Bygningsvedligeholdelse og energibesparende foranstaltninger anlægsbevilling og finansiering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bygningsvedligeholdelse og energibesparende foranstaltninger 2002 - anlægsbevilling og finansiering"

Transkript

1 Møde i mandag den 25. marts 2002, kl i s mødesal. Eventuelle skriftlige spørgsmål til, jf. bestemmelse i 1, stk. 5, i "Forretningsorden for Ballerup Kommunalbestyrelse". DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1-15) Meddelser Ingen Bygningsvedligeholdelse og energibesparende foranstaltninger anlægsbevilling og finansiering Efter et større registrerings- og analysearbejde er der i år udarbejdet en samlet plan for genopretning af de kommunale ejendommes vedligeholdelsesstandard samt et forslag til en stregi for planens gennemførelse, herunder et forslag til finansiering af de foreslåede (ekstraordinære) vedligeholdelsesarbejder i det omfang disse ikke kan finansieres over beløb afs i den senest godkendte investeringsplan pr. december I planen foreslås gennemført vedligeholdelsesarbejder for 270 mio. kr. over de kommende 6 års rammer ( ) mod optaget i investeringsplanen (decemberopfølgningen) 204 mio. kr. Af de 270 mio. kr. foreslås 40 mio. kr. afholdt over 1. års ramme (2002). Udover bygningsvedligeholdelse er der udarbejdet et forslag til gennemførelse af og investeringer i energibesparende foranstaltninger med en forventet tilbagebetalingstid på henholdsvis 3-5, 6-8 og 9-12 år. Indtil videre foreslås alene indarbejdet forslag med en tilbagebetalingstid på 3-5 år i kommunens økonomi. For 2002 foreslås de økonomiske rammer fasts til 40 mio. kr. til bygningsvedligeholdelse og 8,1 mio. kr. til energibesparende foranstaltninger, hvortil der søges anlægsbevillinger. Forslagene er nærmere beskrevet i noter fra den Tekniske Direktør og Økonomidirektøren samt mere detaljeret i meriale fra Ejendomskontoret. Grundlaget for udarbejdelse af vedligeholdelsesplanen har i år været væsentlig bedre end tidligere år, idet kommunen i 2001 startede implementeringen af vedligeholdelsessystemet Caretaker bl.a. med det formål bedre kunne systemisere og udarbejde kort- og langtidsvedligeholdelsesplaner for kommunens ejendomme udfra registrerede (opderede) oplysninger. På nuværende tidspunkt er der registreret oplysninger vedrørende alle kommunens skoler, børneinstitutioner og plejehjem.

2 På grundlag af ovenstående registreringer og vurderinger af vedligeholdelsesstandarden i de endnu ikke registrerede ejendomme har Ejendomskontoret udarbejdet en samlet vedligeholdelsesplan, der viser et større behov for investeringer i bygningsvedligeholdelse over de kommende år end de i investeringsplanen optagne, da der er konsteret en efterslæbs-pukkel på ca. 66 mio. kr. udover beløb optaget i investeringsplanen. På grundlag af udarbejdede rapporter er det vurderet, det vil være muligt bringe kommunens ejendomme op på det ønskede vedligeholdelsesniveau ved fordele puklen over de kommende 6 år, dvs. ved forhøje de afste rammebeløb til bygningsvedligeholdelse med 11 mio. kr. pr. år over de 6 år, hvorefter det kan nedsættes igen. Det samlede rammebeløb for 2002 til bygningsvedligeholdelse foreslås herefter fasts til 40 mio. kr., idet der i øjeblikket er indeholdt 29 mio. kr. i investeringsplanen til finansiering heraf, nemlig 20 mio. kr. fordelt med 10 mio. kr. i hvert af årene 2002 og 2003 af de under projekt nr afste midler til ekstraordinær vedligeholdelse de kommende år og 9 mio. kr. under projekt nr (i 2002) til renovering af skoler. Af rammen på 40 mio. kr. forventes 30 mio. kr. udbetalt i 2002 og 10 mio. kr. i De ejendomme, hvorpå der foreslås igangs og gennemført energibesparende foranstaltninger (med en tilbagebetalingstid på 3-5 år) i 2002, fremgår af særskilt not fra Teknisk Direktør. Udgifterne hertil er anslået til 8,1 mio. kr. 6 mio. kr. i 2002 og 2,1 mio. kr. i hvortil der søges anlægsbevilling. Beløbet er ikke indarbejdet i investeringsplanen, men foreslås optaget som et nyt projekt og finansieret ved låneoptagelse. En samlet oversigt over tidligere og nu forventede udgifter (fordelt efter forventede betalingstidspunkter/-år) til vedligeholdelse og energibesparende foranstaltninger (kun 1. etape af sidstnævnte er medtaget) samt forslag til finansiering af de nu forventede udgifter fremgår af Økonomidirektørens not. Bilag Teknisk Direktørs noter af 1. og 6. marts Økonomidirektørens not af 1. marts Ejendomsafdelingens meriale af 4. marts 2002, herunder rapporter fra COWI. den foreslåede stregi og 6-års plan for bygningsvedligeholdelse til afvikling af efterslæbet og genopretning af

3 vedligeholdelsesstandarden godkendes, forslaget til gennemførelse af energibesparende foranstaltninger i 2002 godkendes, idet forslag til eventuelle yderligere tiltag på dette område ikke indarbejdes i investeringsoversigten på nuværende tidspunkt, der meddeles en samlet rammebevilling på 40 mio. kr. til bygningsvedligeholdelse fordelt på projekt nr (ny) Vedligeholdelsesarbejder 2002 og projekt nr Renovering af skoler 2002, der meddeles en rammebevilling på 8,1 mio. kr. til projekt nr (ny) Energibesparende foranstaltninger 2002, de økonomiske konsekvenser af forslagenes godkendelse indarbejdes i den økonomiske opfølgning, som det fremgår af Økonomidirektørens not af 1. marts 2002, og foreslåede specifikke tiltag under de forskellige fagområder efterfølgende sendes til godkendelse i det fagudvalg, hvorunder de hører. Indstilles til godkendelse. Ekstraordinære fagudvalgsmøder indkaldes efter behov. Ansøgning fra Dansk Boligselskab om godkendelse af udedring af byggeskader mv. i Ball. Boligselskab Dansk Boligselskab har som forretningsfører for Ballerup Boligselskab fremsendt skema A med ansøgning om støtte til udbedring af byggeskader m.v. i afdeling Bispevangen II med 103 familieboliger og 12 ungdomsboliger. Ansøgningen omfter udskiftning af tagsten, lægter og undertag. Fugtig isolering og nedbrudt tagværk udskiftes. Etablering af fast undertag, konstruktiv ændring af hulmurs afslutning mod tagfod og udskiftning af tagrender er også omftet.

4 Udgiften, der er skønnet til kr., finansieres ved optagelse af lån i Landsbyggefonden på kr. Den resterende del af anskaffelsessummen, kr., vedrører forbedringsarbejder og finansieres af afdelingens henlagte midler. Projektet har været forelagt og er godkendt i ekstraordinære afdelingsmøder den 29. november 2001 og 5. februar Huslejestigningen er beregnet til 9,2%, svarende til 59 kr./år i gennemsnit. Lejen er herefter 703 kr. pr. m2 for familieboligerne og 554 kr. pr. m2 for ungdomsboligerne. Lånet fra Landsbyggefonden kræver 100% kommunal garanti.. over for Landsbyggefonden anbefaler, ansøgningen godkendes, og der meddeles tilsagn om kommunal garanti på 100% for lån fra Landsbyggefonden på kr. Indstilles til godkendelse. Boligselskabet Baldersbo, afd facaderenovering af Hedeparken/Magleparken (regnskab) godkendte i 1999 regnskabet for facaderenoveringen i Boligselskabet Baldersbo, afdeling 12, med en samlet anskaffelsessum på kr. inkl. afste beløb på i alt kr. Boligselskabet Baldersbo har den 25. februar 2002 fremsendt regnskab over anvendelsen af de afste beløb, hvoraf fremgår, der er en merudgift på kr., som er finansieret af afdelingen. Regnskabet er revideret af Revisionsaktieselskabet Deloitte & Touche.

5 merudgiften kr. på de afste beløb godkendes, hvorefter den endelige anskaffelsessum udgør kr. Indstilles til godkendelse. Revision af Ballerup Kommunes ungdomspolitik Ballerup Kommune vedtog i 1995 en ungdomspolitik. Der foreligger nu en revideret udgave, som har været udsendt til høring. Den april 1999 blev der afholdt en ungdomspolitisk konference i Baltoppen. Formålet var evaluere den kommunale ungdomspolitiske indss, konkretiseret i Ballerup Kommunes ungdomspolitik, som vedtog i På konferencen blev det besluttet, Det ungdomspolitiske Udvalg skulle revidere ungdomspolitikken - dels fordi den overvejende del af de opstillede mål i politikken var nået, dels fordi ungdomspolitikken ikke længere virkede tidssvarende. Den reviderede ungdomspolitik har været udsendt til høring. Høringsperioden udløb den 1. marts Bilag Revideret ungdomspolitik Høringssvar fra Ballerup Ungdomsråd og integrionsrådet Revideret oversigt pr. 20. februar 2002 over kulturtilskudskontoen Kulturforvaltningen foreslår, forslaget til en revideret ungdomspolitik godkendes, og ungdomspolitikken revideres igen i efteråret 2004.

6 Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning Indstilles til godkendelse med de på mødet faldne bemærkninger. Anbefales. Uds Musikskolen - deltagerbetaling Forhøjelse af deltagerbetalingen i faget musik, dans og teknikhold. I mange år har danselærerne i musikskolen haft en del ekstra opgaver i form af indkøb, fremstilling, opbevaring og vedligeholdelse af kostumer samt koreografering. Der er derfor indgået aftale om ny aflønning, som giver faget et temmeligt stort lønløft, men da udvalget tidligere har besluttet, faget økonomisk skal hvile i sig selv, er det tilsvarende nødvendigt hæve brugerbetalingen for faget musik, dans og teknik. Ved budgetvedtagelsen for blev deltagerbetalingen fasts til 135,00 kr. pr. måned for sæson 2002/2003. Deltagerbetalingen ønskes nu hævet til 150,00 kr. pr. måned, hvilket vil give en merindtægt på ca kr. Den nuværende deltagerbetaling for sæson 2001/2002 er 130,00 kr. pr. måned. Kulturforvaltningen foreslår, den månedelige deltagerbetaling for faget musik, dans og teknik forhøjes til 150,00 kr. fra sæson 2002/2003. Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning Indstilles til godkendelse. Anbefales.

7 Godkendelse af Folkeoplysningsudvalgets forretningsorden Ifølge 9 i Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Ballerup Kommune fastsætter Folkeoplysningsudvalget selv sin forretningsorden. Kulturforvaltningen har undersøgt, hvad der ligger i ordet: Lukkede møder. Udvalget kan operere med en dagsorden som har åbne og lukkede punkter, selvom mødet er lukket. Det kræver en Kommunalbestyrelsesbeslutning, hvis udvalget mener, det er hensigtsmæssigt dele dagsordenen op i en åben og en lukket del. har i øvrigt den holdning, flest mulige punkter skal på åben dagsorden fra s, Økonomiudvalgets og de stående udvalgs møder. Et udvalgsmedlem må kun referere egne udtalelser fra et lukket møde. Beslutningen må dog altid refereres. Forvaltningen foreslår, Folkeoplysningsudvalget fremover arbejder med en dagsorden, som indeholder både åbne og lukkede punkter Folkeoplysningsudvalgets beslutning Indstilles til godkendelse. Anbefales. Etablering af nurlegeplads i Hedegårdens Bypark - anlægsbevilling

8 Lokalgruppen for Hede-Magleparken udarbejdede i 1998 et ideoplæg til en udbygning af Hedegårdens Bypark. Projektet er viderebearbejdet af Teknisk Forvaltning i 1999 og optaget på investeringsoversigten med kr. med henblik på en gennemførelse i Med baggrund i den vedtagne Børnepolitik er projektet drøftet med Hedegårdsskolen samt institutionerne Magleparken 218, der alle giver udtryk for stor interesse for gennemføre projektet som et fællesprojekt med Hede-/ Magleparkens lokalgruppe. I forbindelse med indvielsen af Hedegårdens Bypark i 1993 blev beboerne i Hede Magleparken stillet i udsigt, parken over tid skulle videreudvikles med flere legemuligheder. Dette har efterfølgende været drøftet i beborforeningerne og i 1998 blev der dannet en lokalgruppe, der udarbejdede et oplæg til en nurlegeplads. En ideskitse til integrion af legeelementerne udarbejdes og godkendes i lokalgruppen i sommeren Etableringen forudsættes skulle ske som beskæftigelsesarbejder, og merialeudgifterne mv. kalkuleres til ca kr. i 1999-niveau. Med vedtagelsen af Børnepolitiken i 2001 skal børn inddrages i planlægningen og realiseringen af alle lege- og opholdsarealer, hvorfor Hedegårdsskolen og institutionerne Magleparken 218 er kontaktet med henblik på et samarbejde om realiseringen af de nye legeelementer i Hedegårdens Bypark. Der er enighed om, samarbejdet om realiseringen af de integrerede legeelementer kan ske under temaet Ringenes Herre, hvor der arbejdes med følgende elementer: Bjerg, borg, landsby, kr, sø, flod m.m. Temaet giver mulighed for arbejde med rollespil for børn i alderen fra 5 til 14 år. Legeelementerne realiseres i størst mulig grad af de større børn fra lokalområdet, skolen og institutionerne med hjælp fra forældre, lærere og pædagoger samt en til opgaven tilknyttet legepladskonsulent. Sidstnævnte skal være garant for, sikkerheden og kvaliteten af legeelementerne er i orden. Økonomien til en realisering af legeelementerne er optaget på investeringsoversigten for 2002 med kr. under projekt nr De afledte driftsudgifter kan opgøres således: Vedligeholdelse af legeelementer Én årlig sikkerhedkontrol af legeelementer I alt pr. år ca kr kr. ca kr.

9 Bilag Ideskitse til integrerede legeelementer i Hedegårdens Bypark etableringen af nurlegeplads, jf. ideskitsen, gennemføres i samarbejde med Hede- /Magleparkens lokalgruppe, Hedegårdsskolen og Institutionerne Magleparken 218 som en del af Børnepolitikken, der meddeles en anlægsbevilling på kr., projekt nr. 8458, Etablering af nurlegeplads i Hedegårdens Bypark, og de afledte driftsudgifter på kr. pr. år til vedligeholdelse af legeredskaberne mv. tilføres bevillingsområde 1.12, driftsområde 50 Parkanlæg. Teknik- og Miljøudvalgets beslutning Indstilles til godkendelse. Anbefales. Magelæg til sti ved faunapassager - Værebro Å I forbindelse med udvidelsen af Frederikssundsbanen er der etableret faunapassage langs Værebro å under banen og Frederikssundsvejen. Faunapassagens funktion er i konflikt med byggepladsvejen langs banen, som kommunen har overtaget som sti. En mindre omlægning af stien hen over et priv ejet landbrugsareal er derfor nødvendig, hvis faunapassagen skal virke efter hensigten. I forbindelse med Frederikssundsbanens udvidelse til 2 spor er der etableret faunapassage under banen og Frederikssundsvej ved krydsningen af Værebro Å. Etableringen af faunapassagen nødvendiggør en tilpasning af den etablerede sti (byggepladsvej), således faunapassagen vil blive brugt af de vandløbstilknyttede dyr.

10 Ændringen af stien er betinget af enten et tilkøb af ca. 800 m2 priv landbrugsjord eller et magelæg mellem den prive landbrugsejendom Friheden og Ballerup Kommune, jf. overenskomsten med Banestyrelsen. Københavns Amt har givet tilsagn om afholde udgiften til skelændring mv. som nurgenopretning. Muligheden for køb af det nødvendige areal eller et magelæg er forelagt ejeren af det prive landbrug, Ole Andreasen. Denne er positiv over for gennemførsel af et magelæg samt en nærmere drøftelse/forhandling herom, men han er ikke interesseret i sælge det nødvendige areal til stiomlægningen. Teknisk Forvaltning har set på muligheden for magelægge med et tilstødende kommunalt ejet landbrugsareal og har udarbejdet et forslag til gennemførelse heraf. Efter vejlovgivningen er det muligt gennemføre ekspropriion til offentlig stianlæg. forslag til et magelæg mellem ejeren af landbrugsejendommen Friheden, Måløv Byvej 321, og Kommunen godkendes, der indledes realitetsforhandling om gennemførelse af det nødvendige magelæg, som er angivet på planen, og magelægget gennemføres i samarbejde med Københavns Amt som en nurgenopretning. Teknik- og Miljøudvalgets beslutning Indstilles til godkendelse Anbefales. Renovering af Centrumgaden, etape 3 - anlægsbevilling I sit møde den 28. august 2000 vedtog gennemføre idèoplæg af april 2000 til Centrumgadens renovering, herunder handleplanen for renoveringen over en

11 3-årig periode med start af 1. etape i år Til dette formål blev der meddelt en anlægsbevilling på 1,0 mio. kr., projekt nr. 9664, Renovering Centrumgaden. Den 30. april 2001 vedtog godkende 2. etape, og der blev meddelt en anlægsbevilling på 3,1 mio kr., projekt nr Begge etaper er nu i hovedsagen gennemført. I henhold til handleplanen skal 3. etape af renoveringen gennemføres i indeværende år og omfte: - Bibliotekstorvet, partiel udskiftning af belægning, trappeanlæg og støttemure, opstilling af reklamesøjle mv. - Kirketovet og pladsanlæg ved Bydammen, partiel udskiftning af belægninger, forstmæssig beskæring af træer, anlæg af blomsterbede, udskiftning af belysninger mv. - Centrumgadens overføring ved Linde Alle. - Udskiftning af eksisterende gadeudstyr, såsom affaldskurve (cykelstiver medtages i et vist omfang i forbindelse med renoveringen). De samlede udgifter til gennemførelsen af etape 3 kan skønsmæssigt anslås til 3,4 mio. kr. eksl. moms. I den senest ajourførte investeringsoversigt pr. 28. november 2001 er der under projekt nr. 9664, Renovering - Centrumgaden, afs 3,4 mio. kr. i 2002 og kr. i Bilag (udsendes). forslag til renovering af Centrumgaden, 3. etape, godkendes til udførelse i 2002, idet der afholdes en indbudt licition over anlægsarbejdet, der meddeles en anlægsbevilling på 3,4 mio. kr., projektnr. 9664, Renovering Centrumgaden, driftskontrakten for bevillingsområde 1.12, driftområde 49 Fritidsområder, mindre haveanlæg forhøjes med et årligt beløb på kr. pr. 1. januar 2003 til dækning af de afledte driftsudgifter, og Udvalgsformanden bemyndiges til antage laveste tilbud og

12 igangsætte arbejdet. Teknik- og Miljøudvalgets beslutning Indstilles til godkendelse Anbefales. C undlod stemme for så vidt angår den forudste opstilling af reklamesøjle.. C kunne ikke medvirke til opstilling af reklamesøjlen på Bibliotekstorvet. Landsplanredegørelse et Danmark i balance Under overskriften Et Danmark i balance inviterer Miljøministeriet til dialog om indholdet af den kommende landsplanredegørelse. Fristen for indsendelse af synspunkter er den 15. april Det egentlige forslag til landsplanredegørelse forventes udsendt til høring efter sommerferien, således Miljøministeren kan afgive sin redegørelse til Folketinget i december. Inden miljøministeren udarbejder sit egentlige forslag til landsplanredegørelse, har man valgt gennemføre en såkaldt foroffentlighedsfase. Formålet er give borgere, interesseorganisioner, myndigheder og andre mulighed for kommentere de emner, ministeriet har foreslået skal behandles i Landsplanredegørelsen. Mods amter og kommuner har sten i dag ingen pligt til inddrage offentligheden i landsplanlægningen. En lovændring burde råde bod på det, således høringerne bliver formaliseret. Oplæggets hovedsynspunkt er, vi skal have et Danmark, som er i balance. Ingen kan være uenige i de smukke ord om mangfoldighed, bæredygtighed og samvirke mellem by og land som en forudsætning for begges udvikling. Det er ikke noget nyt tema i den danske planlægningspolitik, der skal være balance i tingene. Den forrige landsplanredegørelse, der bar titlen: "Lokal identitet", behandlede emnet mere fyldestgørende. Den handlede netop om, enhver af landets regioner skulle benytte sine særlige styrkepositioner. Alle amter og kommuner, og ikke mindst i Hovedstadsområdet, skal være bevidste om egne styrker og muligheder og følge med i, hvad der sker omkring dem. Landsplanredegørelsen skal hjælpe os med skabe overblik over udviklingstendenserne. Det danske land og de danske byer er heldigvis ikke ens, og det bør heller ikke være et mål, de skal blive det. Hver har sine egne kvaliteter, som vi bør værne om. Ministeriet

13 tager da også i oplægget alle tænkelige forbehold om betydningen af forskellighed, om bevarelse af landskabelige kvaliteter, om nødvendigheden af miljøbeskyttelse osv. Det er de større byer, der for tiden har særlige fordele ved den teknologiske udvikling. Men ifølge oplægget må udviklingen ske i nogenlunde samme tempo over alt i landet, hvis balancen skal opretholdes. Alt i alt efterlader oplægget et indtryk af, nu skal byerne bremses til fordel for landdistrikternes udvikling. I lyset af sit mål om en geografisk spredning af befolkningen og den økonomiske vækst har Regeringen varslet nye virkemidler, bl.a. i form af en øget frihed for borgeren og en øget decentralisering af plankompetencen. Et forslag til ændring af planloven er allerede på vej. Rollefordelingen mellem amter og kommuner er imidlertid uklar. Det er ikke så sikkert, det vil være bedre for alle, afgørelserne i zonesager sker så tæt på borgeren som muligt. Nogle kommuner vil givetvis have den fornødne kompetence til sikre helhed og kvalitet. Men hovedparten af kommunerne vil formentlig ikke være modne til påtage sig dette store ansvar. I flere egne af landet vil der være tilstrækkelig plads til en mere decentral udvikling. Men i Hovedstadsregionen vil en lempelig landzoneadministrion nemt få kastrofale følger. Mens man nogle steder i provinsen godt kan slække lidt på kravene til zonetilladelser, bør der i de mere belastede egne holdes igen og gerne strammes yderligere op. Hvis kompetencen i zonesagerne overdrages til kommunerne, må hovedstadskommunerne samtidig forlange instrumenter, der sætter dem i stand til dels beskytte de truede nur- og miljøværdier dels varetage storbybefolkningens rekreive interesser. Landzonen rummer akkur lige så mange arealanvendelsesinteresser som byområderne. Så uanset hvordan kompetencen fordeles, bør kommunerne forpligtes til planlægge lige så detaljeret for sine landzonearealer som for byzonen. Deboplægget fortæller ikke så meget nyt om byerne, men også her er der fine ord om deres mangfoldighed og forskellighed samt om værdien af levende og smukke byer. Overalt i landet ligger der store byfornyelses- og byomdannelsesopgaver og venter. Det fremgår, regeringen vil følge op på udvalgsarbejdet om erhvervs- og bypolitikken, men det kan i den forbindelse undre, dette område nu er henlagt til Integrionsministeriet. Alle tre politisk/administrive niveauer er lige vigtige for helheden, og alle bør forpligtes til bidrage konstruktivt til planprocesserne. De stslige udmeldinger til regionplanlægningen har med rette været kritiseret for indeholde retningslinier, der er alt for detaljerede og ikke i fornødent omfang har været genstand for politisk behandling. Det går ikke fortsætte på den måde.

14 Sten må for fremtiden holde sig til det helt overordnede og gerne på en forpligtende måde gøre rede for egne planer og investeringsovervejelser. Landsplanredegørelserne kan på denne måde finde en bedre form, der i højere grad afspejler Folketingets politiske mål. Bilag Forvaltningen udkast til besvarelse (udsendes) "Et Danmark i balance" (udsendes).. meddeler ministeriet sine synspunkter, som det fremgår af forvaltningens udkast. Teknik- og Miljøudvalgets beslutning Udkast til besvarelse redigeres på baggrund af de faldne bemærkninger forinden forelæggelse for Økonomiudvalget og. Anbefales.. V kunne ikke medvirke til betænkelighederne i besvarelsen ved den forudste overførelse af zonekompetence til kommunerne, jf. udtalelse afleveret på mødet, som medsendes til miljøministeriet Mr. nr. 91 b, Ballerup, Centrumgaden 14 Ansøgning om tilladelse til ombygge City Pub ved etablere et selvstændigt lokale til opstilling af gevinstgivende spillemaskiner. Vi har varslet et forbud i henhold til planlovens 14 mod etablering af denne aktivitet, der må betegnes som forlystelse og ikke detailforretning. Forbudet er varslet i lyset af det netop nedlagte forbud på Centrumgaden 5. Bevillingshaveren har telefonisk meddelt, der kommer bemærkninger om, han har fået tilladelse til etableringen af spillemyndigheden /Told&Sk, der har haft ansøgningen til udtalelse i kommunen.

15 Endvidere fremfører han, hans lokale i modsætning til Centrumgaden 5 ikke ligger ud til Gågaden, men er orienteret mod smøgen eller nærmere mod parkeringspladsen. Endvidere finder han, et spillelokale er en nurlig del af en pub. I Bendt Andersens og Ole Christiansens kommentarer til Planloven nævnes, forbud kan nedlægges, selvom en anden myndighed end har meddelt tilladelse efter anden lovgivning til den pågældende foranstaltning. Forbudet skal være "modtageligt" for en lokalplanregulering. Landsplanafdelingen har udtalt, man i en lokalplan kan skelne mellem detailhandel og forlystelser, hvortil spillehaller henregnes. sagen drøftes med henblik på en indstilling til Økonomiudvalget og. Teknik- og Miljøudvalgets beslutning Det indstilles, der nedlægges et 14-forbud iht. planloven. Anbefales. Mr. nr. 12 ar, Måløv, Liljevangsvej 2 - spillehal Fra spillemyndigheden /Told og Sk har vi modtaget underretning om, der på lokaliteten ønskes etableret en spillehal med 24 gevinstgivende spilleautomer. Vi har varslet et forbud i henhold til Planlovens 14 mod etableringen af denne aktivitet, der vil kunne hindres ved en lokalplan. sagen drøftes med henblik på en indstilling til Økonomiudvalget og.

16 Teknik- og Miljøudvalgets beslutning Det indstilles, der nedlægges et 14-forbud iht. planloven. Anbefales. Merielanskaffelser til Merielgården - anlægsbevilling Der er i investeringsoversigten hvert år afs beløb til anskaffelser-/udskiftning af meriel til Merielgården. De umiddelbare behov for anskaffelser i 2002 er nu gjort op, og der ansøges om en anlægsbevilling på kr. til formålet. På investeringsplanen for 2002 er der under projekt nr afs kr. til løbende udskiftning af kørende meriel, og beløbet er bevilget af i mødet den 29. oktober Under projekt nr. 9450, Merielgården udskiftning af meriel, er der herudover i 2002 afs kr. Beløbene under dette projekt er afs til udskiftning af en række større maskiner/køretøjer: Slamsuger, fejemaskine, 7-leds græsklipper samt 2 lastbiler. I 2001 var der afs kr., og i 2002 er der som nævnt kr. til rådighed. Da der i 2001 var et akut behov for udskiftning af 7-ledsklipperen, (ca kr.) og en 3-akslet lastbil (ca kr.), blev kr. afholdt af de øvrige anskaffelsesmidler samtidig med, nogle knap så presserende udskiftninger blev udskudt til Af de i 2002 afste beløb ønskes kr. nu frigivet og anvendt sammen med den meddelte bevilling på kr. til nødvendige løbende udskiftninger. Der vil herefter være et restbeløb på kr. i 2002 samt yderligere kr. i hvert af årene 2003, 2004 og 2005 til anskaffelse af fejemaskine, slamsuger og lastbil efter nærmere vurdering og beslutning.

17 der meddeles en anlægsbevilling på kr., projekt nr Udskiftning af meriel. Teknik- og Miljøudvalgets beslutning Indstilles til godkendelse. Anbefales. Punkt 14 a - TILLÆGSPUNKT Ballerup Ejendomsselskab, afdeling Lundegården I - Erstningsforlig vedrørende renovering af 628 gårdhuse KAB, Bygge- og Boligadministrion, har som forretningsfører for ovennævnte boligselskab fremsendt forslag til Forligsaftale fsv. angår afslutning af erstningssag i forbindelse med renoveringen af Lundegården I. godkendte den 17. december 2001 det endelige anlægsregnskab for projektet. Som bekendt blev det i sommeren 1999 pålagt boligselskabet begrænse anlægsudgiften mest muligt gennem besparelser i projektet samt juridisk prøvelse af de projekterendes og de udførendes ansvar. Det blev samtidigt vedtaget, en eventuel erstning forlods skulle dække de yderste 39 mio. kr. som et ekstraordinært afdrag på disse lån. Mellem Ballerup Ejendomsselskab og det pågældende arkitektfirma er der nu indgået forlig om erstningsansvaret. Forliget indebærer, arkitektfirmaet i den konkrete sag indbetaler mio. kr. til Ballerup Ejendomsselskab, som efter modregning af omkostningerne ved sagen afdrager ca kr. på den del af låneoptagelsen, der vedrører de sidste 39 mio. kr. Virkningen af denne betaling enten kortere løbetid på lånet eller lavere terminsbetaling - søges iværks på den for kommunen mest økonomiske måde. Det skal bemærkes, forliget kun omfter den konkrete sag og altså ikke udelukker bygherren for rejse andre krav f.eks. i forbindelse med 5 års eftersyn.

18 Landsbyggefonden har telefonisk meddelt, man ikke har indvendinger mod forliget. det meddeles Ballerup Ejendomsselskab, det foreliggende forlig kan accepteres. Indstilles til godkendelse. Den konkrete virkning for Ballerup Kommune forhandles efterfølgende med KAB og forlægges påny. Sager på lukket møde Østerhøj Syd ustøttede andelsboliger endeligt salg af areal i Måløv Østerhøj Syd ustøttede andelsboliger forkøbsret i forbindelse med salg af areal i Måløv Søndergård boliger salg af areal i Måløv Søndergård boliger salg af areal i Måløv Ansøgning om alkoholbevilling til restaurionsvirksomheden Food Arena APS, Marbækvej 6, 2750 Ballerup, og bestyrergodkendelse

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer *

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * Møde i Social- og Sundhedsudvalget tirsdag den 3. juni 2003, Kl. 13.00 i udv.vær. 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * 2. Meddelelse:

Læs mere

Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfatter punkterne 1 9)

Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfatter punkterne 1 9) Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 9) Meddelelser a) Kulturstregier, - en del af Københavns Amts kulturpolitik er en pjece, der omhandler stregien for de tværgående

Læs mere

Møde i Kommunalbestyrelsen. mandag den 26. maj 2003, Kl. 18.00. i Kommunalbestyrelsens mødesal REFERAT. 1. Meddelelser. Beslutning

Møde i Kommunalbestyrelsen. mandag den 26. maj 2003, Kl. 18.00. i Kommunalbestyrelsens mødesal REFERAT. 1. Meddelelser. Beslutning Møde i mandag den 26. maj 2003, Kl. 18.00 i s mødesal REFERAT 1. Meddelelser 2003001699 Beslutning s møde 26. maj 2003 Punkt 1: Der var ingen meddelelser. 2. Ændring af "Styrelsesvedtægt for Ballerup Kommune"

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen Tilsynet med det støttede boligbyggeri Politisk eslutningskompetenceplan Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen 1 Indhold Politisk eslutningskompetenceplan... 1 Styrelsesvedtægten:... 3 Generelle

Læs mere

Regulering af mobile salgsenheder i Blåvand

Regulering af mobile salgsenheder i Blåvand Regulering af mobile salgsenheder i Blåvand Sagsfremstilling Der har i flere år været en diskussion omkring mobile salgsenheder og deres berettigelse i Blåvand. Denne diskussion tog til i omfang i 2013.

Læs mere

Besøg på Ballerup Sprogcenter

Besøg på Ballerup Sprogcenter Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 6 incl.) Besøg på Ballerup Sprogcenter Udvalget besluttede på mødet i december besøge Ballerup Sprogcenter. Redegørelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker Referat organisationsmøde 11. marts 2011 Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker Til stede var bestyrelsesmedlemmerne Connie Bjørnsholm, Søren Egge Rasmussen og Louise

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN KLOSTERGADE 28, 8100 ÅRHUS C TELEFON 86 19 64 00 TELEFAX 86 20 15 17 E-MAIL post@hoerlyck.com www.hoerlyck.com CVR-NR.: 26 82 27 42 DANSKE BANK KT. 3627 3627850034 H Ø R L Y C K & S T E F F E N S E N ADVOKATFIRMA

Læs mere

Forslag til Fremtidens DUF

Forslag til Fremtidens DUF Forslag til Fremtidens DUF I henhold til vedtægternes 21, stk. 1 skal forslag til være sekretariatet i hænde senest 5 uger før delegeretmødet. Styrelsen indstiller følgende forslag til delegeretmødets

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Aalborg Boligselskab af 1956

VEDTÆGTER. for. Aalborg Boligselskab af 1956 VEDTÆGTER for Aalborg Boligselskab af 1956 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Stk. 1. Boligorganisationens navn er Aalborg Boligselskab af 1956. Boligorganisationen har hjemsted i Aalborg Kommune. Stk.

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 06.12.2012. Punkt 7. 2012-27958.

Teknik- og Miljøudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 06.12.2012. Punkt 7. 2012-27958. Punkt 7. Hasseris Boligselskab - Grønnegården (afd. 5) Stationsmestervej 6-122 og Dyrskuevej 13-51 - 492 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel og huslejestøtte -

Læs mere

Behovet for de nævnte boliger var med udgangspunkt i kommunens tildelingskvote for 2014 som i løbet af året blev hævet fra 19 til 27 personer.

Behovet for de nævnte boliger var med udgangspunkt i kommunens tildelingskvote for 2014 som i løbet af året blev hævet fra 19 til 27 personer. NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 06. marts 2015 Sekretariatet Yderligere forøget behov for midlertidige

Læs mere

Resume Ballerup Kommune vedtog i 1995 en ungdomspolitik. Der foreligger nu en revideret udgave, som har været sendt til høring.

Resume Ballerup Kommune vedtog i 1995 en ungdomspolitik. Der foreligger nu en revideret udgave, som har været sendt til høring. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 12) Meddelelser a) Præsention af Medborgerhuset v/susanne Barfod b) Forslag til ændring af Lov om støtte til Folkeoplysning c) Høringssvar vedrørende

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2004.07.06.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2004.07.06.htm Page 1 of 9 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 6. juli 2004 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Page 2 of 9 Indholdsfortegnelse 272. Lokalplan

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012 Referat mandag den 5. november 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager -

Læs mere

AFDELING NØRREBY. Referat af Afdeling/budgetmøde tirsdag den 25. januar 2005 kl. 19.00

AFDELING NØRREBY. Referat af Afdeling/budgetmøde tirsdag den 25. januar 2005 kl. 19.00 AFDELING NØRREBY Referat af Afdeling/budgetmøde tirsdag den 25. januar 2005 kl. 19.00 1. Velkomst og valg af dirigent Marianne Benjovitz bød alle velkommen. Henning Bering-Bryld blev valg som dirigent.

Læs mere

4. Introduktion til vedligeholdelse af kommunale bygninger

4. Introduktion til vedligeholdelse af kommunale bygninger 4. Introduktion til vedligeholdelse af kommunale bygninger J.nr.: 82.00.00.G01 Sagsnr.: 10/31866 BESLUTNING I EJENDOMS OG AREALUDVALGET DEN 01092010 Fraværende: Ingen. Taget til efterretning. INDSTILLING

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ I Svendborg Kommune 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ I Svendborg Kommune 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om friplejeboliger, lov om leje og lov om leje af almene boliger

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om friplejeboliger, lov om leje og lov om leje af almene boliger 2007/2 BTL 44 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Boligudvalget den 19. februar 2008 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om

Læs mere

Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde

Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde Afdeling 1-3045 Egedalsvænge Mødedato: Torsdag den 9. oktober 2014 kl. 16.30 Mødested: Egedalsvænge Til stede: Iris Gausbo (IG) udpeget af 3B s bestyrelse Jens Wenzel

Læs mere

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune Punkt 10. Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune 2014-002592 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, i samarbejde med Familie- og Socialforvaltningen, at byrådet

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

Vindmøller ved Lindum Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V1

Vindmøller ved Lindum Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V1 FO FO R RS SL LA AG G Vindmøller ved Lindum DECEMBER 2010 Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V1 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive

Læs mere

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus)

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 11. december 2012 Tid 09:00 Sted NB. Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Under pkt. 3 deltager afdelingsleder Birgitte Kvist, Sundhedsfremme og forebyggelse.

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Gentofte den 4. februar 2011 kl. 11.00 på Lejerbos kontor

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Gentofte den 4. februar 2011 kl. 11.00 på Lejerbos kontor Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Gentofte den 4. februar 2011 kl. 11.00 på Lejerbos kontor Til stede var bestyrelsesmedlemmerne Gunnar Sørensen, Mogens W. Gertz og Anders Petersen. Fra administrationen deltog

Læs mere

Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del Bilag 1 Offentligt Europaudvalget Til: Dato: Udvalgets medlemmer 8. oktober 2014 Europaudvalget (EUU) Europaudvalget holder normalt møde om fredagen kl. 10.00 eller kl.

Læs mere

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE INDHOLD: PLACERING OG BAGGRUND S. 2-3 FALKEVEJ S. 4-5 LERSØ PARKALLÉ S. 6-7 ØKONOMI OG STATUS FOR UDMØNTNING S. 8 1 PLACERING FALKEVEJ

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2 Voksen- og Plejeudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2008 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 3 Dato : 9. juni 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. : Medlemmer Valdemar Haumand (A) (Formand) Kai Hansen (V) (Næstformand)

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS

VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Kollegiekontoret i Aarhus. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Aarhus Kommune. 2. Boligorganisationen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark. Januar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark. Januar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark Januar 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om etablering af nationalparker i Danmark (beretning

Læs mere

Birkebo III Skema A ansøgning

Birkebo III Skema A ansøgning 1 Nr. : Birkebo III Skema A ansøgning Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 11/26885 Byrådet Udskrift af E-mail fra Arup og Hvidt - Birkebo III -Skema A -ansøgning maj 2015 Birkebo III Skema A ansøgning

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Rådhuset 1599 København V Att. Diddi Thiemann Norup 9. oktober 2012

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Rådhuset 1599 København V Att. Diddi Thiemann Norup 9. oktober 2012 Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Rådhuset 1599 København V Att. Diddi Thiemann Norup 9. oktober 2012 Skydebaneforeningens køb af bygningerne på skyttecentret 1. Tilbud Skydebaneforeningen (herefter

Læs mere

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg forenede Boligselskaber 3104-8/0051 Grønlandsgård,

Læs mere

Byrådet. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 16.12.2013. Punkt 17. 2012-47060.

Byrådet. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 16.12.2013. Punkt 17. 2012-47060. Punkt 17. Sundby-Hvorup Boligselskab Hanebjælken - Vestbjerg - 117 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A). 2012-47060. Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Budgetlægningen for 2015-2018. Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2015-2018. Til: Byrådet m.fl.

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Budgetlægningen for 2015-2018. Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2015-2018. Til: Byrådet m.fl. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2015-2018 Til: Byrådet m.fl. Dato: 7. januar 2014 Sagsbeh.: AJ Journalnr.: 13/20800 Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 2. december 2008 Anlægsbevilling til indledende arbejder i forbindelse med opførelse af kommunalt bofællesskab til

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Struer og Lemvig den 23. august 2011 kl. 17.00 i Holstebro

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Struer og Lemvig den 23. august 2011 kl. 17.00 i Holstebro Referat af organisationsmøde 23. august 2011 Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Struer og Lemvig den 23. august 2011 kl. 17.00 i Holstebro Fra bestyrelsen deltog: Formand Regnar Sehested, Sally Jensen, Lars Nielsen,

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Eventuelt salg af kommunale ældreboliger i Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommune. Eventuelt salg af kommunale ældreboliger i Allerød Kommune NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 04. december 2013 Sekretariatet Eventuelt salg af kommunale ældreboliger

Læs mere

V E D T Æ G T E R F O R F R E D E R I K S B E R G B O L I G F O N D

V E D T Æ G T E R F O R F R E D E R I K S B E R G B O L I G F O N D V E D T Æ G T E R F O R F R E D E R I K S B E R G B O L I G F O N D A. Fondens navn, hjemsted og formål. 1. Fondens navn er Frederiksberg Boligfond. "Frederiksberg Boligfond" er stiftet af Frederiksberg

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde med Samvirkende Boligselskaber og Brumleby den 21. september 2010

Referat af styringsdialogmøde med Samvirkende Boligselskaber og Brumleby den 21. september 2010 1 Der blev afholdt møde i Njalsgårdens mødecenter, Njalsgade 13, 2300 København S med deltagelse af: Fra Samvirkende Boligselskaber og Brumleby: Margrete Pump, kundedirektør, Anne Mette Fredsgaard Svendsen,

Læs mere

Tilpasning af Musikhusets anlægsbevilling på baggrund af totalentreprisekonkurrencen

Tilpasning af Musikhusets anlægsbevilling på baggrund af totalentreprisekonkurrencen ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den : 2. maj 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 9001 /

Læs mere

Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen

Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Struer Byråd Referat Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Afbud fra/fraværende: Alle mødt. Mødet hævet kl.: 17.13 Pkt. Tekst Side 21 Udvælgelse af projekter til anvendelse af midler i Grøn Ordning

Læs mere

Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103

Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103 Pkt.nr. 5 Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget 1. at de ændringer til forskriftens

Læs mere

Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune

Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune Vedtægter 1. Navn I. DEN LOKALE AKTIONSGRUPPE Aktionsgruppens navn er Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune 2. Hjemsted Aktionsgruppens hjemsted er Middelfart Kommune. 3. Formål Foreningens formål

Læs mere

FORSLAG. Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL 2011. Kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.

FORSLAG. Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL 2011. Kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4. FORSLAG Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL 2011 Kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V5 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive Kommune som energikommune

Læs mere

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug Den 6. december 2005 og Fiskeri

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug Den 6. december 2005 og Fiskeri Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF alm. del - Bilag 154 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug Den 6. december 2005 og Fiskeri./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Bebyggelsen er nedslidt og der er byggetekniske skader, utidssvarende boliger og nedslidte friarealer.

Bebyggelsen er nedslidt og der er byggetekniske skader, utidssvarende boliger og nedslidte friarealer. Punkt 13. Himmerland Boligforening - Sallingsundvej (afd. 19) og Tambosundvej (afd. 22) - 395 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Godkendelse inden byggestart

Læs mere

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 6. marts 2013 Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet 1. Resume Midttrafik har endnu ikke truffet beslutning om eventuel tilslutning til

Læs mere

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden.

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden. Bilag 1 - Overførsel af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013 I nedenstående skema er vist de enkelte fagudvalgs overførsler af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013: Overførsel af rådighedsbeløb

Læs mere

Samlet for Teknik- og Miljøudvalget 2.600 5.200 5.200 5.200

Samlet for Teknik- og Miljøudvalget 2.600 5.200 5.200 5.200 PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2012-2015 F = for (forslaget indgår i prioriteringsrummet) I = imod (forslaget indgår ikke i prioriteringsrummet) U = undlader at stemme Center 2012 2013 2014 2015 A C O V Teknik-

Læs mere

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab Dato: 10. juni 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Richard Poulsen Bestyrelsesmedlem

Læs mere

TIL BEBOERNE I AFDELING 63

TIL BEBOERNE I AFDELING 63 TIL BEBOERNE I AFDELING 63 VÆRSGO Her får du materiale til afdelingsmødet: Dagsorden Forretningsorden for afdelingsmødet Afdelingens driftsbudget 2016 Vedligeholdelsesopgaver 2016 Planlagt vedligeholdelse

Læs mere

Vedtægter For Bækmarksbro Varmeværk A.M.B.A.

Vedtægter For Bækmarksbro Varmeværk A.M.B.A. Vedtægter For Bækmarksbro Varmeværk A.M.B.A. Vedtægter For Bækmarksbro Varmeværk A.M.B.A. 1 Navn og hjemsted. 1.1 Selskabets navn er Bækmarksbro Varmeværk A.M.B.A. 1.2 Selskabets hjemsted er Lemvig Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Lyngby Delebil

Vedtægter for Lyngby Delebil Vedtægter for Lyngby Delebil 1 Navn og hjemsted 1.1. Foreningens navn er Lyngby Delebil FMBA. 1.2. Foreningens hjemsted er Lyngby-Taarbæk kommune. 2 Formål 2.1. Foreningens formål er at indkøbe, lease

Læs mere

Ejerforeningen Åhavnen II

Ejerforeningen Åhavnen II Ejerforeningen Åhavnen II 25. marts 2015 Ejerforeningen II Bestyrelsens årsberetning 2014-2015 Siden seneste generalforsamling i 2014 har der været afholdt 9 bestyrelsesmøder, der udover udfordringerne

Læs mere

Vedtægter. for. den selvejende boligorganisation. Køge Boligselskab

Vedtægter. for. den selvejende boligorganisation. Køge Boligselskab Vedtægter for den selvejende boligorganisation Køge Boligselskab Indholdsfortegnelse Kapitel I. Navn, hjemsted og formål... 1 Kapitel II. Organisationens ledelse... 2 4-10 Repræsentantskabet... 2-4 11-13

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Referat Åben dagsorden Økonomiudvalget 20142017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:15 Mødet afsluttet: kl. 12:35 Mødested: Ekstraordinært Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: Jour. nr.: Ref.: PEJ, JVP, HC Leje

Læs mere

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre Anlæg Nummer 78 Projektnavn Ekstra midler til modernisering af lokale aktivitetscentre Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.22.18 Aftaleenhed Fagsekretariat Plan og Kultur Indsatsområde Bosætning

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen Nørrebro Park Skole

Forretningsorden for skolebestyrelsen Nørrebro Park Skole Forretningsorden for skolebestyrelsen Nørrebro Park Skole 1: Medlemmer: a. Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejder repræsentanter, og 2 elevrepræsentanter der alle er stemmeberettiget.

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Thyges Banke Grundejerforening. Kalundborg

VEDTÆGTER. for. Thyges Banke Grundejerforening. Kalundborg VEDTÆGTER for Thyges Banke Grundejerforening Kalundborg 3. udgave. Vedtaget på generalforsamlingen 29. maj 2007 1 af 7 Vedtægter for grundejerforeningen, Navn, hjemsted og formål. 1 Foreningens navn er

Læs mere

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.10 Indkaldte: kl. 13.00 repræsentanter fra Aftenskolesamrådet, pkt. 87 kl. 13.45

Læs mere

KLUBVEDTÆGTER. Indhold: for medlemmer af. DANSK EL-FORBUND i EL-KLUB UGGERLY. Klubvedtægter. Forretningsorden for generalforsamling

KLUBVEDTÆGTER. Indhold: for medlemmer af. DANSK EL-FORBUND i EL-KLUB UGGERLY. Klubvedtægter. Forretningsorden for generalforsamling KLUBVEDTÆGTER for medlemmer af DANSK EL-FORBUND i EL-KLUB UGGERLY Indhold: Klubvedtægter Forretningsorden for generalforsamling Forretningsorden for bestyrelsen 1 Klubbens formål og virke Klubbens formål

Læs mere

Miljøministerens svar på spørgsmål nr. 143 (alm. del) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

Miljøministerens svar på spørgsmål nr. 143 (alm. del) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg. J.nr. 764-00065 Den Miljøministerens svar på spørgsmål nr. 143 (alm. del) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg. Spørgsmål 143 Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 6. januar 2008

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

FOROFFENTLIGHED NYT OMRÅDE TIL DAGLIGVAREBUTIK M.FL. VED DUEDALEN I VISSENBJERG

FOROFFENTLIGHED NYT OMRÅDE TIL DAGLIGVAREBUTIK M.FL. VED DUEDALEN I VISSENBJERG FOROFFENTLIGHED NYT OMRÅDE TIL DAGLIGVAREBUTIK M.FL. VED DUEDALEN I For- og bagside: Panorama af hjørnet ved Søndersøvej og Middelfartvej. 2 Indhold OMRÅDE TIL LOKALCENTER VED DUEDALEN I INDHOLD Oversigtskort........................................................................................

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 28. april 2016, kl. 17.00 Hvidovreparkens beboerlokale, Hvidovregade 18B, Hvidovre

Organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 28. april 2016, kl. 17.00 Hvidovreparkens beboerlokale, Hvidovregade 18B, Hvidovre Organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 28. april 2016, kl. 17.00 Hvidovreparkens beboerlokale, Hvidovregade 18B, Hvidovre Organisationsbestyrelsen: Formand Carsten Groth-Rasmussen, næstformand Mogens

Læs mere

4... Styregruppen for ældreidræt søger om tilskud fra Vækstpuljen til afholdelse af konference 4

4... Styregruppen for ældreidræt søger om tilskud fra Vækstpuljen til afholdelse af konference 4 Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. august 2006, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 Dagsorden INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser2 2... Folkeoplysningsudvalgets møder i 2007. 2 3... Anvisning af

Læs mere

Analyse af kommunernes vedligeholdelsesefterslæb

Analyse af kommunernes vedligeholdelsesefterslæb Analyse af kommunernes vedligeholdelsesefterslæb Analyserapport nr. 1. April 29 1 Indholdsfortegnelse: Indledning side 1 Formål side 1 Fremgangsmåde side 2 Afgrænsning og usikkerhed side 3 Kommunernes

Læs mere

Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A).

Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A). Punkt 21. Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A). 2012-43871. By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Vedtægter for VP SECURITIES A/S

Vedtægter for VP SECURITIES A/S 1. Navn 1.1. Selskabets navn er VP SECURITIES A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene VÆRDIPAPIRCENTRALEN A/S og VP A/S. 2. Formål Selskabets formål er at drive virksomhed som værdipapircentral

Læs mere

FJERNVARMESELSKAB A.M.B.A. INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 NAVN OG HJEMSTED 2 2 FORMÅL OG FORSYNINGSOMRÅDE 2 3 ANDELSHAVERE/VARMEAFTAGERE 2

FJERNVARMESELSKAB A.M.B.A. INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 NAVN OG HJEMSTED 2 2 FORMÅL OG FORSYNINGSOMRÅDE 2 3 ANDELSHAVERE/VARMEAFTAGERE 2 FJERNVARMESELSKAB A.M.B.A. VEDTÆGTER. INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 NAVN OG HJEMSTED 2 2 FORMÅL OG FORSYNINGSOMRÅDE 2 3 ANDELSHAVERE/VARMEAFTAGERE 2 4 ANDELSHAVERENS HÆFTELSE OG ØKONOMISKE ANSVAR 3 5 UDTRÆDELSESVILKÅR

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.08.29.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.08.29.htm Page 1 of 9 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 29. august 2006 Tidspunkter 10:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Hans Krarup Olesen med afbud Page

Læs mere

5560/14 ADD 1 lao/js/mc 1 DG E 2 A

5560/14 ADD 1 lao/js/mc 1 DG E 2 A RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 17. marts 2014 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2011/0398 (COD) 5560/14 ADD 1 AVIATION 15 ENV 52 CODEC 149 UDKAST TIL RÅDETS BEGRUNDELSE Vedr.: Rådets førstebehandlingsholdning

Læs mere

Dette notat indeholder alene reglerne for selve støtten og forholder sig ikke til de bygningstekniske regler.

Dette notat indeholder alene reglerne for selve støtten og forholder sig ikke til de bygningstekniske regler. NOTAT Dato Borgmestersekretariatet Notat til Økonomiudvalget om regler for opførelse og finansiering af almene boliger/støttet byggeri Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Økonomiudvalget har bedt om at få udarbejdet

Læs mere

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Lederne

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Lederne Maj 2016 Vedtægter for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Lederne 1 Navn og hjemsted Organisationens navn er Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Lederne. Organisationens hjemsted er København. 2 Formål

Læs mere

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer -

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer - Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer - BILAG A Gældende vedtægt 1 Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. Hjemstedet er København, Danmark. 2 Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd

Læs mere

Love for Ledernes Hovedorganisation

Love for Ledernes Hovedorganisation Love for Ledernes Hovedorganisation 1. Navn 1.1 Organisationens navn er Ledernes Hovedorganisation med hjemsted i København. 2. Formål 2.1 Ledernes Hovedorganisation skal som en selvstændig og partipolitisk

Læs mere

NOTAT. Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen kan opdeles i 4 hovedaktiviteter:

NOTAT. Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen kan opdeles i 4 hovedaktiviteter: SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2016-2019 Til: Byrådet m.fl. Dato: 17. december 2014 Sagsbeh.: AJ Sagsnr.: 14/18683 Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler NOTAT Dato Social- og Sundhedsforvaltningen Sekretariat og Økonomi Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Nærværende notat sammenfatter

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 5. september 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 5. september 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 5. september 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse...2 3. KF - Ansøgning om fritagelse for halleje...3

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.01.31.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.01.31.htm Page 1 of 9 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 31. januar 2006 Tidspunkter 10:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Page 2 of 9 Indholdsfortegnelse 25. Lokalplan

Læs mere

Pkt.nr: 6 Endelig vedtagelse af Lokalplan 328. Klubbygning og mindre bolværk i Kystagerparken. 227481

Pkt.nr: 6 Endelig vedtagelse af Lokalplan 328. Klubbygning og mindre bolværk i Kystagerparken. 227481 Pkt.nr: 6 Endelig vedtagelse af Lokalplan 328. Klubbygning og mindre bolværk i Kystagerparken. 227481 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget anbefale over for Kommunalbestyrelsen

Læs mere

2. Rapport fra Mellemfolkeligt Samvirke vedr. nydanskeres deltagelse i det lokale foreningsliv *

2. Rapport fra Mellemfolkeligt Samvirke vedr. nydanskeres deltagelse i det lokale foreningsliv * Møde i tirsdag den 17. februar 2004, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Rapport fra Mellemfolkeligt Samvirke vedr. nydanskeres deltagelse i det lokale foreningsliv

Læs mere

Tandlægernes Nye Landsforening

Tandlægernes Nye Landsforening Tandlægernes Nye Landsforening Forretningsorden for hovedbestyrelsen Kap. 1 Hovedbestyrelsens beføjelser.1 Hovedbestyrelsens ansvar.2 Prokura m.m. Hovedbestyrelsen forestår den overordnede ledelse af foreningen.

Læs mere

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING TIL AKTIONÆRERNE I VICTORIA PROPERTIES A/S

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING TIL AKTIONÆRERNE I VICTORIA PROPERTIES A/S FONDSBØRSMEDDELELSE NR. 107 1 af 6 INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING TIL AKTIONÆRERNE I VICTORIA PROPERTIES A/S I henhold til vedtægternes pkt. 8.4 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning

Forslag til folketingsbeslutning Fremsat den {FREMSAT} af social -, børne og integrationsminister Annette Vilhelmsen Forslag til folketingsbeslutning om Danmarks ratifikation af den valgfri protokol af 13. december 2006 til konventionen

Læs mere

Hvidovrebo. Afdeling 4. Hvidovrebo, afdeling 4. Budget for 2016

Hvidovrebo. Afdeling 4. Hvidovrebo, afdeling 4. Budget for 2016 Hvidovrebo Afdeling 4 Hvidovrebo, afdeling 4 Budget for 2016 Boligafgiftsforhøjelse 2,26% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring 4 + 5 Budget

Læs mere

1 Selskabets navn og hjemsted Selskabets navn er Skanderborg-Hørning Fjernvarme A.m.b.a. Selskabets hjemsted er Skanderborg Kommune.

1 Selskabets navn og hjemsted Selskabets navn er Skanderborg-Hørning Fjernvarme A.m.b.a. Selskabets hjemsted er Skanderborg Kommune. VEDTÆGTER 1 Selskabets navn og hjemsted Selskabets navn er Skanderborg-Hørning Fjernvarme A.m.b.a. Selskabets hjemsted er Skanderborg Kommune. 2 Formål Selskabets formål er at tilvejebringe fjernvarme

Læs mere

Virksomhedsbesøg hos AMBU, Pederstrup Erhvervspark

Virksomhedsbesøg hos AMBU, Pederstrup Erhvervspark Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget DAGSORDEN med beslutninger (1-9) Virksomhedsbesøg hos AMBU, Pederstrup Erhvervspark 2002000902 Udvalget har besluttet besøge lokale virksomheder, og AMBU besøges

Læs mere

Grundejerforeningen Østergårdsparken

Grundejerforeningen Østergårdsparken Grundejerforeningen Østergårdsparken Ordinær generalforsamling den 27. marts 2008. Rasmus Kjærgaard bød velkommen og orienterede om, at både formanden og næstformanden var blevet forhindrede i at deltage,

Læs mere

Stk. 4. Formanden, medlemmerne og suppleanterne udpeges for op til 4 år ad gangen. 2. Danmarks Vækstråd udpeger en næstformand blandt sine medlemmer.

Stk. 4. Formanden, medlemmerne og suppleanterne udpeges for op til 4 år ad gangen. 2. Danmarks Vækstråd udpeger en næstformand blandt sine medlemmer. Maj 2014 Forretningsorden for Danmarks Vækstråd I medfør af 7, stk. 6 i lov om erhvervsfremme og regional udvikling, jf. lovbekendtgørelse nr. 1715 af 16. december 2010, som ændret senest ved lov nr. 313

Læs mere

Forretningsorden for forældrebestyrelsen i Sneglehuset

Forretningsorden for forældrebestyrelsen i Sneglehuset Forældrebestyrelsens beføjelser og kompetencer: Forældrebestyrelsen skal have indflydelse på principper for daginstitutionens arbejde samt fastlæggelse af principper for anvendelsen af den tildelte budgetramme

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 27. Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 27. Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 27 Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007. Mødet begyndte kl. 15.30 og sluttede kl. 15.55. John Køhler mødte kl. 15.35 efter behandlingen

Læs mere

Godkendelse af administrationsgrundlag og tilsyn med private pasningsordninger

Godkendelse af administrationsgrundlag og tilsyn med private pasningsordninger Punkt 6. Godkendelse af administrationsgrundlag og tilsyn med private pasningsordninger 2016-011001 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender, at forvaltningen

Læs mere