Jeg ville ønske, folk ville elske alle andre på den samme måde, som de elsker mig. Det ville være en bedre verden. (Muhammad Ali)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jeg ville ønske, folk ville elske alle andre på den samme måde, som de elsker mig. Det ville være en bedre verden. (Muhammad Ali)"

Transkript

1 Citater pr. 1. april Livsindstilling Hvordan kom jeg til verden? Hvorfor blev jeg ikke hørt? Og hvis jeg er tvunget til at deltage i det, hvor er direktøren så? Jeg vil gerne tale med ham. (Søren Kierkegaard) Det gælder om at tage magten. Først i dit eget liv, så du udtrykker dig selv. Dernæst i det arbejde, du har. I en almindelig borgerlig film kunne jeg ikke blive andet end postbud, så tog jeg magten og gav mig selv en hovedrolle. Ellers havde jeg kun fået biroller. (Erik Clausen) Jeg ville ønske, folk ville elske alle andre på den samme måde, som de elsker mig. Det ville være en bedre verden. (Muhammad Ali) 10 år. Så meget længere kan lykkelige mennesker leve. Så drop stressen, som ifølge undersøgelsen er en af de mest afgørende faktorer for, at mindre lykkelige mennesker lever kortere. (Kilde : Erasmus Universitet) Sandheden er vigtigere end fakta. (Frank Lloyd Wright) Hvis du vil ændre dit liv: 1. Start straks 2. Gør det prangende 3. Ingen undtagelser. (William James) Du behøver ikke frygte noget her i livet. Det eneste du skal gøre er at forstå det. (Marie Curie) Uden tilgivelse bliver dit liv styret af en endeløs cyklus af vrede og gengældelse. (Roberto Assagioli) Fremtiden er lavet af det samme stof som den nuværende. (Simone Weil)

2 At bære rundt på nag og følelse af had kan give os energi i en kortvarig periode, men i længden slider det os op. Udbrændthed er ofte et resultat af vrede. For er vi drevet af uforsonlighed, er vi også i fare for at udmatte os selv i kampen om af få gjort gengæld. (Kilde : Psykolog og forfatter Peter R. Breggin om, hvordan tilgivelse kan ændre ens liv og give ny energi) I en alder af 6 år ønskede jeg at blive kok. Da jeg blev 7 år ønskede jeg at være Napoleon. Og mine ambitioner er vokset støt lige siden. (Salvador Dali) Ødelæg aldrig en undskyldning med en forklaring. (Kimberly Johnson) Jeg bliver mere og mere overbevist om, at vores lykke eller ulykke afhænger langt mere af den måde hvorpå vi møder livets begivenheder, end om arten af disse begivenheder selv. (Alexander von Humbold) Jeg føler mig ikke gammel. Jeg føler faktisk ikke noget overhovedet før det bliver middag. Og så er det tid til min middagslur. (Bob Hope) Formlen for min lykke: Et ja, et nej, en lige linie og et mål. (Friedrich Nietzsche) Underholdning er i virkeligheden den største årsag til kedsomhed i den moderne verden. Jo mere man er skal underholdes, jo mere keder man sig. (Anthony Daniels) Desperation er ligesom at stjæle fra mafiaen. Du har en god chance for at tiltrække den forkerte opmærksomhed. (Doug Horton) Smerte og lidelse er uundgåelige i vores liv, men elendighed er en mulighed. (Chip Beck) Livet er ikke en rejse mod graven, hvor det gælder om at nå sikkert frem i en pæn og velbevaret krop. Du må derimod gerne komme fræsende sidelæns ind fuldstændig brugt op, totalt slidt ned, men du råber højt : Wauv - sikke en tur! Sandheden af sagen er, at vi altid kender det rigtige at gøre. Den hårde del er at gøre det. (Norman Schwarzkoff)

3 Den største opdagelse i min generation er, at et menneske kan ændre sit liv ved at ændre sin holdning og sine tanker. (William James) Fire regler for Livet. Mød op. Vær opmærksom. Fortæl sandheden, og lad være med at knytte dig til resultatet. (Angeles Arrien) Begynd straks at leve, og tæl hver enkelt dag som et særskilt liv. (Seneca) Det er, som om de fleste har glemt hvad livet egentlig drejer sig om. At leve. At leve livet. At bruge kræfterne på at blive fyldt op, istedet for at blive slidt ned. (Marianne Florman) Familie og opdragelse Alt du skal gøre for at opdrage et barn er at lade dem være alene og lære dem at læse. Resten er hjernevask. (Ellen Gilcrist) Folk, der siger, at de sover som en baby har normalt ikke har en. (Leo J. Burke) Hvis du ønsker at se, hvad dine børn kan, skal du stoppe med at give dem ting. (Norman Douglas) Så ved du det! Når en ko ikke er særlig intelligent skyldes det at den ikke behøver meget hjernekapacitet for at fange sit mad. Græs flygter ikke. Vi vågner mellem 15 og 50 gange hver nat. Det er et levn fra tiden på savannen, hvor vi kort vågnede for at tjekke om vi stadigvæk var i live. Udtrykket brændende platform hvor stammer det fra? Brændende platform : Piper Alpha-boreplatformen i Nordsøen i Du havde muligheden for at blive stående på den brændende platform og blive stegt, eller springe 50 meter ned i det oprørte hav og håbe på at blive reddet.

4 Alle forandringer har en ting til fælles. Hvis noget skal forandre sig, er der nogen, som skal begynde at opføre sig anderledes. Spidsen af en jetjager koster kr. Spidsen er for øvrigt ikke en spids, men et rør der bruges til at måle flyets hastighed. Fantasier intelligens med en erektion. (Victor Hugo) I det engelske sprog er der 558 følelsesord. 62% af dem var negative, og 38% positive. (Fra bogen : Skift kurs) Jo flere helikoptere der er i en film, jo dårligere er den. (Dave Barry) Tålmodighed Nøglen til alt er tålmodighed. Man får kyllingen ved at lade ægget klække, ikke ved at smadre det. (ArnoldGlasgow) Døden & tro Jeg elskede min mor fra den dag hun døde. (Michael Hartnett) Døden er en meget kedelig affære, og mit råd til dig er at undgå at have noget som helst med det at gøre. (W. Somerset Maugham) Jeg ved, at Gud ikke vil give mig noget, jeg ikke kan klare. Jeg ville bare ønske han ikke stoler på mig så meget. (Mother Teresa) Jeg er stadigvæk ateist. Gudskelov. (Luis Bunuel) Den gode nyhed er, at Jesus kommer tilbage. Den dårlige nyhed er, at han er virkelig sur. (Bob Hope) Der er stor forskel på stadig at tro noget og tro det igen. (Georg Christoph Lichtenberg)

5 Tænk lige over det! Det er ikke sikkert, at alt er usikkert. (Blaise Pascal) Det kan godt være at man synes tingene skal være anderledes, men det er dumt at forestille sig Istedgade som stillegade med vejbump og blomsterkummer. (Hella Joof i Mads & Monopolet) At forsøge at bekæmpe inerti og ligegyldighed med analytiske argumenter er ligesom at smide en brandslukket ud til en der er ved at drukne. Løsningen passer ikke til problemet. Overbærenhed med dem, man kender, er som regel langt mere sjælden end medlidenhed med dem, man ikke kender. (Benjamin Disraeli) Mad & slankekur "Lite " er bare en ny måde at stave "Light" på med 20% færre ord. (Jerry Seinfeld) Hvis vi ikke er meningen at spise dyr, hvorfor er de så lavet af kød? (Jo Brand) Jeg har prøvet at veje for lidt. Jeg følte, at jeg næsten svajede, når folk gik forbi mig. (Stine Bosse) Kvinder Picasso havde sin lyserøde periode og hans blå periode. Jeg er i min blonde periode lige nu. (Hugh Hefner) Personligt ved jeg intet om sex, fordi jeg har altid været gift. (Zsa Zsa Gabor) 89% af alle mænd vil hellere røre ved ægte bryster end falske. (Juicy februar blad fra Matas)

6 Kvinder har ikke lyst til at høre, hvad du mener. Kvinder har lyst til at høre, hvad de mener...med en dybere stemme. (Bill Cosby) En kvindes gæt er meget mere præcis end en mands vished. (Rudyard Kipling) Mænd Når man bliver underkendt som mand, kan man vælge at lade sig ydmyge og kastrere, eller man kan stå ved det, man er, og sætte grænser. (Søren Pind) Mænd er enormt sårbare - meget mere end kvinder. Mænd skal roses, så får de kæmpe kræfter og kan bære et klaver op på 5. sal. Jeg kan få kvalme over, hvor grimt jeg tit har talt til mine gamle kærester under ophedede skænderier. Jeg levede længe i den vildfarelse, at de var lige så hårdhudede, som jeg selv var. Mænd er yndige væsener. (Hella Joof) Ægteskab & kærlighed Et kærlighedsforhold er ligesom et velgørenhedsprojekt, det handler om at give og ikke om, hvad man kan få. Hvis du er bange for ensomhed, skal du ikke gifte sig. (Anton Chekhov) Vi tror altid, at vores første kærlighed er den sidste, og at den sidste er den første. (George John Whyte-Melville) Lad os indrømme det. En date er et job-interview, der varer hele natten. Den eneste forskel mellem en date og et job-interview er, at der ikke er mange job-interviews hvor du ender med at være nøgen. (Jerry Seinfeld) Min skilsmisse kom til mig som en fuldstændig overraskelse. Det er hvad der sker, når man ikke har været hjemme i 18 år. (Lee Trevino)

7 Når to mennesker vælger at få skilsmisse, er det ikke et tegn på, at de ikke forstår hinanden, men et tegn at de har omsider begyndt at gøre det. (Helen Rowland) Hold op med at vente på Prins Charming. Kom ud af røret og find ham. Den arme stakkel kan jo sidde fast i et træ eller sådan noget. (Set på Pinterest) Penge Sæt dig aldrig for hårdt økonomisk, for den materielle glæde kommer aldrig til at opveje de bekymringer, der følger med at være økonomisk presset. (Chris MacDonald) Jobbet Jeg gør alt for at holde mig på afstand af folk, der har magt. Så jeg kan lave sjov med dem. (Frank Hvam) Den ultimative realisering er at kunne sløre grænsen mellem arbejde og leg. (Arnold Toynbee) Jo større magt man har, desto vigtigere kan man føle sig selv. Og desto større kan tilskyndelsen blive til at tro, at man er særligt priviligeret, fordi man har magt. Det er et skåplan. (Lars Nørby Johansen) Han er tatoveret med den grundopfattelse, at statslige ejerskaber af private virksomheder er forkert. (Morten Jeppesen i Børsen om Eivind Kolding, Danske Bank) En chef skaber frygt, en leder tillid. En chef finder den skyldige, en leder retter fejlen. En chef kender alle svar, en leder stiller spørgsmål. En chef gør arbejdet hårdt, en leder gør det interessant. En chef er interesseret i sig selv, en leder er interesseret i gruppen. (Russell H. Ewing) Vær villig til at træffe beslutninger. Som leder skal du være god til at sigte - og villig til at skyde. (George S. Patton)

8 I pilotkredse opererer man med et begreb der hedder det sterile cockpit : Under meter taler man kun om noget der direkte relaterer sig til flyvning, og over meter kan du godt spørge om konfirmationen og firmafesten. NLP Der findes ikke sådan noget som virkelighed. Der er kun perception. (Gustave Flaubert) Man må ikke starte et nyt arbejde om fredagen, for så bliver det aldrig færdig. Man må ikke gifte sig en fredag, fordi så bliver forholdet barnløs. Man må ikke påbegynde en rejse en fredag. Forklaringsteorier : intern-stabil (når vi f.eks. forklarer resultatet ved egne egenskaber eller evner) intern-ustabil (når vi f.eks. forklarer resultatet ved vores øjeblikkelige indsats eller ved midlertidig sygdom) ekstern-stabil (når vi f.eks. forklarer resultatet ved samfundsmæssige fordomme mod vores etnicitet) ekstern-ustabil (når vi f.eks. forklarer resultatet ved held eller tilfældighed). Overbevisninger : Hvis et par bestiller en fiskeret og en stor bøf, vil tjeneren automatisk sætte fiskeretten hos kvinden og oksebøffen hos manden. Perfektionisme kan også være en måde at holde andre fem skridt fra livet på. Ofte handler det om, at man i barndommen er blevet rost meget og har fået at vide, at man er dygtig. Det kan resultere i en følelse af altid at skulle præstere, og at præstationerne er vigtige for ens identitet. Dårligt er stærkere end godt - kaldes i psykologien for "den positive-negative-asymmetri" : Vi hænger os simpelthen mere i negative ting ned positive ting. Hvis du ser dit barns karakterbog med 1 12-tal og 10 2-taller, fokuserer du så på 12-tallet? Giver du flødeboller for at fejre 12-tallet eller stuearrest for 2-tallerne? Fokuserer du på de 13 gange din ægtefælle har husket jeres bryllupsdag eller blive du ved med at fremhæve den ene gang han/hun glemte det? Placebo virker også i negativ hensigt i forhold til bivirkninger. Her taler forskerne om nocebo-effekter, idet patienten lider af de forventede bivirkninger af både placebomedicin og medicin med de virksomme stoffer. (Kilde : Psykologimagasinet) Ny energi på 3 minutter. Hvis du har lyst til mere velvære i den mørke tid, kan du med fordel prøve en lille meditationsøvelse, der virker på få minutter :

9 Sådan gør du : Anbring et stearinlys foran dig, og sæt dig med krydsede ben og rank ryg. Slap af i hele kroppen, og træk vejret langsomt, mens du kigger på lysets flamme i 60 sekunder uden at blinke. Luk herefter øjnene - du vil stadigvæk kunne se flammen for dit indre blik. Fasthold flammen, så længe du kan. Når billedet forsvinder, gentag øvelsen et par gange. (Iform januar 2013) Vær en god lytter. I modsætning til din mund, vil dine ører aldrig få dig i problemer. (Frank Tyger) Verden er ikke som den er, men som er vi. (Anais Nin , fransk forfatterinde) Er glasset halvtomt, halvfyldt eller for stort? Alt hvad vi ser, er bare en drøm i en drøm. (Edgar Allan Poe) Alternative ordsprog En trådløs i hånden er bedre end 10 antenner på taget. Der er ingen grund til at hænge med dommedagsklokkerne. (Finansminister Bjarne Corydon) Kongelig og pave Jeg beundrer paven. Jeg har stor respekt for alle som kan turnere uden et album. (Rita Rudner) Jeg erklærer denne ting for åben, uanset hvad det er. (Prins Philip) Advokater I det engelske retssystem du er uskyldig, indtil man opdager du er irer. (Ted Whitehead)

10 Jeg er et vanemenneske - eller pendantisk, ville man mene, hvis man ikke kan lide mig. Vaner gør tilværelsen nemmere. Jeg behøver ikke forhandle med mig selv eller mærke efter, hvad jeg har lyst til. Jeg ved, at når jeg står på kanten kl , så skal jeg svømme en halv time. Ikke mere, ikke mindre. (Merethe Stagetorn, forsvarsadvokat) Terapi & coaching Chocolade er bedre en psykoterapi, og man behøver ikke bestille tid. (Catherine Aitken) At finde ud af hvem du er, er det første skridt. At acceptere hvem du er, kan være den vanskelige del. Og forandre den du er, er de sjove del. (B'Anne Younker) Du kan ikke lære et menneske noget. Du kan kun hjælpe ham med at finde det inde i sig selv. (Galileo Galilei) Store problemer bliver sjældent løst med tilsvarende store løsninger. 24 ting-udfordringen :Kan du give slip? Derer altså noget charmerende befriende over evnen til at kunne give slip på det, der ikke længere tjener os, alt det, vi ikke har brug for. Her tænker jeg på alt, fra koler til kærster. For når vi giver slip på det gamle, bliver er plads til at mærke, hvad der egentligt er vigtigt. Det er filosofien bag hjemmesiden the24things.com, som fire gange om året kører en udfordring, der handler om at give slip på : ja, 24 ting Du skal fjerne en ting fra dit liv i 24 dage, og reglen er, at du ikke må købe noget nyt andet end mad og andre overlevelsesartikler (gælder det mon også mine blade og chokoladecroissanter?) Næste udfordring starter den 24.april - den leg tror jeg vil prøve. Læs mere på the24things.com Tag ikke imod råd fra nogen, der ikke har dine problemer. (Sydney J. Harris) Ulykkelig barndom : Mental arkæologisk udgravning. Den fineste gave du kan give nogen er opmuntring. Men næsten ingen får den opmuntring, de har behov for til at kunne vokse til deres fulde potentiale. Hvis alle modtog den støtte de har brug for at vokse, ville genierne i de fleste af os blomstre og verden ville producere overflod ud over vores vildeste drømme. (Sidney Madwed) Sommetider ligger jeg vågen om natten, og jeg spørger: "Hvad har jeg gjort forkert?" Så er de en stemme der siger til mig: "Dette her kommer til at tage mere end én nat ". (Charles M. Schulz)

11 Man kan godt løbe tør for selvkontrol. Folk der hele tiden bliver udsat for at skal tage man svære valg, kan udmattes total af at tære på deres mentale muskler, og dermed miste deres selvkontrol. Vores ultimative frihed er retten og magten til at bestemme, hvordan nogen eller noget uden for os selv vil påvirke os. (Stephen R. Covey) Gruppepres er ikke rigtigt som begreb - det er bedre med gruppeopfattelse. Det er solidt understøttet af emperisk forskning, at du gør ting, fordi du ser folk omkring dig gøre det. Adfærd smitter. Det er derfor baristaer og bartendere lægger store mønter i skålen med drikkepenge. Så kaster du nemlig også store mønter i. De prøver at sende et signal om " hvordan flokken opfører sig " :-)) Se dig aldrig tilbage, medmindre det er den vej du planlægger at gå. (Henry David Thoreau) Hvis jeg skal hjælpe dig, hvad skal jeg så værke specielt opmærksom på? Hvad er koden jeg skal kende for at hjælpe dig? (Dr. Phil) Hver gang to mennesker mødes er der seks til stede. Der er manden, som han ser sig selv, som de andre ser ham, og så den mand han virkelig er. (William James) Alt sker af en grund. Hvis du ikke kan finde en grund til noget, er der en grund til det. (Chris Levi) Dyr Hunden bruger helt sin hjernekapacitet på at være en succes hos sin ejer. Katten bruger alt hjernekapacitet og kræfter på at være selvfed. Og i naturen er katten en spids skarpere rent intelligensmæssigt end hunden. Hvis katte kunne tale, ville de ikke. (Nan Porter) Nysgerrighed dræbte katten. Indrømmet - i et stykke tid var jeg mistænkt. (Steven Wright)

12 Målorientering & motivation Når du starter ved start, så lad være med at være besat af halvvejen for halvvejen ser alligevel helt anderledes ud, når du engang kommer dertil. Find blot frem til en stærk start og en stærk slutning, og kom så igang. Da jeg var en ung mand, jeg bemærkede, at ni ud af ti ting, jeg gjorde, var fiaskoer. Jeg ønskede ikke at være en fiasko, så jeg 10-doblede min arbejdsindsats. (George Bernard Shaw) Det bliver aldrig lettere - det er dig, der bli'r bedre. Du kan være øm i morgen eller i dårlig humør - vælg selv! Dine fødder dør ondt fordi du sparker så meget røv. Træn om morgenen før din hjerne finder ud af hvad du har gang i. Fokuser på hvor langt du er kommet - ikke hvor langt du skal. Lige meget hvor langsom du løber, slår du stadigvæk alle dem på sofaen. Hvis du er træt af hele tiden at skulle starte, så hold op med at give op. Styr dit liv med trafiklyset. Føler du dig ofte drænet for energi? Så prøv at genfinde energien ved at følge trafiklys-princippet. 1) Del din dag op i røde, gule og grønne periode. 2) De røde perioder er krævende og dræner dig for energi 3) De gule er neutrale og kræver mellemstor energi. 4) De grønne lader dig op. 5) Sørg for at lyset skifter dagen igennem, istedet for at du har fire røde opgaver i rap og klasker sammen som en klud kl. 20. (Kilde : Når du hører nogen sige, at det er så svært med forandringer, fordi folk er dovne eller modvillinge, så er det decideret forkert. Faktisk er det lige præcis det modsatte der er tilfældet. Forandring er svær, fordi folk knokler for meget med det. Og det er den anden overraskelse, når det gælder forandring. Det der ligner dovenskab, er ofte udmattelse. Det der ofte ligner modstand, er mangel på klarhed. De 4 spørgsmål : 1. Hvor motiveret er du for at handle, gøre en indsats eller bruge andre ressourcer for at nå et mål? Afgør, om du er motiveret eller ej. 2. Hvad er du motiveret for at stræbe efter? Hvad er dit mål eller det ønskede udfald? 3. Hvorfor forfølger du dette mål? 4. Hvordan vil du nå dit mål?

13 Betydningen af indre motivation Selvreguleringsteorien er baseret på begrebet indre motivation (eng.: intrinsic motivation), hvilket vil sige ønsket om at udføre en aktivitet for selve oplevelsens skyld. Indre motivation finder vi overalt - når folk lægger puslespil, når de elsker, når de forsøger at anlægge en blomsterhave, og når de er opslugt af et spændende projekt på arbejdet. Indre motivation ses hos spædbørn, som lige er begyndt at interessere sig for omverdenen, og indre motivation udgør drivkraften for en stor del af folks kognitive udvikling i de senere leveår, fra teenagealderen til alderdommen. Når vi drives af indre motivation, er vi fuldt engage Det antydes, at de lykkeligste mennesker er dem, der forfølger indre mål af autonome (internaliserede) grunde (f.eks. en filantrop, der støtter godgørende formål, fordi hun føler, at det er vigtigt at hjælpe andre), og de mindst lykkelige mennesker er dem, der forfølger ydre mål af kontrollerede (ikkeinter-naliserede) grunde (f.eks. en aktiemægler, der ønsker sig større velstand af hensyn til sin sociale status). I midterområdet har vi så mennesker, der forfølger indre mål af kontrollerede grunde (en filantrop, der støtter godgørende formål for at tage sig godt ud i sine ligemænds øjne) eller forfølger ydre mål af autonome grunde (en aktiemægler, der nyder selve spillet og tror på det kapitalistiske system). Det ser altså ud til at være af betydning, at man både orienterer sine klienter og ansatte i retning af indre motivation og tilskynder dem til at internalisere motivationen, så den bliver en del af deres selvopfattelse. Dermed ville der ikke alene kunne opnås større lykke, men også øget præstationsniveau og bedre resultater. I den følgende øvelse vil jeg bede dig overveje de fire mål, du har opstillet i sidste kapitel, i lyset af de nævnte begreber. Regel 1: Penge skal kun investeres i projekter, der på kort sigt gav ALL (=selskabet) flere penge. Regel 2 : Den bedste løsning på ethvert problem var det, der ville koste de færreste penge lige her og nu - selv om det ende med at koste mere på lang sigt, og selv om det var en løsning af dårligere kvalitet. Regel 3 : Muligheder, der kunne løse et problem hurtigt, blev foretrukket frem for langsommere muligheder, der ville give et bedre langsigtede løsninger. Regel 4 : Genbrug af eksisterende materialer var bedre end at købe nye materialer. De 4 regler var klare : 1. Få gang i indtægterne. 2. Minimer penge forskud. 3. Hurtigere er bedre end bedst. 4. Brug det du har. (Fra ALL American Latina Logistica, jernbaneselskab i Sydamerika) Motivationstyper : 1. Uden motivation. 2. Motiveret ud fra belønning/straf - ekstern motivation 3. Motiveret af dårlig samvittighed, som er tillært og derfor kaldes introjieret motivation. 4. Motiveret af de værdier, du identificerer dig med - kaldet identificeret motivation. 5. Motiveret af din indre lyst, som på dansk kaldes indre motivation. 6. Over-motiveret er alle udefra kommende motivation.

14 Læger der blev præsenteret for en alternativ medicin til behandling (som var eneste alternativ til operation) valgte 47% af lægerne at afprøve medicinen. Da lægerne blev præsenteret for 2 alternative produkter, faldt henvisningen til medicinsk behandling til 28%. (læge Donald Redelmeier & psykolog Eldar Shafir) Motivation handler først og fremmest og at overholde aftaler med sig selv. Det er svært at sige, hvad der er umuligt, for drømmen om i går, er håbet om i dag og virkelighed i morgen. (Robert Goddard) Jorden er altid frossen for dovne svin. Motivation er vigtigere end tal. Jeg er ligeglad med om du har en mastergrad i psykologi. Du har brug for hurtige sejre for at blive tændt. Og at blive tændt er super vigtigt. Undervisning Det er bedre at kende nogle af alle spørgsmålene end alle svarene. (James Thurber) Personligt er jeg altid klar til at lære noget nyt, selvom jeg ikke altid bryder mig om at blive undervist. (Winston Churchill) Viden holder ikke længere end en fisk. (Alfred North Whitehead) Det er hævet over enhver tvivl, at al vores viden begynder med erfaring. (Immanuel Kant ) Sjov Min læge fortalte mig at jeg havde seks måneder tilbage at leve i, men da jeg ikke kunne betale regningen, han gav mig seks måneder mere. (Walter Matthau)

15 Kommunikation Formålet med argumentation eller diskussion bør ikke være en sejr, men fremskridt. (Joseph Joubert) Der findes ikke sådan noget som samtale. Det er en illusion. Der er krydsende monologer, det er alt. (Rebecca West) Annoncer Annonce for restaurant i Hornbæk : " Et barn eller en pensionist spiser gratis med 2 voksne ". (Set i Lone Kühlmanns og Henning Kirks "afskaf alderdommen") Kundeservice Brugerservice holder fredag den 16.november temadag om " God brugerservice", og holder derfor lukket. (Meddelelse fra Viborg Kommune) Forhandling Hvis du ikke får, hvad du vil, det er et tegn på enten, at du ikke seriøst ønsker det, eller at du har forsøgt at forhandle om prisen. (Rudyard Kipling) Krig & politik I krig er sandheden det første offer. (Aischylos) Hvis tyskerne går ind i Helvede (=Rusland) har jeg tænkt mig at give Djævelen (=Stalin) en hjælpende hånd. (Winston Churchill om alliancepagten med Stalin som han overhovedet ikke brød sig om) Jeg har givet ordre til at jeg skal vækkes på et hvilket som helst tidspunkt vores nation bliver truer, selvom det er i et stabsmøde. (Ronald Reagan)

16 Frihed er, når man hører en klokke klokken syv om morgenen og ved, det er mælkemanden og ikke Gestapo. (Georges Bidault) Statistik Statistik er som fanger under tortur. Med den rette metode kan du altid få dem til at tilstå noget. (John Rothchild) Rengøring Gør aldrig rent. Efter fire år bliver snavsen ikke værre. (Quentin Crisp)

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

G UDDRA m ø b e r g s f o r l a g

G UDDRA m ø b e r g s f o r l a g m ø b e r g s f o r l a g UDDRAG Indhold forord 7 INDLEDNING 9 12 Fællestræk 15 Er du også særligt sensitiv? 16 Forskningen bag Overstimulering 17 18 Hvad er stimulering? 18 Tilpas stimulering 21 Kilder

Læs mere

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker.

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker. Velkommen til dag 2: Find dine 10 hjerteønsker I dag skal vi tale om: Hvad er et hjerteønske? Hvorfor er det vigtigt, at vide hvad mine hjerteønsker er? Og så skal du igennem en guidet meditation, som

Læs mere

Det er nemmere at være kollegaer end det er at være gift! Derfor skal vores team ligne en arbejdsplads og ikke et ægteskab:

Det er nemmere at være kollegaer end det er at være gift! Derfor skal vores team ligne en arbejdsplads og ikke et ægteskab: Det er nemmere at være kollegaer end det er at være gift! Derfor skal vores team ligne en arbejdsplads og ikke et ægteskab: Giver en gemmeleg mening hvis man ved hvor den anden er????? VIGTIGT!!!!!!! Vi

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet 15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet Pengene eller livet det er det, det handler om i dag. Ingen kan tjene to herrer. Han vil enten hade den ene og elske den anden eller holde sig til den ene

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

VEJLE den 6. november 2014

VEJLE den 6. november 2014 VEJLE den 6. november 2014 Irene Oestrich, Psykolog., Ph.D. Adj. professor SKOLEN FOR EVIDENSBASERET PSYKOTERAPI REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI 1 retten til at blive elsket uden at skulle gøre noget for

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige 1 Prædiken i Engesvang 5. s. e. påske 402 Den signede dag 674 v. 1-3 Sov sødt barnlille 674 v. 4-7 Sov sødt barnlille 292 Kærligheds og sandheds Ånd 325 Jeg ved et lille Himmerig Nadververs 294 v. 3 Af

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

SAMMENBRAGTE FAMILIER

SAMMENBRAGTE FAMILIER SAMMENBRAGTE FAMILIER POLITIKENS HUS 3. FEBRUAR 2014 V/ CHARLOTTE DIAMANT Psykiatrifonden PROGRAM FOR I AFTEN FORÆLDREEVNENS 7 FUNKTIONER At have realistiske forventninger til, hvad barnet kan klare.

Læs mere

Skrevet af. Hanne Pedersen

Skrevet af. Hanne Pedersen Skrevet af Hanne Pedersen Vidste du, at mange mennesker slider med følelsen af "ikke at være god nok"? Mange mennesker tror, at de er helt alene med oplevelsen af "ikke at føle sig gode nok" eller "ikke

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden Alma 82 år Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns Alma er ikke så god til at huske længere og hendes sygdom gør, at hun har svært ved at passe dagligdagens gøremål.

Læs mere

Undgår du også tandlægen?

Undgår du også tandlægen? STYRK munden Undgår du også tandlægen? HJÆLPER DIG! Få det bedre med at gå til tandlæge Tandlægeskræk er en folkelig betegnelse for det at være nervøs eller bange for at gå til tandlæge. Men tandlægeskræk

Læs mere

ARTIKEL. Ti Gode Råd til Forældreskabet efter Skilsmissen Af Psykoterapeut Christina Copty

ARTIKEL. Ti Gode Råd til Forældreskabet efter Skilsmissen Af Psykoterapeut Christina Copty ARTIKEL Ti Gode Råd til Forældreskabet efter Skilsmissen Af Psykoterapeut Christina Copty Christina Copty Terapi mail@christinacopty.dk telefon 31662993 N ogle mennesker fordømmer ægtepar, der vælger skilsmisse,

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA - stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA Hvid stamme MOTTO: Det er Solgudens vilje, at du skal gøre hvad jeg siger STIKORD: Præster, bestemmer, rige Da Solguden straffede menneskerne, troede

Læs mere

N r. 3 4. Få det bedre med at gå til tandlæge

N r. 3 4. Få det bedre med at gå til tandlæge N r. 3 4 Få det bedre med at gå til tandlæge Få det bedre med at gå til tandlæge Tandlægeskræk er en folkelig betegnelse for det at være nervøs eller bange for at gå til tandlæge. Men tandlægeskræk er

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Listen er lang. Man kan træde forkert uendeligt mange gange i et parforhold. Men nogle af fejlene er værre end andre. Af Maria Christine Madsen, 04. februar

Læs mere

Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31. 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre

Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31. 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31 Salmer: Lihme 9.00 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre Rødding 10.30 615.1-9 (dansk visemel.)

Læs mere

Depression Ved aut. psykolog Aida H. Andersen

Depression Ved aut. psykolog Aida H. Andersen Depression Ved aut. psykolog Aida H. Andersen Bethesda, Aalborg D. 21. november 2014 Depression o Hyppighed o Hvad er en depression, og hvordan kan det opleves? o Hvorfor får man en depression? o Hvad

Læs mere

Forebyg stress af Bjarne Toftegård

Forebyg stress af Bjarne Toftegård Forebyg stress af Bjarne Toftegård Hej, jeg hedder Bjarne Toftegård. Jeg hjælper mennesker med at forebygge stress, så de får et bedre arbejdsliv, et bedre familieliv og et bedre helbred. At forebygge

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Træneren som kommunikator og konfliktløser

Træneren som kommunikator og konfliktløser Træneren som kommunikator og konfliktløser En praktisk håndbog til dig, der fungerer som leder og rollemodel i Silkeborg IF. Udarbejdet af Eddie Kragelund Børnekonsulent Silkeborg IF Med det formål, at

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Tag med i biffen... Kognitiv terapi og tanker... Sunde tanker 08-05-2014

Tag med i biffen... Kognitiv terapi og tanker... Sunde tanker 08-05-2014 Sunde tanker Det værste er ikke, når det sker, men tanken om det, der skal ske. Når det bygger sig op... 7. maj 2014 Når det er sket, så bliver jeg lettet. Niels Baden, psykolog Citat fra klient i fobibehandling,

Læs mere

Selvværd og selvtillid - hvordan styrker vi vores eget og vore børns selvværd?

Selvværd og selvtillid - hvordan styrker vi vores eget og vore børns selvværd? Selvværd og selvtillid - hvordan styrker vi vores eget og vore børns selvværd? Psykolog, aut. Aida Hougaard Andersen Sædden kirke, aleneforældrenetværket 27. feb. 2015 Aftenens underemner 1. Definitioner

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Konsulentfirmaet Holler

Konsulentfirmaet Holler Om forudsætninger for kreativitet set i forhold til børn og unges udvikling At være kreativ er at skabe (sig noget). Ordet kreativ er afledt at det latinske ord for at skabe. Alle børn og unge er skabende

Læs mere

SELVVÆRD, SELVVÆRD OG MENNESKEVÆRD SEPTEMBER 2015 STOLPEGÅRDEN

SELVVÆRD, SELVVÆRD OG MENNESKEVÆRD SEPTEMBER 2015 STOLPEGÅRDEN SELVVÆRD, SELVVÆRD OG MENNESKEVÆRD SEPTEMBER 2015 STOLPEGÅRDEN, Psykolog., Ph.D., Adj. professor SKOLEN FOR EVIDENSBASERET PSYKOTERAPI REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI Selvtillid og selvværd Personlig styrke

Læs mere

Indhold. Dansk forord... 7

Indhold. Dansk forord... 7 Indhold Dansk forord........................................... 7 Kapitel 1: Hvad er positiv motivation?...................... 13 Kapitel 2: Forståelse af motivationens hvorfor og hvad : introduktion til

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT Sidan 1 av 12 NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT 0 1 FORÆLDREMØDET 2 Man løser ikke problemerne ved at stikke af. Man må tale om det. 3 Selv om det kan være hårdt. 4 - Gør

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Forelsket i den forkerte.

Forelsket i den forkerte. Forelsket i den forkerte. Guds gode gave Enhver der har prøvet at være forelsket véd, at det er en følelse og en stemning ud over det almindelige. Triste og grå dage bliver pludselig til dage med solskin.

Læs mere

visualisering & Lær at håndtere usikkerhed 3 effektive øvelser

visualisering & Lær at håndtere usikkerhed 3 effektive øvelser visualisering & LIVS K VALI T E T Lær at håndtere usikkerhed v e d p r æ s t a t i o n e r 3 effektive øvelser p r o f e s s o r, c a n d. p syc h., d r. m e d. B o bb y Z a c h a r i a e Ro s i n a n

Læs mere

Indblik: Drømmemanden droppede karriereræset

Indblik: Drømmemanden droppede karriereræset Indblik: Drømmemanden droppede karriereræset Michael Rohde var stødt på vej op ad karrierestigen, inden han valgte at ændre kurs. I dag hjælper han andre mennesker med at leve et bedre liv i pagt med deres

Læs mere

Gestaltmetodikken og stress

Gestaltmetodikken og stress Gestaltmetodikken og stress Samtaler med John Ewans Porting om Gestalt, af journalist Simon Bordal Hansen Stress er en kompleks tilstand, som kan udvikle sig til en regulær krise. Og derfor kan det godt

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Den vandrette og den lodrette akse.

Den vandrette og den lodrette akse. Den vandrette og den lodrette akse. En tilgang til tilværelsen, som måske kan gøre det lettere at blive bevidst om forskellige aspekter af livet, er ved at se på den vandrette og den lodrette akse. Det

Læs mere

Du bliver hvad du tænker SELVVÆRD SELVINDSIGT SELVTILLID SUCCES

Du bliver hvad du tænker SELVVÆRD SELVINDSIGT SELVTILLID SUCCES Du bliver hvad du tænker SELVVÆRD SELVINDSIGT SELVTILLID SUCCES Indholdsfortegnelse Forord 4 1. Selvindsigt en gave du selv skal finde! 7 2. Mentale principper for dine tanker og handlinger 10 Princippet

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation.

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. PS4 A/S House of leadership Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. Hvad tærer og nærer på danske medarbejderes motivation? Resultater af motivationsundersøgelse maj 2011 Konsulenthuset

Læs mere

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk 7 enkle råd - til at få det bedre Henriette Hagild.dk 1 Henriette Hagild 7 enkle råd - til at få det bedre Saxo Publish 2 7 enkle råd til at få det bedre 5 7 gode råd 7 enkle råd 7 Livshjulet 9 1. Du er

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10 1 7. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 19. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 30/434/436/302//3/439/722/471 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Vel mødt i kirke denne

Læs mere

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap Skab det bedste hold Hos LADEGAARD A/S kan vi ikke understrege for mange gange, at samarbejde er nøglen til at frigøre energi og talent i virksomheden. Alt for meget talent går til spilde på grund af dårlig

Læs mere

Opdateret Lederskab. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse ISSN 1901-0885

Opdateret Lederskab. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse ISSN 1901-0885 Nr. 4 2011 Tema: Motivation hvad er det i grunden, som bæredygtigt motiverer os? Motivation opgradering til version 3.0! Pisk og gulerod er yt. Motivation handler om, at grundholdningen til arbejde i dag

Læs mere

Bedre Balance testen:

Bedre Balance testen: Bedre Balance testen: Sæt kryds på skalaen, hvor du umiddelbart tænker at det hører hjemme. prøv ikke at tænke så meget over hvad der står bare vælg det, der falder dig ind. Intet er rigtigt eller forkert

Læs mere

19 SORGGRUPPER ET SKÆBNEFÆLLES- SKAB MED NYE FORTROLIGE

19 SORGGRUPPER ET SKÆBNEFÆLLES- SKAB MED NYE FORTROLIGE 120 SORG - NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR I DEL 2 I SORGSTØTTE 19 SORGGRUPPER ET SKÆBNEFÆLLES- SKAB MED NYE FORTROLIGE For nogle efterladte kan fællesskabet i en sorggruppe få afgørende betydning og hjælpe til at

Læs mere

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Ingen af os har lyst til, at vores partner er os utro. Det får os til at føle os fravalgt, nedprioriteret og svigtet og gør rigtig ondt. Alligevel er utroskab udbredt

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Fri og smertefri bevægelse

Fri og smertefri bevægelse Fri og smertefri bevægelse - din genvej ud af smerterne En lidt anderledes forklaring på hvorfor du har ondt og hvordan du bliver smertefri Introduktion En mindre skade på mit knæ, gav mig for nylig anledning

Læs mere

Alexandra en helt særlig fighter

Alexandra en helt særlig fighter Alexandra en helt særlig fighter 15-årige Alexandra og hendes familie har været mere udfordret end de fleste. Men et stærkt familiesammenhold, en reservemormor og forældrenes indsats for også at være kærester

Læs mere

Træning i vand for gravide - Øvelser fra Hvidovre Hospital

Træning i vand for gravide - Øvelser fra Hvidovre Hospital Træning i vand for gravide - Øvelser fra Hvidovre Hospital Næsten alle gravide bør motionere lige så meget som resten af den voksne befolkning. Det vil sige at man som gravid skal holde sig i god form

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

Projekt Power Napping. For nattevagter. på Dronning Ingrids Hjem

Projekt Power Napping. For nattevagter. på Dronning Ingrids Hjem Projekt Power Napping For nattevagter på Dronning Ingrids Hjem Projekt Power Napping for nattevagter på Dronning Ingrids Hjem Dato Bemærkninger Ansvarlig Projektbeskrivelse 100605 Lise Sommer Godkendt

Læs mere

Når det gør ondt indeni

Når det gør ondt indeni Når det gør ondt indeni Temahæfte til udviklingshæmmede, pårørende og støttepersoner Sindslidelse Socialt Udviklingscenter SUS & Videnscenter for Psykiatri og Udviklingshæmning 1 Sygdom Når det gør ondt

Læs mere

Med kurs mod kærligheden

Med kurs mod kærligheden Med kurs mod kærligheden Dating-junglen: Henrik Gehrt opgav de krævende danske kvinder og søgte i stedet en østeuropæisk. Hans nye kæreste er fra Ukraine, og alt virker bedre og nemmere Af Rikke Struck

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

Prædiken til 15. søndag efter trinitatis, Matt. 6,24-34. 1. tekstrække

Prædiken til 15. søndag efter trinitatis, Matt. 6,24-34. 1. tekstrække 1 Nollund Kirke. Søndag d. 8. september 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 15. søndag efter trinitatis, Matt. 6,24-34. 1. tekstrække Salmer DDS 743: Nu rinder solen op af østerlide DDS 29:

Læs mere

SCL - 90 -R. Navn: Eksempel på afkrydsning. Vejledning:

SCL - 90 -R. Navn: Eksempel på afkrydsning. Vejledning: SCL - 9 -R Navn: Vejledning: I skemaet er der anført en række problemer og gener, som man undertiden kan have. Læs punkterne igennem ét ad gangen og sæt derefter et kryds ved det tal, der bedst beskriver

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

visualisering & Afhjælp angst 3 effektive øvelser

visualisering & Afhjælp angst 3 effektive øvelser visualisering & LIVS K VALI T E T Afhjælp angst OG NERV Ø SI T E T 3 effektive øvelser p r o f e s s o r, c a n d. p syc h., d r. m e d. B o bb y Z a c h a r i a e Ro s i n a n te ANGSTTILSTANDE Man skelner

Læs mere

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt.

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt. GPS 27-31 Sådan kan det bruges Af Maj Højgaard m. fl. Evangelisk Børnemission I hjemmet I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 27: Moses og Josva Nøglesætning: Gud har en plan for dit liv Bibelvers

Læs mere

Refleksionskema Den dybere mening

Refleksionskema Den dybere mening Refleksionskema Den dybere mening - den forskel du vil være, i verden Der ligger en dybere uselvisk mening bag beslutninger og valg vi træffer, som alle er dybt manifesteret i den måde vi ser verden på,

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Love Birds. Handling. 1. Blind date

Love Birds. Handling. 1. Blind date Titel: Love Birds Instruktør: Trylle Vilstrup Produktionsår: 2000 Filmens længde: 9 min. 38 sek. Målgruppe: Udskoling Alderscensur: Tilladt for alle Timetal for undervisningsforløb: 3 4 lektioner Love

Læs mere

Lederen, der i højere grad gør som han plejer til møderne, frem for at tage fat og ændre på mødekulturen i sin afdeling.

Lederen, der i højere grad gør som han plejer til møderne, frem for at tage fat og ændre på mødekulturen i sin afdeling. En vinders mindset Du er hvad du tænker Spørgsmålet er, hvad tænker du? Holder du dit potentiale tilbage? Og kan du påvirke, hvordan du eller dine medarbejdere tænker? Kan du støtte dine medarbejdere i

Læs mere

Følelsesmæssig selvregulering Find balancen i dit liv med Mindfulness og EFT.

Følelsesmæssig selvregulering Find balancen i dit liv med Mindfulness og EFT. Følelsesmæssig selvregulering Find balancen i dit liv med Mindfulness og EFT. Følelsmæssig balance Når hjernen og hjertet taler sammen Chris Nunan Med Cand. Mag i Psykologi, ADHD Facilitator, Mindfulness

Læs mere

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores Indhold 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt 14 Balance balancegang 15 Din balance 19 Den gode balance i par -og familielivet 20 Der er forskellige slags stress i vores liv 21 Nogle af par-

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Information til børn og unge med OCD. Hvad er OCD? Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen

Information til børn og unge med OCD. Hvad er OCD? Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen Information til børn og unge med OCD. Hvad er OCD? Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen 1 Introduktion Psykologerne Johansen, Kristoffersen & Pedersen ønsker at sætte fokus på OCD-behandling

Læs mere

Salmer: 725, 713, I Danmark er jeg født. Ensemblet medvirker: Midsommersang og Jeg gik mig ud en sommerdag

Salmer: 725, 713, I Danmark er jeg født. Ensemblet medvirker: Midsommersang og Jeg gik mig ud en sommerdag Appetizer: Simon Spies blev engang spurgt om han foretrak at være fattig eller rig, og han svarede: Ja, livet kommer jo ikke an på penge, og jeg har prøvet begge dele, men jeg vil til enhver tid foretrække

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Jørgen Christensen 16. august 2015 11.s.e. Trin. Lukas 18,9-14 Salmer: 331-444-523 609-747 v.1-4 --- Godmorgen.

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Jørgen Christensen 16. august 2015 11.s.e. Trin. Lukas 18,9-14 Salmer: 331-444-523 609-747 v.1-4 --- Godmorgen. Prædiken Frederiksborg Slotskirke Jørgen Christensen 16. august 2015 11.s.e. Trin. Lukas 18,9-14 Salmer: 331-444-523 609-747 v.1-4 Godmorgen. I Slotskirken står vi op, når vi synger salmer, vi sidder ned,

Læs mere

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering.

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering. Socialisering - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt Skrevet af Eksamineret Hundeadfærdsinstruktør & -specialist Ane Weinkouff WEINKOUFF HUNDEADFÆRDSCENTER Hunden har et medført socialt behov Socialisering

Læs mere

De syv gode vaner. Stephen R. Covey. I samarbejde med American Association of Diabetes Educators og Bayer Diabetes Care

De syv gode vaner. Stephen R. Covey. I samarbejde med American Association of Diabetes Educators og Bayer Diabetes Care De syv gode vaner Stephen R. Covey I samarbejde med American Association of Diabetes Educators og Bayer Diabetes Care Dansk oversættelse og bearbejdning Else Marie Sørensen og Bjarne Ahrens En rejse Livet

Læs mere

Det har gjort noget ved min sjæl

Det har gjort noget ved min sjæl Det har gjort noget ved min sjæl Mariann Østergaard Bomholt er vokset op i Lyngby nord for København. Hendes far var skattesagkyndig ved kommunen, og hendes mor var hjemmegående. De var begge amatørdansere

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET

JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET Kompashuset ApS, Klavs Nebs Vej 25, 2830 Virum Tlf 45 83 92 83, ka@kompashuset.dk, www.kompashuset.dk JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET En fortælling om at arbejde med ældrepleje Af Kirstine

Læs mere

atelier dit hund barns Andrea McHugh Sådan hjælper du dine børn med at tage sig af deres hund

atelier dit hund barns Andrea McHugh Sådan hjælper du dine børn med at tage sig af deres hund dit barns hund atelier dit hund barns Andrea McHugh Sådan hjælper du dine børn med at tage sig af deres hund Fø rst udgivet i England 2007 af Hamlyn, a division of Octopus Publishing Group Ltd Copyright

Læs mere

Hvad er ateisme? Hvordan bliver man ateist? Dansk Ateistisk Selskab. Ateisme er kort og godt fraværet af en tro på nogen guddom(me).

Hvad er ateisme? Hvordan bliver man ateist? Dansk Ateistisk Selskab. Ateisme er kort og godt fraværet af en tro på nogen guddom(me). Dansk Ateistisk Selskab Hvad er ateisme? Ateisme er kort og godt fraværet af en tro på nogen guddom(me). Meget mere er der sådan set ikke i det. Der er ingen dogmatisk lære eller mystiske ritualer og netop

Læs mere

Frugtfaste. Fadervor. Jabes bøn

Frugtfaste. Fadervor. Jabes bøn Frugtfaste Faste er en vej til at rense ud i dit liv og åbne din ånd. Her finder du en frugtfaste, som varer 10 dage. Selve programmet, kræver ikke meget af dig, kun at du er frisk på at spise frugt morgen,

Læs mere

Jeg vil bruge min tale i dag til at tale om to ting:

Jeg vil bruge min tale i dag til at tale om to ting: Nyt skoleår 2015 Hvad er meningen med livet? Og med at blive designer? Tale v. Elsebeth Gerner Nielsen Velkommen til Designskolen Kolding. Velkommen til et nyt skoleår. Velkommen til nye og gamle studerende.

Læs mere

DET KOMMER! 1 12 TR PÅ DANSK!

DET KOMMER! 1 12 TR PÅ DANSK! 12 TR PÅ DANSK! Robert er tillidsrepræsentant eller TR på en stor brødfabrik. Han repræsenterer dem, der arbejder i fabrikkens pakkeafdeling. Mange af dem kommer fra andre lande. Robert kommer selv fra

Læs mere

Tænderskæren gør dig syg

Tænderskæren gør dig syg Foto: Scanpix/Iris Guide November 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Tænderskæren gør dig syg Hjælp dig selv 8 sider Tænderskæren gør dig syg INDHOLD: Tænderskæren gør dig syg...4-5 GUIDE:

Læs mere

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog S K O L E N Y T Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket Kinesisk ordsprog Vildbjerg Skole Januar 2012 Januar 2012 1. 2. 3. 17. Skolebestyrelsesmøde 18. Pædagogisk råds møde 19. 4.

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere