Lidt om Ribe Boldklub. RBK så sin begyndelse i 1917, som en Gymnastikforeningen. På dette tidspunkt hed klubben således RBG.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "www.ribeboldklub.dk Lidt om Ribe Boldklub. RBK så sin begyndelse i 1917, som en Gymnastikforeningen. På dette tidspunkt hed klubben således RBG."

Transkript

1 Lidt om Ribe Boldklub. RBK så sin begyndelse i 1917, som en Gymnastikforeningen. På dette tidspunkt hed klubben således RBG. 1 I perioden fra var der spillemæssigt mange op- og nedture. Dét, der huskes bedst, er de gyldne dameår. Fem danmarksmesterskaber blev det til, og flere af RBG's damer var repræsenteret på det danske damelandshold i perioden. Mange af disse damer spillere var med til at vinde Verdensmesterskabet i Mexico kaldes for en Ny epoke i boldklubben på grund af opsigelsen af en træner, som medførte spillerflugt. Det resulterede i en ekstraordinær generalforsamling, hvor der blev valgt en ny bestyrelse. Der blev fra formandens side sat spørgsmålstegn ved, hvad medlemmerne ville med Ribe Boldklub. Der blev udstukket en ny kurs. Dette spørgsmål bevirkede at der kom styr på de vitale dele i klubben ernes ambitionernes år. Efter flere års tovtrækkerier i RBG/Ribe Kommune angående Stadionanlægget på Idrætsallé contra de nye baner ved Ribe Fritidscenter blev 1988 året, hvor boldklubben flyttede til nye omgivelser. I maj måned 1992 fejrede klubben sit 75 års jubilæum. Året forinden var den gamle forening Ribe Oldboys blevet nedlagt og lagt sammen med Ribe Boldklub. I 1993 blev der fusioneret med Nørremarkens Boldklub, så der i Ribe kun er en fodboldklub og navnet Ribe Boldklub & Gymnastikforening RBG blev ændret til Ribe Boldklub, RBK. I disse år kom ligeså den Den blå tråd, som er en Drejebogen for Ribe BK trænere, denne drejebog arbejdes der stadig på i RBK for at sikre udvikling af træner og spillere. I disse år indførte man begrebet ungdomskonsulent disse konsulenter er i dag en vigtig del af hele RBK lige fra de mindste til seniorerne. Med indgangen til år 2000 fremstår Ribe BK med en solid økonomi, samt et stort aktivitetsniveau som varsler godt for fremtiden i det nye årtusinde. I året 2009 blev vi sammen med 4 andre klubber indstillet til årets breddeklub. I år 2011 bygges nyt køkken, nyt klublokale og det gl. klublokale renoveres, samme år bygges der et nyt boldrum til alle afdelinger i RBK anlægges et nyt indgangsparti med handicap venlig nedgang til banerne. Klubben vokser stødt, og næste mål er en kunststofbane i NB. De geotekniske undersøgelser viser at vandspejlet ligger tæt på terræn og aflejringerne har en høj hydraulisk ledningsevne, dette betyder at det ikke er muligt at afdræne banerne uden at skulle aflede store mængder af vand, dette betyder at banerne skal hæves med 0,70 m for at minimere risikoen for oversvømmelser. Herefter etableres en kunstgræsbane på grus således at sætningen kun vil være på få cm. Bane 2 ville være mindre omkostelig en bane 3. Der er en pris forskel på kr.

2 RESUME Nuværende situation Beskrivelse af Ribe og området omkring Ribe Udfordringer for klubben Mission/Vision for projektet Målsætning Retningslinjer og principper Omfang og levering Vedligehold og ejerskab Planlagt udnyttelse af anlægget Projektplan Kommunikationsplan Organisering Budget og ressourcer Anbefaling Fordele ved projektet Risikovurdering Mål og anbefalinger 2 Mission/vision er at skabe gode forhold for breddefodbolden i RBK Etablere vintertrænings muligheder tæt ved klubhuset Sikker mulighed for træning ude året rundt samt i våde perioder på anlægget At udvide aktiviteterne ude i vinterhalv året til gavn for alle i området Tiltrækning af spillere hele året. Pt. ingen vinterbane og banerne er lukket fra november til april. Ca. 30 km. til nærmeste bane Forebyggelse af skader på grund af manglende aktivitet i vintersæsonen. Optimering af træning for hele oplandet. Anlægget vil levere en omkostningsbevidst bane opstreget til 5/7/11 mands fodbold Eksisterende belysning benyttes med evt. tilpasset lyskilde. Esbjerg Kommunen og RBK vil i et samarbejde stå for vedligeholdelsen af anlægget. Projektet har høj prioritet for RBK målsætning for færdigt kunstanlæg er august (ambitiøs) En projektgruppe samt en projektorganisation skal, med reference til bestyrelsen. Stå for gennemførelsen. Anlægsomkostningerne beløber sig til ca. 3,1 mio. kr. på grund af bundforholdene. Etableringen af kunstbanen vil komme mange til gode, og være med til at imødekomme behovet fra institutioner fra nær området for idrætsfaciliteter i mange år fremover. Projektet forventes finansieret med 65 % fra fonde, 20 % fra RBK og 15 % fra private og sponsorer.

3 INDHOLDSFORTEGNELSE - UDDYBNING Nuværende situation Beskrivelse af Ribe og området omkring Ribe Udfordringer for klubben Mission/Vision for projektet Målsætning Retningslinjer og principper Omfang og levering Vedligehold og ejerskab Planlagt udnyttelse af anlægget Projektplan Kommunikationsplan Organisering Budget og ressourcer Anbefaling Fordele ved projektet Risikovurdering Mål og anbefalinger 3 HVORFOR skal vi gennemføre dette projekt og hvad er vores VISION/MIS- SION?

4 VISIONEN/MISSIONEN ER AT GIVE ET TIDSVARENDE OG ATTAKTIVT TILBUD TIL FODBOLDSPILLERE I RIBE OG OMEGN. Projektets vision Projektets vision er at etablere attraktive og tidssvarende tilbud til breddeidrætten indenfor fodbold i Ribe og omegn, samt at øge muligheden for at dyrke fodbold hele året. (samt andre sportsgrene) Tilbuddene skal rette sig både til børne - ungdoms-,senior og oldboys spillere, og være med til at sikre en fortsat tilgang til holdsporten. Aktiviteterne i og omkring banen skal danne grundlag for en fortsat udvikling af fodboldspillerne i Ribe og omegnsklubberne. Det er samtidig projektets vision, at skabe nogle attraktive tilbud til de omkring 2709 elever på Valdemarskolen (2014 Ansgarskolen), Vittenbergskolen, Ribe Privatskole, Ribe Handelsskole og Ribe gymnasium samt de omkring 600 elever fra omegnsskolerne Gredstedbro og Vadehavsskolen, som alle har mulighed for at skærper deres interesse for fodbolden og for klubben. 4 Missionen med projektet Missionen med projektet er at etablere en kunstgræsbane til fodbold, som kan løse de facilitetsproblemer vi har i dag, hvor vi ikke er i stand til på forsvarlig vis at spille udendørs fodbold fra november til april (6 måneder). Herudover skal projektet sørge for, at flere spillere kan få tilbud om udendørs fodbold, året rundt, og dermed medvirke til at løse nogle af kapacitetsproblemerne i hallerne. (der er 2 to haller hvor der kan stilles bander op) Kunstgræsbanen skal etableres tæt på klubhuset og skolerne, og den skal være med til at øge antallet af aktiviteter omkring klubhuset og herigennem forbedre klubånden. Faciliteterne skal primært stilles til rådighed for klubbens medlemmer, men i dagtimerne også for alle skolerne, SFO og beboerne i Ribe og omegn. Nærmeste kunststofbane i Esbjerg kommune ligger ca. 35 minutters kørsel fra Ribe. Denne bane skal bookes vis Eliteklubben EFB, som selv har første prioritet til banen, hvilket betyder, at lånemulighederne ofte ligger efter kl , hvilket afskærer mange af vores små spillere en mulighed for at træne, da tidspunktet ligger for sent.

5 MÅLSÆTNINGEN ER AT ETABLERE EN KUNSTGRÆSBANE DER BENYTTES AF LOKALOMRÅDETS BØRNE-, UNGDOM-, SENIOR OG OLDBOYS SPILLERE. 5 Målsætningen for projektet deles op i primære og sekundære mål, som skal gøres målbare, for at vurderer graden af succes for projektet. De primære mål er at: 1. Skabe et fodboldtræningsanlæg, som sikrer tidssvarende faciliteter for klubbens medlemmer, skolerne i byen samt omegnens skoler og klubber. 2. Lave en kunstgræsbane der vil give klubbens medlemmer mulighed for at træne fra november til april, da al træning i disse måneder ligger i hallerne i Ribe og omegn. Vi omlægger en eksisterende 11-mands bane og vil udnytte eksisterende belysning i videst mulig omfang. 3. Aflaste eksisterende udendørs træningsbaner, i meget våde perioder samt vintermånederne. De sekundære mål er at: 1. Skabe en god klubånd i og omkring klubhuset, med aktiviteter hele året rundt og derigennem give spillerne en oplevelse af tilhørsforhold. 2. Sikre fortsat tilgang af fodboldspillere i alle aldre. 3. Skabe bedre rammer for områdets udendørs idrætsaktiviteter. 4. Skabe nye aktiviteter i form af fodbold fitness etc. 5. Være med til at den nye skolereforms ønske om flere sportslige aktiviteter, kan tilgodeses i området.

6 RETNINGSLINJERNE FOR AT REALISERE DENNE VISION ER AT: 1. Banetiderne fordeles på lige vilkår blandt klubbens fodboldhold, således at flest mulige får mulighed for at benytte faciliteterne. 2. Anlægget skal primært benyttes til træning og sekundært til kampe i klubregi. 3. I skoletiden vil anlægget være forbeholdt eleverne fra skolerne i området til f.eks. idrætstimerne, og om eftermiddagen af SFO og ungdomsklubben. 4. Hvis der herudover er ledige tider, som ikke udnyttes af Ribe boldklub eller vores omegnsklubber, så kan RBK evt. udleje anlægget til andre klubber. 6 Det har vi Dette ønsker vi os

7 INDHOLDSFORTEGNELSE Nuværende situation Beskrivelse af Ribe og området omkring Ribe Udfordringer for klubben Mission/Vision for projektet Målsætning Retningslinjer og principper Omfang og levering Vedligehold og ejerskab Planlagt udnyttelse af anlægget Projektplan Kommunikationsplan Organisering Budget og ressourcer Anbefaling Fordele ved projektet Risikovurdering Mål og anbefalinger 7 Hvad er BAGGRUNDEN for dette initiativ og hvilke UDFORDRINGER Står RBK overfor?

8 UNDENDØRS TRÆNINGSTID I VINTERHALVÅRET ER IKKE EN MULIGHED I RIBE ELLER UMIDDELBAR NÆRHED. (Der eksisterer kun 1 kunstgræsbane i Esbjerg kommune) Skoledistriktet i Ribe består af følgende skolerne: Valdemarskolen, Vittenbergskolen, Ribe Privatskole, Ribe Handelsskolen og Gymnasiet/HF. Alle skolerne ligger i gå afstand til en kommende kunststofbane. Derudover har vi omegnsskolerne: Vadehavsskolen og Gredstedbro som henholdsvis ligger 7,2 km og 9 km. fra RBK`s anlæg en køretid på ca. 9 minutter. 8 Hele området består af blandet boligbyggeri. Befolkningsprognosen fra forventes stabilt. Området råder over flere haller, hvor kapaciteten i dag er fuldt udnyttet. I vinterhalvåret er denne kapacitet ikke tilstrækkelig, og RBK må til stadighed forsøge at booke kunststofbane i Esbjerg eller finde andre alternativer. Derudover får RBK de indendørstider der er tilbage, da RBK står nederst på listen, når der skal fordeles indendørstider, da man forståeligt nok prioriterer de aktiviteter der normalt er hjemmehørende i hallerne. (der er 2 haller hvor der kan sættes bander op til indendørs fodbold) Antallet af medlemmer i Ribe boldklub er i perioden vokset fra 463 aktive medlemmer til 520 en stigning på 10,9 %, denne stigning skyldes blandt andet et stort fokus på små Fødder, et positivt samarbejde med omegnsklubberne samt et nyt og større klublokale. Ribe boldklubs medlemmer har ca. 30 km. til kunststofbanen i Esbjerg. Lånemulighederne er begrænsede og besværlige, da man kun kan booke 2 tider af gangen a 1,5 time til alle Ribe boldklubs medlemmer (520 stk.) ofte er det de sene tider fra vi får, da EFB`s elite forståeligt nok har første prioritet til banen. Det gør, at det reelt kun er vores senior og u-19 hold der gør brug af banen, da transporten og det sene tidspunkt ikke er foreneligt med at skulle op i skole for vores små medlemmer. Anden mulighed Skærbæk 21,6 km fra Ribe denne banes skal lejes og koster kr. 1000,- pr. påbegyndt time. Elevtal for skolerne i Ribe - 5. september 2012 Nørremarkskolen (Ansgarskolen) 2014) 270 elever Valdemarskolen (Ansgarskolen 2014) 466 elever Vittenbergskolen Riberhus privatskole Ribe Handelsskole Katedralskolen/hf I alt i Ribe Omegns skoler Gredstedbro Vadehavsskolen I alt i Omegnen Samlet potentiale 549 elever 224 elever 500 elever 700 elever 2709 elever 327 elever 273 Elever 600 elever 3309 elever

9 KVALITETEN AF TRÆNINGSFACILITETERNE ER INDIMMELLEM SÅ DÅRLIGE, AT DE IKKE KAN BENYTTES PGA. VAND PÅ BANERNE. (BILLEDER FRA SÆSONEN 2012) 9

10 VED DÅRLIGT VEJR OG VÅDE BANER ER DER ØGET RISIKO FOR SKADER OG AFLYSTE TRÆNINGSPAS SAMT KAMPE. 10 Brækket ben (3 stk.) Brækket arm/håndled (1 stk.) Brækket kraveben (2 stk.) Menisken skade (2 stk.) Korsbåndskade (2 stk. meget store operationer) Gennem de sidste 2 år har især vores senior og ungdoms spillere være plaget af skader, der er opstået i forbindelse med træning på våde og hullede baner.

11 KLUBBEN HAR 60% FÆRRE FODBOLDSPILLERE I VINTERHALVÅRET, DA TRÆNINGEN FOREGÅR I HALLERNE. 11 Det skulle nødigt ende med et besøg af denne person.

12 ERFARINGER FRA ANDRE KLUBBER, SOM HAR ETABLERET KUNSTGÆSBANER, ER MEDLEMSFREMGANG. Spjald Hirtshals Nørrebjert IF Befolkningsunderlag Antal medlemmer/fodbold Etableringsomkostninger 2,5 mio kr. 2 mio. kr. 2,75 mio. kr. Kunstgræsbanens størrelse 65x105 65x105 65x105 Finansiering 100 % fonde 60%fonde, 40% kommune Vedligehold klubben/årlig kr. snerydning kr. Medlemsindeks vinter ifht. sommer Medlemsfremgang før/efter 20% flere seniorer 25% flere seniorer Rådighed for klubben 1 gang om ugen, ellers lejet ud kr kr. 5 klubber kan booke gratis 65 % fonde, 20 % egenbetaling, 10 % sponsorer, 5 % private og events. Ny bane, belægningsgrade høj, booket alle dage fra For klubben og Lyshøjskolen. 12 Alle trænerne og lederne i klubberne er enige om, at få en kunststofbane er noget af det bedste der er sket for klubben og området som helhed. Belægningsgraden er i vinterhalvåret meget høj i alle klubberne, og det er alle klubbens medlemmer, der gør brug af banen helt nede fra u-7 til seniorer spiller. Etablering af en kunststofbane sparer også på brugen af hal tider, og derved frigøres kapaciteten til de sportsgrene der normalt er hjemmehørende i hallerne.

13 INDHOLDSFORTEGNELSE Nuværende situation Beskrivelse af Ribe og området omkring Ribe Udfordringer for klubben Mission/Vision for projektet Målsætning Retningslinjer og principper Omfang og levering Vedligehold og ejerskab Planlagt udnyttelse af anlægget Projektplan Kommunikationsplan Organisering Budget og ressourcer Anbefaling Fordele ved projektet Risikovurdering Mål og anbefalinger 13 HVAD skal projektet LEVERE dvs. hvad er med i projektet og hvad er IKKE med?

14 PROJEKTET INKLUDERER FØLGENDE OVERORDNEDE LEVERANCER. 1. kunstgræsbanen skal laves som en omkostningsbevidst løsning, og som overholder mindste krav fra DBU Jylland 2. Materialerne som benyttes til anlægget skal have fokus på slidstyrke og have en levetid på minimum 10 år. 3. Banen skal streges op med 5/7/11 mands baner i forskellige farver, for at maksimere udnyttelsesmulighederne i alle aldre 4. Der skal laves en aflæggeplads med underlag af kunstgræs, til henstilling af flytbare mål mv. som ikke benyttes 5. Adgangen til banen skal spærres vha. eksisterende læbælter, og banen skal afskærmes med hegn/låge, således at der ikke kan komme cykler/knallerter ind på banen 6. Der etableres en sti til de eksisterende baner ved fritidscentret, for at lede trafikken hertil udenom kunstgræsbanen 7. Der indkøbes en traktor samt udstyr, til brug ifbm. vedligeholdelse af anlægget (saltning, børstning og rensning) 8. Der indkøbes nye lette mål (to 11-mands mål, fire 7-mands mål, otte 5-mands mål) 9. eksisterende lysmaster og armaturer genbruges (renoveres) 14

15 KUNSTOFBANE PLANLÆGGES ETABLERET PÅ BANE 2 TÆT VED KLUBLOKALET OG RIBE FRITIDSCENTER. 15 Ribe Handelsskole Tennisklub Bane 4 og 5 Bane 6 Riberhus Privatskole Ribe Fritidscenter/Fysioterapi /RBK s klublokaler RBK KLUBHUS Bane 3 Bane 7 Bane 8 Bane 1 Svømmebad Bane 2 Bane 1a RBK s fodboldbaner den gule markering Katedralskolen/HF Valdemarskolen (Ansgarskolen 2014) Kunstgræsbane(ønske)

16 BANEN ANLÆGGES IHT. DBU STANDARDMÅL. 16 Kunstgræsbane 65 x 105 total Af stillings område til mål. (7/5 mands) Af stillings område til mål (11 mands) Banen skal opmærkes med: en 1x11 mands, 2x7 mands, 4x5 mands Der skal lægges vægt på slidstyrke.

17 ESBJERG KOMMUNE EJER MATRIKLEN, RIBE BOLDKLUB ANLÆGGER BANEN. VEDLIGEHOLDELSE FORSLÅES AT VÆRE I ET SAMARBEJDE MELLEM RBK OG KOMMUNEN. 17 Ejerskab og brugsret: Esbjerg kommune har ejerskabet af matriklen og belysningsanlægget, hvor kunstgræsbanen ønskes opført Ribe boldklub anlægger kunststofbanen og indkøber evt. nødvendigt udstyr Ribe boldklub har eksklusiv brugsret til banen. Områdets skoler kan frit benytte banen, når Ribe boldklub ikke bruger den Vedligeholdelsesplan: Det antages at Esbjerg kommune varetager: Saltning efter behov Fejning og bortskaffelse af sne efter behov Opsamling af løv en gang årligt Vedligehold af mål og net Volde og beplantning Ribe boldklub varetager: Påfyldning af granulat Reparation af skader på hegn og bane

18 DET FORVENTES AT KUNSTGÆSBANEN VIL BLIVE UDNYTTET 100% Eksempel på udnyttelse af kapacitet på kunstgræsbane hvis alle klubbens hold har 2 ugentlige træningspas. Vi har taget udgangspunkt i, at alle afdelinger fortsætter med to ugentlige træningspas i vintermånederne. Dette er et EKSEMPEL: # Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag 08:00-09:00 09:00-10:00 10:00-11:00 11:00-12:00 12:00-13:00 13:00-14:00 14:00-15:00 15:00-16:00 16:00-17:00 17:00-18:00 18:00-19:00 19:00-20:00 20:00-21:00 21:00-22:00 Valdemarsskolen, Vittenbergskolen, Riberhus privatskole, Handelsskolen, Gymnasiet SFO, Kursus, Fritidscentret Træning Ribe Boldklub / Samarbejdsklubber Afvikling af kampe - både Ribe Boldklub såvel som andre klubber Børne-ungdom: Børne - ungdom: Senior: Piger Drenge Herresenior U-4/5/6 u-4/5/6 Damesenior U-7/8/9 U-7 Oldboys U-10/11/12 U-8 veteran U-15 U-9 U-18 U-10 U-11 U-12 U-13 U-14 U-15 U-17 U-19 Samlet medlemstal børneafdelingen: 146 Samlet medlemstal pigespiller: 57 Samlet medlemstal drengespiller: 196 Samlet medlemstal senior dame, herre, oldboys og veteran:

19 INDHOLDSFORTEGNELSE Nuværende situation Beskrivelse af Ribe og området omkring Ribe Udfordringer for klubben Mission/Vision for projektet Målsætning Retningslinjer og principper Omfang og levering Vedligehold og ejerskab Planlagt udnyttelse af anlægget Projektplan Kommunikationsplan Organisering Budget og ressourcer Anbefaling Fordele ved projektet Risikovurdering Mål og anbefalinger 19 HVORDAN planlægger vi at levere projektet og hvilke RESSOURCER kræver dette?

20 PROJEKTPLANEN ER AMBITIØS OG SIGTER MOD EN ANLÆGGELSE AF KUNSTGRÆSBANEN I Projektet foreslås gennemført med en ambitiøs tidsplan, der løber sideløbende med udnyttelse af vores nye klubhus, samt implementering af vore små spillere fra Nørremarken, for at fastholde det momentum, som denne udvidelse giver. 20

21 ORGANISERING AF PROJEKTET. Projektet organiseres traditionelt, med en styregruppe bestående af medlemmer fra Ribe boldklubs bestyrelse, samt evt. medlemmer fravæsentlige bidragsydere. Der udnævnes en projektleder, som har det praktiske ansvar for gennemførelsen af projektet. Projektlederen nedsætter en række underudvalg, som hver får en ansvarlig og en dedikeret del af den samlede opgave. 21 Styrergruppe RBK bestyrelse Projektleder Fundraising Licitation Etablering af bane PR/kommunika tion Idriftsætning Fonde Virksomheder Private Klubbens medlemmer RBK s venner

22 KOMMUNIKATIONSPLANEN SKAL TILSIKRE EN MÅLRETTET KOMMUNIKATION TIL MEDLEMMER OG SPONSORER. Kommunikationsplanen tilsigter at bearbejde og aktivere interessenter og sponsorer omkring projektet, med en målrettet og koordineret indsats. Kommunikationsplanen skal koordineres iht. den overordnede projektplan: 22 Informationsmøde med Ribe boldklubs trænere. Info. aktivering af Ribe boldklubs medlemmer (via facebook, direct mail, DGI gavefond og plakater). Stort opslået informationsmøde for medlemmer. Udsendelse af pressemeddelelse omkring visionen og projektet generelt til lokale medier (Jyske Vestkysten, Ugeavisen, Jyllandsposten, TV syd). Information til brancheorganisationer (DBU), med information omkring projektet og ambitionsniveauet. Udsendelse af materiale til potentielle sponsorer (virksomhedsejere blandt medlemmerne, lokale virksomheder, banker, m.fl.). Udsendelse af materiale til diverse fonde og organisationer. Personligt besøg til lokalområdets virksomheder og indbyggere.

23 INVESTERINGSBUDGET. 23 Tekst Tilbud Ribe Boldklub Note Materiale - mål Evt. Esbjerg kommune 8x5, 4x7,2x11 - Maskiner Samarbejde med Esbjerg kommune - Kunstgræs Pris kun fra UNI Sport (2011) - Hegn og Porte Pris kun fra UNI Sport (2011) - Jordarbejde inkl. Dræn Pris indhentet efter jordbundsundersøgelse Andet - Diverse Bl.a. renovering af eksisterende lys, anlæggelse af stier og belægning til henstilling af mål. - Rådgivning Ingeniør Slot/Møller Sønderborg - DBU Anlægsudgifter i alt Priser er eks moms Kommentarer Der oprettes en selvejende enhed under foreninger, hvorfor vi får mulighed for momsfradrag.

24 DRIFTSBUDGET MED OPSPARING TIL FORNYELSE AF GRÆSTÆPPE EFTER 10 ÅR. Driftsbudget kunststofbane Indtægter 1. Børn Ungdom Senior/oldboys Forventet medlemstal Stigning af antal medlemmer Kontingentstigning Kontingentsats, årligt Øgede kontingent indtægter Udgifter Driftsudgifter til RBK RBK s andel 3. Overskud ) Der forventes en ekstra medlemstilgang på 2,5% de første år 5 år, da klubben i forbindelse med etablering af kunststofbanen vil, have mulighed for at tilbyde træning hele året, og i den forbindelse vil kunne sætte massivt ind omkring børnefodbolden og derved sikre en medlemsfremgang i ungdoms som vor seniorafdeling vil få glæde af på sigt. 2) Driftudgifter afholdt af Ribe Boldklub til påfyldning af granulat, reparation af skader på hegn og baner, vedligehold af målnet, snerydning og satlning Årlig driftudgift kr. 3) Ved forventet egenfinansering på 20% af den samlede investering Anlægsinvestering i alt Ribe boldklub`s andel 20% Opsparret midler dec Arrengementer planlagt 13 Liverpool, fodboldskole, event og trænerseminarer Forventet indsamlet dec ,00 NB. Stigningen i senior 2019, begrundes i befolknings prognosen for de årige hvor der forventes en stigning

25 INDHOLDSFORTEGNELSE Nuværende situation Beskrivelse af Ribe og området omkring Ribe Udfordringer for klubben Mission/Vision for projektet Målsætning Retningslinjer og principper Omfang og levering Vedligehold og ejerskab Planlagt udnyttelse af anlægget Projektplan Kommunikationsplan Organisering Budget og ressourcer Anbefaling Fordele ved projektet Risikovurdering Mål og anbefalinger 25 Hvilke FORDELE opnår områdets fodboldspillere, hvilken RISIKO er der involveret i projektet, hvordan måles SUCCES med projektet, og hvad er vores

26 UDVIKLINGEN AF BREDDEN OG TALENTERNE HÆNGER TÆT SAMMEN MED ADGANGEN TIL EN KUNSTGRÆSBANE En kunstgræsbane i RBK er ikke bare en rigtig god ide men en nødvendighed for at kunne fastholde spillerne året rundt. Spillerne bevarer glæden til spillet og det giver trænerne en enestående mulighed for at udvikle spillerne i vinterhalvåret til glæde for talentarbejdet i hele området. 26 En kunstgræsbane vil også i sommerhalvåret være til stor gavn, da banerne i Ribe ofte er våde på grund af regn og vandspejlet ligger højt. Spillerne vil kunne træne hjemme og afvikle deres kampe, i stedet for at flytte træningen og kampene til omegnsklubberne, hvilket er et meget stort arbejde for klubben og de frivillige ledere vi har. Ved at holde kampene hjemme kan klubånden blomstre. Desuden vil en kunststofbane også give Ribe fritidscenter mulighed for at arrangere træningslejre for andre klubber, da Ribe er en turistby, og vi derved kan være med til at højne belægningsgraden på byens Ribe vandrehjem, Ribe Byferie og andre indkvarterings alternativer. Derudover vil banen i dagtimerne kunne stilles til rådighed for områdets skoler, SFOèr, børnehaver, ungdomsskole og den nye trend fodbold fitness for vores ældre medborgere.

27 VED INVISTERINGEN SLUTTES RINGEN SOM VIL KOMME MANGE TIL GODE I OMRÅDET. Medlemmerne/spillerne Sammenhængende træning også i Vinterhalvåret. Træning på underlag der er mindre vejrafhængig. Mere spil og mindre vasketøj. Færre skader pga. is og dårligt underlag. Trænerne Langt bedre kvalitet i træningen og gennemførelse af øvelser. Flere udendørs træningspas. Sammenhængende træning hele året. Mulighed for at arrangere udendørsstævner også om vinteren. 27 RBK Flere medlemmer i form af flere aktive fodboldspillere om vinteren. Sikring af afvikling af kampe om sommeren. Mere varierede tilbud hele året. Aflastning af pres på knap halkapacitet. Flere aktiviteter omkring klubhuset og mulighed for at udbygge klubånden. Ribe by Ribe kommer på landkortet som fodboldby. Fødekæden til elitefodbolden styrkes. Fodboldmiljøet i den sydlige del af Esbjerg kommune styrkes. Får tidssvarende faciliteter. Skolerne mf. Esbjerg Kommune Aflastning af eksisterende udendørsbaner i våde perioder. Besparelser for kommunen hal leje. Skolerne vil kunne udnytte anlægget til forskellige aktiviteter i idrætstimerne mv. Eleverne har et aktivt alternativ i de tidlige eftermiddagstimer.

28 ANLÆGGET FORVENTETS FINANSIERET EFTER FØLGENDE FORDELINGSNØGLE. 28 Fordelingsnøgle Finansiering Fonde 65% Ribe Boldklub 20% Sponsorer og private 15% Fonde RBK Sponsor/privat Ribe boldklub har den 31/12-12 sat kr ,- på en konto der er øremærket til kunststofbanen. På grundlag af dette, forventes det ikke at skulle optages lån, da man dags dato ( ) har samlet kr.

29 Lav Sandsynlighed Medium Høj RISIKOVURDERINGEN VISER AT FINANSIERINGEN AF PROJEKTET ER DEN STØRSTE UDFORDRING OG AT FOKUS DERFOR SKAL LIGGES HER. Planoverskridelse (3) Ringe medlemstilslutning efter etablering (6) Lav Manglende vilje til at øge kontingent (4) Mgl. Frivillig arbejdskraft (2) Medium Effekt på projektet Finansiering af projekt (1) Budgetoverskridelse (5) Høj # Imødegåelse af risici 1 Der indhentes erfaringer fra andre klubber omkring fonde og sponsorater. Der findes lokale erhvervsaktive blandt klubbens medlemmer. Der laves en professionel kommunikationsstrategi. 2 Der udpeges hovedansvarlige for delleverancer i projektet. Involvering for at skabe engagement. 3 Professionel projektstyring. Afholdelse af statusmøde. Speciel fokus på fremdrift på financering. 4 Informere medlemmer om projektet og dets fordele. Undersøg holdning blandt medlemmerne. Sammenlign kontingent med øvrige klubber. 5 Lave bindende aftaler med leverandører. Tæt omkostningsopfølgning undervejs. 6 Sørge for kommunikation omkring projektet undervejs. Sørg for at trænere og årgangsansvarlige promovere banen og dets muligheder. 29

30 VI HAR ÅR 2013 TIL AT REJSE CA. 3,1 MILLIONER KR. Dette projekt bliver kun til noget, hvis vi som forening gør en indsats i fællesskab, hvilket er et motto i Ribe boldklub. 30 Husk blot dette jubelbillede. Hvilke kommentarer, ideer og input har du til projektet?

31 HVORDAN KAN DU HJÆLPE? Kontakt til potentielle sponsorer i dit netværk Del kontaktdata til potentielle sponsorer i dit netværk (forældre, medlemmer mv.) ved at udfylde formularen på Ribe Boldklub`s hjemmeside 31 Udnyt dit sælger-gen Hjælp projektgruppen med at promovere projektet og med at Etablere sponsorkontrakter med de potentielle sponsorer Konceptudvikler(e) til bidrag fra private (RBK`s venner) Vær med til at tage bolden op, ved at udvikle et koncept for bidrag fra private; f.eks. i form af fodboldaktier, stævner, eller andet Grafiker til opsætning af sponsor og projektmateriale Visualisering sælger, og har du evner / erfaring inden for dette område, så hjælper du projektgruppen et stort stykke af vejen mod målet.

32 REFERENCER 32 DBU, Fakta om kunstgræsbaner DBU Jylland, Web TV, De sande priser på kunstgræs Boldklubber med kunstgræsbaner: Hirtshals Boldklub Spjald Fritidscenter NBSIF Kolding Sine efterskole Løgumkloster Brandrupdam Kolding

33 INTERESSENTER. Kategori Navn Rolle i forhold til projektet Ribe Boldklub Lone Foss Formand Ribe Boldklub Marianne Sørensen Materialer og bestyrelse Ribe Boldklub Andre Rosendahl Bestyrelse Ribe Boldklub Niels Rosendahl RBK`s venner Ribe Boldklub Martin Thyssen RBK`s venner Ribe Boldklub Svend Kviesgaard RBK`s venner Ribe Boldklub Medlemmer Valdemarskolen Lars Kviesgaard Idrætsansvarlig Privatskolen Brian Jørgensen Afdelingsleder Handelsskolen Henning Brandt Idrætsansvarlig Ribe Katedralskole Henrik Kjær Vicerektor Vittenbergskolen Lars Nielsen Viceinspektør Vittenbergskolen Nicolaj Kviesgaard Fagrådsformand i Idræt Esbjerg Kommune Lars Dyrvig Kultur og fritid Esbjerg Kommune Pernille Sørensen Børn og kultur 33

34 ANDRE KLUBBER HAR MED STORT HELD FÅET TILSKUD FRA FORSKELLIGE FONDE. (LISTEN SKAL UDBYGGES YDERLIGERE) Fond Max beløb Tidsfrist Bemærkninger DBU kunstgræspulje Afslag 15/2-12 Var gældende i Vækstfremmepuljen Afslag 1/10-12 Var gældende i 2012 Danfoss fonden 29/2-13 A.P. Møller og Hustru Chastine Mc- Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Nordea Fonden Større Nej Danske Bank Fonden? Nej Fiona Fonden? 1/3-13 Større Nej Svartider 3-5 uger. Tuborg fonden? Løbende Svartid ca. 2 mdr. Tipsfonden? Løbende Mange forskellige muligheder Simon Spies Fonden 1/3 1/11 Anlægspuljen Esbjerg kommune Max /10 Tryk fonden? 1/3 Lille potentiale Frøs Herreds sparekasse? løbende

35 MÅL OG ANBEFALINGER. Kvantificerbare mål Fastholdelse af alle aktive sommerspillere i løbet af 1 år. Mulighed for at afholde hjemmekampe i våde perioder. Der afholdes minimum ét senior stævne og ét ungdomsstævne årligt på det nye anlæg. 35 Næste skridt For at kunne overholde projektplanen, skal der løbende på bestyrelsesmøde orienteres om projektet. Søgning af fonde. Aktivering af medlemmer og trænere højt informationsniveau. Målrettet indsats vedr. sponsorer og andre investorer. Esbjerg Kommune ansøges om tilskud til etablering af kunststofbane (budget ). Brugsretsaftale med Esbjerg kommune. (se notat).

Sundheds- og Kulturforvaltningen Danmarksgade 17 9000 Aalborg. Gandrup, den 25. januar 2016

Sundheds- og Kulturforvaltningen Danmarksgade 17 9000 Aalborg. Gandrup, den 25. januar 2016 Sundheds- og Kulturforvaltningen Danmarksgade 17 9000 Aalborg Holtet Idrætsforening Aalborgvej 212 9362 Gandrup CVR-nr: 27076610 post@holtetif.dk www.holtetif.dk Gandrup, den 25. januar 2016 Ansøgning

Læs mere

Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub

Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub Hermed vil vi gerne byde dig velkommen som træner i Aabenraa Boldklub. Som ny træner har du helt sikkert en lang række spørgsmål, som vi med dette velkomstbrev

Læs mere

Løkken er Motion og Bevægelse

Løkken er Motion og Bevægelse Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Løkken d. 12/5-2015 Løkken er Motion og Bevægelse Formål Inddragelse og aktivt samlingspunkt for hele byen Multibanen i Løkken bliver byens nye samlingssted

Læs mere

VISION OG KERNEVÆRDI

VISION OG KERNEVÆRDI VISION OG KERNEVÆRDI Brøndby IF - det handler om os alle sammen For Brøndby IF handler det om fodbold. Om at inkludere og bringe folk sammen på tværs af kulturelle bånd og geografi. Om fællesskabet, der

Læs mere

Vedrørende sponsorat til Brøndby Strand IK (Fodbold) : Holdnavn BSI

Vedrørende sponsorat til Brøndby Strand IK (Fodbold) : Holdnavn BSI Vedrørende sponsorat til Brøndby Strand IK (Fodbold) : Holdnavn BSI E-mail adresse er: bsi@bsi-fodbold.dk Hjemmeside navn: Bsi-fodbold.dk Brøndby Strand IK blev stiftet i 1935 og er snart 80 år gammel

Læs mere

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op tre i afsnit om henholdsvis

Læs mere

Nyhedsbrev fra Aars IK Fodbold

Nyhedsbrev fra Aars IK Fodbold Nyhedsbrev fra Aars IK Fodbold Vi kan lige nå et nyhedsbrev fra Aars IK inden 2015 rinder ud.det har været en sæson med masser af aktiviteter på vores anlæg. Her kan bl.a. nævnes: En hulens masse fodboldkampe

Læs mere

FUNKTIONSBESKRIVELSER

FUNKTIONSBESKRIVELSER Indledning Velkommen til under. Udvalget består af ialt 15 medlemmer, hvoraf Formand, Elite/Licens ansvarlig og sekretæren udgør den daglige ledelse. Hver årgang er repræsenteret med en kontaktperson samt

Læs mere

Referat fra Solrød Idræts Union s formandssmøde debatmøde med politikerne. Tirsdag den 16. september 2008, afholdt i SFC klublokaler ved SIC.

Referat fra Solrød Idræts Union s formandssmøde debatmøde med politikerne. Tirsdag den 16. september 2008, afholdt i SFC klublokaler ved SIC. Referat fra Solrød Idræts Union s formandssmøde debatmøde med politikerne. Tirsdag den 16. september 2008, afholdt i SFC klublokaler ved SIC. Fremmødte politikere: Ellen Thomsen, Hans Nydam Buch, John

Læs mere

Sponsor i DALUM IF. Din klub - dit lokalområde

Sponsor i DALUM IF. Din klub - dit lokalområde Sponsor i Din klub - dit lokalområde Kære tidligere og kommende sponsorer Har du nogen gange valgt at bruge lørdag eller søndag formiddag til at lægge vejen forbi Dalum stadion? Her vrimler det med børn

Læs mere

Referat af generalforsamling 2014 i Fodboldafdelingen

Referat af generalforsamling 2014 i Fodboldafdelingen SØNDERMARKENS IDRÆTSKLUB FODBOLDAFDELINGEN Referat af generalforsamling 2014 i Fodboldafdelingen Tirsdag, den 24. februar 2015, kl. 19.00 Pkt. Emne : Referat : 1. Valg af dirigent : blev foreslået og valgt

Læs mere

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Indhold Vi ses på cykelstien side 4-5 Vi bevæger os mere end gennemsnittet side 6-7 Så mange som muligt skal

Læs mere

SPONSORKONCEPT ER DU DEN NÆSTE SPONSOR?

SPONSORKONCEPT ER DU DEN NÆSTE SPONSOR? SPONSORKONCEPT ER DU DEN NÆSTE SPONSOR? Intro Låsby Boldklub har gennem de senere år været igennem en stor udvikling startende i 2012 hvor vi vandt DGI s danmarksmesterskab i foreningsudvikling. En udvikling

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d.19 maj kl.17.00

Referat fra bestyrelsesmøde d.19 maj kl.17.00 Referat fra bestyrelsesmøde d.19 maj kl.17.00 Tilstede: Henrik, Britta, Heidi, Per, Jenny, Christian og Anja 1. Referat fra sidste møde Godkendt 2. Nye punkter til dagsordenen Bemærkninger til udsendte

Læs mere

Velkommen til FSH Statusmøde 3. maj 2016

Velkommen til FSH Statusmøde 3. maj 2016 XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX XX Velkommen til FSH Statusmøde 3. maj 2016 Tak til vores sponsorer Dagsorden Statusmøde 3. maj 2016 1. Præsentation af Styregruppens medlemmer 2. Vision & Værdier 3. Sportsligt

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

Ansøgning om midler fra den kommunale sponsorpulje

Ansøgning om midler fra den kommunale sponsorpulje Ansøgning om midler fra den kommunale sponsorpulje Hvidovre IF Håndbold ønsker at få del i den kommunale sponsorpulje og ansøger hermed om 50.000,- kr. Hvad skal pengene bruges til? Beløbet skal anvendes

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde lørdag d. 17. januar 2015 kl. 13.00 i klublokalet i Herrestrup.

Referat fra bestyrelsesmøde lørdag d. 17. januar 2015 kl. 13.00 i klublokalet i Herrestrup. FK Odsherred Bestyrelse Referat fra bestyrelsesmøde lørdag d. 17. januar 2015 kl. 13.00 i klublokalet i Herrestrup. Tilstede: Torben Møller Brian V. Madsen Linette S. Mortensen Kirsten Harthimmer Jørgen

Læs mere

Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen

Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen Foto: BOGO Projektbeskrivelse I Hovedgård ønsker vi at udvikle Hovedgård Hallen til et aktivt og imødekommende samlingssted for alle byens borgere

Læs mere

Tak til alle fremmødte i dag og tak til Ole Steen fordi du atter har sagt ja til at være dirigent.

Tak til alle fremmødte i dag og tak til Ole Steen fordi du atter har sagt ja til at være dirigent. HGF fodbold Generalforsamling den 16. januar 2013 Beretning for året 2012 Tak til alle fremmødte i dag og tak til Ole Steen fordi du atter har sagt ja til at være dirigent. I 2013 har vi haft et meget

Læs mere

VELKOMMEN I LUNDTOFTE BOLDKLUB EN FOLDER MED VIGTIG INFORMATION TIL NYE MEDLEMMER

VELKOMMEN I LUNDTOFTE BOLDKLUB EN FOLDER MED VIGTIG INFORMATION TIL NYE MEDLEMMER VELKOMMEN I LUNDTOFTE BOLDKLUB EN FOLDER MED VIGTIG INFORMATION TIL NYE MEDLEMMER Maj 2016 VELKOMST FRA FORMANDEN På vegne af Lundtofte Boldklub byder jeg nye spillere og deres familie velkommen til klubben!

Læs mere

Introduktion til Boldklubben Friheden

Introduktion til Boldklubben Friheden Indledning At starte til fodbold skal være en sjov og inspirerende fornøjelse for både børn og deres forældre. I denne introduktion, vil du få lidt information om hvordan vi i Friheden forsøger at leve

Læs mere

Evalueringsskema til evaluering af eliteaftaler 2010

Evalueringsskema til evaluering af eliteaftaler 2010 Fritids- og idrætsafdelingen Dr. Margrethes Vej 28 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Evalueringsskema til evaluering af eliteaftaler

Læs mere

Etablering af kunststofbane I HIF Fodbold

Etablering af kunststofbane I HIF Fodbold Etablering af kunststofbane I HIF Fodbold Hornslet IF Fodbold ønsker hermed at ansøge om støtte til etablering af kunststofbane Ansøgningen indeholder: Hvorfor støtte til kunststofbane i HIF... Side 2

Læs mere

En forening med socialt ansvar og sportslige ambitioner

En forening med socialt ansvar og sportslige ambitioner En forening med socialt ansvar og sportslige ambitioner Stevnsgade blev stiftet den 5. maj 1958 af lærere og elever på Stevnsgade Skole i hjertet af Nørrebro. Klubben holdt indtil 1972 til på Stevnsgade

Læs mere

Generalforsamling BGIF Fodbold

Generalforsamling BGIF Fodbold Generalforsamling BGIF Fodbold Tid: 21. Februar 2014 kl. 17:30 19:00 Sted: Bramdrupdam hallerne Deltagere: 27 deltagere Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Formandens beretning, og evt. udvalgsberetninger

Læs mere

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Forord Forord kommer senere Indledning I Halsnæs Kommune har vi en kultur- og fritidspolitik, som løber frem til år 2020. Ligeledes er der for perioden 2015-2018 afsat

Læs mere

Inden bestyrelsesmødet var der en præsentation af SPAR NORD v/piet Petersen.

Inden bestyrelsesmødet var der en præsentation af SPAR NORD v/piet Petersen. Dagsorden Forum: Bestyrelsen, Espergærde Tennisklub Dato/tid: Onsdag d. 4/6 2014, kl. 19.30 Sted: Espergærde Hallen Tilstede: Birgitte Gullacksen, BG Lars Kastberg, LK Niels Chr. Teglgaard, NCT Birgitte

Læs mere

Ansøgning til udviklingspuljen & markedsføringspuljen v. Ringsted Kommune. Projekt: Byfest Cup & Mangfoldighedsfest

Ansøgning til udviklingspuljen & markedsføringspuljen v. Ringsted Kommune. Projekt: Byfest Cup & Mangfoldighedsfest Ansøgning til udviklingspuljen & markedsføringspuljen v. Ringsted Kommune Erhvervs-, Fritids-, og Kommunikationscenter Att. Flemming Beck Christensen, fbc@ringsted.dk Projekt: Byfest Cup & Mangfoldighedsfest

Læs mere

vejrumbro.dk ÅRETS LOKALOMRÅDE 2015 INDSTILLING TIL KONKURRENCEN

vejrumbro.dk ÅRETS LOKALOMRÅDE 2015 INDSTILLING TIL KONKURRENCEN Lokalområde der søger VEJRUMBRO d. 24 August 2015 Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse Telefon: Mail: Hvorfor skal jeres område vinde konkurrencen? Foreningerne i Vejrumbro har tidligere

Læs mere

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE 24. september 2015 Deltagere: Claus Svendsen Jette Nielsen, Ingrid Svendsen, Flemming Larsen, Marie M. Haar Vad, Mike Charnock, Martin Frandsen, Dorthe Augustesen og Stine Lindblad

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Tema 5: Læringsledelse. Fase A: Nuværende praksis. 1.2.Hvordan arbejder vi som ledere af læringsprocesser i dag (læringsledelse) de vigtigste punkter?

Tema 5: Læringsledelse. Fase A: Nuværende praksis. 1.2.Hvordan arbejder vi som ledere af læringsprocesser i dag (læringsledelse) de vigtigste punkter? Tema 5: Læringsledelse Fase A: Nuværende praksis 1.2.Hvordan arbejder vi som ledere af læringsprocesser i dag (læringsledelse) de vigtigste punkter? Fase B: Analyse og vurdering Hvad kendetegner jeres

Læs mere

Håndbog for U11 Drenge Forår 2011

Håndbog for U11 Drenge Forår 2011 Håndbog for U11 Drenge Forår 2011 Målsætningen for U11 Drenge er, at alle drengene bliver tilgodeset på det niveau og med de behov de har - fokus på eliten såvel som på bredden. Derudover skal der arbejdes

Læs mere

REDUKTIONER AF TILSKUD BUDGET 2017 Børn- og Ungeforvaltningen

REDUKTIONER AF TILSKUD BUDGET 2017 Børn- og Ungeforvaltningen REDUKTIONER AF TILSKUD BUDGET 2017 Børn- og Ungeforvaltningen Fodboldskolen Fodboldskolen er et samarbejde mellem H.C. Andersen Skolen og Boldklubben B1909. Fodboldskolens samlede budget er på 0,8 mio.

Læs mere

LPC strategidag d. 16. november 2008

LPC strategidag d. 16. november 2008 LPC strategidag d. 16. november 2008 Beslutningsreferat Deltagere: Lars Friis (Lé President) Benny Johansen (Lé Vicepresident) Lotte Clemmensen (Lé Trésorier) Pernille Brauer (Lé Secretaire) Ejner Jørgensen

Læs mere

S T R A T E G I P L A N 2014 2018

S T R A T E G I P L A N 2014 2018 S T R A T E G I P L A N 2014 2018 November 2013 Version 4 Indholdsfortegnelse Ikast Golf Klub... 3 Organisationsplan... 3 Værdigrundlag... 4 Vision... 5 Mission... 5 Grundlag... 5 SWOT analyse:... 6 Strategi...

Læs mere

Referat af generalforsamling i BFC Lundegården 26. marts 2014

Referat af generalforsamling i BFC Lundegården 26. marts 2014 Referat af generalforsamling i BFC Lundegården 26. marts 2014 Til generalforsamlingen var der 10 fremmødte. 1. Valg af dirigent Henrik Møller Hansen blev valg som dirigent og startede med at konstatere,

Læs mere

Til kamp om Årets Jyske Fodboldkommune

Til kamp om Årets Jyske Fodboldkommune Til kamp om Årets Jyske Fodboldkommune Kommunalvalget står for døren, og i den forbindelse har DBU Jylland inviteret de jyske kommuner til stævne og kårer Årets Jyske Fodboldkommune. Dommerne er de jyske

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 3. Centrum for udvikling og talent

Nyhedsbrev nr. 3. Centrum for udvikling og talent Med dette nyhedsbrev vil bestyrelsen i Særslev Skytteforening i en tættere kontakt til medlemmerne og forældrene til børn i skytteforeningen. Her er det meningen at der skal oplyses om hvilke aktiviteter

Læs mere

Sportscollege/ Idrætslinjen

Sportscollege/ Idrætslinjen Sportscollege/ Idrætslinjen Idrætslinjen findes på HG og HHX Kombinér din uddannelse med sport! Sport udvikling Uddannelse Center for Uddannelse og Erhverv Sportscollege EUC Nordvest i Thisted giver dig

Læs mere

Inspirationskatalog over handleplaner - for Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016

Inspirationskatalog over handleplaner - for Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016 Greve Kommune Inspirationskatalog over handleplaner - for Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016 Greve Kommune Rådhuset Rådhusholmen 10 2670 Greve Telefon 43 97 97 97 Telefax 43 97 90 90 raadhus@greve.dk

Læs mere

Vindinge Skole Dagsorden til skolebestyrelsesmøde.

Vindinge Skole Dagsorden til skolebestyrelsesmøde. 1 Vindinge Skole Dagsorden til skolebestyrelsesmøde. Dato: Tirsdag den 18. november 2014 kl. 18.30 til 21.00. Sted: Lærerværelset, Vindinge Skole, indgang i hjørnet ved lærerværelset/kontoret Referent:

Læs mere

Stråmosen naturgenopretning Ølstykke i Egedal

Stråmosen naturgenopretning Ølstykke i Egedal Stråmosen naturgenopretning i Ølstykke i Egedal 18. april 2016 extern Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Oversigt, placering, og ejerskab... 4 3. Tidligere initiativer og status...

Læs mere

profil Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Målsætning

profil Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Målsætning Ringkøbing Idrætsforening Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Frivillige Frivillige Stadion Stadion Elite Elite Klub1900 Klub1900 Sponsorer Sponsorer profil Historie Historie Vision

Læs mere

HLIF Gymnastik. Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere

HLIF Gymnastik. Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere HLIF Gymnastik Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere Velkommen til HLIF Denne brochure er tænkt som et nyttigt arbejdsredskab for alle de personer, der hvert år lægger en kæmpe frivillig

Læs mere

FORSLAG TIL ÆNDRING I LOVENE

FORSLAG TIL ÆNDRING I LOVENE FORSLAG TIL ÆNDRING I LOVENE Forslag 1 4 Medlemmer (Ny tekst) 4.1 Som medlemmer kan optages fodboldspillende foreninger, samt høj-og efterskoler. 4.2 Foreninger og høj-og efterskoler, der ønsker at blive

Læs mere

Rapport for spørgeskemaundersøgelse foretaget af Center for Kultur og Borgerservice for Kulturudvalget.

Rapport for spørgeskemaundersøgelse foretaget af Center for Kultur og Borgerservice for Kulturudvalget. Rapport for spørgeskemaundersøgelse foretaget af Center for Kultur og Borgerservice for Kulturudvalget. Kultur og Fritid udsendte ultimo august 2017 et spørgeskema pr. e-mail til fodboldklubberne og foreninger

Læs mere

Kære trænere og ledere i HFS fodbold

Kære trænere og ledere i HFS fodbold Hals Forenede Sportsklubber Fodbold Trænerhåndbog Tilhører: 1 Kære trænere og ledere i HFS fodbold I denne folder vil vi oplyse om de praktiske forhold i forbindelse med at være fodboldtræner/-leder i

Læs mere

S T R A T E G I P L A N 2016 2020

S T R A T E G I P L A N 2016 2020 S T R A T E G I P L A N 2016 2020 November 2015 Version 6 Indholdsfortegnelse Ikast Golf Klub... 3 Organisationsplan... 3 Værdigrundlag... 4 Vision... 5 Mission... 5 Grundlag... 5 SWOT analyse:... 6 Strategi...

Læs mere

FODBOLDLEGELAND. en vision for fodboldspillere og alle andre mellem 1 og 100 år

FODBOLDLEGELAND. en vision for fodboldspillere og alle andre mellem 1 og 100 år FODBOLDLEGELAND en vision for fodboldspillere og alle andre mellem 1 og 100 år V i vil bygge Danmarks første udendørs fodboldlegeland. Vi vil skabe et univers, der er så unikt, at det både tiltrækker legende

Læs mere

Slagslunde-Ganløse Idrætsforening

Slagslunde-Ganløse Idrætsforening SGIF fodbold. Vision, mål, strategi og handlingsplan 2012-2015. Godkendt af bestyrelsen d. 3. oktober 2012. Vision: SGIF fodbold skal være den mest succesrige idrætsforening i Egedal målt på følgende 4

Læs mere

Attraktive dag-, fritids- og klubtilbud

Attraktive dag-, fritids- og klubtilbud Budgetforslag 2016 Attraktive dag-, fritids- og klubtilbud Børn og forældre efterspørger mere fleksibilitet, længere åbningstid og mere aktive dag-, fritids- og klubtilbud. Børne- og Ungdomsudvalget ønsker,

Læs mere

Den nye skydebane. Vamdrup Jagtforening. Projektmappe

Den nye skydebane. Vamdrup Jagtforening. Projektmappe Vamdrup Jagtforening Den nye skydebane Projektmappe Øverst: Perspektivtegning fra arkitektfirmaet over etape 1 af det planlagte byggeri Nederst: Etape 1 som byggeriet ser ud nu, hvor det er taget i brug.

Læs mere

Forslag til etablering af kunstgræsbane i Glamsbjerg

Forslag til etablering af kunstgræsbane i Glamsbjerg Forslag til etablering af kunstgræsbane i Glamsbjerg Indhold Baggrund...s. 4 Hvem har interesse i en kunstgræsbane?...s. 5 Et tidsperspektiv...s. 7 Projektet...s. 8 Finansiering og drift...s. 9 Placeringen...

Læs mere

Lyndelse friskole givet tilsagn om tilskud på 7.500 kr. til den skoleklasse der skal deltage i projektet. Der er endvidere udtryk stor velvilje fra

Lyndelse friskole givet tilsagn om tilskud på 7.500 kr. til den skoleklasse der skal deltage i projektet. Der er endvidere udtryk stor velvilje fra Begrundelser for tilsagn og afslag fra henholdsvis Fynsland og Fagchef for Plan og Kultur til 1 ansøgningsrunde af Faaborg-Midtfyn Kommunes Landdistriktspulje 2014. Projekt / Projektbeskrivelse økonomi

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

Generalforsamling Rolfsted Idrætsforening tirsdag d. 24.2.15 kl 19.00

Generalforsamling Rolfsted Idrætsforening tirsdag d. 24.2.15 kl 19.00 Generalforsamling Rolfsted Idrætsforening tirsdag d. 24.2.15 kl 19.00 Tilstede: Poul Erik og Lars fra støtten, Louise, Ernst, Peder og Rie fra hovedbestyrelsen, Bendt fra Senior, Peter, Jens fra håndbold,

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 Året 2014 har været et godt år for RB 1906. Vi har fået en del flere medlemmer i alle årgange, både piger og drenge. Det har givet et pres på omklædningsforholdene i klubben,

Læs mere

Ansøgning til udviklingspuljen

Ansøgning til udviklingspuljen Ansøgning til udviklingspuljen Futsal en ny slags fodbold som trækker nye spillere til Randers d. 31. marts 2016 Oplysninger om foreningen Randers Futsal stiftes som selvstændig afdeling i Dronningborg

Læs mere

Varde Idrætsforening Lerpøtvej 55 6800 Varde

Varde Idrætsforening Lerpøtvej 55 6800 Varde Lerpøtvej 55 GENERALFORSAMLING Tirsdag den 29. september 2015 kl. 20.00 Referat: Antal fremmødte: Der var 35 stemmeberettigede deltagere. Jørgen Nielbæk bød velkommen til de fremmødte medlemmer og præsenterede

Læs mere

Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub

Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub Tirsdag d. 25/2 2014 kl. 19.30 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Kassererens beretning - herunder fastsættelse af kontingent for

Læs mere

BILAG III PROJEKT INTEGRATION I LOKALOMRÅDET ANSØGNING

BILAG III PROJEKT INTEGRATION I LOKALOMRÅDET ANSØGNING 1 BILAG III 2 3 PROJEKT INTEGRATION I LOKALOMRÅDET 4 ANSØGNING 5 FORMÅL MED PROJEKTET 6 7 8 9 10 Projektet skal stoppe og forebygge kriminalitet blandt unge med anden etnisk baggrund end dansk i en bydel

Læs mere

Velkommen. Power point vil efter mødet kunne ses på. www.nskswim.dk

Velkommen. Power point vil efter mødet kunne ses på. www.nskswim.dk 7.10-2014 Velkommen Power point vil efter mødet kunne ses på www.nskswim.dk Nakskov Svømmeklub - en del af LF SWIM Aktivitetskalender for efterår 2014 / udkast for forår 2015 Klubmesterskab 3 afdelinger

Læs mere

SKOLEREFORM 2014. Grauballe Skole. Grauballe Skole

SKOLEREFORM 2014. Grauballe Skole. Grauballe Skole SKOLEREFORM 2014 FILM OM SKOLEREFORMEN https://publisher.qbrick.com/embed.aspx?mid=9991a52e SKOLEREFORMENS FORMÅL Folkeskolereformen skal gøre en god folkeskole bedre. Vi skal bygge videre på folkeskolens

Læs mere

Udviklingskoordinator Lene Rydal, DBU S. udvikling, lery@dbu.dk STYRK SAMSPILLET KLUB KOMMUNE DBU

Udviklingskoordinator Lene Rydal, DBU S. udvikling, lery@dbu.dk STYRK SAMSPILLET KLUB KOMMUNE DBU Udviklingskoordinator Lene Rydal, DBU S. udvikling, lery@dbu.dk STYRK SAMSPILLET KLUB KOMMUNE DBU Strategiens formål DBU har fra 2014 lanceret en fireårig kommunestrategi i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d.25 august 2015

Referat fra bestyrelsesmøde d.25 august 2015 Referat fra bestyrelsesmøde d.25 august 2015 Tilstede: Per, Christian, Jens, Heidi, Britta, Anders, Judith (supp. for Henrik), Jenny, Anja ref. Afbud. Henrik Britta forlod mødet under Pkt. 6 1. Referat

Læs mere

Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter

Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter Årsberetning 2013-14 AVGIF gymnastik Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter Vi er takket være vores 29 kompetente og succesfulde

Læs mere

Kun et langt. Lokalopgør TEMA

Kun et langt. Lokalopgør TEMA TEMA Kun et langt indkast Lokalopgør Intensive nærkampe hører et ægte lokalopgør til. Og der blev da også gået til den i dagens opgør mellem Nr. Kongerslev og Kongerslev. 24 mellem venner og fjender Kongerslev

Læs mere

Vision 2020 ELITE OG BREDDE HÅND I HÅND SIDE 1 VISION 2020

Vision 2020 ELITE OG BREDDE HÅND I HÅND SIDE 1 VISION 2020 Vision 2020 ELITE OG BREDDE HÅND I HÅND SIDE 1 VISION 2020 VISION 2020 STRUKTUR Resursegruppen ELITE BREDDE Kvinder 19+ år (elite) Kvinder 19+ år (bredde) Piger 13-19 år (elite) Piger 13-19 år (bredde)

Læs mere

FTU Generalforsamling Tirsdag d. 7. februar 2016 VELKOMMEN

FTU Generalforsamling Tirsdag d. 7. februar 2016 VELKOMMEN FTU Generalforsamling Tirsdag d. 7. februar 2016 VELKOMMEN FTU - Generalforsamling - 7. februar 2016 Dagsorden Valg af dirigent og referent Bestyrelsens beretning Forelæggelse af det reviderede regnskab

Læs mere

Generalforsamling i MG & BK d. 28. februar 2012

Generalforsamling i MG & BK d. 28. februar 2012 Generalforsamling i MG & BK d. 28. februar 2012 Deltagere: ca. 22 medlemmer Bestyrelsen: Claus Hansen, Henrik Åris, Preben Birk Per Henning, Uffe Lyse, Bo Andreasen, Per Løvstad Fraværende: Referat Dagsorden

Læs mere

Ansøgningsskema til udviklingspuljen

Ansøgningsskema til udviklingspuljen Ansøgningsskema til udviklingspuljen Dato 16-11-2015 15:24:00 Blanket ID F0907_766 KLE 18.14.00G01 (968d 4472-b973-4444-6649-bd3f3c7c2ffc) 16-11-2015 15:2400 Side laf 6 Ansøger Ansøgningens titel TIF Triathlon

Læs mere

NYHEDSBREV DECEMBER 11

NYHEDSBREV DECEMBER 11 NYHEDSBREV DECEMBER 11 Glædelig jul og godt nytår fra Fodboldafdelingen Fodboldafdelingen vil gerne give en stor tak til de mange frivillige kræfter i klubben, som i løbet af 2011 har lagt knofedt i at

Læs mere

Samlet for Teknik- og Miljøudvalget 2.600 5.200 5.200 5.200

Samlet for Teknik- og Miljøudvalget 2.600 5.200 5.200 5.200 PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2012-2015 F = for (forslaget indgår i prioriteringsrummet) I = imod (forslaget indgår ikke i prioriteringsrummet) U = undlader at stemme Center 2012 2013 2014 2015 A C O V Teknik-

Læs mere

Idrætstalentlinjen IDRÆTSTALENT-LINJEN IDRÆTSTALENTLINJEN

Idrætstalentlinjen IDRÆTSTALENT-LINJEN IDRÆTSTALENTLINJEN IDRÆTSTALENT-LINJEN IDRÆTSTALENTLINJEN Byskolerne og 10iCampus samarbejder igen i skoleåret 2016/17 med Varde Badmintonklub, Varde IF Fodbold og Varde Håndboldklub om at tilbyde talentfulde idrætsudøvere

Læs mere

Årsplan. U8-9 Piger. Efterår

Årsplan. U8-9 Piger. Efterår Årsplan U8-9 Piger Efterår 2010 Årsplan for U8-9 piger Årgang: Pigespillere født i 2003 og 2002 Trænere: Søren Skytte Vibevej 14 Sunds Tlf.97141418 Jacob Ganc Linåparken 81 Sunds Tlf. 25370737 Linette

Læs mere

TRYGGE BOLIGOMRÅDER BEBOERNES STEMME NYBORG STRAND, DEN 4. NOVEMBER 2012 CHRISTIAN SKOV FREDERIKSEN ODENSE BYRÅD TRYGBY, ODENSE BOLDKLUBBEN B.

TRYGGE BOLIGOMRÅDER BEBOERNES STEMME NYBORG STRAND, DEN 4. NOVEMBER 2012 CHRISTIAN SKOV FREDERIKSEN ODENSE BYRÅD TRYGBY, ODENSE BOLDKLUBBEN B. TRYGGE BOLIGOMRÅDER BEBOERNES STEMME NYBORG STRAND, DEN 4. NOVEMBER 2012 CHRISTIAN SKOV FREDERIKSEN ODENSE BYRÅD TRYGBY, ODENSE BOLDKLUBBEN B. 1909 LIDT FAKTA OM VOLLSMOSE SVÆRVÆGTEREN 9600 indbyggere

Læs mere

KUNSTSTOFBANE I ASSENS 2012/13

KUNSTSTOFBANE I ASSENS 2012/13 side Indholdsfortegnelse 1 Behov 2 Beskrivelse af projekt 3 Økonomi hvad koster projektet 4 Financering 5 Vedligeholdelse/drift 6 Brugere 7 Tidshorisont 8 Bilag Side 1 af 9 I Assens kommune er der p.t.

Læs mere

FC Storstrømmen Overbygning af Vordingborg kommunes fodbold klubber samt placering af Talentcenter T+ i Vordingborg kommune.

FC Storstrømmen Overbygning af Vordingborg kommunes fodbold klubber samt placering af Talentcenter T+ i Vordingborg kommune. Dette skema skal udfyldes ved ansøgning til Udviklingsog markedsføringspuljen. Der må gerne vedlægges bilag, men ansøgningsskemaet skal give et kort, præcist, samlet overblik over projektet. Journalnummer

Læs mere

VEJLEDNING I AT UDFYLDE ANSØGNINGS- SKEMA. (Puljen til lokale projekter)

VEJLEDNING I AT UDFYLDE ANSØGNINGS- SKEMA. (Puljen til lokale projekter) VEJLEDNING I AT UDFYLDE ANSØGNINGS- SKEMA (Puljen til lokale projekter) Vejledning i at udfylde ansøgningsskema (Puljen til lokale projekter) Inden du går i gang med at udfylde ansøgningsskemaet, bør du

Læs mere

www.halsfs.dk Sponsorfolder 2011

www.halsfs.dk Sponsorfolder 2011 Sponsorfolder 2011 1 Kære tidligere og kommende sponsorer Har du nogen gange valgt at bruge lørdag formiddag til at lægge vejen forbi stadion? Her vrimler det med børn i alle aldre. Fælles for dem er glæden

Læs mere

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Mandag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Malene, Pia, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Marianne. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

BK 2012 Samarbejdsaftale

BK 2012 Samarbejdsaftale ENSTED IF, VARNÆS/BOVRUP IF, FELSTED IF OG LUNDTOFT BK2012 Samarbejdsaftale udkast 2 d. 10 02 2014 endelig aftale d. 01.12.2015 BK 2012 Samarbejdsaftale Indholdsfortegnelse Beskrivelse. Formål. Vision.

Læs mere

En ny folkeskole i Esbjerg Kommune. Den åbne skole - Samarbejde med idræts-/kultur- og foreningslivet

En ny folkeskole i Esbjerg Kommune. Den åbne skole - Samarbejde med idræts-/kultur- og foreningslivet 1 En ny folkeskole i Esbjerg Kommune Den åbne skole Siden folkeskolens etablering ved lov for 200 år siden, har der fundet et samarbejde sted mellem kirken, skolen og det lokale foreningsliv. Det er i

Læs mere

Siden 1991 har der været et aktivt byggeudvalg med 3 til 5 medlemmer. I 1996 besluttede generalforsamlingen

Siden 1991 har der været et aktivt byggeudvalg med 3 til 5 medlemmer. I 1996 besluttede generalforsamlingen Vejle Kajakklub har i mere end 25 år ønsket eget klubhus på baggrund af de begrænsninger, som de nuværende rammer lægger for social og sportslig aktivitet og udvikling. Siden 1991 har der været et aktivt

Læs mere

FODBOLD EN FODBOLDKLUB FOR ALLE

FODBOLD EN FODBOLDKLUB FOR ALLE FODBOLD EN FODBOLDKLUB FOR ALLE Velkommen som sponsor i Gødvad GIF Fodbold Sammen gør vi en forskel Vi er en fodboldklub for alle - med tilbud til alle, uanset aldersgruppe, køn, økonomi, familiesituation

Læs mere

Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden

Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden 1 Sdr. Feldings Efterskole Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden Ligesom sidste år, vil jeg dele min beretning op i tre afsnit. Først vil jeg fortælle lidt om hvad der generelt har

Læs mere

Haderslev Svømmeklub. Generalforsamling 19.2. 2013. Formandens beretning

Haderslev Svømmeklub. Generalforsamling 19.2. 2013. Formandens beretning Haderslev Svømmeklub Generalforsamling 19.2. 2013 Formandens beretning Året generelt Sidste år handlede beretningen bl.a. om Bo Sechers afsked som HSK formand igennem 6 år og hans syn på fremtiden for

Læs mere

DET VIL VI. Strategi 2015-2020. dansk kano & kajak forbund

DET VIL VI. Strategi 2015-2020. dansk kano & kajak forbund Strategi 2015-2020 dansk kano & kajak forbund DET VIL VI DKF vil være den nationale organisation, der samler alle kano- og kajakaktiviteter under én hat for derigennem at skabe synergi, vidensdeling og

Læs mere

Projektbeskrivelse- Kunstgræsbane i Svinninge. Centrum for aktivitet og træning i lokalområdet. I samarbejde med:

Projektbeskrivelse- Kunstgræsbane i Svinninge. Centrum for aktivitet og træning i lokalområdet. I samarbejde med: Projektbeskrivelse- Kunstgræsbane i Svinninge. Centrum for aktivitet og træning i lokalområdet I samarbejde med: Rådgivende ingeniør - Peter Bech Larsen - Svinninge 1 Indholdsfortegnelse: Indledning side

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i SÅ den 31. marts 2004 kl. 18 Solen skinnede - det var varmt og lyst udenfor. Og tidsmæssigt befandt vi os lige midt i ulvetimen, hvor de fleste familier har nok at se

Læs mere

Specielt til trænere og ledere i Pigeafdelingen

Specielt til trænere og ledere i Pigeafdelingen Specielt til trænere og ledere i Pigeafdelingen Formålet med arbejdet i Pigeafdelingen følger naturligvis Den Gule Tråd i Skjold Birkerøds overordnede retningslinjer for udvikling og træning. Dvs. at alle

Læs mere

8722 Hedensted Web: www.hedensted.dk. 8722 Hedensted Ansøgningsskema til Udviklingspuljen

8722 Hedensted Web: www.hedensted.dk. 8722 Hedensted Ansøgningsskema til Udviklingspuljen ? Kultur og Fritid TK:79755000 Niels Espes Vej 8 E-mail: sikkerpost@hedensted.dk 8722 Hedensted Web: www.hedensted.dk Sendestil Kultur og Fritid Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted Ansøgningsskema til Udviklingspuljen

Læs mere

Sorø Sportsråd Grandalen 2, 4180 Sorø Tlf.: 5783 2211 www.sportsraadet.dk ingridogjussi@stofanet.dk

Sorø Sportsråd Grandalen 2, 4180 Sorø Tlf.: 5783 2211 www.sportsraadet.dk ingridogjussi@stofanet.dk Sorø Sportsråd Grandalen 2, 4180 Sorø Tlf.: 5783 2211 www.sportsraadet.dk ingridogjussi@stofanet.dk Idrættens ønsker om nye faciliteter, og samarbejdet med Sorø Kommune i 2012/13. Indhold: 1) Formål. 2)

Læs mere

Så er det tid til at tilmelde ungdomshold til KBUs pokalturneringer for 2009/10. I lighed med sidste sæsons pokalfodbold spilles der efterår/forår.

Så er det tid til at tilmelde ungdomshold til KBUs pokalturneringer for 2009/10. I lighed med sidste sæsons pokalfodbold spilles der efterår/forår. KBU Ved Sporsløjfen 10, 2 2100 København Ø. Tlf.: 3927 7144 FAX.: 3927 7244 Mail: kbu@kbu.dbu.dk Hjemmeside: www.kbu.dbu.dk Telefontid: Man Tors kl. 12:00 16:00 Fre kl. 12:00 15:00 Kontortid: Man Tors

Læs mere

Ventetid med drøn på Ansøgning til Skole+, 05.09.2014

Ventetid med drøn på Ansøgning til Skole+, 05.09.2014 Ventetid med drøn på Ansøgning til Skole+, 05.09.2014 1. Visionen Virring Skoles udfordringer Virring Skole er bygget i perioden 1963 til 1978 og store dele af bygningsmassen er uforandret. Indgangspartiet

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

Favrskov Kommune 12. juni 2013. Aftale om etablering af nye haller i Hadsten, Søften og Hammel

Favrskov Kommune 12. juni 2013. Aftale om etablering af nye haller i Hadsten, Søften og Hammel Favrskov Kommune 12. juni 2013 Aftale om etablering af nye haller i Hadsten, Søften og Hammel 1. Indledning Borgmester Nils Borring Socialdemokraterne Erling Kvist Andersen Venstre Anders G. Christensen

Læs mere

Om Brøndby Supporters Trust

Om Brøndby Supporters Trust Om Brøndby Supporters Trust Aktive ejere af Brøndbyernes IF Fodbold A/S Brøndby Supporters Trust (BST) er en forening for alle, der interesserer sig for, hvordan Brøndby IF ledes i dag og udvikles i fremtiden.

Læs mere