Der er stadig nogle, der påstår, at plastvinduer ikke er noget, man skal bruge tid på. Det er fuldstændig rigtigt.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der er stadig nogle, der påstår, at plastvinduer ikke er noget, man skal bruge tid på. Det er fuldstændig rigtigt."

Transkript

1 Scanad Århus Primo Vinduer A/S Gl. Møllevej Lintrup Tlf Fax info@primovinduer.dk Der er stadig nogle, der påstår, at plastvinduer ikke er noget, man skal bruge tid på. Det er fuldstændig rigtigt.

2 FORDOMME OM PLAST Fordom nr. 1: Plastvinduer er grove og simpelthen langt mere klodsede end vinduer i træ. side 4 Fordom nr. 2: Hvis du skal tage hensyn til miljøet, skal du bestemt ikke vælge plastvinduer. side 6 Fordom nr. 3: Træ ved man, hvad er. Plastvinduer holder sikkert ikke i længden. side 8 Fordom nr. 4: Plastvinduer, siger du! De falmer, sprækker, ændrer form og bliver gule af solen. side 10 Fordom nr. 5: Det er svært hvis næsten ikke helt umuligt at reparere plastvinduer. side 12 Fordom nr. 6: Plastvinduer er den rene gift, og så er de oven i købet temmelig besværlige at holde rene. side 14 Fordom nr. 7: Plastvinduer er stadig masseproducerede enheder uden mulighed for individuelle løsninger. Det har ikke ændret sig de sidste 30 år. side 16 Primo fornuft Det kan være svært at tro, men der eksisterer stadig en lang række fordomme omkring plastvinduer. Det kan da ikke passe, at plast kan formes og designes på samme måde som træ - og samtidig se ligeså godt ud. Ligeså lidt som det kan passe, at plast og plast/ aluvinduer isolerer bedre og er mere miljøvenlige end træ og træ/aluvinduer. Men sandheden er, at vores moderne plast og plast/ aluvinduer kan det hele og mere til. Du slipper også for de sædvanlige udgifter til drift og tilsyn. Primos plastvinduer er nemlig vedligeholdelsesfrie. De kommer aldrig til at rådne og skal heller aldrig males højst smøres i hængslerne en gang om året. Det er vinduer, der stort set passer sig selv. Primo er sund fornuft og en indlysende fornyelse af dansk tradition for godt vindueshåndværk.

3 Fjorden Arkitekter for Hobro Boligforening Primo design Bo Graugaard, arkitekt, Fjorden Arkitekter Bygherren havde gode erfaringer med plastvinduer og med Primo ALULIGHT fik vi en flot og spændende vinduestype i farvet grå. Jeg blev især overrasket over, hvor smalle rammer og profiler var på vinduet. Dertil kom fornemme u-værdier. Jeg er ikke tvivl om, at plastvinduer også på grund af den minimale vedligeholdelse er fremtidens oplagte valg for boligforeninger. 4 5 Tegnestuen Fjorden, som er beliggende i Hobro, fik til opgave at være arkitekter på et nyt, spændende og udfordrende byggeri til psykiskfysisk handicappede på Kirketoften i Hobro. Der var mange ting at tage højde for i forbindelse med løsningen, men målet vedblev at sikre høj kvalitet helt ned i detaljens løsning. Det gjaldt også valget af vinduer. I den sammenhæng viste Primo ALULIGHT sig at være det helt oplagte alternativ til den velkendte træ/aluløsning. Boligforeningen fik samme moderne design og samtidig en mere holdbar og vedligeholdelsesfri løsning. Fordom nr. 1: Plastvinduer er grove og simpelthen langt mere klodsede end vinduer i træ. Fakta: De tider, hvor designet var tilpasset tysk byggetradition og derfor bredere og mere klodset, er for længst forbi. I mange år har man kunnet fremstillet plastvinduer i samme enkle og slanke dimensioner som trævinduer. Det gælder også, hvis du ønsker en alu-facadeløsning. Her vælger du blot den stilrene ALULIGHT, som samtidig findes i enhver tænkelig farvenuance. Med moderne plast og plast/aluvinduer er du til enhver tid og til enhver løsning - sikker på et smukt og elegant udtryk.

4 Lalandia, Billund Primo bæredygtighed Thomas Nielsen, Senior Projektchef, Lalandia-Billund. Trævinduer var ikke på tale til Lalandia af driftsmæssige årsager. Vi ville have en løsning, der var så vedligeholdelsesfri som mulig og som samtidig kunne modstå udfordringer som fugt og kondens. Valget faldt på Primo ALULIGHT. God kvalitet. Flot design. Attraktiv pris. Minimalt behov for vedligeholdelse og en fin miljøprofil. Hverken mere eller mindre. 6 7 Lalandia i Billund er designet til at være Skandinaviens største ferie- og aktivitetscenter med oplevelser for hele familien. Byggeriet er skabt uden kompromisser lige fra den imponerende Aquadome til feriehusene rundt om centeret. Her har de såkaldte skovhuse fået ALULIGHTvinduer fra Primo. Design og minimale krav til vedligeholdelse var væsentlige kriterier for valget, men også at ALULIGHT levede op til de eksisterende miljø- og energikrav. Kompromis var nemlig heller ikke et spørgsmål, når det kom til det. Lalandia, der har fået certifikatet Den Grønne Nøgle, er en af landets mest miljøansvarlige feriecentre. FORDOM 2: Hvis du skal tage hensyn til miljøet, skal du bestemt ikke vælge plastvinduer. Fakta: Der er ikke andet end gode grunde til at vælge vinduer i plast og plast/alu. Det fastslog en stor EU-rapport allerede i Det vejrbestandige PVC, der produceres uden brug af tungmetaller og blødgørere, anerkendes som et super bæredygtigt materiale. Oveni er plastvinduer omfattet af WUPPI-ordningen. Det betyder, at udskiftede plastvinduer altid indsamles gratis til genbrug og kan løbende anvendes i produktion af nye plastprodukter. Det er godt for miljøet, både i dag og i morgen.

5 Ølgod Byskole Primo levetid Niels Pilely, Skoleleder, Ølgod Byskole Alle de gamle trævinduer var rådne og utætte her på Ølgod Byskole. Det gjaldt også for en lang række af naboskolerne. Vi har nu alle fået Primo Vinduer og det er vi godt tilfredse med. Med Primo har vi fået lyse, vedligeholdelsesfrie vinduer, der holder bedre end noget andet. Og det gør bestemt heller ikke noget, at lærere og elever melder tilbage om et langt bedre indeklima. 8 9 Det havde længe været påtrængt at skifte de mange nedslidte vinduer i flere af skolerne i Varde Kommune. Skolerne kæmpede med fugt, råd og dårligt indeklima. Akilleshælen var som for så mange andre af landets kommuner et meget stramt driftsbudget. Derfor faldt valget også på Primo Vinduer, da man fandt pengene til et større renoveringsarbejde. Det var det, der svarede sig allerbedst. Med Primo Vinduer fik man flotte moderne vinduer og samtidig mest for pengene. Ikke mindst fordi de energirigtige vinduer er i stand til at holde år efter år uden behov for dyrt malerarbejde og større vedligehold. FORDOM 3: Trævinduer ved man, hvad er. Plastvinduer holder sikkert ikke i længden. Fakta: Uafhængige undersøgelser, foretaget af bl.a. Teknologisk Institut, viser, at plast og plast/aluvinduer ikke har en kortere levetid end vinduer i andre materialer. Snarere tværtimod. Det avancerede PVC-materiale gør dem til en god og sikker investering. Faktisk holder de ældste Primo plastvinduer stadig 35 år efter, de er sat i. Samtidig har plastvinduer ikke bare en helt unik lydisolering. De er såmænd også bedst, når det gælder u-værdier, indeklima og eliminering af fugt og kondens.

6 Elkjær Strik Primo kvalitet Poul Elkjær, direktør, Elkjær Strik Vi valgte Primo Vinduers ALU- LIGHT i forbindelse med renoveringen af vores bygninger hos Elkjær Strik. I grunden var valget ikke så svært. Vi ville have høj kvalitet og en løsning, der var så vedligeholdelsesfri som mulig. Og det må vi sige, at vi har fået. Vores ALULIGHT er stadig rigtig flotte trods vind og vejr, og så passer de nærmest sig selv. 11 Elkjær Striks hovedsæde i Sunds ved Herning trængte til at blive frisket op. Placeret midt på den jyske hede havde bygningerne også stået model til lidt af hvert gennem årene. I den for bindelse var det også en af de helt store målsætninger fra virksomhedens side, at den nye, flotte facade skulle være af førsteklasses kvalitet og samtidig ikke stille store krav til løbende vedligeholdelse. Da det kom til vinduer, blev Primo Vinduers ALULIGHT foretrukket. Dels kunne plast/ aluløsningen imødekomme de høje vedligeholdelsesfrie krav og dels kunne man vælge vinduerne i lige præcis den farve, man ønskede. Fordom nr. 4: Plastvinduer, siger du! De falmer, sprækker, ændrer form og bliver gule af solen. Fakta: Moderne plast og plast/aluvinduer er skabt af vejrbestandigt PVC-plast. Det betyder, at de tåler alt, hvad det danske vejr byder på af vind, regn, frost og kulde. Heller ikke solens kraftige UV-stråler påvirker plastoverfladen. Det er helt enkelt en gammel skrøne, at plastvinduer har det med at falme i løbet af et stykke tid eller sprækker, slår sig og gulner. Hvis plastvinduet efter nogle år skulle få en kedelig overflade, skyldes det ene og alene skidt og snavs. Og det kan altid vaskes af.

7 Dannevirkeskolen Primo service Christen Michael Hammer, Bygningsansvarlig, Dannevirkeskolen Som altid var det et spørgsmål om at få mest for pengene. Der er et stort slid på en skole, men samtidig er der også et driftsbudget, der skal holdes. Derfor faldt valget på Primo Vinduer i plast. En flot, vedligeholdelsesfri løsning, vi allerede er godt tilfredse med. Vinduerne ser ud til at holde til lidt af hvert og vi ved også, at de er nemme at reparere, hvis der endelig skulle ske noget Dannevirkeskolen tæt ved Haderslev stod overfor et helt nyt og spændende byggeri en stor multihal med tilhørende værksteder og motions- og undervisningslokaler. Med den nye multihal kunne man på en ny og bedre måde indfri de mange forskellige aktiviteter, som Dannevirkeskolen er kendt for at tilbyde. Skolen har altid lagt stor vægt på gode faciliteter og det nye byggeri skulle ikke være nogen undtagelse. Holdbarhed og nemt vedligehold var fra starten udslagsgivende i forhold til valget af vinduer. Og der kom Primo Vinduer bedst ud. FORDOM 5: Det er svært hvis næsten ikke umuligt at reparere plastvinduer Fakta: Nu går plastvinduer næsten aldrig i stykker, men er uheldet ude, kan de sagtens repareres. Og det kan gøres nemt og billigt og uden at efterlade synlige spor. Vi har altid en servicevogn klar til at rykke ud. I den sammenhæng kan vi ligeså godt gennemhulle en anden fordom: at det skulle være nemmere at bryde ind gennem plastvinduer. Det er det naturligvis ikke. Armerede plastprofiler, sikkerhedsbeslag og sikkerhedsslutblik gør det mere end almindeligt svært for indbrudstyve.

8 Hobro Alderdomshjem Primo omtanke Kirsten Severinsen, Centerleder, Hobro Alderdomshjem Normalt ville jeg nok være til vinduer i træ, men man kan faktisk ikke se forskel. Og med Primo har vi samtidig fået vinduer, der ikke alene er vedligeholdelsesfrie, men også meget nemmere at holde rene i det daglige. Det har kæmpestor betydning sådan et sted som her! Både personale og beboere synes, det har været et plus at få plastvinduer Hobro Alderdomshjem trængte til nye vinduer. Der var blevet for store problemer med de eksisterende. Man var ligefrem bekymret for, om de kunne bidrage til et dårligere indeklima. Indeklimaet spillede naturligt nok en stor rolle i valget af vinduer. Det samme gjorde vedligeholdelses- delen, da der samtidig var et budget at holde øje med. Med Primo Vinduer mente man at få en kombination, der opfyldte begge krav. Vinduer, der gjorde det nemt at fjerne støv og snavs og som på den anden side aldrig skulle males eller olieres. FORDOM 6: Plastvinduer er den rene gift og så er de oven i købet temmelig besværlige at holde rene. Fakta: Vores moderne plastvinduer hører rent ud sagt til i den miljømæssige superliga. For det første kæmper de i modsætning til almindelige trævinduer ikke med mulig afgasning fra maling og olier. Og for det andet forhindrer plastens glatte overflade bedre end noget andet støvpartikler og bakterier i at sætte sig. Med plastvinduer som i øvrigt blot kræver vand og sæbe er det nemt at bygge hygiejnisk og allergivenligt.

9 Rungsted Havn Primo frihed - Jesper Otzen, tømrermester Jesper Otzen Aps Fiskerikajen i Rungsted Havn skulle have nye lokaler. Der var fra starten enighed om at vælge plastvinduer. Vinduer af træ ville rådne med det samme under de ekstremt kolde og våde betingelser. Med Primo var vi sikker på at få noget, der både var 100% vedligeholdelsesfrit og som kunne holde. Og samtidig gav det os frihed til at lave en lang række flotte og utraditionelle løsninger Det gamle skur, som førhen udgjorde Fiskerikajen ved Rungsted Havn, var for småt og utidssvarende. Ejerne Kim og Christine Schmidt Hansen bestemte sig for helt nye lokaler der på den ene side skulle bevare den traditionelle charme og samtidig være moderne og vedligeholdelsesfrie. Primo blev valgt som leverandør af vinduer til byggeriet. De kunne modstå kulden og fugten og gav mulighed for en række specialløsninger. Det har bl.a. resulteret i spionglas, en særlig adskillelse mellem kontor og butik samt et unikt butiksvindue, der kan åbnes udefra og ind mod butikkens store akvarium. FORDOM 7: Plastvinduer er stadig masseproducerede enheder uden mulighed for individuelle løsninger. Det har ikke ændret sig de sidste 30 år. Fakta: Sagens kerne er, at alle vores plastvinduer kan skræddersys ned til mindste detalje. De kommer i et utal af dimensioner og typer med hver deres fordele lige fra topstyrede vinduer i slankt design til klassiske dannebrogsvinduer. Det er vinduer, som nemt efterlever alle krav og ønsker til moderne byggeri og renovering. Med alufacade-løsningen, ALULIGHT fås der også en lang række muligheder med hensyn til farvefrihed.

10 Vindues- og døreksempler Primo udvalg Sidehængte vinduer Topstyrede vinduer (nummerserie 200) og Dreje-/kip vinduer (nummerserie 300) 211/ / / / / /330 Dreje-/kip Sidehængt Topstyret 18 Specialbeslag med flerpunktslukning Moderne étgrebsbetjening Elementer fås med 70 mm eller 120 mm karmdybde Vinduesprofiler med høj isoleringsevne mod kulde og støj Rammeprofil formet som traditionel skrå kitfals Udvendigt alu-hængsel med nylonbøsning for minimal vedligeholdelse UV-bestandig overflade, der ikke gulner Elementer fås med 70 mm eller 120 mm dybde Specialkonstrueret beslag sikrer, at vinduesrammen er i balance i enhver åben stilling Moderne étgrebs-betjening med indbygget nat-ventilationsstilling Det topstyrede vindue kan stå åbent i enhver stilling. Det kan også leveres med beslag til redningsåbning. Elementer fås med 70 mm eller 120 mm dybde 237/ / / / /399 Facadedøre S 518D Terrassedøre og Skyde/kip døre 19 Primo døre til dansk byggeri Udover vinduer leverer Primo også døre i samme høje og vedligeholdelsesfrie plastkvalitet. Vælg mellem facadedøre, terrassedøre, foldedøre og skyde/kipdøre. Alle døre kan naturligvis designes og varieres i det uendelige. Vi kan i den sammenhæng levere nogle af branchens mest energirigtige dørfyldninger. De viste døre er blot eksempler til inspiration S 580D 583D Primo ALULIGHT Primo Vinduer giver et utal af muligheder for godt og funktionelt design også når der er brug for buede vinduer, indgangspartier, udestuer eller karnapper. Vores omfattende udvalg af typer, materialer, farver og tilbehør gør det nemt at tilpasse en individuel løsning uanset boligens alder, stil eller arkitektur. Alle vores vinduer udføres efter mål uden merpris. Primo Vinduer fås altid med en række ekstra og nyttige funktioner - bl.a. lyddæmpende ruder, solafskærmende glas eller sikkerhedsslutblik i dreje-/kip vinduerne. Primo er sikkerhed for innovation, service og kvalitet, der holder. Læs mere om vores primo udvalg på primovinduer.dk Primo ALULIGHT er en ny generation af plastvinduer. Den kombinerer alle de fremragende egenskaber ved traditionelle plastvinduer med en flot og eksklusiv facade i pulverlakeret aluminium. Det er flot moderne dansk design med 2200 et minimum af vedligeholdelse. Samtlige Primo vinduestyper kan leveres som ALULIGHT og fås også i enhver tænkelig farvenuance. Der er mere end 200 nuancer samt blandinger af disse at vælge imellem. Med Primo ALULIGHT er der alle muligheder for at understrege byggeriets arkitektur på en elegant og farverig måde.

Døre i alle afskygninger. Facadedøre, havedøre og specialdøre. Til bolig, erhverv og institution.

Døre i alle afskygninger. Facadedøre, havedøre og specialdøre. Til bolig, erhverv og institution. Døre i alle afskygninger Facadedøre, havedøre og specialdøre. Til bolig, erhverv og institution. Døre i alle afskygninger Indhold Døre for enhver smag... 4 Sortimentet... 6 Facadedøre i plast... 8 Facadedøre

Læs mere

vinduet til din personlighed en revolution

vinduet til din personlighed en revolution vinduet til din personlighed en revolution n- en s- Et te e- ye le e- www.svarre.as svarre vinduet i et hus fra Egebæk Kvalitetsbyg A/S Intelligens og æstetik Det er smukt, når funktion og design giver

Læs mere

Energiklasse A. Vinduer og døre i plast og plast/alu

Energiklasse A. Vinduer og døre i plast og plast/alu Energiklasse A Vinduer og døre i plast og plast/alu Indhold Primo New Energy............ 2 Enfamiliehuse................ 8 Fritids- og sommerhuse........ 12 Udestuer og karnapper........ 14 Stuehuse og

Læs mere

Vinduer og yderdøre med glas

Vinduer og yderdøre med glas Vinduer og yderdøre med glas Det største varmetab fra et hus sker gennem vinduerne. Derfor er der gode besparelser at hente ved at renovere eller skifte vinduer ud også selv om du har vinduer med termoruder!

Læs mere

Når kvalitet bliver til stil

Når kvalitet bliver til stil Vores komposit vinduer og døre Gulner og krakelere ikke Er UV bestandige Har en længere levetid Er 100% fri for svamp og råd Når kvalitet bliver til stil www.svendborgvinduer.dk 1 SyV gode grunde til at

Læs mere

PAROC Stenuld et stensikkert valg

PAROC Stenuld et stensikkert valg PAROC Stenuld et stensikkert valg Hvorfor sige nej til tryghed, når det nu ikke koster ekstra? Én ting er stensikker I dag er der vist ikke mange, der tvivler på, at den vigtigste årsag til den truende

Læs mere

Skal jeres ejendom have et løft?

Skal jeres ejendom have et løft? Skal jeres ejendom have et løft? Drømmer I om tætte vinduer, nyt tag, toilet og bad i lejligheden, eller har I ideer til spændende energirigtige projekter? Bæredygtig Byfornyelse for alle københavnere

Læs mere

Attraktive arbejdspladser er vejen frem

Attraktive arbejdspladser er vejen frem Attraktive er er vejen frem 2 Konklusion Omkring halvdelen af offentligt ansatte FTF ere er ansat på en, der ikke er attraktiv. Samtidig ses, at personer, der ansat på ikke-attraktive er i stort omfang

Læs mere

Th. Langs skole. Profilanalyse 2016 L E D E L S E S U D V I K L I N G

Th. Langs skole. Profilanalyse 2016 L E D E L S E S U D V I K L I N G Th. Langs skole Profilanalyse 2016 Om analysen Svargrupper Indkomne svar Forældre 0-2 kl. Forældre 3-10 kl. Medarbejdere 36 201 30 Elever 3-6 kl. Elever 7-10 kl. 164 168 I alt 599 Flotte resultater!! Samlet

Læs mere

Fredericia på forkant

Fredericia på forkant Fredericia Kommune Fredericia på forkant Strategi til fornyelse af den kommunale opgaveløsning Formål Byrådet i Fredericia Kommune vedtog i april 2015 en ny fælles vision. I samarbejde med borgere og civilsamfund

Læs mere

1. maj tale Samsø. Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør?

1. maj tale Samsø. Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør? 1. maj tale Samsø Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør? 1.maj er arbejderbevægelsens vigtigste demonstrationsdag og festdag. 1. maj går arbejdere over det meste af verden i demonstration

Læs mere

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret?

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret? 20 Vi bygger hus Trin 3: Find grunden Trin 3: Find grunden I dette kapitel ser vi nærmere på overvejelserne omkring køb af selve grunden til byggeriet. Her skal du blandt andet sikre dig, at drømmehuset

Læs mere

Aarhus Cementvarefabrik

Aarhus Cementvarefabrik Aarhus Cementvarefabrik Aarhus Cementvarefabrik - et naturligt valg Vi udfordrer betonens muligheder Der er løbet meget vand i Århus Å siden 1909 Aarhus Cementvarefabrik blev grundlagt blot 25 år efter

Læs mere

Rullegardiner. Stilrent med personligt præg

Rullegardiner. Stilrent med personligt præg Rullegardiner Stilrent med personligt præg En verden af nye muligheder Den nye Luxaflex kollektion af væv til rullegardiner åbner døren til en verden af fantastiske muligheder. Vælg mellem næsten trehundrede

Læs mere

Sådan vedligeholder du dine lædermøbler

Sådan vedligeholder du dine lædermøbler Sådan vedligeholder du dine lædermøbler Selvom læder er et holdbart og robust materiale, så kræver det vedligeholdelse for at få det flotteste resultat der holder længst. Som udgangspunkt skal man altid

Læs mere

mobloliving moblomodules imagine - create - combine

mobloliving moblomodules imagine - create - combine mobloliving moblomodules moblomodules imagine - create - combine / 5 værelses lejlighed bestående af 4 moduler / 92 m2 moblomodules Sammensæt din drømmebolig, studiebolig, eller dit nye boligkompleks -

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

Det talte ord på samrådet gælder

Det talte ord på samrådet gælder Beskæftigelsesudvalget 2011-12 BEU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 128 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale ved samråd om øremærket barsel til mænd og barsel for mandlige ministre, samrådsspørgsmål

Læs mere

Everluxx Plus energirigtige vinduer med suveræn isoleringsevne

Everluxx Plus energirigtige vinduer med suveræn isoleringsevne Everluxx Plus energirigtige vinduer med suveræn isoleringsevne Vedligeholdelsesfrie vinduer og døre Everluxx Plus kan leveres med skrå og buede overkarme. De kan tilpasses næs ten alle be hov og produceres

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

SE FREMTIDEN GENNEM BÆREDYGTIGE VINDUER I SMUKT DANSK DESIGN

SE FREMTIDEN GENNEM BÆREDYGTIGE VINDUER I SMUKT DANSK DESIGN SE FREMTIDEN GENNEM BÆREDYGTIGE VINDUER I SMUKT DANSK DESIGN TAG ANSVAR FOR FREMTIDEN Som forbrugere i dagens Danmark er vi så privilegerede at have muligheden for at gøre en stor forskel for miljøet.

Læs mere

PRIMO GØR DET NEMT, HURTIGT OG SIKKERT AT VÆLGE LISTER

PRIMO GØR DET NEMT, HURTIGT OG SIKKERT AT VÆLGE LISTER PRIMOBOGEN PRIMO GØR DET NEMT, HURTIGT OG SIKKERT AT VÆLGE LISTER Afslutningslister Lister til ledningsskjul Glas- og tætningslister Bløde fodlister og trappeforkanter www.primolister.dk MINIMUM VEDLIGE

Læs mere

Hyundai Privatleasing

Hyundai Privatleasing Hyundai Privatleasing Ren køreglæde og et bilbudget uden overraskelser www.hyundai.dk Hvorfor købe, når du ka Hyundai Privatleasing giver dig mulighed for at køre i en spritn og service. Du skal blot betale

Læs mere

Maling til værelser og stuer

Maling til værelser og stuer Maling til værelser og stuer Maling til værelser og stuer Matte vægmalinger til stuer og værelser. Maling i glans 5 giver de smukkeste matte vægge i stuen, mens vægmaling, glans 10, er velegnet til børneværelser

Læs mere

MINI GUIDE TIL ET BÆREDYGTIGT LEJERBO

MINI GUIDE TIL ET BÆREDYGTIGT LEJERBO MINI GUIDE TIL ET BÆREDYGTIGT LEJERBO LEJERBOS BÆREDYGTIGE VISION FOR ALMENE BOLIGER HVORFOR ER DER BRUG FOR BÆREDYGTIGE, ALMENE BOLIGER? Bæredygtige almene boliger er socialt engagerende, økonomisk realistiske

Læs mere

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer.

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. 16 BILAG A SPØRGESKEMA I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. Skalaernes spørgsmål indgår i et større spørgeskema, der omfatter i alt 26 skalaer

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Fællesskab Viden Glæde TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen,

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Glæde Forskning TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen, får mennesker

Læs mere

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser,

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser, Vi skrev i første nummer af Fællesnyt, at vi ville udkomme én gang i kvartalet. Det bryder vi allerede her i andet nummer, hvor I kan læse om konfirmationsforberedelse i 7. klasse, en sjov bemærkning og

Læs mere

scandic Scandic markisen er en yderst elegant og robust, fuldkassettemarkise, som vil klæde et hvert hus.

scandic Scandic markisen er en yderst elegant og robust, fuldkassettemarkise, som vil klæde et hvert hus. scandic Scandic markisen er en yderst elegant og robust, fuldkassettemarkise, som vil klæde et hvert hus. Til fremtidens bolig er det nu muligt at styre en meget stor del af de tekniske installationer

Læs mere

Eternit PLAN. Facadeplader i fibercement. www.cembrit.dk

Eternit PLAN. Facadeplader i fibercement. www.cembrit.dk Eternit PLAN Facadeplader i fibercement www.cembrit.dk Eternit PLAN er en stærk og smuk facadebeklædning, som kræver minimal vedligeholdelse. Eternit PLAN er velegnet til komplette facadeløsninger, men

Læs mere

Udviklingssamtaler. Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen

Udviklingssamtaler. Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen Udviklingssamtaler Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen Du skal have den årlige medarbejdersamtale med en af dine medarbejdere, Rita Ravn. Rita er pligtopfyldende og dygtig, og hun udgør i høj grad

Læs mere

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016 Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen D. 21. juni 2016 Snak før mødestart Sig goddag til din sidemand og spørg ham/hende om, hvordan hun mener, at hun som forældre bedst hjælpe sit barn til en god

Læs mere

Vedtaget på afdelingsmødet d. 27. marts 2013 Vi i bestyrelsen vil lige med denne skrivelse gøre opmærksom på at der er sket ændring i kontrakten mellem Kruså antenne forsyning og God tone. Lejere er ikke

Læs mere

Luxe-Line Twin og Single: Specialfremstillet smykke til dit hus. Luxe-Line Twin: Isoleret dobbelt garagedør Luxe-Line Single:Isoleret enkelt sidedør

Luxe-Line Twin og Single: Specialfremstillet smykke til dit hus. Luxe-Line Twin: Isoleret dobbelt garagedør Luxe-Line Single:Isoleret enkelt sidedør Luxe-Line Twin og Single: Specialfremstillet smykke til dit hus. Luxe-Line Twin: Isoleret dobbelt garagedør Luxe-Line Single:Isoleret enkelt sidedør Flot design, isoleret og let at anvende Med introduktionen

Læs mere

Elements of Vision. PAROC -elementløsninger

Elements of Vision. PAROC -elementløsninger Elements of Vision PAROC -elementløsninger Panel System 2.00 DK August 2012 Erstatter: Januar 2008 PAROC-ELEMENTLØSNINGER GIVER MULIGHED FOR STOR ARKITEKTONISK FRIHED OG INDIVIDUALITET. DE PRAKTISKE, SPECIALDESIGNEDE

Læs mere

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Denne rapport belyser, hvordan folkeskoler, og i særlig grad udskolingslærere, arbejder med at forberede deres elever til at påbegynde en ungdomsuddannelse.

Læs mere

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2015

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2015 BERETNING 2015 Indledning Året 2015 er gået og det er tid for en ny beretning. Beretningen beskriver, hvordan året 2015 er gået for vores forening og butik. Helt naturligt tager beretningen udgangspunkt

Læs mere

7992DK WG 80 Skydepartier til vinterhaven Faste partier til vinterhaven se side 16

7992DK WG 80 Skydepartier til vinterhaven Faste partier til vinterhaven se side 16 7992DK WG 80 Skydepartier til vinterhaven Faste partier til vinterhaven se side 16 Willab Garden 2015-11 VIGTIGT! Læs hele monteringsanvisningen, inden du påbegynder monteringen! Hvis anvisningerne ikke

Læs mere

ELVARLI Åbent opbevaringssystem

ELVARLI Åbent opbevaringssystem Produktguide ELVARLI Åbent opbevaringssystem 22_016 DESIGN Ehlén Johansson SIKKERHED Den indstillelige stolpe skal fastgøres til loftet. Gavlen skal fastgøres til væggen. Forskellige væg- og loftmaterialer

Læs mere

CEMBRIT WINDSTOPPER. Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til nybyg og renovering

CEMBRIT WINDSTOPPER. Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til nybyg og renovering Cembrit Windstopper Vindspærreplader til nybyg og renovering Bag Facaden Moderne byggerier ser ens ud udefra. Stærke, sunde og fejlfri. Flotte facader og smukke beklædninger. Men bag facaden er der stor

Læs mere

FJORDVEJ 81 DIREKTE ADGANG TIL FJORDEN KOLDING GREENFLAKE 14

FJORDVEJ 81 DIREKTE ADGANG TIL FJORDEN KOLDING GREENFLAKE 14 FJORDVEJ 81 DIREKTE ADGANG TIL FJORDEN KOLDING Fjordvej 81 Grunden der er på på hele 990 m², samt et tilhørende 54 m² stiareal, der fører direkte ned til Kolding Fjord, hvor der mulighed for at anlægge

Læs mere

Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds..

Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds.. Transkribering af interview, Christian A: Og oprindeligt tror jeg, at vi måske havde mest lyst til at trække det op på sådan et samfunds.. Sådan, hvad skal vi overhovedet bruge uddannelse til, og hvad

Læs mere

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer:

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016 Årsberetning for 2015 Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Medlem nr. 842 Leo Wagner Jensen Medlem nr. 11005 Ole Mortensen Velkommen

Læs mere

Arkitektens Værktøjskasse Grundformerne

Arkitektens Værktøjskasse Grundformerne Tine Olesen og Ulla Svarrer Arkitektens Værktøjskasse Grundformerne Peregrina ARKITEKTENS VÆRKTØJSKASSE GRUNDFORMERNE Forlaget Peregrina og Tine Olesen, 2015 1. udgave, 1. oplag, 2015 ISBN 978-87-995471-3-5

Læs mere

Kan det lade sig gøre at undgå brugen af magt, og i så fald hvad skal der til? Kort præsentation og begrundelse for mit oplæg

Kan det lade sig gøre at undgå brugen af magt, og i så fald hvad skal der til? Kort præsentation og begrundelse for mit oplæg Kan det lade sig gøre at undgå brugen af magt, og i så fald hvad skal der til? Kort præsentation og begrundelse for mit oplæg Hvordan kan vi tackle udadreagerende adfærd? Hvem skal lære? Fagligheden og

Læs mere

Til Boligforeningen Kan vi hjælpe jer med jeres vinduesprojekt?

Til Boligforeningen Kan vi hjælpe jer med jeres vinduesprojekt? Til Boligforeningen Kan vi hjælpe jer med jeres vinduesprojekt? NYE VINDUER FRA DANMARKS STØRSTE PRODUCENT Lovgivning Sikkerhed Valg af entreprenør Kuldenedfald Valg af entreprenør Brandredning Pris Indeklima

Læs mere

Pressemeddelelse. 1. spadestik til Solhuset: Hørsholm viser vejen med Danmarks mest klimavenlige børneinstitution

Pressemeddelelse. 1. spadestik til Solhuset: Hørsholm viser vejen med Danmarks mest klimavenlige børneinstitution Pressemeddelelse Til: Vedrørende: Pressen 1. spadestik til Danmarks mest klimavenlige institution 1. spadestik til Solhuset: Hørsholm viser vejen med Danmarks mest klimavenlige børneinstitution Danmarks

Læs mere

Energioptimering i køkkenet

Energioptimering i køkkenet Energioptimering i køkkenet Vi går i klasse 1.6 på Roskilde Tekniske Gymnasium. Vi har arbejdet med projektet Energioptimering i køkkenet i faget teknologi, samtidig med at vi har modtaget relevant undervisning

Læs mere

Everluxx Classic e Klassiske vinduer designet til fremtiden

Everluxx Classic e Klassiske vinduer designet til fremtiden Everluxx Classic e Klassiske vinduer designet til fremtiden Vedligeholdelsesfrie vinduer og døre Ønsker man sprosser i rammen, kan der vælges mellem gennemgående sprosser, ilagte sprosser, der som navnet

Læs mere

Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Elektronisk låsesystem til boliger i Stevns Kommune

Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Elektronisk låsesystem til boliger i Stevns Kommune Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Elektronisk låsesystem til boliger i Stevns Kommune Skema opdateret den 22.08.14 Nummer på spørgsmål/supplerende oplysning Dato for besvarelse Spørgsmål 1 15.08.14

Læs mere

Service i rengøring. Service i rengøring. Daglig erhvervsrengøring

Service i rengøring. Service i rengøring. Daglig erhvervsrengøring Service i rengøring Daglig erhvervsrengøring 1 Forord At udføre erhvervsrengøring kræver uddannelse dette undervisningsmateriale er udarbejdet som grundbogsmateriale til kurset Daglig erhvervsrengøring.

Læs mere

A-KASSE. Brug dine muligheder. Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1

A-KASSE. Brug dine muligheder. Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1 A-KASSE Brug dine muligheder Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1 Indhold Forord 3 Tag uddannelse 4 Uddannelsesmuligheder under ledighed 6 Sig ja til jobrotation

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

Bordkort nr. 1 & 7. Sværhedsgrad 1 Ingen kendskab. Bordkort nr. 2 & 3. Sværhedsgrad 2 Lidt kenskab. Bordkort nr. 4 & 6

Bordkort nr. 1 & 7. Sværhedsgrad 1 Ingen kendskab. Bordkort nr. 2 & 3. Sværhedsgrad 2 Lidt kenskab. Bordkort nr. 4 & 6 SVÆRHEDSGRAD Der er i denne e-bog 8 bordopsætninger, som indeholder 4 sværhedsgrader. Sværhedsgrad 1 er den letteste, og 4 den sværeste. Dog skal det siges, at alle, som er let øvede inden for kort og

Læs mere

Undersøgelsen viser på nordisk plan generelt de samme tendenser i de nordiske lande, men man ser også en række forskelle.

Undersøgelsen viser på nordisk plan generelt de samme tendenser i de nordiske lande, men man ser også en række forskelle. Fremtidens bank Undersøgelse af ønsker til den ideelle bank Internetbanken Nordnet har ved hjælp af Novus Opinion gennemført en undersøgelse af de nordiske forbrugeres ønsker til den ideelle bank i dag

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen på Esnord

Elevtrivselsundersøgelsen på Esnord Elevtrivselsundersøgelsen på Esnord 2015 Erhvervsskolen Nordsjælland Milnersvej 48 3400 Hillerød +45 4829 0000 info@esnord.dk CVR 250 189 82 EAN 57 98 00055 35 52 Indholdsfortegnelse 1. Elevtrivselsundersøgelsen

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt 3. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

guide efter ferien Arbejdsklar sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide efter ferien Arbejdsklar sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 8 sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Arbejdsklar efter ferien Sådan bliver du klar til første arbejdsdag efter ferien Gruer

Læs mere

En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB

En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB En mini e-bog til dig fra Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB Kan du svare klart på alle 7 spørgsmål i den her bog? Hvis ikke, så begår

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Everluxx Classic e Klassiske vinduer designet til fremtiden

Everluxx Classic e Klassiske vinduer designet til fremtiden Everluxx Classic e Klassiske vinduer designet til fremtiden Vedligeholdelsesfrie vinduer og døre Ønsker man sprosser i rammen, kan der vælges mellem gennemgående sprosser, ilagte sprosser, der som navnet

Læs mere

01 Introduktion. Yderligere informationer kontakt bim@protecvinduer.com

01 Introduktion. Yderligere informationer kontakt bim@protecvinduer.com 01 Introduktion Dette dokument indeholder informationer om Pro Tec vinduer BIM objekter. Der er vejledninger til at bruge disse objekter, opsætning af objekterne samt links til Pro Tec s hjemmeside der

Læs mere

Realdanias foreningsstrategi 2016-2020. april 2016

Realdanias foreningsstrategi 2016-2020. april 2016 Realdanias foreningsstrategi 2016-2020 april 2016 or or Realdanias foreningsstrategi 2016-2020 Introduktion Realdania er en forening af ejere af fast ejendom. Vi arbejder for at skabe livskvalitet for

Læs mere

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde

Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg, KL s Børnetopmøde Tale af Jane Findahl Ref. Sae/jbs Side 1/11 Anledning Børnetopmøde 2012 Dato 2. februar 2012 Sted Aalborg Kl. 10.08 10.20 Titel Taletid 8-9 minutter Tale: Jane Findahl, formand for KL s Børne- og Kulturudvalg,

Læs mere

Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75%

Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75% Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75% Meld dig til en af årets 6 temadage - og bliv inspireret omkring eget køkkenbord! I anledning af kampagneåret for 75%

Læs mere

i Akutmodtagelsen på AAUH

i Akutmodtagelsen på AAUH Fremtidens Tryghedsskabende Patientstue har til formål at forbedre oplevelsen for patienter og personale under behandlingen. i Akutmodtagelsen på AAUH Tanken bag det nye koncept er, at gøre de fysiske

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Hvordan kan innovative dynamiske facadeløsninger reducere støjen, give energibesparelser - og skabe et bedre indeklima?

Hvordan kan innovative dynamiske facadeløsninger reducere støjen, give energibesparelser - og skabe et bedre indeklima? Hvordan kan innovative dynamiske facadeløsninger reducere støjen, give energibesparelser - og skabe et bedre indeklima? Art Andersen CPH og Inwido > Hvem er Art Andersen CPH? > Hvem er Inwido? Støjen trænger

Læs mere

Ifö Acrylic Nyhed! spændende badekar til indmuring B99939

Ifö Acrylic Nyhed! spændende badekar til indmuring B99939 Ifö Acrylic Nyhed! spændende badekar til indmuring B99939 Nu lancerer Ifö en serie badekar i et nyt og spændende design. Badekarrene er fremstillet i gennemfarvet akryl, som har mange fordele. På designsiden

Læs mere

NLP. Læseprøve. Metaprogrammer - en profiltest. futurefactor.dk - 2009 - Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra forfatterne.

NLP. Læseprøve. Metaprogrammer - en profiltest. futurefactor.dk - 2009 - Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra forfatterne. NLP Metaprogrammer - en profiltest Forord Nøglen til udvikling og forandring ligger hos det enkelte menneske. Der findes ganske vist mennesker, som har den overbevisning, at man ikke kan ændre sig eller

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA November 2006 2 Medlemsundersøgelse om psykisk arbejdsmiljø og stress FOA Fag og Arbejde har i perioden 1.-6. november 2006 gennemført en medlemsundersøgelse

Læs mere

Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og, hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund.

Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og, hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. For meget regnvand i dit sommerhusområde? Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og, hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. Kend dine rettigheder og pligter. NÅR REGNVAND

Læs mere

Energirenovering kan gøre dit hus 50 år yngre

Energirenovering kan gøre dit hus 50 år yngre Livsstil 20.02.2016 kl. 11:10 Energirenovering kan gøre dit hus 50 år yngre AF Anita Jensenius Hos familien Simonsen i Albertslund har en ambitiøs energirenovering ført til forbedret indeklima, æstetisk

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. BX-BZ stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg ved samråd den 21.

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. BX-BZ stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg ved samråd den 21. Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 500 Offentligt Plan og Virksomhedsområdet J.nr. AAR-200-00015 Ref. Lupry Den 21. april 2010 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. BX-BZ

Læs mere

Konfirmationsprædiken: Store bededag

Konfirmationsprædiken: Store bededag Konfirmationsprædiken: Store bededag Kære konfirmander, familier og venner I midten af september mødtes vi; konfirmanderne og jeg til den første undervisningstime her i Jægersborg Kirke, og nu er der gået

Læs mere

Økonomisk analyse. Danskernes sundhedsopfattelse af æg øges

Økonomisk analyse. Danskernes sundhedsopfattelse af æg øges Økonomisk analyse 3. januar 2013 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskernes sundhedsopfattelse af æg øges Highlights: - I 2012 købte de fleste

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand PÆDAGOGISK Pædagogmedhjælpere Pædagogiske assistenter Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Mogens Bech Madsen Formand, Pædagogisk Sektor Det er din fagforening, som råber højt,

Læs mere

1. maj tale Marie-Louise Knuppert

1. maj tale Marie-Louise Knuppert 1. maj tale Marie-Louise Knuppert Vi hører hele tiden, at vi lever i en globaliseret verden. Og vi mærker det hver dag. De virksomheder, som vi arbejder på, flytter deres produktioner ud til Polen, Kina,

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold. FOA Kampagne og Analyse April 2012

Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold. FOA Kampagne og Analyse April 2012 Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold FOA Kampagne og Analyse April 2012 Indhold Resumé... 3 Psykisk arbejdsmiljø... 5 Forholdet til kollegerne...

Læs mere

Bilag F - Caroline 00.00

Bilag F - Caroline 00.00 Bilag F - Caroline 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig, det var hvis du kunne fortælle mig om en helt almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Caroline: Ja. Jamen det er jo fyldt med

Læs mere

HardiePlank Brædder i fibercement

HardiePlank Brædder i fibercement HardiePlank Brædder i fibercement www.cembrit.dk Fremtidens træværk Det suveræne alternativ til træbrædder HardiePlank brædder ligner til forveksling træ, men er fremstillet af miljøvenligt fibercement

Læs mere

Rigsrevisionen hvad er det? Rigsrevisionen. Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K. Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15

Rigsrevisionen hvad er det? Rigsrevisionen. Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K. Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 Rigsrevisionen Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 www.rigsrevisionen.dk rr@rigsrevisionen.dk Rigsrevisionen hvad er det? rigsrevisionen Rigsrevisionen hvad er

Læs mere

Historie og nutid mødes

Historie og nutid mødes Ny lancering Endnu et A-vindue Historie og nutid mødes - i moderne og energivenlige rammer! En gennemprøvet energikonstruktion Med Nation Energy tilbyder Idealcombi nu et smukt vindue i en velkendt og

Læs mere

Hvordan bedømmer du kvaliteten af din skoles undervisning?

Hvordan bedømmer du kvaliteten af din skoles undervisning? Skole og Forældre Kvægtorvsgade 1 110 København V Tlf. 3326 121 Fax 3326 122 post@skole-foraeldre.dk www.skole-foraeldre.dk Skolebestyrelsernes bedømmelse af skolens kvalitet Skole og Forældre har stillet

Læs mere

VI HAR ARBEJDSDAG. Hvad må vi? Og hvordan forholder vi os?

VI HAR ARBEJDSDAG. Hvad må vi? Og hvordan forholder vi os? VI HAR ARBEJDSDAG Hvad må vi? Og hvordan forholder vi os? MANGE TAK FOR JERES TILBUD Det er meget værdsat, når forældre og andre brugere af Hillerød Kommunes ejendomme tilbyder deres hjælp til at vedligeholde

Læs mere

www.grohe.dk Nye Eurolines nyhed med GROHE SilkMove teknologi www.grohe.dk 05/2006 - Copyright by GROHE

www.grohe.dk Nye Eurolines nyhed med GROHE SilkMove teknologi www.grohe.dk 05/2006 - Copyright by GROHE nyhed 05/2006 - Copyright by GROHE Grohe A/S Walgerholm 11 3500 Værløse Tlf.: 44 65 68 00 Fax: 44 65 02 52 E-mail: grohe@grohe.dk Nye Eurolines med GROHE SilkMove teknologi Nye Eurolines side 2 De imponerende

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand PÆDAGOGISK Pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Jakob Sølvhøj Formand, Pædagogisk Sektor Det er din fagforening, som råber højt, når

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Spørgeskema Valby Kulturdage. Besvarelser indsamlet fra 16/10-17/11

Spørgeskema Valby Kulturdage. Besvarelser indsamlet fra 16/10-17/11 Spørgeskema Valby Kulturdage Besvarelser indsamlet fra 16/10-17/11 Spørgeskema Undersøgelsen løb fra 16/10-17/11 127 besvarelser Delt på hjemmeside, i nyhedsbrev og på Facebook Hvem har svaret? Aldersspredning

Læs mere

Variabel- sammenhænge

Variabel- sammenhænge Variabel- sammenhænge Udgave 2 2009 Karsten Juul Dette hæfte kan bruges som start på undervisningen i variabelsammenhænge for stx og hf. Hæftet er en introduktion til at kunne behandle to sammenhængende

Læs mere

Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298

Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298 Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298 Lad os bede! Kære hellige ånd, tak fordi Du er hos os som vor ledsager gennem livet. Vi beder dig: bliv hos

Læs mere

Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37

Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37 Tekster: 3. mos 19.1-2.9-18, Gal. 2. 16-21, Luk 10.23-37 Salmer: Vejby 9.00: 749 I østen stiger 493 Gud Herren så 164 Øjne, I var lykkelige (Mel. Egmose) 518 På Guds nåde Lihme 10.30: 749 I østen stiger

Læs mere

vinduet til din personlighed en revolution

vinduet til din personlighed en revolution vinduet til din personlighed en revolution svarre er vinduet til et hjem, hvor kun det ultimative er godt nok. Det er vinduet, der giver huset lys og liv men også arkitektonisk helhed udefra. Den særlige

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Midtpunktet. Geberit Monolith

Midtpunktet. Geberit Monolith Midtpunktet. Geberit Monolith For folk med karakter. Og dem som sætter pris på de gode ting i livet. Vil du gerne give dit nye badeværelse et karakteristisk, moderne touch? Med Geberit Monolith moduler

Læs mere