UngAkademi For dig, der vil udfordres ekstra! U.S. politics 3D-teknologi. Boost din økonomi! 7. klasse - 18 år

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UngAkademi 2012-13. For dig, der vil udfordres ekstra! U.S. politics 3D-teknologi. Boost din økonomi! 7. klasse - 18 år"

Transkript

1 UngAkademi For dig, der vil udfordres ekstra! 7. klasse - 18 år App Design Samtidskunst U.S. politics 3D-teknologi Forfatterskole Raketteknologi og moderne rumfart Astronomi og rumforskning Innovation og entrepreneurship Molekylær Gastronomi Boost din økonomi!

2 UngAkademi U.S. Politics Boost din økonomi! UngAkademi er et tilbud for dig, der har særlige forudsætninger eller er særligt interesseret i et bestemt fagområde. Der stilles ingen særlige krav til dig for at deltage, men undervisningen foregår på et højt fagligt niveau, så du skal regne med at blive udfordret. Vi forventer et højt engagement fra deltagerne, og du skal skrive en motiveret ansøgning for at komme med på holdene. UngAkademi arrangeres i samarbejde mellem Frederiksberg Ungdomsskole, Lyngby/Tårbæk Ungdomsskole, Gentofte Ungdomsskole, Ung i Hørsholm og Ung i Rudersdal. Pladserne på de enkelte forløb fordeles mellem unge fra de fem kommuner. Læs om tilmeldingsprocedurer på bagsiden. Ansvarshavende redaktør: Lars Eldrup Redaktion: Jakob Greve, Søren Helmer, Tine Hansen, Lasse Malmqvist og Louise Klint Nielsen. Fotos: Colourbox Design: ICONO Tryk: Clausen Grafisk Der er præsidentvalg til efteråret, og bedre anledning til at finpudse sin historiske, politiske og økonomiske viden om USA findes ikke. Ung Akademi slår dørene op for U.S. Politics, et kursus der både tilgodeser dig, der har en vis viden på området, men også dig, der ikke før har beskæftiget dig med emnet. Vi når igennem hele USA s historie - fra Columbus opdagede kontinentet og frem til præsidentvalget i november i år. Undervejs kommer vi omkring Uafhængighedskrigen, Abraham Lincoln, månelandingen og alle de andre historiske milepæle, der har været med til at skabe verdens i øjeblikket eneste supermagt. Der vil undervejs i undervisningsforløbet være temadage, der beskæftiger sig med højaktuelle emner, såsom valgkampen i 2012, den økonomiske krises udspring og det noget særlige amerikanske politiske system. Hvor? Frederiksberg Ungdomsskole Hvornår? Torsdage kl september december 2012 Hvem underviser? Andreas Grambye- Jensen Her får du styr på økonomien uden at bruge al din tid på alt det kedelige! Til dig, der hungrer efter en forståelig og endda underholdende viden om dine penge. Få tjek på SU-budgettet og masser af gode råd om bl.a. boligøkonomi, studiejob, skat, legater, investeringer, forsikringer mm. På holdet er der også konkrete råd til, hvordan du kan starte dit eget firma og få succes med det. Underviseren er en af forfatterne bag bogen BOOST din økonomi! Hvor? Frederiksberg Ungdomsskole Hvornår? Tirsdage kl oktober november Hvem underviser?: Alexander Sonne Wulff

3 Astronomi & rumforskning Hvordan er universet opstået, og hvad bliver dets skæbne? Er der liv i rummet andre steder end på Jorden? Hvornår bliver Jorden igen ramt af en stor asteroide eller komet, og hvad kan vi gøre? Hvordan bruger vi satellitter, der kredser om Jorden? Kan vi bygge rumskibe, der kan flyve os til stjernerne? Det er nogle af de store spørgsmål, som astronomer og rumforskere forsøger at besvare. Vil du selv prøve kræfter med disse og andre spørgsmål, så er kurset i astronomi og rumforskning lige noget for dig! Hvor? Undervisningen foregår primært på Tycho Brahe Planetarium i København. Se Hvornår? Vi mødes flg. dage kl : Onsdag d. 24. oktober Onsdag d. 31. oktober Onsdag d. 7. november Torsdag d. 8. november Onsdag d. 14. november Torsdag d. 15. november Lørdag d. 24. november er der afslutning kl Hvem underviser? Astrofysiker, ph.d. Michael J.D. Linden-Vørnle Camp: Raketteknologi og moderne rumfart Bliv opdateret på den nyeste viden om moderne rumfart. Hvor hurtig skal en raket flyve for at slippe fri af Jordens tyngdefelt? Hvor lang tid tager det at flyve til Mars? Hvornår kan vi bo på månen? Du skal høre foredrag ved førende forskere om moderne rumfart og raketter. Vi skal regne på raketbaner og selvfølgelig også selv bygge raketramper og affyre raketter. Campen foregår på det det topmoderne Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter i Sorø med indkvartering på Talenthotellet. Her vil der også blive tid til segwaykørsel, bordfodbold og elektroniske spil. Der er introduktionsdag lørdag før campen og afslutningsdag lørdag efter campen. Hvor? Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter Sorø og Lyngby/Taarbæk Ungdomsskole Hvornår? Lørdag den 10. november 2012, 15. november november 2012 (Camp i Sorø) og lørdag den 24. november 2012 Hvem underviser? Lars Sejersgaard og personale fra Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter Sorø OBS! Der er deltagerbetaling på 350 kr. pr. deltager. Det dækker transport og kost på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter Sorø. Innovation og entrepreneurship - Skab dit drømmeprojekt Har du masser af gode ideer til et drømmeprojekt? Tænker du kreativt, og vil du lære at arbejde struktureret med dine ideer eller opfindelser? Lev drømmen ud! Gennem seks workshops med en professionel innovationsekspert vil du lære at skabe et projekt og udvikle dine idéer. Du får styrket dine kreative og innovative evner og får inspiration til at opfinde dit eget job på fremtidens arbejdsmarked - eller til at lave din egen virksomhed. Undervejs er der indlagt et virksomhedsbesøg, så du kan få yderligere inspiration til, hvordan man arbejder innovativt. Hvor? Ung i Rudersdal Hvornår? Onsdage kl oktober december 2012 Hvem underviser? Innovationskonsulent Carsten Ohm, Unfolding Fields OBS! Virksomhedsbesøg ligger af praktiske grunde i dagtimerne.

4 App Design Vi arbejder med design af mobile apps og har fokus på digital konceptudvikling med udgangspunkt i brugerens behov. Du lærer at undersøge, om din app vil ramme den rigtige målgruppe, og om den er brugervenlig og inspirerende. Vi benytter bl.a. metoder fra digital design, innovation, konceptudvikling og interaktionsdesign. Når du har gennemført forløbet, vil du stå med et gennemarbejdet koncept til din egen app, klar til at levere til en appudvikler. Du vil også have lært, hvordan man selv kommer videre via gratis online app-udviklingsprogrammer. Det forventes, at du selv medbringer bærbar computer og smartphone, som skal bruges i undervisningen. Hvor? Ung i Rudersdal Hvornår? Torsdage kl september november 2012 Hvem underviser? Charlotte Lærke Weitze, Speciale i digital design og kommunikation Forfatterskole Brænder du for at fortælle historier, og har du gjort dine første forsøg med at skrive dem ned, så er forfatterskolen din mulighed for at komme videre. Brug efterårsferien sammen med andre talentfulde forfatterspirer og skrivelystne unge, der deler din begejstring og interesse for at skrive! Du lærer, hvordan man opbygger et plot, en scene og en person. Hvordan man får dialogen til at virke troværdig og meget andet. Du vil få eksempler fra litteraturen og udfordrende øvelser, der kan bringe dig videre i din forfatterkarriere. Du vil undervejs møde spændende gæstelærere, og vi skal også besøge et forlag og snuse til verdenen bag bøgerne. Hvor? Ungdomsskolen i Lyngby Hvornår? oktober 2012 (efterårsferien). Hver dag kl Hvem underviserer? Malene Søderberg & Cathrine Fromberg SamtidsKunst Kunst er meget andet end det traditionelle maleri. Vi skal udforske og smage på kunst og din måske fremtidige kunstneriske karriere? Gennem mødet med værker, kunstnere og de andre unge på holdet lærer du om forskellige udtryk: film, lyd, tekst og billeder. Du får desuden trænet dine færdigheder i at se, og tale om det, du ser på en meningsfuld måde for dig selv og andre. Vi vil lade os inspirere af bl.a. FOKUS videokunstfestival og andre aktuelle udstillinger i Nikolaj Kunsthal. Der undervises af en professionel kunstner i workshops under ledelse af Nikolaj Kunsthals kunstfaglige personale. Du behøver ikke kunne en masse på forhånd - bare du har lyst til at arbejde seriøst med kunst og dele dine oplevelser og erfaringer. Holdet er ideelt, hvis du drømmer om senere at tage en kunstnerisk uddannelse. Hvor? Nikolaj Kunsthal og Ung i Rudersdal Hvornår? Torsdage kl februar marts 2013 Hvem underviser? Nikolaj Kunsthals kunstfaglige personale.

5 Camp: 3D-teknologi Vil du lære mere om teknologien og matematikken bag 3D-film og 3D-computerspil? Vil du prøve at scanne i 3D og lave dine egne udprint i 3D? Synes du, at det kunne være fedt at lave dine egne 3D-film? Så glæd dig til campen i 3D-teknologi. Campen foregår på det det topmoderne Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter i Sorø med indkvartering på Talenthotellet. Her vil der også blive tid til segwaykørsel, bordfodbold og elektroniske spil. Der er introduktionsdag lørdag før campen og afslutningsdag lørdag efter campen. Hvor? Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter Sorø og Lyngby/Taarbæk Ungdomsskole Hvornår? Lørdag den 12. januar 2013, 17. januar januar 2013 (Camp i Sorø) og lørdag den 26. januar 2013 Hvem underviser? Lars Sejersgaard og personale fra Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter Sorø. OBS! Der er deltagerbetaling på 350 kr. pr. deltager. Det dækker transport og kost på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter Sorø. Molekylær Gastronomi Bliv ekspert i molekylær gastronomi og det nye nordiske køkken. Chokolademousse lavet med flydende kvælstof og en kage på højtryk det er blot nogle af de udfordringer, du møder med UngAkademi i det gastronomiske laboratorium, på LIFE, Københavns Universitet. Vi går på opdagelse i de moderne mesterkokkes opskrifter og lærer mere om mad, smag og gastronomiens fysik og kemi. Vi skal ud i skoven og finde råvarerne, der indgår, og vigtigst af alt, skal vi i nærkontakt med metoderne bag de nyeste kulinariske opfindelser, samt videnskaben bag de seneste sundhedsbudskaber, der annonceres i kampagner og i dagspressen. Prøv blandt andet kræfter med: Is på fire forskellige måder - også den som giver michelinstjerner. Det vilde køkken: Hvordan henter vi naturen ind i kokkekunsten? Snyd og stress dine sanser med hemmelige ingredienser: Sensorisk videnskab. Food in space lav mad til rumrejsen Dit eget gastronomiske finaleshow præsenteret for venner og klassekammerater. Hvor? LIFE Det Biovidenskabelige Fakultet Hvornår? Torsdage kl oktober december 2012 (undtagen uge 45) Hvem underviser? Sascha Rørvig og Marie-Louise Hyre Arpe, kandidatstuderende i Klinisk ernæring.

6 Sådan kommer du med Skriv en kort motiveret ansøgning, hvor du, med dine egne ord, fortæller os: Dine kontaktoplysninger. Hvilket tilbud du er interesseret i. Hvorfor du er særligt interesseret. Hvorfor vi skal vælge netop dig. Send din ansøgningen til: OBS: I emnefeltet skal du skrive dit navn, din bo-kommune og det forløb du ønsker at deltage i. Har du spørgsmål til UngAkademi, så send en mail til ungi@rudersdal.dk Undervisningen er gratis, men der kan forekomme udgifter til materialer, kost og transport.

Værd at vide om din ungdomsskole

Værd at vide om din ungdomsskole Værd at vide om din ungdomsskole TILMELDING Du tilmelder dig et hold i Ungdomsskolen ved at gå ind på vores hjemmeside på www.ltu.dk. Her går du ind under Tilmelding US og følger anvisningen. Hvis du får

Læs mere

Ungdomsskolen UNGTHISTED.DK SOMMERFERIE KATALOG. Thisted Kommune. Ungdomsskolen - Oplevelser på stribe

Ungdomsskolen UNGTHISTED.DK SOMMERFERIE KATALOG. Thisted Kommune. Ungdomsskolen - Oplevelser på stribe Ungdomsskolen SOMMERFERIE KATALOG Ungdomsskolen - Oplevelser på stribe Thisted Kommune 6. KLAS BUSTUR TIL DJURS SOMMERLAND 6. KLASSE TIL 18 ÅR Sted: Bustur - plan bliver annonceret på hjemmesiden Tidspunkt:

Læs mere

Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg.

Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg. Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg. Uddybelse af idéer: Nobelprisen i litteratur - Et seminar om litterær kvalitet De fleste læsere kan fornemme, genkende og identificere litterær

Læs mere

NYHEDSBREV nr. 20 August 2013 - Æbleværkstedet Nonnetit

NYHEDSBREV nr. 20 August 2013 - Æbleværkstedet Nonnetit NYHEDSBREV nr. 20 August 2013 - Æbleværkstedet Nonnetit Næste arbejdsdag æbleværkstedet fredag 6 sept. kl. 16.00. Kom og vær med til at klargøre værkstedet til den forestående mostesæson. Der bliver lavet

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i sommeren/efteråret 2016 en fritidsundervisning, hvor begreber som design, illustration, tegneserier og animation nu bliver

Læs mere

De femårige gymnasieforløb

De femårige gymnasieforløb GENTOFTE KOMMUNE De femårige gymnasieforløb i Gentofte Kommune Forord I Gentofte Kommune er vi ambitiøse og det er derfor med stor glæde, at vi sender dette tilbud ud til alle 7. klasses elever. Vi kan

Læs mere

Tilbud i pårørendenetværket i Hillerød Kommune Januar juni 2016

Tilbud i pårørendenetværket i Hillerød Kommune Januar juni 2016 Tilbud i pårørendenetværket i Hillerød Kommune Januar juni 2016 Information- rådgivning - vejledning Støtte - Omsorg Samvær Er du pårørende til en borger i Hillerød Kommune med en kronisk, alvorlig eller

Læs mere

INNOVATION I GRØNLAND Hvorfor er det så svært?

INNOVATION I GRØNLAND Hvorfor er det så svært? INNOVATION I GRØNLAND Hvorfor er det så svært? Iværksætterkultur i Grønland Er ca. på dette niveau 1 INNOVATION I GRØNLAND!! Fangerkulturen har jo udviklet sig gennem tiderne den fantastiske kajak, er

Læs mere

Events. Oplevelser, fællesskab og sjov

Events. Oplevelser, fællesskab og sjov Events Oplevelser, fællesskab og sjov RETRO Nørrebro nonprofit café I vores nonprofit café får du unikke, kreative oplevelser i lokaler som er evigt hyggelige og i konstant forandring. Du mødes af glade

Læs mere

foreningen kantine & køkken trekantområdet efterårsprogram

foreningen kantine & køkken trekantområdet efterårsprogram foreningen kantine & køkken trekantområdet efterårsprogram efterår 2015 FISK TIL ALLE ALDRE Torsdag den 3. september 2015, kl.17:00 Egtved Forsamlingshus, Kirkevej 2, 6040 Egtved Arrangementet er arrangeret

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN KORTE OG MELLEMLANGE UDDANNELSER SAMT KUNSTNERISKE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende,

Læs mere

SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum Læs om top Sommer skoler BILLED fremtid starter her SKO din kreative LEN Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2013 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2013 Det er her en kreativ fritid og fremtid

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E KVALITET I DAGPLEJEN 2014 KVALITET I DAGPLEJEN 2014

F O A F A G O G A R B E J D E KVALITET I DAGPLEJEN 2014 KVALITET I DAGPLEJEN 2014 F O A F A G O G A R B E J D E KVALITET I DAGPLEJEN 2014 KVALITET I DAGPLEJEN 2014 KVALITET I DAGPLEJEN 2014 KVALITET I DAGPLEJEN 2014 Kvalitet i dagplejen 2014 Kvalitet i dagplejen 2014 Vi indleder årets

Læs mere

Biokemi Udforsk livets kerne med en uddannelse i biokemi på Københavns Universitet

Biokemi Udforsk livets kerne med en uddannelse i biokemi på Københavns Universitet det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Biokemi Udforsk livets kerne med en uddannelse i biokemi på Københavns Universitet Biokemi 1 kemi bioteknologi bioinformatik laboratoriearbejde

Læs mere

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 Galten Bibliotek ipad / iphone for begyndere Torsdag d. 3. marts kl. 10.00 12.00 Android tablet /smartphone for begyndere Torsdag d. 17. marts kl. 10.00 12.00 Hørning

Læs mere

STYRK BØRNS SPROGLIGE UDVIKLING

STYRK BØRNS SPROGLIGE UDVIKLING STYRK BØRNS SPROGLIGE UDVIKLING KURSER FOR ANSATTE I DAGINSTITUTIONER, DAGPLEJER, BØRNEHAVEKLASSER SAMT PÆDAGOGSTUDERENDE HANNE HTCompany HTTROLLE I/S OM KURSET STYRK BØRNS SPROGLIGE UDVIKLING ET KURSUS

Læs mere

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger Kurser efterår 2014 - nu også for børnehavepædagoger Kære børnehavepædagoger I har modtaget en folder fra Center for Undervisningsmidler, henvendt til pædagoger, der arbejder med kommende skolestartere.

Læs mere

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 KUNSTTALENTKLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 VIL DU DYRKE DIT TALENT? Skal du i 7. klasse efter sommerferien 2016? Elsker du musik, kunst, design eller performance? Drømmer du om at skabe dit eget professionelle

Læs mere

Viden strategi. for Esbjerg Kommune. Naturvidenskab og naturvidenskabelige arbejdsmetoder

Viden strategi. for Esbjerg Kommune. Naturvidenskab og naturvidenskabelige arbejdsmetoder Viden strategi for Esbjerg Kommune Naturskab og naturskabelige arbejdsmetoder Videnstrategi for naturskab og naturskabelige arbejdsmetoder Energi Miljø Innovation Naturskab Videnstrategien for naturskab

Læs mere

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Forord Formålet med en politik for Biblioteker & Borgerservice er at sætte retning på udviklingen af biblioteks- og borgerserviceområdet til

Læs mere

Foredrag. Temadag. Konfliktcoach. Ledelse. Krisehjælp

Foredrag. Temadag. Konfliktcoach. Ledelse. Krisehjælp Foredrag Temadag Konfliktcoach Ledelse Krisehjælp Lars Mogensen Lars Mogensen holder inspirerende, nærværende og underholdende oplæg, temadage og uddannelse inden for trivsel, kommunikation og konflikt

Læs mere

KURSET: PRAKSIS: copyright all rights reserved hamsa yoga studio

KURSET: PRAKSIS: copyright all rights reserved hamsa yoga studio KURSET: Teknik bliver til kunst når den udvider ens potentiale. På Hamsa Yoga Studio er det ultimative mål med teknik er at forøge effekten af yogaen, så som stress reduktion, forbedret søvnkvalitet og

Læs mere

Almen kemi Miljøkemi Medicinalkemi Grøn og bæredygtig kemi Gymnasierettet kemi

Almen kemi Miljøkemi Medicinalkemi Grøn og bæredygtig kemi Gymnasierettet kemi københavns universitet science - det natur- og biovidenskabelige fakultet Almen kemi Miljøkemi Medicinalkemi Grøn og bæredygtig kemi Gymnasierettet kemi Læs kemi på Københavns Universitet Kemi 1 2 SCIENCE

Læs mere

Inviter borgerne på NATURENS DAG. - Skab glæde, livskvalitet og oplevelser på Naturens Dag den 11. september

Inviter borgerne på NATURENS DAG. - Skab glæde, livskvalitet og oplevelser på Naturens Dag den 11. september Inviter borgerne på NATURENS DAG - Skab glæde, livskvalitet og oplevelser på Naturens Dag den 11. september Naturens Dag er den årlige mærkedag for naturoplevelser over hele landet. Naturens dag er den

Læs mere

TalentCamp Sønderjylland 2015 Kolding Realskole

TalentCamp Sønderjylland 2015 Kolding Realskole TalentCamp Sønderjylland 2015 Kolding Realskole 09. - 12. januar 2015 TALENTCAMP SØNDERJYLLAND 2015 TalentCampDK afholder TalentCamp for talentelever i 8. og 9. klasse på Kolding Realskole den 09. 12.

Læs mere

GUIDE TIL NETVÆRKSLEDERE

GUIDE TIL NETVÆRKSLEDERE GUIDE TIL NETVÆRKSLEDERE Til dig som er netværksleder - eller overvejer at blive det Dit navn: KOMMUNAL Kære netværksleder Denne guide er til dig, der er netværksleder i et af HK Kommunals faglige netværk

Læs mere

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september Aktiviteter i Jobboxen Tilmelding via hjemmesiden Juli august september 2016 Kurser Skab overskud i hverdagen med en sund privatøkonomi På kurset sætter vi fokus på den nemme vej til en sund privatøkonomi.

Læs mere

vucstor.dk 2-årig hf

vucstor.dk 2-årig hf vucstor.dk 2-årig hf www.vucstor.dk Gode muligheder for at sammensætte din hf efter interesse Nye hf-toninger på VUC Storstrøm fra august 2016 Velkommen Den 2-årige hf er en kompetencegivende ungdomsuddannelse,

Læs mere

DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN

DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN JANUAR 2015 WWW.KULTURSTYRELSEN.DK DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN DEN ÅBNE SKOLE 3 NY ROLLE TIL KULTURINSTITUTIONER OG FORENINGER Hvis du som kulturinstitution, idrætsklub, frivillig

Læs mere

Fremtidens dagtilbud i København

Fremtidens dagtilbud i København Fremtidens dagtilbud i København Klik for at redigere typografi i masteren Andet niveau Tredje niveau Fjerde niveau» Femte niveau Hvorfor tænke anderledes? Anderledes forventninger til fysiske rammer,

Læs mere

Send din krop, hjerte & hjerne på træningslejr

Send din krop, hjerte & hjerne på træningslejr GANZEPERSON Send din krop, hjerte & hjerne på træningslejr få det bedre med dig selv og dine omgivelser Forbedret trivsel Dybere relationer Bedre resultater Hvis du vil frem i verden, må du selv sætte

Læs mere

kunsten at fotografere

kunsten at fotografere kunsten at fotografere 07.08.16 13.08.16 Se verden i billeder! Vi gentager successen fra sidste år, med en uges fotografisk fordybelse på Askov Højskole! Kurset er for dig, der hverken er nybegynder eller

Læs mere

Stop Dreaming - styrk din personlige handlekraft - og gør dine drømme til virkelighed

Stop Dreaming - styrk din personlige handlekraft - og gør dine drømme til virkelighed 2013 Stop Dreaming - styrk din personlige handlekraft - og gør dine drømme til virkelighed Anne-Mette Michaelsen, Berrit Kvorning og Anita Mac vil med godt humør og stor seriøsitet støtte dig i at udvikle

Læs mere

10 ende og videre... 10. klasse med arbejdshandsker for dig med de kloge hænder

10 ende og videre... 10. klasse med arbejdshandsker for dig med de kloge hænder 10 ende og videre... 10. klasse med arbejdshandsker for dig med de kloge hænder Indhold Forord Medieproduktion Trend og design Iværksætter Mad og mod på fremtiden Menneske til menneske Sind, Sundhed &

Læs mere

Ombygning af Helenhallen Vidensmarked på Herlufsholm

Ombygning af Helenhallen Vidensmarked på Herlufsholm Ombygning af Helenhallen Vidensmarked på Herlufsholm Projektbaggrund I dag efterspørger det moderne videnssamfund elever med stærke faglige, tværfaglige og fleksible kompetencer, der kan omsætte deres

Læs mere

Jobsnuseren 2014-2015. - et kursus for 7. klasser i Gladsaxe Kommune. GXU, Ungdomsskolen

Jobsnuseren 2014-2015. - et kursus for 7. klasser i Gladsaxe Kommune. GXU, Ungdomsskolen Jobsnuseren - et kursus for 7. klasser i Gladsaxe Kommune 2014-2015 GXU, Ungdomsskolen Velkommen til Hvad er Jobsnuseren? Som en del af din uddannelsesvejledning kan du, sammen med dine klassekammerater,

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side Studiejob Hvordan finder jeg et relevant studiejob? Det spørgsmål er der mange studerende, der stiller sig selv. Nogle har måske et par gode bud men ved du også, at kan hjælpe? Fokus I 2008 har vi sat

Læs mere

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE 1 Talentudviklingsholdet i AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE er for unge fra 15-19 år. Holdet er et 2-årigt forløb med undervisning 1 gang om ugen. Vi samarbejder med ARoS,

Læs mere

Læs hurtigt og effektivt

Læs hurtigt og effektivt Læs hurtigt og effektivt Læs hurtigt og effektivt Tag kontrol over informationerne, og spar tid når du læser Øg din læsehastighed med mindst 50% Bliver du hver dag bombarderet med faglige informationer

Læs mere

LINJEdans, RUMlerier, FORM og ARKITEKTURfornemmelser

LINJEdans, RUMlerier, FORM og ARKITEKTURfornemmelser LINJEdans, RUMlerier, FORM og ARKITEKTURfornemmelser - Et GRATIS forløb for, af og med førskolebørn i Lolland og Guldborgsund kommuner. - Et Lolland Billedskole-projekt ved billedkunstner Mini Blume med

Læs mere

Talentpleje på Rødovre Gymnasium August 2015-16

Talentpleje på Rødovre Gymnasium August 2015-16 Talentpleje på Rødovre Gymnasium August 2015-16 På Rødovre Gymnasium er der en masse forskellige elever. Det er forskelligt, hvad folk er gode til, og det er forskelligt, hvordan de bedst stimuleres. Derfor

Læs mere

UngAkademi 2013/2014. For dig, der vil udfordres ekstra! 7. klasse 18 år

UngAkademi 2013/2014. For dig, der vil udfordres ekstra! 7. klasse 18 år UngAkademi 2013/2014 For dig, der vil udfordres ekstra! 7. klasse 18 år 1 UngAkademi UngAkademi tilbyder igen i år en række udfordrende, spændende og unikke forløb, hvor du, der har særlige forudsætninger

Læs mere

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden KULTURKALENDER OKTOBER 2014 Det sker i Brøndby Lørdag den 25. oktober kl. 20.00 Irsk aften med Trad Lads & Green Steps Kulturhuset Brønden Kulturkalender oktober 2014 Det sker i Brøndby KULTURKALENDER

Læs mere

UNDERVISNING RÅDGIVNING VEJLEDNING 2015. Center for Special Undervisning - for unge og voksne CSU Nykøbing Sj. - en afd.

UNDERVISNING RÅDGIVNING VEJLEDNING 2015. Center for Special Undervisning - for unge og voksne CSU Nykøbing Sj. - en afd. UNDERVISNING RÅDGIVNING VEJLEDNING 2015 Center for Special Undervisning - for unge og voksne CSU Nykøbing Sj. - en afd. af CSU Holbæk 2 3 Undervisere: Anne-Mette Haghfelt Afdelingleder: Mail: annmh@holb.dk

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

Styrken i det rummelige brand

Styrken i det rummelige brand Kunst Styrken i det rummelige brand Rumkammerat er et nyåbnet galleri og arbejdsfællesskab for selvstændige og freelancere indenfor de kreative fag. Ideen bag Rumkammerat er at skabe en samlet enhed, der

Læs mere

FOF Aarhus Fredensgade 36 8000 Aarhus C Tlf. 86 12 29 55 www.fof-aarhus.dk. Dyk ned i din tid - og dit liv

FOF Aarhus Fredensgade 36 8000 Aarhus C Tlf. 86 12 29 55 www.fof-aarhus.dk. Dyk ned i din tid - og dit liv FOF Aarhus Fredensgade 36 8000 Aarhus C Tlf. 86 12 29 55 www.fof-aarhus.dk Dyk ned i din tid - og dit liv En uge i livsfortællingens tegn Mandag 30. maj - fredag 3. juni 2016 1 1960 1940 1950 2 1930 Dyk

Læs mere

U = Ungdomsuddannelser, F = Folkeskoler, B = Børnehaver, A = Andet

U = Ungdomsuddannelser, F = Folkeskoler, B = Børnehaver, A = Andet U = Ungdomsuddannelser, F = Folkeskoler, B = Børnehaver, A = Andet 16. Sci.-koo. møde (P) Aktivitet 17: Planlægge og evaluere det grønne fingeraftryk. 20.-27. Netværksbesøg (U) Aktivitet 1: Besøg der har

Læs mere

Street Art som eventyr Kan kun opleves i Rødovre

Street Art som eventyr Kan kun opleves i Rødovre Street Art som eventyr Kan kun opleves i Rødovre I samarbejde med Steen Koerner Studio & Tasso Hvis du ønsker intelligente børn læs eventyr for dem Hvis du ønsker mere intelligente børn læs flere eventyr

Læs mere

10. KLASSE GRUNDFORLØB

10. KLASSE GRUNDFORLØB 10. KLASSE GRUNDFORLØB 1 MED SPOT PÅ HOTEL- OG RESTAURATIONSBRANCHEN din opskrift til en spændende fremtid! VELKOMMEN TIL HOTEL- OG RESTAURANTSKOLEN En anderledes 10. klasse eller starten på en spændende

Læs mere

Måneds-nyt oktober 2014

Måneds-nyt oktober 2014 Måneds-nyt oktober 2014 Børnehuset Rævehøj, Søbanke Naturbørnehave og Humble Skole Nyt fra Humble Skole / v. Merete Borch Det er stadig forholdsvist nyt og vi øver os mht at benytte de til indskolingens

Læs mere

STRANDPARKSKOLEN. Thomas Koppels allé 10, 2450 København SV STØT DIT BARNS LÆSEINDLÆRING

STRANDPARKSKOLEN. Thomas Koppels allé 10, 2450 København SV STØT DIT BARNS LÆSEINDLÆRING STRANDPARKSKOLEN Thomas Koppels allé 10, 2450 København SV STØT DIT BARNS LÆSEINDLÆRING Strandparkskolen Støt dit barns læseindlæring 2 LÆSEINDLÆRING Læsning er med til at stimulere dit barns sproglige

Læs mere

BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST

BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST & Kulturregion Midt- og Vestsjælland ER DU SERIØST INTERESSERET I AT ARBEJDE MED VISUELLE UDTRYKSFORMER? Kulturregion Midt- og Vestsjælland, som består af 8 kommuner,

Læs mere

Sammen om velfærd. Vi har brug for dig

Sammen om velfærd. Vi har brug for dig Sammen om velfærd Vi har brug for dig Vi lever i en ny virkelighed, hvor det kommunale husholdningsbudget er presset. Det kræver, at vi sammen skaber en ny velfærd. Det kalder vi Ny virkelighed Ny velfærd.

Læs mere

NORDISK TALENTKONFERENCE

NORDISK TALENTKONFERENCE Program NORDISK TALENTKONFERENCE Forskning og praksis i uddannelsessystemet Konference med fokus på erfaringsudveksling, idéudvikling og netværksdannelse om nordisk talentsamarbejde Den 28.-30. august

Læs mere

ʺIKT i de klassiske fagʺ

ʺIKT i de klassiske fagʺ Lille afsluttende rapport om udviklingsprojektet ʺIKT i de klassiske fagʺ 1. januar 2008 31. marts 1009 Arbejdsgruppe: Anne Bisgaard Vase, Odder Gymnasium Rikke Forsberg, Marselisborg Gymnasium Chresteria

Læs mere

07.03.13 DANSIC13 IMPACT IDEER@DANSIC

07.03.13 DANSIC13 IMPACT IDEER@DANSIC 07.03.13 DANSIC13 IMPACT IDEER@DANSIC DANSIC DANSIC er en frivillig, studenterdrevet non-profit platform for social innovation. DANSIC s mission er at inspirere til social innovation - nye løsninger på

Læs mere

27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK

27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK 27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK. PA ODENSE HAVN SEKRETARIAT FOR ODENSE HAVNEKULTURFESTIVAL Ungdomshuset Nørregade 60 5000 Odense C Tlf.: 63756820 Projektkoordinator Maria Friis telefon: 26127832

Læs mere

Lægen & Terapeuten Foredrag, workshops og seminarer

Lægen & Terapeuten Foredrag, workshops og seminarer Lægen & Terapeuten Foredrag, workshops og seminarer For alle med interesse for sundhed på- og uden for arbejdspladsen Lægen &Terapeuten Læge Claus Sønderskov og fysioterapeut og arbejdsmiljøkonsulent Søren

Læs mere

3 naturvidenskabelige projekter

3 naturvidenskabelige projekter 3 naturvidenskabelige projekter For de ældste FIRST LEGO League (FLL) Siden 2003 For de mellemste Junior FIRST LEGO League (JrFLL) Siden 2011 For de yngste MINI League Siden 2012 Børn og Unge har siden

Læs mere

MOOLA - sundhed for krop & sjæl. Velkommen til MOOLA. Information og inspiration til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl

MOOLA - sundhed for krop & sjæl. Velkommen til MOOLA. Information og inspiration til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl MOOLA - sundhed for krop & sjæl Velkommen til MOOLA Information og inspiration til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl sundhed for krop & sjæl Information og inspiration til en sund krop,

Læs mere

FREDERIKSBERG UNGDOMSSKOLE

FREDERIKSBERG UNGDOMSSKOLE FREDERIKSBERG UNGDOMSSKOLE August 2012 Nr. 17 Velkommen Velkommen til alle til en ny sæson i Ungdomsskolen med masser af tilbud til unge på Frederikssberg Du sidder nu med Ungdomsskolens program for 2012/2013

Læs mere

Sundhed og livsstil går hånd i hånd på Matematikkens Dag 2011

Sundhed og livsstil går hånd i hånd på Matematikkens Dag 2011 Pressemeddelelse Dag Sundhed og livsstil går hånd i hånd på Dag 2011 Kroniske sygdomme og ikke mindst livsstilssygdomme fylder meget i menneskers bevidsthed og oplevelse af livskvalitet, og koster samfundet

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2016/2017. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2016/2017. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2016/2017. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret marts 2016 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

Prøve i Dansk 3. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Delprøve 2A: Ekstremsport. Teksthæfte. Delprøve 2B: Dagligvarer på nettet

Prøve i Dansk 3. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Delprøve 2A: Ekstremsport. Teksthæfte. Delprøve 2B: Dagligvarer på nettet Prøve i Dansk 3 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Teksthæfte Delprøve 2A: Ekstremsport Delprøve 2B: Dagligvarer på nettet Der er et teksthæfte og et opgavehæfte. Læs først instruktionen

Læs mere

Skal elever tilpasses skolen eller omvendt?

Skal elever tilpasses skolen eller omvendt? Skal elever tilpasses skolen eller omvendt? Kan man tale om at der findes stærke og svage elever? Eller handler det i højere grad om hvordan de undervisningsrammer vi tilbyder eleven er til fordel for

Læs mere

Se dette nyhedsbrev i en browser. Efteråret 2011. Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård

Se dette nyhedsbrev i en browser. Efteråret 2011. Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård 1 af 6 13-09-2011 10:33 Se dette nyhedsbrev i en browser Efteråret 2011 Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård Søndag 21. august Søndags ROOTS-Rock med Guy Forsyth Mandag - Fredag

Læs mere

Junglebog for gymnasieelever

Junglebog for gymnasieelever Junglebog for gymnasieelever Af Jakob Dreyer og Lau Skovgaard 1. udgave Nyt Teknisk Forlag 2011 Forlagsredaktør: Henrik Larsen, hl@nyttf.dk Omslag: Nils Thobo-Carlsen Fotos: Colourbox: s.13, 16, 18,45,

Læs mere

Forår 2014 INFORMATION DIVA KENDIS SHOW. tlf. 86 24 90 55. Tilmelding: Fra tirsdag d. 7/1-2014 kl. 08.30

Forår 2014 INFORMATION DIVA KENDIS SHOW. tlf. 86 24 90 55. Tilmelding: Fra tirsdag d. 7/1-2014 kl. 08.30 DIVA KENDIS SHOW TEASER Kendt frisør fra England gæster Danmark til et helt forrygende show i samarbejde med DIVA Hold øje med Hairservice i det nye år, da vi afholder et stort show med en af Englands

Læs mere

Pris for ikke-partnere er kr. 5.000,- inkl. moms plus flytransport og rejseforsikring. Ikke-partnere modtager forud for turen opkrævning.

Pris for ikke-partnere er kr. 5.000,- inkl. moms plus flytransport og rejseforsikring. Ikke-partnere modtager forud for turen opkrævning. Praktisk information Studieturen vil være en særlig mulighed for dig og din virksomhed til at styrke netværket og samtidig få adgang til inspiration og viden om de nyeste tendenser inden for design samt

Læs mere

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog Nemt på Nettet IT-kursuskatalog FORÅR 2015 NEMT PÅ NETTET 1 Nemt på nettet Borgernes kommunikation med det offentlige bliver i stadig højere grad digital. Holbæk Kommunes projekt Nemt på nettet er et tilbud

Læs mere

UNGSYDS VALGFAGSTILBUD

UNGSYDS VALGFAGSTILBUD UNGSYDS VALGFAGSTILBUD 2016-2017 1 Design og håndværk 60 timer Er du glad for at tegne, male og i det hele taget være en del af et fælleskab i et kreativt miljø, så er dette forløb sikkert noget for dig.

Læs mere

Det Gode Liv. Grøn og Mad

Det Gode Liv. Grøn og Mad Det Gode Liv Grøn og Mad Hvordan går(d) det? I flere af gårdene er der rigtig gode og varme sammenhold. Der afholdes jævnligt fællesarrangementer og fester. I andre gårde er fællesskabet endnu ikke blevet

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6.

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6. VALGFAG 2013/14 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3 Billedkunst 4 Drama 5 Hjemkundskab 6 Håndarbejde 7 Musik - stjerne for en aften 8 Sløjd 9 Sport &

Læs mere

Tag på markeder med PØ

Tag på markeder med PØ Tag på markeder med PØ Markedstid er festtid! Lokale høst-, og havemarkeder, grønne-, mad-, og demokratifestivaler byder op til samtale, smagsoplevelser og inspiration. Det er der, hvor have- og økologifolket

Læs mere

Fælles afdelingen. www.ungdomsskolen.org. www.ungdomsskolen.org. Se meget mere og tilmeld dig på. Unge fra 7. klasse til 18 år i Vordingborg Kommune!

Fælles afdelingen. www.ungdomsskolen.org. www.ungdomsskolen.org. Se meget mere og tilmeld dig på. Unge fra 7. klasse til 18 år i Vordingborg Kommune! Fælles afdelingen F-01 Speedbådskørekort Maj-juni 2011 Teori: Langebækskolen Undervisningsplan bliver udsendt ca.14 dage før kursusstart. Prøveafviklingen koster kr. 500,Bådleje kr. 250,F-02 Gigantfest

Læs mere

Kursusprogram Efterskolelærer parat! Kursus for nye efterskolelærere. Vejle Center Hotel 5. - 6. oktober 2011 og 26. 27.

Kursusprogram Efterskolelærer parat! Kursus for nye efterskolelærere. Vejle Center Hotel 5. - 6. oktober 2011 og 26. 27. Kursusprogram Efterskolelærer parat! Kursus for nye efterskolelærere Vejle Center Hotel 5. - 6. oktober 2011 og 26. 27. marts 2012 Efterskolelærer parat! Kursus for nye lærere i efterskolen Efterskolen

Læs mere

IT-kurser. fra Middelfart Kommune

IT-kurser. fra Middelfart Kommune IT-kurser fra Middelfart Kommune Forår 2015 Middelfart Kommune og bibliotekerne er klar med en række nye IT-introduktioner Kurserne fordeler sig på fem emner: Grundlæggende IT Begynder-internet Lær din

Læs mere

Digitalisering og fremtidsperspektiver på digital innovation i kommunalt regi!

Digitalisering og fremtidsperspektiver på digital innovation i kommunalt regi! Digitalisering og fremtidsperspektiver på digital innovation i kommunalt regi! Afdelingschef Kim Gulvad Svendsen Natur og Miljø Baggrund og udfordringer! Der er i Aarhus kommune fokus på at inddrage og

Læs mere

Gratis værktøjer og tips

Gratis værktøjer og tips Gratis værktøjer og tips www.pearson.dk BLOG/ARTIKLER NYHEDSBREV PEARSONs inspiration til cool events og unikke oplevelser Få dine arrangementer til at klappe også deltagerne Gi r det mening Pædagogiske

Læs mere

KURSUS PROGRAM FORÅR 2016

KURSUS PROGRAM FORÅR 2016 TILMELDING: 86 24 90 55 HUSK at medbringe: kapper, sakse, kamme, børster, føn, klippe maskiner, glatjern m.m. på kurserne, der inkluderer arbejde på model eller hoveder. DESIGN Professionel sørger for

Læs mere

TAL, SKRIV, LEG OG LÆS

TAL, SKRIV, LEG OG LÆS TAL, SKRIV, LEG OG LÆS Temadag om børns tidlige sprog- og skriftsproglige udvikling Målgrupper: Temadagen henvender sig primært til pædagoger i børnehaver og indskoling, børnehaveklasselærere og lærere

Læs mere

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED 1 Det er meget, meget sjovere her end i min almindelige skole. Man leger med dansk i stedet for bare at

Læs mere

De næste tre år arrangerer vi tre store kulturprojekter for og med unge mellem 13 og 20 år

De næste tre år arrangerer vi tre store kulturprojekter for og med unge mellem 13 og 20 år Hygge Factory er en non profit organisation, der laver kunst og kulturprojekter med unge i København. Vi tager unge seriøst som aktive kulturskabere, og udfordrer deres kreative potentialer igennem procesog

Læs mere

Hvorfor skal børn lære at programmere? App Academy. Alle fortjener at kunne programmere

Hvorfor skal børn lære at programmere? App Academy. Alle fortjener at kunne programmere Hvorfor skal børn lære at programmere? App Academy Alle fortjener at kunne programmere App Academy Jernbanegade 27 6000 Kolding +45 51 922 722 info@appacademy.dk www.appacademy.dk Programmering på skemaet

Læs mere

KURSUSKATALOG FORÅR 2015

KURSUSKATALOG FORÅR 2015 KURSUSKATALOG FORÅR 2015 Dette kursuskatalog er til dig, der er medarbejder, frivillig, og/eller pårørende på ældreområdet. INDLEDNING Kære frivillig, medarbejder og/eller pårørende på ældreområdet i Aarhus

Læs mere

SOMMER HØJSKOLE M E N N ES K E T. 5.-11. August 2012. Seminarium

SOMMER HØJSKOLE M E N N ES K E T. 5.-11. August 2012. Seminarium SOMMER HØJSKOLE RUNDT OM M E N N ES K E T 5.-11. August 2012 Seminarium SOMMER PÅ Mennesker skal mødes, når noget nyt skal opstå. Marjatta inviterer til en uges sommer møde med fokus på spiritualitet,

Læs mere

Udarbejdet den 26-09-2011. Side 1 af 6 KOMMUNIKATIONSDREJEBOG

Udarbejdet den 26-09-2011. Side 1 af 6 KOMMUNIKATIONSDREJEBOG Udarbejdet den 26-09-2011. Side 1 af 6 KOMMUNIKATIONSDREJEBOG Udarbejdet den 26-09-2011. Side 2 af 6 Kommunikationsdrejebog med informationer og hjælpemidler til kommunikationen omkring BITE, november

Læs mere

På alle linjerne undervises i almindelige skolefag i det vejledende timetal. Alle linjerne følger de almindelige fagkrav og folkeskolens faglige mål

På alle linjerne undervises i almindelige skolefag i det vejledende timetal. Alle linjerne følger de almindelige fagkrav og folkeskolens faglige mål 4 linjer - 7. klasse er i gang i dette skoleår - de fortsætter i 8. og 9. klasse - de fortsætter i 8. og 9. klasse - efter sommerferien er det jeres tur! Du skal vælge den linje, der passer dig Linjerne

Læs mere

TØNDER 10. Afslut din grundskole OG forbered dig på ungdomsuddannelserne med vores 10. klasse på Campus Tønder 2016/17

TØNDER 10. Afslut din grundskole OG forbered dig på ungdomsuddannelserne med vores 10. klasse på Campus Tønder 2016/17 TØNDER 10 Afslut din grundskole OG forbered dig på ungdomsuddannelserne med vores 10. klasse på Campus Tønder 2016/17 På Campus Tønder skabes et spændende uddannelsesmiljø for unge. Her er et levende og

Læs mere

Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt

Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt natur-, sund- og samfundsvidenskab. Eksklusive workshops,

Læs mere

RUNE STRØM. Sjællandske Region byder velkommen til Pædagogisk dag på Midtsjællands Efterskole Mandag d. 3. nov. 2014 DEN GODE ARBEJDSPLADS

RUNE STRØM. Sjællandske Region byder velkommen til Pædagogisk dag på Midtsjællands Efterskole Mandag d. 3. nov. 2014 DEN GODE ARBEJDSPLADS Program. Kl. 9.15 Ankomst og kaffe Kl. 9.45 Velkomst Foredrag ved Rune Strøm Den gode arbejdsplads Kl. 11.30 Nyt fra sjællandske region samt sang ved forstander Christian Hougaard- Jacobsen Kl. 12.00 Frokost

Læs mere

Cool Camp er en unik, sjov og udfordrende camp for søskende - vil du med?

Cool Camp er en unik, sjov og udfordrende camp for søskende - vil du med? STØTTET AF TILMELD DIG TIL COOL CAMP 2016 - EN CAMP FOR SØSKENDE TIL KRÆFTRAMTE Cool Camp er en unik, sjov og udfordrende camp for søskende - vil du med? Cool Camp er en camp for 20 søskende til kræftramte

Læs mere

TalentWeek 2015. 28. juli - 2. august

TalentWeek 2015. 28. juli - 2. august TalentWeek 2015 28. juli - 2. august TALENTWEEK 2015 TalentCampDK afholder TalentWeek for talentelever, der har gået i 6., 7., 8. eller 9. klasse i skoleåret 2014/15. TalentWeek afholdes på Hjørring Private

Læs mere

DET NYE VÆKSTMARKED BEDSTEFORÆLDREKØB TIL BØRNEBØRN BLIV FIRST MOVER OG FÅ DANMARKS FØRSTE ANALYSE AF BEDSTEFORÆLDREMARKEDET!

DET NYE VÆKSTMARKED BEDSTEFORÆLDREKØB TIL BØRNEBØRN BLIV FIRST MOVER OG FÅ DANMARKS FØRSTE ANALYSE AF BEDSTEFORÆLDREMARKEDET! DET NYE VÆKSTMARKED BEDSTEFORÆLDREKØB TIL BØRNEBØRN BLIV FIRST MOVER OG FÅ DANMARKS FØRSTE ANALYSE AF BEDSTEFORÆLDREMARKEDET! GRAND ECONOMY 2 3 Grandparents will yearly spend approximately 52.000.000.000

Læs mere

Manga Crossover: Visuelle skriveværksteder i Helsingør

Manga Crossover: Visuelle skriveværksteder i Helsingør Manga Crossover: Visuelle skriveværksteder i Helsingør Formål og baggrund Formålet med projektet Manga Crossover var at stimulere interessen for kreative skrive og tegneprocesser hos unge samt at fremme

Læs mere

Smag på kulturen! - appetitvækker for Børneområdet

Smag på kulturen! - appetitvækker for Børneområdet Smag på kulturen! - appetitvækker for Børneområdet Smag på kulturen I Kultur har vi et ønske om, at børn får smag for kunst og kultur i deres hverdag. Smag på kulturen er tænkt som en appetitvækker til

Læs mere

Arrangementer for børn. Biblioteket - Sommer 2012. Børn

Arrangementer for børn. Biblioteket - Sommer 2012. Børn Arrangementer for børn Biblioteket - Sommer 2012 Børn Arrangementer for børn Det er gratis at deltage i bibliotekets arrangementer for børn. Vær opmærksom på, at der skal hentes billetter i forvejen til

Læs mere

Skabelon til din bogmarketingplan

Skabelon til din bogmarketingplan Skabelon til din bogmarketingplan Bogsucces 2012 Kære forfatterspire Tak for din tilmelding til Bogsucces nyhedsbrev. Her er din gratis skabelon til en bogmarkedsføringsplan. Jeg håber, du finder planen

Læs mere