Status på Kunst, Nyt OUH Direktør Torben Hedegaard Jensen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Status på Kunst, Nyt OUH Direktør Torben Hedegaard Jensen"

Transkript

1 Status på Kunst, Nyt OUH 2017 Direktør Torben Hedegaard Jensen

2 Kunst på Nyt OUH og SDU Nyt SUND Der blev i 2012 af regionsrådet udpeget 4 deltagere til at indgå i Kunstudvalg Nyt OUH og i Det Fælles Kunstudvalg Nyt OUH/Nyt SUND (Nyt Sundhedsvidenskabeligt fakultet ved SDU). Det Fælles Kunstudvalg har udarbejdet en fælles kunststrategi, så kunsten opleves sammenhængende for de to byggerier Nyt OUH og Nyt SUND, Kunst & Funktion. Kunstudvalget har med strategien lagt vægt på kunst, der forholder sig til værdier så som liv, lys, lyd og natur. Endvidere er der lagt vægt på, at kunsten integreres i den arkitektoniske udformning af projekterne tidligt i projektfaserne, således at kunst og arkitektur kan berige og understøtte hinanden samt bidrage til at skabe de bedste rammer om helings- og læringsprocesser. Kunststrategien blev godkendt i regionsrådet den 25 november Kunststrategien er blevet udarbejdet med støtte fra Statens Kunstfond. Kunstkonsulenterne, kunstner Jakob Fenger, SUPERFLEX, og kurator Toke Lykkeberg har foreslået en række internationalt anerkendte kunstnere, og kunstudvalget har i enighed besluttet, hvilke kunstnere der er blevet inviteret. Der er udvalgt fire Fælles Kunstprojekter.

3 Det Fælles Kunstudvalg og Kunstudvalg Nyt OUH Deltagere udpeget af regionsrådet til Det Fælles Kunstudvalg Nyt OUH/Nyt SUND og Kunstudvalg Nyt OUH: Pia Tørving, Formand for begge udvalg Niels Erik Søndergaard Poul Sækmose Ingeborg Moritz Hansen Herudover består Det Fælles Kunstudvalg Nyt OUH/Nyt SUND af repræsentanter fra SDU, Bygningsstyrelsen, OUH, Psykiatrien, Nyt OUH, Kunstkonsulenter og arkitekter. Kunstudvalg Nyt OUH består ligeledes af ovenstående medlemmer udpeget af regionsrådet samt repræsentanter fra OUH, Psykiatrien, Nyt OUH, Kunstkonsulenter og arkitekter.

4 Kunststrategi Kunst og Funktion Bygningsintegreret kunst Kunsten skal tjene en funktion Kunsten skal synliggøre samarbejdet mellem Nyt OUH og SDU Kunsten skal være unik og ambitiøs Strategien tager udgangspunkt i de politiske visioner samt et tema for kunsten med Liv, lys, lyd og natur Samlet set skal kunsten bidrage til en helende atmosfære og et forskningsmiljø i international topklasse. Kunstværkerne udføres af kunstnere på et højt, internationalt niveau, som skaber oplevelser i byggeriet ud over det sædvanlige og som kun vil findes i Odense.

5 Økonomi til Kunst Regionsrådet for Region Syddanmark har oprindeligt afsat 26 mio. kr. svarende til 0,5 % af byggesummen til kunstnerisk udsmykning i forbindelse med opførelsen af Nyt OUH. Ved behandlingen af det udarbejdede projektforslag for Nyt OUH i oktober 2016 blev det klart, at det var nødvendigt at tilpasse budgettet for, at få et projekt der kunne hænge sammen økonomisk og arealmæssigt. Som et element til aflastning af anlægsbudgettet blev de afsatte midler til kunst reduceret med 10 mio. kr. 5,5 mio. kr. af kunstmidlerne går til de fælles Kunstprojekter mellem Nyt OUH og SDU Nyt SUND, hvor Bygningsstyrelsen ligeledes bidrager med 5,5 mio. kr., så økonomien til de fælles projekter er på samlet 11 mio.kr. Derudover er der blevet vedtaget en handlingsplan for fordelingen af de øvrige midler.

6 Økonomi til Kunst Kunstprojekter Budget Kunst 2017 Mio. kr. Fælles Kunstprojekter SUND/ Nyt 5,5 OUH: Nyt OUH Handleplan: Nordlige klyngestrøg 3,5 Sydlige klyngestrøg 3,5 Bearbejdning og berigelse af 2,5 eksisterende samling af kunst Udendørs værk 0 Detalje/serieproduceret kunst 0 Administration 0,7 I alt 15,7

7 Handlingsplan for kunst, Nyt OUH Indendørs Kunst Placering af kunst: Nord- og sydlige klyngestrøg, trapperum, gangarealer og nicher 2 kunstnere: én kunstner i nord, én kunstner i syd Udendørs værk Der er i handlingsplanen for Kunst Nyt OUH et ønske om, at der også tænkes kunst udendørs. Der er ikke midler afsat til dette, så udendørs kunst vil skulle finansieres af anden vej, f.eks. gennem donationer. Kunstudvalget har fået fremlagt ideer omkring udeområderne ved Nyt OUH med etablering af Artspots på stisystemet omkring det kommende hospitalet. Det blev besluttet at arbejde videre med disse planer og herunder ind tænke mulige fondsfinansiering.

8 Handlingsplan for kunst, Nyt OUH Samling Der er afsat 2,5 mio. kr. til bearbejdning og berigelse af den eksisterende samling af kunst på OUH og Psykiatrien, Odense. Herunder målretning af samlingen mod specifikke patientgrupper. Som forarbejde til dette er der igangsat et arbejde med registrering af den eksisterende kunst på OUH og i Psykiatrien, Odense. Registreringen forventes afsluttet ved udgangen af januar Databasen med den eksisterende kunst vil danne udgangspunkt for en vurdering af indplacering af den eksisterende kunst på Nyt OUH Detaljer (serieproduceret kunst) For at få kunsten helt ud på patientstuerne og i berøring med patienter og pårørende er der i handlingsplanen fokus på, at få indarbejdet en eller flere Detaljer en kunstnerisk bearbejdning af noget man bruger i dagligdagen, eksempelvis hospitalsinventar, service eller lignende. For at få realiseret Detaljer i Nyt OUH skal dette finansieres af donationer.

9 Fire Fælles Kunstprojekter og to Nyt OUH projekter

10 De fire fælles kunstprojekter Kunstnerne har alle fået godkendt deres skitseforslag. Næste skridt er, at de skal indgå i dialog med bygherre og Totalrådgiver i forhold til implementering. Her afklares de endelige rammer og krav til kunstværket jf. bl.a. hygiejne og fremtidig drift. Det endelige forslag bliver behandlet i Det Fælles Kunstudvalg.

11 Vidensaksen Simon Starling Simon Starling er en engelsk kunstner, der bor i København. Simon Starling er en højtprofileret kunstner, som særlig i kølvandet på hans Turnerpris i 2005, har udstillet på adskillige store museer og på Biennaler rundt. om i verden. Simons værker er ofte konceptprægede fortællinger, som ovenstående Shedboatshed, der vandt Turnerprisen i 2005

12 Vidensaksen Simon Starling Simon Starlings skitseforslag tager afsæt i en kunstnerisk vision af naturen som en helende og ødelæggende kraft. Forslaget består af flere elementer; møblement indendørs og planter indendørs og udendørs. BYGHERRE BYGHERRERÅDGIVER TOTALRÅDGIVER Kunstneren har udvalgt tre steder i Vidensaksen ud fra deres funktion i byggeriet og relation til natur, liv og død. Selve designet af mønsteret er inspireret af tidligere kunsthåndværkere og designere blandt andet Arne Jacobsen og William Morris. Ud over de tre permanente områder kan forslaget skaleres og udbredes med mindre tableauer afhængig af forslagets videre udvikling og økonomi.

13 Vidensaksen Simon Starling

14 Koblingszonen - Philippe Parreno Philippe Parreno er født i Algeriet og bosat i Paris. Parreno har siden begyndelsen af 1990erne været en meget efterspurgt og anerkendt kunstner med værker indkøbt af bl.a. MoMA og Guggenheim, New York, og Tate Modern, London. I 2013 blev Parreno den første kunstner til at udsmykke samtlige m2 af Palais de Tokyo i Paris, hvor han fik carte blanche til at overtage museet. Speech Bubbles, Parrenos værker tager ofte udgangspunkt i tilskuerens ageren med kunstværket. Parrenos værker er ofte store installationer, der forsøger at styre beskuerens bevægelse ved hjælp af bevægelige elementer, lys og lyd.

15 Koblingszonen - Philippe Parreno Philippe Parrenos værk i Koblingszonen, som er den rumlige sammenbygning af Nyt OUH og SDU Nyt SUND, understreger både sammenhængen og overgangen mellem de to institutioner. Parrenos forslag er at skabe et rum, der forandrer sig over tid, og dermed altid skaber en ny oplevelse af stedet. Det er elegant integreret med diskrete, men effektfulde virkemidler som rullegardiner, lydanlæg og bevægelige lofts- og vægelementer. Koblingszonen er et stort rum, hvor de store bevægelige elementer vil kunne udnytte arealet idealt, og de varierende positioner af gardiner skaber forskellige effektfulde lysforhold.

16 Koblingszonen - Philippe Parreno BYGHERRE BYGHERRERÅDGIVER TOTALRÅDGIVER

17 Nyt OUH Hovedindgang Nevin Aladag Nevin Aladag (f. 1972) er en tyrkisk kunstner, der bor og arbejder i Berlin. Nevin Aladag er et respekteret navn på den europæiske kunstscene, hvor hun har udstillet på flere af de væsentligste kunsthaller. Teppichsäule (Carpet Column), 2004/10. Nevin Aladag har med sine tidligere installationsværker vist, at hun formår at bygge bro mellem udendørs- og indendørsarealer. Med enkle og storslåede greb formår hun at dekorere rum på begavet, legende og indbydende vis.

18 Nyt OUH Hovedindgang Nevin Aladag Nevin Aladags forslag til Nyt OUHs hovedindgang hedder Pattern Collage, hvor udtryk, mønstre og symboler hentet fra forskellige nationer og kulturer samles i ét nyt mønster. Inspirationen til værket tager udgangspunkt i visionen Mennesket først, som er den centrale vision for Nyt OUH. Med værker skaber Aladag ét samlet udtryk for de mange kulturer, geografiske steder og overbevisninger, som tilsammen kendetegner mangfoldigheden af Nyt OUHs patienter, besøgende og ansatte. Det internationale mønster spiller fint i tråd med de to institutioners rækkevidde ud over landets grænser. Ved en fremtidig inddragelse af nationale, regionale og/eller lokale udtryk kan man yderligere forankre mønsteret i Danmark.

19 Nyt OUH Hovedindgang Nevin Aladag BYGHERRE BYGHERRERÅDGIVER TOTALRÅDGIVER Pattern Collage giver flere muligheder for at gøre hovedindgangen til Nyt OUH særegen og adskille den fra det øvrige byggeri. Mønsteret kan strække sig fra den store skala i facade og forpladsens belægning, til det enkelte rum og bygningsdele. På den måde kan det bruges til at samle rummet, skabe nærvær og etablere hovedindgangen som et særligt sted.

20 Nyt SUND Hovedindgang Monica Bonvicini Monica Bonvicini er en italiensk kunstner, som bor og arbejder i Berlin og Wien. Monica Bonvicini har udstillet overalt i verden, og hun har vundet adskillige priser for sit arbejde, der ofte tager et kritisk og humoristisk blik på forholdene mellem arkitektur, køn, kroppen, overvågning og magt. Hun har bl.a. vundet den Gyldne Løve for sin deltagelse i Venedig Biennale i Hun er desuden kendt for store skulpturer i det offentlige rum fx ovenstående She Lies, der vugger på vandet foran Operahuset i Oslo.

21 Nyt SUND Hovedindgang Monica Bonvicini BYGHERRE BYGHERRERÅDGIVER Monica Bonvicini skal udsmykke Nyt SUNDs hovedindgang, hvor hun har foreslået et kunstværk i to dele. Værkerne giver hovedindgangen et markant udtryk, der både definerer rummet som værende et knudepunkt mellem det eksisterende SDU og SDU Nyt SUND og iscenesætter stedet som indgang til en stor institution. TOTALRÅDGIVER Light Me Up er en overdimensioneret lysekrone over hovedtrappen, der er synlig fra mange vinkler, forskellige rum og fra lang afstand. The Corner er derimod et næsten usynligt indgreb i glasset til gårdrummet. Grebet udvider oplevelsen af rummets dimensioner, og det kan være med til at skabe sted og nærvær i den store bygning som et særligt sted.

22 Nyt SUND Hovedindgang Monica Bonvicini

23 John Baldessari Nordlige Klyngestrøg Født i 1931 i Californien, hvor han bor og arbejder. Han er uddannet ved fire universiteter i Californien og sammesteds været professor på CalArts, The California Institute of the Arts. John Baldessari er en af verdens mest respekterede og indflydelsesrige nulevende kunstnere. John Baldessari arbejder inden for alle tænkelige medier - maleri, skulptur, skrift, installation, video, glaskunst, og har været i stand til over sin meget lange karriere at forblive frisk, legende, skarp og relevant.

24 John Baldessari Nordlige Klyngestrøg John Baldessaris skitseforslag til det nordlige klyngestrøg består af 10 vinylbilleder på betonmure ledsaget af 10 vægge bemalet i korresponderende farver. Kunsten der markerer receptioner og venterum, giver stedet identitet og atmosfære samt tjener til wayfinding. Baldessari ønsker med sit forslag en udsmykning af hospitalet, der er legende, tankevæggende og lettere drømmende. Baldessaris leg med rum, farver og billeder i et både poppet og begavet, banalt og subtilt formsprog kan både appellere til børn og voksne. Billederne til hospitalet er eksplicit valgt med henblik på at få folk til at tænke på noget andet end hospitalet.

25 John Baldessari Nordlige Klyngestrøg

26 Eduardo Terrazas Sydlige Klyngestrøg Født i 1936 i Guadalajara, Mexico. Bor og arbejder i Mexico City. Uddannet arkitekt i Mexico og Frankrig. Terrazas er en pioner inden for Mexicansk samtidskunst og internationalt anerkendt. Eduardo Terrazas er både arkitekt, designer, byplanlægger og billedkunstner. Med en blanding af mexicansk folkekunst, moderne kunst og social og grøn bevidsthed er han en foregangsmand for den mexicanske kunst, der har blomstrede siden 1990 erne. Som billedkunstner har han i de sidste år fået en revival, imens han i 70 erne primært var kendt som designer og byplanlægger på flere store projekter

27 Eduardo Terrazas Sydlige Klyngestrøg Eduardo Terrazas foreslår en udsmykning, hvor en grundstruktur, altså et geometrisk mønster, varieres i et utal af andre mønstre. Grundstrukturen præsenteres i fem forskellige versioner moderværker vævet i stof. De fem versioner af grundstrukturen genfindes som ekko i yderligere mønstre i gulv, på loft, på vægge og på facaden over indgange, der hilser brugerne velkommen. Udsmykningen realiseres i forskellige materialer så som vævede billeder, indfarvet beton, maleri på væg og perforerede loftsplader. Udsmykningen vil tjene som værktøj til at orientere sig og skabe genkendelighed på hospitalet.

28 Eduardo Terrazas Sydlige Klyngestrøg

29 Følg Nyt OUH Mere på

Notat Status på Kunst, Nyt OUH

Notat Status på Kunst, Nyt OUH RÅDGIVER Notat Status på Kunst, Nyt OUH 1.Formål Notatet skal give en status på Kunst på Nyt OUH herunder kunststrategi, udmøntning og anvendelse af midler til Kunst. 2.Baggrund Regionsrådet, Region Syddanmark

Læs mere

4. DECEMBER 2015, ODENSE KUNSTSTRATEGI OG KUNSTOPGAVER FÆLLES KUNSTPROJEKT NYT OUH OG SDU NYT SUND

4. DECEMBER 2015, ODENSE KUNSTSTRATEGI OG KUNSTOPGAVER FÆLLES KUNSTPROJEKT NYT OUH OG SDU NYT SUND 4. DECEMBER 2015, ODENSE KUNSTSTRATEGI OG KUNSTOPGAVER FÆLLES KUNSTPROJEKT NYT OUH OG SDU NYT SUND Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet er to af landets største hospitals- og uddannelsesinstitutioner.

Læs mere

DECEMBER 2015, ODENSE KUNSTSTRATEGI OG KUNSTOPGAVER FÆLLES KUNSTPROJEKT NYT OUH OG SDU NYT SUND

DECEMBER 2015, ODENSE KUNSTSTRATEGI OG KUNSTOPGAVER FÆLLES KUNSTPROJEKT NYT OUH OG SDU NYT SUND DECEMBER 2015, ODENSE KUNSTSTRATEGI OG KUNSTOPGAVER FÆLLES KUNSTPROJEKT NYT OUH OG SDU NYT SUND INDHOLDSFORTEGNELSE FÆLLES KUNSTPROJEKT / NYT OUH OG SDU NYT SUND 5 KUNST & FUNKTION / KUNSTSTRATEGI 6 PEJLEMÆRKER,

Læs mere

DECEMBER 2015, ODENSE KUNSTSTRATEGI OG KUNSTOPGAVER FÆLLES KUNSTPROJEKT NYT OUH OG SDU NYT SUND

DECEMBER 2015, ODENSE KUNSTSTRATEGI OG KUNSTOPGAVER FÆLLES KUNSTPROJEKT NYT OUH OG SDU NYT SUND DECEMBER 2015, ODENSE KUNSTSTRATEGI OG KUNSTOPGAVER FÆLLES KUNSTPROJEKT NYT OUH OG SDU NYT SUND Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet er to af landets største hospitals- og uddannelsesinstitutioner.

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Ungdomsuddannelser Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen

Læs mere

Kunsten ind i byggeriet og ud i det offentlige rum. Brug billedkunsten!

Kunsten ind i byggeriet og ud i det offentlige rum. Brug billedkunsten! Kunsten ind i byggeriet og ud i det offentlige rum Brug billedkunsten! Foto: Anne Styrbech. På Syddansk Universitet finder man moderne dansk billedkunst overalt - både inde og ude. Denne fire meter høje

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskole Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen You remain

Læs mere

Pressemeddelelse. Kunst i Urban Mediaspace Aarhus. Dato 31.01 2013

Pressemeddelelse. Kunst i Urban Mediaspace Aarhus. Dato 31.01 2013 Pressemeddelelse Dato 31.01 2013 Kunst i Urban Mediaspace Aarhus I dag har fem kunstnere afleveret deres forslag til et unikt kunstværk, der skal skabe en helt særlig oplevelse i Dokk1. Aarhus Kommune

Læs mere

Dokk1 får stor international kunst

Dokk1 får stor international kunst Pressemeddelelse Onsdag 20. marts 2013 Dokk1 får stor international kunst Det internationalt anerkendte kunstnerpar Elmgreen & Dragset, der blandt andet er kendt for værker i London, Rotterdam og Madrid,

Læs mere

Kunst på Hvalsø Skole

Kunst på Hvalsø Skole Kunst på Hvalsø Skole 1 Hvad skal der til, for at ens tanker begynder at vandre? Det spørgsmål stillede billedkunstner Torgny Wilcke sig selv, da han fik til opgave at skabe kunst til Hvalsø Skole. Wilcke

Læs mere

Nyt OUH Torben Kyed

Nyt OUH Torben Kyed Nyt OUH 2016 Torben Kyed Hvad indeholder det nye sygehus? Akutsygehus for Fyn RÅDGIVER Region Syddanmarks universitetshospital Alle specialer er repræsenteret Svendborg og Nyborg Sygehuse Servicefunktioner

Læs mere

Krystallinske Refleksioner

Krystallinske Refleksioner Krystallinske Refleksioner Viera Collaro Forslag til integreret kunst, Syddansk Universitet, Odense, 2012 Krystallinske Refleksioner Skitseforslag til integreret kunst, marts 2012 Syddansk Universitet,

Læs mere

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET METTE WINCKELMANN We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. december 2011 29. januar 2012 kan du og din klasse opleve We Have A Body en soloudstilling

Læs mere

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien)

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien) KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE ROA (Belgien) Roa er en belgisk graffitimaler, der generelt maler dyr, der har en relation til det område de bliver malet i. ROA's farvepallette er minimalistisk og ofte

Læs mere

Aalborg Kommunes Kunstfond. Beretning Tlf Fax Godthåbsgade Nørresundby. KUNSTFONDEN Postboks 218

Aalborg Kommunes Kunstfond. Beretning Tlf Fax Godthåbsgade Nørresundby. KUNSTFONDEN Postboks 218 Aalborg Kommunes Kunstfond Beretning 2011 KUNSTFONDEN Postboks 218 Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby Tlf. 9931 4000 Fax 9931 4153 www.aalborgkommune.dk kultur-fritid@aalborg.dk Indhold: Side Bestyrelse og

Læs mere

HVORDAN FORMIDLER DU KUNSTEN PÅ DIT STED? Vinyl -terror & -horror, Modulations in the horizontal mode, 2016 Campus Carlsberg. Foto: Anders Bigum

HVORDAN FORMIDLER DU KUNSTEN PÅ DIT STED? Vinyl -terror & -horror, Modulations in the horizontal mode, 2016 Campus Carlsberg. Foto: Anders Bigum HVORDAN FORMIDLER DU KUNSTEN PÅ DIT STED? CAMPUS CARLSBERG Over 10.000 studerende mødes hver dag på Campus Carlsberg, Professionshøjskolen UCC s nye campusområde. I store dele af campusområdet møder de

Læs mere

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION 1. KUNSTSTRATEGI 2018-2020 PRÆSENTATION 1 KUNSTSTRATEGI 2018-2020 København har et rigt kunstliv med masser af etablerede gallerier, udstillings- og undervisningssteder, kunsthaller og museer, og nye er

Læs mere

UD TIL PROCES. KUNSTEN ud til folket, BA5-11, 2009 Arkitektur & Design, Aalborg Universitet

UD TIL PROCES. KUNSTEN ud til folket, BA5-11, 2009 Arkitektur & Design, Aalborg Universitet UD TIL PROCES KUNSTEN ud til folket, BA5-11, 2009 Arkitektur & Design, Aalborg Universitet 02 TITELBLAD Projekttitel: Projektperiode: 24/09/09-17/12/09 Gruppe 11, 5. semestre 2009 Arkitektur & Design,

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskolen Kurt Trampedach - Møder i mørket 12/09/2018-06/01/2019 Kunsten Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kurt Trampedach Møder

Læs mere

UDKAST TIL. Regler for anskaffelse af kunst i forbindelse med kommunale anlægsprojekter.

UDKAST TIL. Regler for anskaffelse af kunst i forbindelse med kommunale anlægsprojekter. Kultur- og udviklingsafdelingen Dato: 15. august 2012 Journalnr.: 09 24549 UDKAST TIL Regler for anskaffelse af kunst i forbindelse med kommunale anlægsprojekter. Formål med ordningen: Formålet hermed

Læs mere

Metropolzonen - Kulturaksen Projektforslag til The Copenhagen Mile

Metropolzonen - Kulturaksen Projektforslag til The Copenhagen Mile INDHOLD 1. Indledning 2. Oversigtsplan 3. Københavns længste kunstværk 4. Lysspor - forbinder The Copenhagen Mile 5. Nye rekreative muligheder 6. Udstillingsmontrer - små glimt af hvad The Copenhagen Mile

Læs mere

Lydregulerende gardiner

Lydregulerende gardiner Lydregulerende gardiner Lydregulerende gardiner Undersøgelser viser, at et akustisk behageligt miljø øger motivation, produktivitet og velbefindende samt, at op til 70% af kontormedarbejdere mener, at

Læs mere

Job- og Kravprofil. Vicedirektør. Nyt OUH Region Syddanmark. Februar 2019

Job- og Kravprofil. Vicedirektør. Nyt OUH Region Syddanmark. Februar 2019 Job- og Kravprofil Vicedirektør Nyt OUH Region Syddanmark Februar 2019 Arbejdsgiver Region Syddanmark Adresse Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Telefon: 76 63 10 00 Projektorganisationen for Nyt

Læs mere

Susan Hiller. 14. november 2014-1. marts 2015

Susan Hiller. 14. november 2014-1. marts 2015 En lærerguide Susan Hiller 14. november 2014-1. marts 2015 Susan Hiller, Channels (2013). Installation at Matt s Gallery, London. Photograph by Peter White courtesy the artist, Matt s Gallery and Timothy

Læs mere

JURY FORÅRSUDSTILLINGEN 2018

JURY FORÅRSUDSTILLINGEN 2018 JURY FORÅRSUDSTILLINGEN 2018 Klara Kristalova, billedkunst (CZ/DK) Klara Kristalova er født i Prag i Tjekket, hun bor og arbejder i Sverige. Hun er uddannet fra Det Svenske Institut for Kunst i Stockhom

Læs mere

woodlines af naja utzon popov tæppekollektion eksklusivt for carl hansen & søn

woodlines af naja utzon popov tæppekollektion eksklusivt for carl hansen & søn woodlines af naja utzon popov tæppekollektion eksklusivt for carl hansen & søn kollektionen woodlines Den danske multikunstner Naja Utzon Popov har skabt en ny tæppekollektion eksklusivt for Carl Hansen

Læs mere

Nyt OUH Region Syddanmarks nye universitetshospital

Nyt OUH Region Syddanmarks nye universitetshospital Nyt OUH Region Syddanmarks nye universitetshospital SIDE 1 Velkommen på Nyt OUH Nyt OUH er Region Syddanmarks nye universitetshospital, som med tiden, erstatter det eksisterende Odense Universitetshospital.

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE KUNST I VALBY

PROJEKTBESKRIVELSE KUNST I VALBY PROJEKTBESKRIVELSE KUNST I VALBY 1 Kunst i Kunsten i det offentlige rum er en del af vores alle sammens hverdag. Kunsten i det offentlige rum kan give inspiration, udfordre og berige byens borgere. har

Læs mere

Uddrag af ideoplæg - Kirkerum i Nyt OUH - September 2015

Uddrag af ideoplæg - Kirkerum i Nyt OUH - September 2015 Uddrag af ideoplæg - Kirkerum i Nyt OUH - September 2015 NOTAT Uddrag af ideoplæg Kirkerum i Nyt OUH Dette notat er et uddrag af ideoplægget vedr. donation af et kirkerum i Nyt OUH. I ideoplægget konkretiseres

Læs mere

Der henvises til bilag 3 Kunstprojekt, Det Nye Universitetshospital kunstnernavn 2013, (skitseprojekt v. kunstnernavn xxxxxxxx)

Der henvises til bilag 3 Kunstprojekt, Det Nye Universitetshospital kunstnernavn 2013, (skitseprojekt v. kunstnernavn xxxxxxxx) Projektafdelingen Det Nye Universitetshospital Hedeager 3 UDKAST RÅDGIVNINGSKONTRAKT MED BILLEDKUNSTNER DK-8200 Aahus N Tel. +45 78469888 projektafdeling@@dnu.dk www.dnu.rm.dk Kunstopgave til Det Nye Universitetshospital

Læs mere

Psykiatrisk Afdeling, Middelfart Konvertering af et almenpsykiatrisk afsnit til et retspsykiatrisk afsnit Resumé af byggeprogram

Psykiatrisk Afdeling, Middelfart Konvertering af et almenpsykiatrisk afsnit til et retspsykiatrisk afsnit Resumé af byggeprogram Psykiatrisk Afdeling, Middelfart Konvertering af et almenpsykiatrisk afsnit til et retspsykiatrisk afsnit Resumé af byggeprogram Den 24. februar 2017 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning

Læs mere

Dommerbetænkning Bygningsintegreret kunst på Skanderborg Fælled

Dommerbetænkning Bygningsintegreret kunst på Skanderborg Fælled Dommerbetænkning Bygningsintegreret kunst på Skanderborg Fælled Forslag v/ Bo Mølgaard, Anne-Marie Pedersen og Vibeke Tøjner Dato 26.05.15 Adelgade 44 8660 Skanderborg Tlf. 8794 7000 www.skanderborg.dk

Læs mere

side 1 af 8 STØVRING BYTORV

side 1 af 8 STØVRING BYTORV 042015 side 1 af 8 STØVRING BYTORV Pladsen idé vision Velkommen til Støvring Bytorv. Visionen med nærværende projektforslag har været at skabe et nyt bytorv med en klar rumlig og funktionel identitet,

Læs mere

Klima og miljøprofil i sygehusbyggerierne hvad gør vi? Projektdirektør Niels Mortensen, Nyt OUH, Region Syddanmark 18. Januar 2012, Børsen

Klima og miljøprofil i sygehusbyggerierne hvad gør vi? Projektdirektør Niels Mortensen, Nyt OUH, Region Syddanmark 18. Januar 2012, Børsen Klima og miljøprofil i sygehusbyggerierne hvad gør vi? Projektdirektør Niels Mortensen, Nyt OUH, Region Syddanmark 18. Januar 2012, Børsen Opdraget, opgavens omfang: Universitetshospital, somatik Kvalitetsfondsprojekt

Læs mere

GMW UDSMYKNING - Christiansgade 18 DK-8000 Aarhus C. Tel (+45)

GMW UDSMYKNING - Christiansgade 18 DK-8000 Aarhus C.  Tel (+45) GMW UDSMYKNING Kunst gør en forskel. Kunst influerer på omgivelserne og de mennesker, der færdes i miljøet. Kunsten kan medvirke til at brande virksomheden og forbedre arbejdsmiljøet. Nyere forskning viser

Læs mere

Vejledning til cirkulære om kunstnerisk udsmykning af statsligt byggeri m.v.

Vejledning til cirkulære om kunstnerisk udsmykning af statsligt byggeri m.v. VEJ nr 9189 af 31/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 11. februar 2016 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima og Energimin. Senere ændringer til forskriften Ingen Vejledning

Læs mere

INTEGRERET KUNST TIL STRØGET OG TVÆRGÅENDE GANGPARTI

INTEGRERET KUNST TIL STRØGET OG TVÆRGÅENDE GANGPARTI Projektafdelingen for Det Nye Universitetshospital Hedeager 3 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7846 98888 www.dnu.rm.dk Konkurrenceprogram INTEGRERET KUNST TIL STRØGET OG TVÆRGÅENDE GANGPARTI Nyt Psykiatrisk

Læs mere

KUNST SOM DYNAMO I BYRUMSUDVIKLING

KUNST SOM DYNAMO I BYRUMSUDVIKLING KUNST SOM DYNAMO I BYRUMSUDVIKLING Morten Stræde KUNST SOM DYNAMO I BYRUMSUDVIKLING Byrummets udvikling Eksempel: Akupunkturbyen Det lange sigt Hvorfor kunst i offentlige rum? Punkt, linie, flade Eksempler

Læs mere

Indretning med kunst på arbejdspladsen

Indretning med kunst på arbejdspladsen Artist Rikke Darling Indretning med kunst på arbejdspladsen Studio Rikke Darling Strandboulevarden 67 2100 København Ø T: 28911998 M: post@rikkedarling.dk W: www.rikkedarling.dk SMÅ & STORE LØSNINGER KUNST

Læs mere

Det har flere gange givet os anledning til at drøfte hvilken kunst, der skal være i Indre Bys byrum, og vi har også haft borgerdialog om det.

Det har flere gange givet os anledning til at drøfte hvilken kunst, der skal være i Indre Bys byrum, og vi har også haft borgerdialog om det. (INPUT ER INDSAT MED RØD UNDER HVERT PRINCIPPUNKT, Rasmus Høj Mygind, Billedkunstner og underviser, på vegne af Københavns Kunstskole koebenhavnskunstskole@gmail.com Indre By Lokaludvalg skal en gang imellem

Læs mere

Aalborg Kommunes Kunstfond. Beretning 2012

Aalborg Kommunes Kunstfond. Beretning 2012 Aalborg Kommunes Kunstfond Beretning 2012 Aalborg Kommunes Kunstfond Beretning og regnskab 2009 Indhold: KUNSTFONDEN Postboks 218 Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby Tlf. 9931 4000 www.aalborgkommune.dk kultur-fritid@aalborg.dk

Læs mere

Marianne Hesselbjerg

Marianne Hesselbjerg Marianne Hesselbjerg Projektbeskrivelse, Coffee Spot, Tårn G4 Projektet er udarbejdet med respekt for coffee spottets stramme design. Temaet for projektet er tid. Hvad er tid, kan man måle tid, se tid,

Læs mere

KUNSTMUSEET REVISITED

KUNSTMUSEET REVISITED REVISITED Til efteråret 2017 er Kunstmuseet transformeret til et åbent, levende og digitalt funderet kunstmuseum med en skarp formidlings-, samlings- og udstillingsprofil. Kunstmuseet Revisited ligger

Læs mere

Miljøforum Fyn 24. juni 2013. Nyt OUH BYGHERRE BYGHERRERÅDGIVER TOTALRÅDGIVER

Miljøforum Fyn 24. juni 2013. Nyt OUH BYGHERRE BYGHERRERÅDGIVER TOTALRÅDGIVER Miljøforum Fyn 24. juni 2013 Nyt OUH Agenda Hvad er Nyt OUH? Grundlag for valg projekt og rådgiver Tema og valg i byggeprogrammet Universitetshospital, somatik Kvalitetsfondsprojekt 212.000 m 2 6,3 mia.

Læs mere

Jeppe Hein 2.0. Jeppe Hein. fakta H

Jeppe Hein 2.0. Jeppe Hein. fakta H Jeppe Hein 2.0 Vendepunkt. Et af dansk nutidskunsts største navne er ved at restaurere sig selv. Den nye udgave af Jeppe Hein bruger sin tid nidkært og vil arbejde mere sammen med andre kunstnere for at

Læs mere

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien.

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien. HISTORIE OG FORMÅL Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet) er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design og kunsthåndværk. Museets samlinger, bibliotek

Læs mere

Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa

Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa Anbefales af Statens Kunstfond ved Udvalget for Kunst i det Offentlige Rum Generelt: De tre kunstnere udvalget har valgt at pege

Læs mere

Multicenter Præstø. Skitsefremlæggelse Statens Kunstfond d. 13 dec. 2013. Ellen Hyllemose

Multicenter Præstø. Skitsefremlæggelse Statens Kunstfond d. 13 dec. 2013. Ellen Hyllemose Multicenter Præstø Skitsefremlæggelse Statens Kunstfond d. 13 dec. 2013 Ellen Hyllemose Kunstprojekt til Multicenter i Præstø. Med udgangspunkt i oplægget fra indbydelsen til projektet har jeg placeret

Læs mere

Der er ikke indarbejdet en sådan løsning i byggeprojektet vedr. Patienthotellet, hvorfor der heller ikke er afsat finansiering til denne løsning.

Der er ikke indarbejdet en sådan løsning i byggeprojektet vedr. Patienthotellet, hvorfor der heller ikke er afsat finansiering til denne løsning. Afdeling: Servicecentret Udarbejdet af: Erik Møller Nielsen Journal nr.: 2-81-2-00119-2005 E-mail: erik.moeller.nielsen@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 2. februar 2010 Telefon: 6541 1364 Notat om forhalsprojekt

Læs mere

Helende arkitektur. Børne- og Ungdomspsykiatrien i Roskilde

Helende arkitektur. Børne- og Ungdomspsykiatrien i Roskilde Helende arkitektur Børne- og Ungdomspsykiatrien i Roskilde Tegning stammer fra»mentale Rum arkitektur i psykiatrien aarhus arkitekterne«fa K TA OM H U S E T O G BYG G E PRO CE S April 2010 - Regionsrådet

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste Udforsk billedkunsten og den visuelle kultur med dine elever gennem det digitale univers Klatværket. Oplev mange anerkendte kunstværker gennem fem fællesmenneskelige temaer. Lad eleverne gå på opdagelse

Læs mere

MIDLERTIDIG KUNSTPAVILLON I NY CARLSBERG GLYPTOTEKS HAVE. HAFNIA Architects

MIDLERTIDIG KUNSTPAVILLON I NY CARLSBERG GLYPTOTEKS HAVE. HAFNIA Architects MIDLERTIDIG KUNSTPAVILLON I NY CARLSBERG GLYPTOTEKS HAVE HAFNIA Architects 01 02 03 04 Visualisering 01 - Midlertidig bygning 02 - Nye udstillingsmuligheder + = 04 - Minimal påvirkning af haven 03- Æstetisk

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE

ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE Forord Denne vision for vores børn og unges liv i Allerød Kommune er resultatet af mange menneskers indsigt og ihærdighed. Startskuddet

Læs mere

Fredensborg Kommunes Kunstfond. Fundats

Fredensborg Kommunes Kunstfond. Fundats Fredensborg Kommunes Kunstfond Fundats Indledning Nærværende fundats er oprindeligt vedtaget d. 28. oktober 2003 af Karlebo Kommunes byråd og senere ændret d. 5. december 2006 forud for sammenlægningen

Læs mere

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013 En lærerguide 5xSOLO 2. marts-31. marts 2013 Introduktion I perioden 2. til 31. marts 2013 kan du og dine elever opleve udstillingen 5 X SOLO, der består af fem soloudstillinger med værker af fem forskellige

Læs mere

Referat. Kunstrådet torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus. Åbent møde

Referat. Kunstrådet torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus. Åbent møde Side 1 torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Tilstede Kåre Harder Olesen (V) Ove E. Dalsgaard (A) Karen Harsbo Gitte Juul Afbud/Fraværende Tom Nielsen (A)

Læs mere

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen Skulpturi RUndtenom En lærerguide til samtidsskulpturen INTRODUKTION TIL LÆREGUIDEN I perioden d. 21. april 3. juni kan du og dine elever opleve udstillingen Rundtenom, der viser eksempler på, skulpturens

Læs mere

- for trivsel og velvære i virksomheden...

- for trivsel og velvære i virksomheden... - for trivsel og velvære i virksomheden... - EN OPLEVELSE I Få et spændende kreativt indspark i dagligdagen - få nye sjove oplevelser og ryst kollegaerne sammen på en anderledes måde. Hyr én, to eller

Læs mere

Kunst og arkitektur i nye erhvervsområder i Guldborgsund Kommune

Kunst og arkitektur i nye erhvervsområder i Guldborgsund Kommune Kunst og arkitektur i nye erhvervsområder i Guldborgsund Kommune Kunst og arkitektur i nye erhvervsområder i Guldborgsund Kommune Erhvervscenter Femern Park Ved Eskilstup, afkørsel 44 Logistikvirksomhed

Læs mere

Skole- Kulturudvalget Aalborg Kommune Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby. Att.: Lis Rom Andersen

Skole- Kulturudvalget Aalborg Kommune Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby. Att.: Lis Rom Andersen Skole- Kulturudvalget Aalborg Kommune Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby Att.: Lis Rom Andersen Ansøgning om økonomisk støtte til by-kunst projektet WE AArt. Vedlagt: Bilag 1 Et udvalg af potentielle kunstnere

Læs mere

ANALYSE OG GENTEGNING

ANALYSE OG GENTEGNING ANALYSE OG GENTEGNING 17-12-2014 Det arkitektoniske værk Schröder House blev bygget i 1924 i Utrecht af den hollandske arkitekt Gerrit Rietveld til Fru- Schröder-Schräder og hendes 3 børn. Efter hendes

Læs mere

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage s med billedkunstner Jane Klostergaard Sculpture by the Sea 2009 Aarhus - Denmark Foto: Niels Toftegaard Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage Sculpture

Læs mere

Ørestadens arkitektur

Ørestadens arkitektur Ørestadens arkitektur Oplev den nye bydel Kom og oplev den nye Ørestad med masser af sport- og fritidsoplevelser 1 mnb tryksag.indd 1 28-11-2011 15:32:19 om Ørestad blev fremlagt. Det var fra starten tanken,

Læs mere

SÆRLIGE VEJRUM Rundkørsler - byporte - underføringer??? Principper for udformning og udsmykning

SÆRLIGE VEJRUM Rundkørsler - byporte - underføringer??? Principper for udformning og udsmykning SÆRLIGE VEJRUM Rundkørsler - byporte - underføringer??? Principper for udformning og udsmykning Baggrund Kommuneplanen 2013-2025 beskriver, hvordan Vejen Kommune ønsker at arbejde med identitet. Dette

Læs mere

Wayfinding, - Ventet og Velkommen

Wayfinding, - Ventet og Velkommen Wayfinding, - Ventet og Velkommen Netværksdage, Nyborg Strand, 1. og 2. september 2015 Wayfinding Helle Vinaa 1 Wayfinding Ventet og Velkommen 1, Bebyggelses- og vejmæssige forhold 2, Masterplan for trafik

Læs mere

Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling UDKAST

Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling UDKAST Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling Karakter og identitet SDU Campus Kolding Foto: Jens Linde Karakteristisk facade Selvstændigt arkitektonisk udtryk Med sin trekantede grundplan

Læs mere

Psykiatrisygehuset i Slagelse. Præsentation Bygherreforeningen 18. maj 2016

Psykiatrisygehuset i Slagelse. Præsentation Bygherreforeningen 18. maj 2016 Psykiatrisygehuset i Slagelse Præsentation Bygherreforeningen 18. maj 2016 Hospitals byggerier i Danmark Kvalitetsfondsbyggerierne består af 16 projekter som delvis er regionsfinansieret (40%) og statsfinansieret

Læs mere

Arbejdsmiljøpolitik for Nyt OUH

Arbejdsmiljøpolitik for Nyt OUH Arbejdsmiljøpolitik for Nyt OUH 9. April 2013 Arbejdsmiljøpolitik for Nyt OUH Indholdsfortegnelse 1. Baggrund 2. Formål 3. Fokusområder 4. Samarbejde 5. Revision 6. Bilag BYGHERRE 1 NYT OUH DK - 5000 Odense

Læs mere

boernekultur.vejle.dk FOR, MED OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR

boernekultur.vejle.dk FOR, MED OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR FOR, MED boernekultur.vejle.dk OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR FORORD Bliv et af de topmotiverede mandskaber, som skal dyste i kaproning over en distance på ca. 300m på Vejle Visionen for Børnekulturen er

Læs mere

Team OPP-Randers Sygehus, P-hus. Regionshospitalet i Randers Parkeringsfaciliteter S. 1

Team OPP-Randers Sygehus, P-hus. Regionshospitalet i Randers Parkeringsfaciliteter S. 1 S. 1 PARKERING PÅ TERRÆN UD IND PARKERING PÅ TERRÆN _MÅLSÆTNING ÅBENHED Det nye parkeringshus for skal være rummelig med god plads og med et godt overblik, så bygningen kommer til at fremstå som et attraktivt

Læs mere

Seniorhuset. Byggeriet og de arkitektoniske tanker bag Danmarks første ældreboliger til mennesker med autisme

Seniorhuset. Byggeriet og de arkitektoniske tanker bag Danmarks første ældreboliger til mennesker med autisme Seniorhuset Baggrund og vision Hvordan skal mennesker med autisme bo, når de bliver ældre, og hvordan kan vi skabe de bedst mulige rammer for denne gruppe borgere, når de er oppe i årene? De spørgsmål

Læs mere

REFERAT. Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker

REFERAT. Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 33 Mødedato: 01.02.2017 Tidspunkt:kl. 9-16 Sted: Mødelokale 8 Til stede fra udvalget: REFERAT Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil

Læs mere

istedgade Ansøgning om midler til kunst i Istedgade

istedgade Ansøgning om midler til kunst i Istedgade istedgade Ansøgning om midler til kunst i Istedgade September 2013 Indledning Istedgade er en af de mest specielle gader i København. Den har altid haft en særlig plads i Københavnernes bevidsthed. Mange

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Udskoling og ungdomsuddannelser Omer Fast Present Continuous 24/9 2016-8/1 2017 Dette undervisningsmateriale omhandler den israelsk-fødte og nu tyskbosatte kunster, Omer Fasts udstilling

Læs mere

Nyt OUH udbudsstrategi og første erfaringer

Nyt OUH udbudsstrategi og første erfaringer Nyt OUH udbudsstrategi og første erfaringer 30. august 2017 Netværksdage sygehusbyggeri Ved projektleder Lars Loft Reuter Projektforslag sommer - efterår 2016 Udbudsloven Vejledning om udbudsreglerne kap.

Læs mere

Kære minister Kære overborgmester Kære rektor Kære gæster

Kære minister Kære overborgmester Kære rektor Kære gæster Kære minister Kære overborgmester Kære rektor Kære gæster Niels Bohr ville have frydet sig, hvis han havde været gæst ved denne begivenhed. Ikke fordi bygningen kommer til at bære hans navn, for han var

Læs mere

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING Målgruppe: Mellemtrin

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING  Målgruppe: Mellemtrin UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING WWW.HEARTMUS.DK Målgruppe: Mellemtrin Lærervejledning Materialet er opbygget som et forløb med et før-under-efter

Læs mere

HEI idrætsforening Ny sportshal og fintnesscenter

HEI idrætsforening Ny sportshal og fintnesscenter HEI idrætsforening Ny sportshal og fintnesscenter - Samlingssted i lokalområdet - Motion og sundhed for alle aldre - Fleksibilitet, åbenhed og inspiration - Identitet og fælleskab Adresse: Ny sportshal

Læs mere

Formand for Lejre Kunstforening Mogens Petersen. Stenka Hellfach fra Somewhere deltog under punkt 3, 4 og 5

Formand for Lejre Kunstforening Mogens Petersen. Stenka Hellfach fra Somewhere deltog under punkt 3, 4 og 5 Lejre Kommunes Billedkunstråd 11. maj 2017 MØDEFORUM: Lejre Kommunes Billedkunstråd TID OG STED: Torsdag den 11. maj kl. 10-15. Mødet blev holdt i Maries hus på Tadre Mølle. DELTAGERE: Kunstner Vibeke

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

STABILE SKRØBELIGHEDER

STABILE SKRØBELIGHEDER STABILE SKRØBELIGHEDER Steffen Tast St. Torv. 9500 Hobro 11. juni - 3. september 2016 de-light # 21, 2016 Mit arbejdsområde er installation, skulptur, ofte som mobile, der involverer lys og glas. Selv

Læs mere

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Kursusprogram 2017 Kurser 2017 Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Være med til et spændende weekendkursus hvor vi vil eksperimentere med foto som kunstnerisk udtryksform

Læs mere

BØRNEHAVEN EGHOLM Læreplaner

BØRNEHAVEN EGHOLM Læreplaner BØRNEHAVEN EGHOLM Læreplaner Indledning Dette er de pædagogiske læreplaner for børnehaveafdelingerne på Egholmgård. I 2004 blev det besluttet at børnehaverne skulle arbejde med børnene udfra pædagogiske

Læs mere

KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling. 4. oktober - 9. november 2014

KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling. 4. oktober - 9. november 2014 En lærerguide KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling 4. oktober - 9. november 2014 Manuel Canu: From Wall to Floor, 2013 Introduktion Kære underviser I perioden 4. oktober til 9. november kan du og din

Læs mere

Pædagogisk læreplan i Beder Dagtilbud.

Pædagogisk læreplan i Beder Dagtilbud. Pædagogisk læreplan i Beder Dagtilbud. Dagtilbudsloven kræver, at der for dagtilbud skal udarbejdes en samlet pædagogisk læreplan, der giver rum for leg, læring samt relevante aktiviteter og metoder. Loven

Læs mere

Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling

Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling Omkring 150 gæster indfandt sig til fernisering og åbningsarrangement på Efterårsudstillingen på Hirtshals Fyr. Kunstudvalget

Læs mere

Forslag til udvikling af Kvarterspladsen som er med i lokalplanen Fisketorvet tillæg nr. 1

Forslag til udvikling af Kvarterspladsen som er med i lokalplanen Fisketorvet tillæg nr. 1 Forslag til udvikling af Kvarterspladsen som er med i lokalplanen Fisketorvet tillæg nr. 1 En moderne og bevægelig plads i kulturens og skabelsens tegn. Et unikt og modigt kreativt område med inddragende

Læs mere

K U N S T I B Y G G E R I E T I N S P I R AT I O N T I L B Y G H E R R E R BYGHERRE

K U N S T I B Y G G E R I E T I N S P I R AT I O N T I L B Y G H E R R E R BYGHERRE BYGHERRE FORENINGEN K U N S T I B Y G G E R I E T I N S P I R A T I O N T I L B Y G H E R R E R K U N S T I B Y G G E R I E T I N S P I R A T I O N T I L B Y G H E R R E R Bygherre Foreningen 2007 BYGHERRE

Læs mere

UDSMYKNING PANUM / CENTER FOR PROTEIN RESEARCH / ETAGE AF ERIK STEFFENSEN

UDSMYKNING PANUM / CENTER FOR PROTEIN RESEARCH / ETAGE AF ERIK STEFFENSEN UDSMYKNING PANUM / CENTER FOR PROTEIN RESEARCH / 1. 2. 3. ETAGE AF ERIK STEFFENSEN BAGGRUND ØNSKET OM AT INTEGRERE KUNSTNERISK UDSMYKNING HAR SAT MARKANT PRÆG PÅ PANUMBYGNINGEN GENNEM TIDEN. DEN SENESTE

Læs mere

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET PÅ SPORET AF KUNSTEN OVERORDNET INTRODUKTION På sporet af Kunsten er et digitalt oplevelses- og undervisningskoncept, hvor eleverne

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

Udstillingsprogram 2017/2018

Udstillingsprogram 2017/2018 KVADRAT16 ønsker at udstille etablerede kunstnere - men vil også have fokus på det marginale, og ikke kun det eksponerede. Målet med udstillingsprogrammerne for 2017 og 2018 er at byde på bredde og variation

Læs mere

Galleri-MD. Billedkunst. Firmaudstillinger - Kunst & Bolig. Billedkunstner Mette Danielsen. www.galleri-md.dk

Galleri-MD. Billedkunst. Firmaudstillinger - Kunst & Bolig. Billedkunstner Mette Danielsen. www.galleri-md.dk Firmaudstillinger - Kunst & Bolig Billedkunstner Mette Danielsen Billedkunst www.galleri-md.dk Specielarrangemnater for kunstforeninger Der arrangeres også private fremvisninger eller andre særlige arrangementer,

Læs mere

Nyt OUH Vidensaksen (DP03) og Behandlings- og sengeafsnit (DP04)

Nyt OUH Vidensaksen (DP03) og Behandlings- og sengeafsnit (DP04) Notat Nyt OUH Vidensaksen (DP03) og Behandlings- og sengeafsnit (DP04) Godkendelse af Det Færdiggjorte Optimerede Projektgrundlag I december 2017 tildelte Regionsrådet kontrakt til totalentreprenør JV

Læs mere

Generalforsamling 2010

Generalforsamling 2010 Generalforsamling 2010 Byens Netværk 24.03.10. Tekst og foto: Christina Bennetzen Boblerne sprudler allerede i glassene i caféen med den smukke havneudsigt hos Dansk Arkitektur Center, når vi for 15. gang

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Udvidelse af Filmby 3 Aarhus. Kulturudvalget Orientering Kopi til

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Udvidelse af Filmby 3 Aarhus. Kulturudvalget Orientering Kopi til Notat Side 1 af 6 Til Kulturudvalget Til Orientering Kopi til Udvidelse af Filmby 3 Aarhus KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune 1. Resume I forbindelse med vedtagelsen af budget

Læs mere

EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB

EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. marts 8. april 2012 kan du og din klasse opleve sammenslutningen Den Frie Udstillings Forårsudstilling 2012, der viser

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere