April 2015 HÅ NDBOG FOR TRÅNSPORT ÅF HÅLM TIL FYNSVÆRKET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "April 2015 HÅ NDBOG FOR TRÅNSPORT ÅF HÅLM TIL FYNSVÆRKET"

Transkript

1 April 2015 HÅ NDBOG FOR TRÅNSPORT ÅF HÅLM TIL FYNSVÆRKET

2 Generelle forhold Leverancerne, lastbilerne og chaufførerne skal overholde kravene i den indgåede leverandør- /transportkontrakt. Halmleverandøren skal tilsikre, at alle chauffører er gjort bekendt med de til enhver tid gældende sikkerhedsbestemmelser for Fynsværket og halmforbrændingsanlægget, og at alle anvisninger fra Fynsværkets personale følges. Desuden påhviler det Leverandøren at sørge for, at alle chauffører har gennemgået og efterlever Fjernvarme Fyns udleverede instruktionsmateriale. Sidstnævnte betyder blandt andet, at alle Leverandørens medarbejdere forpligter sig til at bære de påkrævede personlige værnemidler på Fynsværkets matrikel. Manglende overholdelse af regler/instruktioner/anvisninger vil medføre en advarsel til chaufføren samt en registrering af hændelsen i Fjernvarme Fyns observationssystem. De stedlige miljø- og sikkerhedsregler og procedurer samt anvisninger fra Fjernvarme Fyns kontaktperson skal til enhver tid følges af Leverandørens medarbejdere. Overtrædelse af disse regler og anvisninger medfører bortvisning uden varsel og omkostninger for Fjernvarme Fyn. Transportørens ansvar Det er transportørens ansvar at sørge for, at samtlige til enhver tid involverede medarbejdere i virksomheden til enhver tid kender, forstår og følger nærværende håndbog såvel som den påkrævede sikkerhedsinstruktion. Sikkerhedsinstruktionen samt den tilhørende test skal være bestået inden, at kørsel på Fynsværkets matrikel kan tillades. Alle medarbejdere skal igennem sikkerhedsinstruktionen hvert år. Transportøren og dennes medarbejdere skal sikre, at der ikke sker uacceptable tiltag, der ikke er omhandlet i nærværende håndbog eller sikkerhedsinstruktionen, hvis det er noget, som de er bekendt med. Endvidere er det transportørens ansvar forinden aflæsning at gøre opmærksom på, hvis efterlevelse af instruktionen mod forventning giver anledning til uacceptable tiltag. Krav til transportører og chauffører Nærværende håndbog er udelukkende udarbejdet på dansk. Lokale instruktioner og skiltning er ligeledes udarbejdet på dansk, hvorfor det er transportørens ansvar at sørge for, at ikke dansk-talende chauffører er bekendte med og har forstået anvisningerne. Overnatning inde på Fynsværkets område er ikke tilladt.

3 Miljø, arbejdsmiljø og sikkerhed Fynsværkets miljø- og arbejdsmiljøregler skal overholdes. Ingen chauffører må betjene eller berøre andre anlægsdele end dem, som vedkommende har fået tilladelse til af Fynsværkets personale. Al skiltning skal følges og påbud om brug af personlige værnemidler skal overholdes. Der er påbud om brug af sikkerhedssko med hælkappe, lange bukser, sikkerhedshjelm og sikkerhedsbriller på Fynsværkets område. Der er endvidere påbud om brug af høreværn, når støvsugeren benyttes i støvsugerbygningen. Derudover anbefales det, at der anvendes støvmaske og langærmet beklædning for at undgå indånding af støv af biologiske agenser samt hudkontakt med disse. Tomgangskørsel er ikke tilladt på Fynsværkets område. Der er rygning forbudt på alle indendørs og udendørs områder på halmforbrændingsanlægget. Chaufføren skal under halmaflæsning opholde sig i støvsugerbygningen aldrig i lastbilens førerhus. Ved brandfare, såsom varme bremser på lastbilen, skal chaufføren straks køre lastbilen ud af halmbygningen. Hvis muligt, skal lastbilen parkeres på materialepladsen ved FYV8. Alternativt parkeres lastbilen langt fra Fynsværkets bygninger og områder med særlig brandfare. Generelt skal Fynsværket straks have meddelelse af transportøren vedrørende alle skader eller uheld i forbindelse med transport på landevej eller på Fynsværkets område. HUSK DET GÆLDER OGSÅ DIN SIKKERHED.

4 Leveringssted Leveringsstedet for halmtransporterne er: Fynsværket Havnegade Odense C - Port 4 - Åbningstid Den normale åbningstid for halmmodtagelse er: Mandag Fredag kl. 07:00 til kl. 20:00 Lørdag kl. 07:00 til kl. 14:00 Åbningstiderne kan ændres efter forudgående varsel fra Fjernvarme Fyn.

5 Oversigtskort

6 Personligt bomkort og personligt chaufførkort Fynsværket er en risikovirksomhed. Derfor skal alle interne og eksterne medarbejdere, der færdes/arbejder på Fynsværkets område, registreres i Fynsværkets adgangskontrolsystem. Registreringen anvendes ved evakuering af Fynsværkets område. Det er derfor vigtigt, at alle bliver registreret såvel ved indkørsel på Fynsværket som ved udkørsel. Det personlige bomkort benyttes for registrering i adgangskontrolsystemet. Chaufføren kan få bomkortet udleveret ved Port 1 på Fynsværket, når vedkommende har bestået testen tilhørende Fjernvarme Fyns sikkerhedsinstruktion. Testen tilhørende Fjernvarme Fyns sikkerhedsinstruktion - også kaldet Visit - kan rekvireres igennem Johnny Andreasen. Johnny kan kontaktes på telefonnummer Det personlige chaufførkort benyttes i forbindelse med vejningen af det indleverede halmlæs. Kortet fås ved at kontakte Thomas Baumgarten tb@fjernvarmefyn.dk Det er ikke tilladt at medbringe passagerer i lastbilen, medmindre dette er aftalt i god tid forinden, med den vagtgående halmoperatør. Passagerne skal have udleveret et gæstekort i Port 1, hvor kortet ligeledes skal afleveres, når Fynsværket forlades igen. Passageren skal skanne sig ind og ud ved terminalen i Port 1. Misbrug af et personligt kort eller udlån af sit/sine personlige kort til en anden chauffør vil medføre en advarsel.

7 Ankomst og trafiklys Indkørsel til Fynsværket skal ske via port 4. Der køres frem til bommen under trafiktavlen med teksten Halm indkørsel. For at få åbnet bommen ind til Fynsværket skal chaufføren scanne sit personlige bomkort, før der køres frem. Åbner bommen ikke, kan den vagtgående halmoperatør kontaktes på telefon Når man er kommet ind på Fynsværket og har brug for hjælp, skal den vagtgående halmoperatør kontaktes på Indenfor bommen vælger chaufføren at køre frem i en af de to opmarchbåse under skiltene Halm, Maxi 1,3 m, Halm Midi 1,0 m. Vognbanerne fører til hvert sit lager med hver sin kran. Trafiklysene angiver, hvilke typer halmballer der modtages. Et grønt lys betyder, at der modtages halm af denne type i den aktuelle vognbane. Et rødt lys betyder, at der ikke modtages halm af den type, som der er rødt lys ud for. På en stander til venstre for stoplinjen er der to skilte med teksten 1 og 2. Når trafiklyset bliver grønt under skiltet 1, må en lastbil i halmbane 1 køre frem og ind i netaftagningen. Når trafiklyset bliver grønt under skiltet 2, må en lastbil i halmbane 2 køre frem og ind i netaftagningen. Styringen af trafiklysene varetages af kransystemet. Der må ikke køres ind i vognbanerne markeret med indkørsel og flis. Ligeledes må bomanlægget ikke blokeres. Netaftagning I netaftagningsbygningen skal chaufføren gøre følgende: Stoppe lastbilen, når trafiklyset skifter til rødt. Nettene rulles af, og stropperne fjernes, hvilket skal ske sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Anviserpindene for forfjæl og bagfjæl monteres. Pindene genbruges. Nye anviserpinde fås ved henvendelse til Fynsværkets personale. Det kontrolleres, at der ikke er net på den forkerte side af anviserpindene. Ved at scanne det personlige chaufførkort registreres navnet på chaufføren og transportfirmaet. Chaufføren skal indtaste følgende: 1. Et nøglenummer (fire cifre) for leverandøren. 2. Et ciffer for halmart (1 = kornhalm, 2 = frøgræs, 3 = rapshalm, 4 = mikshalm). 3. Et ciffer for balletype (1 = Hesston, 2 = Midi). 4. Tre cifre for den kørte afstand i km. Kørt afstand for an værk -leverancer angives til 000.

8 Når indtastningerne er afsluttet, og der er plads til aflæsning af lastbilen, åbnes porten ind til aflæssezonen automatisk. Der må først køres frem, når trafiklyset bliver grønt. Trafiklyset bliver først grønt, når porten er helt oppe. Der gøres opmærksom på, at der ikke findes stativer, trapper eller gallerier i netaftagningsbygningen, hvorfra stropper og net kan fjernes. Dette skal være monteret på lastbilerne, så arbejdet kan foregå sikkert og forsvarligt. Aflæsning Chaufføren kører frem til aflæsningsstedet. Det er forbudt for passagerer at køre med eller gå ind i aflæsseområdet. Passagerer skal gå udenom bygningen og vente på, at lastbilen kommer ud af halmforbrændingsanlægget. Trafiklys med angivelse af pil frem, rødt lys og pil tilbage hjælper chaufføren til at få placeret lastbilen korrekt. Stop-positionen er nået, når trafiklyset lyser rødt. Chaufføren træder ud af lastbilen, og går direkte ud i støvsugerbygningen. Når porten passeres, begynder den at lukke. Inde i støvsugerbygningen skal chaufføren scanne sit personlige chaufførkort, hvorefter lastbilen aflæsses automatisk. I tilfælde af, at kranen går i stå under aflæsning, tilkaldes den vagtgående halmoperatør automatisk af kranstyringen. Har chaufføren afgivet forkerte oplysninger i systemet i netaftagningsbygningen, har chaufføren mulighed for at rette disse oplysninger i støvsugerbygningen, imens lastbilen bliver aflæsset. Halmballerne aflæsses med en kran, der løfter 12 halmballer ad gangen. Kranen kan enten være betjent af Fynsværkets personale eller fungere fuldautomatisk. Hvert lag på lastbilen fugtmåles og vejes, og hvis halmen opfylder de stillede kvalitetskrav, sættes halmen af i lageret. Hvis halmen ikke opfylder kvalitetskravene, afvises leverancen inklusive de lag på lastbilen, som endnu ikke er læsset af. Afvises en halmleverance eller dele deraf af Fynsværket som følge af de i standardvilkårenes betingelse 7 nævnte forhold, skal halmen omgående bortkøres af Leverandøren. Omkostninger forbundet hermed er Fjernvarme Fyn uvedkommende. Ved endt aflæsning udskrives der automatisk en vejeseddel, og porten ind til aflæsseområdet går op. Chaufføren går ind og fjerner den forreste anviserpind og kører lastbilen ud i støvsugerbygningen.

9 Støvsugning Fjernvarme Fyn henstiller til, at chaufførerne benytter masker i forbindelse med ophold og arbejde i støvsugerbygningen. Når chaufføren har støvsuget lastbilens lad, fjernet den bagerste anviserpind og taget sin vejeseddel, så scanner chaufføren sit personlige bomkort, og porten åbnes. Der må først køres frem, når trafiklyset bliver grønt. Trafiklyset bliver først grønt lys, når porten er helt oppe. Det personlige bomkort skal altid benyttes ved udkørsel, uanset om porten pga. fejl er åben i forvejen. Lastbilen forlader Fynsværket Lastbilen forlader anlægget via port 4. Skydeporten står normalt åben i åbningstiden. Skulle skydeporten ved Havnegade være lukket, så kan man åbne porten ved at anvende sit personlige bomkort på scanneren ved porten. Virker dette ikke, skal den vagtgående halmoperatør kontaktes. Nedbringelse af ventetid Chaufførerne kan aktivt medvirke til, at ventetiden nedbringes, VED AT: Sikre, at halmballerne er læsset korrekt på lastbilen. Ikke medbringe for lange eller våde halmballer. Vælge korrekt vognbane. Nedbringe netaftagningstiden. Sikre, at der bliver monteret anviserpinde. Huske at få det personlige chaufførkort med ud af bilen og gå direkte til og fra lastbilen, når den forlades i aflæsseområdet. Ikke at køre frem, førend man har fået grønt lys. Være klar til at køre lastbilen ind/ud, når porten går op. Alarmering og evakuering Ved alvorlig personskade - Stands ulykken - skab sikkerhed - Vurdér personen - Tilkald hjælp - Giv førstehjælp Alarmér Alarmcentralen på tlf. 112 eller via et af kontrolrummene: FYV7 tlf.: ODV tlf.:

10 HUSK ved direkte alarmering at orientere et af kontrolrummene, der sørger for en vejviser ved porten og sørger for at åbne porte og bomme. Oplys Red Ved ammoniakudslip Ved større driftsuheld eller trusler udefra Ved miljøuheld - Hvem ringer? - Telefonnummer, så der evt. kan ringes tilbage - Hvad er sket? - Hvor er det sket? - Hvor mange er kommet til skade? Red tilskadekomne, og advar andre om faren Bliv ved den/de tilskadekomne hvis muligt. Begræns omfanget af ulykken med det sikkerheds- og brandmateriel, der findes i området, indtil hjælpen når frem. Der varsles med sirener med kraftig varierende tone til faren er ovre - Der er placeret vindpose ved ammoniaklageret og flere strategiske steder på Fynsværket. - Søg væk fra ammoniaklageret. Søg indendørs. Søg nærmeste mødested. - Flugtrute hold øje med vindposen. Hvis du befinder dig direkte nedstrøms ift. anlægget, er du mest sikker, hvis du går på tværs af vindfanen. - Luk døre og vinduer. Stop ventilationsanlæg. Elevatorer må ikke bruges under evakuering! Der varsles med sirener med konstant tone til faren er ovre - anlæggene forlades - alle søger den sikreste vej til nærmeste mødested Elevatorer må ikke bruges under evakuering! Uheld eller utilsigtede udledninger af betydning for miljøet skal om muligt stoppes og straks rapporteres til et af kontrolrummene. FYV7 tlf.: ODV tlf.: Mødesteder - Blok 7 E-Bygning - kabeletage kote 2,5 - Blok 8 halmlageret kote 2,5 ved trappe op til kranrummet - ODV kontrolrum - Smedeværksted - Havnebygning kote 2,5 ved trappeopgang - Administrationsbygning cykelkælder Forbindelseskasse Forefindes på værksteder, i kontrolrummene og halmlageret Hjertestarter Forefindes på lageret, i kontrolrummene, receptionen, havnebygning og halmlageret FYV8 Sikkerhedsleder: Tina Harhorn Mobil: Miljøkoordinator: Egon Raun Hansen Mobil:

Håndbog. Transport af halm. Fjernvarme Fyn Produktion A/S

Håndbog. Transport af halm. Fjernvarme Fyn Produktion A/S Håndbog Transport af halm Fjernvarme Fyn Produktion A/S Side 1 8 Generelle forhold Leverancerne, lastbilerne og chaufførerne skal overholde kravene i den indgåede leverandør-/transportkontrakt med Fjernvarme

Læs mere

Håndbog For transport af halm til Aabenraa-Rødekro Fjernvarme A.m.b.a.

Håndbog For transport af halm til Aabenraa-Rødekro Fjernvarme A.m.b.a. Håndbog For transport af halm til Aabenraa-Rødekro Fjernvarme A.m.b.a. Marts 2017 1 Generelle forhold Leverancerne, lastbilerne og chaufførerne skal overholde kravene i den indgåede leverandør kontrakt.

Læs mere

Håndbog for transport af halm til Biomassefyret Kraftvarmeværk A/S

Håndbog for transport af halm til Biomassefyret Kraftvarmeværk A/S Håndbog for transport af halm til Biomassefyret Kraftvarmeværk A/S Generelle forhold Krav til transportører og chauffører Leverancerne, lastbilerne og chaufførerne skal overholde kravene i den indgåede

Læs mere

Halmudbud til Lolland Varme A/S i Nakskov og Søllested. Håndbog - Transport af halm

Halmudbud til Lolland Varme A/S i Nakskov og Søllested. Håndbog - Transport af halm April 2016 Halmudbud til Lolland Varme A/S i Nakskov og Søllested Håndbog - Transport af halm Side 1/6 Indholdsfortegnelse 1. Generelle forhold... 3 2. Transportørens ansvar... 3 3. Krav til transportører

Læs mere

Fynsværket. Vigtig information om miljø, arbejdsmiljø & sikkerhed

Fynsværket. Vigtig information om miljø, arbejdsmiljø & sikkerhed Fynsværket Vigtig information om miljø, arbejdsmiljø & sikkerhed Indhold Fjernvarme Fyn er en energivirksomhed, der producerer varme og el. På Fynsværket rummer produktionen potentielle risici. Det kan

Læs mere

Fynsværket. Vigtig information om miljø, arbejdsmiljø & sikkerhed

Fynsværket. Vigtig information om miljø, arbejdsmiljø & sikkerhed Fynsværket Vigtig information om miljø, arbejdsmiljø & sikkerhed Indhold Adgangsforhold Fjernvarme Fyn er en energivirksomhed, der producerer varme og el. På Fynsværket rummer produktionen potentielle

Læs mere

Sikkerhed på. Fynsværket. Fynsværket. Vigtig information om miljø, arbejdsmiljø og sikkerhed. Version 2

Sikkerhed på. Fynsværket. Fynsværket. Vigtig information om miljø, arbejdsmiljø og sikkerhed. Version 2 Sikkerhed på Fynsværket Fynsværket Vigtig information om miljø, arbejdsmiljø og sikkerhed Version 2 Indhold Fjernvarme Fyn er en energivirksomhed, der producerer varme og el. På Fynsværket rummer produktionen

Læs mere

Sikkerhed på Havnegade 120. Fjernvarme Fyn Vigtig information om miljø, arbejdsmiljø og sikkerhed

Sikkerhed på Havnegade 120. Fjernvarme Fyn Vigtig information om miljø, arbejdsmiljø og sikkerhed Sikkerhed på Havnegade 120 Fjernvarme Fyn Vigtig information om miljø, arbejdsmiljø og sikkerhed Version 8 - januar 2019 Indhold Fjernvarme Fyn er en energivirksomhed, der producerer varme og el. Vi værner

Læs mere

Håndbog. Transport af halm. Fjernvarme Fyn Fynsværket A/S

Håndbog. Transport af halm. Fjernvarme Fyn Fynsværket A/S Håndbog Transport af halm Fjernvarme Fyn Fynsværket A/S S i d e 1 8 Generelle forhold Leverancerne, lastbilerne og chaufførerne skal overholde kravene i den indgåede leverandør-/transportkontrakt med Fjernvarme

Læs mere

Velkommen til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi

Velkommen til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi Aflæsning af affald Velkommen til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi Information til chauffører om registrering, vejning og aflæsning af affald, parkering med mere Velkommen til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi

Læs mere

Velkommen til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi

Velkommen til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi Aflæsning af importaffald Velkommen til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi Information til chauffører om registrering, vejning og aflæsning af affald, parkering med mere Velkommen til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi

Læs mere

Halmvejledning Sikkerhedskrav og forholdsregler ved aflæsning af halm på Haslev Kraftvarmeværk

Halmvejledning Sikkerhedskrav og forholdsregler ved aflæsning af halm på Haslev Kraftvarmeværk Halmvejledning Sikkerhedskrav og forholdsregler ved aflæsning af halm på Haslev Kraftvarmeværk Haslev Fjernvarme I.m.b.a. Energivej 35 4690 Haslev Tel.: 56 31 11 41 Udgave september 2014 Generel information

Læs mere

Tvangsruter De markerede ruter SKAL følges. Information ved halmleverance. Åbningstider i halmladen Mandag torsdag: 07:00 14:30 Fredag: 07:00 14:00

Tvangsruter De markerede ruter SKAL følges. Information ved halmleverance. Åbningstider i halmladen Mandag torsdag: 07:00 14:30 Fredag: 07:00 14:00 Information ved halmleverance Tvangsruter De markerede ruter SKAL følges Åbningstider i halmladen Mandag torsdag: 07:00 14:30 Fredag: 07:00 14:00 Levering uden for normal åbningstid skal aftales med halmhåndteringspersonalet.

Læs mere

Standardvilka r for halmleverancer til Fynsværket (an værk)

Standardvilka r for halmleverancer til Fynsværket (an værk) April 2015 Standardvilka r for halmleverancer til Fynsværket (an værk) 1. Indledning Følgende standardvilkår gælder for ab gård kontrakter for leverance af halm fra en leverandør (i det følgende benævnt

Læs mere

Sikkerhed & Samarbejde

Sikkerhed & Samarbejde Sikkerhed & Samarbejde Krav til samarbejdspartnere, leverandører og underentreprenører Denne folder er et værktøj til at følge VAM A/S regler for sikkerhed og samarbejde indenfor: Miljø og Arbejdsmiljø

Læs mere

Når du arbejder for staten. En sikkerhedsinstruks til statens bygninger og digital sikkerhed

Når du arbejder for staten. En sikkerhedsinstruks til statens bygninger og digital sikkerhed En sikkerhedsinstruks til statens bygninger og digital sikkerhed Indhold INDLEDNING SIKKERHED - KLASSIFISERINGSNIVEAU - ID-KORT OG NØGLER ARBEJDSMILJØ SÆRLIGE OMRÅDER VED AKUTTE HÆNDELSER - NØDUDGANGE

Læs mere

Information til alle, der færdes på ESØ s behandlingsanlæg i Tarm

Information til alle, der færdes på ESØ s behandlingsanlæg i Tarm Information til alle, der færdes på ESØ s behandlingsanlæg i Tarm Miljø- og sikkerhedsvejledning for alle, der færdes på ESØ RENOVATIONSSELSKABET ESØ 90 I/S Tlf. 97 7 77 08#v0 dec 0 www.esoe.dk post@esoe.dk

Læs mere

Eksterne håndværkere. Slagelse Forbrændingsanlæg. Alarmering. Alarmering Brand eller ulykke ring 0-1-1-2 (0 for bylinje).

Eksterne håndværkere. Slagelse Forbrændingsanlæg. Alarmering. Alarmering Brand eller ulykke ring 0-1-1-2 (0 for bylinje). Alarmering Alarmering Brand eller ulykke ring 0-1-1-2 (0 for bylinje). Oplys Hvem der ringer Hvad der er sket Hvor det er sket - Dalsvinget 11, 4200 Slagelse + afdeling/sted Hvem er evt. skadet. Husk At

Læs mere

Underleverandører til

Underleverandører til Alarmering Alarmering Brand eller ulykke ring 0-1-1-2 (0 for bylinje). Oplys Hvem der ringer Hvad der er sket Hvor det er sket - Dalsvinget 11, 4200 Slagelse + afdeling/sted Hvem er evt. skadet. Husk At

Læs mere

Eksterne håndværkere. Næstved Forbrændingsanlæg og Næstved Forbrændingsanlæg Syd. Alarmering

Eksterne håndværkere. Næstved Forbrændingsanlæg og Næstved Forbrændingsanlæg Syd. Alarmering Alarmering Alarmering Brand eller ulykke ring 0-1-1-2 (0 for bylinje). Oplys Hvem der ringer Hvad der er sket Hvor det er sket (adresse + afdeling/sted) Hvem er evt. skadet. Eksterne håndværkere Husk At

Læs mere

Information til eksterne leverandører og håndværkere på Kolding Sygehus

Information til eksterne leverandører og håndværkere på Kolding Sygehus Information til eksterne leverandører og håndværkere på Kolding Sygehus Retningslinjer Krav for arbejdets udførelse Der må ikke udføres arbejde / leveres ydelser med mindre sygehuset har rekvireret dette.

Læs mere

En sikker arbejdsplads. - dit medansvar

En sikker arbejdsplads. - dit medansvar En sikker arbejdsplads - dit medansvar Retningslinjer for udførende November 2013 En sikker arbejdsplads - dit medansvar En sikker arbejdsplads - dit medansvar Nisgaard + Christoffersen A/S vil have et

Læs mere

September Fjernvarme Fyn. Halmudbud til Fynsværkets blok 8. Udbudsbetingelser. S i d e 1 6

September Fjernvarme Fyn. Halmudbud til Fynsværkets blok 8. Udbudsbetingelser. S i d e 1 6 Fjernvarme Fyn Halmudbud til Fynsværkets blok 8 Udbudsbetingelser S i d e 1 6 1. Indledning... 3 2. Generelle oplysninger... 3 2.1 Køber... 3 2.2 Udbudsform... 4 2.3 Kontraktform... 4 2.4 Tidsplan... 4

Læs mere

Halmfolder. REFA Biomasseindkøb ApS - Halmvejledning. aflæsning af halm på Maribo-Sakskøbing. Kraftvarmeværk. Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværk

Halmfolder. REFA Biomasseindkøb ApS - Halmvejledning. aflæsning af halm på Maribo-Sakskøbing. Kraftvarmeværk. Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværk Halmfolder REFA Biomasseindkøb ApS - Sikkerhedskrav og forholdsregler ved aflæsning Halmvejledning af halm på 2016 Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværk Sikkerhedskrav og forholdsregler ved aflæsning af halm

Læs mere

Halmfolder. REFA Biomasseindkøb ApS - Halmvejledning. aflæsning af halm på Maribo-Sakskøbing. Kraftvarmeværk. Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværk

Halmfolder. REFA Biomasseindkøb ApS - Halmvejledning. aflæsning af halm på Maribo-Sakskøbing. Kraftvarmeværk. Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværk Halmfolder REFA Biomasseindkøb ApS - Sikkerhedskrav og forholdsregler ved aflæsning Halmvejledning af halm på 2018 Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværk Sikkerhedskrav og forholdsregler ved aflæsning af halm

Læs mere

Brug 5 minutter på at læse denne pjece, der indeholder praktiske oplysninger om forholdende på SSI. Det drejer sig om din og vores sikkerhed.

Brug 5 minutter på at læse denne pjece, der indeholder praktiske oplysninger om forholdende på SSI. Det drejer sig om din og vores sikkerhed. Nr. : 18684 Version : 04 Side 1 af 6 Velkommen til Statens Serum Institut (SSI) Brug 5 minutter på at læse denne pjece, der indeholder praktiske oplysninger om forholdende på SSI. Det drejer sig om din

Læs mere

Beredskabsplan. 10. KlasseCenter Bornholm. Førstehjælp. 1. Stands ulykken

Beredskabsplan. 10. KlasseCenter Bornholm. Førstehjælp. 1. Stands ulykken Førstehjælp 1. Stands ulykken Trafikulykker - Advar trafikken Arbejdende maskiner - Stands maskinen El-ulykker - Afbryd strømmen Beredskabsplan 2. Giv livreddende førstehjælp 10. KlasseCenter Bornholm

Læs mere

Forholdsregler for eksterne samarbejdspartnere

Forholdsregler for eksterne samarbejdspartnere Vejle og Middelfart Sygehuse Forholdsregler for eksterne samarbejdspartnere Sygehus Lillebælt Vælg farve Teknisk Afdeling januar 2019 Retningslinjer Krav for arbejdets udførelse Der må ikke udføres arbejde

Læs mere

ARBEJDSMILJØ OG MILJØ

ARBEJDSMILJØ OG MILJØ ARBEJDSMILJØ OG MILJØ 1 VIGTIG INFORMATION Adresse I/S Vestforbrænding Ejbymosevej 219 2600 Glostrup Hovednummer: 4485 7000 Drift Vagtleder: 4485 7250 Kontrolrum: 4485 7253 4485 7144 Driftsleder: 4485

Læs mere

Halmudbud til Fynsværkets blok 8. Udbudsbetingelser

Halmudbud til Fynsværkets blok 8. Udbudsbetingelser Halmudbud til Fynsværkets blok 8 Udbudsbetingelser 1. Indledning... 2 2. Generelle oplysninger... 2 2.1 Køber... 2 2.2 Udbudsform... 3 2.3 Kontraktform... 3 2.4 Tidsplan... 3 3. Udbudsmaterialet... 4 3.1

Læs mere

Fjernvarme Fyn Tilbudsbetingelser på levering af halm

Fjernvarme Fyn Tilbudsbetingelser på levering af halm April 2018 Fjernvarme Fyn Tilbudsbetingelser på levering af halm Side 1 6 1. Indledning... 3 2. Generelle oplysninger... 3 2.1 Køber... 3 2.2 Tilbudsform... 4 2.3 Kontraktform... 4 2.4 Tidsplan... 4 3.

Læs mere

Beredskabsplan for Biologisk Institut

Beredskabsplan for Biologisk Institut Beredskabsplan for Biologisk Institut Indholdsfortegnelse Forord side 3 Instrukser Generel Alarmering side 4 Generel Evakuering side 6 Personskade side 8 Brand og Brandbekæmpelse side 10 Kemiuheld side

Læs mere

Information. til eksterne samarbejdsparter og entreprenører. omkring Kvalitet Arbejdsmiljø Miljø. 2.4.B1 1. udgave

Information. til eksterne samarbejdsparter og entreprenører. omkring Kvalitet Arbejdsmiljø Miljø. 2.4.B1 1. udgave Information til eksterne samarbejdsparter og entreprenører omkring Kvalitet Arbejdsmiljø Miljø 1 2.4.B1 1. udgave - 2016 Velkommen til DIN Forsyning Generelt Når du arbejder for DIN Forsyning, er du forpligtet

Læs mere

Retningslinjer for eksterne entreprenører/håndværkere ved Tønder Forsyning

Retningslinjer for eksterne entreprenører/håndværkere ved Tønder Forsyning Retningslinjer for eksterne entreprenører/håndværkere ved Tønder Forsyning 1. udgave Juni 2017 Dette er relevant for alle entreprenører/håndværker, der udfører arbejde for Tønder Forsyning. Gældende for

Læs mere

Generelt om sikkerhed i Frederikshavn Forsyning A/S

Generelt om sikkerhed i Frederikshavn Forsyning A/S Generelt om sikkerhed i Frederikshavn Forsyning A/S Instruktion til medarbejdere samt håndværkere, konsulenter og andre, som arbejder for Frederikshavn Forsyning A/S Sikkerhedsregler i Frederikshavn Forsyning

Læs mere

MILJØ- & SIKKERHEDSREGLER

MILJØ- & SIKKERHEDSREGLER OM RANDERS FUGETEKNIK A/S Randers Fugeteknik A/S blev etableret i 1980 og arbejdede fortrinsvis med fuge- og glarmesterarbejde de første 5-6 år. Men interessen og arbejsopgaver med epoxymaterialer blev

Læs mere

Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub

Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub Fomål: Beredskabsplanen finder anvendelse på skoler, SFOèr, daginstitutioner, døgninstitutioner, STU uddannelsessteder i Varde Kommune og omfatter retningslinjer for

Læs mere

På et sygehus skal du huske. Information til eksterne teknikere og håndværkere på sygehuset

På et sygehus skal du huske. Information til eksterne teknikere og håndværkere på sygehuset På et sygehus skal du huske Information til eksterne teknikere og håndværkere på sygehuset 2 NÆSTVED SYGEHUS Velkommen til Næstved Sygehus Når du arbejder og opholder dig på et sygehus, er der nogle enkle

Læs mere

SIKKERHEDSREGLER GÆLDENDE FOR CHAUFFØRER OG HÅNDVÆRKERE, DER FÆRDES HOS RENO DJURS OKTOBER 2018

SIKKERHEDSREGLER GÆLDENDE FOR CHAUFFØRER OG HÅNDVÆRKERE, DER FÆRDES HOS RENO DJURS OKTOBER 2018 SIKKERHEDSREGLER GÆLDENDE FOR CHAUFFØRER OG HÅNDVÆRKERE, DER FÆRDES HOS RENO DJURS OKTOBER 2018 2 PYHA! VORES MÅL ER AT FOREBYGGE ULYKKER, BEGRÆNSE MILJØPÅVIRKNINGER MEST MULIGT OG OVERHOLDE LOVKRAV PJECEN

Læs mere

Beredskabsplan. Milnersvej 48

Beredskabsplan. Milnersvej 48 Beredskabsplan Milnersvej 48 INSTRUKS VED BRAND Alarmér 1. Tryk på et af de røde brandtryk på væggen. Brandtrykket er et internt varslingsanlæg og brandvæsnet alarmeres ikke direkte. 2. Ring til alarmcentralen

Læs mere

1-årig kontrakt om levering af halm til Sønderjysk Biogas I/S

1-årig kontrakt om levering af halm til Sønderjysk Biogas I/S 1-årig kontrakt om levering af halm til Sønderjysk Biogas I/S Mellem:. ; CVR-nr. ; [i det følgende kaldet leverandøren] og: Sønderjysk Biogas I/S. CVR-nr. ; [i det følgende kaldet SB I/S] 1: Parterne Leverandør:

Læs mere

Beredskabsplan. Peder Oxes Alle 4

Beredskabsplan. Peder Oxes Alle 4 Beredskabsplan Peder Oxes Alle 4 INSTRUKS VED BRAND Alarmér 1. Tryk på et af de røde brandtryk på væggen. Brandtrykket er et internt varslingsanlæg og brandvæsnet alarmeres ikke direkte. 2. Ring til alarmcentralen

Læs mere

Beredskabskabsplan Industrivej 29, Frederiksværk

Beredskabskabsplan Industrivej 29, Frederiksværk Beredskabskabsplan Industrivej 29, Frederiksværk INSTRUKS VED BRAND Alarmér 1. Ring til alarmcentralen 1-1-2 Fortæl, at I har en brand - hvem du er -hvor du ringer fra - tlf.nr. du ringer fra - hvad der

Læs mere

Pjece for elever Sikkerhed

Pjece for elever Sikkerhed Pjece for elever Sikkerhed på Erhvervsskolerne Aars Indholdsfortegnelse Formål... 4 Handlingsplan ved personulykker og brand... 5 Personlige værnemidler... 8 Værkstedskørekort... 9 Skolen som en virksomhed...

Læs mere

Din sikkerhed - kort fortalt

Din sikkerhed - kort fortalt Din sikkerhed - kort fortalt Guidelines til receptionen på Tagensvej 86 Denne bog indeholder de vigtigste punkter fra Metropols beredskabsplan, til dig i receptionen Indledning Denne guide er lavet til

Læs mere

Beredskabsplan. Carlsbergvej 34

Beredskabsplan. Carlsbergvej 34 Beredskabsplan Carlsbergvej 34 INSTRUKS VED BRAND Alarmér Ring 1. Tryk på et af de røde brandtryk på væggen, brandvæsnet alarmeres direkte. 2. Ring til alarmcentralen. Tryk 1-1-2 Fortæl: - hvem du er -hvor

Læs mere

Instruktørvejledning

Instruktørvejledning Køreteknisk anlæg Fyn A/S Instruktørvejledning Køreteknik Efteruddannelse Kontaktpersoner på køreteknikken: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Booking: Søren Tlf. 63 33 15 10 Email: sp@tucfyn.dk

Læs mere

Beredskabsplan for Outrup Skole

Beredskabsplan for Outrup Skole Beredskabsplan for Outrup Skole Formål: Beredskabsplanen finder anvendelse på skoler, SFOèr, daginstitutioner, døgninstitutioner, STU uddannelsessteder i Varde Kommune og omfatter retningslinjer for børn,

Læs mere

Eksterne håndværkere. På AffaldPlus miljøog komposteringsanlæg

Eksterne håndværkere. På AffaldPlus miljøog komposteringsanlæg ULYKKE ELLER BRAND Hvis en ulykke eller brand skulle indtræffe, alarmeres på telefon nr. 112, og din AffaldPlus-kontaktperson underrettes. Eksterne håndværkere Ved brand underrettes kontoret på tlf. 5575

Læs mere

BEREDSKABSPLAN FOR VUC AARHUS

BEREDSKABSPLAN FOR VUC AARHUS BEREDSKABSPLAN FOR VUC AARHUS Efteråret 2015 Indhold 1. Formål og distribution... 2 2. Oversigt over opsamlingssted ved evakuering og placering af udrykningskøretøjer... 3 3. Alarmering/livstruende Instruks

Læs mere

MØLLER. Malerfirma Skriver Møller. Ndr. Strandvej 4. 8400 Ebeltoft. Telefon 86 34 13 44. Telefax 86 34 18 44. SE nr. 10026784. info@skrivermoller.

MØLLER. Malerfirma Skriver Møller. Ndr. Strandvej 4. 8400 Ebeltoft. Telefon 86 34 13 44. Telefax 86 34 18 44. SE nr. 10026784. info@skrivermoller. 1 PERSONALEPOLITIK FOR MALERFIRMA SKRIVER Malerfirma Skriver Møller Ndr. Strandvej 4 8400 Ebeltoft Telefon 86 34 13 44 Telefax 86 34 18 44 SE nr. 10026784 info@skrivermoller.dk www.skrivermoller.dk FIRMAETS

Læs mere

Teknisk Instruks: TI 9.05B-B6

Teknisk Instruks: TI 9.05B-B6 Udarb.: MDH Side: 1 af 6 Sikkerhedsinstruks Kontr.: SGJ Revision: 6 Arbejde på inspektionsplatforme Godk.: TBE Dato: 27. juni 2017 1. Formål Formålet med instruksen er at tydeliggøre arbejdsforholdene

Læs mere

Husorden for Mønten Kollegium

Husorden for Mønten Kollegium Husorden for Mønten Kollegium Ud over nedenstående husorden gælder kontraktens bestemmelser deriblandt 11. 1. Almindelige bestemmelser Hoveddør på etage samt altandøre skal låses, når lejligheden forlades.

Læs mere

Vi kender regler og procedurer, og vi overholder dem.

Vi kender regler og procedurer, og vi overholder dem. Forord Indhold 1 Ansvar... 5 2 Opmærksomhed på farer... 7 Oiltanking er forpligtet til at udføre alle aktiviteter på en sikker og effektiv måde. Vores mål er at forhindre alle ulykker, skader og erhvervssygdomme,

Læs mere

Januar 2016. Fjernvarme Fyn. Halmudbud til Fynsværkets blok 8. Udbudsbetingelser. S i d e 1 6

Januar 2016. Fjernvarme Fyn. Halmudbud til Fynsværkets blok 8. Udbudsbetingelser. S i d e 1 6 Januar 2016 Fjernvarme Fyn Halmudbud til Fynsværkets blok 8 Udbudsbetingelser S i d e 1 6 1. Indledning... 3 2. Generelle oplysninger... 3 2.1 Køber... 3 2.2 Udbudsform... 4 2.3 Kontraktform... 4 2.4 Tidsplan...

Læs mere

Beredskabsplan for Biologisk Institut

Beredskabsplan for Biologisk Institut Beredskabsplan for Biologisk Institut Indholdsfortegnelse Forord side 3 Instrukser Generel alarmering side 4 Generel evakuering side 6 Personskade side 8 Brand og brandbekæmpelse side 10 Kemiuheld side

Læs mere

BEREDSKABSPLAN for Teknisk Skole Silkeborg

BEREDSKABSPLAN for Teknisk Skole Silkeborg BEREDSKABSPLAN for Teknisk Skole Silkeborg Teknisk Skole Silkeborg, Kejlstrupvej 87, 8600 Silkeborg. Tlf.: 89 23 40 00 www.tss.dk 1 BEREDSKABSPLAN Teknisk Skole Silkeborg Indhold: Side Instruks ved arbejdsulykker

Læs mere

Standardvilkår for halmleverancer til Fynsværket (ab gård)

Standardvilkår for halmleverancer til Fynsværket (ab gård) April 2015 Standardvilkår for halmleverancer til Fynsværket (ab gård) 1. Indledning Følgende standardvilkår gælder for ab gård kontrakter for leverance af halm fra en leverandør (i det følgende benævnt

Læs mere

Kranloft instruktion for arbejde på kranloft

Kranloft instruktion for arbejde på kranloft Kranloft instruktion for arbejde på kranloft Formål: Sikre at arbejde på kranloft foregår sikkert- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt. Forfatter: MIH Godkender: SHKN Vedrører ARC Gyldighedsområde: Denne

Læs mere

Beredskabsplan for Marselisborg Gymnasium

Beredskabsplan for Marselisborg Gymnasium Beredskabsplan for Marselisborg Gymnasium Institutions adresse: Leder: Funktion: Bygninger: Formål: Ansvar: Marselisborg Gymnasium Birketinget 9 8000 Århus C Rektor Kirsten Skov Marselisborg Gymnasium

Læs mere

Tillægshusorden Boligforeningen Neptun

Tillægshusorden Boligforeningen Neptun Tillægshusorden Boligforeningen Neptun Indholdsfortegnelse Afd. 3 Ryttervej. Afd. 4 Nedre Mosevej. Afd. 6 Hede-, Lyng- og Porsevej. Afd. 7 Skarpæs- og Parkvej. Afd. 9 Mosegårds og Skarpæsvej. Afd. 10/12

Læs mere

INTERN FÆRDSEL INDENDØRS

INTERN FÆRDSEL INDENDØRS Kødindustriens Arbejdsmiljøudvalg INTERN FÆRDSEL INDENDØRS Oktober 2010 Katalog over løsninger ved intern færdsel Kataloget over løsninger er tænkt som inspiration til virksomheder, der står overfor igangsætning

Læs mere

sikkerhedsregler gældende for chauffører og håndværkere, der færdes hos Reno djurs

sikkerhedsregler gældende for chauffører og håndværkere, der færdes hos Reno djurs sikkerhedsregler gældende for chauffører og håndværkere, der færdes hos Reno djurs 2 pyha! Vores mål er at forebygge ulykker, begrænse miljøpåvirkninger mest muligt og overholde lovkrav Pjecen retter sig

Læs mere

2) Bekæmp om muligt branden uden at forsinke evakuering af børn og giv nødvendig førstehjælp.

2) Bekæmp om muligt branden uden at forsinke evakuering af børn og giv nødvendig førstehjælp. Den 9. september 2009 Brand- og evakueringsplan for Byens Skole Alle medarbejdere skal læse hele planen i gennem Medarbejderopgaver 1) Enhver, som opdager brand eller overhængende fare herfor, skal straks

Læs mere

Beredskabsplan Læreruddannelsen i Aarhus

Beredskabsplan Læreruddannelsen i Aarhus Beredskabsplan Indholdsfortegnelse 1. Planens formål... 2 2. Alarmering ved brand i åbningstiden... 3 3. Alarmering unden for åbningstid... 4 4. Evakueringsplan... 4 5. Oversigt for... 5 6. Krisesituation,

Læs mere

Udbudsbetingelser for indkøb af halm.

Udbudsbetingelser for indkøb af halm. Udbudsbetingelser for indkøb af halm. Gældende for leverancer til: Vordingborg Kraftvarmeværk Slagelse Kraftvarmeværk Halmvarmeværket Stop 39 (Slagelse) Halsskov Halmvarmeværk Ringsted Halmvarmeværk Haslev

Læs mere

Nokia-bilhåndsæt Installationsvejledning Brugervejledning

Nokia-bilhåndsæt Installationsvejledning Brugervejledning Nokia-bilhåndsæt Installationsvejledning Brugervejledning HSU-4 CUW-3 9232831 2. udgave 2004-2006 Nokia. Alle rettigheder forbeholdes. Kopiering, overførsel, overdragelse eller lagring af en del eller

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer for Sorø Akademis Skole

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer for Sorø Akademis Skole Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer for Sorø Akademis Skole Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? 16 kajakker, 12 kanoer og 2 robåde 1. Identifikation af rederen Skriv navn

Læs mere

Arbejdsmiljø. - tillæg til standardbetingelser

Arbejdsmiljø. - tillæg til standardbetingelser Arbejdsmiljø - tillæg til standardbetingelser Gældende for leverandører og underentreprenører November 2013 Generelt Nisgaard + Christoffersen A/S (N+C) vil have et sikkert og sundt arbejdsmiljø for alle

Læs mere

Beredskabsplan for Marinbiologisk Forskningscenter

Beredskabsplan for Marinbiologisk Forskningscenter Beredskabsplan for Marinbiologisk Forskningscenter Indholdsfortegnelse Forord side 3 Instrukser Generel Alarmering side 4 Generel Evakuering side 6 Personskade side 8 Brand og Brandbekæmpelse side 10 Kemiuheld

Læs mere

Biomassefyret Kraftvarmeværk A/S Halmudbud Udbudsbetingelser

Biomassefyret Kraftvarmeværk A/S Halmudbud Udbudsbetingelser Halmudbud Udbudsbetingelser Indhold Indledning... 3 Nærværende udbudsbetingelser... 3 Generelle oplysninger... 3 Køber... 3 Udbudsform... 4 Kontraktform... 4 Tidsplan... 4 Udbudsmaterialet... 4 Maksimal

Læs mere

Karen Marie Lei, Sektionsleder og civilingeniør, COWI A/S klei@cowi.dk

Karen Marie Lei, Sektionsleder og civilingeniør, COWI A/S klei@cowi.dk Evaluering af pilotprojekt Variable tavler for cyklister ved højresvingende lastbiler Forfattere: Michael Bloksgaard, Ingeniør, Århus Kommune mib@aarhusdk Karen Marie Lei, Sektionsleder og civilingeniør,

Læs mere

Lån af mødelokaler og samtalerum. Frivillighedens Hus for frivillige sociale og sundhedsfremmende foreninger i Sønderborg Kommune

Lån af mødelokaler og samtalerum. Frivillighedens Hus for frivillige sociale og sundhedsfremmende foreninger i Sønderborg Kommune Lån af mødelokaler og samtalerum Frivillighedens Hus for frivillige sociale og sundhedsfremmende foreninger i Sønderborg Kommune Velkommen til Frivillighedens Hus Denne folder indeholder praktiske informationer

Læs mere

CS 2800. Brugermanual

CS 2800. Brugermanual Indholdsfortegnelse: Side 1 Generelt... 3 1.1 Betjeningspanel CS 2821... 3 1.1.1Displayet... 3 1.1.2Det numeriske tastatur... 3 1.1.3Prox-læseren... 4 1.1.4JA og NEJ tasterne... 4 1.1.5A, B, C og D tasterne...

Læs mere

Standardvilka r for halmleverancer til Fynsværket (an værk)

Standardvilka r for halmleverancer til Fynsværket (an værk) Side 1 af 14 Standardvilka r for halmleverancer til Fynsværket (an værk) 1. Indledning Følgende standardvilkår gælder for an værk kontrakter for leverance af halm fra en leverandør (i det følgende benævnt

Læs mere

Udbudsbetingelser for indkøb af halm til

Udbudsbetingelser for indkøb af halm til Udbudsbetingelser for indkøb af halm til Masnedøværket Slagelse Kraftvarmeværk Halsskov Fjernvarmeværk Ringsted Halmvarmeværk Haslev Fjernvarme St. Merløse Varmeværk 22. december 2017 SK Forsyning A/S

Læs mere

Udbudsbetingelser for indkøb af halm til

Udbudsbetingelser for indkøb af halm til Udbudsbetingelser for indkøb af halm til Masnedøværket Slagelse Kraftvarmeværk Ringsted Halmvarmeværk Haslev Kraftvarmeværk St. Merløse Varmeværk 28. marts 2014 SK Forsyning A/S Udbudsbetingelser for indkøb

Læs mere

Instruktørvejledning. Køreteknik kat. C + D + C/E. Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk

Instruktørvejledning. Køreteknik kat. C + D + C/E. Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Instruktørvejledning Køreteknik kat. C + D + C/E Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Booking: Søren Tlf. 63 33 15 10 Email: sp@tucfyn.dk Værksted: Esben Tlf. 20

Læs mere

HUSORDEN. Generelt. Ikke alt kan komme med i en husorden, så derfor opfordrer vi til, at alle beboere viser hensyn til hinanden.

HUSORDEN. Generelt. Ikke alt kan komme med i en husorden, så derfor opfordrer vi til, at alle beboere viser hensyn til hinanden. Husorden afd. 11 HUSORDEN Generelt Husordenen skal ses i sammenhæng med nødvendigheden af at (opret)holde faste regelsæt i en fælles bebyggelse som Lille Tingbakke, hvor mange mennesker bor så tæt, som

Læs mere

Sikkerhedsskilte Katalog 2017

Sikkerhedsskilte Katalog 2017 Sikkerhedsskilte Katalog 2017 Farlig elektrisk spænding Høreværn Øjenværn Trykflasker fjernes ved brand Pas på kørende trafik Rygning forbudt www.combeeworx.com SIKKERHEDSSKILTE Regler om sikkerhedsskiltning

Læs mere

Biomassefyret Kraftvarmeværk A/S Halmudbud Udbudsbetingelser

Biomassefyret Kraftvarmeværk A/S Halmudbud Udbudsbetingelser Biomassefyret Kraftvarmeværk A/S Halmudbud Udbudsbetingelser Indhold Indledning... 3 Nærværende udbudsbetingelser... 3 Generelle oplysninger... 3 Køber... 3 Udbudsform... 4 Kontraktform... 4 Tidsplan...

Læs mere

Fællesbetingelser for samhandel med (FBS)

Fællesbetingelser for samhandel med (FBS) Fællesbetingelser for samhandel med (FBS) Indhold Kontaktinformation... 2 Præludium til samarbejde... 3 1. Generel adfærd og opførelse... 3 2. Kommunikation og information... 3 3. Autorisationer... 3 4.

Læs mere

Sikkerhedsbestemmelser for flugtskydning med haglgevær under Danmarks Jægerforbund (DJ) Januar 2015

Sikkerhedsbestemmelser for flugtskydning med haglgevær under Danmarks Jægerforbund (DJ) Januar 2015 Sikkerhedsbestemmelser for flugtskydning med haglgevær under Danmarks Jægerforbund (DJ) Januar 2015 Indhold KAPITEL 1 - ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3 KAPITEL 2 - SIKKERHEDSBESTEMMELSER FOR DEN ENKELTE

Læs mere

Udbudsbetingelser for køb af halm ved licitation

Udbudsbetingelser for køb af halm ved licitation Januar 2014 Udbudsbetingelser for køb af halm ved licitation 1. Indledning... 2 2. Aftalegrundlag... 2 3. Udbud... 2 3.1 Produkter og udbudsfrekvens... 2 3.2 Annoncering af udbud... 2 3.3 Prækvalifikation...

Læs mere

Kørselsreglement for Taxikørsel. Web udgave TEKNIK OG MILJØ

Kørselsreglement for Taxikørsel. Web udgave TEKNIK OG MILJØ Kørselsreglement for Taxikørsel TEKNIK OG MILJØ Kørselsreglement for taxikørsel i Horsens Kommune I medfør af 13, stk. 2 i lovbekendtgørelse nr. 517 af 24. juni 1999 om taxikørsel m. v. fastsætter Horsens

Læs mere

Parkeringsvagtordning i Topperne Brugervejledning

Parkeringsvagtordning i Topperne Brugervejledning E/F Ejerforeningen Birkelund Bestyrelsen Parkeringsvagtordning i Topperne Brugervejledning September, 2015 Side 1 Indholdsfortegnelse Indledning og baggrund... 3 Information om skilte... 4 Særligt vedr.

Læs mere

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Njalsgade 13 2300 København S CVR.nr.: 64 94 22 12 (Herefter benævnt Kunden) og [Firmanavn] CVR.nr.: [CVR.nr.]

Læs mere

VI VIL IKKE HA` DET Arbejdsmiljø Carlsberg Danmark Rasmus Graversen Tapperichef MSSM 2011

VI VIL IKKE HA` DET Arbejdsmiljø Carlsberg Danmark Rasmus Graversen Tapperichef MSSM 2011 VI VIL IKKE HA` DET Arbejdsmiljø Carlsberg Danmark Rasmus Graversen Tapperichef MSSM 2011 SIKKERHED CARLSBERG LÆSK 2009/JENS HANSEN & RASMUS CHRISTIAN GRAVERSEN CARLSBERG FREDERICIA SIKKERHED CARLSBERG

Læs mere

MEDLEMSBETINGELSER FOR HELLERUP ROKLUBS VINTERBAD

MEDLEMSBETINGELSER FOR HELLERUP ROKLUBS VINTERBAD Senest opdateret den 20190103. Betingelserne kan løbende ændres. MEDLEMSBETINGELSER FOR HELLERUP ROKLUBS VINTERBAD I tilfælde af ændringer vil de ændrede betingelser blive sendt ud til samtlige medlemmer

Læs mere

Velkommen Til Biomassefyret kraftvarmeværk i Lisbjerg. Her hjælper vi og passer på hinanden

Velkommen Til Biomassefyret kraftvarmeværk i Lisbjerg. Her hjælper vi og passer på hinanden Velkommen Til Biomassefyret kraftvarmeværk i Lisbjerg Her hjælper vi og passer på hinanden AVA's Arbejdsmiljø Politik AffaldVarme Aarhus anser sikkerheden på arbejdspladsen af væsentlig betydning og prioriterer

Læs mere

HUSORDEN Lille Tingbakke, Vodskov. Generelt

HUSORDEN Lille Tingbakke, Vodskov. Generelt Husorden afd. 11 HUSORDEN Lille Tingbakke, Vodskov Generelt Denne husorden skal ses i sammenhæng med nødvendigheden af at opretholde faste regelsæt i en fælles bebyggelse som Lille Tingbakke, hvor mange

Læs mere

HUSORDEN Kayerødsgade, Thomas Boss Gade, Søndergade, Jernbanegade og Nyhavnsgade

HUSORDEN Kayerødsgade, Thomas Boss Gade, Søndergade, Jernbanegade og Nyhavnsgade Husorden afd.10 HUSORDEN Kayerødsgade, Thomas Boss Gade, Søndergade, Jernbanegade og Nyhavnsgade Hensyn til dine naboer Det er enhver lejers pligt og i lejerens egen interesse at følge afdelingens forskrifter

Læs mere

HUSORDEN. Andelsboligforeningen Borups Plads. Bemærk at denne husorden er gældende for alle beboere og erhverv fra 26. juni 2012.

HUSORDEN. Andelsboligforeningen Borups Plads. Bemærk at denne husorden er gældende for alle beboere og erhverv fra 26. juni 2012. HUSORDEN for Andelsboligforeningen Borups Plads Bemærk at denne husorden er gældende for alle beboere og erhverv fra 26. juni 2012 2 HUSORDEN for Andelsboligforeningen Borups Plads 1. ANTENNE m.v. Beboerne

Læs mere

BEREDSKABSPLAN 8000 ÅRHUS C BEREDSKABSPLAN ELISE SMITHS SKOLE VERSION 3.A (OKTOBER 2012)

BEREDSKABSPLAN 8000 ÅRHUS C BEREDSKABSPLAN ELISE SMITHS SKOLE VERSION 3.A (OKTOBER 2012) BEREDSKABSPLAN ELISE SMITHS SKOLE 8000 ÅRHUS C Introduktion til beredskabsplanen I denne indledning gennemgås de fysiske rammer for skolen og dets virke. Efterfølgende beskrives de planer, der er for forskellige

Læs mere

Vi vil gerne tømme hver gang.... men behøver adgang

Vi vil gerne tømme hver gang.... men behøver adgang Vi vil gerne tømme hver gang.... men behøver adgang Sådan får du tømt hver gang Vi vil gerne tømme hver gang Vi vil gerne være sikre på at kunne tømme affaldsbeholder/-stativ hos dig hver gang. Desværre

Læs mere

Husorden Ejerforeningen Odensegade 17 & Faksegade 13

Husorden Ejerforeningen Odensegade 17 & Faksegade 13 Husorden Ejerforeningen Odensegade 17 & Faksegade 13 Husorden revideret ordinær generalforsamling 2016 2 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og formål 3 2. Generelt 3 3. Husdyr 3 4. Affald 3 5. Barnevogne

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER INDLÆGGELSE

GENOPTRÆNING EFTER INDLÆGGELSE 2012 GENOPTRÆNING EFTER INDLÆGGELSE Kvalitetsstandard for genoptræning efter sygehusindlæggelse Lovgrundlag Sundhedsloven 140 Hvad er formålet med genoptræningen Formålet med genoptræningen er, at borgeren

Læs mere

3-årig kontrakt om levering af halm til Sønderjysk Biogas I/S

3-årig kontrakt om levering af halm til Sønderjysk Biogas I/S 3-årig kontrakt om levering af halm til Sønderjysk Biogas I/S Mellem:. ; CVR-nr. ; [i det følgende kaldet leverandøren] og: Sønderjysk Biogas I/S. CVR-nr. ; [i det følgende kaldet SB I/S] 1: Parterne Leverandør:

Læs mere

9. Der skal i hvert soverum opsættes en røgalarm. Ved evt. spørgsmål kan Redningsberedskabet kontaktes direkte på tlf. 65 15 14 95 eller 65 15 14 96

9. Der skal i hvert soverum opsættes en røgalarm. Ved evt. spørgsmål kan Redningsberedskabet kontaktes direkte på tlf. 65 15 14 95 eller 65 15 14 96 Regler for oprettelse af midlertidig overnatning i undervisningslokaler, forsamlingslokaler, gymnastiksale og lignende, som normalt anvendes til andre formål end overnatning. I forbindelse med skoleudveksling,

Læs mere