Orientering fra DM-branche Medarbejder Tlf.: Fax:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Orientering fra DM-branche Medarbejder Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk"

Transkript

1 Nr. 3 Februar 2009 Fra branchedirektørens skrivebord Jeg får næsten dagligt spørgsmål fra medlemmer omkring den aktuelle situation i branchen. Fra branche direktørens skrivebord Vi har siden november måned oplevet et stort antal af vore medlemmer, som har gennemført mindre tilpasninger (afskedigelser) specielt på service-/værkstedssiden og specielt personale, som har været beskæftiget med klargøring af nye enheder. Et forsigtigt skøn er, at ca. 5 % af vores medarbejderstab indenfor DM overenskomsten er blevet afskediget, det svarer til ca. 150 personer eller ca. 1,5 person i en gennemsnitlig medlemsvirksomhed. Jeg skønner at dette nok desværre kun er første runde i mange medlems virksomheder anden runde starter ligeså stille nu, hvor ledelsen mange steder overvejer tilpasninger indenfor administration, lager/butik og i salgsafdelingen. Vi ser mange steder en voldsom opbremsning i salget af nye traktorer og maskiner, men får også meldinger ind om øget interesse for brugte traktorer og maskiner. Vi behandler fortsat et stigende antal sager, hvor kunder ønsker at hæve handler, som er indgået for få måneder siden. SÅ HER ER LEJLIGHEDEN TIL ENDNU ENGANG AT OPFORDRE TIL AT BRUGE DM KØBEKONTRAKTER så er det meget lettere at udrede evt. tvistigheder og erstatningskrav mod kunder, som urigtig vil hæve en handel. Det er naturligvis vigtig den kommende tid, at have fokus på ordreindgang, omkostninger og likviditet. Vi er i en periode, hvor Rettidig omhu vil få stor betydning for virksomhedens 2009 resultat. Finanskrisen Hvis finanskrisen bider sig fast og det er der umiddelbart tegn på kan det udvikle sig til en længerevarende økonomisk krise. De stigende renter hæmmer investeringslysten, og både produktion, forbrug, indtjening, beskæftigelse og økonomisk vækst er faldende. På flere områder er der tegn på den værste recession i flere årtier. Vi står på kanten til en flerårig og hård økonomisk nedtur. Krisen giver også en nyttig lærestreg: Træerne vokser ikke ind i himlen, og man kan ikke bare ride med på en bølge af eufori, som vi har oplevet på det seneste. Jo længere festen og euforien varer, desto værre bliver tømmermændene, når det hele vender.

2 Side 2 Realiteterne er efterhånden til at få øje på, og dette, godt hjulpet på vej af pressen, giver de paniske reaktioner. Journalisterne har haft nemt ved at sælge varen, bare der på indpakningen står finanskrise. Landbrugs- og fødevarer er relativt indkomstuelastiske vi skal have fødevarer, selv om de økonomiske og finansielle kriser reducerer vores indkomst og købekraft. Så selv om landbruget og fødevareindustrien kommer til at mærke kriserne i form af stigende kapitalomkostninger, lavere købekraft og forbrug, ja så er andre sektorer ramt langt hårdere. Her kan vi som branche, personer og virksomheder påvirke omgivelserne med et positivt og optimistisk syn. Fra sekretariatet vil vi i den kommende tid, komme med en lang rækkeinitiativer og værktøjer til at styrke virksomhedens indtjening, konkurrencekraft og innovation. For vores branche ser jeg den aktuelle situation, som en fantastisk mulighed for at branchen/den enkelte virksomhed skifter fokus fra vækst og markedsandele til fokus på indtjening og bundlinje. Husk at gribe dagen og gribe mulighederne! Viden er den bedste forsikring for dig og virksomheden Dansk Maskinhandlerforening og HK/Privat har via vores fælles uddannelsesfond sammensat et program af brancheorienteret kurser, som er målrettet medarbejdere indenfor administration, butik og reservedele, og som er beskæftiget i landbrugsmaskinbranchen. Uddannelse på bordet Dette kursusprogram sætter fokus på jobrelateret indhold, og i et læringsmiljø, hvor du møder andre, som arbejder i samme branche/funktion som medarbejderen. Forårs programmet indeholder: Engelsk med grundlæggende ordforråd, målrettet mod de personer, som i deres jobfunktion har udenlandsk kunde- og leverandørkontakt. Service og kundehåndtering for dig, der er receptionist, sekretær eller servicemedarbejder eller har omfattende kundekontakt i øvrigt. Grundlæggende marketinguddannelse - Uddannelsen er målrettet medarbejdere, der arbejder med marketing- og kommunikationsopgaver, uden at være uddannet inden for området, fx kontorassistenter, salgsassistenter, lager-/butikassistenter el. lign. FLEX IT IT-kurserne gennemføres i Office-pakken i den version den enkelte ønsker fra (Word, Excel, Powerpoint og Outlook/internet)

3 Side 3 Og så lige til sidst! Dette program er kun starten på en lang række nye aktiviteter som uddannelsesfonden har igangsat for, at styrke og udbygge branchens kompetencer via uddannelse og personlig udvikling. DM/HK kursuskataloget foråret 2009 udsendes som PDF fil sammen med denne information der udsendes yderlige 5 stk. print version til alle virksomheder indenfor de kommende uger. Kursuskatalog vedhæftet Reservedelsforpligtelser til udgåede maskiner og traktorer m.m. Sekretariatet får indimellem henvendelser vedr. importørs/producentpligt til at leverer reservedele til udgåede modeller af landbrugsmaskiner/traktorer. Forsyning med reservedele er primært i producentens egen interesse, og muligvis af den grund er der ikke lovgivet herom. Reservedele er typisk et område, hvor en producent har aftaler med importører og forhandlere, i form af en forhandlerkontrakt, samarbejdsaftale eller lignende. Sådanne aftaler bør naturligvis overholdes, og skal derfor gennemgås for at sikre, at producenten ikke beslutter sig for en for kort forsyningsperiode. Reservedelsforpligtelser til udgåede maskiner og traktorer m.m. Forskellige producenter har, afhængigt af en vares forventede brugstid og af, hvor meget de ønsker at gøre ud af det, meldt ud om forskellige perioder for forsyning af reservedele. Eksempelvis reklamerer Toyota med 10 års garanteret levering af reservedele, mens andre alene gør opmærksom på, at en vare i sortimentet er udgået, og at man ikke kan forvente, at de ligger inde med alle reservedele. Garantireparationer på maskiner og traktorer, der er kommet til landet via f.eks. en parallelimportør Hvis man er eneimportør i Danmark af et udvalg af maskiner af et bestemt mærke, er man typisk forpligtet til at foretage garantireparationer på sådanne maskiner. Spørgsmålet er, hvor omfattende denne pligt til garantireparationer er særligt i forhold til maskiner, der er importeret af parallelimportører, men er samme mærke maskiner som dem, man som importør selv importerer og sælger. Garantireparationer på maskiner og traktorer En pligt til garantireparation er aftalebaseret. De maskiner, som importøren selv har solgt, er typisk solgt med en adgang til garantireparationer mod en gruppe af afgrænsede fejl. Dette vil fremgå af købsaftalen mellem importøren/forhandleren og køberen. Hvis en af de nævnte fejl fremkommer, vil en køber af en maskine solgt af importøren have adgang til en garantireparation på de betingelser, der fremgår af købsaftalen.

4 Side 4 Derimod er der intet aftaleforhold mellem den officielle eneimportør og de ejere af maskiner, som har købt af andre (parallel)importører end eneimportøren. Eneimportøren er derfor ikke forpligtet direkte overfor disse ejere. Umiddelbart må ejerne af parallelimporterede maskiner gå til den parallelimportør, de har købt af, og forlange reparation foretaget eller, om muligt, rette kravet direkte mod producenten af maskinerne. Spørgsmålet er dog, om man som officiel eneimportør på grund af aftaleindholdet i sin kontrakt med producenten er forpligtet til at foretage garantireparationer på alle de maskiner, der svarer til dem, man selv importerer. Dette afhænger naturligvis af importøraftalens indhold. Hvis aftalen er udfærdiget af producenten, og den ikke omhandler en pligt til garantireparationer, vil importøren ikke skulle foretage garantireparationer for andre end egne kunder, medmindre producenten kan bevise det modsatte. Det vil oftest være vanskeligt at bevise. Hvis aftalen er klar vedr. garantireparationer, og det fremgår, at importøren skal afholde garantireparationer for alle ejere af maskiner, der svarer til dem, importøren importerer, stiller sagen sig anderledes. Hvis der eksisterer en sådan pligt til garantireparationer, ville det være i sammenhæng med, at importøren var eneste importør i Danmark, hvilket ikke er tilfældet, når der er parallelimportører. Tilstedeværelsen af parallelimportører er ofte en virkning af, at producenten har forskellige priser i lande udenfor Danmark. Det vil i en sådan situation være bedst for importøren, hvis han gør producenten opmærksom på, at parallelimportørerne i Danmark ikke er en del af eneimportøraftalen, og at eneimportøren kun vil afholde garantireparationer til sine egne kunder, sådan som det var meningen med importøraftalen Ung mand søger traineeplads / læreplads på Sjælland Anders Buus Carlsen, er født den Anders går på efterskole i Midtjylland med afslutning 1. juli 2009 Anders bor i Kr. Flinterup 10 km nord for Sorø. Anders største interesse er landbrugsmaskiner. Tlf. og mail. (forældre pga. at Anders er på efterskole og han ikke er til at træffe i dagtimerne) , Stenhavehus@hotmail.com Ung mand søger trainee- /læreplads på Sjælland SIMA 2009 udstillingen i Paris Cirka 100 produkter konkurrerer om guld og sølv på SIMA-messen, som foregår til februar i Paris. Når SIMA-messen slår portene op til messeområdet ved Paris den 22. februar 2009, er der lagt op til en udstilling med ekstra mange guld- og sølvmedaljer. SIMA 2009 udstillingen i Paris

5 Side 5 Da fristen for at deltage i kampen om SIMA-priserne udløb i oktober, var der tilmeldt 158 produkter, og det er det største antal nogensinde. Normalt ligger antallet af tilmeldte nyheder på cirka 100. Der er således tale om en fremgang på over 50 procent i antallet af innovative nyheder, som lægger billet ind på en af priserne. Uanset hvor mange af produkterne, der finder nåde for bedømmelsesudvalget, står det allerede nu klart, at der er sket en markant stigning i den internationale interesse for at være med i kapløbet om SIMApriserne. Virksomheder fra i alt 11 nationer, inklusiv Danmark, deltager i kampen. SIMA betegner selv denne udvikling som en klar ændring af konkurrencen i en mere international retning. Bedømmelsesjuryen er da også internationalt sammensat med medlemmer fra Schweiz, Belgien. Spanien, Tyskland, Italien og Frankrig. Målet med SIMAs innovationspriser er med messens egne ord at sætte spotlight på nyhederne og opmuntre til innovation. Nyt fra medlemmer Indehaveren af Aars Maskinforretning A/S Ole Jensen, 59 år, har solgt forretningen til sin søn, Martin Jensen, 30 år. Aars Maskinforretning blev grundlagt i 1983, og Ole Jensen overtog forretningen i Efter generationsskiftet fortsætter Ole Jensen i forretningen som ansat hos Martin Jensen. Martin Jensen har arbejdet i Aars Maskinforretning A/S i de seneste halvandet år. Han er oprindeligt uddannet landmand og har også en fem år lang militærkarriere bag sig. Desuden har han arbejdet to år med leasing af landbrugs- og entreprenørmaskiner hos Finans Nord. Aars Maskinforretning er Agco-forhandler med alt i traktorer, mejetærskere og ballepressere inden for mærkerne Massey Fergusson og Fendt. Desuden forhandles blandt andet græsudstyr fra Lely og vogne fra Tim- Thyregod. Nyt fra medlemmer Generationsskifte og runde fødselsdage ved Maskincenter Felsted A/S. Linda og René Krogh er blevet medejere af Maskincenter Felsted A/S, samt sælger Anders Jessen fylder 70 år og sælger Villy Julius fylder 50 år. Begivenhederne markeres med en reception fredag den 13. marts kl på firmaets adresse Juelsbjerg 2, Åbenrå

6 Side 6 Vi bringer en liste over lærlinge, der har bestået svendeprøve på Erhvervsskolerne i Aars. Rimvydas Deveikis Steffen Ian Østergaard Goul Emil Michael Hamilton Lasse Højbo Jansen Esben Schmidt Jensen Kenneth Bang Jensen Poul Erik S. F.S. Lundsgaard Luka Lynge Mikjær Dan Lütgen Pedersen Anders Poulsen Vibo Maskiner A/S Salling Traktorservice A/S Maskinpartner A/S, Bredsten Herborg Smede-& Maskinforr. A/S Vejrup Maskincenter A/S Herning Traktor- & Maskinforr. A/S Axel Knudsens Maskinforretning A/S Sjørup Traktor A/S Jøla A/S, Brædstrup Farmas A/S Nyudlærte landbrugsmaskinmekanikere Vi ønsker de nye svende tillykke Jubilæer Værkfører Arne Sørensen, J.V. Maskiner Brørup ApS, kunne den 1. februar 2009 fejre 25 års jubilæum. Jubilæer Maler Ken Dybdal, A. P. Jørgensen, Ribe, kunne den 23. januar 2009 fejre 25 års jubilæum. Landbrugsmaskinmekaniker Ejnar Nikolajsen, A. P. Jørgensen, Ribe, kunne den 6. februar 2009 fejre 25 års jubilæum. Lagerchef Leo Størup og bogholder Ena Munk, Almas, kunne fejre 25 års jubilæum henholdsvis den 1. januar og 1. februar Dette fejres med en reception fredag den 27. februar 2009 kl på firmaets adresse Gugvej 138, Aalborg SØ. Vi ønsker tillykke I de kommende dage udsendes opdateringer til DM-Arbejdsgiver-mappen, samt til alle hovedforretninger en CD med foto fra DM s generalforsamling, reception og fest i anledning af Dansk Maskinhandlerforenings 90 års jubilæum Udsendelser MH/HHH

Uddannelsesorientering fra DM-Uddannelse Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk

Uddannelsesorientering fra DM-Uddannelse Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 : dmh@danskmaskinhandel.dk Nr. 2 Februar 2009 Varmt arbejde kurser. Dansk Maskinhandlerforening og Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI), har aftalt et samarbejde

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk Nr. 10 August 2012 Ny lov om afskrivning Virksomhederne får mulighed for at afskrive 115 pct. af investeringer foretaget i resten af 2012 og frem til udgangen af 2013. De bedre afskrivningsmuligheder forventes

Læs mere

Referat fra DM Fremtidsværksted, den 16. 17. juni 2009, Hovborg

Referat fra DM Fremtidsværksted, den 16. 17. juni 2009, Hovborg Referat fra DM Fremtidsværksted, den 16. 17. juni 2009, Hovborg Deltagere i flg. deltagerliste. Formål: At identificere og klarlægge branchens muligheder og trusler i fremtiden. At identificere og synliggøre

Læs mere

Orientering fra DM-branche til Passive medlemmer

Orientering fra DM-branche til Passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 2 Februar 2016 Orientering fra DM-branche til Passive medlemmer Emner: Kurser og uddannelser Mød din Maskinhandler Mærkedage og receptioner Dødsfald Nyt fra Christiansborg Kolding den 4.

Læs mere

Orientering fra DM-branche til chefer, indehavere og ledere

Orientering fra DM-branche til chefer, indehavere og ledere Nyhedsbrev nr. 10 juni 2019 Orientering fra DM-branche til chefer, indehavere og ledere Emner: Ny brancheaftale Tilmelding til DBL 2019 er åben Talent og hårdt arbejde udløser jubilæumslegat DM-Jubilæumslegat

Læs mere

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 11 november 2017 Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Emner: Husk tilmelding til DM-Generalforsamling og Branchedag CLIMMAR magasin DBL 2017 Mærkedage Nyt fra Christiansborg

Læs mere

Udsigt til billigere mode på nettet

Udsigt til billigere mode på nettet LØRDAG 27. SEPTEMBER NR. 39 / 2014 LØRDAG Udsigt til billigere mode på nettet Onlinegiganten Boozt.com med Hermann Haraldsson i spidsen udfordrer konkurrenterne om det nordiske herredømme. Foreløbig kan

Læs mere

Brdr. Holst Sørensen A/S

Brdr. Holst Sørensen A/S Vol 1.14 Brdr. Holst Sørensen A/S Velkommen Historik: Oprindeligt grundlag billige kvalitetsmaskiner og reservedele 1963 Stiftelse af virksomhed. Første import af traktor 1964 Køb af 110 M.F. 135 i Indien

Læs mere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere Nyhedsbrev nr. 5 Marts 2015 Orientering fra DM-branche til medarbejdere Emner: Køre- og hviletids-bestemmelser for servicebiler mv. Servicebiler og overlæs Trafikkampagne trafikanter skal lære at forstå

Læs mere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere Nyhedsbrev nr. 7 juli 2017 Orientering fra DM-branche til medarbejdere Emner: Agritechnica studietur 2017 Højsæson for svindlere Infomøde om persondataforordning Mærkedage i vores nye magasin Hele to jubilæumslegater

Læs mere

1921-2011 90-ÅRS JUBILÆUMSSKRIFT

1921-2011 90-ÅRS JUBILÆUMSSKRIFT 1921-2011 90-ÅRS JUBILÆUMSSKRIFT 90 ÅR MED JORD OG PLANTER Den 1. april 2011 er det 90 år siden, Axel Bech etablerede sin anlægsgartnerforretning i Ordrup. Der er sket meget siden da. Branchen har gennemgået

Læs mere

Kun et langt. Lokalopgør TEMA

Kun et langt. Lokalopgør TEMA TEMA Kun et langt indkast Lokalopgør Intensive nærkampe hører et ægte lokalopgør til. Og der blev da også gået til den i dagens opgør mellem Nr. Kongerslev og Kongerslev. 24 mellem venner og fjender Kongerslev

Læs mere

De funktioner der er i adresselisten, Filer, Se, Rediger, Tilføj, Find, Slet/fjern, Kilde, Steder, Udstrifter.

De funktioner der er i adresselisten, Filer, Se, Rediger, Tilføj, Find, Slet/fjern, Kilde, Steder, Udstrifter. Funktioner i Brothers Keeper 7.1 De funktioner der er i adresselisten, Filer, Se, Rediger, Tilføj, Find, Slet/fjern, Kilde, Steder, Udstrifter. Jeg er inde på min oldefar Ole Marinus Jensen side Filer:

Læs mere

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 15 Oktober 2014 Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Emner: Invitation til indlæg og fest Varmt arbejde - Vigtigt CE-mærkning på mobile maskiner Sidste chance Er MRSA farligt

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning.

Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning. Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning. Dagsorden: 1. Velkomst v/gruppeformand Hans Jessen 2. Godkendelse af forretningsorden

Læs mere

www.alcon.nu Halmfyr Kedler Skorstene Stokeranlæg

www.alcon.nu Halmfyr Kedler Skorstene Stokeranlæg www.alcon.nu Halmfyr Kedler Skorstene Stokeranlæg Om Alcon A/S I 1978 trængte ingeniør Svend Bisgaard Kristensen til at prøve noget nyt. Han købte et skrantende smedeværksted, og da energikrisen samtidig

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Orientering fra DM-branche til chefer, indehavere og ledere

Orientering fra DM-branche til chefer, indehavere og ledere Nyhedsbrev nr. 12 August 2015 Orientering fra DM-branche til chefer, indehavere og ledere Emner: Ny medarbejder i sekretariatet Dødsfald Eksportdokumenter for salg i EU Købers deklaration Netværksseminar

Læs mere

FAQ Udenrigshandel med tjenester

FAQ Udenrigshandel med tjenester FAQ Udenrigshandel med tjenester INDHOLD Generelt... 2 Varer som ikke passerer grænsen til Danmark... 3 Fakturering... 4 Kreditnota... 5 Transport... 6 Rejser... 7 Forsikringer... 8 Bygge- og Anlæg...

Læs mere

Passion for fashion Modebranchen er i bedring, og flere virksomheder har overskud. Deloitte, august 2011

Passion for fashion Modebranchen er i bedring, og flere virksomheder har overskud. Deloitte, august 2011 Passion for fashion Modebranchen er i bedring, og flere virksomheder har overskud Deloitte, august 2011 Passion for fashion Indledning Deloitte præsenterer hermed endnu en midtvejsanalyse af den økonomiske

Læs mere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere Nyhedsbrev nr. 5 Marts 2014 Orientering fra DM-branche til medarbejdere Emner: Ny uddannelseschef på entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen Mand dræbt ved sammenstød med gyllevogn Limning Personlige

Læs mere

Turismeerhvervets forventninger til 2011 og 2012

Turismeerhvervets forventninger til 2011 og 2012 Økonomisk analyse fra HORESTA oktober 2011 Turismeerhvervets forventninger til 2011 og 2012 Om analysen HORESTA Viden & Udvikling har i maj/juni 2011 gennemført en omfattende undersøgelse blandt medlemsvirksomhederne

Læs mere

Dokumentation: Fusionen mellem Danish Crown - Steff Houlberg

Dokumentation: Fusionen mellem Danish Crown - Steff Houlberg 1 af 5 21-08-2013 16:05 Dokumentation: Fusionen mellem Danish Crown - Steff Houlberg Konkurrencerådet godkendte i april 2002 fusionen mellem Danish Crown og Steff Houlberg[1] på betingelse af en række

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Medarbejder Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Medarbejder Tlf.: Fax: Nr. 13 September 2011 Sæt fokus på dine brugte maskiner og traktorer på DM s stand på Agritechnica 2011 Som beskrevet i Brancheorientering Nr. 14 August 2011, har DM en stand på Agritechnica 2011 fra den

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Medarbejder Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk

Orientering fra DM-branche - Medarbejder Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk Nr. 13 September 2012 Håndværkerbiler skal mærkes fra den 1. januar 2013 Fra den 1. januar 2013, skal det være muligt for alle at kunne identificere alle firmakøretøjer. Det gælder især de mange kassevogne,

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING Generalforsamling 2010

BESTYRELSENS BERETNING Generalforsamling 2010 BESTYRELSENS BERETNING Generalforsamling 2010 Så er der gået endnu et år, på trods af, at der stadig er 365 døgn med 24 timer i hvert døgn, føles det som om det var i går vi havde generalforsamling 2009.

Læs mere

VIDENSSAMFUND? På hver sjette arbejdsplads er der nul uddannelse Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Onsdag den 16. december 2015, 05:00

VIDENSSAMFUND? På hver sjette arbejdsplads er der nul uddannelse Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Onsdag den 16. december 2015, 05:00 VIDENSSAMFUND? På hver sjette arbejdsplads er der nul uddannelse Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Onsdag den 16. december 2015, 05:00 Del: En undersøgelse blandt tillidsrepræsentanter hos 3F afslører,

Læs mere

Bedre udsigter for eksporten af forbrugsvarer

Bedre udsigter for eksporten af forbrugsvarer ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE Juli 2015 Bedre udsigter for eksporten af forbrugsvarer I 2015 og 2016 er der bedste udsigter for eksporten af forbrugsvarer i mere end syv år. I de foregående år er det særligt

Læs mere

RQ1: Hvilke årsager kan være til grund for virksomhedernes brug af CSR?

RQ1: Hvilke årsager kan være til grund for virksomhedernes brug af CSR? Bilag 2: Fortolkning af data: Ved tolkning af data, skal det bestemmes, hvilke parametre, der tolkes ud fra. I dette tilfælde vil der blive tolket ud fra begreber og dermed relevans i forhold til de fire

Læs mere

Eksportoptimisme giver forårsstemning

Eksportoptimisme giver forårsstemning DI ANALYSE april 2015 Eksportoptimisme giver forårsstemning DI s Virksomhedspanel spår fremgang i 2. kvartal af 2015, og virksomhederne er mere optimistiske, end de har været seneste kvartaler. Det er

Læs mere

DILFs 53. generalforsamling DILF Vesterbrogade 149, København V. 27. april 2015 Referat

DILFs 53. generalforsamling DILF Vesterbrogade 149, København V. 27. april 2015 Referat DILFs 53. generalforsamling DILF Vesterbrogade 149, København V. 27. april 2015 Referat Formanden for DILF, Anders Høegh, bød velkommen til de fremmødte. 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslog bestyrelsesmedlem,

Læs mere

Maskinleverandørerne Sektion 2 Beretning 2009

Maskinleverandørerne Sektion 2 Beretning 2009 Maskinleverandørerne Sektion 2 Beretning 2009 Sekretariatet. Kokholm 3C. 6000 Kolding. Tlf.: 3927 0087. Fax: 3917 8955. E-mail: ml@maskinlev.dk 2 Indholdsfortegnelse VELKOMST... 3 BRANCHEN I 2009... 3

Læs mere

Nr. 1 Februar 2010. Indhold. 1 Den fremtidige konkurrenceretlige regulering af motorkøretøjsbranchen

Nr. 1 Februar 2010. Indhold. 1 Den fremtidige konkurrenceretlige regulering af motorkøretøjsbranchen Indhold 1 Den fremtidige konkurrenceretlige regulering af motorkøretøjsbranchen 1 Den fremtidige konkurrenceretlige regulering af motorkøretøjsbranchen Af Gitte Holtsø og fuldmægtig Daniel Barry Den 21.

Læs mere

Brancheanalyse Automobilforhandlere august 2011

Brancheanalyse Automobilforhandlere august 2011 FAQTUM brancheanalyse Brancheanalyse Automobilforhandlere august 211 FAQTUM Dansk virksomhedsvurdering ApS har beregnet udviklingen hos de danske automobilforhandlere for de seneste 5 år, for at se hvorledes

Læs mere

Nu vender beskæftigelsen

Nu vender beskæftigelsen PRESSEMEDDELELSE 4. april, 2011 Nu vender beskæftigelsen De danske virksomheder tror nu på vækst og ansætter igen. Der er skabt 21.000 nye job i årets første tre måneder og forventningen er 33.000 nye

Læs mere

Orientering fra DM-branche til Passive

Orientering fra DM-branche til Passive Nyhedsbrev nr. 17 December 2015 Orientering fra DM-branche til Passive Emner: Mærkedage Sekretariatet i julen Julehilsen fra sekretariatet Mød din Maskinhandler o A/S Henry D. Nielsen o PN Maskiner A/S

Læs mere

Orientering fra DM-branche Passive Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk

Orientering fra DM-branche Passive Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk Nr. 3 Februar 2013 DM-eksportudvalg satser på Norge gennem Mascus Danmark Under mottoet Sikker handel med danske maskinhandlere går Dansk Maskinhandlerforening 1. marts 2013 i luften med en kampagne ud

Læs mere

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Transskribering af interview, Kasper BM: okay, jeg skal først lige bede om dit navn, og din alder, og hvad du læser?

Læs mere

Danske investeringsforeninger tal og tendenser 2010

Danske investeringsforeninger tal og tendenser 2010 Janua Januar 2011 Danske investeringsforeninger tal og tendenser 2010 De danske investeringsforeninger og deres investorer slutter 2010 med fremgang De fleste aktieområder havde luft under vingerne sidste

Læs mere

Iværksætterguide. Det har vist sig at jo mere gennemarbejdet din ide er, desto større chance er der for, at netop din virksomhed overlever.

Iværksætterguide. Det har vist sig at jo mere gennemarbejdet din ide er, desto større chance er der for, at netop din virksomhed overlever. Iværksætterguide Forretningsplan Når du går i gang med at overveje mulighederne for at starte egen virksomhed, er der en masse spørgsmål, som du gerne må forholde dig til. Det har vist sig at jo mere gennemarbejdet

Læs mere

Bilag 1 Indhold på cd-rom

Bilag 1 Indhold på cd-rom Bilag 1 Indhold på cd-rom Lydfil Interview med Keld Korsager o I starten af lydoptagelse en kort uformel snak med journalist på Børsen som anbefalede os at kontakte Keld Korsager. Lydfil Interview med

Læs mere

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister.

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister. 1. maj tale 2015 Forleden besøgte jeg den store danske virksomhed Leo Pharma. Den ligger et stenkast fra min bopæl. 1600 gode danske arbejdspladser har de i Danmark. De skaber produkter til millioner af

Læs mere

Casebaseret eksamen Informationsteknologi Niveau E

Casebaseret eksamen Informationsteknologi Niveau E Casebaseret eksamen Informationsteknologi Niveau E www.tdc.dk Indhold: Opgave 1: Kommunikation Side 2 Opgave 2: Word Side 2 Opgave 3: Excel Side 3 Opgave 4: PowerPoint Side 3 Opgave 5: Anskaffelse af IT-udstyr

Læs mere

Dansk Maskinhandlerforening Akademi. Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver

Dansk Maskinhandlerforening Akademi. Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver Dansk Maskinhandlerforening Akademi Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver 1 Salgstræning i DM akademi Formål Kurset vil fokusere på den enkeltes styrker og muligheder, for at kunne rådgive

Læs mere

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 Bilag 3 Bilag 3.1 Telefoninterview Telefoninterview med Carsten Munk Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 5 C= Carsten Munk, A= Anne Pedersen, J= Josephine

Læs mere

Kundekontaktcenter (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Kundekontaktcenter (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Kundekontaktcenter (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole

Læs mere

IVÆRKSÆTTERI Mændene spæner fra de kvindelige iværksættere Af Ivan Mynster Onsdag den 30. marts 2016, 05:00

IVÆRKSÆTTERI Mændene spæner fra de kvindelige iværksættere Af Ivan Mynster Onsdag den 30. marts 2016, 05:00 IVÆRKSÆTTERI Mændene spæner fra de kvindelige iværksættere Af Ivan Mynster Onsdag den 30. marts 2016, 05:00 Del: I 2015 faldt andelen af nye kvindelige iværksættere til et nyt lavpunkt. Og dem, der prøver,

Læs mere

Orientering fra DM-branche Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche Tlf.: Fax: Kære Kolleger Det må kunne gøres bedre i det nye år Nr. 1 Januar 2012 Den 1. januar 2012 Formandens nytårsudtalelse Vi har nu oplevet en jul og et nytår med storm og regnvejr i det meste af landet, der

Læs mere

Helle Ib: Skattesagen kan blive en fuser. Byggeri. Typehuskonge vil bygge sommerhuse

Helle Ib: Skattesagen kan blive en fuser. Byggeri. Typehuskonge vil bygge sommerhuse Helle Ib: Skattesagen kan blive en fuser Byggeri Typehuskonge vil bygge sommerhuse byggeri strategi Parcelhuskæmpe kaster sig over sommerhuse Huscompagniet har de seneste år haft massiv succes med salg

Læs mere

Orientering fra DM til Passive medlemmer

Orientering fra DM til Passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 15 November 2015 Orientering fra DM til Passive medlemmer Emner: Sidste chance for fastgørelse af nummerplader Opfølgning på advarsel om Dansk Erhvervs Beslysning Nyt fra Christiansborg

Læs mere

#4 februar 2012. Dansk eksportudvikling ØKONOMISK TEMA

#4 februar 2012. Dansk eksportudvikling ØKONOMISK TEMA #4 februar 2012 ØKONOMISK TEMA Dansk eksportudvikling Efter en høj vækst igennem 2010 faldt vareeksporten igennem store dele af 2011. Niveauet for den danske vareeksport i 2011 var dog 11,4 pct. højere

Læs mere

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne.

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Dette er sket siden sidste generalforsamling. Generalforsamling 2010 Der var mødt 12 beboere op på generalforsamlingen

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax: Nr. 16 November 2011 Danmark behøver stadig landbruget Den grønne smiley med teksten Danmark behøver landbruget var et led i en kampagne, som Dansk Maskinhandlerforening og Maskinbladet lancerede i 2009.

Læs mere

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 6 juni 2017 fra Dansk Maskinhandlerforening Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Emner: Eventyrlysten landbrugsmaskinmekaniker får jubilæumslegat Landbrugsmaskinmekanikerlærlinge

Læs mere

I alt fremmødte 75 andelshavere repræsenterende 43 foreninger inklusiv 5 fuldmagter.

I alt fremmødte 75 andelshavere repræsenterende 43 foreninger inklusiv 5 fuldmagter. Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Østjylland 2014 Tirsdag den 16. september 2014 kl. 19:00 Studenterhusfonden, Frederik Nielsens Vej 2-4, 8000 Århus C I alt fremmødte 75 andelshavere repræsenterende

Læs mere

Temperaturmåling blandt virksomhederne i. Virksomhedspanelsundersøgelse februar 2014

Temperaturmåling blandt virksomhederne i. Virksomhedspanelsundersøgelse februar 2014 Temperaturmåling blandt virksomhederne i Ringkøbing-Skjern Kommune Virksomhedspanelsundersøgelse februar 2014 Stabil udvikling i de fleste virksomheder i kommunen 58 % af virksomhederne har angivet, at

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Tjek. lønnen. Et værktøj til at undersøge ligeløn på arbejdspladser inden for det grønne område og transportsektoren. 2007 udgave Varenr.

Tjek. lønnen. Et værktøj til at undersøge ligeløn på arbejdspladser inden for det grønne område og transportsektoren. 2007 udgave Varenr. Tjek lønnen Et værktøj til at undersøge ligeløn på arbejdspladser inden for det grønne område og transportsektoren 2007 udgave Varenr. 7522 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Teknisk introduktion... 4 Indledning...

Læs mere

ANALYSENOTAT Detailhandlens konjunkturanalyse: Udsigter for år 2016

ANALYSENOTAT Detailhandlens konjunkturanalyse: Udsigter for år 2016 ANALYSENOTAT Detailhandlens konjunkturanalyse: Udsigter for år 2016 AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE OG PRAKTIKANT SEBASTIAN V. CLEMENSEN Detailbranchen endelig på vej mod genopretning Efter en vedvarende

Læs mere

Vi adskiller os fra mængden

Vi adskiller os fra mængden Vi adskiller os fra mængden Dag Hammarskjölds Alle 34 2100 København Ø Tel.: 35 42 57 57 Fax: 35 42 17 76 oesterbro@livingstones.dk Hos Livingstones Østerbro er vi den professionelle ejendomsmægler med

Læs mere

Densen AudioTechnologies Randersvej 28 Phone (Int +45) 75 18 12 14 6700 Esbjerg Denmark Fax (Int +45) 75 45 39 38

Densen AudioTechnologies Randersvej 28 Phone (Int +45) 75 18 12 14 6700 Esbjerg Denmark Fax (Int +45) 75 45 39 38 Densen AudioTechnologies Randersvej 28 Phone (Int +45) 75 18 12 14 6700 Esbjerg Denmark Fax (Int +45) 75 45 39 38 Bank Att.: Esbjerg September 8, 1999 Det er på tide at give dig en opdateret status. Vi

Læs mere

Brdr. Holst Sørensen A/S

Brdr. Holst Sørensen A/S Vol 1.14 Brdr. Holst Sørensen A/S Velkommen Historik: Oprindeligt grundlag billige kvalitetsmaskiner og reservedele 1963 Stiftelse af virksomhed. Første import af traktor 1964 Køb af 110 M.F. 135 i Indien

Læs mere

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Velkommen til den årlige generalforsamling. Sang nummer? Jeg vil starte med at ønske tillykke til Erik Scherdetzki med 40 år og optagelse som æresmedlem, Morten

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

Formand Jørgen Egeskovs tale ved DTLs arbejdsgiverforenings generalforsamling 25. maj 2013

Formand Jørgen Egeskovs tale ved DTLs arbejdsgiverforenings generalforsamling 25. maj 2013 Formand Jørgen Egeskovs tale ved DTLs arbejdsgiverforenings generalforsamling 25. maj 2013 Indledning (og kontingentstigning) Som de fleste af jer ved, er DTLs arbejdsgiverforening et frivilligt tilbud

Læs mere

NR. 136 December 2006

NR. 136 December 2006 NR. 136 December 2006 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Revy 2007 Det første tekstmøde er afholdt. Vi var en halv snes stykker, der var mødt op. Både nogle af skuespillerne

Læs mere

Talepunkter Poul-Erik Pedersen Mangfoldighedsledelse 7.maj. Mangfoldighedsledelse på danske arbejdspladser hvor står vi?

Talepunkter Poul-Erik Pedersen Mangfoldighedsledelse 7.maj. Mangfoldighedsledelse på danske arbejdspladser hvor står vi? Talepunkter Poul-Erik Pedersen Mangfoldighedsledelse 7.maj Mangfoldighedsledelse på danske arbejdspladser hvor står vi? Først og fremmest tak for invitationen og muligheden for at tale ved denne konference.

Læs mere

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER. 1. maj 2015. Marie-Louise Knuppert, Samsø. Indledning: Kæden

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER. 1. maj 2015. Marie-Louise Knuppert, Samsø. Indledning: Kæden KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Marie-Louise Knuppert, Samsø Indledning: Kæden Jeg blev virkelig glad, da jeg fik buddet om at tale hér, på Samsø. Samsø handler for mig

Læs mere

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Af cand pæd psych Lisbeth Lenchler-Hübertz og familierådgiver Lene Bagger Vi har gennem mange års arbejde mødt rigtig mange skilsmissebørn,

Læs mere

Ny 6 og 8 meter Kimadan Sortjordsnedfælder, Thyregod A/S, er klar til Agromek 2010

Ny 6 og 8 meter Kimadan Sortjordsnedfælder, Thyregod A/S, er klar til Agromek 2010 Ny 6 og 8 meter Kimadan Sortjordsnedfælder, Thyregod A/S, er klar til Agromek 2010 Der arbejdes på højtryk I skrivende stund arbejdes der på højtryk, på Thyregod A/S ved Give, for at få en ny model sortjordsnedfælder

Læs mere

Tjek. lønnen. Et værktøj til at undersøge lokal løndannelse og ligeløn på offentlige arbejdspladser. 2007 udgave Varenr. 7520

Tjek. lønnen. Et værktøj til at undersøge lokal løndannelse og ligeløn på offentlige arbejdspladser. 2007 udgave Varenr. 7520 Tjek lønnen Et værktøj til at undersøge lokal løndannelse og ligeløn på offentlige arbejdspladser 2007 udgave Varenr. 7520 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Teknisk introduktion... 4 Indledning... 5 Introduktion

Læs mere

Ordinært repræsentantskabsmøde i Danskflugtskydnings Forbund Sted: Hotel Scandic Odense Dato: 22 marts 2014. Punkt Emne. 1 Valg af dirigent.

Ordinært repræsentantskabsmøde i Danskflugtskydnings Forbund Sted: Hotel Scandic Odense Dato: 22 marts 2014. Punkt Emne. 1 Valg af dirigent. Ordinært repræsentantskabsmøde i Danskflugtskydnings Forbund Sted: Hotel Scandic Odense Dato: 22 marts 2014 Punkt Emne 1 Valg af dirigent 2 Valg af stemmetællere 3 Optælling af tilmeldte foreninger/ delegerede

Læs mere

30 April 2006.»Det startede med, at vi indskød 5.000 kr. hver...«

30 April 2006.»Det startede med, at vi indskød 5.000 kr. hver...« 30 April 2006»Det startede med, at vi indskød 5.000 kr. hver...« Vi er kun lige begyndt Smykkeproducenten Dyrberg/Kern er en guldrandet forretning. Produkterne sælger over hele verden, vækstraterne ligger

Læs mere

Nyhedsbrev Aalborg Triathlon Klub juni 2009

Nyhedsbrev Aalborg Triathlon Klub juni 2009 Nyhedsbrev Aalborg Triathlon Klub juni 2009 Der er vist gået rigtig længe siden der har været et ordentligt nyhedsbrev fra klubben. Der har været flere korte meddelelser primært vedr. vores stævner, men

Læs mere

EUROPAMESTER Flexicurity får arbejdsløse rekordhurtigt i job Af Lærke Øland Frederiksen @LaerkeOeland Tirsdag den 5.

EUROPAMESTER Flexicurity får arbejdsløse rekordhurtigt i job Af Lærke Øland Frederiksen @LaerkeOeland Tirsdag den 5. EUROPAMESTER Flexicurity får arbejdsløse rekordhurtigt i job Af Lærke Øland Frederiksen @LaerkeOeland Tirsdag den 5. april 2016, 05:00 Del: Vi kan takke vores fleksible arbejdsmarked for, at vi er så hurtige

Læs mere

Nu vender beskæftigelsen

Nu vender beskæftigelsen Marts 2010 Nu vender beskæftigelsen Mere end hver anden virksomhed forventer vækst i løbet af det næste år. Det får beskæftigelsen til at stige svagt i løbet af det næste halve år. Især byggeriet og små

Læs mere

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten.

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten. Side 1 Jack og lygten historien om græskarlygten Side 2 Personer: Jack Fanden Side 3 Jack og lygten historien om græskarlygten 1 En tom pung 4 2 Fanden 6 3 En mønt 8 4 Et år mere 10 5 Fanden kommer igen

Læs mere

Ryslinge Lokalråds generalforsamling 2016.

Ryslinge Lokalråds generalforsamling 2016. Ryslinge Lokalråds generalforsamling 2016. Lykken vokser på vor egen ager og kan ikke plukkes i fremmede haver, dette skrev Douglas Jerrold. En sætning som jeg synes står meget godt for det arbejde der

Læs mere

Smukke gamle slotte, vidtstrakte vinmarker. Alle vil sælge

Smukke gamle slotte, vidtstrakte vinmarker. Alle vil sælge V Alle vil sælge Hvis man vil gå ind i historien som iværksætter med en original idé, skal man nok ikke vælge vinbranchen. Der er lige så mange vinimportører i Danmark som i hele USA. Er det fordi der

Læs mere

Typehusfirmaer går mod lyse tider

Typehusfirmaer går mod lyse tider TORSDAG 28. MAJ NR. / 2015 99 Kontor 531-4.639 m 2 Park Kælder Allé 18295, - 1.094 Brøndby m 2 Repræsentativ ejendom med lyse og moderne kontorlokaler Typehusfirmaer går mod lyse tider Flere års stilstand

Læs mere

Entreprenørskab på erhvervsakademierne

Entreprenørskab på erhvervsakademierne Uddannelses- og Forskningsudvalget 2013-14 FIV Alm.del Bilag 237 Offentligt Entreprenørskab på erhvervsakademierne Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsens tale på konference "Fra Talentmasse

Læs mere

Internationaliseringsundersøgelsen 2015

Internationaliseringsundersøgelsen 2015 Internationaliseringsundersøgelsen 2015 Undersøgelsen indeholder 877 respondenter, hvilket svarer til 23,5 % af VIA s 3725 studerende. De internationale studerendes ankomst til Danmark: 1.a Hvad har de

Læs mere

Sådan går det i. sønderborg. Kommune. beskæftigelsesregion

Sådan går det i. sønderborg. Kommune. beskæftigelsesregion Sådan går det i sønderborg Kommune beskæftigelsesregion syddanmark Kære kommunalpolitiker i Sønderborg Kommune Denne pjece giver et overblik over forskellige aspekter af udviklingen i Sønderborg Kommune.

Læs mere

Hvor er vognmandsbranchen om 10 år? November 2014

Hvor er vognmandsbranchen om 10 år? November 2014 Hvor er vognmandsbranchen om 10 år? November 2014 Lars Dagnæs 1 Lars Dagnæs Uddannelse: Civilingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet IA s lederuddannelse: Ledelse af teknologisk forandring Egen virksomhed:.dk

Læs mere

Beslutningsreferat af: Referat nr. 4. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 01.03.05 kl. 18.00 22.00

Beslutningsreferat af: Referat nr. 4. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 01.03.05 kl. 18.00 22.00 DIRIGENT: DAVID AD. 1 Fremmødte / Fraværende. Freddy, David, Pia H., Karin, Mads, Pia K., Aase. Afbud fra varmemester Per N., Klaus og Per Chr. AD. 2 Godkendelse af referat nr. 3. Rettelse til AD. 4 a.

Læs mere

Jobrapporten for december. Side 1/14

Jobrapporten for december. Side 1/14 USA: Jobrapporten for december Puha for en skuffelse, men var det bare vejret? Side 1/14 Jobrapporten - konklusioner Konklusion: Jobrapporten var svagere end ventet næsten hele vejen rundt. Men der er

Læs mere

Orientering fra DM-Medarbejderbranche Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk

Orientering fra DM-Medarbejderbranche Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk Nr. 17 December 2009 Ny olieafgift pr. 1. januar 2010 Pr. 1. januar 2010 indføres der en olieafgift på 246,90 øre eks. moms pr. liter. Hvis man den 1. januar har over 3.000 liter totalt, opkræves der afgift

Læs mere

FINANS TRAINEE MED ELLER UDEN ECTS

FINANS TRAINEE MED ELLER UDEN ECTS FINANS TRAINEE FINANS TRAINEE MED ELLER UDEN ECTS Finans Trainee-uddannelsen starter i september måned og strækker sig over 10 måneder. Uddannelsen består af et praktisk forløb i en virksomhed og et parallelt

Læs mere

UDEN FOR JOBFESTEN Jobvækst går uden om 28 kommuner Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Onsdag den 25. maj 2016, 05:00

UDEN FOR JOBFESTEN Jobvækst går uden om 28 kommuner Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Onsdag den 25. maj 2016, 05:00 UDEN FOR JOBFESTEN Jobvækst går uden om 28 kommuner Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Onsdag den 25. maj 2016, 05:00 Del: Der er gang i økonomien i Danmark, og der bliver skabt en masse nye job. Men langt

Læs mere

Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15

Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15 Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15 Bestyrelsens beretning 2014. STATUS ULTIMO 2014 i AARS IK: Flere medlemmer end primo 2014 tilgang af flere unge der ønsker at spille fodbold og være en del af

Læs mere

Søren Christiansen 22.12.09

Søren Christiansen 22.12.09 1 2 Dette kompendie omhandler simpel brug af Excel til brug for simpel beregning, såsom mængde og pris beregning sammentælling mellem flere ark. Excel tilhører gruppen af programmer som samlet kaldes Microsoft

Læs mere

Punkt 6 flyttes til næste møde. Punkt 3 kommer på næste møde, efter en kort gennemgang i dag.

Punkt 6 flyttes til næste møde. Punkt 3 kommer på næste møde, efter en kort gennemgang i dag. 1 Horsens d. 9.3.2016 referat fra bestyrelsesmøde den 29.2.2016 Fra klokken 19.00 til 21.30 Deltagere: Klaus D. Johansen, Klaus Schubert, Knud Erik Feldt, Kristian Trøst Smedegaard, Bjarne Hansen Afbud

Læs mere

Familie og arbejde. Diskutér følgende spørgsmål:

Familie og arbejde. Diskutér følgende spørgsmål: Familie og arbejde At få børn, tage sig af dem og se dem trives er vigtigt, uanset om du er far eller mor. Traditionelt tager mødre langt det meste af orloven (cirka 90%), men også mange fædre ønsker frihed

Læs mere

ZA4726. Flash Eurobarometer 192 (Entrepeneurship) Country Specific Questionnaire Denmark

ZA4726. Flash Eurobarometer 192 (Entrepeneurship) Country Specific Questionnaire Denmark ZA4726 Flash Eurobarometer 192 (Entrepeneurship) Country Specific Questionnaire Denmark Flash Eurobarometer 192 Entrepreneurship Final Questionnaire DEMOGRAPHICS D1. Køn (SPØRG IKKE - AFMÆRK DET KORREKTE)

Læs mere

Case nr. 10: Økonomistyring/finansiering: Cyklop A/S: - Økonomistyring - Investeringskalkule - Strategisk analyse

Case nr. 10: Økonomistyring/finansiering: Cyklop A/S: - Økonomistyring - Investeringskalkule - Strategisk analyse Case nr. 10: Økonomistyring/finansiering: Cyklop A/S: - Økonomistyring - Investeringskalkule - Strategisk analyse ROKI A/S: Økonomistyring - finansiering Cykelfabrikken Cyclop A/S er en ca. 30 år gammel

Læs mere

De vigtigste ændringer er: at regler, der beskytter kontraktvilkår i aftaler mellem leverandører og forhandlere, afskaffes.

De vigtigste ændringer er: at regler, der beskytter kontraktvilkår i aftaler mellem leverandører og forhandlere, afskaffes. Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 131 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 2.februar 2010 Kommissionens forordning (EU) om anvendelse af Traktatens artikel 101, stk. 3, på kategorier

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 29 juni 2011

Nyhedsbrev nr. 29 juni 2011 Formanden har ordet Siden sidst Siden årsmødet har vi haft den glæde at modtage ca. 5.000 stykker nyt, frasorteret pigetøj fra QueenZ i Haslev som en gave til vores hjælpearbejde i Rumænien. Tøjet vil

Læs mere

SWAPS. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

SWAPS. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 SWAPS Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I det seneste år har i pressen været omtalt en række problemer med swaps. Særligt i relation til andelsforeninger har begrebet swap været omtalt

Læs mere

Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013

Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013 Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013 Festens vært - en glad og spændt sølvbrudgom byder velkommen, mens hans dejlige sølvbrud smilende og glad lytter med Min dejlige, blide, varme,

Læs mere

Det betaler sig at være medlem

Det betaler sig at være medlem Det betaler sig at være medlem Vi er klar til at servicere dig Hvorfor skal du være medlem? Som medlem af Dansk Bilbrancheråd er du en del af et netværk, som består af mere end 1.800 autovirksomheder fordelt

Læs mere