Vigtig produktinformation, medicinsk enhedskorrektion nr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vigtig produktinformation, medicinsk enhedskorrektion nr"

Transkript

1 Vigtig produktinformation, medicinsk enhedskorrektion nr RayStation 6 (RayPlan 2) og RayStation 7 (RayPlan 7) 29. marts 2018 RSL-D PROBLEM Denne meddelelse vedrører et problem, der er registreret i forbindelse med Collapsed Conefotondosisberegning i RayStation 6 (RayPlan 2) og RayStation 7 (RayPlan 7). For acceleratorer med faste kæber (f.eks. Elekta BM og Vero) og acceleratorer med MLC tættere på kilden end både x- og y-kæber (f.eks. Elekta Synergy med MLCi/MLCi2) kan nøjagtigheden af dosisberegningen i visse situationer være mindre end forventet. Så vidt vi ved, har problemet ikke forårsaget nogen patientfejlbehandling eller andre hændelser. Brugeren skal dog være klar over følgende information for at undgå forkerte dosisberegninger under behandlingsplanlægning. TILSIGTET MODTAGER Denne meddelelse er rettet mod alle brugere af RayStation 6 (RayPlan 2) og RayStation 7 (RayPlan 7), som anvender Collapsed Cone-fotondosisberegningen for de påvirkede acceleratortyper. PRODUKTNAVN OG -VERSION Produktet, der er påvirket af denne meddelelse, sælges under handelsnavnet RayStation 6 (RayPlan 2) og RayStation 7 (RayPlan 7). For at fastslå om den version, du anvender, er påvirket, skal du åbne dialogboksen About RayStation i RayStation-applikationen og kontrollere, om det angivne buildnummer er " ", " ", " ", " " eller " ". Hvis dette er tilfældet, gælder denne meddelelse din version. BESKRIVELSE Feltstørrelsesberegningen kan være forkert for visse LINAC-typer. Fejlen kan påvirke kommissionsringen af beammodel i acceleratorer med MLC tættere på kilden end både x- og y-kæber (f.eks. Elekta Synergy med MLCi/MLCi2). Fejlen kan også påvirke dosisberegningen i behandlingsplanlægning med samme type af acceleratorer samt acceleratorer med faste kæber (f.eks. Elekta BM og Vero) for visse specifikke typer behandlingsplaner. Hvis Elekta Synergy med MLCi/MLCi2 eller en LINAC med tilsvarende kollimatoropsætning kommissioneres med måleopstilling "MLC only", kan det føre til fejl i outputfaktorkorrektioner (OFC'er) og dosisnormering af beammodellen. Dette forventes at resultere i en systematisk fejl på 0-2 % for de fleste behandlingsplaner og typiske variationer i beammodellens OFC'er. Side 1 (6)

2 Behandlingsplanlægning med påvirkede acceleratorer (Elekta Synergy med MLCi/MLCi2, Elekta BM og Vero eller en LINAC med tilsvarende kollimatoropsætning) kan give fejl af samme omfang selv for korrekte beammodeller, men kun for specifikke typer af behandlingsplaner. Feltstørrelse og outputfaktorkorrektioner Dosisoutput varierer med feltstørrelse. Outputvariation forårsaget af fantomspredning medtages i RayStation Collapsed Cone-dosisberegningen som del af strålingstransporten og hovedspredning som fluens, der stammer fra forlængede kilder. Resterende feltstørrelsesafhængighed medtages ved at justere outputfaktorkorrektionerne (OFC'er) for beammodellen. Disse gives som en funktion for feltstørrelsen, som relaterer størrelsen af uregelmæssigt formede felter til den for rektangulære felter. For yderligere oplysninger henvises der til "Outputfaktorkorrektioner" i RayPhysics-vejledningen og afsnittet "Field measure" i referencemanualen. Fejl i feltstørrelsesberegning For acceleratorer med faste kæber (f.eks. Elekta BM og Vero) og acceleratorer med backup-kæbe og MLC'en tættest på kilden (f.eks. Elekta Synergy med MLCi/MLCi2) beregnes feltstørrelsen som den ækvivalente kvadratiske feltstørrelse for MLC x- og y-åbning. X-åbningen gives af den maksimale åbning af alle bladpar, der er eksponeret af kæber. Fejlen er til stede i beregningen af y-åbningen for disse acceleratortyper. Y-åbningen gives af antallet af åbne MLC-bladpar ganget med deres bredder, og der medtages kun bladpar, der er eksponeret af kæberne. Et bladpar bør kun anses som værende åbent, hvis åbningen er større end "Minimum static/dynamic tip gap" for MLC'en. I de påvirkede produkter ses der bort fra værdien for "Minimum static/dynamic tip gap", og alle bladpar med en åbning, der er større end 0,001 cm, og som ikke er dækket af kæber, inkluderes ukorrekt som åbne blade (se figur 1). Den maksimale resulterende fejl opstår, når kæberne er helt tilbagetrukne. Forkert y-åbning: 40 cm x-åbning: 4 cm y-åbning: 4 cm Figur 1. Feltstørrelsen beregnes forkert fra kæbefeltstørrelsen på 40 cm i y (højre billede). Side 2 (6)

3 Kommissionering af beammodel med "MLC only collimated" felter Kommissionering af beammodel påvirkes af fejlen, når lukkede MLC-blade er eksponeret af kæber. Dette er tilfældet i Elekta Synergy med MLCi/MLCi2, når felterne er "MLC only collimated". Acceleratorer med faste kæber er ikke påvirket, eftersom lukkede blade er placeret bag x-kæber. Fejlen i feltstørrelsesberegningen under kommissionering af beammodel fører til en suboptimal beammodel. Betragt som eksempel en accelerator, der er kommissioneret med "MLC only collimated", og som anvendes til at behandle felter, hvor kæber er tilpasset MLC. For en specifik MLC-feltstørrelse justeres OFC'en således, at målte og beregnede kurver matcher den forkert beregnede feltstørrelse FMBC. Under planlægning eksponeres der ingen lukkede bladpar, hvis kæberne er tilpasset MLC-åbningen. OFC for den rette feltstørrelse FMCorrect vil blive anvendt til dosisberegning. Beammodellen er tilpasset den forkerte feltstørrelsesberegning, og fejlen i dosisberegningen gives af forskellen mellem OFC'er. Den resulterende dosisfejl for en typisk beammodel er præsenteret i tabel 1. For en typisk beammodel med små variationer i OFC'er (figur 2) vil afvigelsen være under 2 %, hvis den beregnede dosis er mindre, end den skulle være. Hvis der er store gradienter i OFC'er, kan fejlen potentielt være så stor som 5-10 %. Generelt bør OFC'er for feltstørrelser over 2 x 2 cm være tæt på 1,0. Ifølge RayPhysics-vejledningen bør OFC-grafen anvendes til at vurdere, hvor god modellen er. Variationer i OFC på op til +/- 5 % er ikke atypiske, men hvis korrektionerne er større end dette, kan yderligere udformning være nødvendigt. Figur 2. Typiske OFC'er. Feltstørrelsen af 4 x 4 MLC-feltet beregnes til 6,67 (gul) for et felt med en kæbeåbning i y på 20 cm, hvilket resulterer i en fejl på 1,2 % i OFC'en for feltet. Side 3 (6)

4 MLC-feltstørrelse [cm] Feltstørrelse for y- kæbe [cm] FM Correct [cm] FM BC [cm] OFC'er som en funktion til feltstørrelse Dosisberegningsfejl [%] OFC (FM Correct ) OFC (FM Correct ) 4 x ,67 0,975 0,987-1,205 8 x ,43 0,993 1,005-1, x ,33 1,000 1,013-1, x ,51 1,023 1,032-0, x ,00 1,049 1,049 0 Tabel 1. Typiske OFC'er. Feltstørrelsen af 4 x 4 MLC-feltet beregnes til 6,67 (gul) for et felt med en kæbeåbning i y på 20 cm, hvilket resulterer i en fejl på 1,2 % i OFC'en for feltet. Behandlingsplanlægning med Elekta Synergy med MLCi/MLCi2, Elekta BM- og Vero-acceleratorer Selv om OFC'erne for beammodellen er korrekte, kan fejlen i feltstørrelsesberegningen påvirke behandlingsplaner, hvor lukkede blade, der er positioneret til at opfylde "Minimum static/dynamic tip gap" for MLC'en, er eksponeret af kæber. For de mest typiske behandlingsplanlægningssituationer tilpasses kæberne MLC-feltåbningen (Elekta Synergy med MLCi/MLCi2), eller lukkede blade vil være positioneret bag x-kæber (Elekta BM- og Veroacceleratorer), hvorved kun et begrænset antal lukkede blade eksponeres. Effekten på dosisberegningen vil således være ubetydelig. I et værst tænkeligt scenarie vil et stort antal lukkede blade være eksponeret af kæber for alle eller de fleste feltsegmenter. Dette kan ske i Elekta Synergy med MLCi, hvis flere små targets skal behandles i det samme felt. MLCi tillader ikke sammenfletning af blade og gennemtvinger oprettelse af en kanal af lukkede blade imellem MLC-åbninger. For acceleratorer med faste kæber kan det værst tænkelige scenarie forekomme ved visse opsætninger af VMAT og Conformal Arc. Nøjagtig dosisafvigelse for det værst tænkelige scenarie vil afhænge af variationen af OFC'erne. De fleste beammodeller har OFC-værdier tæt på 1, hvilket fører til små afvigelser. Det er dog muligt at oprette en beammodel med store OFC-variationer. Typisk er variationen større for meget små felter end for mellemstore til store felter. Ved forsøg på at skabe et værst tænkeligt scenarie med en typisk beammodel er de beregnede doser op til ~2 % højere end en korrekt beregnet feltstørrelse. Hvis OFC'erne for beammodellen er forkerte på grund af kommissionering af beammodel med "MLC only collimated"-felter, udlignes fejlen i et vist omfang, og dosisafvigelsen i behandlingsplanlægning vil være mindre. Side 4 (6)

5 HANDLINGER, BRUGEREN SKAL FORETAGE Brug ikke "MLC only collimated" til at indstille outputfaktorkorrektioner (OFC'er) i feltudformning på Elekta Synergy-acceleratorer med MLCi/MLCi2 eller enhver anden accelerator med MLC tættere på kilden end både x- og y-kæberne. Brug altid "Jaws and MLC collimated". Vær opmærksom på, at der er en fejl i feltstørrelsesberegningen for acceleratorer med MLC tættere på kilden end både x- og y-kæber og for acceleratorer med faste kæber. Sørg for at foretage patientspecifik kvalitetssikring før behandlingslevering for behandlingsplaner med felter, hvor: 1) lukkede MLC-blade er positioneret inde i kæbefeltet, og 2) "minimum static/dynamic tip gap" er større end 0,001 cm. Sørg for, at planlægningsmedarbejdere og brugere er bekendt med denne løsning. Undersøg dit produkt, og identificer alle installerede enheder med ovenstående softwarenummer/-numre og bekræft derefter, at du har læst og forstået denne meddelelse ved at besvare en med notifikation. LØSNING Dette problem vil blive løst i næste version af RayStation/RayPlan, der er planlagt til markedslancering i juni 2018 (underlagt markedsgodkendelse på visse markeder). Hvis kunder ønsker at fortsætte med at bruge versioner af RayStation/RayPlan, der er påvirket af denne vigtige sikkerhedsinformation, skal alle brugere være opmærksomme på denne sikkerhedsinformation. Alternativt kan kunder vælge at opgradere til den nye version, når den bliver tilgængelig til klinisk brug. UDBREDELSE AF DENNE SIKKERHEDSINFORMATION Denne meddelelse skal videregives til alle de, som skal være opmærksomme på dette i din organisation. Sørg for, at brugere er opmærksomme på denne meddelelse, så længe versioner af RayStation/RayPlan, der er påvirket af dette problem, er i brug, for at sikre løsningens effekt. Vi takker for dit samarbejde og beklager ulejligheden. For regulatoriske oplysninger bedes du kontakte David Hedfors på david.hedfors@raysearchlabs.com. Undertegnede bekræfter, at de rette reguleringsorganer vil blive underrettet. Side 5 (6)

6 BEKRÆFT, AT DU HAR MODTAGET DENNE VIGTIGE SIKKERHEDSINFORMATION Besvar den samme adresse, som sendte dig denne meddelelse, hvori du bekræfter, at du har læst og forstået meddelelsen. Alternativt kan du sende en eller ringe til din lokale support for at bekræfte denne meddelelse. Hvis du ønsker at vedhæfte en underskrevet svarformular til en, bedes du udfylde nedenstående. Du kan også faxe denne formular til (kun USA). Fra: Kontaktperson: (navn på institution) (anvend blokbogstaver) Telefonnummer: Jeg har læst og forstået meddelelsen. Kommentarer (valgfrit): Side 6 (6)

VIGTIG PRODUKTINFORMATION/MEDDELELSE OM PRODUKTET

VIGTIG PRODUKTINFORMATION/MEDDELELSE OM PRODUKTET VIGTIG PRODUKTINFORMATION/MEDDELELSE OM PRODUKTET Emne: Produktreference: Dato for meddelelsen: 23. november 2016 Meddelelse udsendt af: Brainlab-identifikator: Handlingstype: Dosis fejl Brainlab Strålebehandlingsplanlægningssoftware:

Læs mere

VIGTIG PRODUKTINFORMATION/MEDDELELSE OM PRODUKTET

VIGTIG PRODUKTINFORMATION/MEDDELELSE OM PRODUKTET VIGTIG PRODUKTINFORMATION/MEDDELELSE OM PRODUKTET Emne: Positionering af lukkede bladpar på Brainlab m3 micro-mlc'en. Produktreference: Brainlab m3 micro-mlc, herunder også den fastmonterede micro-mlc,

Læs mere

Procedure for kontrol, kalibrering og verificering af MLC er

Procedure for kontrol, kalibrering og verificering af MLC er Procedure for kontrol, kalibrering og verificering af MLC er Denne procedure kan bruges til at kontrollere MLC kalibrering, kalibrere MLCi/MLCi2 og verificere kalibrering på Agility. Proceduren inkluderer

Læs mere

Begrænsninger for softwarenøjagtighed for meget små MLC-feltstørrelser (multiblad-kollimator) til behandlingsplanlægning

Begrænsninger for softwarenøjagtighed for meget små MLC-feltstørrelser (multiblad-kollimator) til behandlingsplanlægning VIGTIG PRODUKTINFORMATION/MEDDELELSE TIL PRODUKTET Emne: Produktreference: Begrænsninger for softwarenøjagtighed for meget små MLC-feltstørrelser (multiblad-kollimator) Alle versioner af Brainlab BrainSCAN-

Læs mere

VIGTIGT - Korrektion vedr. medicinsk udstyr IntelliVue MX40 - Manglende advarsler i brugerhåndbogen

VIGTIGT - Korrektion vedr. medicinsk udstyr IntelliVue MX40 - Manglende advarsler i brugerhåndbogen Kære kunde Der er konstateret et problem med brugerhåndbogen til Philips IntelliVue MX40 med softwarerevisionerne B.05, B.06 og B.06.5X. IntelliVue MX40 er fortsat sikker at bruge. Disse brugerhåndbøger

Læs mere

DU BEDES VIDEREGIVE DISSE OPLYSNINGER TIL ALLE MEDARBEJDERE PÅ HOSPITALET, SOM ANVENDER PROXIMATE cirkulær hæmoridestapler

DU BEDES VIDEREGIVE DISSE OPLYSNINGER TIL ALLE MEDARBEJDERE PÅ HOSPITALET, SOM ANVENDER PROXIMATE cirkulær hæmoridestapler PROXIMATE cirkulær hæmoridestapler (specifikke partier af produktkoderne PPH01 og December 2018 Kære kunde: DU BEDES VIDEREGIVE DISSE OPLYSNINGER TIL ALLE MEDARBEJDERE PÅ HOSPITALET, SOM ANVENDER PROXIMATE

Læs mere

95. percentil-værdier Nye implantater Ved udskiftning af implantater Model 103-Model ohm 3194 ohm Model ohm 3922 ohm

95. percentil-værdier Nye implantater Ved udskiftning af implantater Model 103-Model ohm 3194 ohm Model ohm 3922 ohm OPDATERING: Haster: Vigtig produktinformation Model 1000 SenTiva VNS Therapy generatorer (S/N < 100000) NM-HOU-2018-006 (Opdatering til FSN sendt december 2018) Handlingstype: Rådgivning fra PRODUCENTEN

Læs mere

Problem 1: Nøjagtighed af billedposition Problem 2: Trackerbilledartefakt Problem 3: Ring-/prikbilledartefakter

Problem 1: Nøjagtighed af billedposition Problem 2: Trackerbilledartefakt Problem 3: Ring-/prikbilledartefakter Side 1 af 5 Kære kunde Der er konstateret problemer med softwareversion v3.6.1, v3.6.2, v3.6.4 og v3.6.5 på Philips Brilliance 16-Slice (Air), Brilliance CT 64, og 128,, Ingenuity Flex-produkter, som,

Læs mere

/14/ R

/14/ R Tilbagetrækning af medicinsk udstyr - 2955842-07/14/16-010-R Vigtig opfølgning på produktmeddelelse om øjeblikkelig stop brug af rulleleje Angående specifikke EndoWrist Stapler 45 og 30 instrumenter til

Læs mere

Alaris /Asena GS, GH, CC, TIVA, PK, enteral sprøjtepumpe

Alaris /Asena GS, GH, CC, TIVA, PK, enteral sprøjtepumpe Navn Adresse Produktnavn: HASTER VIGTIG PRODUKTINFORMATION Alaris /Asena GS, GH, CC, TIVA, PK, enteral sprøjtepumpe Produktkoder med præfiks (alle varianter): 8001, 8002, 8003, 8004, 8005, 8007 FSCA-id:

Læs mere

VIGTIG SIKKERHEDSMEDDELELSE

VIGTIG SIKKERHEDSMEDDELELSE VIGTIG SIKKERHEDSMEDDELELSE Handelsnavn på det påvirkede produkt: Medrad Continuum MR-infusionssystem FSCA-ID: SA-13-RAD-13 Handlingstype: Inspektion af systembeslag/låsestift på ikke-trådløse systemer

Læs mere

VIGTIG PRODUKTINFORMATION SUNDHEDSPERSONALE

VIGTIG PRODUKTINFORMATION SUNDHEDSPERSONALE VIGTIG PRODUKTINFORMATION SUNDHEDSPERSONALE Handelsnavn: Flexi-Seal Control Fækalkatetersystem LOT nr.: ALLE FSCA-id: 2014-01 Handling: Tilbagekaldelse returnering af medicinsk udstyr til leverandør 28.

Læs mere

VIGTIGT - Vigtig produktinformation Philips Model EPIQ 7 ultralydssystem

VIGTIGT - Vigtig produktinformation Philips Model EPIQ 7 ultralydssystem Vigtig produktinformation Side 1 af 5 Kære kunde Der er konstateret et problem med Philips Ultrasound EPIQ 7-ultralydssystemet, der kunne udgøre en risiko for patienter og brugere. Denne vigtige produktinformation

Læs mere

VIGTIGT: PRODUKTINFORMATION BDDS

VIGTIGT: PRODUKTINFORMATION BDDS 19. juli 2019 VIGTIGT: PRODUKTINFORMATION BDDS-19-1579 BD MAX reagenser (forskellige REF/LOT-nummerkombinationer i henhold til bilag 1) Handlingstype: Vejledende NB: Klinisk personale, risikoansvarlige,

Læs mere

Indhold Registrering på forum... 2 Opret Indlæg... 5 Besvar Indlæg... 7 Ændringer af brugerindstillinger... 9 Tips & Tricks... 11

Indhold Registrering på forum... 2 Opret Indlæg... 5 Besvar Indlæg... 7 Ændringer af brugerindstillinger... 9 Tips & Tricks... 11 Indhold Registrering på forum... 2 Opret Indlæg... 5 Besvar Indlæg... 7 Ændringer af brugerindstillinger... 9 Tips & Tricks... 11 Registrering på forum Ved første besøg på Abildgaardkredsens forum møder

Læs mere

Produktinformation Korrektion af medicinsk udstyr - ISIFA C Phase II Korrekt brug af da Vinci Xi EndoWrist Stapler-udløsningssæt (SRK)

Produktinformation Korrektion af medicinsk udstyr - ISIFA C Phase II Korrekt brug af da Vinci Xi EndoWrist Stapler-udløsningssæt (SRK) Produktinformation Korrektion af medicinsk udstyr - ISIFA2017-02-C Phase II Korrekt brug af da Vinci Xi EndoWrist Stapler-udløsningssæt (SRK) Kære da Vinci kunde I marts 2017 påbegyndte Intuitive Surgical

Læs mere

Dalux FM Kundevejledning

Dalux FM Kundevejledning Dalux FM Kundevejledning Indhold Derfor benytter ATP Ejendomme DaluxFM:... 2 Kundevejledning til indmelding på DaluxFM HelpDesk App:... 2 Download App:... 2 Log på DaluxFM - App:... 3 Opret en indmelding:...

Læs mere

VIGTIGT - Korrektion vedr. medicinsk udstyr Brilliance CT-systemer og Gemini- og Precedence-systemer, der anvender Brilliance CT

VIGTIGT - Korrektion vedr. medicinsk udstyr Brilliance CT-systemer og Gemini- og Precedence-systemer, der anvender Brilliance CT CT/AMI -1/2- FSN 72800599_88200461 15. maj 2013 Problemer med CTDI vol -faktorer på Philips CT-systemer Kære kunde, Der er konstateret et problem på Philips Gemini- og Precedence-systemer, der anvender

Læs mere

Vigtig produktinformation Connex Spot Monitor

Vigtig produktinformation Connex Spot Monitor 14-09-2018 Kære Welch Allyn-kunde: Referencenummer: WA18-01-01 Handling: Ændring af enhed Baggrund: Interne tests hos Welch Allyn har indikeret, at Connex Spot Monitors med Masimo SpO2 ikke lever op til

Læs mere

Herning Bibliotekernes Helpdesk

Herning Bibliotekernes Helpdesk Vejledning Herning Bibliotekernes Helpdesk Maj 2017 Side 1 af 21 Indhold Oprette dig som bruger... 3 Logge ind... 7 Oprette en sag... 9 Se liste over sager... 15 Tilføj information til en sag... 16 Yderligere

Læs mere

VIGTIG PRODUKTINFORMATION HASTER

VIGTIG PRODUKTINFORMATION HASTER Kære kunde! VIGTIG PRODUKTINFORMATION HASTER Handlingstype: Teleflex-reference Handelsnavn Produktkode/partinummer Teleflex Medical IDA Business & Technology Park Dublin Road, Athlone Westmeath, Irland

Læs mere

VIGTIG PRODUKTINFORMATION SLUTBRUGERE

VIGTIG PRODUKTINFORMATION SLUTBRUGERE VIGTIG PRODUKTINFORMATION SLUTBRUGERE Handelsnavn: Forskellige højkoncentrationsiltmasker fra Unomedical (se bilag 1 for fulde oplysninger) Udstedelsesdato: 16. maj 2017 REF-nr.: Se bilag 1 LOT-nr.: Se

Læs mere

Brugervejledning til Freshdesk. Vejledning til at benytte Freshdesk som kommunikationsværktøj til supportsager i Apport. Rev. 02.

Brugervejledning til Freshdesk. Vejledning til at benytte Freshdesk som kommunikationsværktøj til supportsager i Apport. Rev. 02. Brugervejledning til Freshdesk Vejledning til at benytte Freshdesk som kommunikationsværktøj til supportsager i Apport. Rev. 02 Bent Schierff Apport Systems A/S Indhold 1. Revisions... 3 2. Formål med

Læs mere

VIGTIG PRODUKTINFORMATION HASTER: RA

VIGTIG PRODUKTINFORMATION HASTER: RA 28 November 2013 Kære kunde VIGTIG PRODUKTINFORMATION HASTER: RA2013-119 Katalognummer: 5100-088-000 : TPS-mikrodriver Se vedlagte oplysninger om en produktrelateret handling, som er blevet indledt af

Læs mere

Forretningsomfang og skatteoplysninger - Erhverv/Foreninger

Forretningsomfang og skatteoplysninger - Erhverv/Foreninger Forretningsomfang og skatteoplysninger - Erhverv/Foreninger Dette skema indeholder 2 afsnit: 1. Det forventede brug af banken. 2. En eventuel skattepligt til andre lande end Danmark. Hvis virksomheden/foreningen

Læs mere

Vedlagt finder du det lovgivningsmæssige dokument og svarblanketten, som skal returneres for at bekræftelse modtagelsen.

Vedlagt finder du det lovgivningsmæssige dokument og svarblanketten, som skal returneres for at bekræftelse modtagelsen. Kære kunde Som en del af vores politik om løbende forbedring har Hill-Rom udviklet et partnerskab med Docapost (La Poste Group i Frankrig) vedrørende distribution af sikkerhedsvejledninger og -oplysninger

Læs mere

VIGTIGT SIKKERHEDSADVARSEL og TILBAGEKALDELSE AF MEDICINSK UDSTYR

VIGTIGT SIKKERHEDSADVARSEL og TILBAGEKALDELSE AF MEDICINSK UDSTYR 17. maj 2013 www.verathon.com VIGTIGT SIKKERHEDSADVARSEL og TILBAGEKALDELSE AF MEDICINSK UDSTYR Kære GlideScope -kunde Verathon, producenten af GlideScope-videolaryngoskoper, udsender en sikkerhedsadvarsel,

Læs mere

Palliativ strålebehandling i Danmark

Palliativ strålebehandling i Danmark Palliativ strålebehandling i Danmark Version 1 med rettelse af 13/5 2009 Klaus Seiersen, april 2009 Bidragsydere Áshildur Logadottir (Rigshospitalet) Eva Samsøe (Herlev) Henrik Robenhagen Jensen (Odense)

Læs mere

VIGTIG PRODUKTINFORMATION HASTER: RA

VIGTIG PRODUKTINFORMATION HASTER: RA 5 Februar 2015 VIGTIG PRODUKTINFORMATION HASTER: RA 2014-126 FSCA-identifikator: Produktrelateret handling RA 2014-126 Juridisk producent: Stryker Leibinger GmbH & Co. KG, Boetzingerstraße 41, 79111 Freiburg,

Læs mere

VIGTIG MEDDELELSE OM PRODUKTSIKKERHED FSCA

VIGTIG MEDDELELSE OM PRODUKTSIKKERHED FSCA Kundeserviceafdeling Direkte nr.: +46 31 68 58 58 Faxnr.: +46 31 68 48 68 E-mail: fieldactions.nordic@biomerieux.com Vores ref.: FSCA - 4280-1 - FilmArray - Øget risiko for falsk-positive resultater for

Læs mere

Kokbjerg 5 6000 Kolding Denmark www.pavement-consultants.com. Side 1 af 8

Kokbjerg 5 6000 Kolding Denmark www.pavement-consultants.com. Side 1 af 8 1. Velkomstsiden.... 2 2. Ansøg om gravetilladelse.... 3 2.1 Vælg vejmyndighed.... 3 2.2 Vælg ansøgningstype.... 3 2.3 Udfyld kontaktinformation... 4 2.4 Marker gravestedet på kort.... 5 2.5 Gravestedsdetaljer....

Læs mere

HASTER: VIGTIG PRODUKTINFORMATION

HASTER: VIGTIG PRODUKTINFORMATION Krusegatan 19 Box 50425 SE 202 14 MALMÖ Sweden tel: +46 40 691 81 00 fax: +46 40 691 81 92 www.stryker.com Nordic HASTER: VIGTIG PRODUKTINFORMATION FSCA-identifikator: Handlingens art: Beskrivelse: Produktrelateret

Læs mere

VIGTIGT - Vigtig produktinformation Rettelse vedr. medicinsk udstyr BrightView SPECT, BrightView X og BrightView XCT

VIGTIGT - Vigtig produktinformation Rettelse vedr. medicinsk udstyr BrightView SPECT, BrightView X og BrightView XCT Side 1 af 5 Kære kunde For nylig informerede Philips Healthcare dig via Vigtig produktinformation (FSN) 88200455 om problemer med produktsoftwaren på BrightView SPECT-, BrightView X- og BrightView, og

Læs mere

Vejledning til registrering som bruger til EudraCT results

Vejledning til registrering som bruger til EudraCT results Vejledning til registrering som bruger til EudraCT results 1 Registrering som ny bruger For at indtaste resultater, skal man registreres som bruger i EudraCT databasen: https://eudract.ema.europa.eu/results-web/

Læs mere

Emply Hire. Job-relaterede spørgsmål. Senest opdateret: 15. oktober 2015 Version 1/MO/2015

Emply Hire. Job-relaterede spørgsmål. Senest opdateret: 15. oktober 2015 Version 1/MO/2015 Emply Hire Job-relaterede spørgsmål Senest opdateret: 15. oktober 2015 Version 1/MO/2015 1 Denne brugermanual tager udgangspunkt i, hvordan du som rekrutteringsansvarlig/projektleder har mulighed for at

Læs mere

Haster - Vigtig produktinformation

Haster - Vigtig produktinformation Haster - Vigtig produktinformation Januar 2019 Emne: Vigtig produktinformation angående softwareopdatering Softwareopdatering til MV-sensor tilgængelig til pacemakere, (Se tidligere meddelse fra december

Læs mere

Ansøgning om tilsagn om pristillæg til forsøgsvindmøller inden for de nationale testcentre (Østerild eller Høvsøre)

Ansøgning om tilsagn om pristillæg til forsøgsvindmøller inden for de nationale testcentre (Østerild eller Høvsøre) Ansøgning om tilsagn om pristillæg til forsøgsvindmøller inden for de nationale testcentre (Østerild eller Høvsøre) 35 c i lov om fremme af vedvarende energi, jf. lovbekendtgørelse nr. 1003 af 27. juni

Læs mere

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere

Dato : 2. April Skål Rør. Kære da Vinci kunde. Indledning og årsag til tilbagekaldelsen

Dato : 2. April Skål Rør. Kære da Vinci kunde. Indledning og årsag til tilbagekaldelsen Vigtig produktinformation Vigtigt Tilbagekaldelse af medicinsk udstyr 2955842-02-28-2014-001-R Intuitive Surgical 5 mm buet kanyle til Single-Site instrumenter anvendes sammen med da Vinci Si kirurgisk

Læs mere

Forberedelse og planlægning af GMP Audit

Forberedelse og planlægning af GMP Audit Forberedelse og planlægning af GMP Audit Juli, 2014 Indledning I de kommende sider får du nogle hurtige tips og råd til din forberedelse og planlægning af en GMP audit. Dette er ikke en komplet og grundig

Læs mere

Fritvalgsblanket. Ved delydelse anfør denne/disse:

Fritvalgsblanket. Ved delydelse anfør denne/disse: Fritvalgsblanket 1. Virksomhedsoplysninger CVR-nummer: Virksomhedens navn: Adresse, postnummer og by: Telefon og fax: E-mail: Hjemmeside: Kontaktperson: 2. Serviceydelser Denne fritvalgsblanket omfatter

Læs mere

Personlige oplysninger

Personlige oplysninger 04.2015 Personlige oplysninger Formular, som skal udfyldes og underskrives af de tilknyttede personer i forbindelse med åbningen af en konto hos Jyske Bank (Gibraltar) Limited, 76 Main Street, P.O. Box

Læs mere

SIKKERHEDSMEDDELELSE: HAEMONETICS TEG ANALYSESOFTWARE

SIKKERHEDSMEDDELELSE: HAEMONETICS TEG ANALYSESOFTWARE Oktober 24, 2012 SIKKERHEDSMEDDELELSE: HAEMONETICS TEG ANALYSESOFTWARE Kære forhandler, (mailfletning iflg. Oracle-database) Med dette brev vil vi informere dig om, at Haemonetics af sikkerhedsmæssige

Læs mere

Nærføring mellem banen Nykøbing F-Rødby og 132 kv kabelanlægget Radsted-Rødsand 2

Nærføring mellem banen Nykøbing F-Rødby og 132 kv kabelanlægget Radsted-Rødsand 2 Dette dokument beskriver en nærføringssag med de forskellige aktiviteter, der er foretaget. En dyberegående teori omkring formler og tilnærmelser, som er anvendt kan studeres i Nærføringsudvalgets håndbog

Læs mere

Følg nedenstående instruktioner og informer Olympus ved brug af det vedlagte svarskema.

Følg nedenstående instruktioner og informer Olympus ved brug af det vedlagte svarskema. PRESSERENDE SIKKERHEDSMEDDELELSE Sygehus Att Afdeling Adresse Postnummer og by Ballerup d. 4. juli 2013 Olympus skyllepumpe Model OFP-2 Olympus del numre K10001143 Kære (attentionperson), Beskrivelse af

Læs mere

Bemærk venligst: Appen er lavet til mobiltelefoner og WildDetect kan derfor ikke garantere dens funktionalitet på tablets.

Bemærk venligst: Appen er lavet til mobiltelefoner og WildDetect kan derfor ikke garantere dens funktionalitet på tablets. BirdAlert appen BirdAlert systemet kan overvåges og kontrolleres igennem vores app, som fås til Android telefoner på Google Play og iphones i App Store. Bemærk at denne udgave af manualen er skrevet til

Læs mere

HASTER MEDDELELSE OM SIKKERHED PÅ STEDET

HASTER MEDDELELSE OM SIKKERHED PÅ STEDET Teleflex Medical IDA Business & Technology Park Dublin Road, Athlone Westmeath, Irland 21. september 2018 HASTER MEDDELELSE OM SIKKERHED PÅ STEDET Handlingstype: Tilbagekaldelse Teleflex-reference: EIF-000291

Læs mere

Stamdata for tilskudsmodtageren: Person eller virksomhed, der ansøger om oprettelse som tilskudsmodtager CVR/CPR-nummer.

Stamdata for tilskudsmodtageren: Person eller virksomhed, der ansøger om oprettelse som tilskudsmodtager CVR/CPR-nummer. Ansøgning om oprettelse som tilskudsmodtager for tilskud til biogas, der anvendes til procesformål i virksomheder, til brug for salg til transport, eller til brug for varmeproduktion (bekendtgørelse nr.

Læs mere

Vejledning selvbetjening virksomheder - tilskudsanmodninger for personer i jobrotation.

Vejledning selvbetjening virksomheder - tilskudsanmodninger for personer i jobrotation. SKS Applikation Service ApS Vejledning selvbetjening virksomheder - tilskudsanmodninger for personer i jobrotation. Redigeret 4. februar 2014 SKS Applikation Service ApS Åstrupvej 10 9800 Hjørring T: 22

Læs mere

Til: Lederen af operationsstuen

Til: Lederen af operationsstuen Synthes GmbH Luzernstrasse 21 4528 Zuchwil Schweiz Tlf. +41 32 720 40 60 Fax +41 32 720 40 61 http://www.depuysynthes.com Til: Lederen af operationsstuen 29. juli 2015 BEKENDTGØRELSE OM PRESSERENDE FRIVILLIG

Læs mere

Materialenummer Beskrivelse Materialegruppe

Materialenummer Beskrivelse Materialegruppe 27. september 2017 VIGTIG SIKKERHEDSMEDDELELSE TIL MARKEDET Til: Vedr.: Kirurger/hospitaler VIGTIG MEDICINSK PRODUKTINFORMATION (FJERNELSE) Reference: Berørt produkt: FA 2017-04 (ZFA2017-332) Specifikke

Læs mere

Elektronisk signering manual 1.3

Elektronisk signering manual 1.3 Estatetool ApS support@systembolig.dk +45 70 20 11 90 ELEKTRONISK SIGNERING Elektronisk signering manual 1.3 Hvem har min. adgang til at styre denne funktion: Projektadmin Hvem har min. adgang til at benytte

Læs mere

1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.2 3.1 INTRODUCING YOUR MOBILE PHONE Learn about your mobile phone s keys, display and icons. Nøgler Fra forenden af apparetet vil du observere følgende elementer: (Se 1.1 Side 3)

Læs mere

Brugervejledning - Kundeportal kiropraktor

Brugervejledning - Kundeportal kiropraktor Brugervejledning - Kundeportal kiropraktor Login til kundeportalen 1. Åbn din internet browser 2. Gå til det link du fik tilsendt fra IKAS http://www.ikas.dk/kundeportal 3. Indtast dit Brugernavn og din

Læs mere

Annonceringsbetingelser

Annonceringsbetingelser Annonceringsbetingelser Annoncering vedrørende IBM-licenser til Ikast-Brande Kommune Side 1 af 7 1 Indledning Nærværende annoncering vedrører anskaffelse af nye, opgraderinger samt vedligehold af IBM-licenser

Læs mere

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af tilskuds- og kontroladministrative systemer m.fl. Bilag 5 Servicemål 16. marts 2018 Version 1.0 Side 1/10 [Vejledning til tilbudsgiver:

Læs mere

WISEflow Guide til deltagere

WISEflow Guide til deltagere WISEflow Guide til deltagere Version 2.8.0 1 Indhold Deltager: Sådan kommer du i gang... 3 Opsætning af profil... 3 Flow-oversigt... 6 Flow-typer... 7 Flowets tilstand... 7 Hvordan afleverer jeg min besvarelse?...

Læs mere

Grundlaget for lydberegningerne har været:

Grundlaget for lydberegningerne har været: Notat 27. maj 2015 TSO/BM/lyd.27.05.15.docx Sag: 15.217 Antal sider: 5 Til Sag Emne : Frederiksberg Kommune : Grundtvigs Sidevej : Ungdomsboliger Grundtvigs Sidevej. Lyd fra café- og tagterrasse. 1 Indledning

Læs mere

AFGØRELSER. (EØS-relevant tekst)

AFGØRELSER. (EØS-relevant tekst) L 289/18 5.11.2015 AFGØRELSER KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2015/1984 af 3. november 2015 om fastlæggelse af vilkår, formater og procedurer for anmeldelser i henhold til artikel 9, stk. 5,

Læs mere

Nyt Finansieringsmodul i Autocore Salg

Nyt Finansieringsmodul i Autocore Salg Nyt Finansieringsmodul i Autocore Salg Tirsdag den 4. december / Torsdag den 6. december 2018 AutoCore Salg opdateres med nyt Finansieringsmodul til håndtering af Leasing- og Købekontrakter: - Beregning

Læs mere

Brugervejledning til Freshdesk. Vejledning til at benytte Freshdesk som kommunikationsværktøj til supportsager i Apport. Rev. 02.

Brugervejledning til Freshdesk. Vejledning til at benytte Freshdesk som kommunikationsværktøj til supportsager i Apport. Rev. 02. Brugervejledning til Freshdesk Vejledning til at benytte Freshdesk som kommunikationsværktøj til supportsager i Apport. Rev. 02 Bent Schierff Apport Systems A/S 18-03-2019 Indhold 1. Revisions... 3 2.

Læs mere

VIGTIGT - Vigtig produktinformation Rettelse vedr. medicinsk udstyr

VIGTIGT - Vigtig produktinformation Rettelse vedr. medicinsk udstyr Side 1 af 9 VIGTIGT - Kære kunde Der er konstateret et problem på scannerne Philips Ingenuity CT, ict, Brilliance 64, IQon Spectral CT, Ingenuity TF PET/CT og Vereos PET/CT, der ville kunne udgøre en risiko

Læs mere

Pensioneringsprocessen for institutioner

Pensioneringsprocessen for institutioner Public Release PENSAB Pensioneringsprocessen for institutioner Indhold 1. Overblik over den samlede proces... 2 2. Start en pensioneringssag for en tjenestemand... 3 2.1 Udfyld pensionsskemaet... 3 2.2

Læs mere

Begreber til Grafen. til brug for ønske om modellering af grafobjekt.

Begreber til Grafen. til brug for ønske om modellering af grafobjekt. Begreber til Grafen til brug for ønske om modellering af grafobjekt. Dette dokument vil give en kort introduktion til de begreb der skal anvendes når der skal laves en graf til præsentation af talresultater

Læs mere

VIGTIGT - Vigtig produktinformation Rettelse vedr. medicinsk udstyr Philips Brilliance 64, Ingenuity CT, Ingenuity Core og Ingenuity Core 128

VIGTIGT - Vigtig produktinformation Rettelse vedr. medicinsk udstyr Philips Brilliance 64, Ingenuity CT, Ingenuity Core og Ingenuity Core 128 Kære kunde Der er konstateret problemer i softwareversionerne 4.1.3, 4.1.4 og 4.1.5 på Philips Brilliance CT 64-kanal med Essence-teknologiprodukter, Ingenuity CT-, Ingenuity Core- - produkter, der kunne

Læs mere

Vigtigt - Feltsikkerhedsmeddelelse TILBAGEKALDELSE AF MEDICINSK UDSTYR ENGANGSBLADE TIL GLIDESCOPE TITANIUM-VIDEOLARYNGOSKOPER

Vigtigt - Feltsikkerhedsmeddelelse TILBAGEKALDELSE AF MEDICINSK UDSTYR ENGANGSBLADE TIL GLIDESCOPE TITANIUM-VIDEOLARYNGOSKOPER 1 26. februar 2016 www.verathon.com Vigtigt - Feltsikkerhedsmeddelelse TILBAGEKALDELSE AF MEDICINSK UDSTYR ENGANGSBLADE TIL GLIDESCOPE TITANIUM-VIDEOLARYNGOSKOPER Kære GlideScope-kunde Formålet med dette

Læs mere

Brugervejledning - Kundeportal kiropraktor

Brugervejledning - Kundeportal kiropraktor Brugervejledning - Kundeportal kiropraktor Login til kundeportalen 1. Åbn din internet browser 2. Gå til det link du fik tilsendt fra IKAS http://www.ikas.dk/kundeportal 3. Indtast dit Brugernavn og din

Læs mere

Opgradering til version 4 af Netaflæsningsmodulet

Opgradering til version 4 af Netaflæsningsmodulet Opgradering til version 4 af Netaflæsningsmodulet Den nye version af netaflæsningsmodulet adskiller sig væsentligt fra den gamle version, ved at forbrugeren slår direkte op i værkets data, i stedet for

Læs mere

Brug af sagssystem. Vejledning i oprettelse og håndtering af sager. + reservering af statusscanner

Brug af sagssystem. Vejledning i oprettelse og håndtering af sager. + reservering af statusscanner Brug af sagssystem Vejledning i oprettelse og håndtering af sager + reservering af statusscanner Indhold Kommunikation ved oprettelse af sager i sagssystemet... 2 En genstart kan ofte løse problemet...

Læs mere

FLIS VEJLEDNING TIL OPRETTELSE AF FEJL OG ÆNDRINGER

FLIS VEJLEDNING TIL OPRETTELSE AF FEJL OG ÆNDRINGER FLIS VEJLEDNING TIL OPRETTELSE AF FEJL OG ÆNDRINGER Version 1.02 Indholdsfortegnelse 1 HVEM KAN OPETTE FEJL OG ÆNDRINGER?... 3 2 HVORDAN INDMELDES FEJL OG ÆNDRINGER?... 3 3 TILFØJ OPLYSNINGER TIL EN EKSISTERENDE

Læs mere

Pensioneringsprocessen/Statens Administration

Pensioneringsprocessen/Statens Administration PENSAB Pensioneringsprocessen/Statens Administration Indhold 1. Overblik over den samlede proces... 2 2. Tildel pensionssag... 3 2.1 Søg i listen [Pensionssager]... 5 2.2 Tildel sag... 5 2.3 Afgiv sag...

Læs mere

PENSAB. Pensioneringsprocessen for institutioner. Indhold

PENSAB. Pensioneringsprocessen for institutioner. Indhold Pensioneringsprocessen for institutioner Indhold 1. Overblik over den samlede proces... 2 2. Start en pensioneringssag for en tjenestemand... 3 2.1 Udfyld pensionsskemaet... 4 2.2 Tilføj registerudskrift...

Læs mere

VIGTIG FELTRELATERET SIKKERHEDSMEDDELELSE

VIGTIG FELTRELATERET SIKKERHEDSMEDDELELSE Bausch & Lomb Incorporated Bausch & Lomb House 106 London Road Kingston-upon-Thames Surrey KT2 6TN T +44(0)20 87815500 F +44(0)20 87812997 www.bausch.com Att: Køber Navn på institution Gade Afd. nr. By,

Læs mere

Metodenotat til analysen:

Metodenotat til analysen: Metodenotat til analysen: Betydning af forsinkelser ved Limfjorden for nordjyske virksomheder Dette metodenotat beskriver den anvendte metode i analysen Betydning af forsinkelser ved Limfjorden for nordjyske

Læs mere

Emply Hire. Nyt projekt. Senest opdateret: 26. marts 2015 Version 2/MO/2015

Emply Hire. Nyt projekt. Senest opdateret: 26. marts 2015 Version 2/MO/2015 Emply Hire Nyt projekt Senest opdateret: 26. marts 2015 Version 2/MO/2015 1 Denne brugermanual tager udgangspunkt i, hvordan du som rekrutteringsansvarlig/projektleder har mulighed for at oprette et nyt

Læs mere

LOGIN OG FULDMAGTSGIVNING JUNI 2019

LOGIN OG FULDMAGTSGIVNING JUNI 2019 1/5 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia NOTAT LOGIN OG FULDMAGTSGIVNING JUNI 2019 +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 Dato: 25. juni 2019 Forfatter: DNI/MSI Indhold 1. Login...

Læs mere

Kundeoprettelse incl. Egenerklæring for selskaber A/S, ApS, I/S og IVS

Kundeoprettelse incl. Egenerklæring for selskaber A/S, ApS, I/S og IVS Kundeoprettelse incl. Egenerklæring for selskaber A/S, ApS, I/S og IVS Det er en forudsætning for oprettelse af virksomheden, at ejer er kunde i banken. Kundeoprettelsen af ejer skal ske på bankens hjemmeside

Læs mere

SP Ydelseskatalog. Version 1.0. KOMBIT A/S Halfdansgade København S Tlf CVR Side 1/17

SP Ydelseskatalog. Version 1.0. KOMBIT A/S Halfdansgade København S Tlf CVR Side 1/17 SP Ydelseskatalog Version 1.0. KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 Side 1/17 Indholdsfortegnelse 1. Versionsstyring... 3 2. Introduktion...

Læs mere

0KAPITEL 5: DOKUMENTGODKENDELSE OPSÆTNINGSVEJLEDNING

0KAPITEL 5: DOKUMENTGODKENDELSE OPSÆTNINGSVEJLEDNING Kapitel 5: Dokumentgodkendelse Opsætningsvejledning 0KAPITEL 5: DOKUMENTGODKENDELSE OPSÆTNINGSVEJLEDNING 1Målsætninger Målene er at: Opsætte dokumentgodkendelsessystemets generelle funktioner. Opsætte

Læs mere

Risiko-regneark Planteproduktion

Risiko-regneark Planteproduktion Risiko-regneark Planteproduktion Introduktion og en kortfattet vejledning Videncentret for Landbrug, september 2011 Denne vejledning er baseret på regnearkets version 1.5, som findes og kan downloades

Læs mere

Her er nogle tip til, hvordan du kommer i gang med almindelige opgaver. Kom godt i gangserien

Her er nogle tip til, hvordan du kommer i gang med almindelige opgaver. Kom godt i gangserien Her er nogle tip til, hvordan du kommer i gang med almindelige opgaver. Kom godt i gangserien 2 Microsoft Dynamics CRM 2013 og Microsoft Dynamics CRM Online Fall '13 Først skal du vælge det rigtige arbejdsområdet

Læs mere

Ansøgning om tilsagn til nettoafregning og pristillæg til husstandsvindmøllepulje

Ansøgning om tilsagn til nettoafregning og pristillæg til husstandsvindmøllepulje Ansøgning om tilsagn til nettoafregning og pristillæg til husstandsvindmøllepulje 2018 BLANKETTEN KAN UDFYLDES PÅ SKÆRMEN Vi anbefaler ikke at privatpersoner ansøger via mail, idet vores mailsystem ikke

Læs mere

1. Installere Logger Pro

1. Installere Logger Pro Programmet Logger Pro er et computerprogram, der kan bruges til at opsamle og behandle data i de naturvidenskabelige fag, herunder fysik. 1. Installere Logger Pro Første gang du installerer Logger Pro

Læs mere

System Transport hjemmesiden indeholder information om System Transports produkter og System Transports promoverende programmer.

System Transport hjemmesiden indeholder information om System Transports produkter og System Transports promoverende programmer. Dette er den officielle politik om beskyttelse af personlige data, der bestemmer brugen af System Transports hjemmeside lokaliseret på www.systemtransport.eu og FTP. Den gælder ligeledes alle websider

Læs mere

Web-baseret metadata redigeringsmodul

Web-baseret metadata redigeringsmodul Kravspecifikation Geodata Danmark Geodatacentret I/S Energivej 3 4180 Sorø Tlf. 5786 0400 Fax. 5786 0414 GIS Danmark A/S Birkemosevej 7 6000 Kolding Tlf. 7399 1100 Fax. 7399 11199 Web www.geodata.dk Web-baseret

Læs mere

Professionel hjemmesikkerhed. Alarm Scan-appen i X-serien Brugervejledning

Professionel hjemmesikkerhed. Alarm Scan-appen i X-serien Brugervejledning Professionel hjemmesikkerhed Alarm Scan-appen i X-serien Brugervejledning Indhold 1. Introduktion: Et overblik over Alarm Scan-appen i X-serien 2. Start af appen 3. Indtastning af dine kontaktoplysninger

Læs mere

Skifte til Outlook 2010

Skifte til Outlook 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Outlook 2010 ser meget anderledes ud end Outlook 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation

Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Sagsnr. 1-23-4-101-18-13 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Rengøringsmidler og artikler 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-6 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag

Læs mere

Vejledning til brug af PwC-Portalen Indhold Første gang du logger på PwC-Portalen... 1 PwC-Portalens hovedmenu... 6 Mine beskeder...

Vejledning til brug af PwC-Portalen Indhold Første gang du logger på PwC-Portalen... 1 PwC-Portalens hovedmenu... 6 Mine beskeder... Vejledning til brug af PwC-Portalen Denne vejledning gennemgår de enkelte funktioner i PwC-Portalen og forklarer hvordan de bruges. Du finder også information om, hvordan du kan få yderligere hjælp, hvis

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af Lægemiddelstyrelsens skabelon til Meddelelse om tilbagekaldelse af lægemiddel

Vejledning til udfyldelse af Lægemiddelstyrelsens skabelon til Meddelelse om tilbagekaldelse af lægemiddel Vejledning til udfyldelse af Lægemiddelstyrelsens skabelon til Meddelelse om tilbagekaldelse af lægemiddel Introduktion Tilbagekaldelser af lægemidler sker efter aftale med Lægemiddelstyrelsen og ved at

Læs mere

Suppleringsskema til Socialministeriets fritvalgsblanket bilag 2

Suppleringsskema til Socialministeriets fritvalgsblanket bilag 2 Viborg Kommune Frit valg på ældreområdet Suppleringsskema til Socialministeriets fritvalgsblanket bilag 2 Ansøgningen sendes til Viborg Kommune Visitation ældre og sundhed St. Sct. Hans Gade 2 8800 Viborg

Læs mere

Vejledningsmateriale SIDIS

Vejledningsmateriale SIDIS Vejledningsmateriale SIDIS Udarbejdet til Kontrolinstanser April 2015 Version 2.0 Log ind i systemet Login i systemet 3pkontrol.sik.dk Undlad www i adressen! Log ind med din mailadresse og det password

Læs mere

Brugermanual til udfyldelse af formularen Indberetning af elsalg og elpriser for erhvervskunder til brug for Eurostat.

Brugermanual til udfyldelse af formularen Indberetning af elsalg og elpriser for erhvervskunder til brug for Eurostat. Brugermanual til udfyldelse af formularen Indberetning af elsalg og elpriser for erhvervskunder til brug for Eurostat. Indberetningsprocessen består af følgende trin: 1. Brugeren logger på med NemId medarbejdersignatur.

Læs mere

Sikkerhedsmeddelelse RadiForce RX360 og GX560 Visning af unormalt billede

Sikkerhedsmeddelelse RadiForce RX360 og GX560 Visning af unormalt billede Dato: 22. august 2019 Sikkerhedsmeddelelse RadiForce RX360 og GX560 Visning af unormalt billede Til: EIZO-kunder Vi beklager at måtte meddele, at RadiForce GX560 og RX360 muligvis indeholder en fejl, der

Læs mere

Integrity R1.2-softwareopgraderingskit til Integrity R1.1. Produkt: Integrity R1.1. Dato: 21. november 2013 FCO:

Integrity R1.2-softwareopgraderingskit til Integrity R1.1. Produkt: Integrity R1.1. Dato: 21. november 2013 FCO: Integrity R1.2-softwareopgraderingskit til Integrity R1.1 Produkt: Integrity R1.1 Dato: 21. november 2013 FCO: 200 01 502 035 Vi leverer oplysningerne i denne meddelelse for at underrette dig om et vigtigt

Læs mere

Avigilon Control Center 6 software-opgradering

Avigilon Control Center 6 software-opgradering Avigilon Control Center 6 software-opgradering Ved opgradering til ACC 6 software, skal din software og licenser opgraderes. BEMÆRK: Du kan kun opgradere ACC 5.x software til ACC 6 software. Hvis du kører

Læs mere

Easy Guide i GallupPC

Easy Guide i GallupPC Easy Guide i GallupPC Version. 6.00.00 Gallup A/S Masnedøgade 22-26 DK 2100 København Ø Telefon 39 27 27 27 Fax 39 27 50 80 Indhold SÅDAN KOMMER DU I GANG MED AT ANVENDE GALLUPPC... 2 TILFØJELSE AF UNDERSØGELSER

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

2. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Gislinge Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

2. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Gislinge Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 2. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune Vækst

Læs mere

Brugervejledning for Pancomp APP En komplet løsning med rendyrket brugervenlighed

Brugervejledning for Pancomp APP En komplet løsning med rendyrket brugervenlighed Brugervejledning for Pancomp APP En komplet løsning med rendyrket brugervenlighed Klik på linjen og se den ønskede funktion: Aktiviteter og kvalitetshændelser.. Aktivitetsrapport..... APP løsningen.. Alarmer

Læs mere