Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger"

Transkript

1 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger Stald nr. Stald nr. Stald nr. 3 Stald nr. Stald nr. 5 Stald nr. Stald nr. 7 Stald nr. Stald nr. 9 Stald nr. Stald nr. Stald nr. Stald nr. 3 Stald nr.

2 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. Tilbage til oversigt Figur. viser en plan over stald nr..,, og angiver de forskellige måleområder og - er de forskellige målepunkter. I stalden er der i alt fire lodrette monterede ventilatorer. Figur. er og måleområder i en stald med fire lodrette monterede ventilatorer. FarmTest Kvæg, nr.

3 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. Temperatur, uden ventilator Temperatur, med ventilator Figur. en målte temperatur i stald nr. inden Figur.3 en målte temperatur i stald nr. mens Lufthastighed, uden ventilator Lufthastighed, med ventilator 3 3,5,5,5,5,5, Figur. en målte lufthastighed i stald nr. inden Figur.5 en målte lufthastighed i stald nr. mens Luftfugtighed, uden ventilator Luftfugtighed, med ventilator Figur. en målte luftfugtighed i stald nr. inden Figur.7 en målte luftfugtighed i stald nr. mens FarmTest Kvæg, nr.

4 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. Tilbage til oversigt Figur. viser en plan over stald nr..,, og angiver de forskellige måleområder og -7 er de forskellige målepunkter. I stalden er der i alt fire lodrette monterede ventilatorer. Figur. er og måleområder i en stald med fire lodrette monterede ventilatorer. FarmTest Kvæg, nr.

5 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. Temperatur, uden ventilator Temperatur, med ventilator 3,5 3,5 3,5 3,5,5, Figur. en målte temperatur i stald nr. inden Figur.3 en målte temperatur i stald nr. mens Lufthastighed, uden ventilator Lufthastighed, med ventilator,,,,,,,,,,,, Figur. en målte lufthastighed i stald nr. inden Figur.5 en målte lufthastighed i stald nr. mens Luftfugtighed, uden ventilator Luftfugtighed, med ventilator Figur. en målte luftfugtighed i stald nr. inden Figur.7 en målte luftfugtighed i stald nr. mens FarmTest Kvæg, nr.

6 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. 3 Tilbage til oversigt Figur 3. viser en plan over stald nr. 3., og angiver de forskellige måleområder og - er de forskellige målepunkter. I stalden er der i alt tre lodrette monterede ventilatorer. Figur 3. er og måleområder i en stald med tre lodrette monterede ventilatorer. FarmTest Kvæg, nr.

7 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. 3 Temperatur, uden ventilator Temperatur, med ventilator 5,5 5,5 5 5,5,5 3,5 3,5 3 3,5, Figur 3. en målte temperatur i stald nr. 3 inden Figur 3.3 en målte temperatur i stald nr. 3 mens Lufthastighed, uden ventilator Lufthastighed, med ventilator,5,5,5,5,5, Figur 3. en målte lufthastighed i stald nr. 3 inden Figur 3.5 en målte lufthastighed i stald nr. 3 mens Luftfugtighed, uden ventilator Luftfugtighed, med ventilator Figur 3. en målte luftfugtighed i stald nr. 3 inden Figur 3.7 en målte luftfugtighed i stald nr. 3 mens FarmTest Kvæg, nr.

8 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. Tilbage til oversigt Figur. viser en plan over stald nr.., og angiver de forskellige måleområder og -5 er de forskellige målepunkter. I stalden er der lodret monteret ventilator. Figur. er og måleområder i en stald med en lodret monteret ventilator. FarmTest Kvæg, nr.

9 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. Temperatur, uden ventilator Temperatur, med ventilator Figur. en målte temperatur i stald nr. inden Figur.3 en målte temperatur i stald nr. mens Lufthastighed, uden ventilator Lufthastighed, med ventilator,9,9,,,7,7,,5,,,5,,3,3,,,, Figur. en målte lufthastighed i stald nr. inden Figur.5 en målte lufthastighed i stald nr. mens Luftfugtighed, uden ventilator Luftfugtighed, med ventilator Figur. en målte luftfugtighed i stald nr. inden Figur.7 en målte luftfugtighed i stald nr. mens FarmTest Kvæg, nr.

10 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. 5 Tilbage til oversigt Figur 5. viser en plan over stald nr. 5.,, og angiver de forskellige måleområder og - er de forskellige målepunkter. I stalden er der lodrette monterede ventilatorer. Figur 5. er og måleområder i en stald med to lodrette monterede ventilatorer. FarmTest Kvæg, nr.

11 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. 5 Temperatur, uden ventilator Temperatur, med ventilator Figur 5. en målte temperatur i stald nr. 5 inden Figur 5.3 en målte temperatur i stald nr. 5 mens Lufthastighed, uden ventilator Lufthastighed, med ventilator,7,7,,,5,5,,3,,3,,,, Figur 5. en målte lufthastighed i stald nr. 5 inden Figur 5.5 en målte lufthastighed i stald nr. 5 mens Luftfugtighed, uden ventilator Luftfugtighed, med ventilator Figur 5. en målte luftfugtighed i stald nr. 5 inden Figur 5.7 en målte luftfugtighed i stald nr. 5 mens FarmTest Kvæg, nr.

12 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. Tilbage til oversigt Figur. viser en plan over stald nr..,, og angiver de forskellige måleområder og - er de forskellige målepunkter. I stalden er der lodrette monterede ventilatorer. Figur. er og måleområder i en stald med to lodrette monterede ventilatorer. FarmTest Kvæg, nr.

13 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. Temperatur, uden ventilator Temperatur, med ventilator Figur. en målte temperatur i stald nr. inden Figur.3 en målte temperatur i stald nr. mens Lufthastighed, uden ventilator Lufthastighed, med ventilator,5,5 3,5 3,5 3,5,5 3,5,5,5, Figur. en målte lufthastighed i stald nr. inden Figur.5 en målte lufthastighed i stald nr. mens Luftfugtighed, uden ventilator Luftfugtighed, med ventilator Figur. en målte luftfugtighed i stald nr. inden Figur.7 en målte luftfugtighed i stald nr. mens FarmTest Kvæg, nr.

14 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. 7 Tilbage til oversigt Figur 7. viser en plan over stald nr. 7.,,, og E angiver de forskellige måleområder og -5 er de forskellige målepunkter. I stalden er der vandrette monterede ventilatorer. Figur 7. er og måleområder i en stald med to vandrette monterede ventilatorer. FarmTest Kvæg, nr.

15 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. 7 Temperatur, uden ventilator Temperatur, med ventilator E E Figur 7. en målte temperatur i stald nr. 7 inden Figur 7.3 en målte temperatur i stald nr. 7 mens Lufthastighed, uden ventilator Lufthastighed, med ventilator,5,5,5 E,5 E,5, Figur 7. en målte lufthastighed i stald nr. 7 inden Figur 7.5 en målte lufthastighed i stald nr. 7 mens Luftfugtighed, uden ventilator Luftfugtighed, med ventilator E 75 7 E Figur 7. en målte luftfugtighed i stald nr. 7 inden Figur 7.7 en målte luftfugtighed i stald nr. 7 mens FarmTest Kvæg, nr.

16 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. Tilbage til oversigt Figur. viser en plan over stald nr..,, og angiver de forskellige måleområder og - er de forskellige målepunkter. I stalden er der vandrette monterede ventilatorer. Figur. er og måleområder i en stald med to vandrette monterede ventilatorer. FarmTest Kvæg, nr.

17 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. Temperatur, uden ventilator Temperatur, med ventilator,5,5,5,5,5,5 9,5 9, Figur. en målte temperatur i stald nr. inden Figur.3 en målte temperatur i stald nr. mens Lufthastighed, uden ventilator Lufthastighed, med ventilator 3 3,5,5,5,5,5, Figur. en målte lufthastighed i stald nr. inden Figur.5 en målte lufthastighed i stald nr. mens Luftfugtighed, uden ventilator Luftfugtighed, med ventilator Figur. en målte luftfugtighed i stald nr. inden Figur.7 en målte luftfugtighed i stald nr. mens FarmTest Kvæg, nr.

18 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. 9 Tilbage til oversigt Figur 9. viser en plan over stald nr. 9.,, og angiver de forskellige måleområder og -7 er de forskellige målepunkter. I stalden er der lodrette monterede ventilatorer. Figur 9. er og måleområder i en stald med seks lodrette monterede ventilatorer. FarmTest Kvæg, nr.

19 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. 9 Temperatur, uden ventilator Temperatur, med ventilator Figur 9. en målte temperatur i stald nr. 9 inden Figur 9.3 en målte temperatur i stald nr. 9 mens Lufthastighed, uden ventilator Lufthastighed, med ventilator,5,5,5,5,5, Figur 9. en målte lufthastighed i stald nr. 9 inden Figur 9.5 en målte lufthastighed i stald nr. 9 mens Luftfugtighed, uden ventilator Luftfugtighed, med ventilator Figur 9. en målte luftfugtighed i stald nr. 9 inden Figur 9.7 en målte luftfugtighed i stald nr. 9 mens FarmTest Kvæg, nr.

20 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. Tilbage til oversigt Figur. viser en plan over stald nr..,, og angiver de forskellige måleområder og - er de forskellige målepunkter. I stalden er der lodrette monterede ventilatorer. Figur. er og måleområder i en stald med to lodrette monterede ventilatorer. FarmTest Kvæg, nr.

21 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. Temperatur, uden ventilator Temperatur, med ventilator Figur. en målte temperatur i stald nr. inden Figur.3 en målte temperatur i stald nr. mens Lufthastighed, uden ventilator Lufthastighed, med ventilator,7,7,,,5,5,,3,,3,,,, Figur. en målte lufthastighed i stald nr. inden Figur.5 en målte lufthastighed i stald nr. mens Luftfugtighed, uden ventilator Luftfugtighed, med ventilator Figur. en målte luftfugtighed i stald nr. inden Figur.7 en målte luftfugtighed i stald nr. mens FarmTest Kvæg, nr.

22 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. Tilbage til oversigt Figur. viser en plan over stald nr.., og angiver de forskellige måleområder og - er de forskellige målepunkter. I stalden er der lodrette monterede ventilatorer. Figur. er og måleområder i en stald med to lodrette monterede ventilatorer. FarmTest Kvæg, nr.

23 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. Temperatur, uden ventilator Temperatur, med ventilator Figur. en målte temperatur i stald nr. inden Figur.3 en målte temperatur i stald nr. mens Lufthastighed, uden ventilator Lufthastighed, med ventilator,9,9,,,7,7,,,5,,5,,3,3,,,, Figur. en målte lufthastighed i stald nr. inden Figur.5 en målte lufthastighed i stald nr. mens Luftfugtighed, uden ventilator Luftfugtighed, med ventilator Figur. en målte luftfugtighed i stald nr. inden Figur.7 en målte luftfugtighed i stald nr. mens FarmTest Kvæg, nr.

24 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. Tilbage til oversigt Figur. viser en plan over stald nr..,,, og E angiver de forskellige måleområder og -9 er de forskellige målepunkter. I stalden er der lodrette monterede ventilatorer. Figur. er og måleområder i en stald med to lodrette monterede ventilatorer. FarmTest Kvæg, nr.

25 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. Temperatur, uden ventilator Temperatur, med ventilator E E Figur. en målte temperatur i stald nr. inden Figur.3 en målte temperatur i stald nr. mens Lufthastighed, uden ventilator Lufthastighed, med ventilator,,,7,7,,,5,,3 E,5,,3 E,,,, Figur. en målte lufthastighed i stald nr. inden Figur.5 en målte lufthastighed i stald nr. mens Luftfugtighed, uden ventilator Luftfugtighed, med ventilator E 75 7 E Figur. en målte luftfugtighed i stald nr. inden Figur.7 en målte luftfugtighed i stald nr. mens FarmTest Kvæg, nr.

26 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. 3 Tilbage til oversigt Figur 3. viser en plan over stald nr. 3., og angiver de forskellige måleområder og -5 er de forskellige målepunkter. I stalden er der vandrette monterede ventilatorer. Figur 3. er og måleområder i en stald med to vandrette monterede ventilatorer. FarmTest Kvæg, nr.

27 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. 3 Temperatur, uden ventilator Temperatur, med ventilator 5 5,5,5 3,5 3,5 3,5 3,5,5,5,5, Figur 3. en målte temperatur i stald nr. 3 inden Figur 3.3 en målte temperatur i stald nr. 3 mens Lufthastighed, uden ventilator Lufthastighed, med ventilator,,,35,35,3,3,5,,5,5,,5,,,5, Figur 3. en målte lufthastighed i stald nr. 3 inden Figur 3.5 en målte lufthastighed i stald nr. 3 mens Luftfugtighed, uden ventilator Luftfugtighed, med ventilator Figur 3. en målte luftfugtighed i stald nr. 3 inden Figur 3.7 en målte luftfugtighed i stald nr. 3 mens FarmTest Kvæg, nr.

28 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. Tilbage til oversigt Figur. viser en plan over stald nr.., og angiver de forskellige måleområder og - er de forskellige målepunkter. I stalden er der lodrette monterede ventilatorer. Figur. er og måleområder i en stald med to lodrette monterede ventilatorer. FarmTest Kvæg, nr.

29 Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger i stald nr. Temperatur, uden ventilator Temperatur, med ventilator Figur. en målte temperatur i stald nr. inden Figur.3 en målte temperatur i stald nr. mens Lufthastighed, uden ventilator Lufthastighed, med ventilator,9,9,,,7,7,,5,,,5,,3,3,,,, Figur. en målte lufthastighed i stald nr. inden Figur.5 en målte lufthastighed i stald nr. mens Luftfugtighed, uden ventilator Luftfugtighed, med ventilator Figur. en målte luftfugtighed i stald nr. inden Figur.7 en målte luftfugtighed i stald nr. mens FarmTest Kvæg, nr.

Start i cirklen med nummer 1 - følg derefter pilene:

Start i cirklen med nummer 1 - følg derefter pilene: Bogstaver Bogstavet a Skriv bogstavet a i skrivehusene: Farv den figur som starter med a: Bogstavet b Skriv bogstavet b i skrivehusene: Farv den figur som starter med b: Bogstavet c Skriv bogstavet c i

Læs mere

Skab et godt klima i stalden

Skab et godt klima i stalden Skab et godt klima i stalden Landskonsulent Jan Brøgger Rasmussen Landscentret, Byggeri og Teknik Dansk Kvæg Kongres 2005 Disposition Naturlig ventilation Varmestress? Ventilatorer Resume Naturlig ventilation

Læs mere

Kvæg nr FarmTest. Ventilatorer i kvægstalde

Kvæg nr FarmTest. Ventilatorer i kvægstalde Kvæg nr. 28 2005 FarmTest Ventilatorer i kvægstalde Ventilatorer i kvægstalde Af Anja Juul Freudendal og Jan Brøgger Rasmussen, Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret, Byggeri og Teknik Titel: Ventilatorer

Læs mere

Eksempel på funktion af 2 variable, som har egentligt lokalt minimum på enhver ret linje gennem origo, men som ikke har lokalt minimum i origo!

Eksempel på funktion af 2 variable, som har egentligt lokalt minimum på enhver ret linje gennem origo, men som ikke har lokalt minimum i origo! Eksempel på funktion af 2 variable, som har egentligt lokalt minimum på enhver ret linje gennem origo, men som ikke har lokalt minimum i origo! Eksemplet er hentet fra side 122 i bogen "Counterexamples

Læs mere

Lineære modeller. Taxakørsel: Et taxa selskab tager 15 kr. pr. km man kører i deres taxa. Hvis vi kører 2 km i taxaen koster turen altså

Lineære modeller. Taxakørsel: Et taxa selskab tager 15 kr. pr. km man kører i deres taxa. Hvis vi kører 2 km i taxaen koster turen altså Lineære modeller Opg.1 Taxakørsel: Et taxa selskab tager 15 kr. pr. km man kører i deres taxa. Hvis vi kører 2 km i taxaen koster turen altså Hvor meget koster det at køre så at køre 10 km i Taxaen? Sammenhængen

Læs mere

med følgende resultat: Z-værdien (vanddampdiffusionsmodstanden) for 40 mm tykke pudsprøveemner blev i forhold til ovennævnte metode bestemt til:

med følgende resultat: Z-værdien (vanddampdiffusionsmodstanden) for 40 mm tykke pudsprøveemner blev i forhold til ovennævnte metode bestemt til: Prøvningsrapport Sag nr. For: Dr. Neergaards Vej 15 2970 Hørsholm Afdelingen for Byggeteknik og Produktivitet P.O. Box 119 Dr. Neergaards Vej 15 DK-2970 Hørsholm T +45 4586 5533 F +45 4586 7535 E info@by-og-byg.dk

Læs mere

Fjerkræ nr. 6 2008. FarmTest. Måling af lys i konsumægsstalde

Fjerkræ nr. 6 2008. FarmTest. Måling af lys i konsumægsstalde Fjerkræ nr. 6 2008 FarmTest Måling af lys i konsumægsstalde Måling af lys i konsumægs- stalde Af Palle Vinstrup, Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret, Fjerkræ Titel: Måling af lys i konsumægsstalde

Læs mere

Vejledning: ventilationsanlæg på indendørs skydebaner

Vejledning: ventilationsanlæg på indendørs skydebaner Vejledning: ventilationsanlæg på indendørs skydebaner Februar 2013 Udført for: De Danske Skytteforeninger Vingstedvej 27 7182 Bredsten Jørn Bødker Energi og Klima Energieffektivisering og Ventilation 11.

Læs mere

Egebjergskolen nr. 1 - CO²

Egebjergskolen nr. 1 - CO² Egebjergskolen nr. 1-00 00 00 1 07:03:53 07::53 07:53:53 08::53 08:43:53 09:08:53 09:33:53 09:58:53 10::53 10:48:53 11:13:53 11:38:53 12:03:53 12::53 12:53:53 13::53 13:43:53 14:08:53 14:33:53 14:58:53

Læs mere

Asymptoter. for standardforsøgene i matematik i gymnasiet. 2003 Karsten Juul

Asymptoter. for standardforsøgene i matematik i gymnasiet. 2003 Karsten Juul Asymptoter for standardforsøgene i matematik i gymnasiet 2003 Karsten Juul Indledning om lodrette asymptoter Lad f være funktionen bestemt ved =, 2. 2 Vi udregner funktionsværdierne i nogle -værdier der

Læs mere

Målerapport for luftgennemtrængelighed i bygning, samt termografisk inspektion af bygning. Demo Rapport

Målerapport for luftgennemtrængelighed i bygning, samt termografisk inspektion af bygning. Demo Rapport Målerapport for luftgennemtrængelighed i bygning, samt termografisk inspektion af bygning. Undersøgelsessted: Dato for undersøgelse: Undersøgelsessted Dato for undersøgelse Afd. Nord. Thomasmindevej 10

Læs mere

SIMULERING AF ENERGIFORBRUG FOR DYNAMIC MULTISTEP I KOMBINATION MED LPC-VENTILATORER FRA SKOV A/S

SIMULERING AF ENERGIFORBRUG FOR DYNAMIC MULTISTEP I KOMBINATION MED LPC-VENTILATORER FRA SKOV A/S SIMULERING AF ENERGIFORBRUG FOR DYNAMIC MULTISTEP I KOMBINATION MED LPC-VENTILATORER FRA SKOV A/S NOTAT NR. 1231 Simuleringer af energisignaturen fra en slagtesvinesektion med Dynamic og DA600-LPC12 ventilatorer

Læs mere

Monteringsanvisning for Snorudløb type 1

Monteringsanvisning for Snorudløb type 1 1.1 Montering af betjeningssnor på hjul Figur 1 Hvis betjeningssnor med hjul ikke er monteret på glasset gøres dette med en unbrako nøgle. Se efter at snorens længde er den rigtige til glassets højde.

Læs mere

ALD. Lyddæmpende ydervægsrist KORT OVERSIGT

ALD. Lyddæmpende ydervægsrist KORT OVERSIGT Lyddæmpende ydervægsrist KORT OVERSIGT Fremragende lyddæmpning En robust rist, der kan klare krævende klimaforhold Kan fås i en række forskellige materialer Teknisk beskrivelse Generelt ALD-rist reducerer

Læs mere

MANUAL. for Sukup Europe silostyring. Kvalitet, styrke og effektivitet. Mimersvej 5, DK-8722 Hedensted, T: , E:

MANUAL. for Sukup Europe silostyring. Kvalitet, styrke og effektivitet. Mimersvej 5, DK-8722 Hedensted, T: , E: MANUAL for Sukup Europe silostyring Kvalitet, styrke og effektivitet Mimersvej 5, DK-8722 Hedensted, T: +45 7568 5311, E: info@sukup-eu.com // INDHOLDSFORTEGNELSE Oversigt styring side 1 Betjening af anlægget

Læs mere

Dr.Pascal med tilslutningsprint DAT med 4 A triac KLIMA - PROCESSOR

Dr.Pascal med tilslutningsprint DAT med 4 A triac KLIMA - PROCESSOR Dr.Pascal med tilslutningsprint DAT med 4 A triac KLIMA - PROCESSOR INSTALLATION Pascal-DAT-Installation - Klima Design A/S - 24. november 2010 1 1.0 El-tilslutning Kabler Temperaturføler- og styrespændingssignaler

Læs mere

Indretning af stalde til kvæg

Indretning af stalde til kvæg Indretning af stalde til kvæg Danske anbefalinger, 4. udgave, 2005 Figur 1.1 Kvægets synsfelt Figur 1.2 Kvægets fysiske og sociale rum (individualafstand). A: Frontal kamp B: Pandestød fra siden C: Trussel

Læs mere

FarmTest - Bygninger nr. 6-2002. Stålsiloer til korn

FarmTest - Bygninger nr. 6-2002. Stålsiloer til korn FarmTest - Bygninger nr. 6-2002 Stålsiloer til korn Stålsiloer til korn Af landskonsulent Jens Johnsen Høy, Landskontoret for Bygninger og Maskiner Titel: FarmTest - Bygninger nr. 6. Stålsiloer til korn

Læs mere

Tæl og skriv hvor mange af hver figur som findes i billederne herunder. A = = = B = = =

Tæl og skriv hvor mange af hver figur som findes i billederne herunder. A = = = B = = = Tæl figurer - iler Navn: Klasse: Materiale ID: PIC.21.1.1.da Tæl figurer - iler Lærer: Dato: Klasse: 4 10 6 6 6 8 Materiale ID: PIC.21.1.1.da Tæl figurer - iler Navn: Klasse: Materiale ID: PIC.21.2.1.da

Læs mere

Svejse traktor WELDYCAR

Svejse traktor WELDYCAR Svejse traktor WELDYCAR 1/11 1 -Beskrivelse Weldycar er en 4-hjulstrukken transportabel svejsetraktor, som er specielt designet for mekaniseret svejsning i forskellige positioner (vandret, skrå eller lodret).

Læs mere

Statisk analyse. Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Statisk analyse Dato: 16-07-2014

Statisk analyse. Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Statisk analyse Dato: 16-07-2014 2014 Statisk analyse Statisk Redegørelse: Marienlyst alle 2 3000 Helsingør Beskrivelse af projekteret bygning. Hovedsystem: Bygningens statiske hovedsystem udgøres af et skivesystem bestående af dæk og

Læs mere

GUX. Matematik. A-Niveau. August 2015. Kl. 9.00-14.00. Prøveform a GUX152 - MAA

GUX. Matematik. A-Niveau. August 2015. Kl. 9.00-14.00. Prøveform a GUX152 - MAA GUX Matematik A-Niveau August 05 Kl. 9.00-4.00 Prøveform a GUX5 - MAA Matematik A Prøvens varighed er 5 timer. Prøven består af opgaverne til 0 med i alt 5 spørgsmål. De 5 spørgsmål indgår med lige vægt

Læs mere

Svejsetraktor WELDYCAR

Svejsetraktor WELDYCAR Svejsetraktor WELDYCAR 1/10 1 -Beskrivelse Weldycar er en 4-hjulstrukken transportabel svejsetraktor, som er specielt designet for mekaniseret svejsning i forskellige positioner (vandret, skrå eller lodret).

Læs mere

Installation Røgdetektor ELQZ-2-428-2, GOLD

Installation Røgdetektor ELQZ-2-428-2, GOLD Installation Røgdetektor ELQZ-2-428-2, GOLD Generelt Røgdetektor ELQZ-2-428-2 benyttes til at måle røggasser i ventilationskanaler. Den består af en ioniserende detektor monteret i et adaptersystem, hvor

Læs mere

En perspektivtegning er en tegning, der forsøger at efterligne, hvordan øjet ser virkeligheden.

En perspektivtegning er en tegning, der forsøger at efterligne, hvordan øjet ser virkeligheden. En perspektivtegning er en tegning, der forsøger at efterligne, hvordan øjet ser virkeligheden. Når man tegner perspektivtegninger, er der forskellige finter til at lave de rigtige størrelsesforhold. Nedenfor

Læs mere

koordinatsystemer og skemaer

koordinatsystemer og skemaer brikkerne til regning & matematik koordinatsystemer og skemaer basis preben bernitt brikkerne til regning & matematik Koordinatsystemer og skemaer, basis 1. Udgave som E-bog 2003 by bernitt-matematik.dk

Læs mere

Fjerkræ nr FarmTest. Måling af lys i slagtekyllingestalde

Fjerkræ nr FarmTest. Måling af lys i slagtekyllingestalde Fjerkræ nr. 5 2006 FarmTest Måling af lys i slagtekyllingestalde Måling af lys i slagtekyllingestalde Af Lars Harritsø og Palle Vinstrup, Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret, Fjerkræ Titel: Måling

Læs mere

med følgende resultat: Z-værdien (vanddampdiffusionsmodstanden) for 72 mm tykke halmprøveemner blev i forhold til ovennævnte metode bestemt til:

med følgende resultat: Z-værdien (vanddampdiffusionsmodstanden) for 72 mm tykke halmprøveemner blev i forhold til ovennævnte metode bestemt til: Prøvningsrapport Sag nr. 423-8/B For: Dr. Neergaards Vej 15 2970 Hørsholm Afdelingen for Byggeteknik og Produktivitet P.O. Box 119 Dr. Neergaards Vej 15 DK-2970 Hørsholm T +45 4586 5533 F +45 4586 7535

Læs mere

Matematik og dam. hvordan matematik kan give overraskende resultater om et velkendt spil. Jonas Lindstrøm Jensen

Matematik og dam. hvordan matematik kan give overraskende resultater om et velkendt spil. Jonas Lindstrøm Jensen Matematik og dam hvordan matematik kan give overraskende resultater om et velkendt spil Jonas Lindstrøm Jensen (jonas@imf.au.dk) March 200 Indledning Det klassiske spil dam spilles på et almindeligt skakbræt.

Læs mere

Energieftersyn af ventilations- og klimaanlæg

Energieftersyn af ventilations- og klimaanlæg 19. november 2008 RMH + MJ Energieftersyn af ventilations- og klimaanlæg Af Rikke Marie Hald, Energistyrelsen, og Mogens Johansson, Dansk Energi Analyse A/S Fra 1. januar 2008 skal større ventilations-

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING FOR PERSIENNER I TERMORUDER

MONTERINGSVEJLEDNING FOR PERSIENNER I TERMORUDER MONTERINGSVEJLEDNING FOR PERSIENNER I TERMORUDER INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Montering af termoruder med manuelt betjente persienner...... Side 1 1.1 Betjeningsmekanismens pladsbehov........ Side 1 1.2 Montering

Læs mere

DA 60-920. Teknisk Info 2014.11.14

DA 60-920. Teknisk Info 2014.11.14 Teknisk Info 2014.11.14 2 Teknisk Info PRODUKTBESKRIVELSE DA 60 indblæsningshoved er et luftindtag der kombinerer høj ydelse med lav lufthastighed i dyrenes opholdszone. yder op til 20.000 m 3 /time ved

Læs mere

Ansøgning om byggetilladelse til altaner

Ansøgning om byggetilladelse til altaner Ansøgning om byggetilladelse til altaner Henrik Ibsensvej 24-30 1813 Frederiksberg 01.04.2015 Omfang af ansøgning Hermed ansøger MinAltan.dk om opførelse af 13 nye altaner samt 1 trappenedgang på Henrik

Læs mere

2 Purus Line et design der ses

2 Purus Line et design der ses 3. UDGAVE Purus Line & Purus Corner Et design der ses Funktioner du kan stole på Frihed i indretningen Største vandtæthed ved montering Nu også ekstra lav byggehøjde 2 Purus Line et design der ses PURUS

Læs mere

H. JESSEN JÜRGENSEN A/S

H. JESSEN JÜRGENSEN A/S H. JESSEN JÜRGENSEN A/S - alt til klima- og køleanlæg Model FCTB Gulv-/ væg- og loftmodel - indedel (kun køling) BETJENINGSVEJLEDNING Læs denne vejledning grundigt igennem og opbevar den til senere brug.

Læs mere

FC10 FEED CONTROL BRUGERMANUAL

FC10 FEED CONTROL BRUGERMANUAL FC10 FEED CONTROL BRUGERMANUAL 2 Indholdsfortegnelse FC10 Taster og display... 3 Tilstand... 4 Indstillinger... 4 Log... 5 Alarm... 5 Udløser... 6 Trækstation... 6 Installatør menu... 6 3 FC10 Taster og

Læs mere

Konstruktion. d: En cirkel med diameter 7,4 cm. e: En trekant med grundlinie på 9,6 cm og højde på 5,2 cm. (Der er mange muligheder)

Konstruktion. d: En cirkel med diameter 7,4 cm. e: En trekant med grundlinie på 9,6 cm og højde på 5,2 cm. (Der er mange muligheder) 1: Tegn disse figurer: a: Et kvadrat med sidelængden 3,5 cm. b: En cirkel med radius 4,. c: Et rektangel med sidelængderne 3,6 cm og 9,. d: En cirkel med diameter 7,. e: En trekant med grundlinie på 9,6

Læs mere

Byggemanagement. Byggemanagement Dato:

Byggemanagement. Byggemanagement Dato: Byggemanagement Tjekliste udarbejdet af: Merete Studnitz, Torben Jensen, Jan Brochstedt Olsen, Joachim Gleerup Andersen, Josva Møller Jensen, Cathrine Margrethe Bak Pedersen og Laust Skov 1 2.4 Staldindretning

Læs mere

CL-SW 101. Pladesamling: mellemunderstøtninger. Skruet på træ. Vandret snit. Pladesamling og mellemunderstøtninger. Skruet på træ.

CL-SW 101. Pladesamling: mellemunderstøtninger. Skruet på træ. Vandret snit. Pladesamling og mellemunderstøtninger. Skruet på træ. Pladesamling og mellemunderstøtninger. Skruet på træ. Vandret snit CL-SW 0 00/9 x 00/00 mm / mm 00/00 x 00/00/000 mm, / 9 mm ) Cembrit Facadeskrue CL-SW (til træ), mm x mm ) EPDM bånd 0 eller 0 mm ) Åben

Læs mere

Montagevejledning for frilands spær

Montagevejledning for frilands spær Dette er til frilandsopsætning med 2 rækker sol paneler i 15 eller 30 grader og på to ben. Afstand spær center Det er vigtig at kende afstanden mellem spærene til frilandsopsætningen. Afstanden må max.

Læs mere

FarmTest - Planteavl nr. 22-2003. Støvreducerende foranstaltninger ved håndtering af kartofler

FarmTest - Planteavl nr. 22-2003. Støvreducerende foranstaltninger ved håndtering af kartofler FarmTest - Planteavl nr. 22-2003 Støvreducerende foranstaltninger ved håndtering af kartofler Støvreducerende foranstaltninger ved håndtering af kartofler Af konsulent Knud Bastholm, Dansk Landbrugsrådgivning,

Læs mere

Bygningsundersøgelse

Bygningsundersøgelse Bygningsundersøgelse Del I - med termografi Jernaldervej 259A, 1.th, 8210 Aarhus V Udført d. 4. marts 2016 af: Morten Klausholm Mobil: 25 59 64 65 Brogesvej 3 DK 8600 Silkeborg CVR-nr. 25 92 48 00 Web:

Læs mere

Dr.Pascal med tilslutningsprint T2 med 2 A strømforsyning KLIMA - PROCESSOR

Dr.Pascal med tilslutningsprint T2 med 2 A strømforsyning KLIMA - PROCESSOR Dr.Pascal med tilslutningsprint T2 med 2 A strømforsyning KLIMA - PROCESSOR INSTALLATION Pascal-T2-Installation - Klima Design A/S - 24. november 2010 1 1.0 El-tilslutning Kabler Temperaturføler- og styrespændingssignaler

Læs mere

EF-S55-250mm f/4-5.6 IS

EF-S55-250mm f/4-5.6 IS EF-S55-250mm f/4-5.6 IS DEN Brugsvejledning Tak fordi du har købt et Canon produkt. Canon EF-S55-250mm f/4-5,6 IS objektivet er et high-performance telezoomobjektiv, der er udstyret med en billedstabilisator

Læs mere

for matematik på C-niveau i stx og hf

for matematik på C-niveau i stx og hf VariabelsammenhÄnge generelt for matematik på C-niveau i stx og hf NÅr x 2 er y 2,8. 2014 Karsten Juul 1. VariabelsammenhÄng og dens graf og ligning 1.1 Koordinatsystem I koordinatsystemer (se Figur 1):

Læs mere

sammenhänge for C-niveau i stx 2013 Karsten Juul

sammenhänge for C-niveau i stx 2013 Karsten Juul LineÄre sammenhänge for C-niveau i stx y 0,5x 2,5 203 Karsten Juul : OplÄg om lineäre sammenhänge 2 Ligning for lineär sammenhäng 2 3 Graf for lineär sammenhäng 2 4 Bestem y når vi kender x 3 5 Bestem

Læs mere

Spilleregler

Spilleregler 3 Spilleregler 4 9 4 4 9 3 HISTORIEN BAG MATRIBUS er opfundet og udviklet af Louise Bang, lærerstuderende på University College Sjælland. Louise har gennem sine jobs som lærer erfaret, at der i vores digitaliserede

Læs mere

3.6.1. Projektering / Brandisolering af bærende stålkonstruktioner / Konstruktionseksempler. Glasroc F FireCase. Konstruktionseksempler - Søjler

3.6.1. Projektering / Brandisolering af bærende stålkonstruktioner / Konstruktionseksempler. Glasroc F FireCase. Konstruktionseksempler - Søjler Konstruktionseksempler - Søjler -sidet beklædt søjle med lag som er samlet med skruer alt. klammer. -sidet beklædt søjle med lag som er samlet med skruer alt. klammer samt stålvinkler. Figur A Figur B

Læs mere

Mircobit Kursus Lektion 5 (Du skal her vælge Lets Code og nederst Microsoft Block Editor.)

Mircobit Kursus Lektion 5   (Du skal her vælge Lets Code og nederst Microsoft Block Editor.) Mircobit Kursus Lektion 5 http://microbit.org/ (Du skal her vælge Lets Code og nederst Microsoft Block Editor.) Vi laver en variabel point til at holde styr på pointene. Af en mystisk grund kunne man ikke

Læs mere

Bygninger nr. 10 2005. FarmTest. Stålrammer eller trægitterspær

Bygninger nr. 10 2005. FarmTest. Stålrammer eller trægitterspær Bygninger nr. 10 2005 FarmTest Stålrammer eller trægitterspær Stålrammer eller trægitterspær Af Henrik Frederiksen, Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret, Byggeri og Teknik Titel: Stålrammer eller trægitterspær

Læs mere

SAMLING AF VENTILATIONSAFKAST SOM METODE TIL REDUKTION AF GENEAFSTANDE FOR LUGT FRA SVINEPRODUKTION

SAMLING AF VENTILATIONSAFKAST SOM METODE TIL REDUKTION AF GENEAFSTANDE FOR LUGT FRA SVINEPRODUKTION SAMLING AF VENTILATIONSAFKAST SOM METODE TIL REDUKTION AF GENEAFSTANDE FOR LUGT FRA SVINEPRODUKTION Bjarne Bjerg, Københavns Universitet 16.06.2016 MÅNEGRISEN Månegrisen er et offentlig-privat-partnerskab

Læs mere

Aalborg Universitet. Skriftlig eksamen i Grundlæggende Mekanik og Termodynamik. Tirsdag d. 31. maj 2016 kl

Aalborg Universitet. Skriftlig eksamen i Grundlæggende Mekanik og Termodynamik. Tirsdag d. 31. maj 2016 kl Aalborg Universitet Skriftlig eksamen i Grundlæggende Mekanik og Termodynamik Tirsdag d. 31. maj 2016 kl. 9 00-13 00 Ved bedømmelsen vil der blive lagt vægt på argumentationen (som bør være kort og præcis),

Læs mere

Sikringsskabe fra SafeGroup Med sikkerhed et godt valg...

Sikringsskabe fra SafeGroup Med sikkerhed et godt valg... Sikringsskabe fra SafeGroup Med sikkerhed et godt valg... Mobilt sikkerhedsskab til bærbare pc er MobilSafe F&P godkendt, hovedgruppe 1, rød (Model 24 og 36) Et- eller to-dørs sikkerhedsskab fremstillet

Læs mere

EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS

EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS DEN Brugsvejledning Tak fordi du har købt et Canon produkt. Canon EF-S18-135mm f/3,5-5,6 IS objektivet er et high-performance zoomobjektiv med en stor forstørrelsesevne, der er

Læs mere

CMT300. Svalehaleaggregat BRUGERMANUAL

CMT300. Svalehaleaggregat BRUGERMANUAL Svalehaleaggregat BRUGERMANUAL Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse....side 2 Hvad indeholder sættet.....side 3 Sikre arbejdsgange....side 4 Samling af....... side 5-6 Indstilling af overfræseren....

Læs mere

CLRA-201. Pladesamling. Nittet på vandret stålprofil. Vandret snit. Pladesamling. Nittet på vandret stålprofil. Vandret snit. Draming No.

CLRA-201. Pladesamling. Nittet på vandret stålprofil. Vandret snit. Pladesamling. Nittet på vandret stålprofil. Vandret snit. Draming No. Pladesamling. Nittet på vandret CLRA-0 5 5) Åben fuge eller mm Svarende til facadepladens tykkelse ) Perforeret stål profil 0, mm Varmgalvaniseret stål Cembrit Profil 0 0x5 mm (Mellemunderstøtning) ) Dampspærre

Læs mere

CLSS-301. Pladesamling. Skuret på stålprofiler. Vandret snit. Pladesamling. Skuret på stålprofiler. Vandret snit. Draming No.

CLSS-301. Pladesamling. Skuret på stålprofiler. Vandret snit. Pladesamling. Skuret på stålprofiler. Vandret snit. Draming No. Pladesamling. Skuret på stålprofiler. CLSS-0 5 00/9 x 500/050 mm / mm 00/00 x 00/00/000 mm ) Cembrit Facadeskrue CL-SS (til stål), x 9 mm 5) Åben fuge eller mm Svarende til facadepladens tykkelse ) Perforeret

Læs mere

Brugsanvisning VAL 6

Brugsanvisning VAL 6 Brugsanvisning VAL 6 Betjeningsvejledning Vigtigt! Den Infrarøde oliebrænder VAL 6 må ikke placeres i nærheden af eksplosive eller let antændelige materialer. Ydermere er det ikke tilladt at opstille VAL

Læs mere

Data fra smågrisestalde olieforbrug til varme omregnet til kwh

Data fra smågrisestalde olieforbrug til varme omregnet til kwh Energiprojektet Støttet af energisparepuljen Gennemført efteruddannelse Gennemført energitjek på 31 ejendomme udvalgt ved simpel screening fortrinsvis sobesætninger da de også har stort varmeforbrug. Heraf:

Læs mere

PRODUKTIONSVEJLEDNING

PRODUKTIONSVEJLEDNING L:\VEJLEDNINGER\PRODUKTIONSINSTRUKS\DANSK\PRODUKTIONSINSTRUKSTERMO.DOC PRODUKTIONSVEJLEDNING FOR PRODUKTION AF TERMORUDER MED INDBYGGEDE PERSIENNER MED MANUEL ELLER ELEKTRISK BETJENING GENERELT Det øverste

Læs mere

Frede Christensen Ejnar Danø. Brandmodstandsbidrag for alternative isoleringsmaterialer med fastholdelsessystem

Frede Christensen Ejnar Danø. Brandmodstandsbidrag for alternative isoleringsmaterialer med fastholdelsessystem Frede Christensen Ejnar Danø Brandmodstandsbidrag for alternative isoleringsmaterialer med fastholdelsessystem Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut Juli 2001 Forord Nærværende rapport omhandler projektet

Læs mere

MACRO PHOTO LENS. MP-E 65mm f/2.8 1-5 DEN. Brugsvejledning

MACRO PHOTO LENS. MP-E 65mm f/2.8 1-5 DEN. Brugsvejledning MACRO PHOTO LENS MP-E 65mm f/2.8 1-5 DEN Brugsvejledning Tak fordi du har købt et Canon produkt. Canon Macro Photo-objektivet MP-E 65mm f/2,8 1-5x er et makroobjektiv med en stor forstørrelsesevne, der

Læs mere

Hovedsystem Fordeling Strengenes placering Typisk materiale Enstrengede anlæg Fordeling foroven Lodrette strenge (fig.1.1) Stålrør

Hovedsystem Fordeling Strengenes placering Typisk materiale Enstrengede anlæg Fordeling foroven Lodrette strenge (fig.1.1) Stålrør 1.0 Opbygning 1.1 Generelt 1.2 Enstrengede anlæg 1.3 Tostrengede anlæg 1.4 Naturligt drivtryk Redigering: Jørgen Lange Nielsen (IHA) Forfatter: Lisbeth Lindbo Larsen (NNE) og Jørgen Lange Nielsen (IHA)

Læs mere

Vådrumssikring, tagrum, m.m.

Vådrumssikring, tagrum, m.m. 03 ApS 0:00 - Forankring i hjørnet strammes. 0:3 - Vådrumssikring er udført i bruseniche på begge vægge. Inden vådrumssikring er påsmurt er der smurt primer på. 03 ApS, Østerbro 4, 5690 Tommerup, 77306

Læs mere

Varmeventilator LH. DESIGNET TIL ALLE FORMER FOR RUMOPVARMNING Varmeluftventilatorer fra Wolf sikrer konstant og behagelig rumtemperatur.

Varmeventilator LH. DESIGNET TIL ALLE FORMER FOR RUMOPVARMNING Varmeluftventilatorer fra Wolf sikrer konstant og behagelig rumtemperatur. DESIGNET TIL ALLE FORMER FOR RUMOPVARMNING Varmeluftventilatorer fra Wolf sikrer konstant og behagelig rumtemperatur. Teknisk information Varmeventilator Indholdsfortegnelse Grundaggregat: Kabinet, ventilator,

Læs mere

BAGSTOP-FUGE-METODEN. Brandsikringsmæssig foranstaltning for at hindre flammespredning til den underliggende konstruktion. Vejen, 20 maj rev.

BAGSTOP-FUGE-METODEN. Brandsikringsmæssig foranstaltning for at hindre flammespredning til den underliggende konstruktion. Vejen, 20 maj rev. BAGSTOP-FUGE-METODEN Brandsikringsmæssig foranstaltning for at hindre flammespredning til den underliggende konstruktion. Metodehæftet har afsæt i PTM-anvisninger. De beskrevne produkter, dampspærre, under-

Læs mere

Vejledning. CTS6000 betjeningspanel

Vejledning. CTS6000 betjeningspanel Vejledning CTS6000 betjeningspanel Version 1.03, 29.06.2010 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Menuer i betjeningspanelet... 4 Alarmlog/Hændelseslog... 4 Powerknap... 5 Ugeprogram...

Læs mere

4. INSTALLATION 1. ENHEDEN PAKKES UD. Enheden bør opstilles midt i lokalet, eller i det mindste således, at der sikres en optimal luftcirkulation.

4. INSTALLATION 1. ENHEDEN PAKKES UD. Enheden bør opstilles midt i lokalet, eller i det mindste således, at der sikres en optimal luftcirkulation. 1. ENHEDEN PAKKES UD Det kontrolleres, at enheden er fri for transportskader og at alle tilbehørsdele er medleveret. Ved eventuelle problemer, tages omgående kontakt til forhandleren. Emballagematerialer

Læs mere

6 720 612 662-00.2O. Kondenserende gaskedel. EuroPur ZSB 14-3 E.. ZSB 22-3 E.. ZWB 28-3 E.. Anvisninger til røggasføring 6 720 642 828.

6 720 612 662-00.2O. Kondenserende gaskedel. EuroPur ZSB 14-3 E.. ZSB 22-3 E.. ZWB 28-3 E.. Anvisninger til røggasføring 6 720 642 828. 6 720 612 662-00.2O Kondenserende gaskedel ZSB 14-3 E.. ZSB 22-3 E.. ZWB 28-3 E.. Anvisninger til røggasføring DA 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Symbolforklaring og sikkerhedsanvisninger..............

Læs mere

Start pä matematik. for gymnasiet og hf. 2010 (2012) Karsten Juul

Start pä matematik. for gymnasiet og hf. 2010 (2012) Karsten Juul Start pä matematik for gymnasiet og hf 2010 (2012) Karsten Juul Til eleven Brug blyant og viskelåder när du skriver og tegner i håftet, sä du fär et håfte der er egnet til jåvnligt at slä op i under dit

Læs mere

Installation af optisk røgdetektor med indbygget kontrolenhed TBLZ-1-72-a GOLD/COMPACT

Installation af optisk røgdetektor med indbygget kontrolenhed TBLZ-1-72-a GOLD/COMPACT Installation af optisk røgdetektor med indbygget kontrolenhed TBLZ-1-72-a GOLD/COMPACT 1. Generelt Optisk røgdetektor med indbygget kontrolenhed TBLZ-1-72-a benyttes til at måle røggasser i ventilationskanaler.

Læs mere

Blæstkølere og -frysere Ice Chill

Blæstkølere og -frysere Ice Chill læstkølere og -frysere På de følgende sider præsenteres en stribe blæstkølere/ -frysere af mærket, som alle kan køre såvel blæstkøling, som blæstfrysning efter behov. Programmet omfatter modeller beregnet

Læs mere

Vejledning til håndterminal til ventilatormotorstyring, TBLZ-4-75 SILVER C

Vejledning til håndterminal til ventilatormotorstyring, TBLZ-4-75 SILVER C Vejledning til håndterminal til ventilatormotorstyring, TBLZ-4-75 SILVER C 1. Generelt Håndterminal TBLZ-4-75 er et kontrolpanel med berøringsskærm, der benyttes til at indstille motorparametre til SILVER

Læs mere

Teknologiudredning Version 1 Dato: 15.03.2011 Side 1 af 7. Køling af indblæsningsluft via kølepads

Teknologiudredning Version 1 Dato: 15.03.2011 Side 1 af 7. Køling af indblæsningsluft via kølepads Teknologiudredning Version 1 Dato: 15.03.2011 Side 1 af 7 Køling af indblæsningsluft via kølepads Resumé Ammoniakfordampning Der er ingen dokumenteret effekt på ammoniakfordampning. Lugt fra stald Der

Læs mere

Hvad påvirker tørstofindhold i svinegylle. Møde 19. august 2013 Chefkonsulent Per Tybirk

Hvad påvirker tørstofindhold i svinegylle. Møde 19. august 2013 Chefkonsulent Per Tybirk Hvad påvirker tørstofindhold i svinegylle Møde 19. august 2013 Chefkonsulent Per Tybirk Oversigt, forhold Fodersammensætning og foderforbrug Foderblanding: FEsv pr kg tørstof, dvs. fordøjelighed Højt/lavt

Læs mere

Installationsvejledning. Rockfon Eclipse

Installationsvejledning. Rockfon Eclipse Installationsvejledning Rockfon Eclipse GENEREL INFORMATION Systembeskrivelse: Rockfon Eclipse er en rammeløs akustisk flåde, tilgængelig i kvadratiske rektangulære og andre elegante former. De kvadratiske

Læs mere

Deformation af stålbjælker

Deformation af stålbjælker Deformation af stålbjælker Af Jimmy Lauridsen Indhold 1 Nedbøjning af bjælker... 1 1.1 Elasticitetsmodulet... 2 1.2 Inertimomentet... 4 2 Formelsamling for typiske systemer... 8 1 Nedbøjning af bjælker

Læs mere

Sekstant (plastik) instrumentbeskrivelse og virkemåde

Sekstant (plastik) instrumentbeskrivelse og virkemåde Sekstant (plastik) instrumentbeskrivelse og virkemåde Sekstantens dele Sekstantens enkeltdele. Sekstanten med blændglassene slået til side. Blændglassene skal slås til, hvis man sigter mod solen. Version:

Læs mere

Supplerende PCB-målinger efter iværksættelse

Supplerende PCB-målinger efter iværksættelse PCB M Å L I N G E R Supplerende PCB-målinger efter iværksættelse af afværgetiltag Frederiksberg Skole Sorø Udarbejdet af: Jesper Jørgensen kemiingeniør, MEM 12. maj 2010 914700\146558\10105406.doc Side

Læs mere

Monteringsvejledning. Modulær funktionssøjle , ,

Monteringsvejledning. Modulær funktionssøjle , , Monteringsvejledning Modulær funktionssøjle 1371 00, 1372 00, 1373 00 Produktbeskrivelse I den modulære funktionssøjle er det muligt at installere flere enkeltenheder i samme design på væggen. Takket være

Læs mere

Fuggibaggi Design, Bergen Kino, Norge, Kinopanel

Fuggibaggi Design, Bergen Kino, Norge, Kinopanel Fuggibaggi Design, Bergen Kino, Norge, Kinopanel KINOPANEL VÆGBEKLÆDNINGER Speciel akustisk vægbeklædning til biografer og andre underholdningslokaler, hvor der kræves fremragende lyddiffusion. Diskret,

Læs mere

Af Erik Busch, Dansk Beton - Blokgruppen

Af Erik Busch, Dansk Beton - Blokgruppen 12.4.2 Udstøbningsblokke Af Erik Busch, Dansk Beton - Blokgruppen Udstøbningsblokke kaldes også ofte fundablokke. Blokkene er betonblokke, som er hule med en forvange og en bagvange holdt sammen af tværvanger.

Læs mere

Modulet kan både beregne skjulte buer og stik (illustreret på efterfølgende figur).

Modulet kan både beregne skjulte buer og stik (illustreret på efterfølgende figur). Murbue En murbue beregnes generelt ved, at der indlægges en statisk tilladelig tryklinje/trykzone i den geometriske afgrænsning af buen. Spændingerne i trykzonen betragtes i liggefugen, hvor forskydnings-

Læs mere

Silostyring - manual. Manual for Sukup silostyring. Hovedmenu

Silostyring - manual. Manual for Sukup silostyring. Hovedmenu Manual for Sukup silostyring Denne manual dækker over 3 variationer af en silostyring. Uden hygrostat, med en kombineret fugt/temperatur føler til udendørs montering (Styring 1), og med en kombineret fugt/temperatur

Læs mere

Lær dit inklimeter at kende

Lær dit inklimeter at kende Lær dit inklimeter at kende OPSTARTS- MANUAL Indholdsfortegnelse Lær dit inklimeter at kende...2 Hvad er et inklimeter?...2 Hvordan vurderes indeklimaet?...2 Anvisninger for ophængning...2 Montering...2

Læs mere

FP9. 1 I svømmehallen 2 Regnvandstank 3 Vandforbrug i brusebadet 4 Vandforbrug i en boligforening 5 Firkanter i trekanter 6 Sumfigurer

FP9. 1 I svømmehallen 2 Regnvandstank 3 Vandforbrug i brusebadet 4 Vandforbrug i en boligforening 5 Firkanter i trekanter 6 Sumfigurer FP9 9.-klasseprøven Matematik Prøven med hjælpemidler December 2016 Til opgavesættet hører et bilag og en regnearksfil 1 I svømmehallen 2 Regnvandstank 3 Vandforbrug i brusebadet 4 Vandforbrug i en boligforening

Læs mere

Oversigt. funktioner og koordinatsystemer

Oversigt. funktioner og koordinatsystemer Et koordinatsystem er et diagramsystem, der har to akser, en vandret akse og en lodret akse - den vandrette kaldes x-aksen, og den lodrette kaldes y-aksen. (2,4) (5,6) (8,6) Et punkt skrives altid som

Læs mere

Omkostninger ved anvendelse af dæk og bælter

Omkostninger ved anvendelse af dæk og bælter Omkostninger ved anvendelse af dæk og bælter Resultater af spørgeundersøgelse efteråret 2014, publiceret som FarmTest 136 2014. Gunnar Schmidt Energi- og teknikrådgiver +45 20 89 78 00, gus@byggeri-teknik.dk

Læs mere

Undersøge om øremærker kan aflæses på de ønskede positioner.

Undersøge om øremærker kan aflæses på de ønskede positioner. Rapport - PigTracker Test af øremærkelæsning på slagterierne 21. december 2011 Proj.nr 2000252. MAHD/CLC/HNH Baggrund I PigTracker-projektet er udviklet et UHF-RFID øremærke, som kan bruges i primærproduktionen

Læs mere

Opgaver om koordinater

Opgaver om koordinater Opgaver om koordinater Formålet med disse opgaver er dels at træne noget matematik, dels at give oplysninger om og træning i brug af Mathcad: Matematik: Øge grundlæggende indsigt vedrørende koordinater

Læs mere

FA C A D E F O R S L A G, A H E R E F O R D B E E F S T U D I O, H E R N I N G 1/9 FACADE UDSMYKNING - BESKRIVELSE fig. 1 Facadeudsmykning med farvet glas og LED-belysning fig. 2 Herning er en by, der

Læs mere

Dr.Celsius med strømforsyning DC2 KLIMA - COMPUTER

Dr.Celsius med strømforsyning DC2 KLIMA - COMPUTER Dr.Celsius med strømforsyning DC2 KLIMA - COMPUTER INSTALLATION Celsius-DC2-118-Installation - KJ Klimateknik A/S - 07.2017 1 1.0 El-tilslutning Kabler Anbefalet kabeltype: YSY-JZ. Temperaturføler- og

Læs mere

Kvæg nr. 24 2006. FarmTest. Fælleskalvehytter

Kvæg nr. 24 2006. FarmTest. Fælleskalvehytter Kvæg nr. 24 2006 FarmTest Fælleskalvehytter Fælleskalvehytter Af Jannie Rodenberg Hattesen og Iben Alber Jakobsen, Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret, Byggeri og Teknik Titel: Fælleskalvehytter Forfatter:

Læs mere

LARGO. Vinkellyddæmper med inddraget tilslutning til rektangulære kanaler KORT OVERSIGT

LARGO. Vinkellyddæmper med inddraget tilslutning til rektangulære kanaler KORT OVERSIGT Vinkellyddæmper med inddraget tilslutning til rektangulære kanaler KORT OVERSIGT Meget pladsvenlig rektangulær lyddæmper Fremragende aerodynamiske egenskaber Lavt trykfald bafler fungerer som ledeskinner

Læs mere

Kapitel 9. Vinduesmontage

Kapitel 9. Vinduesmontage Kapitel Vinduesmontage / sternbeslag / torvhallkrok / gardinbrætbeslag GENEREL INFORMTION nvendelse eslagene i dette kapitel har meget forskellige anvendelsesmuligheder, se de enkelte produktsider. Materiale

Læs mere

Bør kragerne flyve mod øst?

Bør kragerne flyve mod øst? Bør kragerne flyve mod øst? Mit navn er Marc de Oliveira. Jeg er systemanalytiker og datalog fra Københavns Universitet og denne artikel hører til min artikelserie, Forsimpling (som også er et podcast),

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET NATURVIDENSKABELIG BACHELORUDDANNELSE

KØBENHAVNS UNIVERSITET NATURVIDENSKABELIG BACHELORUDDANNELSE KØBENHAVNS UNIVERSITET NATURVIDENSKABELIG BACHELORUDDANNELSE Fysik 2, Klassisk mekanik 2 - ny og gammel ordning Vejledende eksamensopgaver 16. januar 2008 Tilladte hjælpemidler: Medbragt litteratur, noter

Læs mere

Dragværk. På billedet kan du se en pige eller kvinde, der står på ryggen af en hane. Pigen er syet i dragværk. Det er et lille motiv på en knædug.

Dragværk. På billedet kan du se en pige eller kvinde, der står på ryggen af en hane. Pigen er syet i dragværk. Det er et lille motiv på en knædug. Dragværk Fra anden halvdel af 1700-tallet er tekstiler med såkaldt dragværk bevaret. Her trak kvinderne i brede borter tråde ud i hele stoffets bredde og syede derefter figurer som f.eks. dyr og træer

Læs mere

Håndbog til kælderen. Privat. Vælg den passende SolarVenti kælderløsning

Håndbog til kælderen. Privat. Vælg den passende SolarVenti kælderløsning Privat Vælg den passende SolarVenti kælderløsning Vers. 12/06/2014 Indhold: Generel information om SolarVenti kælderaffugtning Affugtning af kælderen.3 SolarVenti kældermodellerne..3 SolarVenti kældersæt...3

Læs mere

ØKONOMI- OG INDENRIGSMINISTERIET BASELINEMÅLING: INDSATSKORT PÅ DE FEM DELOMRÅDER

ØKONOMI- OG INDENRIGSMINISTERIET BASELINEMÅLING: INDSATSKORT PÅ DE FEM DELOMRÅDER ØKONOMI- OG INDENRIGSMINISTERIET BASELINEMÅLING: INDSATSKORT PÅ DE FEM DELOMRÅDER METODE TIL IDENTIFIKATION AF INDSATS- OMRÅDER FORMÅL - At identificere mulige indsatsområder gennem en statistisk analyse

Læs mere