Centralt affaldssug Odense. Beskrivelse og kravspecifikation

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Centralt affaldssug Odense. Beskrivelse og kravspecifikation"

Transkript

1 Centralt affaldssug Odense Etablering af samlet anlæg i totalentreprise Beskrivelse og kravspecifikation August 2014 Projekt : Dato :

2

3 Centralt affaldssug, Odense Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 GENERELT Orientering om entreprisen Opdeling af entreprisen i projektområder og aktiviteter Afgrænsning af entreprisen 9 2 ANLÆGGETS PRINCIPIELLE UDFORMNING OG FUNKTION Terminal Ledningstracéring Affaldsindkast Affaldsrum Styring og overvågning Miljø Brand Samlet oversigt over affaldsmængder og bufferbehov 20 3 KAPACITET Affaldsfraktioner- og mængder Kapacitet ved indkast generelt og ved spidsbelastning Oppetid for brugerne Sugeafstande 22 4 DETAILPROJEKTERING AF ANLÆG 22 5 TIDSPLAN OG PLANLÆGNING Detailtidsplan Koordinering med øvrige aktiviteter Kritiske forløb 24

4 Centralt affaldssug, Odense Side 3 6 IDRIFTSSÆTTELSE, INDKØRING, OPLÆRING OG DRIFTSOPTIMERING 24 7 FUNKTIONSGARANTIER 25 8 BILAG 25

5 Centralt affaldssug, Odense Side 4 1 GENERELT 1.1 Orientering om entreprisen Odense Kommune er i gang med et større byomdannelsesprojekt i Odense Bymidte og på Odense Havn,herunder det nye Musik-, teater- og konferencehus Odeon. Baggrunden for nærværende projekt er et ønsket om at etablere en affaldsløsning, der minimerer den fysiske og visuelle belastning af arealerne mellem bygninger mv., i projektområderne. Affaldet skal gemmes væk og kørsel med tung trafik skal minimeres. Derfor ønskes der etableret et centralt affaldssug til betjening af projektområderne. Det centrale affaldssug skal kunne bortskaffe følgende affaldsfraktioner: Dagrenovation/restaffald Papir (muligvis iblandet småt pap) Plast (muligvis iblandet metal) Offentligt skrald fra byrummet - som fx ispapir og bananskræller Organisk affald sorteres ud og bortskaffes via køkkenkværne. Dog kan der forekomme organiske rester ved erhverv og ved dagrenovation som følgene af ringe sortering. Entreprisen omfatter projektering, levering, montering/etablering, idriftsættelse og driftsoptimering samt 1 års drift af det samlede affaldshåndteringsanlæg som totalentreprise. Entreprisen udbydes på funktionskrav. Beskrivelser og tegninger i nærværende udbudsmateriale indikerer udstrækning og fysiske begrænsninger, men den nærmere udformning, herunder detailprojektering, af anlægget står totalentreprenøren for. Det må forventes, at arbejdet skal udføres i mindre etaper i takt med udbygning af de nye byområder. Og der skal sættes tid af til koordinering med andre bygherrer, entreprenører, rådgivere, forsyningsselskaber, myndigheder mv. Der skal afgives tilbud på etablering af et komplet funktionsdygtigt affaldssug. Entreprisen er inddelt i projektområder og aktiviteter, og der skal afgives tilbud på hver aktivitet for sig i ht. tilbudslisten. Opførelse af en terminalbygning er bygherreleverance. Entreprenøren skal definere behov for areal, loftshøjde, indretning mv. af hensyn til det tilbudte udstyr tilaffaldshåndteringen. 1.2 Opdeling af entreprisen i projektområder og aktiviteter Entreprisen opdeles i 3 projektområder: Projektområde 1 - Odeon Projektområde 2 Thomas B. Thriges Gade Projektområde 3 Odense Havn Aktiviteterne er opdelt i følgende hovedområder:

6 Centralt affaldssug, Odense Side 5 Terminalbygning (2 mulige placeringer) Udstyr i og ved terminalbygning Hovedledning fra terminal frem til projektområde 1 Odeon og til projektområde 2 TBT Stikledning, tekniske komponenter og levering og montering af affaldsindkast i og ved projektområde 1 Odeon Hovedledning med afproppede afgreninger til byggefelt 4 til 19 i projektområde 2, etape 1 Stikledninger, rør og tekniske komponenter i bygninger samt montering af affaldsindkast til byggefelt 4 19 i projektområde 2, etape 1 Hovedledning med afproppede afgreninger til byggefelt 1-3 i projektområde 2, etape 2 Stikledninger, rør og tekniske komponenter i bygninger samt montering af affaldsindkast til byggefelt 1-3 i projektområde 2, etape 2 Hovedledning til projektområde 3 Odense Havn samt tilslutning af eksisterede ledninger/ mobilsugeanlæg Hovedledning, stikledning, tekniske komponenter i bygninger samt montering af affaldsindkast til i alt 17 planlagte bygninger i Promenadebyen 1 og 2 samt Stenfiskerkajen. Som nævnt ovenfor opdeles projektet i 3 projektområder. Efterfølgende er en beskrivelse af projektområderne i den rækkefølge, som de forventes udført og realiseret i. Se tegningsmateriale. Projektområde 1 Odeon I området mellem Odense Koncerthus, Claus Bergs Gade 7, 5000 Odense C og Thomas B. Thriges Gade er Odense Kommune ved at etablere et nyt Musik-, teater- og konferencehus Odeon. Odeon skal danne rammen om både kulturelle og kommercielle aktiviteter. Kombinationen af musik, kultur, konferencer, café, restaurant, butik og ungdomsboliger skal give huset liv og dynamik i dagligdagen. Der kan på Odense Kommunes hjemmeside findes en generel information om projektet. Generelt er håndtering af affald via det centrale affaldssug placeret i bygning og i terræn ved Hans Mules Gade.

7 Centralt affaldssug, Odense Side 6 Der etableres fire standere i terræn i fortov ved cykelparkering i Hans Mules Gade: 2 standere til dagrenovation/restaffald skal kunne benyttes af butik og skal have indkast til poser på op til 110 liter. 1 stander til papir og 1 stander til plast skal benyttes af boliger og butik. Stander til plast skal have indkast til poser på op til 110 liter. Der etableres to standere i rampe ved indgang i facade mod hans Mules Gade. Indkastene er til dagrenovation/restaffald og skal benyttes af Musik og Teaterhuset. De skal have indkast til poser på op til 110 liter. Der etableres gennemgående skakte med indkast fra trapperum på alle etager (fra stue til 6. etage). Skaktene benyttes af boliger (5 etager) og butik (stueetagen). Affaldsrum til rørføring og teknik i forbindelse med den gennemgående skakt er placeret i kælderniveau Se tegningsmateriale. Projektområde 2 Thomas B. Thriges Gade Odense Kommune og RealDania gennemfører sammen et historisk byomdannelsesprojekt, der skal forvandle Thomas B. Thriges Gade fra trafikeret vej gennem Odense centrum til et levende og mangfoldigt byområde. Området skal være en blanding af boliger, butikker, restauranter og caféer. Fodgængere og cyklister skal have trygge ruter og der skal gøres plads til en letbane. Der bliver etableret underjordisk parkering for biler, mens der i gadeplanet kommer torve og byrum, som giver plads til leg og udfoldelse. Byomdannelsesprojektet beskrives som Fra Gade til By Omdannelse af Thomas B. Thriges Gade og en generel information om byomdannelsesprojektet kan findes på den officielle hjemmeside Som det fremgår af den generelle beskrivelse omfatter projektområdet ca etagekvadratmeter der er sammensat af mindst 65% boliger, ca. 25% erhverv og max 10% detailhandel. De ca etagekvadratmeter er fordelt ud på 19 byggefelter. Byggefelterne er udbudt til salg som optioner, og investorer er i øjeblikket ved at projektere forslag til indretning af deres byggefelter. Det er således ikke muligt at sige noget om, hvilke byggefelter der bliver bebygget først eller i hvilken rækkefølge. Projektområde 2 er inddelt i to etaper. Etape 1, som omfatter byggefelt 4 19 og etape 2, som omfatter byggefelt 1 3. Det første, der etableres i projektområde 2 i forbindelse med det centrale affaldssug er hovedledning med afproppede afgreninger i etape 1.

8 Centralt affaldssug, Odense Side 7 Derefter etableres stikledninger, rør og tekniske komponenter i affaldsrum og monteres affaldsindkast (herunder offentlige skraldespande) til byggefelt Dette forudsættes at skulle etableres i vilkårlig rækkefølge og sideløbende med områdets udbygning. Vedrørende affaldsrum se afsnit 2.4. Etape 2 etableres på samme måde som etape 1. Se tegningsmateriale. Størstedelen af byggefelterne i Thomas B. Thriges Gade er beliggende over en parkeringskælder, som ikke må anvendes til affald ej heller til rørføring. Al affaldshåndtering skal således ske fra stueplan. Dette giver begrænsninger i hvor meget affald, der kan samles/opbevares mellem indkast i stueplan og ventil til hovedledning (affaldsbufferen). Vertikalt er der ca. 100 cm fra overside af kælderdæk til gulvniveau i stueetage og herfra ca. 110 cm til center af affaldsindkast. 1,1m 1,0m Principsnit i bygning over parkeringskælder Flere sokler i byggefelterne er en del af den bærende kælderkonstruktion og må derfor ikke gennembrydes af affaldssugerør. Se tegningsmateriale. Der er to mulige ledningstracé uden for kælderkonstruktionen i selve projektområde 2 til hovedledningen. Et langs kælderkonstruktion mod vest og et langs kælderkonstruktion mod øst. Se tegningsmateriale. Hovedledningen og stikledninger til de store affaldsrum (affaldsrum type III) i dette projektområde (projektområde 2) må max være ø 400 mm. Øvrige stikledninger må max være ø 350 mm.

9 Centralt affaldssug, Odense Side 8 Projektområde 3 Odense Havn Projektområdet omfatter Promenadebyen 1, Promenadebyen 2 og Stenfiskerkajen, hvor der i dele af området er et eksisterende mobilsugeanlæg, som skal kobles på det centrale affaldssug. Se tegning TV1P_012. Eksisterende og planlagte forhold ved udgangen af 2015 Promenadebyen 1 er bebygget med 5 ud af i alt 8 påtænkte ejendomme. Der er etableret og planlagt mobilsug til dagrenovation/restaffald i 5 ejendomme med i alt 9 mobilsugetanke ved udgangen af 2015: Blok 1: Opgang 2-4 har 1 stk. 3,2 m 3 tank Blok 2: Opgang 6-10 har 2 stk. 2,4 m 3 tanke Blok 3: Opgang har 2 stk. 1,6 m 3 tanke Blok 4: Påregnes at få 2 stk. 2,4 m 3 tanke Blok 5: Påregnes at få 2 stk. 2,4 m 3 tanke Tankene i bygningerne er forbundet med Ø320 mm flangesamlede plast/stålrør - ført ud til facade. Tanke og rør i bygninger er leveret af Dansk Skraldesug (DS). Udendørs i området mellem Promenadebyen 1 og 2 er der placeret en betongrube med 2 stk. 2,8 m 3 tanke med indbygget skruefunktion. Uden for Promenadebyen 1 mod vandsiden og rundt i Finlandsgade samt fra betongruben mellem Promenadebyen 1 og 2 er der etableret et rørsystem for mobilsug bestående af Ø355 mm muffesvejste stålrør. Rørsystemet er ført frem til et fælles sugested ved Londongade. Rørsystemet betjener 7 offentlige skraldespande placeret langs med kajen og de 9 mobilsugtanke. Der er indbygget en dobbelt sektioneringsventil på røret i Finlandsgade ved afgrening ind til betongruben. Offentlige skraldespande, rør, ventil og skruetanke er leveret af Envac Danmark (ED). Promenadebyen 2 er endnu ikke bygget. Stenfiskerkajen er delvis bygget, men uden indbygget sugeanlæg. Den fremtidige affaldshåndtering Det mobile affaldssug beskrevet ovenfor ombygges og tilsluttes det centrale affaldssug. De eksisterende rør i terræn skal indgå i det fremtidige anlæg. De 9 indendørs tanke i blok 1 til 5 i Promenadebyen 1 samt rør i bygninger fjernes og erstattes af tekniske komponenter og rør til det centrale affaldssug, så dagrenovation/restaffald kan bortskaffes via det centrale affaldssug. Promenadebyen 1 (blok 6-8) samt Promenadebyen 2 (7 blokke) forventes bygget. Det

10 Centralt affaldssug, Odense Side 9 påregnes, at der etableres 2 skakte til dagrenovation/restaffald i hver af de nye blokke, som tilsluttes det centrale affaldssug. I terræn etableres 6 standere til henholdsvis papir (muligvis iblandet pap) og plast (muligvis iblandet metal), som kobles på det centrale affaldssug. Se også afsnit 2.4. Stenfiskerkajen har stadig plads til ny beboelse, og forventes tilsluttet det kommende centrale affaldssug. I terræn etableres 4 standere til henholdsvis papir (muligvis iblandet pap) og plast (muligvis iblandet metal), som kobles på det centrale affaldssug. Se også afsnit Afgrænsning af entreprisen Det centrale affaldssug omfatter alle komponenter, der er nødvendige for anlæggets samlede funktion. Entreprenørens tekniske ydelser starter ved: Skakte Projektområde 1: Underside af etageadskillelse mod stueetage Projektområde 2: Underside af etageadskillelse mod 1. sal Projektområde 3: Underside af etageadskillelse mod stueetage Indkastlåger til skakte Projektområde 1: Indkastlåger (7 standardlåger) til skakt (1 på hver etage i ungdomsboliger) Vægindkast I alle projektområder: Bagsiden af vægindkast Standere Projektområde 1: Standere (6 standardindkast) i terræn Projektområde 2 og 3: Overside terræn incl. teknik til stander Offentlige skraldespande Projektområde 2: Overside terræn incl. teknik til offentlig skraldespand Entreprenørens ydelser slutter ved affaldscontainerne i terminalen, inklusive den nødvendige styring, regulering og overvågning af hele det samlede anlæg. Design af affaldsindkast Affaldsindkastene i de nye byområder designes i samarbejde med Odense Renovations arkitekt. Entreprenøren skal deltage aktivt i udviklingen af affaldsindkastene Det vil sige; deltage i møder og anvende den fornødne tid til kommentering af forslag og beskrivelser. Entreprenøren skal sikre, at affaldsindkastene fungerer hensigtsmæssigt og kan kobles sammen med rørene/anlægget.

11 Centralt affaldssug, Odense Side 10 Når affaldsindkastene er designet, udbyder Odense Renovation disse i en særskilt entreprise. Selve produktion og levering af affaldsindkastene er således ikke en del af denne entreprise. Levering og montering af affaldsindkast Der skal dog leveres og monteres fuldt funktionsdygtige standardindkast til Odeon (6 standere (d) samt 6 indkastlåger (a) til gennemgående skakt ved ungdomsboliger. Ved Odeon skal entreprenøren påregne at udskifte egne affaldsindkast med bygherrens nydesignede affaldsindkast, når disse leveres. Montering og tilslutning af de nydesignede affaldsindkast (bygherreleverance) i alle 3 projektområder er en del af denne entreprise. For placering af affaldsindkast se tegningsmateriale. For antal af affaldsindkast se skema i bilag A. Affaldsrum Tilluft til affaldsrummene kan ikke tages fra kælderetagen, men skal trækkes via tag, sokkel eller facade endelig føringsvej er ikke fastlagt. Placering og projektering af tilluft skal ske i samarbejde med Odense Renovation og private bygherrer. Udsparinger til affaldssugerør og kabler foretages af private bygherrer. Tætning forestås af entreprenøren. Grave-, støbe og belægningsarbejder Denne entreprise omfatter alle grave-, støbe- og belægningsarbejder i forbindelse med det samlede anlæg således også ved standere og offentlige skraldespande i terræn. Dog med undtagelse af gravearbejdet over kælder i projektområde 2. Der skal således medregnes gravearbejde i forbindelse med etablering af hovedledning og afgreninger samt eventuelle stikledninger under letbanetracé i projektområde 2, men ikke i forbindelse med de stikledninger der etableres i arealet over kælderen i projektområde 2. Terminal Odense Renovation anskaffer og byggemodner en grund til terminalbygningen samt projekterer, udbyder og bygger selve bygningen i en særskilt entreprise. Odense Renovation fremfører el, vand og evt. telekommunikation frem til teknikrum, hvis størrelse og placering i terminalen aftales nærmere. Nærværende entreprise omfatter således levering og indbygning af alt nødvendigt udstyr fra teknikrum til leveret udstyr og apparatur, som hører til et intakt og fuldt funktionsdygtigt centralt affaldssug. I terminalen skal containerne kunne hentes af standard lastbiler med container ophalingsudstyr (kroghejs). Alt nødvendigt udstyr til håndtering af affaldet og containerne frem til disse kan læsses på en lastbil er indeholdt i entreprisen. Terminalen lokaliseres, så den maksimale afstand til det fjerneste affaldsventil er 1,6 km.

12 Centralt affaldssug, Odense Side 11 Totalentreprenøren må således påregne et tæt samarbejde med Odense Renovation, deres tekniske rådgivere (både ingeniør og arkitekt) til terminalbygningen og den entreprenør, der skal opføre bygningen. Totalentreprenøren skal levere en komplet indretning af terminalbygninger, således at bygningen bliver opført med den optimale geometri. Totalentreprenøren skal ligeledes oplyse, hvilke forsyninger der er nødvendige til det centrale affaldssug. 2 ANLÆGGETS PRINCIPIELLE UDFORMNING OG FUNKTION 2.1 Terminal Terminalen forventes placeret på adressen Enggade 13 eller Kottesgade 15. Terminalbygningen projekteres, udbydes og bygges af Odense Renovation i særskilt entreprise. Entreprenøren skal levere nødvendige oplysninger om indretning af terminalen - herunder ruminddeling, placering af rum og beskrivelse af hvilke forsyninger, der er nødvendige til det centrale affaldssug. Der vil således skulle pågå et samarbejde mellem entreprenøren og bygherrens tekniske rådgiver og den entreprenør, der skal bygge terminalbygningen. Affaldscontainere skal kunne afhentes af traditionelle lastbiler. 2.2 Ledningstracéring Alment Vejdirektoratets almindelige arbejdsbeskrivelse (AAB) for ledningsgrave skal følges. De ledningsspecifikke arbejder er ikke medtaget ud over krav til grundforstærkning, ledningszone og omkringfyldning, som sikrer et tilstrækkeligt underlag for tilfyldning og befæstelse. Følgende AAB'er ligeledes fra Vejdirektoratet er gældende med præciseringer og tilføjelser som angivet efterfølgende. - Styring og samarbejde for mindre entrepriser - Arbejdsplads - Jordarbejder - Ledningsgrave - Bundsikring af sand og grus - Stabilt grus - Varmblandet asfalt - Brolægning - Kørebaneafmærkning Projekt- og sikkerhedsklasser fastlægges i henhold til DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord. Inden for projektområde 2 har ledningsejere dispenseret for indbyrdes respektafstande.

13 Centralt affaldssug, Odense Side 12 Der må ikke udføres bøjninger på efterfølgende svært tilgængelige strækninger som eksempelvis under bygninger eller letbanetracé. På grund af den relative lave jorddækning over parkeringskælder og de mange forsyninger, der skal føres frem til byggefelterne kan alle ledninger inden for projektområde 1 og 2 max. udføres med en diameter på ø400 mm. Uden for projektområde 1 og 2 er der umiddelbart ingen krav til dimension. De allerede eksisterende ledninger i terræn i projektområde 3 Odense Havn skal indgå i det nye anlæg. Inden for projektområde 2, men uden for parkeringskældre, etableres sugeledninger i en variabel dybde ned til ca. 2,0 m under terræn. Over parkeringskælder placeres ledninger på et afretningslag så dybt som muligt. Nævnte dybder er underkant af ledninger. Odense Letbane har krav om at ledninger, der krydser letbanens tracé skal krydse vinkelret på skinnerne og i min. 1,6 m dybde fra overkant skinne til overkant af ledning. Alle ledningsarbejder i offentligt vejareal skal udføres i henhold til Standardvilkår for opgravning i veje og grønne arealer i Odense Kommune fra januar Udbud/vej%20sti%20og%20fortovsbelagning%202011/Bilag%2012%20Standardvilkar.as hx Entreprenøren er pligtig til at tåle gener som følge af øvrige kendte forsyninger. Midlertidige afpropninger af afgreninger Afgreninger skal afproppes midlertidigt, så de sikres mod indtrængen af fugt, rotter mv. i rørledningen, indtil endelig tilslutning af de enkelte byggerier foretages. Desuden skal affaldssystemet i de først tilsluttede bygninger være funktionsdygtigt, efterhånden som disse bygninger tages i anvendelse, selvom der stadig er et antal afproppede afgreninger på hovedledningen. Afpropninger udføres i en kvalitet, der kan anvendes i en permanent situation. Materialer Sugeledninger skal leveres i et materiale og i en kvalitet, der er mest muligt resistent over for de pågældende affaldsfraktioner og som opfylder de anførte krav til levetid. Sugeledninger skal dimensioneres i henhold til DS409 og DS 437. Akseltrykket fra Odense letbane kan forudsættes til 15 ton pr. aksel. Ikke genanvendeligt overskudsjord fra offentlige vej forudsættes lettere forurenet. I tilbuddet skal medregnes, at lettere forurenet jord bortskaffes til Odense Nord Miljøcenter til en behandlingsafgift på 175 kr. pr. ton. Hovedledningerne mellem terminalen og projektområderne skal etableres i offentligt vejareal (kørebane). Ledningsarbejder skal således planlægges og tilrettelægges herefter. Totalentreprenøren er pligtig til at besigtige de aktuelle forhold på de angivne ledningstracéer.

14 Centralt affaldssug, Odense Side 13 Ledningsgrave skal retableres med de opgravede materialer. Hvor befæstelser ikke kan genindbygges (eksempelvis asfaltbærelag), skal disse bortskaffes og erstattes med nye tilsvarende materialer. Udgiften hertil skal være indeholdt i enhedsprisen. Der kan i offentlige vejarealer uden for projektområder forudsættes følgende befæstelser: 20 cm asfaltbærelag 40 cm ubundne bærelag af stabilt grus/macadam Inden for projektområde 2 Thomas B. Thriges Gade varierer afstanden fra oversiden af parkeringskælder til fremtidigt terræn fra ca. 1 til 2,5 m se fig. Der er størst jorddækning i den vestlige side af projektområdet. I de områder hvor afstanden er større end 1 m, vil der blive indbygget cementstabiliseret let klinker jf. efterfølgende skema af hensyn til de underliggende statiske konstruktioner. Disponibel terrænhøjde til ledningstracé

15 Centralt affaldssug, Odense Side 14 I projektområde 2 forudsættes følgende befæstelser: Belægningen i ovenstående skema kan forudsættes at bestå af: 15 cm asfaltbelægninger 35 cm ubundne bærelag af stabilt grus 0-50 cm øvrig fyld / bundsikring 0 til 200 cm cementstabiliserede let klinker jf. ovenstående skema Membran og 8 cm beskyttelsesbeton Overside af betonkonstruktion til parkeringskælder Kontrol / dokumentation Odense Renovation A/S ønsker, at alle svært tilgængelige ledninger skal have en levetid på min. 50 år fra det tidspunkt, hvor anlægget bliver sat i drift. Svært tilgængelige ledninger er ledninger under bygninger og ledninger i området over parkeringskælderen i projektområde 2. Øvrige ledninger skal have en levetid på 30 år. Da disse levetider er svære at eftervise, skal entreprenøren beskrive, hvordan man forventer at kunne overholde disse levetider. Sugeledningerne skal lægges i henhold til gældende normer for stive og/eller fleksible ledninger. Der skal foretages tæthedsprøvning af sugeledninger for at sikre at der ikke er utætheder i systemet. Tæthedsprøvninger foretages i henhold til DS455 (Speciel tæthedsklasse) og/eller SFS3115. Alle udførte ledningsstrækninger skal TV-inspiceres. Entreprenøren er forpligtet til at angive, hvilke personer der skal udføre TVinspektionsopgaven, og hvilket materiel de anvender inden udførelse. Entreprenøren skal dokumentere medlemskab af Dansk TV-inspektionsfirmaers Kontrolordning (DTVK) eller levere dokumentation af at kunne leve op til et tilsvarende kvalitetsniveau samt være tilsluttet en ekstern uvildig kvalitets kontrolordning. Al TV-inspektion skal udføres i henhold til kontrolordningens retningslinjer, ligesom der kræves udleveret kopi af gyldigt certifikat på de anvendte TV-operatører inden opstart af opgaven. Entreprenøren er forpligtet til at anvende det til opgaven godkendte TV-inspektionsudstyr, og har pligt til at fremsende supplerende oplysninger, såfremt nyt TV-udstyr, der ikke er godkendt til opgaven, tages i brug i forbindelse med gennemførelse af opgaven. Stik-TV inspektionen skal gennemføres fra hovedledning og op i stikledning. Stik-TV inspektionen skal omfatte samtlige stikledninger, og den skal gennemføres således, at der tilvejebringes kendskab til disse anlægs tilstand og funktion. Stikledninger TV-inspiceres fra hovedledningen til afgrening af bagerste affaldsfraktion.

16 Centralt affaldssug, Odense Side 15 Entreprenøren skal løbende registrere, indmåle og indtegne alle ledninger og komponenter på as built tegninger. Der skal indmåles x, y og z koordinater på alle såvel horisontale og vertikale retningsændringer. Herunder grenrør og evt. stiktilslutninger. Nummerering aftales med bygherre. Indmålinger skal udføres og leveres i henhold til referencesystem DKTM2. Kritiske ledningstracé Ledningstracér for hovedledninger udenfor projektområderne kan være kritiske visse steder. Og der vil være mulighed for at indhente ledningsoplysninger (LER) hos Odense Renovation. Anmodning om ledningsoplysninger skal ske via mail til jap@odenserenovation.dk mærket anmodning om ledningsoplysninger. 2.3 Affaldsindkast Der etableres seks forskellige typer affaldsindkast til beboernes og erhvervenes affald. Affaldsindkastene, som er vist neden for er standardindkast og lever ikke op til de designkrav, som Odense Kommune stiller til byinventar i de nye byområder. Arkitekt Erik Brandt Dam designer derfor nye affaldsindkast i samarbejde med Odense Kommunes designgruppe og entreprenøren. Skakte med indkastlåger I etagebyggerier etablerer private bygherrer ø 400 gennemgående skakte med udsparinger til indkastlåger på alle etager til beboernes dagrenovation/restaffald. Skakte afsluttes i niveau med loft i henholdsvis stueplan (projektområde 2) og kælderplan (projektområde 1 og 3), hvor de tilsluttes det centrale affaldssug. Principskitse af affaldsrum i stueplan

17 Centralt affaldssug, Odense Side 16 Eksempler på indkastlåger, som monteres i skakte på alle etager. Samme type låger monteres I indendørsvægge - Vægindkast Facadeindkast Eksempel på affaldsindkast i facade Offentlige skraldespande De offentlige skraldespande til fx ispapir og bananskræller kobles også på det centrale affaldssug. Standere ude i terræn med niveaufri adgang I alle byggefelter i projektområde 2 føres en gennemgående affaldsskakt op til taget, så der kan monteres en tagstander til dagrenovation/restaffald.

18 Centralt affaldssug, Odense Side Affaldsrum Projektområde 1 Odeon I Odeon etableres 2 affaldsrum. 1 affaldsrum i øverste kælderniveau -1 til magasinrør og tekniske komponenter til det centrale affaldssug. Affaldsrummet etableres ved/under den gennemgående skakt, som benyttes af ungdomsboliger og butik til dagrenovation/restaffald i poser optil 40 l. 1 affaldsrum under standere ved rampe. Affaldsrummet etableres i nederste kælderniveau -2. Der etableres derforuden standere i terræn i fortov ved cykelparkering evt. i grube. Se tegningsmateriale. Projektområde 2 Thomas B. Thriges Gade I projektområde 2 etableres affaldsrummene (type I, II og III) i stueplan. Byggefelterne er meget små, og det er derfor vigtigt at bruge så lidt plads som muligt til affaldshåndteringen i stueplan. Der etableres derfor affaldsrum (type I) på max. 3 x 2,5 meter og (type II) på 3 x 3 meter i stueplan til magasinrør og tekniske komponenter til det centrale affaldssug. Affaldsrum type I eller type II etableres ved alle gennemgående affaldsskakte til dagrenovation/restaffald fra beboere. I udvalgte byggefelter (5 stk.) etableres affaldsrum (type III) på max. 6 x 6 meter med 4 indkast til fælles brug altså indkast, som også skal benyttes af beboere og erhverv i de omkringliggende byggefelter. De 4 indkast fordeler sig med; 2 indkast til dagrenovation/restaffald, 1 indkast til papir og 1 indkast til plast. Principskitse for affaldsrum type I og II TH: Principskitse for affaldsrum type III

19 Centralt affaldssug, Odense Side 18 Affaldsrum på 6 x 6 meter forventes etableret i følgende byggefelter: Placering Til betjening af: Byggefelt 1 Byggefelt 1 Byggefelt 2 Byggefelt 2 Byggefelt 8 Byggefelt 4 13 Byggefelt 17 Byggefelt Byggefelt 18 Byggefelt Projektområde 3 Odense Havn I projektområde 3 er de eksisterende affaldsrum placeret i kælderniveau. Og de affaldsrum, som etableres i fremtidige bygninger placeres også i kælderniveau. Affaldsrummene etableres i forbindelse med skakte, som benyttes til dagrenovation/ restaffald. 2.5 Styring og overvågning Til styring, regulering og overvågning af det samlede anlæg leverer entreprenøren et fuldt moderne og komplet SRO-anlæg. SRO-anlægget har til formål at sikre bygherren en stabil og effektiv drift af anlægget. I terminalbygningen vil der blive indrettet et rum hvorfra styringen, reguleringen og overvågningen af anlægget vil ske. Entreprenører leverer og installerer alt nødvendigt soft- og hardware i dette rum/teknikrum. SCADA systemet og PLC erne skal kunne tilgås remote og formatet i SCADA systemet skal kunne tilpasses således at det kan tilgås fra tablets og smartphones. SCADA-systemet skal kunne håndtere forskelige brugerrettigheder og brugergrupper og passwords. Anlægget skal under normal drift fungere fuldautomatisk, dvs. at affald suges fra de enkelte affaldsbuffere i bygninger mv. fordelt over hele projektområdet og transporteres gennem rørsystemet til terminalen. Anlægget skal kunne håndtere de 3 affaldsfraktioner restaffald, papir (muligvis iblandet pap) og plast (muligvis iblandet metal), således at affald anbragt i en vilkårlig affaldsbuffer for den pågældende fraktion, vil blive transporteret til terminalen og anbragt i den container, der er knyttet til den pågældende fraktion. Anlægget skal automatisk generere en påmindelse til SCADA systemet, når en container skal udskiftes. Påmindelsen skal være konfigurerbar i SCADA systemet (eksempelvis når containeren er X % fyldt). Påmindelsen udsendes automatisk af SCADA systemet til sms og . Der skal udarbejdes en styringsstrategi for anlægget i automatisk drift. Styringsstrategien skal inden programmering godkendes af Odense Renovation. I SCADA-systemet skal anlægget kunne sættes i manuel drift og skal således kunne tømmes af operatørens efter eget valg.

20 Centralt affaldssug, Odense Side 19 Anlægget skal ligeledes kunne køres efter et fast ugentligt tidsskema der frit og nemt kan ændres af operatøren i SCADA systemet. SCADA-systemet skal have alarmhåndtering indbygget til fejlmelding af komponenter og funktioner. Alarmer prioriteres og skal kunne udsendes via sms og . Alarmer skal kunne kvitteres i SCADA-systemet. Odense Renovation vil efterfølgende selv udarbejde nødvendige driftsrapporter, hvorfor SCADA-systemet ikke nødvendigvis skal indeholde et rapporteringsmodul. For at kunne udarbejde de nødvendige driftsrapporter samt foretage senere modifikationer og udvidelser af systemet, skal SCADA databasen og alt programmel mv. med tilhørende dokumentation være åben og tilgængelig for bygherren. Hvis nødvendigt skal kildekoder udleveres. Driftsdata fra sugesystemet skal kunne udstilles til andre fagsystemer via standardiserede web-services. Standarderne skal opfylde de af Digitaliseringsstyrelsen udstukne retningslinjer ( For at gøre det muligt at frembringe anvendelige systemer opbygget af webservices fra forskellige offentlige instanser og leverandører til en offentlig administration er det vigtigt, at interfacet til disse webservices implementeres på en ensartet måde. Hvis f.eks. autentifikation ikke foretages på samme måde overfor alle webservices, vil det i praksis være uoverkommeligt komplekst at anvende flere forskellige webservices fra flere leverandører. For mere detaljerede tekniske beskrivelser, reference-implementeringer og forums med mulighed for at stille spørgsmål kan du besøge Softwarebørsen på digitaliser.dk, som er det offentliges website for open-source software. Som udgangspunkt skal de anførte standarder anvendes som er nævnt på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside nævnt ovenfor. Standarder er eksempelvis OSWA Model T, OIO RASP for direkte/sikker datatransport og OIO UDDI 1.1 (Universal Description Discovery & Integration); datamodel og søgearkitektur samt OIOWESL (xml baseret sprog) og OIOREST (arkitektonisk stil). Standarderne skal anvendes, hvor de giver mening i forhold til at hente driftsdata fra sugesystemets SRO anlæg. Sammen med tilbuddet ønskes udfærdiget en System Layout tegning hvor samtlige SRO komponenter og netværk, remote access mm fremgår, og som viser hvordan SROanlægget tænkes opbygget. Desuden ønskes udfærdiget en komplet liste over hvilke komponenter og fabrikater(scada, HMI, PLC ere, netværk, instrumentering mm) som indgår i SRO-anlægget. I tilbudet ønskes beskrevet hvordan data lagres og hvilke interfaces til signal udveksling SCADA systemet kan tilbyde. SCADA-systemet leveres fuldt dokumenteret (Inkl. database opbygning med tagbeskrivelse) med tilhørende betjeningsvejledning på dansk og 2 dags-kursus for max. 5 deltagere fra Odense Renovation. Årlige udgifter til softwarelicenser oplyses i tilbudslisten.

21 Centralt affaldssug, Odense Side Miljø I henhold til planloven skal projektets virkninger på miljøet vurderes. Og da det centrale affaldssug i henhold til VVM bekendtgørelsen må betragtes som et anlæg til bortskaffelse af affald skal Odense Renovation anmode om en VVM-screening i forbindelse med Miljøansøgningen. Det centrale affaldssug skal udformes, så generende lyd begrænses. Dette skal ske i det omfang, som den planlagte anvendelse af bygningerne kræver, og så de, som opholder sig i bygningerne, ikke generes af lyden. Anlægget skal overholde bygningsreglementets krav til indeklima. Dette gælder såvel ved affaldsindkast i bygninger samt ved terminalen. 2.7 Brand Det centrale affaldssug skal opføres og indrettes, så det opfylder gældende lovgivning. 2.8 Samlet oversigt over affaldsmængder og bufferbehov Den samlede oversigt er vedlagt som bilag A.

22 Centralt affaldssug, Odense Side 21 3 KAPACITET 3.1 Affaldsfraktioner- og mængder Anlægget skal fuldt udbygget kunne håndtere følgende affaldsmængder fordelt på de nævnte fraktioner og projektområder: Projektområde 1 Projektområde 2 Projektområde 3 Affaldsfraktion Odeon TBT Odense Havn I alt ton/år Restaffald Papir + småt pap Plast + metal % ekstra affaldsmængde i alt Affaldsmængderne er gennemsnitlige og baseret på faktiske vejede mængder, udarbejdet i forbindelse med Odense Kommunes affaldsplan. Affaldsmængderne skal betragtes som et kvalificeret skøn, men det skal påregnes, at anlægget skal være i stand til at håndtere op til 50 % ekstra affaldsmængde. De samlede mængder fremgår af i ovenstående skema. 3.2 Kapacitet ved indkast generelt og ved spidsbelastning Anlægget skal kunne bortskaffe poser på op til 25 liter for papir og 110 liter for både dagrenovation/restaffald og plast (muligvis iblandet metal). I projektområde 2 er størstedelen af byggefelterne og dermed affaldsrummene placeret over nye parkeringskældre. Det giver en udfordring med at etablere tilstrækkelig bufferkapacitet mellem indkast i stueplan og det tekniske anlæg, hvori affaldet skal opbevares, indtil der skal suges. Bufferkapaciteten har betydning for, hvor ofte anlægget startes op for at tømme de enkelte ventiler. For at reducere antallet af sug, skal der etableres bufferkapacitet til dagrenovation/ restaffald i affaldsrum (6 x 6 meter) i byggefelterne 1, 2, 8, 17 og 18. For affaldsmængder og mængder ved spidsbelastninger se skema i Bilag A.

23 Centralt affaldssug, Odense Side Oppetid for brugerne Der stilles høje krav til anlæggets oppetid som skal være 100%. Ved oppetid menes, at borgere og erhverv til en hver tid skal kunne aflevere affald (for aktuelle 3 fraktioner) til anlægget. Dvs. at al vedligeholdelse af det centrale affaldssug skal planlægges til at kunne foregå samtidig med at anlægget er i drift eller i de perioder hvor der ikke er affald der skal suges. Når en container i terminalen er fuld skal denne kunne udskiftes uden at det får indflydelse på anlæggets oppetid. Entreprenøren skal i sit tilbud beskrive, hvilke risici der er for driftsforstyrrelser /-stop samt hvilke tiltag der gøres for at begrænse disse. Det skal ligeledes anføres / beskrives hvordan driftsforstyrrelsen /-stoppet håndteres. 3.4 Sugeafstande Terminalens endelige placering endnu ikke fastlagt, men den maximale sugestand bliver på op til ca. 1,6 km. 4 DETAILPROJEKTERING AF ANLÆG Efter tildeling af kontrakt skal entreprenøren detailprojektere anlægget forud for udførelsen. Detailprojektet forventes udarbejdet i dialog med Odense Renovation, og skal forelægges til godkendelse af Odense Renovation, inden den fysiske etablering påbegyndes. Uanset en sådan godkendelse er det entreprenørens ansvar, at anlægget opnår den beskrevne funktion. Detailprojekteringen skal udføres i takt med projektering af de enkelte byggefelter. Fremføring af rørledninger og de tilhørende kabler mv. skal ske i tæt koordinering med en række andre ledningsejere og andre interessenter. Samtidig med etablering af hovedledningerne, skal der etableres afgreninger til de udpegede byggefelter, og disse afgreninger skal forsynes med midlertidige afpropninger. Hovedledningen defineres som den ledning, der transporterer affaldet fra afgreningen til containeren i terminalen. Det må forudsættes, at alle hovedledninger skal etableres i forhold til de definerede projektområder og etaper. Stikledninger defineres som de ledninger, der transporterer affaldet fra eventuelle affaldsbuffere, affaldsrum etc. til afgrening på hovedledningen. I projektområde 2, etape 1 og 2 skal det påregnes, at der samtidig med etablering af hovedledning også skal udføres eventuelle stikledninger under letbane tracé og ind til kældervæg. Resten af stikledningen etableres i forbindelse med, at den enkelte bygning i hvert byggefelt skal tilsluttes anlægget.

24 Centralt affaldssug, Odense Side 23 5 TIDSPLAN OG PLANLÆGNING Odense Renovation A/S har kendskab til følgende tidsplaner/milepæle: Aktivitet Forventet start Forventet slut Projektområde 1 Odeon Parkeringskælder Juni 2014 Medio 2016 Ibrugtagning Ultimo 2016 Projektområde 2 - TBT Parkeringskælder under etape 1 Juni 2014 Februar 2016 Parkeringskælder under etape 2 Februar 2016 Juni 2019 Der foreligger ingen detailtidsplaner for Projektområde 2, etape 2 eller Projektområde 3 Odense Havn. Se også overordnet tidsplan jf. tegningsliste. 5.1 Detailtidsplan Entreprenøren skal udarbejde en detaljeret plan med angivelse af, hvornår de enkelte aktiviteter påtænkes udført for overholdelse af de terminer, der fremgår af den overordnede tidsplan. Detailtidsplan skal foreligge senest to uger efter overdragelse af delprojekt. I det omfang dele af entreprisen er afhængigt af begivenheder, som entreprenøren ikke selv er herre over, f.eks. etablering af de enkelte bygninger i området og dermed etablering af affaldsbuffere, der kan tilsluttes systemet, skal entreprenøren anmode Odense Renovation om tilgængelige opdateringer til den vedlagte tidsplan. Entreprenøren skal ved planlægningen tage hensyn til, at senere forskydninger kan indarbejdes så smidigt som muligt. Udskydelse af tilslutning af enkelte eller alle bygninger i forhold til de oplyste forventninger fra Odense Renovations side må anses for at være uundgåeligt, og omkostninger herved skal være indregnet i afgivne tilbud. Det kan således ikke påregnes at etableringen af hele anlægget kan ske i én sammenhængende periode. Entreprenøren må indregne i sit tilbud, at den detaljerede tidsplan fastlægges under hensyntagen til øvrige arbejder i projektområdet.

25 Centralt affaldssug, Odense Side Koordinering med øvrige aktiviteter Entreprenøren skal under projektets gennemførelse deltage i nødvendig koordinering med øvrige entreprenører, private bygherrer og Odense Renovation. Specielt under etablering af hovedledningen og tilhørende afgreninger med midlertidige afpropninger, vil der være behov for intensiv koordinering med øvrige entreprenører og ledningsejere. Endvidere vil der for hver tilslutning af et byggefelt være behov for koordinering med private bygherrer og deres entreprenører i forhold til indretning af affaldsrum mv. Der må påregnes deltagelse i 25 møder á 4 timers varighed, afholdt i eller i nærheden af projektområdet. Deltagelse i denne koordinering skal være indeholdt i tilbudsprisen. 5.3 Kritiske forløb Da Odeon pt. er under projektering, vil den mest kritiske opgave være at sikre detailprojekteringen og koordineringen af affaldsrummets udformning og tilslutning af stikledning til denne bygning. Detailprojektering og koordinering af hovedledningen inden for projektområde 2, inklusive afgreninger og afproppede stikledninger frem til de enkelte byggefelter, vurderes også at være kritisk pga. de mange ledningsejere og snævre pladsforhold. Dertil kommer de begrænsninger, som passage af letbanens trace påfører ledningsejerne. Detailprojektering af terminal samt hovedledninger uden for projektområde 2 er mindre kritisk, men skal indpasses i tidsplanen på en måde, så gener for øvrige aktiviteter minimeres. Endelig skal detailprojekteringen af affaldsbuffere og tilslutningen af de enkelte byggefelter frem til de forberedte stikledninger udføres i takt med at byggerier planlægges, og den fysiske etablering af tilslutningen skal koordineres med øvrige entreprenører og deres rådgivere. 6 IDRIFTSSÆTTELSE, INDKØRING, OPLÆRING OG DRIFTSOPTIMERING Når den fysiske etablering af de centrale dele af anlægget i projektområde 1 er færdigetableret, skal anlægget idriftsættes af entreprenøren. Odense Renovation stiller driftspersonale til rådighed for at assistere under indkøringen, men aktiviteterne planlægges og ledes af entreprenøren. Under indkøringen skal der sideløbende ske en oplæring af Odense Renovations driftspersonale, således at de er i stand til efterfølgende at drive anlægget med de krævede funktioner. Den fysiske aflevering af anlægget vil herefter kunne finde sted. Entreprenøren skal om nødvendigt optimere på driften, indtil de krævede værdier herunder det i tilbuddet oplyste energiforbrug - for driften er eftervist, jf. punkt 8. Odense Renovation indgår en 1-årig driftsaftale med entreprenøren, jf. pkt 14 i tilbudslisten.

26 Centralt affaldssug, Odense Side 25 7 FUNKTIONSGARANTIER Entreprenøren skal garantere for anlæggets funktion i henhold til nærværende beskrivelse og plan for funktions- og garantieftervisning. Kapacitet af anlægget ved tilnærmet realistisk brug for hver affaldstype Automatisk drift iht. kontraktbetingelserne med garanteret oppetid eftervist (passende driftsperiode) Nødvendigt personalebehov/mandtimer til normal drift 8 BILAG Bilag A: Samlet oversigt over mængder.

Centralt affaldssug Rør, affaldsrum, udstyr og affaldsindkast til Odense Havn, Opus og Østerbro

Centralt affaldssug Rør, affaldsrum, udstyr og affaldsindkast til Odense Havn, Opus og Østerbro Notat Initialer: LOD Email: lod@odenserenovation.dk Telefon: 29475407 Dato: 10. oktober 2016, Rev. 15. februar 2017 Dok. Id: 60689 Centralt affaldssug Rør, affaldsrum, udstyr og affaldsindkast til Odense

Læs mere

Regulativ for TÅRNBYFORSYNING Vand Tekniske bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Spildevand A/S

Regulativ for TÅRNBYFORSYNING Vand Tekniske bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Spildevand A/S Indholdsfortegnelse 1. Projektering 2 2. Dimensionering 2 3. Hovedledninger 3 4. Stikledninger og skelbrønde 3 5. Brønde 3 6. Samlinger og tilslutninger 4 7. Udførelse 4 8. Kvalitetssikring og dokumentation

Læs mere

F A K T A O D E N S E M U S I K - O G T E A T E R H U S

F A K T A O D E N S E M U S I K - O G T E A T E R H U S F A K T A O D E N S E M U S I K - O G T E A T E R H U S Odense Musik- og Teaterhus bliver et levende hus med fremragende scene- og konferencefaciliteter, Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole,

Læs mere

FÆLLES GÅRDHAVE Kirkevænget Karréen

FÆLLES GÅRDHAVE Kirkevænget Karréen FORSLAG FÆLLES GÅRDHAVE Kirkevænget Karréen Gl. Jernbanevej 1-11, Valby Langgade 21A-B, Kirkevænget 2-6. Teknik- og Miljøudvalget vedtog den 24.2.2014 at sende dette forslag om fælles gårdhave i Kirkevænget

Læs mere

By- og Landsskabsforvaltningen Trafik & Veje

By- og Landsskabsforvaltningen Trafik & Veje By- og Landsskabsforvaltningen Trafik & Veje KIDHOLM LANGHOLT, ETAPE 3 BYGGEMODNING - KLOAKANLÆG Supplerende Betingelser og Beskrivelser Tillæg til Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) dateret januar 2015

Læs mere

GRAVETILLADELSE. Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge.

GRAVETILLADELSE. Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge GRAVETILLADELSE Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866 Journalnr: Type: Ansøgning Side 1 af 5 ANSØGER: LEDNINGSEJER: Kontaktperson:

Læs mere

Sådan etableres nedgravede containere i Aalborg Kommune

Sådan etableres nedgravede containere i Aalborg Kommune Sådan etableres nedgravede containere i Aalborg Kommune Grøn og dynamisk - med respekt for dig Tilladelse til etablering af nedgravede containere skal søges hos By og Landskabsforvaltningen, Stigsborg

Læs mere

Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl. i Herning.

Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl. i Herning. Til Beboerne på Tietgensgade m.fl. Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Tlf.: 9999 2299 CVR 2581 0619 EAN 5 790001 899202 Den 11. marts 2013 Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl.

Læs mere

FÆLLES GÅRDHAVE Hothers Plads karreen Mimersgade 100-118, Midgårdsgade 1-15, Hothers Plads 1-35 og Borgmestervangen 8-22

FÆLLES GÅRDHAVE Hothers Plads karreen Mimersgade 100-118, Midgårdsgade 1-15, Hothers Plads 1-35 og Borgmestervangen 8-22 FORSLAG FÆLLES GÅRDHAVE Hothers Plads karreen Mimersgade 100-118, Midgårdsgade 1-15, Hothers Plads 1-35 og Borgmestervangen 8-22 Teknik- og Miljøudvalget vedtog den 6. juni 2011 at sende dette forslag

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLAN. SENEST REVIDERET: 17. februar 2014 STANDARD UDBUDSKONTROLPLAN (UKP) I FORBINDELSE MED OFFENTLIGE KLOAKARBEJDER SØNDERBORG FORSYNING

UDBUDSKONTROLPLAN. SENEST REVIDERET: 17. februar 2014 STANDARD UDBUDSKONTROLPLAN (UKP) I FORBINDELSE MED OFFENTLIGE KLOAKARBEJDER SØNDERBORG FORSYNING UDBUDSKONTROLPLAN SENEST REVIDERET: 17. februar 2014 UKP STANDARD I FORBINDELSE MED OFFENTLIGE KLOAKARBEJDER SØNDERBORG FORSYNING LEVERANCER Bundsikring, Leverance Sigteanalyse pr. 1000 m3 Vejdirektoratets

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-9801 (Mette Langborg) 23. marts 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-9801 (Mette Langborg) 23. marts 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-9801 (Mette Langborg) 23. marts 2015 K E N D E L S E Logiwaste AB (selv) mod Odense Renovation A/S (advokat Birgitte Dahl, Odense) Ved udbudsbekendtgørelse nr. 2014/S

Læs mere

HORSENSGADE 1-11, SILKEBORG PLADS 2-8, VEJLE- GADE 2-12 OG STRANDBOULEVARDEN 71-75

HORSENSGADE 1-11, SILKEBORG PLADS 2-8, VEJLE- GADE 2-12 OG STRANDBOULEVARDEN 71-75 BILAG 3 BESLUTNING FÆLLES GÅRDHAVE Vejlegadekarréen HORSENSGADE 1-11, SILKEBORG PLADS 2-8, VEJLE- GADE 2-12 OG STRANDBOULEVARDEN 71-75 Borgerrepræsentationen har xx.xx.2015 godkendt Teknikog Miljøforvaltningens

Læs mere

FÆLLES GÅRDHAVE FORSLAG

FÆLLES GÅRDHAVE FORSLAG BILAG 3 FORSLAG FÆLLES GÅRDHAVE Vejlegadekarréen HORSENSGADE 1-11, SILKEBORG PLADS 2-8, VEJLE- GADE 2-12 OG STRANDBOULEVARDEN 71-75 Teknik- og Miljøudvalget vedtog den xx.yy 201x at sende dette forslag

Læs mere

Når skraldet skal fjernes

Når skraldet skal fjernes Når skraldet skal fjernes Information om affaldssystemet i Horsens Kommune KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Horsens Kommunes affaldssystem - nemt for dig og godt for miljøet Horsens Kommune har et velfungerende

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER ENTREPRISE 12810.210. Etablering af vandhuller. Næstved - Rønnede >>> Næstved omfartsvej DECEMBER 2013

UDBUDSBETINGELSER ENTREPRISE 12810.210. Etablering af vandhuller. Næstved - Rønnede >>> Næstved omfartsvej DECEMBER 2013 UDBUDSBETINGELSER ENTREPRISE 12810.210 Etablering af vandhuller Næstved - Rønnede >>> Næstved omfartsvej DECEMBER 2013 12810.210 Etablering af vandhuller. Udbudsbetingelser. Orientering. I forbindelse

Læs mere

FÆLLES GÅRDHAVE BESLUTNING

FÆLLES GÅRDHAVE BESLUTNING BILAG 1 BESLUTNING FÆLLES GÅRDHAVE Fremtidens Gårdhave ved Skt. Kjelds Plads Skt. Kjelds Plads 1-5, Skt. Kjelds Gade 23-33, Ourøgade 19-33, Bryggervangen 12-24 Borgerrepræsentationen har XX. XX 20XX truffet

Læs mere

SKRÅFOTO / LUFTFOTO LODFOTO / 3D

SKRÅFOTO / LUFTFOTO LODFOTO / 3D Sluseholmen karré O Dispensation fra tillæg 3 til lokalplan nr. 310 i forbindelse med nybyggeri på Sluseholmen. Marts 2014 sluseholmen sluseanlæg SKRÅFOTO / LUFTFOTO LODFOTO / 3D Motocrossbane Københavns

Læs mere

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Frederiksberg Kommune har i alt 18 offentlige legepladser. Herudover er der 12 åbne legepladser på skoler og daginstitutioner, 5

Læs mere

Indstilling. Ændring af storskraldsordningen i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 30. august 2007.

Indstilling. Ændring af storskraldsordningen i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 30. august 2007. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 30. august 2007 AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume Byrådet har besluttet, at skraldespandene skal væk fra fortovet

Læs mere

Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte entreprise:

Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte entreprise: DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 18. august 2011 11/09943-1 Robin Højen Madsen rhm@vd.dk 7244 2276 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende entreprise 6063.201 Jord- og belægningsarbejder

Læs mere

Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby

Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby Greve Kommune Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby Lokalplan nr. 12.43 er vedtaget af Teknik- og Miljøudvalget den 5. januar 2015. Indholdsfortegnelse Redegørelse Side 1 Forhold til anden planlægning

Læs mere

DELVIST NEDGRAVEDE AFFALDSLØSNINGER

DELVIST NEDGRAVEDE AFFALDSLØSNINGER DELVIST NEDGRAVEDE AFFALDSLØSNINGER - VEJLEDNING TIL ETABLERING Indledning Igennem de senere år har det været muligt at etablere delvist nedgravede affaldsløsninger ved boligforeninger og ejerforeninger

Læs mere

LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde Tilbudsliste (TBL)

LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde Tilbudsliste (TBL) LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde Tilbudsliste (TBL) LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde Tro og love erklæring LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde I.h.t. Lovbekendtgørelse nr. 336 af

Læs mere

Stadsarkiv for Helsingør Kommune Birkedalsvej 27 - Prøvestenen

Stadsarkiv for Helsingør Kommune Birkedalsvej 27 - Prøvestenen Stadsarkiv for Helsingør Kommune Indholdsfortegnelse Side : 1 Stadsarkiv for Helsingør Kommune Birkedalsvej 27 - Prøvestenen YDELSESBESKRIVELSE - REOLLEVERANCEN 26. februar 2014 1. Orientering Side : 2/

Læs mere

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 19 henvendelser, jf. bilag 2 Henvendelser modtaget i

Læs mere

Retningslinjer for etablering af nedgravede affaldsløsninger. (på privat grund i boligselskaber mv.)

Retningslinjer for etablering af nedgravede affaldsløsninger. (på privat grund i boligselskaber mv.) Retningslinjer for etablering af nedgravede affaldsløsninger (på privat grund i boligselskaber mv.) Retningslinjer for etablering af nedgravede affaldsløsninger på privat grund i boligselskaber mv. Nedenstående

Læs mere

DANVA. TEMADAG SEPARERING 12. Marts 2013. Før separering Hvad gør vi i projekteringsfasen. Gødstrup Hospital visualisering: CuraVita

DANVA. TEMADAG SEPARERING 12. Marts 2013. Før separering Hvad gør vi i projekteringsfasen. Gødstrup Hospital visualisering: CuraVita DANVA TEMADAG SEPARERING 12. Marts 2013 Før separering Hvad gør vi i projekteringsfasen Gødstrup Hospital visualisering: CuraVita Præsentation 2 Johnny Kristensen Kontorleder og Projektleder Grontmij A/S

Læs mere

Herlev Kommune. Tilbudsliste FAGENTREPRISE MURERARBEJDE - KONSTRUKTIONER HERUNDER JORD, AFLØB I JORD OG BETON

Herlev Kommune. Tilbudsliste FAGENTREPRISE MURERARBEJDE - KONSTRUKTIONER HERUNDER JORD, AFLØB I JORD OG BETON Tilbudsliste Herlev Kommune Telefon 44 52 70 00 Telefax 44 91 38 39 Direkte telefon 44 52 6411 Dato 17.10.2014 Til Murerentreprenøren Journal nr. Fra Center for Ejendomme KILDEGÅRDSKOLEN ØST - NY INDSKOLING,

Læs mere

Udbud - kørsel med affaldscontainere. Kontrakt

Udbud - kørsel med affaldscontainere. Kontrakt Udbud - kørsel med affaldscontainere Kontrakt Dato: 6. januar 2015 Udarbejdet af: OFD, PJH Kontrol: PJH Version: 1.0 Godkendt af: MEL side 2 af 9 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

Undertegnede entreprenør tilbyder hermed at udføre ovennævnte entreprise i henhold til udbudsmateriale af: 23. februar 2016

Undertegnede entreprenør tilbyder hermed at udføre ovennævnte entreprise i henhold til udbudsmateriale af: 23. februar 2016 FORSIDE Side A Bygherre: Byggesag: Tilbud: Aalborg Kommune, By- og Landskabsforvaltningen, Trafik og Veje Omdannelse af arealer ved Rendsburggade Undertegnede entreprenør tilbyder hermed at udføre ovennævnte

Læs mere

Firmastempel: Underskrift

Firmastempel: Underskrift Tilbudsliste ENTREPRISE: Kongevej - Etape 1 - revision 1 Undertegnede entreprenør tilbyder herved at udføre ovennævnte entreprise for de i omstående tilbudsliste anførte enhedspriser i henhold til udbudsgrundlaget

Læs mere

BILAG 1: FASTE BATTERI

BILAG 1: FASTE BATTERI BILAG 1: FASTE BATTERI ALMENE UNDGDOMSBOLIGER I EN BLANDET BEBYGGELSE INDHOLD: PLACERING I BYEN OG BAGGRUND S. 2-3 PROJEKTBESKRIVELSE BYGGEFELT J S. 4-5 ALMENE UNGDOMSBOLIGER ØKONOMI S. 6 1 PLACERING I

Læs mere

ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014

ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 MAJ 2015 ESBJERG KOMMUNE ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 RÅDGIVERYDELSER 2015-2016 SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB) ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

B A G G R U ND S A L G A F N O R D L I G E B Y G G E F E L T E R I F R A G A D E T I L B Y

B A G G R U ND S A L G A F N O R D L I G E B Y G G E F E L T E R I F R A G A D E T I L B Y B A G G R U ND S A L G A F N O R D L I G E B Y G G E F E L T E R I F R A G A D E T I L B Y PARTNERSKABET BAG BYOMDANNELSESPROJEKTET FRA GADE TIL BY ER NU SÅ LANGT I PLANLÆGNINGEN AF BYGGEPROCESSEN, AT

Læs mere

ENTREPRISE H13.14.45. Støjskærm TILBUDSLISTE. H13 København - Helsinge >>> Støjskærm ved Mørkhøjvej i Gladsaxe FEBRUAR 2012

ENTREPRISE H13.14.45. Støjskærm TILBUDSLISTE. H13 København - Helsinge >>> Støjskærm ved Mørkhøjvej i Gladsaxe FEBRUAR 2012 ENTREPRISE H13.14.45 Støjskærm H13 København - Helsinge >>> Støjskærm ved Mørkhøjvej i Gladsaxe FEBRUAR 2012 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE: TILBUD - Samleside 1 TBL - H13.14.45 Nedenstående arbejder vedrørende

Læs mere

AFALDSFRI SKOLE OPSAMLING OG EVALUERING AF TESTFORLØB

AFALDSFRI SKOLE OPSAMLING OG EVALUERING AF TESTFORLØB AFALDSFRI SKOLE OPSAMLING OG EVALUERING AF TESTFORLØB Affaldsfri skole - indsamling og sorteringsløsninger Opsamling og evaluering af testforløb Forord Som en del af Københavns Kommunes Ressource- og Affaldsplan

Læs mere

Om- og tilbygning af enfamiliehus, Gasse Høje 9, Skærbæk

Om- og tilbygning af enfamiliehus, Gasse Høje 9, Skærbæk 5.1 VVS-arbejder Kap.-side : 3.1-1 Entreprenørens ydelser Entreprisen omfatter alle omtalte arbejder og leverancer fuldt færdige til drift og regulativ opfyldte, såfremt de ikke udtrykkeligt er krævet

Læs mere

Kravspecifikation Krav til TV-rapportering.

Kravspecifikation Krav til TV-rapportering. Revideret 17-02-2016 17. februar 2016 Kravspecifikation Krav til TV-rapportering. TV-inspektion udført for Middelfart Spildevand som slutbruger skal overholde nedenstående. Såfremt det ikke overholdes

Læs mere

GADEFEJNING OG BRØNDSUGNING IKAST-BRANDE KOMMUNE 2014-2016. Særlige Arbejdsbeskrivelser (SAB)

GADEFEJNING OG BRØNDSUGNING IKAST-BRANDE KOMMUNE 2014-2016. Særlige Arbejdsbeskrivelser (SAB) GADEFEJNING OG BRØNDSUGNING IKAST-BRANDE KOMMUNE 2014-2016 Særlige Arbejdsbeskrivelser () MARTS 2014 1. ALMENT 1.1 Alment Gadefejning og brøndsugning - er supplerende arbejdsbeskrivelse til Vejdirektoratets

Læs mere

Centerområde ved Odense Offentlige Slagtehuse Rugårdsvej, Store Glasvej og Grønløkkevej

Centerområde ved Odense Offentlige Slagtehuse Rugårdsvej, Store Glasvej og Grønløkkevej Odense Kommune - LP 0-766 http://www.odense.dk/topmenu/borger/bolig%20og%20byggeri/byggeri/lokalplaner/l... Side 1 af 2 04-05-2015 Spring til indhold Lokalplanen givermulighed for at omdanne ejendommen

Læs mere

RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED FRI. Sag: 5190 UDBUDSBREV Dato: 15.12.10 Ref.: SN/BKR Side: 1 af 5

RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED FRI. Sag: 5190 UDBUDSBREV Dato: 15.12.10 Ref.: SN/BKR Side: 1 af 5 BRIX & KAMP A/S RÅDGIVENDE INGENIØRVIRKSOMHED FRI BADEHUSVEJ 18, 9000 AALBORG Tlf.: 98 12 78 66 Fax: 98 12 74 15 E-mail: aalb@brixkamp.dk NØRREGADE 27, 9800 HJØRRING Tlf.: 98 92 28 88 Fax: 98 92 40 47

Læs mere

Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER

Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER 1 BUTIK Der bliver en butik i stueetagen på ca. 700 m 2. UDDANNELSE Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole får ca. 6200

Læs mere

VEJLEDNING I ETABLERING AF UNDERGRUNDS- CONTAINERE

VEJLEDNING I ETABLERING AF UNDERGRUNDS- CONTAINERE VEJLEDNING I ETABLERING AF UNDERGRUNDS- CONTAINERE Vejledning i etablering af undergrundscontainere Bemærk! Randers Kommune tømmer ikke dine undergrundscontainere, hvis de ikke lever op til kravene i denne

Læs mere

Spørgsmål/svar til udbudsmateriale dokument nr.2. Centralt affaldssug, Sundmolen. Etablering af et samlet terminalanlæg i totalentreprise

Spørgsmål/svar til udbudsmateriale dokument nr.2. Centralt affaldssug, Sundmolen. Etablering af et samlet terminalanlæg i totalentreprise Spørgsmål/svar til udbudsmateriale dokument nr.2 Centralt affaldssug, Sundmolen Etablering af et samlet terminalanlæg i totalentreprise 20. maj 2016 1. Indledning Nedenstående spørgsmål er modtaget i forbindelse

Læs mere

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Oktober 2015 5. info Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Hvordan sorterer din nabo? Kære beboer i Lærkeparken Vores pilotprojekt Affald er ressourcer, der skal genanvendes er stadig godt i

Læs mere

Vejledning i etablering af undergrundscontainere

Vejledning i etablering af undergrundscontainere Vejledning i etablering af undergrundscontainere Indledning Randers Kommune tømmer ikke undergrundscontainere, hvis de ikke lever op til kravene i denne vejledning! Randers Kommune indsamler dagrenovation,

Læs mere

Baldersgade 2-4, 8 og 10, Dagmarsgade 41, Ægirsgade 1-23 og Nørrebrogade 190-194

Baldersgade 2-4, 8 og 10, Dagmarsgade 41, Ægirsgade 1-23 og Nørrebrogade 190-194 Bilag 5 BESLUTNING FÆLLES GÅRDHAVE Baldersgade 2-4, 8 og 10, Dagmarsgade 41, Ægirsgade 1-23 og Nørrebrogade 190-194 Borgerrepræsentationen har XX. YYY 2015 truffet byfornyelsesbeslutning om indretning

Læs mere

E/F Rosagården 1-5, 4000 Roskilde

E/F Rosagården 1-5, 4000 Roskilde E/F Rosagården 1-5, 4000 Roskilde Registrering af rørinstallationer Februar 2016 Norconsult Wessberg A/S Rådgivende ingeniørfirma Herlev Bygade 14 2730 Herlev Rapport Dato 25.02.2016 Sag 157421 Ini LM

Læs mere

Høringssvar vedr. Udkast til Lov om ændring af lov om letbane på Ring 3

Høringssvar vedr. Udkast til Lov om ændring af lov om letbane på Ring 3 Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Sendt pr. e-mail til: trm@trm.dk og bgk@trm.dk Dato: 23. november 2015 Vor ref.: CMO Høringssvar vedr. Udkast til Lov om ændring

Læs mere

BRANCHEVEJLEDNING OM HÅNDTERING AF GIPSPLADER

BRANCHEVEJLEDNING OM HÅNDTERING AF GIPSPLADER BRANCHEVEJLEDNING OM HÅNDTERING AF GIPSPLADER 2. udgave 2009 Indhold 3 Indledning 4 Håndtering af pladeformater Brug af egnede tekniske hjælpemidler 6 Brug af egnede tekniske hjælpemidler Manuel håndtering

Læs mere

Bygningen henføres til anvendelseskategori 4, jf. BR10, kap. 5.1.1. (sammenbyggede enfamiliehuse)

Bygningen henføres til anvendelseskategori 4, jf. BR10, kap. 5.1.1. (sammenbyggede enfamiliehuse) Byg og Ejendom Peer Aagaard Slettenhus Gl. Strandvej 163 3050 Humlebæk Egevangen 3B 2980 Kokkedal Tlf 7256 5000 byggesager@fredensborg.dk www.fredensborg.dk Sagsnr. 2013-453 Den 15. november 2013 BYGGETILLADELSE

Læs mere

ÆRØ KOMMUNES AFFALDSANLÆG

ÆRØ KOMMUNES AFFALDSANLÆG ÆRØ KOMMUNES AFFALDSANLÆG BETINGELSER VEDR. UDBUD AF DRIFT AF ÆRØ KOMMUNES AFFALDSANLÆG Husmarken 2A, Tranderup, 5970 Ærøskøbing. 09.06.2016 Betingelser vedr. udbud af drift af Ærø Kommunes Affaldsanlæg

Læs mere

Assens Forsyning A/S

Assens Forsyning A/S Tilbudsliste januar 2013 - Rev. 1 Side 1 af 11 Assens Forsyning A/S Højtryksspuling, TV-inspektion og brøndrapportering Rammeaftale Tilbudsliste Januar 2013 Bygherre: Assens Forsyning A/S Skovvej 2B DK-5610

Læs mere

Udbud af drift, vedligehold og energirenovering vejbelysning

Udbud af drift, vedligehold og energirenovering vejbelysning Lejre Kommune Center for Ejendomme og trafik Udbud af drift, vedligehold og energirenovering vejbelysning Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) 5314udb002-TAG_Rev1 Udført: ASE Kontrolleret: AHN Indholdsfortegnelse

Læs mere

Rettelsesbrev nr. 1 Rådgivning - Separatkloakering Ugerløse

Rettelsesbrev nr. 1 Rådgivning - Separatkloakering Ugerløse Dato 18-03-2014 Sagsnr. 3117 Sagsbeh als Rettelsesbrev nr. 1 Rådgivning - Separatkloakering Ugerløse Bygherre har følgende ændringer til udbudsmaterialet: Holbæk Forsyning A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk

Læs mere

Til Tårnby Kommune, Teknisk Forvaltning Att.: Hanne Møller Jensen

Til Tårnby Kommune, Teknisk Forvaltning Att.: Hanne Møller Jensen Til Tårnby Kommune, Teknisk Forvaltning Att.: Hanne Møller Jensen I fortsættelse af CPHs ansøgning af 18. maj 2015 og Tårnby Kommunes afgørelse af 29. oktober 2015 skal CPH hermed anmode om yderligere

Læs mere

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet:

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet: INVESTER I ODENSE ODENSE - Fra stor dansk by til dansk storby Odense er en by i rivende udvikling. Inden for de kommende 10-15 år vil investeringer for 24 mia. kr. transformere Odense fra stor dansk by

Læs mere

ODENSE LETBANE. Ørbækvej, nordlig strækning

ODENSE LETBANE. Ørbækvej, nordlig strækning ODENSE LETBANE Ørbækvej, nordlig strækning LETBANEN I BYBILLEDET v/ Dorthe Harbo Andersen, By- og kulturforvaltningen INDLEDENDE ARBEJDER v/ Lars Scheuer, Odense Letbane P/S TRAFIK OG PARKERING v/ Stig

Læs mere

Att. Solveig F. Jørgensen, e-post: sofjo@dongenergy.dk 23-10-2014 Sags id.: 14/10213 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen KS: Henrik Aagaard Jørgensen

Att. Solveig F. Jørgensen, e-post: sofjo@dongenergy.dk 23-10-2014 Sags id.: 14/10213 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen KS: Henrik Aagaard Jørgensen DONG Energy A/S, Skærbækværket Klippehagevej 22, Skærbæk 7000 Fredericia Att. Solveig F. Jørgensen, e-post: sofjo@dongenergy.dk 23-10-2014 Sags id.: 14/10213 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen KS: Henrik

Læs mere

Grøn og dynamisk - med respekt for dig

Grøn og dynamisk - med respekt for dig Sådan etableres underjordiske containere i Aalborg Kommune Grøn og dynamisk - med respekt for dig Tilladelse til etablering af underjordiske containere skal søges hos Teknik og Miljøforvaltningen, Team

Læs mere

Tillæg 1 til Eksempelsamlingen om brandsikring af byggeri

Tillæg 1 til Eksempelsamlingen om brandsikring af byggeri TILLÆG 1 TIL EKSEMPELSAMLINGEN OM BRANDSIKRING AF BYGGERI 1 Tillæg 1 til Eksempelsamlingen om brandsikring af byggeri Til side 9, forord, sidste afsnit ændres meget høje bygninger, hvor der er mere end

Læs mere

VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE OM MIDDELFARTVEJ OG VESTERBRO. Middelfartvej i 2020 Middelfartvej i 2020

VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE OM MIDDELFARTVEJ OG VESTERBRO. Middelfartvej i 2020 Middelfartvej i 2020 VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE OM MIDDELFARTVEJ OG VESTERBRO Middelfartvej i 2020 Middelfartvej i 2020 LETBANEN I BYBILLEDET v/ Dorthe Harbo Andersen, By- og kulturforvaltningen LEDNINGSFLYTNING v/ Lars

Læs mere

Velkommen til etapemøde! 21-01-2014 LÆNGEHUSENE AFD.42 ETAPE 1 (LØGET CENTER 1-67) 1

Velkommen til etapemøde! 21-01-2014 LÆNGEHUSENE AFD.42 ETAPE 1 (LØGET CENTER 1-67) 1 Velkommen til etapemøde! 1 Arbejder på Længehusene Etape 1, afd. 42! Facader og tagrenovering - Alle længehuse får nye vinduer med udvendig overflade i aluminium (nemt at vedligeholde) og nye døre - Nyt

Læs mere

Udvidelse af centralt affaldssug. Beskrivelse og Kravspecifikation

Udvidelse af centralt affaldssug. Beskrivelse og Kravspecifikation Udvidelse af centralt affaldssug Beskrivelse og Kravspecifikation Odense, 22.02.2017 Udvidelse af centralt affaldssug Beskrivelse og Kravspecifikation Dato: 22. februar 2017 Dokument id: Version: Udarbejdet

Læs mere

VEJLEDNING I ETABLERING AF UNDERGRUNDS- CONTAINERE

VEJLEDNING I ETABLERING AF UNDERGRUNDS- CONTAINERE VEJLEDNING I ETABLERING AF UNDERGRUNDS- CONTAINERE Vejledning i etablering af undergrundscontainere Bemærk! Randers Kommune tømmer ikke dine undergrundscontainere, hvis de ikke lever op til kravene i denne

Læs mere

Nyt terminalprojekt på Banegårdspladsen i Herning. Prækvalifikation. 1. Bygherre. 2. Bygherrerådgiver. 3. Udbudsform. 4.

Nyt terminalprojekt på Banegårdspladsen i Herning. Prækvalifikation. 1. Bygherre. 2. Bygherrerådgiver. 3. Udbudsform. 4. Herning Kommune opfordrer herved investorer, totalentreprenører og konsortier til at søge prækvalifikation i forbindelse med et projekt for en ny busterminal samt helhedsplan for Banegårdspladsen i Herning.

Læs mere

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handels- og byliv, sikker og tryg færdsel for alle og gode aktiviteter

Læs mere

Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie

Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie Spørgsmål: Spørgsmål 1: Delaftale 1: - Er det korrekt forstået, at der på denne delaftale vil blive valgt 5 leverandører

Læs mere

BRUGERVENLIGE AFFALDSORDNINGER

BRUGERVENLIGE AFFALDSORDNINGER KØBENHAVNS KOMMUNE IDÉKATALOG TIL MERE BRUGERVENLIGE AFFALDSORDNINGER s1-brugervenlige AFFALDSORDNINGER Idékataloget er udviklet i samarbejde mellem Københavns Kommune (TMF) og Platant. Kataloget er udarbejdet

Læs mere

Tilladelse til midlertidigt oplag af forurenet jord og indbygning af forurenet jord langs kældervægge på Østre Stationsvej 39A og 39B, 5000 Odense C

Tilladelse til midlertidigt oplag af forurenet jord og indbygning af forurenet jord langs kældervægge på Østre Stationsvej 39A og 39B, 5000 Odense C By- og Kulturforvaltningen Odense Projektudviklingsselskab A/S Fynsvej 9 5500 Middelfart Erhverv og Bæredygtighed Landbrug og Natur Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk

Læs mere

Att. Solveig F. Jørgensen, e-post: sofjo@dongenergy.dk 19-01-2015 Sags id.: 14/11848 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen KS: Henrik Jørgensen

Att. Solveig F. Jørgensen, e-post: sofjo@dongenergy.dk 19-01-2015 Sags id.: 14/11848 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen KS: Henrik Jørgensen DONG Energy A/S, Skærbækværket Klippehagevej 22, Skærbæk 7000 Fredericia Att. Solveig F. Jørgensen, e-post: sofjo@dongenergy.dk 19-01-2015 Sags id.: 14/11848 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen KS: Henrik

Læs mere

Aalborg Renovation Over Bækken 2, Postboks 436, 9000 Aalborg. Tlf: Etablering af nedgravede containere i Aalborg Kommune

Aalborg Renovation Over Bækken 2, Postboks 436, 9000 Aalborg. Tlf: Etablering af nedgravede containere i Aalborg Kommune Aalborg Renovation Over Bækken 2, Postboks 436, 9000 Aalborg. Tlf: 9931 4955 Etablering af nedgravede containere i Aalborg Kommune Denne pjece indeholder praktisk information vedrørende etablering af nedgravede

Læs mere

AAB, Ledningsgrave. Projekt- og sikkerhedsklasser fastlægges i henhold til DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord.

AAB, Ledningsgrave. Projekt- og sikkerhedsklasser fastlægges i henhold til DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord. 1. Alment Almindelig arbejdsbeskrivelse (AAB) for ledningsgrave omfatter arbejder med etablering af ledningsgrave. De ledningsspecifikke arbejder er ikke medtaget ud overkrav til grundforstærkning, ledningszone

Læs mere

Dambrug. Anlægning af land baserede - Kar og rør installationer. Henvendelse. BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280. Mail tanke@bsteknik.

Dambrug. Anlægning af land baserede - Kar og rør installationer. Henvendelse. BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280. Mail tanke@bsteknik. 0 Anlægning af land baserede - Dambrug Kar og rør installationer. Henvendelse BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280 Mail tanke@bsteknik.com Web. www.bsteknik.com Stålkar med PE Inder liner. Størrelse tilpasset

Læs mere

Orientering om kloakering af SANDET. Præsentation af kloakeringsprojektet 3. etape

Orientering om kloakering af SANDET. Præsentation af kloakeringsprojektet 3. etape Orientering om kloakering af SANDET Præsentation af kloakeringsprojektet 3. etape 3. november 2010 # 1 Hvorfor kloakering af SANDET? Fordi: - Nedsivning ikke er mulig - Spildevandet forurener Arresø -

Læs mere

Grøn og dynamisk - med respekt for dig

Grøn og dynamisk - med respekt for dig Sådan etableres nedgravede containere i Aalborg Kommune Grøn og dynamisk - med respekt for dig Tilladelse til etablering af nedgravede containere skal søges hos By og Landskabsforvaltningen, Stigsborg

Læs mere

Retningslinjer for etablering af nedgravede affaldsløsninger. (på privat grund i boligselskaber mv.)

Retningslinjer for etablering af nedgravede affaldsløsninger. (på privat grund i boligselskaber mv.) Retningslinjer for etablering af nedgravede affaldsløsninger (på privat grund i boligselskaber mv.) Retningslinjer for etablering af nedgravede affaldsløsninger på privat grund i boligselskaber mv. Nedenstående

Læs mere

BYGN. A, B, C - UNGDOMSBOLIGER POUL PAGHS GADE, PLUS BOLIG

BYGN. A, B, C - UNGDOMSBOLIGER POUL PAGHS GADE, PLUS BOLIG Maj 2016 BYGN. A, B, C - UNGDOMSBOLIGER POUL PAGHS GADE, PLUS BOLIG Bind B1 Statisk projekteringsrapport PROJEKT Bygn. A, B, C - Ungdomsboliger, Poul Paghs Gade, Bind B1, Statisk projekteringsrapport Projekt

Læs mere

A. Byggepladsindretning

A. Byggepladsindretning A. Byggepladsindretning I dette afsnit beskrives hvorledes byggepladsen indrettes. Dette omfatter en fastlæggelse af hvilket materiel, der skal forefindes på pladsen samt en bestemmelse af hvor dette placeres.

Læs mere

Herning Kommune. Vesterholmvej, Herning. Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT)

Herning Kommune. Vesterholmvej, Herning. Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT) Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT) April 2013 April 2013 Version 0 Dato 2013-04-05 Udarbejdet af RWJ Kontrolleret af KES Godkendt af KMLJ Rambøll Danmark A/S Poulsgade 8 DK-7400 Herning Danmark Telefon

Læs mere

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ FEBRUAR 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v.

Læs mere

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-5

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-5 Sagsnr. 1-23-4-101-11-13 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 4 Udbud af Hængesøjler, OP-lamper og monitorophæng til Dagkirurgisk Afdeling og den Fælles Akutmodtagelse, Det nye Universitetshospital, Aarhus

Læs mere

Uponor. No-Dig-systemer. No-Dig-systemer. Uponor NO-DIG-SYstemer 569

Uponor. No-Dig-systemer. No-Dig-systemer. Uponor NO-DIG-SYstemer 569 Uponor Uponor NO-DIG-SYstemer 569 indhold 13.0 - indhold... 569 13.1 - indledning... 571 13.2 Uponor No-Dig-system Pipebursting...573 Dimensionering...576 13.3 Uponor No-Dig-system Omega-Liner...579 Godkendelser....

Læs mere

Nedgravede containere til restaffald

Nedgravede containere til restaffald Sådan etableres nedgravede containere i Aalborg Kommune Tilladelse til etablering af nedgravede containere skal søges hos By og Landskabsforvaltningen, Stigsborg Brygge 6, 9400 Nørresundby, tlf. 99 31

Læs mere

2014-05-05 version 15

2014-05-05 version 15 2014-05-05 version 15 MicroVent Indhold 1. Systemoversigt... 3 2. Generelle informationer... 4 3. Servicepunkt... 6 4. Forbindelsesdiagram LON-Bus og 230V... 7 5. Forbindelsesdiagram sensorer og styring...

Læs mere

Introduktion til større byggeprojekter (anlægsprojekter) i Hvidovre Kommune

Introduktion til større byggeprojekter (anlægsprojekter) i Hvidovre Kommune Pkt. nr. 8 Introduktion til større byggeprojekter (anlægsprojekter) i Hvidovre Kommune Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og Arealudvalget: 1. at tage orientering om større byggeprojekter

Læs mere

Denne vejledning beskriver de krav der skal opfyldes når en forening ønsker at etablere nedgravede affaldssystemer.

Denne vejledning beskriver de krav der skal opfyldes når en forening ønsker at etablere nedgravede affaldssystemer. Vejledning til etablering af nedgravede affaldsløsninger i Frederikssund Kommune Ikke godkendt forslag Affaldskontoret oktober 2011 Indledning Med virkning fra årsskiftet 2011/12 har byrådet besuttet at

Læs mere

4.0 Bygningsdelsbeskrivelse Installationer

4.0 Bygningsdelsbeskrivelse Installationer 4.0 Bygningsdelsbeskrivelse Installationer 4.0.1 Generelt Installationsunit Gas-El-ventilation skal styres af et trykafprøvningssystem (installationsunit) med elektrisk frakobling, gasdetektering, frakobling

Læs mere

GÅRDHAVE Otto Mallings Gadekarréen Otto Mallings Gadekarréen

GÅRDHAVE Otto Mallings Gadekarréen Otto Mallings Gadekarréen Beslutning beslutning FÆLLES FÆLLES GÅRDHAVE Otto Mallings Gadekarréen Otto Mallings Gadekarréen Otto Mallings Gade 2-12, Lange Müllers Gade 20- Otto 22, Landskronagade Mallings Gade 2-12, 57-67 Lange

Læs mere

Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme

Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme Rudersdal Kommune 2014 Registrant Anders Klarskov/Torben Wilhelmsen Navn Anders Klarskov/Torben Wilhelmsen E-mail Registrering

Læs mere

Sikkerheden stilles for hele optionens kontraktperiode på 10 år.

Sikkerheden stilles for hele optionens kontraktperiode på 10 år. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. maj 2015 15/02710-9 Allan Højgaard ahm@vd.dk 7244 2315 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud 6714.102 Etape 6714 Holstebro N - Aulum Udbud

Læs mere

MUSIK- OG TEATERHUS OG MUSIKKONSERVATORIUM I ODENSE

MUSIK- OG TEATERHUS OG MUSIKKONSERVATORIUM I ODENSE UDBUD DIALOGMØDE 1 DIALOGMØDE 2 DIALOGMØDE 4 DIALOGMØDE 5 DIALOGMØDE 3 PROCES TILBUD fakta - ark bestiller og bruger: lejer: ejer og driftsherre & bruger: totalentreprenør: arkitekt: ingeniør: akustik

Læs mere

Parcelhusgrunde Gartnervænget i Kongerslev Salgsvilkår er revideret i januar 2016. Ændringer efter denne dato fremgår ikke af teksten

Parcelhusgrunde Gartnervænget i Kongerslev Salgsvilkår er revideret i januar 2016. Ændringer efter denne dato fremgår ikke af teksten 2008-6542 - KJK/tik Gartnervænget På sælger Aalborg Kommune 5 parcelhusgrunde. Grundene, der er vist på vedhæftede salgsrids (bilag 1), varierer i størrelse fra 1.115 til 1.310 m2. Gartnervænget ligger

Læs mere

Bilag 1 kravspecifikation. Centralt affaldssug, Sundmolen. Etablering af et samlet terminalanlæg i totalentreprise

Bilag 1 kravspecifikation. Centralt affaldssug, Sundmolen. Etablering af et samlet terminalanlæg i totalentreprise Bilag 1 kravspecifikation Centralt affaldssug, Sundmolen Etablering af et samlet terminalanlæg i totalentreprise 2/25 Indholdsfortegnelse 1. Generelt... 3 2. Anlæggets principielle udformning of funktion...

Læs mere

14-05-2013 13/11744 ks: tdah. Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg. Påbud efter Miljøbeskyttelseslovens 41

14-05-2013 13/11744 ks: tdah. Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg. Påbud efter Miljøbeskyttelseslovens 41 14-05-2013 13/11744 ks: tdah Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg Påbud efter Miljøbeskyttelseslovens 41 Sønderborg Kommune meddeler påbud til Danfoss A/S, Nordborgvej 81, matrikel nr. 19, Lunden,

Læs mere

Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A).

Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A). Punkt 21. Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A). 2012-43871. By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Når du arbejder for. Jels Vandværk

Når du arbejder for. Jels Vandværk Når du arbejder for Jels Vandværk Jels Vandværk Dixensvej 2a, Jels 6630 Rødding Tlf. 7355 2100 Mobil 2021 2128 E-mail: info@jelsvand.dk www.jelsvand.dk Hygiejne: HUSK: Du arbejder med verdens vigtigste

Læs mere

Udbudsbrev. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014

Udbudsbrev. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014 Udbud på Vintertjenester til Fredericia kommune Offentligt udbud Juni 2014 Tovholder for udbuddet: Fredericia Kommune: Att.: Malene Frederiksen Gothersgade 20 DK-7000 Fredericia Danmark malene.frederiksen1@fredericia.dk

Læs mere

Borgerrepræsentationen har xx.xx.2015 godkendt Teknikog Miljøforvaltningens byfornyelsesbeslutning om indretning af en fælles gårdhave.

Borgerrepræsentationen har xx.xx.2015 godkendt Teknikog Miljøforvaltningens byfornyelsesbeslutning om indretning af en fælles gårdhave. BILAG 2 BESLUTNING FÆLLES GÅRDHAVE Alsgadekarréen ALSGADE 2-4, DANNEVIRKEGADE 1-13, NY CARLSBERGVEJ 27-29 OG ENGHAVEVEJ 56-64 Borgerrepræsentationen har xx.xx.2015 godkendt Teknikog Miljøforvaltningens

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde 2012 Afdeling 6 Østbyparken. torsdag den 2. februar 2012 kl. 18.00 Mødelokalet, stuen Treschowsgade 2.

Ordinært afdelingsmøde 2012 Afdeling 6 Østbyparken. torsdag den 2. februar 2012 kl. 18.00 Mødelokalet, stuen Treschowsgade 2. torsdag den 2. februar 2012 kl. 18.00 Mødelokalet, stuen Treschowsgade 2 Referat Deltager. Kirsten Almind, Formand Marie Lisby, Bestyrelsesmedlem Karin Mortensen, Organisationsbestyrelsen Anne-Kathrine

Læs mere