Repræsentantskabsmøde afholdtes torsdag den 26. november 2015 kl på Radisson SAS, Scandinavia Hotel Aarhus, Margrethepladsen 1, 8000 Aarhus C.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Repræsentantskabsmøde afholdtes torsdag den 26. november 2015 kl. 19.00 på Radisson SAS, Scandinavia Hotel Aarhus, Margrethepladsen 1, 8000 Aarhus C."

Transkript

1 Repræsentantskabsmøde afholdtes torsdag den 26. november 2015 kl på Radisson SAS, Scandinavia Hotel Aarhus, Margrethepladsen 1, 8000 Aarhus C. Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af repræsentantskabsprotokol. 3. Orientering ved formanden. 4. Indkomne forslag. "Afd. 9, Viborggaarden vil gerne fremsætte et forslag om, at det bliver muligt også at bruge MobilePay som betalingsmetode ved leje af selskabslokale og gæsteværelser." 5. Valg af 2 redaktører for 2 år til Beboer Nyt. På valg er: Karen Kappel Andersen, afd. 23 og Henning Jensen, afd Valg af 2 suppleanter for 1 år til Beboer Nyt Der er ingen suppleanter 7. Eventuelt. Dan Christensen bød, på boligorganisationens vegne, repræsentantskabet, personalet samt vores revisor velkommen til repræsentantskabsmødet. En særlig velkomst til de 13 nye repræsentantskabsmedlemmer som er blevet valgt siden sidste repræsentantskabsmøde. Dan oplyste om tryghedskataloget, der var lagt på bordene. Fremmødte 130 repræsentantskabsmedlemmer, heraf 99 stemmeberettigede. 1. Valg af dirigent. Peter Kragballe blev valgt som dirigent. Dirigenten takkede for valget og konstaterede, at mødet ifølge boligorganisations vedtægter, var indkaldt rettidigt, hvorved mødet var beslutningsdygtigt. Dirigenten oplæste herefter den udsendte dagsorden som blev godkendt. Dirigenten nedsatte herefter følgende stemmeudvalg: Sigurd Larsen afd. 07, Lars Henriksen afd. 14, Hans Thomsen afd. 20, Per Kristensen afd. 29, Kirsten Sejr Stentoft afd. 53, Søren Molbo afd. 24, Søren H. Jensen afd. 26, Susanne Eriksen afd. 62 samt Katrine Sørensen Administrationen.

2 Godkendelse af repræsentantskabsprotokol. Repræsentantskabsprotokollen fra den 11. juni 2015 blev godkendt 3. Orientering ved formanden. Skriftlig orientering Projektafdelingen Nybyggeri Afdeling 65, Æblelunden II Etape to er beskåret med to boliger, til 38, da dette giver bedre placering af boliger på arealet. Der afholdes licitation 1. december. 18 firmaer ønskede deltagelse i licitation, hvoraf 5 er udvalgt, Afdeling 50, Godsbanen Efter flere omgange ser det nu ud til, Aarhus Kommune har fastlagt de grundstykker AAB og Kollegiekontoret skal bygge på. Nu mangler højde og krav til udtryk. Når det er på plads, sendes opgaverne i udbud i samarbejde mellem AAB og Kollegiekontoret. Afdeling 40, Veri I, byggeri ved Vikærsvej Der er nedsat en arbejdsgruppe, hvor Aarhus Kommune og 5. kreds skal se på muligheder for at fremme byggesager og lokalplaner, det er utilfredsstillende, at kommunen melder kvote ud og derefter sinker sagen. Psykiatrisk hospital Risskov. Planlægningen skrider godt frem. Der foreligger nu udkast til areal. I samarbejde med hospitalets driftsafdeling har AAB modtaget tegninger samt drift- og vedligeholdelsesmateriale. Projektafdelingen har påbegyndt optegning i Revit, og opretter nu bygningsdelskort vedrørende alle tekniske installationer. Ved at oprette drift- og vedligeholdelsesplan nu, kan AAB sikre væsentlig viden. De ældste bygninger er fredet og de øvrige bevaringsværdige. Dette stiller store krav til anvendelse og vedligeholdelse. Der må kun anvendes lindoliemaling, håndstrøgne teglsten og meget andet. Der er udarbejdet en manual, af Kulturstyrelsen, for de fredede bygninger og ændringer ved de bevaringsværdige kan kun ske efter aftale med Aarhus Kommune. Regionen har gennemført vedligeholdelse løbende, og de udfører pt. vedligeholdelse af nogle vinduer, herefter stopper de. Det betyder, at de afsnit hvor vedligeholdelse ligger nogle år tilbage eller de afsnit, der ikke nåede at blive vedligeholdt, skal der udføres vedligeholdelse allerede ved overtagelse. Ombygninger Afdeling 20, Niels Ebbesens Gård Ombygning af institution nærmer sig afslutning, og boligerne forventes udlejet pr. 15. december. Ombygning af butik er påbegyndt.

3 Afdeling 29, Højhus Langenæs Ombygning af erhverv er afsluttet, og de første boliger er udlejet. Afdeling 12, Riisvangen II Ombygning af butik Riisvangs Allé 3 er godt i gang, og forventes klar til udlejning omkring april En konkurs gav kortvarigt problemer, men konkursboet har påtaget sig at færdiggøre med anden entreprenør. Helhedsplaner Afdeling 24, Skovgårdsparken Der er afholdt aflevering med entreprenør MT. Højgård, med forbehold for MGO pladerne, der er monteret på blokkenes facader. Der er fremkommet et betydeligt ekstrakrav fra MT. Højgård, et krav, som vi ikke har kunnet forhandle os ud af, og vi må derfor imødese en voldgift. MT. Højgård har afvist krav om udskiftning af MGO plader, her ender sagen formentlig også i voldgift. Byggesagen har tillige været belastet af betydelige udgifter som følge af miljøkrav. Uenighed om omfang og ydelse har medført, haverenoveringen er trukket ud af kontrakten. Arbejdet vil blive udført ved anden entreprenør. Voldgiftsagerne besværliggøres af, at AAB s sædvanlige advokat Holst, allerede har været involveret omkring MGO pladerne for en af leverandørerne, de kan derfor ikke være advokat for AAB på dette spørgsmål. Holst Advokater har påtaget sig behandling af de økonomiske krav. Byggeskadefonden har anvist advokatfirmaet Mazanti fra København vedrørende dette spørgsmål. Voldgift forventes mod både MT. Højgård og totalrådgiver P+P arkitekter Afdeling 25, Klostervangen Landsbyggefonden har fortsat afdelingen med i de planlagte renoveringer, men intet er sket siden sidst. Afdeling 7, Ringkøbingvej Byggesagen har været plaget af vandskader og forsinkelser, men entreprenøren har tilsyneladende fået bedre styr på egne arbejder og underentreprenørerne. Altaner Altaner står fortsat højt på ønskelisten hos mange beboere. Afdeling 2, Nordre Bydel I Flere beboere har fremsat ønske om altan, afdelingsbestyrelsen planlægger afklaring på afdelingsmøde. Afdeling 3, Nordre Bydel III Der er konkret altanprojekt under forberedelse.

4 Afdeling 4, Skovkanten Afdelingen har nedsat et altanudvalg, der vil forberede spørgsmål om altaner i afdelingen til et afdelingsmøde. Afdeling 6, Ingerslevsgaarden Altaner, tredje omgang er i gang og fjerde forberedes. Afdeling 60, Frederiksbjerg-Bo Afdelingen har nu mange boliger med altaner, og interessen fortsætter. Driftsafdelingen Flemming Jensen opsagde sin stilling for at tiltræde som direktør i AAB, Silkeborg. I stedet er ansat Chano Sauer, som kommer fra en lignende stilling i Boligselskabet Viborg. Driftsafdelingen har aftalt vilkår for samarbejde med håndværkere og leverandører. Nogle af vores leverandører tog hårdt fat, når der skulle afregnes materialepriser og serviceydelser. Det var både på timepris, materialepris, tillæg for kørsel mv. Derfor blev der igangsat et arbejde med leverandører, håndværkere og afdelingsbestyrelser, hvor vilkår og ønsker blev drøftet. Status er, at flere leverandører og håndværkere har indgået en aftale om vilkår for samarbejdet med AAB. Det har resulteret i nogle gode aftaler på både materialepris, tillæg og øvrige serviceydelser. Størsteparten er håndværkere og leverandører, som vi i forvejen har et rigtig godt samarbejde med. Enkelte leverandører har ikke ønsket at være med. De fleste vil dog gerne handle med os på nye vilkår. Vilkår som kommer vores beboere og afdelingernes økonomi til gode. Der indgås aftaler med 5-7 håndværkere/leverandører indenfor hvert arbejdsområde, dvs. VVS, tømrerarbejde, EL osv. Aftalerne genforhandles efter tre år. Her i 2015 har vi indgået aftaler for et år ad gangen, da vi vil have mulighed for at evaluere og tilpasse næste år. Der foretages stikprøvekontrol på arbejde og leverancer, og der evalueres løbende for at sikre, at alle parter lever op til vores aftaler. Vi har lagt vægt på, at vores leverandører har tilsluttet sig danske overenskomster, og at der stilles krav til både social ansvarlighed og til miljøpolitik. Derudover vurderes leverandører og håndværkere på 33 punkter. De 33 punkter er resultatet af de input, der er givet på bl.a. repræsentantskabsweekend i 2014 samt flere workshops med medarbejdere og leverandører. Økonomiafdelingen Forbrugsregnskaber Samtlige forbrugsregnskaber er udarbejdet og udsendt rettidigt. Alle afdelinger har i år fået et udvidet forbrugsregnskab. Det udvidede forbrugsregnskab er på 4 sider, og indeholder relevant information om bl.a. indeklima, graddage, omkostninger ved utætte vandhaner og toiletter mv. Layoutet på forbrugsregnskaberne er også forbedret med nye informationer, mere logisk opbygning og farver. Budget 2017 Planen er udsendt, og der er ikke de store ændringer i forhold til 2016.

5 Regnskab 2015 Afslutningsplan er udsendt, og alle opfordres til at gennemgå deres konti i budgetkontrollen for eventuelle rettelser, så alt er gennemgået når året slutter. Her er det også vigtig, at få alle fakturer frem til bogføring så hurtigt som muligt, ligesom udlæg skal afregnes husk vi modtager ikke kontanter i Langelandsgade. Udbetaling Der er 3 måder hvorpå, at AAB kan udbetale et beløb til en beboer: 1. Overførsel til Nemkonto 2. Overførsel til anden bankkonto 3. Udbetaling via dankortautomater i receptionen. For at udbetale på Nemkonto kræver det cpr. nr., og vi forsøger med flere forskellige tiltag, så vi kan få indsamlet så mange cpr. nr. som muligt. Der er dog mange strenge krav ang. registrering af cpr. nr., og det er vigtig, at vi overholder disse regler. Ejendomsskat AAB fører stadig en lang række sager ved SKAT omkring fejlagtig opkrævet ejendomsskat. Vi har 37 sager kørende, hos vores rådgiver, heraf er 7 sager helt afsluttet, 4 sager afventer afgørelse fra SKAT, 2 sager afventer afgørelse fra vurderingsankenævnet og 24 sager er der klaget til Landsskatten. Obligationer AAB s likvide formue, der ca. andrager 850 mil. kr., er investeret i obligationer. De seneste 3 år har investeringerne givet AAB et afkast på 9,09 %, men afkastet i 2015 er pt. negativt (pr. 30/ ,83 %), og der er ikke noget der tyder på, at det bliver rettet meget op inden 31/ Såfremt vi kommer ud med et negativt afkast i 2015, vil tabet blive dækket af boligorganisationens arbejdskapital. Afdelingernes mellemregning vil i 2015 blive forrentet med 3 % uanset afkastet på obligationerne. Nye regler for boligstøtte i 2016 Pr. 1. januar 2016 kommer der nye regler for beregning af boligstøtte. Udbetaling Danmark beregner den månedlige boligstøtte ud fra den månedlige indkomst i stedet for, som nu ud fra forskudsopgørelse og en evt. regulering efter årsopgørelsen. Dette vil der komme meget mere info i beboerbladet i december samt info på hjemmeside og intranettet. Kommunikation Mailadresser til alle afdelingsbestyrelser Hen over efteråret tildeles der mailadresser til alle afdelingsbestyrelsesmedlemmer. Dette tiltag tager afsæt i vores strategipunkt nærhed. Herigennem får alle medlemmer af afdelingsbestyrelsen mulighed for: At følge med i kommunikationen med administrationen At kunne tilgå intranet og økonomikontrol

6 Samtidig med oprettelse af de individuelle mails sendes der vejledninger til it systemerne ud til afdelingsbestyrelserne. Personalet vil, når de sender mails til afdelingsformanden, sætte resten af afdelingsbestyrelsen på cc. Besvarer personalet en mail fra et afdelingsbestyrelsesmedlem, vil resten af afdelingsbestyrelsen også få mailen cc. Der gælder særlige regler i personfølsomme sager, og her har personalet fået de nødvendige retningslinjer. Det forventes at alle afdelinger, har fået individuelle mails inden nytår. Hjemmesiden og selvbetjening I foråret tog mange imod tilbuddet om at få en skabelon til afdelingsmødereferat og uploade den via I alt 16 afdelinger benyttede sig af det. Det, synes vi, er en flot start for et nyt it- initiativ. Kommunikation arbejder i øjeblikket på flere tiltag på hvor vi vil ønske at øge brugervenligheden. Vi har fået en mængde gode input fra beboere, som vi vil implementere. Eksempelvis vil det i foråret blive muligt at få tilsendt en VH-meddelelse (rekvisition)på mail eller udskrive den direkte fra hjemmesiden. Beboeren skal logge ind med et brugernavn og en pinkode, og vil derigennem få adgang til boligens vedligeholdelseskonto. Beboeren kan derfor udskrive en VH-meddelelse, når det passer ham/hende, og behøver ikke være afhængig af AAB s åbningstider. Samarbejde om kurser og repræsentantskabsweekend Kommunikation har igen i år haft fornøjelsen af at samarbejde med kursusudvalget om afvikling af kurser for nye afdelingsbestyrelsesmedlemmer. Fremmødet er stort, og der lægges vægt på dialog og øvelser omkring de opgaver en afdelingsbestyrelse har. Kurserne evalueres og derefter tilpasses undervisning og materiale. Repræsentantskabsweekenden i oktober havde Tryghed som omdrejningspunkt. Til en række workshops gav deltagerne deres bud på, hvad der kan gøres for at skabe tryghed i boligområderne. Det materiale er kommunikation ved at organisere, så der til slut er et tryghedskatalog, som repræsentantskabet kan finde inspiration i. Tryghedskatalogen vil blive offentliggjort på intranettet. Udlejning Genhusninger Udlejningen har i 2015 haft en del genhusninger, dels i forbindelse med helhedsplaner, men også i forbindelse med brand og skimmelsager. I alt 44 genhusninger har der været d.d. I de fleste tilfælde er vores beboere glade og tilfredse med at få et midlertidig sted at bo, men det kræver naturligvis meget, at skulle fraflytte sit hjem for en periode. Vores mål er at gøre det så gnidningsfrit som muligt for vores beboere, da det er sjældent, at man, som beboer, ønsker at forlade sit hjem. Vi har et virkeligt godt samarbejde med afdelingsbestyrelserne om genhusning. Det sætter vi stor pris på. I foråret oplevede vi en brand i afdeling 5, der krævede hurtig genhusning af beboere i to opgange. I første omgang fik vi beboerne på et hotel, og derefter gik vi i gang med at finde boliger til de, der ikke umiddelbart kunne flytte tilbage. I sådan en sag er der mange ender, der skal samles, og desværre oplevede vi, at flere beboere ikke har forsikret deres indbo. Vi vil løbende sørge for artikler i beboernyt og på hjemmesiden, der fortæller om risikoen ved ikke at have indboforsikring, og hvis I som afdelingsbestyrelser også vil være med til at omtale det, vil det være en fordel. Justering af fordeling af arbejdsopgaver Udlejningen har lavet en justering af den måde vi fordeler arbejdsopgaverne på. Nu er alle medarbejdere ansvarlige for alle afdelinger. Tidligere havde hver medarbejder

7 ansvar for en række afdelinger. I udlejningen arbejder vi løbende med forbedringer, og justeringen er sket i forlængelse af det arbejde. Samtidig er der nu en samlet mailindgang til udlejningen udlejning@aabnet.dk. Denne mailboks har alle udlejningsmedarbejdere adgang til, og derfor vil mails ikke ligge i den enkelte medarbejders mailboks. Det betyder, at beboere ikke er afhængige af en medarbejder, da alle kan varetage sagen Nye anvisningsregler pr. 1. januar 2016 Fra 1. januar 2016 er der indgået en aftale om nye anvisningsregler mellem Aarhus Kommune om de almene boligorganisationer i Aarhus. Baggrunden er, at der er et stort behov for små boliger til udsatte borgere. Med aftalen følger flere byggekvoter til den almene sektor. Fremadrettet skal kommunen tilbydes: Hver 7. ledige ungdoms-og kollegiebolig Hver 3. ledige 1-værelses familiebolig Hver 4. ledige familiebolig Tidligere var det hver 10. ledige ungdoms-og kollegiebolig og hver 4. ledige familiebolig. AARHUSbolig Primo november er der i alt aktive boligsøgende på Kun af dem modtager tilbud pr. brevpost, resten har valgt at få tilbud på mail og sms. Vi har stadig et stort antal, der står i bero, hvilket vil sige, at de betaler det årlige opnoteringsgebyr, men de er ikke aktive boligsøgende. I alt står i bero. Kursusudvalget Repræsentantskabsweekend i Rebild 3-4. oktober med temaet Tryghed og sikkerhed i boligområderne. Det blev en weekend over al forventning, igen med en stor entusiasme fra jer. Det er et stort emne, der ikke kunne gøres færdig på én gang, men giver mulighed for en snak i afdelingerne og fremtidige repræsentantskabsweekender. Det var også, i år, en ny måde at afholde dette arrangement på, hvor vi afsluttede med en brunch søndag. Vi er i kursusudvalget spændte på, hvad I siger til denne form? Kursus Ny i afdelingsbestyrelsen blev afholdt sidste tirsdag i august med god tilslutning, og et rigtig godt kursus hvor vi forsøger at give nye afdelingsbestyrelsesmedlemmer nyttige informationer. Her afsluttede deltagerne med at udfylde et evalueringsskema på kursus-pc ere og dermed fik en rigtig god feedback. Generelt vil vi gerne have udfyldt et evalueringsskema, i forbindelse med de forskellige kursusarrangementer vi afholder, således vi kan forbedre os fra gang til gang. Vi forsøger at opstille kursus-pc ere til dette formål ved hvert arrangement.

8 Kursusudvalget er sammen med vores juridiske rådgiver Katrine i gang med at sammensætte et kursus, der kun omhandler selve afdelingsmødet, hvor vi fokuserer på de problematikker, der kan være på dette møde. Vi tror, det er noget, alle har været lidt usikre på. Husk de næste kurser: Sidste tirsdag i januar, Budgetmøde Sidste tirsdag i februar, Afholdelse af afdelingsmøde Sidste tirsdag i august, Ny i afdelingsbestyrelsen. Vær opmærksom på vores Intranet, der vil blive opslag af flere kurser i løbet af året. Fritidsudvalget Fritidsudvalget konstituerede sig efter det sidste repræsentantskabsmøde i juni, således at det nu består af Karin Jørgensen (formand), Bettina Grumsen og Anders Nielsen. Efterårets arrangementer har budt på en række foredragsarrangementer, en heldags udflugt til Horsens Statsfængsel og Industrimuseum, et besøg på MOMU, omvisning i Monetudstillingen på ARoS samt en byvandring. Til december udbyder fritidsvalget også til det traditionsrige Julemarked i Den Gamle By. Desværre har vi været nødt til at aflyse flere af efterårets foredragsarrangementer: håndholdspiller Joachim Boldsen, filminstruktør Ole Bornedal og direktør Anders Weirup (Nordisk Fjer). Aflysningerne skyldes enten manglende deltagerinteresse, eller at foredragsholderen har aflyst pga. akut opstået mødeaktivitet andetsteds. Arrangementet med Søs Egelind er blevet flyttet til 1. december, og der kan vi se på tilmeldingerne, at interessen er stor. Aflysningerne har givet anledning til at iværksætte en spørgeundersøgelse blandt beboerne, om hvilke emner, personer eller udflugtssteder, de kunne tænke sig udbudt. Det er der kommet forskellige forslag til, som udvalget vil kigge nærmere på. Udvalget har allerede nu en række nye arrangementer klar til første halvdel af 2016, som vil blive annonceret i beboernyt og på Beboernyt Den nye linje, som de valgte repræsentantskabsmedlemmer og frivillige har været med til at præge i beboernyt, fortsætter fremover. Vi mener, det har været en succes, at flere artikler handler om beboerportrætter, besøg hos beboere og portrætter af ansatte i AAB. Samtidig vil vi her rette en stor tak til hele redaktionsudvalget såvel de frivillige som de beboervalgte, for det store arbejde de har lagt i arbejdet med beboerbladet. Mundtlig orientering v. formand Dan Christensen Politik Ny regering Vi har jo fået ny regering siden sidste repræsentantskabsmøde De almene boliger ligger nu i Udlændige, Integrations- og Boligministeriet med Inger Støjberg (V) som minister. Det positive i den kombination er, at de almene boliger er

9 havnet i et ministerium med stor bevågenhed. Som Bent Madsen skriver i en leder i Boligen (september 2015), så huser de almene boliger en stor del af befolkningen, som enten er udlænding eller som er efterkommer af indvandrere og flygtninge. Endvidere løser de almene boliger også mange boligsociale opgaver, hvilket er en stor del af integrationen. Så sammensætningen i det nye ministerium er måske ikke helt ved siden af. Planloven Formålet med planloven var, at få en mere blandet sammensætning af forskellige typer boliger i de store danske byer, der oplever en markant stigning af nye beboere, men som samtidig oplever store prisstigninger på boliger. Med forslaget fik kommunalbestyrelserne mulighed for at fastsætte krav om, at der skal være op til 25 % almene boliger i forbindelse med lokalplanlægning for nye boligområder. Forslaget var samtidig den daværende regerings ønske om at skabe bedre muligheder for at udvikle byer med en blandet boligsammensætning. Et fremragende tiltag, som vi har nydt godt af i samarbejdet med Aarhus Kommune, som implementerede dette i forbindelse med området ved Psykiatrisk Hospital. Desværre barsler regeringen, med støtte fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, nu med at rulle planloven tilbage. Skulle dette ske, at kommunerne ikke længere har mulighed for at sikre 25 % af de kommende nyudlagte byggegrunde til almene-/ og til ungdomsboliger, risikerer vi at vores byer bliver præget af rigmandsghettoer på de mest attraktive grunde. Skal vi være forbavsede. Næh egentlig ikke, for det er vel egentlig de borgerlige partiers ønske at boligmarkedet liberaliseres, hvilket vi jo tidligere har set, da man forsøgte sig med salg af almene boliger. Samarbejde med Aarhus Kommune Bypolitik Aarhus Kommune Der er indgået politisk aftale omkring grundkapitalindskuddet, Hvad er grundkapitalindskuddet? Grundkapitalindskuddet er det indskud, kommunen skal betale, når der bygges almene boliger.). Det kommunale grundkapitalindskud til almene boliger har siden juli 2012 været 10 pct., KL har, i forhandlingerne med regeringen om opfølgningen på forhandlingsresultatet om kommunernes økonomi for 2016, lagt vægt på at videreføre et grundkapitalindskud på 10 pct. i en længere tidsperiode. De 10 % er derfor videreført til og med Dette passer jo fint sammen med, at Byrådet, i deres budgetforlig, har hævet kvoterne for en fireårig periode, i årene således, at der kan bygges 400 familieboliger og 240 ungdomsboliger årligt. Nogle af disse nye boliger skal finansieres af et salg af ca. 500 kommunale boliger.

10 For at få gang i de forskellige byggesager og for at fremme processen omkring lokalplaner og myndighedsbehandling, er der nedsat en task force, bestående af Bente Lykke Sørensen Aarhus Kommune, samt Anders Rønnebro og Niels Sørensen fra 5. kreds. Anvisningsret Reglerne for tildeling af almene boliger er mange og reguleres af både love, bekendtgørelser og kommunale aftaler. Boligforeningerne har indgået en aftale om udlejning for de boligafdelinger, som er placeret i kommunen. Det kaldes en anvisningsaftale. Som udgangspunkt har AAB, og alle andre boligforeninger, ifølge loven pligt til at øremærke 25 % af vores boliger til kommunal anvisning. Tallet kan dog variere afhængigt af den aftale, der indgås med kommunen. Kommunens anvisningsret til AAB s boliger skyldes blandt andet, at kommunen bidrager økonomisk, når der bygges nye almene boliger. En del af budgetforliget var en ændring af anvisningsretten. Fremadrettet har Kommunen tildelings retten til; Hver 7 ledige ungdoms-/ og kollegiebolig (var tidligere hver 10) Hver 3 ledige 1 værelses familiebolig (var tidligere hver 4) Ovenstående var en konsekvens af kommunens behov for især små boliger til en overkommelig pris for både unge og enlige. Med denne aftale følger, som tidligere nævnt, flere byggekvoter til den almene sektor. Boligsociale helhedsplaner Jf. nyt regulativ fra Landsbyggefonden, skal der ske en omorganisering af arbejdet med de boligsociale helhedsplaner. Dette betyder, at der skal nedsættes en fælles bestyrelse for alle boligsociale helhedsplaner med repræsentation fra kommunen, boligorganisationerne, formand og næstformand for 5. kreds samt det boligsociale fællessekretariat. Formålet med denne ændring er at sikre koordinering af den lokale indsats samt en entydig og kompetent ledelse af de boligsociale helhedsplaner og en fælles hæftelse for gennemførelsen af de boligsociale helhedsplaner. Da ovenstående ikke er sat i gang endnu, må vi afvente et svar på, hvad dette vil betyde for de boligsociale helhedsplaner, som foregår flere steder i Aarhus. Dog er der ingen ændring, for langt de fleste af vore boliger hvorfor der ikke forventes mærkbare ændringer i AAB regi. BL 5. kreds Repræsentantskabsweekenden var en stor succes, hvor temaerne var radikalisering og Alment Samfundsansvar (ASA). Fredagens program var indlæg fra Steffen Saigusa og Allan Aarslev, der gav et inspirerende indlæg om Aarhusmodellen. Lørdagen blev brugt til at sætte fokus på Alment Samfundsansvar i forhold til praktikpladser/uddannelse,

11 boligsocialt arbejde, sociale klausuler i byggearbejdet samt kriminalitetsforebyggelse. Gode og nærværende temaerne som vi alle på den ene eller anden måde er en del af. Ellers er der afholdt debatmøde den 20. august, hvor temaet var by-/ og boligpolitik. Dette var på grundlag af forslaget til boligpolitik som Aarhus Kommune, Teknik og Miljø, ved Kristian Würtz, har sendt i offentlig høring. Et godt møde hvor samtlige partier, ekskl. Liberal Alliance, var til stede, og hvor det var tydeligt hvor stor forskel der er på kommunal og landspolitik. Men det boligpolitiske forslag er et fremragende tiltag, som viser hvor vigtig en samarbejdspartner de almene boligorganisationer er i forhold til kommunen. AARHUSbolig Projektledelsen er overtaget af Boligkontoret Aarhus. Driftsledelsen ligger, som altid, i AAB. September 2015 var der medlemmer. Der er ca aktive brugere. Af disse er ca ikke bolighavende i AARHUSbolig. Ca kommer fra andre kommuner end Aarhus Kommune. AAB Salg af Kridthøj Torv Efter et flot arbejde af administrationen, i samarbejde med afdelingsbestyrelsen i afd. 23, Kridthøj, er Kridthøj Torv solgt. Køberne af Kridthøj Torv er de samme, som købte Veri Centret, og jeg er sikker på at de formår at se og udnytte mulighederne for at udvikle butiksområdet professionelt, hvilket er til glæde og gavn for områdets beboere. Ladestandere til El biler Da der efterhånden kommer flere El biler har organisationsbestyrelsen nedsat et udvalg, bestående af medlemmer fra organisationsbestyrelsen, samt administrative medarbejdere, der i fællesskab vil komme med en indstilling til organisationsbestyrelsen således AAB får nogle politikker på dette ekspanderende område. Skulle der være afdelinger som er interesseret i at få undersøgt dette i jeres afdeling, kan I henvende jer til udvalget, som blandt andet består af Anders, Bendt og Karin fra organisationsbestyrelsen. Byggeri Afd. 65 Æblelunden etape 2 Licitation den 9/12 hvor projekter fremvises for AAB. Beskåret med 2 boliger til 38 i alt, af hensyn til pladsen. Afd. 50 Godsbanen Ungdomsboliger Ny grundplan udarbejdet. Afd. 66 Gartnerlunden Skæring Lokalplan færdig. Afd. 100 Bindesbøl-byen Psykiatrisk Hospital - Arbejder på at få afsluttet købsaftale Fredede bygninger. Afd. 40, Vikærsvej Ungdomsboliger Lokalplanen er ikke offentliggjort.

12 Risskov Brynet som er det gamle Bryggervej - Aarhus Kommune har nu udbudt byggeriet. Ansøgninger skal være fremme senest 30. november AAB byder ind. til afdelingsbestyrelserne For at komme tættere på repræsentantskabet får alle afdelingsbestyrelsesmedlemmer en personlig mailadresse. Dette betyder ikke en ændring i ansvaret for formændene. Det er stadig formanden, som er ansvarlig for kommunikationen med AAB. For øvrige afdelingsbestyrelsesmedlemmer giver den personlige mailadresse mulighed for at læse alle mails mellem AAB og afdelingen. Mulighed for at kunne skrive direkte til AAB ansatte. Mulighed for direkte tilmelding til arrangementer. Samt mange andre muligheder. Ordningen er frivillig og gratis. Der er udsendt informationsfolder til samtlige afdelingsbestyrelsesmedlemmer. Dette skal ses som en del af strategien (nærhed og ansvar) og er et udtryk for at AAB som organisation gerne vil tættere på afdelingsbestyrelsesmedlemmerne. Samarbejdsaftaler med leverandører Driftsafdelingen har igennem længere tid været i dialog med en række leverandører. Dette er for at sikre AAB rimelige vilkår. Indtil videre er det truffet aftaler indenfor Tømrer-/, Maler-/, El-/, Murer-/ og VVS branchen. Grunden hertil var, at driftsafdelingen erfarede at nogle af leverandørerne skummede fløden. Det var temmelig uigennemskueligt, hvad de forskellige tillæg m.m. dækkede. Der er nu aftalt et regelsæt som sikrer at vi og dermed vores beboere får rimelige vilkår. Enkelte leverandører har ikke ønsket at følge disse vilkår, hvilket jo er fair, men de kan så ikke være leverandør hos AAB. Strategiplan Nærhed og Ansvar AAB s strategi, er Nærhed og Ansvar. Med dette synliggør AAB, at organisationen sætter fokus på de bløde værdier, hvor beboerne og de ansattes ønsker og behov inddrages, for at opnå løsninger der bidrager til blandt andet god service og personlig kontakt. En stærk og menneskelig strategi som viser, at selv om man er en stor organisation/forening, så skal vejen til service, hjælp og rådgivning være tydelig og kort. Driftschef Chano Sauer er ansat pr. 1/1 2016, han afløser for Flemming Jensen, der er blevet ansat, hos AAB Silkeborg, som direktør. Retssag Der har igennem en del år været uenigheder mellem afdelingsbestyrelsen i afdeling 12, Riisvangen II og boligorganisationens bestyrelse. Boligorganisationen er nu blevet stævnet af afdeling 12, idet afdelingsbestyrelsen ønsker at forestå de almindelige vedligeholdelsesopgaver af den daglige drift i afdelingen. Organisationsbestyrelsen er af den opfattelse, at disse opgaver er boligorganisationens ansvar og ikke afdelingsbestyrelsens.

13 Sagen må derfor forventes at gå rettens vej. Repræsentantskabet vil naturligvis blive informeret, når der er nyt i sagen. Råderetsgebyrer Der er lavet reguleringer, og disse vil blive udsendt til afdelingsbestyrelserne Repræsentantskabsmøder 2016 Repræsentantskabsmøder i 2016 er: 9. juni og 24. november. Dette var bestyrelsens orientering, som vi sammen med den skriftelige orientering sætter til debat. Vibeke Petersen, afdeling 16 Charlottehøj. Utilfredse med den nye måde at vælge håndværkere på, glade for de tidligere vante afholdte håndværkere. Vibeke kom med eksempel på regningspriser til sammenligning af nye og gamle. Marianne Mogensen, afdeling 30 Frydenlund. Spurgte ind til hvem der skal betale advokatregningerne ved afdeling 12 anlagte sag. Dan Christensen Til Marianne, det er afdelingen der skal betale. Anders Rønnebro Afdeling 12 har på deres afdelingsmøde afsat kr til dette. Til Vibeke, der har været indhentet priser, og der har været store forskelle, de gamle håndværkere har fået tilbud om ny betingelser/priser, nogle har accepteret, og andre har ikke ønsket dette. Hanne Nissen, afdeling 21 Langenæs I. Spurgte ind til kommunes anvisningsret, hvor meget der er lovligt at presse ind i en 1 værelses bolig. Dan Christensen Svarede Hanne Nissen Mogens Holm, afd Riisvangen Tilslutter sig Vibekes indlæg omkring håndværkere. Hvad skal man bygge på Bryggervej? Dan Christensen Til Mogens, på Bryggervej skal der bygges almene boliger, ungdomsboliger og kontorer/butikker.

14 Hvad angår leverandøraftaler, så er det vigtigt, at der er gennemskuelighed, dette sætter AAB vægt på i forbindelse med håndværkerliste. Daniel Birch, afd. 52 Skådeparken Hvad er incitamentet for at bygge på Bryggervej? Marianne Mogensen, afd Frydenlund Forespurgte til Alment Socialt ansvar mht. ansættelse af personale og leverandøraftale. Henning Jørgensen, afd. 26 Brovænget I Hvor bliver legepladsrapporter af, de ligger ikke på intranettet mere. Hjemmeside alle afdelinger, vi kan ikke lægge noget ind på siden, vil gerne have opdateret. Dan Christensen Daniel og Marianne, det er positivt med jeres tilkendegivelser, men nu prøver vi håndværkerlisten. Bryggervej Det er vigtigt, at AAB er til stede, hvor der er muligheder for dette. AAB har en størrelse, der berettiger os til at være med i konkurrencen. Anders Rønnebro Bryggervej er udbudt i konkurrence, vi har ikke fået den endnu. Først er der en prækvalifikation, hvor der bliver udvalgt 4 boligforeninger. Til Henning, du har ret. Selvfølgelig kan legepladsrapporter lægges på intranettet. Hjemmesiden er ustabil, men der har været tekniske problemer der kommer en ny udgave til april. Intranetsiden bliver også opdateret. Kent Christensen, afd. 41 Veri II Hvorfor er formændene ikke blevet taget med på råd ved ny håndværkerliste? Henning Jørgensen, afd. 26 Egå I Afdelings hjemmeside, hvornår bliver den opdateret. Anders Rønnebro Svarede Kent Christensen og Henning Jørgensen Else Høgh afd. 6 - Ingerslevgården Har I spurgt vores tidligere håndværkere? Keld Hansen, afd. 29 Højhuset Langenæs Som beboervalgte bør vi have indflydelse på håndværkervalg.

15 Vi skal ikke være topstyret, men beboerdemokratiet skal bruges. Anders Rønnebro Ja, vi har været inde og spørge hver enkelt håndværker og leverandør. Den mundtlige og skriftlige orientering blev taget til efterretning. 4. Indkomne forslag Der var fremmødt 99 repræsentantskabsmedlemmer med stemmeret. 1. Forslag om at afd. 9, Viborggaarden vil gerne fremsætte forslag om, at det også bliver muligt at bruge MobilePay som betalingsmetode ved leje af selskabslokale og gæsteværelser. Randi Rædkjær, afd. 9 - Viborggaard, argumenterede for forslaget. Anders Rønnebro oplyste problematikken omkring de administrative udfordringer, teknikken fungerer ikke tilfredsstillende på nuværende tidspunkt, men er opmærksomme hvis der kommer nye muligheder. Anbefaler et Nej på nuværende tidspunkt. Forslaget blev nedstemt. 5. Valg af 2 redaktører for 2 år til Beboer Nyt På valg er: Karen Kappel Andersen, afd Kridthøjparken og Henning Jensen, afd. 8. Marselisgaarden. Karen Kappel Andersen og Henning Jensen blev genvalgt som redaktører 6. Valg af 2 suppleanter for 1 år til Beboer Nyt Der er ingen suppleanter. Kirsten Skjøt Andreasen, afdeling 06 Ingerslevgården og Randi Rædkjær, afdeling 9 Viborggaard opstiller som suppleanter. Kirsten og Randi blev valgt som suppleanter. 7. Eventuelt. Bendt Nielsen, Kursusudvalget/organisationsbestyrelsen Takkede for de mange modtagne svar på evalueringen af repræsentantweekenden, da de betyder meget for det videre arbejde med at udvikle og gøre kurserne bedre. Fremadrettet vil der blive opsat PC ere ifm. de enkelte kurser til udfyldelse af evalueringsskemaer. Opfordrede til de der endnu ikke havde besvaret om udfyldelse af skema på intranettet.

16 Karin Jørgensen, Fritidsudvalget/organisationsbestyrelen Takkede for den store opbakning fritidsudvalget får til deres arrangementer. Opfordrede repræsentantskabet til at komme med emner til fremtidige tiltag. Henning Rye, afd. 20 Niels Ebbesens Gaard Fået ombygget børnehaven til lejligheder i den forbindelse blev der opstillet toiletvogn. Denne var ikke lovligt opstillet i forhold til myndighedsregler. Arne Tollaksen Det er forkert, at vi ikke har taget afdelingsbestyrelsen med på råd, dette vil vi gøre. Dirigenten Peter takkede for god ro og orden. Dan Christensen takkede dirigenten, de ansatte, repræsentantskabet samt kollegaerne i bestyrelsen for et godt møde. Dan Christensen takkede også organisationsbestyrelsen og personalet, for den støtte de havde givet ham i det første halvår som formand. Afsluttede med at ønske alle en god jul samt et godt nytår. Referent Sekretær Bendt E. Nielsen Referent Bendt E. Nielsen Dirigent Peter Kragballe Dan Christensen Formand Bendt E. Nielsen næstformand Tom Sørensen Karin Jørgensen Anders T. Nielsen Bettina Grumsen

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a.

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a. Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a. 11. maj 2015 Referat af: Kombineret bestyrelsesmøde og ordinært repræsentantskabsmøde for Boligorganisationen Lundebjerggård Mødedato

Læs mere

Byggeudvalg Møde afholdt 9. september. Erik Piilgaard orienterede om: Æblelunden 1. etape skema C ca. 3 mio. under rammebeløbet.

Byggeudvalg Møde afholdt 9. september. Erik Piilgaard orienterede om: Æblelunden 1. etape skema C ca. 3 mio. under rammebeløbet. 14.10. 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 7. oktober 2014 kl. 18.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Dan Christensen Sekretær Bendt Nielsen Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Peter

Læs mere

Dan Christensen bød Bettina Grumsen velkommen i organisationsbestyrelsen.

Dan Christensen bød Bettina Grumsen velkommen i organisationsbestyrelsen. 15.06. 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 16. juni 2015 kl. 18.30. Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Anders T. Nielsen Bettina Grumsen

Læs mere

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening Dato: 2. februar 2012 *) Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

1. I forhold til aftaledokumentet 2014 er der ingen udeståender.

1. I forhold til aftaledokumentet 2014 er der ingen udeståender. Aftaledokument for styringsdialog mellem Humlebæk Boligselskab og Fredensborg Kommune for driftsåret 2015/2016 Aftaledokumentet er udarbejdet i forlængelse af styringsdialogmøde d. 7. oktober 2015 kl.

Læs mere

Arbejdernes Andelsboligforening, Skive Referat fra generalforsamling torsdag den 24. maj 2012 kl. 19.00 på Hotel Strandtangen, Skive

Arbejdernes Andelsboligforening, Skive Referat fra generalforsamling torsdag den 24. maj 2012 kl. 19.00 på Hotel Strandtangen, Skive fra generalforsamling torsdag den 24. maj 2012 kl. 19.00 på Hotel Strandtangen, Skive 1 Valg af dirigent AAB s formand Peter Hadrup startede mødet med at byde alle velkommen, herunder til advokat Anders

Læs mere

4. Byggeri Bryggervej Erik Piilgaard orienterede. AAB søger om 40 almene boliger på Bryggervej.

4. Byggeri Bryggervej Erik Piilgaard orienterede. AAB søger om 40 almene boliger på Bryggervej. 14.01. 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 21. januar 2014 kl. 18.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Dan Christensen Sekretær Bendt Nielsen Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Peter

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 19. juni 2018 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 19. juni 2018 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 18.06 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 19. juni 2018 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Henning Winther Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

REFERAT. Byggeudvalget består af den samlede bestyrelse. Bent Nielsen blev genvalgt som foreningens repræsentant i Vojens Fjernvarme.

REFERAT. Byggeudvalget består af den samlede bestyrelse. Bent Nielsen blev genvalgt som foreningens repræsentant i Vojens Fjernvarme. REFERAT Bestyrelsesmøde 26. juni 2014 17:00 Møde indkaldt af Helle Nilsson Schmidt, administrationen Deltagere: Henrik Brønd HB Bent Nielsen BN (afbud) Kjeld Petersen KP Bo Bierbaum BB Jacob Nilsson JN

Læs mere

Beretning for 2010/2011

Beretning for 2010/2011 Beretning for 2010/2011 Beboerdemokratiet Den forløbne periode har stået i samarbejdets tegn, men har også været præget af at boligkontorets fra september og frem til 1 maj har stået uden direktør. Bo83

Læs mere

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2015:

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2015: 1 13. april 2016 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Lejetab 3. Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 4. Nybyggeri og helhedsplaner 5. Konklusion 6. Baggrund

Læs mere

Boligforeningen Give, afd. 136-52 Amager og Vestervænget.

Boligforeningen Give, afd. 136-52 Amager og Vestervænget. MØDEREFERAT FRA ORDINÆRT AFDELINGSMØDE Antal fremmødte lejemål: 30 husstande. Øvrige deltagere: Kundechef Lars Todbjerg-Hansen, Domea Afdelingsmødet blev afholdt tirsdag den 15. september 2015, kl. 17.30,

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 25. juni 2019 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 25. juni 2019 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 1.06 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 25. juni 2019 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Henning Winther Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

GODKENDELSE AF FORHANDLINGSPROTOKOL FRA DEN 21. JANUAR 2014 Forhandlingsprotokollen blev gennemgået og godkendt.

GODKENDELSE AF FORHANDLINGSPROTOKOL FRA DEN 21. JANUAR 2014 Forhandlingsprotokollen blev gennemgået og godkendt. REFERAT FRA ORGANISATIONSBESTYRELSENS MØDE Tirsdag den 18. februar 2014 Tilstede: Christian Mariegaard, Preben Karlson, Jørn Laursen, Bjarke Mortensen, Annie Svejgaard, Diana Jensen og Lotte Eskesen (referent)

Læs mere

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe.

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Dagsorden: side 1 Godkendelse af referat... 2 2 Nibe Ældreboligselskab...

Læs mere

Bestyrelsesmøde onsdag den 15. juni 2016 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde onsdag den 15. juni 2016 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 16.06 1 Bestyrelsesmøde onsdag den 15. juni 2016 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Bestyrelsesmedlem Karin Jørgensen Bettina Grumsen Anders Nielsen Direktør

Læs mere

Dan Christensen gennemgik status over igangværende projekter, projekter under forberedelse og mulige kommende projekter.

Dan Christensen gennemgik status over igangværende projekter, projekter under forberedelse og mulige kommende projekter. 18.01 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 2. oktober 2018 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Karin Jørgensen Bettina Grumsen

Læs mere

Ungdomsbo. 12. Ansættelse af ny medarbejder.

Ungdomsbo. 12. Ansættelse af ny medarbejder. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 135, onsdag den 19. april 2012 kl. 16.00 Bestyrelsen: Mail-adresse: Claus-Peter Aanum. (CPA) Formand clauspeteraanum@me.com Berit Skanderup (BS) Næstformand skanderup@fanonet.dk

Læs mere

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab Dato: 10. juni 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Richard Poulsen Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Referat af det ordinære afdelingsmøde i afdeling 16-47 Lundebjerg onsdag den 11. september 2013 kl. 17.00 i beboerhuset, Lundebjerggårdsvej 262

Referat af det ordinære afdelingsmøde i afdeling 16-47 Lundebjerg onsdag den 11. september 2013 kl. 17.00 i beboerhuset, Lundebjerggårdsvej 262 Referat af det ordinære afdelingsmøde i afdeling 16-47 Lundebjerg onsdag den 11. september 2013 kl. 17.00 i beboerhuset, Lundebjerggårdsvej 262 18. september 2013 Deltagere: Afdelingsbestyrelsen v/ Mogens

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød.

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. mandag den 27.april 2015 kl. 17.00 Deltagere: Bent Nielsen Jette Hansen Susanne Karlsson Birgitte Pedersen Morten Wulff-

Læs mere

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune Punkt 10. Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune 2014-002592 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, i samarbejde med Familie- og Socialforvaltningen, at byrådet

Læs mere

28. november 2013. Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kollegiekontoret i Aarhus

28. november 2013. Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kollegiekontoret i Aarhus 28. november 2013 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kollegiekontoret i Aarhus Repræsentantskabsmøde og konstituerende bestyrelsesmøde den 28. november 2013 199 Referat af ordinært repræsentantskabsmøde

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011 1 Deltagere HR s Hus v/ Egemar & Clausen Claus Clausen (Egemar & Clausen) Susanne Roes (Egemar & Clausen) Københavns Kommune Peter Kærhus Sørensen (Teknik og Miljøforvaltningen), deltog i mødet under punkt

Læs mere

Referat fra generalforsamling den 19. maj 2016, afholdt i Rødding Centret.

Referat fra generalforsamling den 19. maj 2016, afholdt i Rødding Centret. Referat fra generalforsamling den 19. maj 2016, afholdt i Rødding Centret. Tilstede: Der deltog 47 personer fra 37 husstande. Som gæst deltog endvidere advokat Jens Chr. Krabbe. Fra driftsfunktionen deltog

Læs mere

Skoleparken 1. Referat af afdelingsmøde 2012 onsdag 23. maj 2012 kl. 18.30. Dagsorden:

Skoleparken 1. Referat af afdelingsmøde 2012 onsdag 23. maj 2012 kl. 18.30. Dagsorden: Skoleparken 1 Referat af afdelingsmøde 2012 onsdag 23. maj 2012 kl. 18.30 Dagsorden: 1. Valg af stemmeudvalg 2. Valg af dirigent 3. Godkendelse af forretningsorden 4. Orientering om status på helhedsplan/tilstandsvurdering

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde mandag den 2. november 2015, kl. 15.00, på boligorganisationens kontor, Estrupsgade 12.

Referat af ordinært bestyrelsesmøde mandag den 2. november 2015, kl. 15.00, på boligorganisationens kontor, Estrupsgade 12. Referat af ordinært bestyrelsesmøde mandag den 2. november 2015, kl. 15.00, på boligorganisationens kontor, Estrupsgade 12. Tilstede var: (JN) Joan Nielsen (SJ) Steen Johansen (PEH) Paul Erik Holmgaard

Læs mere

Almene boliger 2014-2018 og kommunalt grundsalg til alment byggeri

Almene boliger 2014-2018 og kommunalt grundsalg til alment byggeri Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 12. december 2014 Almene boliger 2014-2018 og kommunalt grundsalg til alment byggeri Plan for nybyggeri af almene ungdoms- og familieboliger

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 29. oktober 2015

Referat af bestyrelsesmøde den 29. oktober 2015 side nr. 199 Referat af bestyrelsesmøde den 29. oktober 2015 Tilstede: Bestyrelsen: Administrationen: Chris Cully Lis Fræer Nielsen Børge Skovsende Morten Glud Erling Sørensen Birthe Blach Vicky E. Jensen

Læs mere

Referat Den 6. oktober 2015. Glostrup, den 8. oktober 2015

Referat Den 6. oktober 2015. Glostrup, den 8. oktober 2015 Glostrup, den 8. oktober 2015 Referat Den 6. oktober 2015 Boligselskabet Hjem Mødeart: Bestyrelsesmøde i organisationsbestyrelsen Mødested: Afdeling: Advokat Mads Thyregod Mødetid kl. 17.00 Hammerensgade

Læs mere

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand Referat Forvaltning: Miljø og Teknik Møde vedr.: Referat styringsdialog Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 06-10-2015 Sendes til: RandersBolig og bestyrelsen for Randers Arbejderes Byggeforening

Læs mere

Afdelingsbestyrelsens arbejde. Bo42 Kursus for afdelingsbestyrelser Lørdag d. 2. april 2016

Afdelingsbestyrelsens arbejde. Bo42 Kursus for afdelingsbestyrelser Lørdag d. 2. april 2016 Afdelingsbestyrelsens arbejde Bo42 Kursus for afdelingsbestyrelser Lørdag d. 2. april 2016 1 1 Emnerne i dagens program Hvem bestemmer hvad? Ansvar og opgaver i Bo42 Afdelingsbestyrelsens opgaver Hvad

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 5. marts 2019 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 5. marts 2019 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 19.03 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 5. marts 2019 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Karin Jørgensen Bettina Grumsen Anders

Læs mere

Afdelingsmøde Afd. 81 Støvring

Afdelingsmøde Afd. 81 Støvring Tlf. 9892 6333 Fax. 9890 9848 Giro 104 1207 CVR-nr. 1892 8817 Arsenalvej 20 9800 Hjørring II NORDJYLLAND E-mail: bonord@bonord.dk Afdelingsmøde Afd. 81 Støvring Mødet påbegyndt: Mødet afsluttet: Mødested:

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I HØJBO DEN 26.02.2009

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I HØJBO DEN 26.02.2009 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I HØJBO DEN 26.02.2009 X Søren Høgsberg Bestyrelsesformand X Helle M. Jensen næstformand X Helle H. Pedersen bestyrelsesmedlem X Børge Sørensen bestyrelsesmedlem X Per Hasager

Læs mere

Løgumkloster Andelsboligforening

Løgumkloster Andelsboligforening Referat fra bestyrelsesmøde onsdag den 4. februar 2015, på foreningens kontor: Mødet var indkaldt ved dagsorden, dateret den 26. januar 2015. Mødt var hele bestyrelsen. Endvidere deltog fra DALBO a.m.b.a.

Læs mere

Boligselskabet Trollebo Referat fra organisationsbestyrelsesmøde mandag den 24. februar 2014 kl. 18.00 i fælleslokalet i Figenparken, 4700 Næstved

Boligselskabet Trollebo Referat fra organisationsbestyrelsesmøde mandag den 24. februar 2014 kl. 18.00 i fælleslokalet i Figenparken, 4700 Næstved Boligselskabet Trollebo Referat fra organisationsbestyrelsesmøde mandag den 24. februar 2014 kl. 18.00 i fælleslokalet i Figenparken, 4700 Næstved Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2 2 Godkendelse

Læs mere

På sit møde den 20. juni 2017 har bestyrelsen konstitueret sig således:

På sit møde den 20. juni 2017 har bestyrelsen konstitueret sig således: 1.06 1 Bestyrelsesmøde onsdag den 20. juni 2017 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Bestyrelsesmedlem Karin Jørgensen Bettina Grumsen Anders Nielsen Direktør

Læs mere

Notat. Beboerdemokrati

Notat. Beboerdemokrati Notat Beboerdemokrati For de fleste, som bor alment, er beboerdemokratiet - det at beboerne har indflydelse på dagligdagen i deres boligområde og også på udviklingen heraf - den naturligste ting i verden.

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 08. oktober 2013 kl. 18.30. Deltagere: Næstformand Bendt Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 08. oktober 2013 kl. 18.30. Deltagere: Næstformand Bendt Nielsen 13.09.1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 08. oktober 2013 kl. 18.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Bendt Nielsen Sekretær Dan Christensen Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Peter

Læs mere

FORHANDLINGSPROTOKOL ALBOA BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 27. MAJ 2015

FORHANDLINGSPROTOKOL ALBOA BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 27. MAJ 2015 Tilstede: Poul Ankersen Michael Korsholm Ole Østergaard Lone Terkildsen Tonny Mikkelsen Troels Munthe Kim S. Jensen Peter Andersen Niels Skov Nielsen Administrationschef Jens Løkke Møller Direktør John

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Struer og Lemvig den 23. august 2011 kl. 17.00 i Holstebro

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Struer og Lemvig den 23. august 2011 kl. 17.00 i Holstebro Referat af organisationsmøde 23. august 2011 Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Struer og Lemvig den 23. august 2011 kl. 17.00 i Holstebro Fra bestyrelsen deltog: Formand Regnar Sehested, Sally Jensen, Lars Nielsen,

Læs mere

Afdelingsmøde afd. 6 Bøgeparken, den 25. april 2016

Afdelingsmøde afd. 6 Bøgeparken, den 25. april 2016 Afdelingsmøde afd. 6 Bøgeparken, den 25. april 2016 Deltagere: 15 beboere fra 15 husstande. Fra boligforeningens organisationsbestyrelse deltog: Formand Hans Chr. Nielsen (HCN) Susanne Bergstedt Kjeld

Læs mere

OFFENTLIGT REFERAT. af bestyrelsesmøde i BOLIGSELSKABET SJÆLLAND

OFFENTLIGT REFERAT. af bestyrelsesmøde i BOLIGSELSKABET SJÆLLAND OFFENTLIGT REFERAT af bestyrelsesmøde i BOLIGSELSKABET SJÆLLAND Tid: Sted: Afbud: Tirsdag den 21. september 2010 kl. 18.00 Køgevej 46A, kld., Roskilde Per Pedersen 10.09.01 Opfølgning fra sidste møde Indledningsvist

Læs mere

Erik Piilgaard bød Karin Jørgensen velkommen i bestyrelsen.

Erik Piilgaard bød Karin Jørgensen velkommen i bestyrelsen. 12.01.1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. januar 2012 kl. 16.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Bendt Nielsen Sekretær Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Peter Kragballe Birthe

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra afdelingsbestyrelsesmødet 8. december 2014 Referatet blev godkendt

2. Godkendelse af referat fra afdelingsbestyrelsesmødet 8. december 2014 Referatet blev godkendt Afdelingsbestyrelsesmøde 21. januar 2015, kl. 19:00 Referat Til stede: Bestyrelsen: Suppleanter: Drift/BO-Vest: Dirigent: Referent: Vibeke Hansen (afbud), Maja Reutzer, Anita Wittusen, Tonny Bodal (afbud)

Læs mere

Bestyrelsesmødet blev grundet sygdom rykket fra den 18. til den 25. november 2015

Bestyrelsesmødet blev grundet sygdom rykket fra den 18. til den 25. november 2015 Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 25. november, kl. 17.30. Afbud: Bestyrelsesmødet blev grundet sygdom rykket fra den 18. til den 25. november 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2.

Læs mere

HANDLEPLAN 2016-2018. Vesterbrogade 4 7000 Fredericia 76 22 12 00 post@boligfa.dk www.boligfa.dk

HANDLEPLAN 2016-2018. Vesterbrogade 4 7000 Fredericia 76 22 12 00 post@boligfa.dk www.boligfa.dk HANDLEPLAN 2016-2018 Indsatser på baggrund af Målsætnings- og Handleplan godkendt af Repræsentantskabet i Boligkontoret Fredericia på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 19. november 2015 Vesterbrogade

Læs mere

AAB Silkeborg Afdeling 11AB

AAB Silkeborg Afdeling 11AB AAB Silkeborg Afdeling 11AB Referat af ordinært afdelingsmøde afholdt den 6. september 2018 Deltagere: Antal beboere: 4 Organisationsbestyrelse: Driftskontor: Administration: Susse Ibsen Allan Oldenburg

Læs mere

Kay Åge Petersen, Flemming Jørgensen (Albertslund Kommune)

Kay Åge Petersen, Flemming Jørgensen (Albertslund Kommune) Albertslund Boligselskab 2. maj 2012 Referat fra selskabsbestyrelsesmøde 16. april 2012 kl. 17.00 Deltagere: Adm.: Afbud: Karl Neumann, Lars Bremer, Kirsten Poulsen, Jeannette Nauta-Ridderstrøm, John Christiansen,

Læs mere

Beslutningsreferat af: Referat nr. 4. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 01.03.05 kl. 18.00 22.00

Beslutningsreferat af: Referat nr. 4. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 01.03.05 kl. 18.00 22.00 DIRIGENT: DAVID AD. 1 Fremmødte / Fraværende. Freddy, David, Pia H., Karin, Mads, Pia K., Aase. Afbud fra varmemester Per N., Klaus og Per Chr. AD. 2 Godkendelse af referat nr. 3. Rettelse til AD. 4 a.

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943. Aarhus Kommune Mødereferat Aarhus Kommune Teknik og Miljø Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødedato: 9. juni 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen:

Læs mere

Afdeling 20. Referat fra afdelingsmødet den 04. september 2012, kl. 19,00. I mødet deltog: 54 incl. afdelingsbestyrelsen

Afdeling 20. Referat fra afdelingsmødet den 04. september 2012, kl. 19,00. I mødet deltog: 54 incl. afdelingsbestyrelsen Side 1/6 Afdeling 20. Referat fra afdelingsmødet den 04. september 2012, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere: 54 incl. afdelingsbestyrelsen Fra afdelingsbestyrelsen: Anders Andersen Bodil Sørensen Finn

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 19. januar 2016 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 19. januar 2016 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 16.01 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 19. januar 2016 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

TIL BEBOERNE I AFDELING 63

TIL BEBOERNE I AFDELING 63 TIL BEBOERNE I AFDELING 63 VÆRSGO Her får du materiale til afdelingsmødet: Dagsorden Forretningsorden for afdelingsmødet Afdelingens driftsbudget 2016 Vedligeholdelsesopgaver 2016 Planlagt vedligeholdelse

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I PAB, AFDELING 4

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I PAB, AFDELING 4 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I PAB, AFDELING 4 Tid Tirsdag den 8. oktober 2013 Sted Afdelingskontoret, Åfløjen 5 Deltagere Afbud Dagsorden Patrick Abrahamsen Elisabeth Bransmark Kent Christensen Kim Holk

Læs mere

Albertslund Boligselskab Solhusene

Albertslund Boligselskab Solhusene Albertslund Boligselskab Solhusene Referat af beboermøde tirsdag den 29. marts 2016 kl. 19.00 30. marts 2016 Deltagere: 38 husstande, 76 stemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Dorthe Larsen, næstformand

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 4. december 2018 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 4. december 2018 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 18.11 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 4. december 2018 kl. 17.30 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Karin Jørgensen Bettina Grumsen

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen:

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Halsnæs Ny Boligselskab Referat fra organisationsbestyrelsesmøde Mandag den 16. februar 2015 kl. 18.00 i fælleshuset beliggende Melby Stationsvej 12 B, 70 Melby Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

FA09. Afdelingsmøde. Huskeliste til afdelingsbestyrelsen

FA09. Afdelingsmøde. Huskeliste til afdelingsbestyrelsen FA09 Afdelingsmøde Huskeliste til afdelingsbestyrelsen INDLEDNING Boligafdelingens øverst bestemmende organ er afdelingsmødet. Afdelingsmødet skal drøfte og godkende afdelingens budget for det kommende

Læs mere

Ungdomsbo. Beslutningspunkter: 1. Godkendelse af referat nr. 171 af 20. august 2015. 2. Revisionsprotokollat side 643. 3. Indkomne punkter.

Ungdomsbo. Beslutningspunkter: 1. Godkendelse af referat nr. 171 af 20. august 2015. 2. Revisionsprotokollat side 643. 3. Indkomne punkter. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 172 den 24. sept. 2015 kl. 15.30 Bestyrelsen: Mail-adresse: Claus-Peter Aanum (CPA) Formand clauspeteraanum@me.com Berit Skanderup (BS) Næstformand skanderup@fanonet.dk

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Ulla Torp, formand Povl Povlsen, næstformand Ulla Lundin Mona Jensen Karin Thomsen, Domea Ole Stolberg Afbud

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Ulla Torp, formand Povl Povlsen, næstformand Ulla Lundin Mona Jensen Karin Thomsen, Domea Ole Stolberg Afbud Halsnæs Ny Boligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde Mandag den 11. maj 2015 kl. 18.00 i fælleshuset beliggende Melby Stationsvej 12 B, 3370 Melby Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2

Læs mere

TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP

TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP Poppelhaven III Opførelsesår: 1960 54 boliger, rækkehuse Ole Rømers Vej Opførelsesår: 1990 9 boliger, rækkehuse Poppelhaven Opførelsesår:

Læs mere

Afd.75 - Havnen Notat fra byggeudvalgsmøde den 24. januar 2012, med materialevalg ved aptering, blev gennemgået af ART.

Afd.75 - Havnen Notat fra byggeudvalgsmøde den 24. januar 2012, med materialevalg ved aptering, blev gennemgået af ART. 12.02.1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 7. februar 2012 kl. 16.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Bendt Nielsen Sekretær Dan Christensen (fra pkt. 4) Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Søborg, den 29. oktober 2015 JLS/gj ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT fra ordinært møde torsdag den 22. oktober 2015 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet,

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007

Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007 Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007 Der afholdtes ordinær generalforsamling på Avedøre Bibliotek med følgende dagsorden: Ad 1. Valg af dirigent. 1. Valg af dirigent 2. Beretning

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00 Referat Sted Start 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00 Deltagere, Karl Jørgensen, Lotte Pluzek, Per Carstens, og Lars Olsen. Endvidere deltog og direktør Deltog ikke Referent Dirigent Der var afbud

Læs mere

Kollegieboligselskabet. Referat fra bestyrelsesmødet onsdag den 31. august kl. 17 00 på Hinderupgaard, Niels Bohrs Allé 21, 5230 Odense M.

Kollegieboligselskabet. Referat fra bestyrelsesmødet onsdag den 31. august kl. 17 00 på Hinderupgaard, Niels Bohrs Allé 21, 5230 Odense M. Kollegieboligselskabet Referat fra bestyrelsesmødet onsdag den 31. august kl. 17 00 på Hinderupgaard, Niels Bohrs Allé 21, 5230 Odense M. Dagsorden: 1. Protokol 2. Revisionsprotokol 3. Meddelelser fra

Læs mere

REFERAT. af repræsentantskabsmøde den 16. maj 2013. Formand Søren Høgsberg bød velkommen til Boligkontoret Århus repræsentantskabsmøde.

REFERAT. af repræsentantskabsmøde den 16. maj 2013. Formand Søren Høgsberg bød velkommen til Boligkontoret Århus repræsentantskabsmøde. REFERAT af repræsentantskabsmøde den 16. maj 2013 Formand Søren Høgsberg bød velkommen til Boligkontoret Århus repræsentantskabsmøde. 1. Valg af dirigent og referent m.m. Formanden foreslog valg af dirigent

Læs mere

Protokol af møde den 10. november 2015 blev godkendt.

Protokol af møde den 10. november 2015 blev godkendt. 15.11 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 15. december 2015 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB

POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB Indhold AAB s sociale ansvar - principielt... 1 Respekt for beboerdemokratiet... 2 Fremtidssikring... 2 Nybyggeri... 2 AAB s sociale ansvar - konkrete

Læs mere

Repræsentantskabsmøde den 11. april 2013, kl. 12 KAB, Studiestræde 38, mødelokale 3, 3. sal

Repræsentantskabsmøde den 11. april 2013, kl. 12 KAB, Studiestræde 38, mødelokale 3, 3. sal Referat Repræsentantskabsmøde den 11. april 2013, kl. 12 KAB, Studiestræde 38, mødelokale 3, 3. sal Til stede Nina Messerschmidt, Christine Langer, Svend Borgreen, Ole Nyholm, Bente Sørensen, Hanne M.

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 21. marts Side 1 af 7 Referat fra generalforsamling 18. marts 2010 Mødested Fælleshuset Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning 4. Forelæggelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 26. nov. 2015 Landsbyen i Våbensted Kl. 15:00

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 26. nov. 2015 Landsbyen i Våbensted Kl. 15:00 Referat Sted Start 26. nov. 2015 Landsbyen i Våbensted Kl. 15:00 Deltagere Niels Kruse, Karl Jørgensen, Lotte Pluzek, Lars Olsen, Kjeld Kjeldsen, Per Carstens og Palle Rasmussen. Endvidere suppleant Rinda

Læs mere

Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 7, Voldgården

Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 7, Voldgården Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 7, Voldgården Referat af afdelingsmødet Afholdt den 21. august 2014 2 Referat af afdelingsmødet den 21. august 2014 56 husstande svarende til 112 uddelte

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Aalborg Boligselskab af 1956

VEDTÆGTER. for. Aalborg Boligselskab af 1956 VEDTÆGTER for Aalborg Boligselskab af 1956 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Stk. 1. Boligorganisationens navn er Aalborg Boligselskab af 1956. Boligorganisationen har hjemsted i Aalborg Kommune. Stk.

Læs mere

Beboermøde Afdeling 4

Beboermøde Afdeling 4 Beboermøde Afdeling 4 Dagsorden beboermøde afdeling 4 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent 4. Valg af stemmeudvalg 5. Bestyrelsens beretning 6. Orientering om Helhedsplanen 7. Valg af styregruppe

Læs mere

Referat af ordinært budgetmøde afdeling 22, d 19. august 2015. kl. 19.00. Mødet startede kl 19.00 med 28 fremmødte beboere fra afd. 22.

Referat af ordinært budgetmøde afdeling 22, d 19. august 2015. kl. 19.00. Mødet startede kl 19.00 med 28 fremmødte beboere fra afd. 22. Referat af ordinært budgetmøde afdeling 22, d 19. august 2015. kl. 19.00. Mødet startede kl 19.00 med 28 fremmødte beboere fra afd. 22. Fra administrationen var der Åge Kristoffersen, Steen Johansen, Flemming

Læs mere

Referat af afdelingsmødet i afd. 40 Torsdag den 22. maj 2014 kl. 19.00 Syrensalen, Vejlby-Risskov Hallen

Referat af afdelingsmødet i afd. 40 Torsdag den 22. maj 2014 kl. 19.00 Syrensalen, Vejlby-Risskov Hallen Referat af afdelingsmødet i afd. 40 Torsdag den 22. maj 2014 kl. 19.00 Syrensalen, Vejlby-Risskov Hallen Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning og driftbudget A. Fremlæggelse af beretning for perioden

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 28. april 2016, kl. 17.00 Hvidovreparkens beboerlokale, Hvidovregade 18B, Hvidovre

Organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 28. april 2016, kl. 17.00 Hvidovreparkens beboerlokale, Hvidovregade 18B, Hvidovre Organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 28. april 2016, kl. 17.00 Hvidovreparkens beboerlokale, Hvidovregade 18B, Hvidovre Organisationsbestyrelsen: Formand Carsten Groth-Rasmussen, næstformand Mogens

Læs mere

Referat for organisationsbestyrelsesmøde i BoligSyd. tirsdag den 10. februar 2015 kl. 18.00

Referat for organisationsbestyrelsesmøde i BoligSyd. tirsdag den 10. februar 2015 kl. 18.00 Referat for organisationsbestyrelsesmøde i BoligSyd Mødested: Kontoret Kallemosen 16, Aabenraa. tirsdag den 10. februar 2015 kl. 18.00 Deltagere: Leif Poulsen LP, Monika Löck ML, Svend Jensen SJ, Jeanette

Læs mere

Boligselskabet brøndbyparken afd. 3. Søndag d. 08.04.07. Referat af: Referat nr. 5. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 03.04.07 kl. 18.30 22.

Boligselskabet brøndbyparken afd. 3. Søndag d. 08.04.07. Referat af: Referat nr. 5. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 03.04.07 kl. 18.30 22. DIRIGENT: SVEND ERIK AD. 1 Fremmødte / Fraværende. Varmemester Claus Kæstel, Freddy, Pia H., David, Karin, Pia K., Svend Erik, Sussie, Aase. Afbud fra Mads. AD. 2. Godkendelse af referat nr. 4. Ingen bemærkninger,

Læs mere

Først velkommen til jer beboer der har valgt at komme i aften. 1

Først velkommen til jer beboer der har valgt at komme i aften. 1 Side 1/6 Afdeling 16 Referat fra afdelingsmøde den 26. august 2015, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere: 42 inkl. afdelingsbestyrelsen. Fra afdelingsbestyrelsen: Lis Andersen Tina Munkholm Bjarne Hajbert

Læs mere

Det selvejende Boligselskab FOLKEBO

Det selvejende Boligselskab FOLKEBO Fredag den 22. juni 2012, kl. 16.00 afholdtes repræsentantskabsmøde på selskabets kontor i Albanigade 44, Odense. Til stede var: Bestyrelsen: Formanden Mogens Lind Henning Jensen Øvrige medlemmer af repræsentantskabet:

Læs mere

STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP

STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP AKB Taastrups afdelinger i Høje-Taastrup Taastrupgård Blåkildegård Taastrup Valhøj Taastrupgård Opførelsesår: 1972 913 boliger, etagebyggeri Blåkildegård Opførelsesår:

Læs mere

AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB

AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB Ternevænget 1 6360 Tinglev Tlf. 74 64 36 00 Fax 74 64 36 32 Til beboere i afdeling 5 Nørregade, Egevænget Bolderslev og Uge Allégade Cvr-nr 14 79 86 17 Sydbank A/S Kto. 7910-1751331

Læs mere

Boligforeningen AAB. Ny i afdelingsbestyrelsen

Boligforeningen AAB. Ny i afdelingsbestyrelsen Boligforeningen AAB Ny i afdelingsbestyrelsen Historien om AAB AAB blev stiftet i 1912. AAB blev stiftet for at skabe boliger uden spekulation. AAB har i dag over 100 afdelinger i Storkøbenhavn. AAB har

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I VESTERBO DEN 18. AUGUST 2011. Næstformand

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I VESTERBO DEN 18. AUGUST 2011. Næstformand REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I VESTERBO DEN 18. AUGUST 2011 X Robert Thorsen Bestyrelsesformand Lars Hansen Næstformand X Heidi Bindløv Bestyrelsesmedlem X Hans-Jørgen Krickhahn Bestyrelsesmedlem X Henrik

Læs mere

TIL BEBOERNE I AFDELING 57

TIL BEBOERNE I AFDELING 57 TIL BEBOERNE I AFDELING 57 VÆRSGO Her får du materiale til afdelingsmødet: Dagsorden Forretningsorden for afdelingsmødet Afdelingens driftsbudget 2016 Vedligeholdelsesopgaver 2016 Planlagt vedligeholdelse

Læs mere

.$W lìrþ--- Referat fra Ordinær Generalforsamling 19. maj 20L6

.$W lìrþ--- Referat fra Ordinær Generalforsamling 19. maj 20L6 .$W lìrþ--- z\ Boligforenin gen -' Loìland Den 19. maj 2OL6, holdt boligforeningen ordinærgeneral forsamling i Bangs Have, i Maribo. Der var mødte 82 beboere fra 63 husstande, Bestyrelsesformand Niels

Læs mere

Dagsorden. Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 1-55 Røde Kro

Dagsorden. Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 1-55 Røde Kro Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 1-55 Røde Kro Dato 26. august 2015 kl. 19.00 Sted Spaniensgade 25 A, kælderen Deltagere Fra afdelingen: 12 lejemål repræsenteret Fra fsb: Steen Søndergaard Thomsen,

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 24. juni 2014 kl. 18.30. Deltagere: Næstformand Dan Christensen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 24. juni 2014 kl. 18.30. Deltagere: Næstformand Dan Christensen 14.06. 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 24. juni 2014 kl. 18.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Dan Christensen Sekretær Bendt Nielsen Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Peter Kragballe

Læs mere

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 28. april 2016, kl. 16.30, i Beboerlokalet, Lundtoftegårdsvej 29, st. tv. 2800 Kgs.

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 28. april 2016, kl. 16.30, i Beboerlokalet, Lundtoftegårdsvej 29, st. tv. 2800 Kgs. Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 28. april 2016, kl. 16.30, i Beboerlokalet, Lundtoftegårdsvej 29, st. tv. 2800 Kgs. Lyngby Til stede: Afbud fra: Fra KAB: Indholdsfortegnelse Selskabet:...

Læs mere

MARTS 2016 ENERGIPOLITIK. Energipolitik for ALBOA // 03.2016 1

MARTS 2016 ENERGIPOLITIK. Energipolitik for ALBOA // 03.2016 1 MARTS 2016 ENERGIPOLITIK Energipolitik for ALBOA // 03.2016 1 Indhold ALMEN BOLIGORGANISATION AARHUS Vestergårdsvej 15 8260 Aarhus Telefon 87 406 700 Fax 87 406 701 post@alboa.dk www.alboa.dk CVR 29462518

Læs mere

INDHOLD. Indledning Opgaven Værdierne Beboerdemokratiet Kommunikationen Servicen Det boligsociale Miljøet Væksten Afslutning. Redaktion Østjysk Bolig

INDHOLD. Indledning Opgaven Værdierne Beboerdemokratiet Kommunikationen Servicen Det boligsociale Miljøet Væksten Afslutning. Redaktion Østjysk Bolig 02 MÅLSÆTNINGSPROGRAM 2015 ØSTJYSK BOLIG INDHOLD 4 5 6 8 9 11 12 13 14 15 Indledning Opgaven Værdierne Beboerdemokratiet Kommunikationen Servicen Det boligsociale Miljøet Væksten Afslutning Udgiver Organisationsbestyrelsen

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde den 12. maj 2014 i Beboerhuset, Finlandsvej 103A

Ordinært afdelingsmøde den 12. maj 2014 i Beboerhuset, Finlandsvej 103A Til samtlige beboere i afdeling 29, Finlandsparken Vejle, den 14. maj 2014 Ordinært afdelingsmøde den 12. maj 2014 i Beboerhuset, Finlandsvej 103A Hermed følger et kort referat af det ordinære afdelingsmøde

Læs mere

TIL BEBOERNE I AFDELING 38

TIL BEBOERNE I AFDELING 38 TIL BEBOERNE I AFDELING 38 VÆRSGO Her får du materiale til afdelingsmødet: Dagsorden Forretningsorden for afdelingsmødet Afdelingens driftsbudget Skema planlagt vedligeholdelse Årsregnskab Indkomne forslag

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. maj 2016 kl. 17.00. Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. maj 2016 kl. 17.00. Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 16.05 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. maj 2016 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

AFDELINGS-BESTYRELSESMØDE. Tirsdag den 14. februar 2012 kl. 18.30. Referat

AFDELINGS-BESTYRELSESMØDE. Tirsdag den 14. februar 2012 kl. 18.30. Referat Halsnæs Boligselskab, Afdeling 2502 Lathyrusvej/Vinderød Enghavevej Formand Bjarne Nederby Jessen, Vinderød Enghavevej 73, 3300 Frederiksværk. AFDELINGS-BESTYRELSESMØDE. Tirsdag den 14. februar 2012 kl.

Læs mere

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger Notat Boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd offentliggjorde den 15. september 2015 rapporten Hjemløshed i Danmark 2015. Af rapporten fremgår det,

Læs mere