Tangora Portal CMS v4.2 og Tangora CMS v4.2

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tangora Portal CMS v4.2 og Tangora CMS v4.2"

Transkript

1 Content Management Software Tangora Software A/S annoncerer: Tangora Portal CMS v4.2 og Tangora CMS v4.2 Tangora Portal CMS v4.1 og det sidestillede produkt Tangora CMS v4.1 gav for første gang kunder og partnere mulighed for at tilrette Tangora Manager ved hjælp af den indbyggede databasefunktionalitet. Den nye version 4.2 af begge produkter bygger på en hel række områder videre på disse unikke muligheder. Som partner kan man faktisk fremstille et kundespecifikt CMS i Tangora Portal CMS. Eller man kan levere kundens CMS i den righoldige standardopsætning. Ud over de mange generelle forbedringer indeholder version 4.2 mange specifikke features i Developer (Enterprise-versionerne af de relevante moduler i Tangora CMS), samt tættere integration mellem modulerne Formularer og Databaselister. Detaljer Tangora Portal CMS v4.2 og Tangora CMS v4.2 indeholder en række generelle forbedringer, hvad angår brugervenlighed, fleksibilitet og performance. Fx bliver det nemmere at styre, at billeder anvendes rigtigt, dvs. i henhold til designet i et givet site. Mulighederne for at genanvende sidelayouts og stylesheets er også forbedret i Tangora Site Designer. Tangora er i forvejen absolut i spidsen, når det gælder performance. Nu bliver det nemmere at anvende cache-faciliteterne, så hver enkelt løsning sikres

2 Side 2 af 9 optimale forhold for afvikling. Cache kan opsættes på alle sider, inkl. funktionssider, og default opsætning sikrer, at løsningen som udgangspunkt er konfigureret til maksimal performance. Endelig giver en ny systemlog administratorbrugere overblik over en lang række brugerhandlinger foretaget i Tangora Manager, fx oprettelse, redigering og sletning af sider, billeder, nyheder m.m. Lokal server TP30500 Lokal server kan nu installeres hos kunden via CD. En wizard guider gennem installationen, der foregår uden Tangora-personale on-site. Den lokale server registreres under installationen i Tangoras serverpark og vil derefter automatisk modtage alle opgraderinger uden manuelle processer. Serveren skal have adgang til internettet og i øvrigt opfylde kravene i henhold til Tangoras white paper om krav til servere. Forudsætninger Tangora Portal CMS v4.1 eller Tangora CMS v4.1. Begrænsninger TP30500 Lokal server er udelukkende tilgængelig for Tangora Portal CMS licenser. Frigivelsesdato Tangora Portal CMS v4.2 er tilgængelig for nye licenser fra den 13. september 2005, mens opgraderinger til såvel Tangora Portal CMS som Tangora CMS kan bestilles fra og med den 1. oktober Marketing Brug version 4.2 til at cementere din position hos eksisterende kunder. Den nye funktionalitet giver anledning til brush-up kurser, hvor eventuelle nye behov kan afdækkes. Tangora Portal CMS v4.2 åbner nye muligheder for projekter i den høje ende af skalaen med behov for to-vejs integration til andre it-systemer. Endelig giver Lokal server nye, prisfordelagtige muligheder hos kunder, der ikke ønsker en hosted løsning.

3 Side 3 af 9 Featureliste Tangora Portal CMS v4.2 og Tangora CMS v4.2 tilbyder en lang række nye features til Developer henholdsvis de relevante Enterprise varianter i Tangora CMS, som vil gøre vedligeholdelse af meget kompleks funktionalitet mere tilgængelig for ganske almindelige slutbrugere. Med muligheden for at opsætte listerecords i Avanceret Layout kan man på en let og for mange velkendt måde oprette en tilpasset indholdsskabelon, der tilbyder brugeren relevant hjælp på de relevante steder og hvis datamaterialet er omfattende, kan det opsættes på flere separate faner i Tangora Manager. Ligeledes betyder muligheden for at opsætte valideringsregler i databaselister, at slutbrugere ikke længere behøver at huske komplicerede indholdsregler for databaser. Ønsker man ikke at anvende Tangora Manager, er det nu tillige muligt at lave WYSIWYG-redigering af listeindhold direkte i en formular. (D) = kræver Developer (I) = kræver Integrator (E) = kræver Enterprise-variant af det pågældende Tangora CMS modul (P) = kræver Enterprise-variant af det pågældende Tangora CMS modul Grundmodul 1) Mere intelligent cache betyder, at der uden videre kan anvendes cache på alle funktionssider medmindre de viser personaliseret indhold eller henter data fra en realtids web service. Dette betyder, at alle kunder kan få glæde af de betragtelige performanceforbedringer, der er ved korrekt opsat cache. Default for nyoprettede funktionssider er derfor en cache-levetid på 30 minutter. 2) Hurtigere statistik. Statistikken er blevet op til 3 gange hurtigere. Bemærk dog, at hastighedsforbedringerne først vil blive realiseret efter opgradering til Tangora Portal CMS v4.2, da data skal konverteres til et mere effektivt format. 3) Systemlog. Systemloggen logger information om en lang række brugerhandlinger, således at administratoren altid har et overblik over hvilke ændringer, der er foretaget af hvilken bruger. Der findes omfattende filtreringsmulighed i systemloggen. Data i systemloggen vil blive gemt i 30 dage. 4) En forbedret loginboks, der fremkommer ved timeouts i Tangora Manager, vil ikke blive undertrykt af "pop-up-blockere". 5) Direkte link til databaseindhold fra sideredigering letter navigering i Tangora Manager. 6) Mulighed for at importere og eksportere sidelayouts. Eventuelt indlejrede sider vil skulle matches op ved import. 7) Billedarkiv: Mulighed for at vælge mellem tekst- og miniaturevisning.

4 Side 4 af 9 8) Mulighed for at se billeders anvendelsesstatus, samt en oversigt over hvor billederne i givet fald måtte være anvendt. Det sikrer, at man ikke ved en fejl sletter et billede, der er i brug på websitet. Billeder publiceret vha. systemlister og billeder refereret fra JavaScripts, afsnitslayouts m.v. vil dog ikke blive registreret, og vil derfor ikke sætte en "lås" på billedet. Man skal derfor fortsat være opmærksom, når man sletter billeder fra billedarkivet. 9) Lås anvendt billedkategori i afsnitslayout sikrer brugervenlighed og konsistens ved at sikre, at brugeren kun kan vælge billeder fra en enkelt kategori. 10) Mulighed for at begrænse anvendte billeder til givne størrelser i afsnitslayouts gør det let at overholde retningslinjer for billedstørrelser ved at styre begrænsningen på afsnitslayouts. 11) Mulighed for at låse afsnitsblokke i sidelayouts, således at brugeren ikke kan oprette nye afsnit eller ændre afsnitslayout på eksisterende blokke. I kombination med feature 9) og/eller 10) kan det anvendes til fx styre størrelser på de billeder brugere kan indsætte i sidelayouts. 12) Mulighed at forhindre billedindsættelse i et afsnits brødtekst. 13) Filnavne op til 50 karakterer. Da relevante operativsystemer i dag understøtter længere filnavne, er grænsen for filnavnes størrelse i Tangora rykket til 50 karakterer. 14) Forbedrede filtreringsmuligheder i det centrale brugerarkiv gør det let at finde brugere tilknyttet eksternt login grupper og eller nyhedsbrevsgrupper. 15) Ny URL syntaks på formatet [sidetitel].[id].aspx. Denne URL syntaks kombinerer hastighedsfordelene ved den gamle page[id].aspx syntaks og søgemaskinefordelene ved [sidetitel] syntaksen og er derfor standard syntaks for nye løsninger. 16) Mulighed for at vælge standard linksyntaks. Standard linksyntaksen vil blive anvendt ved interne links og andre steder, hvor Tangora Portal CMS genererer links, således at der kan anvendes en konsistent linksyntaks på hele websitet. 17) Mulighed for at frakoble implicitte links, dvs. den funktionalitet, der gør, at Tangora Manager automatisk anvender sidetitler som genveje. Denne feature gør det lettere at vedligeholde genveje på løsninger med mange hostheaders. 18) Hostheaderafhængige 404 sider giver mulighed for at landetilrette 404 siderne efter anvendte hostheaders. En 404 side er den fejlside der fremkommer såfremt brugeren anvender en ugyldig sti på websitet. 19) Konfigurationsdel i afsnitslayouts giver mulighed for at importere uden at overskrive egne konfigurationsindstillinger. 20) Mulighed for at vælge farveskema til afsnitsredigering.

5 Side 5 af 9 Avanceret Layout 21) Ny WYSIWYG-mode i Avanceret Layout gør det lettere at se slutresultatet, når man redigerer. Denne funktionalitet understøttes en lang række steder i produktet. 22) Avanceret Layout gemmer nu indlejrede og hovedlayouts synkront. Dermed sikres overensstemmelse mellem de forskellige layouts. 23) Genvej til oprettelse af indlejret HTML layout direkte fra kontekstmenuen i Avanceret Layout sparer 3 klik pr. operation. 24) Ny mulighed for at tilknytte links til billeder indsat i Avanceret Layout. Formularer 25) Mulighed for WYSIWYG-redigering af indhold i indtastningsformularer. Kræver Internet Explorer Andre browsere vil få vist et almindeligt indtastningsfelt. (D/E) 26) Mulighed for at lave sin egen værktøjslinje til anvendelse i WYSIWYG-felter med knapper til fx at lave fed skrift eller punktopstillinger. Visning af de enkelte knapper i værktøjslinjen kan styres med brugergrupper. Kræver Internet Explorer (D/E) Databaselister 27) Preview listerecord på foruddefineret side. Med denne mulighed kan man se, hvordan en given record vil tage sig ud på det offentlige website uden at skulle manipulere web-adresser. 28) Autostørrelse af pop-up vindue i lister. Ny mulighed for at lade pop-up billedvinduer automatisk tilpasse deres størrelse til det viste billede på det offentlige website. 29) Skift feltrækkefølge i tabelvisning uafhængigt af listedesign. Muligheden gør det muligt at tilpasse visningsrækkefølgen i tabelvisning uafhængigt af listens design. 30) Mulighed for sortering på dynamisk sammensatte felter. (D/E) 31) Godkendelsesprocedure i lister. (Workflow) 32) Avanceret Layout for gruppering. Med Avanceret Layout for gruppering får man helt nye muligheder for at præsentere grupperede data fra lister. 33) Importer RecordID til lister. Ved at importere RecordID til lister kan absolutte referencer fra fx søgemaskiner eller interne links bevares selv ved komplet reimport af listeindhold. Redigering af listerecords i Tangora Manager 34) Opret listelink-records direkte fra Tangora Manager. (D/E) 35) Lås anvendt billedkategori i lister. Denne facilitet giver mulighed for at sikre, at anvendte billeder i listen altid kommer fra samme kategori. Dermed kan konsistens i billedstørrelse opretholdes gennem anvendelse af billedregler på kategorien.

6 Side 6 af 9 36) Lås/afgræns listelinkværdier med globale filtre. Dette giver et enklere interface for brugere, der skal vedligeholde listelinks, hvor hele resultatsættet ikke er nødvendigt. (D) 37) Avanceret Layout af listeindhold i Tangora Manager giver mulighed for at opsætte redigeringsformularen præcist som det ønskes. (D/E) 38) Fordel listerecord indhold over flere faner i Tangora Manager. Dette giver mulighed for at gruppere indhold i en listerecord og styre adgang til redigering af felterne. Adgang til de enkelte faner kan styres med brugerniveau. (D/E) Tabeldefinition i databaselister 39) Dato/tid felter. Datofelter kan nu indeholde tidspunkt. Denne funktionalitet gør det enklere at opsætte funktionalitet baseret på bestemte tidspunkter på bestemte datoer. 40) Betingede felter kan nu anvende kategorinavne i betingelsen. (D/E) 41) Forbedret fejlhåndtering og information i betingede felter. (D/E) 42) Skriv feltbeskrivelse i lister. Det er nu muligt at lave beskrivelser til felter, således at det bliver lettere at dokumentere tabelstrukturen. 43) Validering. Med validering er det muligt at opstille et regelsæt, der skal være opfyldt, for at en record kan indsendes. Det er muligt at anvende følgende typer validering: a) Skal udfyldes. Et simpelt tjek på om der er indhold i de valgte felter. b) Unik. Angiver at en feltværdi skal være unik, så man undgår dubletter med fx samme navn eller nøgle. c) Valideringsmaske giver mulighed for at validere felter med regular expressions (som allerede er kendt fra Formularer) d) Betingelse. Giver mulighed for at sammenligne felter i record med hinanden. Fx {startdato}<{slutdato} e) Forespørgsel. Giver mulighed for at lave et opslag, der sammenligner andre records med den eksisterende. f) Web service. Validerer en indsendelse mod en Web service (I/E) For alle valideringsformer gælder, at det er muligt at highlighte de felter, der giver problemer, og definere en fejltekst til den givne situation. Der kan oprettes et frit antal valideringsregler og de kan sorteres indbyrdes efter ønske. Fejltekster og feltmarkering skaleres med ud til en evt. redigering i formularen. (D/E) 44) Hændelser. Hændelser kan anvendes til at udsende notifikation ved ændring af en listerecord. Handlingerne oprettelse, redigering eller sletning udløser en hændelse. Det er muligt at tilknytte betingelser til hændelser, således at en hændelse først trigges, hvis nogle definerede forudsætninger er opfyldt. s kan udsendes til statiske adresser, adresser hentet fra listen (eller relaterede lister) eller til nyhedsbrevsabonnenter i en given nyhedsbrevskategori. (D/E)

7 Side 7 af 9 45) Nye standardværdier for felter. I datofelter kan standardværdi nu være enten {now} eller {dags dato}. Tekstfelters standardværdi kan nu indeholde {user.id}, {user.username}, {user.name} eller {user. }. Dette giver mulighed for at lave felter, der indeholder tids- og brugerdata om oprettelsen af en record. 46) Nye flettefelter i statisk sammensatte felter. Datoværdierne {now} og {dags dato} kan nu anvendes sammen med brugerflettefelterne {user.id}, {user.username}, {user.name} eller {user. }. Dette giver mulighed for at lave felter, der indeholder stamdata om seneste redigering af en record. Web service integration 47) Replikeringslister: Mulighed for at foretage handlinger i chunks forbedrer performance betydeligt ved store replikeringsoperationer. (I) 48) Replikeringslister: Mulighed for at angive en nøgle, der skal være korrekt matchet før handlinger tillades, giver højere sikkerhed i forbindelse med replikeringsoperationer (I) 49) Web service lister: Mulighed for at køre i debug mode med hændelseslog til debug formål. (I) 50) Anvendelse af ikke-numeriske felter som ID ved realtidslister forbedrer mulighederne for at koble op mod eksterne databaser. (I) 51) Rediger realtids Web service lister direkte i Tangora Manager. (I) 52) Nyt Web service interface til realtidsintegration er lettere at tilrette og bygget 100% med standard.net komponenter. Bemærk at support for det gamle realtidsinterface vil blive faset ud på et senere tidspunkt. (Kræver TPCMS Integrator eller en TCMS Web service forbindelse) Nyheder 53) Preview nyhed på foruddefineret side. Med denne mulighed får man mulighed for at se, hvordan en given nyhed vil tage sig ud på det offentlige website uden at skulle manipulere web-adresser. Site Designer 54) Nyoprettede sitelayouts har nu standardoprettede typografidefinitioner. 55) Mulighed for at eksportere og importere stylesheets i Site Designer. 56) Mulighed for at anvende "standards-compliant mode". Med denne mulighed kan web-designere selv vælge, om man ønsker at køre sitet i "standards-compliant mode" eller i "quirks mode". 57) JavaScript menuen kan nu validere som HTML 4.01 Transitional på fx validator.w3.org og Indkøbskurv 58) Ordrenumre er nu altid numeriske hvilket forbedrer performance i indkøbskurven.

8 Side 8 af 9 59) Det er nu muligt at oprette ekstrafelter i Indkøbskurven uden at have Databaselister. (Gælder kun for Tangora Portal CMS Indkøbskurv) Søgning 60) Mulighed for at få fremhævet det anvendte søgeord på siden. Markering af de anvendte søgeord sker automatisk, man skal blot oprette en typografi for CSS-klassen "searchword" og definere, hvordan søgeordene skal fremhæves. Fremhævning af søgeord virker både med modulet Søgning og med links fra de mest udbredte søgemaskiner, herunder Google og MSN Search. Nyhedsbreve 61) Bekræft tilmelding ved klik på link i . For at undgå urigtige tilmeldinger kan nyhedsbreve nu konfigureres til, at abonnenten skal bekræfte sin tilmelding ved at klikke på et link i den udsendte mail. (E) 62) Autoframeld ved klik på link i . Med denne feature kan brugere med et enkelt klik framelde sig nyhedsbrevet. (E) 63) Standardkategori for nyhedsbreve. Med muligheden for at sætte standardkategori på nyhedsbreve. (E) 64) Konfigurer udsendelsesformularen til kun at vise de relevante indtastningsfelter. (E) 65) Klikstatistik pr. bruger i nyhedsbreve giver mulighed for at se hvilke brugere, der klikker på hvilke links. (E) 66) Schedulering af nyhedsbreve, dvs. at man kan lave en tidsstyret udsendelse af nyhedsbreve. Man angiver blot dato og tidspunkt, så udsendes nyhedsbrevet automatisk på det ønskede tidspunkt. (E) 67) Testmode i nyhedsbreve kan nu udsende testmailen til en foruddefineret bruger, således at flettefelter mv. vises med aktuelle eksempeldata. (E) 68) Mulighed for at definere hvilket typografisæt der anvendes ved udsendelse af nyhedsbrev. (E) 69) Send nyhedsbreve direkte til grupper i eksternt login. (E) 70) Flet data fra eksternt login i nyhedsbreve. Dette giver mulighed for at udsende brugeres login navn direkte i nyhedsbreve. (E) 71) SMS gateway giver mulighed for at udsende korte tekstbeskeder til en foruddefineret adresse. (E) FAQ 72) Opsæt standardsvar på spørgsmål, som anvendes ved besvarelse. Brugeradministration 73) Mulighed for multiple grupper på brugere. Denne feature gør det lettere at styre rettigheder på løsninger med mange brugergrupper. (P)

9 Side 9 af 9 74) Tildel brugerniveau pr. database. Muligheden for at segmentere brugerrettigheder på databaseniveau giver mulighed for en langt finere justering af brugerrettigheder i forhold til data i Tangora Manager. (P) Integration mellem formularer og lister 75) WYSIWYG-redigering i offentlige formularer giver mulighed for at opsætte rige redigeringsinterfaces på websitet. (D/E) 76) Mulighed for "1:1 relation" mellem en formular og en liste. Ved at bruge en 1:1 relation undgås kravet om Formular-ID feltet, og det bliver hurtigere og lettere at opsætte redigering af databaselister. Den hidtidige "en til mange" redigering med brug af Formular-ID er fortsat supporteret til brug i de tilfælde, hvor samme formular skal anvendes til at opdatere flere lister. (D/E) 77) Det er nu muligt at redigere indhold fra Web service lister gennem en formular gennem liste web servicen. Det vil sige, at det redigerede indhold automatisk gemmes i fjerndatabasen. Denne funktionalitet kræver, at web servicen understøtter to-vejs integration, samt at web servicen har de fornødne rettigheder i fjerndatabasen til at ændre indholdet. (D+I/E) 78) Mulighed for at styre redigeringsrettigheder med betingede felter. Dette giver fx mulighed for at tillade offentlig redigering, opsætte datofiltre (fx så kun ikke-publicerede records kan redigeres), matche alle brugeregenskaber (fx checke på Firma-ID) og meget andet. (D/E) 79) Avanceret validering. De avancerede valideringsregler for lister anvendes også ved formular-liste integration. Derved sikres datakvaliteten selv ved redigering fra formularer. (D/E) 80) Hændelser. Hændelsessystemet fra lister er også aktivt ved formular-liste integration (D/E) Filarkiv 81) Beskyt filarkiv med eksternt login. Sensitive filer vil ikke kunne rekvireres fra en web browser, uden at brugeren har de fornødne rettigheder. Kræver separat filarkiv. (Eksternt Login/Filarkiv P) 82) Mulighed for at autoupload af filer uden at kende Fil-ID. Dermed lettes vedligehold af autoupload arkiver. (I/E) Eksternt Login 83) Forbedret kryptering ved Web service validering af brugere giver bedre beskyttelse af brugernavn/adgangskode. (I/E)

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide OK Fonden Umbraco CMS Quickguide 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Indledning... 3 2.1 Kompatible browsere... 3 2.2 Log ind i Umbraco... 3 2.3 Naviger i administrationsområdet... 4 2.4 Brug af træ menu... 5 3

Læs mere

TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009

TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009 TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009 TeamShare version 2.1.292 Denne version af TeamShare har fået mange nye funktioner, samt forbedringer på eksisterende. Hver ny feature er gennemgået i hvert sit

Læs mere

ODEUM ASP prisliste. De listede moduler er de moduler der er tilgængelige under ODEUM ASP licensen. Prisen er 40% af modulets listepris pr. år.

ODEUM ASP prisliste. De listede moduler er de moduler der er tilgængelige under ODEUM ASP licensen. Prisen er 40% af modulets listepris pr. år. ODEUM ASP prisliste De listede moduler er de moduler der er tilgængelige under ODEUM ASP licensen. Prisen er 40% af modulets listepris pr. år. PRODUKT PRIS ODEUM Basis Forfatter modul til opbygning af

Læs mere

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur Redaktørmanual Kentaur Indholdsfortegnelse Kapitel 1 - TYPO3 Brugerfladen 3 Log ind 3 Backend 4 Frontend 5 Hvor skal jeg klikke? 5 Gem, gem og vis, gem og luk 6 Kapitel 2 - Sider & menuer 7 Sammenhæng

Læs mere

Så er IOS CMS her Endelig - et Content Management System, der passer til alt lige fra den mindre private side til store firmasider

Så er IOS CMS her Endelig - et Content Management System, der passer til alt lige fra den mindre private side til store firmasider IOS CMS Så er IOS CMS her Endelig - et Content Management System, der passer til alt lige fra den mindre private side til store firmasider IOS CMS 2009: et med alle funktioner CMS system med ny og kraftfuld

Læs mere

ActiveBuilder Brugermanual

ActiveBuilder Brugermanual ActiveBuilder Brugermanual Forfatter: TalkActive I/S Dato: Juni 2004 Version: R. 1.01 Sprog: Dansk Copyright 2004 - Talk Active - all rights reserved. Indhold: 1. INDLEDNING...2 2. QUICK-START...3 3. OPBYGNINGEN

Læs mere

Kom godt i gang. Tangora Portal CMS 5

Kom godt i gang. Tangora Portal CMS 5 Kom godt i gang Tangora Portal CMS 5 Denne manual giver et hurtigt overblik over, hvordan du kan vedligeholde et website med Tangora Portal CMS. For mere detaljeret vejledning henvises til Tangora Grundmanual

Læs mere

Brugervejledning til Design Manager Version 1.02

Brugervejledning til Design Manager Version 1.02 Brugervejledning til Design Manager Version 1.02 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Det kan du med HostedShop Design Manager... 3 1.2 Feature list... 3 2. Design... 4 3. Filer og CSS... 4 3.1

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TYPO3 CMS Nyhedsbrev modul

BRUGERVEJLEDNING TYPO3 CMS Nyhedsbrev modul BRUGERVEJLEDNING TYPO3 CMS Nyhedsbrev modul TYPO3 CMS Ext:direct_mail Side 1 Indhold Tilmeldings / Afmeldings processen... 2 Manuel tilføjelse af e-mail adresser... 3 Oprettelse af nyhedsbreve... 4 Udsendelse

Læs mere

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside i redigering af apotekets hjemmeside It-afdelingen Januar 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 1 INTRODUKTION 3 2 ADMINISTRATION 4 3 OPBYGNING 4 SIDER 5 FIL ARKIV 6 ARTIKLER 7 ØVRIGE

Læs mere

Standard funktionerne i Webshop.io Content Management System (CMS) er mange, i skemaet nedenfor kan du se funktioner beskrevet kort.

Standard funktionerne i Webshop.io Content Management System (CMS) er mange, i skemaet nedenfor kan du se funktioner beskrevet kort. Webshop.io Standard funktioner Standard funktionerne i Webshop.io Content Management System (CMS) er mange, i skemaet nedenfor kan du se funktioner beskrevet kort. Produkter og dokumenter Menu-dokumenter

Læs mere

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 8 Licens... 8 Nyheder... 9 Eksterne links... 11 Log... 12 Password...

Læs mere

Content Management System. Content Management System

Content Management System. Content Management System CMS Content Management System Content Management System ADventure/SequelSite: det mest optimale til etablering, vedligeholdelse og fornyelse af professionelle web-sites Slut med eksperter og dyre opdateringer,

Læs mere

Brugerhåndtering i WebUntis - 1

Brugerhåndtering i WebUntis - 1 Brugerhåndtering i WebUntis For at kunne logge på WebUntis, skal man være oprettet som bruger i WebUntis. I WebUntis kan du importere undervisere og studerende til menuen Stamdata. Det at en underviser

Læs mere

MANUAL TIL FS PÅ NETTET

MANUAL TIL FS PÅ NETTET MANUAL TIL FS PÅ NETTET Sådan opretter du nyheder og artikler (side 4) Sådan laver du links (side 14) Om tjek ind/ud og publicer (side 20) Sådan uploader du billeder og dokumenter (side 25) Sådan redigerer

Læs mere

Mini brugermanual CMD 5.1

Mini brugermanual CMD 5.1 Mini brugermanual CMD 5.1 Kom i gang For at tilgå CMD skal du åbne en web browser og indtaste URL en på dit CMD website i adressefeltet, hvorefter dialogboksen til log in vises. 1. Indtast dit brugernavn

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Kursusbeskrivelse. Forarbejde. Oprettelse af en Access-database

Kursusbeskrivelse. Forarbejde. Oprettelse af en Access-database Kursusbeskrivelse Oprettelse af en Access-database Som eksempel på en Access-database oprettes en simpelt system til administration af kurser. Access-databasen skal indeholde: et instruktørkartotek et

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 3 Log ind... 3 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 4 Opret ny artikel... 8 a) Skriv direkte i tekstfelt... 9 b) Indsæt tekst

Læs mere

Redaktørmanual TYPO3. LinkFactory TYPO3 MANUAL

Redaktørmanual TYPO3. LinkFactory TYPO3 MANUAL LinkFactory TYPO3 MANUAL Kapitel 1 - TYPO3 CMS - Opbygning... 3 Log ind... 3 Backend... 4 Frontend... 5 Hvor skal jeg klikke?... 5 Gem, gem og vis, gem og luk... 6 Kapitel 2 - Håndtering af sider & menuer...

Læs mere

Nyhedsbreve. Sitecore Foundry januar Version 1.1

Nyhedsbreve. Sitecore Foundry januar Version 1.1 12. januar 2015 - Version 1.1 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Opret en side til tilmelding

Læs mere

Nyhedsmodul brugermanual

Nyhedsmodul brugermanual Nyhedsmodul brugermanual version 6 Indholdsfortegnelse 1. Kategorier... 02 1.1. Hvordan opretter jeg en kategori?... 02 1.2. Hvordan viser jeg en nyhedskategori på websitet?... 02 2. Oprettelse/redigering

Læs mere

Redaktørmanual TYPO3

Redaktørmanual TYPO3 Redaktørmanual TYPO3 Version: 1.1 Tilpasset TYPO3: 4.2 Sidst opdateret: 15/10-2008 Copyright: IdeFA Gruppen Indholdsfortegnelse 1. Forord... 2 1.1. Quick info... 2 1.2 Om TYPO3 CMS... 2 2. TYPO3 CMS Opbygning...

Læs mere

Introduktion til redigeringsfaciliteterne

Introduktion til redigeringsfaciliteterne Introduktion til redigeringsfaciliteterne 11. august 2014 - Version 1.1 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

BIM Shark brugervejledning v1 Februar 2016

BIM Shark brugervejledning v1 Februar 2016 Indholdsfortegnelse 1 BIM Shark's mission... 2 2 Kom godt i gang... 2 2.1 Oprettelse af bruger... 2 2.2 Oprettelse af virksomhed... 3 2.3 Inviter medlemmer/accepter invitation/sende invitationer... 3 2.3.1

Læs mere

Håndbogen kan distribueres frit i sin helhed, digitalt eller i trykt format til alle brugere af EPiServer CMS..

Håndbogen kan distribueres frit i sin helhed, digitalt eller i trykt format til alle brugere af EPiServer CMS.. Copyright Denne håndbog er beskyttet af ophavsretlige love. Ændringer af indholdet eller delvis kopiering af indhold må ikke finde sted uden tilladelse fra ophavsretshaveren. Håndbogen kan distribueres

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 2 Log ind... 2 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 3 Opret ny artikel... 6 a) Skriv direkte i tekstfelt... 7 b) Indsæt tekst

Læs mere

Kom godt i gang. Sitecore Foundry maj Version 1.1

Kom godt i gang. Sitecore Foundry maj Version 1.1 Sitecore Foundry 4 Kom godt i gang 26. maj 2014 - Version 1.1 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Sitecore 8. Brugervejledning for web-redaktører. 3. marts Version 1.2

Sitecore 8. Brugervejledning for web-redaktører. 3. marts Version 1.2 Brugervejledning for web-redaktører Sitecore 8 3. marts 2017 - Version 1.2 Pentia A/S Islands Brygge 55 2300 København S Telefon: 7023 3330 E-mail: info@pentia.dk Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Log

Læs mere

AU Webshop brugeradministration

AU Webshop brugeradministration AU Webshop brugeradministration 15.07.2010 / pch Indhold Formål... 1 Adgang... 1 Roller og rettigheder... 2 Brugeroversigt... 3 Oprettelse af en ny AU Webshop bruger... 5 Ændring af stamoplysninger for

Læs mere

KOM GODT I GANG MED ENAO

KOM GODT I GANG MED ENAO VEJLEDNING KOM GODT I GANG MED ENAO Senest revideret 11. februar 2015 ENERGITILSYNET KOM GODT I GANG MED ENAO Side 1/1 INDHOLD HVAD ER ENAO?... 1 INDBERETNINGER I ENAO... 1 HVORDAN FÅR MAN ADGANG TIL

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-12 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Søgning i dokumentationen... 3 4 Åbning af ""...

Læs mere

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Static FBML Facebook. : Facebook Integration med sms-grupper.

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Static FBML Facebook. : Facebook Integration med sms-grupper. Dokumentation Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Static FBML Facebook Moduler Påkrævet : Facebook Integration med sms-grupper Version : v1.00 Indholdsfortegnelse Versionshistorik... 3 Målet med

Læs mere

ISOWARE release note

ISOWARE release note ISOWARE 6.3.3 release note Indhold Vigtig information... 3 Forbedringer og nye features... 3 Processer... 3 Visning af links i tekstdokumenter i linkoversigten... 3 PDCA skabelon til tekstdokumenter...

Læs mere

Gratis reservationssystem på Internettet

Gratis reservationssystem på Internettet Gratis reservationssystem på Internettet www.bookingportal.com Introduktion Valuenetics a/s introducerer nu version 2, af sit bookingsystem til sportsklubber, foreninger, virksomheder og private. Systemet

Læs mere

Indhold. Indholdsfortegnelse

Indhold. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 6 Licens... 7 Nyheder... 8 Log... 9 Password... 9 System...

Læs mere

Installationsmanual IP-Kamera Integration

Installationsmanual IP-Kamera Integration IP-Kamera Integration Kom godt i gang Tillykke med dit nye SuperSail produkt. Vi håber at du bliver tilfreds med det og vi står til rådighed med support hvis du måtte have behov for det. Du kan kontakte

Læs mere

Internet. Komplet featureliste. Aesiras - integreret Regnskab, Handel og Internet

Internet. Komplet featureliste. Aesiras - integreret Regnskab, Handel og Internet Internet Komplet featureliste Aesiras - integreret Regnskab, Handel og Internet Aesiras Internet gør det let at komme i gang med en professionel hjemmeside og webshop. Som standard medfølger et grafisk

Læs mere

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012 Web MTC manual Version 1.1 08-11-2012 1 Revisioner: Version 1.0, 11-10-2012: Oprettelse af dokument Version 1.1, 08-11-2012: Afsnit om udskrivning af rapport tilføjet. 2 Indhold Sideopbygning... 5 Startside...

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 13. marts, 2014 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13 2.b.

Læs mere

Guide til Umbraco CMS

Guide til Umbraco CMS web Guide til Umbraco CMS Indhold Indledning 3 Kompatible browsere 3 Log ind i Umbraco 4 Content-delen 5 Indholdstræet 5 Tilføjelse af en side/sektion 7 Sortering af indhold 12 Galleri 14 Mediebibliotek

Læs mere

Introduktion. Formål Manualen giver omfattende retningslinjer og trin for trin instruktioner til at arbejde med appen

Introduktion. Formål Manualen giver omfattende retningslinjer og trin for trin instruktioner til at arbejde med appen Introduktion Formål Manualen giver omfattende retningslinjer og trin for trin instruktioner til at arbejde med appen Hvem er manualen til? Manualen er skrevet til slutbrugere som bruger appen. For opsætning

Læs mere

Vejledning til redigering via iserasuaat.gl/typo3 - både frontend og backend

Vejledning til redigering via iserasuaat.gl/typo3 - både frontend og backend Iserasuaat.gl Vejledning til redigering via iserasuaat.gl/typo3 - både frontend og backend Indhold Om kategorier en central del af Iserasuaat... 2 Frontend redigering... 3 Fanen Generelt... 4 Linke til

Læs mere

Kom i gang vejledning til modelflyveklubber.dk

Kom i gang vejledning til modelflyveklubber.dk Kom i gang vejledning til modelflyveklubber.dk Version 1.2 30. september 2012 http://www.modelflyveklubber.dk/data/vejledning-klubweb.pdf Kom i gang vejledning til modelflyveklubber.dk, version 1.2 1/15

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

Projekt Ny Sundhedsrådgivning

Projekt Ny Sundhedsrådgivning Projekt Ny Sundhedsrådgivning Vejledning til elektronisk formular: "Besøgsnotat konsulent" Dansk Kvæg Afd. Udvikling 4.november 2004, PML Indholdsfortegnelse: Formål:... 3 Generelt:... 3 Krav til afvikling:...

Læs mere

Opgradering til version 4 af Netaflæsningsmodulet

Opgradering til version 4 af Netaflæsningsmodulet Opgradering til version 4 af Netaflæsningsmodulet Den nye version af netaflæsningsmodulet adskiller sig væsentligt fra den gamle version, ved at forbrugeren slår direkte op i værkets data, i stedet for

Læs mere

Call Recorder Apresa Brugermanual

Call Recorder Apresa Brugermanual Call Recorder Apresa Brugermanual Version. 1.100.11 Vidicode Pleje og vedligeholdelse: CR Apresa må ikke blive våd. Hvis den bliver våd, tør den omgående af med en blød, ren klud. Væsker kan indeholde

Læs mere

Skifte til Outlook 2010

Skifte til Outlook 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Outlook 2010 ser meget anderledes ud end Outlook 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Spiked Reality. Kvikguide til oprettelse af tilbud, nyheder og begivenheder. Version 2.0, september 2013

Spiked Reality. Kvikguide til oprettelse af tilbud, nyheder og begivenheder. Version 2.0, september 2013 Spiked Reality Kvikguide til oprettelse af tilbud, nyheder og begivenheder Version 2.0, september 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Mine oplysninger... 3 Online Administration... 3 Dit log ind...

Læs mere

TigerCMS Moduler. Oversigt. CMS modul. Nyhedsmodul. Brugermodul. Billede redigering. Billedsøgning. Hjemmeside Helbredstjek. Brugerdefinerede felter

TigerCMS Moduler. Oversigt. CMS modul. Nyhedsmodul. Brugermodul. Billede redigering. Billedsøgning. Hjemmeside Helbredstjek. Brugerdefinerede felter Oversigt CMS modul Nyhedsmodul Brugermodul Billede redigering Billedsøgning Hjemmeside Helbredstjek Brugerdefinerede felter Nyhedsbrev 49,- / mdr. Adgangsbegrænsning Søgning 49,- / mdr. 29,- / mdr. Tip

Læs mere

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 www.t3cms.dk TYPO3 Manual Version 6.2 Side 1 af 20 T3CMS Tlf: 70 25 00 22 Indholdsfortegnelse Generel info om TYPO3 3 Rediger din side 4-6 Indsættelse af links 7 Indsæt

Læs mere

Mikkel Skovs hjemmeside Ledervedlejning

Mikkel Skovs hjemmeside Ledervedlejning Mikkel Skovs hjemmeside Ledervedlejning Version 1.1 10/08/2008 Indhold Indledning...1 Åbningsside...2 Login...5 Leder Info...5 Oprettelse af indhold...5 Oprettelse af artikel...5 Gem artikel...11 Hvem

Læs mere

Præsentation af Synkron og Synkron.web VidenSystemForum, 2005-05-12

Præsentation af Synkron og Synkron.web VidenSystemForum, 2005-05-12 Præsentation af Synkron og Synkron.web VidenSystemForum, 2005-05-12 Andreas Johannsen Communications Manager & Co-founder andreas@synkron.dk www.synkron.dk Om Synkron Synkron har lavet CMS siden '97 Markedsledende

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Firmaordninger I firmaoversigten kan du holde styr på dit kundekartotek samt disses bookinger. Der kan desuden oprettes andre firmaer end dit eget. Herved kan der udbydes særlige ydelser på med egne arbejdstider.

Læs mere

Velkommen til MODx kursus

Velkommen til MODx kursus Velkommen til MODx kursus Dette er en gennemgang af den mest basale funktionalitet i vores nye hjemmeside redigerings værktøj. MODx er et meget simpelt CMS (Content Management System), der gør det muligt

Læs mere

KirPACS undervisning Oktober 2011. jan@scanread.eu

KirPACS undervisning Oktober 2011. jan@scanread.eu 1 KirPACS undervisning Oktober 2011 jan@scanread.eu Klinikkerne får alle tilbuddet om at koble sig på det nye KirPACS system. Clear Canvas er et alternativ til et eventuelt i forvejen installeret PACS

Læs mere

Brugerguide til FlexCMS

Brugerguide til FlexCMS Brugerguide til FlexCMS Kom i gang med at bruge din hjemmeside 1 VELKOMMEN TIL FLEXCMS... 3 1. LOGIN... 5 2. HJEMMESIDENS TERMINOLOGI... 6 3. LAYOUT... 7 4. OPRET OG TILPAS FORSIDEN... 8 4.1 OPRETTE SIDEEGENSKABER...

Læs mere

DLK Pro Download key. Avancerede digitale tachograf løsninger

DLK Pro Download key. Avancerede digitale tachograf løsninger DLK PRO DOWNLOAD KEY Avancerede digitale tachograf løsninger DLK Pro Download Key Download tools PC program Med Download Tools programmet, der ligger på din DLK Pro, kan du; Se de generelle data for hver

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

Solrød Kommune Guide til Umbraco

Solrød Kommune Guide til Umbraco Solrød Kommune Guide til Umbraco februar 2015 I GANG MED UMBRACO 4 LOGIN 4 LÆR UMBRACO AT KENDE 5 SÅDAN REDIGERER DU SIDER 6 VÆRKTØJSLINJEN 6 RET I TEKSTEN 7 RET ELLER INDSÆT LINK I TEKSTEN 8 RET ELLER

Læs mere

Arrangementsoprettelse guide til detaljer

Arrangementsoprettelse guide til detaljer Arrangementsoprettelse guide til detaljer 25. maj 2016 Oprettelse af arrangementsdetaljer... 2 Filer... 3 Billede... 4 Foredragsholdere... 5 Annoncering... 6 Pris for annoncering... 6 Spørgsmål... 7 Publicer

Læs mere

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1 Vejledning til prækvalifikation Rev.: 2015-05-27 / LW Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Log på... 4 Opret din bruger... 4 Personlige informationer... 4 Gem login... 5 Glemt password... 5 Brugerfladen

Læs mere

Patient Database - Manual

Patient Database - Manual Patient Database - Manual Side 1 af 36 Adgang til systemet... 4 Glemt brugernavn og kode... 4 Opret projekt (kun System Administrator)... 6 Klik på NYT PROJEKT -knappen øverst til venstre.... 6 Udfyld

Læs mere

Dynamicweb Quickguide

Dynamicweb Quickguide Brugervejledning Dynamicweb Quickguide Version: 1.1 2012.03.15 Dansk JURIDISK MEDDELELSE Copyright 2012 Dynamicweb Software A/S. Alle rettigheder forbeholdes. Dette dokument eller dele heraf må på ingen

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TRIC LAGERRAPPORT MODUL TIL MAGENTO MODUL VERSION BRUGERVEJLEDNING TRIC - Lagerrapport

BRUGERVEJLEDNING TRIC LAGERRAPPORT MODUL TIL MAGENTO MODUL VERSION BRUGERVEJLEDNING TRIC - Lagerrapport BRUGERVEJLEDNING TRIC LAGERRAPPORT MODUL TIL MAGENTO MODUL VERSION 1.1.3 Vejledning: Lagerrapport. Version 2015.12.22 Side 1 af 6 KOM GODT I GANG MED LAGERRAPPORT Vi vil her guide dig gennem brugen af

Læs mere

IDAP manual Emission

IDAP manual Emission IDAP manual Emission Dato: 08-06-2005 16:32:35 Indhold INDHOLD... 1 1 EMISSION... 2 1.1 KURVER... 2 1.2 RAPPORTER... 5 1.3 DATA REDIGERING... 6 1.3.1 Masse redigering... 7 1.3.2 Enkelt redigering... 10

Læs mere

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Umbraco installationsvejledning

Umbraco installationsvejledning på et ScanNet ASP Webhotel Indledning Beskrivelse Denne vejledning vil indeholde installation af CMS systemet Umbraco på et ASP Webhotel. Det dansk grundlagt Content Management System (CMS) Umbraco er

Læs mere

Kravspecifikation. for. Indholdskanalen 2.0

Kravspecifikation. for. Indholdskanalen 2.0 Kravspecifikation for Indholdskanalen 2.0 August 2011 2 Indhold 1. Kort projektbeskrivelse... 3 2. Erfaringer fra Indholdskanalen... 3 Konsekvenser... 3 3. Tekniske krav... 4 Redaktionsværktøjet og indholdsproduktion...

Læs mere

Vejledning til formularmodul

Vejledning til formularmodul Vejledning til formularmodul Side 1 af 25 Indledning Formularmodulet kan anvendes til bestilling af varer, booking af møder, indmeldelse - kun fantasien sætter grænser! Systemet er oprettet, så der er

Læs mere

Introduktion til redigeringsfaciliteterne

Introduktion til redigeringsfaciliteterne Sitecore Foundry 3.0 Introduktion til redigeringsfaciliteterne 25. april 2012 - Version 1.2 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indhold. Case 1: Introduktion 3. Case 2: Vælg og indstil tema 12. Case 3: Sider og indlæg 17

Indhold. Case 1: Introduktion 3. Case 2: Vælg og indstil tema 12. Case 3: Sider og indlæg 17 1. udgave 2012 Udgivet af Softworld Kurser A/S Kopiering samt gengivelse af indholdet er ikke tilladt, medmindre der er givet skriftlig tilladelse herom. Copyright Softworld Kurser A/S Forfatter: Martin

Læs mere

PentaCon C5 External Storage Manager

PentaCon C5 External Storage Manager PentaCon C5 External Storage Manager Manual 1 Indhold Beskrivelse og krav... 3 Licens... 3 Installation... 4 Af-installation... 4 Start og anvendelse... 4 Lager... 5 Debitor... 6 Kreditor... 6 Eksport...

Læs mere

KirPACS undervisning Marts 2011. jan@scanread.eu

KirPACS undervisning Marts 2011. jan@scanread.eu 1 KirPACS undervisning Marts 2011 jan@scanread.eu Klinikkerne får alle tilbuddet om at koble sig på det nye KirPACS system. Clear Canvas er et alternativ til et eventuelt i forvejen installeret PACS system.

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 13. juli J.nr V

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 13. juli J.nr V Versionsbrev LUDUS Web version 2.21.0 Den 13. juli 2011 J.nr. 4004-V0889-11 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/sundhed, sc-ludus@csc.com

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Velkomstmappe ectrl. Deloitte Birkerød Kongevej 25C 3460 Birkerød Telefon 45 94 50 00

Velkomstmappe ectrl. Deloitte Birkerød Kongevej 25C 3460 Birkerød Telefon 45 94 50 00 Velkomstmappe ectrl Deloitte Birkerød Kongevej 25C 3460 Birkerød Telefon 45 94 50 00 Indholdsfortegnelse HVAD ER ECTRL?... 3 SUPPORT... 3 INSTALLATIONSVEJLEDNING TIL ECTRL... 4 OPRETTELSE OG ADMINISTRATION

Læs mere

Daglig brug af JitBesked 2.0

Daglig brug af JitBesked 2.0 Daglig brug af JitBesked 2.0 Indholdsfortegnelse Oprettelse af personer (modtagere)...3 Afsendelse af besked...4 Valg af flere modtagere...5 Valg af flere personer der ligger i rækkefølge...5 Valg af flere

Læs mere

Version 8 Outlookintegration

Version 8 Outlookintegration Version 8 Outlookintegration - Synkroniser din C&B Kalender med Outlook Med C&B Outlook-integration kan du få synkroniseret dine aftaler, så din C&B Kalender matcher din Outlook-kalender og omvendt. Integrationen

Læs mere

Manual til opsætning af Jit-klient version 2.0. Opsætning. Copyright Jit-Danmark ApS 2008. Find mere information på www.jitbesked.

Manual til opsætning af Jit-klient version 2.0. Opsætning. Copyright Jit-Danmark ApS 2008. Find mere information på www.jitbesked. Opsætning 1 Indholdsfortegnelse Sådan finder du indstillingerne...3 Generelt...5 Brugerstyring...6 Brugerstyring Enkeltbruger-system(standard)...7 Brugerstyring Flerbruger-system med Logon...8 Brugervedligeholdelse

Læs mere

Vejledning af Økonomi opsætning

Vejledning af Økonomi opsætning Vejledning af Økonomi opsætning 1. Økonomi Integration 2. Debitorindstillinger 3. Varekatalog 4. Betalingsskabeloner 5. Betalinger 6. Eksportér 7. Debitornumre og ventelistemedlemmer Økonomi Integration

Læs mere

xweb brugervejledning

xweb brugervejledning Systemcenter Randers A/S xweb brugervejledning 2.1 rev. 1 Udarbejdet af CNNO og BEHO 03-08-2012 Indhold Oprettelse og vedligeholdelse af varer... 3 xweb menuen i C5... 3 Dagligt... 3 Kartotek... 3 Periodisk...

Læs mere

HVAD ER WORDPRESS 2 HVORDAN LOGGES IND 3 HVORDAN NAVIGERES DER 4 HVORDAN SKRIVES EN SIMPEL NYHED 5 AVANCEREDE NYHEDER 6 HVORDAN RETTES EN NYHED 7

HVAD ER WORDPRESS 2 HVORDAN LOGGES IND 3 HVORDAN NAVIGERES DER 4 HVORDAN SKRIVES EN SIMPEL NYHED 5 AVANCEREDE NYHEDER 6 HVORDAN RETTES EN NYHED 7 JonLitle.dk HVAD ER WORDPRESS 2 HVORDAN LOGGES IND 3 HVORDAN NAVIGERES DER 4 HVORDAN SKRIVES EN SIMPEL NYHED 5 AVANCEREDE NYHEDER 6 HVORDAN RETTES EN NYHED 7 PROFIL 7 KOMMENTARER 7 Hvad er Wordpress Wordpress

Læs mere

4.0 SharePoint redigering De lokale hjemmesider er bygget i et Microsoft program kaldet SharePoint2010.

4.0 SharePoint redigering De lokale hjemmesider er bygget i et Microsoft program kaldet SharePoint2010. 4.0 SharePoint redigering De lokale hjemmesider er bygget i et Microsoft program kaldet SharePoint00. Hvis man som webmaster vælger at redigere hjemmesiden uden brug af guiderne sker det via de redigeringsmuligheder

Læs mere

Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system), ver. 2.3.

Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system), ver. 2.3. Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system), ver. 2.3. Indholdsfortegnelse Rart at vide Generelt om CMS modulet Opret ny side / nyt menupunkt på hjemmesiden De 3 ikoner på Indhold Opdateringsmodulets

Læs mere

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Version : v1.40

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Version : v1.40 Dokumentation Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Version : v1.40 Indholdsfortegnelse Versionshistorik... 3 Målet med dokumentet... 4 Oprettelse af sms-gruppe... 5 Tilføjelse af ekstra datafelter...

Læs mere

Skifte til Access 2010

Skifte til Access 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Access 2010 ser meget anderledes ud end Access 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning

Sundhedsstyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning Sundhedsstyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Systemkrav... 4 Installation af Citrix-klient... 5 Tilpasning

Læs mere

Dokumentering af umbraco artikeleksport:

Dokumentering af umbraco artikeleksport: Dokumentering af umbraco artikeleksport: Lav en artikel side 2-3. Installationsguide side 3-5. Opsættelse af databasen og web.config side 5-8. Umbraco: templates side 8. Umbraco: borger.dk tab side 8.

Læs mere

Danhost Webshop. Skriv gode produktbeskrivelser

Danhost Webshop. Skriv gode produktbeskrivelser Danhost Webshop Skriv gode produktbeskrivelser Gode produkttekster har stor betydning Et lækkert produktbillede er generelt det vigtigste, hvis du vil sælge dit produkt online. Og i webshoppen kan du uploade

Læs mere

Arrangementsoprettelse guide til detaljer

Arrangementsoprettelse guide til detaljer Arrangementsoprettelse guide til detaljer 10. april 2014 Oprettelse af arrangementsdetaljer... 2 Tilvalg... 3 Kommunikation med deltagerne... 4 Filer... 5 Billede... 6 Annoncering... 7 Pris for annoncering...

Læs mere

Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM

Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM Dynamics CRM 4.0 Bredana Systemudvikling A/S - How to Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM Først velkommen til din hostede Dynamics CRM. Med Outlook klienten installeret får du

Læs mere

Dit budskab i centrum

Dit budskab i centrum Dit budskab i centrum Websites hurtigt og nemt Wizi er et standard Content Management System udviklet "in-house" af Vizion Factory NewMedia. Vi har implementeret skræddersyede CMS løsninger for vores kunder

Læs mere

IDAP manual Analog modul

IDAP manual Analog modul IDAP manual Analog modul Dato: 15-06-2005 11:01:06 Indledning Til at arbejde med opsamlede og lagrede analoge data i IDAP portalen, findes en række funktions områder som brugeren kan anvende. Disse områder

Læs mere

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS)

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) 24. august 2007 Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 2 2. Se indholdet i dit Content Management System... 3 3. Tilgå dokumenterne i My Content

Læs mere