Fanefjord Fun Fitness Park

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fanefjord Fun Fitness Park"

Transkript

1 1 Fanefjord Fun Fitness Park.det lokale Motions og Mødested for alle i Fanefjord Et projekt under Fanefjord Ældrecenter Projektdeltagere Rune K. Sidor, Jens-Henrik Olsen, Tina Laulund Hansen, 2 personalerepræsentanter Fanefjord Ældrecenter, 2 repræsentanter fra lokalsamfundet, 1 repræsentant fra VestMøn lokalråd Linda W. Ib, Ulla Hilt, Sys Skive.

2 2 Indholdsfortegnelse: Projekttitel Projektets baggrund Projektet Hvad er det? Anlæggets placering Projektmål Projektets målgrupper Forankring af projektet Projektets organisering Projektfaser og overordnet tidsplan Bilag 1: Skitse over arealet Bilag 2: Moduloversigt Bilag 3: Projektets Aktiviteter og ressourcer pr. fase. Bilag 4: Tilbud fra Sundhed og Livsmod. side 3 side 3 side 4 side 5 side 5 side 6 side 7 side 8 side 8 side 9 side 10 side 11 side 12

3 3 Projekttitel: Fanefjord Fun Fitness Park: - Det lokale Motions- og mødested for alle i Askeby og Bogø. Projektets baggrund: Fanefjord Ældrecenter ønsker at udbygge et nuværende område. Et område som har til hensigt at fungere som et træningssted, for borgere i Askeby og Bogø, der i dag ikke har mange muligheder. Fanefjord Fun Fitness Park vil i tilknytning til Fanefjord Ældrecenter, skabe et næraktivitetsområde til træning og bevægelse og i højere grad, invitere til alsidig anvendelse på tværs af alder, køn, nationalitet og færdighedsniveau. Projektet funderes lokalet i nærmiljøet, med et antal brugere og frivillige, der inviteres med i processen omkring etableringen af Parken. De frivillige ildsjæle vil blive uddannet instruktører og til stå til rådighed for brugere. Denne ansøgning er tænkt som rammegivende for det økonomiske fundament for Parken. Projektet vil medvirke til at: Forbedre folkesundheden Øge trivsel og livskvalitet Skabe et udendørs træningsrum for alle aldre i Fanefjord, Askeby og Bogø Skabe mulighed for fysisk aktivitet for motions-uvante og vante medborgere Styrke landskabelige og rekreative værdier Bevare og øge bosætning i Fanefjord og lokalområde Tiltrække brugere fra hele lokalområdet Tiltrække gæster til Fanefjord, som udflugtsmål for institutioner, skoler og foreninger Der ønskes skabt et område, hvor alle vil få lyst til at motionere for sjov, for alvor, for samvær og for bedre velvære. Med et Motions og Mødested opnås op til 6 forskellige træningsmoduler, som alle giver: Styrke, Kredsløb- og Balancetræning Motion og samvær under åben himmel Træning og velvære let tilgængeligt, lige når man har lyst. Mulighed for træning, så man kan bevare nuværende funktionsniveau Aktiviteter sammen med familie, venner og bekendte eller alene Motion og afstressning på et smukt sted. Aktiviteter for gangbesværede / kørestolsbrugere Udflugtsmål for alle aldre.

4 4 Projektet Hvad er det? Målrettet hverdagstræning, vedligeholdelsestræning og genoptræning. En udendørs træningsplads med mulighed for træning og motion for alle unge og ældre, raske og syge hele året. Inspireret fra Beijing, er Motions og Mødesteds koncept udviklet siden 2002, i et samarbejde mellem fysioterapeuter, sygeplejersker, idrætsinstruktører, brugere og frivillige. Modulerne er fremstillet af Rodinietræ fra bæredygtigt europæisk skovbrug og har holdbarhed på over 20 år ved jordkontakt. På hvert grundmodul monteres 4 aktivitetsindsatser. Samlet findes mindst 24 motionsmuligheder, i de tilgængelige moduler. Se bilag 2 for yderligere information om de enkelte moduler. Yderligere information kan også findes på Fanefjord Fun Fitness Park er ikke en legeplads, men en udendørs træningsplads til rådighed hele dagen, året rundt. Der vil blive afholdt et møde for målgrupperne, for det endelige valg af moduler, samt indretning af pladsen. Modul 5 +9 er tiltænkt de unge borgere, som vil blive inviteret til et særskilt møde, hvor de kan få medbestemmelse på sammensætningen af modulet inden for den, i forvejen givet økonomiske ramme. Derudover afholdes en lokal konkurrence om områdets endelige kaldenavn. Der er tænkt at uddanne og etableret et frivilligt Underviser-Team i form af forankring. Disse lokaliseres som ildsjæle i lokalmiljøet, og skal være de daglige katalysatorer Fanefjord og lokalområdets borgere. Teamet kan bl.a. arrangere: Arrangementer Løbetræningsnetværk Familieevents. Årstidsfester. For borgerne på Fanefjord Ældrecenter og borgere i ældreboligerne, vil den daglige træning, blive forankret i aktivitetscentret under dets medarbejdere, herunder fysioterapeut. Borgere på centret er 65 + år. Træningen i moduler vil give sig udtryk ved: Daglig træning. Familieevents Årstidsfester. Også Centrets medarbejdere inviteres til at bruge redskaberne sammen med beboere og borgere og/eller i deres fritid.

5 5 Anlæggets placering: Fanefjord Fun Fitness placeres i umiddelbar tilknytning til Fanefjord Centeret. Arealet er placeret mellem ældreboliger, sansehave og en lille lund med træet. I dag ligger arealet ubenyttet hen. Der er flot udsigt til centret og ud over marker. Der er på den ene del af terrænet en lille stigning som vil blive inddraget i træningsformål. Området er Bolig foreningen Vorbo s jord. Der er ansøgt tilladelse til opførsel af træningsmoduler hos boligforeningen, svarende til samme opførsel som hos Klintholm Havn centret og Ulvsund centret. Arealets størrelse er i alt ca kvm. Se billede af området i Bilag 1. Projektmål: Specifikt Målbart Etablering af Fanefjord Fun Fitness Park 1. At redskaberne fysisk er opstillet på pladsen. 2. At ældrecenter og lokalområdets borgere anvender pladsen dagligt. 3. At Askebys og Bogøs foreninger anvender træningsfaciliteterne som en aktiv del af deres træning. 4. Uddannelse af mindst 6 frivillige instruktører. 5. At Fanefjord idrætsforening anvender faciliteterne ugentligt eller dagligt. 6. At dagpleje, børnehave, SFO og skole anvender pladsen i 15 antal timer, fordelt på gymnastiktimer, frikvarterer og motionsprojekter. 7. At parken bruges 20 timer om ugen. Accepteret Sammensætningen tilgodeser de individuelle behov hos målgrupperne. Realistisk Samarbejdsaftale indgået mellem boligforeningen Vorbo, Fanefjord idrætsforening, og Fanefjord Ældrecenter. Tidsbestemt Indvielse

6 6 Projektets målgrupper: Direkte målgrupper: - Lokalområdet primær fokus på gruppen år uden for foreningslivet. Generationsevents Supplerende aktiviteter til aktivitetscentret på Fanefjord ældrecenter Supplerende i forhold til den daglige træning på Fanefjord. - Lokalområdet fokus på år uden for foreningslivet Far-mor-søskende dage Skole og foreningsevents. Supplerende træning i forhold til mindre uformelle løbe eller gå-grupper Selvtræning på egen hånd. - Lokalområdet fokus på 8-30 år uden for foreningslivet. Skole Fanefjord Sport og Spil Supplerende træning til aktiviteter i klubbens regi. - Lokalområdet fokus på de mindste. Fanefjord (dagpleje, børnehave, SFO) - Lokalforeninger fokus på borgere i etablerede foreninger. Fanefjords øvrige foreninger (Fanefjord klubben, Fanefjord venneforening, Fanefjord sogns grundejer og beboerforening, Foredragsforeningen.) Andre interessenter: Naboer til området. VestMøn Lokalråd Vordingborg kommune, ældreafdeling Sundhedscentret Stege. Foreninger for kroniske sygdomme. DGI Vordingborg. Sponsorer. Bogø Idrætsforening herunder Bogø Fitnesscenter

7 7 Forankring af projektet: Fanefjord Fun Fitness Park, skal være en del af dagligdagen i Fanefjord. Der skal etableres en aftale omkring ansvar og vedligeholdelse. Foreningsliv, herunder sport og Spil, Fanefjord ældrecenter og beboerforening vil indgå i dette. Aftalen skal sikre at driften forløber uden væsentlige forhindringer: Daglig vedligeholdelse, såsom fjernelse af skrald, græsslåning v. faldområder mv, varetages af Fanefjord Ældrecenter. Regelmæssigt tilsyn og årlige sikkerhedstjek varetages af Fanefjord Ældrecenter. Reparationer (mindre) betales af Fanefjord Ældrecenter Økonomi og omkostninger Der ansøges om et max. beløb om året til vedligeholdelse, ved VestMøn Lokalråd. Overstiger beløbet til reparation dette, er det, Fanefjord Ældrecenter, VestMøn Lokalråd og Fanefjord Sport og Spil der udfører reparationen eller evt. foretager nedtagningen. Forsikring: Brugernes private fritids- og ulykkeforsikring gælder for så vidt angår personskader. Skader på redskaber dækkes af samme forsikring, som Fanefjord Ældrecenter s øvrige udendørs faciliteter. Årsplan udfærdiges i fællesskab med aktiviteter og events. Kalender skal være tilgængelig inden , således at de beskrevne SMART mål overholdes fremover samt for at sikre, at interessen ikke er faldende efter første år. En bestemmelse om, hvad der skal ske med Fanefjord Fun Fitness Park, såfremt parterne udtræder af aftalen.

8 8 Projektets organisering: har sit udspring i Fanefjord Ældrecenter. Der vil i projekt opstart være en stram styring af processen, med få deltagere, men denne kreds tænkes udvidet, når projektet skrider frem. Den primære organisering til se således ud: Projektets faser og overordnet tidsplan: Fase Projektplanlægning Ansøgninger (fonde og godkendelser) Plantagning/skitse af pladsen Opstilling og montering af redskaber Indvielse Drift og vedligehold Start Slut Løbende. Bilag 1 Anlæggets placering. Området (boligforeningen Vorbo s jord) ligger i den nordlige del af grunden. Med udsigt mod marker, folde og ældreboliger. Området er fladt og har en stigning i den ene ende af terræn, tænkes medinddraget i træningsøjemed. Arealet udgør ca kvm og ligger i øjeblikket som græs. Fra området er der god forbindelse til resten af Fanefjord, Askeby og Bogø, indeholdende skole, børnehave, SFO, dagpleje og brugs.

9 9 Bilag 2. Moduloversigt. Modul 1.

10 10 Vandrende Pind i lavt grundmodul. Modul 2. Højt grundmodul m. Orangutang, Jordegern mm. Modul 3. Puma med gærdesmutte og Modul 4. Ugle Ugle i brug. Modul 7.

11 11 Rokke i aktivitet Modul 5. Flamingo stubbe Modul 8. Højt grundmodul m. Kobra og Søpindsvin. Bænkebider i lavt grundmodul Modul 6. Modul 9.? Fiskehejre balancebom Valgfrit modul. Bilag 3. Projektets Aktiviteter og ressourcer pr. fase. Beskrevet på side 5.

12 12 Aktivitet Ansvarlig Projektplanlægning og styring Udfærdigelse af projektplan Pr. og kontakt til pressen Kontakt til brugergrupper Nabohøring GPS Tracking Økonomi og ansøgninger Godkendelser / Boligselskabet Vorbo og Vordingborg Kommune Ansøgninger Fonde og støttemuligheder Identifikation af sponsorer Byggetilladelse Kommunale midler Anskaffelse af borde / bænke / affaldsspande /træ til plantning Ansøgning grøn ordning Budget og finansiering Projektleder Projektleder Projektgruppe Projektleder Design og indretning af pladsen Planskitse med indretning af arealet Beslutning og endelig indretning af pladsen Valg af moduler Uddannelse af instruktører Sundhed og Livsmod Styregruppen Målgruppen Fanefjord Ældrecenter Fanefjord Sport og Spil Opstilling og montering af moduler Skiltning i Fanefjord by Hjemmeside Informationsfolder Informationstavler til redskaber Styregruppen WEB-ansvarlige på Fanefjord Ældrecenter Ibrugtagning, drift og vedligehold Indvielse /styregruppe

13 13 Bilag 4 Tilbud fra Sundhed og Livsmod.

14 14

15 15

16 16

17 17

Kundby Fitness Park... det lokale Motions- og Mødested for alle i Kundby

Kundby Fitness Park... det lokale Motions- og Mødested for alle i Kundby Kundby Fitness Park... det lokale Motions- og Mødested for alle i Kundby Et projekt under Kundby Lokalråd Projektdeltagere Pia Bech Brit Jensen Jørgen Jensen Peter Juul-Wiese Svend Erik Saksun Susanne

Læs mere

Værdighedspolitik - Fanø Kommune.

Værdighedspolitik - Fanø Kommune. Værdighedspolitik - Fanø Kommune. I Fanø Kommune skal vi sikre værdighed for alle borgere uanset hvor i livet de befinder sig. I Fanø Kommune understøtter vi den enkelte borger i det liv vedkommende ønsker

Læs mere

Et partnerskabsprojekt mellem Frederiksberg kommune og DGI Storkøbenhavn om motionsuvante

Et partnerskabsprojekt mellem Frederiksberg kommune og DGI Storkøbenhavn om motionsuvante Et partnerskabsprojekt mellem Frederiksberg kommune og DGI Storkøbenhavn om motionsuvante borgere Baggrund: I dag oplever vi i kommunen, at borgere enten på Sundhedscentret eller i psykiatrien har ringe

Læs mere

Sjællands Odde Aktivitetshus

Sjællands Odde Aktivitetshus Plejehjemmet Oddenvej 296, omkring 1950 Projektbeskrivelse: Udnyttelse af ejendommen Oddenvej 296 til Sjællands Odde Aktivitetshus Fremsendt af: Foreningen Kontaktperson: Telefon: Email: 1 Titel - er tænkt

Læs mere

Løkken er Motion og Bevægelse

Løkken er Motion og Bevægelse Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Løkken d. 12/5-2015 Løkken er Motion og Bevægelse Formål Inddragelse og aktivt samlingspunkt for hele byen Multibanen i Løkken bliver byens nye samlingssted

Læs mere

Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem.

Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem. Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem. 2. Ansøger er Lem Borgerforening, 8930 Randers. Lem Borgerforening er en 5 år gammel Forening, som blev stiftet af byens borgere

Læs mere

Projektbeskrivelse Reservebedsteordning

Projektbeskrivelse Reservebedsteordning Projektbeskrivelse Reservebedsteordning Projektbeskrivelse Projektets navn: Reservebedsteordning 1. Baggrund Flere af Stevns Kommunes småbørnsfamilier savner et nært netværk, der kan træde til, når familiens

Læs mere

Aftale om Aalborg kommunes køb af ydelser på det idrætslige og sundhedsfremmende område leveret fra Fonden DGI-huset i Nordkraft i 2014-2016

Aftale om Aalborg kommunes køb af ydelser på det idrætslige og sundhedsfremmende område leveret fra Fonden DGI-huset i Nordkraft i 2014-2016 Udkast af 25.3. 2014 - til behandling i SUN den 9.4.14 Aftale om Aalborg kommunes køb af ydelser på det idrætslige og sundhedsfremmende område leveret fra Fonden DGI-huset i Nordkraft i 2014-2016 Tillæg

Læs mere

Notat. Ungdomskulturhus-modeller 2014

Notat. Ungdomskulturhus-modeller 2014 Notat Til: Ungdomskulturhus-styregruppen: Esben Krægpøth, Peter Nielsen, Kim Kristensen, Niels Thåstrup, Katrine West Kopi til: Kultur- og Fritidsudvalget, Børne- og Uddannelsesudvalget Fra: Katrine West

Læs mere

Samsø Kommune arbejder ud fra værdierne: Ordentlighed Anerkendelse Tillid Tydelighed. Værdighedspolitik

Samsø Kommune arbejder ud fra værdierne: Ordentlighed Anerkendelse Tillid Tydelighed. Værdighedspolitik INDSATSER PRINCIPPER OVERORDNET POLITIK Godkendt af Samsø Kommunes kommunalbestyrelse 26.4.2016 Værdighedspolitik I Samsø Kommune ønsker vi, at alle borgere skal have mulighed for en værdig alderdom. For

Læs mere

8722 Hedensted Web: www.hedensted.dk. 8722 Hedensted Ansøgningsskema til Udviklingspuljen

8722 Hedensted Web: www.hedensted.dk. 8722 Hedensted Ansøgningsskema til Udviklingspuljen ? Kultur og Fritid TK:79755000 Niels Espes Vej 8 E-mail: sikkerpost@hedensted.dk 8722 Hedensted Web: www.hedensted.dk Sendestil Kultur og Fritid Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted Ansøgningsskema til Udviklingspuljen

Læs mere

Møde med Holbæk Kommune Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab. Mandag den 19. juni 2017

Møde med Holbæk Kommune Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab. Mandag den 19. juni 2017 Møde med Holbæk Kommune Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Mandag den 19. juni 2017 Agenda 1. Mission og formål 2. Målsætning 3. Indsatser Senioridræt / 60+ Jump4fun Outdoor Gadeidræt Kompetenceudvikling

Læs mere

Katalog med indsatser til Ældrepulje 2015

Katalog med indsatser til Ældrepulje 2015 Katalog med er til Ældrepulje 2015 Det er muligt at søge ift. følgende emner: 1. Styrket rehabiliterings- og genoptrænings 2. Bedre praktisk hjælp og personlig pleje 3. Bedre forhold for de svageste ældre

Læs mere

Dit Liv Din Sundhed - forskningsprojekt i samarbejde med Aarhus Universitet. Projektets titel: Dit Liv Din Sundhed

Dit Liv Din Sundhed - forskningsprojekt i samarbejde med Aarhus Universitet. Projektets titel: Dit Liv Din Sundhed Dit Liv Din Sundhed - forskningsprojekt i samarbejde med Aarhus Universitet. Projektets titel: Dit Liv Din Sundhed Sundhedsudvikling og Folkesundhed Aarhus (FSAa) har i samarbejde med Institut for Folkesundhed

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

En ny folkeskole i Esbjerg Kommune. Den åbne skole - Samarbejde med idræts-/kultur- og foreningslivet

En ny folkeskole i Esbjerg Kommune. Den åbne skole - Samarbejde med idræts-/kultur- og foreningslivet 1 En ny folkeskole i Esbjerg Kommune Den åbne skole Siden folkeskolens etablering ved lov for 200 år siden, har der fundet et samarbejde sted mellem kirken, skolen og det lokale foreningsliv. Det er i

Læs mere

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Forord Forord kommer senere Indledning I Halsnæs Kommune har vi en kultur- og fritidspolitik, som løber frem til år 2020. Ligeledes er der for perioden 2015-2018 afsat

Læs mere

Det Demensvenlige Fyn - Projektoplæg om Demensalliancen Fyn - en alliance for mennesker med demens, deres pårørende og øvrige fynboere.

Det Demensvenlige Fyn - Projektoplæg om Demensalliancen Fyn - en alliance for mennesker med demens, deres pårørende og øvrige fynboere. 1 UDKAST! Det Demensvenlige Fyn - Projektoplæg om Demensalliancen Fyn - en alliance for mennesker med demens, deres pårørende og øvrige fynboere. 1. Baggrund Næsten 8.000 personer lever med en demenssygdom

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Social- og Sundhedsudvalget

Mødesagsfremstilling. Social- og Sundhedsudvalget Mødesagsfremstilling Social- og Sundhedsforvaltningen Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 15-09-2009 Dato: 28-08-2009 Sag nr.: KB 164 Sagsbehandler: Mette Kaltoft Kompetence: Fagudvalg

Læs mere

Stråmosen naturgenopretning Ølstykke i Egedal

Stråmosen naturgenopretning Ølstykke i Egedal Stråmosen naturgenopretning i Ølstykke i Egedal 18. april 2016 extern Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Oversigt, placering, og ejerskab... 4 3. Tidligere initiativer og status...

Læs mere

Organisering af klubområdet for de 10-14-årige

Organisering af klubområdet for de 10-14-årige Organisering af klubområdet for de 10-14-årige 1. Baggrund Udvalget for sundhed, kultur og fritid samt Udvalget for skoler og børn har behandlet arbejdsgruppens oplæg til organiseringen af klubområdet,

Læs mere

Arbejdsmiljø rengøringsmedarbejdere

Arbejdsmiljø rengøringsmedarbejdere Arbejdsmiljø rengøringsmedarbejdere Daglig information skal være bedre til rengøringsmedarbejderne. De er spredt på mange forskellige arbejdspladser hver dag og får derfor ikke alle informationer eller

Læs mere

PROJEKTFORSALG - GRF. GRØNAGERVEJ

PROJEKTFORSALG - GRF. GRØNAGERVEJ PROJEKTFORSALG - GRF. GRØNAGERVEJ 6. april 2016 LEGE- OG OPHOLDSOMRÅDET Grundejerforeningens Legeplads på Grønagervej er at af ældre dato, og lever på flere måder ikke og til EN1176, standarderne for legepladssikkerhed.

Læs mere

NÆSTVED STIRÅD 1. NOVEMBER 2009

NÆSTVED STIRÅD 1. NOVEMBER 2009 Velkommen til strækningen Næstved til Harrested Å NÆSTVED STIRÅD 1. NOVEMBER 2009 1 Indledning Utallige forslag undervejs - har forsøgt at samle så mange som muligt af dem. Formålet med Fodsporet er Motion

Læs mere

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019 Frederikshavn Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019 frivilligheden blomstrer Bærende principper fælles pejlemærker Tænkes sammen med fra politik til praksis 3 5 7 9 11 frivilligheden

Læs mere

Email: LKB@dgi.dk. Projektets titel: SMART sport natur, teknologi & bevægelse i skøn forening

Email: LKB@dgi.dk. Projektets titel: SMART sport natur, teknologi & bevægelse i skøn forening Projektansvarlig: DGI Nordvest & Vestjylland Kontakt person(er): Louise Kjærsgaard Bertelsen, projektafdelingsleder Email: LKB@dgi.dk Tlf: 79 40 42 02 Mobil: 30 57 23 76 Adresse: H.C. Ørstedvej 2D, 7900

Læs mere

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Indhold: Spørgsmål og svar fra dagen Side 3 10. Alle spørgsmål i samlet rækkefølge Side 11 Hjælpe spørgsmål til uddybning

Læs mere

Etablering af sansehave i Krumtappens Dagtilbud

Etablering af sansehave i Krumtappens Dagtilbud Etablering af sansehave i Krumtappens Dagtilbud Som mennesker er vi en del af naturen. Vi fornemmer alle en ro og en livsstimulerende glæde ved naturoplevelser. Lyde, dufte, vind og sol aktiverer vores

Læs mere

Sport2Go samarbejdsaftale Herning og Ikast-Brande kommuner

Sport2Go samarbejdsaftale Herning og Ikast-Brande kommuner Sport2Go samarbejdsaftale Herning og Ikast-Brande kommuner Aftalen indgås mellem Ikast-Brande Kommune, Herning Kommune og DGI Midtjylland. Parterne indgår aftale om igangsætning og etablering af Sport2Go

Læs mere

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Frederiksberg Kommune har i alt 18 offentlige legepladser. Herudover er der 12 åbne legepladser på skoler og daginstitutioner, 5

Læs mere

Sorø Kommune fremsender hermed ansøgning bilagt projektbeskrivelse til puljen vedr. forløbsprogrammer.

Sorø Kommune fremsender hermed ansøgning bilagt projektbeskrivelse til puljen vedr. forløbsprogrammer. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Kontoret for Regional Sundhed Att. Lone Vicki Petersen Sorø Kommune Fagcenter Sundhed Rådhusvej 8 4180 Sorø T 5787 6000 F 5787 7100 soroekom@soroe.dk www.soroe.dk

Læs mere

Mejeriet et stykke med grønt!

Mejeriet et stykke med grønt! Mejeriet et stykke med grønt! Mejeriet - et stykke med grønt Et multifunktions område, et stykke af en sløjfe, en sti, en skolehave, et vindue for lokale producenter, en åbning mod landet, men også en

Læs mere

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e Forord Jammerbugt Kommune betragter et levende forenings- og fritidsliv som en motor for udvikling i lokalsamfundet og

Læs mere

BILAG III PROJEKT INTEGRATION I LOKALOMRÅDET ANSØGNING

BILAG III PROJEKT INTEGRATION I LOKALOMRÅDET ANSØGNING 1 BILAG III 2 3 PROJEKT INTEGRATION I LOKALOMRÅDET 4 ANSØGNING 5 FORMÅL MED PROJEKTET 6 7 8 9 10 Projektet skal stoppe og forebygge kriminalitet blandt unge med anden etnisk baggrund end dansk i en bydel

Læs mere

Dette notat tager som nævnt udgangspunkt i besvarelserne fra de træningspavilloner og udendørs aktivitetsområder, der har deltaget i evalueringen.

Dette notat tager som nævnt udgangspunkt i besvarelserne fra de træningspavilloner og udendørs aktivitetsområder, der har deltaget i evalueringen. Notat NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Lokale- og Anlægsfonden TRÆNINGSPAVILLONER OG UDENDØRS AKTIVITETS- OMRÅDER Telefon 8732 3232 Fax 8732 3200 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728

Læs mere

Procesplan for seniorpolitikken 2014-2017

Procesplan for seniorpolitikken 2014-2017 Procesplan for seniorpolitikken 2014-2017 Baggrund for seniorpolitikken 2014-2017 Ishøj kommunes nuværende seniorpolitik løber frem til 2013. Der skal derfor udarbejdes en ny politik gældende for 2014-2017,

Læs mere

DEBAT VED BORDENE OPSAMLING PÅ SMS ER MED IDEER TIL IDEBANKEN

DEBAT VED BORDENE OPSAMLING PÅ SMS ER MED IDEER TIL IDEBANKEN DEBAT VED BORDENE OPSAMLING PÅ SMS ER MED IDEER TIL IDEBANKEN Hvordan får vi skabt en mere varieret skoledag for eleverne, så alle elever lærer mere og trives i skolen? En flydende skoledag, som ikke er

Læs mere

FODBOLDLEGELAND. en vision for fodboldspillere og alle andre mellem 1 og 100 år

FODBOLDLEGELAND. en vision for fodboldspillere og alle andre mellem 1 og 100 år FODBOLDLEGELAND en vision for fodboldspillere og alle andre mellem 1 og 100 år V i vil bygge Danmarks første udendørs fodboldlegeland. Vi vil skabe et univers, der er så unikt, at det både tiltrækker legende

Læs mere

Eksempelprojekter. Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012

Eksempelprojekter. Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012 Eksempelprojekter Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012 1 Udendørs mødested for ældre X X X I dag er tanken om et udendørs samlingssted med motion i fokus, hvor specielt

Læs mere

Talentcentre og kraftcentre

Talentcentre og kraftcentre Talentcentre og kraftcentre 1.0 Indledning Team Danmark anser talentcentre og kraftcentre som en hjørnesten i en langsigtet udvikling af dansk eliteidræt. Formålet med talentcentrene og kraftcentrene er

Læs mere

Eftermiddagsklubben i Lem

Eftermiddagsklubben i Lem Lem SFO. Sfo en er for børn fra 0. 3. klasse. Vi har vores egen afdeling på skolen, som består af 6 lokaler og garderobe. Vi har store udenoms arealer med legeplads, hvor en del af den er fælles med den

Læs mere

Sundhedspolitik 2006-2010

Sundhedspolitik 2006-2010 Sundhedspolitik 2006-2010 Vedtaget xxx2007 1 Sundhedspolitik for Assens Kommune Pr. 1. januar 2007 har kommunen fået nye opgaver på sundhedsområdet. Kommunen får blandt andet hovedansvaret i forhold til

Læs mere

Inspiration til aktiviteter i jeres kommune. Året for aktiv aldring og Generationernes

Inspiration til aktiviteter i jeres kommune. Året for aktiv aldring og Generationernes Inspiration til aktiviteter i jeres kommune Året for aktiv aldring og Generationernes Dag Kære kommune Dette inspirationskatalog er udarbejdet i samarbejde med en række af de større interesseorganisationer

Læs mere

Beretning fra skolebestyrelsen på Vinderup Skole for skoleåret 2013-2014

Beretning fra skolebestyrelsen på Vinderup Skole for skoleåret 2013-2014 Beretning fra skolebestyrelsen på Vinderup Skole for skoleåret 2013-2014 Dette er årsberetningen fra skolebestyrelsen på Vinderup Skole, hvor vi redegør for de væsentligste opgaver, bestyrelsen har varetaget

Læs mere

Pædagogiske læreplaner. SFO er. Holbæk Kommune.

Pædagogiske læreplaner. SFO er. Holbæk Kommune. Pædagogiske læreplaner SFO er Holbæk Kommune. Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... Forord.... Særlige krav til pædagogiske læreplaner.... Sammenhæng i børnenes hverdag:... Anerkendelse af fritidspædagogikken....

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Gødvad Plejecenter, Silkeborg Kommune. Tirsdag den 6. december 2011 fra kl. 10.00

Uanmeldt tilsyn på Gødvad Plejecenter, Silkeborg Kommune. Tirsdag den 6. december 2011 fra kl. 10.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Gødvad Plejecenter, Silkeborg Kommune Tirsdag den 6. december 2011 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Gødvad Plejecenter.

Læs mere

Inspirationskatalog over handleplaner - for Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016

Inspirationskatalog over handleplaner - for Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016 Greve Kommune Inspirationskatalog over handleplaner - for Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016 Greve Kommune Rådhuset Rådhusholmen 10 2670 Greve Telefon 43 97 97 97 Telefax 43 97 90 90 raadhus@greve.dk

Læs mere

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018 Beskrivelse af opgave, Budget 2015 2018 2 Det ønskelige 5 Børne og Uddannelsesudvalget Budgetområde Forebyggelse for Børn, Unge og Forebyggelse Tidligt barselsbesøg 23 Sundhedsstyrelsen er kommet med nye

Læs mere

Fastholdelse af funktionsniveau hos ældre i hjemmeplejen i Svendborg Kommune

Fastholdelse af funktionsniveau hos ældre i hjemmeplejen i Svendborg Kommune Baggrund Som et led i udmøntningen af Sundhedspolitikken har Sundheds- og Forebyggelsesudvalget besluttet at sætte særligt fokus på Fastholdelse af funktionsniveau hos ældre. Begrebet funktionsniveau skal

Læs mere

Motionslokalet i SIC Fremtidig brug og retningslinjer for motionslokalet i Solrød Idræts Center

Motionslokalet i SIC Fremtidig brug og retningslinjer for motionslokalet i Solrød Idræts Center SOLRØD KOMMUNE FRITID & KULTUR Motionslokalet i SIC Fremtidig brug og retningslinjer for motionslokalet i Solrød Idræts Center (Billede fra Solrød60+Motion) Baggrund Motionslokalet i Solrød Idræts Center

Læs mere

Værdighedspolitik Fanø Kommune.

Værdighedspolitik Fanø Kommune. Værdighedspolitik Fanø Kommune. I Fanø Kommune skal vi sikre værdighed for alle borgere uanset udgangspunkt. Vi ønsker at understøtte den enkelte borger i det liv vedkommende ønsker at leve. Samtidigt

Læs mere

Velkommen i Dagplejen Åby

Velkommen i Dagplejen Åby Velkommen i Dagplejen Åby Århus Kommune Dagtilbuddet Gl. Åby En pjece til nye forældre Forældrerådet i Dagplejen Åby vil bidrage med at få etableret en god kontakt mellem dagpleje og hjem. Derfor er der

Læs mere

Et KRAM til Danfoss Fokus på kost, motion og sundhed 2008

Et KRAM til Danfoss Fokus på kost, motion og sundhed 2008 Projektbeskrivelse Et KRAM til Danfoss Fokus på kost, motion og sundhed Baggrund: Der er stigende fokus, på sundhed i samfundet. Fokus på, hvordan vi i fritiden og på arbejdspladsen lever det sunde liv.

Læs mere

Morsø Kommunes Sundhedspolitik

Morsø Kommunes Sundhedspolitik Morsø Kommunes Sundhedspolitik Vedtaget i kommunalbestyrelsen 28. januar 2008 2008 Morsø Kommunes sundhedspolitik vedtaget i kommunalbestyrelsen 28. januar Indhold Forord side 1 Sundheden i Morsø Kommune

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsOrdning

Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsOrdning Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsOrdning Formålet med mål - og indholdsbeskrivelsen for skolefritidshjem (SFO) er at give borgerne mulighed for at få indblik i prioriteringerne og serviceniveauet

Læs mere

Småøernes Aktionsgruppe

Småøernes Aktionsgruppe Vejledning om støtte via Småøernes Aktionsgruppe Vi støtter projekter, som viser nye veje og skaber fremskridt på de 27 småøer synliggør muligheder og kvaliteter på småøerne styrker samarbejde og fællesskab

Læs mere

Projektbeskrivelse Stolemotion (Træning i lokale idrætsforeninger, på aktivitetscentre og plejecentre)

Projektbeskrivelse Stolemotion (Træning i lokale idrætsforeninger, på aktivitetscentre og plejecentre) Projektbeskrivelse Stolemotion (Træning i lokale idrætsforeninger, på aktivitetscentre og plejecentre) Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI) har de seneste år oplevet et stigende behov for særlige motionstilbud

Læs mere

Nedenfor følger en beskrivelse af pejlemærkerne for den fortsatte udvikling af sundhedsordningen samt tilpasningerne i den forbindelse.

Nedenfor følger en beskrivelse af pejlemærkerne for den fortsatte udvikling af sundhedsordningen samt tilpasningerne i den forbindelse. Notat Til: Udvalget for Sundhed og Trivsel samt Hovedudvalget Fra: Sundhed & Trivsel Optimering af sundhedsordningen 1. Baggrund Sundhed & Trivsel har eksisteret siden 2008 og er nu godt forankret i kommunen.

Læs mere

Kommissorium for udredningen af idrættens økonomi og struktur i Danmark

Kommissorium for udredningen af idrættens økonomi og struktur i Danmark 28. november 2012 Kommissorium for udredningen af idrættens økonomi og struktur i Danmark 1. Indledning og afgrænsning Af bemærkningerne til forslag til lov om udlodning af overskud fra lotteri- samt heste

Læs mere

Udvalget for Social og Sundhed

Udvalget for Social og Sundhed Udvalget for Social og Sundhed Udvalget varetager opgaver indenfor områderne: Sundhedsfremme og forebyggelse Medfinansiering af sundhedsudgifter Genoptræning Tilbud til ældre og handicappede Tilbud til

Læs mere

Program 1/1-31/7 2016

Program 1/1-31/7 2016 Program 1/1-31/7 2016 Præsthøjgården DE ÅBNE AKTIVITETSCENTRE 1 2 VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRETS PROGRAM 2016 Det åbne aktivitetscenter på Præsthøjgården er for selvhjulpne brugere. Aktivitetscentret

Læs mere

Naturgenopretning Karen Mariesvej, Saltum 2014-15

Naturgenopretning Karen Mariesvej, Saltum 2014-15 Naturgenopretning Karen Mariesvej, Saltum 2014-15 Planen revideres løbende senest 7. nov. 2014 26 af de 42 sommerhusejere ved Karen Mariesvej i Saltum er gået sammen i Moselauget for at forsøge at genskabe

Læs mere

Lemvig kristne Friskole Skoleåret 2012-2013

Lemvig kristne Friskole Skoleåret 2012-2013 Evaluering af skolens samlede undervisning Følgende er Lemvig kristne Friskoles (LKF) evaluering af dennes samlede undervisning, sådan som det foreskrives i henhold til friskolelovens 1.b og 1.c. Evalueringen

Læs mere

MOVE - Et eksempel fra praksis

MOVE - Et eksempel fra praksis MOVE - Et eksempel fra praksis v. Socialrådgiver Jette Enemark og Udviklingskonsulent Finn Chemnitz Ringkøbing-Skjern Kommune August 2013 Disposition Spørgsmål til salen Baggrund og generelt om projektet

Læs mere

Motionsfremmende aktiviteter på Værestedet Stenbruddet

Motionsfremmende aktiviteter på Værestedet Stenbruddet Ansøgningsskema til satspuljeprojekter under Kulturministeriet 2015 Ansøgningen vedrører (sæt kryds ): Idræt for udsatte grupper Alternative idrætsformer for børn og unge Projektoverskrift Motionsfremmende

Læs mere

Ældre- og værdighedspolitik. Center for Ældre

Ældre- og værdighedspolitik. Center for Ældre Ældre- og værdighedspolitik 2016 Center for Ældre Forord I de kommende år bliver vi flere ældre. Vi er i dag mere sunde og raske og lever længere end tidligere. Det betyder, at mange af os er på arbejdsmarkedet

Læs mere

Aalborg Kommunes Sundhedspolitik - 2012-2014

Aalborg Kommunes Sundhedspolitik - 2012-2014 Aalborg Kommunes Sundhedspolitik - 2012-2014 Aalborg Kommune organisering Rammerne for politikken Hvem er den til? Hvordan er den blevet til? Hvad skal den? Komme skridtet videre fra 1. generation sundhed

Læs mere

Lisberh Thaulow Else Marie Jespersen

Lisberh Thaulow Else Marie Jespersen NOTAT DATO 10. august 2011 SAGSNR. SAGSANSVARLIG Lisberh Thaulow Else Marie Jespersen 2 timers ekstra motion pr. uge i folkeskolerne i Kalundborg Nedenstående notat er en tilbagemelding fra kommunalbestyrelsens

Læs mere

Dette notat beskriver mulighederne for anvendelse af Sundhedshus Langelands træningsfaciliteter i tilbuddet Klart til motion.

Dette notat beskriver mulighederne for anvendelse af Sundhedshus Langelands træningsfaciliteter i tilbuddet Klart til motion. Notat Anvendelse af Sundhedshus Langelands træningsfaciliteter (2. revidering, maj 2015) /retc Dette notat beskriver mulighederne for anvendelse af Sundhedshus Langelands træningsfaciliteter i tilbuddet

Læs mere

Hornsherred Syd/ Nordstjernen

Hornsherred Syd/ Nordstjernen Generel pædagogisk læreplan Hornsherred Syd/ Nordstjernen Barnets alsidige personlige udvikling Tiden i vuggestue og børnehave skal gøre børnene parate til livet i bred forstand. Børnene skal opnå et stadig

Læs mere

Status for motionsvejdledning og holdtræning i Fitness World Indhold

Status for motionsvejdledning og holdtræning i Fitness World Indhold Status for motionsvejdledning og holdtræning i Fitness World Indhold Baggrund... 1 Holdtræning i Fitness World... 1 Formål:... 1 Målgruppe:... 1 Indsats:... 2 Registrering i projektperioden:... 2 Evaluering:...

Læs mere

- et internationalt forum for landbrug, fødevarer og forbrugere. OVERORDNET TIDSPLAN Tidsplan for udvikling - og realisering af Food Universe

- et internationalt forum for landbrug, fødevarer og forbrugere. OVERORDNET TIDSPLAN Tidsplan for udvikling - og realisering af Food Universe - et internationalt forum for landbrug, fødevarer og forbrugere OVERORDNET TIDSPLAN Tidsplan for udvikling - og realisering af Food Universe OVERORDNET TIDSPLAN 2012 2013 2014 2015 2016-2017 1.1.2013 31.12.2013

Læs mere

Vedlagt som bilag Budget Finanseringsplan

Vedlagt som bilag Budget Finanseringsplan 1 Indhold Beskrivelse af Vadum 3 Vadum Bypark i 2013 3 Vadum Bypark udvider med Motions og Bevægelsestorv 3 Projektorganisation 4 Styregruppe for Motions og Bevægelsestorv 4 Vadum Samråd. 4 Kontaktpersoner

Læs mere

Referat fra den ordinære generalforsamling i Herfølge Fitness den 7. marts 2016

Referat fra den ordinære generalforsamling i Herfølge Fitness den 7. marts 2016 Referat fra den ordinære generalforsamling i Herfølge Fitness den 7. marts 2016 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Aflæggelse af beretning 4. Forelæggelse af det reviderede regnskab

Læs mere

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus)

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 11. december 2012 Tid 09:00 Sted NB. Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Under pkt. 3 deltager afdelingsleder Birgitte Kvist, Sundhedsfremme og forebyggelse.

Læs mere

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold TRÆNERHÆFTE 1 Målgruppe 5 Indhold Mål 5 Hvad skal vi lære om? 6 Viden børn, trivsel og fodbold 8 Børn, trivsel og fodbold 11 Refleksion noter 12 Samspil og sammenhæng 13 Refleksion noter 14 Din betydning

Læs mere

VærdigHedspolitik. sundhed & omsorg. stevns kommune 2016. om politikken

VærdigHedspolitik. sundhed & omsorg. stevns kommune 2016. om politikken stevns kommune 2016 VærdigHedspolitik om politikken I Værdighedpolitik 2016 beskriver vi de overordnede værdier, vi i Stevns Kommune arbejder efter for at støtte ældre medborgere i at opnå størst mulig

Læs mere

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Indhold Vi ses på cykelstien side 4-5 Vi bevæger os mere end gennemsnittet side 6-7 Så mange som muligt skal

Læs mere

Projektbeskrivelse Open Water 2015

Projektbeskrivelse Open Water 2015 Projektbeskrivelse Open Water 2015 Rita Wohlfeld Hornbæk (51 91 98 97) rita.wohlfeld.hornbaek@randers.dk Side 1 Hvem er SAM Foreningen SAM Foreningen tilbyder Sociale Aktiviteter og Motion for socialt

Læs mere

Handicap og psykiatripolitik

Handicap og psykiatripolitik Handicap og psykiatripolitik Vedtaget i Byrådet i oktober 2008 Forord Handicap- og Psykiatripolitik er én af de politikker, Byrådet har besluttet at formulere i den første valgperiode i den nye Middelfart

Læs mere

Hothers Plads Helhedsplanen AAB afdeling 58, 2200 Kbh. N

Hothers Plads Helhedsplanen AAB afdeling 58, 2200 Kbh. N Hothers Plads Helhedsplanen AAB afdeling 58, 2200 Kbh. N Tillæg til Hothers Plads Helhedsplanen - AAB afdeling 58, 2. april 2014 I forbindelse med udløbet af den boligsociale helhedsplan Projekt Brobygning

Læs mere

HØNG SKOLES SFO TREKLØVEREN består p.t. af 3 teams/huse:

HØNG SKOLES SFO TREKLØVEREN består p.t. af 3 teams/huse: HØNG SKOLES SFO TREKLØVEREN består p.t. af 3 teams/huse: Høng Odinsvej 18 tlf. 58853620 Stjernehuset Tingvej 2 tlf. 58853740 Laden Kulbyvej 18A tlf 58850480 Trekløverens e-mail adresse: sfo.trekloveret@kalundborg.dk

Læs mere

Formålet med workshoppen er at lade jer reflektere over praksis, så I kan arbejde endnu mere ressourceorienteret på et kollektivt niveau.

Formålet med workshoppen er at lade jer reflektere over praksis, så I kan arbejde endnu mere ressourceorienteret på et kollektivt niveau. Empowerment-workshop Formålet med workshoppen er at lade jer reflektere over praksis, så I kan arbejde endnu mere ressourceorienteret på et kollektivt niveau. Det vil sige hvordan I kan arbejde: - Ressourceorienteret

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune. Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30

Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune. Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30 Indledning Vi har på vegne af Skive Kommune aflagt tilsynsbesøg på Højslev Ældrecenter. Generelt

Læs mere

VISION OG STRATEGI. For modtagelse af nye flygtninge og deres familier

VISION OG STRATEGI. For modtagelse af nye flygtninge og deres familier VISION OG STRATEGI For modtagelse af nye flygtninge og deres familier MODTAGELSESPERIODEN INTEGRATIONS- INDSATSEN TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE CIVILSAMFUNDET OG FÆLLESSKABER 2 VISION & STRATEGI FORMÅL Vi anser

Læs mere

Skema til kortlægning af det fysiske og psykiske arbejdsmiljø i Valmuen Børnehaven

Skema til kortlægning af det fysiske og psykiske arbejdsmiljø i Valmuen Børnehaven Skema til kortlægning af det fysiske og psykiske arbejdsmiljø i Valmuen Børnehaven Fysisk arbejdsmiljø Nævn 3 ting der fungerer godt i dit fysiske arbejde Lokalerne Gode lokaler Dejlig lys og venlig inst.

Læs mere

Aggerhusavisen. Januar 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00

Aggerhusavisen. Januar 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00 Aggerhusavisen Løssalg kr. 10.00 Januar 2015 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Forsiden: Vinterlandskab. Pedel Karl Speth kan i dagtimerne og på alle hverdage træffes på telefon: 30 53 02 37. I week-

Læs mere

En guide til etablering af nye lokalforeninger. Indholdsfortegnelse. 1.1 Etablering af ny lokalforening

En guide til etablering af nye lokalforeninger. Indholdsfortegnelse. 1.1 Etablering af ny lokalforening En guide til etablering af nye lokalforeninger Indholdsfortegnelse 1.1 Etablering af ny lokalforening... 1 1.2 Roller i lokalforeninger... 3 1.3 Ansvarsområder i lokalforeninger... 4 1.4 Eksempel på en

Læs mere

01-01-2013 31-12-2013 Politisk udvalg: Socialudvalg

01-01-2013 31-12-2013 Politisk udvalg: Socialudvalg Aktiv Pleje type: Fagsekretariat/Stab Kommunen har en stor udfordring i forhold til, at antallet af ældre borgere er stigende, og der bliver flere ældre med behov for hjælp samtidig med, at der bliver

Læs mere

Projektbeskrivelsesskema

Projektbeskrivelsesskema Projektbeskrivelsesskema Styrket sundhedsindsats for socialt udsatte og sårbare grupper 1. Projektets titel: Sundhedsfremmeprojekt på bosteder for psykisk udviklingshæmmede* 2. Baggrund: Projektet baseres

Læs mere

Vedr.: Aars Oplevelses- og Fitnesspark:

Vedr.: Aars Oplevelses- og Fitnesspark: Vedr.: Aars Oplevelses- og Fitnesspark: Oversigt over potentielle store brugere. Skoler og Institutioner Østermarksskolen 600 Aars Skole 560 Vesthimmerlands Gymnasium 550 Erhvervsskolerne 350 10. klassecenter

Læs mere

FMKs fire ledelseværdier

FMKs fire ledelseværdier Ledelsesgrundlag for Horne og Svanninge skoler 2015 Ledelsesgrundlaget på Horne og Svanninge skole tager afsæt i Faaborg-Midtfyn Kommunes ledelsesværdier. FMKs fire ledelseværdier Vi tager lederskabet

Læs mere

Dagens dont på Dorthe Marie

Dagens dont på Dorthe Marie Dagens dont på Dorthe Marie Af Flemming Høj Jermiin, forstander på Dorthe Mariehjemmet Allerede forud for husets modernisering var Dorthe Mariehjemmet et stort plejehjem med 67 beboere. Og med 90 beboere

Læs mere

Landudvikling Slagelse. - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune

Landudvikling Slagelse. - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune Landudvikling Slagelse - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune Hvem er vi? Landudvikling Slagelse er en Lokal AktionsGruppe (LAG), der som lokal forening skaber udvikling i landdistrikterne

Læs mere

Landudvikling Slagelse. - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune

Landudvikling Slagelse. - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune Landudvikling Slagelse - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune Hvem er vi? Landudvikling Slagelse er en Lokal AktionsGruppe (LAG), der som lokal forening skaber udvikling i landdistrikterne

Læs mere

Udkast til TMU Anlægsoversigt 2014. Anlægsaktivitet Overslags- Projektbeløb

Udkast til TMU Anlægsoversigt 2014. Anlægsaktivitet Overslags- Projektbeløb 1. Veje og pladser 1.42 Udskiftning af busskure 375 LL Ved flere stoppesteder trænger busskuret til at blive skiftet ud og i nogle tilfælde vil et skifte fra et træskur til et glasskur være pænest. I bymæssige

Læs mere

Servicedeklaration Katrinehaven Syd

Servicedeklaration Katrinehaven Syd Servicedeklaration Katrinehaven Syd Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Botilbuddet Katrinehaven, Syd Katrinehaven 1 8800 Viborg www.katrinehaven.viborg.dk Konstitueret leder: Kim Ulrik Tranekjær Søgaard

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE

ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE Forord Denne vision for vores børn og unges liv i Allerød Kommune er resultatet af mange menneskers indsigt og ihærdighed. Startskuddet

Læs mere

Indstilling. Aarhus Kommune. Opførelse af Mødrekollegium. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Aarhus Kommune. Opførelse af Mødrekollegium. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 11. september 2012 Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse 1. Resume Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og

Læs mere