Digitaliseringsstrategi for Nordvestskolen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Digitaliseringsstrategi for Nordvestskolen"

Transkript

1 Digitaliseringsstrategi for Nordvestskolen Vores elever skal kunne klare sig i konkurrencen med de bedste i verden Børne- og Skoleudvalget, Lolland Kommune, 2007

2 NORDVESTSKOLENS HANDLEPLAN OG INDSATS HOVEDINDSATSOMRÅDER: DIGITAL KOMMUNIKATION OG VIDENSDELING IT-INFRASTRUKTUR OG DI- GITALE REDSKABER. DIGITAL SKOLE, LÆREMID- LER, LÆRINGSFORMER OG LÆRINGSMÅL. Lolland kommune stiller løsninger til rådighed, hvor medarbejdere, elever og forældre kan være i dialog og videregive informationer. Skoleindskrivningen gennemføres digitalt SFO anvender digital fremmøderegistrering ved hjælp af touchskærme samt elektronisk forældrekommunikation og sms advisering Gennem flere år er der investeret massivt i ITudstyr i Lolland Kommunes folkeskoler. Der er gennemført en opdatering og modernisering af IT-infrastrukturen. På alle skoler er trådløse net for elever, medarbejdere, gæster og administration Læringsmål moderniseres og digitaliseres MÅLSÆTNING: AT VIDEREUDVIKLE DEN DIGITALE FOLKESKOLE I LOLLAND KOMMUNE. AT HAVE FULD DIGITAL KOMMUNIKATION MED BORGERNE IT-pædagogiske vejledere på skolerne kan understøtte anvendelsen af digitale lærermidler og udvikling af læringsformer Lolland kommune er i gang med at udvikle virtuelle undervisningsplatforme, det betyder, at opgaveløsningen ikke længere er afhængig af det fysiske sted Der bliver mulighed for at kombinere holdundervisning med parallellagt undervisning I 2013 SKAL 95 % AF VORES FORÆLDRE ANVENDE FORÆLDREINTRA

3 LEDERNE: DETTE GØR VI: ARBEJDER MED MOTIVERING AF MEDARBEJDERNE. GENNEMFØRER MØDER VED BRUG AF DIGITALE MEDIER. BENYTTER INTRA I FORM AF ÅBEN KALENDER OG KOMMUNIKATION. ANVENDER DIGITALE HJÆLEPE- MIDLER VED AFHOLDELSE AF MØDER. MEDARBEJDERE: ARBEJDER MED IT SOM EN DEL AF DE PÆDAGOGISKE MÅLSÆTNIN- GER. VIDEREUDVIKLER DERES IT- KOMPETENCER ER AKTIVE PÅ INTRA & KLASSELOG ARBEJDER I VDI- HJEMMEARBEJDSPLADS. VIDENDELER PÅ ALLE NIVEAUER ELEVERNE: SKAL ARBEJDE AKTIVT MED DIGI- TALE MEDIER. NORDVESTSKOLENS VISION I Nordvestskolen er det vores vision, at brug af digitale redskaber, medier og læremidler bliver en naturlig del af hverdagen for elever og medarbejdere. Vi ønsker, at have en eksperimenterende tilgang til brug af IT. Vi arbejder med, at både elever og medarbejdere anvender de digitale redskaber, medier og læremidler fordomsfrit og med det formål at lære. I Nordvestskolens ledelsesteam vil vi være eksemplariske i forhold til mødeafholdelse ved anvendelse af digitale medier. Visionen for ledelsens mødeafholdelse er, at vi hver morgen mødes i det virtuelle rum til gensidig orientering. På længere sigt skal fysiske møder erstattes af møder i det virtuelle rum. I Nordvestskolen anvender alle Skoleintra. I Nordvestskolen arbejder vi med en hjemmeside, der er informativ for forældre, samarbejdspartnere, nye forældre og andre, der har interesse i vores skole.

4 SKOLEINTRA FORÆLDRESAMARBEJDE Kommunikationen mellem skole og hjem foregår hovedsageligt via forældreintra. Karakterer og elevplaner ligger tilgængelige på intraen Årsplaner, indbydelser til arrangementer m.v. ligger på intraen Forældrene i klassen kan maile sammen gennem beskedsystemet. Eleverne har mulighed for at kommunikere og blogge sikkert med hinanden via elevintraen KOMMUNIKATIONEN MED FORÆLDRE OG ELEVER KAN FOREGÅ DIGITALT Forældrene kan orientere om fravær for deres barn. I-PORTALEN VI BENYTTER I-PORTALEN, SOM WEBBASERET AF- KRYDSNINGSSYSTEM OG KOMMUNIKATIONSVÆRK- TØJ I SFO EN Giver forældrene og SFO en overblik over: Kommunikation mellem forældre og SFO1/ SFO2 Stamkortoplysningerne, som forældrene opdaterer hjemmefra DET ER NEMT OG TILGÆN- Registrering af fremmødte elever. GELIGT AT LOGGE PÅ I- PORTALEN VIA EN APP TIL SMARTPHONES, SÅ FORÆL- DRENE KAN SE OM BARNET Eleverenes fritidsinteresser og det enkelte barns gå hjem tider Arrangementskalender for SFO en ER GÅET FRA SFO EN PÅ AF- TALT TID. Syge-, ferie- og fridagsmelding

5 IT I SFO EN ER MERE END BLOT COMPU- TERSPIL Vi arbejder med at gore eleverene til kompetente mediebrugere gennem uformel læring. SFO en ønsker, at give børnene lige muligheder for adgang til pc, tablets, digitalkamera. CITATER Børnene skal erhvere kendskab til disse redskaber og skal kunne anvende dem I praksis BILLEDER AF BØRN IND HER COMPUTERRUMMET I SFO ERNE Computerrummet er ikke KUN et fysisk rum, men en række rum omkring de forskelige digitale medier som Playstations, nintendos, pc ere. For KLUBBØRNENES vedkommende kan rummet være virtuelt, altså opbygget digitalt som mødeplatform på internettet.

6 FORDYBELSE OG COMPUTER- SPIL HØRER SAMMEN. IGEN- NEM DIGITALE SPIL GENTA- GER ELEVERENE DE SAMME MANØVRER GANG PÅ GANG, ALENE MED DET FORMÅL AT BLIVE BEDRE, HURTIGERE EL- LER FINDE VEJ IGENNEM EN GÅDE. ENTERPRISE MANAGEMENT SERVICES MULIGHEDEN FOR FORDY- BELSE ER HER ET MEGET VÆ- SENTLIGT ELEMENT FOR AT OPNÅ OPLEVELSEN AF AT VÆ- RE FULDSTÆNDIG OPTAGET - OG DEREFTER LYKKEDES MED NOGET. ELEVERNE LÆRER AT LÆRE!! Udfordringerne i et computerspil bliver ofte sværere, jo dygtigere man bliver til at spille spillet Der gives konstant feedback fra spillet i form af point, ekstra liv eller andre motiverende faktorer. Eleverene vil ofte hjælpe til hinanden i denne digitale verden. Derved styrkes deres sociale færdigheder.

7 MEDARBEJDERENS ROLLE ELEVERENE HAR SOM REGEL EN MERE EKSPERIMENTERENDE TILGANG TIL IT END MEDAR- BEEJDEREN OG SOM VOKSEN MÅ MAN OFTE SE SIG SELV PÅ GÆSTEVISIT I ELEVERENES VER- DEN. ELEVERENE HAR KOMPE- TENCE TIL AT STØTTE OG HJÆLPE HINANDEN. VI SER IT SOM EN FAKTOR I ELEVERENES SOCIALE UDVIK- LING. MEDARBEJDERNE GØR SIG OVERVEJELSER OM, HVORDAN ELEVERENE BEDST UDFORDRES I DETTE RUM. MEDARBEJDERNES ROLLE: Ifølge Kommunernes Landsforenings skolestartsundersøgelse 2012, er flertallet af de 6 -årige elever allerede brugere af de digitale medier. Det stiller nye krav til organiseringen i såvel undervisning som fritid. Lolland Kommune har i skoleåret 2012/13 planlagt et udviklingsforløb for medarbejderne: Digitale ressourcer i en faglig sammenhæng. Kurset skal løfte medarbejdernes kompetencer I forhold til inddragelse af digitale medier i undervisning og fritid. I Nordvestskolen har vi vedtaget læseplan for brug af digitale medier i undervisningen.

8 Klassetrin Programmer der beherskes: Delemne: Eleverne anvender IT som et redskab i alle deres fag Ansvarlig: Bemærkninger: 0. årg. Introduktion af korrekt og ansvarlig brug af computer samt den etisk moralske dimension Tænde og slukke computer Blive fortrolig med skærm, tastatur og mus Logge på med uni-log Logge ud og stille computer på plads Oprette et word dokument Klassens medarbejdere, pæd.itvejledere. Fokus: Samarbejde Informationssøgning Gemme arbejdet i anviste drev eget eller skolens Photostory lyd og billede 1.årg. Word, Excel, Photostory, billedredigerin g, Overføre lyd- og billedfiler fra kamera/ mobiltelfonen, CD-ord, Mikroværkstedet EMU Logge på internet og finde hjemmesider Hente, gemme og redigere egne dokumenter Introduktion i elevintra Photostory lyd, tekst og billede Arbejde i emu.dk Arbejde i Mikroværkstedet Etisk og moralsk opførsel ift. mobiltelefon, lydoptagelser og billedsøgning, Klassens medarbejdere, pæd.itvejledere Fokus: Samarbejde Informations-søgning, produktion og formidling, kritisk 2. årg. CD-ord Word, Excel, Photostory, billedredigerin g, overføre lyd- og billedfiler fra kamera/ mobiltelfonen, Mikroværkstedet EMU Logge på internet og finde oplysninger om opgaver Hente, gemme, redigere og indsætte billeder i egne dokumenter Anvende elevintra beskedsystem og læse ugeplaner Photostory lyd, tekst og billede Arbejde i emu.dk Arbejde i Mikroværkstedet Etisk og moralsk opførsel ift. mobiltelefon, kamera, lydoptagelser og billedsøgning på nettet. Klassens medarbejdere, pæd.itvejledere Fokus: Samarbejde Informations-søgning Produktion og formidling Kritisk analyse.

9 3. årg. Word, Excel, Photostory, billedredigering, Overføre lyd- og billedfiler fra kamera/ mobiltelfonen, CD-ord Anvende internettet til opgaveløsning Hente, gemme, redigere og indsætte billeder i egne dokumenter Anvende elevintra sende opgaver til lærer Photostory lyd, tekst og billede Arbejde i emu.dk pæd.it-vejledere Fokus: Samarbejde Klassens medarbejdere, Informationssøgning Produktion og formidling Kritisk analyse Vidensdeling Mikroværkstedet Arbejde i Mikroværkstedet EMU Elevintra Etisk og moralsk opførsel ift. mobiltelefon, kamera, lydoptagelser og billedsøgning på nettet 4-5 (6).årg Mindmap: mindmeister/ infosoegn.html Informationssøgning og - indsamling: Udvælge den mest relevante information blandt udvalgte kilder og begrunde deres valg pæd.it-vejledere Web-etik Klassernes medarbejdere, informationssøgning (Mindmappen giver dig mulighed for at ændre, så det passer i din sammenhæng) Kendskab til udvalgte søgemaskiner fx (google, msn) Præsentation af internetportaler + skolens relevante nettjenester + skolebibliotekets database Kildekritik: webetik/ undervisning/ kildekritik/ index.html Vælge mellem et antal udvalgte databaser og sites. Udvælge og redigere information fra flere forskellige kilder og på nettet og målrette deres digitale produktion Referere både med og uden kildeangivelse Udvikle kritisk sans over for kilderne bag hjemmesider. Det er vigtigt at eleverne gør sig klart, hvilket budskab en hjemmeside forsøger at formidle. Lære, at forfatternes hensigter med at lave en hjemmeside kan være forskellige, og at nettet dermed kan give et skævt billede af emnet. Etisk og moralsk opførsel ift. mobiltelefon, kamera, lydoptagelser og billedsøgning på nettet, samt på sociale medier.

10 6. årg. + 7.årg Word, Excel, CD-ord, Publisher, Powerpoint. Photo-story, billedredigering, Videooptagning, Overføre lyd- og billedfiler fra kamera/ mobiltelefon, logge på hot-spots (gæstenet) med YOD, Opstille deres behov for information Søge denne information systematisk Undersøge og vurdere kildekritisk Sortere, vælge og redigere informationen I produktet skal de citere og referere korrekt fra forskellige kilder. Klassernes medarbejdere i samarbejde med bibliotekar og pædagogiske it-vejledere Anvendelse af IT-værktøjer i undervisning. Diverse fil-konverterings -programmer Etisk og moralsk opførsel ift. mobiltelefon, kamera, lydoptagelser og billedsøgning på nettet, samt på sociale medier. Obligatorisk tværfaglig opgave, hvor IT er anvendt som værk- 8. årg. Eleverne vurderes på æstetisk udtryk, kommunikationsværdi, kreativitet og innovation der stilles større krav til lay-out. Eleverne skal kunne begrunde valg af farver, animationer, lyd mm. Klassernes medarbejdere og den pæd.itvejledere. Produktet skal publiceres som min. på SkoleIntra. Talmateriale skal kunne præsenteres vha. diagrammer 9. årg. Etisk og moralsk opførsel ift. mobiltelefon, kamera, lydoptagelser og billedsøgning på nettet, samt på sociale medier. IT anvendes som lhjælpemiddel ved afholdelse af skriftlige og mundtlige prøver.

11 Ang.: Pilot-projekt om IT-rygsæk. Indledning: Nordvestskolen har i skoleåret fem pædagogiske ITvejledere fordelt på 3 afdelinger. De har fået til opgave at arbejde med emnet: IT-rygsæk. Da begrebet IT-rygsæk er i en forandringsproces, har vi besluttet at lave et pilotprojekt, der tager højde for de nye muligheder indenfor feltet. Tidligere var det sådan, at den læsesvage elev fik stillet en rygsæk til rådighed indeholdende bl.a. PC med relevante programmer, scanner o.a. Nu er det sådan, at hjælpeprogrammerne ligger inde på Lolland kommunes vdiløsning. Det vil sige, at ALLE elever og medarbejdere i princippet har adgang til en IT-rygsæk. Det, der er forskellen, er størrelsen af det behov for hjælpeprogrammerne, den enkelte har. Da vdi-løsningen kan tilgås hjemme hos den enkelte med det personlige uni -log-in, kan IT-rygsækken også benyttes hjemmefra. Der køres IT-kurser på alle afdelinger af Nordvestskolen efter planen beskrevet på de foregående sider. Kurserne afvikles af erfarne IT-vejledere i samarbejde med klassens medarbejdere. Som minimum skal eleverne introduceres grundigt i følgende programmer: - Mikroværkstedet: CD-ord, ScanRead, Den talende Bog og Tegneserien. - Word - Excel - Paint - Powerpoint - Fotostory - Publisher Bemærk: Når alle elever gøres bekendt med ovenstående programmer, kan de læsesvage elever fortsat benytte fx CDord (som læser teksten højt for dem), så længe de har brug for det. Procedure i forbindelse med IT-rygsæk: Det vil typisk være lærerne, der noterer sig et behov for hjælp hos en elev. Det kan så blive aktuelt, at en elev skal bruge hjælpeprogrammerne. Inden man når der til, skal der etableres en god dialog med forældre og elev. Motivationen skal være til stede hos begge parter, hvis det skal hjælpe noget.

12 SUCCESKRITERIER: IT bliver et naturligt og aktivt redskab i samarbejdet mellem skole og hjem. Eleverne er i stand til at benytte elektroniske medier på en integreret og kreativ måde i hverdagen. Eleverne bruger elektroniske medier som redskab for at øge udbyttet af læringen Eleven kan tage medansvar for egen læring De elektroniske medier bruges aktivt til vidensdeling for både medarbejdere, elever og forældre NORDVESTSKOLEN 2012 SKOLELEDER: JESPER NEUMANN mail: jesne@lolland.dk Fastings Allé Nakskov Digitaliseringsstrategien revideres i skoleåret

IT- & MEDIEkompetencer vol. 2.0 Tinglev Skole, august 2013 NH & MA

IT- & MEDIEkompetencer vol. 2.0 Tinglev Skole, august 2013 NH & MA 0.- 3. klasse Mål Programmer/links Klasse behandle udstyret pænt 0. tænde computeren og logge sig på skolens netværk med uni-login. 0. Logge af og lukke rigtigt ned for computeren åbne og lukke programmer

Læs mere

Lundebakkeskolens. IT-trinmål

Lundebakkeskolens. IT-trinmål Lundebakkeskolens IT-trinmål Skoleåret 2012/2013 Indhold FORMÅL... 3 FÆRDIGHEDSNIVEAUER... 4 SKEMAET... 4 TRINMÅL FOR BØRNEHAVEKLASSEN... 5 TRINMÅL FOR 1. KLASSE... 6 TRINMÅL FOR 2. KLASSE... 7 TRINMÅL

Læs mere

IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011. På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag.

IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011. På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag. HILLERSLEV SKOLE IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011 På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag. For at synliggøre dette har vi udarbejdet følgende

Læs mere

Pædagogisk læringscenter Bjedstrup Skole og Børnehus 04-12-2011

Pædagogisk læringscenter Bjedstrup Skole og Børnehus 04-12-2011 IT handleplan Denne IT-handleplan er en skabelon for arbejdet med IT på Bjedstrup Skole & Børnehus. Efter hvert skoleår evaluerer de ansatte på skolen IT-handleplanen på form og indhold, og den tilpasses

Læs mere

Indhold Børnehaveklassen... 1 1.Klasse... 2 2.klasse... 3 3.klasse... 4 4.klasse... 5 5.klasse... 6 6.klasse... 7 7.-9.klasse... 7

Indhold Børnehaveklassen... 1 1.Klasse... 2 2.klasse... 3 3.klasse... 4 4.klasse... 5 5.klasse... 6 6.klasse... 7 7.-9.klasse... 7 Indhold Børnehaveklassen... 1 1.Klasse... 2 2.klasse... 3 3.klasse... 4 4.klasse... 5 5.klasse... 6 6.klasse... 7 7.-9.klasse... 7 Børnehaveklassen Kunne bruge tænde/slukke funktionen på maskinen Kunne

Læs mere

ENGBJERGSKOLEN MEDIE LÆSEPLAN

ENGBJERGSKOLEN MEDIE LÆSEPLAN ENGBJERGSKOLEN MEDIE LÆSEPLAN Medielæseplan: Formålet med undervisningen er: - at støtte og udvikle elevernes virke-, læse- og lærelyst - at eleverne udvikler tidssvarende it og mediekompetencer - at lære

Læs mere

Faglig udvikling hos det pædagogiske personale

Faglig udvikling hos det pædagogiske personale Konkrete forslag til hvordan der arbejdes med IT og digitale kompetencer i alle fag i forhold til folkeskolereformen. Arbejdsgruppen har valgt at sætte fokus på de nedenstående tre områder, der både har

Læs mere

Digitale færdigheder i forskole-3. klasse Forskolen 1. klasse 2. klasse 3. klasse UNI-login

Digitale færdigheder i forskole-3. klasse Forskolen 1. klasse 2. klasse 3. klasse UNI-login Digitale færdigheder i forskole-3. klasse Forskolen 1. klasse 2. klasse 3. klasse UNI-login UNI-login At kunne logge på diverse apps med At kunne logge på diverse apps med eget UNI-login uden eller med

Læs mere

IT- og mediestrategi på skoleområdet

IT- og mediestrategi på skoleområdet Dragør kommune IT- og mediestrategi på skoleområdet 2016 2020 Udarbejdet af skoleforvaltningen i samarbejde med IT-afdelingen og skolerne Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 1.2 Sammenhæng...2 2. Brugerportalsinitiativet...3

Læs mere

Konkrete forslag til hvordan der arbejdes med IT og digitale kompetencer i alle fag.

Konkrete forslag til hvordan der arbejdes med IT og digitale kompetencer i alle fag. Konkrete forslag til hvordan der arbejdes med IT og digitale kompetencer i alle fag. Arbejdsgruppen har valgt at sætte fokus på de nedenstående tre områder, der både har en naturlig sammenhæng i skolens

Læs mere

Vi vil nytænke digitale læringsmiljøer, der rækker ud over grænser

Vi vil nytænke digitale læringsmiljøer, der rækker ud over grænser Notatets formål er at beskrive de pædagogiske visioner, mål og indsatser, der er tabletprojektets omdrejningspunkt. Notatet beskriver således fra en pædagogisk synsvinkel om, hvorfor Verninge skole har

Læs mere

Strategi for it i skolen Fredericia Kommune 2012-16

Strategi for it i skolen Fredericia Kommune 2012-16 Strategi for it i skolen Fredericia Kommune 2012-16 1 Digitaliseringsstrategien for Fredericia Kommunes skoler 2008-12 hvilede på en række visioner, hvoraf langt de fleste allerede er realiseret i skolehverdagen.

Læs mere

Kunne bruge tænde/slukke funktionen på maskinen

Kunne bruge tænde/slukke funktionen på maskinen Børnehaveklassen Kunne bruge tænde/slukke funktionen på maskinen Kunne bruge piletasterne Kunne bruge musen enter, shift-, mellemrums- og backspacetasters navn og brug Kunne udføre simple skriveopgaver

Læs mere

På vej mod Digital Dannelse på Skoleområdet frem til 2015

På vej mod Digital Dannelse på Skoleområdet frem til 2015 Bilag 3 : På vej mod Digital Dannelse 1 På vej mod Digital Dannelse på Skoleområdet frem til 2015 Forventninger til medarbejdernes it-kompetencer på Skoleområdet It er blevet en stadig mere betydelig del

Læs mere

Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016. Formål

Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016. Formål Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016 Formål Digitaliseringsstrategiens formål er at beskrive sammenhængen mellem teknik og læring, mellem digitale læremidler og læringsformer

Læs mere

John Cordua. Afsluttende opgave Pædagogisk IT vejleder uddannelse 07/08. Side 19 af 47. Bh. klasse. Mål Færdighed Program Software.

John Cordua. Afsluttende opgave Pædagogisk IT vejleder uddannelse 07/08. Side 19 af 47. Bh. klasse. Mål Færdighed Program Software. Bh. klasse Eleverne skal opnå fortrolighed med computerens almene betjening. Magte elementær anvendelse af maskiner og enkle programmer Eleverne opnår færdigheder så de selv kan: Tænde og slukke computeren

Læs mere

IT-handleplan for Toftlund Distriktsskole

IT-handleplan for Toftlund Distriktsskole IT-handleplan for Toftlund Distriktsskole 2016-2018 1 Denne IT-handleplan er udarbejdet for Toftlund Distriktsskole i efteråret 2016. Den tager udgangspunkt i Tønder kommunes IT-strategi og folkeskoleloven.

Læs mere

Intranet på Kongevejens Skole

Intranet på Kongevejens Skole Intranet på Kongevejens Skole På Kongevejen Skole ønsker vi at benytte SkoleIntra som et dynamisk redskab til information, kommunikation og dialog blandt elever, medarbejdere og forældre. Målsætningen

Læs mere

FAG DANSK MATEMATIK BILLEDKUNST TEAM

FAG DANSK MATEMATIK BILLEDKUNST TEAM FAG DANSK MATEMATIK BILLEDKUNST TEAM 0. klasse Tænd/sluk kursus. Personligt brugernavn til hver elev. Skrive tal og bogstaver i skriveprogrammet WORD Evt. 10 finger system Værsgo grammer 1. klasse Bruge

Læs mere

Læseplan for DIGITAL DANNELSE socialt, etisk

Læseplan for DIGITAL DANNELSE socialt, etisk Læseplan for DIGITAL DANNELSE socialt, etisk Digital dannelse handler blandt andet om at kunne begå sig socialt og etisk i den virtuelle verden, hvilket opnås gennem bevidstheden om ens adfærd og sprog.

Læs mere

Klassens IT og medie checkliste Indskoling

Klassens IT og medie checkliste Indskoling Klassens IT og medie checkliste Indskoling I indskolingen begynder eleverne at træne brugen af forskellige IT og medie-værktøjer. Læreren vælger relevante værktøjer, så eleverne kan få et indtryk at, i

Læs mere

Resultater fra undersøgelsen om digitaliseringen i folkeskolen

Resultater fra undersøgelsen om digitaliseringen i folkeskolen Bilag 1 Resultater fra undersøgelsen om digitaliseringen i folkeskolen Spørgeskemaundersøgelsen er gennemført i maj 2011 og har til formål at belyse, hvad status er inden for temaerne, som er beskrevet

Læs mere

It-bogen for 0. 1. Klasse. It-bogen for 0. 1. Klasse. It-bogen for 0. 1. Klasse. It-bogen for 0. 1. Klasse. It-bogen for 3. klasse

It-bogen for 0. 1. Klasse. It-bogen for 0. 1. Klasse. It-bogen for 0. 1. Klasse. It-bogen for 0. 1. Klasse. It-bogen for 3. klasse Computere og netværk Trinmål 1 kompetencer, der sætter dem i stand til at 1. kende de forskellige dele af et skærmbillede It-bogen for 0. 1. 1. kende navnene på computerarbejdspladsens forskellige enheder

Læs mere

Læseplan for IT-undervisningen på Bedsted Skole - samt forslag til aktiviteter som involverer IKT

Læseplan for IT-undervisningen på Bedsted Skole - samt forslag til aktiviteter som involverer IKT Læseplan for IT-undervisningen på Bedsted Skole - samt forslag til aktiviteter som involverer IKT Udarbejdet på grundlag af Pædagogisk IKT-handlingsplan for Løgumkloster Kommune De nedenstående mål er

Læs mere

meget svært ved at anvende et enkelt layout i elektroniske tekster Er usædvanlig god til/meget god til/god til/har svært ved/har

meget svært ved at anvende et enkelt layout i elektroniske tekster Er usædvanlig god til/meget god til/god til/har svært ved/har Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU Alm.del Bilag 326 Offentligt Elevplan for It-kompetence STATUS it 2. klasse 4. klasse 6. klasse 9. klasse Produktion og formidling layout Computerskrift og tekstbehandling

Læs mere

Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende.

Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende. Punkt 6. IT redegørelse. 2011-30002. Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende. Sagsbeskrivelse Denne redegørelse

Læs mere

IT I FOLKESKOLEN TØNDER KOMMUNE

IT I FOLKESKOLEN TØNDER KOMMUNE IT I FOLKESKOLEN TØNDER KOMMUNE [REVIDERET AUGUST 2017] UDARBEJDET AF BØRN OG SKOLEFORVALTNINGEN TØNDER KOMMUNE INDHOLD It i folkeskolen i Tønder Kommune... 4 Kommunikation... 4 Læringsplatform og elevplan...

Læs mere

Digitaliseringsstrategi Skovboskolen

Digitaliseringsstrategi Skovboskolen 1. Indledning s IT og digitaliseringsstrategi består af tre dele: Vision, som er det overordnede sigte med digitaliseringen. Visionen beskrives nærmere i afsnit 2, side 2. Målsætninger, som er de konkrete

Læs mere

Digitale kompetencer til undervisere

Digitale kompetencer til undervisere Digitale kompetencer til undervisere Målsætningerne Fra Børne- og Ungepolitik i Varde Kommune At børn og unge opbygger kompetencer, så de kan udnytte mulighederne i et digitaliseret og globaliseret samfund.

Læs mere

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi med forklaringer. Børne- og skoleforvaltningen

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi med forklaringer. Børne- og skoleforvaltningen Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi med forklaringer 2012 2015 Børne- og skoleforvaltningen Udarbejdet januar/februar 2012 Bjørn Stålgren, Gitte Petersen og Lene Juel Petersen Vedtaget april

Læs mere

Årsplan for Læringscenteret på Borris skole 2012-2013

Årsplan for Læringscenteret på Borris skole 2012-2013 Årsplan for Læringscenteret på Borris skole 2012-2013 Frede Braüner på besøg i april 2012. Målsætning for Læringscenteret skoleåret 2012 2013. at fungere som et kulturformidlende og skabende læringsmiljø.

Læs mere

IT HANDLEPLAN PÅ KIRKEBY SKOLE

IT HANDLEPLAN PÅ KIRKEBY SKOLE IT HANDLEPLAN PÅ KIRKEBY SKOLE Intentionen med planen er at angive rammer for, hvad vi på Kirkeby Skole forventer eleverne skal lære om IT i deres skoleforløb på Kirkeby Skole. Som udgangspunkt skal de

Læs mere

Qr-koder som evalueringsform eller produktionsform

Qr-koder som evalueringsform eller produktionsform Qr-koder som evalueringsform eller produktionsform RAMMESÆTNING QR (Quick Response) koderne bliver også omtalt som 2D stregkoder og er kort fortalt en lille stregkode, som ved hjælp af en læser i din mobiltelefon,

Læs mere

DIGITAL IT- OG MEDIESTRATEGI FREDENSBORG SKOLE AUGUST 2017

DIGITAL IT- OG MEDIESTRATEGI FREDENSBORG SKOLE AUGUST 2017 DIGITAL IT- OG MEDIESTRATEGI FREDENSBORG SKOLE AUGUST 2017 IT på Fredensborg Skole IT-handleplanen har til formål at sikre, at alle elever får de nødvendige IT-kompetencer. IT og medier er et tværgående

Læs mere

Lyshøjskolen, 2012. Vi ønsker dialog om læring med alle parter! Teamet anno 2012

Lyshøjskolen, 2012. Vi ønsker dialog om læring med alle parter! Teamet anno 2012 , 2012 Skolebiblioteket og skolen som læringscenter Vi ønsker dialog om læring med alle parter! Teamet anno 2012 Indhold Skolebiblioteket og skolen som læringscenter... 1 Status... 3 Hvem er tilknyttet

Læs mere

Målsætning :... 2. Handleplan for elever:... 2. Handleplan for lærerne:... 2. Indholdsoversigt for årgangene... 3. Indskoling:... 4. Kurser:...

Målsætning :... 2. Handleplan for elever:... 2. Handleplan for lærerne:... 2. Indholdsoversigt for årgangene... 3. Indskoling:... 4. Kurser:... Indhold Målsætning :... 2 Handleplan for elever:... 2 Handleplan for lærerne:... 2 Indholdsoversigt for årgangene... 3 Indskoling:... 4 Kurser:... 4 Mellemtrin:... 4 Kurser:... 5 Udskoling:... 6 Kurser:...

Læs mere

Selvevaluering 2015: it-området

Selvevaluering 2015: it-området Selvevaluering 2015: it-området Indhold Selvevaluering 2015: it-området... 1 Indledning... 2 Elevernes it-udstyr... 2 It-kompetencer... 3 Basis it-kompetencer... 4 Informationssøgning... 4 VidenZonen (intranet)...

Læs mere

Morten Børup Skolens medarbejdere og skolebestyrelse har i efteråret 2016 i fællesskab vedtaget en digitaliseringsstrategi og denne forældreguide.

Morten Børup Skolens medarbejdere og skolebestyrelse har i efteråret 2016 i fællesskab vedtaget en digitaliseringsstrategi og denne forældreguide. IT en forældreguide Morten Børup Skolens medarbejdere og skolebestyrelse har i efteråret 2016 i fællesskab vedtaget en digitaliseringsstrategi og denne forældreguide. Et af de vigtigste overordnede mål

Læs mere

DIGITALISERINGSSTRATEGI

DIGITALISERINGSSTRATEGI DIGITALISERINGSSTRATEGI 2 INDHOLD 4 INDLEDNING 5 Fokusområder i digitaliseringsstrategien 5 Visionen for digitaliseringsstrategien 6 UDVIKLING AF BØRN OG UNGES DIGITALE KOMPETENCER 6 Målene for udviklingen

Læs mere

IKT-handleplan for Præstemarkskolen og Korsholm Skole 2013-2014

IKT-handleplan for Præstemarkskolen og Korsholm Skole 2013-2014 IKT-handleplan for Præstemarkskolen og Korsholm Skole 2013-2014 Table of Contents [hide] 1 IT-handleplan for Præstemarkskolen og Korsholm Skole 1.1 Undervisning i, med eller gennem it et historisk rids

Læs mere

IT på Johannesskolen

IT på Johannesskolen IT på Johannesskolen Gældende fra skoleåret 2002/03 Mål: Eleverne skal beherske brugen af de almindelige IT-værktøjer. Brugen af IT skal indgå som en naturlig del af undervisningen. Dvs. værktøjet skal

Læs mere

Hedensted Kommune - udfordringer til den digitale generation

Hedensted Kommune - udfordringer til den digitale generation Hedensted Kommune - udfordringer til den digitale generation Dato: Dok.nr. Titel: Indhold 1. IT i Børnehaven 2. Politiske mål for digitalisering 3. 10 centrale elementer i strategien 4. Ungerådet har sendt

Læs mere

Præsentation af Aula. Juni 2018

Præsentation af Aula. Juni 2018 Præsentation af Aula Juni 2018 Indhold af præsentation Hvorfor Aula? Alle kan bruge Aula Den lokale skole Teknologi og tilgængelighed Datasikkerhed Tidsplan for Aula Hvorfor Aula? Fra sommeren 2019 bliver

Læs mere

Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Introduktion Social- og Sundhedsskolen Esbjergs Pædagogiske IT-strategi er gældende for perioden 2014 til 2018. Strategien indeholder: Introduktion

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2013 2014. Gørslev skole & Skovboskolen

Digitaliseringsstrategi 2013 2014. Gørslev skole & Skovboskolen 1. Indledning Gørslev skole og Skovboskolens IT og digitaliseringsstrategi består af tre dele: Vision, som er det overordnede sigte med digitaliseringen. Visionen beskrives nærmere i afsnit 2, side 2.

Læs mere

STRATEGI FOR IT OG MEDIER I SFO LINDEBJERG 13/14

STRATEGI FOR IT OG MEDIER I SFO LINDEBJERG 13/14 STRATEGI FOR IT OG MEDIER I SFO LINDEBJERG 13/14 Lindebjerg SFO, Lindebjergskolen Store Valbyvej 248B, Gundsølille 4000 Roskilde Digitaliseringen af samfundet bliver stadig mere kompleks. Teknologi er

Læs mere

IT-Plan Agerbæk Skole 2012/2013

IT-Plan Agerbæk Skole 2012/2013 0. Klasse Tænde og slukke computeren Logge på og af skolens netværk Bruge skærm, mus(dobbeltklik), tastatur og head-set rigtigt Åbne programmer på computeren(zen klienten) Lave tegninger i Paint og gemme

Læs mere

IT handleplan for Mou skole 2015-16.

IT handleplan for Mou skole 2015-16. IT handleplan for Mou skole 2015-16. IT og digitale løsninger skal tænkes ind i alle fag i folkeskolen. Den normale klasseundervisning skal kombineres med onlineundervisning og afgangsprøver vil fremover

Læs mere

Din og min nye skole

Din og min nye skole Din og min nye skole Folkeskolereformen i Mariagerfjord Kommune Læring i centrum Når klokken ringer ind til en ny skoledag den 11. august 2014, så bliver det til en ny, mere spændende og alsidig skoledag.

Læs mere

Fredensborg Kommune. Skole:_Ullerødskolen_. It- og mediestrategi 2013-2015

Fredensborg Kommune. Skole:_Ullerødskolen_. It- og mediestrategi 2013-2015 Fredensborg Kommune. Skole:_Ullerødskolen_ It- og mediestrategi 2013-2015 Indledning Informationsteknolog bliver i stadig højere grad en del af skolens hverdag og undervisning. It indgår som en væsentlig

Læs mere

MEDIE- & IT HANDLEPLAN FOR MØLDRUP SKOLE

MEDIE- & IT HANDLEPLAN FOR MØLDRUP SKOLE Som en del af arbejdet med IT handleplanen på Møldrup skole indeholder denne plan en udførlig beskrivelse af progressionen i elevernes kompetenceudvikling som en integreret del af undervisningen MEDIE-

Læs mere

IKT-kompetencer for eleverne på Carolineskolen

IKT-kompetencer for eleverne på Carolineskolen IKT-kompetencer for eleverne på Carolineskolen Ledelsen forventer, at der sammen med årsplanerne fra hver klasse medfølger en IKT handleplan, som beskriver, hvorledes IKT indgår i undervisningen. IKT-kompetenceplan

Læs mere

Vistemmernu. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive. E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket.

Vistemmernu. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive. E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket. Vistemmernu Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket.dk Kolofon HVAL-vejledning Vistemmernu på HVAL.DK Forfatter: Susanne

Læs mere

IT I DANSK-FAGET. Læsevejleder Iben Brink Haahr Højby Skole, Odense

IT I DANSK-FAGET. Læsevejleder Iben Brink Haahr Højby Skole, Odense IT I DANSK-FAGET Læsevejleder Iben Brink Haahr Højby Skole, Odense OM MIG... Iben Brink Haahr Dansk- og klasselærer i 6a Læsevejleder Supplerende undervisning IT-vejleder ang. IT-demo - Inklusion og differentiering

Læs mere

Biblioteks - og materialekundskab i børnehaveklassen. Biblioteks - og materialekundskab 1. - 2. klasse

Biblioteks - og materialekundskab i børnehaveklassen. Biblioteks - og materialekundskab 1. - 2. klasse Biblioteks - og materialekundskab i børnehaveklassen Præsentation af skolebiblioteket. De skal orienteres om indretning og bøgernes placering Kendskab til betjening af udlånssystemet (Interaktivt spil)

Læs mere

Digital strategi i paddehatten

Digital strategi i paddehatten Digital strategi i paddehatten Revideret juni 2018. 1 Digital strategi for Paddehatten I Paddehatten arbejder vi med digitale medier. Vi har ipads på alle stuer, vi har projektorer, miniprojektorer, touchskærm

Læs mere

Oplæg til 2. behandling af Digital pædagogisk strategi Furesø Kommune

Oplæg til 2. behandling af Digital pædagogisk strategi Furesø Kommune Oplæg til 2. behandling af Digital pædagogisk strategi 2018-2021 Furesø Kommune 1 Indledning Den digitale og teknologiske verden udfordrer os - nu og i fremtiden, og derfor skal vores børn og unge gøre

Læs mere

IT handleplan for Mou skole 2013-14.

IT handleplan for Mou skole 2013-14. IT handleplan for Mou skole 2013-14. På Mou skole vil vi med afsæt i Fælles skolebeskrivelse 2010 samt Strategiplan for Pædagogisk IT sætte fokus på, hvordan kan vi løfte undervisningen mest muligt via

Læs mere

It i fagene - Helsingør. Det faglige digitale penalhus WORKSHOPS 2012-2013. Naturfag

It i fagene - Helsingør. Det faglige digitale penalhus WORKSHOPS 2012-2013. Naturfag It i fagene - Helsingør Det faglige digitale penalhus WORKSHOPS 2012-2013 Naturfag NATURFAG WORKSHOPS 2012-2013 Fagligt fokus, differentiering og fordybelse Kompetenceløftet It i fagene fortsætter i 2012-2013

Læs mere

Forældreintra2. Skole/hjem-samarbejde på internettet

Forældreintra2. Skole/hjem-samarbejde på internettet Forældreintra2 Skole/hjem-samarbejde på internettet Forord Vi anvender SkoleIntra, der består af 4 dele: 1. LærerIntra (PersonaleIntra), som bruges til samarbejde mellem skolens personale. 2. Skolens hjemmeside.

Læs mere

IT UNDERSTØTTER LEG OG LÆRING I GLOSTRUP

IT UNDERSTØTTER LEG OG LÆRING I GLOSTRUP IT UNDERSTØTTER LEG OG LÆRING I GLOSTRUP It-strategi 0-18 år Glostrup Kommune 2014 Indhold Indledning... 2... 3... 4... 5 Side 1 af 5 Indledning It i almindelighed er i dag en fuldstændig integreret del

Læs mere

IT-HANDLEPLAN. Århus Privatskole 2007-2008. Alle elever på skolen skal være fortrolige med IT som arbejdsværktøj.

IT-HANDLEPLAN. Århus Privatskole 2007-2008. Alle elever på skolen skal være fortrolige med IT som arbejdsværktøj. IT-HANDLEPLAN Århus Privatskole 2007-2008 Denne IT-handleplan er en skabelon for arbejdet med IT på Århus Privatskole. Da det er første år, vi arbejder med skolen og dermed også efter denne IT handleplan,

Læs mere

Vejledninger vedrørende it 2015/2016. Til alle lærere og pædagoger

Vejledninger vedrørende it 2015/2016. Til alle lærere og pædagoger Vejledninger vedrørende it 2015/2016 Til alle lærere og pædagoger Indledning Denne folder er en kort oversigt over, hvilke it-veje vi går på Frederiksberg og hvor du kan henvende dig, hvem du kan kontakte,

Læs mere

Fremtidens læringscenter i Faaborg-Midtfyn. Vision

Fremtidens læringscenter i Faaborg-Midtfyn. Vision Fremtidens læringscenter i Faaborg-Midtfyn Vision Læringscentret skal være løftestang for skolens faglige, pædagogiske og didaktiske udvikling. Læringscentret skal være med til at skabe passende forstyrrelser,

Læs mere

Fredensborg Kommune. It- og mediestrategi 2013-2015

Fredensborg Kommune. It- og mediestrategi 2013-2015 Fredensborg Kommune. Skole: Langebjergskolen It- og mediestrategi 2013-2015 Indledning Informationsteknolog bliver i stadig højere grad en del af skolens hverdag og undervisning. It indgår som en væsentlig

Læs mere

Digital strategi i paddehatten

Digital strategi i paddehatten Digital strategi i paddehatten Revideret april 2016 1 Digital strategi for Paddehatten Vejle Kommune forventer at alle dagtilbud i løbet af 2015 tager stilling til hvordan de vil arbejde med disse overordnede

Læs mere

Øget brug af IT på Firehøjeskolen.

Øget brug af IT på Firehøjeskolen. Øget brug af IT på Firehøjeskolen. Med baggrund i love, politikker og bekendtgørelser fra såvel folketing som statslig og kommunal side er der fokus på øget brug af IT i uddannelsessystemet for at dygtiggøre

Læs mere

Elevplaner i Meebook

Elevplaner i Meebook Elevplaner i Meebook en vejledning til ledere, lærere og pædagoger september 2017 Denne vejledning søger at guide ledere og pædagogisk personale til, hvordan arbejdet med elevplaner i Meebook foregår.

Læs mere

Den Digitale Døttreskole

Den Digitale Døttreskole Den Digitale Døttreskole Juni 2016 1 Status Den Digitale Døttreskole, Christianhavns Døttreskoles strategi for Pædagogisk IT, er opdateret i maj 2016 på baggrund af til dels afslutningen og evalueringen

Læs mere

Lektiehjælp og faglig fordybelse

Lektiehjælp og faglig fordybelse Punkt 5. Lektiehjælp og faglig fordybelse 2015-056033 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, status på lektiehjælp og faglig fordybelse. Beslutning: Til orientering. Skoleudvalget

Læs mere

IT handleplan for Mou skole 2014-15.

IT handleplan for Mou skole 2014-15. IT handleplan for Mou skole 2014-15. IT og digitale løsninger skal tænkes ind i alle fag i folkeskolen. Den normale klasseundervisning skal kombineres med onlineundervisning, afgangsprøver skal fremover

Læs mere

Ansvar Klasselæreren er ansvarlig for, at klasseteamet implementerer handleplanen. Teamet tager stilling til, om medievejlederen skal inddrages.

Ansvar Klasselæreren er ansvarlig for, at klasseteamet implementerer handleplanen. Teamet tager stilling til, om medievejlederen skal inddrages. MEDIEHANDLEPLAN SKOVVANGSKOLEN sidst red. 7. november 2004 Ansvar Klasselæreren er ansvarlig for, at klasseteamet implementerer handleplanen. Teamet tager stilling til, om medievejlederen skal inddrages.

Læs mere

Udfordringer og behov for viden. Tabelrapport

Udfordringer og behov for viden. Tabelrapport Udfordringer og behov for viden Tabelrapport Udfordringer og behov for viden Tabelrapport Udfordringer og behov for viden 2013 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt Publikationen

Læs mere

STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF DIGITALISERINGSSTRATEGI. Arno Vesterholm Mads Bo-Kristensen

STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF DIGITALISERINGSSTRATEGI. Arno Vesterholm Mads Bo-Kristensen STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF DIGITALISERINGSSTRATEGI Arno Vesterholm Mads Bo-Kristensen VORES OPLÆG 1. Oplæg: Hvor langt er vi nået og hvad skal der til, for at vi når i mål i 2015? (20 minutter) 2. Gruppedrøftelse:

Læs mere

Vibeskolen. Afdeling Aunslev Kertemindevej Nyborg. Tlf

Vibeskolen.   Afdeling Aunslev Kertemindevej Nyborg. Tlf Vibeskolen www.vibeskolen.dk vibeskolen@nyborg.dk Afdeling Aunslev Kertemindevej 46 5800 Nyborg Kommunikationspolitik for Vibeskolen Baggrund: I takt med den øgede anvendelse af IT, som det dominerende

Læs mere

Vi siger farvel og mange tak for indsatsen til Mette Schmidt og Mikkel Kälher Poulsen, da deres periode nu er slut.

Vi siger farvel og mange tak for indsatsen til Mette Schmidt og Mikkel Kälher Poulsen, da deres periode nu er slut. NYHEDSBREV JUNI 2018 Kære forældre til elever på Korup Skole I dette nyhedsbrev kan I læse om: Valg til skolebestyrelsen Skolens principper Morgenbånd Uni-login til forældre Fraværsdækning og årgangsteam

Læs mere

Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret

Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret Velkommen Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret 2015/16. Biblioteket ønsker at styrke samarbejdet med folkeskolerne i Svendborg til gavn og glæde for alle parter ikke mindst

Læs mere

Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af Digital læring

Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af Digital læring Punkt 7. Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af Digital læring 2016-055595 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres og drøfter temaet, og tilkendegiver i hvilket omfang konklusionerne skal indgå

Læs mere

Kommunikationsstrategi på Korup Skole

Kommunikationsstrategi på Korup Skole Kommunikationsstrategi på Korup Skole Skolens hverdag fungerer bedst, når den er baseret på et respektfuldt samarbejde mellem skolens personale, elever og forældre. En kvalificeret kommunikation og information

Læs mere

Læreplan for IT-, medie- og biblioteksundervisning. en fælles opgave for lærere og læringscentre

Læreplan for IT-, medie- og biblioteksundervisning. en fælles opgave for lærere og læringscentre Læreplan for IT-, medie- og biblioteksundervisning på Faxe Kommunes Skoler Læreplan for IT-, medie- og biblioteksundervisning på Faxe Kommunes Skoler en fælles opgave for lærere og læringscentre Læreplan

Læs mere

Nyt i SkoleIntra 5.10

Nyt i SkoleIntra 5.10 Nyt i SkoleIntra 5.10 Sidst ændret den 18 09 2015 Ny version af editor SkoleIntra benytter som bekendt en editor ved navn CKeditor til online redigering af tekster. I SkoleIntra 5.10.0 opdateres editor

Læs mere

Fanø Skole her uddannes dygtige børn med livsmod, gejst og selvstændighed

Fanø Skole her uddannes dygtige børn med livsmod, gejst og selvstændighed Indhold Indledning... 1 Læsevejledning... 2 Vision... 3 Diagram- skolepolitiske målsætninger... 4 Baggrund... 5 Evalueringsprocedure... 15 Organisation med tilhørende ansvarsområder... 16 Indledning Dette

Læs mere

Ansøgninger - indkøb af IT-devises 3

Ansøgninger - indkøb af IT-devises 3 Ansøgninger - indkøb af IT-devises 3 I skemaet kan aflæse ansøgt beløb, samt kriterie 1 (alder) og 2 (Elev pr. devise). Ansøgt beløb i kr. 2019 PC 0-3 år PC 4-5 år Pc 6 år eller ældre ipad 0-3 år ipad

Læs mere

Få grundlæggende principper for kommunikationen på Frederik Barfods Skole

Få grundlæggende principper for kommunikationen på Frederik Barfods Skole Kommunikation og dialog på Frederik Barfods Skole På Frederik Barfods Skole ønsker vi en åben og tydelig kommunikation og dialog med elever, forældre, medarbejdere og andre interessenter. Dette skal ses

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Årre Skole 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Årre Skole 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Årre Skole 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves - med

Læs mere

Klassetrinsoversigt 0. kl. 1. kl. 2. kl. 3. kl. 4. kl. 5. kl. 6. kl. 7. kl. 8. kl. 9. kl. Computere og netværk

Klassetrinsoversigt 0. kl. 1. kl. 2. kl. 3. kl. 4. kl. 5. kl. 6. kl. 7. kl. 8. kl. 9. kl. Computere og netværk I nedenstående klassetrinsoversigt gives et indblik i, hvornår man begynder at introducere klasserne for de enkelte programmer på Lundehusskolen. Som udgangspunkt introduceres klasserne for de enkelte

Læs mere

Opdateret maj Læseplan for valgfaget medier

Opdateret maj Læseplan for valgfaget medier Læseplan for valgfaget medier Indhold Indledning 3 Trinforløb for 7./8./9. klassetrin 4 Medieproduktion 4 Medieanalyse 6 Indledning Faget medier som valgfag er etårigt og kan vælges i 7./8./9. klasse.

Læs mere

IT i undervisningen. Læseplan for. Dansk Skoleforening for Sydslesvig. 1. 10. klassetrin

IT i undervisningen. Læseplan for. Dansk Skoleforening for Sydslesvig. 1. 10. klassetrin Dansk Skoleforening for Sydslesvig Læseplan for IT i undervisningen 1. 10. klassetrin grundskolen, hovedskolen, realskolen, fællesskolen og gymnasiet 2002 Indholdsfortegnelse Formål 5 Centrale kundskabs-

Læs mere

Hvad siger forskningen om digital læring? Elevernes motivation og læring med it.

Hvad siger forskningen om digital læring? Elevernes motivation og læring med it. Hvad siger forskningen om digital læring? Elevernes motivation og læring med it. KL Odense 23.6.2012 Birgitte Holm Sørensen Forskningslab: IT og Læringsdesign (ILD) Aalborg Universitet - København Digital

Læs mere

Skolebiblioteket og skolen som læringscenter

Skolebiblioteket og skolen som læringscenter , 2013 Skolebiblioteket og skolen som læringscenter Vi ønsker dialog om læring med alle parter! Indhold Skolebiblioteket og skolen som læringscenter... 1 Status... 3 Hvem er tilknyttet Læringscenteret

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2014 2017

Digitaliseringsstrategi 2014 2017 Digitaliseringsstrategi 2014 2017 Skole og Institutioner 0-18 år www.ballerup.dk Hvorfor? Hvorfor skal vi have en ny strategi og en samlet strategi 0-18 år? Ét fælles IT-fagligt grundlag for 0-18 år som

Læs mere

Politikkontrol Digitaliserings- og IT-strategi for skolerne. 9. september 2017

Politikkontrol Digitaliserings- og IT-strategi for skolerne. 9. september 2017 Politikkontrol Digitaliserings- og IT-strategi for skolerne 9. september 2017 Digitaliserings- og IT-strategi Udgangspunktet: Den innovative folkeskole et 3-årigt projekt med læringsforsøg en grundlæggende

Læs mere

Drøftelse af principper for brugen af læringsplatformen Minuddannelse på skolerne

Drøftelse af principper for brugen af læringsplatformen Minuddannelse på skolerne Punkt 5. Drøftelse af principper for brugen af læringsplatformen Minuddannelse på skolerne 2018-015332 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget drøfter, efter anmodning fra Per Clausen, brugen af

Læs mere

TEKNOLOGI OG INNOVATION I RØDOVRES SKOLER - Hvad betyder det for dit barn?

TEKNOLOGI OG INNOVATION I RØDOVRES SKOLER - Hvad betyder det for dit barn? TEKNOLOGI OG INNOVATION I RØDOVRES SKOLER - Hvad betyder det for dit barn? INDHOLD 3 Forord 5 Ambitioner 7 Hvordan kommer dit barns skolegang til at se ud med Teknologi og Innovation? 9 Teknologi og Innovation

Læs mere

Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole

Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole Udarbejdet af Lone Sander, Benedicte Aufeldt og Hanne Petersen Indledning: Da der i 2014 kom en ny bekendtgørelse for de pædagogiske

Læs mere

Stavnsholtskolens læringspolitik og pædagogiske udviklingsplan

Stavnsholtskolens læringspolitik og pædagogiske udviklingsplan Stavnsholtskolens læringspolitik og pædagogiske udviklingsplan 2014-17 Stavnsholtskolens vision Alle elever på Stavnsholtskolen udvikler sig i ambitiøse faglige læringsmiljøer. Eleverne håndterer og respekterer

Læs mere

Selvevaluering 2012-2013 for elever og ansatte ved Ollerup Efterskole ved Poul Stenum og Jan Schønemann.

Selvevaluering 2012-2013 for elever og ansatte ved Ollerup Efterskole ved Poul Stenum og Jan Schønemann. Indhold: Indledning Konklusioner Sammenfatning Bilag: Besvarelserne Selvevaluering 2012-2013 for elever og ansatte ved Ollerup Efterskole ved Poul Stenum og Jan Schønemann. Indledning: Med udgangspunkt

Læs mere

IKT Handleplan for Randersgades Skole

IKT Handleplan for Randersgades Skole IKT Handleplan for Randersgades Skole IKT Handleplan Skolens IKT handleplan er en plan, der gør det overskueligt for elever og lærere at se hvad der forventes de enkelte klasser har arbejdet med på it-området.

Læs mere

Strategi for Folkeskole

Strategi for Folkeskole Strategi for Folkeskole 2014 Forfatter: Skole og dagtilbud Revideret den 5. februar 2015 Dokument nr. [xx] Sags nr. 480-2014-97805 I Indhold Forord... 1 Indledning... 2 Kerneopgaven:... 2 Visionen... 3

Læs mere

Skole/hjem-samarbejde på internettet

Skole/hjem-samarbejde på internettet Skole/hjem-samarbejde på internettet Sakskøbing Skole 2009 Forord Guldborgsund kommune har vedtaget at indføre intranet på skolerne. Som system er valgt SkoleIntra, som består af 4 dele: 1. LærerIntra

Læs mere