Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn"

Transkript

1 Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn af Studienævnsmøde afholdt mandag den 3. december 2018 kl.: :00, NJV 6B lokale Deltagere i mødet: Liselotte Madsen (LLM), Sten Bønsing (SB), Thomas Neumann (THN), Birgit Feldtmann (BFE), Torben Steenberg Sørensen (TSS) (erhvervsøkonomi-jura), Michael Kjærgaard (MKJ) (erhvervsøkonomi-jura), Viktor Haugaard Sandfeld (VHS) (jura), Laura Dalgaard Glintborg (LDG) (jura), Ninna Palm (studievejleder/observatør), Janne Rosenskjold (studievejleder/observatør), Birte Solvej Neve (BSN) Yderligere deltog PBL-koordinator Line Bune Juhl deltager i mødets 3. punkt. Forlod mødet inden punkt 14. Ligeledes deltog fuldmægtig Julie Ahlstrøm Tougaard. Michael Kjærgaard ankom til mødet kl under behandling af dagsordenens punkt 3. Afbud: Viktor Haugaard Sandfeld. Punkt 1 Godkendelse af endelig dagsorden Dagsorden skal godkendes af studienævnet. Dagsorden godkendes af studienævnet. Dagsorden. Dagsorden godkendt. Dog startes mødet med behandling af punkt 4, idet enkelte medlemmer ikke er ankom rettidigt. Herefter behandles punkt 3. Punkt 2 Godkendelse af referat fra mødet den 1. november 2018 fra tidligere Studienævns møder skal godkendes. Der indstilles til at Studienævnet godkender tidligere referat. fra mødet den 1. november godkendt. Punkt 3 PBL i Studieordningerne generel drøftelse. Line Bune Juhl deltager i dette punkt Som led i arbejdet med at integrere progressive PBL-læringsmål i vores studieordninger, har PBL-akademiet udarbejdet en række spørgsmål, som vi kan lade os inspirere os af: 1. Hvilke specifikke PBL-kompetencer er centrale i forhold til uddannelsens kompetenceprofil, som definerer målet med uddannelsen? 2. Hvordan foreskriver vi den ønskede progression frem mod hver af de ønskede kompetencer? Hvilke skridt må de studerende nødvendigvis tage, for at kunne udvikle netop denne kompetence? 3. Hvilke progressive læringsmål kan opstilles for at vise, hvordan den enkelte kompetence gradvis, skridt for skridt, er opnået gennem uddannelsen? a. Hvilke læringsmål, som støtter op omkring disse kompetencer, indgår allerede i studieordningen? b. Hvilke allerede igangværende aktiviteter findes, som støtter op omkring disse kompetencer og som ikke allerede nu indgår eksplicit i studieordningen? c. Hvilke PBL læringsmål ønsker studienævnet at fremme yderligere, og hvordan kan dette synliggøres i studieordningens læringsmål og øvrige tekst?

2 4. Hvordan knytter de progressive PBL læringsmål sig til AAU s PBL strategi og dermed til de gældende PBL-principper? 5. Når læringsmålene er defineret kan man endvidere spørge hvordan de skal udprøves dvs. hvordan kan man undervejs i uddannelsen evaluere, hvorvidt den enkelte studerende udvikler sig i ønsket retning? Studienævnet bedes overordnet drøfte, hvordan vi integrerer progressive PBL-læringsmål i vores studieordninger. Line Bune Juhl, der er vores PBL-koordinator vil deltage og har input til diskussionen. Fil fra PBL Akademiet, mail af 7. november 2018 fra Dekanatsekretariatet (Carina Budum Ertmann), mailkorrespondance samt fil Programme design York. Studienævnet bød velkommen til PBL-koordinator Line Bune Juhl (LBJ). LBH er tovholder af PBL-arbejdsgruppen, der består af LLM, SB, BFE, MJS samt THN. PBL-læringsmål skal indgå i studieordningerne (viden, færdigheder og kompetencer) og det skal forsøges at opnå progression af PBL i forhold til semestrene på uddannelserne. Studienævnet drøftede efter oplæg fra LBJ, hvordan PBL kunne formuleres i studieordningerne og hvorledes det implementeres undervisningen. Det skal identificeres, hvilke kompetencer jurister og erhvervsøkonomi-jurister skal have. Oplægget fra Line så sådan ud: Det juridiske håndværk: Sproglig præcision: Skriftlig og mundtlig evne til at formulere sig er en vigtig faktor Formidling til modtagere: Sproget er juristers håndværk. Vi skal kunne formidle til mange og forskelligartede modtagere som fx andre jurister, kolleger, politikere, ikke-jurister mv. Via fx cases opnås viden om/kendskab til: Domme, afgørelser, anklageskrifter, breve, notater Via projekter opnås viden om/kendskab til: Notater, responsum, notater. Skal de stud være i stand til at reflektere over og forklare de politiske og samfundsmæssige hensyn bag de konkrete regler (awareness)? Tværfaglighed: Forståelse for statistik og generel forretningsforståelse. Partsrepræsentere: proaktivt >< reaktivt. Forholde sig kilekritisk. Øvrige kompetencer: Konflikthåndtering/samarbejde Projektledelse: Tidsperspektivering i fx opgaver. Styrker/svagheder: Hvilke forskellig roller er der, hvilken rolle har den studerende selv. Selvstændighed: De studerende skal arbejde selvstændigt. Optimere sprog: Engelsk, internationalt, sproglig. Iværksætteri Studienævnet diskuterede, om studerende skal kunne eksamineres i andre metoder og fag ud over juridiske metoder og erhvervsøkonomiske metoder. Kan der eventuelt inddrages elementer i undervisningen de studerende ikke nødvendigvis har forståelse for men blot skal have kendskab til?

3 BFE: One size behøver ikke nødvendigvis ikke fit it all. Der kan være faglige traditioner, der skal tages hensyn til. Grundlæggende skal vi uddanne specialister Torben Steenberg Sørensen tilføjer, at erhvervsstrafferet med grundlæggende proces er et godt eksempel på inddragelse af proces, selvom erhvervsøkonomi-jurister ikke kommer til at give møde i retten, men de studerende lærer alligevel om proces. LBJ bringer nu Studienævnets input til arbejdsgruppen. PBL-målene skal tydeliggøres i studieordningerne men ikke være for snævert formuleret. SN bliver løbende inddraget i processen, hvorfor punktet skal drøftes i Studienævnet på senere møde. Punkt 4 Studieskifte HA.jur. til BA.jur pr. 1/ Studienævnet bedes drøfte nedenstående spørgsmål fra studievejlederne, der allerede nu får spørgsmål til studieskift: Bliver der taget højde for, om den karakter man har opnået i et meritgivende fag fylder 5 eller 10 ects? Hvilken karakter regnes der med ved køberet & obligationsret og videregående formueret (de fag der tilsammen giver merit for formueret II), hvis der er givet forskellige karakterer i de to beståede fag eks. 2 og 4 eller 10 og 12? Bliver der ved afgørelse om overflytning kun set på den normative sum eller ses der også på om der er pladser på 3. eller 5. semester? Vil skatteret være meritgivende på kandidatuddannelsen? Studienævnet bedes drøfte studieordningsskifte fra HA.jur. til BA.jur. pr. 1/ Ingen. SB udleverede 2 stk. bilag. SB opl. at kriterier for indskrivning på bacheklor i jura uden om kot fortsat er gældende. Er der flere studerende end der er ledige pladser, vil studiepladserne blive fordelt efter et system, hvor det afgørende er, hvor stor summen (nominelt) af karakterer på fag, der kan (skal)v overføres ved merit. De studerende, der kan dokumentere de højeste sum, vil blive prioriteret. Bliver der taget højde for, om den karakter man har opnået i et meritgivende fag fylder 5 eller 10 ects? Ects multipliceres med karakteren. Der prioriteres efter karaktersummen. Hvilken karakter regnes der med ved køberet & obligationsret og videregående formueret (de fag der tilsammen giver merit for formueret II), hvis der er givet forskellige karakterer i de to beståede fag eks. 2 og 4 eller 10 og 12? I det omfang vi kan pt. overfører karakter direkte fag til fag. 10/10 overføres 10. Er der tale om flere fag med forskellig karakter udregnes og bruges gennemsnit. Fx karakteren 10 og 12 regnes med karakteren 11. Hvis der ikke kan overføres karakter regnes med karakteren 7 (fx ved bestået/ikke bestået). Denne udregning bruges alene i forbindelse med udregning af den nominelle sum til brug ved prioriteringen og kommer derfor ikke til at fremgå på eksamensbeviset! Bliver der ved afgørelse om overflytning kun set på den normative sum eller ses der også på om der er pladser på 3. eller 5. semester?

4 Separat vurdering alt efter hvilket semester den studerende skal ind på. Ind på 3. sem. skal til og med 2. sem være bestået. Skal man indskrives på 5. sem. skal til og med 4. sem være bestået. Vil skatteret være meritgivende på kandidatuddannelsen? Skatteret vil være meritgivende på kandidatuddannelsen. Teknisk set, kan man ikke få meritten, førend man er indskrevet på kandidatuddannelsen. Punkt 5 Flytning til Fibigerstræde 4 pr Rektor Per Michael Johansen informerede i mail af 15. november 2018 kl. ca om den økonomiske situation på AAU. Dette har bl.a. affødt, at Juridisk Institut skal flytte fra Niels Jernes Vej til Fibigerstræde 4. Auditoriet på NJV 6A bliver ikke længere tilgængeligt. Efterfølgende indkaldte dekan Rasmus Antoft til fælles medarbejdermøde kl i et forsøg på at redegøre for, hvilken konsekvens det får for SAMF. Det får mange konsekvenser for Juridisk Institut, der er velfungerende på såvel studie som på forskningssiden. Meldingen er stadig meget ny, men det er klart, at det kommer til at påvirke den måde, hvorpå vi driver skole og undervisning på i nærmeste fremtid. Det nyligt opbyggede fysiske og æstetiske studiemiljø, vil også blive påvirket. Studienævnet bedes diskutere, hvordan vi samarbejder med vores studenterorganisationer og sørger for at holde de studerende tilstrækkeligt underrettede om flytningen Ingen. LLM oplyser, at status er pt., at der stadig ikke er kommet løsninger endnu vedr. auditorier i stedet for NJV6A, seminarrum, kontorfordeling samt afklaring på om der skal ske afskedigelser. Der vides ikke yderligere siden den mail vi udsendte via Moodle den 16. november 2018 kl Studienævnet drøftede hvor meget og hvor ofte der skal kommunikeres til studerende og ansatte. Det blev aftalt, at der ugentligt udsendes status også selv om der ikke kan berettes nyt siden sidst. Punkt 6 Juridisk Institut skal spare kr. på censorudgifter i 2019 Juridisk Institut er anmodet om at spare mindst kr. på udgifter til censorer i Studienævnet bedes gennemgå oversigten over censorudgifter pr. skriftlig eksamen samt drøfte hvilke fag der i 2019 (forår og efterår) skal have anden censurform. Studielederen har valgt alene at medtage de skriftlige eksamener, da det forekommer at være mindre kompliceret at afholde en skriftlig eksamen uden censor end det vil være for en mundtlig eksamen. Oversigt over censorudgifter pr. skriftlig eksamen samt oversigt over studieordninger med eksamensformer. Budget 2019 er trukket tilbage, hvorfor det ikke kan udelukkes, at der ikke vil komme anmodning om yderligere besparelser. LLM har ikke noget konkret pt. Ift. censorbesparelserne er udgangspunktet, at det pt. kun påvirker de skr. eksaminer og ens over begge uddannelser. PT. ukendt, hvorvidt Studieservice godkender de studieordningsændringer, som ændrede censurform bevirker. Studienævnet enig om at indstille til, at følgende fag ændrer censurform i 2019, således de er uden ekstern censur: Forvaltningsret, 3. sem. jura : Formueret II, 4. sem jura: Markedsret 5. sem. jura:

5 Formueret II, 2 sem ny sto EJ: Finansiering 3. sem ny sto EJ: Erhvervsstrafferet med proces: Finansieringsteori 5. sem. gl. sto EJ: Finansieringsteori 7. sem. gl. sto EJ: Markedsret, 7. sem. gl. sto EJ: I alt besparelse censorudgifter kr. Der skal udfærdiges komplet oversigt over censorudgifter vedr. alle eksaminer også de mundtlige. Punktet skal drøftes igen på et senere møde, idet der evt. bliver behov for yderligere tiltag Punkt 7 Censornormer Efter organisationsændringen pr er fastlæggelse af censornormer nu placeret ved institutterne. Derfor skal Studienævnet godkende nye normer. Studienævnet bedes tage stilling til, hvorvidt den fremsendte norm kan godkendes og ibrugtages. Censortidsnormer for eksterne prøver ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Punktet udsættes til mødet den 9. januar Til januar-mødet, skal Studienævnet tillige have adgang til de censorhonorarblanketter, der pt. bruges på de 4 uddannelser (til såvel ordinære som syge- og reeksaminer) Punkt 8 Frafaldstruede studerende v/birte Neve Studienævnet bedes drøfte frafaldstruede studerende på baggrund af data trukket via QlikView. Oversigt over antal studerende fordelt på studieretninger. 2 gange årligt følges op på de frafaldstruede studerende. Oversigten trækkes via QlickView. Studerende mellem 5 og 15 ECTS bagud kategoriseres som gule mens studerende mere end 15 ECTS bagud kategoriseres de som røde. Idet samtlige fag i Juraens Hus er 5 eller 10 ECTS bliver de studerende hurtigt forsinkede i studiet i forhold til denne måling. De Gule studerende henvises til studievejlederne. De Røde tilbydes samtale med BSN og henvises tillige til studievejlederne. BSN oplyser, at niveauet ligger jævnt og ikke er alarmerende. Denne gang er der dog pt. 4 studerende der anbefales at skifte studieordning til den nye erhvervsøkonomi-jura studieordningen. 1 stud et pt så meget i klemme, at der forsøges dannet individuel studieordning. BSN har helt generelt udsendt mail til samtlige erhvervsøkonomi-jura studerende vedr. den nye studieordning og den indvirken den måtte betyde for studiet. Punkt 9 Holdning til arrangementer v/torben Stenberg Sørensen Studienævnet bedes drøfte holdningen til arrangementer som fx Fagseminar i Formueret I, Offentligt, Organiseret af ELSA Aalborg. Link til arrangementet på Facebook findes lige her. Mail.

6 TSS oplyser. at FEJ efterlyser Studienævnets generel holdning ift. fagseminarer til alle. Studienævnet har ved møde 5. februar 2018 vedtaget, at der ikke udlånes lokaler til eksamensforberedende kurser, da instituttet er af den opfattelse, at underviserne varetager opgaven med at forberede de studerende til eksamen på meget tilfredsstillende niveau. I forbindelse med, at Campusservice overtog ansvaret for lokalebooking fulgte beslutningskompetencen med i forhold til, hvorvidt lokaler kan udlånes til eksterne møder som fx Fagseminaret (eksamensforberedelse ved et fagseminar i Formueret I). Instituttet har der for ikke længere mulighed for at håndhæve denne politik. BSN og LLM har afholdt møde med ELSA om det pågældende fagseminar, hvor det blev oplyst, at det ikke er ELSAs holdning, at fagseminaret udbydes som følge af dårlig eller utilstrækkelig undervisning i faget. Studienævnet er enige om, at der skal mailes en henstilling til studenterforeningerne om, at SN henstiller, at der ikke afholdes eksamensforberedelseskurser i AAU lokaler. Punkt 10 Censorrapporter sommereksaminerne begge censorkorps De Erhvervsøkonomiske Censorkorps har fremsendt yderligere 3 censorrapporter for perioden feb.-april vedr. syge- og reeksaminerne. Studienævnet bedes gennemgå censorrapporterne. Flere bilag gemt i mappe på Moodle. Studienævnet gennemgik relevante rapporter. Flotte rapporter, hvor kun Selskabsret skiller sig ud ift. Eksamensformen, hvor gruppen overværer den enkelte mundtlige eksamination. I studieordningen er anført: Prøveform: Kombination af mundtlig individuel eksamen på baggrund af træk af spørgsmål og teamvis mundtlig eksamination på baggrund af teamets synopsis ("gruppeeksamen"). Studienævnet anbefaler at den fagansvarlige overvejer om den individuelle eksamination kan gennemføres således, at flere studerende i rummet ikke kan trække samme spørgsmål eller alternativt, at kun er en studerende tilstede i lokalet under den del af eksamen. LLM retter henvendelse til den fagansvarlige. Punkt 11 Karaktergennemsnit sommereksaminerne 2018 samt de 2 forgående år (1. gangs behandlet på mødet den 1. oktober 2018) Karaktergennemsnit for samtlige sommereksaminer. Gennemsnit er beregnet særskilt for erhvervsjura og jura på hhv. ordinær og reeksamen i sammenlæste fag. Studienævnet gennemgik karaktergennemsnittene på møde den 1. oktober 2018, men fandt fejl i udregningsformlen. Fejlen er nu rettet. Studienævnet bedes på ny gennemgå karaktergennemsnittene. Beregning af karaktergennemsnit 6 bilag. 2 stk. til Studienævnet, 4 stk. der skal offentliggøres for de studerende. Karaktergennemsnit godkendt og skal offentliggøres på Moodle for de studerende. Punkt 12 Orientering fra Studieleder/studienævnsformand o Opfølgning fra sidste møde o Studienævnets økonomi i 2019 Intet siden sidst. Idet økonomien er gennemgået intet andet at referere. Punkt 13 Ansøgning om støtte til ELSA Aalborg studietur 2020

7 Ansøgning fra foreningen ELSA Aalborg om økonomisk støtte på kr til studietur i Studieturen skal gå til en endnu ubestemt destination i foråret 2020, men da depositum skal betales i 2019 ansøges der om støtte for regnskabsåret Ansøgning SN traf efter afstemning beslutning om, at punktet udskydes, indtil budget 19 er endelig. Et medlem stemte for afslag på ansøgning. Punkt 14 Dispensation (lukket punkt) Den studerende ansøger om 4. eksamensforsøg til EU Competition Law. Ansøgning, lægeerklæring samt studiejournal. Studienævnet traf på afstemning (6 for /1 mod) beslutning om, at tildele 4. eksamensforsøg samt at reeksamen udbydes i indeværende periode. Den studerende ansøger om 4. eksamensforsøg til Finansieringsteori, 5. sem. HA.jur. Ansøgning, studiejournal, lægeerklæring og mailkorrespondance. Studienævnet traf beslutning om at tildele 4. eksamensforsøg til Finansieringsteori. Den studerende ansøger om 4. eksamensforsøg til Juridisk Metode. Ansøgning, henvisning vedr. psykologhjælp, lægeerklæring samt studiejournal. Studienævnet traf beslutning om at give afslag på det ansøgte. Den studerende ansøger om 4. eksamensforsøg til Grundlæggende Skatteret. Ansøgning samt studiejournal. Studienævnet traf beslutning om at give afslag på det ansøgte. Punkt 15 Eventuelt Intet af referere. Yderligere instruktioner: Mødet er som udgangspunkt åbent for enhver med respekt af pladsforhold, ro og orden, medmindre det på grund af sagens beskaffenhed eller omstændighederne i øvrigt findes nødvendigt at behandle en sag for lukkede døre.

Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn

Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn af studienævnsmøde afholdt: Fredag den 1. juni 2018 kl.: 09.00-11:00, NJV. 8A, 2.09 Deltagere i mødet: Liselotte Madsen (LLM), Sten Bønsing (SB), Thomas Neumann

Læs mere

Godkendelse af endelig dagsorden. Dagsorden skal godkendes af studienævnet. Dagsorden godkendes af studienævnet.

Godkendelse af endelig dagsorden. Dagsorden skal godkendes af studienævnet. Dagsorden godkendes af studienævnet. REFERAT Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn Onsdag den 1. november 2017 kl. 9.00-12:00, NJV. 6B, i lokale 1.02. Deltagere i mødet: Liselotte Madsen (LLM), Thomas Neumann (THN), Birgit Feldtmann

Læs mere

Der indstilles til at Studienævnet godkender tidligere referat

Der indstilles til at Studienævnet godkender tidligere referat Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn Du indkaldes hermed til studienævnsmøde i Juridiske Studienævn ved Aalborg Universitet Mandag den 7. oktober 2019 2019 kl.: 13.00-15.00, Fib. 4 lokale 1.06 Mødet

Læs mere

Godkendelse af endelig dagsorden. Dagsorden skal godkendes af studienævnet. Dagsorden godkendes af studienævnet.

Godkendelse af endelig dagsorden. Dagsorden skal godkendes af studienævnet. Dagsorden godkendes af studienævnet. REFERAT Referat fra Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn Mandag den 15. august 2016 kl.: 10:00-12:00, NJV. 6B, i lokale 1.02 Deltagere i mødet: Liselotte Madsen, Sten Bønsing, Lars Bo Langsted, Carsten

Læs mere

Referat af Studienævnsmøde afholdt mandag den 4. februar 2019 kl.: :00, Fib. 4, lokale 1.06.

Referat af Studienævnsmøde afholdt mandag den 4. februar 2019 kl.: :00, Fib. 4, lokale 1.06. Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn af Studienævnsmøde afholdt mandag den 4. februar 2019 kl.: 10.00-12:00, Fib. 4, lokale 1.06. Deltagere i mødet: Liselotte Madsen (LLM), Sten Bønsing (SB), Thomas

Læs mere

Godkendelse af endelig dagsorden. Dagsorden skal godkendes af studienævnet. Dagsorden godkendes af studienævnet. Studienævnet godkendte dagsordenen.

Godkendelse af endelig dagsorden. Dagsorden skal godkendes af studienævnet. Dagsorden godkendes af studienævnet. Studienævnet godkendte dagsordenen. REFERAT Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn Mandag den 3. april 2017 kl.: 10.00-12:00, NJV. 6B, i lokale 1.02. Deltagere i mødet: Liselotte Madsen (LLM), Sten Bønsing (SB), Thomas Neumann (THN),

Læs mere

Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn

Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn REFERAT af studienævnsmøde afholdt: Mandag den 1. oktober 2018 kl.: 09.30-12:00, NJV6B lokale 1.02 Deltagere i mødet: Liselotte Madsen (LLM), Sten Bønsing (SB),

Læs mere

Afbud: Christopher Kjær Glinvad (Erhvervsøkonomi-jura), Carina Damgren Madsen (Jura) og Nicoline Skals Laigaard (studievejleder)

Afbud: Christopher Kjær Glinvad (Erhvervsøkonomi-jura), Carina Damgren Madsen (Jura) og Nicoline Skals Laigaard (studievejleder) REFERAT Referat fra Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn Mandag den 7. november 2016 kl.: 14:30-16:30, NJV. 6B, i lokale 1.02 Deltagere i mødet: Marlene Ydegaard deltog i mødet til og med punkt 3,

Læs mere

Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn

Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn REFERAT af studienævnsmøde afholdt: Mandag den 5. februar 2018 kl. 09.00-12:00, NJV. 6A, lokale 1.02. Deltagere i mødet: Liselotte Madsen (LLM), Sten Bønsing

Læs mere

Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn. Referat af studienævnsmøde afholdt: Mandag den 27. august 2018 kl.: :00, NJV 6B lokale 1.

Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn. Referat af studienævnsmøde afholdt: Mandag den 27. august 2018 kl.: :00, NJV 6B lokale 1. Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn REFERAT af studienævnsmøde afholdt: Mandag den 27. august 2018 kl.: 09.00-12:00, NJV 6B lokale 1.02 Deltagere i mødet: Liselotte Madsen (LLM), Sten Bønsing (SB),

Læs mere

Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn. Referat af Studienævnsmøde afholdt onsdag den 1. december 2017 kl.: :00, NJV. 6B, i lokale 1.02.

Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn. Referat af Studienævnsmøde afholdt onsdag den 1. december 2017 kl.: :00, NJV. 6B, i lokale 1.02. Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn af Studienævnsmøde afholdt onsdag den 1. december 2017 kl.: 10.00-12:00, NJV. 6B, i lokale 1.02. Deltagere i mødet: Liselotte Madsen (LLM), Thomas Neumann (THN)

Læs mere

Godkendelse af endelig dagsorden. Dagsorden skal godkendes af studienævnet. Dagsorden godkendes af studienævnet.

Godkendelse af endelig dagsorden. Dagsorden skal godkendes af studienævnet. Dagsorden godkendes af studienævnet. REFERAT Referat fra Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn Mandag den 9. maj 2016 kl.: 10:00-12:00, NJV. 6B, i lokale 1.02 Deltagere i mødet: Ulla Steen, Carsten Munk-Hansen, Sten Bønsing, Albert Sverrisson

Læs mere

Godkendelse af endelig dagsorden. Dagsorden skal godkendes af studienævnet. Dagsorden godkendes af studienævnet. Studienævnet godkendte dagsordenen.

Godkendelse af endelig dagsorden. Dagsorden skal godkendes af studienævnet. Dagsorden godkendes af studienævnet. Studienævnet godkendte dagsordenen. REFERAT Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn Onsdag den 1. marts 2017 kl.: 10.00-12:00, NJV. 6B, i lokale 1.02. Deltagere i mødet: Liselotte Madsen (LLM), Sten Bønsing (SB), Carsten Munk-Hansen (CMH),

Læs mere

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet 1 Referat af studienævnsmøde i Juridisk Studienævn ved Aalborg Universitet, onsdag den 1. oktober 2014 kl.: 10:00-12:00 i lokale 1.02, NJV 6B Til stede: Ulla Steen, Sten Bønsing, Lars Bo Langsted, Marie

Læs mere

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet Referat af studienævnsmøde i Juridisk Studienævn ved Aalborg Universitet, onsdag den 20. maj 2015 kl.: 10:00-13:00 i lokale 1.02, NJV 6A Tilstede: Lars Bo Langsted, Carsten Munk Hansen, Sten Bønsing, Ulla

Læs mere

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet 1 Referat af studienævnsmøde i Juridiske Studienævn ved Aalborg Universitet, mandag den 2. juni 2014 kl.: 10:00-12:00 i lokale 2.09, NJV 8A Til stede: Ulla Steen (ST), Sten Bønsing (SB), Jesper Melgaard

Læs mere

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet Referat af ekstra ordinært studienævnsmøde i Juridisk Studienævn ved Aalborg Universitet onsdag den 8. april 2015 kl.: 13:00-13:30 i lokale 1.02. Tilstede: Ulla Steen, Albert Sverrisson (jura), Christopher

Læs mere

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet 1 Referat af EKSTRAORDINÆRT studienævnsmøde i Juridiske Studienævn ved Aalborg Universitet, onsdag den 9. april 2014 kl.: 10:00-12:00 i lokale 1.02, NJV 6B Til stede: Ulla Steen (ST), Sten Bønsing (SB),

Læs mere

Du indkaldes hermed til studienævnsmøde i Juridiske Studienævn ved Aalborg Universitet, Godkendelse af endelig dagsorden

Du indkaldes hermed til studienævnsmøde i Juridiske Studienævn ved Aalborg Universitet, Godkendelse af endelig dagsorden Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn DAGSORDEN Du indkaldes hermed til studienævnsmøde i Juridiske Studienævn ved Aalborg Universitet, Mandag den 5. oktober 2015 kl.: 10:00-13:00, NJV. 6B, i lokale

Læs mere

Gæst til mødet: Prodekan for uddannelse på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Malene Gram. Godkendelse af endelig dagsorden

Gæst til mødet: Prodekan for uddannelse på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Malene Gram. Godkendelse af endelig dagsorden REFERAT Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn Tirsdag den 1. december 2015 kl.: 10:00-12:00, NJV. 6B, i lokale 1.02 Møde indkaldt af Studie- og skoleleder Ulla Steen Tilstede: Ulla Steen, Lars Bo

Læs mere

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet Referat af studienævnsmøde i Juridisk Studienævn ved Aalborg Universitet mandag den 2. marts 2015 kl.: 13:00-15:00 i lokale 1.02. Tilstede: Ulla Steen, Carsten Munk-Hansen, Sten Bønsing, Jesper Melgaard

Læs mere

Afbud: Esben Korsgaard Poulsen (jura), Albert Sverrisson (jura), Nicoline Laigaard Skals (studievejleder), Carsten Munk-Hansen

Afbud: Esben Korsgaard Poulsen (jura), Albert Sverrisson (jura), Nicoline Laigaard Skals (studievejleder), Carsten Munk-Hansen Studienævnsmøde Det Juridiske Studienævn Mandag den 2. november 2015 kl.: 10:00-12:00, NJV. 6B, i lokale 1.02 REFERAT Møde indkaldt af Studie- og skoleleder Ulla Steen Tilstede: Ulla Steen, Lars Bo Langsted,

Læs mere

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl Referat af studienævnsmøde onsdag den 5. september 2018, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 8. maj. 3. Justeringer af opgaver: Forkortelse eksamensperiode

Læs mere

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet Kære Studienævnskollega Du indkaldes hermed til studienævnsmøde i Juridiske Studienævn ved Aalborg Universitet, mandag den 12. januar 2015 kl.: 13:00-15:00 i lokale 2.09, NJV 8A Til stede: Ulla Steen,

Læs mere

Referat af møde i. Studienævn for Jura den 28. august 2008

Referat af møde i. Studienævn for Jura den 28. august 2008 Referat af møde i STUDIENÆVN FOR JURA 2. september 2008 Studienævn for Jura den 28. august 2008 Tilstede: Nina Dietz Legind, Hans Viggo Godsk Pedersen, Lone Hansen, Per Nilsén, Kent Raun Moritzen, Regitze

Læs mere

Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 20. juni 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 20. juni 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 20. juni 2016, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet 1 Referat af studienævnsmøde i Juridiske Studienævn ved Aalborg Universitet, mandag den 13. januar 2014 kl.: 10:00-12:00 i lokale 1.02, NJV 6B Til stede: Ulla Steen, Sten Bønsing, Lars Bo Langsted, Carsten

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015 Referat af 2. møde i Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen, Helle Bødker Madsen, Valdemar Smith, Pernille Wegener

Læs mere

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden:

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden: Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl. 10-12, lok. 1.02 Juridisk Institut Niels Jernes Vej 6b 9220 Aalborg Chefkonsulent Tlf. 9940 2791 lut@law.aau.dk Dagsorden: 4. oktober

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Tilstedeværende: Lone Hansen (Studieleder), Hans Viggo Godsk Pedersen (Formand), Charlotte Langer Søndergaard (næstformand), Ayo Næsborg-Andersen,

Læs mere

Studieordning for den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse, Cand.merc.(jur.) på Aalborg Universitet. September 2008

Studieordning for den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse, Cand.merc.(jur.) på Aalborg Universitet. September 2008 Studieordning for den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse, Cand.merc.(jur.) på Aalborg Universitet. September 2008 Studieordning for den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse, Cand.merc.(jur.) på Aalborg

Læs mere

Semesterbeskrivelserne opdateres til hvert forår og efterår og er endelige 3 uger før semesterstart.

Semesterbeskrivelserne opdateres til hvert forår og efterår og er endelige 3 uger før semesterstart. Aalborg Universitet Juridisk Institut Semesterbeskrivelse Studieordning: HA.jur 2018 Den Erhvervsjuridiske Bacheloruddannelse 1. og 3. semester NOTAT Semesterbeskrivelserne opdateres til hvert forår og

Læs mere

Studieordning Den erhvervsjuridiske bacheloruddannelse HA-jur. Aalborg Universitet

Studieordning Den erhvervsjuridiske bacheloruddannelse HA-jur. Aalborg Universitet Studieordning Den erhvervsjuridiske bacheloruddannelse HA-jur. Aalborg Universitet 3.- 6. semester Gældende fra september 2009 Tilrettet november 2010 Bekendtgørelsesgrundlag 1. Den erhvervsjuridiske bacheloruddannelse

Læs mere

Deltagere i mødet: Lars Bo Langsted, Sten Bønsing, Carina Damgren Madsen (Jura), Emil Johansson (Erhvervsøkonomijura) og Birte Solvej Neve.

Deltagere i mødet: Lars Bo Langsted, Sten Bønsing, Carina Damgren Madsen (Jura), Emil Johansson (Erhvervsøkonomijura) og Birte Solvej Neve. REFERAT Referat fra Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn Fredag den 1. april 2016 kl.: 9:00-11:00, NJV. 6B, i lokale 1.02 Deltagere i mødet: Lars Bo Langsted, Sten Bønsing, Carina Damgren Madsen

Læs mere

Bilag til Studieordning for Bacheloruddannelsen i jura under åben uddannelse

Bilag til Studieordning for Bacheloruddannelsen i jura under åben uddannelse Bilag til Studieordning for Bacheloruddannelsen i jura under åben uddannelse (jura på deltid) Meritordning for HA(jur.) til Bacheloruddannelsen i jura (jura på deltid) Odense 1 af 5 Denne studieordning

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

STUDIEORDNING FOR REVISORKANDIDATUDDANNELSEN (cand.merc.aud.) 2001. med korrektioner 2007

STUDIEORDNING FOR REVISORKANDIDATUDDANNELSEN (cand.merc.aud.) 2001. med korrektioner 2007 STUDIEORDNING FOR REVISORKANDIDATUDDANNELSEN (cand.merc.aud.) 2001 med korrektioner 2007 Indhold 1. Bekendtgørelsesgrundlag...2 2. Studienævns- og fakultetstilhørsforhold...2 3. Adgangskrav og forudsætninger...2

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 3. september 2013

Referat af møde i Studienævn for Jura den 3. september 2013 Referat af møde i Studienævn for Jura den 3. september Tilstedeværende: Camilla Hørby Jensen, Hans Viggo Godsk Pedersen, Lone Hansen, Bugge Thorbjørn Daniel, Charlotte Langer Søndergaard, Gry Friis Vinterlie

Læs mere

Godkendelse af endelig dagsorden. Der var til rettelse til opstilling af dagsorden bl.a. i forhold til punkt 6

Godkendelse af endelig dagsorden. Der var til rettelse til opstilling af dagsorden bl.a. i forhold til punkt 6 Studienævnsmøde Juridisk Studienævn Mandag den 5. oktober 2015 kl.: 10:00-13:00, NJV. 6B, i lokale 1.02 REFERAT Møde indkaldt af Studienævnsformand Ulla Steen Tilstede: Ulla Steen, Lars Bo Langsted, Carsten

Læs mere

Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 24. marts 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 24. marts 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 24. marts 2017, kl. 10-11 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Godkendelse af endelig dagsorden. Godkendelse af referat fra den 2. februar Referat fra tidligere Studienævns møde skal godkendes.

Godkendelse af endelig dagsorden. Godkendelse af referat fra den 2. februar Referat fra tidligere Studienævns møde skal godkendes. REFERAT Referat fra Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn Mandag den 14. marts 2016 kl.: 10:00-12:00, NJV 6B, lok. 1.02 Deltagere i mødet: Prodekan Malene Gram, Ulla Steen, Lars Bo Langsted, Carsten

Læs mere

North Atlantic Law Program Grønland. Tillæg til. Studieordning Den juridiske bacheloruddannelse JURA Aalborg Universitet

North Atlantic Law Program Grønland. Tillæg til. Studieordning Den juridiske bacheloruddannelse JURA Aalborg Universitet North Atlantic Law Program Grønland Tillæg til Studieordning Den juridiske bacheloruddannelse JURA Aalborg Universitet Gældende fra september 2014 Bekendtgørelsesgrundlag 1.a North Atlantic Law Program

Læs mere

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen,

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 11. marts 2014

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 11. marts 2014 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 13. marts 2014 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 11. marts 2014 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen (formand), Mogens Nielsen, Jan Møller Jensen, Alexander

Læs mere

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet 1 Referat af studienævnsmøde i Juridisk Studienævn ved Aalborg Universitet, onsdag den 3. september 2014 kl.: 10:00-12:00 i lokale 1.02, NJV 6B Til stede: Ulla Steen, Sten Bønsing, Lars Bo Langsted, Marie

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

HA(jur.)-studiet 2012

HA(jur.)-studiet 2012 HA(jur.)-studiet 2012 Indhold Indledning... 2 Kvalifikationsmål... 3 Uddannelsens opbygning... 4 1. del - undervisning... 7 1. del prøver... 8 Oversigt over prøverne... 8 Prøvebeskrivelser... 9 Bedømmelse...

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i Erhvervsøkonomi og Jura HA (jur.)

Studieordning for bacheloruddannelsen i Erhvervsøkonomi og Jura HA (jur.) Årgang: 2002 Siden er sidst opdateret: 14. juni 2002 Side 1 af 14 sider Studieordning for bacheloruddannelsen i Erhvervsøkonomi og Jura HA (jur.) Årgang: 2002 Siden er sidst opdateret: 14. juni 2002 Side

Læs mere

Referat af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 25. maj 2010 kl. 14 i O94

Referat af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 25. maj 2010 kl. 14 i O94 Det Naturvidenskabelige Fakultet,Campusvej 55, 5230 Odense M Referat af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 25. maj 2010 kl. 14 i O94 Det Naturvidenskabelige Fakultet Campusvej 55 5230

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015 Referat af 7. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2015 kl 13.00-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 147 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Professor Torsten Iversen

Læs mere

Lokal Studieordning, AAU, STUDIEORDNING for Adgangskursus til ingeniøruddannelserne ved Aalborg Universitet

Lokal Studieordning, AAU, STUDIEORDNING for Adgangskursus til ingeniøruddannelserne ved Aalborg Universitet STUDIEORDNING for Adgangskursus til ingeniøruddannelserne ved Aalborg Universitet Gældende fra 14.08.2018 I henhold til bekendtgørelse nr. 364 af 17/04/2016 om adgangskursus og adgangseksamen til ingeniøruddannelserne,

Læs mere

Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA

Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA SYDDANSK UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA Denne studieordning er udarbejdet med hjemmel i Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr. 698

Læs mere

Studieordning Den erhvervsjuridiske bacheloruddannelse HA (jur.) Aalborg Universitet

Studieordning Den erhvervsjuridiske bacheloruddannelse HA (jur.) Aalborg Universitet Studieordning Den erhvervsjuridiske bacheloruddannelse HA (jur.) Aalborg Universitet 2.- 6. semester Gældende fra februar 2010 Bekendtgørelsesgrundlag 1. Den erhvervsjuridiske bacheloruddannelse er en

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Bilag til Studieordning for Bacheloruddannelsen i jura under åben uddannelse

Bilag til Studieordning for Bacheloruddannelsen i jura under åben uddannelse Bilag til Studieordning for Bacheloruddannelsen i jura under åben uddannelse (jura på deltid) Meritordning for HA(jur.) til Bacheloruddannelsen i jura (jura på deltid) Odense 1 af 5 Denne studieordning

Læs mere

Aalborg Universitet Juridisk Institut Semesterbeskrivelse. Studieordning: BA.jur Den Juridiske Bacheloruddannelse

Aalborg Universitet Juridisk Institut Semesterbeskrivelse. Studieordning: BA.jur Den Juridiske Bacheloruddannelse Aalborg Universitet Juridisk Institut Semesterbeskrivelse Studieordning: BA.jur 2013 Den Juridiske Bacheloruddannelse 1.- 6. semester NOTAT Semesterbeskrivelserne opdateres til hvert forår og efterår og

Læs mere

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 10. marts 2017 kl. 08.30-10.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Tilstede: Erling Jensen, Henrik Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing og Ditte Hartvig

Tilstede: Erling Jensen, Henrik Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing og Ditte Hartvig Referat fra studienævnsmødet den 27. maj 2009 Tilstede: Erling Jensen, Henrik Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing og Ditte Hartvig Afbud: John Kuada, Rasmus Lindgaard Christensen, Christine

Læs mere

Studieordning Den juridiske bacheloruddannelse JURA Aalborg Universitet

Studieordning Den juridiske bacheloruddannelse JURA Aalborg Universitet Studieordning Den juridiske bacheloruddannelse JURA Aalborg Universitet 2.- 6. semester Gældende fra september 2009 Redigeret december 2010 Redigeret august 2011 (eksamensform alment modul) Redigeret juni

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Torsdag den 26. april 2012 kl i lokale 1.20

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Torsdag den 26. april 2012 kl i lokale 1.20 Referat fra møde i Torsdag den 26. april 2012 kl. 10.00-14.00 i lokale 1.20 Tilstede: Jesper Piihl, Teit Lüthje, Inge Langhave, Anne Hougaard Rasmussen, Nicolai Nyenstad Petersen, Josefine Munk Damgaard,

Læs mere

Godkendelse af endelig dagsorden. Godkendelse af referat af 11. januar Referat fra tidligere Studienævns møde skal godkendes.

Godkendelse af endelig dagsorden. Godkendelse af referat af 11. januar Referat fra tidligere Studienævns møde skal godkendes. REFERAT Referat fra Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn Tirsdag den 2. februar 2016 kl.: 10:00-12:00, NJV 6B, lok. 1.02 Deltagere i mødet: Ulla Steen, Carsten Munk-Hansen, Sten Bønsing, Christopher

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

Aarhus Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Odontologisk Studienævn

Aarhus Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Odontologisk Studienævn Referat fra møde i Studienævnet Mandag den 04. september 2006 kl. 14.15 Til stede: Afbud fra: Desuden deltog: Eigil Kirkegaard (formand), Dorte Haubek (medlem) Elizabeth Riber (medlem), Jes H. Nielsen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt Møde den: 7. februar 2012, kl. 15.15 17-15. Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, studerende

Læs mere

AALBORG UNIVERSITET. Studieordning. for. Den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse (cand.merc.jur.)

AALBORG UNIVERSITET. Studieordning. for. Den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse (cand.merc.jur.) AALBORG UNIVERSITET Studieordning for Den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse (cand.merc.jur.) Gældende fra 1. september 2000 1 Studieordning for den erhvervsjuridiske kandidateksamen ved Aalborg universitet,

Læs mere

Regler for kandidatspecialer ved Det Humanistiske Fakultet og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet pr. 1. februar 2017.

Regler for kandidatspecialer ved Det Humanistiske Fakultet og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet pr. 1. februar 2017. Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 Postboks 159 9100 Aalborg Sagsbehandler: Lisbeth Videbæk Thomsen Telefon: 9940 9602 Email: lvt@adm.aau.dk Dato: 29-06-2017 Sagsnr.: 2016-441-00002

Læs mere

Studieordning Den erhvervsjuridiske bacheloruddannelse HA-jur. Aalborg Universitet

Studieordning Den erhvervsjuridiske bacheloruddannelse HA-jur. Aalborg Universitet Studieordning Den erhvervsjuridiske bacheloruddannelse HA-jur. Aalborg Universitet 2.- 6. semester Gældende fra februar 2010 med ændringer 2011 Bekendtgørelsesgrundlag 1. Den erhvervsjuridiske bacheloruddannelse

Læs mere

HA(jur.)-studiet 2013 Indhold

HA(jur.)-studiet 2013 Indhold HA(jur.)-studiet 2013 Indhold Indledning... 2 Kvalifikationsmål... 3 Uddannelsens opbygning... 4 1. del - undervisning... 7 1. del prøver... 8 Oversigt over prøverne... 8 Prøvebeskrivelser... 9 Bedømmelse...

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i Erhvervsøkonomi og Jura HA (jur.)

Studieordning for bacheloruddannelsen i Erhvervsøkonomi og Jura HA (jur.) Årgang: 2004 Siden er sidst opdateret: 18. januar 2007 Side 1 af 14 sider Studieordning for bacheloruddannelsen i Erhvervsøkonomi og Jura HA (jur.) Årgang: 2004 Siden er sidst opdateret: 18. januar 2007

Læs mere

Studieordning for FAGLIG SUPPLERING I M U S I K V I D E N S K A B. November 2002

Studieordning for FAGLIG SUPPLERING I M U S I K V I D E N S K A B. November 2002 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for FAGLIG SUPPLERING I M U S I K V I D E N S K A B November 2002 Senest revideret november 2002 Faglig supplering i Musikvidenskab Kapitel 1:

Læs mere

Studieordning Den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse Cand. merc. jur. Aalborg Universitet

Studieordning Den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse Cand. merc. jur. Aalborg Universitet Studieordning Den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse Cand. merc. jur. Aalborg Universitet Gældende fra september 2010 Bekendtgørelsesgrundlag 1. Kandidatuddannelsen i erhvervsjura er en 2-årig forskningsbaseret

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 14. januar 2014

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 14. januar 2014 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 15. januar 2014 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 14. januar 2014 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen (formand), Mogens Nielsen, Alexander Stapelfeldt (næstformand),

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen Møde den: 23. oktober 2015 A 011 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen,

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 23. juni 2015

Referat af møde i Studienævn for Jura den 23. juni 2015 Referat af møde i Studienævn for Jura den 23. juni 2015 Tilstedeværende: Lone Hansen (Studieleder), Hans Viggo Godsk Pedersen (Formand), Charlotte Langer Søndergaard (næstformand), Ayo Næsborg-Andersen,

Læs mere

Studienævn for Jura. Tirsdag den 28. april 2009 kl i mødelokalet v/journalistik.

Studienævn for Jura. Tirsdag den 28. april 2009 kl i mødelokalet v/journalistik. Referat af møde i Studienævn for Jura Tirsdag den 28. april 2009 kl. 12.15 i mødelokalet v/journalistik. Medlemmer: Nina Dietz Legind, Hans Viggo Godsk Pedersen, Lone Hansen, Bugge Daniel, Kent Raun Moritzen,

Læs mere

Studieordning Den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse Cand. merc. (jur.) Aalborg Universitet

Studieordning Den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse Cand. merc. (jur.) Aalborg Universitet Studieordning Den erhvervsjuridiske kandidatuddannelse Cand. merc. (jur.) Aalborg Universitet Gældende fra september 2011 Bekendtgørelsesgrundlag 1. Kandidatuddannelsen i erhvervsjura er en 2-årig forskningsbaseret

Læs mere

Referat af 9. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 1. november 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 9. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 1. november 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 9. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 1. november 2017, kl. 9-11 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 13. september 2016

Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 13. september 2016 Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 13. september 2016 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 6. juni 3. Skal bachelor i Organisatorisk læring være adgangsgivende

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

Moderne britiske studier

Moderne britiske studier DET HUMANISTISKE FAKULTET 16-01-2019 14:23 FAGBESKRIVELSE Moderne britiske studier 12.03.2018 Indholdsfortegnelse Fagnummer Fagtitel Antal undervisningstimer Fagansvarlige Overordnet målbeskrivelse Målbeskrivelse

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 7. april 2015

Referat af møde i Studienævn for Jura den 7. april 2015 Referat af møde i Studienævn for Jura den 7. april 2015 Tilstedeværende: Lone Hansen (Studieleder), Hans Viggo Godsk Pedersen (Formand), Ayo Næsborg-Andersen, Jakob Juul-Sandberg, Camilla Hørby Jensen,

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e Dato: 24. februar 2015 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl. 9.30 i lokale U49e Medlemmer af studienævnet: Formand professor Poul Nielsen (FKF),

Læs mere

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013 Referat af 3. møde 2013/2014 i Det juridiske Studienævn fredag den 3. maj kl. 10.15 i mødelokale 247 i bygning 1410. Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Lektor, studieleder for jura Anne-Dorte Bruun

Læs mere

Gruppeeksamen The School of Law, AAU

Gruppeeksamen The School of Law, AAU Genindførelse af gruppeeksamen på AAU/ Den Juridiske Skole AAU s direktion besluttede den 9.juli 2012 at genindføre gruppeeksamen på Aalborg Universitet i forlængelse af udstedelse af ny eksamensbekendtgørelse,

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. maj kl i O78.

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. maj kl i O78. STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 8. juni 2010 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. maj kl. 12.15 i O78. Tilstedeværende: Per Servais (formand), Lars Pynt Andersen, Jan Møller Jensen,

Læs mere

Referat af 10. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 8. december 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 10. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 8. december 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 10. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 8. december 2017, kl. 10-12 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde. mandag den 6. november 2017

Referat fra studienævnsmøde. mandag den 6. november 2017 Referat fra studienævnsmøde mandag den 6. november 2017 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 3. oktober 3. Evalueringer 4. semester (herunder cybercrime/radikaliserings-spørgsmålet)

Læs mere

Lokal studieordning for adgangskursus, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet. (inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet)

Lokal studieordning for adgangskursus, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet. (inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) Lokal studieordning for adgangskursus, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet (inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) Aug. 2015/mrl Denne lokale studieordning er et supplement

Læs mere

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 26. februar 2019

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 26. februar 2019 Referat af studienævnsmøde tirsdag den 26. februar 2019 Til stede: Pia Elberg (PBE), formand Xenia Jørgensen Uth (XJU), næstformand Jesper Franch (JF) Erika Spaich (ES) - deltog fra punkt 6 Lars Domino

Læs mere

Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009

Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009 Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009 Tilstede: Erling Jensen, Henrik Find Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing, Jimmi Kristiansen og Nanna Damgaard Afbud: Ditte Hartvig, Anders

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Det juridiske Studienævn 19. december 2012

Det juridiske Studienævn 19. december 2012 Referat af 7. møde 2012/2013 i Det juridiske Studienævn torsdag den 1. november 2012 kl. 12.15 i Mødelokale 2.3, Studenterhusfonden. Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Lektor Anne-Dorte Bruun Nielsen,

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 13. maj 2015

Det juridiske Fagstudienævn 13. maj 2015 Referat af 4. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 13. maj 2015 kl 13.15-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 247 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Lektor Hanne Søndergaard Birkmose

Læs mere

Referat af møde nr. 7 i Det Juridiske Fagstudienævn, mandag den 22. september 2014

Referat af møde nr. 7 i Det Juridiske Fagstudienævn, mandag den 22. september 2014 Referat af møde nr. 7 i Det Juridiske Fagstudienævn, mandag den 22. september 2014 Til stede: Per Andersen (formand), Hanne Søndergaard Birkmose (studieleder), Torsten Iversen, Pernille Wegener Jessen,

Læs mere

Studieordning Den erhvervsjuridiske bacheloruddannelse HA-jur. Aalborg Universitet

Studieordning Den erhvervsjuridiske bacheloruddannelse HA-jur. Aalborg Universitet Studieordning Den erhvervsjuridiske bacheloruddannelse HA-jur. Aalborg Universitet 2.- 6. semester Gældende fra februar 2010 Revideret den 19. november 2014, den 11. september 2014, den 3. marts 2014,

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69 Dato: 10. december 2014 REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl. 10.15 i lokale U69 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (FKF), lektor Thomas J. D. Jørgensen

Læs mere