 558 følelsesord. 62% af dem var negative, og 38% positive. (Fra bogen : Skift kurs) Jo flere helikoptere der er i en film, jo dårligere er den. (Dave Barry) Tålmodighed Nøglen til alt er tålmodighed. Man får kyllingen ved at lade ægget klække, ikke ved at smadre det. (ArnoldGlasgow) Døden & tro Jeg elskede min mor fra den dag hun døde. (Michael Hartnett) Døden er en meget kedelig affære, og mit råd til dig er at undgå at have noget som helst med det at gøre. (W. Somerset Maugham) Jeg ved, at Gud ikke vil give mig noget, jeg ikke kan klare. Jeg ville bare ønske han ikke stoler på mig så meget. (Mother Teresa) Jeg er stadigvæk ateist. Gudskelov. (Luis Bunuel) Den gode nyhed er, at Jesus kommer tilbage. Den dårlige nyhed er, at han er virkelig sur. (Bob Hope) Der er stor forskel på stadig at tro noget og tro det igen. (Georg Christoph Lichtenberg)

5 Tænk lige over det! Det er ikke sikkert, at alt er usikkert. (Blaise Pascal) Det kan godt være at man synes tingene skal være anderledes, men det er dumt at forestille sig Istedgade som stillegade med vejbump og blomsterkummer. (Hella Joof i Mads & Monopolet) At forsøge at bekæmpe inerti og ligegyldighed med analytiske argumenter er ligesom at smide en brandslukket ud til en der er ved at drukne. Løsningen passer ikke til problemet. Overbærenhed med dem, man kender, er som regel langt mere sjælden end medlidenhed med dem, man ikke kender. (Benjamin Disraeli) Mad & slankekur "Lite " er bare en ny måde at stave "Light" på med 20% færre ord. (Jerry Seinfeld) Hvis vi ikke er meningen at spise dyr, hvorfor er de så lavet af kød? (Jo Brand) Jeg har prøvet at veje for lidt. Jeg følte, at jeg næsten svajede, når folk gik forbi mig. (Stine Bosse) Kvinder Picasso havde sin lyserøde periode og hans blå periode. Jeg er i min blonde periode lige nu. (Hugh Hefner) Personligt ved jeg intet om sex, fordi jeg har altid været gift. (Zsa Zsa Gabor) 89% af alle mænd vil hellere røre ved ægte bryster end falske. (Juicy februar blad fra Matas)

6 Kvinder har ikke lyst til at høre, hvad du mener. Kvinder har lyst til at høre, hvad de mener...med en dybere stemme. (Bill Cosby) En kvindes gæt er meget mere præcis end en mands vished. (Rudyard Kipling) Mænd Når man bliver underkendt som mand, kan man vælge at lade sig ydmyge og kastrere, eller man kan stå ved det, man er, og sætte grænser. (Søren Pind) Mænd er enormt sårbare - meget mere end kvinder. Mænd skal roses, så får de kæmpe kræfter og kan bære et klaver op på 5. sal. Jeg kan få kvalme over, hvor grimt jeg tit har talt til mine gamle kærester under ophedede skænderier. Jeg levede længe i den vildfarelse, at de var lige så hårdhudede, som jeg selv var. Mænd er yndige væsener. (Hella Joof) Ægteskab & kærlighed Et kærlighedsforhold er ligesom et velgørenhedsprojekt, det handler om at give og ikke om, hvad man kan få. Hvis du er bange for ensomhed, skal du ikke gifte sig. (Anton Chekhov) Vi tror altid, at vores første kærlighed er den sidste, og at den sidste er den første. (George John Whyte-Melville) Lad os indrømme det. En date er et job-interview, der varer hele natten. Den eneste forskel mellem en date og et job-interview er, at der ikke er mange job-interviews hvor du ender med at være nøgen. (Jerry Seinfeld) Min skilsmisse kom til mig som en fuldstændig overraskelse. Det er hvad der sker, når man ikke har været hjemme i 18 år. (Lee Trevino)

7 Når to mennesker vælger at få skilsmisse, er det ikke et tegn på, at de ikke forstår hinanden, men et tegn at de har omsider begyndt at gøre det. (Helen Rowland) Hold op med at vente på Prins Charming. Kom ud af røret og find ham. Den arme stakkel kan jo sidde fast i et træ eller sådan noget. (Set på Pinterest) Penge Sæt dig aldrig for hårdt økonomisk, for den materielle glæde kommer aldrig til at opveje de bekymringer, der følger med at være økonomisk presset. (Chris MacDonald) Jobbet Jeg gør alt for at holde mig på afstand af folk, der har magt. Så jeg kan lave sjov med dem. (Frank Hvam) Den ultimative realisering er at kunne sløre grænsen mellem arbejde og leg. (Arnold Toynbee) Jo større magt man har, desto vigtigere kan man føle sig selv. Og desto større kan tilskyndelsen blive til at tro, at man er særligt priviligeret, fordi man har magt. Det er et skåplan. (Lars Nørby Johansen) Han er tatoveret med den grundopfattelse, at statslige ejerskaber af private virksomheder er forkert. (Morten Jeppesen i Børsen om Eivind Kolding, Danske Bank) En chef skaber frygt, en leder tillid. En chef finder den skyldige, en leder retter fejlen. En chef kender alle svar, en leder stiller spørgsmål. En chef gør arbejdet hårdt, en leder gør det interessant. En chef er interesseret i sig selv, en leder er interesseret i gruppen. (Russell H. Ewing) Vær villig til at træffe beslutninger. Som leder skal du være god til at sigte - og villig til at skyde. (George S. Patton)

8 I pilotkredse opererer man med et begreb der hedder det sterile cockpit : Under meter taler man kun om noget der direkte relaterer sig til flyvning, og over meter kan du godt spørge om konfirmationen og firmafesten. NLP Der findes ikke sådan noget som virkelighed. Der er kun perception. (Gustave Flaubert) Man må ikke starte et nyt arbejde om fredagen, for så bliver det aldrig færdig. Man må ikke gifte sig en fredag, fordi så bliver forholdet barnløs. Man må ikke påbegynde en rejse en fredag. Forklaringsteorier : intern-stabil (når vi f.eks. forklarer resultatet ved egne egenskaber eller evner) intern-ustabil (når vi f.eks. forklarer resultatet ved vores øjeblikkelige indsats eller ved midlertidig sygdom) ekstern-stabil (når vi f.eks. forklarer resultatet ved samfundsmæssige fordomme mod vores etnicitet) ekstern-ustabil (når vi f.eks. forklarer resultatet ved held eller tilfældighed). Overbevisninger : Hvis et par bestiller en fiskeret og en stor bøf, vil tjeneren automatisk sætte fiskeretten hos kvinden og oksebøffen hos manden. Perfektionisme kan også være en måde at holde andre fem skridt fra livet på. Ofte handler det om, at man i barndommen er blevet rost meget og har fået at vide, at man er dygtig. Det kan resultere i en følelse af altid at skulle præstere, og at præstationerne er vigtige for ens identitet. Dårligt er stærkere end godt - kaldes i psykologien for "den positive-negative-asymmetri" : Vi hænger os simpelthen mere i negative ting ned positive ting. Hvis du ser dit barns karakterbog med 1 12-tal og 10 2-taller, fokuserer du så på 12-tallet? Giver du flødeboller for at fejre 12-tallet eller stuearrest for 2-tallerne? Fokuserer du på de 13 gange din ægtefælle har husket jeres bryllupsdag eller blive du ved med at fremhæve den ene gang han/hun glemte det? Placebo virker også i negativ hensigt i forhold til bivirkninger. Her taler forskerne om nocebo-effekter, idet patienten lider af de forventede bivirkninger af både placebomedicin og medicin med de virksomme stoffer. (Kilde : Psykologimagasinet) Ny energi på 3 minutter. Hvis du har lyst til mere velvære i den mørke tid, kan du med fordel prøve en lille meditationsøvelse, der virker på få minutter :

9 Sådan gør du : Anbring et stearinlys foran dig, og sæt dig med krydsede ben og rank ryg. Slap af i hele kroppen, og træk vejret langsomt, mens du kigger på lysets flamme i 60 sekunder uden at blinke. Luk herefter øjnene - du vil stadigvæk kunne se flammen for dit indre blik. Fasthold flammen, så længe du kan. Når billedet forsvinder, gentag øvelsen et par gange. (Iform januar 2013) Vær en god lytter. I modsætning til din mund, vil dine ører aldrig få dig i problemer. (Frank Tyger) Verden er ikke som den er, men som er vi. (Anais Nin , fransk forfatterinde) Er glasset halvtomt, halvfyldt eller for stort? Alt hvad vi ser, er bare en drøm i en drøm. (Edgar Allan Poe) Alternative ordsprog En trådløs i hånden er bedre end 10 antenner på taget. Der er ingen grund til at hænge med dommedagsklokkerne. (Finansminister Bjarne Corydon) Kongelig og pave Jeg beundrer paven. Jeg har stor respekt for alle som kan turnere uden et album. (Rita Rudner) Jeg erklærer denne ting for åben, uanset hvad det er. (Prins Philip) Advokater I det engelske retssystem du er uskyldig, indtil man opdager du er irer. (Ted Whitehead)

10 Jeg er et vanemenneske - eller pendantisk, ville man mene, hvis man ikke kan lide mig. Vaner gør tilværelsen nemmere. Jeg behøver ikke forhandle med mig selv eller mærke efter, hvad jeg har lyst til. Jeg ved, at når jeg står på kanten kl , så skal jeg svømme en halv time. Ikke mere, ikke mindre. (Merethe Stagetorn, forsvarsadvokat) Terapi & coaching Chocolade er bedre en psykoterapi, og man behøver ikke bestille tid. (Catherine Aitken) At finde ud af hvem du er, er det første skridt. At acceptere hvem du er, kan være den vanskelige del. Og forandre den du er, er de sjove del. (B'Anne Younker) Du kan ikke lære et menneske noget. Du kan kun hjælpe ham med at finde det inde i sig selv. (Galileo Galilei) Store problemer bliver sjældent løst med tilsvarende store løsninger. 24 ting-udfordringen :Kan du give slip? Derer altså noget charmerende befriende over evnen til at kunne give slip på det, der ikke længere tjener os, alt det, vi ikke har brug for. Her tænker jeg på alt, fra koler til kærster. For når vi giver slip på det gamle, bliver er plads til at mærke, hvad der egentligt er vigtigt. Det er filosofien bag hjemmesiden the24things.com, som fire gange om året kører en udfordring, der handler om at give slip på : ja, 24 ting Du skal fjerne en ting fra dit liv i 24 dage, og reglen er, at du ikke må købe noget nyt andet end mad og andre overlevelsesartikler (gælder det mon også mine blade og chokoladecroissanter?) Næste udfordring starter den 24.april - den leg tror jeg vil prøve. Læs mere på the24things.com Tag ikke imod råd fra nogen, der ikke har dine problemer. (Sydney J. Harris) Ulykkelig barndom : Mental arkæologisk udgravning. Den fineste gave du kan give nogen er opmuntring. Men næsten ingen får den opmuntring, de har behov for til at kunne vokse til deres fulde potentiale. Hvis alle modtog den støtte de har brug for at vokse, ville genierne i de fleste af os blomstre og verden ville producere overflod ud over vores vildeste drømme. (Sidney Madwed) Sommetider ligger jeg vågen om natten, og jeg spørger: "Hvad har jeg gjort forkert?" Så er de en stemme der siger til mig: "Dette her kommer til at tage mere end én nat ". (Charles M. Schulz)

11 Man kan godt løbe tør for selvkontrol. Folk der hele tiden bliver udsat for at skal tage man svære valg, kan udmattes total af at tære på deres mentale muskler, og dermed miste deres selvkontrol. Vores ultimative frihed er retten og magten til at bestemme, hvordan nogen eller noget uden for os selv vil påvirke os. (Stephen R. Covey) Gruppepres er ikke rigtigt som begreb - det er bedre med gruppeopfattelse. Det er solidt understøttet af emperisk forskning, at du gør ting, fordi du ser folk omkring dig gøre det. Adfærd smitter. Det er derfor baristaer og bartendere lægger store mønter i skålen med drikkepenge. Så kaster du nemlig også store mønter i. De prøver at sende et signal om " hvordan flokken opfører sig " :-)) Se dig aldrig tilbage, medmindre det er den vej du planlægger at gå. (Henry David Thoreau) Hvis jeg skal hjælpe dig, hvad skal jeg så værke specielt opmærksom på? Hvad er koden jeg skal kende for at hjælpe dig? (Dr. Phil) Hver gang to mennesker mødes er der seks til stede. Der er manden, som han ser sig selv, som de andre ser ham, og så den mand han virkelig er. (William James) Alt sker af en grund. Hvis du ikke kan finde en grund til noget, er der en grund til det. (Chris Levi) Dyr Hunden bruger helt sin hjernekapacitet på at være en succes hos sin ejer. Katten bruger alt hjernekapacitet og kræfter på at være selvfed. Og i naturen er katten en spids skarpere rent intelligensmæssigt end hunden. Hvis katte kunne tale, ville de ikke. (Nan Porter) Nysgerrighed dræbte katten. Indrømmet - i et stykke tid var jeg mistænkt. (Steven Wright)

12 Målorientering & motivation Når du starter ved start, så lad være med at være besat af halvvejen for halvvejen ser alligevel helt anderledes ud, når du engang kommer dertil. Find blot frem til en stærk start og en stærk slutning, og kom så igang. Da jeg var en ung mand, jeg bemærkede, at ni ud af ti ting, jeg gjorde, var fiaskoer. Jeg ønskede ikke at være en fiasko, så jeg 10-doblede min arbejdsindsats. (George Bernard Shaw) Det bliver aldrig lettere - det er dig, der bli'r bedre. Du kan være øm i morgen eller i dårlig humør - vælg selv! Dine fødder dør ondt fordi du sparker så meget røv. Træn om morgenen før din hjerne finder ud af hvad du har gang i. Fokuser på hvor langt du er kommet - ikke hvor langt du skal. Lige meget hvor langsom du løber, slår du stadigvæk alle dem på sofaen. Hvis du er træt af hele tiden at skulle starte, så hold op med at give op. Styr dit liv med trafiklyset. Føler du dig ofte drænet for energi? Så prøv at genfinde energien ved at følge trafiklys-princippet. 1) Del din dag op i røde, gule og grønne periode. 2) De røde perioder er krævende og dræner dig for energi 3) De gule er neutrale og kræver mellemstor energi. 4) De grønne lader dig op. 5) Sørg for at lyset skifter dagen igennem, istedet for at du har fire røde opgaver i rap og klasker sammen som en klud kl. 20. (Kilde : Når du hører nogen sige, at det er så svært med forandringer, fordi folk er dovne eller modvillinge, så er det decideret forkert. Faktisk er det lige præcis det modsatte der er tilfældet. Forandring er svær, fordi folk knokler for meget med det. Og det er den anden overraskelse, når det gælder forandring. Det der ligner dovenskab, er ofte udmattelse. Det der ofte ligner modstand, er mangel på klarhed. De 4 spørgsmål : 1. Hvor motiveret er du for at handle, gøre en indsats eller bruge andre ressourcer for at nå et mål? Afgør, om du er motiveret eller ej. 2. Hvad er du motiveret for at stræbe efter? Hvad er dit mål eller det ønskede udfald? 3. Hvorfor forfølger du dette mål? 4. Hvordan vil du nå dit mål?

13 Betydningen af indre motivation Selvreguleringsteorien er baseret på begrebet indre motivation (eng.: intrinsic motivation), hvilket vil sige ønsket om at udføre en aktivitet for selve oplevelsens skyld. Indre motivation finder vi overalt - når folk lægger puslespil, når de elsker, når de forsøger at anlægge en blomsterhave, og når de er opslugt af et spændende projekt på arbejdet. Indre motivation ses hos spædbørn, som lige er begyndt at interessere sig for omverdenen, og indre motivation udgør drivkraften for en stor del af folks kognitive udvikling i de senere leveår, fra teenagealderen til alderdommen. Når vi drives af indre motivation, er vi fuldt engage Det antydes, at de lykkeligste mennesker er dem, der forfølger indre mål af autonome (internaliserede) grunde (f.eks. en filantrop, der støtter godgørende formål, fordi hun føler, at det er vigtigt at hjælpe andre), og de mindst lykkelige mennesker er dem, der forfølger ydre mål af kontrollerede (ikkeinter-naliserede) grunde (f.eks. en aktiemægler, der ønsker sig større velstand af hensyn til sin sociale status). I midterområdet har vi så mennesker, der forfølger indre mål af kontrollerede grunde (en filantrop, der støtter godgørende formål for at tage sig godt ud i sine ligemænds øjne) eller forfølger ydre mål af autonome grunde (en aktiemægler, der nyder selve spillet og tror på det kapitalistiske system). Det ser altså ud til at være af betydning, at man både orienterer sine klienter og ansatte i retning af indre motivation og tilskynder dem til at internalisere motivationen, så den bliver en del af deres selvopfattelse. Dermed ville der ikke alene kunne opnås større lykke, men også øget præstationsniveau og bedre resultater. I den følgende øvelse vil jeg bede dig overveje de fire mål, du har opstillet i sidste kapitel, i lyset af de nævnte begreber. Regel 1: Penge skal kun investeres i projekter, der på kort sigt gav ALL (=selskabet) flere penge. Regel 2 : Den bedste løsning på ethvert problem var det, der ville koste de færreste penge lige her og nu - selv om det ende med at koste mere på lang sigt, og selv om det var en løsning af dårligere kvalitet. Regel 3 : Muligheder, der kunne løse et problem hurtigt, blev foretrukket frem for langsommere muligheder, der ville give et bedre langsigtede løsninger. Regel 4 : Genbrug af eksisterende materialer var bedre end at købe nye materialer. De 4 regler var klare : 1. Få gang i indtægterne. 2. Minimer penge forskud. 3. Hurtigere er bedre end bedst. 4. Brug det du har. (Fra ALL American Latina Logistica, jernbaneselskab i Sydamerika) Motivationstyper : 1. Uden motivation. 2. Motiveret ud fra belønning/straf - ekstern motivation 3. Motiveret af dårlig samvittighed, som er tillært og derfor kaldes introjieret motivation. 4. Motiveret af de værdier, du identificerer dig med - kaldet identificeret motivation. 5. Motiveret af din indre lyst, som på dansk kaldes indre motivation. 6. Over-motiveret er alle udefra kommende motivation.

14 Læger der blev præsenteret for en alternativ medicin til behandling (som var eneste alternativ til operation) valgte 47% af lægerne at afprøve medicinen. Da lægerne blev præsenteret for 2 alternative produkter, faldt henvisningen til medicinsk behandling til 28%. (læge Donald Redelmeier & psykolog Eldar Shafir) Motivation handler først og fremmest og at overholde aftaler med sig selv. Det er svært at sige, hvad der er umuligt, for drømmen om i går, er håbet om i dag og virkelighed i morgen. (Robert Goddard) Jorden er altid frossen for dovne svin. Motivation er vigtigere end tal. Jeg er ligeglad med om du har en mastergrad i psykologi. Du har brug for hurtige sejre for at blive tændt. Og at blive tændt er super vigtigt. Undervisning Det er bedre at kende nogle af alle spørgsmålene end alle svarene. (James Thurber) Personligt er jeg altid klar til at lære noget nyt, selvom jeg ikke altid bryder mig om at blive undervist. (Winston Churchill) Viden holder ikke længere end en fisk. (Alfred North Whitehead) Det er hævet over enhver tvivl, at al vores viden begynder med erfaring. (Immanuel Kant ) Sjov Min læge fortalte mig at jeg havde seks måneder tilbage at leve i, men da jeg ikke kunne betale regningen, han gav mig seks måneder mere. (Walter Matthau)

15 Kommunikation Formålet med argumentation eller diskussion bør ikke være en sejr, men fremskridt. (Joseph Joubert) Der findes ikke sådan noget som samtale. Det er en illusion. Der er krydsende monologer, det er alt. (Rebecca West) Annoncer Annonce for restaurant i Hornbæk : " Et barn eller en pensionist spiser gratis med 2 voksne ". (Set i Lone Kühlmanns og Henning Kirks "afskaf alderdommen") Kundeservice Brugerservice holder fredag den 16.november temadag om " God brugerservice", og holder derfor lukket. (Meddelelse fra Viborg Kommune) Forhandling Hvis du ikke får, hvad du vil, det er et tegn på enten, at du ikke seriøst ønsker det, eller at du har forsøgt at forhandle om prisen. (Rudyard Kipling) Krig & politik I krig er sandheden det første offer. (Aischylos) Hvis tyskerne går ind i Helvede (=Rusland) har jeg tænkt mig at give Djævelen (=Stalin) en hjælpende hånd. (Winston Churchill om alliancepagten med Stalin som han overhovedet ikke brød sig om) Jeg har givet ordre til at jeg skal vækkes på et hvilket som helst tidspunkt vores nation bliver truer, selvom det er i et stabsmøde. (Ronald Reagan)

16 Frihed er, når man hører en klokke klokken syv om morgenen og ved, det er mælkemanden og ikke Gestapo. (Georges Bidault) Statistik Statistik er som fanger under tortur. Med den rette metode kan du altid få dem til at tilstå noget. (John Rothchild) Rengøring Gør aldrig rent. Efter fire år bliver snavsen ikke værre. (Quentin Crisp)

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

Rikke Heimark Coaching

Rikke Heimark Coaching Find dit rette fokus Pixi E-bog Af Rikke Heimark, 2. februar 2017 For at tiltrække de rigtige ting i livet, hvad en det er mennesker, oplevelser, kontakter, muligheder osv, så er det alt afgørende at du

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Guide. mental u-vending. Sådan laver du en. sider. Styrk dit liv med Chris MacDonald Guide: Sådan skal du tænke for at ændre livsstil

Guide. mental u-vending. Sådan laver du en. sider. Styrk dit liv med Chris MacDonald Guide: Sådan skal du tænke for at ændre livsstil Guide Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan laver du en mental u-vending 12 sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Guide: Sådan skal du tænke for at ændre livsstil Mental u-vending

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Det du skal til at læse nu, er det første kapitel i vores bog. Rigtig god oplevelse !!!!!! Hilsen. Kasper & Tobias. Side! 1 of! 9

Det du skal til at læse nu, er det første kapitel i vores bog. Rigtig god oplevelse !!!!!! Hilsen. Kasper & Tobias. Side! 1 of! 9 Det du skal til at læse nu, er det første kapitel i vores bog. Rigtig god oplevelse Hilsen Kasper & Tobias Side 1 of 9 1 -" DIN BESLUTNING Det er altså ikke så svært. Livet handler om at træffe én beslutning.

Læs mere

Sådan skælder du mindre ud E-bog

Sådan skælder du mindre ud E-bog Sådan skælder du mindre ud E-bog Hvis ikke skældud, hvad så? "Når min mor skælder ud, får jeg ridser i hjertet" Clara, 5år Skældud er stadig en alt for almindelig del af opdragelsen af børn i dag. På tværs

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Det er nemmere at være kollegaer end det er at være gift! Derfor skal vores team ligne en arbejdsplads og ikke et ægteskab:

Det er nemmere at være kollegaer end det er at være gift! Derfor skal vores team ligne en arbejdsplads og ikke et ægteskab: Det er nemmere at være kollegaer end det er at være gift! Derfor skal vores team ligne en arbejdsplads og ikke et ægteskab: Giver en gemmeleg mening hvis man ved hvor den anden er????? VIGTIGT!!!!!!! Vi

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet 15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet Pengene eller livet det er det, det handler om i dag. Ingen kan tjene to herrer. Han vil enten hade den ene og elske den anden eller holde sig til den ene

Læs mere

SAMMENBRAGTE FAMILIER

SAMMENBRAGTE FAMILIER SAMMENBRAGTE FAMILIER POLITIKENS HUS 3. FEBRUAR 2014 V/ CHARLOTTE DIAMANT Psykiatrifonden PROGRAM FOR I AFTEN FORÆLDREEVNENS 7 FUNKTIONER At have realistiske forventninger til, hvad barnet kan klare.

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31. 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre

Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31. 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31 Salmer: Lihme 9.00 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre Rødding 10.30 615.1-9 (dansk visemel.)

Læs mere

Selvkontrol. Annie Besant. www.visdomsnettet.dk

Selvkontrol. Annie Besant. www.visdomsnettet.dk 1 Selvkontrol Annie Besant www.visdomsnettet.dk 2 Selvkontrol Af Annie Besant Fra Theosophy in New Zealand (Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang) Hvad er det i mennesket, som det ene øjeblik

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10.

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Hvem elsker det sorte får? Hvem elsker den uregerlige dreng som aldrig kan gøre som han skal. Hvem

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

(18) Lod og del. Om gåden og kærligheden

(18) Lod og del. Om gåden og kærligheden (18) Lod og del Om gåden og kærligheden TEKST: FØRSTE KORINTHERBREV 13 DER ER to ting, man ikke skal tale for meget om: glæde og kærlighed. At tale om dem kunne udvande øjeblikket. For når glæde og kærlighed

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

som gamle mennesker sukkende kan sige når de har været til endnu en begravelse.. For sådan er det jo også. At nogen af os får lov at sige farvel

som gamle mennesker sukkende kan sige når de har været til endnu en begravelse.. For sådan er det jo også. At nogen af os får lov at sige farvel Juledag 2014 Af sognepræst Kristine S. Hestbech Livet har en begyndelse og en ende. Sådan er det, når man ikke tror på reinkarnation hvor alt går i ring, men tror på at livet er så ukrænkeligt og værdigt

Læs mere

Hvordan er dit selvværd?

Hvordan er dit selvværd? 1. kapitel Hvordan er dit selvværd? Hvad handler kapitlet om? Dette kapitel handler om, hvad selvværd er. Det handler om forskellen på selvværd og selvtillid og om, at dét at være god til tennis eller

Læs mere

6. s. e. Trin juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken / Christian de Fine Licht Dette hellige

6. s. e. Trin juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken / Christian de Fine Licht Dette hellige 6. s. e. Trin. - 27. juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken 10.00 754 691 392 / 385 472 655 Christian de Fine Licht Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus (19, 16 26): Og

Læs mere

16. søndag efter trinitatis, Hurup og Helligsø

16. søndag efter trinitatis, Hurup og Helligsø 16. søndag efter trinitatis, Hurup og Helligsø Fald i staver mit barn fald bare i staver sid og glo ud i luften ind i væggen på en flue på ingenting vær fraværende vær væk et øjeblik eller timer alt har

Læs mere

Gud, vil du hjælpe os med at huske det, som vi lige sang: at der er ingen død og ingen verdens nød, der kan os skille! Amen.

Gud, vil du hjælpe os med at huske det, som vi lige sang: at der er ingen død og ingen verdens nød, der kan os skille! Amen. 1 Konfirmationerne i Borbjerg og Hogager 2016. Salmer: 478, 29, 658 / 68, 192v1,3+7, 70. Tekster: Psal.8, Jh.21.15-19.... Gud, vil du hjælpe os med at huske det, som vi lige sang: at der er ingen død og

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Positive Bekræftelser stress/depression. Positive Bekræftelser

Positive Bekræftelser stress/depression. Positive Bekræftelser Kathe Daewaell Grønning Positive Bekræftelser stress/depression Positive Bekræftelser stress/depression Chi Publishing 1 Positive Bekræftelser stress/depression Kathe Daewaell Grønning Tekst og foto: Kathe

Læs mere

2. interview. Bilag 2. Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000.

2. interview. Bilag 2. Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000. 2. interview Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000. Briefing: Der er ikke nogen forkerte svar. Er du kunstinteresseret? Ja, meget. Jeg arbejder

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

DET BARE MAD - EN VEJ TIL STØRRE FRIHED OG INDRE MADRO MINI-WORKBOOK 2016 SOFIA MANNING & MAJA DAUSGAARD

DET BARE MAD - EN VEJ TIL STØRRE FRIHED OG INDRE MADRO MINI-WORKBOOK 2016 SOFIA MANNING & MAJA DAUSGAARD DET BARE MAD - EN VEJ TIL STØRRE FRIHED OG INDRE MADRO MINI-WORKBOOK KÆRE SKØNNE DU! Tak for din interesse til mig og kurset 'Det bare mad' vejen til større frihed og indre madro. En ting er at læse Sofias,

Læs mere

KAN JEG EGOISTISK? 3 TRIN TIL AT

KAN JEG EGOISTISK? 3 TRIN TIL AT GRATIS EBOG KAN JEG KALDE DIG EGOISTISK? (UDEN AT DU BLIVER SUR) 3 TRIN TIL AT ELSKE HELE DIG (OG IKKE KUN DINE PÆNE SIDER!) IDA BLOM Indhold Intro Trin 1 D I S C O V E R Trin 2 A C C E P T Trin 3 F I

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Tag med i biffen... Kognitiv terapi og tanker... Sunde tanker 08-05-2014

Tag med i biffen... Kognitiv terapi og tanker... Sunde tanker 08-05-2014 Sunde tanker Det værste er ikke, når det sker, men tanken om det, der skal ske. Når det bygger sig op... 7. maj 2014 Når det er sket, så bliver jeg lettet. Niels Baden, psykolog Citat fra klient i fobibehandling,

Læs mere

Hvad sker der med kærligheden efter brylluppet?

Hvad sker der med kærligheden efter brylluppet? 1 Hvad sker der med kærligheden efter brylluppet? I en højde af 30.000 fod et eller andet sted mellem Buffalo og Dallas stak han bladet i stolelommen foran mig, vendte sig mod mig og spurgte:»hvad arbejder

Læs mere

Kriser i ægteskabet. Ordsp. 27, 17. Jern slibes til med jern, det ene menneske sliber det andet til.

Kriser i ægteskabet. Ordsp. 27, 17. Jern slibes til med jern, det ene menneske sliber det andet til. Kriser i ægteskabet Ordsp. 27, 17. Jern slibes til med jern, det ene menneske sliber det andet til. Konflikter Naturlig konsekvens af et ægteskab Vi valgte nemlig vores modsætning Naturlig konsekvens af

Læs mere

Information til unge om depression

Information til unge om depression Information til unge om depression Sygdommen, behandling og forebyggelse Psykiatri og Social psykinfomidt.dk Indhold 03 Hvad er depression? 03 Hvad er tegnene på depression? 05 Hvorfor får nogle unge depression?

Læs mere

Eksempler på alternative leveregler

Eksempler på alternative leveregler Eksempler på alternative leveregler 1. Jeg skal være afholdt af alle. NEJ, det kan ikke lade sig gøre! Jeg ville foretrække at det var sådan, men det er ikke realistisk for nogen. Jeg kan jo heller ikke

Læs mere

Spørg dig selv. Larmende længsler og sjælens forunderlige veje. Oplysning om selvindsigt. Charlotte Grøhn Matthiesen

Spørg dig selv. Larmende længsler og sjælens forunderlige veje. Oplysning om selvindsigt. Charlotte Grøhn Matthiesen Spørg dig selv Larmende længsler og sjælens forunderlige veje Oplysning om selvindsigt Charlotte Grøhn Matthiesen Spørg dig selv Copyright 2012 Charlotte Grøhn Matthiesen All rights reserved Udgivet 2012

Læs mere

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe.

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker eller folk Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker: - parenteserne betyder, at ordet mennesker kan droppes. Mennesker

Læs mere

Kend dig selv. Abraham Maslow (1908-1970), amerikansk psykolog

Kend dig selv. Abraham Maslow (1908-1970), amerikansk psykolog Frygten for ens egen storhed eller at undgå sin skæbne eller at løbe bort fra ens bedste talent én ting er sikker, vi besidder alle muligheden for at blive mere, end vi faktisk er. Vi har alle uudnyttet

Læs mere

Samvittigheden bliver beskidt i kampen mod falske profeter ikke mindst dem i os selv

Samvittigheden bliver beskidt i kampen mod falske profeter ikke mindst dem i os selv Samvittigheden bliver beskidt i kampen mod falske profeter ikke mindst dem i os selv prædiken til 8. s. e. trin. I: Matt 7,15-21 i Strellev og Ølgod kirker den 6/8 2017. Ved Jens Thue Harild Buelund. Hvis

Læs mere

12. søndag efter Trinitatis

12. søndag efter Trinitatis 12. søndag efter Trinitatis Salmevalg 743: Nu rinder solen op af østerlide 417: Herre Jesus, vi er her 414: Den Mægtige finder vi ikke 160: Jeg tror det, min genløser 418: Herre Jesus, kom at røre Dette

Læs mere

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Få fingrene ud af navlen ellers går dit parforhold i stykker Red dit parforhold INDHOLD I DETTE HÆFTE: Når egoismen sniger

Læs mere

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker.

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker. Velkommen til dag 2: Find dine 10 hjerteønsker I dag skal vi tale om: Hvad er et hjerteønske? Hvorfor er det vigtigt, at vide hvad mine hjerteønsker er? Og så skal du igennem en guidet meditation, som

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Om metoden Kuren mod Stress

Om metoden Kuren mod Stress Om metoden Kuren mod Stress Kuren mod Stress bygger på 4 unikke trin, der tilsammen danner nøglen til endegyldigt at fjerne stress. Metoden er udviklet på baggrund af mere end 5000 samtaler og mere end

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst

15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst 15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst Når vi ser en film eller læser en rigtig god bog, sker der tit det, at vi kommer til at identificere os med en af figurerne. Det er som regel den, vi synes

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

De 4 maskuline arketyper. Kongen. Krigeren. Magikeren. Elskeren.

De 4 maskuline arketyper. Kongen. Krigeren. Magikeren. Elskeren. De 4 maskuline arketyper. Kongen. Krigeren. Magikeren. Elskeren. Fælles for alle de 4 arketyper er at de i sine modne udgaver indeholder karakterstyrker og evner, vi som mænd efterstræber, men har svært

Læs mere

Alle mennesker har ubevidste handlemønstre, som aktiveres når vi bliver ramt på et sår fra

Alle mennesker har ubevidste handlemønstre, som aktiveres når vi bliver ramt på et sår fra TRANSFORMATION UBEVIDSTE HANDLEMØNSTRE Alle mennesker har ubevidste handlemønstre, som aktiveres når vi bliver ramt på et sår fra vores barndom. De hjælper os til at overleve og få vores behov opfyldt.

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk Side 1 Trin 1. Seletræning. Kaninen er minimum 10 uger gammel og du har brugt masser af tid på at oprette et tillidsforhold til den. Den er tryg ved at du tager den ud af buret så nu er tiden kommet hvor

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 754 Se, nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 412 - som vintergrene 158 - Kvindelil din tro er stor 192 v. 7 du som har dig selv mig givet 375 Alt står

Læs mere

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Ingen af os har lyst til, at vores partner er os utro. Det får os til at føle os fravalgt, nedprioriteret og svigtet og gør rigtig ondt. Alligevel er utroskab udbredt

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

ARTIKEL. Ti Gode Råd til Forældreskabet efter Skilsmissen Af Psykoterapeut Christina Copty

ARTIKEL. Ti Gode Råd til Forældreskabet efter Skilsmissen Af Psykoterapeut Christina Copty ARTIKEL Ti Gode Råd til Forældreskabet efter Skilsmissen Af Psykoterapeut Christina Copty Christina Copty Terapi mail@christinacopty.dk telefon 31662993 N ogle mennesker fordømmer ægtepar, der vælger skilsmisse,

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Krop 12 Kroppens struktur 13 Energiflow i kroppen 17 Os selv og naturen 21 Tantra 26

Krop 12 Kroppens struktur 13 Energiflow i kroppen 17 Os selv og naturen 21 Tantra 26 A N D H E D E N O MH O L I T I KH E A L I N G R A MU J E N E N Indhold Om forfatteren 3 Krop 12 Kroppens struktur 13 Energiflow i kroppen 17 Os selv og naturen 21 Tantra 26 jæl 28 Reinkarnation 29 Tidligere

Læs mere

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 27. april 2014 kl. 10.00 Konfirmation Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække Salmer og sange DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Find 38 indsatsområder

Find 38 indsatsområder Mini-ebogen: Find 38 indsatsområder Personlig udvikling Arbejde & uddannelse Forhold til andre Bolig & miljø Sundhed & velvære Fritid & hobbyer Kærlighed & sex Penge & økonomi Side 1/5 Hvorfor ønsker folk

Læs mere

Når det gør ondt indeni

Når det gør ondt indeni Når det gør ondt indeni Temahæfte til udviklingshæmmede, pårørende og støttepersoner Sindslidelse Socialt Udviklingscenter SUS & Videnscenter for Psykiatri og Udviklingshæmning 1 Sygdom Når det gør ondt

Læs mere

Prædiken til 3. søndag i Fasten, Luk 11,14-28. 1. tekstrække.

Prædiken til 3. søndag i Fasten, Luk 11,14-28. 1. tekstrække. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 3. marts 2013 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag i Fasten, Luk 11,14-28. 1. tekstrække. Salmer DDS 736: Den mørke nat forgangen er Dåb: DDS 448,1-3 DDS 448,4-6

Læs mere

Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech

Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech I Himmerige er der ikke noget centrum med de bedste pladser som var

Læs mere

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Mange parforhold drukner i en travl hverdag og ender i krise. Det er dog muligt at håndtere kriserne, så du lærer noget af dem og kommer videre,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Kilde: Mindfulness Mark Williams & Danny Penman At skifte perspektiv Du sidder på en bakketop

Læs mere

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT Sidan 1 av 12 NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT 0 1 FORÆLDREMØDET 2 Man løser ikke problemerne ved at stikke af. Man må tale om det. 3 Selv om det kan være hårdt. 4 - Gør

Læs mere

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 413: Vi kommer, Herre, til dig ind på Spænd over os dit himmelsejl 448 - Fyldt af glæde 36 - Befal du dine veje 675 Gud vi er i gode hænder på Egemoses

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

liv&sjæl SARA-MARIE TEMA Styrk dit åndedræt Lær at elske dig selv fantastisk familieliv lev grønt Bliv vægtvogter med hang til grøn mad

liv&sjæl SARA-MARIE TEMA Styrk dit åndedræt Lær at elske dig selv fantastisk familieliv lev grønt Bliv vægtvogter med hang til grøn mad liv&sjæl Magasinet for bevidst livskvalitet Nr. 5 - oktober/november 2013 Kr. 48,00 TEMA Styrk dit åndedræt Coach dig selv til et fantastisk familieliv Derfor bør du give dig selv alenetid Lev let lev

Læs mere

Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Vor Frue Kirke, København

Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Vor Frue Kirke, København Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Vor Frue Kirke, København Stine Munch Men han banede sig vej imellem dem og gik. Jesus lod sig ikke påvirke af, hvad andre mente, af, at det han gjorde og sagde faktisk

Læs mere

Bedre Balance testen:

Bedre Balance testen: Bedre Balance testen: Sæt kryds på skalaen, hvor du umiddelbart tænker at det hører hjemme. prøv ikke at tænke så meget over hvad der står bare vælg det, der falder dig ind. Intet er rigtigt eller forkert

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Tale af Bruno Gröning, Rosenheim, 31. august 1949

Tale af Bruno Gröning, Rosenheim, 31. august 1949 Henvisning: Dette er en oversættelse af den stenografisk protokollerede tale af Bruno Gröning den 31. august 1949 om aftenen på Traberhof ved Rosenheim. For at sikre kildens ægthed, blev der bevidst givet

Læs mere

I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og

I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og altid over det ene og det andet. Den gør det kun for

Læs mere

Gratis e pixibog. Få mere glæde og. 5 steps til et positivt. Programmér din hjerne til at fokusere på det. coaching.dk

Gratis e pixibog. Få mere glæde og. 5 steps til et positivt. Programmér din hjerne til at fokusere på det.  coaching.dk Gratis e pixibog Få mere glæde og overskud i hverdagen 5 steps til et positivt mindset Programmér din hjerne til at fokusere på det positive Find glæden i hverdagen Hvad er det første, du tænker, når du

Læs mere

19 SORGGRUPPER ET SKÆBNEFÆLLES- SKAB MED NYE FORTROLIGE

19 SORGGRUPPER ET SKÆBNEFÆLLES- SKAB MED NYE FORTROLIGE 120 SORG - NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR I DEL 2 I SORGSTØTTE 19 SORGGRUPPER ET SKÆBNEFÆLLES- SKAB MED NYE FORTROLIGE For nogle efterladte kan fællesskabet i en sorggruppe få afgørende betydning og hjælpe til at

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

Undgår du også tandlægen?

Undgår du også tandlægen? STYRK munden Undgår du også tandlægen? HJÆLPER DIG! Få det bedre med at gå til tandlæge Tandlægeskræk er en folkelig betegnelse for det at være nervøs eller bange for at gå til tandlæge. Men tandlægeskræk

Læs mere