Avlermøde 3. april 2011 Hedegården Nr. Åby

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Avlermøde 3. april 2011 Hedegården Nr. Åby"

Transkript

1 Avlermøde 3. april 2011 Hedegården Nr. Åby Hvordan får vi flere heste frem til kåring? Bjarne: Kort oplæg om hingstenes afkomskåring, - Papirafkomskåring, da hestene ikke behøver at stille op til en samlet kåring men man indsamler oplysningerne administrativt. Pres på hingsteejere om at få afkom frem til kåring hurtigt, - senest ved 40 tilredne afkom ellers ryger man ned i ret til antal bedækninger pr år. Hingstedatablad., nemt at slå op som erstatning for Stambogen. Bo Hansen: Avlen skal være langt bedre til at profilere sig, - der skal bl.a. et referat/artikel i Tölt om dette møde, - så man kan se at der sker noget i dansk avl. De heste der sendes af sted til VM, SKAL på et eller andet tidspunkt være vist i Danmark, - og have vundet over de heste der ikke er kommet med. Dette skal ske ved en kåring, - bedømt af en ren dansk dommerkommission. Har hesten en dansk kåring i forvejen, - er det selvfølgelig den bedste kåring der gælder, dog skal hesten stadig have vundet over de øvrige dansk avlede heste ved VM-kåringen. Information der kan bruges til noget!!! Dommer-kommissionerne til alle årets kåringer skal meldes ud allerede ved årets start. - så dem der skal have kåret heste kan planlægge året bedst muligt. Interview med de samme gennemgående spørgsmål til avlere profileret i Tölt, - så folk kan blive oplyst om avlernes arbejde og ideologi og ad den vej få interesse for avlsarbejdet. Information omkring avlermøder og generalforsamlinger skal meldes ud langt tid før, - og evt. med halvside i Tölt. Der er reelt ikke muligt at få kåret de danskavlede 4-års heste, - da de dansk avlede heste er ½ år senere fremme i deres udvikling end de islandsk avlede. Så hvis der ikke bliver afholdt en efterårskåring er det reelt ikke muligt at fuldkåre 4 års heste i DK. Plenum: Forslag om bygningskåring for ældre hopper, uden det skal koste en formue og uden det får betydning for deres BLUP. Man kan jo bare melde hesten til fuldkåring og så trække den fra ridebedømmelsen.

2 Hesteejerne skal være bedre til at lægge pres på kåringsrytterne for at hestene bliver vist i DK og også til den kåring det er bestemt så forløbet ikke trækkes i langdrag. Hvis der skal være en efterårskåring, - skal der kun være en forårskåring. Nej man skal ikke spare på kåringerne da det er et udstillingsvindue og der har måske været 1500 mennesker omkring og kigge. En rundspørge blandt deltagerne i mødet resulterede i at vi springer gruppearbejdet over og diskuterer i plenum. 1. Hvordan får vi flere heste til kåring? Rikke: Har arrangeret et unghoppe/hingst projekt som har været rigtig godt besøgt. Terry og Lotte har bidraget med gode råd om opstilling og fodring. Næste projekt er at uddanne kåringsryttere og der er allerede en folk der er interesseret i et uddannelsesforløb frem mod at ride egne heste til kåring. Bjarne: Bent Rune og Kristiane er også langt i arbejdet med, at lave kursus for folk der ønsker at ride egne heste til kåring. Asser/Bo/flere: Der skal findes nogle baner rundt omkring i landet, der er egnede til at afholde kåringer på, - for at sprede interessen for hesten til hele landet og ikke bare omkring Herning. Man kan sagtens afholde kåring på mange af de eksisterende private baneanlæg. En evt. blåstempling af banerne ude omkring i landet der så kunne afholde kåringer af en dags varighed, - dog kræver det en nærlæsning af FIZOèn for at checke om det er lovligt med en-dags kåringer. Bo/Rikke/flere: Forslag om at DI afholder forårs og efterårskåring, - og de mellemliggende kåringer skal ud i licitation. DI-A bestemmer stadig linjen for kåringerne ifølge vores reglement og dermed selvfølgelig også dommer sammensætning, pris osv. Caroline: Man kan godt blive lidt træt af at høre at det er dyrt at kåre heste i DK, - det koster at få kåret en hest hvis man ikke kan ride den selv, - men det er jo en beslutning man tager.

3 Bo: William vil ikke måle heste i regnvejr og John mener at efterårskåringen kun er for dårlige heste der ikke er blevet færdig før, - hvem har så egentlig lyst til at komme med sine heste til en sådan kåring. Birgitte: Der skal reklameres meget mere for den islandske hest evt. også i andre heste blade. Bo/Asser: En af fordelene ved at udlicitere nogle kåringer er at langt flere folk bliver indrulleret og interesseret i arbejdet omkring de islandske heste, - ambassadører. Hvert år i august skal det meldes ud via Tölt at disse 3 kåringer er i licitation, - og at disse specifikke kriterier skal være opfyldte for at man kan få lov at arrangere en kåring. Bo: For at få flere heste til kåring kræver det også at det skal være en glad og positiv oplevelse at stille heste til kåring i DK. Hvis man laver indridning i den anden ende vil det spare rytterne eller hesteejerne at gå 1,5 km ved oprangering, - det stresser rigtigt meget at man bliver kaldt op igen og igen og skal skynde sig helt vildt for at få hestene frem. Det er uhensigtsmæssigt at sko-og-udstyrskontrol ligger så langt væk. Det samme gælder for opvarmningsbanen. Bjarne: Det er slet ikke nødvendigt med oprangering og uddeling af sløjfer, - det er noget vi selv bestemmer. Man kan også få sløjfer på inden de går ind til oprangering for at spare tid. Under grupperidningen skal sko-udstyrskontrol flyttes ned så det er nemmere for dem der har flere heste med. VM-banen må gerne bruges til opvarmning men rytterne har hidtil foretrukket at trække ned bagved for at opvarme uden tilskuere. Caroline: Det er rart/vigtigt at tidsplanen overholdes, - både så man ved hvornår ens hest kommer på banen og også at man som medhjælper kan regne med at kåringen slutter som planlagt. Bo: Hvis der lægges et kvarter ind mellem klasserne som buffer som man kan tage af for at få tidsplanen til at holde. Annette:/Hembo Tyskland har svært ved at overholde regler i FEIF reglementet bl.a. antal dommere, deres nationalitet, dyrlægecheck og udstyrskontrol.

4 Frokost-pause. Søren-Erik: Krav til hingste i DK, - skal de strammes eller slækkes eller forblive uændrede? Planer om samarbejde mellem de skandinaviske lande omkring en harmonisering af reglementerne. Kirsten: Synes vi skal vente med ændringer indtil det skandinaviske samarbejde er etableret. Rikke: Vil gerne bistå med oversættelse at den svenske EU-dom. Asser: Ikke nødvendigt med en harmonisering af reglementerne bare vi ikke går imod en EU-dom som f.x. 7 års reglen. Men kåringer o.lign skal selvfølgelig afvikles i overensstemmelse med FIZOén. Hembo: En bedækningstilladelse skal ikke være afhængig af hingstens blup men på dens kåringsresultat. Bo: Blup er et rigtig godt værktøj hvis rigtig mange individer bliver kårede. Hvis EU-reglen gør at vi ikke kan fastholde vores reglement mener Bo at vi er nødt til at inddele avlen i et A og et B hold, - A er de avlere der arbejder seriøst med avlen og fremstiller heste med et gennemsnit på min. 7.50, - de andre må klassificeres som tilhørende B- holdet. Jeanne: Det kan ikke nytte noget at sætte folk ud på et B-hold hvis der ikke gives i hvert fald 15 år til at gøre sit bedste indenfor sin avl. Asser: Meget dårlig ide med en opdeling i A/B hold da det ikke rykker noget for avlen. Ønsker at høre til B-holdet! Hembo: Gå til dem der rettede sig efter EU-dommen og hvorfor de har rettet sig ind i stedet for at bruge krudt og penge på oversættelse og en ny fortolkning. Søren-erik: Maren i Kærret skal også være sikker på at den hingst hun vælger til sin enkelte hoppe er god, - også uden hun har skullet sætte sig ind i avlslinjer, blup o.lign.

5 Annette: Har spurgt i FEIF hvordan de stiller sig til EU-dommern, - men de har desværre ikke nået at svare endnu. Kirsten: Ren racede islændere skal have rødt hestepas, - så må man finde en anden måde at kvalitetsdifferentiere på. DI-A skal have et års arbejdsro så EU-dom og reglement kan blive ordentligt gennembearbejdet. Rikke: Der skal gøres plads til så mange som muligt, - ikke udelukke på grund af farven på hestepas hvis hesten i øvrigt er ren racet. Asser: Passe på ikke at udelukke nogen pga farven på hestepas, - det er bare med til at splitte foreningen. Vi kan godt bibeholde 7.75 reglen da det er vores regel, - bare hesten er kåret under FEIF s faner. Jeanne: Ifm med chipning kan det ikke nytte noget at den centrale chipper først kommer rundt sidst i november eller december. Kirsten:Vigtigt med minimumsregler og kritisk se på egen avl og ikke trække føl på hopper der reelt ikke er egnede. Asser: Ikke krav til hoppesiden for så stopper al avl, - da det er med ifoling af den enkelte ridehoppe folk har anskaffet sig, at interessen for avl efterhånden breder sig. Bo: Ikke livsvarig bedækningstilladelse, - men betale for nogle år og så efter et par år skal man vurdere om hingsten stadig har så mange hopper at det kan betale sig at indbetale så stort et beløb igen. Avlerkurserne på Dalum blev undermineret af DI tilbud, - ligesom det annoncerede Hingsteshow ifm den først kåring i år, - og det er helt utroligt ærgerligt, da disse kurser i en årrække dannede rammen for en gruppe, der har gjort rigtigt meget for dansk avl. Søren-Erik: Billigere DNA? Schougård vil lave til samme pris som traverne (350 kr.), hvis vi sender mange ind. Annette: Vi har forsøgt at få etableret avler-uddannelsen igen, - men der var ikke nok tilslutning men Dalum er meget interesseret i at starte samarbejdet op igen.

6 Jeanne: Det er for dyrt med DNA i DK, - der skal være muligt at sende prøverne til et af de andre lande. Bo: Hårprøver udtaget af chipperne, sendt til Schougård er lige så godt og billigere. Annette: Incl. i prisen er også at resultatet bliver lagt ind på World Fengur. Det laboratorium der udfører analysen af prøven skal også indlægge i World Fengur. Kirsten: Få meldt ud til DI-medlemmer at chipperne kan udtage hår af hestene og sende det til blodtype laboratoriet og at de incl. prisen registrer resultatet på WF. Bo: Et spørgsmål om at tilrettelægge chip arbejdet på en måde så det er en service for følejerne. Kirsten: DI-A skal have tid til at understøtte avlsarbejdet og ikke bruge så megen tid på banerne for at lave manuelt arbejde, - men have ro til at koncentrere sig om egentlig avls politik. Søren-Erik: Udvide kendskabet til den islandske hest mod øst, - så de rige russiske piger kan komme til at ride på danske islandske heste ligesom de klæder sig i dansk mink!. Bo: Nye kunder er alle de piger der rider rundt på ponier nu. Avl er alt alt for dårlig til at profilere sig i Tölt, - avlerne skal præsenteres så folk ad denne vej kommer til at kende dansk avl. Vi er simpelthen så dårlige til at profilere dansk avlede heste, - at folk tager til Island for at købe dyrere og ikke bedre heste end man kunne få dem i DK. På vej til lufthavnen passerer folk ca. 200 gode dansk heste der er til salg!! Jeanne: Artiklerne skal ikke kun vises i bladet men også være tilgængelige på nettet. Gang i avleruddannelsen igen, - mere støtte til vejledende kåringer. Kirsten: Profilere os meget mere og melde ud at det er muligt at få langt mere talentfuld hest for pengene i DK, end ved at betale dyrt for at få en turhest ned fra Island. Rikke: En mand (?) fra journalisthøjskolen er islændermand, - han skal da i gang med at profilere den islandske hest.

7 Asser: Dyrskuerne er et godt sted at profilere den islandske hest også fordi den så kan blive vist sammen med andre hesteracer. De islandske skal ind og have plads på lige fod med de andre hesteracer. Vi skal have gang i de unge mennesker. Søren-Erik: Det er nærmest en loge at komme ind i islænderverdenen så lukket kan den virke. Avls aften i lokalklubberne som et avlsfremmende initiativ hvor DI-A stiller med medlemmer til info og debat. Christina: Kan de bedømmelser der bliver lavet på dyrskuerne blive lagt ind på WF, da de er foretaget af DI dommere? Lidt ligesom konkurrence resultaterne. Annette: Bedømmelserne kan ikke blive lagt ind i WF da det ikke er alle mål der bliver taget til dyrskuerne. Birgitte: Åbne op for vores lille lukkede verden ved hjælp af dyrskuerne. Bo: Lokale kåringer vil bringe langt mere interesse ud i lokal områderne. Gribe fat i rygter om hvorfor det f.x er så dyrt, - tag fat i det med det samme og forklar i Tölt hvad det reelt koster og hvorfor det koster hvad det gør. DI er alt for tunge at danse med i forbindelse med dyrskuer. Kirsten: Dyrskuer er et rigtigt sted at starte hvis man har et hest man gerne vil have bedømt. Rikke: Vikinge træf er et godt sted at profilere den islandske hest, da der kommer virkelig mange turister fra både ind- og udland, - så det er der man skal gøre noget for reklame for hesten. Jeanne: Etabler en kort bygningsdommer uddannelse, da de dommere vi har ligger vandret gennem hele sommeren. Betalt af den interesserede selv. Bjarne: Hest og rytter messen kunne være et godt sted for DI, at profilere den islandske hest og komme i dialog med mulige interesserede.

8 Asser: Afsætningen af hestene skal fremmes og det skal DI hjælpe med ved at holde kvaliteten på hestene oppe?? Hvordan måler man egentlig kvaliteten på vores heste?? Hvordan måles kvaliteten på de heste der ikke kåres eller konkurreres på?? Nogle af elementerne fra Al-rid, trailerlæsning, taktfast tölt osv kan indgå som et kvalitetsstempel på skovturs hestene ( a la materialeprøve.) Bo: Hestene er rigtig gode naturplejere og de store statsskove er ved at få øjnene op for vores hestes evne som naturplejere. Det skal også bringes ud til den store offentlighed. 4 års bygningsbedømmelsen af hopper ind på World Cup eller i det mindste ud til de små kåringer. Thomas: Artikler om de rigtig gode heste, - artiklerne som Rolf har skrevet om hingste og deres afkom og deres resultater er rigtig gode for folk der er nystartede i denne verden og har svært ved at orientere sig om hvad der er gode heste. Artiklerne kunne evt. lægges på DIhjemmeside så de er til at finde igen. Christina: DI skal på deres hjemmeside have en oversigt over hvor det er muligt at møde den islandske hest ude i landet, - f.x Moesgård, Ribe, Lejre og andre frilufts museer. Søren-Erik: Er strukturen i orden for avlsarbejdet i DK? Skal vi evt. deles op i regioner som lokal samles om at udarbejde regionale forslag til avlspolitik, - og så mødes man centralt og sammenfatter de ideer og tiltag der er fremkommet. Rikke: Ryttermiddag om aftnen efter kåringerne (lokale kåringer) så det bliver mere intimt og der er muligt at tage emner op til fælles diskussion om aftnen. Jeanne: En Breeders-club pr. region der kan videre formidle tiltag fra DI. En længere tidsfrist ved fælles arrangementer. Bo: Rettidig omhu så man ikke er bagud, - f.x. uddelingen af pokalerne på GF, - at de faktisk er til stede og faktisk også er indgraveret og klar til at blive delt ud til den næste modtager. En til at styre slagets gang ved generalforsamlingen så det ikke ender i kaos.

9 Asser: Det er nødvendigt at se på strukturen i DI, - er DI ved at blive trukket skæv, da der stort set ikke er nogen sjællændere repræsenteret i DI`s bestyrelse. Det er nu ved at være nødvendigt med en struktur ændring, - der arbejder hen på regioner for at sikre at Sjælland ikke hægtes af. Hembo: Udliciter de manuelle opgaver, - og koncentrer Jer om politikken (DI-A) Caroline: Hvad er det der gør at I fremsætter netop denne vedtægtsændring, - hvorfor fremsætter vi den og hvor er vi på vej hen. (GF)DI-avl skal være langt mere synlige så medlemmerne ved hvem vi er. Asser: Hvis man afholder generalforsamlingen nogle år ad gangen skiftevis på Sjælland og i Jylland, vil fordelingen i bestyrelsen kunne ses efter kort tid. Kirsten: Meget tidskrævende at skulle engagere sig i foreningsarbejdet, da det oftest kræver kørsel til Vilhelsmsborg for at deltage i møder, (1300 timer i bil/møder på et år!) + et fuldtidsjob ved siden af. Jeanne: Ærgerligt at Stambogen ikke findes mere, - kommer der egentlig en Stambog/blad på PDF?? Vil gerne hjælpe med at ringe rundt til de folk der har heste der er kårede for at høre om de ikke vil indsende billeder til elektronisk stambog. Annette: Der er ikke indkommet ret mange billeder så folk har åbenbart ikke været interesseret i at få deres kårede dyr dokumenteret. Det er stadig gratis at få lagt et billede af hesten ind på World Fengur. Hesten skal være kåret i Danmark og billedet skal afleveres til Annette ved den aktuelle kåring eller senest 14 dage efter kåringen, elektronisk. Bo: Hvordan bliver Årets avler fundet?? Evt. et formaliseret nordisk koncept så det bliver muligt at fremvise samlinger fra de enkelte landes vindere ved f.x. Wold Cup på et sammenligneligt grundlag.. Søren-Erik: Der var meget på generalforsamling der gik i selvsving, - som faktisk kunne folk bare stemme ja eller nej, - ikke et udtryk for uforberedthed fra DI-A-.

10 Caroline: Det var en forklaring på hvorfor vi fremstillede forslagene hun efterlyste,- ifm GF. Bjarne: Pr-udvalg hører hjemme under fællesudvalget. En PR side lagt ind under hingstelisten er en god ide. Birgitte: Det er ikke muligt at bestille dyrskue tøj hos Kyhl mere, - er det noget DI kan gøre noget ved? Bo: Det vigtigste er de shows der bliver vist i den store ring!! Publikum elsker islænderne der går side om side i de mange flotte farver (ved dyrskuer) DI-avl kan altid ringe rundt for at spørge, - for det er altid muligt at hente hjælp og folk vil se positivt på, at man anerkender at man har behov for hjælp til et område man ikke kender nok til. Jeanne: Er det muligt at DI vil sponsere t-shirts til de folk der stiller op med deres heste til dyrskuerne? Søren-Erik: Skal disse avler møder formaliseres og fastlægges et år frem, - f.x. 4 gange om året. God ide!! Caroline: Kan Stambogskontoret imødekomme medlemmerne og komme ud til store arrangementer for at lave opdateringer af hestepas. 8 uger er alt for lang tid at vente når man står med heste der skal sælges eller bare transporteres. De er svære, at komme i kontakt med. Jeg har ikke fået svar på mail henvendt til DI-A?? Bo: Jeg melder 14 heste til kåring, - sender passene ind til den krævede opdatering og hvis jeg ikke får dem tilbage inden kåringen, - skal jeg have mine penge retur, da jeg ikke må køre med hestene uden hestepas! Kirsten: Vi er ikke tilfredse med Stambogskontoret, der er alt for lange ventetider på opdatering osv og det er ikke i orden at der holdes lukket 3 uger om sommeren, - hvor der sker allermest indenfor avls området. Jeanne: Folk vil gerne hjælpe med at opdatere hestepas, - det er bare at bede folk om hjælp, - der kan også sagtens finde lokaler ude i lokalområderne. Stine: Kan vi ikke leje/låne nitte-maskinerne af Videnscentret??

11 Rikke: Vi vil gerne hjælpe med at opdatere siderne men kan der ikke købes hjælp ind fra Videnscentret? Da de jo er meget dygtige til at lave arbejdet. Sommerferien skal tilrettelægges så der kun er én på sommerferie ad gangen, - ligesom på så mange andre arbejdspladser. Bo: for opdatering af mine hestepas. Hvad koster en nittemaskine og spørg om ikke et par store avlere vil sponsere den!! Så er der masser af folk til at løfte opgaven. Bjarne: Overtager DI dyrskue tøjet?? Tak for et konstruktivt møde med mange gode indslag DI-A kan arbejde videre på! Vi ses snart igen, - til forhåbentlig 4 møder fordelt ud af landet om året.

Referat af Generalforsamling 14/11 2009 Ølby Center, Køge.

Referat af Generalforsamling 14/11 2009 Ølby Center, Køge. Referat af Generalforsamling 14/11 2009 Ølby Center, Køge. Der var mødt 36 stemmeberettigede medlemmer. 1. Valg af dirigent og stemmetællere. Klara Hoffritz valgt som Dirigent. Inga Nielsen og Gert Padetzski

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, tirsdag, den 07. nov. 2012 i Køge Ulla Vest bød velkommen til de godt 30 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved og

Læs mere

Elcykel Testpendlerforløb

Elcykel Testpendlerforløb Forår Sommer 2015 Sekretariatet for Supercykelstier Elcykel Testpendlerforløb Cases Forløbet I slutningen af 2014 efterlyste Sekretariatet for Supercykelstier frivillige testpendlere til et pilotelcykel-testforløb.

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK

KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Hermed inviterer Connemaraforeningen til: KÅRING & SHOW D. 1. AUGUST PÅ BORNHOLM D. 2. AUGUST

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

Fjordhesten Danmark - Sportsreglement

Fjordhesten Danmark - Sportsreglement Fjordhesten Danmark - Sportsreglement Gældende fra 01.01.14 1. Formål og gyldighed Formålet med reglementet er at sikre at hestens tarv respekteres, og at skabe lige og fair vilkår ved deltagelse i konkurrencer.

Læs mere

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder.

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder. s Grundtræning 7-12 måneder. Indledning. Vi har under hvalpe træningen lagt vægt på at præge hvalpen i rigtig retning og forberede den til dens fremtidige arbejdsopgaver. Vi skal nu i gang med at indarbejde

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

sport.dk Ung handicapidræt

sport.dk Ung handicapidræt sport.dk x- Ung handicapidræt Caroline kan det hele 18-årige Caroline Cecilie Nielsen har været til De Paralymp selv, hendes holdkammerater og hendes familie vandt hun e TEKST: KRISTIAN BANG LARSEN FOTO:

Læs mere

2. Tilstede: Annette, Kenneth, Ole, Charlotte og Susanne. Ove logger på senere.

2. Tilstede: Annette, Kenneth, Ole, Charlotte og Susanne. Ove logger på senere. Bestyrelsesmøde 21/9-07 1. Valg af referent: Charlotte er valgt. 2. Tilstede: Annette, Kenneth, Ole, Charlotte og Susanne. Ove logger på senere. 3. Valg af Dirigent: Kenneth er valgt. 4. Godkendelse af

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden

Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden 1 Sdr. Feldings Efterskole Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden Ligesom sidste år, vil jeg dele min beretning op i tre afsnit. Først vil jeg fortælle lidt om hvad der generelt har

Læs mere

Indkaldelse til Avlsrådsmøde d. 6 December 2015 Mødetid Kl. 11.00. Sted: Fjeldsted Kro Fyn. Deltagere : ML JGF SK AAJ PG LPB afbud fra MT

Indkaldelse til Avlsrådsmøde d. 6 December 2015 Mødetid Kl. 11.00. Sted: Fjeldsted Kro Fyn. Deltagere : ML JGF SK AAJ PG LPB afbud fra MT Dagsorden: Indkaldelse til Avlsrådsmøde d. 6 December 2015 Mødetid Kl. 11.00. Sted: Fjeldsted Kro Fyn Deltagere : ML JGF SK AAJ PG LPB afbud fra MT 1) Godkendelse af sidste referat JGR samt PG og AAJ meldte

Læs mere

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009, 2011 og 2012. REGLER FOR REGISTRERING I DEN DANSKE NEW FOREST STAMBOGSDATABASE

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Referat Riffel-Sektions Møde

Referat Riffel-Sektions Møde Referat Riffel-Sektions Møde TID: Torsdag 25. feb. 2016-17.30 22.00 STED: Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby DELTAGERE: (HA) Peter Hansen (PH) Ib Hansen (IH) Flemming Brandenborg (FB) Mikael

Læs mere

Welsh Cobavlen i Danmark i nyere tid Set i lyset af kåringsresultater 2005-2015

Welsh Cobavlen i Danmark i nyere tid Set i lyset af kåringsresultater 2005-2015 Welsh Cobavlen i Danmark i nyere tid Set i lyset af kåringsresultater 5-15 I 15 fejrer vi i Danmark Welsh Pony & Cobavlens 5 års jubilæum, og det sætter tankerne i gang. Hvordan har Welsh Cob avlen mon

Læs mere

Hvor længe har du været medlem af Forfatterhaab.dk?

Hvor længe har du været medlem af Forfatterhaab.dk? Hvor længe har du været medlem af Forfatterhaab.dk? 0-3 mdr. 3 13% 3-6 mdr. 4 17% 6-12 mdr. 3 13% 1-2 år 7 30% mere end 2 år 6 26% Hvordan blev du bekendt med foreningen? Internettet 18 78% mund til mund

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university I: Interviewer ST: Respondent

Læs mere

Evalueringsrapport. Fleksible åbningstider i dagplejen

Evalueringsrapport. Fleksible åbningstider i dagplejen Evalueringsrapport Fleksible åbningstider i dagplejen Indholdsfortegnelse Resume... 3 Indledning og baggrund... 3 Metodisk tilgang... 3 Resultater... 3 Kendskab til ordningen om fleksible åbningstider

Læs mere

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Velkommen til den årlige generalforsamling. Sang nummer? Jeg vil starte med at ønske tillykke til Erik Scherdetzki med 40 år og optagelse som æresmedlem, Morten

Læs mere

Spm. 1. Er du medlem af DI? Ja Nej Nej, ikke mere Ubesvaret

Spm. 1. Er du medlem af DI? Ja Nej Nej, ikke mere Ubesvaret Spm. 1. Er du medlem af DI? Ja Nej Nej, ikke mere Spm. 28 Hvad er dit køn og alder? Kvinde, 0 15 år Kvinde, 16 17 år Kvinde, 18 24 år Kvinde, 25 66 år Kvinde, 67 100 år Mand, 0 15 år Mand, 16 17 år Mand,

Læs mere

Gode lønforhandlinger

Gode lønforhandlinger LEDERENS GUIDE TIL Gode lønforhandlinger Sådan forbereder og afholder du konstruktive lønforhandlinger Sæt løn på din dagsorden Du er uden sammenligning medarbejdernes vigtigste kilde til viden om, hvordan

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Indhold: Spørgsmål og svar fra dagen Side 3 10. Alle spørgsmål i samlet rækkefølge Side 11 Hjælpe spørgsmål til uddybning

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Information til nye sejlere og forældre i Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Korsør Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting

Læs mere

Kære medlemmer. 9. marts 2011. Tilbageblik på de seneste begivenheder!

Kære medlemmer. 9. marts 2011. Tilbageblik på de seneste begivenheder! Kære medlemmer 9. marts 2011 Tilbageblik på de seneste begivenheder! Der blev afholdt julearrangement hos NKG Miniatures i Ll. Skensved den 12. december 2010. Det blev en stor succes med ca. 25 fremmødte.

Læs mere

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Bilag E Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november

Læs mere

Dagsorden Riffel sektions Møde

Dagsorden Riffel sektions Møde Dagsorden Riffel sektions Møde TID: Onsdag den 7. oktober 2015 17.30 22.00 STED: Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby DELTAGERE: Peter Hansen (PH) Ib Hansen (IH) Flemming Brandenborg (FB) Anders

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder.

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder. s Grundtræning 7-12 måneder. Indledning. Vi har under hvalpe træningen lagt vægt på at præge hvalpen i rigtig retning og forberede den til dens fremtidige arbejdsopgaver. Vi skal nu i gang med at indarbejde

Læs mere

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Mandag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Malene, Pia, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Marianne. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Formandsberetning i HBH 2015.

Formandsberetning i HBH 2015. Velkommen til ordinær genf. i HBH og HBV. Før vi går i gang med genf. skal vi mindes et af vore medlemmer, nemlig Else Emig, som desværre afgik ved døden i august måned. Hun døde på sygehuset efter kort

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Dansk Bürstnerklub

Bestyrelsesmøde i Dansk Bürstnerklub Lørdag, den 20. november 2010 Side 1 Mødested/tid: Fraværende: Møde via mail Ingen 1. Referat fra sidste møde. Er udsendt til bestyrelsen og gjort tilgængeligt på hjemmesiden. 2. Orientering ved formanden

Læs mere

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF Forældre med handicap i DHF Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller Rasmus Møller er lærerstuderende, benamputeret og far til August på 3 år. Og Rasmus og hans kone venter en

Læs mere

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS 7VIGTIGE TRICKS TIL DIN CONTENT MARKETING video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside HVAD ER CONTENT MARKETING Content Marketing er markedsføring,

Læs mere

Iværksætteres overlevelsesevne i Gladsaxe 2007

Iværksætteres overlevelsesevne i Gladsaxe 2007 Iværksætteres overlevelsesevne i Gladsaxe 2007 En undersøgelse af overlevelsesevnen blandt de iværksættere, som Erhvervssekretariatet i Gladsaxe kommune, har været i kontakt med i 2007 Kort om undersøgelsen

Læs mere

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Valgavis Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Bodil Nielsen Blegdammen, Roskilde Kandidat til posten som næstformand Jeg bidrager med mit kendskab til branchen, min indsigt i organisationen og med

Læs mere

SkolemælkCup er blevet til i et samarbejde mellem Laudrup & Høgh, Fodboldfabrikken, Mejeriernes skolemælksordning og Dansk Skoleidræt

SkolemælkCup er blevet til i et samarbejde mellem Laudrup & Høgh, Fodboldfabrikken, Mejeriernes skolemælksordning og Dansk Skoleidræt Afviklingsmateriale SkolemælkCup SkolemælkCup er en utraditionel indendørs fodboldturnering, hvor klasser og skoler kæmper imod hinanden på en sjov og anderledes måde, så alle fra 3-4 klasse kan være med.

Læs mere

FjörðurNyt. Hvor skal I hen? Juni 2014

FjörðurNyt. Hvor skal I hen? Juni 2014 FjörðurNyt Juni 2014 Deltagere til klubaften på Skive Trav Hvor skal I hen? I denne udgave af vores nyhedsbrev giver vi en samlet opdatering på debat, begivenheder og medlemsspørgsmål i den forgangne måned

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

Invitation til Oktobershow

Invitation til Oktobershow Invitation til Oktobershow Lørdag den 5. Oktober 2013 Sidste års Oktobershow for både Welsh- og shetlandsponyer var en kæmpe succes, og derfor har vi igen i år fornøjelsen af at invitere jer til Oktobershow.

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Så er vi i gang med sidste SFO måned for 3. klasserne, inden de skal starte i klubben 1. juni. 2. klasserne får lov at komme

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

BERETNING FOR ÆLDRESAGEN I EBELTOFT DEN 16. MARTS 2015

BERETNING FOR ÆLDRESAGEN I EBELTOFT DEN 16. MARTS 2015 1 BERETNING FOR ÆLDRESAGEN I EBELTOFT Velkommen til vores Årsmøde i år. DEN 16. MARTS 2015 Det er dejligt at se, så mange der kommer år for år, det giver energi til bestyrelsen til at fortsætte med opgaverne.

Læs mere

Sådan cykler vi ikke i ACK

Sådan cykler vi ikke i ACK Sådan cykler vi ikke i ACK Teoriprøve for håbløse cyklister Eksemplerne i prøven bygger desværre delvist på virkelige begivenheder, som tidligere er oplevet i klubben. Formålet med prøven er derfor, på

Læs mere

Diktat 1 Lørdag morgen

Diktat 1 Lørdag morgen Diktat 1 Lørdag morgen Det begyndte som en helt n l e. Til morgenmad fik vi o u med k f. Og som altid drak vi u. T e var at vi skulle se en film måske den der handler om en k r e. Eller også en s. Men

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Endnu et år er gået i golfens tegn. Nu sidder vi her igen, til en hyggelig generalforsamling med efterfølgende god mad.

Endnu et år er gået i golfens tegn. Nu sidder vi her igen, til en hyggelig generalforsamling med efterfølgende god mad. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING I DAMERNES TIRSDAGSKLUB 2012 LØRDAG DEN 29. september Kl. 13.30 PROGRAM: Kl. 13.30 Vi mødes ved greenfee huset Kl. 13.45 18 hullers match Kl. 17.00 Kaffe/Kage Kl. 18.00 Generalforsamling

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Sign of safety SOS. Pædagogisk dag 26. marts 2013

Sign of safety SOS. Pædagogisk dag 26. marts 2013 Sign of safety SOS Pædagogisk dag 26. marts 2013 Hvad er Signs of safety? Bekymringer Undtagelse Se ske mål Der er en metode der skal læres, derfor skal I arbejde i mindre grupper Det er målet med i dag

Læs mere

Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder ... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier

Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder ... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier Marketing Manager er certificeret FRANCHISE Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder..... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier 1www.marketing-manager.dk

Læs mere

Invitation til Welsh Kåring 31. juli 1. august 2010

Invitation til Welsh Kåring 31. juli 1. august 2010 Invitation til Welsh Kåring 31. juli 1. august 2010 Medlemmer af Welsh Pony & Cob Avlen i Danmark inviteres hermed til årets kåringsweekend 31. juli 1. august 2010 på Birgittelyst Sportsrideklub (BIG),

Læs mere

Det svære liv i en sportstaske

Det svære liv i en sportstaske Det svære liv i en sportstaske Konference: "Når man skal dele ansvaret for et barn Christiansborg, den 31. marts 2011 Formand Peter Albæk, Børns Vilkår Hvordan deler man et barn? Svært at bo to steder

Læs mere

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården.

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården. Medieavisen 2014 nr. 1 Hv em er Mediehuset? Mediehuset på Skovgården består af Medieværkstedet på Skovgården og det tidligere Infohuset. De to medietilbud er i dag slået sammen og hedder Mediehuset. Denne

Læs mere

Dialogmøde/Ryttermøde Egum Rideklub. Onsdag den 18. maj 2016

Dialogmøde/Ryttermøde Egum Rideklub. Onsdag den 18. maj 2016 Dialogmøde/Ryttermøde Egum Rideklub. Onsdag den 18. maj 2016 Ca. 40 medlemmer havde valgt at støtte op om dialogmødet. Velkomst ved formanden Anne Larsen. Indlæg ved Jaques: Jaques kunne fortælle at det

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING HELLIGÅNDSHUSET TIRSDAG DEN 25. JUNI 2013 KL. 19:00

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING HELLIGÅNDSHUSET TIRSDAG DEN 25. JUNI 2013 KL. 19:00 REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING HELLIGÅNDSHUSET TIRSDAG DEN 25. JUNI 2013 KL. 19:00 Fremmødte: 10 + 1 fuldmagt Afmeldinger: 2 Ad 1) Valgt til dirigent formand Helene Olsen (HO), valgt til referent

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Formandens beretning 2015. Så er det igen blevet tid til at kikke både baglæns og fremad.

Formandens beretning 2015. Så er det igen blevet tid til at kikke både baglæns og fremad. Så er det igen blevet tid til at kikke både baglæns og fremad. Men først en stor tak til Lotte Jensen, for at vi igen kan få lov til at afholde den årlige generalforsamling her på hendes arbejdsplads.

Læs mere

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Af cand pæd psych Lisbeth Lenchler-Hübertz og familierådgiver Lene Bagger Vi har gennem mange års arbejde mødt rigtig mange skilsmissebørn,

Læs mere

NYT Nr. 4 2015. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown:

NYT Nr. 4 2015. Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: NYT Nr. 4 2015 Karl Iver Buse, 90 år i efteråret 2015 Bestyrelsen i Dansk Oxforddown: Formand: Asger Markussen, Kærvej 50, Gl. Sole, 8722 Hedensted, tlf 7585 2035, 2461 2035, asger.markussen@mail.dk Næstformand:

Læs mere

Velkommen til Sundeved Rideklub.

Velkommen til Sundeved Rideklub. Velkommen til Sundeved Rideklub. I dette hæfte finder du alle informationer vedrørende medlemskab af klubben, undervisning, og opstaldning. Legbjergvej 7, Vester Sottrup, 6400 Sønderborg www.sundevedrideklub.dk

Læs mere

C-Licens Evaluering. 23. november 2013. Af Martin Ladegaard-Mortensen, U7D, Hvidovre IF.

C-Licens Evaluering. 23. november 2013. Af Martin Ladegaard-Mortensen, U7D, Hvidovre IF. 23. november 2013 C-Licens Evaluering Forløb fra 19. april 2013-12. november 2013 (Online Eksamen - 25 spørgsmål indenfor en time) Af Martin Ladegaard-Mortensen, U7D, Hvidovre IF. December 2012 startede

Læs mere

Deltagere: Inge Narvasete, Mette Christensen, Pia Hansen, Nina Sneholt og Ingeborg Pedersen.

Deltagere: Inge Narvasete, Mette Christensen, Pia Hansen, Nina Sneholt og Ingeborg Pedersen. Referat for SK møde d. 06.04.2011 Tidspunkt: Kl 20.00 Sted: Skype Deltagere: Inge Narvasete, Mette Christensen, Pia Hansen, Nina Sneholt og Ingeborg Pedersen. Valg af ordstyrer ( Ingeborg Pedersen) Valg

Læs mere

endegyldige billede af, hvad kristen tro er, er siger nogen svindende. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over.

endegyldige billede af, hvad kristen tro er, er siger nogen svindende. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over. Mariæ Bebudelsesdag, den 25. marts 2007. Frederiksborg slotskirke kl. 10. Tekster: Es. 7,10-14: Lukas 1,26-38. Salmer: 71 434-201-450-385/108-441 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Læs mere

Øen der ikke vil dø. Teskt af Julie Hammer Lauridsen og Michala Rosendahl Foto af Michala Rosendahl

Øen der ikke vil dø. Teskt af Julie Hammer Lauridsen og Michala Rosendahl Foto af Michala Rosendahl Øen der ikke vil dø I Kattegat ligger Tunø og kæmper. Selvom befolkningstallet på øen har været stabilt de sidste ti år, er fremtiden usikker. For det er ikke nemt at lokke unge mennesker til en ø, hvor

Læs mere

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til skoleårets sidste nummer af Heldagsnyt.

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til skoleårets sidste nummer af Heldagsnyt. Sommerferie 2009 Nyt fra Redaktionen Velkommen til skoleårets sidste nummer af Heldagsnyt. HeldagsNyt er et blad med mange funktioner og en god mulighed for at finde ud af hvad der rør sig i heldagsskolen.

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

HALSNÆS NYBOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 Forfattere: Afdelingsbestyrelsen og beboere Nr. 21 April 2014. Lathyrushaven

HALSNÆS NYBOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 Forfattere: Afdelingsbestyrelsen og beboere Nr. 21 April 2014. Lathyrushaven HALSNÆS NYBOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 Forfattere: Afdelingsbestyrelsen og beboere Nr. 21 April 2014 Lathyrushaven Indhold: Lathyrushaven skal have ny formand Ærgerligt Foråret Har du blomsterløg,

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

En af lærerne siger: Det handler meget om at have adgang til forskellige oplysninger, og det har computere og interaktive tavler bragt med sig

En af lærerne siger: Det handler meget om at have adgang til forskellige oplysninger, og det har computere og interaktive tavler bragt med sig Kap 5: Læringsaktivitet: Udvikling af professionsfaglighed Case-spil til læreruddannelsen Case 1: Skal internettet ind og bogen ud? Lærerne på Centralskolen har teammøde. De taler med hinanden om, hvordan

Læs mere

REGLER FOR EGNETHEDSTEST

REGLER FOR EGNETHEDSTEST REGLER FOR EGNETHEDSTEST 1 Formål Formålet er at afprøve hesten i springning eller dressur, for herved at undersøge dens egnethed og kvalitet i pågældende disciplin. 2 Forudsætninger Testen forudsætter

Læs mere

WACHTELHUNDENYT NR 1 2011

WACHTELHUNDENYT NR 1 2011 WACHTELHUNDENYT NR 1 2011 WACHTELHUNDEGRUPPEN DANMARK www.wachtelhunden.dk 1 FORMANDENS KLUMME Jagtsæsonen er forbi, hundene er vel konditioneret og I har forhåbentlig alle haft mange gode oplevelser med

Læs mere

1. Velkomst SK-formand Hans Storm bød velkommen til fredagens møde, som omhandlede overgangen til Danmarks Cykle Union.

1. Velkomst SK-formand Hans Storm bød velkommen til fredagens møde, som omhandlede overgangen til Danmarks Cykle Union. Referat fra Klublederseminar 2015 Møde: både fredag og lørdag Mødedato: den 6. og 7. november 2015 Til stede: BMX-klubber, SU-formand, SK og sportssekretær Ikke til stede: Referent: Martin Gunnar Thenning

Læs mere

Velkommen til Sundeved Rideklub.

Velkommen til Sundeved Rideklub. Velkommen til Sundeved Rideklub. I dette hæfte finder du alle informationer vedrørende medlemskab af klubben, undervisning, og opstaldning. Legbjergvej 7b, Vester Sottrup, 6400 Sønderborg www.sundevedrideklub.dk

Læs mere

Hvor gedefolk er - kommer godtfolk til!

Hvor gedefolk er - kommer godtfolk til! Hvor gedefolk er - kommer godtfolk til! Tekst og fotos: Lis Toelberg I skrivende stund, netop hjemkommet fra Roskilde Dyrskue 2012, der løb af stabelen fra den 8. til den 10. juni 2012, er det med en dejlig

Læs mere

Ud med Valde. Bølle-Bob er på vej hen til Valde Underbid. Han går gennem byen ned mod losse-pladsen. Her bor Valde i sin gamle vogn.

Ud med Valde. Bølle-Bob er på vej hen til Valde Underbid. Han går gennem byen ned mod losse-pladsen. Her bor Valde i sin gamle vogn. 1. Ud med Valde Bølle-Bob er på vej hen til Valde Underbid. Han går gennem byen ned mod losse-pladsen. Her bor Valde i sin gamle vogn. Så møder han Sara.»Har du hørt det?«siger hun. 5 »Hørt hvad?de har

Læs mere

1. maj-tale LO s næstformand Lizette Risgaard

1. maj-tale LO s næstformand Lizette Risgaard Den 1. maj 2009 Det talte ord gælder 1. maj-tale LO s næstformand Lizette Risgaard 1. maj tale af LO s næstformand Lizette Risgaard. Har I det godt? Det ser sådan ud. Jeg har det også godt. Det er klart,

Læs mere

STÆVNEANLÆG for islandske heste

STÆVNEANLÆG for islandske heste DANSK ISLANDSHESTEFORENING STÆVNEANLÆG for islandske heste HESTEBYEN Oplysning om ansøger Formålet med projektet Baggrund for projektet og målgruppe Beskrivelse af projektets aktiviteter Hvordan formidles

Læs mere

Jura for spejdere. Skrevet af Annemette Hommel og Dorthe Sølling, De grønne pigespejdere, Præstø Gruppe

Jura for spejdere. Skrevet af Annemette Hommel og Dorthe Sølling, De grønne pigespejdere, Præstø Gruppe Jura for spejdere De relevante bestemmelser i folkeoplysningsloven, forvaltningsloven og offentlighedsloven på almindeligt dansk, samt nogle gode råd særligt med fokus på tilskud efter folkeoplysningsloven.

Læs mere

Tilbagemeldinger fra kurset. Ambassadørernes tilbagemeldinger Fra klimaambassadør kurset lørdag den 2. juni 2012

Tilbagemeldinger fra kurset. Ambassadørernes tilbagemeldinger Fra klimaambassadør kurset lørdag den 2. juni 2012 Tilbagemeldinger fra kurset Ambassadørernes tilbagemeldinger Fra klimaambassadør kurset lørdag den 2. juni 2012 6 7 timer på et kursus lørdag er noget af en mundfuld, men tiden blev udnyttet på en fornuftig

Læs mere

DcH Bjerringbro. D - Programmet. Gældende fra marts 2015. TU og KU

DcH Bjerringbro. D - Programmet. Gældende fra marts 2015. TU og KU DcH Bjerringbro D - Programmet Gældende fra marts 2015 TU og KU Rev. 19/3 2015 D-klassen D-klassen er ikke en officiel klasse indenfor DcHs lydighedsprogram. Dette vil sige, at det kun er muligt at stille

Læs mere

Gruppebestyrelsesmøde. Referent: Monica

Gruppebestyrelsesmøde. Referent: Monica Gruppebestyrelsesmøde Dagsorden Data om mødet: 4. juni 2015 Dato: Tid: 19.00 21.00 Sted: Kvisten Mødedeltagere: Hanne (troppen), Dorthe (troppen), Monica (troppen), Anne-Grete (flokken), Juditte (Rebekka

Læs mere

Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960

Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960 Velkommen Holstebro Cykle Club af 1960 Vi har samlet nogle af de spørgsmål som du måtte stå med hvis du overvejer at begynde i en Cykel Club. Der er sikkert mange andre ting du kunne ønske svar på, og

Læs mere

OG FYSISK TRÆNING PÅ SKEMAET

OG FYSISK TRÆNING PÅ SKEMAET Beridereleverne følger med i instruktionerne fra Claus Toftgaard. Indimellem har vi haft elever, der var så usmidige, ukoordinerede og i en så generel dårlig fysisk form, at jeg har måttet ringe til uddannelsesstedet

Læs mere

Nyhedsbrev uge 35 2015

Nyhedsbrev uge 35 2015 Nyhedsbrev uge 35 2015 Side 1 God weekend Side 7 Filuren Side 2-3 Nyt fra Allan Side 8-9 Chromebooks Side 4 Høstfest Side 10 N/T med 4-5 klasse Side 5 Indvielse af vuggestuen Side 11-13 Børnehaven Side

Læs mere

Interview med Thomas B

Interview med Thomas B Interview med Thomas B 5 10 15 20 25 30 Thomas B: Det er Thomas. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Thomas B: Hej. Cecilia: Tak fordi du lige havde tid til at snakke med mig. Thomas B: Haha, det var da så lidt.

Læs mere

DAGSORDEN: 1. INDLEDNING: Velkommen til Henrik, som får lov at suge lidt til sig, før han sættes i arbejde.

DAGSORDEN: 1. INDLEDNING: Velkommen til Henrik, som får lov at suge lidt til sig, før han sættes i arbejde. Beagle Klubben Dressurafdelingen Herlev, 6. februar 2008 Referat fra Dressur- udvalgsmøde hos Nina, Topasvej 20, Herlev onsdag d. 6. februar Kl. 18.30. MØDEDELTAGERE: Nina Dige Vinther (NDV) Niels-Henrik

Læs mere

Referat, Generalforsamling i Pirates Support 30/9 2013. indkaldt. Stemmetæller Tina Thingaard og Andreas Olsen

Referat, Generalforsamling i Pirates Support 30/9 2013. indkaldt. Stemmetæller Tina Thingaard og Andreas Olsen Referat, Generalforsamling i Pirates Support 30/9 2013 1. Thomas Milverts vælges som dirigent. Generalforsamlingen er rettidigt indkaldt 2. Referant Anne Larsen Stemmetæller Tina Thingaard og Andreas Olsen

Læs mere